Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 250

Onko mansikoilla aivot?
Sekalaisia, osa 250

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1342 (1364 ääntä)
   Kumma jos ei ole Marjaanalla kohta postilaatikko tukossa tuolla ilmoituksella. Saa vielä ihan päättää maksaako vain elatusmaksuja vai koko perheen menot

   Lainaa

  2. Tulos: +628 (646 ääntä)
   Marjaanalta kieltämättä ihan hyvä yritys.

   Lainaa

  3. Tulos: +1166 (1180 ääntä)
   Kyllä Suvi, mansikat on yleensä alkoholisteja joilla on oma tahto. Ne imevät pelkästään alkoholin boolissa koska eivät muusta välitä.

   Lainaa

  4. Tulos: +703 (733 ääntä)
   Suvi hyvä, ehkä olisi paras jos jättäisit sen viinalla lotraamisen ihan muille. Vaikka sille mansikalle.

   Lainaa

  5. Pahvitonttu 31.5.2016 1:03
   Tulos: +545 (563 ääntä)
   Niin siis tietenkin mahdollinen siemennesteen lahjoittaja haluaakin kustantaa kaikki Marjaana menot, kyllä kyllä

   Lainaa

  6. Tulos: +475 (485 ääntä)
   Ihana Tuija, hieno asenne

   Lainaa

  7. Luomuteurastaja 31.5.2016 1:10
   Tulos: +455 (467 ääntä)
   Marjaana varmasti nauttinut liotettua mansikkaa ennen tätä päivitystä.

   Lainaa

  8. Tulos: +188 (200 ääntä)
   Samaa olen pohtinut. Imeekö marja alkohoolia. Sen kun selvittäisi niin saattaisi ymmärtää marjaa paremmin.

   Lainaa

  9. Tulos: -41 (167 ääntä)
   Pahvitonttu: Niin siis tietenkin mahdollinen siemennesteen lahjoittaja haluaakin kustantaa kaikki Marjaana menot, kyllä kyllä
   Mä vähän veikkaan että se yritti samalla saada itelleen aviomiestä, joka sitten maksaa ne kaikki menot Tai ainakin sille naurahdin :D

   Lainaa

  10. King Arthur 31.5.2016 2:08
   Tulos: +420 (436 ääntä)
   Jännää muuten miten vesi tajuaa muuttua talvella jääksi. Onnittelut, Tuija!

   Lainaa

  11. Tulos: -49 (185 ääntä)
   Ei tuolla iällä taida voida enää ajankohtaa noin tiukille suunnitella, vaikka "astutuspäivän" suunniteleeki

   Lainaa

  12. totuudensana 31.5.2016 2:18
   Tulos: +160 (202 ääntä)
   Se tunne kun en oo yhtään varma onko Marjaana tosissaan vai ei.

   Lainaa

  13. Tulos: +120 (302 ääntä)
   Eihän Marjaanassa ole muuta varsinaista eroa samanlaisiin kanssasiskoihinsa, kuin että harva kirjoittaa sen auki noin avoimesti.

   Lainaa

  14. Tulos: +116 (132 ääntä)
   Marjaanan tyyli on kieltämättä hyvin...avoin ja ennakkoluuloton. Halukkaita varmaan pilvin pimein. Tai sitten ei. Turha mennä Thaimaahan asti kalaan kun näemmä omastakin maasta sitä fisua saa.

   Lainaa

  15. Tulos: -225 (309 ääntä)
   kille: Ei tuolla iällä taida voida enää ajankohtaa noin tiukille suunnitella, vaikka “astutuspäivän” suunniteleeki
   Sellainen 10 v myöhässä, mutta kun oma elämä ja raha raha raha raha raha..

   Lainaa

  16. kelpaa ainakin minulle 31.5.2016 7:31
   Tulos: +259 (281 ääntä)
   Pena: Sellainen 10 v myöhässä, mutta kun oma elämä ja raha raha raha raha raha..
   Mitäs vikaa siinä omassa elämssä ja rahassa muka on? Kenen muun elämää sitten pitäisi elää ellei omaansa ja kyllä se raha kummasti elämää helpottaa.

