Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lääkkeiden omavastuu

Apua, kaikkien lääkkeiden hinta nousi 50 eurolla!
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Vuoden 2016 alusta lähtien lääkekorvauksia saa vasta 50 euron vuotuisen omavastuun täyttymisen jälkeen. Lääkkeiden omavastuu
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1159 (1187 ääntä)
   Oonko omalla tavallani tyhmä, kun ei ole käynyt pienessä mielessäkään että mitenkään voisi omavastuukorotuksen ymmärtää tarkoittavan tuollaista? :P

   Lainaa

  2. tekuilatikka 19.1.2016 0:42
   Tulos: +381 (411 ääntä)
   Siirryinkin käyttämään play'n rewind lääkkeitä, rec-lääkkeet jääkööt hyllylle.

   Lainaa

  3. Tulos: +586 (596 ääntä)
   Tämä on just tätä, kun ihmiset eivät nykyisin lue otsikoita pidemmälle...

   Lainaa

  4. Tulos: +455 (475 ääntä)
   Päivi ja Heidi eivät ole ainoita jotka ovat ymmärtäneet tuon asian väärin. Aika moni on valittanut vastaavaa Facebookissa, ja jestas kun yrittää varovasti vihjaista, että asia ei ole välttämättä ihan niin, on helvetti irti. Ihan vaan, koska Sipilän hallituksen (joka ei ole edes tätä päätöstä tehnyt) ja Kelan ja kaiken muun haukkuminen on niin kivaa, ettei edes haluta kuunnella eriäviä mielipiteitä (tai tässä tapauksessa väärinymmärryksen oikaisua) :D

   Lainaa

  5. Tulos: +35 (83 ääntä)
   Rec...

   Lainaa

  6. Tulos: +107 (113 ääntä)
   Melko välkkyjä

   Lainaa

  7. Tulos: -194 (298 ääntä)
   Terveyskeskus + lääkekuluja tulisikin roimasti nostaa. Loppuisi päivystykset täyttävä ihmisten turha uusavuttomuus.

   Lainaa

  8. Tulos: +309 (361 ääntä)
   hmm: Terveyskeskus + lääkekuluja tulisikin roimasti nostaa. Loppuisi päivystykset täyttävä ihmisten turha uusavuttomuus.
   Kerro uudestaan mielipiteesi kun sulla on keuhkoputkentulehdus mutta ei varaa lääkäriin tai lääkkeisiin.

   Lainaa

  9. Tulos: -181 (359 ääntä)
   Kirsi: Kerro uudestaan mielipiteesi kun sulla on keuhkoputkentulehdus mutta ei varaa lääkäriin tai lääkkeisiin.
   Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.

   Lainaa

  10. Tulos: +112 (130 ääntä)
   Itsekin ajattelin muutoksesta muutaman sanan verran kuultuani, että maksetaanko nykyään korvausta vain yli viidenkympin lääkkeistä, kunnes tarkistin asian oikean laidan. Kuitenkin mietin miten ihmeessä sanat "viidenkymmenen euron omavastuu" voi käsittää noin kummallisesti?

   Lainaa

  11. Tulos: +138 (154 ääntä)
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.
   Pointtini olikin se, että tämä hintojenkorotushan vaikuttaisi siis myös oikeisiin ongelmiin.

   Lainaa

  12. Tulos: +256 (280 ääntä)
   Tuo menkää töihin -lause alkaa olla aika kulunut, varsinkin kun nykyään on vaikea löytää töitä muutenkaan. Se tosin jäi Päivin jutussa mietityttämään että eikö tämä työkyvyttömyyseläkkeellä oleva sitten voi huolehtia lapsesta jos toinen vanhempi sattuisi saamaan töitä? Eikä tarkoitukseni ole syyllistää, mietinpä vain.

   Lainaa

  13. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Kerrankos sitä pieni ihminen erehtyy.

   Lainaa

  14. Tulos: +69 (143 ääntä)
   Kirsi: Pointtini olikin se, että tämä hintojenkorotushan vaikuttaisi siis myös oikeisiin ongelmiin.
   Nykyisin eläkeläiset, toimeentulotuella elävät, sekä opiskelijat maksavat jo vuodessa korkeintaan n.100e terveyskeskusmaksuista. Ongelma syntyy siitä, kun jokaiseen lapsen lämpöön vaaditaan antibioottikuuria tai hoidetaan pikku näppylöitä. Esimerkkinä poistin juuri eilen tikun varakkaan miehen sormesta pinsetillä. Hän ei varmasti olisi sitä kotona voinut itse tehdä. Nämä ovat niitä turhia käyntejä, jotka ruuhkauttavat keskukset ja aiheuttavat suunnattomia kustannuksia. Vähäosaiset ovat jo ns. Lailla turvattua maksujen puolesta.

   Lainaa

  15. Tulos: -27 (107 ääntä)
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.
   Jos tietäisit edes jotakin keuhkoputkentulehduksesta et sanoisi noin. Mene hetkeksi vaikka vierailulle sairaalaan niin mielipide muuttuu

   Lainaa

  16. Tulos: +128 (156 ääntä)
   noterve: Jos tietäisit edes jotakin keuhkoputkentulehduksesta et sanoisi noin. Mene hetkeksi vaikka vierailulle sairaalaan niin mielipide muuttuu
   Sekoitatkohan itse nyt keuhkoputkentulehduksen keuhkokuumeeseen, joka tietenkin on aina sairaalahoitoa vaativa tila.

   Lainaa

  17. Tulos: +117 (127 ääntä)
   hmm: Nykyisin eläkeläiset, toimeentulotuella elävät, sekä opiskelijat maksavat jo vuodessa korkeintaan n.100e terveyskeskusmaksuista. Ongelma syntyy siitä, kun jokaiseen lapsen lämpöön vaaditaan antibioottikuuria tai hoidetaan pikku näppylöitä. Esimerkkinä poistin juuri eilen tikun varakkaan miehen sormesta pinsetillä. Hän ei varmasti olisi sitä kotona voinut itse tehdä. Nämä ovat niitä turhia käyntejä, jotka ruuhkauttavat keskukset ja aiheuttavat suunnattomia kustannuksia. Vähäosaiset ovat jo ns. Lailla turvattua maksujen puolesta.
   Faktat kuntoon. Lääkkeiden hintakatto on n. 630 € vuodessa ja hoitokulujen (ei sisällä esim. hammaslääkäriä) hintakatto on noin 680 € vuodessa. Ihan kaikille. Köyhille ja rikkaille. Mikä toi 100 € on? Itse olin viime vuonna opiskelija ja työtön ja terveysmenoihin meni semmoiset 1200 €. Hoitomaksukatto täyttyi,lääke ei. Ja ihan opintolainalla maksoin. Ja ei todellakaan ole varaa nostaa maksuja ja omavastuuta. Päivystykseenkään ei muuten oteta, jos sairaanhoitaja hoidontarpeen arvioinnissa arvioi, ettei asiasi ole päivystysluonteinen. Ei sinne kukaan turhan päiten mene jonottamaan.

