Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Osa-aikainen yksinhuoltaja

Mies jää lasten kanssa yksin.
Osa-aikainen yksinhuoltaja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1923 (2041 ääntä)
   Voiko perheen arki oikeasti olla niin paljon vaimon vastuulla ettei kolmea päivää selviä?

   Lainaa

  2. KaroliinaCZ 28.6.2016 1:06
   Tulos: +1071 (1109 ääntä)
   Elli: Voiko perheen arki oikeasti olla niin paljon vaimon vastuulla ettei kolmea päivää selviä?
   Voi. T: Viiden lasten entinen au-pair.

   Lainaa

  3. Tulos: +1680 (1836 ääntä)
   Mielestäni siinä ei ole mitään hauskaa, jos isä on niin vieraantunut lapsistaan ja näiden hoidosta ettei edes kolmea päivää selviä näiden kanssa. Löytääköhän tuo sukkiakaan ilman vaimon apua?

   Lainaa

  4. Tulos: +473 (669 ääntä)
   Lapatossu epämies. Millä lie vaimon saanut, rahalla?

   Lainaa

  5. Öhö öhö 28.6.2016 1:38
   Tulos: +164 (712 ääntä)
   Älkää nyt ihmiset olko niin tosikkoja!

   Lainaa

  6. Tulos: +381 (613 ääntä)
   Miksi tuollaiset Henrikin kaltaiset edes hankkii lapsia?

   Lainaa

  7. Tulos: +942 (1076 ääntä)
   Mikä ihmeen mies? Pikemminkin neljäs lapsi...

   Lainaa

  8. Tulos: -238 (460 ääntä)
   Ihana isi :)

   Lainaa

  9. Yökukkuja 28.6.2016 2:31
   Tulos: +905 (1039 ääntä)
   Mua lähinnä suuttutti tollanen uusavuton isä joka ei osaa edes lastaan lohduttaa. Taitaa olla Leenalla neljä lasta aina kotona hoidettava kun lasketaan tää tossukka mukaan

   Lainaa

  10. Tulos: -500 (720 ääntä)
   siinä on oikea äijä, lasten hoito on naisten hommaa ja kaljan juonti miesten hommaa!

   Lainaa

  11. Raakakauppa 28.6.2016 3:36
   Tulos: +518 (548 ääntä)
   Toivottavasti otti isi opikseen tästä, ja rupeaa harjoittelemaan seuraavaa yksinhuoltajuushetkeä varten :)

   Lainaa

  12. Tulos: -544 (632 ääntä)
   Miesten ei kuulu mitään kakaroita hoitaa tai kotitöitä tehdä.

   Lainaa

  13. Tulos: +475 (565 ääntä)
   Uskoisin että tuo tarina on hieman sarkastisesti liioitellen kirjoitettu. Silloin se onkin ihan ok, mutta jos tuo on täyttä totta niin silloin se on surkuhupaisa. Itsellä on ainakin tapana toisinaan ampua hyvän maun puitteissa hieman yli noiden fb päivitysten kanssa.

   Lainaa

  14. Paremmin tietäjä 28.6.2016 6:55
   Tulos: +67 (187 ääntä)
   Tohon putoamishommaan jokainen äiti tietää vastauksen. Kun jotain sattuu ja toista vanhempaa on ikävä, aletaan huutaa "minä haluan äidin/isän". Itselläni ei ole tyttöjä, mutta hoitanut eskari-ikäistä ja se pukeutuminen on kyllä välillä "äääääh, minä haluan just ne liilat sukkahousut, kun tämän puseron kanssa ei käy ne siniset". Nämäkin jutut korostuu, jos toinen vanhempi on poissa. Sarkastista liioittelua tositilanteista, joita on varmasti ollut ennenkin, on tulkintani.

   Lainaa

  15. Mother of Vile Excrement 28.6.2016 7:12
   Tulos: -151 (259 ääntä)
   Mysti: Miksi tuollaiset Henrikin kaltaiset edes hankkii lapsia?
   Siksi, että aina löytyy näitä naisia, jonka mielestä mies on pelkkä sukusolujen luovuttaja, lompakko ja autokuski, muuten se on vaan tiellä. Nämä tällaiset naiset oikeasti tuntevat olevansa osaavia ja tärkeitä, kun koko arjen pyörittäminen on yksin heidän vastuullaan. Ja hyvin heille löytyy vastapariksi näitä tumpeloita miehiä, jotka eivät osaa edes sitoa kengännauhojaan kun äiti hoiti aina senkin...

   Lainaa

  16. Tulos: -336 (390 ääntä)
   Vaikka kauheaa luettavaa tuo Henrikin teksti olikin sisällöltään, niin pahin moka tässä oli Leenan tapa kirjoittaa piste jokaisen sanan perään.

   Lainaa

  17. Tulos: +89 (173 ääntä)
   Mysti: Miksi tuollaiset Henrikin kaltaiset edes hankkii lapsia?
   Miksei, onhan niillä ne vaimot jotka hoitaa kaikki tommoset asiat. Noloa, että Henrikin mielestä toi on jotenki hauskaa.

