Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 65

Viisihenkinen perhe pistää pakkaa sekaisin Alepassa.
Kohtaamisia kaupoilla, osa 65

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 88 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1361 (1439 ääntä)
   En liiemmin pidä streotypioista, mutta en ole tänä vuonna vielä näin makeasti nauranut :'D

   Lainaa

  2. Tulos: +647 (877 ääntä)
   Mannet!!

   Lainaa

  3. Tulos: +306 (694 ääntä)
   Ville kohtasi manneja ensimmäistä kertaa?

   Lainaa

  4. KaroliinaCZ 19.1.2016 0:52
   Tulos: -364 (652 ääntä)
   kalinka: En liiemmin pidä streotypioista, mutta en ole tänä vuonna vielä näin makeasti nauranut :’D
   Mua ei naurata :(

   Lainaa

  5. Tulos: +1359 (1455 ääntä)
   En voi sille mitään, mutta jotenkin arvasin jo aika nopeasti minkälaiset vaatteet tämän perheen edustajilla on yllään... Huokaus. Ja sitten nämä vastaavanlaisiin vaatteisiin pukeutuneet vielä ihmettelevät, miksi ihmisillä on heitä kohtaan aina niin paljon ennakkoluuloja. Eipä tuollainen käytös niitä ennakkoluuloja ainakaan parempaan suuntaan vie...

   Lainaa

  6. #ei kiinnosta 19.1.2016 1:06
   Tulos: -177 (387 ääntä)
   Onneks ei ollu Ville yrittäny väkisin vääntää hauskaa tekstiä tosta!

   Lainaa

  7. Tulos: +587 (675 ääntä)
   Helman alla lähti kontillinen tavaraa

   Lainaa

  8. Tulos: +2 (196 ääntä)
   Nykyisin säilyttävät kuulemma tavaraa pakaravaoissaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +214 (302 ääntä)
   Kamalaa kun tuli heti mieleen mannet :o

   Lainaa

  10. Tulos: +463 (491 ääntä)
   on kyllä melko yleinen ilmiö että tämmöinen herrasväki kohtelee myyjiä kuin kuraa. :D haukutaan huoraksi kun ei puhelinnumeroa anna, yritetään väittää vastaan ihan ihmeellisistä asioista (esimerkiksi hinnoista, ei meinaan huutamalla halpene, tai siitä kun meidän pikkukaupan hyllyssä ei olekkaan jotain tiettyä tuotetta), kahvi oli kerran iltapäiväruuhkassa päässyt loppumaan, uusi toki jo tippumassa niin pyysin odottamaan pari minuuttia. Tuli semmosta huutoa, että meillä on nyt valheellisia mainoksia pihassa kun ei täältä mitään kahvia saa, ja että kauppiaalle pitää nyt päästä puhumaan kun en työtäni osaa hoitaa :'D nämä ihmiset myös tytöttelee enemmän kuin ketkään muut. Iloisena vaan pitää palvella, ja he sen tietää :)

   Lainaa

  11. Tulos: +307 (469 ääntä)
   Sikäli loistava tilapäivitys, ettei tuossa missään vaiheessa mainita, oliko kyseessä jokin etninen ryhmä. Loistavasti kommenttiketju kuitenkin vetää tarkkoja johtopäätöksiä kaupassa asioineesta perheestä :D

   Lainaa

  12. Jggjbbhsshj 19.1.2016 1:56
   Tulos: +526 (624 ääntä)
   95% pilaa koko porukan maineen

   Lainaa

  13. Tulos: +374 (382 ääntä)
   Myyjille paljon kunnioitusta, kun joutuvat joka päivä kohtaamaan ties minkä laatuista asfaltin kuluttajaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +375 (455 ääntä)
   Ite en ihme kyllä ajatellut ollenkaan manneja, ennen kuin luin kommentin vaatteista... ihmettelin vaan että onpa erikoinen perhe! Mutta sori yleistykseni, olikin ihan tavallinen manneperhe kyseessä :/

   Lainaa

  15. Tulos: +233 (331 ääntä)
   Valkolaisissa noin käyttäytyvien prosentti on sama kuin romaaneilla noin ei-käyttäytyvien, niin onko ihme jos kaikki arvasi heti mistä porukasta oli kyse. Surullista mutta totta.

   Lainaa

  16. Pasi Kuikka 19.1.2016 3:17
   Tulos: +149 (199 ääntä)
   Raxxus: Sikäli loistava tilapäivitys, ettei tuossa missään vaiheessa mainita, oliko kyseessä jokin etninen ryhmä. Loistavasti kommenttiketju kuitenkin vetää tarkkoja johtopäätöksiä kaupassa asioineesta perheestä
   Niin, voihan suorat housut ja isot mekot olla millä tahansa huonosti käyttäytyvällä perheellä.

   Lainaa

  17. Tulos: +53 (133 ääntä)
   95% pilaa kaikkien loppujen maineen.

   Lainaa

  18. Tulos: +132 (168 ääntä)
   Lindemannit perkele!

   Lainaa

  19. Tulos: +40 (74 ääntä)
   Tällaisilta ihmisiltä voi odottaa mitä vain.

   Lainaa

  20. Tulos: +139 (219 ääntä)
   Tuollaisia ne mustalaiset ovat. Luulevat, että heillä on ihan omat säännöt ja katsovat kaikkia muita alaspäin. Kävelykadullakin kun on pyöräilijöille puolet kaistasta ja kävelijöille toinen puoli niin mustalaisnaiset porskuttaa pyöräilijöiden puolella keskellä kaistaa. Kauppojen pihaan myös yleensä täällä päin pysäköivät helpoimman mukaan ihan oven eteen vaikka pysäkkipaikka olisi 40m päässä. Onko tämä se kohta kommentissa, missä pitäisi aloittaa lause sanoilla "En ole rasisti, mutta.."? Vai olenko realisti kun suurella osalla muistakin ihmisistä kokemukset tuntuvat näistä kyseisistä ihmisistä olevan samanlaisia?

