Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tiskivyöry

Astianpesukone on keksitty, mutta onko se tarpeellinen?
Tiskivyöry

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 68 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +365 (401 ääntä)
      Mutta olihan Marialla tuolla kaksikin tiskiharjaa, ellei enemmänkin :D Vai olivatko ne kenties kahden kämppiksen tiskiharjat?

      Lainaa

    2. Tulos: -197 (417 ääntä)
      Kain kommentti oli paras :D

      Lainaa

    3. purppurakruunu 30.7.2015 1:13
      Tulos: +787 (1073 ääntä)
      Mitä saatanaa. Nelikymppinen kun olisi laittanut saman kuvan, se olisi ollut hauska juttu ja konekin olisi varmaan irronnut kahden-kolmen kommentin sisään. Mutta ei. Kun on nuori ihminen niin LA ISKA!! TEGNOLOKIA FRIIKKI!! Kai taas muistuttaa erästä lähes-kaimaansa, jonka tunsin, joka myös tuntui saavan outoa mielihyvää siitä, että on koko elämänsä ajan tehnyt kaiken vaikeimman kautta.

      Lainaa

    4. Tulos: +574 (602 ääntä)
      "Kattokaa, oon ollu vähän laiska enkä oo tiskannu hetkeen :D " "Mitä sinä siinä valitat ettei ole tiskikonetta!" "Kännykkää näpräät kuitenki koko ajan!" "Minä olen tiskannut enemmän tiskejä käsin kuin sinä!" Oliko tämä siis keskustelu vai jälleen jokin satunnaisgeneraattori?

      Lainaa

    5. purppurakruunu 30.7.2015 1:21
      Tulos: +461 (477 ääntä)
      Positiivisena: "Eii kertakäyttöastioita kun jääkarhut kuolee" :'D

      Lainaa

    6. Tulos: -280 (392 ääntä)
      Nyt ihan oikeasti se kultalusikka pois sieltä suusta.

      Lainaa

    7. Tassutellen 30.7.2015 1:36
      Tulos: +409 (443 ääntä)
      Siis eiköhän tämä ollut ihan huumorimielessä laitettu päivitys, miten joku voi ottaa siitä noin nokkiinsa. :D

      Lainaa

    8. Tulos: +398 (470 ääntä)
      Mikähän ongelma noilla kahdella "herrasmiehellä" on nyt nuorison kanssa, tai tiskaamisen kanssa. Tiskikone ei tarkoita sitä, että olet täysin laiska paska. Täytyy se kone täyttää, huoltaa ja puhdistaa. Vissiin joku nuorisosta ei tänään sanonut "päivää" ja molempia herroja vituttaa, joten he kostavat sen sivulliselle.

      Lainaa

    9. Tulos: -218 (370 ääntä)
      Tiskikone on yhden ihmisen taloudessa tarpeeton, kahden ihmisen taloudessa laiskan apuri, kolmen ihmisen taloudessa mukava ja 4+ ihmisen taloudessa voidaan puhua jo tarpeellisesta.

      Lainaa

    10. Tulos: +71 (89 ääntä)
      Myötäkyrpii.

      Lainaa

    11. Tulos: +256 (298 ääntä)
      Menkööt Kari ja Kai ite pesemään ne tiskit jos on nii paljon kokemusta ja ei väsytä. Kyllä henkilö saa pyytää pesukonetta ja valittaa yhestä tiskikuormasta (ja vitsinä vielä).

      Lainaa

    12. juukelispuukelis 30.7.2015 2:02
      Tulos: +40 (58 ääntä)
      Ni.: Kain kommentti oli paras
      Niin mitä noista kenties tarkoitat?

      Lainaa

    13. Tulos: +236 (262 ääntä)
      Kukkahattusedät?

      Lainaa

    14. Tulos: +79 (81 ääntä)
      Moka: Menkööt Kari ja Kai ite pesemään ne tiskit jos on nii paljon kokemusta ja ei väsytä. Kyllä henkilö saa pyytää pesukonetta ja valittaa yhestä tiskikuormasta (ja vitsinä vielä).
      *Juha ja Kai. Joo ehkä pitäs mennä nukkumaan :D

      Lainaa

    15. Rikkaruohosetä 30.7.2015 3:55
      Tulos: +200 (228 ääntä)
      Nykynuorisolle puhelimet ja muu teknologia on HENKI JA ELÄMÄ!!!! Asialle on tehtävä jotain ennenkuin yhteiskunta on pilallbblöö buuöbuul blöö blää blu buubuu bööäöä ääääö öööö

      Lainaa

    16. Tulos: +243 (275 ääntä)
      "Kyllä minä olen tiskannut 40 vuotta käsin eikä väsytä yhtään!" ...haluatko kenties mitalin saavutuksestasi?? Kertokaa nyt joku näiden kahden kukkahattusedän tavoin ajatteleva että miksi se on kamalaa ja teiltä pois jos joku nuori haluaa tiskikoneen? Ja kyllä, teknologiahan on kaiken pahan alku ja juuri! 1700-luku takaisin ja silleen... Voi huoh.