   Lainaa

  18. Tulos: -50 (156 ääntä)
   Sen siitä saa kun menee noin holtittomasti lisääntymään. Ite mieluummin ostelen mitä huvittaa sen enempää laskeskelematta, ja vapaa-ajat juhlin ja reissailen ihan miten huvittaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +190 (318 ääntä)
   Henrikin viikonloppu on mennyt todennäköisesti ihan hyvin. Hän on vain tullut huomanneeksi, että on paljon asioita mitkä vain mystisesti tapahtuu kun vaimo on kotona ja pitää tehdä kun vaimo ei ole kotona. Kirjoitusta ei kannata ottaa liian tosissaan. Toisaalta monen isän mielestä yksin lasten kanssa vietetty viikonloppu on rennompi, kun voi elää omien siisteystandardien mukaan. Tahtoo naisilla olla taipumusta siihen, ettei osaa rentoutua jos jokin paikka on sekaisin tai lapsella vähän puuroa paidassa.

   Lainaa

  20. Tulos: +307 (333 ääntä)
   PekkaKana: Miesten ei kuulu mitään kakaroita hoitaa tai kotitöitä tehdä.
   Kuka jätti autotallim oven auki? Ei autotallissa ole internettiä! Painu takaisin autotalliin mies!

   Lainaa

  21. Tulos: +106 (112 ääntä)
   Tästähän tuli ihan mieleen legendaarinen Simpsonien kohtaus, jossa Homer odottaa juna-asemalla lasten kanssa kylpylästä tulevaa Margea. Lapset olleet tädeillä hoidossa ja Maggie kerennyt jo hävitä välissä tietty :D

   Lainaa

  22. Tulos: +59 (221 ääntä)
   Voi jestas! "Huono isä, ei saisi tehdä lapsia, liirum laarum". Huumoria kun on edessä oikein tarjottuna, niin sitä ei ymmärretä

   Lainaa

  23. Tulos: +120 (148 ääntä)
   Miten ei ole lasta saattaessaan huomannut että osa vaatteista puuttuu?

   Lainaa

  24. Tulos: +44 (216 ääntä)
   Jep jep mua naurattaa enemmän kommentit kuin tuo tarina joka oli kyllä hyvä. Miten 90% kommentoijista ei tajua sarkasmia ollenkaan, se tässä on hauskinta :D :D Ja mahtuihan mukaan myös kielipoliisi, joka koittaa päteä turhalla paskalla :DDDD

   Lainaa

  25. Tulos: +106 (128 ääntä)
   Enf: Mielestäni siinä ei ole mitään hauskaa, jos isä on niin vieraantunut lapsistaan ja näiden hoidosta ettei edes kolmea päivää selviä näiden kanssa. Löytääköhän tuo sukkiakaan ilman vaimon apua?
   Monille pleikkarikin on tärkeämpi kuin oma lapsi.

   Lainaa

  26. Tulos: +149 (167 ääntä)
   PekkaKana: Miesten ei kuulu mitään kakaroita hoitaa tai kotitöitä tehdä.
   Niin kauan kun haluavat hankkia kakaroita ja elää parisuhteessa niin ne hommat kuuluvat myös miehille. Eri asia jos vain mies käy töissä ja nainen päivät kotona!

   Lainaa

  27. UusavuttomuuteenKyllästynyt 28.6.2016 9:43
   Tulos: +159 (193 ääntä)
   PekkaKana: Miesten ei kuulu mitään kakaroita hoitaa tai kotitöitä tehdä.
   äijä: siinä on oikea äijä, lasten hoito on naisten hommaa ja kaljan juonti miesten hommaa!
   Näissä asenteissa paljastuu syy, miksi miehet ovat isoja vauvoja. Lakataan paapomasta tällaisia ja ruvetaan vaatimaan jotain rotia. Kotityöt kuuluu jokaisen ihmisen osata sukupuoleen katsomatta. Jos et osaa, siedätkin kärsiä epämukavuusalueellasi.

   Lainaa

  28. Tulos: +145 (177 ääntä)
   No vaikka olisikin vähän hassuteltu ja liioiteltu niin kyllä tuossa valitettavasti totuuden jyvänen on taustalla. Ei näin, kyllä nykyään miehen pitää olla tasapuolinen vanhempi. Surullista että vaimon "mies" on oikeasti neljäs lapsi. Miettikää ennen lisääntymistä, että molemmilla on aikuisen aivokapasiteettia arjesta selviämiseen ja vastuunkantokyky perheen yhteisistä asiosita!

   Lainaa

  29. Tulos: +136 (202 ääntä)
   Ja vielä, kuinka surullista että ISÄLLÄ ei vuosien (siis vuosien! ponilla ratsastava lapsi lienee vähintään 5v) aikana ole kertynyt kokemusta oman lapsensa lohduttamisesta! Missä tää kaveri on ollut?! Helvetti kyllä nyt alkeellisillakin sosiaalisilla kyvyillä varustettu ihminen osaa lohduttaa kenen tahansa vierastakin lasta!

   Lainaa

  30. Tulos: +6 (160 ääntä)
   Itseäni tämä nauratti kovin. Moni mieshän on vähän avuton kotiasioissa, ei välttämättä sen takia, että olisivat huonoja isiä tai aviomiehiä, vaan siksi että vaimo haluaa tehdä asiat yhdellä ainoalla tavalla ja miehen tapa on hänestä väärä. Itsekin olen tuohon sortunut ja tehnyt sitten kaiken itse. Tämä mies sentään, jollain tasolla, ymmärtää etääntyneensä näistä arjen jokapäiväisistä asioista ja tuntuu nyt kovin arvostavan vaimonsa panosta.

