Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 156

Voisiko kukaan tehdä minulle vaatteita?
Kirpputorin löytöjä, osa 156

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 100 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kirsikka-setä 28.6.2016 0:54
   Tulos: -51 (235 ääntä)
   Niko... Miten?

   Lainaa

  2. Tulos: +1493 (1507 ääntä)
   On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein "hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?" Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?

   Lainaa

  3. Tulos: +525 (581 ääntä)
   se on trampoliini, ei tramboliini.

   Lainaa

  4. Tulos: +157 (189 ääntä)
   Kirsikka-setä: Niko… Miten?
   Helpostihan se on sinne näyttänyt menevän

   Lainaa

  5. Tulos: +932 (956 ääntä)
   "2-5e/vaate" - kommentti josta kaikki vaatetusalan ihmiset saa syövän. Oikeesti. Sillä 5 e saat 20-30 minuuttia mun työaikaani. Siinä ajassa saan piirrettyä ehkä osan yhdestä kaavasta. Kylläpäs ihmiset osaa olla röyhkeitä.

   Lainaa

  6. Tulos: +444 (532 ääntä)
   Äkkiäkös ammattilainen parit hameet ja mekot surauttaa ihan tekemisen ilosta. Onneksi on kankaat valmiina niin maksaa ei tarvitse :)

   Lainaa

  7. KaroliinaCZ 28.6.2016 1:21
   Tulos: +161 (181 ääntä)
   Toi Kitin ilmoitus kuulostaa jotenkin niin viattomalta. Lukisin kuitenkin mielelläni, jos toi keskustelu jatkuu.

   Lainaa

  8. Tulos: +439 (451 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Itse kuulen pelialan opiskelijana usein että, 'hei, voisitko tehdä tämmösen ja tämmösen pelin ihan muuten vaan niin tarjoon kahvit?' Joo ei

   Lainaa

  9. Tulos: +248 (268 ääntä)
   Nikkeli: “2-5e/vaate” – kommentti josta kaikki vaatetusalan ihmiset saa syövän. Oikeesti. Sillä 5 e saat 20-30 minuuttia mun työaikaani. Siinä ajassa saan piirrettyä ehkä osan yhdestä kaavasta. Kylläpäs ihmiset osaa olla röyhkeitä.
   Jaa. Ehkä 5-10 minuuttia maks.

   Lainaa

  10. Tulos: -96 (122 ääntä)
   Toi tramboliini, miten????

   Lainaa

  11. Suolahammas 28.6.2016 1:48
   Tulos: +645 (649 ääntä)
   Ei ne ole pelkät taidealan ihmiset jotka tuommoista saavat kuulla, terveisin juristi joka lähes viikottain kuulee näitä "Hei lukasetko nopeesti nää yhet paperit läpi kun mietin että haastaisinko naapurin firman oikeuteen, tarjoon kahvit sitten joskus" *ojentaa 200 sivua alan X sopimusmateriaalia*

   Lainaa

  12. Tulos: +590 (590 ääntä)
   Valokuvaajalla sama ongelma... "Hei, tuutko mun häihin ottaa pari(tuhatta) kuvaa? Saat kahvit." ...joo, mitä nyt menee nelisen tuntia työaikaa, matkat, mahdolliset materiaalit tms. mutta mikäpä siinä.

   Lainaa

  13. Muumi (kopio) 28.6.2016 2:13
   Tulos: -230 (328 ääntä)
   Nikkeli: “2-5e/vaate” – kommentti josta kaikki vaatetusalan ihmiset saa syövän. Oikeesti. Sillä 5 e saat 20-30 minuuttia mun työaikaani. Siinä ajassa saan piirrettyä ehkä osan yhdestä kaavasta. Kylläpäs ihmiset osaa olla röyhkeitä.
   20-30 minuuttia? Eli tuntipalkkasi on 10€-15€ tunti???? Mun tuntihinta on 120€ ilman alveja. Ja oon vaan atk-hommissa, ihan contractorina. Ehkä en osaa taiteellisen alan hinnoittelua? Nyt en ymmärrä :( Eli 5€ saat 2,5 minuuttia minulta.... plus ne kuuluisat alvit.

   Lainaa

  14. Tulos: +49 (97 ääntä)
   mh: Toi tramboliini, miten????
   Viskaamalla tietenkin, senkin höpsö!

   Lainaa

  15. Tulos: +314 (318 ääntä)
   Kirsikka-setä: Niko… Miten?
   Kopioimalla vanha kuva netistä ja keksimällä loput, esim: https://madtimemama.com/2012/07/04/zombie-apocalypse-of-2012/ Hurrikaani siis heittänyt sen sinne joskus 2012, Jenkeissä.

   Lainaa

  16. TaideAlanOpiskelija 28.6.2016 3:16
   Tulos: +166 (172 ääntä)
   Multa kans kysellään voisinko tehdä ilmaiseksi töitä muille. Pitäähän sitä nyt aina kaveria jelppiä! Joo just. Ja jos sitten piirränkin heille jonkin työn niin siitä ei tulisi maksaa enempää kuin se pari euroa.

   Lainaa

  17. Raakakauppa 28.6.2016 3:34
   Tulos: +288 (294 ääntä)
   Hyville ystäville saattaisin jopa lainata, ja lainaankin, ammattiosaamistani (muuttomies), mutta tutuntutuille... Jos maksatte siitä osaamisesta, niin joo. Muutoin menen bisselle. :) (Ja perkele, olkaahan ajoissa jos sovitaan että muutto alkaa klo 15. Akateeminen vartti vielä käy, akateemiset kaksi tuntia ei.)

   Lainaa

  18. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Mitä Satu halus? :Dddd

   Lainaa

  19. Yhdyn näihin 28.6.2016 4:51
   Tulos: +276 (280 ääntä)
   renkeli: Itse kuulen pelialan opiskelijana usein että, ‘hei, voisitko tehdä tämmösen ja tämmösen pelin ihan muuten vaan niin tarjoon kahvit?’ Joo ei
   Juurikin näin. Itsekin videopeligraafikkona piirtelen ja päivittelen portfoliota nettiin ja enkös kuule tuon tuosta "voisitko piirtää tämän?". Lopulta pistin hinnaston 3e-20e ja eikös ihmiset valittanut kun ajattelen vain rahaa. :/ Ikävä kyllä minulla on oma elämä ja omat kiireet enkä tahtoisi kuluttaa aikaa ilmaisiin piirroksiin, joista en jaksa edes innostua. Mutta sitten kun minut on palkattu, niin silloin tehdään mitä on sovittu. Siksi pistinkin hinnaston, että jos joku oikeasti haluaa minulta piirroksen ja on valmis maksamaankin siitä, niin sitten voin tehdä työtä, kun saan korvauksen menetetystä ajasta. Kavereille toki voi tehdä välillä ilmaiseksi, koska saan itsekin heiltä palveluksia.

