Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Isänsä poika

Armeija tekee miehen, mutta minkälaisen?
Isänsä poika

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 116 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1599 (1641 ääntä)
   Komppaan Petriä, ei näin. Poika-raukka!

   Lainaa

  2. Tulos: +2296 (2328 ääntä)
   Omena ehkä tahtoisi kauemmas puusta...?

   Lainaa

  3. Tulos: +1893 (1933 ääntä)
   "ammuttiin olka päästä läpi" tais melekone reikä tulla päähä olasta..

   Lainaa

  4. Tulos: +1747 (1765 ääntä)
   Jos mun isä ois noin urpo, ni tahtoisin mieluummin ollakki postelioonin poika..

   Lainaa

  5. KaroliinaCZ 14.6.2016 1:47
   Tulos: +674 (700 ääntä)
   Poika varmaan intissä itkee häpeästä nyt...

   Lainaa

  6. Tulos: +1150 (1178 ääntä)
   Nyt paistaa kyllä elämäm_koulu ja kauas.

   Lainaa

  7. Tulos: +452 (466 ääntä)
   petrin kommentti kiteyttää hyvin mun ajatukset

   Lainaa

  8. Tulos: -731 (1055 ääntä)
   Vellun lisäksi mokassa ärsytti Anne. Ehkä olen vähän seksistinen mutta mua ärsyttää armeijasta keskustellessa naiset jotka tulee kertomaan jotain millaista siellä on.. Kuitenkaan kun naiset ei siellä ainakaan yleensä ole kun korkeintaan käyneet nopeasti vilkaisemassa.

   Lainaa

  9. Tulos: +855 (873 ääntä)
   Surullisinta näiden Vellujen kanssa on se, että he oikeasti lukevat toisen vetäytymisen voitoksi. Olivat niin nokkelia/purevia/kova_naamoja, ettei toisella enää yksinkertaisesti löydy mitään vastattavaa, jauhot suuhun meni. Todellisuudessahan se on sitä, että kun toinen keskustelija on täydellisen älyvapaa, menee voimat. Tulee sellanen voimaton luovutus, että ei mun ikä ja terveys riitä edes alottamaan kaikkea mitä tässä on vikana. Eihän noille Velluille _voi_ vastata mitään, kun vastapuoli on selkeästi vajaa. Siksi hiljaisuus. Ja mitä itse aiheeseen tulee, nii nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että intistä vauhkoaa eniten siinä itse epäonnistuneet.

   Lainaa

  10. Tulos: +453 (561 ääntä)
   kyllähän jokaiseen suoma laisen pojan isän maallinen velvollissuus on saada sotilas passi! se on vasta merkki akuisuudesta! armejja karvattaa pojista miehiö perkele!

   Lainaa

  11. Tulos: -306 (462 ääntä)
   Vaikea lähteä ottamaan kantaa yksittäistapaukseen, mutta Vellun lisäksi Annen kommentti on aika huvittava. Jotenkin särähtää korvaan tuo Annen vähättelevä asenne intin käymistä kohtaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +335 (367 ääntä)
   Taitaisin poistaa kavereista sekä isän että pojan... Ja Annen kommentissa ei ole mitään ihmeellistä. Varmasti jokainen syyllistyy siihen joskus jollain tasolla. Kysymys ei ole sinänsä intistä vaan ajasta. Jos jollakin on se kamelin selkä katkennut niin päiväkin on liikaa. Ulkopuolelta katsottuna voi tuntua täysin hullulta ja turhalta ettei jaksa enää paria viimeistä kuukautta vaikkapa useiden vuosien koulutuksesta kaiken sen vaivan jälkeen mitä on jo asian eteen kärsinyt. Tarvii olla joku fyysinen suoritus jotta ymmärretään ja hyväksytään jaksamisella olevan ihan oikeat rajat mutta henkisiä rajoja voi aina jonkun mielestä vaan venyttää ja venyttää, edes sen pari kuukautta jos siitä olisi hyötyä ja lopettamisesta haittaa. Varmasti urheilijallekin olisi hyödyllisempää voittaa kuin hävitä eikä sille kukaan mene sanomaan että et vaan viitsi omalla päätökselläsi olla paras.

   Lainaa

  13. Tulos: -455 (543 ääntä)
   No onhan se aika vitun vätys jos ei 3kk kestä, itsekin selvisin hyvin jääkärinä ja minulla on vielä paska kunto. Downvote away, faggots!

   Lainaa

  14. Paremmin tietäjä 14.6.2016 6:18
   Tulos: +238 (256 ääntä)
   Ei käy ilmi, onko Anne käynyt intin vai ei. Voihan ollakin. Miesvaltaisella töitä tekevänä ja alaa opiskelleena, tuo on totta, että ne älykkäimmät eivät juurikaan intistä vauhkoa jatkuvasti. Joskus ohimennen puhuvat jotain pientä.

   Lainaa

  15. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 14.6.2016 7:28
   Tulos: +330 (384 ääntä)
   Toi on ärsyttävän yleistä varsinkin itseäni edellisellä sukupolvella. Mä olin intissä ainoastaan sen takia, et faijan kanta oli "meidän pojista ei oo mitää sivareita kasvatettu!". Vihasin jokaista sekuntia siellä. Noin puolessa välissä mun polvi räjähti. Siihen loppui myös kaikki kilpaurheileminen minulta, koska polvi ei enää kestä kiertoliikettä.. Mutta ikinä en ole ollut yhtä onnellinen. Pääsin pois armeijasta ilman, että isä kävi kurkkuun kiinni. Intistä on nyt melkein 15 vuotta, eikä polvi vielä tänä päivänäkään kestä kunnolla, mutta silti olen iloinen, että se räjähti. Isät <3 Intti <3 Isänmaa <3 mitä !

   Lainaa

  16. Tulos: +143 (159 ääntä)
   Roskasakki vauhdissa.

   Lainaa

  17. Tulos: +50 (112 ääntä)
   The School of Life very strong in this one is...

   Lainaa

  18. Intin käynyt 14.6.2016 8:16
   Tulos: +41 (243 ääntä)
   Armeijaa turhempaa juttua ei ole.

   Lainaa

  19. Tulos: +179 (241 ääntä)
   Postaan siviilipalvelustyöpaikaltani

   Lainaa

  20. Tulos: -561 (643 ääntä)
   Kyllähän tuon isän pettymyksen ymmärtää jos poika on niin neidiksi kasvanut ettei parin kuukauden partioleiriä kestä. Noh onhan noilla nykymiehillä sen verta heikko psyyke että transuilut, homoilut ja muut vasemmistolaissairaudet jyrkässä kasvussa. Eihän sitä voi liikoja vaatia kun äidin helmoissa on kasvatettu ja kaikki on aina ollut valmiina pöydässä.

   Lainaa

  21. Tulos: +325 (339 ääntä)
   Minäkin voitan aina väittelyt mainitsemalla seksin jota en ole harrastanut. Kyllä elämäm koulu opettaa kaikkein tehokkaimmat argumentit!

   Lainaa

  22. Tulos: +268 (326 ääntä)
   joopajoo: Nyt paistaa kyllä elämäm_koulu ja kauas.
   Ja sekin tuli ziljoonannen kerran todistettua, millaista väkeä nämä isäm_maam puallustajat ja raajat kiinni-väki ovat. Valkoista roskasakkia, joiden "isänmaallisuus" ei riitä äidinkielensä tai kotimaansa lain osaamiseen ja kunnioittamiseen. OIkeasti isänmaallinen käyttäytyy hyvin, kunnioittaa ja noudattaa lakia ja osaa lukea ja kirjoittaa. Lahjakkailla lapsilla on kuulemma intissä vaikeinta. Toivon totisesti että poika on posteljoonin eikä tämän vähälahjaisen öykkärin, sillä älykkyys on perinnöllinen ominaisuus.

   Lainaa

  23. Partamuumi 14.6.2016 9:30
   Tulos: +230 (236 ääntä)
   Nikosta varmaan mukavaa, kun on noin ymmärtävä ja tukeva isä.

   Lainaa

  24. Tulos: +327 (331 ääntä)
   Nii'i ukki teki vaikka mitä, mutta mitä teki Vellu? Hyvä se on muiden tekemisillä retostella.

   Lainaa

  25. Tulos: -402 (458 ääntä)
   Nössöt jättävät intin kesken ja vielä nössömmät menevät sivariin. En koskaan katselisi miestä joka on niin neiti ja saamaton!

