Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kevätsiivous

Nuori nainen kuvittelee aloittavansa uuden elämän... näin.
Suurenna näkymä
Kevätsiivous

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +2166 (2184 ääntä)
   Mutta onneksi Suvissa ei ole mitään vikaa

   Lainaa

  2. Tulos: +881 (901 ääntä)
   Itselleni riitti ikkunanpesu, mutta joku otti homman tänä keväänä vähän vakavammin.

   Lainaa

  3. Tulos: +1205 (1219 ääntä)
   Ihmettelen miten kukaan haluaisi olla tuollaisen ystävä tuon jälkeen...

   Lainaa

  4. Tulos: +418 (450 ääntä)
   Juuh elikkäs Suvi, ei jatkoon.

   Lainaa

  5. Tulos: +898 (904 ääntä)
   Suvin tulevaisuus näyttää hyvin yksinäiseltä. Varmaan miettii loppuelämänsä sitä miten paljon vika on MUISSA ihmisissä.

   Lainaa

  6. Tulos: +425 (453 ääntä)
   Sanokaa nyt jo että tämä on vaan paska trolli, eihän tollasta ihmispersettä voi oikeesti maa päällään kantaa :D .

   Lainaa

  7. Tulos: +511 (517 ääntä)
   Tekisin kaikkeni ansaitakseni Suvi sinut kaverikseni. Ollaanko läheisiä kavereita? Olen luotettava ja hyvä ystävä, mitä nyt joskus vähän arvostelen ja haukun toisia sosiaalisessa mediassa, kun he eivät itse tajua poistua elämästäni, sovimme siis hyvin yhteen. :)

   Lainaa

  8. Tulos: +201 (207 ääntä)
   Houkutteleva tarjous!

   Lainaa

  9. Vierailija 10.5.2016 1:05
   Tulos: +266 (280 ääntä)
   Niitä kavereitahan hankitaankin noin vain.. Onnea matkaan Suvi valitsemallanne uralla. Voi tulla ullatus vastaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +113 (121 ääntä)
   Juuh: Mutta onneksi Suvissa ei ole mitään vikaa
   Täydellisyyden perikuva.

   Lainaa

  11. Tulos: +250 (260 ääntä)
   Mitäköhän pahaa pitäisi tehdä, että ansaitsisi Suvin ystäväkseen...

   Lainaa

  12. Tulos: -191 (233 ääntä)
   Hmm... Ei vielä yhtään kommenttia miinusten puolella...

   Lainaa

  13. Tulos: +231 (235 ääntä)
   Välillä pitää oikein muistuttaa itseään, että kyllä, feissarimokailijat ovat oikeita, eläviä ihmisiä.

   Lainaa

  14. Tulos: +574 (588 ääntä)
   MUN kanssa. MUHUN yhteyttä. Kuunnella MUA. Välittää MINUSTA. MÄ.

   Lainaa

  15. Tulos: +350 (364 ääntä)
   Kuulostaa paljon eräältä ex-kaveriltani, jonka ympäriltä ystävät aina tuntuivat vähitellen kaikkoavan. En ymmärtänyt miksi, kunnes hän itse laittoi välit kanssani poikki kun en kuulemma ollut "tarpeeksi kiinnostunut" hänen kuulumisistaan :D ilmeisesti päivittäinen viestittelymme ei keskittynyt häneen tarpeeksi. Näin jälkeenpäin ajatellen hän taisi tehdä minulle palveluksen.

   Lainaa

  16. Tulos: +236 (244 ääntä)
   Toi viimeinen kappale tuo mieleen Suosikin/Koululaisen/Sistersin kirjekamupalstat. Puuttuu vaan tyypillinen loppumantra tyyliin: "PS. Kuva ois kiva. PPS. Rillipäät älkää vaivautuko! PPPS..."

   Lainaa

  17. Tulos: +268 (276 ääntä)
   ''Oot ahdasmielinen ja arvostelija'' kumpikohan tossa on se pahempi arvostelija...

   Lainaa

  18. Tulos: +215 (221 ääntä)
   ...ehkä nämä Suvin entiset ystävät ovatkin ihan fiksuja ja eivät vain halua olla missään tekemisissä hänen kanssa.