   Lainaa

  21. Tulos: +122 (196 ääntä)
   Osasin jo kuvitella täysin suomalaisen perheen,jotenkin petyin kun olivatkin romaneja.

   Lainaa

  22. Tulos: +116 (294 ääntä)
   Yksittäitapaus! Suvaitkaa! Suvaitkaa! Suvaitkaa! No ei vittu pysty.. Toi kansanryhmä ei vaan osaa käyttäytyä.

   Lainaa

  23. Tulos: +12 (86 ääntä)
   asdfgytg: Ville kohtasi manneja ensimmäistä kertaa?
   oisko vähän vittuilua toi kirjoitus? kyllä kaikki mannet tunnistaa

   Lainaa

  24. Koipireisu 19.1.2016 7:32
   Tulos: +217 (261 ääntä)
   Monilla mustalaisilla on tapana pitää ääntä ja herättää huomiota, jotta muut seurueen henkilöt voivat vapaammin varastaa tavaraa.

   Lainaa

  25. Tulos: +119 (141 ääntä)
   Mölli: on kyllä melko yleinen ilmiö että tämmöinen herrasväki kohtelee myyjiä kuin kuraa. haukutaan huoraksi kun ei puhelinnumeroa anna, yritetään väittää vastaan ihan ihmeellisistä asioista (esimerkiksi hinnoista, ei meinaan huutamalla halpene, tai siitä kun meidän pikkukaupan hyllyssä ei olekkaan jotain tiettyä tuotetta), kahvi oli kerran iltapäiväruuhkassa päässyt loppumaan, uusi toki jo tippumassa niin pyysin odottamaan pari minuuttia. Tuli semmosta huutoa, että meillä on nyt valheellisia mainoksia pihassa kun ei täältä mitään kahvia saa, ja että kauppiaalle pitää nyt päästä puhumaan kun en työtäni osaa hoitaa :’D nämä ihmiset myös tytöttelee enemmän kuin ketkään muut. Iloisena vaan pitää palvella, ja he sen tietää
   Mä oon kyllä sen sorttinen myyjä että kohtelen asiakkaita niin kuin he kohtelevat mua. 98% asiakkaille olen kohtelias ja ystävällinen. Itselleni on kyllä sattunut vuosien myyntikokemuksella ainoastaan yksi huonosti käyttäytyvä romani :)

   Lainaa

  26. jukkapalmu 19.1.2016 8:11
   Tulos: -161 (189 ääntä)
   Onko muita joilla jää aina lukematta nämä "kohtaamisia kaupoilla" ja "juttuja joukkoliikenteestä"- jutut koska niihin on aina keksitty kaikkea lisähauskaa paskaa että olisivat hauskoja?

   Lainaa

  27. Tulos: +174 (200 ääntä)
   Eikö kukaan muu huomannut myös myyjän tehneen virheen? Jos perheen isä heilui humalassa, hänelle ei olisi saanut myydä alkoholia.

   Lainaa

  28. Tulos: +32 (62 ääntä)
   Hipsu: En voi sille mitään, mutta jotenkin arvasin jo aika nopeasti minkälaiset vaatteet tämän perheen edustajilla on yllään… Huokaus. Ja sitten nämä vastaavanlaisiin vaatteisiin pukeutuneet vielä ihmettelevät, miksi ihmisillä on heitä kohtaan aina niin paljon ennakkoluuloja. Eipä tuollainen käytös niitä ennakkoluuloja ainakaan parempaan suuntaan vie…
   Itse rupesin noita lainauksiakin jo lukemaan ihan asiaankuuluvalla "murteella".

   Lainaa

  29. Tulos: +115 (131 ääntä)
   jukkapalmu: Onko muita joilla jää aina lukematta nämä “kohtaamisia kaupoilla” ja “juttuja joukkoliikenteestä”- jutut koska niihin on aina keksitty kaikkea lisähauskaa paskaa että olisivat hauskoja?
   Ei minulla ainakaan jää lukematta. Tässä jutussa ei mielestäni ollut mitään mukahauskaa lisuketta. Vaatekommentti lopussa vasta paljasti itsellenikin mikä seurue oli kyseessä.

   Lainaa

  30. Tulos: +126 (136 ääntä)
   PekkaKana: Eikö kukaan muu huomannut myös myyjän tehneen virheen? Jos perheen isä heilui humalassa, hänelle ei olisi saanut myydä alkoholia.
   Riippuu siitä kokiko myyjä tilanteen uhkaavaksi. Silloin ei oteta riskiä että ko. sankari alkaisi riehua ja uhkaisi myyjän ja muiden asiakkaiden turvallisuutta. Myynti kirjataan valvontaan uhkaavana tilanteena.

   Lainaa

  31. Tulos: +51 (109 ääntä)
   Lainasinpa kerran suoriin housuun pukeutuneelle puukkoa (kahva edeltä) ja hän palautti sen (kahva edeltä). Vanhemmalta herralta oli autosta (vanha mersu) menovesi loppunut 50 metriä ennen huoltoasemaa ja piti tyhjästä pullosta veistellä tratti. Jostain syystä minulle ei ole vastaan tullut muita kuin kunnollisia kansallispukuisia.

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (51 ääntä)
   kalinka: En liiemmin pidä streotypioista, mutta en ole tänä vuonna vielä näin makeasti nauranut :’D
   Juujuu se blaablaa näkymätön ja olematon 1% pilaa loppujen maineen! Kukahan sen maineen on ensinnäkin hankkinut?

   Lainaa

  33. Tulos: -18 (86 ääntä)
   Jggjbbhsshj: 95% pilaa koko porukan maineen
   Aivan pän helvettiä tuo prosentti! Oikeasti 99.9% jos edes tuotakaan!

   Lainaa

  34. Tulos: -28 (78 ääntä)
   Ehkä mä asun liian lintukodossa. Eipä olisi tullut mieleen että kyseessä olisi manne. Koskaan sellaisia nähnytkään muuta kuin Pulttiboississa. :P

   Lainaa

  35. Tulos: -66 (168 ääntä)
   Najris: Mannet!!
   Valitettavasti yksi mätä omena pilaa koko korin. Tunnen ainoastaan fiksuja ja koulutettuja kyseisen etnisen ryhmän jäseniä, mutta ilmeisesti teidän tuttavapiirissänne on vain rikollisia. Kukin seuransa valitsee, ynnä maailmankuvansa muodostaa.

