Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 145

Vaippakakku. Siis oikeasti, vaippakakku.
Kirpputorin löytöjä, osa 145

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 88 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +542 (830 ääntä)
   Jos miehet joskus ihmetelee tätä meidän naisten värihavainnollistamista, niin väreissä on sävyjä. Ja sen te huomaatte mm. autoa maalatessa. Koska valokuvissa saattaa joskus valo muuttaa oikeaa väriä tavarassa, on ihan hyvä sanoa minkä värinen se oikeasti on (kaikki muistaa netissä hitiksi tulleen mekko jutun).

   Lainaa

  2. Tulos: +855 (1073 ääntä)
   Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.

   Lainaa

  3. Tulos: -50 (100 ääntä)
   Olavil kieli poskessa tuttuun tyyliin..

   Lainaa

  4. Tulos: -84 (128 ääntä)
   Ylempi kuva on kolmen S:n tyhmien päätösten tulos?

   Lainaa

  5. diipadaapa 3.3.2016 6:02
   Tulos: -145 (449 ääntä)
   MoniQ: Jos miehet joskus ihmetelee tätä meidän naisten värihavainnollistamista, niin väreissä on sävyjä. Ja sen te huomaatte mm. autoa maalatessa. Koska valokuvissa saattaa joskus valo muuttaa oikeaa väriä tavarassa, on ihan hyvä sanoa minkä värinen se oikeasti on (kaikki muistaa netissä hitiksi tulleen mekko jutun).
   Automaalarina voin todeta että naisten "värinhavainnollistaminen" on ylihehkutettua. Naisilla tuntuu vaan olevan hienommat nimet keksitty, koska eihän punanen saa olla punanen. Esimerkiks kaikki tummasävyiset punaiset värit ovat viininpunaisia. Ruskeet on sit oliivi tai kastanja. Turkoosista aivan väärä käsitys 95% sukupuolesta riippumatta.

   Lainaa

  6. aivo katkos 3.3.2016 6:06
   Tulos: +108 (160 ääntä)
   Oulun vai Helsingin Koskelassa?

   Lainaa

  7. diipadaapa 3.3.2016 6:08
   Tulos: +129 (187 ääntä)
   Ja palatakseni aikasempaan oliivi on vihreä väri.

   Lainaa

  8. Tulos: -204 (370 ääntä)
   MoniQ: Jos miehet joskus ihmetelee tätä meidän naisten värihavainnollistamista, niin väreissä on sävyjä. Ja sen te huomaatte mm. autoa maalatessa. Koska valokuvissa saattaa joskus valo muuttaa oikeaa väriä tavarassa, on ihan hyvä sanoa minkä värinen se oikeasti on (kaikki muistaa netissä hitiksi tulleen mekko jutun).
   Onhan niitä sävyjä, mutta ei tajua miksi joka sävylle pitää olla eri nimi. Persikka on oranssi ja lohenpunainen on vaaleanpunainen. Ainakin mun silmissä. Ja olen nainen. :D

   Lainaa

  9. Tulos: +263 (305 ääntä)
   Cobra: Onhan niitä sävyjä, mutta ei tajua miksi joka sävylle pitää olla eri nimi. Persikka on oranssi ja lohenpunainen on vaaleanpunainen. Ainakin mun silmissä. Ja olen nainen.
   No kertoohan se tarkemmin ja helpommin minkä sävyisestä vaaleanpunaisesta puhutaan, jos sanoo lohi kuin jos kuvailee pelkästään vaaleanpunaiseksi.

   Lainaa

  10. Tulos: -110 (432 ääntä)
   Ymmärrän vielä nämä oliivit ja limet värien niminä, mutta persikkaa en käsitä, vaikka kuinka vanhaksi eläisin. Se värisävy ja hedelmä ovat aivan eri värisiä. Peukku alas, jos olen mielestäsi tässä asiassa väärässä.

   Lainaa

  11. Tulos: +126 (188 ääntä)
   Kuupo: Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.
   Persikka ja lohi tyylisissä väreissä on se ongelma että ihminen joka aattelee persikkaa tai lohta ei useinkaan päädy siihen sävyyn jota tgarkoietan. Kalastajalle lohi on enemmänkin harmaa kun taas kokille punainen. Periskka hedelmänä on päältä puna-keltanen läikykäs, sisältä keltainen ja kivi on ruskea. Sävynä persikka lienee jotain keltaisen ja punaisen sekoitusta. Roosa, luonnonvalkoinen, savun harmaa yms taas ovat kuvaavampia. En ole koskaan törmännyt tilanteeseen jossa tästä aiheesta kinattaisiin kovinkaan tosissaan.

   Lainaa

  12. Tulos: +121 (159 ääntä)
   diipadaapa: Ja palatakseni aikasempaan oliivi on vihreä väri.
   Oikeastaan murrettu vihreä, johon on sekoitettu mustaa ja ruskeaa.