   Lainaa

  19. Tulos: -68 (108 ääntä)
   Entäpä jos Suvi onkin oikeassa?

   Lainaa

  20. Tulos: +288 (294 ääntä)
   Käy sääliksi Maijaa, joka on joutunut tuntemaan Suvin eskarista saakka.

   Lainaa

  21. Tulos: +245 (257 ääntä)
   Suvi muistuttaa mun entistä ystävää, jonka mielestä ystävyyden mittarina on se, kuinka paljon ystävä pitää häneen yhteyttä. Hän aina väitti, etten koskaan pidä yhteyttä ja että hän joutuu aina olemaan se, joka ottaa yhteyttä "ensin", vaikka todellisuudessa juuri tämän paineen alla viestittelin hänelle tämän tästä (velvollisuudentunnosta). Hän oli sitä mieltä, että olen huono ystävä, kun mulla ei ollut aikaa nähdä häntä joka viikko. Aika takertuva tapaus oli tää kaveri, itselläni kun olis ollut muutakin elämää. Lopulta, vuosia kestettyäni sitä paskaa ja ymmärrettyäni, ettei se ihminen koskaan muutu, laitoin viimein välit poikki. Voi sitä vapauden tunnetta! Paras päätökseni ikinä.

   Lainaa

  22. Tulos: +246 (254 ääntä)
   Gren: ”Oot ahdasmielinen ja arvostelija” kumpikohan tossa on se pahempi arvostelija…
   Tossa kommentissa oli vielä se hienoa, että kun Emilia kritisoi asiallisesti Suvin todella huonoa ja lapsellista tapaa toimia, niin heti haukutaan kritiikin johdosta ahdasmieliseksi ja arvostelijaksi. Voimme vain miettiä millä tavalla esim. Emmi sitten on kusipää ja selkäänpuukottaja. Onkohan esim. mennyt toisen ihmisen pariksi joskus vuonna nakki jossain yläasteen ryhmätyöhommassa ja Suvi ei ikinä unohda sitä?

   Lainaa

  23. Tulos: +94 (100 ääntä)
   riesa: Käy sääliksi Maijaa, joka on joutunut tuntemaan Suvin eskarista saakka.
   Varmaan oikeen odottanut Suvin muuttoa toiselle paikkakunnalle, että pystyi vähentämään yhteydenpitoa korttien lähettelyyn ja satunnaiseen FB-viestittelyyn. Kaikista näistä tapauksista huokuu sellainen tuntuma, että Suvi on pitänyt näitä ihmisiä ehkä yksipuolisesti bestiksinään ja sitten kun on vaihtunut koulut/piirit, niin yhteydenpito on vähentynyt kavereiden osalta, koska veikkaan että Suvi on ollut aina yhtä raskas ihminen kuin tässä päivityksessäänkin. Suvin pitäis tosissaan miettiä, että olisikohan vika itsessä, kun näinkin moni ihminen on kaikonnut sen elämästä eikä halua edes yrittää ylläpitää kaverisuhteita.

   Lainaa

  24. Tulos: +188 (196 ääntä)
   Olen itsekin vähän läheisriippuvuuteen taipuvainen, mutta en kuitenkaan ole samaan aikaan narsistinen. Ymmärrän hyvin, että ystävilläni on minusta erillinen oma elämänsä, vaikka omassa mielessäni usein tulenkin surulliseksi, kun itselleni tärkeät ihmiset eivät pidä yhteyttä tai tule lukuisista pyynnöistä huolimatta kyläilemään. Jokainen on oman elämänsä päähenkilö, mutta muiden elämässä olemme vain sivuhenkilöitä. Suvi taitaa kuvitella, että muut ihmiset lakkaavat olemasta, kun eivät ole Hänen lähellään. Aurinko ja kuukin loistavat vain Hänelle, eikä hän jaa taivaalle katsoessaan niitä kenenkään toisen kanssa.