   Lainaa

  18. Tulos: -10 (58 ääntä)
   tiit: Faktat kuntoon. Lääkkeiden hintakatto on n. 630 € vuodessa ja hoitokulujen (ei sisällä esim. hammaslääkäriä) hintakatto on noin 680 € vuodessa. Ihan kaikille. Köyhille ja rikkaille. Mikä toi 100 € on? Itse olin viime vuonna opiskelija ja työtön ja terveysmenoihin meni semmoiset 1200 €. Hoitomaksukatto täyttyi,lääke ei. Ja ihan opintolainalla maksoin. Ja ei todellakaan ole varaa nostaa maksuja ja omavastuuta. Päivystykseenkään ei muuten oteta, jos sairaanhoitaja hoidontarpeen arvioinnissa arvioi, ettei asiasi ole päivystysluonteinen. Ei sinne kukaan turhan päiten mene jonottamaan.
   Puhuin terveyskeskuskäyntien hintakatosta, joka kunnista riippuen on 50e-100e. Hoidontarpeen arviointi on suuntaa antava. Usein henkilöt suurentelevat ongelmiaan jolloin hoidontarpeen tekeminen on ongelmallista. Itse tehtyjä diagnooseja tekee netin perusteella hieman enemmän kuin muutama. Nämä ihmiset myös usein marssivat sisään ilman soittoa ja ketään ei sairaalasta käännytetä. Ihmiset soittavat kymmeniä kertoja päivässä häkeen ja kertovat syyksi yksinäisyyden. Luuletko siis ettei ole henkilöitä, jotka eivät turhaan jonottaisi. Kutsun sinut lämpimästi sairaalamaailmaan töihin.

   Lainaa

  19. Tulos: +60 (72 ääntä)
   kapu: Tämä on just tätä, kun ihmiset eivät nykyisin lue otsikoita pidemmälle…
   Ei johdu tuosta vaan siitä, että ihmiset ovat tyhmiä.

   Lainaa

  20. Tulos: +155 (167 ääntä)
   hmm: Terveyskeskus + lääkekuluja tulisikin roimasti nostaa. Loppuisi päivystykset täyttävä ihmisten turha uusavuttomuus.
   Lääkekuluja tulisi roimasti nostaa tilanteessa, jossa jo nyt moni eläkeläinen ja pienituloinen jättää ajoittain tarvitsemiaan lääkkeitä ostamatta, kun ei rahat riitä? Vaikka joku uusavuton tulisikin kinumaan lääkkeitä joka ikiseen pikkuvaivaan, niin lääkärihän sen päätöksen tekee, onko lääkkeelle tarvetta ja kirjoittaako hän reseptin. Turhia lääkkeitä ei tarvitse määrätä, sillä siitä selviää. Ja heitä, jotka lääkkeitä todella tarvitsevat, ei tarvitse enää enempää kiusata.

   Lainaa

  21. Tulos: +58 (72 ääntä)
   hmm: Nykyisin eläkeläiset, toimeentulotuella elävät, sekä opiskelijat maksavat jo vuodessa korkeintaan n.100e terveyskeskusmaksuista. Ongelma syntyy siitä, kun jokaiseen lapsen lämpöön vaaditaan antibioottikuuria tai hoidetaan pikku näppylöitä. Esimerkkinä poistin juuri eilen tikun varakkaan miehen sormesta pinsetillä. Hän ei varmasti olisi sitä kotona voinut itse tehdä. Nämä ovat niitä turhia käyntejä, jotka ruuhkauttavat keskukset ja aiheuttavat suunnattomia kustannuksia. Vähäosaiset ovat jo ns. Lailla turvattua maksujen puolesta.
   Just joo. Terveyskeskusmaksujen päälle onkin sitten vielä poliklinikkamaksut, hoitopäivämaksut... Ihan tasan siihen kaikkia yhtälailla koskevaan maksukattoon (vuonna 2016 se on 691 euroa vuodessa) asti saan maksaa terveydenhoitomaksuni, plus lääkärinlausunnot ja hammashoito siihen päälle. Lääkekuluja unohtamatta. T: kansaneläkkeellä elävä (määräaikainen) työkyvyttömyyseläkeläinen

   Lainaa

  22. Karpalo/Mårran 19.1.2016 4:22
   Tulos: -16 (44 ääntä)
   Höh, ja nyt paljastin alter egoni, kun tuohduin niin, että unohdin vaihtaa sähköpostiosoitteeni. :)

   Lainaa

  23. Tulos: -36 (66 ääntä)
   Elämäm koululainen. Mee Päivi töihin.

   Lainaa

  24. Tulos: +25 (33 ääntä)
   kaikki on tyytyväisiä kun luetellaan sairaudet ja lääkkeet somessa....

   Lainaa

  25. Tulos: +8 (66 ääntä)
   Mårran: Just joo. Terveyskeskusmaksujen päälle onkin sitten vielä poliklinikkamaksut, hoitopäivämaksut… Ihan tasan siihen kaikkia yhtälailla koskevaan maksukattoon (vuonna 2016 se on 691 euroa vuodessa) asti saan maksaa terveydenhoitomaksuni, plus lääkärinlausunnot ja hammashoito siihen päälle. Lääkekuluja unohtamatta. T: kansaneläkkeellä elävä (määräaikainen) työkyvyttömyyseläkeläinen
   Unohdit kuitenkin, että jos asuisit jossain muussa maassa olisi kustannukset luultavasti kohdallasi kymmeniä tuhansia euroja. Hammashuollon ym.kuluihin mihin eläke ei riitä haetaan tukea soskusta. Misasit nyt kokonaan pointtini. En ole kyykyttämässä vähävaraisia vaan hakemassa ratkaisuja terveydenhoidon paineeseen. Väestö ikääntyy, henkilökuntaa leikataan ja sairaiden määrä senkun kasvaa. Tää kupla tulee puhkeamaan kymmenessä vuodessa ja jostakin olisi rahat nyhdettävä. Karsisin mieluusti ensimmäiseksi ne päivittäin tapahtuvat 50 turhaa käyntiä per poliklinikka.

   Lainaa

  26. Tulos: +117 (137 ääntä)
   Ekalle tiedoksi: e-pillereistä ei alun perinkään ole saanut Kela-korvausta.

   Lainaa

  27. Tulos: +64 (74 ääntä)
   Ajatelkaa, nämä äänestää samoissa vaaleissa meille edustajia.. Ei mulla muuta.

   Lainaa

  28. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Toivottavasti kukaan ei kertonut Heidille miten asia oikeasti on, tekisi erittäin hyvää hänelle ja koko ihmiskunnalle tuo hänen selibaatti!