   Lainaa

  17. Tulos: +145 (207 ääntä)
   Juomari: Eihän Marjaanassa ole muuta varsinaista eroa samanlaisiin kanssasiskoihinsa, kuin että harva kirjoittaa sen auki noin avoimesti.
   Nykyään naiset alkavat olla koulutetumpia kuin miehet. Tämä tietysti johtaa siihen, että naiset perheessä tienaavat enemmän. En jaksa uskoa kovinkaan monen naisen hakevan pelkkää elättäjää.

   Lainaa

  18. Tulos: -63 (103 ääntä)
   Onkohan Sophia Cannan pikkusisko?

   Lainaa

  19. Tulos: +34 (106 ääntä)
   Suvilta oikeasti hyvä kysymys. Mistä se johtuu että ne marjat maistuu pelkälle viinalle ja niissä ainakin tarinoiden mukaan on hurjasti nimenomaan alkoholia, vaikka itse boolissa sitä ei juurikaan olisi eikä booli maistuisi viinalle. MIKSI?

   Lainaa

  20. Käyttäjä 31.5.2016 9:55
   Tulos: +44 (98 ääntä)
   Pahvitonttu: Niin siis tietenkin mahdollinen siemennesteen lahjoittaja haluaakin kustantaa kaikki Marjaana menot, kyllä kyllä
   Eiköhän tämä ollut humoristinen vihjaus perheen perustamisesta :)

   Lainaa

  21. Tulos: +72 (128 ääntä)
   Jos sen lapsen haluaa itselleen egon jatkeeksi ja tarkoitus ei ole perustaa perhettä, jossa kaikki huolehtivat toisistaan, ei sillä spermanluovuttajalla minun nähdäkseni tuossa tilanteessa ole mitään taloudellista velvollisuutta lapsen ylläpitoon saati missään nimessä lapsen äidin. (Haluan tosin uskoa, että "munkin elämän" oli typo ja tarkoitti oikeasti "muunkin elämän") Vähän sama jos joku pyytteettömästi nostaa autoni ojasta, ei hän ole automaattisesti velvoitettu hinaamaan sitä kotiini. Marjaananhan tuossa pitäisi olla se, joka maksaa avusta - ei toisinpäin. Naiset ei muutenkaan tule tuosta noin vaan suunnittelemalla "kesäkuu ois kiva" raskaaksi. Etenkään enää tuossa iässä. Terv. tein lapsen reippaasti alle 30-vuotiaana ja olen perusterve, mutta sikiämiseen meni monta vuotta

   Lainaa

  22. Tulos: +114 (126 ääntä)
   p: Suvilta oikeasti hyvä kysymys. Mistä se johtuu että ne marjat maistuu pelkälle viinalle ja niissä ainakin tarinoiden mukaan on hurjasti nimenomaan alkoholia, vaikka itse boolissa sitä ei juurikaan olisi eikä booli maistuisi viinalle. MIKSI?
   Osmoosi

   Lainaa

  23. Satunnainen kommentoija 31.5.2016 10:13
   Tulos: +67 (83 ääntä)
   Voiko pelkän munkin elämän maksaa ja onko kyseessä berliinimunkki vai sokerimunkki?

   Lainaa

  24. Tulos: +105 (139 ääntä)
   Luuleekohan Marjaana että spermapankistakin annetaan luovuttajien yhteystiedot, jotta voidaan pyytää elatusmaksuja?

   Lainaa

  25. Tulos: -9 (69 ääntä)
   Narjaana, tee palvelus äläkä lisäänny!

   Lainaa

  26. Tulos: +8 (42 ääntä)
   Siis Marjaana.

   Lainaa

  27. Tulos: -14 (158 ääntä)
   Juomari: Eihän Marjaanassa ole muuta varsinaista eroa samanlaisiin kanssasiskoihinsa, kuin että harva kirjoittaa sen auki noin avoimesti.
   Olet harvinaisen oikeassa. Miehet älkää luottako siihen, että nainen popsii ne pillerinsä. Käyttäkää kortsua tutunkin kanssa. Olen nähnyt liian monta tapausta, monet naiset todella petollisia t. nainen itsekin

   Lainaa

  28. Tulos: +208 (208 ääntä)
   Hei mä en oo hankkimassa lasta just nyt mut jos joku haluaa maksaa mun elinkustannukset niin saa ilmoittautua