   Lainaa

  25. Ei ymmärrä 10.5.2016 8:54
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   Tulee mieleen yks kaveri jonka jätin omaan arvoonsa viime vuonna kun oli poistanut mut kavereistaa sen takia etten ollut 3-4kuukauteen laittanut mitään viestiä hälle.. Noh eipä kylläkään häneltäkään ollut tullut mitään viestiä taikka soittoa. En vaan ymmärrä tollasia ihmisiä.

   Lainaa

  26. Tulos: +171 (175 ääntä)
   Onneks mulla on vaan sellasia kavereita ettei tarvi olla velvollisuudentuntuisesti yhteyksissä. Olkoonkin edellisestä näkemisestä viikko, kuukausi tai vuosi, aina voidaan jatkaa siitä, mihin jäätiin. Se on Suvi sellaista se ystävyys aikuisena.

   Lainaa

  27. Tulos: -39 (51 ääntä)
   tää ämmä on käyny lukion,eli n.20v?

   Lainaa

  28. Tulos: +96 (100 ääntä)
   Onko Suvi muuten tämän tempauksen jälkeen "luotettava"?

   Lainaa

  29. jukkapalmu 10.5.2016 9:45
   Tulos: +93 (99 ääntä)
   Suvin uusiksi kavereiksi lienee jonoa...

   Lainaa

  30. Tulos: +126 (134 ääntä)
   "Solvaan ystäviäni julkisesti, kuka haluaisi ystäväkseni?" Ja varmastikin tähän tulee jatkoa kun Suvi ei ymmärrä miksei synny jonoa.

   Lainaa

  31. Tulos: -82 (124 ääntä)
   Hirveän helppo on arvostella ihmistä tekstin perusteella, mutta vaikeampi tehdä oikea diagnoosi. Mitäpä kuitenkin jos keskittyisitte miettimään, olisiko kyse vakavasta mielenterveysongelmasta, jota pitäisi hoitaa, vai ehkä aspergerista, jota ei voi hoitaa mutta jota poteva kyllä oppii sosiaalisen elämän säännöt jos haluaa? Emme me kaikki ole kuspäitä tahallamme, vaan käytökseen voi olla järjellinen selitys.

   Lainaa

  32. Tulos: +47 (51 ääntä)
   "Oh, YOU'RE ON MY LIST!" :D

   Lainaa

  33. Tulos: +88 (98 ääntä)
   Yksinäisyys paistaa läpi. Suvi on ollut liikaa yksin, miettinyt yksinään kotona kaikenmaailman epäolennaisuuksia ja alkanut kantaa kaunaa kaikille tyhjän takia. Kiukuttelusta puuttui kokonaan yksinäisyyteen usein liittyvä häpeä, Suvi vain haki raivosta kihisten syytä,miksei kellään ole koskaan aikaa. Tästä syystä epäilen häntä infantiiliksi persoonaksi, epäilen lisäksi apukoululaiseksi. Kaikille löytyy kyllä ystäviä, mutta vain siten, ettet vaadi mitään, vaan tarjoat itse jotain: vitsejä, menopaikkoja, seuraa arkisiin menoihin, apua töihin tai ongelmiin, kuuntelemista, kyselemistä ja neuvoja. Minulla ei ole koskaan ollut varaa laatia ystäville vaatimuslistaa, kuljen aina sen kanssa joka tykkää jutuistani... yhden kanssa käyn lenkillä kerran viikossa, toista kiinnostaa nähdä trendikahviloissa tai luksusravintolassa vain 2 kertaa vuodessa. Kypsä ihminen hyväksyy, ettei täydellistä ystävää olekaan. Paitsi ehkä hetken, yläasteella, se besu jonka kanssa aina tultiin ja mentiin ja ymmärrettiin vain toisiamme kaikki ne vuodet... tai ainakin kuukaudet.