   Lainaa

  26. Tulos: -124 (228 ääntä)
   Muks: Ja sekin tuli ziljoonannen kerran todistettua, millaista väkeä nämä isäm_maam puallustajat ja raajat kiinni-väki ovat. Valkoista roskasakkia, joiden “isänmaallisuus” ei riitä äidinkielensä tai kotimaansa lain osaamiseen ja kunnioittamiseen. OIkeasti isänmaallinen käyttäytyy hyvin, kunnioittaa ja noudattaa lakia ja osaa lukea ja kirjoittaa. Lahjakkailla lapsilla on kuulemma intissä vaikeinta. Toivon totisesti että poika on posteljoonin eikä tämän vähälahjaisen öykkärin, sillä älykkyys on perinnöllinen ominaisuus.
   Minäkin laittaisin rajat kiinni enkä ole mikään isämmään pulustaja. Toivottavasti eivät esim. homojen massamurhat tule tänne, rikollisia maahan onkin jo tullut ja nukkuvia soluja on ympäri eurooppaa. Älä siis yleistä KAIKKIA muutaman urpon tähden, kiitos.

   Lainaa

  27. Tulos: -141 (207 ääntä)
   "Lahjakkailla lapsilla on kuulemma intissä vaikeinta" Samalla voisi sanoa, että ne fiksuimmat ihmiset pärjäävät kouluissa huonoiten, koska tykkäävät kyseenalaistaa asioita.

   Lainaa

  28. Tataariukko 14.6.2016 10:16
   Tulos: +123 (143 ääntä)
   Intin käynyt: Armeijaa turhempaa juttua ei ole.
   Ite tykkäsin, mutta ihan ok että on valinnanvapaus suorittaa sivari. Mukavaa porukkaa, uusia kavereita. Siedätyskyky kasvaa mulkkujen johtajien takia. Tekee monelle ihan hyvää.

   Lainaa

  29. Tulos: +60 (236 ääntä)
   jooo: Vellun lisäksi mokassa ärsytti Anne. Ehkä olen vähän seksistinen mutta mua ärsyttää armeijasta keskustellessa naiset jotka tulee kertomaan jotain millaista siellä on.. Kuitenkaan kun naiset ei siellä ainakaan yleensä ole kun korkeintaan käyneet nopeasti vilkaisemassa.
   Anteeks nyt vaan sovinisti.. Tiedän monia naisia jotka armeijan ovat käyneet ja kertoneet että heidän ryhmästä pojat lopettivat nopeammin kuin heille olisi tullut mieleenkään lähteminen. Että mua sitten jullii tollaset miehet, jotka lyttää naiset vaikka fakta on se että naiset on vahvempia henkisesti! Kiitos ja näkemiin.

   Lainaa

  30. Tulos: -213 (315 ääntä)
   Norppade: Anteeks nyt vaan sovinisti.. Tiedän monia naisia jotka armeijan ovat käyneet ja kertoneet että heidän ryhmästä pojat lopettivat nopeammin kuin heille olisi tullut mieleenkään lähteminen. Että mua sitten jullii tollaset miehet, jotka lyttää naiset vaikka fakta on se että naiset on vahvempia henkisesti! Kiitos ja näkemiin.
   Itse tunnen monia naisia jotka jättivät intin kesken vaikka hirveä hinku oli sinne päästä. Että kyllä se toisinpäinkin toimii. Mua vituttaa yli kaiken tuollaiset ylimieliset feministit jotka eivät tajua että fakta on se että miehet on vahvempia henkisesti ja fyysisesti.

   Lainaa

  31. Tulos: -12 (28 ääntä)
   Fail.

   Lainaa

  32. Seppo Saviniemi 14.6.2016 10:57
   Tulos: +291 (293 ääntä)
   Lastensa julkinen häpäisy internetissä, voi juku. Itse kävin armeijan, mutta minua ei voisi vähempää kiinnostaa meneekö joku sivariin vai kieltäytyykö kokonaan. Jokainen tekee omat valintansa. Jos siellä ei todellakaan kykene olemaan, niin eikö se sitten ole ihan kaikkien kannalta parempi, jos sen lopettaa.

   Lainaa

  33. Mr. Eurovision 14.6.2016 10:59
   Tulos: +173 (181 ääntä)
   Jo on perkele, jos ei saa armeijaakaan keskeyttää rauhassa.

   Lainaa

  34. Mr. Eurovision 14.6.2016 11:02
   Tulos: +196 (218 ääntä)
   Pera: Noh onhan noilla nykymiehillä sen verta heikko psyyke että transuilut, homoilut ja muut vasemmistolaissairaudet jyrkässä kasvussa.
   Väitätkö homoutta sairaudeksi? Itselläsi ei taida olla kaikki muumit laaksossa.

   Lainaa

  35. Tulos: +154 (174 ääntä)
   jooo: Vellun lisäksi mokassa ärsytti Anne. Ehkä olen vähän seksistinen mutta mua ärsyttää armeijasta keskustellessa naiset jotka tulee kertomaan jotain millaista siellä on.. Kuitenkaan kun naiset ei siellä ainakaan yleensä ole kun korkeintaan käyneet nopeasti vilkaisemassa.
   Eläpä yleistä siellä. Meitä reservissä olevia naisia on jo yli 5000. 362 ohi on jne.

   Lainaa

  36. Tulos: +58 (150 ääntä)
   Mikä siinä armeijan käymisessä nyt oikeasti on nii uskomattoman hienoa ja tärkeetä? Vanha sukupolvi perustelee sillä että Venäjä hyökkäs n.80 vuotta sit, koska suomen ulkopolitiikka ei osannut diplomatiaa. Nykyään itsenäisyys onkin jo luovutettu ja kansallisidentiteetti on pelkkä muisto joka unohtuu heti kunhan nää Vellun kaltaset viimmeiset isämmaanpualustajat dementoituu seuraavan 25 vuoden sisällä.

   Lainaa

  37. Tulos: +103 (189 ääntä)
   Huoh. Toivottavasti minun poikani (kumpikaan) ei mene inttiin. Sivarissa on paljon epätodennäköisempää joutua olemaan tekemisissä tällaisten Vellujen kanssa. Elämä on paljon onnellisempaa ilman sitä turhaa ja ylipitkää kesäleiriä. No jos haluavat mennä, niin en toki ala estämään tai arvostelemaan valintaa. Joudun ehkä peiliin kattomaan, että mikä meni kasvatuksessa pieleen jos inttiin haluavat.

   Lainaa

  38. Tulos: +157 (169 ääntä)
   Siinä on hieno ihminen taas. Vitun hieno isä pojalla. Pistää ihan vihaksi.

   Lainaa

  39. Tulos: +214 (226 ääntä)
   Pera: Kyllähän tuon isän pettymyksen ymmärtää jos poika on niin neidiksi kasvanut ettei parin kuukauden partioleiriä kestä. Noh onhan noilla nykymiehillä sen verta heikko psyyke että transuilut, homoilut ja muut vasemmistolaissairaudet jyrkässä kasvussa. Eihän sitä voi liikoja vaatia kun äidin helmoissa on kasvatettu ja kaikki on aina ollut valmiina pöydässä.
   Protip: Älä hommaa lapsia.

   Lainaa

  40. Tulos: +122 (152 ääntä)
   Mitä niin hienoa noissa sodissa ja armeijassa käymisessä oikein on on? Propaganda on mennyt hienosti päähän näillä Velluilla.

   Lainaa

  41. Tulos: -206 (226 ääntä)
   y.ö.h: Protip: Älä hommaa lapsia.
   Lapsia on jo. Toinen poika kävi armeija viime vuonna, toinen menee parin vuoden kuluttua. Tyttö jätti väliin, mutta eipä se haittaa. Suosittelen kasvamaan aikuiseksi ja sitten palaamaan nettikeskustelun älyllisesti haastavaan maailmaan.

   Lainaa

  42. Tulos: -113 (189 ääntä)
   kohkis: Mitä niin hienoa noissa sodissa ja armeijassa käymisessä oikein on on? Propaganda on mennyt hienosti päähän näillä Velluilla.
   Olisihan se toki paljon hienompaa sinunkin olla Venäjällä vankileirillä kuolemassa vai mitä? Maassa nyt tahtoo aina olla armeija, jos ei oma niin naapurin.

   Lainaa

  43. Reservin kersantti 14.6.2016 13:29
   Tulos: +187 (195 ääntä)
   Sotilaspassi määrittää ihmisarvon? No voi hevonvitut sentään mikä kaikkien urpojen kuningas!