   Lainaa

  36. Tulos: +114 (144 ääntä)
   Hopssan: Valitettavasti yksi mätä omena pilaa koko korin. Tunnen ainoastaan fiksuja ja koulutettuja kyseisen etnisen ryhmän jäseniä, mutta ilmeisesti teidän tuttavapiirissänne on vain rikollisia. Kukin seuransa valitsee, ynnä maailmankuvansa muodostaa.
   Ei niitä tarvitse tuntea, kun niitä näkee kaupungilla ja kaupoissa meuhkaamassa. Henkilökohtaisesti en tunne ainuttakaan, mutta reilusti yli puolet kohtaamistani on olleet jonkun asteisia häiriköitä. Ja siltä pohjalta pystyn kyllä myös seurani valitsemaan.

   Lainaa

  37. Tulos: +59 (103 ääntä)
   Hopssan: Valitettavasti yksi mätä omena pilaa koko korin. Tunnen ainoastaan fiksuja ja koulutettuja kyseisen etnisen ryhmän jäseniä, mutta ilmeisesti teidän tuttavapiirissänne on vain rikollisia. Kukin seuransa valitsee, ynnä maailmankuvansa muodostaa.
   noei kun nää nyt vaan sattuu olemaan faktoja, tommone käytös kuuluu mannejen kulttuuriin (sen tietää kaikki), kuten myös varastelu, koska pitävät itseään parempina ja tärkeempinä ihmisinä ku muut joten kaikilta saa varastaa. on tosiaa niitä poikkeuksia (varmaa ehkä korkeintaa just se 5%) siula on hyvä tuuri käyny ku oot selvinny vaa positiivisilla kokemuksilla.

   Lainaa

  38. Tulos: +104 (150 ääntä)
   Hipsu: En voi sille mitään, mutta jotenkin arvasin jo aika nopeasti minkälaiset vaatteet tämän perheen edustajilla on yllään… Huokaus. Ja sitten nämä vastaavanlaisiin vaatteisiin pukeutuneet vielä ihmettelevät, miksi ihmisillä on heitä kohtaan aina niin paljon ennakkoluuloja. Eipä tuollainen käytös niitä ennakkoluuloja ainakaan parempaan suuntaan vie…
   Ja itse olet kai vastuussa jokaisen naisen vaikkapa feissarimokissa tekemistä typeryyksistä? Kuulin tässä juuri metroasemalla kun siististi (isoon hameeseen) pukeutunut nainen huusi toiselle että kaupasta ei perkele varasteta, miten kehtaat minun seurassani, nyt menet ja palautat sen heti, pilaat meidän kaikkien maineen. Tuntui olevan todellakin raivoissaan. En toki itsekään halua liikkua myymälävarkaiden seurassa, mutta ihan noin pahasti en olisi suuttunut. Mutta varmaan ei ole kivaa yrittää olla lainkuuliainen romani, kun kukaan ei kuitenkaan usko että edes yrittää. Miksiköhän tästä ihmisryhmästä saa sanoa ihan mitä tahansa, ja kaikkien mielestä se on vain hauskaa?

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (75 ääntä)
   Kerubi: Lainasinpa kerran suoriin housuun pukeutuneelle puukkoa (kahva edeltä) ja hän palautti sen (kahva edeltä). Vanhemmalta herralta oli autosta (vanha mersu) menovesi loppunut 50 metriä ennen huoltoasemaa ja piti tyhjästä pullosta veistellä tratti. Jostain syystä minulle ei ole vastaan tullut muita kuin kunnollisia kansallispukuisia.
   Huh, olipa onneksi jokin muukin näin täällä sanomassa. Enempi minä oon kohdannut hyvin käyttäytyivä ja asiallisia (ja niitä täällä huudeilla on) kuin tuollaisia perseilijöitä. Niitäkin varmasti löytyy ja paljon on myös kansallispukuisilla tavat muuttuneet vuosien saatossa. Jännää on myöskin lasten perseily, koska aika kova rispekti heillä on yleensä vanhempia kohtaan - tiesti jos ei vanhempia kiinnosta niin tuskin tapojakaan on opetettu. Ps. Tuon voisi kuvitella myös ihan alkkisvalkolaisistakin. Tai ihan normaalin valkoperheen käpälöimässä pullia. T. valkoinen

   Lainaa

  40. Tulos: -52 (52 ääntä)
   En tajunnu tota loppua, voiko joku selittää?

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (40 ääntä)
   Jggjbbhsshj: 95% pilaa koko porukan maineen
   Jep. ITsekkin tunnen pari fiksusti käyttäytyvää. Silti itseä eniten ihmetyttää, se että ne 5% jotka käyttäytyvät hyvin harvemmin yrittävät selittää, etteivät ne kuulu siihen samaan 95% joukkoon.

   Lainaa

  42. Tulos: +84 (104 ääntä)
   Hopssan: Valitettavasti yksi mätä omena pilaa koko korin. Tunnen ainoastaan fiksuja ja koulutettuja kyseisen etnisen ryhmän jäseniä, mutta ilmeisesti teidän tuttavapiirissänne on vain rikollisia. Kukin seuransa valitsee, ynnä maailmankuvansa muodostaa.
   Enpä ole montaa tuntenut henk. kohtaisesti, lapsena olin yhden mustalaistytön kaveri, kunnes äiti mokoma kielsi meidän ystävyyden kun tämä tyttö oli opettanut mut varastamaan karkkia kaupasta ("ei ne huomaa, eikä niitä haittaa, kato nyt kuinka paljon täällä tätä on mistä ottaa") ja olipa meiltä kotoakin äidin timanttisormuksia kadonnut. Äiti sai ne takaisin kun uhkaili kaverini äitiä poliisilla :D Mutta ne muut, joita en tunne, eivät ole sen parempia olleet. Olen yrittänyt olla muodostamatta mielipidettä koko kansanryhmästä kokemusteni perusteella, mutta se on vaikeaa, kun olen nähnyt vain varastelevia, huonosti käyttäytyviä romaneja. Kampaamossa töissä ollessani leikkasin romanimiesten hiuksia. Mies saattoi jonottaessaan parturintuoliin ottaa pöydältä hiustenleikkuukoneen kysymättä käteensä ja alkaa siistiä pulisonkejaan. Ja kun yritin leikata miehen hiuksia, eukko seisoi vieressä neuvomassa joka millin. Teki mieli antaa välineet sille, et leikkaa ite! :D

   Lainaa

  43. triplaviiva 19.1.2016 11:34
   Tulos: +16 (50 ääntä)
   Jokseenkin ei yllätä, minkä lahkon ihmiset oli jälleen kyseessä....