   Lainaa

  29. jukkapalmu 19.1.2016 8:08
   Tulos: +11 (69 ääntä)
   Kirsi: Kerro uudestaan mielipiteesi kun sulla on keuhkoputkentulehdus mutta ei varaa lääkäriin tai lääkkeisiin.
   Mene terveyskeskuspäivystykseen jos ei ole varaa yksityiselle lääkärille. Siellä saat laskun lääkärikäynnistä eikä tarvi maksaa käteisellä käyntiä heti ja jos kahdenkympin lääke jää ostamatta sen takia ettet saa siitä neljää euroa kelan korvausta pois niin taloutesi on kuralla jo muutenkin joten älä syytä siitä kelaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +39 (51 ääntä)
   Uusavuttomuutta varmasti on kansan keskuuteen päässyt aimo annos lisää vuosikymmenten kuluessa, mutta sellaisia tämä yhteiskunta meistä kasvattaa. Joka nuhaan suositellaan jotain rokotetta ja kaikki pahasta mielestä vilkkaan käytöksen kautta poskionteloiden jomotukseen ja vaikkapa alkukesän siitepölyn aiheuttama normaali lievä tukkoisuus suositellaan parannettavaksi apteekista haettavilla purnukoilla. (Kaikista edellämainituidta vaivoista on myös ne lääkehoitoa tarvitsevat vakavuusasteet, ennen kuin joku sen tulee kertomaan.) kaikki paitsi täysin optimaalinen terveys on muka heti lääkehoitoa vaativaa sairautta. Standardit pelottavat ihmiset pelkäämään tilannetta jota yhteiskunnalla kuitenkaan ei ole (ainakaan nyt) valitettavasti varaa optimaalisesti ratkaista.

   Lainaa

  31. oifjapoweifj 19.1.2016 8:29
   Tulos: +79 (85 ääntä)
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.
   Koska systeemi on mitä on, finnit joutuu käydä ekana näyttämässä terveyskeskuksessa ennen kuin sut pistetään ihopolille hakemaan oikeita lääkkeitä.

   Lainaa

  32. Tulos: +50 (54 ääntä)
   jokuraja: Ekalle tiedoksi: e-pillereistä ei alun perinkään ole saanut Kela-korvausta.
   Mun käsittääkseni jos sulle määrätään e-pillerit kuukautiskipuihin niin saat jotain korvauksia siitä. Jotain tällaista muistelisin kaverin tokaisseen, että sai itse paljon halvemmalla pillerit. Korjatkaa toki jos oon ihan ulapalla.

   Lainaa

  33. Tulos: -63 (83 ääntä)
   Jimbo: Tuo menkää töihin -lause alkaa olla aika kulunut, varsinkin kun nykyään on vaikea löytää töitä muutenkaan. Se tosin jäi Päivin jutussa mietityttämään että eikö tämä työkyvyttömyyseläkkeellä oleva sitten voi huolehtia lapsesta jos toinen vanhempi sattuisi saamaan töitä? Eikä tarkoitukseni ole syyllistää, mietinpä vain.
   Miten niin nykyään on vaikeaa löytää töitä? Sehän on nimenomaan helpompaa kuin muutama vuosikymmen sitten. Netistä löytyy palvelut monster.fi ja mol.fi, joista voi vaikka aloittaa. Ennen piti kiertää ihan paikan päällä sitä työtä kysymässä. Se, että on itse sitä mieltä, ettei saa töitä eikä viitsi nähdä sen asian eteen vaivaa, saatika hyväksy kaikkia töitä, ei ole mitenkään tästä ajasta kiinni. Ei muuta kuin cv oikein edustavaksi ja hakemusta kirjoittamaan 20 paikkaan, jotka voisivat kiinnostaa. Parempi jopa ottaa vastaan vähän oman koulutuksen sivusta sitä työtä, koska jo työllistyneellä on helpompi työllistyä haluamaansa työhön. Jos epäilyttää oma esiintyminen haastattelussa niin pyydä äitiä, siskoa, veljeä, kaveria tai ihan ketä tahansa vähän auttamaan asian kanssa. Käykää keskenään se haastattelutilanne läpi. Hyvin se menee! Turhat paineet vaan pois ja omana reippaana itsenään haastatteluun.

   Lainaa

  34. Tulos: +22 (28 ääntä)
   oifjapoweifj: Koska systeemi on mitä on, finnit joutuu käydä ekana näyttämässä terveyskeskuksessa ennen kuin sut pistetään ihopolille hakemaan oikeita lääkkeitä.
   Ehkäpä nyt puhuttiin pääasiassa jonkun paukaman näyttämisestä esim. päivystyksessä. Akne on sairaus ja sen hoidosta tuskin kukaan valittaakaan. Itse olen päivystyksessä töissä ja voin sanoa, että noin puolet hoitoon tulleista ei vaatisi päivystyksellistä arviota. Osa käännytettään jo luukulla ja osa taas on pakko ottaa lääkärille, koska potilaalla on todellinen ongelma,vaikka sen olisi voinut hoitoo omassa tk:ssa. Ja turha puhua, ettei ole aikoja. Ainakin meillä jää päivystysaikoja tk:n puolella vapaaksi päivittäin, koska ihmiset tulevat illalla päivystykseen.

   Lainaa

  35. Tulos: -90 (106 ääntä)
   Lisään vielä sen verran, että 10 hyvästä hakemuksesta saat varmasti ainakin yhden kutsun haastatteluun. Ja jos olet hakenut oikeasti realistisiin paikkoihin niin 3 haastattelusta yhden pitäisi ainakin olla hyvin kiinnostunut sinusta.

   Lainaa

  36. Rampe&Naukkis 19.1.2016 9:01
   Tulos: +24 (40 ääntä)
   Menee pillerit oikeeseen osoitteeseen, jos luetun ymmärtämiskyky on tätä tasoa.

   Lainaa

  37. Tulos: +4 (14 ääntä)
   hmm: Nykyisin eläkeläiset, toimeentulotuella elävät, sekä opiskelijat maksavat jo vuodessa korkeintaan n.100e terveyskeskusmaksuista. Ongelma syntyy siitä, kun jokaiseen lapsen lämpöön vaaditaan antibioottikuuria tai hoidetaan pikku näppylöitä. Esimerkkinä poistin juuri eilen tikun varakkaan miehen sormesta pinsetillä. Hän ei varmasti olisi sitä kotona voinut itse tehdä. Nämä ovat niitä turhia käyntejä, jotka ruuhkauttavat keskukset ja aiheuttavat suunnattomia kustannuksia. Vähäosaiset ovat jo ns. Lailla turvattua maksujen puolesta.
   Se on tullut harvinaisen selväksi että jos laki ei sovi valtion mieleen sillä voidaan pyyhkiä persettä!

