Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Brexit iskee

Näin Brexit vaikutti suomalaisiin.
Brexit iskee

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kirsikka-setä 28.6.2016 0:49
   Tulos: +852 (862 ääntä)
   Karoliina on vähän pihalla.

   Lainaa

  2. Tulos: +800 (812 ääntä)
   No pitäisköhän Karoliinan viettää mukava ilta wikipedian parissa selvitellen mitä passi ja viisumi on :'D

   Lainaa

  3. Tulos: +353 (359 ääntä)
   Kyllähän tuo jonkinlainen ero oli :p

   Lainaa

  4. KaroliinaCZ 28.6.2016 1:14
   Tulos: +722 (768 ääntä)
   'Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu tavallisen äänestäjän kanssa.'

   Lainaa

  5. Tulos: +154 (188 ääntä)
   Ei ihme ettei Pia vastannut enään Karoliinan viimeiseen kysymykseen.

   Lainaa

  6. Pilumonsteri 28.6.2016 1:14
   Tulos: -54 (90 ääntä)
   Ei ollu tyär kuullu viisumista aiemmin :----------------D

   Lainaa

  7. Tulos: +369 (499 ääntä)
   Tuollaiset Karoliinan kaltaiset "älyköt" ne Briteissäkin saivat äänestää. Ja mikä oli lopputulos?

   Lainaa

  8. Tulos: +273 (313 ääntä)
   Melko tahditonta olla heti “ottamassa osaa”, vaikkei edes tiedä onko nyt mummi kuollut, kissa kadonnut, ero tullut, äidin syöpä uusiutunut vai Brexit.

   Lainaa

  9. Tulos: +90 (114 ääntä)
   Mitenköhän hän on sen passin edes saanut, onkohan kuvaajaa pommitettu kysymyksillä että mistä saa passit muihin kuin eu-maihin :D

   Lainaa

  10. Tulos: -127 (167 ääntä)
   Toistaiseksi kaikki 9 kommenttia ilman miinuksia täysillä plussilla :O . Onks tää totta :D .

   Lainaa

  11. Tulos: +49 (163 ääntä)
   Jännä että ihmiset on heti leimaamassa Brexit-tuloksen Euroopan ja Britannian kannalta heikoimmaksi tai parhaaksi mahdolliseksi päätökseksi, vaikka päivääkään ei olla vielä elettu Britannian eron voimaanastumista.. Odotellaan rauhassa mitä tapahtuu, se voi aiheuttaa joko hyvää tai huonoa..

   Lainaa

  12. Omaksi parhaaksi 28.6.2016 2:17
   Tulos: +117 (127 ääntä)
   Jää kotiin Karoliina..!

   Lainaa

  13. Tulos: +82 (168 ääntä)
   KaroliinaCZ: ‘Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu tavallisen äänestäjän kanssa.’
   "Paras tapa vaikuttaa sivistyneeltä on sanoa mitä muut ovat joskus jossain vaiheessa jollain tavalla sanoneet, ehkä." - Kekkonen

   Lainaa

  14. Raakakauppa 28.6.2016 3:30
   Tulos: +65 (89 ääntä)
   Joopaniin: Jännä että ihmiset on heti leimaamassa Brexit-tuloksen Euroopan ja Britannian kannalta heikoimmaksi tai parhaaksi mahdolliseksi päätökseksi, vaikka päivääkään ei olla vielä elettu Britannian eron voimaanastumista.. Odotellaan rauhassa mitä tapahtuu, se voi aiheuttaa joko hyvää tai huonoa..
   Eihän britit ole edes eronneet EU:sta vielä. Parlamentti käsittelee kansanäänestyksen tuloksen. Teknisestihän heillä ei ole mitään velvollisuutta kunnioittaa kansan tahtoa edes. (Paitsi moraalinen velvollisuus, mutta.) Saa nähdä miten tässä käy. Ainakin ensimmäiset reaktiot ovat olleet negatiivisia brittien kannalta.

   Lainaa

  15. purppurakruunu 28.6.2016 4:34
   Tulos: +79 (101 ääntä)
   Joopaniin: Jännä että ihmiset on heti leimaamassa Brexit-tuloksen Euroopan ja Britannian kannalta heikoimmaksi tai parhaaksi mahdolliseksi päätökseksi, vaikka päivääkään ei olla vielä elettu Britannian eron voimaanastumista.. Odotellaan rauhassa mitä tapahtuu, se voi aiheuttaa joko hyvää tai huonoa..
   Se, että britit ei ole itsekään varmoja siitä, mitä tuli tehtyä, ei kauheasti auta. Ja sitten ihmiset ihmettelee, miksi mä en missään nimessä halua Natosta kansanäänestystä.

