Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kurkistus koiraryhmään, osa 9

Voiko koira syödä kolme vuotta vanhaa ruokaa?
Kurkistus koiraryhmään, osa 9

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pasanen Spede 3.3.2016 4:43
   Tulos: +353 (435 ääntä)
   Mikko the true MVP

   Lainaa

  2. Tulos: +582 (682 ääntä)
   Maistuisko sulle Mikko tuollainen vähän käynyt luu? Piristyisit hyvä mies. Tässä on hyvä tietää että mm. moni ulkona oleva koira hautaa omaa ruokaansa ja joskus myöhemmin se kaivaa sen takaisin esiin ja syö. Eiköhän se ole omistajasta kiinni mitä se koiralle antaa.

   Lainaa

  3. Tulos: -97 (551 ääntä)
   En ole yleensä valittajan puolella, mutta harmi kyllä koira voi tulla hyvinkin kipeäksi vanhojen herkkujen takia. :/

   Lainaa

  4. Tulos: +457 (649 ääntä)
   Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.

   Lainaa

  5. Tulos: +507 (529 ääntä)
   Koirista en ole varma, mutta ainakaan meidän kissa ei syö ruokaa, joka on sen mielestä pilalla. Yleensä tässä vaiheessa ihmisen aistit vielä väittävät sapuskan olevan kelvollista. Koiria paremmin ymmärtävät voisivat kertoa minulle ja muillekin, ovatko ne yhtä viisaita.

   Lainaa

  6. Tulos: +320 (330 ääntä)
   Eipä täälläkään piskit syö pilalle mennyttä ruokaa jos se on aivan omaan nenäänkin todella "tuoksuvaa." Koiran elimistöhän pystyy käsittelemään hieman pilaantunuttakin lihaa eikä mene siitä miksikään mutta jostain syystä meidän hienohelmat ei sitä tee. :D En sitten tiedä noista nahkarullista että miten sellainen edes pilaantuu, onhan noissa rasvaa joka voi härskiintyä. Itse ostan usein herkut Saiturin Pörssistä jossa myydään kk päästä päiväysvanhaa kamaa oikein edukkaaseen hintaan. Elossa ovat ja Anja Eerikäinen tuskin kääntyy haudassaan.

   Lainaa

  7. Tulos: +368 (398 ääntä)
   Kirsi: En ole yleensä valittajan puolella, mutta harmi kyllä koira voi tulla hyvinkin kipeäksi vanhojen herkkujen takia.
   Jeesus sentään. Nuo ovat kuivatavaraa, eli eivät mene miksikään, luultavasti vain ovat kuivuneet vähän lisää. Eihän riisi tai näkkileipäkään mene keittiön kaapissa huonoiksi. Järki käteen.

   Lainaa

  8. Tulos: -59 (177 ääntä)
   Hiphei: Koirista en ole varma, mutta ainakaan meidän kissa ei syö ruokaa, joka on sen mielestä pilalla. Yleensä tässä vaiheessa ihmisen aistit vielä väittävät sapuskan olevan kelvollista. Koiria paremmin ymmärtävät voisivat kertoa minulle ja muillekin, ovatko ne yhtä viisaita.
   Yksi meidän kissoistamme urheasti syö kaiken mitä annetaan, ja sitä sain katua, kun bakteeriperäinen ruokamyrkytys kävi ihan hiukan kalliiksi että sen henki saatiin pelastetuksi. Itse vegenä en tajunnut miten nopeasti liha voi pilaantua, mutta sen eläinlääkärinlaskun maksettuani opin olemaan. Antaisin olla, paitsi tassupyyhkeet.

   Lainaa

  9. Tulos: +123 (209 ääntä)
   Syöhän ne koirat suklaatakin ja sit kuolee, että en tiedä luottaisinko koiran arvioon siitä onko jokin syömäkelpoista vai ei. Ite en omalle lemmikille antaisi pilaantunutta ruokaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +225 (245 ääntä)
   Iha vain huomauttaakseni, luultavasti kuivattu puruluu ei pilaannu yhtään niin nopeasti kuin maito ja luultavasti on aivan syötävää. Kuten edellä mainittu koirillehan on tyypillistä piilottaa luita ja sisäkoirakin varsinkin pieni saattaa mutustaa samaa luuta pikkuhiljaa vuodenkin päivät.