   Lainaa

  31. Tulos: +78 (134 ääntä)
   Elli: Voiko perheen arki oikeasti olla niin paljon vaimon vastuulla ettei kolmea päivää selviä?
   Varmaan voi jossain perheessä, mutta huomasit varmaan että edellämainitussa tarinassa ei mainittu kertaakaan ettei selvittäisi. Tarinahan on lähinnä oodi äidille ja muistuttaa siitä että hänen panostaan arvostetaan.

   Lainaa

  32. Tulos: +81 (123 ääntä)
   Minä ainakin näen tässä huumorintajuisen pariskunnan. Itselläkin vastaavia juttuja kirjoittava isä kaverina, ja tasan tarkkaan tiedän hänen olevan erinomainen isä.

   Lainaa

  33. Tulos: +45 (93 ääntä)
   Joskus mietin, että ovatkohan nämä "en selviä edes paria päivää yksin lasten kanssa" -tyypit koskaan miettineet, että mitäs jos se vaimo jokupäivä kuolla kupsahtaa ja isukki jää täysin yksin lasten kanssa?

   Lainaa

  34. Tulos: -28 (66 ääntä)
   Ei sen miehen tarvitse olla avuton jos ei muista lapsensa sotua tai huomaa jotain vaatteita tai vastaavaa. Se voi olla myös läpeensä itsekäs kpää narsisti (vai pitikö siihen olla se lääkärintodistus ennenkuin ks ominaisuus ihmisessä puhkeaa? Varmasti ihan kultainen ihminen ja kateellisten panettelua ilman diagnoosia).

   Lainaa

  35. Missä mun leipä? 28.6.2016 12:00
   Tulos: -37 (95 ääntä)
   Morso: Kuka jätti autotallim oven auki? Ei autotallissa ole internettiä! Painu takaisin autotalliin mies!
   Tulin vain takistamaan, joko leipäni on valmis?

   Lainaa

  36. Tulos: +57 (131 ääntä)
   Täähän oli pilke silmäkulmassa kirjoitettu ja tarkoitettu mun mielestä kertomaan vaimolle, kuinka tärkeä hän on koko perheelle :) Naiset on kuitenkin yleensä niitä, jotka pitää arjessa asiat järjestyksessä ja organisoi aikataulut yms. Mun mielestä on ihan ok, jos parisuhteessa mies hoitaa enemmän miesten hommia ja nainen naisten, ellei se häritse sitten jompaa kumpaa. Toki on hommia, mitkä kuuluu molemmille, kuten siivous, kaupassakäynti yms. Ja jokainen parisuhde muodostuu omanlaisekseen :) Kunhan perhe on onnellinen ja asiat hoituu, niin se on pääasia.

   Lainaa

  37. Missä mun leipä? 28.6.2016 12:17
   Tulos: -41 (107 ääntä)
   Sinttu: Itseäni tämä nauratti kovin. Moni mieshän on vähän avuton kotiasioissa, ei välttämättä sen takia, että olisivat huonoja isiä tai aviomiehiä, vaan siksi että vaimo haluaa tehdä asiat yhdellä ainoalla tavalla ja miehen tapa on hänestä väärä. Itsekin olen tuohon sortunut ja tehnyt sitten kaiken itse. Tämä mies sentään, jollain tasolla, ymmärtää etääntyneensä näistä arjen jokapäiväisistä asioista ja tuntuu nyt kovin arvostavan vaimonsa panosta.
   Huh! sanoihan sen joku ääneen. Se on juurikin esim meidän perheessä näin.. Jos teen jotain kotitöitä, niin ne on väärin tehty, Näin ollen tilanne on kääntynyt siihen, että vaimoni tekee kotityöt itse mukisematta. En vieläkään ole keksinyt, että miten voi imuroida väärin? mutta hyvä minun kannaltani, koska nyt ei tarvitse imuriin enää koskea. Asia vaan nyt menee niin hyvät naiset, että miehet ovat erilaisia kuin te. Miehille ei ole niin hemmetin tärkeetä asukokonaisuudet tai muutkaan turhat jutut. Itse kun olen lapseni kanssa kahdestaan, niin pärjäämme aivan mainiosti. Lapsella on vaatteet päällä( ihan sama mitkä) ja vatsa täynnä. Miehille monet arjen asiat ei ole niin justiinsa, kun taas naiset romahtavat lattialle pienistä ja turhista asioista.

   Lainaa

  38. Tulos: +4 (26 ääntä)
   UusavuttomuuteenKyllästynyt: Näissä asenteissa paljastuu syy, miksi miehet ovat isoja vauvoja. Lakataan paapomasta tällaisia ja ruvetaan vaatimaan jotain rotia. Kotityöt kuuluu jokaisen ihmisen osata sukupuoleen katsomatta. Jos et osaa, siedätkin kärsiä epämukavuusalueellasi.
   Niistä kommenteista itseasiassa myös melkeen haisee sarkastisuus ja vitsi. (toki voi olla vääräkin haju, ja ne olisikin yllättäen totta. Mutta en oikein jaksa uskoa muuhun kuin siihen, että ne oli vaan perinteistä feissarimokat-vitsiä)

   Lainaa

  39. Tulos: -67 (151 ääntä)
   Ei voi kun TAAS todeta, että naisilla on pääsääntöisesti aivan todella käsittämättömän huono huumorin taju. Tästä tekstistä paistaa kaikilla tavoilla läpi, että heillä on onnellinen perhe ja huumori on mukana arjessa. Vaimon panosta arvostetaan paljon. Elkää jumalauta naiset olko noin helvetin tosikkoja, voitte vaikka itsekkin huomata, että mukavampaa on, kun naru on vähän löysemmällä.