   Lainaa

  13. Tom of Sweden 3.3.2016 7:37
   Tulos: +93 (107 ääntä)
   Tilasin kolme vaippakakkua.

   Lainaa

  14. Tulos: +35 (75 ääntä)
   Nyt ei auennut tuo eka. Selittäkääs tyhmälle ;D

   Lainaa

  15. Tulos: -28 (94 ääntä)
   Kuupo: Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.
   En usko, mieheni lempiväri on "teal" (jonkinlainen tummanturkoosi, mitä se on suomeksi?) ja hän kai ei voi olla homo kun kerran on naisen kanssa naimisissa. Kyseessä lie ennemminkin meidän puolivärisokeiden ärtymys -se on turkoosi tai teal tai vihreä tai ihan hitto sama, voitaisiinko ostaa niistä mikä tahansa ja mennä jo!!!

   Lainaa

  16. Tulos: -54 (134 ääntä)
   Mä olen nainen enkä yhtään ymmärrä noita värisävyjä. En käytä sanaa persikka kuvatakseni jonkin väriä :D kukin tyylillään

   Lainaa

  17. totuudensana 3.3.2016 8:20
   Tulos: +48 (74 ääntä)
   Kuupo: Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.
   En itse pelkää että leimattaisiin homoksi, koska mitä sitte vaikka leimattaisiinkin? :D En itse tiennyt tollasesta että persikkaa käytetään ihan yleisesti värinä

   Lainaa

  18. Tulos: +43 (161 ääntä)
   Mitä ihmeellistä tuossa vaippakakussa on? Siis onhan se hieman hutaisten tehty mutta..?

   Lainaa

  19. Tulos: -190 (272 ääntä)
   Persikka ei ole väri vaan hedelmä. Persikan värinen ei ole väri. Ethän sinä sano myöskään vihreän värinen, vaan vihreä. Jos sanot "vihreä", kaikki tietää, että puhut väristä. Jos sanot "persikka", kaikki luulee, että puhut hedelmästä. Oranssi hylly kuulostaa sanottuna järkevältä, persikka hylly ei taasen havainnollista ollenkaan, että kyse on persikan värisestä (oranssi) hyllystä. Kaiken tämän lisäksi persikasta löytyy paljon eri sävyjä punaisesta keltaiseen. Siitä sitten arvaamaan, minkä värinen se "persikan värinen" olikaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +249 (301 ääntä)
   Ihmisten pitäisi oppia käyttämään hexadesimaali- tai rgb- värejä. Olisi kaikille selkeämpää, jos halutaan kerran jotain tiettyä sävyä ilmaista. "Se auto oli #FF0154 värinen." "Verhoissa 255,155,0 sävy on hyvä."

   Lainaa

  21. Tulos: +130 (164 ääntä)
   Jokainen ihminen näkee värit omalla tavallaan. On hankalaa tietää miten joku näkee minkäkin värin, joten ihan turha riidellä täällä siitä. Mutta miettikääpä, että englannin kielessä orange=oranssi=appelsiini, eli miksei me voida käyttää persikkaa myös värinä? Se on sellainen hempeä oranssin, pinkki ;)

   Lainaa

  22. Tulos: +102 (112 ääntä)
   Sannni: En usko, mieheni lempiväri on “teal” (jonkinlainen tummanturkoosi, mitä se on suomeksi?) ja hän kai ei voi olla homo kun kerran on naisen kanssa naimisissa. Kyseessä lie ennemminkin meidän puolivärisokeiden ärtymys -se on turkoosi tai teal tai vihreä tai ihan hitto sama, voitaisiinko ostaa niistä mikä tahansa ja mennä jo!!!
   Teal on suomeksi petrolinsininen :)

   Lainaa

  23. Tulos: +18 (66 ääntä)
   Horror: Jokainen ihminen näkee värit omalla tavallaan. On hankalaa tietää miten joku näkee minkäkin värin, joten ihan turha riidellä täällä siitä. Mutta miettikääpä, että englannin kielessä orange=oranssi=appelsiini, eli miksei me voida käyttää persikkaa myös värinä? Se on sellainen hempeä oranssin, pinkki
   Appelsiini toimii värinä,koska se on oranssi. Kuten moni muukin täällä on jo kommentoinut, "persikan väristä" persikkaa ei liene olemassakaan, ainakaan en ole itse nähnyt.

   Lainaa

  24. Tulos: +168 (180 ääntä)
   Vaippakakussa on muutama vaippa, joita saa kaupasta alle 20 senttiä/kpl. Katariinalla on hyvät katteet kakuissaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +100 (120 ääntä)
   Ai että kun päästään kirkkaaseen koralliin, kylmään ja lämpimään pinkkiin tai persikkaiseen koralliin :D Monet värit ovat todella tarkkoja, kun taas toiset laajemmat käsitteet sisältävät myös tarkempia sävyjä. Vaikkapa vaaleanpunainen, jonka yksi tarkempi sävy on pinkki. Tai punainen, jonka yksi tarkempi sävy on ferrarinpunainen. Jokainen mies tietää minkä värinen on Ferrarin punainen!