   Lainaa

  16. Tulos: +60 (104 ääntä)
   Popo:
   ENÄÄ, EI "ENÄÄN"

   Lainaa

  17. Jaikääoli? 28.6.2016 7:16
   Tulos: +26 (66 ääntä)
   Karoliina, olet tyhmyyden huippu. Älä matkusta minnekään, ettet pilaa suomalaisten mainetta. Kaikenlaisia idiootteja sitä Suomen peruskoulujärjestelmä päästääkin läpi.

   Lainaa

  18. Tulos: -132 (172 ääntä)
   Etana: ENÄÄ, EI “ENÄÄN”
   Tämä sattuu minunkin silmiini, mutta oikeasti 'enään' on nykyään myös kieliopillisesti täysin oikein, kieli muuttuu koko ajan.

   Lainaa

  19. Tulos: +58 (64 ääntä)
   Heti kun tieto Brexitin toteutumisesta tuli, aloin innolla odotella Feissarimokiin tulvivia mokia ihmisiltä jotka eivät ymmärrä mitä tapahtui! Tämä oli vaisuhko alku, mutta eiköhän parempaa ole vielä luvassa ;)

   Lainaa

  20. En usko ennenkuin 28.6.2016 9:19
   Tulos: +123 (135 ääntä)
   mm: Tämä sattuu minunkin silmiini, mutta oikeasti ‘enään’ on nykyään myös kieliopillisesti täysin oikein, kieli muuttuu koko ajan.
   Nyt tarvii kyllä lähteen, kiitos!

   Lainaa

  21. Tulos: -52 (118 ääntä)
   Jos joku kehtaa väittää, että hyödymme EU:sta niin tehköön listan niistä asioista. Haluatteko te tosiaan liittovaltion?

   Lainaa

  22. Tulos: -70 (116 ääntä)
   Raakakauppa: Eihän britit ole edes eronneet EU:sta vielä. Parlamentti käsittelee kansanäänestyksen tuloksen. Teknisestihän heillä ei ole mitään velvollisuutta kunnioittaa kansan tahtoa edes. (Paitsi moraalinen velvollisuus, mutta.) Saa nähdä miten tässä käy. Ainakin ensimmäiset reaktiot ovat olleet negatiivisia brittien kannalta.
   Mitenniin? Tiesitkö mitä nyt ollaan valmistelemassa? Sua ei haittaisi jos sananvapaus ja äänestäminen tultaisiin kieltämään ja kaikista asioista päätettäisiin Brysselissä? Britit olivat fiksuja äänestäessään ja se tulee varmasti näkymään tulevaisuudessa.

   Lainaa

  23. Tulos: -59 (83 ääntä)
   Brexitiä kritisoineiden älykkyys loistaa, Karoliinakin ihan kuutamolla!

   Lainaa

  24. Tulos: -85 (143 ääntä)
   Jep jep: Tuollaiset Karoliinan kaltaiset “älyköt” ne Briteissäkin saivat äänestää. Ja mikä oli lopputulos?
   Juuri toisinpäin, idiootit äänestivät EU:ssa pysymisen puolesta ja kun ei demokratia kelvannut niin riehuminen alkoi. Käsittämättömän tyhmää sakkia, onhan näitä Suomessakin.

   Lainaa

  25. Rampe&Naukkis 28.6.2016 9:58
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Ei ole tyhmää ottaa omaa passia mukaan, mutta jonkun toisen muun maalaisen sitten voi olla.

   Lainaa

  26. Tulos: +71 (79 ääntä)
   Jos nui hyvin on perilä asioista, ei kannata yksin lähtiä lähimarkettia kauemmas

   Lainaa

  27. Tulos: -7 (21 ääntä)
   Voi hyvä jumala

   Lainaa

  28. Tulos: +68 (74 ääntä)
   Mistäköhän lähtien?
   mm: Tämä sattuu minunkin silmiini, mutta oikeasti ‘enään’ on nykyään myös kieliopillisesti täysin oikein, kieli muuttuu koko ajan.

   Lainaa

  29. Nimi pahentaa 28.6.2016 11:34
   Tulos: -29 (61 ääntä)
   Karoliinahan on tyypillinen Brexit-vastustaja.

   Lainaa

  30. Pappa-Muumi 28.6.2016 11:57
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   KaroliinaCZ: ‘Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu tavallisen äänestäjän kanssa.’
   Millä tavalla sinä tämän keskustelun aloittaisit?