   Lainaa

  29. Tulos: +106 (108 ääntä)
   Ja feissarimokien sivuilla sopivasti Power Fruitin mainos "Tavallisen marjan uskomaton voima" :P

   Lainaa

  30. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Pahvitonttu: Niin siis tietenkin mahdollinen siemennesteen lahjoittaja haluaakin kustantaa kaikki Marjaana menot, kyllä kyllä
   Aina kannattaa kokeilla onneaan :D

   Lainaa

  31. Tulos: -28 (108 ääntä)
   Huhhuh: Olet harvinaisen oikeassa. Miehet älkää luottako siihen, että nainen popsii ne pillerinsä. Käyttäkää kortsua tutunkin kanssa. Olen nähnyt liian monta tapausta, monet naiset todella petollisia t. nainen itsekin
   Tämä. Vaikka se nyt ois kuinka parempaa vetää paljaalla nii parempi se ku hetken päästä ilmoitus raskaudesta. Ei siinä teiltä, miehet, kysytä lupaa kun vauvafiilis tulee ja sitten maksat tai itket ja maksat, halusit lapsen tai et. Myös jos parisuhde rakoilee, niin pillereiden "unohtamisellellahan" on hyvä saada.... tai ainakin yrittää saada, jäämään. T. myös nainen

   Lainaa

  32. Tulos: -33 (87 ääntä)
   Pena: Sellainen 10 v myöhässä, mutta kun oma elämä ja raha raha raha raha raha..
   Kaikki naiset haluaa nykyään lapsen vasta 30- 40-vuotiaina. Alle 3-kymppiset äidit taitaa olla jo harvinaisuus? ...itse päätin jo teininä, että hankin yhden lapsen 30-vuotiaana ja näin tein :) Minusta Marjaanan ilmotus on ihan herttainen, mutta epätoivo karkottaa miehet.

   Lainaa

  33. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Marjaanan päivitys alkoi sen verran järkevästi että kuvittelin hänen hakevan vain spermanluovuttajaa muumimukimenetelmään tai muuhun keinosiemennykseen.

   Lainaa

  34. Tulos: +87 (135 ääntä)
   Pena: Sellainen 10 v myöhässä, mutta kun oma elämä ja raha raha raha raha raha..
   Miks pitäis hommata kakara sellaisessa elämänvaiheessa, jossa sitä ei halua? Onneton lapsi tulee, ku äiti ei tee lisääntymispäätöstä omasta tahdostaan. Sitä paitsi en oo eläissäni tavannu ketään 25-vuotiasta sukupuoleen katsomatta, joka olis tarpeeks emotionaalisesti kypsä pitämään huolta toisesta ihmisestä. Ennen aikaan kaiken maailman ipanat puski kakaraa pihalle heti ku kroppa antoi myöten, mutta ei keskenkasvuisen nuoren aikuisen koti ole hyvä paikka kasvaa lapselle.

   Lainaa

  35. Tulos: +51 (81 ääntä)
   Ruma Elsa: Kaikki naiset haluaa nykyään lapsen vasta 30- 40-vuotiaina. Alle 3-kymppiset äidit taitaa olla jo harvinaisuus? …itse päätin jo teininä, että hankin yhden lapsen 30-vuotiaana ja näin tein Minusta Marjaanan ilmotus on ihan herttainen, mutta epätoivo karkottaa miehet.
   Kyllähän kuitenkin ensisynnyttäjien keski-ikä on edelleen muutamia vuosia alle kolmenkymmenen, joten selvästi suurin osa tulee äideiksi alle kolmekymppisinä. Kyllä se taitaa olla niin, että nelikymppinen tuore äiti on se harvinaisuus, sanoohan sen jo biologiakin.

   Lainaa

  36. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Marjaana on rehellinen ilmoituksessaan. Miehilläkin voi olla lapsikuume, muttei sopivaa naista ole löytynyt. Kumpikin voittaa, jos sattuu samassa tilanteessa oleva mies löytymään. Parempi tuo kuin yhdenillanjuttu, jolle väittää syövänsä pillereitä. Tiedän erään pariskunnan, jossa nainen jätti pillerit syömättä kertomatta sitä miehelleen. Lasta ei ole tullut ja ihan hyvä niin. Mielestäni aika kieroa huijata ketään isäksi.

