Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Oikea etiketti

Mitä saa ja ei saa sanoa tummaihoiselle? Entä jos sillä on tatuointi?
Oikea etiketti

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. tylsäelämä 7.6.2016 0:39
   Tulos: +1148 (1174 ääntä)
   Välillä mietin että ihmiset yleensäkin miettii liikaa :D Miksei Henrik anteeksipyynnön sijaan sanonut vaikka kohteliaisuutta tatskasta? :'D

   Lainaa

  2. Tulos: +695 (725 ääntä)
   Mikon ulosanti ei ehkä ole kaikkein onnistunein, mutta tarkoitus on selvästi hyvä. Ja Henrik: ainakin omista tatuoinneistani sanoisin että jos ovat nkyvillä, saa rauhassa katsoa. (En nyt välttämättä menisi tunkemaan nenää nilkkaan kiinni että näkee kunnolla mutta muuten joo. :D)

   Lainaa

  3. Tulos: +341 (353 ääntä)
   Ihan perus kommunikaatio varmaan toimisi hyvin. Ei tosin ole kovin suomalaista alkaa kehua muita ihan yhtäkkiä.

   Lainaa

  4. Muumi (kopio) 7.6.2016 1:27
   Tulos: +532 (602 ääntä)
   Minä kehuin työkaverille että se on saanut tosi hienon rusketuksen lomalla. Ei ollut enää kalpea. Työkaveri repesi nauramaan. Kyseessä on ihan pikimusta nainen. Joku kukkahattu nyt tästä varmaan suuttuu???

   Lainaa

  5. Perspillu ja hyvät vitut 7.6.2016 2:17
   Tulos: -167 (221 ääntä)
   Mikko on hirvee rasissi. #Triggered

   Lainaa

  6. Tulos: +150 (274 ääntä)
   Minun tummaihoiset kaverit nauraa aina mun "rusketukselle" :D siis hirveen rasistista mua kohtaan varmaan kukkisten mielestä. Vai olisiko se vasta sitten rasistista jos menis toisinpäin?

   Lainaa

  7. Tulos: -302 (398 ääntä)
   "naishenkilön olkapäitä ja dekoltee-aluetta". Henrik on homppeli.

   Lainaa

  8. Tulos: +376 (408 ääntä)
   Timo: “naishenkilön olkapäitä ja dekoltee-aluetta”. Henrik on homppeli.
   Tai sitten vain kultturelli.

   Lainaa

  9. Muumi (kopio) 7.6.2016 7:13
   Tulos: -299 (431 ääntä)
   Pena: Tai sitten vain kultturelli.
   Sama asia?

   Lainaa

  10. Tulos: -523 (589 ääntä)
   en ota kantaa itse mokiin (paitsi että tatskat on junttien leima). Mutta siis, luen näitä kommentteja ja annan alapeukkua niille joille kaikki muut on antanu plussaa :D

   Lainaa

  11. Tulos: -135 (233 ääntä)
   Voi Mikko, juuri niin tyypillinen suvaitsevainen, he ajattelevat alati ihmisen ihonväriä ja erilaisuutta.

   Lainaa

  12. Tulos: +123 (207 ääntä)
   miumau: Minun tummaihoiset kaverit nauraa aina mun “rusketukselle” siis hirveen rasistista mua kohtaan varmaan kukkisten mielestä. Vai olisiko se vasta sitten rasistista jos menis toisinpäin?
   Muakin tummaihoiset kutsuneet usein kalkkilaivan kapteeniksi jne, vedinkö herneet nenään ja itkin rasismista? No en todellakaan.

   Lainaa

  13. purppurakruunu 7.6.2016 11:04
   Tulos: +123 (139 ääntä)
   Jsyk: mustat ihmiset ruskettuu. Kaikkein tummimmillakin rusketus näkyy vähintään kiiltävänä ihona. Voivat myös sairastua ihonsyöpän liiasta auringosta tai kärsiä UV-säteiden aiheuttamasta ihon vanhenemisesta. Kuva. Nyt tiedätte.