   Lainaa

  11. Tulos: +242 (294 ääntä)
   Nyt järki käteen! Kyllä se koiran maha kuulkaas kestää oikein hyvin vähän pilaantunuttakin tavaraa. Koirat nuolee toistensa p*rseet ja syö ulkoa elukoiden jätöksiä. Meidän piski söi jopa kissan oksennukset lattialta ja kävi vauvan kakkavaipat nuolemassa puhtaaksi roskiksesta. Luonnossa koirille kelpaa jopa haaskat jos muuta ravintoa ei ole saatavilla. Joten Lopettakaa jo tuo koirien inhimillistäminen. Koira ei ole mikään pikkulapsi.

   Lainaa

  12. Tulos: +224 (232 ääntä)
   ”Parasta ennen” -merkintä tarkoittaa ajankohtaa, johon asti elintarvikkeen aistittava laatu varmasti pysyy hyvänä, kun tuote säilytetään oikein. Tuote on yhä käyttökelpoinen päiväyksen jälkeenkin. Käyttökelpoisuuden voi todeta katsomalla, haistamalla ja maistamalla tuotetta.

   Lainaa

  13. Tulos: +135 (161 ääntä)
   Eipä ole ihme, että valtio yrittää kaikin keinoin purkaa normeja ja keventää sääntelyä. "Mikon" kaltaiset idiootit kuormittavat tällaisilla älyttömyyksillään viranomaisia ihan liikaa. Eläinsuojeluviranomaisilla on varmasti ihan riittävästi tekemistä oikeiden eläinrääkkäys tms. tapausten kanssa. Ei tarvita tämmöistä idiotismia yhtään enempää systeemiä kuormittamaan. Aikaisemmin joku kirjoittu ihan oikein, että kyllä eläin tietää mikä ruoka on pilaantunutta ja mikä ei. Siihen ei "mikkoa" ja hänen ilmoituksiaan tarvita.

   Lainaa

  14. Tulos: +142 (152 ääntä)
   Ensinnäkin noi on luultavasti parasta ennen päiviä, jotka pitää nykyään olla joka tuotteessa vaikka esim. näkkileipä ja hernekeittopurkit säilyy oikein säilytettyinä vaikka sata vuotta. Ja toisekseen koirien (ja tällä en tarkoita mitään vituiksi jalostettua puudelia) elimistö pystyy heittämällä käsittelemään hitusen pilaantuneetkin ruokatarpeet, joista ihminen luultavasti saisi tappavan ruokamyrkytyksen.

   Lainaa

  15. Tulos: -8 (86 ääntä)
   Koira: Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.
   Ei todellakaan ole.

   Lainaa

  16. Tulos: +106 (116 ääntä)
   Koira: Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.
   Äitini koiralla, suursyömäri labradorilaisella, oli nuorempana mielenkiintoisia päätöksiä sen suhteen, mitä söi. Yksi lemppareista oli ottaa suuhun puhdas juomalasi, purra rikki ja nauttia pienimmät sirpaleet.

   Lainaa

  17. Tulos: +100 (108 ääntä)
   Pena: Syöhän ne koirat suklaatakin ja sit kuolee, että en tiedä luottaisinko koiran arvioon siitä onko jokin syömäkelpoista vai ei. Ite en omalle lemmikille antaisi pilaantunutta ruokaa.
   Eihän tässä kukaan pilaantunutta ole antamassakaan? Kuivattu tuote nyt säilyy vaikka seuraavaan jääkauteen, jos paketti on avaamaton. Ja todennäköisesti avattunakin, meillä ainakin tommosia löytyy jostain sohvan alta vielä aikoja antamisen jälkeen eikä oo miksikään mennyt.