   Lainaa

  44. Tulos: +42 (88 ääntä)
   Vielä ku olis tasa-arvone intti et naisiltki voitas noi vaa riistää vapaus.. mut turha instituutioha tuo kyl nykyaikana on, aivan hyvin vois olla vapaaehtone. Sais sit nää isäm maam pulustajat rauhas riehuu siel keskenää :)

   Lainaa

  45. Tulos: -48 (134 ääntä)
   Kuka enää kehtaa olla Vellun facekaveri? Äijä on nolannut isoisänsäkin muiston. Suuri häpeä koko Suomelle tollaset urpot. Isoisä vetelisi päin korvia tollasia Velluja, jotka yrittää elää lastensa kautta tekemättä itse yhtään mitään, mistä historia voisi jotain mainita! Hyi helvetti. Ja sitten joku White Trash Anne kimittelee siellä mulkunpuutteessaan ja yrittää niiiiin olla samaa mieltä. Anne hei: älä viitsi. Lunttu, mikä lunttu. Et muutu muuksi. Ja muutamat muut untot: pojalla on "jäljellä kolme kuukautta" inttiä. Ja nolo-Vellu on itse aikoinaan lopettanut intin! HAH HAH HAH!!!

   Lainaa

  46. Minähän se täällä 14.6.2016 14:16
   Tulos: +108 (118 ääntä)
   Norppade: Anteeks nyt vaan sovinisti.. Tiedän monia naisia jotka armeijan ovat käyneet ja kertoneet että heidän ryhmästä pojat lopettivat nopeammin kuin heille olisi tullut mieleenkään lähteminen. Että mua sitten jullii tollaset miehet, jotka lyttää naiset vaikka fakta on se että naiset on vahvempia henkisesti! Kiitos ja näkemiin.
   Tässä on semmonen pieni ero, että naiset menevät vapaaehtoisesti armeijaan ja ovat yleensä motivoinuneempia kuin miehet. Tunnen itse monta henkisesti heikkoa miestä, sekä naista ja tunnen myös monta henkisesti vahvaa miestä, sekä naista. Jos intin loppuun suorittamista pidetään henkisen lujuuden mittarina, pitäisi saada huomattavasti suurempi otanta myös naisia tähän vertailuun. Oman palvelusaikani aikana lopetti 1 nainen (Yhteensö 5 meidän komppaniassa, ei kestänyt "pää") ja 4 miestä (yksi erittäin ylipainoinen, oksensi kun piti hölkätä 200m aamupalalle, ei olisi alunperinkään pitänyt laittaa inttiin. Yksi sepitti lääkärille että käyttää huumeita -> h-merkintä -> siviiliin jatkamaan perheyritystä, ettei mene konkkaan. Loput kaksi lopetti kun pää ei kestänyt) Tähän vielä loppuun, itselleni sillä onko käynyt intin, sivarin, tai ei kumpaakaan, ei ole mitään merkitystä. Itselläni intti vei yhden vuoden elämästä jota en ikinä saa takaisin, ja ennen inttiä se maksoi minulle vakityöpaikan, koska määräaikaista ei jatkettu armeijan käymättömyydestä johtuen.

   Lainaa

  47. Tulos: +118 (126 ääntä)
   On muuten harvinaisen tyhmä ihminen tämä Vellu. Intti on jokaisen miehen/naisen ihan oma asia ja jos toinen haluaa sen lopettaa, se on hänen asiansa. Ei isän joka ei osaa edes kirjottaa.

   Lainaa

  48. Tulos: +47 (65 ääntä)
   Muks: Lahjakkailla lapsilla on kuulemma intissä vaikeinta. Toivon totisesti että poika on posteljoonin eikä tämän vähälahjaisen öykkärin, sillä älykkyys on perinnöllinen ominaisuus.
   Kyllä intissä niillä öykkärijunteilla on vaikeampaa, varsinkin jos siellä haluaa jonkunlaiseen asemaan edetä. Oman kokemuksen mukaan etenkin upseerioppilaat olivat fiksuja ja kylmähermoisia kavereita, oikein sellaisia unelmavävyjä suurin osa. Aliupseereissa oli lähinnä pari kovaäänistä urpoa ja muuten olivat ihan mukavaa sakkia, vaikka perinteinen stereotypia vähän erilainen onkin. Mitä taas älykkyyden perinnöllisyyteen tulee, taitaa siihen huomattavasti enemmän vaikuttaa kasvuympäristö ja sosioekonominen tausta kuin geeniperimä.

   Lainaa

  49. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Olipa vaan äärimmäisen tyhymiä kommentteja

   Lainaa

  50. Kenttäjumala 14.6.2016 15:38
   Tulos: +20 (46 ääntä)
   Idq: No onhan se aika vitun vätys jos ei 3kk kestä, itsekin selvisin hyvin jääkärinä ja minulla on vielä paska kunto. Downvote away, faggots!
   >Jääkäri:---D >Aukoo päätään feissarimokissaX-DD >Toivon todella, että olet troolari (sic)

   Lainaa

  51. Tulos: +90 (108 ääntä)
   Armeijan pitäisi olla kaikille vapaaehtoinen ihan siitä syystä, että kyllä kai jokainen itse tietää omat rajansa. Turhaan sitä pitäisi joutua kidutettavaksi, jos tietää jo valmiiksi, että kapasiteetti ei riitä. Ja se on ok.

   Lainaa

  52. Tulos: +113 (115 ääntä)
   Pidän todennäköisenä että Vellu tulee kuolemaan yksin. Todella yksin. Näiden "minun ukki oli kova jätkä" -haaveilijoiden olisi syytä ennemminkin laittaa omia meriittejä tiskiin. Mikäli niitä löytyy. Se että on käynyt armeijan ei ole mikään saavutus. Eikä toisaalta myöskään sen käymättä jättäminen ole mikään vika taikka häpeä.

   Lainaa

  53. Tulos: +59 (79 ääntä)
   jooo: Vellun lisäksi mokassa ärsytti Anne. Ehkä olen vähän seksistinen mutta mua ärsyttää armeijasta keskustellessa naiset jotka tulee kertomaan jotain millaista siellä on.. Kuitenkaan kun naiset ei siellä ainakaan yleensä ole kun korkeintaan käyneet nopeasti vilkaisemassa.
   Ja missähän kohtaa Anne kertoi millaista siellä on? Ei tehnyt minkäänlaisia arvotuksia, kertoi pelkästään faktaa isukistakin mikä oli tässä kohtaa ihan aiheellista ottaen huomioon että oli vähän pata kattilaa -tilanne kyseessä.

   Lainaa

  54. Tulos: +51 (107 ääntä)
   Seppolaine: Vielä ku olis tasa-arvone intti et naisiltki voitas noi vaa riistää vapaus.. mut turha instituutioha tuo kyl nykyaikana on, aivan hyvin vois olla vapaaehtone. Sais sit nää isäm maam pulustajat rauhas riehuu siel keskenää
   Naisilta odotetaan muita asioita, sosiaalisesti ja yhteiskunnan tasolta tulee penalttia ellei nainen anna vapauttaan pois ja hankkiudu raskaaksi, ja siinä kestää kauemmin varsinkin palautumisessa kuin minkään armeijan kanssa... ei, eivät nämä ole keskenään verrattavia asioita, mutta faktaa se on että armeija lähinnä auttaa nuoria miehiä eteenpäin elämässä, kouluttaakin vielä, kun taas naiset taas jää ura- ja palkkakehityksessä jälkeen jos "yhteiskuntavelvollisuutensa" täyttää ja hankkii lapsia. Jos voisin perustaa perheen tulematta itse raskaaksi vaihtamalla asevelvollisuuteen, niin ois saman tein kaupat.