   Lainaa

  14. Tulos: +44 (66 ääntä)
   purppurakruunu: Jsyk: mustat ihmiset ruskettuu. Kaikkein tummimmillakin rusketus näkyy vähintään kiiltävänä ihona. Voivat myös sairastua ihonsyöpän liiasta auringosta tai kärsiä UV-säteiden aiheuttamasta ihon vanhenemisesta. Kuva. Nyt tiedätte.
   No tottakai voi sairastua ihosyöpään ja kärsiä UV-säteiden aiheuttamasta ihon vanhenemisesta, miksi ei vois? Mutta mistä lähtien vaatteiden, kampauksen ja ulkonäön huomioiminen on ollu epäkorrektia? Ehkä sitte, jos toisen ulkonäköä menee haukkumaan, mutta eiköhän kehuminen ole jokasen mielestä pelkästään positiivista?

   Lainaa

  15. purppurakruunu 7.6.2016 12:08
   Tulos: +47 (77 ääntä)
   riesa: No tottakai voi sairastua ihosyöpään ja kärsiä UV-säteiden aiheuttamasta ihon vanhenemisesta, miksi ei vois?
   On mulle mansplaineri jos toinenkin on tullut selittämään Afrikan auringoista ja ihon päällä(!) olevista suojakalvoista. Kuhan lisäsin.

   Lainaa

  16. Tulos: -77 (151 ääntä)
   Kyllä naisen tissejä saa katsoa.

   Lainaa

  17. TapioRautaWaara 7.6.2016 13:48
   Tulos: +69 (99 ääntä)
   Mun yks luokkakaveri oli tummaihoinen (on edelleenkin vitsiniekat) ja naurettiin porukalla (hänen aloituksesta) tämän rusketusraidoille... kyllä tästä elämästä saa ottaa ilon aiheita irti. Muistakaa se tiukkapipot ym. Kukkikset.

   Lainaa

  18. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Saa katsoa.

   Lainaa

  19. Tulos: +115 (131 ääntä)
   Mikko on jotenkin ihanan sympaattinen. :) Onhan se aika söpöä varmistaa, ettei vahingossa sitten loukkaa toista.

   Lainaa

  20. Tulos: +115 (131 ääntä)
   miumau: Minun tummaihoiset kaverit nauraa aina mun “rusketukselle” siis hirveen rasistista mua kohtaan varmaan kukkisten mielestä. Vai olisiko se vasta sitten rasistista jos menis toisinpäin?
   Ihan typerä esimerkki. Jos tunnet toisen ja tiedätte millainen huumori kaveripiirissä on niin eikö se ole ihan sama mitä puhutte keskenänne, jos kaikki heittää samanlaista läppää? Vertaa tilanteeseen että kutsut jotain (samaa väriä olevaa) kaveriasi huumorilla vaikka horoksi (en tiedä tekiskö kukaan näin oikeasti mutta kuvitellaan...), ja kumpikin nauraa. Jos sanotkin sen yhtäkkiä ventovieraalle, niin huumori ei välttämättä riitä kun ette tunne toisianne.

   Lainaa

  21. Tulos: -135 (155 ääntä)
   Tuijotan tahallani tiiviisti henkilöitä, jotka on pukeutunu mun mielestä rumasti selvästi huomionhakutarkotuksessa. Siis huomionhakutarkotuksella tarkotan että ei uskonnollisen liikkeen määräyksestä tai terveydellisistä syistä tai koska nykymuodin seuraaminen ei kiinnosta. Esim. gootit tai jotku lolitat voi olla tosi typerän näköisiä, ja niitä mun mielestä saa tuijottaa. En voi tulkita sitä tyyliä muutoin ku että ne haluaa sillä huomiota.