   Lainaa

  40. Tulos: +10 (28 ääntä)
   Mysti: Miksi tuollaiset Henrikin kaltaiset edes hankkii lapsia?
   Vahingossa

   Lainaa

  41. Tulos: +34 (50 ääntä)
   Olisiko tämä sellaista "huumoria" josta olen kuullut puhuttavan?

   Lainaa

  42. Tulos: +117 (121 ääntä)
   enzo: Vaikka kauheaa luettavaa tuo Henrikin teksti olikin sisällöltään, niin pahin moka tässä oli Leenan tapa kirjoittaa piste jokaisen sanan perään.
   Se.on.tyylikeino. jolla painotetaan jokaista sanaa, puheen painotusta jäljitellen. Melkein yhtä vaikeatajuinen konsti kuin sarkasmi. :*

   Lainaa

  43. Tulos: -23 (45 ääntä)
   Enf: Mielestäni siinä ei ole mitään hauskaa, jos isä on niin vieraantunut lapsistaan ja näiden hoidosta ettei edes kolmea päivää selviä näiden kanssa. Löytääköhän tuo sukkiakaan ilman vaimon apua?
   niin tosiaan, sukat kun onkin sama asia kuin kolme lasta!

   Lainaa

  44. Tulos: +86 (94 ääntä)
   Missä mun leipä?: Tulin vain takistamaan, joko leipäni on valmis?
   Et tarvitse mihinkään voileipää, voit syödä HK:n sinistä suoraan raakana paketista.

   Lainaa

  45. Tulos: +22 (32 ääntä)
   : Tästähän tuli ihan mieleen legendaarinen Simpsonien kohtaus, jossa Homer odottaa juna-asemalla lasten kanssa kylpylästä tulevaa Margea. Lapset olleet tädeillä hoidossa ja Maggie kerennyt jo hävitä välissä tietty
   ehkä katottu se jakso, ja saatu vähän värikynää myös tekstiin ;) minunkin mielestä kuulosti just siltä jaksolta :)

   Lainaa

  46. Tulos: +93 (135 ääntä)
   Mä olen oikeasti yllättynyt näistä kommenteista. Mun mielestä toi tarina oli ihana ja hauska. Huumorilla selkeästi väännetty, mutta siinä oli avoin totuuden siemen. Mä olen lapsia hoitaessa jotenkin ihan pihalla koko ajan! Juoksen toisen perässä kun se heittää kakkavaipan päin seinää ja kuulen samalla kun toinen on avannut suihkun täysille ja "leikkii vesileikkejä" kastellen koko maailman. Kyllä ne muksut saa ruokaa vatsaan, suunnilleen ehditään sovittuihin juttuihin jos ne muistaa, illalla mennään nukkumaan. Voihan tolla äijällä olla vastuullaan ihan hitosti arkisia asioita ja myös lasten kanssa puuhailua, mutta kun vaimo oli poissa niin ei vaan kädet ja pää riittänyt! Tartteeko sitä sitten esittää että hyvin meni, jos ei kerran mennyt! Ihanaa että vaimo tulee takaisin ja YHDESSÄ arki rullaa. Ei me tiedetä onko toi äijä joku "tossu" ja täysi turhake, kaljaa kittaa aamusta iltaan. Vai oisko se normaali töissä käyvä ihminen, tekee perheen ruuat ja lukee iltasadut, kylvettää muksut ja laulaa niiden kanssa Frozenin hittibiisejä aamusta iltaan. Vaimo hoitaa poniharrastuksen ja hallitsee kaoottiselta tuntuvan tilanteen kun tyttö tippuikin ratsun selästä. Ja lapsi riisui takapenkillä, big deal! Mulla pyörii yks saamarin nudisti 3-v nurkissa, hyvä kun ois edes YKS päivä kun se ei vetäis nakuksi joka ikisessä tilanteessa...

   Lainaa

  47. Tulos: +18 (34 ääntä)
   Eiköhän Henrik vähän liioittele, että saa jutusta hauskan. Tuosta kolmesta päivästä saisi näköjään perhekomedian käsikirjoituksen.

   Lainaa

  48. Tulos: -30 (40 ääntä)
   Uhriutumista havaittavissa kommenteissa.

   Lainaa

  49. Tulos: +50 (66 ääntä)
   Elli: Voiko perheen arki oikeasti olla niin paljon vaimon vastuulla ettei kolmea päivää selviä?
   Valitettavasti voi, useimmissa perheissä. Erittäin harva aviomies ja isä älyää olla vaimon panoksesta kiitollinen. Kaiken lisäksi tämä verraton organisointi- ja hoivapanos tehdään ilmaiseksi oman työn ohessa ja säästetään yhteiskunnalta miljardikustannukset vuositasolla. Eläkettä siltä ajalta ei kerry.