   Lainaa

  31. Tulos: -15 (67 ääntä)
   Kirsikka-setä: Karoliina on vähän pihalla.
   Ei se aivan, on sillä yksi osa yhdestä lauseestaan ihan fiksukin. "mitä hyötyy Eu:sta sitten on"

   Lainaa

  32. töttöröö 28.6.2016 12:29
   Tulos: -20 (84 ääntä)
   Isoin syyhän koko brexittiin on EUn maahanmuuttopolitiikka, mikä on kieltämättä aivan perseestä. En tykkää uskoa katastrofiteorioihin, mutta pikku hiljaa alan uskoa tämän yhden saksalais-itävaltalaisen tohtorin teoriaan, että 2050- vuoteen mennessä eurooppa on täysin islamisoitunut maanosa

   Lainaa

  33. Tulos: +103 (159 ääntä)
   Hohhoijaa: Jos joku kehtaa väittää, että hyödymme EU:sta niin tehköön listan niistä asioista. Haluatteko te tosiaan liittovaltion?
   No toki! - Tuonut miljoonia työpaikkoja - Matkustusvapaus jäsenvaltioiden välillä - Opiskelu- ja työskentelymahdollisuus jäsenmaissa - EU:n säätelemät tasa-arvokysymykset: on laitonta syrjiä sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ym perusteella - Elintarvikkeiden ja lääkkeiden turvallisuusvalvonta: tuotteisiin ei tungeta terveydelle haitallisia, EU:ssa kiellettyjä aineita - Ilmainen terveydenhuolto jäsenmaissa - Uudet yritykset voivat hakea EU:lta starttirahaa - Maksettu loma - Oikeus äitiys- ja isyyslomaan - Rahallinen tuki taiteelle ja kulttuurille - Puhtaampi ulkoilma ekologia- ja päästösäännöstelyjen vuoksi - Työaikalait, ylityökorvaukset - Osa-aikaisten työntekijöiden oikeudet - Rahallinen tuki tieteelle ja kehitykselle - Eläintensuojelulait Onhan noita! Harmi, että jotkut pitävät näitä asioita niin itsestäänselvinä, ettei niitä edes haluta nähdä EU:n tuomiksi eduiksi.

   Lainaa

  34. Tulos: +51 (61 ääntä)
   vainni..: Jos nui hyvin on perilä asioista, ei kannata yksin lähtiä lähimarkettia kauemmas
   Ja justiinsa päinvastoin! Kannustaisin reissaamaan niin paljon, kuin mahdollista, jotta kokemus ja tieto karttuu. Kyllä siellä lähimarketissa riittää tynnyrissä kasvaneita ilman Karoliinaakin.

   Lainaa

  35. Tulos: +71 (79 ääntä)
   mm: Tämä sattuu minunkin silmiini, mutta oikeasti ‘enään’ on nykyään myös kieliopillisesti täysin oikein, kieli muuttuu koko ajan.
   No EI TODELLAKAAN ole kieliopillisesti oikein!

   Lainaa

  36. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Schengen-alueen maissa kelpaa passin korvikkeena myös perus henkilökortti.

   Lainaa

  37. Tulos: -10 (30 ääntä)
   Jep jep: Tuollaiset Karoliinan kaltaiset “älyköt” ne Briteissäkin saivat äänestää. Ja mikä oli lopputulos?
   Jep, ikäryhmän puolesta BREMAIN porukkaa...

   Lainaa

  38. Tulos: +74 (96 ääntä)
   Hohhoijaa: Juuri toisinpäin, idiootit äänestivät EU:ssa pysymisen puolesta ja kun ei demokratia kelvannut niin riehuminen alkoi. Käsittämättömän tyhmää sakkia, onhan näitä Suomessakin.
   No en nyt kutsuis demokratiaksi kun monet äänesti tietämättä mitä edes äänesti uskoen mm. propagandaa että kaikki EU:lle maksettavat rahat voitaisiin antaa NHS:lle, mikä ei ole totta ja sen on Leave-kampanjakin nyt myöntänyt. Moni myös äänesti ihan älyvapailla syillä tajuamatta mikä EU edes on mm. 'En halua lisää maahanmuuttajia Afrikasta, Eurooppa on ok mut ei Afrikka ja muslimit' ja tällahan ei ole edes mitään tekemistä koko EU:n kanssa. Jotkut taas luuli äänestyksen tarkoittavan että kaikki ei-britit potkitaan ulos maasta tai että maahanmuuttoa edes rajusti rajoitetaan. Kumpikaan ei ole totta ja senkin on Leave-kampanja nyt myöntänyt. Useimmilla ei ollut mitään hajua taloudellisista seuraksista ja ihmetellään nyt kun punnan kurssi laskee ja jos brexit tulee ihmetellään uudestaan kun työpaikat katoaa kun kaikki kansainväliset isot yhtiöt lähtee briteistä ja siirtävät headquarterit EU:n sisälle esim. Saksaan. Että kuka on idootti ja kuka ei... Sipilältä fiksua kun kieltäytyy järjestämästä kansanäänestystä EU:sta lähdöstä. Koska kuten sanoit, onhan sitä käsittämättömän tyhmää sakkia Suomessakin.

