Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Yhdeksän elämää ei riitä

Kuinka monta tuntia kissa voi olla yksin tekemättä itsemurhaa?
Yhdeksän elämää ei riitä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 107 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. purppurakruunu 12.5.2016 3:30
   Tulos: +1173 (1181 ääntä)
   Yhtäkkiä "kissanpäivien viettäminen" kuulostaa paljon vähemmän houkuttelevalta ajatukselta.

   Lainaa

  2. Tulos: +325 (763 ääntä)
   Koko yhteisö täynnä stereotyyppisia yksinäisiä kissanaisia, joiden elämä pyörii jonkun elikon ympärillä...

   Lainaa

  3. Voi hyvää päivää 12.5.2016 3:54
   Tulos: +679 (849 ääntä)
   Kissanomistajana voin nauraa näille ihan kunnolla :D Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa ja vaihdan kokonaan uudet hiekat kerran kuussa ja samalla pesen astian. Ei ole kissaa haitannut tämä järjestely yhtään ja jos haittaa, se kyllä huomauttaa maukumalla hiekkalaatikon vieressä ja lyömällä hiekkalaatikon ovea. Nyt oikeasti ihmiset! Jos on kauemmin poissa (välillä lauantai aamuna lähtenyt ja sunnuntai-iltana tullut), niin sitten kahteen astiaan muroja ja vettä ettei lopu kesken.

   Lainaa

  4. Tulos: -240 (400 ääntä)
   Joka kerta, kun Mietaan Juhaa siteerataan uutismedioissa, näen punaista. Ja nyt näen sitä myös Mariannan kommentissa. Pohojamaan murre, voi... Ymmärrän, että sitä ihmiset puhuu, mutta onko sitä muka pakko myös kirjoittaa?

   Lainaa

  5. Tulos: +515 (525 ääntä)
   Inkassa on selvästi iltapäivälehden toimittajan ainesta: "Kissa hirtti itsensä raapimispuuhun" -Jutussa selviää, kuinka kissan häntä jäi kiinni puuhun. Ps. Putsaan laatikon kerran päivässä!

   Lainaa

  6. Tulos: +414 (510 ääntä)
   Puhutaanko me kissoista, vai lapsista? Kissat ovat hyvin itsenäisiä otuksia, ne pärjää raikkaalla vedellä, raksuilla ja hiekkalaatikolla melko pitkään yksin. Itsellä ollut pari yötä yksikseen, ja hyvin ovat pärjänneet. Vettä vaan tosiaan pitää olla reilusti.

   Lainaa

  7. Tulos: -36 (336 ääntä)
   Voi hyvää päivää: Kissanomistajana voin nauraa näille ihan kunnolla Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa ja vaihdan kokonaan uudet hiekat kerran kuussa ja samalla pesen astian.
   Sun kotona varmaan haisee hyvältä.

   Lainaa

  8. Tulos: -176 (298 ääntä)
   Raivostuttava toi Mariannan kommentti. Siis sen takia, kun on kirjotettu "Pohojammaan murtehella". Piilotan facessa jokaisen, joka kirjoittaa tolla tyylillä. Notta perkele!

   Lainaa

  9. Tulos: +362 (400 ääntä)
   Kissat kyllä tosissaan voi olla yön yli yksin, nehä melkein nauttii siitä että saavat hetken omaa rauhaa :D Kunhan tosiaan muistaa ruuat ja vedet jättää. Jos ei uskalla kuin "pariksi tunniksi" jättää eläintä kotiin yksin niin olisi edes hankkinut koiran kun ne sentään nauttii siitä että ihminen on kokoajan lähellä :D

   Lainaa

  10. Tulos: +127 (199 ääntä)
   Just eilen oli Iltapulussa juttu, jonka mukaan kissan omistaminen on merkki älykkyydestä.

   Lainaa

  11. Tulos: -115 (163 ääntä)
   Kissa pihalle loman ajaksi!

   Lainaa

  12. Tulos: -53 (135 ääntä)
   MoniQ: Puhutaanko me kissoista, vai lapsista? Kissat ovat hyvin itsenäisiä otuksia, ne pärjää raikkaalla vedellä, raksuilla ja hiekkalaatikolla melko pitkään yksin. Itsellä ollut pari yötä yksikseen, ja hyvin ovat pärjänneet. Vettä vaan tosiaan pitää olla reilusti.
   Meidän viiksiniekalla on aina joku hoitaja, jos ollaan yli 15 tuntia pois kotoa. Joku eläinrakas kaveri on joka kerran suostunut tulemaan kissavahdiksi pikkupalkalla. Tärkeintä on että häneen voi luottaa: hoitaja ei tuo kotiisi omaa ylivilliä rotweileria kissan "leikkikaveriksi", niinkuin eräs kaverini teki, eikä tyhjennä baarikaappiasi, luukuta yöllä musiikkia tms.

   Lainaa

  13. Muurahainen 12.5.2016 7:55
   Tulos: -33 (145 ääntä)
   Zek: Koko yhteisö täynnä stereotyyppisia yksinäisiä kissanaisia, joiden elämä pyörii jonkun elikon ympärillä…
   Ja sinä kadehdit kissoja, koska ne ovat kivempia kuin sinä.

   Lainaa

  14. Tulos: -75 (257 ääntä)
   Olen ihmetellyt hajua joidenkin kissaihmisten kotona. Nyt tajuan: ne eivät putsaa kissojen vessoja. Meillä putsataan heti, jottei se haju leviä koko huusholliin. Meillä ei haise kämppä ihmisen tai eläimen eritteille. Kissan hajuaisti on huimasti parempi kuin ihmisen; vaikkei kuivuvien kikkareiden ja ammoniakiksi muuttuvan urean tuoksu itseä haittaisikaan, se saattaa häiritä kissaa niin että se alkaa kartella pottaansa ja tekee tarpeet seuraavaksi olohuoneen nurkkaan. Niin käytöshäiriöt syntyvät. Älkää saatana hankkiko eläintä, ellette viitsi pitää siitä hyvää huolta. Te ette ansaitse eläintä, eikä yksikään eläin ansaitse sellaista omistajaa.

   Lainaa

  15. Tulos: -67 (115 ääntä)
   Kissan maksa vaurioituu jos se on vuorokauden ilman vettä-

   Lainaa

  16. Tulos: +118 (154 ääntä)
   Voi hyvää päivää: Kissanomistajana voin nauraa näille ihan kunnolla Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa ja vaihdan kokonaan uudet hiekat kerran kuussa ja samalla pesen astian. Ei ole kissaa haitannut tämä järjestely yhtään ja jos haittaa, se kyllä huomauttaa maukumalla hiekkalaatikon vieressä ja lyömällä hiekkalaatikon ovea.
   Oot jo itse tottunut hajuun mutta voin vakuuttaa että viikon tyhjentämättä ollut laatikko haisee. Ei se kissalekaan kiva ole asioida jätekasassa. Itselläni yksi kissa ja kerran päivässä tyhjennän, joskus menee kaksi päivää.Että ei tarvi joka kikkaretta erikseen poimia, mutta joku raja...

   Lainaa

  17. Tulos: -52 (142 ääntä)
   Kissaihmiset... Hullumpia olentoja saa hakemalla hakea!

   Lainaa

  18. Tulos: +147 (151 ääntä)
   Ehkäpä niitä onnettomuuksia voisi ennaltaehkäistä, niin ei tarvitsisi sitten pelätä kun kissa on yksin kotona. Meillä ei ainakaan jätetä naruja roikkumaan kiipeilypuuhun tai esim. rikkoutuvia esineitä kattien pudotettavaksi, jos kukaan ei ole kotona. Kissa pärjää kyllä toisinaan 24h yksin, kunhan sille jättää runsaasti vettä, ruokaa ja puhtaan hiekkalaatikon.

   Lainaa

  19. Tulos: -40 (90 ääntä)
   Jorkku: Kissan maksa vaurioituu jos se on vuorokauden ilman vettä-
   Siksi kissalla pitääkin olla vähintään kaksi vesiastiaa täynnä tuoretta vettä, joka vaihdetaan pari kertaa viikossa. Meillä on joka huoneessa vesikuppi kissalle + parvekkeella myös ja kesämökillä verannalla ja mökin pihalla. Yhdellä kssalla pitäisi eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyserin mukaan olla keskimäärin 1,5 vessaa: eli yhdellä kissalla 2 hiekkalaatikkoa, kahdella kissalla 3, kolmella 5 laatikkoa jne.

   Lainaa

  20. hattufolio 12.5.2016 8:46
   Tulos: +74 (166 ääntä)
   Nämä kissanomistajat jotka siivoat hiekka-astian tyyliin kerran viikossa voisivat vetää vessanpöntön myös kerta viikkoon :) mielekästä käydä tarpeilla ?

   Lainaa

  21. Tulos: +86 (164 ääntä)
   Jakobsson: Olen ihmetellyt hajua joidenkin kissaihmisten kotona. Nyt tajuan: ne eivät putsaa kissojen vessoja. Meillä putsataan heti, jottei se haju leviä koko huusholliin. Meillä ei haise kämppä ihmisen tai eläimen eritteille. Kissan hajuaisti on huimasti parempi kuin ihmisen; vaikkei kuivuvien kikkareiden ja ammoniakiksi muuttuvan urean tuoksu itseä haittaisikaan, se saattaa häiritä kissaa niin että se alkaa kartella pottaansa ja tekee tarpeet seuraavaksi olohuoneen nurkkaan. Niin käytöshäiriöt syntyvät. Älkää saatana hankkiko eläintä, ellette viitsi pitää siitä hyvää huolta. Te ette ansaitse eläintä, eikä yksikään eläin ansaitse sellaista omistajaa.
   Koira, jolla on huomattavasti vielä kissaakin parempi hajuaisti, tunkee kuononsa millin päähän joka paskakasasta. Toki faktaa sait sen verran postaukseesi että kissa saattaa alkaa karttamaan likaista laatikkoa, mutta ei tee sitä hajun takia vaan oman selviytymisviettinsä perusteella ei uskalla ulostaa liikaa samalle alueelle, koska se saattaisi houkutella petoeläimiä. Pelkkä jäänne siis menneisyydestä tuo. Meillä ei istuta lapio kädessä hiekkalaatikon vieressä, ehkä kerran pari viikossa, kämpässä ei haise uloste ja kissakin on täysin tyytyväinen elämänlaatuunsa. Itse suosittelen sua varomaan lapsien hankintaa, tollasilla ajatuksilla kasvatetuista skideistä tulee tosi paskamaisia aikusina.