   Lainaa

  37. Tulos: -35 (77 ääntä)
   Kolmonen: Kyllähän kuitenkin ensisynnyttäjien keski-ikä on edelleen muutamia vuosia alle kolmenkymmenen, joten selvästi suurin osa tulee äideiksi alle kolmekymppisinä. Kyllä se taitaa olla niin, että nelikymppinen tuore äiti on se harvinaisuus, sanoohan sen jo biologiakin.
   Perinnöllisyystiede sanoo, että paras aika lapsentekoon on naisella noin 30 vuotta, miehellä noin 23 vuotta. Silloin lapsista tulee optimaalisen terveitä. Miehet eivät saisi ryhtyä isäksi enää täytettyään 35 vuotta lapsen vammaisuusriskin sekä suuren reumariskin takia. (Naisilla taas heidän saamansa lapsen cp-vammariski alkaa kasvaa äidin 35:n ikävuoden jälkeen. Tätä voidaan estää seulomalla, toisin kuin liian vanhan isän aiheuttamia riskejä).

   Lainaa

  38. kolme pientä porsasta 31.5.2016 15:20
   Tulos: +40 (86 ääntä)
   Ei lapsia: Miks pitäis hommata kakara sellaisessa elämänvaiheessa, jossa sitä ei halua? Onneton lapsi tulee, ku äiti ei tee lisääntymispäätöstä omasta tahdostaan. Sitä paitsi en oo eläissäni tavannu ketään 25-vuotiasta sukupuoleen katsomatta, joka olis tarpeeks emotionaalisesti kypsä pitämään huolta toisesta ihmisestä. Ennen aikaan kaiken maailman ipanat puski kakaraa pihalle heti ku kroppa antoi myöten, mutta ei keskenkasvuisen nuoren aikuisen koti ole hyvä paikka kasvaa lapselle.
   ja 25 on susta keskenkasvuinen? okei. tunnen MONTA alle 25 vuotiasta jotka ovat hyviä äitejä. sit on niitä yli 30 vuotiaita jotka ei kasva koskaan aikuiseksi.

   Lainaa

  39. Tulos: +45 (57 ääntä)
   Ruma Elsa: Perinnöllisyystiede sanoo, että paras aika lapsentekoon on naisella noin 30 vuotta, miehellä noin 23 vuotta. Silloin lapsista tulee optimaalisen terveitä. Miehet eivät saisi ryhtyä isäksi enää täytettyään 35 vuotta lapsen vammaisuusriskin sekä suuren reumariskin takia. (Naisilla taas heidän saamansa lapsen cp-vammariski alkaa kasvaa äidin 35:n ikävuoden jälkeen. Tätä voidaan estää seulomalla, toisin kuin liian vanhan isän aiheuttamia riskejä).
   Mistä näitä omasta päästään "faktojen" heittäjiä sikiää. Selvitä älä arvaa. http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/mika_on_paras_ika_tulla_raskaaksi

   Lainaa

  40. Tulos: +26 (36 ääntä)
   Suvi! Ole hyvä ja kertaa peruskoulun biologiasta "osmoosi".

   Lainaa

  41. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Arvailia: Mistä näitä omasta päästään “faktojen” heittäjiä sikiää. Selvitä älä arvaa. http://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/mika_on_paras_ika_tulla_raskaaksi
   Cp-vammariski ei liity äidin tai isän ikään vaan lähinnä lapsen kokoon suhteessa synnytyskanavaan. CP-vamma syntyy useimmiten synnytyskomplikaation, vakavan hapenpuutteen tai aivoverenvuodon vuoksi. Harvemmin esim. istukan irtoamisen, napanuoran solmuun menemisen tms. vuoksi. Keskosilla on isompi riski cp-vammaan kuin täysiaikaisilla, ja yliaikaisilla isompi kuin lähellä laskettua aikaa syntyneillä.

   Lainaa

  42. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Satunnainen kommentoija: Voiko pelkän munkin elämän maksaa ja onko kyseessä berliinimunkki vai sokerimunkki?
   Minä puolestani mietin mihin uskontokuntaan munkki mahtaa kuulua.

   Lainaa

  43. Tulos: +25 (63 ääntä)
   Huhhuh: Olet harvinaisen oikeassa. Miehet älkää luottako siihen, että nainen popsii ne pillerinsä. Käyttäkää kortsua tutunkin kanssa. Olen nähnyt liian monta tapausta, monet naiset todella petollisia t. nainen itsekin
   Koska kaikki naiset haluavat väkisin lapsia, keinolla millä hyvänsä.