   Lainaa

  39. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Ei nuo passihommat niin yksinkertaisia ole jos ei ole matkustellut. Tuo selitys piti kyllä vääntää rautalangasta mutta silti.

   Lainaa

  40. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Mikael: No toki! Onhan noita! Harmi, että jotkut pitävät näitä asioita niin itsestäänselvinä, ettei niitä edes haluta nähdä EU:n tuomiksi eduiksi.
   Yksi merkittävä lisäys on se, että sopimuksia tarvitsee tehdä vain muutama jos haluaa tuotteensa (olipa sitten fyysinen tai vaikkapa ohjelmisto) myyntiin EU-alueella. Ei tarvitse jokaisen maan kanssa tehdä omia sopimuksiaan. Eli parantaa taloutta. Olisi kiva tietää mitä nämä EU-vastustajat odottavat erosta hyötyvän.

   Lainaa

  41. Tulos: -9 (23 ääntä)
   söpö karoliina

   Lainaa

  42. Tulos: +41 (47 ääntä)
   mm: Tämä sattuu minunkin silmiini, mutta oikeasti ‘enään’ on nykyään myös kieliopillisesti täysin oikein, kieli muuttuu koko ajan.
   Nykyajan kieliopas on kanssasi eri mieltä. "Enään" on länsimurteissa yleinen puhekielinen muoto -- se ei ole yleiskieltä eikä näin myöskään kieliopillisesti oikein.

   Lainaa

  43. TapioRautaWaara 28.6.2016 23:28
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ou dier. :/

   Lainaa

  44. Tulos: -11 (51 ääntä)
   Mikael: No toki! - Tuonut miljoonia työpaikkoja - Matkustusvapaus jäsenvaltioiden välillä - Opiskelu- ja työskentelymahdollisuus jäsenmaissa - EU:n säätelemät tasa-arvokysymykset: on laitonta syrjiä sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ym perusteella - Elintarvikkeiden ja lääkkeiden turvallisuusvalvonta: tuotteisiin ei tungeta terveydelle haitallisia, EU:ssa kiellettyjä aineita - Ilmainen terveydenhuolto jäsenmaissa - Uudet yritykset voivat hakea EU:lta starttirahaa - Maksettu loma - Oikeus äitiys- ja isyyslomaan - Rahallinen tuki taiteelle ja kulttuurille - Puhtaampi ulkoilma ekologia- ja päästösäännöstelyjen vuoksi - Työaikalait, ylityökorvaukset - Osa-aikaisten työntekijöiden oikeudet - Rahallinen tuki tieteelle ja kehitykselle - Eläintensuojelulait Onhan noita! Harmi, että jotkut pitävät näitä asioita niin itsestäänselvinä, ettei niitä edes haluta nähdä EU:n tuomiksi eduiksi.
   Ei ne miljoonat työpaikat ainakaan täällä Suomessa näy.

   Lainaa

  45. Tulos: -5 (69 ääntä)
   Mikael: No toki! - Tuonut miljoonia työpaikkoja - Matkustusvapaus jäsenvaltioiden välillä - Opiskelu- ja työskentelymahdollisuus jäsenmaissa - EU:n säätelemät tasa-arvokysymykset: on laitonta syrjiä sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ym perusteella - Elintarvikkeiden ja lääkkeiden turvallisuusvalvonta: tuotteisiin ei tungeta terveydelle haitallisia, EU:ssa kiellettyjä aineita - Ilmainen terveydenhuolto jäsenmaissa - Uudet yritykset voivat hakea EU:lta starttirahaa - Maksettu loma - Oikeus äitiys- ja isyyslomaan - Rahallinen tuki taiteelle ja kulttuurille - Puhtaampi ulkoilma ekologia- ja päästösäännöstelyjen vuoksi - Työaikalait, ylityökorvaukset - Osa-aikaisten työntekijöiden oikeudet - Rahallinen tuki tieteelle ja kehitykselle - Eläintensuojelulait Onhan noita! Harmi, että jotkut pitävät näitä asioita niin itsestäänselvinä, ettei niitä edes haluta nähdä EU:n tuomiksi eduiksi.
   Nyt on kyllä jo pakko nauraa. Nämähän ovat asioita joista suurin osa on ollut säädettynä jo ennen vuotta 1994. Vai kuvitteletko että sitä ennen Suomi oli kuin villi länsi ja EU paransi kaiken? Tietenkin kyseessä on läppä, ei kukaan voi olla noin tyhmä.