   Lainaa

  22. eläintenhoitaja 12.5.2016 8:56
   Tulos: +17 (71 ääntä)
   Jorkku: Kissan maksa vaurioituu jos se on vuorokauden ilman vettä-
   Tarkoittanet munuaisia. Koira kestää janoa paremmin kuin ruokinnaltaan vaativampi kissa. Kuivuessa kissa saa munuaisvaurion, jonka seurauksena on tuskallinen pidätyskyvyn menettäminen ja kuolema. Oma kissani piti lopettaa munuaisvaurion takia, kun oli ollut karkuteillä kaksi viikkoa. Se oli ollut janoissaan, löydettäessä luurangonlaihaksi kuivunut, ei auttanut tiputus enää: kissa alkoi tehdä tarpeensa joka paikkaan koska kärsi kivuista, eikä vahvistunut enää entiselleen. (jatkuva pehmeään paikkaan virtsaaminen; sohvalle, sänkyyn ym. kertoo kissan munuais- ja virtsatiekivuista, johon saattaa auttaa munuaiskivien poistoleikkaus, pehmeälle alustalle paskominen kertoo parantumattomasta sairaudesta). Kissa on pelkästään lihansyöjä, joka rakastaa myös juustoja, mutta yleensä inhoaa kalaa ellei sitä pidetä nälkäisenä. Koirat pitävät enemmän myös kalasta ja niille voi antaa ruoan lisukkeena perunoita, kissalle ei.

   Lainaa

  23. Tulos: +117 (129 ääntä)
   Jakobsson: tee sitä hajun takia vaan oman selviytymisviettinsä perusteella ei uskalla ulostaa liikaa samalle alueelle, koska se saattaisi houkutella petoeläimiä. Pelkkä jäänne siis menneisyydestä tuo. Meillä ei istuta lapio kädessä hiekkalaatikon vieressä, ehkä kerran
   Susittelen hankkimaan kunnollista hiekkaa ja ovellisen laatikon. Jos paska ja kusi alkaa välittöästi haista, on laatikon hiekka melko surkeaa.

   Lainaa

  24. Raakakauppa 12.5.2016 8:59
   Tulos: +100 (140 ääntä)
   Mustakuu: Joka kerta, kun Mietaan Juhaa siteerataan uutismedioissa, näen punaista. Ja nyt näen sitä myös Mariannan kommentissa. Pohojamaan murre, voi… Ymmärrän, että sitä ihmiset puhuu, mutta onko sitä muka pakko myös kirjoittaa?
   Vähintään yhtä dorkaa on vetää palkokasvi ilmanvaihtojärjestelmään siitä että joku kirjottaa murteella. Aivan samahan se on ko mikä tahansa muu tapa kirjottaa. Toiset kirjakielellä, toiset slangilla, toiset lyhenteille yms. Kirjottaminenkin on tapa ilmaista itteään ja tuoda esille persoonaansa.

   Lainaa

  25. Tulos: +118 (142 ääntä)
   Jakobsson: Olen ihmetellyt hajua joidenkin kissaihmisten kotona. Nyt tajuan: ne eivät putsaa kissojen vessoja. Meillä putsataan heti, jottei se haju leviä koko huusholliin. Meillä ei haise kämppä ihmisen tai eläimen eritteille. Kissan hajuaisti on huimasti parempi kuin ihmisen; vaikkei kuivuvien kikkareiden ja ammoniakiksi muuttuvan urean tuoksu itseä haittaisikaan, se saattaa häiritä kissaa niin että se alkaa kartella pottaansa ja tekee tarpeet seuraavaksi olohuoneen nurkkaan. Niin käytöshäiriöt syntyvät. Älkää saatana hankkiko eläintä, ellette viitsi pitää siitä hyvää huolta. Te ette ansaitse eläintä, eikä yksikään eläin ansaitse sellaista omistajaa.
   Haju johtuu enemmänkin huonosta hiekasta kuin siitä kuinka usein laatikon siivoaa. Itsekkin siivoan laatikon korkeintaan pari kertaa viikossa mutta ei haise kissan kusi kotona, tosin en käytäkkään halvinta euroshopperin hiekkaa mitä löytyy.

   Lainaa

  26. Vierailija 12.5.2016 9:08
   Tulos: +42 (48 ääntä)
   Timo: Raivostuttava toi Mariannan kommentti. Siis sen takia, kun on kirjotettu “Pohojammaan murtehella”. Piilotan facessa jokaisen, joka kirjoittaa tolla tyylillä. Notta perkele!
   Ei vitti ja mää oisin halunnu tykätä Mariannan kommentista! Samoin Tanjan ja Jeminan ja Elisan :D Entisenä kissan omistajana (kuoli vanhuuteen 15v) tyhjentelin astiasta kakat pois joka päivä ja pesin ja vaihdoin hiekat/purut (pelletit) noin kerran viikossa. Välillä haisi kyllä, sillon vaan hiekka vaihtoon. Jos johonkin lähdin yön yli niin enemmän vaan vettä ja raksuja. Pentuna en jättänyt koskaan koulu/työpäivää pidemmäksi ajaksi yksin.

   Lainaa

  27. Tulos: +49 (77 ääntä)
   Jakobsson: Olen ihmetellyt hajua joidenkin kissaihmisten kotona. Nyt tajuan: ne eivät putsaa kissojen vessoja. Meillä putsataan heti, jottei se haju leviä koko huusholliin. Meillä ei haise kämppä ihmisen tai eläimen eritteille. Kissan hajuaisti on huimasti parempi kuin ihmisen; vaikkei kuivuvien kikkareiden ja ammoniakiksi muuttuvan urean tuoksu itseä haittaisikaan, se saattaa häiritä kissaa niin että se alkaa kartella pottaansa ja tekee tarpeet seuraavaksi olohuoneen nurkkaan. Niin käytöshäiriöt syntyvät. Älkää saatana hankkiko eläintä, ellette viitsi pitää siitä hyvää huolta. Te ette ansaitse eläintä, eikä yksikään eläin ansaitse sellaista omistajaa.
   Koira, jolla on huomattavasti vielä kissaakin parempi hajuaisti, tunkee kuononsa millin päähän joka paskakasasta. Toki faktaa sait sen verran postaukseesi että kissa saattaa alkaa karttamaan likaista laatikkoa, mutta ei tee sitä hajun takia vaan oman selviytymisviettinsä perusteella ei uskalla ulostaa liikaa samalle alueelle, koska se saattaisi houkutella petoeläimiä. Pelkkä jäänne siis menneisyydestä tuo. Meillä ei istuta lapio kädessä hiekkalaatikon vieressä, ehkä kerran pari viikossa, kämpässä ei haise uloste ja kissakin on täysin tyytyväinen elämänlaatuunsa. Itse suosittelen sua varomaan lapsien hankintaa, tollasilla ajatuksilla kasvatetuista skideistä tulee tosi paskamaisia aikusina.
   Ruma Elsa: Siksi kissalla pitääkin olla vähintään kaksi vesiastiaa täynnä tuoretta vettä, joka vaihdetaan pari kertaa viikossa. Meillä on joka huoneessa vesikuppi kissalle + parvekkeella myös ja kesämökillä verannalla ja mökin pihalla. Yhdellä kssalla pitäisi eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyserin mukaan olla keskimäärin 1,5 vessaa: eli yhdellä kissalla 2 hiekkalaatikkoa, kahdella kissalla 3, kolmella 5 laatikkoa jne.
   Eli oon siis syyllistynyt eläimen heitteillejättöön kun mun kissalla ei ole keskimäärin puoltatoisa hiekkalaatikkoa. Miten edes saa puolikkaan hiekkalaatikon aikaan? Eikä mulla oo edes vesikuppia joka huoneessa, ei edes kahta. Ihan vaan yks, johon vaihdan vedet aamun ja illoin. Mut mulla on kyllä kissa joka osaa vaihtaa itsenäisesti huonetta jos jano yllättää, auttaako se? Mikä oikeesti vaivaa teitä kissaihmisiä? Puhutte että paskat pitää poistaa heti samana päivänä mutta juomavesi saa sit seisoo monta päivää? Tiedättekö paljonko bakteereja siihen pääsee itämään vuorokauden aikana??? Eihän tässä mistää kissan hyvinvoinnista ole enää edes kyse vaan siitä että teitä henkilökohtaisesti haittaa sen haju. Ps. Bakteerijuttu oli ihan hatusta heitetty, teidänkin kissat söis oravat ja pikkulinnut jos ne ei olis lukittu sisälle ja syötetty lihaviks.

   Lainaa

  28. Tulos: +58 (76 ääntä)
   Kaksi kissaa ja vessasta siivotaan paskat parin päivän välein. Uudet hiekat ja vessan pesu kahden viikon välein, tai jos alkaa vessa haista. Todella harvoin pitää hajun takia alkaa hiekkaa vaihtaa etuajassa. Hiekkakaan tosin ei ole mitään marketin halvinta roskaa. Pisin aika jonka kissat ovat olleet kotona yksinään on reilu kaksi vuorokautta. Eivät olleet moksiskaan. Pitää vaan varmistaa, että vettä ja ruokaa on riittävästi.

   Lainaa

  29. Tulos: +53 (77 ääntä)
   Hiekkalaatikon puhdistus: 1) Vaihdetaan uusi hiekka, pestään astia kuumalla vedellä perusteellisesti. Ei käytetä voimakkaasti tuoksuvia pesuaineita, koska kissa ei todennäköisesti tykkää jos laatikko lemuaa fleur-de-hollandille. 2) Annetaan hiekan olla, kunnes se on liian likaista ja kissa paskoo esim. saunaan. Lasketaan montako päivää kului. 3) Vähennetään saadusta päivien lukumäärästä 1 tai 2 pv, ja jatkossa hiekka vaihdetaan A) sillä tahdilla, tai B) kun haju kirvelee nenää, sen mukaan kumpi toteutuu ensin.