   Lainaa

  22. Tulos: +150 (158 ääntä)
   karde: Tuijotan tahallani tiiviisti henkilöitä, jotka on pukeutunu mun mielestä rumasti selvästi huomionhakutarkotuksessa. Siis huomionhakutarkotuksella tarkotan että ei uskonnollisen liikkeen määräyksestä tai terveydellisistä syistä tai koska nykymuodin seuraaminen ei kiinnosta. Esim. gootit tai jotku lolitat voi olla tosi typerän näköisiä, ja niitä mun mielestä saa tuijottaa. En voi tulkita sitä tyyliä muutoin ku että ne haluaa sillä huomiota.
   Koska näin maailmasta tulee parempi paikka?

   Lainaa

  23. Tulos: +118 (124 ääntä)
   karde: Tuijotan tahallani tiiviisti henkilöitä, jotka on pukeutunu mun mielestä rumasti selvästi huomionhakutarkotuksessa. Siis huomionhakutarkotuksella tarkotan että ei uskonnollisen liikkeen määräyksestä tai terveydellisistä syistä tai koska nykymuodin seuraaminen ei kiinnosta. Esim. gootit tai jotku lolitat voi olla tosi typerän näköisiä, ja niitä mun mielestä saa tuijottaa. En voi tulkita sitä tyyliä muutoin ku että ne haluaa sillä huomiota.
   Niin. Joidenkin sosiaaliset taidot rajoittuvat siihen, että he keskustelussa osaavat vain tuijottaa toista ihmistä tiiviisti, etsiä virheitä tämän ulkonäöstä, virnuilla ylimielisesti ja vastailla säästeliäästi. Epäkorrekti käytös on yleistä peruskouluikäisille kiusaajille, vanhemmilla ihmisillä se on merkki kehittymättömyydestä ja aggressiivisuudesta. Olet varmasti pelottava ja luotaantyöntävä keskustelukumppani.

   Lainaa

  24. Tulos: -27 (53 ääntä)
   Opin uuden sanan. Oli pakko googlettaa, mitä tuo dekoltee tarkoittaa, vaikka vähän jo kontekstista arvasin.

   Lainaa

  25. Tulos: -39 (47 ääntä)
   Eihän tässä puhuttu mistään etiketeistä? :D Onkohan tähän tullut väärä kuva?

   Lainaa

  26. Tulos: -32 (88 ääntä)
   Mies: Kyllä naisen tissejä saa katsoa.
   Voi sitä ironiaa kun nainen pukeutuu sopimattomasti mutta tisseihin ei saa katsoa

   Lainaa

  27. Jauhevihakeitto 8.6.2016 10:28
   Tulos: +20 (84 ääntä)
   Jos nainen on pukeutunu niin että tissit on oikein kunnolla esillä niin kyllä niitä voi vähän tuijottaa. Mä ainaki tuijotan. Tissit on kivoja. Terveisin naishenkilö

   Lainaa

  28. Ruudun takaa 8.6.2016 10:59
   Tulos: +55 (67 ääntä)
   Ruma Elsa: Niin. Joidenkin sosiaaliset taidot rajoittuvat siihen, että he keskustelussa osaavat vain tuijottaa toista ihmistä tiiviisti, etsiä virheitä tämän ulkonäöstä, virnuilla ylimielisesti ja vastailla säästeliäästi. Epäkorrekti käytös on yleistä peruskouluikäisille kiusaajille, vanhemmilla ihmisillä se on merkki kehittymättömyydestä ja aggressiivisuudesta. Olet varmasti pelottava ja luotaantyöntävä keskustelukumppani.
   Tiivistit aika tehokkaasti some-keskustelut. Näiden feissarimokien kommentit toimivat erinomaisina esimerkkeinä: etsitään jatkuvasti "virhettä" toisten sanomisista ja yritetään jatkuvasti olla näppäriä. Koko ajan pakko vittuilla ja naljailla, vaikka jatkuva sarkasmi on todellisuudessa pelkkää väsynyttä ja mielikuvituksetonta ylimielisyyttä. Kaipaan sitä aikaa kun ihmiset olivat vilpittömämpiä toisilleen ja keskustelivat aidosti. Kun keskustelun tarkoitus oli saavuttaa yhteisymmärrys, ei nujertaa vastapuolta.