   Lainaa

  55. Tulos: +21 (35 ääntä)
   jimi: Kyllä intissä niillä öykkärijunteilla on vaikeampaa, varsinkin jos siellä haluaa jonkunlaiseen asemaan edetä. Oman kokemuksen mukaan etenkin upseerioppilaat olivat fiksuja ja kylmähermoisia kavereita, oikein sellaisia unelmavävyjä suurin osa. Aliupseereissa oli lähinnä pari kovaäänistä urpoa ja muuten olivat ihan mukavaa sakkia, vaikka perinteinen stereotypia vähän erilainen onkin. Mitä taas älykkyyden perinnöllisyyteen tulee, taitaa siihen huomattavasti enemmän vaikuttaa kasvuympäristö ja sosioekonominen tausta kuin geeniperimä.
   Mitä nyt oon kuullut, vaikken armeijaa käymättömänä mitään oikeasti tiedäkään, luulisin että nimenomaan sosiaalinen älykkyys on avain siellä kestämiseen ja menestymiseen. Ihan perustasonkin, siis että osaa kuunnella ja totella ja kestää vaikka tylsyyttä tai sitten jännitystä. Monet muilla alueilla huippulahjakkaat vaan voivat olla sosiaaliselta älyltään sitten hieman kehittymättömämpiä, että siltä osin voi olla totta.

   Lainaa

  56. Tulos: +47 (51 ääntä)
   Huh huh onneksi jäi intti sillon reilu 20v sitten ku jos sieltä tollasia "miehiä" tulee ni mä oon sit mieluusti jotai ihan muuta.

   Lainaa

  57. Öhö öhö 14.6.2016 17:41
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Ytte: Pidän todennäköisenä että Vellu tulee kuolemaan yksin. Todella yksin. Näiden “minun ukki oli kova jätkä” -haaveilijoiden olisi syytä ennemminkin laittaa omia meriittejä tiskiin. Mikäli niitä löytyy. Se että on käynyt armeijan ei ole mikään saavutus. Eikä toisaalta myöskään sen käymättä jättäminen ole mikään vika taikka häpeä.
   Oon aina ihmetellyt ketkä ostaa niitä "sotiemme veteraanit kärsi puolestasi, osta sen takia lähimmältä Ärrältä kahellakympillä kapinen juhlakolikko!". Taitaa Vellulla olla niitä läjäpäin että hukkasi jopa aivosi sinne sekaan.

   Lainaa

  58. Tulos: +99 (109 ääntä)
   Pera: Itse tunnen monia naisia jotka jättivät intin kesken vaikka hirveä hinku oli sinne päästä. Että kyllä se toisinpäinkin toimii. Mua vituttaa yli kaiken tuollaiset ylimieliset feministit jotka eivät tajua että fakta on se että miehet on vahvempia henkisesti ja fyysisesti.
   Kylläpäs Pera-reppana on nyt huomionkipeä. Sikäli, kun et ole pelkkä trolli, ajatusmaailmasi muistuttaa tekstiesi perusteella lähinnä vanhoillista islamia. Todellinen isänmaan sankari.

   Lainaa

  59. Tulos: +77 (77 ääntä)
   .... herran jumala, ihme ettei poika ja äitinsä ole jo katkaissut välejänsä tuollaiseen O.o

   Lainaa

  60. Tulos: +69 (69 ääntä)
   Syyttömänä syntymään, sattui hän, tähän maahan pohjoiseen ja kylmään...

   Lainaa

  61. Tulos: +60 (72 ääntä)
   Kävin mäkin intin joskus viime vuosituhannella. Sinne meni 9kk mun elämästä 100% hukkaan. Ainoa mitä opin oli, että mitä enemmän lusmuat, sen paremmin menee. En ottanut opikseni työelämään tuota.

   Lainaa

  62. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Yäk!: “Lahjakkailla lapsilla on kuulemma intissä vaikeinta” Samalla voisi sanoa, että ne fiksuimmat ihmiset pärjäävät kouluissa huonoiten, koska tykkäävät kyseenalaistaa asioita.
   Itsellenihän kyseenalaistaminen ja vastaanvänkääminen toivat koulussa stipendin. Senkin voi näet tehdä fiksulla tavalla.

   Lainaa

  63. Vääränvärinen 14.6.2016 20:03
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Armeijan käymättömän onkin varmaan vaikea ymmärtää, miksi ei jaksaisi vielä 3kk intissä. Ei se mikään kunnan kesäleiri ole. Sisulla siitä tosin selviää. Mielenkiintoista ja samalla surullista kuinka historia toistaa itseään myös jälkipolvissa. Isä toistaa "ukin" kasvatusopit ja kierre jatkuu..

   Lainaa

  64. Tulos: +16 (76 ääntä)
   Pera: Itse tunnen monia naisia jotka jättivät intin kesken vaikka hirveä hinku oli sinne päästä. Että kyllä se toisinpäinkin toimii. Mua vituttaa yli kaiken tuollaiset ylimieliset feministit jotka eivät tajua että fakta on se että miehet on vahvempia henkisesti ja fyysisesti.
   Väärin meni. Miehet eivät ole sen vahvempia kuin naisetkaan, jos otetaan kaksi samankokoista vertailuun. Psyykkisesti taasen miehet murenee niin että ropina vaan kuuluu, hyvinkin mitättömistä syistä.

   Lainaa

  65. Tulos: +105 (107 ääntä)
   Norppade: Anteeks nyt vaan sovinisti.. Tiedän monia naisia jotka armeijan ovat käyneet ja kertoneet että heidän ryhmästä pojat lopettivat nopeammin kuin heille olisi tullut mieleenkään lähteminen. Että mua sitten jullii tollaset miehet, jotka lyttää naiset vaikka fakta on se että naiset on vahvempia henkisesti! Kiitos ja näkemiin.
   Pera: Itse tunnen monia naisia jotka jättivät intin kesken vaikka hirveä hinku oli sinne päästä. Että kyllä se toisinpäinkin toimii. Mua vituttaa yli kaiken tuollaiset ylimieliset feministit jotka eivät tajua että fakta on se että miehet on vahvempia henkisesti ja fyysisesti.
   Ihanko oikeasti tappelette siitä kummat ovat henkisesti vahvempia, naiset vai miehet? Eihän se riipu edes ihmisestä, saati sitten sukupuolesta. Siihen vaikuttaa niin moni asia. Ihmiset on kaikki erilaisia, eri tilanteissa. Olette uunoja molemmat :D

   Lainaa

  66. Tulos: +51 (51 ääntä)
   Niko vois päivittää et hänen ja Vellun kaikki yhteiset ystävät vois poistaa hänet kavevereista ja tehdä samoin. Voi helv minkä on isäkseen saanu.

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (37 ääntä)
   Norppade: Anteeks nyt vaan sovinisti.. Tiedän monia naisia jotka armeijan ovat käyneet ja kertoneet että heidän ryhmästä pojat lopettivat nopeammin kuin heille olisi tullut mieleenkään lähteminen. Että mua sitten jullii tollaset miehet, jotka lyttää naiset vaikka fakta on se että naiset on vahvempia henkisesti! Kiitos ja näkemiin.
   Ehkäpä siinä onkin se, että naisille armeija on vapaaehtoista. Siksi naiset harvemmin lopettavat, koska heillä on motivaatiota. Mulle ei tulisi mieleenkään lähteä armeijaan pelleilemään aseilla ja leikkiä live-sotapelejä. Mutta ymmärrän kuitenkin hyvin niitä, joille armeija on ollut elämän kohokohtia. Miehistymisen riitti. Mutta hyviä miehiä sivaritkin ovat. Saattavat kasvaa/miehistyä vain myöhemmin. T. Nainen

   Lainaa

  68. Tulos: -5 (45 ääntä)
   Tiedoksi nyt vaan kaikille, että Suomi on listalla paskamaita, joissa on edelleen pakkoarmeija, kartassa merkattu punaisella: https://en.wikipedia.org/wiki/Military_service#/media/File:Conscription_map_of_the_world.svg Norjaa lukuun ottamatta tämä lista siis koostuu pelkästään sellaisista maista, joita "isämmaampulustajat" halveksuvat. Vieläkö olette ylpeitä?

   Lainaa

  69. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Vellusta suorastan huokuu elämäm kova korkekoulutus...

   Lainaa

  70. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Huomenta, tässä vaan ajattelin postailla kun kahvia hörpin ja jalkapantaa kattelin, että vellu.. menikö tunteisiin :D

   Lainaa

  71. Ihme touhua 15.6.2016 8:43
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Omassa perheessäni sekä minä, että puolisoni olemme pv:llä hommissa, eikä siis siviilinä. Jos meidän poika haluaa valita sivarin, niin sillä ei ole meille yhtään mitään merkitystä. Se on ihan yhtä ookoo valinta, kuin inttikin! Jossain korvien välissä on kyllä mätää, jos armeijan käyminen nousee noin merkittäväksi ihmisarvon määrittelijäksi. Kyllä se suurin mouhoaminen aiheesta tulee todellakin niiltä, joilla ei ole koko laitoksen kanssa mitään tekemistä.