   Lainaa

  18. Tulos: -22 (62 ääntä)
   Koiraihmiset...

   Lainaa

  19. Tulos: +53 (79 ääntä)
   Kirsi: En ole yleensä valittajan puolella, mutta harmi kyllä koira voi tulla hyvinkin kipeäksi vanhojen herkkujen takia.
   Koirat syövät mm.kissanp*skaa, joten ihan turhaan olet huolissasi.

   Lainaa

  20. Tulos: +39 (49 ääntä)
   Hiphei: Koirista en ole varma, mutta ainakaan meidän kissa ei syö ruokaa, joka on sen mielestä pilalla. Yleensä tässä vaiheessa ihmisen aistit vielä väittävät sapuskan olevan kelvollista. Koiria paremmin ymmärtävät voisivat kertoa minulle ja muillekin, ovatko ne yhtä viisaita.
   Itse testautan lihan tuoreuden aina kissoilla, jos se ei niille maistu niin roskiin menee. Suosittelen jos vähänkään epäilyttää.

   Lainaa

  21. Tulos: -10 (26 ääntä)
   Sikäli kuin maailmanmenoa ymmärrän, on mahdollista tehdä myös lastensuojeluilmoitus, jos epäilee jonkun ruokkivan lapsiaan pilaantuneella ruualla. Eläinsuojeluilmoitushan on helppo tehdä netissä, mutta ei lastensuojeluilmoitus sen vaikeampi ole. Kummankin voi tehdä nimettömänä ja kummankin todenperäisyyden viranomainen tarkistaa.

   Lainaa

  22. Rampe&Naukkis 3.3.2016 9:25
   Tulos: +69 (73 ääntä)
   Ylireagointia? Itse joudun katsomaan, ettei koirani syö kadulla muiden eläinten jätöksiä.

   Lainaa

  23. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Hiphei: Koirista en ole varma, mutta ainakaan meidän kissa ei syö ruokaa, joka on sen mielestä pilalla. Yleensä tässä vaiheessa ihmisen aistit vielä väittävät sapuskan olevan kelvollista. Koiria paremmin ymmärtävät voisivat kertoa minulle ja muillekin, ovatko ne yhtä viisaita.
   Noin yleisellä tasolla kissa on paljon tarkempi ruoan tuoreuden suhteen kuin koira, kuten tuolla jo aiemmin mainittiin koira voi syödä jopa pari päivää vanhaa raatoa jos oikein himo iskee, kissa ei yleensä sellaiseen koske. Itse mokassa tarjottuihin ruokiin: ovat todennäköisimmin parasta ennen päiväyksiä ja vielä ihan hyvässä kunnossa, kun selvästi on kuivatuista tuotteista kyse. Eli koirankin ruokamyrkytysriski näistä on todella pieni. Eri asia jos tarjottaisiin esimerkiksi märkäruokaa tms. niitä en koiralle yhtä kevyesti syöttäisi. Vielä loppukaneettina jos tietää koiran mahan olevan herkkä / menevän helposti sekaisin, en syöttäisi noita tuotteita muutenkaan koiralle :P (ehkä vitamiininappeja lukuunottamatta)

   Lainaa

  24. Tulos: +23 (35 ääntä)
   Koira: Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.
   No ei kyllä ole kun ne vetää paskaa pihalla naamaan :D

   Lainaa

  25. Tulos: +72 (86 ääntä)
   Oma koira joskus mädännytti lihan, ennen kuin sen söi. Kerran kaverin koira sairastui ja eläinlääkäri sanoi: "Anna sille mätää lihaa, niin koira paranee." Ja koira parani. Koiran rakenne, suolisto ja ruuansulatusmenetelmä kun sattuu olemaan ihan erilainen kuin ihmisillä.

