Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 140

Miksi kuvassa oleva kello on väärässä ajassa?
Kirpputorin löytöjä, osa 140

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -281 (549 ääntä)
   Oonko mä vaan tyhmä vai mikä moka tossa keskimmäisessä on? Ihan yleinen käytäntöhän se on ilmoitella noilla fb-kirppareilla noista kun tavoittaa sen verran hyvin porukkaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +748 (802 ääntä)
   purskis: Oonko mä vaan tyhmä vai mikä moka tossa keskimmäisessä on? Ihan yleinen käytäntöhän se on ilmoitella noilla fb-kirppareilla noista kun tavoittaa sen verran hyvin porukkaa.
   112 ei tuskin kuitenkaan ole se eka paikka mihin ilmottaa vapaana juoksevasta kissasta. Jotkut idiootit ihan tarkotuksella päästää kissansa pihalle keskustassa eikä se taida valitettavasti täyttää kiireellisen eläinsuojelun tarvetta, vrt hätälopetus onnettomuuksissa tai joku isompi eläin joka voi aiheuttaa vaaratilanteita.

   Lainaa

  3. Tulos: +777 (791 ääntä)
   Tunnearvo on siis yli viisi kertaa uuden vastaavan tuotteen hinta.

   Lainaa

  4. Tulos: +456 (470 ääntä)
   Ihan vinkiksi, että esim. apteekeissa on näkynyt tänä talvena kassan vieressä noita hihaheijastimia. Ne ovat olleet kyllä niitä käsivarteen napautettavia jousiheijastimia, eivätkä noita ysäriversioita virttyneessä kuminauhassa. Olisivatko femmalla irronneet, jotain sitä luokkaa oli hinta. Toisaalta, jos tuo toisesta päästä haljennut ihmeheijastin on 95 % todennäköisyydellä pelastanut jonkun hengen, niin siitähän ei mikään summa ole liikaa. Nolla perään!

   Lainaa

  5. Kanapojke 7.1.2016 3:07
   Tulos: +324 (330 ääntä)
   Tottakai siitä hajonneesta tuotteesta kannattaa maksaa kymmenkertainen hinta, koska hei, sillä on tunnearvoa!

   Lainaa

  6. Tulos: +549 (565 ääntä)
   Myydään villasukat hp. 50e, en myy halvemmalla, koska niillä on tunnearvoa, ois näillä pakkasilla tullu 95% todennäköisyydellä kylmä ilman niitä.

   Lainaa

  7. Tulos: +272 (280 ääntä)
   Nea, mikset kehystäisi sitä heijastinta vaikka seinälle? 95% todennäköisyydellä ei mene kaupaksi "tunnearvo" -hintaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +134 (164 ääntä)
   Kiti: Nea, mikset kehystäisi sitä heijastinta vaikka seinälle? 95% todennäköisyydellä ei mene kaupaksi “tunnearvo” -hintaan.
   Ei kun katsos just kehystää sen, ensin laittaa sen jonkin pahvin päälle, mihin tiputtelee tekoverta, höyheniä, liimaa enkelitarran nurkkaan ja heittää sen päälle glitteriä. Kehyksiksi sopii vaikka raksalta haetut ylijäämäpalaset kakkosnelosta, jotka on vedetty kokoon ruostuneilla rautanauloilla. Nyt ollaan meinaan aika hyvissä nykytaideviboissa, vähintään 12 000e, kevyesti. Ja kunniamaininta Hesarin kulttuurisivuilla.

   Lainaa

  9. Tulos: +113 (125 ääntä)
   Heijastimella tunnearvoa...

   Lainaa

  10. naamapalmu 7.1.2016 6:50
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   kiira: Ihan vinkiksi, että esim. apteekeissa on näkynyt tänä talvena kassan vieressä noita hihaheijastimia. Ne ovat olleet kyllä niitä käsivarteen napautettavia jousiheijastimia, eivätkä noita ysäriversioita virttyneessä kuminauhassa. Olisivatko femmalla irronneet, jotain sitä luokkaa oli hinta. Toisaalta, jos tuo toisesta päästä haljennut ihmeheijastin on 95 % todennäköisyydellä pelastanut jonkun hengen, niin siitähän ei mikään summa ole liikaa. Nolla perään!
   No ei moni heijastin kyllä tollasiin pysty, sietää maksaakin jos kerran vielä lisää näkyvyyttäkin!