   Lainaa

  34. Tulos: +105 (111 ääntä)
   Että hyvätki kaverit lähtee jos "kuulee vähä juttua"? Tai jos ei joka välis kysele miten menee? Voi jeesus. Ps. en kiinnostunut

   Lainaa

  35. Tulos: +80 (90 ääntä)
   Tiiviste: Onneks mulla on vaan sellasia kavereita ettei tarvi olla velvollisuudentuntuisesti yhteyksissä. Olkoonkin edellisestä näkemisestä viikko, kuukausi tai vuosi, aina voidaan jatkaa siitä, mihin jäätiin. Se on Suvi sellaista se ystävyys aikuisena.
   Sun viimeisestä lauseesta tuli mieleen, että toi Suvin toiminta on just sellasta toimintaa mitä tehdään lapsena. Päätetään, että "nyt toi on mun kaveri, ton kans en enää leiki". Eikä edes lapset ole noin ilkeitä, että listataan kaikkien ikäviä tekosia julkisesti, vaan klikit tapahtuu kaikessa hiljaisuudessa. Aika aikuistua, Suvi.

   Lainaa

  36. Tulos: +52 (60 ääntä)
   Vai ei Maija ole vaivautunut käymään Suvin luona kylässä, vaikka on kutsuttu. Miksiköhän...

   Lainaa

  37. Tulos: +78 (82 ääntä)
   Emmi on varmasti postannu tän tänne feissarimokiinkin, hänhän on se _selkäänpuukottaja_

   Lainaa

  38. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Mä olin kerran yhen Suvin kaverilistalla. Eräällä palstalla tuli kirjoitettua hänen kommenttiinsa hieman sarkastiseen sävyyn, jossa myös tietenkin saattoi haistaa pikkupikku kettuilun, muttei kuitenkaan loukkaavaan sävyyn. Ei menny ku 2min nii poisti kavereista :) onkohan kyseessä sama Suvi?

   Lainaa

  39. Sotakoira2020 10.5.2016 13:12
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Suvi ei ymmärrä ystävyyden todellista arvoa. Minusta tuntuu että Suvi ei itse pidä tarpeeksi yhteyttä kavereihin, Suvin tulisi toimia vuorovaikutteisesti myös kaveriin päin. Minulla on tästä kokemusta, jos en ota yhteyttä kavereihin niin kaverit ovat vain hyviä muistoja. Kaverisuhteet kuivuu pois jos vain odottaa seuraavaa soittoa, eikä itse tee mitään kavereiden eteen.

   Lainaa

  40. Tietenkin se on näin 10.5.2016 13:14
   Tulos: +84 (104 ääntä)
   M: Hirveän helppo on arvostella ihmistä tekstin perusteella, mutta vaikeampi tehdä oikea diagnoosi. Mitäpä kuitenkin jos keskittyisitte miettimään, olisiko kyse vakavasta mielenterveysongelmasta, jota pitäisi hoitaa, vai ehkä aspergerista, jota ei voi hoitaa mutta jota poteva kyllä oppii sosiaalisen elämän säännöt jos haluaa? Emme me kaikki ole kuspäitä tahallamme, vaan käytökseen voi olla järjellinen selitys.
   Taikasana asperger mainittu. Suvi sai vapautuksen ja me muut ei vaan ymmärretä häntä.

   Lainaa

  41. Lillukanvarsi 10.5.2016 14:25
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Mulla on kyllä nuorempana ollut ihan samanlainen olo kuin Suvilla. Kavereiksi luulemani kaverit toimivat kuten Suvi yllä kuvailee, tai siltä tuntui. Mutta ikinä, ei ikinä, ei olisi tullut mieleen ruotia julkisesti ja noin suoraan asioita, tai kertoa mielipiteitäni "selän takana" jollekin muulle henkilölle. (Netistä, saati Facebookista ei silloin voitu uneksiakaan.) JOkainen voi itse tykänään miettiä mitä haluaa, mutta toisinaan olisi mietittävä kahteenkin kertaan, mitä julkisesti ilmaisee.

   Lainaa

  42. Tulos: +20 (30 ääntä)
   Ajattelee vaan itseään... Sun pitää kuunnella Mua, sun pitää ottaa yhteäyttä Muhun jne. Niin että sen Suvin ei tartte tehä mitään :( tommoset pskat

   Lainaa

  43. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Juuh: Mutta onneksi Suvissa ei ole mitään vikaa
   Arvostelija ei ainakaan ole!