   Lainaa

  20. Vääränvärinen 28.6.2016 5:15
   Tulos: +197 (199 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Joutunut tämän asiaan potentiaalisille asiakkaille selittämään liian monta kertaa..

   Lainaa

  21. Tulos: +344 (344 ääntä)
   Eipä kokilla yhtään sen hauskempaa ole. Tottakai ihan pelkästä tekemisen ilosta tulen kokkaamaan kesäpartyihisi neljän ruokalajin aterian omalla rahalla. Jostain kumman syystä ihmisillä on ihan ihme käsitys mitä kaikkea kuluu ja kuinka kalliiksi se tuleekan kun ruvetaan toistamaan jotain instagram-kuvan ateria-annosta.

   Lainaa

  22. Tulos: +206 (250 ääntä)
   Muumi (kopio): 20-30 minuuttia? Eli tuntipalkkasi on 10€-15€ tunti???? Mun tuntihinta on 120€ ilman alveja. Ja oon vaan atk-hommissa, ihan contractorina. Ehkä en osaa taiteellisen alan hinnoittelua? Nyt en ymmärrä Eli 5€ saat 2,5 minuuttia minulta…. plus ne kuuluisat alvit.
   Johan oli ylimieinen kommentti! Itse teen näin kesäisin puutarhatöitä alle 10€ tuntipalkalla, mutta arvostan työn mielekkyyttä enemmän kuin rahaa. Talvisin saan jopa huimat 12€/h + iltalisät kaupan kassalla.

   Lainaa

  23. Paremmin tietäjä 28.6.2016 6:57
   Tulos: +156 (164 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Itse asia keltä vaan ilmainen palvelus läheiseltä kelpaa. Lääkäreiltäkin jopa kysytään diagnooseja ja reseptejä.

   Lainaa

  24. Mother of Vile Excrement 28.6.2016 7:04
   Tulos: +62 (70 ääntä)
   Tauno: Kopioimalla vanha kuva netistä ja keksimällä loput, esim: https://madtimemama.com/2012/07/04/zombie-apocalypse-of-2012/ Hurrikaani siis heittänyt sen sinne joskus 2012, Jenkeissä.
   Katsoin ihan samaa, että eipä nuo ole kotimaisia sähkölinjoja... fake.

   Lainaa

  25. Tulos: -194 (216 ääntä)
   Nikkeli: “2-5e/vaate” – kommentti josta kaikki vaatetusalan ihmiset saa syövän. Oikeesti. Sillä 5 e saat 20-30 minuuttia mun työaikaani. Siinä ajassa saan piirrettyä ehkä osan yhdestä kaavasta. Kylläpäs ihmiset osaa olla röyhkeitä.
   Aika paska liksa jos 10-15€ tunnista otat... Eiku niinku, eihän "taiteilijoiden" tarvitse maksaa veroja, tai niin ne tuntuu monesti kuvittelevan.

   Lainaa

  26. Tulos: +313 (315 ääntä)
   Kannattaa olla sihteeri, kukaan "kaveri" ei oikein hyödy mun ammatista mitenkään

   Lainaa

  27. siiseliini 28.6.2016 8:20
   Tulos: +352 (354 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Ite oon valokuvaaja, niin meille tarjotaan aina "näkyvyyttä". Haluun tietää missä kaupassa näkyvyys käy maksuvälineenä.

   Lainaa

  28. Tulos: +135 (137 ääntä)
   Itsellä harvoin tulee ilmaisen palvelun pyytäjiä mekaniikkasuunnittelijana, mutta sitten kun pyydetään, niin pyydetään rakentamaan yksilöllisiä robotteja tai toimimattomia laitteita ja toki osien hinnalla. Joo, mielellänihän minä käytän satoja tunteja tuollaiseen projektiin, jossa todennäköisesti tarvii vielä aika monen muun apua.

   Lainaa

  29. Tulos: +73 (91 ääntä)
   Trombiliini?

   Lainaa

  30. Tulos: +138 (142 ääntä)
   Tuli vähän yllätyksenä, että kokit, juristit ja lääkäritkin saavat näitä "teetkö nopeesti tälläsen jutun (ilmaseksi)" pyyntöjä. IT-tuessa työskennellessä on myös näitä käyttäjien omien kotikoneiden ongelmia saanut kuunnella. Siihen vain pitää vetää tiukka linja, että firman IT-tuessa hoidetaan vain firman omien koneiden huolto ja ongelmien ratkaisu. Kyllä ne sitten oppii, että huolto maksaa, kun kone ei korjautunutkaan ilmaiseksi. Pyynnötkin loppuu pikkuhiljaa. Joutuvat oikeasti sitten soittamaan johonkin maksulliseen huoltonumeroon.

   Lainaa

  31. Tulos: +184 (184 ääntä)
   siiseliini: Ite oon valokuvaaja, niin meille tarjotaan aina “näkyvyyttä”. Haluun tietää missä kaupassa näkyvyys käy maksuvälineenä.
   Joo, onhan näitä. Kaverille kuvaamaan häihin ja palkka oli: Noh, sain mennä häihin kuvaamaan. Eipä tarvinnut muuta häälahjaa miettiä. * Ei enää *

   Lainaa

  32. Tulos: +272 (274 ääntä)
   "Hei voisitteko tulla häihin/ristiäisiin/synttäreille/valmistujaisiin/tms toiselle puolelle maata vetämään pari biisiä, ei oo väliä mitä, paitsi et pitää olla tää ja tää tuntematon biisi tismalleen tälläsenä versiona ja vähintään tunnin setti ja palkaks saatte sit kahvit paikan päällä?" Juu, voidaan, mut kahvin lisäks maksaa useamman tonnin plus teostomaksut, matkakulut ja alvit. Muuten ei voida. Ison puoliammattilaiskuoron liikuttelu ja uusien biisien treenaus ei oo ihan pelkkä kahvittelujuttu. "Voisitko sä ottaa pari kaveria mukaan ja tulla esittämään juhlissa nää kymmenen ennestään tuntematonta biisiä, kun sähän oot muusikko? Ei varmaan palkkaa tarvii maksaa kun saatte vähän näkyvyyttä, niin poikii siellä juhlissa jo uusia keikkoja, oikeestaan teidän pitäis maksaa mulle heh heh!" Ei.