   Lainaa

  30. Tulos: +81 (93 ääntä)
   Toi ryhmä on nykyää iha hullu :DD tyypit tekee toisistaan eläinsuojeluilmotuksia ja haukkuu minkä ehtii, neuvoja ei voi kysyä ku leimataan tyhmäksi.

   Lainaa

  31. Tulos: +13 (31 ääntä)
   Reiska: Haju johtuu enemmänkin huonosta hiekasta kuin siitä kuinka usein laatikon siivoaa. Itsekkin siivoan laatikon korkeintaan pari kertaa viikossa mutta ei haise kissan kusi kotona, tosin en käytäkkään halvinta euroshopperin hiekkaa mitä löytyy.
   Ei se kusi mitään, mutta että ne paskat siellä köllöttelee viikon...

   Lainaa

  32. Tulos: +6 (20 ääntä)
   Oli hauskaa seurata tätä juttua livenä, itekki kommentoin muutaman kerran, ja tästä on jätetty niin paljo asioita pois että!

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (79 ääntä)
   Ikävämpi juttu mutta faktaahan tuo ketju oli. Kissa ei saa edes lain mukaan jättää yli 24 tunniksi ilman hoitoa, ja eläimen kunto sekä ympäristö täytyy tarkastaa kerran päivässä. Syykin on selvä: sillä viitataan toiseen eläinsuojeluasetuksen kohtaan, jonka mukaan eläimelle ei saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä tai tuskaa. Eläin on vietävä lääkäriin tarvittaessa eikä hoitoon vientiä saa pitkittää. Moni sisäelinongelma voi kärjistyä oireettomasta täyshälytykseen 24 tunnin aikana (esim. virtsakivi irtoaa ja tukkii virtsaputken), jolloin on todella ratkaisevaa että kissan kunto tarkistetaan ja huomataan ennen kuin se on vainaa. Niinikään fyysinen ongelma, kuten nyrjähdys, venähdys, sijoiltaanmeno, avohaava, vakavampi silmävamma voi tapahtua kotona samojen seinien sisällä ihan vahingossa. Töistä ei kukaan voi eläimen vuoksi jäädä pois, ja tapaturma tapahtuu sekunneissa, mutta jokainen ymmärtää varmasti miten kohtuutonta olisi antaa eläimen siinä kunnossa virua tuntikausia tuskissaan. Saati sitten useampia päiviä.

   Lainaa

  34. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Marianna :D

   Lainaa

  35. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Jakobsson: Olen ihmetellyt hajua joidenkin kissaihmisten kotona. Nyt tajuan: ne eivät putsaa kissojen vessoja. Meillä putsataan heti, jottei se haju leviä koko huusholliin. Meillä ei haise kämppä ihmisen tai eläimen eritteille. Kissan hajuaisti on huimasti parempi kuin ihmisen; vaikkei kuivuvien kikkareiden ja ammoniakiksi muuttuvan urean tuoksu itseä haittaisikaan, se saattaa häiritä kissaa niin että se alkaa kartella pottaansa ja tekee tarpeet seuraavaksi olohuoneen nurkkaan. Niin käytöshäiriöt syntyvät. Älkää saatana hankkiko eläintä, ellette viitsi pitää siitä hyvää huolta. Te ette ansaitse eläintä, eikä yksikään eläin ansaitse sellaista omistajaa.
   Hyvä hiekka, 2 laatikkoa. Sitten siivoillaan 4-7 kertaa viikossa. Riippuen vähän fiiliksestä. Ei haise, miks haisis kun on hyvä hiekka. Ja kissatkin yksilöitä jotku alkavat karttaa nopeammin laatikkoa kuin toiset. Mutta huonolla hiekalla ei saa muutakuin pahan hajun ja paljon työtä aikaseks.

   Lainaa

  36. Tulos: +92 (102 ääntä)
   Zek: Koko yhteisö täynnä stereotyyppisia yksinäisiä kissanaisia, joiden elämä pyörii jonkun elikon ympärillä…
   Hei! Äläpäs loukkaa meitä stereotyyppisiä yksinäisiä kissanaisia joiden elämä pyrii elikoitten ympärillä vertaamalla meitä näihin tyyppeihin! Kattini ovat meikäläiselle suunnilleen universumin keskipiste, mutta nauroinpa kuitenkin makeasti ajatukselle ettei nyt päiväksi voisi karvapalloja yksin jättää ilman että hirttäytyvät raapimapuuhun :D

   Lainaa

  37. Tulos: +84 (94 ääntä)
   Ruma Elsa: Siksi kissalla pitääkin olla vähintään kaksi vesiastiaa täynnä tuoretta vettä, joka vaihdetaan pari kertaa viikossa. Meillä on joka huoneessa vesikuppi kissalle + parvekkeella myös ja kesämökillä verannalla ja mökin pihalla. Yhdellä kssalla pitäisi eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyserin mukaan olla keskimäärin 1,5 vessaa: eli yhdellä kissalla 2 hiekkalaatikkoa, kahdella kissalla 3, kolmella 5 laatikkoa jne.
   Miten voi olla tuoretta vettä jos sen vaihtaa vaan pari krt vkossa?:D sehän pitäs joka pv vaihtaa

   Lainaa

  38. Tulos: +27 (33 ääntä)
   Jorkku: Kissan maksa vaurioituu jos se on vuorokauden ilman vettä-
   Maksaan vaikuttaa pikemminkin jos mirri on yli vuorokauden syömättä, tai näin on ainakin meidän eläinlääkäriasema infoillut kun omalla katilla on joskus ruokahalun kanssa ongelmia.

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (63 ääntä)
   Älkää nyt edes leikillänne kirjoittako että vesi vaihdettaisiin joka toinen päivä tai vielä harvemmin. Joku asioista tietämätön voi ottaa tuollaiset pelleilyt tosissaan. Totta hemmetissä kissalle pitää vesi vaihtaa useasti päivän aikana jos se vain on mahdollista. Jos joutuu olemaan pitempään poissa (vaikka yön yli) niin silloin kaksi vesikuppia, jos vaikka toiseen menee ruokaa tms. joka pilaa veden. Eikä kukaan kissoista välittävä kyllä jätä vessan tyhjentämistä viikoksi. Sehän olisi aivan sairasta. Ei kannata ihmispolon kissaa ottaa, jos ei tuon vertaa viitsi sen eteenvaivaa nähdä.

   Lainaa

  40. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Maalaisjärki ei taida olla nykypäivän muodissa... harmi.

   Lainaa

  41. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Reiska: Haju johtuu enemmänkin huonosta hiekasta kuin siitä kuinka usein laatikon siivoaa. Itsekkin siivoan laatikon korkeintaan pari kertaa viikossa mutta ei haise kissan kusi kotona, tosin en käytäkkään halvinta euroshopperin hiekkaa mitä löytyy.
   Ei se varmaan sitä tarkota että kissan ois silti kiva siellä pökäleiden seassa talloa ja käydä tarpeillaan vaikka kuin olis hyvää taikahiekkaa eikä omaan nokkaan haisiskaan. -,-" ja sekin sitten taas riippuu hajuaististakin, moni kissan kanssa asuva tottuu siihen käryyn ja sitten luullaan että pidetään hyvin/on hyvät hiekat tms kun ei haise vaikka oikeasti haisee muttei itse enää sitä hajua erota :D

   Lainaa

  42. sekakäyttäjä 12.5.2016 11:40
   Tulos: +27 (47 ääntä)
   Slin: Ei se varmaan sitä tarkota että kissan ois silti kiva siellä pökäleiden seassa talloa ja käydä tarpeillaan vaikka kuin olis hyvää taikahiekkaa eikä omaan nokkaan haisiskaan. -,-” ja sekin sitten taas riippuu hajuaististakin, moni kissan kanssa asuva tottuu siihen käryyn ja sitten luullaan että pidetään hyvin/on hyvät hiekat tms kun ei haise vaikka oikeasti haisee muttei itse enää sitä hajua erota
   No meillä ei todellakaan siivota laatikoita joka päivä eikä hiekkoja vaihdeta läheskään viikottain. Mutta silti kissoja vihaava kaveri ihmetteli miten kämppä ei haise kissankuselle niin kuin kissataloudet yleensä. Kyllä se hiekka ja laatikko aika paljon merkkaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Joka toinen päivä putsataan täälläkin. Ei käryä eikä kissa ole sen takia itseään hirttänyt kiipeilytelineeseensä.

   Lainaa

  44. Tulos: +24 (50 ääntä)
   Kahden kissan omistajana voin sanoo että hyvin ovat kissat pärjänneet pe-su välin keskenään. Ennen lähtöä hiekkalaatikko siivotaan ja muutama vesi/rapelokuppi esille. Eivät ole kuolleet, tehneet tuhojaan ja ruokaa sekä vettä on edelleen kupeissa. Koiran kohdalla tuollaisen tuntipelin ymmärrän, sellainen on myös kotona. Mutta koirakin pärjää jopa 10h jos niikseen tulee.