   Lainaa

  26. Tulos: +39 (51 ääntä)
   Tässä taas näkee, miten maalaisjärki hiljalleen hiipuu... Näistä sitten sikiää OE-immeisiä, jotka vaatii eläimelle ihmisille tyypillisiä oloja, jotka ei välttämättä vastaa mitenkää eläimen lajityypillistä ympäristöä ja/tai toimintaa.. HUOH. Järki käteen.

   Lainaa

  27. Tulos: -20 (22 ääntä)
   pakko olla rölli.. tai sitten pedari metsästäjä mpa, jonka sisäinen yhteiskunnanpelastaja pyrkii tekemään jotain :D

   Lainaa

  28. Tulos: +56 (60 ääntä)
   Susi tosiaan syö myös haaskoja, joten lähtökohtaisesti koiran elimistö pystyy ongelmitta käsittelemään ihmisen silmään pilaantunutta lihaa. Toki jos koira on syönyt koko elämänsä pelkkää nappulaa, voi sen maha mennä hetkellisesti sekaisin kun se saa muunmuotoista lihaa, mutta siinä ei oikeastaan ole kysymys pilaantumisasteesta vaan tuore ja pilaantunut tuottavat ihan saman lopputuloksen. Mut kyl se ripuli menee päivässä ohi. Puhumattakaan siitä et joku nahkarullaluu kestää oikeesti varmaan 100 vuotta, ei siinä oikein mitään sellaista ole joka voisi vaarallista bakteeristoa kasvattaa. Noi lihaliemessä lillutetut luut heittäisin pois.

   Lainaa

  29. Tulos: +8 (24 ääntä)
   Viikon vanhaa maitoa? Hyh hyh

   Lainaa

  30. Mirjamarja 3.3.2016 12:22
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Mikolla on nyt kukkahattu liian kireällä.

   Lainaa

  31. Tulos: -16 (30 ääntä)
   Olenko ainoa, joka sai tästä kommenttiketjusta mojovat naurut? :D Kakkahuumori on parasta huumoria...

   Lainaa

  32. Kysynpä vaan 3.3.2016 12:51
   Tulos: +30 (86 ääntä)
   Sannni: Yksi meidän kissoistamme urheasti syö kaiken mitä annetaan, ja sitä sain katua, kun bakteeriperäinen ruokamyrkytys kävi ihan hiukan kalliiksi että sen henki saatiin pelastetuksi. Itse vegenä en tajunnut miten nopeasti liha voi pilaantua, mutta sen eläinlääkärinlaskun maksettuani opin olemaan. Antaisin olla, paitsi tassupyyhkeet.
   Onko mitään asiaa, mihin ei saisi ympättyä kommenttia kasvissyönnistä?

   Lainaa

  33. kiikiiconfused 3.3.2016 14:27
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   kyllä aika moni eläin tietää mitä voi syödä ja mitä ei. Miun kani tulee kyllä katsomaan jos syön jotain, annan sen sille nuuhkittavaksi ja jos se on sellaista, mitä kani ei voi syödä (esim. suklaata, lihaa, mandariinia) ni Della vaan pomppii pois paikalta. Jos taas kyseessä on esim. banaani, omena tai porkkana, ni kyllä neiti pienen palan haluaa siitä. Ja suunnilleen samaa tekee siskon kani.

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Hiphei: Koirista en ole varma, mutta ainakaan meidän kissa ei syö ruokaa, joka on sen mielestä pilalla. Yleensä tässä vaiheessa ihmisen aistit vielä väittävät sapuskan olevan kelvollista. Koiria paremmin ymmärtävät voisivat kertoa minulle ja muillekin, ovatko ne yhtä viisaita.
   meillä mutsi ostaa aina päivämäärä jauhelihaa ja antaa paketin avatessaan palan kissalle maistettavaksi, vaikka se muuten syökin melkein mitä tahansa (mm. valkosipulia) niin lauantaimakkara ja huonoksi menossa oleva jauheliha ei kelpaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +3 (13 ääntä)
   kiikiiconfused: kyllä aika moni eläin tietää mitä voi syödä ja mitä ei. Miun kani tulee kyllä katsomaan jos syön jotain, annan sen sille nuuhkittavaksi ja jos se on sellaista, mitä kani ei voi syödä (esim. suklaata, lihaa, mandariinia) ni Della vaan pomppii pois paikalta. Jos taas kyseessä on esim. banaani, omena tai porkkana, ni kyllä neiti pienen palan haluaa siitä. Ja suunnilleen samaa tekee siskon kani.
   meidän kissa haluaa syödä ihan kaikkea mitä ihmisetkin, kelpaa beef jerky, perunalastut, vakosipuli jne. pakko on aina saada samaa mitä ihmisetkin syö...