   Lainaa

  44. Tulos: +9 (35 ääntä)
   Kuulostaa ihan manneilta

   Lainaa

  45. Joopa joo... 19.1.2016 12:54
   Tulos: -91 (129 ääntä)
   Itse kyllä olen tavannut moniakin fiksuja Romani perheitä. Kun näitä juttuja keksii, niin voisi perehtyä sen verran kulttuuriin että suuri osa Romaneista on uskossa ja alkoholi ei kuulu heidän tapoihinsa. Varsinkaan julkisella paikalla humalassa heiluminen. Mutta kivahan se on toki liioitella pitää stereotypioita yllä.

   Lainaa

  46. Tulos: +25 (47 ääntä)
   Yllätti kamalasti, että manneja.

   Lainaa

  47. Tulos: +15 (73 ääntä)
   Hipsu: En voi sille mitään, mutta jotenkin arvasin jo aika nopeasti minkälaiset vaatteet tämän perheen edustajilla on yllään… Huokaus. Ja sitten nämä vastaavanlaisiin vaatteisiin pukeutuneet vielä ihmettelevät, miksi ihmisillä on heitä kohtaan aina niin paljon ennakkoluuloja. Eipä tuollainen käytös niitä ennakkoluuloja ainakaan parempaan suuntaan vie…
   Äskettäin uutisoitiin kuinka Suomessa tehty rasistinen rikos yli 10v. oli juurikin romanin tekemä. Jätkä murhasi suomalaisen, koska vihasi suomalaisia. Elättäjiään siis!

   Lainaa

  48. Tulos: -42 (106 ääntä)
   Osasin jo kuvitella täysin suomalaisen perheen,jotenkin petyin kun olivatkin romaneja.
   Suvakkia harmittaa? :(

   Lainaa

  49. Tulos: +53 (75 ääntä)
   Se on kaks eri asia että onko gentleman vai lindeman

   Lainaa

  50. Tulos: +72 (92 ääntä)
   Olin joskus kassalla töissä ja niskakarvat nousivat aina pystyyn kun tämän tietyn "kansanpuku-porukan" edustajat saapuivat kauppaan. Jos he eivät varastaneet, he olivat töykeitä ja ylimielisiä. Monesti haistattelivat vielä lähtiessään. Pitivät itseään jotenkin parempina ihmisinä.

   Lainaa

  51. Tulos: +98 (114 ääntä)
   En vaan pysty ymmärtämään, että miksi suurin osa tästä kansanryhmästä käyttäytyy noin. Meidän kerrostalossa asui jonkin aikaa mustalaisia ja heidän oli vissiin ihan periaatteesta pakko toimia kaikkia taloyhtiön sääntöjä vastaan. Hirveä möly koko ajan ja pesutupa sekä sauna varattiin vain kyseisen herrasväen käyttöön ja vettä kulutettiin kuutiotolkulla. Sitten kun muut ottivat ongelmat puheeksi, niin alettiin vinkua rasismista ja syrjinnästä. Lopulta sitten saivat häädön. Kenelläkään ei olisi ollut mitään heitä vastaan, jos olisivat olleet ihmisiksi, mutta kun ei. Ei oikein ymmärrys riitä.

   Lainaa

  52. Tulos: +3 (63 ääntä)
   Raxxus: Sikäli loistava tilapäivitys, ettei tuossa missään vaiheessa mainita, oliko kyseessä jokin etninen ryhmä. Loistavasti kommenttiketju kuitenkin vetää tarkkoja johtopäätöksiä kaupassa asioineesta perheestä
   Oletko tyhmä?

   Lainaa

  53. Tulos: +17 (45 ääntä)
   Semmosiahan ne tuntus olevan. Itse en ole näitä "normaaleja ihmisiä" olevia mustalaisia vielä eläissäni nähnyt vaan kaikki on ollu kännistä uhoomista, yritystä huijata myymällä jotakin jne.

   Lainaa

  54. Prööt sanoi aivopieru 19.1.2016 16:44
   Tulos: +88 (110 ääntä)
   Minäkin olin nuorempana sitä mieltä, että ihmisiä ne ovat romanit siinä missä muutkin. Kokemukset rajoittuivat yhteen ala-asteella luokalla olleeseen poikaan, joka oli ihan ok kaveri. Mitä nyt aika äänekäs ja suhtautui koulunkäyntiin jokseenkin rennolla asenteella. 16-vuotiaana menin sitten kauppaan töihin ja muutamassa kuukaudessa silmäni avautuivat. Manne joka ei varastanut tilaisuuden tullen oli todellakin poikkeus, ehkä yksi kymmenestä jos sitäkään. Tai sitten ne rehelliseksi laskemani olivat vain keskimääräistä taitavampia näpistäjiä kun eivät jääneet kiinni. Kiinni jäädessään kantasuomalaiset myymälävarkaat olivat noloja ja häpesivät hiljaa. Mannet taas pistivät pystyyn mahdottoman sirkuksen haukkumisineen ja uhkailuineen. Ties vaikka seuraavalla kerralla joku sitten katsoisi pöllimistä läpi sormien kun tietää mikä show kiinniotosta seuraa. Parhaimmillaan joku kantasuomalainen täti sanoi manneja vahtiville myyjille, että "mitä te niitä kyttäätte, ei ne ole mitään vieneet." Juu, eivät vielä kun olivat myymälän puolella. Mutta eipä ollut kyseinen kukkahattu katsomassa enää siinä vaiheessa kun ohittivat kassan ja niitä varastettuja kenkiä kaivettiin esiin. Juttuja olisi vaikka kuinka, mutta positiivisia kohtaamisia niistä ei tahdo löytyyä. Olenko rasisti, kun en elämänkokemukseni perusteella halua olla missään tekemisissä heikäläisten kanssa jos voin sen suinkin välttää?