   Lainaa

  26. Tulos: +140 (156 ääntä)
   En sen enempää halua värisävyistä tapella, mutta onhan noille ollut arkikielessä pakko keksiä nimiä ennen kuin jokaisella oli kamera taskussa. Tajuttomiahan niistä osa on, esim. strawberry blonde hiusväreissä ei näytä mansikalta. Se näyttää gingeriltä, joka taas on jostain syystä punainen, mutta oikeastaan enemmän oranssi, vaikka hiusvärin omaavia kutsutaankin punapäiksi. Persikka ja perusvärioranssikin ovat niin kaukana toisistaan, että pelkästä oranssista (tai edes vaaleanoranssista) ei selviä kuulijalle yhtään mitään. Persikanvärisen koltun voisin lyödä päälle. Kirkuvan, vihaisen oranssin mekon tunkisin uuniin.

   Lainaa

  27. Tulos: +5 (81 ääntä)
   Vaippakakkuja? Joo okei, en ehkä haluakaan ymmärtää.

   Lainaa

  28. Tulos: -48 (98 ääntä)
   MoniQ: Jos miehet joskus ihmetelee tätä meidän naisten värihavainnollistamista, niin väreissä on sävyjä. Ja sen te huomaatte mm. autoa maalatessa. Koska valokuvissa saattaa joskus valo muuttaa oikeaa väriä tavarassa, on ihan hyvä sanoa minkä värinen se oikeasti on (kaikki muistaa netissä hitiksi tulleen mekko jutun).
   Haloo, miehet eivät näe sävyjä. Niille maailma on mustavalkoinen. Siksi, vain siksi ne ovat hanakasti liittymässä sekä persuihin että Uudinin partiopoikiin.

   Lainaa

  29. Tulos: +7 (57 ääntä)
   Miehisempi lähestymitapa: https://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4vy#/media/File:Arg_coloring.png Tuossa on spektri, joka sisältää rajattomasti eri värisävyjä. Tai tuo digitaalinen kuva sisältää värejä rajatusti, mutta esim sateenkaaressa sävyjä on rajattomasti. Perussävyt: punainen, keltainen, sininen, vihreä, oranssi, violetti ovat suhteellisen laajoja käsitteitä ja sisältävätkin pidemmän pätkän spektriä, kuin tarkemmat sävyt. Ruoka-aiheiset sävyt ovat samalla tavalla osia spektristä. Ne eivät ole koskaan täysin tarkkoja tai ehdottomia spektrin osia, vaan pätkiä spektristä, lyhempiä pätkiä kuin perussävyt. Aiemmin mainitsemani Ferrarin punainen on varmati lyhempi pätkä spektriä kuin lohenpunainen, koralli tai persikka, silti se ei ole miehille ongelma. Naiset: Yrittäkää ymmärtää meitä miehiä, meillä on vain perustavanlaatuinen tapa yksinkertaistaa asioita niin hyvässä kuin pahassakin :D

   Lainaa

  30. Tulos: -18 (44 ääntä)
   diipadaapa: Ja palatakseni aikasempaan oliivi on vihreä väri.
   Oliivia useammin sanotaan armeijanvihreäksi.

   Lainaa

  31. Tulos: +41 (75 ääntä)
   M: Haloo, miehet eivät näe sävyjä. Niille maailma on mustavalkoinen. Siksi, vain siksi ne ovat hanakasti liittymässä sekä persuihin että Uudinin partiopoikiin.
   Oli taas niin hauskaa, että kuolen nauruun! Ettekö voi tosiaan pitää sitä politiikkaa pois täältä? Jokaiseen mokaan pitää saada mukaan, melko junttimaista käytöstä.

   Lainaa

  32. Tulos: +134 (166 ääntä)
   diipadaapa: Automaalarina voin todeta että naisten “värinhavainnollistaminen” on ylihehkutettua. Naisilla tuntuu vaan olevan hienommat nimet keksitty, koska eihän punanen saa olla punanen. Esimerkiks kaikki tummasävyiset punaiset värit ovat viininpunaisia. Ruskeet on sit oliivi tai kastanja. Turkoosista aivan väärä käsitys 95% sukupuolesta riippumatta.
   Naisilla on ihan todistetusti laajempi värinäkö kuin miehillä, eli naiset erottavat useampia sävyjä kuin miehet. Ihmisrodun alkuaikoina miehet metsästivät ja naiset olivat keräilijöitä, jolloin laaja värinäkö auttoi kypsien marjojen/hedelmien tunnistamisessa ja syötävien sekä myrkyllisten marjojen erottamisessa toisistaan. Tämän vuoksi sävyille myös keksitään omia nimiä, koska laajalla värinäöllä lohenpunainen ja pinkki eivät yksinkertaisesti ole sama asia, vaan niissä on selkeä ero.