   Lainaa

  11. Tulos: +89 (123 ääntä)
   Eiii, kommentit on taas ilahduttavia. Eikö kukaan enää osaa bongata vitsejä, vai ollaanko nyt jo niin metalla tasolla, etten tajua sen olevan vitsi että ihmiset ottaa tosissaan heijastimen tunnearvon?
   kiira: Ne ovat olleet kyllä niitä käsivarteen napautettavia jousiheijastimia, eivätkä noita ysäriversioita virttyneessä kuminauhassa.
   Eikö ne "jousiheijastimet" just ole parasta ysäriä? :O

   Lainaa

  12. Tulos: +66 (68 ääntä)
   Nökkis: Eiii, kommentit on taas ilahduttavia. Eikö kukaan enää osaa bongata vitsejä, vai ollaanko nyt jo niin metalla tasolla, etten tajua sen olevan vitsi että ihmiset ottaa tosissaan heijastimen tunnearvon? Eikö ne “jousiheijastimet” just ole parasta ysäriä?
   Kyl määki tän vitsiks laskin :D Itte ostin Tokmannilta, tais olla 2-3€/kpl.

   Lainaa

  13. Tulos: -4 (140 ääntä)
   Meh: 112 ei tuskin kuitenkaan ole se eka paikka mihin ilmottaa vapaana juoksevasta kissasta. Jotkut idiootit ihan tarkotuksella päästää kissansa pihalle keskustassa eikä se taida valitettavasti täyttää kiireellisen eläinsuojelun tarvetta, vrt hätälopetus onnettomuuksissa tai joku isompi eläin joka voi aiheuttaa vaaratilanteita.
   Ja jotkut idiootit päästää myös maaseudulla kissansa vapaalle jalalle. Ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että kissa ei kuulu Suomen luontoon :/

   Lainaa

  14. Puuseppä 7.1.2016 9:57
   Tulos: +28 (50 ääntä)
   Missä ajassa tää kello on? Nyky ajassa.

   Lainaa

  15. Tulos: +72 (84 ääntä)
   Sen verran pitää sanoa tuohon kissajuttuun, että mikäli viesti laitettu nyt kun on ollut näitä tosi kovia pakkasia, niin ihan ymmärrettävää ja tosi hyvä idea laittaa johonkin julkiseen face-ryhmään! Itse koitettiin viime talvena -11 asteen pakkasessa pyydystää kissaa Turun Brahenkadulla (sekin oli muuten mustavalkoinen ja karkasi porttikongiin) koska ydinkeskustassa etenkään näin kovilla pakkasilla ei pitäisi päästää kissoja ulos, etteivät jää auton alle tai jäädy kuoliaaksi. Oletettiin että oli karannut. 112 ei tosin liene se paras paikka noista soitella, eläintensuojeluun ehkäpä.

   Lainaa

  16. Tulos: -18 (62 ääntä)
   purskis: Oonko mä vaan tyhmä vai mikä moka tossa keskimmäisessä on? Ihan yleinen käytäntöhän se on ilmoitella noilla fb-kirppareilla noista kun tavoittaa sen verran hyvin porukkaa.
   Oletko koskaan nähnyt, miten kissa liikkuu? Ennenkuin päivitys on tehty, kissan sijainti on muuttunut +12 km.

   Lainaa

  17. Tulos: +27 (61 ääntä)
   kekkula: Ja jotkut idiootit päästää myös maaseudulla kissansa vapaalle jalalle. Ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että kissa ei kuulu Suomen luontoon
   Ei kuulu epyktin elukka pakkaseen eikä huonolle hoidolle. VArmaan sama henkilö päästää 11 kk vanhan lapsensakin kadulle yksinään,kun se vähän inahtaa, että tarttis ruokaa, juomaa ja leikkiseuraa saada.

   Lainaa

  18. Tulos: +27 (45 ääntä)
   Ainakin itse olen saanut useita käsivarteen napautettavia heijastimia TÄYSIN ILMAISEKSI jostain mainos ständeiltä ja muilta vastaavilta esim liikenneturva tai katsastus. En lähtisi maksamaan heijastimesta pennin hyrrää koska niitä jaetaan aina syys-talvikaudella niin paljon ilmaiseksikin.