   Lainaa

  55. Tulos: -8 (50 ääntä)
   Hopssan: Valitettavasti yksi mätä omena pilaa koko korin. Tunnen ainoastaan fiksuja ja koulutettuja kyseisen etnisen ryhmän jäseniä, mutta ilmeisesti teidän tuttavapiirissänne on vain rikollisia. Kukin seuransa valitsee, ynnä maailmankuvansa muodostaa.
   Siehän taijat olla se tämän kommenttiketjun mätä omena. Miksi yrität pilata koko korin ?

   Lainaa

  56. yli opisto hörho 19.1.2016 17:21
   Tulos: +80 (98 ääntä)
   Tälleen asiakaspalveluammatissa olevana on pakko sanoa että mikään muu ihmisryhmä ei ole niin ylimielistä ja vihamielistä kauppojen myyjiä kohtaan kuin romanit. Pari poikkeusta vahvistaa säännön. Hyvin on heidän kotouttaminen tähän maahan viimeisten 200v ajalta onnistunut. Vaikka saisit henkilön kiinni itseteossa tunkemassa tavaroita taskuunsa, olet rasisti, ja jos et taivu antamaan asiaa anteeksi ja päästä henkilöä kulkemaan varastettu tavara mukanaan ulos kaupasta, huudetaan naama punaisena sylki roiskuen miten paska kauppa tämä on ja miten kusipää itse olet. Ei ole paljon hyvää sanottavaa tullut romaneista vaikken tuomitse ketään ulkoisin perustein.

   Lainaa

  57. Tulos: -12 (92 ääntä)
   Ihmettelen silti että romaneja saa haukkua miten huvittaa mutta jos sanoo toispuoleista sanaa turvapaikanhakijoista, heti leimataan rasistiksi. Eli on ok sanoa "suurin osa manneista on varkaita", mutta ei ole ok sanoa "kolmasosa raiskauksista on maahanmuuttajan tekemä"? Ero noilla toki on se että jälkimmäinen on tilastotietoa. Mättääkö tässä nyt joku vai kuvittelenko vaan..?

   Lainaa

  58. Pashasakkia 19.1.2016 17:57
   Tulos: +4 (40 ääntä)
   Jggjbbhsshj: 95% pilaa koko porukan maineen
   Tarkoitat kai 99 %?

   Lainaa

  59. Tulos: +19 (75 ääntä)
   VIP: Ihmettelen silti että romaneja saa haukkua miten huvittaa mutta jos sanoo toispuoleista sanaa turvapaikanhakijoista, heti leimataan rasistiksi. Eli on ok sanoa “suurin osa manneista on varkaita”, mutta ei ole ok sanoa “kolmasosa raiskauksista on maahanmuuttajan tekemä”? Ero noilla toki on se että jälkimmäinen on tilastotietoa. Mättääkö tässä nyt joku vai kuvittelenko vaan..?
   Saisi sanoa, jos vika ei olisi siinä että 95% "maahanmuuttokriitikoista" pilaa loppujen maineen. Muistaakseni niiden esi-isä, Tony Halme, yritti piripäissään ampua vaimonsa, että sillälailla kunnioitetaan Suomen lakeja ja suomalaisia naisia. Jos todellakin voitaisiin puhua siitä järkevästi ja tyynesti että kaikki ei aina ihan mene niinkuin Strömsössä, ja yleensä siitä että on inhottu vähemmistö, vanha tai uusi, seuraa kaikenlaista sosiaalista haittaa, niin sehän olisi hyödyllistä, voitaisiin katsella mitä asialle voitaisiin tehdä kaikkien hyvinvoinnin edistämiseksi. Mutta ei, pitää haastaa riitaa aina ja kaikkialla, jonkun hiton Odinin Soturien (jotka muuten ovat niitä väkivaltaisia piripäitä) agendan edistämiseksi, ja jos siitä ei tykkää niin saa sitten olla "suvakki". Voisiko kukaan harkita että rauhoituttaisiin ja katsottaisiin kutakin yksilönä?

   Lainaa

  60. myyjätyttö 19.1.2016 20:48
   Tulos: +58 (66 ääntä)
   Olen töissä urheilukaupassa ja romanit ovat haukkuneet ja huutaneeet minulle ja sylkeneet päin. Ovat varastaneet, sotkeneet myymälää ja häirinneet muita asiakkaita. Täytyy myöntää, että joka kerta kun he tulevat, nousee kylmä hiki koska en pidä siitä että minua kohdellaan niin. Viime kuussa kuitenkin jouduin tilanteeseen, jossa juttelin ja tutustuin yhteen romaninaiseen. Hän vaikutti todella mukavalta ja sympaattiselta. Romanikulttuuri on hyvin erilainen kuin valtavirran. Joissain romaniperheissä "rettelöinti" taitaa olla elämäntyyli. Ihmiset ovat kuitenkin aina ihmisiä, mukavia ja ikäviä, kaikki yksilöitä.

   Lainaa

  61. Tulos: +10 (54 ääntä)
   Ottaen huomioon miten romanien integraatio yhteiskuntaan on sujunut, tohdin epäillä sen onnistumista somalien ja irakilaisten kohdalla. Me sitten vaan hyväksymme sen, että tietyt kansanosat eivät noudata samoja sääntöjä kuin muut.