   Lainaa

  72. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Nyt kannattaa olla varuillaan niko uhkailee kaikkia jo facebookissa :DDDD

   Lainaa

  73. Tulos: +8 (18 ääntä)
   wutt: Tiedoksi nyt vaan kaikille, että Suomi on listalla paskamaita, joissa on edelleen pakkoarmeija, kartassa merkattu punaisella: https://en.wikipedia.org/wiki/Military_service#/media/File:Conscription_map_of_the_world.svg Norjaa lukuun ottamatta tämä lista siis koostuu pelkästään sellaisista maista, joita “isämmaampulustajat” halveksuvat. Vieläkö olette ylpeitä?
   Miksi "isämmaanpulustajat" halveksuvat Sveitsiä, Itävaltaa ja Kreikkaa??

   Lainaa

  74. Tulos: +9 (21 ääntä)
   "äpärät jos meette viel kerranki huutelee tonne viel nii lasken sen jälkee paljo tarviin panoksii, ette tiiä miks sain lykkyä, mul on lääkärin antama lappu joten pitäkää huoli omista asioista.Kiitän, ei mul muuta." Terveisin. Niko

   Lainaa

  75. Tulos: -44 (52 ääntä)
   zekko: Huoh. Toivottavasti minun poikani (kumpikaan) ei mene inttiin. Sivarissa on paljon epätodennäköisempää joutua olemaan tekemisissä tällaisten Vellujen kanssa. Elämä on paljon onnellisempaa ilman sitä turhaa ja ylipitkää kesäleiriä. No jos haluavat mennä, niin en toki ala estämään tai arvostelemaan valintaa. Joudun ehkä peiliin kattomaan, että mikä meni kasvatuksessa pieleen jos inttiin haluavat.
   Pullamösssönism is real

   Lainaa

  76. Tulos: +29 (39 ääntä)
   Muikku: Pullamösssönism is real
   Pullamössö? Ei mitään tekemistä sen kanssa, ettei intissä pärjäisi. Molemmat pojat pelaa jääkiekkoa ja jalkapalloa suhteellisen korkealla tasolla. Vanhempi juoksi juuri 21 km alle 2h joka on ikään nähden aivan huikea tulos. Vietetään Lapin metsissä vähintään 2vko/vuosi ihan vaan teltan kanssa eräilemällä. Ei todellakaan ole kyse etteivät armeijassa pärjäisi.

   Lainaa

  77. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Jokaisessa maassa on armeija, oma tai vieras. Oma armeija on ns. pakollinen paha. Jotenkin se vain on järjestettävä ja kaikki tavat maksavat jotakin. Suomessa armeija on järjestetty talkoilla. Henkilökohtaisesti pitäisin mallista, jossa sotavoimiin osallistumisesta saa verohelpotuksen. Yksilö voisi siis osallistua puolustuspotentiaalin tuottamiseen vaihtoehtoisilla tavoilla. Nykyisellään Suomen systeemi on varsin epäreilu. Nuoret _miehet_ pakotetaan tuottamaan kaikille hyötyä (hyöty on tässä haittojen poissa pysyminen) tuottavaa toimintaa hyvin nimellisellä korvauksella. Puhtaasti yksilön näkökulmasta katsottuna (nykymuotoiseen) armeijaan osallistuminen on aivan järjetöntä, mutta yhteisön kannalta katsottuna armeija on välttämätön. Toistaiseksi systeemiä on pitänyt kasassa yhteiskunnan koheesio (tuntu siitä, että olemme samaa kansaa jne.), mutta ei ole mitenkään varmaa, että näin on myös jatkossa.

   Lainaa

  78. Tulos: -49 (59 ääntä)
   No onhan se joka miehen velvollisuus se intti käydä eikä alkaa itkeen muutamasta hassusta kk eihän se mikään ihanne paikka ole mutta kyllä se pitäisi hammastapurren loppuun käydä. Tämän isän reakointi kylläkin menee kovaa ja korkeelta yli.

   Lainaa

  79. Tulos: -48 (62 ääntä)
   Ihmiset täällä vähättelee laissa lukevaa velvollisuutta ja haukkuu muita elämäm_kouluiksi. Vittu te olette kaikki kujilla. Eipä tuosta mokastakaan kyllä kukaan pisteitä korjaa, mutta kuitenkin. Terveisin puolen vuoden viestimies.

   Lainaa

  80. Tulos: +41 (47 ääntä)
   idiootit: Ihmiset täällä vähättelee laissa lukevaa velvollisuutta ja haukkuu muita elämäm_kouluiksi. Vittu te olette kaikki kujilla.
   Laki ei ole mikään Pyhä Muuttumaton Totuus. Maailma ei muutu, jos mitään ei koskaan kyseenalaista. Vai millä vuosisadalla mielestäsi kirjoitettiin jo niin täydelliset lait, että niillä voisi vieläkin mennä?

   Lainaa

  81. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Oma veli kävi vuoden armeijaa ja kerkesi kessuksi. Serkut kävi puoli vuotta ja yks keskeytti. Ihan kunnollisia miehiä ne on jokainen ja mukavasti elämässään menestyneitä. Miehen malli tulee kotoa, ei armeijasta. Onneksi miehenä olemisen opit on tulleet jokaiselle kotikasvatuksesta, ei suinkaan armeijassa olemalla.

   Lainaa

  82. Juupaseipäs 15.6.2016 15:37
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Turhaa tuollainen armeija vs sivari tai keskeyttäminen vouhotus. Ainoa vaikuttava ero on se että armeijasta mies voi selvitä 180-362 vrk:lla (Hulluimmat jää sinne töihin), kun taas sivari on sen 13kk, mutta kumpikin on yhtä helppo nakki kun tekee oikeat valinnat. Itse kävin armeijan, kun vanhemmat taas olisivat halunneet että menen siviilipalvelukseen. Pelkäsivät että armeijassa telon itseni tai että joku miina / kranaatti / pommi räjähtää ja kuolen semmoiseen. No eipä ollut vaikea tai paha nakki nuo 270vrk, lähinnä jäin kaipaamaan säännöllistä elämää (Herätykset, ruokailut oli aina täsmällisesti, ei tarvinnut muuta kuin pari kertaa kokata itse ruoka, ei tarvinnut tiskata, ei pyykätä, siivoamaan joutui aina velville lähtiessä) ja sitä ettei tarvinnut turhaa miettiä mitä tehdä kun kokoajan oli jotain tehtäviä.

   Lainaa

  83. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Voi hyvää päivää, mikä isä!?! Ihan vaan tuo kielenkäyttö jo kertoo, että ei ole paljon "isämäisiä piirteitä". Ihan hirveän sääli poikarukkaa. Toivottavasti tajuaisi, että vaikka vanhempiaan ei voi valita niin mikään ei pakota pitämään välejä heidän kanssaan. Mä en pysty tajuamaan, kuka vanhempi puhuu lapsestaan tuollaisilla termeillä :'( Ja muutenkin toimii loistavana esimerkkinä siitä, miten somessa huudellaan ja haukutaan. Ja ihan varmasti, jos poika alkaa tekemään samoin ei isä näe omaa osuuttaan asiassa millään muotoa.

   Lainaa

  84. Sitäpävain 15.6.2016 19:43
   Tulos: +9 (37 ääntä)
   Itse lopetin armeijan kesken kuukauden jälkeen. Se laitos ei ole enään tätä päivää. Esimiehiä palvellaan ja nöyristellään kuin he olisivat jotain ylijumalia. Ja esimiehet vuorostaan vittuilevat takaisin. Nykyään poliitikot ja nämä "isot herrat" elävät jossain kuplassa, missä he eivät tiedä enään tavallisen kansan elämästä mitään. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Näitä herroja en jäisi puolustamaan hetkeksikään, jos he eivät sitten olisi etulinjassa näyttämässä mallia niin kuin johtajien kuuluukin. Ja nykyajan sodankäynti ei ole enään pyssysotaa metsässä vaan käytetään hävittäjiä ja joukkotuhoaseita. Jos Venäjä Suomeen hyökkäisi niin siinä menisi VAIN 3 päivää ja Suomi olisi valloitettu ja pommitettu maan tasalle.

   Lainaa

  85. Tulos: -32 (38 ääntä)
   Yäk!: Nössöt jättävät intin kesken ja vielä nössömmät menevät sivariin. En koskaan katselisi miestä joka on niin neiti ja saamaton!
   Ehdottomasti kaikki sivarit on munattomia isänmaanpettureita, vapautus tai vankila saatana......