   Lainaa

  33. Tulos: +47 (69 ääntä)
   Sannni: En usko, mieheni lempiväri on “teal” (jonkinlainen tummanturkoosi, mitä se on suomeksi?) ja hän kai ei voi olla homo kun kerran on naisen kanssa naimisissa. Kyseessä lie ennemminkin meidän puolivärisokeiden ärtymys -se on turkoosi tai teal tai vihreä tai ihan hitto sama, voitaisiinko ostaa niistä mikä tahansa ja mennä jo!!!
   Ohis, mutta olihan Jorma Uotinenkin naimisissa naisen kanssa, vaikka onkin homo.

   Lainaa

  34. diipadaapa 3.3.2016 9:51
   Tulos: +21 (51 ääntä)
   Antero: Naisilla on ihan todistetusti laajempi värinäkö kuin miehillä, eli naiset erottavat useampia sävyjä kuin miehet. Ihmisrodun alkuaikoina miehet metsästivät ja naiset olivat keräilijöitä, jolloin laaja värinäkö auttoi kypsien marjojen/hedelmien tunnistamisessa ja syötävien sekä myrkyllisten marjojen erottamisessa toisistaan. Tämän vuoksi sävyille myös keksitään omia nimiä, koska laajalla värinäöllä lohenpunainen ja pinkki eivät yksinkertaisesti ole sama asia, vaan niissä on selkeä ero.
   Ja tutkitusti maalarilla on laajempi värinäkö ku normaalisti. Tosiasiahan on se että mitä enemmän värien kanssa on tekemissä, sitä paremmaksi värinäkö tulee. Myönnän että naisilla voi olla parempi kun miehillä, mutta se johtuu mahdollisesti että naiset on enemmän värien kanssa tekemisissä. Tämäkin on vähän yksilöllistä. Ps. Joku puhu ylempänä ferrarin punasesta. Se on kyllä fiatin punanen. (Kyseessä on täysin sama väri ettei kukaan ferrarikloppi suutu)

   Lainaa

  35. Tulos: +6 (50 ääntä)
   Asdf: Ihmisten pitäisi oppia käyttämään hexadesimaali- tai rgb- värejä. Olisi kaikille selkeämpää, jos halutaan kerran jotain tiettyä sävyä ilmaista. “Se auto oli #FF0154 värinen.” “Verhoissa 255,155,0 sävy on hyvä.”
   Meinaatko että punaisen auton nähdessäsi osaat yhdistää sen tiettyyn hexadesimaalilukuun?

   Lainaa

  36. Tulos: +97 (99 ääntä)
   No onhan toi Katarinan vaippakakku ihan järkky viritelmä! Varsinkin, että myyntiin tekee noita. Kyllä jokainen itsekin saa tollasen askarreltua. http://www.lilbabycakes.com/ tuolta voi katsoa esimerkiksi miltä vaippakakun kuuluu näyttää.

   Lainaa

  37. Tulos: +115 (121 ääntä)
   Mustanruskea on Ikean oma sävynimi ko. hyllyn tummemman ruskealle värille. Ennen oli myös meinaan saatavilla nimike "tummanruskea". Katsokaapa vaikka ikea.fi. Siksi lienee naisystävä tähän korjannut, sen enempää persikoihin puuttumatta.

   Lainaa

  38. Tulos: +37 (61 ääntä)
   Mulla on sama hylly eikä se kyllä musta ole, todella tumma kyllä mutta näkee sen ruskean siitä ihan paljaalla silmällä, että turhaan vittuili naiselleen

   Lainaa

  39. Tulos: -36 (64 ääntä)
   Niinkö: Meinaatko että punaisen auton nähdessäsi osaat yhdistää sen tiettyyn hexadesimaalilukuun?
   Minä ainakin osaan. En sit tiedä teistä idiooteista.

   Lainaa

  40. Tulos: -12 (28 ääntä)
   Mitä?onko Jorma Uotinen homo?

   Lainaa

  41. Tulos: +80 (94 ääntä)
   Poliisi: Ohis, mutta olihan Jorma Uotinenkin naimisissa naisen kanssa, vaikka onkin homo.
   Semmoinenkin suuntautuminen on olemassa kuin biseksuaali.

   Lainaa

  42. Tulos: +91 (97 ääntä)
   Cobra: Onhan niitä sävyjä, mutta ei tajua miksi joka sävylle pitää olla eri nimi. Persikka on oranssi ja lohenpunainen on vaaleanpunainen. Ainakin mun silmissä. Ja olen nainen.
   No esim siksi että persikka ei ole oranssi eikä lohenpunainen ole vaaleanpunainen. Mainitsin juuri neljä aivan eri väriä. Jos minä etsin oranssia kirjahyllyä ja joku myy mulle persikan värisen oranssina, niin jumalauta!

   Lainaa

  43. Tulos: -20 (36 ääntä)
   kÄKI: Ai että kun päästään kirkkaaseen koralliin, kylmään ja lämpimään pinkkiin tai persikkaiseen koralliin Monet värit ovat todella tarkkoja, kun taas toiset laajemmat käsitteet sisältävät myös tarkempia sävyjä. Vaikkapa vaaleanpunainen, jonka yksi tarkempi sävy on pinkki. Tai punainen, jonka yksi tarkempi sävy on ferrarinpunainen. Jokainen mies tietää minkä värinen on Ferrarin punainen!
   Ei kukaan sano "ferrarinpunainen". Se on vaan punainen.