   Lainaa

  45. Tulos: -32 (52 ääntä)
   Jaa: Koira, jolla on huomattavasti vielä kissaakin parempi hajuaisti, tunkee kuononsa millin päähän joka paskakasasta. Toki faktaa sait sen verran postaukseesi että kissa saattaa alkaa karttamaan likaista laatikkoa, mutta ei tee sitä hajun takia vaan oman selviytymisviettinsä perusteella ei uskalla ulostaa liikaa samalle alueelle, koska se saattaisi houkutella petoeläimiä. Pelkkä jäänne siis menneisyydestä tuo. Meillä ei istuta lapio kädessä hiekkalaatikon vieressä, ehkä kerran pari viikossa, kämpässä ei haise uloste ja kissakin on täysin tyytyväinen elämänlaatuunsa. Itse suosittelen sua varomaan lapsien hankintaa, tollasilla ajatuksilla kasvatetuista skideistä tulee tosi paskamaisia aikusina. Eli oon siis syyllistynyt eläimen heitteillejättöön kun mun kissalla ei ole keskimäärin puoltatoisa hiekkalaatikkoa. Miten edes saa puolikkaan hiekkalaatikon aikaan? Eikä mulla oo edes vesikuppia joka huoneessa, ei edes kahta. Ihan vaan yks, johon vaihdan vedet aamun ja illoin. Mut mulla on kyllä kissa joka osaa vaihtaa itsenäisesti huonetta jos jano yllättää, auttaako se? Mikä oikeesti vaivaa teitä kissaihmisiä? Puhutte että paskat pitää poistaa heti samana päivänä mutta juomavesi saa sit seisoo monta päivää? Tiedättekö paljonko bakteereja siihen pääsee itämään vuorokauden aikana??? Eihän tässä mistää kissan hyvinvoinnista ole enää edes kyse vaan siitä että teitä henkilökohtaisesti haittaa sen haju. Ps. Bakteerijuttu oli ihan hatusta heitetty, teidänkin kissat söis oravat ja pikkulinnut jos ne ei olis lukittu sisälle ja syötetty lihaviks.
   Olet melkoisen ylimielinen ja wannabe-ivallinen, hyvä "Jaa". Kuules Jaakko, osta kissanvaljaat ja lähde kissojesi kanssa lenkille sieltä viisastelemasta. Äläkä hemmetissä lukitse sisälle pikkulintuja ja oravia ja pakkosyötä niitä lihaviksi! Ja Jaana-Maija vielä, ennenkuin alat sahaamaan kissojesi ainutta laatikkoa; "keskimäärin yksi ja puoli" ei tarkoita, että ohjesäännössä lukee että on oltava puolentoista hiekkalaatikon yhdistelmä jokaiselle kissalle. Se tarkoittaa yli 10-vuotiaiden käsityskyvyllä että yksi laatikko on liian vähän kissaa kohden, kaksi olisi parempi, sekä vastaavasti isommalle lemmikkimäärälle useampi laatikko olisi tarpeen. Jos menet kyselemään puolikasta laatikkoa kissoillesi, nolaat itsesi.

   Lainaa

  46. Tulos: +17 (47 ääntä)
   Meillä on aina putsattu kissojen laatikko kolmisen kertaa päivässä jopa sen jälkeen, kun toinen kuoli. Vähän nyt yllätyin lukiessani täältä, ettei osa tyhjennä laatikkoa kuin 1-3 kertaa viikossa. Johan sinne ehtii kasautua vaikka miten paljon kamaa? En tiedä, onko meillä sitten puhdistettu paljon useammin kuin todellisuudessa tarvitsisikaan, mutta luulisi että olisi kissalle siistinä eläimenä silti kivempi käydä puhtaalla astialla. Voi olla, että kerta päivässä olisi tarpeeksi, mutta kerta viikkoon on kyllä minusta ehdottomasti liian harvoin. Ihme jos kissa ei jo protestoi kuseksimalla muualle.

   Lainaa

  47. Tulos: +23 (35 ääntä)
   Meillä kissan hiekkalaatikko on eteisessä ja se puhdistetaan päivittäin. Eihän me ihmisetkään jätetä vessaa vetämättä tarpeiden jälkeen, vaikka se helpompaa olisikin. Ja haisee täten vähemmän (eli useimmiten ei ollenkaan) kuin jos puhdistus tapahtuisi vain kerran viikossa. Mutta tää nyt on lähinnä siksi, etten mä kestäis asua asunnossa, jossa haisee koko ajan kissanpaskalta. Kissat pärjänneis ite myös vähemmällä siivoamisella. Meillä on kotona sen verran onnellinen tilanne, ettei kissan tarvitse olla yksin kuin maksimissaan sen työpäivän ajan. Pidemmillä reissuilla viedään aina hoitoon tuttavaperheelle. Enkä ite oo ajatellut tätä muuten ku ruokailujen kannalta, syötetään tolle paljon märkäruokaa ja lihaa, ja sen kanssa saattais tulla jotakin ongelmia jos ollaanki vaikka koko viikonloppu poissa. Ja kyllähän kissalle voi työpäivänkin aikana tapahtua jotakin, mutta silloin tää ahdinko huomataan jo saman päivän aikana, ei viikonlopun ollessa ohi. Meijän katti varmaan pärjäis tosiaan yksinkin, mutta koetaan tää nykyinen järjestely toimivaksi ni tokkopa sitä muuttamaankaan.

   Lainaa

  48. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Miia: Meillä on aina putsattu kissojen laatikko kolmisen kertaa päivässä jopa sen jälkeen, kun toinen kuoli. Vähän nyt yllätyin lukiessani täältä, ettei osa tyhjennä laatikkoa kuin 1-3 kertaa viikossa. Johan sinne ehtii kasautua vaikka miten paljon kamaa? En tiedä, onko meillä sitten puhdistettu paljon useammin kuin todellisuudessa tarvitsisikaan, mutta luulisi että olisi kissalle siistinä eläimenä silti kivempi käydä puhtaalla astialla. Voi olla, että kerta päivässä olisi tarpeeksi, mutta kerta viikkoon on kyllä minusta ehdottomasti liian harvoin. Ihme jos kissa ei jo protestoi kuseksimalla muualle.
   Laatikon siivoustiheyteen vaikuttaa tietysti siis myös käytettävän hiekan tyyppi. Paakkuuntuvia hiekkoja pitää puhdistaa tiuhaan, koska niistä poistetaan myös kusi. Meillä käytössä paakkuuntumaton piimaahiekka, josta poistetaan vain paskat, kunnes koko hiekka vaihdetaan. Kerta viikkoon on kuitenkin aivan liian harvoin. Siinä ajassa laatikko olisi jo ääriään myöten täynnä pelkkää paskaakin.

   Lainaa

  49. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Miten jotkut saa ton kissan omistajuudenkin niin saatavan hankalaksi asiaksi. Yksi heränny yöllä siivoamaan laatikkoa?

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (41 ääntä)
   DeLeon: Älkää nyt edes leikillänne kirjoittako että vesi vaihdettaisiin joka toinen päivä tai vielä harvemmin. Joku asioista tietämätön voi ottaa tuollaiset pelleilyt tosissaan. Totta hemmetissä kissalle pitää vesi vaihtaa useasti päivän aikana jos se vain on mahdollista. Jos joutuu olemaan pitempään poissa (vaikka yön yli) niin silloin kaksi vesikuppia, jos vaikka toiseen menee ruokaa tms. joka pilaa veden. Eikä kukaan kissoista välittävä kyllä jätä vessan tyhjentämistä viikoksi. Sehän olisi aivan sairasta. Ei kannata ihmispolon kissaa ottaa, jos ei tuon vertaa viitsi sen eteenvaivaa nähdä.
   Älä teeskentele tietäväsi jotain enemmän luon muut kuolevaiset. Millä logiikalla vesi muuttuu haitalliseksi tai myrkylliseksi muutamassa tunnissa? Ei kissan vettä tarvitse vaihtaa "useasti päivän aikana", tuollainen on jo ihan vauhkoa. Eläinten hoitokodeissa vesi vaihdetaan yhden kerran päivässä. Hyvä sääntö on: vaihda vesi yhtä usein kuin omasta juoma-pullostasi. Meillä on vesikannuja ja juomapulloja kaikille pari kpl/ ihminen ja minusta paras vesi on huoneenlämpöinen, hapettunut paron päivän ikäinen vesi. Juon vettä litran tai kaksi päivässä. Kissoilla on vesikuppeja joka huoneessa, pari pikku vesiämpäriä kylpyhuoneen nurkassa, yksi makuuhuoneen korkean lipaston alla, yksi kirjahyllyn alatasolla, kaksi terassilla, yksi eteisen divaanin takana jne.

   Lainaa

  51. Tulos: +14 (30 ääntä)
   Voi herranen aika. Miettikää nyt miten se kissa pärjää, kun omistaja on 8 h päivästä töissä, käy illalla tunnin ajan kaverin kanssa kahvilla, ja nukkuu 8 h yöunia. 24 tunnista seuraa kissaansa sen 7 h, paitsi jos siitä ottaa vielä pois mahdolliset harrastukset sekä työmatkat. Kannattaisi ihmisten pitää koti sellaisessa kunnossa, ettei kissan ole mahdollista hirttäytyä -yhtään mihinkään.

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (24 ääntä)
   Ruma Elsa: Olet melkoisen ylimielinen ja wannabe-ivallinen, hyvä “Jaa”. Kuules Jaakko, osta kissanvaljaat ja lähde kissojesi kanssa lenkille sieltä viisastelemasta. Äläkä hemmetissä lukitse sisälle pikkulintuja ja oravia ja pakkosyötä niitä lihaviksi! Ja Jaana-Maija vielä, ennenkuin alat sahaamaan kissojesi ainutta laatikkoa; “keskimäärin yksi ja puoli” ei tarkoita, että ohjesäännössä lukee että on oltava puolentoista hiekkalaatikon yhdistelmä jokaiselle kissalle. Se tarkoittaa yli 10-vuotiaiden käsityskyvyllä että yksi laatikko on liian vähän kissaa kohden, kaksi olisi parempi, sekä vastaavasti isommalle lemmikkimäärälle useampi laatikko olisi tarpeen. Jos menet kyselemään puolikasta laatikkoa kissoillesi, nolaat itsesi.
   Joltain puuttuu kyky tulkita sarkasmia.

   Lainaa

  53. Tulos: +24 (44 ääntä)
   Joo, kissaihmiset ovat ihan sairata. Mutta jotta voisitte minuakin moralisoida, niin mä olen kanssa kamala kissanomistaja. Minulla on maatila, joten kissat ovat ULKONA paljon, saattavat juoda vettä LÄTÄKÖSTÄ. Liikkuvat siis pihapiirissä ja navetalla, ovat siis navetalla töissä, koska eläintilan on huolehdittava jyrsiöiden torjunnasta (=kissat meidän tapauksessa). Tuossahan nuo kolme nytkin möllöttää onnellisen näköisenä, hyvin syöneenä (ruokin siis toki myös tuvassa) ja kiiltäväkarvaisena. Kissannaksuja en enää voi valitettavasti pitää jatkuvasti saatavilla, koska nuorin kissoista on täydellinen naksuholisti ja vetää niitä ihan älyttömästi, jos on vapaasti saatavilla. Sitten oksentaa matolle kiitokseksi. Ps. Kissa varmasti selviää vuorokauden yksin, kunhan vain jättää tarpeeksi sitä vettä ja ruokaa sekä vessa asiallisessa kunnossa. Voihan sen pöngätä vaikka pesuhuoneeseen muutaman lelun kera niin ei ainakin hirttäydy kiipeämispuuhun.