   Lainaa

  19. Tulos: -112 (170 ääntä)
   jos mun pihalle tulee kissa ampuisin heti. Näin on kissaongelmat näillä kulmilla hoidettu.

   Lainaa

  20. Ajatuksen tasolla 7.1.2016 11:58
   Tulos: +57 (67 ääntä)
   Haiskahtaa pahasti kaverusten kesken keksityltä tapaukselta tämä 25€ heijastin, jossa vähän pilkataan näitä tunnearvo-hinnoittelijoita. Samoin kuin kuvakooste 92:n tabletti pesukoneessa.

   Lainaa

  21. Tulos: -22 (88 ääntä)
   kekkula: Ja jotkut idiootit päästää myös maaseudulla kissansa vapaalle jalalle. Ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että kissa ei kuulu Suomen luontoon
   Mikään lakihan ei suomessa kiellä kissojen vapaata kulkemista maastossa... Ainoa rajoittava tekijä on kaupunkien ja taajamien järjestyssäännöt, joissa kielletään kissan ulkoiluttaminen mm. leikkipaikoilla. Tämän takia maaseudulla (taajaman ulkopuolella) kissan ulkoiluttaminen vapaana on ihan laillista, eikä omasta kokemuksestani kissat kovin kauaksi omalta tontilta liiku...

   Lainaa

  22. Tulos: -29 (55 ääntä)
   illuusia: 112 ei tosin liene se paras paikka noista soitella, eläintensuojeluun ehkäpä.
   Yleiseen hätänumeroon on kuitenkin helppo soittaa, sen numeron tietää ja muistaa. Lisäksi yleiseen hätänumeroon soittaminen on ilmaista. Minulla ei ole aavistustakaan edes oman paikkakuntani jostain mahdollisesta eläinsuojelunumeroista, joihin ilmoitella kissoista ja koirista. Vaadin yhteiskuntaa tiedottamaan paikkakuntakohtaisista eläinsuojelunumeroista yhtä suuresti kuin yleisestä hätänumerosta.

   Lainaa

  23. Höpöliina 7.1.2016 16:02
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Ettei nyt vaan Nealla ollu vitsit mielessä kommentteja kirjottaessa :D

   Lainaa

  24. Tulos: -41 (67 ääntä)
   kekkula: Ja jotkut idiootit päästää myös maaseudulla kissansa vapaalle jalalle. Ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että kissa ei kuulu Suomen luontoon
   Voi elämä. Kissat pihalle peuhaamaan. Ei ne siellä pärjäisi, ellei ne sinne kuuluis.

   Lainaa

  25. King Arthur 7.1.2016 19:03
   Tulos: +47 (57 ääntä)
   Miarez_93: Mikään lakihan ei suomessa kiellä kissojen vapaata kulkemista maastossa… Ainoa rajoittava tekijä on kaupunkien ja taajamien järjestyssäännöt, joissa kielletään kissan ulkoiluttaminen mm. leikkipaikoilla. Tämän takia maaseudulla (taajaman ulkopuolella) kissan ulkoiluttaminen vapaana on ihan laillista, eikä omasta kokemuksestani kissat kovin kauaksi omalta tontilta liiku…
   Mikään muu laki kuin järjestyslaki, joka velvoittaa eläinten kiinnipidon taajamassa. Humalistonkatu on hyvin tanakasti taajamassa, kuten muukin Turun keskusta-alue ja siitä huolimatta täällä tulee kissoja vastaan melkein päivittäin. Tiesitkös ette siellä maallakaan ole mikään villi länsi vaan eläimestä ei saa olla haittaa ympäristölle.

   Lainaa

  26. Kissat kuriin 7.1.2016 19:29
   Tulos: +49 (83 ääntä)
   Ei se ongelma niiden kissojen kanssa siellä pöndelläkään ole se, että liikkuisivat kovin kauas kotipihasta, vaan se, että kissa ei ole Suomen luontoon kuuluva eläin ja näin lintuja ja muita pieniä eläimiä huvikseen ja ruoakseen listiessään valtaa luonnonvaraisten pienpetojen ekologisia lokeroita ja vaikuttaa negatiivisesti sekä saalislajiensa että kilpailijoittensa kantojen kokoon. Kissa on yksi tuhoisimmista tulokaslajeista minne ikinä se on vietykin ja sen pitäminen irti ulkona on todella vastuutonta niin sen oman turvallisuuden kuin ympäröivän ekosysteeminkin kannalta, että mitä jos suojeltaisiin villejä kavereitamme edes sen verran että pidettäis lemmikkimme hallinnassa.