   Lainaa

  44. TurriPannu-95 10.5.2016 15:29
   Tulos: 0 (18 ääntä)
   Tägää ittes, mä olen Annukka.

   Lainaa

  45. Tulos: +46 (56 ääntä)
   Aika harva yli 20-vuotias ehtii nähdä ystäviä viikottain, koska on opiskelu ja/tai työ, seurustelu jne. Sitten alkaa tulla lapsiakin, eikä enää pääse ulos noin vain. Useimmilla on sitä paitsi enemmän kuin yksi ystävä, mutta koska kaikki pyörii Suvin ympärillä, tätä ei voi hyväksyä. Voin kyllä kuvitella, että Suvilla ei ole työpaikkaa - pomo oli kusipää ja työkaverit selkäänpuukottajia, joten sanoutui irti. Hänellä tuskin on myöskään seurustelukumppania, koska kaikki miehet on sikoja ja jokaiseen on joutunut pettymään. Onhan se sitten kurjaa, kun ei ole itsellä mitään tekemistä ja kaveritkaan eivät pidä yhteyttä. En kyllä tajua, miten Suvi luulee löytävänsä omasta FB:stään uusia ystäviä. Ehkä hän kuvittelee, että koko Suomi lukee juuri hänen sivuaan? Ainakin sai nyt kuuluisuutta Feissarimokien kautta, ja kaveripyyntöjä varmasti satelee...

   Lainaa

  46. Tulos: +32 (44 ääntä)
   Lillukanvarsi: Mulla on kyllä nuorempana ollut ihan samanlainen olo kuin Suvilla. Kavereiksi luulemani kaverit toimivat kuten Suvi yllä kuvailee, tai siltä tuntui.
   Siis heillä oli muutakin elämää kuin sinä? Ja kuulit juoruja heistä? Jos kaveri esim. muuttaa toiselle paikkakunnalle, ei ole enää niin helppoa tavata jatkuvasti. Opiskelut, työt ja seurustelu vievät aikaa kavereiden tapaamiselta. Parikymppisenä voivat omat asenteet ja arvot muuttua nopeastikin, eikä ehkä ole enää yhteistä vanhojen kavereiden kanssa. Olen itse yrittänyt järjestää tapaamista lukioaikaisten kaverien kanssa. Meitä on neljä n. 35-vuotiasta, jokainen eri paikkakunnalla, jokaisella on työpaikka, kahdella lapsia ja kaikki seurustelevat. Plus tietysti perhejuhlat, harrastukset jne. Aikaa, joka sopisi kaikille, ei vaan meinaa löytyä. Tällaista on ystävyys aikuisten kesken. Siinä ei ole mitään draamaa, elämä vaan vie eri suuntiin.

   Lainaa

  47. Tulos: +42 (48 ääntä)
   "Oot ahdasmielinen sekä arvostelija." Sanasta "ahdasmielinen" on tullut muotia. Sitä käytetään nykyään hyvin usein varsinkin nettikeskusteluissa kuvaamaan ihmisiä, joilla on erilaiset näkemykset, tai joista ei muuten vain pidä. Sitä käytetään hukkumasanana myös silloin, kun ei enää keksitä mitään argumenttia. Viitisentoista vuotta sitten vastaavanlaisessa tilanteessa oli tapana sanoa/kirjoittaa "Hanki elämä!"

   Lainaa

  48. Tutkija-ainesta 10.5.2016 18:32
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Hyvä huomio Suvi! Useimmat eivät tunnista asiaa: http://www.talouselama.fi/uutiset/tutkimus-puolet-ystavistasi-ei-todennakoisesti-pida-sinua-ystavanaan-6548381

   Lainaa

  49. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Suvi olisi voinut tehdä julkisen päivityksen ja laittaa Whatsapp numeron. Nyt en voi alkaa kaveriksi. :(

   Lainaa

  50. Tulos: +50 (52 ääntä)
   "Voitte poistaa mut kavereista" Ei Suvi sitten itse voi/jaksa poistaa näitä tyyppejä kaverilistastaan, jos kerran ovat niin ärsyttäviä?