   Lainaa

  54. Tulos: +10 (26 ääntä)
   Aina ajatellut että koiraihmisten fanaattisuus menee yli "kun ei Se meiän 60kg Puppe mitää tee" mutta tämä kissanvessa fanaattisuus iski nyt ihan puun takaa... Se on jumankauta KISSA, ei se räjähdä jos joskus hiekkalaatikko onkin hetken siivoamatta ihmiset! Ihme puutos ny ihan perus maalaisjärjessä.

   Lainaa

  55. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Ja kissoillahan on ihan yhtälailla erilaiset luonteet niinku ihmisilläki. Toiset hirtättää ittensä raapimispuuhun heti ku silmä välttää ja toiset pärjäis vaikka viikon yksin nukkuessa jos niille vaan jättää tarpeeksi ruokaa. Tuntekaa siis kissanne ja toimikaa sen mukaan :D

   Lainaa

  56. Tulos: -7 (23 ääntä)
   Vahvasti epäilen ettei eläinsuojelulaissa ole annettu mitään tarkkoja tuntirajoja, saati että ne olisi lajikohtaisesti määritelty...

   Lainaa

  57. Tulos: +30 (46 ääntä)
   Tästä kissanhiekkakeskustelusta tunnistaa kyllä ihmiset jotka ostavat hiekkansa marketista, ja ihmiset jotka ostavat hiekkansa eläinkaupasta/tilaavat netistä. Olen pari kertaa erehtynyt ostamaan markettihiekkaa paremman puutteessa ja pakkohan laatikko on joka päivä tyhjentää kun kissan ei tarvitse käydä liruilla kun kerran ja haju leijailee koko asunnossa. Tämän vuoksi oletan että monet täälläkin kauhistelevat sitä miten joku voi jättää astian viikoksi tyhjentämättä. Mutta kyllä se vaan on ihan mahdollista jos on kunnon hiekka! Itse tilaan netistä 15 kg hiekkasäkin (Golden Grey, on muuten todella hyvä jos joku etsii hyvää hiekkamerkkiä), heitän sen (netistä tilaamaani isoimpaan mahdolliseen) suljettuun laatikkoon, ja koko hiekka tarvitsee vaihtaa vain n. 1,5-2 kk välein. Vaihdon yhteydessä desinfioin laatikon. Siivoan laatikon n 2-3 päivän välein, ei haise ikinä (päällä on hajujan neutralisoiva aktiivihiilisuodatin). Laatikko on sohvan takana eli hajun kyllä huomaisi. Usein sen huomanneet vieraat ovat olleet hämmentyneitä ja ihmetelleet miksi laatikko ei haise vaikka on lähellä 'seurustelualuetta'. Laatikko on lisäksi niin iso että kissalla on siellä kyllä tilaa tepastella ilman että astelee omien kakkojensa päällä. Mutta uskon että kissan tavoissa on myös eroa: jotkut kissat esim. pissivät seinällisen laatikon seinään, ja jättävät kakat peittämättä. Totta kai nämä haisevat, ja ihan omankin mielenterveyden vuoksi pitäisi siivota pois. Mutta kissoissa, hiekoissa ja astioissa on niin paljon eroja että ei kannata alkaa tuomitsemaan omistajia siivousvälin mukaan, ellei väli ole jotenkin käsittämättömän pitkä (yli viikon, jolloin paakkujen määräkin on jo epäilemättä ihan törkeä). Itse ihmettelen enemmän näitä ihmisiä jotka sanovat että "haisee jossei joka päivä siivoa." Miksi joku ostaa sitä markettien tavaraa? Sehän tulee loppujen lopuksi todella kalliiksikin kun viikoittain pitää vaihtaa koko hiekka!

   Lainaa

  58. Tulos: -10 (18 ääntä)
   Mikäli laatikkoa pitää siivota kerran päivässä jottei haise niin ehdotan: hankkikaa isoin mahdollinen hiekkalaatikko minkä päällä on aktiivihiilisuodatin, 15 kg säkin Golden Grey-kissanhiekkaa, kissan mikä peittelee jätöksensä hiekan alle eikä jätä niitä siihen päälle löllöttämään kuten jotkut kissat tekevät, ja hiekkalaatikon desinfiointiainetta. Laatikko ei haise ikinä. Pari kertaa viikossa tyhjennys riittää, hiekat voi vaihtaa kuukauden parin välein. Jos puolestaan on halua siivota laaria joka päivä, niin suosittelen markettien hiekkoja, ovat tosi hyviä päästämään eau de chattia läpi huonetta piristämään. Jo yhdet lirut riittävät!

   Lainaa

  59. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Meillä siivotaan kissan vessa 1-2 kertaa viikossa. Pieni tyttökissa, joka ei paljoa syö - vaikka ruokaa on koko ajan tarjolla- ei myöskään paljoa pasko. Laatikko on umpinainen suodattimella varustettu yksilö ja hiekka laadukasta hiekkaa eläinkaupasta. Ollaan jätetty vuorokaudeksi yksin kotiin, eikä ole siitä mitään valittanut.

   Lainaa

  60. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Jahas, alkuperäinen viesti sitten postautui selaimen kaatumisesta huolimatta. No, ei kai kertaus pahitteesta ole.

   Lainaa

  61. Tulos: -24 (36 ääntä)
   ninni: Joltain puuttuu kyky tulkita sarkasmia.
   Sinulta taitaa puuttua jotain, kun et kykene sisäistämään peruskäsitteitä. Kuiva tyyppi. Ns. sarkasmisi oli pelkkää nalkutusta: 500 sanan litania, joka paljasti sinun olevan vain häijy vanha paskiainen.

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Ei pelkkä veden vaihtaminen vaan myös sen astian tiskaaminen aivan joka ikinen päivä. Joisitko itse astiasta, jossa samanlainen saastakerros pohjalla? Meitä on täällä yhteensä kuusi, joista vain yksi on ihminen. Kolme erilaista laatikkoa, kaikissa pelletit. Tottakai p.skantamisen jälkeen haisee hetken. Asun yksin eikä vieraita käy oikeastaan ollenkaan, mitä väliä siis? Aika liki poikkeuksetta joka päivä tyhjään, siis mutuja myöten. Vierestä seurannut ihmetellyt, kuinka jaksan mutun ja pellettien erotusruljanssin joka päivä. Sen vaan jaksaa, rutiini, jota ei edes itse ajattele. Pari kertaa kymmenen vuoden aikana on jäänyt kaks päivää väliin ja se on ahdistavaa. Siltikään eritteet eivät asunnossani eikä mukanani haise, tämä on kuultu monesta suusta. Karvoja toki löytyy kiusallisissakin määrin. Siamilaisten karvat ovat ikuisia.

   Lainaa

  63. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Litton: Ja kissoillahan on ihan yhtälailla erilaiset luonteet niinku ihmisilläki. Toiset hirtättää ittensä raapimispuuhun heti ku silmä välttää ja toiset pärjäis vaikka viikon yksin nukkuessa jos niille vaan jättää tarpeeksi ruokaa.
   Paitsi ettei se, että nukkuu viikot läpeensä 20h+ päivässä ole kiinni luonteesta vaan ennemmin kissa on passivoitunut ja masentunut. Jopa useimmat vanhat kissat yltyvät mielellään lyhyempään leikkiin useita kertoja päivässä jos siihen annetaan mahdollisuus ja sitä pidetään yllä.
   Juomari: Vahvasti epäilen ettei eläinsuojelulaissa ole annettu mitään tarkkoja tuntirajoja, saati että ne olisi lajikohtaisesti määritelty…
   "Eläinsuojelulaki 5 § Eläinten hoito Hoidossa olevaa eläintä ei saa jättää hoidotta tai hylätä. Eläimen on saatava riittävästi sille sopivaa ravintoa, juotavaa ja muuta sen tarvitsemaa hoitoa. Eläimen sairastuessa sen on saatava asianmukaista hoitoa. Eläimen hyvinvointi ja olosuhteet on tarkistettava riittävän usein. Asetuksella voidaan antaa tarkempia säännöksiä eläimen hoidolle asetettavista vaatimuksista. Asetuksella voidaan myös säätää, että maa- ja metsätalousministeriö voi antaa niistä tarkempia määräyksiä." ---- "Eläinsuojeluasetus Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 4 päivänä huhtikuuta 1996 annetun eläinsuojelulain (247/96) nojalla: 4 § Pitopaikan puhtaana- ja kunnossapito Eläimen pitopaikka on pidettävä puhtaana. Pitopaikka ja siihen liittyvät sellaiset laitteet, joista eläinten terveys ja hyvinvointi riippuvat, on tarkastettava vähintään kerran päivässä. Eläinten terveyttä tai hyvinvointia vaarantavat viat on korjattava välittömästi ja, jollei se ole mahdollista, on ryhdyttävä muihin tarpeellisiin toimiin, jotta eläinten terveys ja hyvinvointi voidaan turvata vikojen korjaamiseen saakka."