   Lainaa

  36. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Onneksi olkoon kanssakommentoijat! Olette onnistuneet ylläpitämään keskustelua koirista kajoamatta syvälle jalostuksen etiikkaan. Ja onnittelen myös heitä, jotka tietävät "parasta ennen" ja "viimeinen käyttöpäivä" eron. Mukavaa päivää

   Lainaa

  37. Tulos: +31 (31 ääntä)
   ferg: Koirat syövät mm.kissanp*skaa, joten ihan turhaan olet huolissasi.
   Koira ei syö kissankakkaa jos sen 'parasta ennen' -päiväys on jo mennyt. Mikko on ehkä syönyt vanhaa vitamiinia ja valaistunut.

   Lainaa

  38. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Kuinka ihmiset pärjäsivät, ennen kun parasta ennen merkintöjä ei ollut? Kuolivat kun söivät niitä tuotteita? Joo, aika moni sen ajan tyypeistä on kuollut. Se tuotekaan ei tiedä, milloin sen pitää pilaantua. Eiköhän haistamalla ja maistamalla saa eläintenkin ruuista selvyyden.

   Lainaa

  39. Tulos: +6 (18 ääntä)
   Koira: Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.
   Haha, ei muuten ole. Koirat syö melkeen mitä vain, vaikka ongenkoukkuja, myrkkyä tai suklaata jos vaa niille antaa. En usko kuitenkaan että noi koiran luut yms. on välttämättä menneet pilalle, koska se on pakollinen parasta ennen merkintä. Itelläkin löyty kaapista limsapullo jostai nurkasta jonka parasta ennen oli 5 vuotta sitte, värit olivat kadonneet mystisesti johonkin ja oli vaan veden näköstä litkua, mutta hölmönä piti tietenkin pieni hörppy ottaa ja muut viemäriin. Mitään ei siitä kuitenkaan tullut itelle, mutta ei se hyvää ollut.

   Lainaa

  40. Kyläpolliisi 3.3.2016 23:15
   Tulos: +1 (37 ääntä)
   Sannni: Yksi meidän kissoistamme urheasti syö kaiken mitä annetaan, ja sitä sain katua, kun bakteeriperäinen ruokamyrkytys kävi ihan hiukan kalliiksi että sen henki saatiin pelastetuksi. Itse vegenä en tajunnut miten nopeasti liha voi pilaantua, mutta sen eläinlääkärinlaskun maksettuani opin olemaan. Antaisin olla, paitsi tassupyyhkeet.
   Kannattaa käydä lääkärissä. Se voi saada tuon vegenkin parannettua sinusta.

   Lainaa

  41. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Kissoille valkosipulia antaneet: kissa on itse asiassa 'allerginen' sipulille ja valkosipulille! Pienikin määrä voi johtaa myrkytykseen. Pikaisen googlettelun jälkeen selvisi että ovat myrkyllisiä myös koirille. Eli älkää ihmiset syöttäkö sipulita eläimillenne ettei käy huonosti!