   Lainaa

  86. Tulos: -28 (36 ääntä)
   PrD: Laki ei ole mikään Pyhä Muuttumaton Totuus. Maailma ei muutu, jos mitään ei koskaan kyseenalaista. Vai millä vuosisadalla mielestäsi kirjoitettiin jo niin täydelliset lait, että niillä voisi vieläkin mennä?
   No jos kuuluu näihin, joiden mielestä laki on huono niin pitäis varmaan olla kutsumatta muita elämäm_kouluiksi. Elämäm_koulun perusidea on, että lakikirja on paskaa. Ihmeellistä ahdasmielisyyttä, antakaapa miinusta kun totuus sattuu.

   Lainaa

  87. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Jerry Cotton ja sininen lavuaari: Toi on ärsyttävän yleistä varsinkin itseäni edellisellä sukupolvella. Mä olin intissä ainoastaan sen takia, et faijan kanta oli “meidän pojista ei oo mitää sivareita kasvatettu!”. Vihasin jokaista sekuntia siellä. Noin puolessa välissä mun polvi räjähti. Siihen loppui myös kaikki kilpaurheileminen minulta, koska polvi ei enää kestä kiertoliikettä.. Mutta ikinä en ole ollut yhtä onnellinen. Pääsin pois armeijasta ilman, että isä kävi kurkkuun kiinni. Intistä on nyt melkein 15 vuotta, eikä polvi vielä tänä päivänäkään kestä kunnolla, mutta silti olen iloinen, että se räjähti. Isät Intti Isänmaa mitä !
   Oliko oikean jalan polvi?

   Lainaa

  88. Seppolaine 16.6.2016 2:39
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Come on: Naisilta odotetaan muita asioita, sosiaalisesti ja yhteiskunnan tasolta tulee penalttia ellei nainen anna vapauttaan pois ja hankkiudu raskaaksi, ja siinä kestää kauemmin varsinkin palautumisessa kuin minkään armeijan kanssa… ei, eivät nämä ole keskenään verrattavia asioita, mutta faktaa se on että armeija lähinnä auttaa nuoria miehiä eteenpäin elämässä, kouluttaakin vielä, kun taas naiset taas jää ura- ja palkkakehityksessä jälkeen jos “yhteiskuntavelvollisuutensa” täyttää ja hankkii lapsia. Jos voisin perustaa perheen tulematta itse raskaaksi vaihtamalla asevelvollisuuteen, niin ois saman tein kaupat.
   Erohan tässä on vapaaehtoisuus. Kaikki ei hanki perhettä jne. Muutenki institutionaalisesti tulis olla kaikil samat lähtökohdat, sukupuolillemmehan me emme voi mitään.

   Lainaa

  89. Seppolaine 16.6.2016 2:45
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   idiootit: Ihmiset täällä vähättelee laissa lukevaa velvollisuutta ja haukkuu muita elämäm_kouluiksi. Vittu te olette kaikki kujilla. Eipä tuosta mokastakaan kyllä kukaan pisteitä korjaa, mutta kuitenkin. Terveisin puolen vuoden viestimies.
   Tähä välii voi sanoo, et lakihan on ristiriidassa YK:n ihmisoikeussopimuksen pykälän kohdan kanssa, jossa kielletään mm. Ihmisten asettaminen eriarvoiseen asemaan sukupuolensa takia.

   Lainaa

  90. Seppo Saviniemi 16.6.2016 10:19
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Kerubi: Jokaisessa maassa on armeija, oma tai vieras...
   No jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin maailmassa on 16 maata, joilla ei ole armeijaa, omaa taikka vierasta. Myönnettäköön, että ovat kyllä hyvin pieniä plänttejä.

   Lainaa

  91. Tulos: -4 (24 ääntä)
   Sitäpävain: Itse lopetin armeijan kesken kuukauden jälkeen. Se laitos ei ole enään tätä päivää. Esimiehiä palvellaan ja nöyristellään kuin he olisivat jotain ylijumalia. Ja esimiehet vuorostaan vittuilevat takaisin. Nykyään poliitikot ja nämä “isot herrat” elävät jossain kuplassa, missä he eivät tiedä enään tavallisen kansan elämästä mitään. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Näitä herroja en jäisi puolustamaan hetkeksikään, jos he eivät sitten olisi etulinjassa näyttämässä mallia niin kuin johtajien kuuluukin. Ja nykyajan sodankäynti ei ole enään pyssysotaa metsässä vaan käytetään hävittäjiä ja joukkotuhoaseita. Jos Venäjä Suomeen hyökkäisi niin siinä menisi VAIN 3 päivää ja Suomi olisi valloitettu ja pommitettu maan tasalle.
   Varmaan menisi vain se kolme päivää, jos kaikki vastassa olevat olisivat samanlaisia sankareita kuin sinä... Onneksi eivät ole. Vai olisiko sinusta oikeasti parempi ns. Kummelivalmentajan linja "me on hävitty tää peli" ja olla vaan suosiolla edes yrittämättä?

   Lainaa

  92. Sitäpävain 16.6.2016 16:08
   Tulos: +1 (19 ääntä)
   Zoil: Varmaan menisi vain se kolme päivää, jos kaikki vastassa olevat olisivat samanlaisia sankareita kuin sinä… Onneksi eivät ole. Vai olisiko sinusta oikeasti parempi ns. Kummelivalmentajan linja “me on hävitty tää peli” ja olla vaan suosiolla edes yrittämättä?
   Rehellisesti voin sanoa että olisi parempi. En tiedä mihin sinä uskot mutta minä uskon siihen että elämme täällä vain kerran eikä mitään Jumalaa ole. Niin miksi menisin rajalle kuolemaan joidenki eri maiden poliitikkojen puolesta, joilla sattuu nyt vain olemaan riitaa keskenään? Jos Venäjä päättää vallata Suomen monen sadan miljoonan ihmisen voimalla ja miljoonien tankkien ja hävittäjien voimalla niin eikö se olisi vain tyhmyyttä puolustautua?

   Lainaa

  93. Satunnainen randomi 16.6.2016 23:39
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Muks: Ja sekin tuli ziljoonannen kerran todistettua, millaista väkeä nämä isäm_maam puallustajat ja raajat kiinni-väki ovat. Valkoista roskasakkia, joiden “isänmaallisuus” ei riitä äidinkielensä tai kotimaansa lain osaamiseen ja kunnioittamiseen. OIkeasti isänmaallinen käyttäytyy hyvin, kunnioittaa ja noudattaa lakia ja osaa lukea ja kirjoittaa. Lahjakkailla lapsilla on kuulemma intissä vaikeinta. Toivon totisesti että poika on posteljoonin eikä tämän vähälahjaisen öykkärin, sillä älykkyys on perinnöllinen ominaisuus.
   Nii! Ja miettii näitä Odinin sotureita... Miksi Suomessa pitää olla katuja partioimassa jotain viikinkijumalia kumartavia hörhöjä? Mitähän tapahtuisi jos nostaisi kämmenen etuviistoon ja huutaisi "Heja Sverige!" niiden kohdalla? Nojaisiko silloin liikaa vasemmalle?

   Lainaa

  94. TapioRautaWaara 17.6.2016 1:26
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   jooo: Vellun lisäksi mokassa ärsytti Anne. Ehkä olen vähän seksistinen mutta mua ärsyttää armeijasta keskustellessa naiset jotka tulee kertomaan jotain millaista siellä on.. Kuitenkaan kun naiset ei siellä ainakaan yleensä ole kun korkeintaan käyneet nopeasti vilkaisemassa.
   Urpå!