   Lainaa

  44. Tulos: +68 (74 ääntä)
   No ei hirveästi anna infoa jos kyselen "pitäisköhän tämä nyt pistää punaiseksi vai punaiseksi" :D
   Cobra: Onhan niitä sävyjä, mutta ei tajua miksi joka sävylle pitää olla eri nimi. Persikka on oranssi ja lohenpunainen on vaaleanpunainen. Ainakin mun silmissä. Ja olen nainen.

   Lainaa

  45. Todellakin 3.3.2016 14:19
   Tulos: -24 (36 ääntä)
   Niinkö: Meinaatko että punaisen auton nähdessäsi osaat yhdistää sen tiettyyn hexadesimaalilukuun?
   Ei voi tietää. Itselle taas jos joku kertoo että uuden paidan väri on roosa, ei minulla ole pienintäkään käryä minkä värinen se paita on. Tai muutkaan värisävyt ei oikeen kerro mitään. Pinkki ja vaaleanpunainen ovat minulle sama asia

   Lainaa

  46. Tulos: +1 (25 ääntä)
   Kuupo: Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.
   Olen homo, ja bataatti on väri.

   Lainaa

  47. Tulos: +39 (67 ääntä)
   keijo: Persikka ja lohi tyylisissä väreissä on se ongelma että ihminen joka aattelee persikkaa tai lohta ei useinkaan päädy siihen sävyyn jota tgarkoietan. Kalastajalle lohi on enemmänkin harmaa kun taas kokille punainen. Periskka hedelmänä on päältä puna-keltanen läikykäs, sisältä keltainen ja kivi on ruskea. Sävynä persikka lienee jotain keltaisen ja punaisen sekoitusta. Roosa, luonnonvalkoinen, savun harmaa yms taas ovat kuvaavampia. En ole koskaan törmännyt tilanteeseen jossa tästä aiheesta kinattaisiin kovinkaan tosissaan.
   Höpsis, ei kukaan ole niin pihalla että kuvittelisi lohenvärisen olevan harmaa. :D

   Lainaa

  48. Tulos: -57 (65 ääntä)
   Naisena mä en kyllä näe tossa mitään persikkaan viittaavaakaa? :D Musta se vaan minusta on.

   Lainaa

  49. Tulos: -37 (53 ääntä)
   Kuupo: Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.
   no siis meille miehille ei tee suvee eikä talvee onko jonkun vaaleanpunaisen esineen sävy "pinkki", "lohen punainen", "vaaleanpunainen" vaiko "vauvan perse" tjsp. jos vastaavan värin saa sekoittamalla punaista maalia ja valkoista maalia se on vaalenapunainen, piste, jos pitää esimerkiksi sekoittaa jonkun sävyinen maali, ei me tehdä sen sävyn nimellä hevon persettäkään, parempaa jälkeä tulee kun näyttää kuvan että tässä on haluttu sävy.

   Lainaa

  50. Tulos: -9 (15 ääntä)
   Kuupo: Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.
   niin ja jos itse tarvitsee löytää nimi jollekin värisävylle siten että muilla on mahdollisuus ymmärtää mitä sävyä tarkoitan, ilmoitan kuusimerkkisen RGB -värikoodin tyyliin FFCCCC

   Lainaa

  51. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Cobra: Onhan niitä sävyjä, mutta ei tajua miksi joka sävylle pitää olla eri nimi. Persikka on oranssi ja lohenpunainen on vaaleanpunainen. Ainakin mun silmissä. Ja olen nainen.
   Ja oranssi (orange) on hedelmä kans.

   Lainaa

  52. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Jimbo: Appelsiini toimii värinä,koska se on oranssi. Kuten moni muukin täällä on jo kommentoinut, “persikan väristä” persikkaa ei liene olemassakaan, ainakaan en ole itse nähnyt. https://moritafarm.files.wordpress.com/2014/07/peach-with-leaf.jpg Esimerkiksi Japanissa on vaaleampi persikkalajike, kuin mitä itse kaupasta yleensä ostamme. Minusta tuo on se persikan värinen persikka, mistä täällä tapellaan : P

   Lainaa

  53. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Ruotsia äidinkielenään puhuva pomo sanoi, että tietyt paperit on siinä oliivin värisessä kansiossa. Etsin oliivin väristä kansiota koko arkiston läpi. Kunnes pomo tuohtuneena toi viininpunaisen kansion, että tässähän se on, ihan nenäsi edessä se oli. Eikä tykännyt, kun korjasin, että oliivi on vihreä. Parempi on, jos miehet osaavat vain perusvärit.