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Elli: Voiko perheen arki oikeasti olla niin paljon vaimon vastuulla ettei kolmea päivää selviä?
   Niin eikä se edes ollut kolme päivää ihan itsekseen... Minulla on neljä lasta ja pärjään niiden kanssa mainiosti tarvittaessa itsekseni, varsinkin ruokkiminen onnistuu sillä vielä on löytymättä puoliso joka osaisi kokata paremmin. Tai siis tällä hetkellä on puoliso kyllä. :)

   Lainaa

  51. Tulos: +7 (55 ääntä)
   : Minä ainakin näen tässä huumorintajuisen pariskunnan. Itselläkin vastaavia juttuja kirjoittava isä kaverina, ja tasan tarkkaan tiedän hänen olevan erinomainen isä.
   otk: Varmaan voi jossain perheessä, mutta huomasit varmaan että edellämainitussa tarinassa ei mainittu kertaakaan ettei selvittäisi. Tarinahan on lähinnä oodi äidille ja muistuttaa siitä että hänen panostaan arvostetaan.
   Kyllä äiti tietää ilmankin, ettei miehestä ole mihinkään. Ei ole millään tavalla mukavaa tulla muistutetuksi siitä, että ympärivuorokautiseen orjatyöhön hellan ja lastenhuoneen välillä ei ole tulossa jatkossakaan helpotusta. Joskus nainen toivoo, että mies kykenisi oppimaan edes jotain, ja tällainen teksti muistuttaa, ettei mitään ole vieläkään opittu.

   Lainaa

  52. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Paremmin tietäjä: Tohon putoamishommaan jokainen äiti tietää vastauksen. Kun jotain sattuu ja toista vanhempaa on ikävä, aletaan huutaa “minä haluan äidin/isän”. Itselläni ei ole tyttöjä, mutta hoitanut eskari-ikäistä ja se pukeutuminen on kyllä välillä “äääääh, minä haluan just ne liilat sukkahousut, kun tämän puseron kanssa ei käy ne siniset”. Nämäkin jutut korostuu, jos toinen vanhempi on poissa. Sarkastista liioittelua tositilanteista, joita on varmasti ollut ennenkin, on tulkintani.
   Totta. Minut on lapsena muutamat kerrat kannettu alasti tarhaan, koska halusin itse pukea sukkahousut päälle eikä se kuitenkaan oikein onnistunut. Näin tapahtui ensi kerran ollessani isäni seurassa. Niihin aikoihin sain raivokohtauksia pienimmistäkin syistä. Hän lopulta soitti tarhaan, josta vastaus kuului: "Kääri lapsi vilttiin ja tuo hoitoon, kyllä se täällä pukee päällensä". Niin isä häpeissään kantoi itkevää ja alastonta tyttöä talvipakkasessa pelkkä viltti päällä. Tarhassa kyllä puin nopeasti vaatteet päälle, kun muut lapset ihmettelivät miksi olin alasti.

   Lainaa

  53. Tulos: +24 (64 ääntä)
   Minulle on ihan sama, oliko tarina kirjoitettu huumorilla vai ei. Minusta tässä samassa vanhadda "voi voi kun satun olemaan mies niin en osaa katsoa, onko lapsella kaikki vaatteet päällä" -stereotypiassa ei ole mitään hauskaa.

   Lainaa

  54. Tulos: -36 (80 ääntä)
   Enf: Mielestäni siinä ei ole mitään hauskaa, jos isä on niin vieraantunut lapsistaan ja näiden hoidosta ettei edes kolmea päivää selviä näiden kanssa. Löytääköhän tuo sukkiakaan ilman vaimon apua?
   Tuut tuut. Kenenkäs pilluun sitä hiekkaa oli tilattu?

   Lainaa

  55. Tulos: +41 (63 ääntä)
   Hyvä esimerkki siitä miksi laki suosii useammin äitejä huoltajuuskiistoissa. Onneksi tällainen avuton-isukki- -elämäntapa on menettämässä suosiotaan. Nyt eletään kuitenkin tätä päivää, eikä 50-lukua.

   Lainaa

  56. Tulos: +54 (82 ääntä)
   Huumori: Ei voi kun TAAS todeta, että naisilla on pääsääntöisesti aivan todella käsittämättömän huono huumorin taju. Tästä tekstistä paistaa kaikilla tavoilla läpi, että heillä on onnellinen perhe ja huumori on mukana arjessa. Vaimon panosta arvostetaan paljon. Elkää jumalauta naiset olko noin helvetin tosikkoja, voitte vaikka itsekkin huomata, että mukavampaa on, kun naru on vähän löysemmällä.
   Mitä vikaa on olla tosikko? Huumorille on kyllä aikansa ja paikkansa, mutta joskus tarvitaan myös tilanteiden analyyttistä tarkastelua. Vai onko se niin että tavat joilla naiset suhtautuu asioihin on aina väärin? Jos nainen on huumorintajuinen tunneihminen joku mies on sanomassa heti: "Nyt järki käteen, ette te naiset osaa ajatella loogisesti." Ja jos nainen taas on analyyttinen järjenkäyttäjä ollaan heti sanomassa : v*tun hiekkap*llu, hanki huumorintaju!" Eli teet miten päin vaan, se on aina jonkun kaltaisesi mielestä väärin. ^^

   Lainaa

  57. Tulos: +25 (55 ääntä)
   Tästäkin voimme kiittää toksista maskuliinisuutta, joka yhä yhteiskunnassamme jyllää. Miten joku ihminen ei osaa muka lohduttaa toista? Ainiin, poikaoletetut kasvatetaan niin että tunteita ei saa näyttää. Surullista.