   Lainaa

  95. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Sitäpävain: Rehellisesti voin sanoa että olisi parempi. En tiedä mihin sinä uskot mutta minä uskon siihen että elämme täällä vain kerran eikä mitään Jumalaa ole. Niin miksi menisin rajalle kuolemaan joidenki eri maiden poliitikkojen puolesta, joilla sattuu nyt vain olemaan riitaa keskenään? Jos Venäjä päättää vallata Suomen monen sadan miljoonan ihmisen voimalla ja miljoonien tankkien ja hävittäjien voimalla niin eikö se olisi vain tyhmyyttä puolustautua?
   Oletkos koskaan lotonnut? Päävoiton todennäköisyys on n. 1/15 milj. ja silti aika moni uskoo voittavansa. Suomen ja Venäjän asevoimien suhde (miehistö) on n. 1/5, joten vanha sanonta "yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää" antaa aika hyvät mahikset :-)Eli siis kyllä: vaikka tilanne näyttäisi kuinka toivottomalta, niin mieluummin yrittäisin ase kädessä estää, kuin alistuisin lampaana Venäjän tai minkään muunkaan maan vallan alle. Historia on osoittanut, ettei alistetun osa ole koskaan kovin hyvä... Sodat ovat aina olleet ja varmasti tulevat olemaan kruunupäiden ja valtaapitävien leikki ja harrastus, mutta kansa joutuu aina työn tekemään ja seuraukset kärsimään. Näin se on ihan arkielämässäkin: politiikka vaikuttaa lähes jokaiseen päivittäiseen asiaan, eikä se muutu siitä, että suljet silmäsi ja toteat, ettet vaan nyt haluu.

   Lainaa

  96. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Isin kannattas käydä se peruskoulu.

   Lainaa

  97. Tulos: -8 (20 ääntä)
   "Mutta olen saanut yön viestejä Nikolta, ettei ole eläissään pelännyt näin paljon!!!!" Hm. Ihmettelen kyllä syvästi että mitäköhän helvettiä tämä Niko niin intissä pelkää, ilmeisesti on kuitenkin ollut siellä jo kolme kuukautta ja pitäisi tietää miten mesta toimii oikeasti eikä vain mielikuvien tasolla. Ellei ole jokin erikoisherkkä luonne (jollaiset karsitaan pällitesteillä) tai mitään laittomuuksia tapahdu (missä tapauksessa esimiehen tai poliisin puheille), ei pitäisi minkään armeijassa olla edes etäisesti uhkaavaa.

   Lainaa

  98. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Aliiine: Armeijan pitäisi olla kaikille vapaaehtoinen ihan siitä syystä, että kyllä kai jokainen itse tietää omat rajansa. Turhaan sitä pitäisi joutua kidutettavaksi, jos tietää jo valmiiksi, että kapasiteetti ei riitä. Ja se on ok.
   Juuri näin. Ja mitä vitun ideaa on pakottaa sinne nekin joita homma ei yksinkertaisesti kiinnosta? Sellaisesta ihmisestä, joka ei halua olla sotilas, ei saa sotilasta tekemälläkään. Tuollaisesta on pelkkää haittaa molemmille osapuolille. PV tuhlaa resurssejaan ja asepalvelusta suorittava nuori on jumissa intissä kun voisi tehdä elämällään jotain hyödyllisempää. Itse hain sivariin parin viikon jälkeen kun en vaan jaksanut sitä pelleilyä ja olen sen verran pienikokoinen ja huonokuntoinen että hyvä kun pääsin edes sen 1km matkan ampumaradalle ensimmäisenä ammuntapäivänä. Haukkukaa vaan luuseriksi mutta tietäkää että menin töihin kotiutumisen jälkeen ja ansaitsin ensimmäisen kuukauden aikana saman verran kuin asepalvelusta suorittavat ansaitsevat puolessa vuodessa ja sain samalla kipeästi tarvitsemaani työkokemusta.

   Lainaa

  99. Tulos: +20 (32 ääntä)
   krrp: “Mutta olen saanut yön viestejä Nikolta, ettei ole eläissään pelännyt näin paljon!!!!” Hm. Ihmettelen kyllä syvästi että mitäköhän helvettiä tämä Niko niin intissä pelkää, ilmeisesti on kuitenkin ollut siellä jo kolme kuukautta ja pitäisi tietää miten mesta toimii oikeasti eikä vain mielikuvien tasolla. Ellei ole jokin erikoisherkkä luonne (jollaiset karsitaan pällitesteillä) tai mitään laittomuuksia tapahdu (missä tapauksessa esimiehen tai poliisin puheille), ei pitäisi minkään armeijassa olla edes etäisesti uhkaavaa.
   Eipä pällitesti poistanut minuakaan riveistä. Ei edes viikon unettomuusjakso, jonka aikana oltiin pahimmillaan varuskuntasairalaassa pari yötä tarkkailussa. Ensimmäisiltä ampumaharjoituksilta lähtien kannoin armeijan loppuun asti mukana kahta luotia rynkkyä varten. Toista samassa komppaniassa olevaa kusipäistä kiusaajaa varten. Sitä voi miettiä koinko hänet kovin uhkaavaksi - en todellakaan kuvitellut voivani mennä upseerien puheille asian tiimoilta. Selvisin 8kk paskasta nippa nappa ja vain siksi, että yhden kerran hermostuin ja tinttasin kiusaajaa otsaluuhun. Palautin luodit viimeisenä päivänä kapparille sanoen, ettei näille sitten lopulta tullut käyttöä. Ei ole kutsuttu kertaamaan ;) Toki taustalla oli 9 vuoden peruskouluhelvetti parin kouluvaihdon kera, mikä saattoi vaikuttaa ajatukseen "minua ei kukaan kiusaa enää koskaan". En ihan kauheasti yllättynyt kun myöhemmin luin Pekka-Ericin tai Matin tapauksista. Valkoinen raivo - dokumentin katsomista suosittelen kaikille entisille koulukiusatuille. Omista lapsistani toivon mieluummin sivareita kuin armeijan käyneitä.

   Lainaa

  100. Arkkienkeli 18.6.2016 17:25
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Billie: Omena ehkä tahtoisi kauemmas puusta…?
   Ei tuota voi sanoa edes puuksi. Ehkä visakoivun taimi...

   Lainaa

  101. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Pera: Itse tunnen monia naisia jotka jättivät intin kesken vaikka hirveä hinku oli sinne päästä. Että kyllä se toisinpäinkin toimii. Mua vituttaa yli kaiken tuollaiset ylimieliset feministit jotka eivät tajua että fakta on se että miehet on vahvempia henkisesti ja fyysisesti.
   Ei perhana kummatkin ovat menneet metsään. Kyse ei ole naiseudesta eikä miehisyydestä vaan ihmisestä itsessään. On naisia joilla fysiikka kestää miehiä paremmin ja toisaalta monesti miehellä on naista enemmän fyysistä voimaa. Kaikki ovat yksilöitä ja sukupuoli on vain yksi ominaisuus ihmisessä. Se ei esimerkiksi määritä älykkyyden, empatian tai sisukkuuden määrää. Joita tarvitaan mm. armeijassa...

   Lainaa

  102. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Armeijan välttelijän syyttäminen itsekkyydestä on yhtä perusteltua kuin Suomen tai suomalaisten syyttäminen itsekkyydestä, koska haluamme välttää vieraan valtion hyökkäyksen. Sotaan tai armeijaan pakottaminen on toisen kehoon kajoamista siinä missä vieraan valtion hyökkäyskin.

   Lainaa

  103. Tulos: +9 (11 ääntä)
   jimi: Kyllä intissä niillä öykkärijunteilla on vaikeampaa, varsinkin jos siellä haluaa jonkunlaiseen asemaan edetä. Oman kokemuksen mukaan etenkin upseerioppilaat olivat fiksuja ja kylmähermoisia kavereita, oikein sellaisia unelmavävyjä suurin osa. Aliupseereissa oli lähinnä pari kovaäänistä urpoa ja muuten olivat ihan mukavaa sakkia, vaikka perinteinen stereotypia vähän erilainen onkin. Mitä taas älykkyyden perinnöllisyyteen tulee, taitaa siihen huomattavasti enemmän vaikuttaa kasvuympäristö ja sosioekonominen tausta kuin geeniperimä.
   Ihan vaan tosta sosioekonomisesta taustasta: ei ole oikeastaan linkkiä sen ja älykkyyden välillä. Ennemminkin sen älykkyyden hyödyntämisen ja sosioekonomisen taustan välillä on yhteyttä. Älykkyys on enimmäkseen perinnöllinen tekijä, mutta resurssit vaikuttaa ihmisen henkiseen tasapainoon ja stressinsietokykyyn, jotka pitkälti joko auttavat tai heikentävät mahdollisuutta ottaa siitä alystä kaikki irti. Tutkimuksissa on löytynyt jotain korrelaatiota kyllä köyhyyden ja kognitiivisen pärjäämisen välillä, mutta tämä voipi olla ennemminkin sen henkisen puolen ja stressinsiteokyvyn piikkiin menevää, kuin älykkyyden.