   Lainaa

  64. Tulos: 0 (24 ääntä)
   eläintenhoitaja: Tarkoittanet munuaisia. Koira kestää janoa paremmin kuin ruokinnaltaan vaativampi kissa. Kuivuessa kissa saa munuaisvaurion, jonka seurauksena on tuskallinen pidätyskyvyn menettäminen ja kuolema. Oma kissani piti lopettaa munuaisvaurion takia, kun oli ollut karkuteillä kaksi viikkoa. Se oli ollut janoissaan, löydettäessä luurangonlaihaksi kuivunut, ei auttanut tiputus enää: kissa alkoi tehdä tarpeensa joka paikkaan koska kärsi kivuista, eikä vahvistunut enää entiselleen. (jatkuva pehmeään paikkaan virtsaaminen; sohvalle, sänkyyn ym. kertoo kissan munuais- ja virtsatiekivuista, johon saattaa auttaa munuaiskivien poistoleikkaus, pehmeälle alustalle paskominen kertoo parantumattomasta sairaudesta). Kissa on pelkästään lihansyöjä, joka rakastaa myös juustoja, mutta yleensä inhoaa kalaa ellei sitä pidetä nälkäisenä. Koirat pitävät enemmän myös kalasta ja niille voi antaa ruoan lisukkeena perunoita, kissalle ei.
   Öö.. Kissa kestää janoa pidempään kuin koira. Kissa on ns. Kuivan paikan eläin joka saa nesteet enimmäkseen ruuasta. Mm. Tämän takia kuivanappula ei ole kunnollinen ruoka. Kissa ei tunne samalla tavalla janoa kuin koira. Terveisin klinikkaeläinhoitaja

   Lainaa

  65. eläintenhoitaja 12.5.2016 19:27
   Tulos: -6 (18 ääntä)
   Mmmm: Öö.. Kissa kestää janoa pidempään kuin koira. Kissa on ns. Kuivan paikan eläin joka saa nesteet enimmäkseen ruuasta. Mm. Tämän takia kuivanappula ei ole kunnollinen ruoka. Kissa ei tunne samalla tavalla janoa kuin koira. Terveisin klinikkaeläinhoitaja
   Koira kestää janoa pidempään kuin kissa. Kissa tuntee taatusti janoa. Terveisin löytö- ja villieläinhoitolan eläintenhoitaja

   Lainaa

  66. Tulos: +14 (28 ääntä)
   En ole koskaan tavannut kaupunkilaisen nurkissa asuvaa kissaa, joten en oikein tiedä sellaisen itsenäisyydestä. Maalla (tai pienessä kylässä) asuvana voin kyllä sanoa, että kissat ovat hyvin omillaan pärjääviä olioita. Eikai kissa mihinkään kuole, jos sillä on vettä, ruokaa, laatikko ja jotakin viihdykettä. Muutenkin ne pitkälti loikoilevat, syövät ja seikkailevat suuren osan ajasta. Onko pakko maalailla kauhukuvia siitä, kuinka kissa tukehtuu verhoihin tai jotain muuta aivan järjetöntä tapahtuu? Samat onnettomuudet voisivat tapahtua silloin, kun omistaja nukkuu tai on töissä, kuten moni muistutti näitä "aktivisteja". En tiedä suhtautuisinko nauraen vai itkien siihen idioottimaiseen väitteeseen, että kissan jatkuva hoitaminen ja vahtiminen olisi töitä tärkeämpää...

   Lainaa

  67. Tulos: -4 (18 ääntä)
   ninni: Joltain puuttuu kyky tulkita sarkasmia.
   Juuri kun päästiin eroon köyhistä muka-nokkelista sanonnoista: "ei millään pahalla, mutta...", "Se tunne kun...", "facepalm", "sarkasmia..." ja sokerina pohjalla: "Olet varmaan säkenöivää seuraa kutsuilla"... Monessa tilanteessa nämä ovat vain arkisen pahantahtoisuuden kultivoimisyrityksiä.

   Lainaa

  68. Crazycatlady 12.5.2016 19:52
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   Jorkku: Kissan maksa vaurioituu jos se on vuorokauden ilman vettä-
   Siis ruokaa

   Lainaa

  69. Oli pakollinen tieto 12.5.2016 20:20
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   eläintenhoitaja: Koira kestää janoa pidempään kuin kissa. Kissa tuntee taatusti janoa. Terveisin löytö- ja villieläinhoitolan eläintenhoitaja
   Eläintenhoitajat onkin tosiaan tunnetusti niitä eläinasiantuntemuksen ammattilaisia... Faktat toki riippuu siitä koulusta, josta tokari on haettu. Rehellisesti en luottaisi oletuksena yhdenkään eläintenhoitajan tietoihin, ja vielä vähemmän jos niitä pitää perustella sillä, että "olen eläintenhoitaja!" eikä vaikka (tässä tapauksessa) eläimen biologialla tai järkevillä lähteillä. Jopa eläinlääkärien asiantuntemus on paikoin kehnoa, saati sitten jonkun eläintenhoitajan, jonka nimikkeen saa muuten lähes kuka vaan, joka jaksaa mahdollisissa pääsykokeissa ja kerran kahdessa viikossa koulun penkillä pyörähtää. Terveisin todellakin entinen eläintenhoitaja-opiskelija.

   Lainaa

  70. Tulos: -6 (30 ääntä)
   huomaa kommenteista että porukka on tosi välinpitämättömiä lemmikeitään kohtaan kun ei voi edes alusastiaa putsata kerran päivään kakkaroista ja kikkaroista. Sehän vie jopa hulppeat 20sek arvokasta vapaa-aikaa!!!!!!!111 V***ttaa tommonen. Älkää hankkiko lemmikeitä jos ette jaksa niitä hoitaakaan.

   Lainaa

  71. Voisi huomauttaa 12.5.2016 21:33
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   Että kissanpissa ei haise, jos on hyvää hiekkaa, joka imee sen hajun ja kissan uloste ei ole oudompaa kuin ihmisen uloste. Hyvälaatuinen uloste ei haise niin pahalta. Varmasti kaikki paska haisee, mutta sillä on eroja kantautuuko se haju kolmen korttelin päähän vai jääkö siihen vessaan leijailemaan. Eiköhän jokainen ole julkisia vessoja käyttänyt ja tietää sen, kun joku henkilö käy vessassa kun on maha sekaisin juuri ennen sinua. Kissalla sama juttu. Jos ruoka on hyvää ja terveellistä, kissan ulostekaan ei haise viikkotolkulla. Kissa myöskin piilottaa ulosteen hiekkaan kaivamalla, jonka takia hiekkaa tulee olla reilusti astiassa eikä vain vähän pissavarana. Tämän takia itsellä ei siivota kissanvessaa usein ja oma kissa pitää siitä, että vessassa on merkki siitä, että se on hänen. Jos astian puhdistaa, kissa änkeää sinne heti "merkkaamaan sen". Jos senkin siivoaa, kissa menee heti uudestaan.

   Lainaa

  72. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Me ollaan jätetty pari kertaa kisu perjantaiaamusta lauantai-iltaan asti yksin ja hyvin on menny. JUST ennenkä lähtee niin siivoaa laatikon ja pistää pari kuppia raitista vettä sekä ruuan, kuivalla pärjää loppuajan. Myös lempilelut on levitetty näkösälle kun kissa monesti vetää niiden kanssa mielellään rallia useampia kertoja päivässä. Kissa tullut eteiseen vastaan just sen näkösenä (silmät ihan sirrissä ja venytellen) että koko aika on mennyt rauhasta nauttien ja nukkuen. Lähinnä tuntuu miettivän että miten te nyt jo tulitte. Ei meilläkään normaalisti välttämättä ihan joka päivä laatikkoa siivota, hiekka paakkuuntuu hyvin eikä haise muutakun siinä kohtaa kun kissa peittelee tuotostaan, jos juuri sillä hetkellä sattuu olemaan paikalla.

   Lainaa

  73. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Ruma Elsa: Sinulta taitaa puuttua jotain, kun et kykene sisäistämään peruskäsitteitä. Kuiva tyyppi. Ns. sarkasmisi oli pelkkää nalkutusta: 500 sanan litania, joka paljasti sinun olevan vain häijy vanha paskiainen.
   Lukutaitokin näemmä puuttuu;lainaamasi viesti ei ollut minun kirjoittamani.

   Lainaa

  74. Tulos: +7 (9 ääntä)
   realisti: Susittelen hankkimaan kunnollista hiekkaa ja ovellisen laatikon. Jos paska ja kusi alkaa välittöästi haista, on laatikon hiekka melko surkeaa.
   Kissanomistajana samaa mieltä. Olen joskus kavereiden kissatalouksissa huomannut erikoisen hajun, jota ei omassa taloudessani ole koskaan ollut (olen tätä kysynyt aina kaikilta, jotka tulevat kylään). Olen aina käyttänyt luukullista laatikkoa ja laadukasta hiekkaa (joka ei oikeasti ole sen kalliimpaa), nykyisin käytän kristalleja, koska paakkuuntuva hiekka sotkee kylpyhuonetta, kun tassujen mukana tulee sitä kuitenkin vaikka onkin ovimatto. Lisäksi pidän laatikkoa saunassa. Emme siis juuri koskaan käytä saunaa ja kisu tykkää olla siellä muutenkin. Kömpii oven ali ja mahdolliset hajut jäävät sinne. Kristallist vaihdetaan kokonaan kahden viikon välein ja kakat poistetaan 2-3 päivän välein.

   Lainaa

  75. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Lisäksi kirsikkana pohjalle, voin jättää kissani yksin kotiin viikonlopuksi, mikäli hänellä on kaikki hyvin. Isot kipot ruokaa ja vettä riittävät hyvin. Kissavahtiakaan en ota kokoajaksi pidemmillä reissuilla. Riittää, kun parin päivän välein käy joku täyttämässä ruoka-astiat, siivoamassa jätökset ja mahdollisesti vähän jaksaa rapsutella kissaa.

   Lainaa

  76. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Voi hyvää päivää: Kissanomistajana voin nauraa näille ihan kunnolla Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa ja vaihdan kokonaan uudet hiekat kerran kuussa ja samalla pesen astian. Ei ole kissaa haitannut tämä järjestely yhtään ja jos haittaa, se kyllä huomauttaa maukumalla hiekkalaatikon vieressä ja lyömällä hiekkalaatikon ovea. Nyt oikeasti ihmiset! Jos on kauemmin poissa (välillä lauantai aamuna lähtenyt ja sunnuntai-iltana tullut), niin sitten kahteen astiaan muroja ja vettä ettei lopu kesken.
   Voi hyvää päivää: Kissanomistajana voin nauraa näille ihan kunnolla Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa ja vaihdan kokonaan uudet hiekat kerran kuussa ja samalla pesen astian. Ei ole kissaa haitannut tämä järjestely yhtään ja jos haittaa, se kyllä huomauttaa maukumalla hiekkalaatikon vieressä ja lyömällä hiekkalaatikon ovea. Nyt oikeasti ihmiset! Jos on kauemmin poissa (välillä lauantai aamuna lähtenyt ja sunnuntai-iltana tullut), niin sitten kahteen astiaan muroja ja vettä ettei lopu kesken.
   Täytyy myöntää että loksahti monttu auki kohdassa "siivoan kissanhiekka-astian kerran viikossa". Miksi niin harvoin, onhan se kissalle mukavampi mennä puhtaaseen laatikkoon :S meillä tyhjennetään aamuin illoin ja kyllä sieltä tulee yhteensä 3 pissapalleroa ja kasa kakkaa. Eihän sinne muuta mahtuiskaan viikon päästä ku sitä ihteään. Olen kuullut että siihen kissanpissan hajuun tottuu, ettei haista enää vaikka koko kämppä ja vaatteet lemuaa.