   Lainaa

  62. Tulos: +12 (34 ääntä)
   Sannni: Saisi sanoa, jos vika ei olisi siinä että 95% “maahanmuuttokriitikoista” pilaa loppujen maineen. Muistaakseni niiden esi-isä, Tony Halme, yritti piripäissään ampua vaimonsa, että sillälailla kunnioitetaan Suomen lakeja ja suomalaisia naisia. Jos todellakin voitaisiin puhua siitä järkevästi ja tyynesti että kaikki ei aina ihan mene niinkuin Strömsössä, ja yleensä siitä että on inhottu vähemmistö, vanha tai uusi, seuraa kaikenlaista sosiaalista haittaa, niin sehän olisi hyödyllistä, voitaisiin katsella mitä asialle voitaisiin tehdä kaikkien hyvinvoinnin edistämiseksi. Mutta ei, pitää haastaa riitaa aina ja kaikkialla, jonkun hiton Odinin Soturien (jotka muuten ovat niitä väkivaltaisia piripäitä) agendan edistämiseksi, ja jos siitä ei tykkää niin saa sitten olla “suvakki”. Voisiko kukaan harkita että rauhoituttaisiin ja katsottaisiin kutakin yksilönä?
   Sitä vähän niinkuin meinasinkin ettei sitä yleistystä pitäisi sallia sitten minkään ryhmän kohdalla. Tosin itsehän en yleistänyt, sanoin niinkuin asia on, mutta onko tuo 95% faktatietoa? Jos riidanhaastamisesta taas puhutaan, niin kuka se yritti haastaa riitaa Odinien kanssa..? Mutta samaa mieltä siitä että jos ei yleistettäisi ketään vaan ihan yksilöinä kohdeltaisiin kaikkia (myöskin niitä Odineita...). Peace. :)

   Lainaa

  63. Tulos: +30 (44 ääntä)
   Sannni: Ja itse olet kai vastuussa jokaisen naisen vaikkapa feissarimokissa tekemistä typeryyksistä? Kuulin tässä juuri metroasemalla kun siististi (isoon hameeseen) pukeutunut nainen huusi toiselle että kaupasta ei perkele varasteta, miten kehtaat minun seurassani, nyt menet ja palautat sen heti, pilaat meidän kaikkien maineen. Tuntui olevan todellakin raivoissaan. En toki itsekään halua liikkua myymälävarkaiden seurassa, mutta ihan noin pahasti en olisi suuttunut. Mutta varmaan ei ole kivaa yrittää olla lainkuuliainen romani, kun kukaan ei kuitenkaan usko että edes yrittää. Miksiköhän tästä ihmisryhmästä saa sanoa ihan mitä tahansa, ja kaikkien mielestä se on vain hauskaa?
   Niin no jos joku nyt väkisin haluaa mielensä mun kommentista pahoittaa, niin tarkennetaan nyt, että tarkoitin vaan sitä, että niille ihmisten ennakkoluuloille on usein kyllä ihan perustellut syyt. Onhan se ikävää, että ne oikeasti rehelliset ja lainkuuliaiset romanikansalaiset joutuvat kärsimään siitä, että muut hölmöilevät. Ja tietenkään ei voida ajatella, että jokainen romani varastaa ja käyttäytyy töykeästi. Tämä kertomasi nainen toimi oikein hienosti, pisteet siitä (vaikka toisaalta kaverinsa juuri osoitti päinvastoin). Mutta, en yhtään ihmettele ihmisten suhtautumista, kun täälläkin moni on kertonut ettei ole kuunaan kohdannut hyvin käyttäytyvää romania. Silloin syy ei tietenkään ole sen rehellisen romanin, muttei myöskään sen joka on varuillaan heidän seurassaan, vaan mielestäni syy on juurikin niiden, joka sen maineen pilaa. Itse en ensisilmäyksellä ketään romania lähde tuomitsemaan, mutta jos joku kuvailee miten "joku" on käyttäytynyt, kyllä se mielessä käy et oliskohan romani. Ja useimmiten on ollut. Ja ei tästä kuten ei mistään muustakaan ihmisryhmästä saa tietenkään sanoa "mitä tahansa". Mutta huumoria on väännetty kautta aikojen ties mistä ihmisryhmistä, et jos se on hyvällä maulla heitettyä läppää niin en ehkä itse lähtis vetämään hernettä palkoineen nenään...

   Lainaa

  64. Tulos: +1 (27 ääntä)
   Olenko rasisti, kun jo ennen puoliväliä tiesin mitä on tulossa?

   Lainaa

  65. Rillumarei 20.1.2016 8:53
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Kyllä pitäisi asiakaspalvelijoilla olla oikeus sanoa asiakkaalle vastaan, sillä asiakkaat eivät todellakaan aina ole oikeassa ja välillä kohdellaan niin vahvasti kuin kuraa ja se kaikki mukamas pitäisi sietää. Kun olin hesburgerilla töissä kerran, eräs naishenkilö tuli ja nakkasi minua ranskalaisilla, koska olivat kuulemma huonoja. Ja se piti vain sietää ystävällisesti hymyillen.

   Lainaa

  66. OtettuPariKertaaKiinniNäitä 20.1.2016 10:00
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Mölli: on kyllä melko yleinen ilmiö että tämmöinen herrasväki kohtelee myyjiä kuin kuraa. haukutaan huoraksi kun ei puhelinnumeroa anna, yritetään väittää vastaan ihan ihmeellisistä asioista (esimerkiksi hinnoista, ei meinaan huutamalla halpene, tai siitä kun meidän pikkukaupan hyllyssä ei olekkaan jotain tiettyä tuotetta), kahvi oli kerran iltapäiväruuhkassa päässyt loppumaan, uusi toki jo tippumassa niin pyysin odottamaan pari minuuttia. Tuli semmosta huutoa, että meillä on nyt valheellisia mainoksia pihassa kun ei täältä mitään kahvia saa, ja että kauppiaalle pitää nyt päästä puhumaan kun en työtäni osaa hoitaa :’D nämä ihmiset myös tytöttelee enemmän kuin ketkään muut. Iloisena vaan pitää palvella, ja he sen tietää
   Ja tiedättekö miksi? Tällaisen pienen hämmennyksen turvin sitten nämä hiljaisemmat yksilöt vievät tavaraa kaupasta. Kun pari aiheuttaa hämminkiä ja vie huomion heihin, niin muut hoitavat keikan.

   Lainaa

  67. Tulos: +21 (73 ääntä)
   Surkuhupaisaa, että haukutaan romaneja (ihan syystä), mutta kun sanot sanankin muslimeista niin RASISTI. Ei herranjumala mitä kaksinaismoralismia. Tottahan se on, että useimmat romanit varastelee. Ihan yhtä totta kuin, että useimmat muslimit lyö ja määräilee naisia, ottaa nämä väkisin yms yms.

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (35 ääntä)
   KaroliinaCZ: Mua ei naurata
   ootki varmaa manne?