   Lainaa

  51. Tulos: +48 (60 ääntä)
   Tietenkin se on näin: Taikasana asperger mainittu. Suvi sai vapautuksen ja me muut ei vaan ymmärretä häntä.
   Näin. Asperger ei tee ihmisestä kusipäätä.

   Lainaa

  52. Tulos: -24 (46 ääntä)
   Minusta tuo oli aivan hulvaton julkaisu, sisälsi juuri sellaista asiaa, jota kaikki ajattelevat, mutta kukaan ei koskaan uskalla suoraan sanoa. Kuulostaa kovasti siltä, että jostain syystä Suvi kerää ympärilleen hyväksikäyttäjiä, jotka ottavat enemmän kuin antavat. Tavalliset ihmiset jättävät hyväksikäyttäjäkaverit huomiotta ja ongelma häviää itsekseen, mutta yksinäiset ihmiset yrittävät etsiä seuraa myös hyväksikäyttäjistä. Minäkin heitin turhat hyväksikäyttäjäystävät mäkeen 10 vuotta sitten, tosin en kyllä julistanut asiaa somessa. Jännää on se, että kertaakaan en ole heidän seuraansa kaivannut. Tässä yhtenä päivänä veljeni mietti myös, mitä teiniaikojeni kahjot kaverini nykyään puuhaavat, ja sanoi myös, että siinäpä sakki, joita ei todellakaan ole tullut ikävä.

   Lainaa

  53. Tulos: +10 (20 ääntä)
   Kun ikää tulee niin huomaa, ettei sitä aikaa nyt niin kovasti ole huomioida kaikkia kavereita. Itsellä on hyviä ystäviä, joita nähdään esim. kerran vuodessa ja se on ok. Yllättävää tässä oli se että Suvi hyväksyi vähemmistöjen edustajat kaverikseen... ei läpeensä paha.

   Lainaa

  54. Tulos: +1 (13 ääntä)
   narsisti!!!

   Lainaa

  55. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Nimesi: Minusta tuo oli aivan hulvaton julkaisu, sisälsi juuri sellaista asiaa, jota kaikki ajattelevat, mutta kukaan ei koskaan uskalla suoraan sanoa. Kuulostaa kovasti siltä, että jostain syystä Suvi kerää ympärilleen hyväksikäyttäjiä, jotka ottavat enemmän kuin antavat. Tavalliset ihmiset jättävät hyväksikäyttäjäkaverit huomiotta ja ongelma häviää itsekseen, mutta yksinäiset ihmiset yrittävät etsiä seuraa myös hyväksikäyttäjistä. Minäkin heitin turhat hyväksikäyttäjäystävät mäkeen 10 vuotta sitten, tosin en kyllä julistanut asiaa somessa. Jännää on se, että kertaakaan en ole heidän seuraansa kaivannut. Tässä yhtenä päivänä veljeni mietti myös, mitä teiniaikojeni kahjot kaverini nykyään puuhaavat, ja sanoi myös, että siinäpä sakki, joita ei todellakaan ole tullut ikävä.
   Millä perusteella Suvin ystävät ovat hyväksikäyttäneet häntä? Koska joku ei ole palauttanut kämäistä dvd:tä tarpeeksi ajoissa? Sanot, että hyväksikäyttäjät ottavat, mutta Suvin päivityksen perusteella kaverit ovat päinvastoin yrittäneet ottaa etäisyyttä. Luultavasti ovat vain saaneet tarpeeksi Suvista ja koettaneet vähentää yhteuýdenpitoa ilman turhaa draamaa. Mutta sehän ei Suvilandiassa onnistu.

   Lainaa

  56. Tulos: +30 (30 ääntä)
   Kyllä mullakin on monesti tullut mieleen et miten mun kaverit on perseestä, mutta mulla meni todella kauan tajuta se että mussakin on niitä huonoja puolia ja en mäkään oo mikään täydellinen kaverina, pitää vaan hyväksyy ne huonot puolet kavereissa.