   Lainaa

  29. suvatsematon 8.6.2016 15:17
   Tulos: -25 (33 ääntä)
   Jep: Muakin tummaihoiset kutsuneet usein kalkkilaivan kapteeniksi jne, vedinkö herneet nenään ja itkin rasismista? No en todellakaan.
   Kannattaa vaan olla ylpeä ;).

   Lainaa

  30. Hairysteed 8.6.2016 16:27
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Mistä tämä ihmisen sosiaalinen taitamattomuus on tullut?!

   Lainaa

  31. Tulos: +70 (70 ääntä)
   Musta vähä tuntuu että se nainen tiesi tatuointia ottaessaan että ihmiset ei aina välttämättä tuijota sen tissejä jos tuijottaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +36 (38 ääntä)
   wutt: Eihän tässä puhuttu mistään etiketeistä? Onkohan tähän tullut väärä kuva?
   Siltä varalta, että kyseessä ei ole trolli: etiketti tarkoittaa käyttäytymissäännöstöä.

   Lainaa

  33. Tulos: +32 (64 ääntä)
   Kaipaan sitä aikaa kun ihmiset olivat vilpittömämpiä toisilleen ja keskustelivat aidosti. Kun keskustelun tarkoitus oli saavuttaa yhteisymmärrys, ei nujertaa vastapuolta.
   Milloin?:D Nykykeskustelu on avoiminta aikoihin, tabuja ja vanhoja ajatusmalleja on murrettu. "Vanhoina hyvinä aikoina" oli tarkemmat sosiaaliset säädökset siitä, miten tunteitaan sai ilmaista ja aroista aiheista ei puhuttu lainkaan tai korkeintaan varovaisin kiertoilmaisuin. Esimerkiksi Jane Austenin kirjat ovat täynnä hienovaraista piilov*ttuilua, kun omaa närkästystä ei saanut suoraan tuoda esiin.
   Jep: Muakin tummaihoiset kutsuneet usein kalkkilaivan kapteeniksi jne, vedinkö herneet nenään ja itkin rasismista? No en todellakaan.
   Miksi olisitkaan, kun et kokenut rasistista kohtelua? Onko sinusta ihan oikeasti "kalkkilaivan kapteeni" ja vaikka "neekeri" verrattavissa toisiinsa? Mustaihoiset ovat kautta historian -ja edelleenkin- tulleet sorretuiksi ihonvärinsä takia, joten mustaihoista haukkumalla ylläpidetään mustaihoisten rakenteellista alistamista, siis rasismia. Kalkkilaivan kapteenia ei oikeastaan voisi kutsua edes haukuksi, sillä todella vaaleaa ihoa ihannoidaan ja tavoitellaan ympäri maailman ja pidetään ylipäätään kauniina.

   Lainaa

  34. slurpsista 8.6.2016 22:37
   Tulos: -41 (51 ääntä)
   tylsäelämä: Välillä mietin että ihmiset yleensäkin miettii liikaa Miksei Henrik anteeksipyynnön sijaan sanonut vaikka kohteliaisuutta tatskasta? :’D
   Siksei kun epäili naisen kuitenkin tuijottavan hänen tissejään. Akat on just semmosia.

   Lainaa

  35. Tuli vaan mieleen, että 8.6.2016 23:42
   Tulos: +71 (79 ääntä)
   Miksei voi sanoa kohteliaisuutta päin naamaa, jos kuitenkin tuijottaa? Näin pari vuotta sitten kadun toisella puolella naisen, joka oli kuin Voguen kannesta: tumma, lähes musta virheetön iho, pörrö afro siististi leikattuna, hoikka mutta jäntevä ja treenattu kroppa, pitkät jalat ja kauniit sääret. Kauniit, erilaiset kasvonpiirteet, ainoana meikinä todella hyvin sopiva kirkas huulipuna. Päällä auringonkeltainen hyvin istuva mekko. Vaikka ihan hetoro oon, jäin Tuijottamaan ja kun kohdattiin, oli pakko sanoa, että anteeksi kun tuijotin, mutta olet poikkeuksellisen kaunis. Nainen hämmästyi, mutta sitten hymyili ujosti ja sanoi "voi kiitos". Miksei tatuoijan ihailija voinut sanoa samaa?