   Lainaa

  54. Raakakauppa 3.3.2016 21:28
   Tulos: +42 (54 ääntä)
   Cobra: Onhan niitä sävyjä, mutta ei tajua miksi joka sävylle pitää olla eri nimi. Persikka on oranssi ja lohenpunainen on vaaleanpunainen. Ainakin mun silmissä. Ja olen nainen.
   Oiskohan siksi että niitä vaaleanpunaisia on seitsemää erilaista. Yhtä hyvin voisi väittää että vaaleanpunainen on sama kuin punainen.

   Lainaa

  55. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kyllä ne miehetkin osaa: https://www.youtube.com/watch?v=fT5Gpp4W1cA

   Lainaa

  56. Tulos: +7 (27 ääntä)
   Turkoosista aivan väärä käsitys 95% sukupuolesta riippumatta. No niin. Lempivärini turkoosi nimetään 95-prosenttisesti SINISEKSI. Käsittämätöntä. Aivan eri väri. Minä rakastan turkoosia, mutta en pidä sinisestä.

   Lainaa

  57. Tulos: -25 (47 ääntä)
   Tämä vaippakakkujuttu taitaa johtua vain siitä, ettei miespuolinen Feissarimokat tiedä Suomessa(kin) jo yli 10 vuotta jatkunutta vaippakakkutrendiä. Tässä ei otettu kantaa siihen, oliko kakku taidokas vai ei.

   Lainaa

  58. Tulos: +18 (22 ääntä)
   http://www.computerhope.com/htmcolor.htm Tuossakin on vielä kapea skaala värejä, mutta herraisä pakkohan niillä on tarkemmat nimet olla. Miljoonia sävyjä nykymaailmassa käytössä, miten voi kukaan muuten tietää, että minkä sortin sinistä sitä milloinkin tarkoitetaan.

   Lainaa

  59. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Tuosta edellisestä linkistä suosikkeja esim. Zombin Vihreä, Kalja ja Luumupiirakka.

   Lainaa

  60. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kertokaapas ihmiset nyt kun aiheessa ollaan että mikä on liila ja mikä violetti. Googlen kuvahakukin antaa tuloksia aika laidasta laitaan.

   Lainaa

  61. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Oonko mä ainut kenelle tuli lohenpunaisesta mieleen frendit ja Rossin paita :}

   Lainaa

  62. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Nora: Kertokaapas ihmiset nyt kun aiheessa ollaan että mikä on liila ja mikä violetti. Googlen kuvahakukin antaa tuloksia aika laidasta laitaan.
   Omasta mielestä kuvakkeesi väri on violetti ja yllä olevan kuvake on liila.

   Lainaa

  63. mortal1ty 4.3.2016 5:03
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   mmhm.: http://www.computerhope.com/htmcolor.htm Tuossakin on vielä kapea skaala värejä, mutta herraisä pakkohan niillä on tarkemmat nimet olla. Miljoonia sävyjä nykymaailmassa käytössä, miten voi kukaan muuten tietää, että minkä sortin sinistä sitä milloinkin tarkoitetaan.
   RGB -värikoodit? 16581375 eri väriä, joita kuvataan kuudella merkillä?

   Lainaa

  64. Tulos: -23 (31 ääntä)
   MoniQ: Jos miehet joskus ihmetelee tätä meidän naisten värihavainnollistamista, niin väreissä on sävyjä. Ja sen te huomaatte mm. autoa maalatessa. Koska valokuvissa saattaa joskus valo muuttaa oikeaa väriä tavarassa, on ihan hyvä sanoa minkä värinen se oikeasti on (kaikki muistaa netissä hitiksi tulleen mekko jutun).
   Persikka on hedelmä. Sitä voi syödä. Persikan sävyistä mekkoa ei voi syödä - tai jos voit niin video or didn't happen.

   Lainaa

  65. Tulos: -47 (57 ääntä)
   Ei helvetti taas kerran... Punainen on punainen, harmaa on harmaa, oranssi on oranssi. Ei ole mitään "Persikan" värisiä, se on oranssi. Jos mä myyn tavaroita, jotka on punaisia sävyltään, niin ne on punaisia, eikä viininpunasia.

   Lainaa

  66. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Asdf: Ihmisten pitäisi oppia käyttämään hexadesimaali- tai rgb- värejä. Olisi kaikille selkeämpää, jos halutaan kerran jotain tiettyä sävyä ilmaista. “Se auto oli #FF0154 värinen.” “Verhoissa 255,155,0 sävy on hyvä.”
   RGB -värejä nuo molemmat on, toinen vaan heksana. Parempi olisi käyttää LAB -väriavaruutta, joka on suunniteltu vastaamaan ihmisen kokemia värejä. Onneksi maalien väreissä sitä jo käytetään. No, tiedän, ettei värien arvioiminen numeroina onnistu käytännössä lähes keltään ja heteromiehenäkin minusta persikka ja lohi on käyttökelpoisia värien niminä ihan siitä riippumatta miltä ne oikeasti näyttävät.