   Lainaa

  46. Raakakauppa 29.6.2016 3:21
   Tulos: +21 (35 ääntä)
   Hohhoijaa: Mitenniin? Tiesitkö mitä nyt ollaan valmistelemassa? Sua ei haittaisi jos sananvapaus ja äänestäminen tultaisiin kieltämään ja kaikista asioista päätettäisiin Brysselissä? Britit olivat fiksuja äänestäessään ja se tulee varmasti näkymään tulevaisuudessa.
   Hieno olkiukkoargumentti! Missään kohtaa en sanonut juuta taikka jaata mielipiteestäni asian suhteen, mutta tietenkin olin heti demokratiaa vastaan ja toivon diktatuurista liittovaltiota Eurooppaan! Mutta annapa kun vastaan kahteen ensimmäiseen kysymykseesi, jotka olivat relevantteja: 1.) Sitenniin, että kyseessä oli parlamentille suuntaa-antava kansanäänestys kansan mielipiteestä. Siitä voi olla montaa mieltä oliko enemmistö tarpeeksi suuri jotta äänestyksen tulosta pidetään mielekkäänä vaihtoehtona myös parlamentin käsittelyssä. Ja parlamentti päättää asiasta viime kädessä, heillä ei ole mitään laillista velvollisuutta seurata kansan tahtoa asiassa. 2.) Eroa EU:sta, tämän luulisi olevan itsestäänselvää. Sitten voisin kommentoida myös viimeistä lausettasi seuraavasti: Tällä hetkellä näemme seuraavanlaisia seurauksia äänestyksen tuloksesta. Punnan arvo on laskenut huimaavaa vauhtia. Korkeimmillaan olet eurolla saanut 0.761 puntaa, alimmillaan 0.837. Eli tuhannella punnalla on ollut arvoa euroissa välillä 1313€ ja äänestyksen jälkeen 1193€. Eli 120€ euron lasku arvossa tuhatta puntaa kohden, viikon sisällä. Melkein kymmenen prosentin pudotus. Puhutaan vielä siitäkin, että Lissabonin sopimuksen artiklan 50 mukaan EU-maa voi erota ainoastaan mikäli enemmistö muista EU-maista hyväksyvät sen. Toki Britit voivat erota tämän vastaisesti, mutta se tuskin kannattaa siitä seuraavien sanktioiden vuoksi. Ja sekin, että Brexit-kampanja perustui pitkälti valehteluun, xenofobian/rasismin hyväksikäyttöön sekä pelotteluun. Sen mukaan äänestäminen ei ole koskaan ollut fiksua, johan sen luulisi oppineen peruskoulun historiantunneilla.

   Lainaa

  47. Tulos: +10 (24 ääntä)
   Enemmänkin Karoliinan pitäisi olla huolissaan brittien keskuudessa vallitsevasta rasismista kuin passistaan

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (12 ääntä)
   purppurakruunu: Se, että britit ei ole itsekään varmoja siitä, mitä tuli tehtyä, ei kauheasti auta. Ja sitten ihmiset ihmettelee, miksi mä en missään nimessä halua Natosta kansanäänestystä.
   Muistetaan sitten taas tilastot ja emävaleet ja niiden korrelaatio. Pahoittelut, jos nämä luvut eivät täysin pidä paikkaansa. Kyllä, totta on, että Googlen hakuhistoriassa näkyi noin 250 prosentin nousu hauissa. MUTTA tuo 250 prosentin nousu tarkoittaa noin 2000-2500 henkilöä. Kuulostaako enää niin dramaattiselta lyömäaseelta? Tää brexit on omituinen ilmiö ihmisille korostaa omaa erinomaisuuttaan. Itse pitkän linjan taloushallinnon yrittäjänä en katso olevani kykenevä antamaan mitään lopullista arviota siitä miltä Englannin tulevaisuus kansalaisille ja taloudelle tulee näyttämään. Kauppa tulee varmasti käymään. Muistetaan nyt kuitenkin esimerkiksi se, että Suomen tuonti Englannista taitaa edelleen olla suurempi kuin vienti sinne?