   Lainaa

  69. Tulos: -10 (46 ääntä)
   Suomi olisi aikoinaan voinut luovuttaa koko porukan saksalaisille aseveljillemme, mutta jo silloin esitettiin niin humaania että oksat pois. Lopputulos näkyy ja kuuluu sosiaalitoimistojen nurkilla, ongelmalähiöissä ja missä tahansa tinneriä myydään (lue varastetaan).

   Lainaa

  70. Tulos: +16 (30 ääntä)
   Hipsu: Niin no jos joku nyt väkisin haluaa mielensä mun kommentista pahoittaa-- --en ehkä itse lähtis vetämään hernettä palkoineen nenään…
   Jos joku asiallisesti esittää vasta-argumentin kommentillesi, se ei ole "herneen vetämistä nenään". Vastauksessa ei edes hyökätty sinua vastaan mitenkään, ja silti suhtauduit siihen ylimielisesti. Laitoin siksi alapeukun, vaikka kommenttisi sisältö oli muuten hyvä ja asiallinen. Läppää saa heittää, mutta yhtä lailla siihen saa myös reagoida.

   Lainaa

  71. Tulos: +27 (41 ääntä)
   Asiakaspalvelijana oon tottunut siihen nykyisin, et mustalaiset ei osaa käyttäytyä. Kiroilevat, huutavat, haukkuvat, luulevat että voivat tehdä ihan mitä itse lystäävät. Vanhemmat laittaa alaikäisiä pentuja ostamaan puolestaan kaljaa ja röökiä, sitten tulevat huutamaan koko perheen voimin kun en tietenkää voi alaikäiselle noita tuotteita myydä.. Aijemmin oon ajatellut mustalaisista vain hyvää, nykyisin en enää niinkään..

   Lainaa

  72. Tulos: 0 (8 ääntä)
   batman: Ja itse olet kai vastuussa jokaisen naisen vaikkapa feissarimokissa tekemistä typeryyksistä?
   Olen pahoillani (jälleen), jos vastaukseni vaikutti ylimieliseltä. Sen alun oli tarkoitus olla sarkastinen kommentti, mutta ilmeisesti sen voi ylimielisyydeksikin tulkita. Mun mielestä vaan oli hölmöä verrata mua tähän kyseiseen perheeseen ja naisia romaneihin. Mutta sarkasmini ei nyt iskenyt, joten pahoittelut.

   Lainaa

  73. Tulos: -18 (22 ääntä)
   En ymmärtänyt vaatteiden perusteella, että on romaneista kyse. Olen siis parempi kuin te muut. Piste.

   Lainaa

  74. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Minäkin näin yksi päivä kun mersu ajettiin inva paikalle ja siitä perheen voimin abc asemalle. Mies meni myyjän luo ja yritti kätellä. Myyjä ei suostunut ja siitähän huuto alkoi! No sillä välin kun mies huusi ja mesosi kassalla, oli hameväki mennyt buffetti pöydän kimppuun ja sieltä vaan käsin vetivät ruokaa naamaan... Lapset karkkihyllyn kimpussa. Tätä kesti pari minuuttia ja mies vei huutaen väen pois. Että sellainen sirkus. Naisväki sai ruokaa ja lapset karkkia. Kaikkien huomio kiinnittyi kassalle. Paitsi minun... :D

   Lainaa

  75. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Jggjbbhsshj: 95% pilaa koko porukan maineen
   97%... Valitettavasti.

   Lainaa

  76. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Inhottaa sanoa, mutta fanaattisimmin omaa kulttuuriaan suojelevat, kansallispukuihin sonnustautuvat romanit tuntuu ainakin monissa tapauksissa oikeuttavan itselleen kaikkea mahdollista käytöstä ja rikosta ja kummallista uhoa yhteiskuntaa kohtaan. Onneksi itse tunnen myös kunnollisia ja valtaväestösuomalaisiakin arvostavia ja kunnioittavia romaneja, joilla on terve suhtautuminen omaan etnisyyteensä ja muuhun yhteiskuntaan. Väittäisin, että kulttuurissa, jossa kohteliaisuus on normaalisti itseisarvo ja vanhempia jäseniä kunnioitetaan, (kuten suomalaisessa romanikulttuurissa) tollanen valtaväestölle v ttuilu on tietynlaista rasismia.

   Lainaa

  77. Tulos: -4 (20 ääntä)
   Mölli: on kyllä melko yleinen ilmiö että tämmöinen herrasväki kohtelee myyjiä kuin kuraa. haukutaan huoraksi kun ei puhelinnumeroa anna, yritetään väittää vastaan ihan ihmeellisistä asioista (esimerkiksi hinnoista, ei meinaan huutamalla halpene, tai siitä kun meidän pikkukaupan hyllyssä ei olekkaan jotain tiettyä tuotetta), kahvi oli kerran iltapäiväruuhkassa päässyt loppumaan, uusi toki jo tippumassa niin pyysin odottamaan pari minuuttia. Tuli semmosta huutoa, että meillä on nyt valheellisia mainoksia pihassa kun ei täältä mitään kahvia saa, ja että kauppiaalle pitää nyt päästä puhumaan kun en työtäni osaa hoitaa :’D nämä ihmiset myös tytöttelee enemmän kuin ketkään muut. Iloisena vaan pitää palvella, ja he sen tietää
   Omalla työpaikalla ovat rintaliivikolikoita (vaihtorahoja säilötään pienessä muovipussissa paidan etumuksessa, toisin sanoen) ja lievää juoksutusta lukuunottamatta kohteliaampia kuin moni valtaväestön edustaja. Tiedä sitten vaikuttaako asiaan oma osin näennäinen ennakkoluulottomuuteni.