   Lainaa

  38. Tulos: -36 (50 ääntä)
   Kirsi: Kerro uudestaan mielipiteesi kun sulla on keuhkoputkentulehdus mutta ei varaa lääkäriin tai lääkkeisiin.
   Tätä vartenhan on työterveys ja vakuutukset lääkekuluja varten ;)

   Lainaa

  39. Käyttäjä 19.1.2016 9:55
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   hmm: Terveyskeskus + lääkekuluja tulisikin roimasti nostaa. Loppuisi päivystykset täyttävä ihmisten turha uusavuttomuus.
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.
   Mutta ei se liene ratkaisu, että korotetaan kaikkia maksuja kaikilta. Vaivaisimmat siinä eniten kärsisivät. Eikö nyt jo ole joka paikassa systeemi että ensin soitetaan tk:hon ja siellä arvioidaan kannattaako tulla? Miten joku pääsee yhden tikun tai finnin takia? Vai pääseekö kun vain sanoo että epäilen tässä nyt jotain vakavaa tulehdusta ja sattuu kauheasti ja olen tosi huolissani. Onhan tietysti tapauksia, jotka osoittautuvat harmittomiksi, mutta on kuitenkin ollut mahdollisuus pahempaan. Tällaiset pitääkin tarkistaa. Silloin on lääkärin homma tietää oliko vakavaa vai ei, ei potilaan. Siis samaa mieltä siinä, että jotkut ravaavat lääkärillä turhaan, mutta mitättömiltä vaikuttavat tapaukset eivät aina ole sitä.

   Lainaa

  40. Tulos: +30 (56 ääntä)
   Miksei Päivin mies hoida lasta/lapsia jos on eläkkeellä kotona? Koskeeko kyvyttömyys myös omien lasten hoitamista?

   Lainaa

  41. Tulos: +53 (57 ääntä)
   NipaMan: Tätä vartenhan on työterveys ja vakuutukset lääkekuluja varten
   Onjoo. Ja työterveydessä hoidetaan kaikki vielä samana päivänä, liekö siksi että Työnantaja Isä Aurinkoinen rakastaa meitä kuin lapsiaan? Vai olisiko sittenkin siksi että aikaa ja rahaa säästyy kun ihminen ei odota kahdeksaa tuntia sairaalassa saadakseen antibioottireseptin virtsatientulehdukseen (kerran tein niinkin, koska silloin kun kiltisti tottelin terveyskeskusta ja otin ajan kahden viikon päähän koska tilanne "ei ollut kiireellinen" tulehdus kiipesi munuaisiin, ja parin päivän päästä olinkin sitten teholla. Näin sitä rahaa säästyy kun terveyskeskukseen ei saa aikaa, eikun hetkinen). Yhdysvalloissahan tämä on jo mennyt äärimmäisyyksiin, vain hätätapaukset hoidetaan kyselemättä maksajaa, joten aina odotetaan kunnes tosiaan on hätätapaus. Ei olisi vain inhimillisempää vaan kävisi huomattavasti vähemmän kalliiksi hoitaa se turhanoloinen kutiseva luomi, tai se kirvelevä pissa, eikä vasta sitä ihosyöpää tai sepsistä.

   Lainaa

  42. Tulos: +28 (28 ääntä)
   jokuraja: Ekalle tiedoksi: e-pillereistä ei alun perinkään ole saanut Kela-korvausta.
   Saa niistä jos ne on määrätty aknen hoitoon ;)

   Lainaa

  43. Tulos: +22 (36 ääntä)
   Ehkä eniten muhun kuitenkin sattuu toi "50€:a" .... kun se € = euroa t. kielipoliisi

   Lainaa

  44. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Alina: Mun käsittääkseni jos sulle määrätään e-pillerit kuukautiskipuihin niin saat jotain korvauksia siitä. Jotain tällaista muistelisin kaverin tokaisseen, että sai itse paljon halvemmalla pillerit. Korjatkaa toki jos oon ihan ulapalla.
   En itse kyllä saanu korvausten piikkiin pelkillä kuukautiskivuilla (oli niin pahat ettei kuukautisten aikaan päässy kotoa lähteen). Mutta kaveri oli tosiaan saanu Kela-korvauksen piikkiin sillä että pillerit oli myös aknen hoitoon.

   Lainaa

  45. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Alina: Mun käsittääkseni jos sulle määrätään e-pillerit kuukautiskipuihin niin saat jotain korvauksia siitä. Jotain tällaista muistelisin kaverin tokaisseen, että sai itse paljon halvemmalla pillerit. Korjatkaa toki jos oon ihan ulapalla.
   Mun mielestä korvaus riippuu merkistä. Kaverilla on ainakin täysin kelakorvatut pillerit ollu. Ite oon kyllä sitä mieltä, et pillerit on suoraan saatanasta. Elämä yhtä itkupotkuraivaria niiden kanssa. Kumi ja kierukka for the win.

   Lainaa

  46. Uusavuttomuutta joo 19.1.2016 10:55
   Tulos: +83 (83 ääntä)
   Pitää hei toki muistaa niistä tavallista flunssaa terveyskeskuksessa näyttävistä, että kaikilla työssäkäyvilläkään ihmisillä ei ole käytössä työterveyspalveluita, jolloin on pakko käydä hakemassa se saikkutodistus vaikka ihan hyvin itsekin tietäisi, ettei tarvitse mitään lepoa kummempaa hoitoa. Tietenkin monet on sillä tavalla uusavuttomia, että menevät ihan lämpimikseen hakemaan antibioottikuuria joka flunssaan (missä ei ole siis mitään järjen hiventäkään, koska flunssa on yleensä virustauti eikä antibiooteilla siksi ole siihen yhtään mitään vaikutusta) yms., mutta ei ehkä niin rankasti voi yleistää, että suurin osa olisi sellaisia. Ja sit taas toisaalta on sellasia kuten mä jotka ei meinaa millään uskoa sairautensa olevan vakavaa laatua, jolloin keuhkokuumeet ja muut vastaavat ehtii usein kehittyä sairaalahoitoa vaativiksi ennen kuin havahdutaan siihen et ehkä tää ei ollukaan vaan influenssa. Et meit on moneen junaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Sannni: Onjoo. Ja työterveydessä hoidetaan kaikki vielä samana päivänä, liekö siksi että Työnantaja Isä Aurinkoinen rakastaa meitä kuin lapsiaan? Vai olisiko sittenkin siksi että aikaa ja rahaa säästyy kun ihminen ei odota kahdeksaa tuntia sairaalassa saadakseen antibioottireseptin virtsatientulehdukseen (kerran tein niinkin, koska silloin kun kiltisti tottelin terveyskeskusta ja otin ajan kahden viikon päähän koska tilanne “ei ollut kiireellinen” tulehdus kiipesi munuaisiin, ja parin päivän päästä olinkin sitten teholla. Näin sitä rahaa säästyy kun terveyskeskukseen ei saa aikaa, eikun hetkinen). Yhdysvalloissahan tämä on jo mennyt äärimmäisyyksiin, vain hätätapaukset hoidetaan kyselemättä maksajaa, joten aina odotetaan kunnes tosiaan on hätätapaus. Ei olisi vain inhimillisempää vaan kävisi huomattavasti vähemmän kalliiksi hoitaa se turhanoloinen kutiseva luomi, tai se kirvelevä pissa, eikä vasta sitä ihosyöpää tai sepsistä.
   Sulla on ollu harvinaisen huono tk-hoitaja langan päässä jos on sanonu ettei VTI oo kiireellinen. Se mainitaan yleensä kunnan lääkärin ajanvaraussivullakin että kuuluu kiireellisiin, koska tarvii oikeastaan aina ab-kuurin.