   Lainaa

  49. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Raakakauppa: Sitten voisin kommentoida myös viimeistä lausettasi seuraavasti: Tällä hetkellä näemme seuraavanlaisia seurauksia äänestyksen tuloksesta. Punnan arvo on laskenut huimaavaa vauhtia. Korkeimmillaan olet eurolla saanut 0.761 puntaa, alimmillaan 0.837. Eli tuhannella punnalla on ollut arvoa euroissa välillä 1313€ ja äänestyksen jälkeen 1193€. Eli 120€ euron lasku arvossa tuhatta puntaa kohden, viikon sisällä. Melkein kymmenen prosentin pudotus.
   Vapaiden markkinoiden reaktioiden pohjalta ei kannata hirveän syvällisiä päätelmiä vielä tehdä. Kurssit tulevat vielä tasaantumaan markkinoiden rauhoittuessa. Ja todelliset taloudelliset vaikutukset tullaan näkemään vasta myöhemmin. Tiedät sen varmasti itsekin. Punnan kurssi on kuitenkin tehnyt tasaista laskuaan jo viime marras-/joulukuusta. Tämä Brexitin jälkeinen romahdus ei tule Englannin vähittäiskaupoissa juuri vaikuttamaan ainakaan ennen vuodenvaihdetta. Petroolin hinnassa uskon vaikutuksen näkyvän jo muutaman viikon sisään. Englannin viidestä suurimmasta kauppakumppanista kolme ovat EU-jäseniä. Mutta, mutuiluahan tämä kaikki on.

   Lainaa

  50. Tulos: -22 (34 ääntä)
   "Brittien" sijasta Karoliina pitäisi ohjata kehitysvammaispalveluiden piiriin.

   Lainaa

  51. Raakakauppa 29.6.2016 16:06
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Sivistynyt: Vapaiden markkinoiden reaktioiden pohjalta ei kannata hirveän syvällisiä päätelmiä vielä tehdä. Kurssit tulevat vielä tasaantumaan markkinoiden rauhoittuessa. Ja todelliset taloudelliset vaikutukset tullaan näkemään vasta myöhemmin. Tiedät sen varmasti itsekin. Punnan kurssi on kuitenkin tehnyt tasaista laskuaan jo viime marras-/joulukuusta. Tämä Brexitin jälkeinen romahdus ei tule Englannin vähittäiskaupoissa juuri vaikuttamaan ainakaan ennen vuodenvaihdetta. Petroolin hinnassa uskon vaikutuksen näkyvän jo muutaman viikon sisään. Englannin viidestä suurimmasta kauppakumppanista kolme ovat EU-jäseniä. Mutta, mutuiluahan tämä kaikki on.
   En puhunutkaan pitkäaikaisista vaikutuksista, vaan tämän hetken. Kuten varmasti voit kirjoituksestani päätelläkin. Sen verran tosin sanon, että 10% pudotus viikossa ei ole mitenkään tasaista, saatika normaalia. Pitäjät olisivat ilmiliekeissä mikäli eurolle kävisi samoin, koska se on huolestuttava ilmiö.

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (8 ääntä)
   mm: Tämä sattuu minunkin silmiini, mutta oikeasti ‘enään’ on nykyään myös kieliopillisesti täysin oikein, kieli muuttuu koko ajan.
   http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000903479.html Kielioppi ei kuitenkaan ole tainnut muuutua ihan noin paljon. :)

   Lainaa

  53. Tulos: -13 (39 ääntä)
   Mikael: No toki! - Tuonut miljoonia työpaikkoja - Matkustusvapaus jäsenvaltioiden välillä - Opiskelu- ja työskentelymahdollisuus jäsenmaissa - EU:n säätelemät tasa-arvokysymykset: on laitonta syrjiä sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ym perusteella - Elintarvikkeiden ja lääkkeiden turvallisuusvalvonta: tuotteisiin ei tungeta terveydelle haitallisia, EU:ssa kiellettyjä aineita - Ilmainen terveydenhuolto jäsenmaissa - Uudet yritykset voivat hakea EU:lta starttirahaa - Maksettu loma - Oikeus äitiys- ja isyyslomaan - Rahallinen tuki taiteelle ja kulttuurille - Puhtaampi ulkoilma ekologia- ja päästösäännöstelyjen vuoksi - Työaikalait, ylityökorvaukset - Osa-aikaisten työntekijöiden oikeudet - Rahallinen tuki tieteelle ja kehitykselle - Eläintensuojelulait Onhan noita! Harmi, että jotkut pitävät näitä asioita niin itsestäänselvinä, ettei niitä edes haluta nähdä EU:n tuomiksi eduiksi.
   Ei tsiisus! Voiko joku olla noin idiootti?