   Lainaa

  36. Ylipohditsija 11.6.2016 13:28
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Mulla on itekin käynyt toi rusketusasia mielessä, ja muutenkin, että miten ihonväristä voi puhua tavallaan luonnollisesti, esim. meikkivoiteiden sävystä puhuttaessa, jos se toinen on tummaihoinen. Tämän ei pitäisi tehdä minusta rasistia, vaan ehkä liikaa miettivän, ylivarovaisen, tyhmän, tietämättömän, sosiaalisesti taitamattoman ja liian tietoisen siitä, ettei saa vaikuttaa rasistilta, jotta ei loukkaisi. En tavallaan tiedä, miten sekä olla esittämättä, ettei huomaa toisen tummaihoisuutta (jonka kuitenkin oikeasti huomaa), mutta ettei kuitenkaan vaikuttaisi liikaa siltä, että esittää kuin ei huomaisi. En vaan osaa käyttäytyä normaalisti. Jos sanoisin vaikka, että mun on vaikea löytää tarpeeksi vaaleita meikkivoiteita, ja samalla kysyisin, onko sille toiselle helppo löytää tarpeeksi tummia, niin voisiko joku ymmärtää sen väärin? Jos kysyisin toiselta, että onko sen vaikea löytää liian vaaleita, tarpeeksi keltasävyisiä tms., niin en hermoilisi siitä samalla tavalla. (Pointti ei ole siinä, onko kysymys oleellinen, vaan siinä, että onko se loukkaava. En siis tosiaan tiedä, että voiko vaikka tuollainen ihon tummuuteen liittyvä kysymys olla loukkaava, kun muut ihon väriin tai sävyyn liittyvät kysymykset eivät ainakaan varmaan ole...)

   Lainaa

  37. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Piti oikein googlata tuo delkoltee alue kun termi tuli toisen kerran vastaan tänään, en muista kuulleeni koskaan ennen.

   Lainaa

  38. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Ylipohditsija: Mulla on itekin käynyt toi rusketusasia mielessä, ja muutenkin, että miten ihonväristä voi puhua tavallaan luonnollisesti, esim. meikkivoiteiden sävystä puhuttaessa, jos se toinen on tummaihoinen. Tämän ei pitäisi tehdä minusta rasistia, vaan ehkä liikaa miettivän, ylivarovaisen, tyhmän, tietämättömän, sosiaalisesti taitamattoman ja liian tietoisen siitä, ettei saa vaikuttaa rasistilta, jotta ei loukkaisi. En tavallaan tiedä, miten sekä olla esittämättä, ettei huomaa toisen tummaihoisuutta (jonka kuitenkin oikeasti huomaa), mutta ettei kuitenkaan vaikuttaisi liikaa siltä, että esittää kuin ei huomaisi. En vaan osaa käyttäytyä normaalisti. Jos sanoisin vaikka, että mun on vaikea löytää tarpeeksi vaaleita meikkivoiteita, ja samalla kysyisin, onko sille toiselle helppo löytää tarpeeksi tummia, niin voisiko joku ymmärtää sen väärin? Jos kysyisin toiselta, että onko sen vaikea löytää liian vaaleita, tarpeeksi keltasävyisiä tms., niin en hermoilisi siitä samalla tavalla. (Pointti ei ole siinä, onko kysymys oleellinen, vaan siinä, että onko se loukkaava. En siis tosiaan tiedä, että voiko vaikka tuollainen ihon tummuuteen liittyvä kysymys olla loukkaava, kun muut ihon väriin tai sävyyn liittyvät kysymykset eivät ainakaan varmaan ole…)
   No joo, noinhan siinä voi käydä. En kyllä ymmärrä millä tavalla tuollaiset kysymykset oikeasti voisi edes ymmärtää väärin. Varsinkin, jos siinä samalla puhuu myös itsestäni. Olen vähän sitä mieltä, että tässä kuten monessa muussakin jutussa, että ei kannata loppujen lopuksi liikaakaan miettiä. Jos joku suuttuu/loukkaantuu jostain turhasta niin sittenpähän suuttuu, mitä sitten? Aina voi pyytää anteeksi ja sanoa, ettei tarkoittanut ja jos se ei auta niin se on sitten voivoi.