   Lainaa

  58. Perttuli von Pirskelenhoff 29.6.2016 11:39
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Zöge: Lapatossu epämies. Millä lie vaimon saanut, rahalla?
   Sana on hallussa.

   Lainaa

  59. Tulos: +16 (50 ääntä)
   Mua kyllä nauratti Henrikin koettelmukset, voisi sattua hyvin omalle siipallekin:D Yleisemmin, en ymmärrä minkä takia ihmiset riehuu täällä tuntemattoman perheen työnjaosta. Ihmeellistä tasa-arvo-natsismia vaatia kaikille omasta mielestä oikeaoppisia käytäntöjä ja kotityöjakoja, eiköhän kaikki perheet voi sopia omat tapansa ja sen pitäisi muillekin kelvata, pääasia että itse ovat tyytyväisiä. Tällä hetkellä meilläkin se olen minä kun arkena hoidan 90% kotitöistä, koska olen se aikuinen joka on lasten kanssa kotona. Me ollaan yhdessä näin sovittu, ja olemme molemmat tyytyväisiä. Kun palaan hoitovapaalta töihin, kotityöt jaetaan uudellen siten kuin siihen elämäntilanteeseen sopii. Ja näin ihan omasta vapaasta tahdostani, vaikka olenkin korkeakoulutettu nainen.

   Lainaa

  60. King Arthur 29.6.2016 16:32
   Tulos: +18 (32 ääntä)
   Mäsä: Henrikin viikonloppu on mennyt todennäköisesti ihan hyvin. Hän on vain tullut huomanneeksi, että on paljon asioita mitkä vain mystisesti tapahtuu kun vaimo on kotona ja pitää tehdä kun vaimo ei ole kotona. Kirjoitusta ei kannata ottaa liian tosissaan. Toisaalta monen isän mielestä yksin lasten kanssa vietetty viikonloppu on rennompi, kun voi elää omien siisteystandardien mukaan. Tahtoo naisilla olla taipumusta siihen, ettei osaa rentoutua jos jokin paikka on sekaisin tai lapsella vähän puuroa paidassa.
   Lapsi ei voi rentoutua jos sille vaihtaa puurottoman paidan? Rennompaa luulisi olevan jos joku hoitaa ja huoltaa kaiken kuin se että isi piereskelee leegomeren keskellä.

   Lainaa

  61. Tulos: +1 (23 ääntä)
   Tuttu kaveri, sana hallussa kuten aina. Terveisiä Keski-Suomesta Pirkanmaalle Henkka! T. 3.4ever ;)

   Lainaa

  62. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Heh, sama fiilis, kun joutuu olemaan monta päivää poikien kanssa "yksin" kotona. Ei vain ehdi niin hyvin hoitamaan hommaa, kuin silloin kun on kaksi kantamassa vastuuta

   Lainaa

  63. Tulos: +13 (49 ääntä)
   Mitä ihmettä osa täällä porukasta keuhkoaa? Pitääkö feissarimokien mokille tehdä oma sivusto? Ehkä tässä oli tarkoitus kertoa vaimolle että häntä kaivataan. Minusta tämä oli vallan mainio teksti.

   Lainaa

  64. Tulos: +34 (60 ääntä)
   Pikkels: Kun palaan hoitovapaalta töihin, kotityöt jaetaan uudellen siten kuin siihen elämäntilanteeseen sopii.
   Niinhän sinä tässä vaiheessa luulet, ja niin luulevat monet, monet suomalaiset naiset hoitovapaalla ollessaan. Kerro sitten muutaman vuoden päästä, jatkoitko kaikkien kotihommien tekemistä tyytyväisenä palkkatyösi ohessa, vai tuliko ero kun ukkosi ei halunnutkaan ottaa minkäänlaista vastuuta kodista tai lapsista sen jälkeen kun palasit takaisin töihin. Parhaimmillaan mies voi järjestää kalenteristaan silloin tällöin illan, jolloin sinä pääset jonnekin ilman lapsia, ja sinä hoidat lapset kaikkina muina iltoina. Tuonakin vapaailtana mies olettaa, että olet hankkinut ruoat valmiiksi jääkaappiin, josta ne voi heittää mikroon, ja että sinä luonnollisesti kotiin tultuasi siivoat pöydän, tiskaat tiskit, hoidat päivän pyykit, laitat lapset pakkaamaan huomisen koulureppua, lähetät hammaspesulle ja nukkumaan, vaikka nukkumaanmenoaika oli jo 3 tuntia aiemmin, ja seuraavana aamuna sinä tietenkin nouset ensimmäisenä ohjaamaan lasten heräämistä, pukemista, syömistä ja kouluunlähtöä -- miehen kun pitää levätä aamulla, kun ilta lasten kanssa oli niin rankka. Jos aikataulut menevät päällekäin, sinä joustat aina, ei mies. Mies voi jopa imuroida pyydettäessä, oma-aloitteisesti ehkä kerran vuodessa, mutta on turha kuvitella, että mikään lapsiin tai taloudenhoitoon liittyvä asia etenisi ilman sinun koordinointiasi. Nähty on, monta, monta kertaa, tällä vuosituhannella, tässä ihanassa Suomessamme, korkeakoulutettujen perheissä.