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (23 ääntä)
   töttöröö: Isoin syyhän koko brexittiin on EUn maahanmuuttopolitiikka, mikä on kieltämättä aivan perseestä. En tykkää uskoa katastrofiteorioihin, mutta pikku hiljaa alan uskoa tämän yhden saksalais-itävaltalaisen tohtorin teoriaan, että 2050- vuoteen mennessä eurooppa on täysin islamisoitunut maanosa
   Vapaa maahanmuutto EU-jäsenmaiden välillä tässä on se ongelma vai? Mikäli tarkoitat pakolaisia, EU ei ole oikea haukkumiskohde, vaan Geneven pakolaissopimus sekä YK:n pakolaissäännöt määräävät niiden käsittelyä myös kaikissa EU:n jäsenmaissa. Ja kun selaat mitkä maat ovat allekirjoittaneet Geneven sopimuksen, ymmärrät miksi pakolaiset tulevat Eurooppaan "Islamisoittamaan" eivätkä jää lähimaihin, jotka ovat kulttuurillisesti lähinnä omaa lähtömaata. -Siksi koska rikkaat Lähi-idän muslimimaat eivät ota pakolaisia, ne eivät ole allekirjoittaneet niitä sopimuksia.

   Lainaa

  55. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Etana: ENÄÄ, EI “ENÄÄN”
   Tunteisiiiiin....

   Lainaa

  56. LotionMotion 30.6.2016 19:20
   Tulos: 0 (20 ääntä)
   Jep jep: Tuollaiset Karoliinan kaltaiset “älyköt” ne Briteissäkin saivat äänestää. Ja mikä oli lopputulos?
   Oikeassa olet, olihan äänestäjien joukossa jopa n. 48% Karoliinan kaltaisia "älykköjä", jotka äänestivät eromista vastaan, koska luulivat, että enää ei sitten päästäisi EU-passilla muihin EU-maihin.

   Lainaa

  57. Tulos: +1 (29 ääntä)
   Mikael: No toki! - Tuonut miljoonia työpaikkoja - Matkustusvapaus jäsenvaltioiden välillä - Opiskelu- ja työskentelymahdollisuus jäsenmaissa - EU:n säätelemät tasa-arvokysymykset: on laitonta syrjiä sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ym perusteella - Elintarvikkeiden ja lääkkeiden turvallisuusvalvonta: tuotteisiin ei tungeta terveydelle haitallisia, EU:ssa kiellettyjä aineita - Ilmainen terveydenhuolto jäsenmaissa - Uudet yritykset voivat hakea EU:lta starttirahaa - Maksettu loma - Oikeus äitiys- ja isyyslomaan - Rahallinen tuki taiteelle ja kulttuurille - Puhtaampi ulkoilma ekologia- ja päästösäännöstelyjen vuoksi - Työaikalait, ylityökorvaukset - Osa-aikaisten työntekijöiden oikeudet - Rahallinen tuki tieteelle ja kehitykselle - Eläintensuojelulait Onhan noita! Harmi, että jotkut pitävät näitä asioita niin itsestäänselvinä, ettei niitä edes haluta nähdä EU:n tuomiksi eduiksi.
   Voi sua. Taidat olla nuori, ettet tiedä, että nämä kaikki olivat olemassa jo ennen EUa. :)

   Lainaa

  58. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Voi sua. Taidat olla nuori, ettet tiedä, että nämä kaikki olivat olemassa jo ennen EUa. :)

   Lainaa

  59. suvatsematon 30.6.2016 23:10
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Joopaniin: Vapaa maahanmuutto EU-jäsenmaiden välillä tässä on se ongelma vai? Mikäli tarkoitat pakolaisia, EU ei ole oikea haukkumiskohde, vaan Geneven pakolaissopimus sekä YK:n pakolaissäännöt määräävät niiden käsittelyä myös kaikissa EU:n jäsenmaissa. Ja kun selaat mitkä maat ovat allekirjoittaneet Geneven sopimuksen, ymmärrät miksi pakolaiset tulevat Eurooppaan “Islamisoittamaan” eivätkä jää lähimaihin, jotka ovat kulttuurillisesti lähinnä omaa lähtömaata. -Siksi koska rikkaat Lähi-idän muslimimaat eivät ota pakolaisia, ne eivät ole allekirjoittaneet niitä sopimuksia.
   EU kaavailee pakoloisten taakanjakoa, sakkoja kieltäyjille eli kyllä vaikuttaa ihan näihin pakolaisiin, sitä paitsi suurin osa ei täytä noiden sopimusten kriteerejä. Onhan Merkelkin aikanaan tunnustanut, että liittovaltio on tavoitteena ja se käy selväksi useista eri lähteistä, viimeksi Visegrad-ryhmälle lähetetystä ukaasista. Eli kuten EU-kriitikot sanovat kyse on itsenäisyydestä. EU-jäsenyys toimii jos tekee niinkuin esim. Puola ja Unkari (tekevät arvokasta työtä EU:n sisällä) eikä välitä hittojakaan EU-säädöksistä tai vastaavasta, mutta meillä ei ole sen tasoisia päättäjiä että siihen voisi luottaa.