   Lainaa

  42. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Menee asian vierestä, mutta itse käytin 3-4 vuotta vanhan kaakaon joskus loppuun (päiväyksestä laskettuna). Myös jauhopussi oli joskus vuoden yli päyväyksen. Käytin loppuun. Tällä hetkellä yksi (ehkä ainut) keittiöni vanhentunut tuote on 42g kokoinen iso purkki kardemummaa, jossa päiväys on huvittava: 15.10.2009 :D Maustan sillä toisinaan kahvini. Mausteessa tuoksu on edelleen täysin normaali, mutta mausteet toki säilyvätkin hyvin. Noita koiran herkkuja voi itse vähän tutkailla, ovatko menneet huonoksi. Veikkaan silti, että eivät. Voihan sitä ensin testata antaa koiralle pieni määrä ja jos menee vatsa sekaisin niin tietää heittää roskiin. Onhan eläimet kuitenkin parempia tietämään, onko joku ruoka pilaantunutta. Ja luulisi noissakin olevan säilöntäaineita ym. Parasta ennen -päiväys on vain suositus. Ei pidä ottaa liian vakavasti :)

   Lainaa

  43. julma elämä 4.3.2016 0:25
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Koira: Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.
   On pakko nyt kyllä todeta, ettei koira todellakaan aina tiedä mikä sille sopii. Esim suklaa, xylitoli ja rusinat ovat esimerkkejä koiralle myrkyllisistä tuotteista, joita hauva kuitenkin ihan mielellään mutustelisi. Samoin ainakin meidän koirat ovat joskus syöneet itsensä niin täyteen, että ovat oksentaneet. Tässä tapauksessa, kun kyse on elaantumisesta, niin koira varmaan ymmärtää jättää luun syömättä jos se on pilalla. Pääsääntönä ei kuitenkaan voi pitää, että "Jos koira sen syö niin varmasti se sille sopii!"

   Lainaa

  44. kisukilljoy 4.3.2016 0:33
   Tulos: -2 (16 ääntä)
   Äitee löysi joskus vuoden vanhan Pullava-pitkon leipäkaapista, länttäsi sen pöydälle mun nenän eteen ja käski tutkia (mä kun kykenen esim leipäpaketistakin kertomaan monesko pala sieltä on homeessa ja mitkä kykenee vielä syömään, pelkästään pussinsuulta haistamalla), totesin että ihan kunnossa se on. Veli nappasi hetken päästä siitä osan ja söi hyvällä halulla, ei kuulemma ollut mitään ihmeellistä eikä tullut mitään oireita... Ai mitenkä niin säilöntäaineita?!? :D Ja joo, "tutkitutan" omilla kissoillani kaikki pakko ostaa-tarroilla varustetut lihat, jos ne ei syö niin en syö sitten minäkään. :P

   Lainaa

  45. mortal1ty 4.3.2016 4:58
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Illuusia: Kissoille valkosipulia antaneet: kissa on itse asiassa ‘allerginen’ sipulille ja valkosipulille! Pienikin määrä voi johtaa myrkytykseen. Pikaisen googlettelun jälkeen selvisi että ovat myrkyllisiä myös koirille. Eli älkää ihmiset syöttäkö sipulita eläimillenne ettei käy huonosti!
   itse en ole valkosipulia kissalle syöttänyt, mutsi sitä harrastaa, ja kun toinen niin kerjää niin ei mutsi raaski sanoa "ei"...

   Lainaa

  46. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Eihän tuommoiset kuivatuotteet miksikään mene. Luut varmaan ovat kuivahtaneet sen verran, että niistä voi koiran purressa irrota vähän tavallista pienempiä paloja, mutta tuskin se vaaraksi on. Ja vitamiininappien vitamiinipitoisuus voi olla aika alhainen, jos se on koskaan kummoinen ollutkaan. Lihaliemessä liotetut rullat voivat ollakin jo toinen juttu, jos liotuksesta on jo aikoja niin heittäisin kyllä pois.

   Lainaa

  47. Haudankaivaja 4.3.2016 7:19
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Mun tuntemista koirista aika suurella osalla on tapana mm. syödä roskapusseista mätiä ruoanjämiä, haudata luita ja lihoja paskaiseen maahan, liposkella toistensa persereikiä, tonkia maasta suuhun kaikkea mitä löytyy, nuohota kusilammikoita kuonollaan YNNÄ MUUTA. Tämän lisäksi olen todennut että suurimmalla osalla koirista ehdoton lempiruoka on tuore sahajauholla leivitetty kissanpaskapökäle. Koirat eivät myöskään pyörtyile ja kuole mihin sattuu, vaan mennä porskuttavat tyytyväisinä. Että mitähän vittua nyt taas?