   Lainaa

  33. Tulos: +58 (64 ääntä)
   siiseliini: Ite oon valokuvaaja, niin meille tarjotaan aina “näkyvyyttä”. Haluun tietää missä kaupassa näkyvyys käy maksuvälineenä.
   Relevantti sarjakuva. http://theoatmeal.com/comics/exposure

   Lainaa

  34. It's a deal 28.6.2016 10:27
   Tulos: +235 (235 ääntä)
   "Tähän tuli joku ilmoitus ja nyt tietokoneeni ei lähde päälle. Voisitko korjata sitä 2 tuntia omaan laskuusi puhelimessa arvailemalla, ettei mun tarvisi tuoda tätä läppäriä sulle illaksi ja hakea aamulla." Olisi pitänyt lukea kirurgiksi, harvoin kuulisi "viitsitkö hei illalla tehdä mulle ihan pienen pallolaajennuksen tai fiksata polvesta ristisiteen?"

   Lainaa

  35. Tulos: +116 (116 ääntä)
   Ja hammaslääkärille perus "hei vilkaisetko nopeaa tätä yhtä hammasta"

   Lainaa

  36. Tulos: +112 (114 ääntä)
   Jäi kiinnostamaan Kitin ikä. Siis että voiko täysi-ikäinen ihminen olla noin kujalla reaalimaailmasta?

   Lainaa

  37. Tulos: +235 (235 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Jep, kampaajana kuullu "muutaman" kerran, että ota sakset mukaan, kun tuut kahville. Harvemmin siivoojalle kuitenkaan sanotaan, että tuo moppi mukanas :D

   Lainaa

  38. Tulos: +19 (33 ääntä)
   Eipä taida Suomessa olla tuollaisia johtoja enää,jostain ulkomailta kuva on...

   Lainaa

  39. Tulos: +170 (170 ääntä)
   E: Kannattaa olla sihteeri, kukaan “kaveri” ei oikein hyödy mun ammatista mitenkään
   Tuutko järjestelee mun paperit mappeihin, tarjoan kahvit? ;)

   Lainaa

  40. Tulos: +142 (142 ääntä)
   Muotokuvataiteilijallakin on mukavaa. Joka sukujuhlissa saan joltakulta lasten/koirien kuvia ja pyynnön piirtää hieno taulu seinälle kahdellakympillä.

   Lainaa

  41. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Muumi (kopio): 20-30 minuuttia? Eli tuntipalkkasi on 10€-15€ tunti???? Mun tuntihinta on 120€ ilman alveja. Ja oon vaan atk-hommissa, ihan contractorina. Ehkä en osaa taiteellisen alan hinnoittelua? Nyt en ymmärrä Eli 5€ saat 2,5 minuuttia minulta…. plus ne kuuluisat alvit.
   Toisaalta atk-hommissa aika paljon työt määritellään työn keston suhteen, ei työmäärän suhteen. Toisaalta voisi olla aika mielenkiintoista alkaa laskuttamaan asiakasta sen mukaan montako kertaa näppäimistöä painaa tai hiireen koskee.

   Lainaa

  42. Tulos: +170 (176 ääntä)
   Poro: Aika paska liksa jos 10-15€ tunnista otat… Eiku niinku, eihän “taiteilijoiden” tarvitse maksaa veroja, tai niin ne tuntuu monesti kuvittelevan.
   Jos työhön kuluu esim. 20h ja materiaalit maksaa 40 e niin 10 euron tuntipalkalla hinnaksi tulisi jo 240e. Eli usein tuntipalkka paljon pienempikin kuin tuo 10e koska ihmisillä ei ole varaa maksaa ja kun itse ei ole (ainakaan vielä) mikään suuri nimi muodissa niin paha ruveta pyytämään monia satoja esim. Perus mekosta. Joten otappa se pää pois perseestä ja katso faktoja. Rikolliset ei maksa veroja, oli se sitten taiteilija tai asianajaja, eikä verot liittynyt aiheeseen nyt mitenkään.

   Lainaa

  43. Tulos: +93 (93 ääntä)
   Nousi mullekin karvat pystyyn... Joskus kiltteyttäni tuusannu logoa VUODEN, jonka jälkeen päädyin tekemään vektorin jonkun toisen piirroksesta. Ilmaiseksi. Koska piti olla nopee juttu ja kiltti ihminen olen. Never again.

   Lainaa

  44. Tulos: +154 (154 ääntä)
   Käännöshommissa sama virsi: käännätkö ihan nopeeta (sukulaiselle ilmaiseksi) mulle tän kaks sivua lakitekstiä kun sultahan se sujuu? Ootan täs sohvalla ja keittelen vaikka kahvit, ei sulla varmaan mee kuin vartti. Tai kun antaa tilatun työn lopuksi laskun ja on kertonut, että hinta lasketaan standardisivuittain, eli tietty merkkimäärä = 1 sivu (ettei tuu näitä riviväli 1, fonttikoko 8 -sivuja), niin päivitellään, että laskutatko sä joka pisteestä ja pilkusta erikseen? Tai jos oot jo kääntäny jonku sanan ja käytät sitä uudelleen, niin et kai sä siitä enää laskuta?! Joo, okei, oota, mäpä otan kaikki välimerkit pois...

   Lainaa

  45. Tulos: +6 (14 ääntä)
   siiseliini: Ite oon valokuvaaja, niin meille tarjotaan aina “näkyvyyttä”. Haluun tietää missä kaupassa näkyvyys käy maksuvälineenä.
   Tuli tämä mieleen. http://theoatmeal.com/comics/exposure

   Lainaa

  46. Tulos: -65 (117 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Jaa, ite raksamiehenä kyl jeesailin frendiä rakentaa sen talon. Iha "kalja palkalla". Ihmiset aina juoksee rahan perässä nii vimmatusti, et ketää ei voi jeesata.

   Lainaa

  47. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Weksi: Eipä kokilla yhtään sen hauskempaa ole. Tottakai ihan pelkästä tekemisen ilosta tulen kokkaamaan kesäpartyihisi neljän ruokalajin aterian omalla rahalla. Jostain kumman syystä ihmisillä on ihan ihme käsitys mitä kaikkea kuluu ja kuinka kalliiksi se tuleekan kun ruvetaan toistamaan jotain instagram-kuvan ateria-annosta.
   Ja jos suurtalouskokki oot ni johan on "työkeikkaa" isoihin kissaristijäisiin, "saat syyä ja juua kahvit" -.-

   Lainaa

  48. Tulos: +118 (122 ääntä)
   tuttuni teki meidän häihin ruuat. toki itse maksettiin kustannukset, mutta hän ei suostunut ottamaan itselleen mitään maksua. väkisin pistin hänen laukkuunsa satasen palkkaa, mutta hän aina antoi sen takaisin. kun ei kerran raha kelvannut, järjestin hänelle ja puolisolleen pienet illanistujaiset meillä. se oli hänen mielestään sopiva palkka, vaikka minusta se ei riittänyt :/

   Lainaa

  49. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Mullekin tuli yks näitä "niin sähän olit tulossa meidän häihin - yks setä ottaa kuvia, säkin saat jos haluat" ... joo. Tai sitten ehkä ei.