   Lainaa

  60. suvatsematon 30.6.2016 23:17
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   On aika selvää muutenkin, että lyhyellä välillä punta vähän laskee ja osakkeet, kun ottaa huomioon mediarummutuksenkin. Osakkeiden ja valuuttojen arvo kun riippuu ihmisten odotuksista. Saa vähän pidempään odottaa oikeita vaikutuksia ja valuutan arvon lasku on myös hyvästä. EU:ssa tunnutaan vähän haluavan rankaista brittejä, mutta ongelma vähän on, että se haittaa bisnestä ja EU:lla on talous kaiken eurovaluutan (joka on toivoton idea) ja matujen takia ja muutenkin kuralla. Joten luultavasti siinä pyritään pitämään paljon melua ja vähän varsinaisia toimia.

   Lainaa

  61. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Siili: No pitäisköhän Karoliinan viettää mukava ilta wikipedian parissa selvitellen mitä passi ja viisumi on :’D
   Vähän sellainen tunne, että ei tälle tytölle tekisi välttämättä pahaa lukea pari muutakin wikisivua siinä samalla. :)

   Lainaa

  62. Raakakauppa 3.7.2016 1:00
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   suvatsematon: On aika selvää muutenkin, että lyhyellä välillä punta vähän laskee ja osakkeet, kun ottaa huomioon mediarummutuksenkin. Osakkeiden ja valuuttojen arvo kun riippuu ihmisten odotuksista. Saa vähän pidempään odottaa oikeita vaikutuksia ja valuutan arvon lasku on myös hyvästä. EU:ssa tunnutaan vähän haluavan rankaista brittejä, mutta ongelma vähän on, että se haittaa bisnestä ja EU:lla on talous kaiken eurovaluutan (joka on toivoton idea) ja matujen takia ja muutenkin kuralla. Joten luultavasti siinä pyritään pitämään paljon melua ja vähän varsinaisia toimia.
   Talous euron ja matujen takia kuralla? Ehkä hauskin juttu mitä koko viikkona olen kuullut! :)

   Lainaa

  63. TapioRautaWaara 5.7.2016 22:28
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Pummilla tallinnaan

   Lainaa

  64. Nonparelli 5.7.2016 22:51
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   peppi: Nyt on kyllä jo pakko nauraa. Nämähän ovat asioita joista suurin osa on ollut säädettynä jo ennen vuotta 1994. Vai kuvitteletko että sitä ennen Suomi oli kuin villi länsi ja EU paransi kaiken? Tietenkin kyseessä on läppä, ei kukaan voi olla noin tyhmä.
   Älä, älä nyt, ei ole Suomessa äitiys-/vanhempainvapaata ollut ennen EU:ta. Minäkin 80-luvun lapsi elin imettäjän hoivissa ja jo kaksivuotiaana olin peltotöissä mukana. Ja koska vasta EU on tuonut tasa-arvokysymykset meidänkin takapajuiseen lintukotoomme, saivat naiset äänioikeuden Suomessa 90-luvulla! Vai miten se meni?

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kommunismi on tulevaisuus

   Lainaa

  66. Tyhjät tynnyrit kolisee eniten 25.7.2016 15:23
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Aina jyrkimmät ja agressiivisimmat kannat tulee niiltä jotka ovat asioista täysin pihalla :)

   Lainaa

  67. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kirsikka-setä: Karoliina on vähän pihalla.
   Hyvä, kun kerroit sillä kukaan meistä muista ei olisi asiaa tajunnut.

   Lainaa

  68. Häveliäs piikkisika 10.1.2021 11:35
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   mm: Tämä sattuu minunkin silmiini, mutta oikeasti 'enään' on nykyään myös kieliopillisesti täysin oikein, kieli muuttuu koko ajan.
   No ei ole kieliopillisesti oikein.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Brexit, eu, Eurooppa, Britannia, passi, ero, äänestys