   Lainaa

  48. Tulos: -14 (34 ääntä)
   Kysynpä vaan: Onko mitään asiaa, mihin ei saisi ympättyä kommenttia kasvissyönnistä?
   Todellako koet sen loukkaavana että annoin kissalleni kelvotonta ruokaa vahingossa enkä tahallani, enkä halua kenenkään luulevan että tekisin sellaista tahallani? Koska jos pilaantuneen ruoan tarjoaminen eläimelle tarkoituksella on mielestäsi vähemmän huono asia kuin se että joku ei oikein osaa käsitellä lihaa, niin en ole ihan varma miten siihen pitäisi suhtautua. Älä ainakaan hanki lemmikkiä.

   Lainaa

  49. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Sannni: Todellako koet sen loukkaavana että annoin kissalleni kelvotonta ruokaa vahingossa enkä tahallani, enkä halua kenenkään luulevan että tekisin sellaista tahallani? Koska jos pilaantuneen ruoan tarjoaminen eläimelle tarkoituksella on mielestäsi vähemmän huono asia kuin se että joku ei oikein osaa käsitellä lihaa, niin en ole ihan varma miten siihen pitäisi suhtautua. Älä ainakaan hanki lemmikkiä.
   Se on ihan puhdasta idiotismiä ettei huomaa aistinvaraisesti muutoksia lihassa ja tajuaa heittää sen pois. Oli vegaani tai ei.

   Lainaa

  50. Avuttomuus yllättää 4.3.2016 22:37
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Tänään söin falafelejä joihin laitoin kikherneitä joiden päiväys oli 2009, mausteena käytin kaverilta saatuja mausteita joissa osassa oli päiväys 2007. Hengissä olen, ei tarvitse soittaa apua. Parasta ennen tarkoittaa kuivatuotteissa sitä laatua minkä valmistaja lupaa tehtaalta lähtiessä. Kuivat ehkä kuivuvat enemmän ja koostumus muuttuu, ei tuote silti pilalla ole.

   Lainaa

  51. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Juu mäkin olin koiran kanssa käynyt äidin luona ja sillä oli jäänyt avaanaton jauhenliha homehtumaan. Haisi muuten niin hirveälle, että meinas tulla oksennus ylös, värikin oli ihan harmaa. Koiralle koitti antaa, mutta ei sekään sitä syönyt. Pointti kummiskin on se, että koiran elimistö kestää enemmän kun ihmisen ja jos se ruoka on oikeasti syömäkelvotonta, niin koira ei sillon sitä syö. Ei tartte pelätä, että se koira kuolee jos syö päiväyksen yli mennyttä safkaa. Ihmisen elimistö saattaa tehä helposti hallaa pilaantuneesta ruuasta, mutta koira on koira.

   Lainaa

  52. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kiti: Menee asian vierestä, mutta itse käytin 3-4 vuotta vanhan kaakaon joskus loppuun (päiväyksestä laskettuna). Myös jauhopussi oli joskus vuoden yli päyväyksen. Käytin loppuun. Tällä hetkellä yksi (ehkä ainut) keittiöni vanhentunut tuote on 42g kokoinen iso purkki kardemummaa, jossa päiväys on huvittava: 15.10.2009 Maustan sillä toisinaan kahvini. Mausteessa tuoksu on edelleen täysin normaali, mutta mausteet toki säilyvätkin hyvin. Noita koiran herkkuja voi itse vähän tutkailla, ovatko menneet huonoksi. Veikkaan silti, että eivät. Voihan sitä ensin testata antaa koiralle pieni määrä ja jos menee vatsa sekaisin niin tietää heittää roskiin. Onhan eläimet kuitenkin parempia tietämään, onko joku ruoka pilaantunutta. Ja luulisi noissakin olevan säilöntäaineita ym. Parasta ennen -päiväys on vain suositus. Ei pidä ottaa liian vakavasti
   No pistetään nyt sitten paremmaksi kun alettiin päiväyksistä puhumaan. Äitiltä löyty avattu liivate pussi jonka parasta ennen oli vuonna 1999.