   Lainaa

  39. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kyllä tatuointia saa kattoa - onhan se tavallaan taidetta. :) Mutta ei saa koskea. Aika moni jostain syystä haluaa niin tehdä. O.o

   Lainaa

  40. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Ylipohditsija: Mulla on itekin käynyt toi rusketusasia mielessä, ja muutenkin, että miten ihonväristä voi puhua tavallaan luonnollisesti, esim. meikkivoiteiden sävystä puhuttaessa, jos se toinen on tummaihoinen. Tämän ei pitäisi tehdä minusta rasistia, vaan ehkä liikaa miettivän, ylivarovaisen, tyhmän, tietämättömän, sosiaalisesti taitamattoman ja liian tietoisen siitä, ettei saa vaikuttaa rasistilta, jotta ei loukkaisi. En tavallaan tiedä, miten sekä olla esittämättä, ettei huomaa toisen tummaihoisuutta (jonka kuitenkin oikeasti huomaa), mutta ettei kuitenkaan vaikuttaisi liikaa siltä, että esittää kuin ei huomaisi. En vaan osaa käyttäytyä normaalisti. Jos sanoisin vaikka, että mun on vaikea löytää tarpeeksi vaaleita meikkivoiteita, ja samalla kysyisin, onko sille toiselle helppo löytää tarpeeksi tummia, niin voisiko joku ymmärtää sen väärin? Jos kysyisin toiselta, että onko sen vaikea löytää liian vaaleita, tarpeeksi keltasävyisiä tms., niin en hermoilisi siitä samalla tavalla. (Pointti ei ole siinä, onko kysymys oleellinen, vaan siinä, että onko se loukkaava. En siis tosiaan tiedä, että voiko vaikka tuollainen ihon tummuuteen liittyvä kysymys olla loukkaava, kun muut ihon väriin tai sävyyn liittyvät kysymykset eivät ainakaan varmaan ole…)
   Olen miettinyt ihan samaa. Varsinkin, kun asun Lontoossa alueella, jossa on paljon tummaihoisia ja lasten kautta tutustuu heihin kouluympyröissä. Aksenttini kuullessaan kaikki kysyvät, mistä minä olen kotoisin. Nämä tummaihoiset taas selkeästi eivät ole alkuperäistä britannialaista kantaväestöä, mutta saattavat olla ties kuinka monennen polven maahanmuuttajia - eli eivät maahanmuuttajia laisinkaan. Myös kun ihonvärikysymystä on perinteisesti pidetty niin isona asiana, mietin itsekin, mikä hyväntahtoinen juttu menee sitten yli. Vitsi kun on vitsi vain, jos se on kaikkien mielestä hauska jne. Onneksi tummaihoiset ystäväni ovat aika vapaita aiheen suhteen. Sitä kautta olen oppinut varmuutta siitä, että eivät ne hyväntahtoiset kommentit loukkaa yleensä lainkaan. Ja parempi kysyä epävarmana, sillä oppimishalukkuus on avain suvaitsevaisuuteen ja ymmärrykseen. :)