   Lainaa

  67. kynsilakka 4.3.2016 15:07
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Nora: Kertokaapas ihmiset nyt kun aiheessa ollaan että mikä on liila ja mikä violetti. Googlen kuvahakukin antaa tuloksia aika laidasta laitaan.
   Violetti tulee ranskan sanasta violette, joka tarkoittaa orvokkia. Violetti tarkoittaa siis syvää orvokin sinistä. Lila tulee puolestaan ranskan sanasta lilas, joka tarkoittaa syreeniä. Violetti siis taittaa enemmän siniseen, liila taasen punaiseen.

   Lainaa

  68. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Mua jotenkin aina huvittaa suuresti nää ihmisten väri- jupakat. Miehet ja naiset osaa ihan yhtä paljon värejä kun sille on tarve. Tulkaapa tänne mainostoimistoon töihin. Vetää muuten kaikki asiakkaita myöden pultit jos päätät lohenpunaisen sijasta käyttää vaaleanpunaista. Näillä on ihan sovitut standardit esim printti kamaa tehdessä.

   Lainaa

  69. Tulos: +9 (27 ääntä)
   Ann: Tämä vaippakakkujuttu taitaa johtua vain siitä, ettei miespuolinen Feissarimokat tiedä Suomessa(kin) jo yli 10 vuotta jatkunutta vaippakakkutrendiä. Tässä ei otettu kantaa siihen, oliko kakku taidokas vai ei.
   Tai sitten iso osa meistä pitää kyseistä trendiä järkyttävän typeränä. Terveisin, kolmiviikkoisen vauvan äiti

   Lainaa

  70. Vierailija 5.3.2016 19:47
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   fachmann: Vaippakakussa on muutama vaippa, joita saa kaupasta alle 20 senttiä/kpl. Katariinalla on hyvät katteet kakuissaan.
   No ei niitä vaippoja kaupasta kappaleittain saa. Kyllä sitä joutuu koko paketin ostamaan. Mutta kieltämättä katetta löytyy Katariinan kakuista, koska merkistä riippuen vaippapaketti maksaa 10-20e (riippuen myös montako vaippaa paketti sisältää).

   Lainaa

  71. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Actually: Oikeastaan murrettu vihreä, johon on sekoitettu mustaa ja ruskeaa.
   Eli vihreä, siltikin.

   Lainaa

  72. Tulos: -12 (20 ääntä)
   Mä oon aina luullu persikkaa hedelmäks mut se onki väri

   Lainaa

  73. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Lohi ja persikka ovat hyviä ja kuvaavia nimiä väreille. Luulisi, että jokainen suunnilleen tietää minkä värinen lohi on kun se on ruokapöydässä. Ei vaaleanpunainen, eikä oranssi vaan siltä väliltä. Väreillä on yllättävän paljon väliä, esimerkiksi mainonnassa ja sisustuksessa. Eri väreistä tulee erilaisia mielleyhtymiä ja eri värit aiheuttavat erilaisia tunteita ihmisissä. Lohenpunainen on ainakin mielestäni vähemmän "söpö" väri kuin esimerkiksi vaaleanpunainen. Lohenpunaista uskaltaa käyttää vaatteissa, sisustuksessa tai yrityksen kotisivuilla sillä ensireaktio väristä ei ole hattarat ja vaahtokarkit, kuten vaaleanpunaisessa. Väriväittelyt ovat joka tapauksessa turhia, sillä ihmisten värinäössä on älyttömän paljon vaihtelua. 10 prosenttia miehistä on jollain tavalla värisokeita, naisista vain n. 0,5%. Eli miesten kanssa ei kannata ainakaan alkaa vääntää väreistä, sillä he eivät todennäköisesti edes kykene erottamaan kaikkia värejä toisistaan. Jaksoin monta vuotta taistella vastaan kun isäni kutsui kaikkea vihreäksi riippumatta siitä oliko kyseessä harmaa, ruskea tai tummansininen. Oman mielenterveyteni takia kehitin toisesta korvasta sisään, toisesta ulos -metodin, jonka otan käyttöön aina kun joku miespuolinen alkaa puhua väreistä.

   Lainaa

  74. Tulos: -14 (18 ääntä)
   Persikka on hedelmä...

   Lainaa

  75. Tulos: -19 (21 ääntä)
   Voidaan sanoa, että jokin on persikan värinen tai perunan värinen mutta persikka ei silti ole väri. Jokin vaan on saman värinen.

   Lainaa

  76. Tulos: +14 (18 ääntä)
   ikeafani: Mustanruskea on Ikean oma sävynimi ko. hyllyn tummemman ruskealle värille. Ennen oli myös meinaan saatavilla nimike “tummanruskea”. Katsokaapa vaikka ikea.fi. Siksi lienee naisystävä tähän korjannut, sen enempää persikoihin puuttumatta.
   Tämä. Lisäksi on ollut saatavilla myös tumma pähkinä. Siksi olisi suositeltavaa että porukka käyttäisi alkuperäisi värinimiä myydessään, jos ne vain on tiedossa.