   Lainaa

  48. Tulos: +16 (26 ääntä)
   No nyt varsinkin huolestuin että hakeekohan kaikki mielialalääkkeensä tuon omavastuuosuuden takia. o_O

   Lainaa

  49. Mielisairas 19.1.2016 11:36
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Avi: No nyt varsinkin huolestuin että hakeekohan kaikki mielialalääkkeensä tuon omavastuuosuuden takia.
   Eiköhän sellaiset tapaukset, joista sun vieraana ihmisenä on aihetta huolestua, ole Kelan täyskorvaavuuden piirissä ("vaikeat psykoosit ja muut vaikeat mielenterveyden häiriöt"). Kyse ei edes näissä tapauksissa ole mielialalääkkeistä vaan psyykelääkkeistä.

   Lainaa

  50. Tulos: +42 (46 ääntä)
   hmm: Nykyisin eläkeläiset, toimeentulotuella elävät, sekä opiskelijat maksavat jo vuodessa korkeintaan n.100e terveyskeskusmaksuista. Ongelma syntyy siitä, kun jokaiseen lapsen lämpöön vaaditaan antibioottikuuria tai hoidetaan pikku näppylöitä. Esimerkkinä poistin juuri eilen tikun varakkaan miehen sormesta pinsetillä. Hän ei varmasti olisi sitä kotona voinut itse tehdä. Nämä ovat niitä turhia käyntejä, jotka ruuhkauttavat keskukset ja aiheuttavat suunnattomia kustannuksia. Vähäosaiset ovat jo ns. Lailla turvattua maksujen puolesta.
   Joopajoo. Itsehän maksan reumasairauteni takia yli 600 euroa vuodessa, vaikka olen opiskelija. Vasta tämän jälkeen tulee lääkekatto vastaan. Tämän lisäksi tietysti lääkärikäynnit on vielä maksettava erikseen. Mikä ihmeen sata euroa?

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Jimbo: Tuo menkää töihin -lause alkaa olla aika kulunut, varsinkin kun nykyään on vaikea löytää töitä muutenkaan. Se tosin jäi Päivin jutussa mietityttämään että eikö tämä työkyvyttömyyseläkkeellä oleva sitten voi huolehtia lapsesta jos toinen vanhempi sattuisi saamaan töitä? Eikä tarkoitukseni ole syyllistää, mietinpä vain.
   Rahallisesti se kävisi hyvin, koska kotihoidontukea voi saada kunnes lapsi täyttää 3 vuotta, kun lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa. Hoitaja voi olla vaikka mummo ja tuki maksetaan perheelle. Osa kunnista maksaa myös hoitolisää. Ja toisaalta lasta ei ole pakko hoitaa kotona kolmevuotiaaksi.

   Lainaa

  52. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Kun oma mentaliteetti on se, että lääkäriin ei tasan mennä jos ei olla hengenvaarassa, on vaikea ymmärtää kun joku juoksee terveyskeskukseen jokaisesta mahdollisesta pikkuvaivasta. En tiiä sitten onko kumpikaan menettely toista parempi.

   Lainaa

  53. Tulos: +25 (27 ääntä)
   enelyn: nnn
   No, itseasiassa totesivat että "jollet ole alkoholisti tai raskaana niin ei meillä ole mitään aikoja". Se ei taida olla laillista, mutta minkä teet? Luojan kiitos että olen taas työterveyden piirissä.

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Hipsu: Päivi ja Heidi eivät ole ainoita jotka ovat ymmärtäneet tuon asian väärin. Aika moni on valittanut vastaavaa Facebookissa, ja jestas kun yrittää varovasti vihjaista, että asia ei ole välttämättä ihan niin, on helvetti irti. Ihan vaan, koska Sipilän hallituksen (joka ei ole edes tätä päätöstä tehnyt) ja Kelan ja kaiken muun haukkuminen on niin kivaa, ettei edes haluta kuunnella eriäviä mielipiteitä (tai tässä tapauksessa väärinymmärryksen oikaisua)
   Ihmiset ovat idiootteja, en tosin tajunnut, että heitä on näinkin paljon!

   Lainaa

  55. Tulos: -32 (46 ääntä)
   Sannni: No, itseasiassa totesivat että “jollet ole alkoholisti tai raskaana niin ei meillä ole mitään aikoja”. Se ei taida olla laillista, mutta minkä teet? Luojan kiitos että olen taas työterveyden piirissä.
   Miksi et mennyt yksityiselle? Oli munkin pakko, koska terveyskeskus-lekurit eivät tiedä mistään yhtään mitään.

   Lainaa

  56. Tulos: -44 (50 ääntä)
   Roca: Miksei Päivin mies hoida lasta/lapsia jos on eläkkeellä kotona? Koskeeko kyvyttömyys myös omien lasten hoitamista?
   työkyvyttömät on yleensä alkoholisoituneita. joko ennen eläköitymistä, tai siitä johtuen

   Lainaa

  57. Tulos: +1 (19 ääntä)
   Helkkarin hyvä pointti. Ja antibiooteista tällainen random-fakta, niiden teho heikkenee jatkuvasti koska niitä ylikäytetään (ihmiset & tuotantoeläimet). Kannattaa harkita miten ja mihin vaivoihin niitä pillereitä popsii: http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/antibioottien_tehon_katoaminen_on_terrorismin_veroinen_uhka
   Roca: Miksei Päivin mies hoida lasta/lapsia jos on eläkkeellä kotona? Koskeeko kyvyttömyys myös omien lasten hoitamista?

   Lainaa

  58. Tulos: +63 (69 ääntä)
   Koska olin 17, en ollut ennen sairastanut virtsatientulehdusta, ja olin sillälailla söötin auktoriteettiuskoinen että kun ilmoitettiin että et pääse lääkäriin niin arvelin että ei sitten, kaipa ne tietävät paremmin. Päädyin sinne teholle kun tipahdin tajuttomana koulun käytävälle. Ja jos oletetaan että ihmiset laitetaan työkyvyttömyyseläkkeelle jostain syystä, niin miten he voisivat pieniä lapsiakaan hoitaa? Vaipanvaihtoon omin voimin ja yksikseen joku joka saa vaikkapa pahoja epileptisiä kohtauksia usein, ei ihan kuulosta turvalliselta?

   Lainaa

  59. yli opisto hörho 19.1.2016 17:05
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Eli jos sulla on vakuutus jossa omavastuu on 50e, niin jos tulee kolhu minkä korjaus on 15e niin joudut maksamaan siitä yhteensä 65e?