   Lainaa

  50. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Haha, kyllä tätä sattuu tarjoilupuolen (lähinnä viinankaataja) ihmisillekin. Nuorempana parin tutun häissä tehnytkin, mutta nykyisin ottaa jo palkkaa.

   Lainaa

  51. Hierojatäti 28.6.2016 16:19
   Tulos: +175 (177 ääntä)
   Usein kun mainitsen olevani hieroja, ihmiset alkavat pyöritellä hartioitaan ja valittamaan, miten "mulla on kyllä niskat niiiin jumissa". Yleensä vastaan vaan, että "aha".

   Lainaa

  52. Tulos: +153 (155 ääntä)
   Ompelin koulussa kunnon pitkän talvitakin kaverille ja hän yllättyi kun hinnaksi tuli yli 100 euroa. Ja se on vielä edullinen mittatilaustyöstä. Kaverini kuvitteli saavansa talvitakin halvemmalla kuin kaupasta ostettuna.

   Lainaa

  53. Mörökölli 28.6.2016 16:30
   Tulos: -27 (49 ääntä)
   Nikkeli: “2-5e/vaate” – kommentti josta kaikki vaatetusalan ihmiset saa syövän. Oikeesti. Sillä 5 e saat 20-30 minuuttia mun työaikaani. Siinä ajassa saan piirrettyä ehkä osan yhdestä kaavasta. Kylläpäs ihmiset osaa olla röyhkeitä.
   Kylläpäs teillä on vähäset velotukset. Tuntivelotus siis 10-15e. Mistä sä vielä palkan revit kun sos.kulutkin pitäis hoitaa?

   Lainaa

  54. Mörökölli 28.6.2016 16:31
   Tulos: -40 (74 ääntä)
   ananas: tuttuni teki meidän häihin ruuat. toki itse maksettiin kustannukset, mutta hän ei suostunut ottamaan itselleen mitään maksua. väkisin pistin hänen laukkuunsa satasen palkkaa, mutta hän aina antoi sen takaisin. kun ei kerran raha kelvannut, järjestin hänelle ja puolisolleen pienet illanistujaiset meillä. se oli hänen mielestään sopiva palkka, vaikka minusta se ei riittänyt
   Rahan tuputtaminen on myöskin epäkohteliasta.

   Lainaa

  55. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Trampoliini trombin kourissa - katso kuva!

   Lainaa

  56. Tulos: +78 (92 ääntä)
   Meitä on näköjään niin moneen junaan. Tuo on eri asia että vieraille pitäisi tehdä ilmaiseksi, mutta minulle ainakin kampaajakaverini tekee tarvikkeiden hinnalla ja sitten vaihtelemme palveluita keskenämme. Samoin saan IT-tukea veljeltäni, lakiapua kaveriltani, isosetäni on huippukirurgi ja on mielellään katsonut röntgenkuviani jne. Toki se on sopimuskysymys eli kerrotaan rehellisesti mitä tarvitsisi ja kysytään olisko mahdollista tai mitä maksaa tai käykö jokin vaihtokauppa. Jos ei käy tai hinta ei miellytä niin sitten sanoo että selvä. Mutta tosi usein (myös itse) sanon että katson ainakin mitä asialle pitäisi tehdä tai miltä näyttää, ja sitten mietitään teenkö minä, millä aikataululla tai hinnalla (vai ilmaiseksi tai vaihtokaupalla) vai kannattaisiko mennä jonkun muun ammattilaisen puheille tms. Harrastan myös valokuvausta ja olen tehnyt pari häät nimenomaan diilillä että tämä on häälahja että otan kuvat, käsittelen ja toimitan ne, kunhan saan kuvaajan valtuudet eli liikkua vapaasti eikä tarvitse taistella elintilasta toisten kuvaajien kanssa (seremonioissa tms). Se on ärsyttävintä että vähän niin kuin kuvaan mutta sitten en kuitenkaan tai että on useita "puolikkaita" kuvaajia.

   Lainaa

  57. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Tai sit saa palkaks näkyvyyttä! Sillä eleleekin leveästi. Terv. graafista suunnittelua opiskeleva

   Lainaa

  58. Tulos: +48 (54 ääntä)
   Tulipa tästä mieleen (olen kyllä samaa mieltä kaikkien kanssa että tehdystä työstä tulee maksaa) eräs tuttu joka ilmoitteli tekevänsä itselleen jotain härpäkettä ja kertoi että voisi tehdä samalla vaivalla muillekin. Arvelin että se voi tarkoittaa että hän haluaa myös maksun, mutta asia oli siten muotoiltu että sen voi ymmärtää miten tahtoi. Ilmaisin varovaisesti kiinnostukseni, johon sain vastauksen, jossa viitattiin hintaan (tyyliin lisäosat maksaa ekstraa), mutta ei edelleenkään mitään paljonko juttu maksaisi. Jätin asian sikseen ja lopulta sain vielä kyselyn että halusitko sen härpäkkeen, maksais jotai xxx euroa. Olin ajatellut että jos rahaa tästä pyytää niin korkentaan kaksinumeroiseen summaan, ja kun tuotteesta ei ollut mitään tarkempia tietoja plus epämääräinen hyväntekijäilmoitus, niin jäi vähän paska maku. Tämä nyt ei tosiaan sinänsä liity aiheeseen, kuvaa ehkä kommunikointiongelmia tämän tietyn käsityöläisen kanssa.

   Lainaa

  59. Tulos: +109 (109 ääntä)
   Tarkentaja: Jaa, ite raksamiehenä kyl jeesailin frendiä rakentaa sen talon. Iha “kalja palkalla”. Ihmiset aina juoksee rahan perässä nii vimmatusti, et ketää ei voi jeesata.
   Kyllä kaveria autetaan, itsekin tein kaverille käyntikortin ilmaiseksi, mutta sitten kun joku tutuntuttu alkaa kyselemään että voisinko tehdä nettisivut ja koko yritysilmeen ensi viikoksi, palkaksi saisi näkyvyyttä, niin ei kiitos. Minä en nimittäin tiedä mitä siitä voi kokata tai miten sillä saa ladattua puhelimen akun.