   Lainaa

  104. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Varma keino pilata lapsen elämä... Vellu pakotettu käymään armeija sodassa traumatisoituneen isän toimesta. Jotkut viihtyvät armeijassa, jotkut ahdistuvat ja pelkäävät. Jos lapsi pakotetaan pelkäämään, tulee hänestä juuri tuommoinen empatiakyvytön, sosiaalisesti osaamaton ja aggressiivinen ihminen. Toivottavasti pojan äiti osaa antaa lapselle hänen tarvitsemansa tuen.

   Lainaa

  105. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Pera: Kyllähän tuon isän pettymyksen ymmärtää jos poika on niin neidiksi kasvanut ettei parin kuukauden partioleiriä kestä. Noh onhan noilla nykymiehillä sen verta heikko psyyke että transuilut, homoilut ja muut vasemmistolaissairaudet jyrkässä kasvussa. Eihän sitä voi liikoja vaatia kun äidin helmoissa on kasvatettu ja kaikki on aina ollut valmiina pöydässä.
   Mene nyt helvettiin siitä elämänkoululaiskantoinesi

   Lainaa

  106. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Oonko ainut joka koitti tykätä Petrin kommentista?

   Lainaa

  107. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Martti Syrjän sanoja lainaten: "Mieluummin tyydyn pysymään tällä poika-asteella. Poikana olo on paljon mukavampaakin".

   Lainaa

  108. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Jerry Cotton ja sininen lavuaari: Toi on ärsyttävän yleistä varsinkin itseäni edellisellä sukupolvella. Mä olin intissä ainoastaan sen takia, et faijan kanta oli “meidän pojista ei oo mitää sivareita kasvatettu!”. Vihasin jokaista sekuntia siellä. Noin puolessa välissä mun polvi räjähti. Siihen loppui myös kaikki kilpaurheileminen minulta, koska polvi ei enää kestä kiertoliikettä.. Mutta ikinä en ole ollut yhtä onnellinen. Pääsin pois armeijasta ilman, että isä kävi kurkkuun kiinni. Intistä on nyt melkein 15 vuotta, eikä polvi vielä tänä päivänäkään kestä kunnolla, mutta silti olen iloinen, että se räjähti. Isät Intti Isänmaa mitä !
   Isäni on sotaveteraanin poika ja itse upseeri, eikä hänellä ollut mitään sitä vastaan että minä menin sivariin.

   Lainaa

  109. pylynalle 5.1.2017 1:48
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Pera: Lapsia on jo. Toinen poika kävi armeija viime vuonna, toinen menee parin vuoden kuluttua. Tyttö jätti väliin, mutta eipä se haittaa. Suosittelen kasvamaan aikuiseksi ja sitten palaamaan nettikeskustelun älyllisesti haastavaan maailmaan.
   Toivon todella että joku lapsistasi olisi homo ihan vaan sen takia että ottaisit pääs pois perseestä ja tajuaisit että eletään jo vuotta 2017.

   Lainaa

  110. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Hyvin mielenkiintoinen kommenttimyrsky ollut kyllä. Väkeä löytyy laidasta toiseen. Itse kävin 6 vaivaista kuuta siinä homelaitokses ja sairasrin keuhkoputken tulehduksen, nielurisatulehduksen, poskiontelon tulehduksen ja korvatulehduksen. Parhaani koitin aikani ja vihasin jokapäivää, jokaista ihmistä. Sain rangaistusta koska joku toinen päätti perseillä. Sotilaspassi on roskissa, samoin laatat ja pinssit. Tarpeeksi laukausta huutaneena meni hermo siihen leikkiin ja aloin moveksi. Sluippasin minkä kerkesin ja hyvällä menestyksellä. En kadu luistamistani koska motivoituneena ja parhaansa yrittämällä ei tullu kuin paskaa niskaan. Miehisyydellä, urheudella tai millään hyveellä ei ole mitään tekemistä sen laitoksen kanssa. Olisi pitänyt näytellä hullua jotta olis voinu keskittyä työnhakuun ja työntekemiseen

   Lainaa

  111. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Muks: Ja sekin tuli ziljoonannen kerran todistettua, millaista väkeä nämä isäm_maam puallustajat ja raajat kiinni-väki ovat. Valkoista roskasakkia, joiden “isänmaallisuus” ei riitä äidinkielensä tai kotimaansa lain osaamiseen ja kunnioittamiseen. OIkeasti isänmaallinen käyttäytyy hyvin, kunnioittaa ja noudattaa lakia ja osaa lukea ja kirjoittaa. Lahjakkailla lapsilla on kuulemma intissä vaikeinta. Toivon totisesti että poika on posteljoonin eikä tämän vähälahjaisen öykkärin, sillä älykkyys on perinnöllinen ominaisuus.
   Muistan nähneeni televisiosta dokumentin jossa kysyttiin oikeilta sotaveteraaneilta mitä mieltä he ovat näistä "Kiitos 1939 - 1945" -paitaisista Suomenleijona-koruisista kaljupäistä joiden mielestä sotaveteraanit eivät taistelleet siksi että tänne tulisi mamuja. Kyseiset sotaveteraanit tuomitsivat tuollaiset mielipiteet täysin ja sanoivat, ettei heillä ole mitään ongelmaa mamujen kanssa.

   Lainaa

  112. Rautapaimen 4.10.2021 21:33
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   ano: Nii'i ukki teki vaikka mitä, mutta mitä teki Vellu? Hyvä se on muiden tekemisillä retostella.
   Mun vaari otti kuulaa kylkeen rintamalla ja oli sitä mieltä että turha sitä armeijaa käydä, kyllä sotaan ehtii muutenkin jos kohdalle vielä osuu.

   Lainaa

  113. Nuutunut kivi 30.5.2022 21:11
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Sitäpävain: Itse lopetin armeijan kesken kuukauden jälkeen. Se laitos ei ole enään tätä päivää. Esimiehiä palvellaan ja nöyristellään kuin he olisivat jotain ylijumalia. Ja esimiehet vuorostaan vittuilevat takaisin. Nykyään poliitikot ja nämä "isot herrat" elävät jossain kuplassa, missä he eivät tiedä enään [...]
   "Jos Venäjä Suomeen hyökkäisi niin siinä menisi VAIN 3 päivää ja Suomi olisi valloitettu ja pommitettu maan tasalle." 
   Tällähetkellä on tilanne päällä Ukrainassa. Venäjä on 3 KUUKAUTTA yrittänyt valloittaa maata, mutta ei pysty, ei kykene. 

   Lainaa

  114. Käsittämätön ampiainen 30.5.2022 21:26
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Nuutunut kivi: "Jos Venäjä Suomeen hyökkäisi niin siinä menisi VAIN 3 päivää ja Suomi olisi valloitettu ja pommitettu maan tasalle."  Tällähetkellä on tilanne päällä Ukrainassa. Venäjä on 3 KUUKAUTTA yrittänyt valloittaa maata, mutta ei pysty, ei kykene. 
   Venäjä on ollut täysi floppi, mutta kannattaa muistaa, että Ukrainan väkiluku on 44 miljoonaa ja Suomen reilu viisi.
   Kolme päivää nyt ei silti riitä. 

   Lainaa

  115. Kykenemätön peura 21.6.2022 13:28
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Voivitja: Mikä siinä armeijan käymisessä nyt oikeasti on nii uskomattoman hienoa ja tärkeetä? Vanha sukupolvi perustelee sillä että Venäjä hyökkäs n.80 vuotta sit, koska suomen ulkopolitiikka ei osannut diplomatiaa. Nykyään itsenäisyys onkin jo luovutettu ja kansallisidentiteetti on pelkkä muisto joka [...]
   Kiinnostaisi tietää onko tällaiset mielipiteet yhtään muuttuneet näin vuonna 2022.

   Lainaa

  116. Vapaamaalari 16.4.2023 18:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pera: Lapsia on jo. Toinen poika kävi armeija viime vuonna, toinen menee parin vuoden kuluttua. Tyttö jätti väliin, mutta eipä se haittaa. Suosittelen kasvamaan aikuiseksi ja sitten palaamaan nettikeskustelun älyllisesti haastavaan maailmaan.
   Kertoo sinusta kaiken oleellisen että pidät tämän tason nettikeskusteluja älyllisesti haastavina 🤣
   Sovit varmasti hyvin siihen porukkaan jotka pitää intin käymistä armottoman kovana suorituksena koska mitää muuta eivät elämässään olekkaan saanut suoritettua 😂

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: intti, armeija, poika, isä