   Lainaa

  60. yli opisto hörho 19.1.2016 17:11
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   gaius: Helkkarin hyvä pointti. Ja antibiooteista tällainen random-fakta, niiden teho heikkenee jatkuvasti koska niitä ylikäytetään (ihmiset & tuotantoeläimet). Kannattaa harkita miten ja mihin vaivoihin niitä pillereitä popsii: http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/antibioottien_tehon_katoaminen_on_terrorismin_veroinen_uhka
   Muuten jees, mutta uutinen on tavallaan vanhentunut. Antibioottien tehon laskemiseen/mitätöimiseen vaikutti osaltaan se, että meillä oli edelleen käytössä se sama antibiootti mikä keksittiin melkein 100 vuotta sitten. Ketään järkevää ihmistä ei kiinnostanut että bakteerit oppivat ennemmin tai myöhemmin ns. kiertämään sen, ja näin ollen antibiootti ei enää toimi. Se olisi ollut edessä viimeistään parin vuoden päästä. Mutta ei hätää enää, meillä on nyt uudistettu antibiootti. Sen pitäisi kestää nyt ainakin 50 vuotta. Mutta tietysti on asiaakin siinä että ihmiset syö ihan liikaa antibiootteja. Lääkärit joko antavat liian helposti periksi, tai eivät välitä tarpeeksi. Pieneen flunssaan määrätään antibioottikuuri, kun se varmasti menisi ohi ihan parin päivän levollakin.

   Lainaa

  61. On se niin vaikeeta 20.1.2016 0:11
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   yli opisto hörho: Mutta tietysti on asiaakin siinä että ihmiset syö ihan liikaa antibiootteja. Lääkärit joko antavat liian helposti periksi, tai eivät välitä tarpeeksi. Pieneen flunssaan määrätään antibioottikuuri, kun se varmasti menisi ohi ihan parin päivän levollakin.
   En vieläkään tajuu miten kukaan lääkäri suostuu kirjoittamaan antibioottikuurin flunssaan, kun ei se edes auta siihen. Korkeintaan jos siellä kurkussa on joku pieni bakteeri-infektio niin sen voi selvittää, mutta ei se räkätaudille mitään tee. Toki ymmärrän et varmaan ei jaksa loputtomiin tapella vastaan jos se potilas nyt niin vimmatusti niitä antibiootteja halajaa, mutta on se silti vastuutonta niitä noin vain kirjoitella. Kun todennäköisesti ihminen joka ei ymmärrä antibioottien vaikuttavan nimenomaan bakteeri-infektioihin eikä virustauteihin (jos edes ymmärtävät näiden kahden eron) ei myöskään ymmärrä esim. jatkaa antibioottikuuriaan loppuun saakka kuten aivan ehdottomasti pitää tehdä vaikka olis kuinka oireet loppuneet jo viikko sitten. Olen jopa tavannut ihmisiä, jotka sanovat tahallaan jättävänsä aina pari tablettia antibioottikuurista syömättä, että niitä jää sitten jemmaan vastaisuuden varalle. Ja sitten ihmetellään, että mistä niitä antibioottiresistenttejä baktereeita oikein tulee...

   Lainaa

  62. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Mun on myös pitänyt oikaista tätä asiaa joillekin. Mm pari henkilöä on luullut että se 50€ pitää maksaa ekalla kertaa extraa.

   Lainaa

  63. Tulos: +10 (10 ääntä)
   yli opisto hörho: Muuten jees, mutta uutinen on tavallaan vanhentunut. Antibioottien tehon laskemiseen/mitätöimiseen vaikutti osaltaan se, että meillä oli edelleen käytössä se sama antibiootti mikä keksittiin melkein 100 vuotta sitten. Ketään järkevää ihmistä ei kiinnostanut että bakteerit oppivat ennemmin tai myöhemmin ns. kiertämään sen, ja näin ollen antibiootti ei enää toimi. Se olisi ollut edessä viimeistään parin vuoden päästä. Mutta ei hätää enää, meillä on nyt uudistettu antibiootti. Sen pitäisi kestää nyt ainakin 50 vuotta. Mutta tietysti on asiaakin siinä että ihmiset syö ihan liikaa antibiootteja. Lääkärit joko antavat liian helposti periksi, tai eivät välitä tarpeeksi. Pieneen flunssaan määrätään antibioottikuuri, kun se varmasti menisi ohi ihan parin päivän levollakin.
   Oletko nyt aivan varma? Tämä artikkeli on viime marraskuulta. http://yle.fi/uutiset/halyttava_loyto_kiinassa_viimeisillekin_antibiooteille_vastustuskykyinen_superbakteeri/8466423

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Alina: Mun käsittääkseni jos sulle määrätään e-pillerit kuukautiskipuihin niin saat jotain korvauksia siitä. Jotain tällaista muistelisin kaverin tokaisseen, että sai itse paljon halvemmalla pillerit. Korjatkaa toki jos oon ihan ulapalla.
   Oot luultavasti oikeassa, koska itellä ainakin Kela korvasi minipillerit, jotka sain kivun estoon.

   Lainaa

  65. Tulos: +9 (13 ääntä)
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.
   Kunnes porukka kuoleekin kun ei mene pieniltä tuntuvuen vaivojen takia lääkäriin. Huono trolli mutta valaistaan samalla muita. Eikä kukaa finnien takia mene lääkäriin.

   Lainaa

  66. S. aivartelija 20.1.2016 22:23
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Jimbo: Tuo menkää töihin -lause alkaa olla aika kulunut, varsinkin kun nykyään on vaikea löytää töitä muutenkaan. Se tosin jäi Päivin jutussa mietityttämään että eikö tämä työkyvyttömyyseläkkeellä oleva sitten voi huolehtia lapsesta jos toinen vanhempi sattuisi saamaan töitä? Eikä tarkoitukseni ole syyllistää, mietinpä vain.
   No työkyvyttömyyseläkkeellä ollaan, koska toimintakyky on alentunut. Jos on sellainen sairaus, ettei voi lapsesta huolehtia. Mun tätini oli aikoinaan ajoittain vuodepotilaana ja serkku tuli silloin meille, hänellä oli niin pahaksi päässyt nivelsairaus, ettei pystynyt edes tiskaamaan.

   Lainaa

  67. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Joo ehkä paranee itsestään muuten terveellä ihmisellä, mutta astmaatikolla tai COPD-potilaalla voi hengenlähtö olla lähellä jos ei saa apua..
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.