   Lainaa

  60. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Samaa kuulee usein pokeriammattilaisena. "Sähän osaat pelata pokeria? Pelaatko mulle muutaman tonnin, jos sijoitan satasen?"

   Lainaa

  61. Tulos: +101 (101 ääntä)
   Mua piinaa kummisetä, joka ei ole missään yhteydessä muhun saati näe mua vuosikausiin. Paitsi tietenkin silloin, kun tarvitsee ammatillista apuani. Autan mieluusti läheisiä silloin tällöin, mutta en henkilöä, joka ei muuten muista edes meikäläisen olemassa oloa, ja joka pyytää massiivisia palveluksia, joihin menisi monta päivää. :D Mitä näiden päässä oikein liikkuu? Kuinka mielellään he itse tekisivät duunia useamman päivän ihan ilmaiseksi, vieläpä päivätyönsä päälle?

   Lainaa

  62. Tulos: +114 (130 ääntä)
   Muumi (kopio): 20-30 minuuttia? Eli tuntipalkkasi on 10€-15€ tunti???? Mun tuntihinta on 120€ ilman alveja. Ja oon vaan atk-hommissa, ihan contractorina. Ehkä en osaa taiteellisen alan hinnoittelua? Nyt en ymmärrä Eli 5€ saat 2,5 minuuttia minulta…. plus ne kuuluisat alvit.
   Ai kauhee, jollain on 10-15e tuntipalkka! Musta ainakin olis aika siistiä jos olis yli 10e tuntipalkkaa. Mut hyvä et sulle nyt valkeni, et pienituloisiakin on olemassa....

   Lainaa

  63. Tulos: -54 (58 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Kysymys: millainen artesaaniopiskelija teettää harjoitustyönsä toisilla? Vastaus: huono, joka on ihan väärällä alalla.

   Lainaa

  64. Tulos: +31 (41 ääntä)
   tietäjä: se on trampoliini, ei tramboliini.
   Luulen että tämä on trombiliini

   Lainaa

  65. Tulos: +51 (55 ääntä)
   It’s a deal: “Tähän tuli joku ilmoitus ja nyt tietokoneeni ei lähde päälle. Voisitko korjata sitä 2 tuntia omaan laskuusi puhelimessa arvailemalla, ettei mun tarvisi tuoda tätä läppäriä sulle illaksi ja hakea aamulla.” Olisi pitänyt lukea kirurgiksi, harvoin kuulisi “viitsitkö hei illalla tehdä mulle ihan pienen pallolaajennuksen tai fiksata polvesta ristisiteen?”
   Lääkäreillehän ihmiset lähettelee kuvia ja kertomuksia epämääräisistä oireista ja suuttuu jos eivät ilmaista diagnoosia saa facebookin chatin kautta.

   Lainaa

  66. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Kyllä minä teen hommia tutuille ilmaiseksi, mutta sen jälkeen tutut tekevät minulle hommia ilmaiseksi -- ja vaihtokaupasta sovitaan ennen kuin evä liikahtaa.

   Lainaa

  67. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Hoitajana saa usein "mulla on nää ja nää oireet,mikä mulla on" tai "mulla on tää ja tää lääke, onkohan tää hyvä" tai sit avaudutaan millon mistäkin vaivasta. Kehotan kyselijöitä menemään omalle lääkärille. Sitä ei oo vielä tullu vastaan et "hoitasitko mun mummoa viikon kun sähän oot hoitaja". Onneks. :D

   Lainaa

  68. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Mörökölli: Kylläpäs teillä on vähäset velotukset. Tuntivelotus siis 10-15e. Mistä sä vielä palkan revit kun sos.kulutkin pitäis hoitaa?
   Ne tulevat tietysti tuon 10-15 euron päälle, tuossahan puhuttiin ainoastaan ompelijan minimihinnasta, jolla hän itse suostuu tekemään töitä.

   Lainaa

  69. Lasse Viren 28.6.2016 23:08
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Täällähän on hyvää keskustelua.

   Lainaa

  70. Tulos: +53 (53 ääntä)
   It’s a deal: “Tähän tuli joku ilmoitus ja nyt tietokoneeni ei lähde päälle. Voisitko korjata sitä 2 tuntia omaan laskuusi puhelimessa arvailemalla, ettei mun tarvisi tuoda tätä läppäriä sulle illaksi ja hakea aamulla.” Olisi pitänyt lukea kirurgiksi, harvoin kuulisi “viitsitkö hei illalla tehdä mulle ihan pienen pallolaajennuksen tai fiksata polvesta ristisiteen?”
   Ei auta, silti kysellään reseptejä/sairauslomia/diagnooseja.

   Lainaa

  71. Lääkäri 29.6.2016 0:30
   Tulos: +86 (86 ääntä)
   obeliski: Ei auta, silti kysellään reseptejä/sairauslomia/diagnooseja.
   En kyllä suosittele lääkärin ammattia jos nämä on perustelut. Mulle on tuntemattomat puhuneet kesällä baarin terassilla ilmeisen selvin päin mm. paksusuolentähystyslöydöksistään ja näytetty suolen avannepussia ja kysytty mielipidettä siitä, siinä hellekaljaa nauttiessa. Sukujuhlat on ihan yhtä helvettiä. Tuntemattomille yritän viimeiseen asti kertoa epämääräisesti olevani terveydenhuoltoalalla (joskus yritän kertoa olevani kaupungissa X töissä ilman mitään määreitä) koska tiedän mihin se johtaa. Vuosia kerroin olevani entisessä ammatissani ja joskus nykyäänkin jos on paha tilanne niin valehtelen suoraan entisen ammattini

   Lainaa

  72. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Hierojatäti: Usein kun mainitsen olevani hieroja, ihmiset alkavat pyöritellä hartioitaan ja valittamaan, miten “mulla on kyllä niskat niiiin jumissa”. Yleensä vastaan vaan, että “aha”.
   itseasiassa nyt kun tulit maininneeksi ammattisi, niin ;)

   Lainaa

  73. Tulos: +35 (41 ääntä)
   oho: Ai kauhee, jollain on 10-15e tuntipalkka! Musta ainakin olis aika siistiä jos olis yli 10e tuntipalkkaa. Mut hyvä et sulle nyt valkeni, et pienituloisiakin on olemassa….
   Voihan sillä olla niitä työtunteja viikossa yksi. Huomannut muuten yllättävän usein, että keskustelu palkasta jämähtää vaan tuntipalkkaan, ja unohdetaan hyvin nopeasti se, että ihmisillä voi olla eri verran niitä työtunteja.