   Lainaa

  77. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Pantone-värikartta on keksitty. :)

   Lainaa

  78. Tulos: +2 (2 ääntä)
   mortal1ty: RGB -värikoodit? 16581375 eri väriä, joita kuvataan kuudella merkillä?
   16777216. 256^3. Eikä RGB toimi kuin näytöillä (additiivinen vs. subtraktiivinen värinmuodostus).

   Lainaa

  79. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Paras idea oli tuo hexadesimaali- ja rgb väri jos värisävy halutaan ilmoittaa tarkasti! Itse olen " kalastusta harrastava (mies)kokki", joten lohi joka nousee koskesta on todellakin erivärinen kun tehotuotettu ravintola lohi. Saivartelua kyllä! Ja on niitä mustia oliiveitakn, eikä yhtään persikanväristä persikkaakan ole vastaan tullut. Nämä valmiit kauniit kuvaukset on van niin harhaanjohtavia. Yhtä kuvaavia kun p*skan ruskea, kun sekin riippuu mitä on syönyt! Eikä se ole ferrarin punainen, eikä Fiatin punainen, vaan Maranellon punainen.. Joka on kyllä ferrarin yksi malli, ja Fiat valmistetaan samassa tehtaassa ;) Loppuu se värikikkailu! Joku sano et rgb toimii vaan näytöllä, mutta näytöllähän niitä tarkennuksia tarvitaan? Kai ny livenä jokanen näkee itse onko se väri nyt kuivakangasmetsä....tihkusateen jälkeen, vai enemmänkin ylikypsä avovado. Se on #32761e

   Lainaa

  80. Tulos: +3 (5 ääntä)
   katariinalla on myynissä muumia poliisimestari 50€ :D

   Lainaa

  81. Tulos: -12 (14 ääntä)
   Persikka ei ole väri vaan hedelmä... väriä voi verrata perskan sävyiseksi, mutta väri persikka EI OLE!
   Kuupo: Persikka todellakin on väri? Onko tämä joku miesten pelko että leimautuu homoksi jos tietää liikaa värejä? Ehkä joku näsäviisas voisi väittää vaalean oranssiksi mutta persikka on huomattavasti yleisempi termi.

   Lainaa

  82. Tulos: -11 (13 ääntä)
   Mun mielestä persikka ei ole väri. Joku voi toki olla persikan värinen, muttei se persikasta väriä tee. Vrt. 'sininen auto,' 'persikka auto.'

   Lainaa

  83. Harmittava undulaatti 25.1.2021 16:52
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Hiphei: Ymmärrän vielä nämä oliivit ja limet värien niminä, mutta persikkaa en käsitä, vaikka kuinka vanhaksi eläisin. Se värisävy ja hedelmä ovat aivan eri värisiä. Peukku alas, jos olen mielestäsi tässä asiassa väärässä.
   Peukku alas koska kommenttisi on alapeukun arvoinen.

   Lainaa

  84. Tulos: -1 (1 ääni)
   diipadaapa: Automaalarina voin todeta että naisten "värinhavainnollistaminen" on ylihehkutettua. Naisilla tuntuu vaan olevan hienommat nimet keksitty, koska eihän punanen saa olla punanen. Esimerkiks kaikki tummasävyiset punaiset värit ovat viininpunaisia. Ruskeet on sit oliivi tai kastanja. Turkoosista aivan väärä käsitys 95% sukupuolesta riippumatta.
   Tämä. Monet naiset luulevat tietävänsä värit, mutta usein ne ovat aivan päin honkia.

   Lainaa

  85. Tulos: -1 (1 ääni)
   Sannni: En usko, mieheni lempiväri on "teal" (jonkinlainen tummanturkoosi, mitä se on suomeksi?) ja hän kai ei voi olla homo kun kerran on naisen kanssa naimisissa. Kyseessä lie ennemminkin meidän puolivärisokeiden ärtymys -se on turkoosi tai teal tai vihreä tai ihan hitto sama, voitaisiinko ostaa niistä mikä tahansa ja mennä jo!!!
   Ilmeisesti kulissiavioliitto tai kaappihomo.

   Lainaa

  86. Tulos: -1 (1 ääni)
   ferg: Oliivia useammin sanotaan armeijanvihreäksi.
   Oliivin värille oikea termi on armeijanvihreä.

   Lainaa

  87. Tulos: -1 (1 ääni)
   tavis: Oonko mä ainut kenelle tuli lohenpunaisesta mieleen frendit ja Rossin paita 😄
   Olet. Kukaan ei ole koskaan katsonut Suomessakin suosittua tv-sarjaa...

   Lainaa

  88. Tulos: -1 (1 ääni)
   Nimesi: Tai sitten iso osa meistä pitää kyseistä trendiä järkyttävän typeränä. Terveisin, kolmiviikkoisen vauvan äiti
   Ei edes iso osa, vaan kaikki vähänki aivotoimintaa omaavat ihmiset.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, kuva, hylly, kakku, vaippakakku, kakut, vaipat, vaippa, väri, persikka, värit