   Lainaa

  27. Tulos: +10 (24 ääntä)
   Kissat kuriin: Ei se ongelma niiden kissojen kanssa siellä pöndelläkään ole se, että liikkuisivat kovin kauas kotipihasta, vaan se, että kissa ei ole Suomen luontoon kuuluva eläin ja näin lintuja ja muita pieniä eläimiä huvikseen ja ruoakseen listiessään valtaa luonnonvaraisten pienpetojen ekologisia lokeroita ja vaikuttaa negatiivisesti sekä saalislajiensa että kilpailijoittensa kantojen kokoon. Kissa on yksi tuhoisimmista tulokaslajeista minne ikinä se on vietykin ja sen pitäminen irti ulkona on todella vastuutonta niin sen oman turvallisuuden kuin ympäröivän ekosysteeminkin kannalta, että mitä jos suojeltaisiin villejä kavereitamme edes sen verran että pidettäis lemmikkimme hallinnassa.
   Bingo!

   Lainaa

  28. Tulos: +8 (12 ääntä)
   niko: Myydään villasukat hp. 50e, en myy halvemmalla, koska niillä on tunnearvoa, ois näillä pakkasilla tullu 95% todennäköisyydellä kylmä ilman niitä.
   Voishan ainakin pitemmistä malleista pyytää tuon verran, eikä olis ees ylihinnoteltu :D

   Lainaa

  29. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Oon tässä miettinyt parin päivän ajan, että olenko ainoa kissanomistaja, jonka kissalla on pohjavilla? En tiedä mikä luonnonoikku kissani on,(maatiaiskatti, ei käsitystä onko sen suvussa rotukissoja) mutta se haluaa kyllä pihalle pakkasellakin.

   Lainaa

  30. Tulos: -18 (64 ääntä)
   Epäilen vahvasti, että kissat uhkaisivat Suomen luonnon monimuotoisuutta tappamalla joitakin yleisiä varpusia ja hiiriä perinneympäristöistä, kun ihminen on juuri itse tahattomasti aiheuttanut niille paremmat elinolot kuin luontaisesti. Kyllä maaseudulla kissan on saatava toteuttaa luontaista käyttäytymistään. Kissa on kuitenkin NIIN eri lemmikkieläin kuin ihmisestä voimakkaasti riippuvainen koira. Kissat on luotuja kulkemaan ja routa ne yleensä kotiin ajaa seikkailuiltaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +28 (44 ääntä)
   Miarez_93: aa
   Tälläisten "mä tiedän kaiken vaikken tiedäkään" -idioottien takia niitä kissoja on niin paljon vapaana. Suomessa on itse asiassa kolme lakia, jotka koskevat kissojen vapaana pitämistä: järjestyslaki, metsästyslaki ja eläinsuojelulaki. Metsästyslaissa säädetään siitä, ettei kissa saa haitata esimerkiksi lintujen pesintää, eläinsuojelulaissa taas siitä, että omistajan on pystyttävä huolehtimaan kissansa hyvinvoinnista, muutoin kissa katsotaan heitteilejätetyksi (mikä on rikos). Lisäksi kissa ei saa aiheuttaa vahinkoa esimerkiksi naapurien tontilla. Kuinkahan moni pystyy huolehtimaan kissansa hyvinvoinnista, jos kissa juoksentelee vapaana ulkona? Ja sitten sama juttu eri näkökulmasta: jos kissan voi päästää ulos, niin miksei koirienkin anneta juosta vapaana?

   Lainaa

  32. Tulos: +8 (16 ääntä)
   niko: Myydään villasukat hp. 50e, en myy halvemmalla, koska niillä on tunnearvoa, ois näillä pakkasilla tullu 95% todennäköisyydellä kylmä ilman niitä.
   Itse en myy kutomiani sukkia alle 50 eurolla. Materiaalikustannukset ja verot niin..