   Lainaa

  74. Tulos: +47 (57 ääntä)
   Pertti: Joo, onhan näitä. Kaverille kuvaamaan häihin ja palkka oli: Noh, sain mennä häihin kuvaamaan. Eipä tarvinnut muuta häälahjaa miettiä. * Ei enää *
   Mutta jos kyse on oikeasti kaverista, eikö kuvaamisen voi antaa häälahjana? Yhden ystäväni häissä hän pyysi läheisiltä ammatti-ihmisiltä häälahjat palveluina/alennettuina palveluina: kuvaamisen, ruokalistan suunnittelun ja iltapalan, mekon suunnittelun, meikin, kampauksen... Tuttavat ja tutuntutuntutut ymmärrän, mutta kai sitä mielellään kaverille lahjoittaa ammattiosaamistaan jonkun turhanpäiväisen maljakon sijaan?

   Lainaa

  75. Tulos: +37 (41 ääntä)
   mh: Toi tramboliini, miten????
   Näin: Trampoliini.

   Lainaa

  76. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Jorkku: Eipä taida Suomessa olla tuollaisia johtoja enää,jostain ulkomailta kuva on…
   No nyt kun sanoit... Orkkis kuva näyttäisi olevan olla athensmessenger.com sivulla jossa kerrotaan myrskytuhoista June 29, 2012 @ Mid-Ohio Valley

   Lainaa

  77. Tulos: -36 (44 ääntä)
   Käyn Kiinassa teetättämässä vaatteeni. Puvut saa valittua parhaista kankaista mittatilaustyönä murto-osalla Suomen hintatasoon verrattuna. Ei tule ikävä suomalaista "laatua".

   Lainaa

  78. Tulos: -7 (27 ääntä)
   tietäjä: se on trampoliini, ei tramboliini.
   Niko on Ylivieskasta, joten ei voi kauhalla ammentaa kun on pipetillä annettu.

   Lainaa

  79. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   joo mäki tässä ihmettelen et puuttuuko luvuista nollat vai mitä ihmettä.. En kyllä vaatetusartesaanina tekis vaatetta noin paljon alle yhden tunnin tuntipalkalla :D

   Lainaa

  80. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Näin taiteilija lohduttaa tietää, että myös muilla aloilla on sama ongelma. Itsekkin ihan äimästelen välillä porukan logiikkaa kun tullaan pyytämään pokkana jotain suurta illustraatiota, missä on joku 10 hahmoa, yksityiskohtainen kaupunkimaisema taustalla ja se pitää vielä olla realistinen maalaus, sitten letkautetaan, että "no mä voin maksaa sulle vaikka kympin". Sellaseen maalaukseen menee ehkä jo yli 50 tuntia ja sä tarjoat mulle 10€? Kerran mulle tuli yks "ammatti-kirjailija", pyytämään jos voisin tehdä hänen kirjastaan sarjakuvan. Ensinnäkin se koko scripti oli ihan järkyttävän huono. Sen lisäks, että pilkut ja pisteet oli ihan missä sattuu, niin koko tarinakin oli täysin random. Ei kappale jakoja, paikat ja tapahtumat vaihtu ihan yhtäkkiä ja hahmojen dialogit oli niin järkyttävän sekavat, että kukaan ei ottais sellasta työtä ikinä vastaan vaikka palkka ois kuinka hyvä. Ai niin mutta eihän sillä ollu mitään palkkaa koska "maksan sulle sitten kun tästä sarjiksesta tulee kuuluisa ja saan paljon rahaa". Juuh pieni rant tuli tähän näin mutta ymmärrän hyvin kuinka ärsyttäviä tuollaiset ihmiset on jotka luulee, että taide missä muodossa vaan (jopa käsintehdyt vaatteet) on jotain massatuotantoa.

   Lainaa

  81. King Arthur 29.6.2016 15:56
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Amen. "Voitko maalata meidän 2m x 2m hääpotretin huviksesi tai vaikka postimaksua vastaan? Niin ja aikaa olis se viikko."

   Lainaa

  82. King Arthur 29.6.2016 16:01
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Suolahammas: Ei ne ole pelkät taidealan ihmiset jotka tuommoista saavat kuulla, terveisin juristi joka lähes viikottain kuulee näitä “Hei lukasetko nopeesti nää yhet paperit läpi kun mietin että haastaisinko naapurin firman oikeuteen, tarjoon kahvit sitten joskus” *ojentaa 200 sivua alan X sopimusmateriaalia*
   Haha, isäni on juristi ja muistan kun muksuna naapurin äijä kyttäsi aina koska isän auto tulee pihaan. Sitten soi pian ovikello ja ilmaisneuvojen kysely alkoi. Muuten ukko ei edes tervehtinyt pihalla vaikka itse sanoin hyvät päivät.

   Lainaa

  83. Lääkäri 2 29.6.2016 17:42
   Tulos: +70 (70 ääntä)
   Jaan monien eri alojen ammattilaisten kokemukset. Pahimmillaan olen itse ollut mieheni suvun sukujuhlissa useamman ihmisen ringissä, jossa kaikki avautuivat vuorotellen vaivoistaan, esittelivät jotain ihottumiaan, urputtivat huonoista kokemuksistaan terveydenhuollossa (syyttävään sävyyn, ikään kuin olisin henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta, mikä tämän maan terveydenhuollossa kusee) jne. Ihan puolitutut ovat lähestyneet yllättäen jossain resepti- tai pahimmillaan lausuntoasiassa (alkoholistinaapuri: "joo en saanut tuolta terkkarista enää ajokorttitodistusta niin sä varmaan kirjoitat"). Minä autan perheenjäseniä ja ystäviä mielelläni, kaukaisempiakin tuttuja tosi hädässä. Sen sijaan siitä tulee kyllä tympeä fiilis, kun joku lähestyy pelkästään hyötymismielessä. Ensin ehtii ajatella, että "ai jaa, Marja-ala-asteen-luokkakaveri on lähettänyt viestiä, onpa kiva!", mutta todellisen motiivin huomattuaan saa tylysti pettyä.

   Lainaa

  84. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Mä oon kyl sit aika poikkeuksellinen hammaslääkäri, ku musta on vaan kivaa kattella vapaa-ajallaki ihmisten suihi, ku ne pyytää :D tai sit en vaa oo vielä kyrpiintynyt työhöni

   Lainaa

  85. garden works 29.6.2016 21:21
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   Joo, meillä on puutarha-alalla myös sama juttu. Tässä samalla kun luettelen sulle joka helkutin kasvin hoito-ohjeet ja sielunelämän, niin tottakai tekasen sulle nopeasti yksityiskohtaisen pihasuunnitelman. Siis ihan ilmaiseksi tietysti, kun eihän se oo ku laittaa puuta ja pensasta riviin. Ja kyläillessä leikkaan ne sun puut ja pensaat, korkeintaan sillä kahvipalkalla. Joooooei.