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mievaan: Olen miettinyt ihan samaa. Varsinkin, kun asun Lontoossa alueella, jossa on paljon tummaihoisia ja lasten kautta tutustuu heihin kouluympyröissä. Aksenttini kuullessaan kaikki kysyvät, mistä minä olen kotoisin. Nämä tummaihoiset taas selkeästi eivät ole alkuperäistä britannialaista kantaväestöä, mutta saattavat olla ties kuinka monennen polven maahanmuuttajia – eli eivät maahanmuuttajia laisinkaan. Myös kun ihonvärikysymystä on perinteisesti pidetty niin isona asiana, mietin itsekin, mikä hyväntahtoinen juttu menee sitten yli. Vitsi kun on vitsi vain, jos se on kaikkien mielestä hauska jne. Onneksi tummaihoiset ystäväni ovat aika vapaita aiheen suhteen. Sitä kautta olen oppinut varmuutta siitä, että eivät ne hyväntahtoiset kommentit loukkaa yleensä lainkaan. Ja parempi kysyä epävarmana, sillä oppimishalukkuus on avain suvaitsevaisuuteen ja ymmärrykseen.
   Äh... Siis tuo tummaihoiset ihmiset koulun pihalla liittyi siihen, että mietin joskus, pitävätkö nämä tummaihoiset britit minua tyhmänä, jos kysyn mistä he ovat kotoisin. Heillä kun on kuitenkin ihan natiiviaksentti.

   Lainaa

  42. Tulos: +23 (25 ääntä)
   karde: Tuijotan tahallani tiiviisti henkilöitä, jotka on pukeutunu mun mielestä rumasti selvästi huomionhakutarkotuksessa. Siis huomionhakutarkotuksella tarkotan että ei uskonnollisen liikkeen määräyksestä tai terveydellisistä syistä tai koska nykymuodin seuraaminen ei kiinnosta. Esim. gootit tai jotku lolitat voi olla tosi typerän näköisiä, ja niitä mun mielestä saa tuijottaa. En voi tulkita sitä tyyliä muutoin ku että ne haluaa sillä huomiota.
   Niin koska kyseessähän ei voi olla sellainen seikka, että he vaan tykkäävät pukeutua sellaisiin vaatteisiin eikä heitä voisi vähempää kiinnostaa herättääkö se huomiota vai ei. Ihan oikeasti aika iso erikoisesti ja silmiinpistävistä pukeutuvista nimenomaan omaavat aika hyvän itsetunnon eivätkä hae pukeutumisellaan muiden huomiota. Se vaatii pokkaa ja ns. uskoa siihen juttuunsa mitä tekee, että uskaltaa erottua massasta. Juurikin sinunlaistesi ihmisten takia.

   Lainaa

  43. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Itsekin olen päässyt tilanteeseen, jossa olen saanut pohtia, onko se loukkaavaa, jos sanon tummaihoiselle ihmiselle niin tai näin. On se välillä hankalaa.

   Lainaa

  44. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Elääkö ihmiset oikeasti siinä uskossa, että esimerkiksi tumman ja vaalean ihmisen keskustellessa tummaihoinen keskittyy koko ajan vaaleaihoisen ihonväriin ja yrittää jatkuvasti kääntää kaiken rasistiseksi? Kuulostaa vähän siltä tuo "ylivarovaisuus" ettei vaan loukkaa ketään. Sitäpaitsi jos näin niinkun Suomen kannalta ajatellaan, varmasti ns kantaväestöstä poikkeavan näköinen ihminen tai muuten vain johonkin vähemmistöön kuuluva on hyväksynyt tosiasian että hän on poikkeava ja suurin osa ihmisistä ei välitä asiasta ollenkaan (niinkuin ei kuuluisikaan). On typerä ajatus, että omaa persoonaa täytyy muuttaa sen takia, että keskustelee erilaisen ihmisen kanssa. On aivan asiallista olla esimerkiksi valkoihoinen ja kertoa tummaihoiselle, että tämä sävy sopii hänen hipiälleen paremmin kuin tämä. Niinhän "erisävyiset" valkoiset ihmisetki sanovat toisilleen? Anteeksi jos osa tästä kommentista oli vähä asiattoman kuuloinen, mutta halusin vain tehdä selväksi että ihmiset ovat erilaisia eikä toisen näkyvästäkään erilaisuudesta tarvitse tehdä numeroa. Ihmisiä me ollaan kaikki!:)

   Lainaa

  45. Tulos: -10 (12 ääntä)
   Saako naisten dekoltee-aluetta edes katsoa? Eivätkös naiset pelkästään suutu siitä?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: tatuointi, tatuoinnit, tummaihoinen, musta, rusketus, käytöstavat, etiketti, tuijottaa, epäkohtelias