   Lainaa

  33. Nimi pahentaa 8.1.2016 11:50
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Onko tuo nyt semmonen raSSiztinen hihamerkki?

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Hei nyt oikeasti, ennen kun tämä karkaa ihan käsistä: sarkasmitutkat päälle! Eiköhän kirjoittaja ole kehittänyt kommenttinsa ihan feissarimokia lukemalla?
   Kiti: Nea, mikset kehystäisi sitä heijastinta vaikka seinälle? 95% todennäköisyydellä ei mene kaupaksi “tunnearvo” -hintaan.

   Lainaa

  35. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Raxxus: Yleiseen hätänumeroon on kuitenkin helppo soittaa, sen numeron tietää ja muistaa. Lisäksi yleiseen hätänumeroon soittaminen on ilmaista. Minulla ei ole aavistustakaan edes oman paikkakuntani jostain mahdollisesta eläinsuojelunumeroista, joihin ilmoitella kissoista ja koirista. Vaadin yhteiskuntaa tiedottamaan paikkakuntakohtaisista eläinsuojelunumeroista yhtä suuresti kuin yleisestä hätänumerosta.
   Googlaa. Olen nähnyt pahasti satuttaneen lokin, ja kun nyt olen se eläinhörhö kun olen, niin maksoin kiltisti datalaskut siitä että selvittelin kyseisen paikkakunnan eläinsuojelun vapaaehtoiset puhelimestani samalla kun vaanin sitä lokkia, ja soittelin sitten vapaaehtoisille jotka itse ovat numeronsa nettiin laittaneet juuri tätä tarkoitusta varten, jotta löysin villilintuvastaavan lokinpelastuskapineineen. Jos kiinnostaa niin voisi sitten nähdä vähän vaivaakin. Sama kissoista; jos vähän kiinnostaa niin kissa valjaisiin ja lenkille, ellei, niiin kissaa ei ole pakko ottaa. Eniten vituttaa porukka jonka mielestä heidän ei tarvitse tehdä mitään, jonkun muun pitäisi vastata yhdestä numerosta ja maagisesti pelastaa kaikki.

   Lainaa

  36. Vinkkimies 8.1.2016 23:38
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Noita heijastimia myydään esim. Clas Ohlsonissa 2 kpl:een paketti hintaan 5,99 ja Tarjoustalossa 1 kpl 3,95.

   Lainaa

  37. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Raxxus: Yleiseen hätänumeroon on kuitenkin helppo soittaa, sen numeron tietää ja muistaa. Lisäksi yleiseen hätänumeroon soittaminen on ilmaista. Minulla ei ole aavistustakaan edes oman paikkakuntani jostain mahdollisesta eläinsuojelunumeroista, joihin ilmoitella kissoista ja koirista. Vaadin yhteiskuntaa tiedottamaan paikkakuntakohtaisista eläinsuojelunumeroista yhtä suuresti kuin yleisestä hätänumerosta.
   Ihmetyttää ettei 112:n päivystäjä neuvonut soittamaan paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen tai löytöeläintaloon. Itsekin kissanomistajana tiedän minne pitää soitella mutta läheskään kaikki eivät tiedä minne löytöeläimistä ja kadonneista ilmoitetaan. Siinä mielessä ihan oikein että on soitettu 112:n ensiksi mutta tylyä kuitata asia "ei kuulu meille" vastauksella.

   Lainaa

  38. Ettäs tiiätte. 9.1.2016 12:44
   Tulos: +5 (21 ääntä)
   Raxxus: Yleiseen hätänumeroon on kuitenkin helppo soittaa, sen numeron tietää ja muistaa. Lisäksi yleiseen hätänumeroon soittaminen on ilmaista. Minulla ei ole aavistustakaan edes oman paikkakuntani jostain mahdollisesta eläinsuojelunumeroista, joihin ilmoitella kissoista ja koirista. Vaadin yhteiskuntaa tiedottamaan paikkakuntakohtaisista eläinsuojelunumeroista yhtä suuresti kuin yleisestä hätänumerosta.
   112 on tosiaan ihan oikea paikka ilmoittaa irrallaan juoksevasta eläimestä "päivystysaikaan". Valitettavasti kaikki hätäkeskuspäivystäjät eivät ole saaneet "muistiota". Poliisi on eläinsuojeluviranomainen ja heidät tavoittaa nykyään vain hätänumerosta.