   Lainaa

  44. Tulos: -20 (44 ääntä)
   No minä vaadin vauvaa ihan vaan rehellisesti pyytämällä. Kerta viikkoon. Kohta vuos tätä siedätyshoitoa ja vastaus alkaa olla jo aika positiivinen alun jyrkkään eihin verrattuna :'D Parin vuoden päästä täst tulee ihan kalu.

   Lainaa

  45. Perspillu ja hyvät vitut 31.5.2016 22:02
   Tulos: +5 (45 ääntä)
   Kaksi miestä meni marjaan. Toinen edestä, ja toinen takaa.

   Lainaa

  46. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Kuka haluaa puhua itsensä kohdalla astutuksesta? Eläimellistä menoa!

   Lainaa

  47. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Rikotaanpas nyt edes täällä tämä uskomus, että boolin marjat ja hedelmät sisältäisivät erityisen paljon alkoholia. Ei ole mitään syytä sille, miksi nimenomaan marjat ja hedelmät vetäisivät erityisesti alkoholia puoleensa. Toki kaikki marjoissa oleva vesi vaihtuu hiljalleen boolin väkevyiseksi alkoholijuomaksi, mutta ei niihin nyt erityisesti sitä alkoholia keräänny.

   Lainaa

  48. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Voi taivahan vallat kun täällä on ihmisillä vääriä kuvitelmia lisääntymisestä. Mm. kaikki asialliset kommentit ihmisen lisääntymisiän rajallisuudesta on runsaasti miinuksella. Meillä aloitti opettaja koulutuksen aikanaan ensipäivinä sanoilla: "tiesittehän että fyysisesti naisen paras lisääntymisikä on 20-22v". 25 ikävuoden jälkeen hedelmällisyys kääntyy laskuun ja 35v eteenpäin se laskee kuin lehmänhäntä. Ihan normaalillakin lisääntymiskyvyllä varustetuilla. Lisäksi viides-kuudesosalla pariskunnista on erilaisia hedelmällisyysongelmia. Eli eipä 35-vuotiaana todellakaan yleensä voi suunnnitella noin tarkkaan lapsensa syntymäaikaa. Lisäksi olen työssäni tavannut yhtä lailla äärimmäisen kypsiä 18-20-vuotiaita äitejä, kuin epäkypsiä 36-38-vuotiaita. Ettei kaikki tilanteet aina katso ikää vain numeroina. Kolmonen: Ensisynnyttäjien keski-ikä vuonna 2014 oli 28,6v ja kaikkien synnyttäjien keski-ikä samana vuonna oli 30,5v. Ruma Elsa: Taidat sekoittaa keskenään cp-vamman ja Downin syndrooman? Jälkimmäiseen liittyy iän myötä kohoava riski niin naisilla kuin miehillä, tosin miehillä vaikutus alkaa enemmän näkyä vasta +45v.