   Lainaa

  86. Kapi-Antti 30.6.2016 0:52
   Tulos: +80 (80 ääntä)
   Hienoa olla kapiainen - ei oo kukaan pyytänyt pitämään sulkeisia tai miinoittamaan naapurin takapihaa. Joskus tainnut joku kysellä, että pääseekö ammuskelemaan - toki heti kun pääsen sairaalaan leikkaamaan sun potilasta ;)

   Lainaa

  87. Kapi-Antti 30.6.2016 0:53
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Lääkäri 2: Jaan monien eri alojen ammattilaisten kokemukset. Pahimmillaan olen itse ollut mieheni suvun sukujuhlissa useamman ihmisen ringissä, jossa kaikki avautuivat vuorotellen vaivoistaan, esittelivät jotain ihottumiaan, urputtivat huonoista kokemuksistaan terveydenhuollossa (syyttävään sävyyn, ikään kuin olisin henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta, mikä tämän maan terveydenhuollossa kusee) jne. Ihan puolitutut ovat lähestyneet yllättäen jossain resepti- tai pahimmillaan lausuntoasiassa (alkoholistinaapuri: “joo en saanut tuolta terkkarista enää ajokorttitodistusta niin sä varmaan kirjoitat”). Minä autan perheenjäseniä ja ystäviä mielelläni, kaukaisempiakin tuttuja tosi hädässä. Sen sijaan siitä tulee kyllä tympeä fiilis, kun joku lähestyy pelkästään hyötymismielessä. Ensin ehtii ajatella, että “ai jaa, Marja-ala-asteen-luokkakaveri on lähettänyt viestiä, onpa kiva!”, mutta todellisen motiivin huomattuaan saa tylysti pettyä.
   ...tutkisitko mun eturauhasta?

   Lainaa

  88. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Koska olen leikkipuistossa töissä ohjaamassa lapsia, niin haluan totta kai kaikki vapaa-aikani sitten viihdyttää tuttujen, ystävien, naapurien ja muiden läheisteni lapsia. Ai enkö? Enkö otakaan niitä lapsia innosta kiljuen työajan ulkopuolella kotiini ja järjestä älyhauskaa kaupunkiaarrejahtia? Miksi?

   Lainaa

  89. Käsityöihminen 30.6.2016 12:25
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Vapaa-ajallani neulon satunnaisesti villasukkia itselleni, lähiperheelleni tai hyville ystävilleni lahjaksi. Ei tulisi mieleenkään myydä, kun ei siitä mitään palkkaa jäisi käteen, kun sukkien tekemiseen menisi niin kauan aikaa ja pitäisi olla vastaanottajalle juuri mieleiset. Samoin en ala huvikseni puolitutuille tekemään ilmaiseksi pyydettäessä, koska silloin se ei olisi enää hupia tai harrastusta vaan ilmaisen työn tekemistä jonkun tutuntutun hyväksi, mistä ei todellakaan tulisi sama fiilis, kun esimerkiksi omasta halusta äitienpäivälahjaksi neulottujen sukkien antamisesta. Ja vaikka yrittäisikin niitä sukkis myydä, niin sitten on niitä, jotka polkevat hintoja kympin sukkapareilla. Rupea sitten jotain tuntipalkkaa itsellesi siitä repimään, hyvä kun lankojen hinnat saa :'D

   Lainaa

  90. Tulos: +41 (47 ääntä)
   mä todella toivon että Kiti on joku alaikäinen lapsi jolla ei oo minkäänlaista käsitystä siitä miten maailma makaa. jos oisin nähnyt ton ilmoituksen, ois tullu sellanen raivokommentti että alta pois. vaatteen teko on oikeasti aika helvetin haastava homma. varsinkin, jos teet mittojen mukaan mittatilaustyönä. tunteja saa kulumaan hurjat määrät ja vaikka sulla on matskut valmiina, menee työhön aivan järjetön määrä tunteja. housut saa ehkä tehtyä päivässä-kahdessa, jos työskentelet koko päivän. housun valmistuksessa on niin monta erilaista työvaihetta ja yksityiskohtaa että sitä ei moni usko. puhumattakaan mahdollisista prototyypeistä, joilla katsotaan vaatteen istuvuus. eli siis tehdään housut kahteen kertaan, sovitushousut ensin ja sen jälkeen ne oikeat housut joissa sovitusmuutokset on otettu huomioon. tässä taas nähdään kuinka paljon ihmiset arvostaa vaatetusalaa. ihmisten käsitys on täysin sumentunut kun tarjolla on henkkamaukan riistotyövoimalla tehtyjä farkkuja parilla kympillä. kokeileppa tehdä itse ne housut niin tiedät kuinka iso homma siinä on. tulis itku kurkkuun hyvin nopeasti. käsityöläinen ei voi ottaa tuntipalkkaa, muuten hinnat nousisi niin korkealle että ei mitään järkeä. mutta kunnon korvaus kovasta työstä pitää silti saada. ja kun päälle lasketaan vielä verot ja alvit, nousee hinta entisestään. vaatteen teko ei ole pikku puuhastelua vaan työtä, joka vaatii koulutuksen ja vankan ammattitaidon. ja siitä työstä täytyy saada kunnon korvaus. eli kaikki tän maailman Kitit saa mennä itseensä ja hävetä vähän. terveisin vaatetusalan ammattilainen.