   Lainaa

  39. Tulos: +14 (30 ääntä)
   metkut: Epäilen vahvasti, että kissat uhkaisivat Suomen luonnon monimuotoisuutta tappamalla joitakin yleisiä varpusia ja hiiriä perinneympäristöistä, kun ihminen on juuri itse tahattomasti aiheuttanut niille paremmat elinolot kuin luontaisesti. Kyllä maaseudulla kissan on saatava toteuttaa luontaista käyttäytymistään. Kissa on kuitenkin NIIN eri lemmikkieläin kuin ihmisestä voimakkaasti riippuvainen koira. Kissat on luotuja kulkemaan ja routa ne yleensä kotiin ajaa seikkailuiltaan.
   Ai että kissa osaa valita saaliinsa sen uhanalaisuuden mukaan? "Enpäs nappakaan tuota lintua, koska se on uhanalainen". :D Varpunen on muuten Suomessa rauhoitettu laji, jonka ohjeellinen arvo on 34 €. Melko kalliiksi tulee kissan vapaana pito... Kissa on elänyt ihmisen kanssa yli 5000 vuotta. Laji on domestikoitunut eli kesyyntynyt, ja sen luonteeseen kuuluu olla lemmikkieläin. Kissaa voi ulkoiluttaa valvotusti valjaissa tai ulkotarhassa. Monilla koirillakin on voimakas saalistusvietti - miksi Suomessa ei silti koiria päästetä kuljeskelemaan vapaasti? Koska koirasta on maksettu, mutta jostain saa aina ilmaiseksi uuden kissan, jos edellinen sattuu jäämään auton alle/ pedon suuhun/ kissavihaajan tappamaksi? Milloin kissoja aletaan kohtelemaan niin kuin niitä kuuluisi kohdella: villieläimen sijaan lemmikkieläimenä, jota arvostetaan ja josta huolehditaan?

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (19 ääntä)
   Raino: jos mun pihalle tulee kissa ampuisin heti. Näin on kissaongelmat näillä kulmilla hoidettu.
   Mitenhän meinasit erottaa villiintyneen kissan kotikissasta? Meinaan kotikissan lopettaminen ilman omiatajan lupaa on laitonta.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Heijastinjutussa on taidettu pistää vähän piikkiä siitä että on yritetty myydä tunnearvoa kirpparitavaran mukana.

   Lainaa

  42. Tulos: +14 (26 ääntä)
   M: Ai että kissa osaa valita saaliinsa sen uhanalaisuuden mukaan? “Enpäs nappakaan tuota lintua, koska se on uhanalainen”. Varpunen on muuten Suomessa rauhoitettu laji, jonka ohjeellinen arvo on 34 €. Melko kalliiksi tulee kissan vapaana pito… Kissa on elänyt ihmisen kanssa yli 5000 vuotta. Laji on domestikoitunut eli kesyyntynyt, ja sen luonteeseen kuuluu olla lemmikkieläin. Kissaa voi ulkoiluttaa valvotusti valjaissa tai ulkotarhassa. Monilla koirillakin on voimakas saalistusvietti – miksi Suomessa ei silti koiria päästetä kuljeskelemaan vapaasti? Koska koirasta on maksettu, mutta jostain saa aina ilmaiseksi uuden kissan, jos edellinen sattuu jäämään auton alle/ pedon suuhun/ kissavihaajan tappamaksi? Milloin kissoja aletaan kohtelemaan niin kuin niitä kuuluisi kohdella: villieläimen sijaan lemmikkieläimenä, jota arvostetaan ja josta huolehditaan?
   Koska siellä maaseudulla niitä kissoja pidetään juuri siksi, että ne ovat tehokkaita petoja. Oli kyseessä sitten karjatila tai viljatila, niin varastoista yms. löytyy kesät, talvet vähintään tonneissa mitattava määrä erilaisia rehuja ja muuta varsinkin jyrsijöille kelpaavaa ravintoa suojaisasta paikasta. Tämä yhdistelmä suojaa ja ravintoa tarkoittaa esim. räjähdysmäisesti lisääntyvää rottakantaa. Pari kissaa nurkissa pitävät erittäin tehokkaasti rotat poissa, ilman turhia kemikaaleja. Loukut toimivat yksittäisten eläinten pyydystämiseen, mutta eivät siihen rotta tai hiirimäärään, mitä noissa oloissa nopeasti syntyy. Myrkyt tappaa kyllä tehokkaasti, mutta raatoja löytyy sitten haisemasta milloin mistäkin. Kissat taas kuskaavat kaupan päälle suuren osan raadoista ihan kotiovelle, mikäli eivät itse syö. Kissat pennuista lähtien pääsevät halutessaan sisälle ja ulos. Kaikki elukat saavat ruokaa ja niitä käytetään eläinlääkärissä rokotettavina, siruettavina sekä muutoin tarvittaessa. Eli kyllä niiden eläinten hyvinvoinnista huolehditaan, kissat ovat erittäin arvokkaita hyötyeläimiä, joiden hoitoon ja ylläpitoon on sijoitettu rahaa. Ei niitä kannata suotta tapattaa.