   Lainaa

  77. Kissanvessa 13.5.2016 11:51
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   illuusia: Mikäli laatikkoa pitää siivota kerran päivässä jottei haise niin ehdotan: hankkikaa isoin mahdollinen hiekkalaatikko minkä päällä on aktiivihiilisuodatin, 15 kg säkin Golden Grey-kissanhiekkaa, kissan mikä peittelee jätöksensä hiekan alle eikä jätä niitä siihen päälle löllöttämään kuten jotkut kissat tekevät, ja hiekkalaatikon desinfiointiainetta. Laatikko ei haise ikinä. Pari kertaa viikossa tyhjennys riittää, hiekat voi vaihtaa kuukauden parin välein. Jos puolestaan on halua siivota laaria joka päivä, niin suosittelen markettien hiekkoja, ovat tosi hyviä päästämään eau de chattia läpi huonetta piristämään. Jo yhdet lirut riittävät!
   Meillä on käytössä laadukkaat hiekat, ei mitään markettimurskaa. Kyse ei olekaan hajusta, vaan käyttömukavuudesta. Jos kissan käytöstä hiekalla seuraa hieman, niin näkee sen puolisokeakin, että likaista hiekkaa kuopii enemmän ja vessakäynti on kissalle epämiellyttävä. Meillä ei haise vessa kolmella kissalla ollenkaan, mutta siivous aina kun se on likainen - eli joka päivä. Jos kissanpaska haisee, niin vika on ruuassa. Markettimoska saa paskan haisemaan kuolettavalta.

   Lainaa

  78. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Näille mielensäpahoittajille pitäs heittää yläfemma tuolilla

   Lainaa

  79. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Te, jotka täällä valitatte murteesta, ette itsekään kirjoita ihan puhdasta suomen kirjakieltä. Miksi muka on enemmän oikein kirjoittaa vaikkapa "mä" kuin "mie"?

   Lainaa

  80. King Arthur 13.5.2016 20:21
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Exän sisko lähti miehensä kanssa 2 viikoksi reissuun ja exä kävi kerran päivässä katsomassa ja ruokkimassa. Miettikää, lähes 24 tuntia yksin joka päivä 2 vkoa ja vieläkään ei hirttäytynyt tai muin tavoin ruvennut itsetuhoiseksi.

   Lainaa

  81. King Arthur 13.5.2016 20:24
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Joo ja murrevalitus on yhtä fiksua kuin ihmisen arvostelu asuinpaikan tai muun satunnaisen asian perusteella. Jokaine murre on sitä oikeet suomee (lue Turun nuotilla).

   Lainaa

  82. Satunnainen randomi 14.5.2016 13:54
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   realisti: Susittelen hankkimaan kunnollista hiekkaa ja ovellisen laatikon. Jos paska ja kusi alkaa välittöästi haista, on laatikon hiekka melko surkeaa.
   Tuttuni käyttää kissojen laatikoissa samoja kuivikepellettejä kuin mökin kuivavessassa. Ei haise, ja kun on kokonaan kuivunut voi kompostoida tai polttaa.

   Lainaa

  83. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Voi hyvää päivää: Kissanomistajana voin nauraa näille ihan kunnolla Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa ja vaihdan kokonaan uudet hiekat kerran kuussa ja samalla pesen astian. Ei ole kissaa haitannut tämä järjestely yhtään ja jos haittaa, se kyllä huomauttaa maukumalla hiekkalaatikon vieressä ja lyömällä hiekkalaatikon ovea. Nyt oikeasti ihmiset! Jos on kauemmin poissa (välillä lauantai aamuna lähtenyt ja sunnuntai-iltana tullut), niin sitten kahteen astiaan muroja ja vettä ettei lopu kesken.
   Mahtaa sun kotona olla muikea käry...

   Lainaa

  84. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Laatikon ja asunnon haiseminen on monen tekijän summan. Onko kissa leikattu, millainen sen ruokavalio on, mitä materiaalia hiekka on, kuinka usein laatikko siivotaan... Omien kissojen laatikot putsaan n. parin päivän välein - aikoinaan se tuli tehtyä tunnollisesti joka päivä, mutta ruokavalion muututtua raakaruokaan tarpeiden määrä pieneni, eikä hajuhaitoista voi enää puhua. Loppupeleissä seuraisin kuitenkin kissojen käytöksestä, milloin viimeistään pitää putsata. Toiset ovat herkempiä kuin toiset.

   Lainaa

  85. VaniljaKukkanen 15.5.2016 16:06
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   argh: Toi ryhmä on nykyää iha hullu :DD tyypit tekee toisistaan eläinsuojeluilmotuksia ja haukkuu minkä ehtii, neuvoja ei voi kysyä ku leimataan tyhmäksi.
   Viisaita taitaa olla ne joilla on se joku eläin mutta eivät kuulu mihinkään eläinryhmään Facebookissa tai foorumeilla.

   Lainaa

  86. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Mua kiinnostaa tästä keskustelusta kokonaan puuttuva osa: eikö teidän kissat tarvitse ihmisen läsnäoloa muuhun kuin ruokkimiseen ja hiekan putsaamiseen? Me ei jätetä kissoja ilman hoitajaa yli 12 tunniksi. Kissat saa märkäruokaa 12 tunnin välein eli kahdesti päivässä eikä tulisi kuuloonkaan mikään muu. Ruoka ahmitaan nopeaa vauhtia ja varsinkin meidän 6kk kissa söisi kerralla kaiken, mitä edestään löytää. Hiekat putsataan noin kerran päivässä tai joskus useammin, jos joku kissoista heittää hajupommin (joita kaikki kakat ei suinkaan ole). Mutta se pääpointti on, että kissat kaipaa ihmisen seuraa! Ne haluaa olla sylissä, ottaa vastaan rapsutuksia ja niiden kanssa leikitään. Joskus meillä on käynyt hoitaja aamuin illoin ruokkimassa ja muuten kissat on olleet yksin päivän ja yön, mutta ruokkimishetkiin kuuluu myös leikkiminen ja ajanvietto kissojen kanssa. En voisi kuvitellakaan jättäväni kissoja ilman ihmiskontaktia kokonaiseksi vuorokaudeksi saati viikonlopuksi. Ei kissa, tai mikään elävä olento, ole mikään koriste, jonka voi jättää huomioimatta silloin kun se itselle sopii. Siitä pitää huolehtia ja huomioida sen muutkin kuin tarvehierarkian alimman portaan tarpeet elossaselviämisestä. (tämä viesti on kirjoitettu teille sohvalta kahden kehräävän kissan alta)

   Lainaa

  87. Tulos: -10 (14 ääntä)
   King Arthur: Exän sisko lähti miehensä kanssa 2 viikoksi reissuun ja exä kävi kerran päivässä katsomassa ja ruokkimassa. Miettikää, lähes 24 tuntia yksin joka päivä 2 vkoa ja vieläkään ei hirttäytynyt tai muin tavoin ruvennut itsetuhoiseksi.
   Miten niin 24 tuntia yksin joka päivä 2 viikkoa? Eikö se exä sitten käynytkään katsomassa eikä hoitamassa kissaa?

   Lainaa

  88. Tulos: +3 (13 ääntä)
   Kissat voi jättää keskenään vk-lopuksikin KUNHAN on tarjolla paljon vettä! Ihme nillittämistä taas.

   Lainaa

  89. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Zek: Koko yhteisö täynnä stereotyyppisia yksinäisiä kissanaisia, joiden elämä pyörii jonkun elikon ympärillä…
   Stereotyyppisiä yksinäisiä kissanaisia? Monilla miehilläkin on kissoja eivätkä he sen yksinäisempiä ole kuin muutkaan, löysää jo bimbo pipoasi ja vie se haiseva piskisi kuselle.

   Lainaa

  90. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Jakobsson: Olen ihmetellyt hajua joidenkin kissaihmisten kotona. Nyt tajuan: ne eivät putsaa kissojen vessoja. Meillä putsataan heti, jottei se haju leviä koko huusholliin. Meillä ei haise kämppä ihmisen tai eläimen eritteille. Kissan hajuaisti on huimasti parempi kuin ihmisen; vaikkei kuivuvien kikkareiden ja ammoniakiksi muuttuvan urean tuoksu itseä haittaisikaan, se saattaa häiritä kissaa niin että se alkaa kartella pottaansa ja tekee tarpeet seuraavaksi olohuoneen nurkkaan. Niin käytöshäiriöt syntyvät. Älkää saatana hankkiko eläintä, ellette viitsi pitää siitä hyvää huolta. Te ette ansaitse eläintä, eikä yksikään eläin ansaitse sellaista omistajaa.
   Minä haistan aina onko jossain kämpässä koiria, usko tai älä, mutta ne haisevat vaikka ulostavat muiden riesaksi ulos. Kissanvessat kannattaa pitää aina ulkona esim. parvekkeella tai aidatulla pihalla niin eivät haise.

   Lainaa

  91. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Kummallisia ääripäitä tuntuu olevan. Joko mielipide on, että voi olla pitkään poissa, tai sitten ei voi jättää kuin pariksi tunniksi yksin. Ruokinnasta laki sanoo: "Ruokinnassa on otettava huomioon kunkin eläimen tarpeet ja varmistettava, että jokainen eläin saa ravintoa riittävästi." Eri sivustoilla eläinlääkärien antamat suositukset ovat vapaa ruokinta (= kuivamuonaa jatkuvasti tarjolla) tai ruokinta 2-3 krt/pv. Vapaa ruokinta ei tietenkään onnistu, jos kissa on ahmatti. Kissan hiekkalaatikon siivouksessa kannattaa muistaa se, että kissa on siisti eläin, eikä tykkää käyttää likaista laatikkoa. Täten jätökset tulisi siivota 1-2 krt/pv. Hiekan vaihtoväli riippuu käytetystä hiekasta. Laatikko tulisi myös pestä hiekan vaihdon yhteydessä, ainakin jos hiekan alle on takertunut likaa. Tyypillinen vaihtoväli on yksi viikko.