   Lainaa

  57. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Ippu: Tekisin kaikkeni ansaitakseni Suvi sinut kaverikseni. Ollaanko läheisiä kavereita? Olen luotettava ja hyvä ystävä, mitä nyt joskus vähän arvostelen ja haukun toisia sosiaalisessa mediassa, kun he eivät itse tajua poistua elämästäni, sovimme siis hyvin yhteen.
   hei suvi, minäkin heti kiinnostuin! kerron vähän itestäni: täältä tullaan muistuttaisin sua koko elämäsi olet etsinyt vain mua mussa on kaikki mitä oltavakin on oon luotettava, kiva, ihana ja viaton. olen täyttä kultaa, kaunein päällä maan kaiken saat mitä olet etsinyt oikeastaan etsinnät voit lopettaa jo nyt tässä ollaan, opettele mua minä olen täydellinen, alan rakastua soita!

   Lainaa

  58. Tulos: +31 (33 ääntä)
   jukkapalmu: Suvin uusiksi kavereiksi lienee jonoa…
   av,yv, jono!! eka!

   Lainaa

  59. Tulos: -23 (39 ääntä)
   batman: Millä perusteella Suvin ystävät ovat hyväksikäyttäneet häntä? Koska joku ei ole palauttanut kämäistä dvd:tä tarpeeksi ajoissa? Sanot, että hyväksikäyttäjät ottavat, mutta Suvin päivityksen perusteella kaverit ovat päinvastoin yrittäneet ottaa etäisyyttä. Luultavasti ovat vain saaneet tarpeeksi Suvista ja koettaneet vähentää yhteuýdenpitoa ilman turhaa draamaa. Mutta sehän ei Suvilandiassa onnistu.
   Jos joku "saa tarpeeksi", on se reilumpaa sanoa suoraan kuin pitää toista varalla ja ottaa yhteyttä vain silloin, kun ei paremmilla kavereilla ole aikaa. Suvi tajusi, että näitä ei hänen seuransa oikeasti kiinnosta, mutta nämä ovat liian selkärangattomia sanomaan asiaa suoraan. Esittävät vain kaveria, mutta käytännössä eivät sitä ole.

   Lainaa

  60. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Fluttershy: “Voitte poistaa mut kavereista” Ei Suvi sitten itse voi/jaksa poistaa näitä tyyppejä kaverilistastaan, jos kerran ovat niin ärsyttäviä?
   Eihän ne 'entiset ystävät' olisi sitten välttämättä huomanneet että ovat kaverilistalta lentäneet, kun ei Suvin julkaisu enää feedissä näkyisi - mikä menetys!

   Lainaa

  61. Luotettavuutta 12.5.2016 10:18
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Jepajeeee: Ihmettelen miten kukaan haluaisi olla tuollaisen ystävä tuon jälkeen…
   Joo, kuka hitto sitä haluaisi, että ei tarvitse itse aina ottaa yhteyttä.

   Lainaa

  62. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Lillukanvarsi: Mulla on kyllä nuorempana ollut ihan samanlainen olo kuin Suvilla. Kavereiksi luulemani kaverit toimivat kuten Suvi yllä kuvailee, tai siltä tuntui. Mutta ikinä, ei ikinä, ei olisi tullut mieleen ruotia julkisesti ja noin suoraan asioita, tai kertoa mielipiteitäni “selän takana” jollekin muulle henkilölle. (Netistä, saati Facebookista ei silloin voitu uneksiakaan.) JOkainen voi itse tykänään miettiä mitä haluaa, mutta toisinaan olisi mietittävä kahteenkin kertaan, mitä julkisesti ilmaisee.
   Joo, kyllähän Suvilla hyvä pointti on tuossa jutussa, että miettii onko kaverisuhteet tasapuolisia. Mutta ei nyt ehkä järkevin tapa hoitaa.