   Lainaa

  43. Tulos: -6 (30 ääntä)
   M: Ai että kissa osaa valita saaliinsa sen uhanalaisuuden mukaan? “Enpäs nappakaan tuota lintua, koska se on uhanalainen”. Varpunen on muuten Suomessa rauhoitettu laji, jonka ohjeellinen arvo on 34 €. Melko kalliiksi tulee kissan vapaana pito… Kissa on elänyt ihmisen kanssa yli 5000 vuotta. Laji on domestikoitunut eli kesyyntynyt, ja sen luonteeseen kuuluu olla lemmikkieläin. Kissaa voi ulkoiluttaa valvotusti valjaissa tai ulkotarhassa. Monilla koirillakin on voimakas saalistusvietti – miksi Suomessa ei silti koiria päästetä kuljeskelemaan vapaasti? Koska koirasta on maksettu, mutta jostain saa aina ilmaiseksi uuden kissan, jos edellinen sattuu jäämään auton alle/ pedon suuhun/ kissavihaajan tappamaksi? Milloin kissoja aletaan kohtelemaan niin kuin niitä kuuluisi kohdella: villieläimen sijaan lemmikkieläimenä, jota arvostetaan ja josta huolehditaan?
   Et ymmärtänyt alkuunkaan. Lueppa viestini uudelleen. Ja kyllähän koirat saa liikkua vapaasti, ellei erikseen ole mainittu. Kissan elättäminen sisällä ja talutushihnassa on kyllä idiottimaisinta mitä tiedän. Sisäkissailmiö on todella uusi ilmiö lajille ja lajilla on vielä vahvasti esi-isien käyttäytyminen. Periaatteessa koko elämä vankilassa ilman omaa reviiriä. Sitten kun se sisälellikki karkaa niin se kuolee viikon sisällä koska ei ole opeteltu taitoja edes yksinkertaiseen selviytymiseen.

   Lainaa

  44. Tulos: +11 (23 ääntä)
   metkut: Et ymmärtänyt alkuunkaan. Lueppa viestini uudelleen. Ja kyllähän koirat saa liikkua vapaasti, ellei erikseen ole mainittu. Kissan elättäminen sisällä ja talutushihnassa on kyllä idiottimaisinta mitä tiedän. Sisäkissailmiö on todella uusi ilmiö lajille ja lajilla on vielä vahvasti esi-isien käyttäytyminen. Periaatteessa koko elämä vankilassa ilman omaa reviiriä. Sitten kun se sisälellikki karkaa niin se kuolee viikon sisällä koska ei ole opeteltu taitoja edes yksinkertaiseen selviytymiseen.
   Eivät koiratkaan saa liikkua vapaasti missä sattuu. Taajamassa koira on pidettävä aina kytkettynä (lukuunottamatta esim. koirapuistoja ja piha-alueita). Muualla kuin taajamamerkein ilmoitetuilla alueilla koiraa saa ulkoiluttaa vapaana vain maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan (esim. metsästysseura) luvalla. Koirien kiinnipitoaika on 1.3. - 19.8. Tänä aikana koira on pidettävä joka paikassa, myös taajaman ulkopuolella kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä. Pointti oli kuitenkin se, että Suomessa koiria näkee vapaana kuljeksimassa äärimmäisen harvoin. Koirat eivät lisäänny holtittomasti keskenään ja muodosta villejä koirapopulaatioita. Koiria ei oteta kesän ajaksi mökille, ja hylätä sen jälkeen luontoon. Ja hyvä näin. Tämä kuitenkin kertoo karun faktan: kissaa ei edelleenkään arvosteta samalla tavalla kuin koiraa, ihmisen parasta ystävää. Ei minkään lemmikin ole tarkoituskaan selvitä luonnossa omillaan. Kissat ovat lemmikkieläimiä, joista niiden omistajan on huolehdittava. Mielestäni idioottimaisempaa kuin huolehtia lemmikkinsä turvallisuudesta ja ulkoiluttaa kissaa valjaissa, on jättää lemmikkinsä heitteille, ja heittää joka kerta kolikkoa siitä, tuleeko se kissa reissultansa takaisin hengissä vai ei. Viesteistäsi kyllä huomaa, kuinka alas kissat arvoasteikossasi sijoittuvat. Toivottavasti asia vielä jonakin päivänä muuttuu.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Joopasjoo, tän takia myyn tavarani huutonetissä, ei ole koskaan tullut tyhmää kysymystä tavaroista.