   Lainaa

  53. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Koira: Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.
   En voi nyt kyllä olla samaa mieltä. Ainakaan luettuani eräästä koiraryhmästä kuinka koirat on syöneet sukkia, pehmoleluja, palloja, lakanoita..

   Lainaa

  54. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Siis koira päättää syökö vai ei sille annetuista tuotteista. Ei nyt tarkotuksella olla myrkyttämässä hyväuskoista koiraa.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Koirat syö kyllä pääasiassa mitä vaan, eikä osaa itse katsoa, mitä voi syödä. Mutta kuivatuotteet ei miksikään mene parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Vanhentunutta lihaa tms en syöttäisi. Järki käteen siinä. Ei se koira mikään jätemylly kuitenkaan ole, vaan elävä olento.

   Lainaa

  56. koiran koipi 8.3.2016 11:53
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Huvittavia nuo mikon kaltaiset tyypit ei ymmärrä parasta ennen merkintää... Joka tosiaan markkinointimielessä lätkäistään alakanttiin, ja pakko laittaa niihinkin tuotteisiin jotka ei pilaannu (taitaa olla suolapaketissakin! Suolahan on säilöntäaine itsessään!) Samaan aikaan itse toteaa "kyllä minä itse viikon vanhaa maitoa juon" eli vissiin näitä jotka lykkää kahvipöytään ties kuinka kauan aikaa sitten avatun pilaantuneen maitopurkin ja sanoo, että hyvää se on, parasta ennen päivä on vasta huomenna.
   Erkki: ”Parasta ennen” -merkintä tarkoittaa ajankohtaa, johon asti elintarvikkeen aistittava laatu varmasti pysyy hyvänä, kun tuote säilytetään oikein. Tuote on yhä käyttökelpoinen päiväyksen jälkeenkin. Käyttökelpoisuuden voi todeta katsomalla, haistamalla ja maistamalla tuotetta.

   Lainaa

  57. Tulos: +6 (6 ääntä)
   kiikiiconfused: kyllä aika moni eläin tietää mitä voi syödä ja mitä ei. Miun kani tulee kyllä katsomaan jos syön jotain, annan sen sille nuuhkittavaksi ja jos se on sellaista, mitä kani ei voi syödä (esim. suklaata, lihaa, mandariinia) ni Della vaan pomppii pois paikalta.
   Aika moni, mutta ei selvästikään kaikki. Meidän kani kuuluu jälkimmäisiin. Se on ihan tyytyväisenä pöllinyt jauhelihapizzaa ja puputtanut menemään. :D

   Lainaa

  58. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Koira: Koira on tarpeeksi fiksu päättääkseen itse mitä haluaa syödä. Vain ihminen tarvitsee pakkausmerkintöjä.
   Koira on mm. tarpeeks fiksu päättääkseen niellä vaahtomuovia. Sekasyöjä, kelpuuttaa periaatteessa melkein mitä vaan yksilöstä riippuen. Tiiän ainakin yhen koiran joka joi kaljaa.

   Lainaa

  59. Voi ei se on taas se 15.6.2020 11:48
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pena: Syöhän ne koirat suklaatakin ja sit kuolee, että en tiedä luottaisinko koiran arvioon siitä onko jokin syömäkelpoista vai ei. Ite en omalle lemmikille antaisi pilaantunutta ruokaa.
   Päiväsvanha ja pilaantunut ei ole sama asia, persele.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koirat, ruoka, parasta ennen, päiväys, viimeinen käyttöpäivä, pilaantunut, vanha, viranomaiset