   Lainaa

  63. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Tautou: Eihän ne ‘entiset ystävät’ olisi sitten välttämättä huomanneet että ovat kaverilistalta lentäneet, kun ei Suvin julkaisu enää feedissä näkyisi – mikä menetys!
   Saattaa käydä jopa niin, että kaikki julkaisussa mainitut poistavat kuin poistavatkin Suvin itse listaltaan, ja saamme feissarimokiin jatko-osan, jossa Suvi tekee valituspäivityksen, kun kaikki hänen vanhat kaverinsa ovat poistaneet hänet ja/tai eivät ymmärtäneet, että tämä oli testi eivätkä läpäisseet sitä. Idiootit!! Loppuun uusi kaverienmetsästysilmoitus.

   Lainaa

  64. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Tietenkin se on näin: Taikasana asperger mainittu. Suvi sai vapautuksen ja me muut ei vaan ymmärretä häntä.
   No siis... noinhan Aspergerin oireyhtymä toimii. Jos yhteistä kieltä ei ole, niin lopputuloksena on se, että toiset eivät ymmärrä, mitä se yksi yksinäinen yrittää sanoa. Ei se ole mikään tekosyy, se on totuus. Ei siinä tietenkään toisiakaan voi syyllistää. Ei toisia voi käskeä ymmärtämään yhtä erilaista ihmistä, eikä joukkoa voi pakottaa toimimaan yhden ihmisen ehtojen mukaisesti (ja jos niin voisikin tehdä, se ei kuitenkaan olisi kilttiä). Mutta jos se yksi ihminen ei kerta kaikkiaan ole kykenevä toimimaan muun joukon kanssa samalla tavalla, niin ei se sen yksilönkään vika ole. Ei se ole kenenkään vika, eikä ketään voi syyttää, eikä ketään voi velvoittaa muuttamaan toimintatapojaan. Siksi sitä kutsutaan ongelmaksi, se on ns. pattitilanne. Minulla ei ole ehdottaa siihen mitään kaikenkorjaavaa ratkaisua, mutta asiaa helpottaisi se, jos Aspergerin oireyhtymään ei suhtauduttaisi noin tuomitsevasti, että "aha, sulla on se muotidiagnoosi, no et kyllä saa mitään erityiskohtelua ja mä tuomitsen sut täysin samoilla kriteereillä kun tuomitsen kaikki muutkin ihmiset". En kyllä ota kantaa siihen, onko Suvilla tämä oireyhtymä vai ei, siihen ei minulla ole mitään asiaa sanoa juuta eikä jaata. Minua vain ärsyttää, kun ihmiset suhtautuvat Aspergerin oireyhtymään tuolla tavalla. Minä olen tässä 21 vuotta joutunut tappelemaan selviytyäkseni maailmassa, jossa minun odotetaan kykenevän asioihin joihin en kykene, ja jos yritän selittää vaikeuksiani käyttämällä sanaa "Asperger", saan huomautuksen "tekosyihin" vetoamisesta ja siitä, että yritän mukamas vaatia itselleni täyttä vapautta kaikesta työstä ja vastuusta.

   Lainaa

  65. VaniljaKukkanen 15.5.2016 4:00
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Minä toivoisin että tuo Suvi kasvaisi vielä ihmisenä, ja hurjasti. Toivon myös että hän oppisi käsittelemään tunteitaan sekä niitä todellisia syitä sille miksi elämä tuntuu kurjalta. Toivon myös että tuossa hetkessä tai ajanjaksossa tehdyt mokat ei tuntuisi liian raskailta käsitellä jotta se henkinen kasvu siellä olisi edes mahdollista. Joo, tuolla Suvilla on vielä paljon opittavaa. Mutta hey, on meillä muillakin. Ollaanhan me kaikki sentään ihmisiä.

   Lainaa

  66. Tulos: -7 (19 ääntä)
   Frendien tuotantokauden, no voi hellanlettas! Kuka sellaista skeidaa edes katsoo? Jenkkihuumori on syvältä.

   Lainaa

  67. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Älkää nyt tuomitko Suvia, hän on kuullut vähän juttua!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kaverit, kaverilista, avautuminen, mustamaalata, ystävät