   Lainaa

  46. Tulos: 0 (18 ääntä)
   Sanonpa vaan, että jos kissa ei saa edes välillä kulkea ulkona vapaasti, niin eiköhän oo parempi että pidätte vaan virtuaalilemmikkejä. Olihan se hauska moka, että joku soitti typeryyksissään hätäkeskukseen.

   Lainaa

  47. Tulos: -3 (13 ääntä)
   Kissat kuriin: Ei se ongelma niiden kissojen kanssa siellä pöndelläkään ole se, että liikkuisivat kovin kauas kotipihasta, vaan se, että kissa ei ole Suomen luontoon kuuluva eläin ja näin lintuja ja muita pieniä eläimiä huvikseen ja ruoakseen listiessään valtaa luonnonvaraisten pienpetojen ekologisia lokeroita ja vaikuttaa negatiivisesti sekä saalislajiensa että kilpailijoittensa kantojen kokoon. Kissa on yksi tuhoisimmista tulokaslajeista minne ikinä se on vietykin ja sen pitäminen irti ulkona on todella vastuutonta niin sen oman turvallisuuden kuin ympäröivän ekosysteeminkin kannalta, että mitä jos suojeltaisiin villejä kavereitamme edes sen verran että pidettäis lemmikkimme hallinnassa.
   Väärin. Ilves on luonnonvarainen kissaeläin, eli kissa.

   Lainaa

  48. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ihme, että tuo kissajuttu on ylittänyt uutiskynnyksen tänne. Käydyssä keskustelussahan aloittaja ei tiennyt mihin olisi pitänyt ottaa yhteyttä ja häntä kehotettiin laittamaan ilmoa turun kadonneet eläimet tjsp ryhmään ja soittamaan johonkin löytöeläinpaikkaan. Eipä sillä, eihän tollasia voi kaikki tietää jos ei lemmikinomistajia ole.

   Lainaa

  49. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Mun mielestä kissat ei kuulu lähellekään kaupungin vaan aina maalle ja niille on vapaa liikkuvuus turvattava ä.

   Lainaa

  50. Blääblää 26.11.2017 16:58
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   kekkula: Ja jotkut idiootit päästää myös maaseudulla kissansa vapaalle jalalle. Ihmiset ei tunnu ymmärtävän, että kissa ei kuulu Suomen luontoon
   Ei sinne kuulu peurakaan. Peura on Amerikan tuontilaji. Joten miksi peura saa juosta vapaana metsissä mutta kissa ei?

   Lainaa

  51. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Kyllä kissan kuuluu saada elää vapaata elämää eikä mitään sellaista missä se joutuu olemaan lukittuna sisälle eikä pääse ulos kuin valjaiden kanssa.

   Lainaa

  52. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Eihän tunnearvolla ole väliä ostajalle, jos on kerta niin paljon tunnearvoa niin voi pitää rojut itsellään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, kello, aika, aikavyöhyke, kissa, 112, hätänumero, hätäpuhelu, heijastin, tunnearvo, hinta