   Lainaa

  49. Tulos: -16 (28 ääntä)
   kätilö: Voi taivahan vallat kun täällä on ihmisillä vääriä kuvitelmia lisääntymisestä. Mm. kaikki asialliset kommentit ihmisen lisääntymisiän rajallisuudesta on runsaasti miinuksella. Meillä aloitti opettaja koulutuksen aikanaan ensipäivinä sanoilla: “tiesittehän että fyysisesti naisen paras lisääntymisikä on 20-22v”. 25 ikävuoden jälkeen hedelmällisyys kääntyy laskuun ja 35v eteenpäin se laskee kuin lehmänhäntä. Ihan normaalillakin lisääntymiskyvyllä varustetuilla. Lisäksi viides-kuudesosalla pariskunnista on erilaisia hedelmällisyysongelmia. Eli eipä 35-vuotiaana todellakaan yleensä voi suunnnitella noin tarkkaan lapsensa syntymäaikaa. Lisäksi olen työssäni tavannut yhtä lailla äärimmäisen kypsiä 18-20-vuotiaita äitejä, kuin epäkypsiä 36-38-vuotiaita. Ettei kaikki tilanteet aina katso ikää vain numeroina. Kolmonen: Ensisynnyttäjien keski-ikä vuonna 2014 oli 28,6v ja kaikkien synnyttäjien keski-ikä samana vuonna oli 30,5v. Ruma Elsa: Taidat sekoittaa keskenään cp-vamman ja Downin syndrooman? Jälkimmäiseen liittyy iän myötä kohoava riski niin naisilla kuin miehillä, tosin miehillä vaikutus alkaa enemmän näkyä vasta +45v.
   En sekoittanut. On muitakin kehitysvammoja, myös pelkästään fyysisiä oireyhtymiä, jotka liittyvät liian vanhaan isään. Tätini synnytti 52-vuotiaana down-syndroomaisen lapsen, se on jo vähän riskaabeli lapsensaanti-ikä. Meillä taas aloitti perinnöllisyystieteilijä luennon: "Naiset! Varokaa yli 40-vuotiaita miehiä. Sen ikäisten miesten ei pitäisi tulla enää isäksi." (tosin nauhalta ja englanniksi, mutta vakuuttavalla asiantuntijuudella). Miehillä ei ole mitään ikääntymissuojaa genetiikassaan, tai muuta vanhenemisenkumoavaa fysiikkaa isäksitulemisen suhteen, päinvastoin kuin teille on kätilöopistossa opetettu. Molemmat sukupuolet vanhenevat ja rappeutuvat yhtäjalkaa iän myötä, miehet hiukan nopeammin. Mainitsemani lasten reuma liittyy nimenomaan yli 35-vuotiaaseen isään, pienempänä pahana mm. värisokeus.

   Lainaa

  50. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kaunis Marjaana polkee jälleen...

   Lainaa

  51. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Ruma Elsa: Ensinnäkin korjaisin, että Kätilöopisto on sairaala. Kätilön 4,5-vuotinen tutkinto suoritetaan nykyään ammattikorkeakoulussa. Toisekseen, olisiko sinulla jotain lähdeviitteitä väitteillesi miesten nopeammasta rappeutumisesta lisääntymisen suhteen naisiin verrattuna? Siis mm. tästä naisia korkeammasta tautitaakasta. Itse kun en ole tähän törmännyt vaan olen oppinut miehillä olevan hieman enemmän pelivaraa kuin naisilla, vaikka toki miehilläkin siittiöiden laatu ja/tai määrä todennäköisemmin iän myötä heikkenee. Toki seison korjattuna, jos tähän on uutta tietoa tullut. :) Cp-vamman sinulle tuolla joku aiemmin jo selittikin, niin sitä en lähde tässä toistamaan.

   Lainaa

  52. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Tuli hieman sellainen mielikuva, että Marjaanalla loppui rahat ja jotenkin pitää nyt sitä saada ja samalla päästä alkoholismista eroon. Ihan legit vaihtoehto kai tämä sitten on.

   Lainaa

  53. TapioRautaWaara 5.6.2016 13:31
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   Marjaana, unelmieni lady(boy)

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Tahtoisin lukea Tuijan kirjoituksia enemmänkin!

   Lainaa

  55. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Jouduin lukemaan Marjaanan viestin kahteen kertaan. Aluksi luulin että kysymys vaikka lesbopariskunnasta joka haluaa lapsen, mutta kyllä se nyt oli vain persaukisen sinkun patenttiratkaisu..

   Lainaa

  56. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ruma Elsa: Perinnöllisyystiede sanoo, että paras aika lapsentekoon on naisella noin 30 vuotta, miehellä noin 23 vuotta. Silloin lapsista tulee optimaalisen terveitä. Miehet eivät saisi ryhtyä isäksi enää täytettyään 35 vuotta lapsen vammaisuusriskin sekä suuren reumariskin takia. (Naisilla taas heidän saamansa lapsen cp-vammariski alkaa kasvaa äidin 35:n ikävuoden jälkeen. Tätä voidaan estää seulomalla, toisin kuin liian vanhan isän aiheuttamia riskejä).
   Mistähän nämä "faktat" on lähtöisin? Vai että ihan cp-vamman riski kasvaa ja sitä jopa seulotaan. Enpä ole koskaan kuullut ja olen sentään alalla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vastaanottokeskus, Helsinki, mummo meni naimisiin, siemenneste, booli, marjat, alkoholi