   Lainaa

  65. Käsityöihminen 30.6.2016 12:38
   Tulos: +11 (39 ääntä)
   Sandman: Uskoisin että tuo tarina on hieman sarkastisesti liioitellen kirjoitettu. Silloin se onkin ihan ok, mutta jos tuo on täyttä totta niin silloin se on surkuhupaisa. Itsellä on ainakin tapana toisinaan ampua hyvän maun puitteissa hieman yli noiden fb päivitysten kanssa.
   : Minä ainakin näen tässä huumorintajuisen pariskunnan. Itselläkin vastaavia juttuja kirjoittava isä kaverina, ja tasan tarkkaan tiedän hänen olevan erinomainen isä.
   Hahaha: Jep jep mua naurattaa enemmän kommentit kuin tuo tarina joka oli kyllä hyvä. Miten 90% kommentoijista ei tajua sarkasmia ollenkaan, se tässä on hauskinta Ja mahtuihan mukaan myös kielipoliisi, joka koittaa päteä turhalla paskalla :DDDD
   Koko teksti on selkeää sarkasmia, jonka humoristisiin keinoihin kuuluu liioitteleminen ja yliampuminen. Sääli, että niin moni pahoitti mielensä hauskaksi tarkoitetusta tekstistä. Olisi varmaan ollut mukavampaa saada tässä hyvät naurut ja jatkaa päiväänsä hymyissä suin kuin tulkita väärin, raivota netissä, lytätä miehet ja kiukuta loppupäivä otsa rypyssä. Oma päiväni ainakin parani tämän hauskan päivityksen kautta. :)

   Lainaa

  66. katkeria kotiäitejä täynnä koko paikka 30.6.2016 15:50
   Tulos: -13 (39 ääntä)
   Nimesi: Niinhän sinä tässä vaiheessa luulet, ja niin luulevat monet, monet suomalaiset naiset hoitovapaalla ollessaan. Kerro sitten muutaman vuoden päästä, jatkoitko kaikkien kotihommien tekemistä tyytyväisenä palkkatyösi ohessa, vai tuliko ero kun ukkosi ei halunnutkaan ottaa minkäänlaista vastuuta kodista tai lapsista sen jälkeen kun palasit takaisin töihin. Parhaimmillaan mies voi järjestää kalenteristaan silloin tällöin illan, jolloin sinä pääset jonnekin ilman lapsia, ja sinä hoidat lapset kaikkina muina iltoina. Tuonakin vapaailtana mies olettaa, että olet hankkinut ruoat valmiiksi jääkaappiin, josta ne voi heittää mikroon, ja että sinä luonnollisesti kotiin tultuasi siivoat pöydän, tiskaat tiskit, hoidat päivän pyykit, laitat lapset pakkaamaan huomisen koulureppua, lähetät hammaspesulle ja nukkumaan, vaikka nukkumaanmenoaika oli jo 3 tuntia aiemmin, ja seuraavana aamuna sinä tietenkin nouset ensimmäisenä ohjaamaan lasten heräämistä, pukemista, syömistä ja kouluunlähtöä — miehen kun pitää levätä aamulla, kun ilta lasten kanssa oli niin rankka. Jos aikataulut menevät päällekäin, sinä joustat aina, ei mies. Mies voi jopa imuroida pyydettäessä, oma-aloitteisesti ehkä kerran vuodessa, mutta on turha kuvitella, että mikään lapsiin tai taloudenhoitoon liittyvä asia etenisi ilman sinun koordinointiasi. Nähty on, monta, monta kertaa, tällä vuosituhannella, tässä ihanassa Suomessamme, korkeakoulutettujen perheissä.
   Katkera? Toiset hankkivat lapsia ihan oikeasti aikuisten miesten kanssa, turha se sinun on jossain Feissarimokissa heidän siipoistaan varoitella ja omaa kohtaloaan itkeä, kun on valinnut huonosti. Ei kukaan pakota menemään naimisiin ja hankkimaan lapsia jonkun idiootin kanssa, joka ei osaa arvostaa toista ja tehdä omaa osaansa. Muutenkin tuntuu olevan nyt kommentoijilla huumorintaju häveyksissä ja joku feminazi MIES ALISTAA MEITÄ -moodi jumittanut päälle. Ei teitä ihan oikeasti tarvita tänne mitään omaa ihmeellistä utopiaanne puolustamaan ja ihan normaaleja ihmisiä vastaan sotimaan. Käyttäisitte aikanne hyödyllisesti ja etsisitte oikean ongelman, jota vastaan raivoaisitte (sellaisia huonoja, vaimoja kohtaan epäreilujakin parisuhteitakin kun on olemassa, miksette mene ja puutu niihin, vaan tällaiseen, jossa kaikki on selkeästi ihan hyvin?).

   Lainaa

  67. Korvamato 1.7.2016 8:47
   Tulos: +14 (28 ääntä)
   Surkuhupaisaa, voisi olla meidän perhe kyseessä. Vaikuttaa siltä, että tämä äiti saa töistä kotiin tullessaan valmistaa ruuan, hoitaa tiskit ja pyykit koneisiin, siivouksen/järjestelyn, lapsia unohtamatta. Samaan aikaan mies makaa sohvalla telkkaria tuijottaen.