   Lainaa

  91. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Ah. Ilmeisesti tämä epämääräisyys hinnoittelussa koskee kaikkia aloja :D Arkkitehti muistuu vanhojenkin kavereiden mieleen, kun on tehty joku epämääräinen remontti mökille ja rakennusvalvonta alkaa kuumottaa niskaan. Kaverinpalveluksena, eikös? Äkkiä, siis vaikka jo huomenna, pitäisi jonkun toimia viranomaiseen päin vastuullisena pääsuunnittelijana, ja samalla myös tehdyn työn valvojana - laitatko sinne että oot käynyt työmaalla valvomassa hommia ekan kerran jo 3 vuotta sitten? Sit jonkun pitäisi nyt marraskuun räntäsateessa käydä tarkemittaamassa, mitä sinne tiettomään tien taakse saareen on rakennettu - voit kyllä lainata meidän soutuvenettä, ja ota lapio mukaan niin löydät tontin rajapyykit huussin takaa. Ennen piirtämistä täytyy tietysti tilata virallinen tonttikarttaote. Piirrä ne kuva silleen nopeesti cädille (ohjelman lisenssi n. 1000e/vuosi) (HEIII oisko muuten kiva jos voisit siinä samalla luonnostella rantaan uuden grillikatoksen, vaikka joku semmonen upee 3D luonnos valokuvan päälle, niin näkisi miten siihen paistaa aurinko kesällä iltaisin (siis mitä, tää valokuvahan näyttää ihan harmaalta ja marraskuussa otetulta, etkö sä voi vaihtaa sen valokuvan kesäksi???)). Kuvia tehdessä olisi hyvä vähän kaunistella totuutta, tulihan se rantasauna kumminkin liian rantaan rakennettua, siirretään sitä vähän kauemmas siinä kuvassa, ei ne huomaa. Mökkikunnan rakennusvalvonnassa pitää käydä pari kertaa selittelemässä tätä sekaannusta. Ja kaiken päälle pitäisi allekirjoittaa kaikki viralliset paperit, joilla lupautuu olemaan vastuussa suunnittelusta ja toteutuksesta. Että ehkä sinne seinän sisään kännissä juhannuksena sivelty vedeneriste onkin tehty CE-merkityillä tuotteilla oikeaan väliin, eikä mökin seuraava omistaja ala arkkitehtia/pääsuunnittelijaa/valvojaa kuumottamaan rakennusvirheistä... Ai siis mistä tässä muka tulisi hintaa yli 4000e? Kai sä teet tän pimeesti? Meillä olis tommonen 4v vanha iPadi tossa, käviskö että me annetaan se sulle vaivanpalkaksi, ettekös te arkkitehdit tykkää mäkeistä?

   Lainaa

  92. Satunnainen randomi 1.7.2016 0:58
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tauno: Kopioimalla vanha kuva netistä ja keksimällä loput, esim: https://madtimemama.com/2012/07/04/zombie-apocalypse-of-2012/ Hurrikaani siis heittänyt sen sinne joskus 2012, Jenkeissä.
   Jenkkiläinen kannumuuntaja tolpan nokassa myös

   Lainaa

  93. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kirsi: Valokuvaajalla sama ongelma… “Hei, tuutko mun häihin ottaa pari(tuhatta) kuvaa? Saat kahvit.” …joo, mitä nyt menee nelisen tuntia työaikaa, matkat, mahdolliset materiaalit tms. mutta mikäpä siinä.
   Kuvasin kerran tutun häät skumppapullon hinnalla - nevör agen. Olin nuori ja tyhmä, enkä kehdannut pyytää rahaa.

   Lainaa

  94. Tulos: +25 (25 ääntä)
   "Hei me muutettiin, viittisitkö tulla maalaamaan pari seinää, eihän siinä mee montaa minuuttia" Joo ei siinä itse maalaamisessa. Mutta kun ensin suojaat lattiat ja listat, teet pohjatyöt ja sitten vasta maalaat, niin ei se ole mikään viiden minuutin homma. Ja yleensä ne seinät on vielä aivan järkyttävässä kunnossa niin että saa melkeinpä tasoittaa koko seinän yli jos siistiksi haluaa, sit odottelet että kuivuu, hiot, pohjamaalaat ja sitten se pintaväri päälle. Ihmiset tuntuu kuvittelevan, että se viimeinen työvaihe on se ainoa mitä tarvitsee tehdä. Ja palkaksi "tarjoon sulle bissen tossa lähikuppilassa." Jes. Ei kiitos.

   Lainaa

  95. hihhulihei 5.7.2016 0:37
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Elli: On se kumma kun taidealan työntekijöille ei olla valmis maksamaan palkkaa tehdystä työstä. Graafinen suunnittelija kuulee usein “hei sähän teet nettisivuja, voisitko tehä mun firman sivut jos tuon vaikka kahvipaketin?” Joo, sähän oot rakennusmies? Teetkö mulle talon jos heitän bissen?
   Joo kampaajalle tuttua 'jos ostan kaupasta hiusvärin nii voiks värjätä (ilmaseks koska sillonhan sulle ei tuu ainekulujakaan)?' tai 'mulla on kyllä noi omat fiskarsit leikkaa niillä iha vähä vaa latvasta ei se oo nii justiin'.

   Lainaa

  96. Tulos: +28 (28 ääntä)
   Ihmiset myös kuvittelevat saavansa alennuksia baareissa joissa on tuttuja töissä. Ihan ilmaiseksi pitäisi päästää lipunmyynnin ohi tai antaa ilmainen kalja koska "oltiin ala-asteella samalla luokalla/asuit joskus mun tädin naapurissa/oon sun miehen pikkuserkku" jne. En omista sitä baaria enkä ole edes ravintolapäällikkö, ei ole lupaa jaella mitään ilmaiseksi. Enkä aio sitä tehdä koska tarvitsen kyseistä työpaikkaa, työvuorot hupenee hyvin nopeasti jos moisesta jäät kiinni. Meneekö nämä samat ihmiset ruokakauppaan ja sanovat kassalla töissä olevalle kaverille että mun ei varmaan tarvi maksaa näitä perunoita kun sä oot täällä töissä? Ruokaravintolan tutulta tarjoilijalta vaaditaan ilmaista pihviä? Onkohan näillä ihmisillä itsellään tapana a) tehdä töitä toiselle veloituksetta tai b) työntekijänä jaella työpaikan tuotteita ilmaiseksi?

   Lainaa

  97. Tulos: +15 (15 ääntä)
   E: Kannattaa olla sihteeri, kukaan “kaveri” ei oikein hyödy mun ammatista mitenkään
   Kyllähän sihteerillekkin löytyy kaikkea pikkukivaa. "Varmasti olet niin näppärä niin jos kirjottasit tosta pikaseen parikymmentä sivua wördillä taloyhtiön kokoukseen kaiken tarpeellisen" Tai no, eihän sen tarvitse sihteeri olla, näemmä IT-tukikin käy, koneita kun osataan käyttää.

   Lainaa

  98. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ja se, että parturi-kampaajaopiskelijana pitäisi olla kiitollinen, että joku oikein nöyrästi suostuu asiakkaaksi, vaikka mitään en siitä saa, on hyvin turhauttavaa.

   Lainaa

  99. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Tästäpä apua meille pohdintaan, että ottaisimmeko homman hyvää hyvyyttämme: http://shouldiworkforfree.com ;-)

   Lainaa

  100. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kirsikka-setä: Niko… Miten?
   Ei ole Suomesta tuo kuva. Tollasia kiinanmuuntajia ei Suomessa käytetä missään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, trampoliini, kirpputori, kirppis, kirppari, räätälöity, ompelija, puku, mekko, hame, putkiremontti, asunto, koti