   Lainaa

  68. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Hipsu: Päivi ja Heidi eivät ole ainoita jotka ovat ymmärtäneet tuon asian väärin. Aika moni on valittanut vastaavaa Facebookissa, ja jestas kun yrittää varovasti vihjaista, että asia ei ole välttämättä ihan niin, on helvetti irti. Ihan vaan, koska Sipilän hallituksen (joka ei ole edes tätä päätöstä tehnyt) ja Kelan ja kaiken muun haukkuminen on niin kivaa, ettei edes haluta kuunnella eriäviä mielipiteitä (tai tässä tapauksessa väärinymmärryksen oikaisua)
   Syy lienee siinä, että osalla on kokonaiset kelakorvaukset (mm. diabeetikot) ja niille tuo vaikuttaa käytännössä melkolailla tuolla tavalla -- joutuu maksamaan noin 48 euroa enemmän kuin ennen, tai ei saa lääkkeitään ollenkaan.
   Hipsu: Päivi ja Heidi eivät ole ainoita jotka ovat ymmärtäneet tuon asian väärin. Aika moni on valittanut vastaavaa Facebookissa, ja jestas kun yrittää varovasti vihjaista, että asia ei ole välttämättä ihan niin, on helvetti irti. Ihan vaan, koska Sipilän hallituksen (joka ei ole edes tätä päätöstä tehnyt) ja Kelan ja kaiken muun haukkuminen on niin kivaa, ettei edes haluta kuunnella eriäviä mielipiteitä (tai tässä tapauksessa väärinymmärryksen oikaisua)
   Tämä väärinkäsitys voi johtua siitä, että osalla on kokonainen kelakorvaus, kuten mm. diabeetikoilla, ja he joutuvat nyt maksamaan huomattavasti enemmän. (Aikaisemmin maksoivat noin 6 euroa/vuosi, tai sen verran omat lääkkeeni maksoivat.)

   Lainaa

  69. Varmanautti 22.1.2016 9:04
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tänkkaad en ole ollut hetkeen apteekissa töissä. On nimittäin farmaseutti-kaverien fb-päivitykset olleet hikeänostattavaa luettavaa, kun monet ei tajua tätä uutta systeemiä ja hyvä ettei päälle tulla apteekissa kun "ET ANNA MULLE KORVAUKSIA MEEN JOHONKIN MUUALLE". Aina, kun tulee näitä hauskoja muutoksia, niin apteekkilaiset pääsevät lääketeollisuuden yms. kätyreinä sylkykupeiksi. E-pillerien Kela-korvattavuus riippuu lääkeaineesta tosiaan ja käyttöaiheesta. Korvausjärjestelmä olisi kyllä pitänyt räjäyttää kokonaan ja kasata jotenkin järkevästi uusiksi - miksi esimerkiksi arvotetaan joitain sairauksia enemmän korvattaaksi kuin joitain toisia? Sinänsä on hyvä, että joku tuollainen omavastuu on tullut, koska paljon lääkkeitä käyttävät saavat sen jälkeen kuitenkin enemmän peruskorvausta (35 -> 40 %) kuin ennen. Muutaman euron antibioottikuurista tai särkylääkepaketista ei minusta tarvitsekaan antaa korvausta. "Kelan piikkiin" tarkoittaa "veronmaksajien piikkiin" = kaikki me näistä maksetaan, joten kohdistetaan mieluummin sinne, missä eniten tarvitaan.

   Lainaa

  70. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Petkele: Ei johdu tuosta vaan siitä, että ihmiset ovat tyhmiä.
   Eikun molemmista

   Lainaa

  71. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Jhh: Syy lienee siinä, että osalla on kokonaiset kelakorvaukset (mm. diabeetikot) ja niille tuo vaikuttaa käytännössä melkolailla tuolla tavalla — joutuu maksamaan noin 48 euroa enemmän kuin ennen, tai ei saa lääkkeitään ollenkaan. Tämä väärinkäsitys voi johtua siitä, että osalla on kokonainen kelakorvaus, kuten mm. diabeetikoilla, ja he joutuvat nyt maksamaan huomattavasti enemmän. (Aikaisemmin maksoivat noin 6 euroa/vuosi, tai sen verran omat lääkkeeni maksoivat.)
   3 eurolla sai 3kk lääkkeet ja se 3e maksettiin per lääke. Useimmat insuliinihoitoiset diabeetikot käyttävät kahta erilaista insuliinia (pitkävaikutteinen perusinsuliini ja nopeavaikutteinen ateriainsuliini), joten nopsalla laskutoimituksella yhden vuoden insuliineihin meni perusdiabeetikolle noin 24 euroa. En tiedä minkä sortin diabeetikko itse mahdat olla, koska ei niitä tablettejakaan korvattu eikä korvata edelleenkään kuin kolmen kuukauden edestä. Eli sinullakin olisi pitänyt mennä vähintään 12e per vuosi. Joko annostelet noin puolet vähemmän kuin lääkäri on määritellyt tai vuotesi on puolet lyhyempi. Nykyään toki menee paljon enemmän. Onneksi sitä 50e ei ole pakko maksaa kerralla vaan sen voi maksaa osissa hakemalla vaikkapa kuukauden lääkkeet kerralla. Toki insuliini suurinpiirtein täyttää sen summan kun hakee yhden paketin kerralla joten ei muuta tilannetta merkittävästi, haki sitten kuukauden vai kolmen annoksen...

   Lainaa

  72. Tulos: +8 (8 ääntä)
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.
   Mulla ollut kolme kertaa keuhkoputkentulehdus jotka ei oo parantuneet itsekseen, vaikka oon parhaimmillaan oottanu yli 1,5 kuukautta. Sitten kun vihdoin ja viimein sain ensimmäiseen ab-kuurin, niin parani heti. Seuraavilla kerroilla en katsellu oireita ihan noin pitkään, hain saman ab-kuurin ja kappas, taas loppui oireet kuin seinään! Ja ovat olleet elämäni ainoat ab-kuurit, joten en oo mikään uusavuton, joka hakee joka vaivaan pillereitä. Täysin yksilöllistä miten ab-kuuri tehoaa keuhkoputkentulehdukseen, joten voit lopettaa yleistämisen ja pätemisen. Oon elävä todiste siitä, että oot väärässä.

   Lainaa

  73. Tulos: +15 (15 ääntä)
   hmm: Aivan juuri tällaista uusavuttomuutta tarkoitin. Keuhkoputkentulehdus paranee itsestään. Antibiooteista ei ole merkittävää apua. Lähinnä tarkoitin myös kuitenkin niitä, jotka tulevat minulle esittämään finniä ja kysyvät sen vakavuudesta tai miten sen saisi pois.
   Minä olin töissä firmassa, jolla ei ollut käytössä ns. omaa ilmoitusta kun sairastui, joten jouduin menemään päivystykseen istumaan räkätaudin takia. Uskon että monilla muilla on sama tilanne. Itse tietää tasan tarkkaan, että tämä on vain tavallinen räkätauti, joka saa olon sen verran huonoksi, ettei töihin kykene menemään. Itse tietää tasan tarkkaa, että jos vain pysyy sängyssä yhden päivän putkeen niin paranee alta aikayksikön. Valitettavasti työnantaja ei tätä usko, vaan siihen (palkattomaan) sairaslomapäivään tarvitsee lääkärintodistuksen. Tuskin kukaan nauttii istua tuntikausia räkätaudissa päivystyksessä, kun voisi olla kotona nukkumassa, juomassa teetä ja parantumassa, mutta pakko mikä pakko. Onneksi nykyisessä työpaikassa on sen verran luottoa työntekijöihin, että pari päivää saa sairastella omalla ilmoituksella ja vasta pidempään sairasteluun tarvitsee lääkärintodistuksen.