   Lainaa

  68. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Henrik, olet yks vitun avuton.

   Lainaa

  69. Tulos: +8 (28 ääntä)
   Tähän vielä pieni yksityiskohta, että mies kumminki vei lapset elokuviin ja mummolaan. Yritti kumminki keksiä lapsille tekemistä. Hienosti kirjotettu teksti ja hauskaa sarkasmia.

   Lainaa

  70. Tulos: +1 (33 ääntä)
   Siis nää kommentit on huvittavinta ikinä. Ei tosiaan loistava huumori kuulu kaikkien elämään. Tunnen henk.koht. kaverin ja huikee isä ja ihminen ja etenkin sana hallussa. Mutta ei yleisö vaan tajua

   Lainaa

  71. Jalopuutoukka 4.7.2016 23:02
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Kouluttaja: Täähän oli pilke silmäkulmassa kirjoitettu ja tarkoitettu mun mielestä kertomaan vaimolle, kuinka tärkeä hän on koko perheelle Naiset on kuitenkin yleensä niitä, jotka pitää arjessa asiat järjestyksessä ja organisoi aikataulut yms. Mun mielestä on ihan ok, jos parisuhteessa mies hoitaa enemmän miesten hommia ja nainen naisten, ellei se häritse sitten jompaa kumpaa. Toki on hommia, mitkä kuuluu molemmille, kuten siivous, kaupassakäynti yms. Ja jokainen parisuhde muodostuu omanlaisekseen Kunhan perhe on onnellinen ja asiat hoituu, niin se on pääasia.
   Muks: Valitettavasti voi, useimmissa perheissä. Erittäin harva aviomies ja isä älyää olla vaimon panoksesta kiitollinen. Kaiken lisäksi tämä verraton organisointi- ja hoivapanos tehdään ilmaiseksi oman työn ohessa ja säästetään yhteiskunnalta miljardikustannukset vuositasolla. Eläkettä siltä ajalta ei kerry.
   Pöydän toiselta puolelta katsottuna saattaa tilanne näyttää ihan samalta. Yleensä arjen askareet hoidetaan jotakuinkin puoliksi kumminkin, vaikka molemmista välillä tuntuu ettei toinen tee mitään. Jos vaihtaisitte viikoksi rooleja/tehtäviä, niin aika äkkiä huomaisitte, että molemmat antaa yhtä paljon yhteisen arjen pyörittämiseen. Kyllä minäkin vaipat vaihdan ja ruokin mukulat, mutta harvemmin. Minun osani on saattaa muksut hoitoon ja harrastuksiin, nukuttaa iltaisin ja häätää möröt sängyn alta sekä kaapista.

   Lainaa

  72. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Veikkaisin, ettei tämä ole hauskaa niille, jotka joutuvat elämään vastaavassa tilanteessa. Oma isäni käyttäytyi mahdollisimman tylsästi, jos joutui viettämään aikaa meidän kanssamme. Esitti nukkuvaa (feikki kuorsauksella), ei kuunnellut, katsoi telkkaria ym. kunnes kyllästyttiin ja kinuttiin äidin seuraa. Tekee yhä samaa lastenlasten kanssa.

   Lainaa

  73. TapioRautaWaara 5.7.2016 22:32
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Missä vitussa mun kommentit? Häh? >:(

   Lainaa

  74. Nonparelli 5.7.2016 22:57
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   : Tästähän tuli ihan mieleen legendaarinen Simpsonien kohtaus, jossa Homer odottaa juna-asemalla lasten kanssa kylpylästä tulevaa Margea. Lapset olleet tädeillä hoidossa ja Maggie kerennyt jo hävitä välissä tietty
   Tämä mullakin tuli ekana mieleen, loistojakso! Rancho Relaxo! :D

   Lainaa

  75. Tulos: +15 (25 ääntä)
   Tiedoksi, että tämä teksti ei ole sarkasmia, eikä edes ironiaa, jonka alalaji sarkasmi on. Sekä sarkasmiin että ironiaan kuuluu piikikkyys, sarkasmin kohdalla vielä siten, että se kohdistetaan selkeästi johonkin tiettyyn kohteeseen tai henkilöön. "Moka" on huumoria, joka käyttää kirjallisena tyylikeinona hyväkseen mm. hyberbolaa, liioittelua. Vaikka kyseessä on huumori, on silti ihan mahdollista arvioida, millaisia valtarakentaita tekstissä vaikuttaa ja mitä valtarakenteita se vahvistaa. Teksti on selkeästi lämmin silitys omalle vaimolle, eikä sinänsä kerro mitään konkreettista siitä, miten kotityöt perheessä oikeasti jakautuvat; lapsia kasvattamaan tarvitaan koko kylä, joten ihmekös, jos toisen vanhemman puuttuminen todella tuntuu. Samaan aikaan se - valitettavasti - uusintaa ajatusta miehestä kyvyttömänä huolehtimaan yksityisen sfäärin asioista. Erityisen surullinen on esitetty kyvyttömyys lohduttaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vaimo, mies, yksinhuoltaja, lapset

 • Uusimmat

 • Kategoriat