   Lainaa

  92. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Niin ja tosiaan omasta kokemuksesta voin sanoa, että tein esimerkiksi töitä pariskunnalle, jolla oli kaksi kissaa. He siivosivat kissan laatikosta jätökset ehkä 2-5 päivän välein. Haju asunnossa oli jäätävän hirveä. Lisäksi kun laatikko alkoi täyttyä jätöksistä, kissat tykkäsivät tehdä jätöksiä muualle asuntoon. Eikä ihme. Kuka nyt likaisessa vessassa tykkäisi käydä.

   Lainaa

  93. Tulos: +5 (13 ääntä)
   Itselläni ei ole ollut kissaa, mutta olen useasti ollut tuttavien kissojen lomahoitajana. Tällöin olen joko oleskellut yöpynyt kissojen luona tai käynyt niiden luona vähintään kaksi kertaa päivässä. On hyvä muistaa, että vaikka kissa ei ole laumaeläin sanan varsinaisessa merkityksessä, se on kuitenkin sosiaalinen eläin ja nauttii seurasta. Yksinäinen kissa on siis onneton kissa.

   Lainaa

  94. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Huhhuh näitä mokia kun lukee, niin kylläpä meillä on Suomessa kasapäin mielenvikaisia akkoja.

   Lainaa

  95. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Jaa: Ps. Bakteerijuttu oli ihan hatusta heitetty, teidänkin kissat söis oravat ja pikkulinnut jos ne ei olis lukittu sisälle ja syötetty lihaviks.
   Joo söisi, mutta navettakissaa saakin olla kaiken aikaa madottamassa ellei halua vastenmielisiä loisia elämäänsä. Voidaan riidellä siitä onko kissa siisti eläin vai ei (on se), mutta ainakin ihmisen pitäisi olla. Itse siivoan sen lootan aamulla, siinä menee 20 sekuntia, ja vien roskat ulos. Tämä on ihmisasumus eikä mikään paskavarasto. Mitä kissan yksin jättämiseen tulee, omani ainakaan eivät ole erityisen itsenäisiä; haluavat leikkiä ja istua sylissä. En silti luule että ne hirttäytyvät kiipeilypuuhun jos ovat 24 h yksin -ennen lähtöä ja takaisin tulon jälkeen leikitetään sitten enemmän. Vettä varten on suodattimella varustettu lähde. Tuo legenda yksinäisistä kissanaisista lienee pelkkää katkeruutta; en huolisi miestä joka ei pidä kissoistani, mutta meninkin sitten naimisiin tyypin kanssa joka väittää että kissojen ymmärtämisestä on taktista etua tietokonepeleissä. En tiedä, mutta on siitä ainakin taktista etua avioliitossa. =)

   Lainaa

  96. Tulos: +2 (4 ääntä)
   No onpas taas musta-valkoista...

   Lainaa

  97. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Minulla on yksi kissa. Kissalla on yksi hiekkalaatikko. Hiekkalaatikosta poistetaan teokset joka toinen päivä. Laatikko ei haise, koska hiekka on laadukasta. Hiekka on EverCleania. Laatikko puhdistetaan kaikin puolin laimealla Fairy-vedellä kerran kuussa. Kissalla on yksi vesikippo jonka täyte vaihdetaan joka aamu. Kippo huuhdellaan harjan avulla joka vaihdon yhteydessä. Kippo pestään kerran viikossa Fairylla. Kissa syö laadukasta kuivaruokaa sekä raakaruokaa. Käyn töissä 8h/pvä. Työmatkoihin menee n 0,75h/pvä. Olen pois kissani luota n. 9h/pvä. Minulla on myös muuta elämää. Saatan olla viikonloppuisin pois kotoa n 40 tuntia putkeen. Tällöin naapurini käy kerran antamassa kissalle lisää ruokaa ja vaihtaa veden. Kissani on onnellinen joten minä olen onnellinen. On hölmöä kiistellä hiekkalaatikon tyhjennyksestä tai veden vaihdosta. Pienet erot eivät kissan elämää mullista. Jokainen eläin on erilainen ja ihmiskumppanin tulee mukautua siihen.

   Lainaa

  98. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Voi hyvää päivää: Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa
   Kyllä se laatikko pitää siivota vähän useammin ku kerran viikossa. Kissat kyllä suostuu käymään törkysellä laatikolla koska siistejä eläimiä ovat, mutta kyllä kaikilla olis parempi olla jos ei laatikko olis ihan pisujen peitossa. Ei ole pakko ottaa kissaa jos ei jaksa nostaa lortteja laatikosta pari kertaa viikossa.

   Lainaa

  99. Voi hyvää päivää 2.0 29.6.2016 21:24
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   amt: Sun kotona varmaan haisee hyvältä.
   Kannattasko ehkä vihdoinkin vaihtaa se paakkuuntuva hiekka puupelletteihin?

   Lainaa

  100. Skipiduveinau 22.7.2016 11:47
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Heivain ja sillee ! Taikahiekoist en tie tai muusta... mutta leikkaamattoman kisun eritteet haisee vahvemmin toisin ko leikatuilt ja kerra osti yli 20 euroo maksavaa hiekkaa jota väitettii parhaaksi ni ei ollu mitää hyötyy vaa totesi et vitut ja hain lidlistä vitose maksava pussi(tämä hiekka myös peittää hajut) josta riittää koko saakeli lootaa toisi ko siitä "kalliistapriimast". Menetin yöuneni ko e aattele kissani parasra

   Lainaa

  101. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Meillä kissa oli itsekseen 4 yötä. jätettiin paljon raksuja (muuta ei tykkää syödäkkään) ja paljon vettä eri kippoihin. Kotiin palatessa ei löydetty hirttäytynyttä kissaa vaan iloisesti vastaan tuleva lemmikkimme. ruokaa ja vettäkin oli vielä jäljellä.

   Lainaa

  102. Apinakapina 8.1.2019 1:29
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Jorkku: Kissan maksa vaurioituu jos se on vuorokauden ilman vettä-
   Luonnonmukaisesti, pieniä (kokonaisena) eläimiä syövä terve kissaeläin itseasiassa juo tosi vähän vettä. Ja kuravesi on parasta... Tylsä hifistellä tähän, kun itse olen sitä rennonpaa kissan omistaja rotua. Mut siis ei se maksa heti vaurioidu jos menee vähän pidemmäksi. Mutta joo, se on yksi asia minkä tarkistan ennen kuin astun ovesta ulos. Vettä tarpeeksi kissalle ja koiralle.

   Lainaa

  103. Lentohärveli 27.1.2019 8:05
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Meillä on ainakin pakko siivota hiekkalaatikko vähintään kerran päivässä, joskus jopa aamuin illoin. Oma katti on sen verran hienohelma että ei mielellään edes käy laatikolla jos siellä on yhdetkin vanhat jätökset lojumassa. Paakkuuntumaton hiekka taas vain pahentaa asiaa, kissa on ilmeisesti sitä mieltä että se on itsensä pirun keksintö ja mieluummin käy kuseksimassa vaikka omistajan sänkyyn kuin ruikkaisi paakkuuntumatonta hiekkaa päinkään. Mutta jos itselle ja kissalle sopii laatikon tyhjennys kerran viikossa, niin mikäs siinä.

   Lainaa

  104. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Pariinkin kertaan tehty ihan parinkin vuorokauden reissu. Vettä laitettu useampaan kuppiin (jos vaikka kaatuu). Ja ruokaa myös useassa kupissa. Kissa on pärjännyt hyvin. Kissa ei todellakaan vaadi 24/7 palvelua ja huolenpitoa. Koirat ovat asia erikseen.

   Lainaa

  105. Viisas nainen 26.2.2019 18:00
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Oli pakollinen tieto: Eläintenhoitajat onkin tosiaan tunnetusti niitä eläinasiantuntemuksen ammattilaisia… Faktat toki riippuu siitä koulusta, josta tokari on haettu. Rehellisesti en luottaisi oletuksena yhdenkään eläintenhoitajan tietoihin, ja vielä vähemmän jos niitä pitää perustella sillä, että “olen eläintenhoitaja!” eikä vaikka [...]

   Lainaa

  106. Hikoileva majava 27.4.2021 0:45
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Voi hyvää päivää: Kissanomistajana voin nauraa näille ihan kunnolla 😁 Itsekin siivoan kissanhiekka-astian noin kerran viikossa ja vaihdan kokonaan uudet hiekat kerran kuussa ja samalla pesen astian. Ei ole kissaa haitannut tämä järjestely yhtään ja jos haittaa, se kyllä huomauttaa maukumalla hiekkalaatikon vieressä [...]
   Itse siivoan parin päivän välein, mutta pesen laatikon paljon harvemmin. Ehkä pari kertaa vuodessa. Mun kissa on nimittäin sellanen nirppanokka, että hänelle ei kelpaa pesty astia ja pitää jättää aina vanhaa hiekkaa laatikkoon 🙄 Muuten kusee sohvalle perkele. Ja sen verran sosiaalinen olento, että ei voi jättää pitkäksi aikaa yksin. Kyllä se päivän on pärjänny ja yön ylite, mutta vihanen sitte, ku tulee takasi kotii

   Lainaa

  107. Lypsylämmin kesyaasi 30.5.2022 12:06
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Vittu ku ihmiset on vieraantuneet luonnosta. Kyllä kissat pärjää. Jos ne pärjää luonnossa niin pärjää varmaan sisällä talossakin jos siellä on ruokaa ja vettä. Tästä saa helvetisti miinusta mutta ennen eläinperäisen ruoan ja muiden tuoyteiden cancelointia pitäs canceloida lemmikkieläimet.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kissat, kissavahti, yksin, ruoka, eläinsuojelu