   Lainaa

  74. Tulos: +7 (7 ääntä)
   marika: Ja turha puhua, ettei ole aikoja. Ainakin meillä jää päivystysaikoja tk:n puolella vapaaksi päivittäin, koska ihmiset tulevat illalla päivystykseen.
   En tiedä onko teilläpäin jo sellaista systeemiä, mutta olisi oikeasti hyvä idea jos voisi edes netistä nähdä onko tänään aikoja vai ei. Täällä on tk:ssa jonkinlainen sähköinen ajanvaraus, mutta se ei ole lainkaan kattava. Jos soittaa terveyskeskukseen, saa jonottaa tai jättää soittopyynnön, johon ehkä vastataan.

   Lainaa

  75. Lääkärikö pitäis olla 9.2.2016 7:52
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   hmm: Puhuin terveyskeskuskäyntien hintakatosta, joka kunnista riippuen on 50e-100e. Hoidontarpeen arviointi on suuntaa antava. Usein henkilöt suurentelevat ongelmiaan jolloin hoidontarpeen tekeminen on ongelmallista. Itse tehtyjä diagnooseja tekee netin perusteella hieman enemmän kuin muutama. Nämä ihmiset myös usein marssivat sisään ilman soittoa ja ketään ei sairaalasta käännytetä. Ihmiset soittavat kymmeniä kertoja päivässä häkeen ja kertovat syyksi yksinäisyyden. Luuletko siis ettei ole henkilöitä, jotka eivät turhaan jonottaisi. Kutsun sinut lämpimästi sairaalamaailmaan töihin.
   Kyllä meillä päin ainaki käännytetää vkl ja ilta päivystyksestä, jos sinne yrittää mennä esim tavallisen flunssan kanssa, jonka olisi voinut hoitaa terveyskeskuksessa päivällä. Yksi tuttu harrasti lapsen kanssa tätä, että vei lapsen aina neljän jälkee päivystykseen jos lapsi oli, vaikka flunsassa tai epäili esim korvatulehdusta yms. Lopulta eivät ottaneet häntä enää vastaan vaan käskivät antaa lapselle särkylääkettä ja mennä seuraavana aamuna omaan terveyskeskukseen. Sääli että lapsi joutui olemaan yön yli ilman hoitoa, mutta lapsen äidille hyvä opetus että päivystys on hätätapauksia ja äkillisiä sairastumisia varten. Ei siksi jos ei jaksa lähteä ajoissa terveyskeskukseen. Ja omat diaknoosit. Välillä tuntuu että lääkäri ihan odottaa, että on itse netistä selvittänyt mahdollisia diaknooseja. Tai monesti ainakaan jos ei itse ehdota mahdollisia diaknooseja, jää se saamatta sillä kerralla. Ensi kerralla ei sitten tee samaa virhettä ja odota että lääkäri tutkisi kertoisi mikä mahtaa vaivata. Itsellä on nyt tilanne, että kärsin inhottavista oireista, mutta minulla ei ole mitään hajua mikä minua vaivaa. Kävin lääkärissä ja kerroin oireet, lääkäri määräsi parit verikokeet yms. niissä ei näkynyt mitään kummempaa. Oireet jatkuu, mutta lääkäri ei tee mitään koska verikokeissa yms. ei näkynyt mitään.

   Lainaa

  76. Tulos: -16 (16 ääntä)
   Kyl muijat vaan on se vajaampi sukupuoli... Eikö tää ole todistettu pelkästään täälläkin noin miljoona kertaa? Nyt ei lasketa mukaan jotain nisti-Roopea.

   Lainaa

  77. Kovemmat rangaistukset väkivaltarikollisille 13.7.2017 13:08
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   hmm: Nykyisin eläkeläiset, toimeentulotuella elävät, sekä opiskelijat maksavat jo vuodessa korkeintaan n.100e terveyskeskusmaksuista. Ongelma syntyy siitä, kun jokaiseen lapsen lämpöön vaaditaan antibioottikuuria tai hoidetaan pikku näppylöitä. Esimerkkinä poistin juuri eilen tikun varakkaan miehen sormesta pinsetillä. Hän ei varmasti olisi sitä kotona voinut itse tehdä. Nämä ovat niitä turhia käyntejä, jotka ruuhkauttavat keskukset ja aiheuttavat suunnattomia kustannuksia. Vähäosaiset ovat jo ns. Lailla turvattua maksujen puolesta.
   Omavastuu on 400e vuodessa. Mulla ainakin menee noin 1200e vuodessa terveydenhoitoon kun otetaan huomioon kaikki lääkkeet joita joudun ostamaan, myös ne reseptivapaat kipulääkkeet mistä ei mitään korvauksia saa. Olen kuntoutustuella niin mielestäni tämä summa vuodessa on kohtuuton.

   Lainaa

  78. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Siis luuliko joku että tuo omavastuun korotus tosiaan tarkoittaisi sitä että lääkkeistä joutuisi maksamaan niiden hinnan lisäksi vielä 50 € ylimääräistä? Tuosta tuli mieleen se tapaus kun joku luuli sen uuden käytännön paperien tarkistuksessa kaupan kassalla tarkoittavan että alkoholia ei enää myydä alle 30-vuotiaille, mutta tämä taitaa olla vielä typerämpi väärinkäsitys.

   Lainaa

  79. Tulos: -9 (9 ääntä)
   En kyllä tiedä Päivin ja miehensä ikää, mutta eivät varmasti ole +50 tai edes 40 v. täyttäneitä. On kyllä uskomatonta miten jotkut voivat olla jo nuorena jollain työkyvyttömyyseläkkeellä. Siis tuolla on äijiä 60 asti töissä, jotka ovat viimeiset 40 vuotta vetäneet pelkkää kaljaa ja lenkkimakkaraa ilman liikuntaa, paikat paskana ja silti vain painavat töissä. Miten rikki pitää olla.

   Lainaa

  80. Tulos: 0 (0 ääntä)
   lobo: 3 eurolla sai 3kk lääkkeet ja se 3e maksettiin per lääke. Useimmat insuliinihoitoiset diabeetikot käyttävät kahta erilaista insuliinia (pitkävaikutteinen perusinsuliini ja nopeavaikutteinen ateriainsuliini), joten nopsalla laskutoimituksella yhden vuoden insuliineihin meni perusdiabeetikolle noin 24 euroa. En tiedä [...]
   Tai sitten syö äärimmäisen vähän (toki vaikuttaa vain lyhytvaikutteiseen insuliinin.)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lääkkeet, korvaus, omavastuu, kela, lääkekorvaus, nalkutus

 • Uusimmat

 • Kategoriat