   Lainaa

  78. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Kerubi: Lainasinpa kerran suoriin housuun pukeutuneelle puukkoa (kahva edeltä) ja hän palautti sen (kahva edeltä). Vanhemmalta herralta oli autosta (vanha mersu) menovesi loppunut 50 metriä ennen huoltoasemaa ja piti tyhjästä pullosta veistellä tratti. Jostain syystä minulle ei ole vastaan tullut muita kuin kunnollisia kansallispukuisia.
   Itsellä taas päinvastoin, aina olen yrittänyt suhtautua näihin positiivisesti, kun eihän kaikki ole kuitenkaan huijareita, varkaita, asiattomia jne. Mutta joka jumalan kerta asia on käänyt sitten kuitenkin siihen huonompaan, ovat yrittäneet myydä autoa jonka omistajasta ei sitten saatukaan varmuutta, pöllivät kermapurkkeja kaupan kylmähyllystä, parkkeeraavat poikittain invapaikoille yms. Surullista mutta omalla kohdalla se on kyllä totta että 95% pilaa koko porukan maineen.

   Lainaa

  79. Tulos: -9 (31 ääntä)
   lalli: Surkuhupaisaa, että haukutaan romaneja (ihan syystä), mutta kun sanot sanankin muslimeista niin RASISTI. Ei herranjumala mitä kaksinaismoralismia. Tottahan se on, että useimmat romanit varastelee. Ihan yhtä totta kuin, että useimmat muslimit lyö ja määräilee naisia, ottaa nämä väkisin yms yms.
   Tämä on siksi että muslimi=islaminuskoinen joita on maailmassa 1,3 miljardia, kymmeniä kansoja ja satoja kulttuureja, joista läheskään kaikki eivät kohtele naisia huonosti. Sitäpaitsi ainakaan n. 2/3 muslimeista ei lyö eikä raiskaa koska ovat naisia ja lapsia, mutta romaneissa törttöily ei katso ikää eikä sukupuolta. No, rasistista se on pitää romania lähtökohtasesti varkaana ja huijarina, mutta ainakin omat kokemukset tukevat tuota romanistereotypiaa. Muslimeista on vain hyviä kokemuksia.

   Lainaa

  80. Tulos: -3 (25 ääntä)
   Vitun mustalaiset ne ei tee saatana muuta kun laula jossai tango kilpailuissa ja oo työttöminä. Tommoset runkut vois vaikka ampua.

   Lainaa

  81. Tulos: +12 (32 ääntä)
   Pakko tarttua teidän kasinaismoralismiin! Ensinnäkin kuvaus vastaa täysin stereotypiaansa. Jokainen meistä on nähnyt saman. Entä sitten kun puheeksi tulee mamujen huono käytös, jota olen todistanyt vähintään yhtä usein: natsirasistiodin yhyhyhyy... Jumakauta mikä ihmisiä vaivaa? Tiedän monta suvakkia joilla on tämä kaksoisajattelu: molemmat ihmisryhmät käyttäytyvät päin peetä, eivätkä aio koskaan muuttua, mutta toista suvaitaan ja toista haukutaan.

   Lainaa

  82. Tulos: +13 (27 ääntä)
   jaakoppi: Pakko tarttua teidän kasinaismoralismiin! Ensinnäkin kuvaus vastaa täysin stereotypiaansa. Jokainen meistä on nähnyt saman. Entä sitten kun puheeksi tulee mamujen huono käytös, jota olen todistanyt vähintään yhtä usein: natsirasistiodin yhyhyhyy… Jumakauta mikä ihmisiä vaivaa? Tiedän monta suvakkia joilla on tämä kaksoisajattelu: molemmat ihmisryhmät käyttäytyvät päin peetä, eivätkä aio koskaan muuttua, mutta toista suvaitaan ja toista haukutaan.
   Viitisen sataa vuotta tässä maassa ja vieläkään ole kotoutuneet tänne. On se jännä. Montako sataa vuotta odotellaan uusien tulokkaiden kotoutumista?

   Lainaa

  83. Eivälttämättä 15.8.2016 0:54
   Tulos: -18 (22 ääntä)
   Yleensä suomalaiset ovat niitä kusipäitä..

   Lainaa

  84. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Eivälttämättä: Yleensä suomalaiset ovat niitä kusipäitä..
   Kaikista niitä löytyy mutta pakko ite ainakin vähän ihmetellä kun tästä yhdestä kyseisestä ryhmästä ei tunnu löytyvän muita kuin näitä kusipäitä..

   Lainaa

  85. IHaveSeenThings 17.1.2018 2:57
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kerran lähi-Lidlissä samanlaisen perheen lapset ottivat munkkeja hyllystä, räpläsivät hampurilaisia ja jättivät puoliksi syödyt munkit ympäri kauppaa. (Tiedän että kommenttini tulee myöhässä ottaen huomioon tämän julkaisun ajankohdan, mutta kuitenkin.) Perheen isä oli maksanut yhdestä munkista, lapsia oli kolme ja jokainen kakara otti kaksi munkkia joista ottivat kaksi puraisua ennen hyllyyn hylkäämistä. En ole täysin suomalaisilla ihmisillä tuollaista käytöstä koskaan nähnyt, kai se on kulttuurisidonnaista.

   Lainaa

  86. Miia korhonen 8.4.2018 1:13
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Taitaa nyt ville keksiä omiaa, tuo että vanhemmat ostaisivat teriä lapsilleen on romani kulttuurin vastaista. Koittakaa edes pysyä rehellisenä.

   Lainaa

  87. Tulos: +2 (10 ääntä)
   No tässähän tunnisti heti että mannethan ne siellä. Ikuiset rasismista valittajat jotka eivät itse tee mitään sopeutuakseen edes jotenkin yhteiskuntaan mutta odottavat tulevansa kohdelluksi silkkihansikkain.

   Lainaa

  88. Tulos: -2 (14 ääntä)
   VIP: Ihmettelen silti että romaneja saa haukkua miten huvittaa mutta jos sanoo toispuoleista sanaa turvapaikanhakijoista, heti leimataan rasistiksi. Eli on ok sanoa “suurin osa manneista on varkaita”, mutta ei ole ok sanoa “kolmasosa raiskauksista on maahanmuuttajan tekemä”? Ero noilla toki on se että jälkimmäinen on tilastotietoa. Mättääkö tässä nyt joku vai kuvittelenko vaan..?
   Nykyään Helsingissä puolet raiskauksista muslimien tekemiä. Kiitos suvakit hienosta työstä...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kauppa, kaupassa, häirintä, lapset, perhe, romanit, mustalainen, mustalaiset, mannet, käytöstavat, Alepa