      Lainaa

    17. Ankkakauppias 30.7.2015 5:00
      Tulos: +150 (180 ääntä)
      “Kyllä minä olen tiskannut 40 vuotta käsin eikä väsytä yhtään!" 40 vuoden ajan tiskannut koko ajan.

      Lainaa

    18. Tulos: -102 (150 ääntä)
      Yebs: Tiskikone on yhden ihmisen taloudessa tarpeeton, kahden ihmisen taloudessa laiskan apuri, kolmen ihmisen taloudessa mukava ja 4+ ihmisen taloudessa voidaan puhua jo tarpeellisesta.
      No ei kyllä oikeastaaan... Meillä asuu kolme ihmistä, eikä ole kyllä kertaakaan tullut mieleen että tarvis koneen tiskejä hoitamaan. Lapsuudenkodissa meitä oli tuplasti enemmän, eikä silloinkaan konetta kaivattu. Ja sitäpaitsi, se kone jyllää astioita ikuisuuden ja aine jota pesemiseen käytetään on hillitöntä myrkkyä. Käsin tiskaamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa ja Fairy on hyvin mieto tuote konemyrkkyjen rinnalla. Se on sitten eri juttu jos on niin laiska, että pitää koko astiasto sotkea ennenkuin viitsii virauttaa...

      Lainaa

    19. Tulos: +160 (194 ääntä)
      Yebs: Tiskikone on yhden ihmisen taloudessa tarpeeton, kahden ihmisen taloudessa laiskan apuri, kolmen ihmisen taloudessa mukava ja 4+ ihmisen taloudessa voidaan puhua jo tarpeellisesta.
      Jaa, kyllä meidän kahden hengen (ja kolmen kissan) taloudessa tulee tiskiä yksi koneellinen joka päivä. Riippuu katsos vähän siitäkin tekeekö ruokansa itse vai hankkiiko päivän murkinan einesosastolta tai ruokalasta ;)

      Lainaa

    20. Tulos: +87 (109 ääntä)
      Nyt näyttäis vähän siltä ku Maria olis joutunut elämäm koulun opettajien puhutteluun.

      Lainaa

    21. Tulos: +270 (288 ääntä)
      Hrr, vihaan näitä "olet nuori ja sinulla on elämä vasta edessä, ihan varmasti jaksat tehdä *mistäikinäolikaanpuhe*" Eihän nuorta voi ikinä väsyttää, nuorella ei voi olla ongelmia elämässä, nuoren pitäisi jaksaa käydä koulussa, kahdessa eri työssä ja jokapäiväisissä harrastuksissa, koska nuorellahan virtaa piisaa, nuorella ei voi olla vaivoja tai sairauksia, koska nuori on nuori! Mikähän on se ikä kun saa alkaa väsyttämään? Tai saa olla sairaana? Uupuneena?

      Lainaa

    22. Tulos: +120 (142 ääntä)
      Jorkku: No ei kyllä oikeastaaan… Meillä asuu kolme ihmistä, eikä ole kyllä kertaakaan tullut mieleen että tarvis koneen tiskejä hoitamaan. Lapsuudenkodissa meitä oli tuplasti enemmän, eikä silloinkaan konetta kaivattu. Ja sitäpaitsi, se kone jyllää astioita ikuisuuden ja aine jota pesemiseen käytetään on hillitöntä myrkkyä. Käsin tiskaamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa ja Fairy on hyvin mieto tuote konemyrkkyjen rinnalla. Se on sitten eri juttu jos on niin laiska, että pitää koko astiasto sotkea ennenkuin viitsii virauttaa…
      Vettä kuluu käsin tiskaamalla ihan sairaasti enemmän kuin tiskikoneessa. Pyykin kanssa sama juttu. ;)

      Lainaa

    23. Tulos: +158 (174 ääntä)
      Eihän se ole laiskuutta, jos ei töiltään ehdi tiskaamaan? Vaikuttais noilla herroilla olevan pieni asenneongelma nuorisoa kohtaan.

      Lainaa

    24. Tulos: -68 (148 ääntä)
      On se laiskuutta jos ei viitsi joka päivä sitä pientä määrää tiskiä tiskata mikä päivän aikana tulee. Ja sen myötä kertyy tuollainen vuori. Ei se nyt niin kauaa aikaa päivästä vie, etteikö sitä töidenkin lomassa ja sosiaalisen elämän lomassa ehtisi tehdä. Paitsi jos vetää jotain tuplavuoro duunia joka päivä. Mitä vähän epäilen.

      Lainaa

    25. Tulos: -121 (185 ääntä)
      riesa: Eihän se ole laiskuutta, jos ei töiltään ehdi tiskaamaan? Vaikuttais noilla herroilla olevan pieni asenneongelma nuorisoa kohtaan.
      Kyllä on nimenomaan laiskuutta. Itse käyn töissä, ja lisäksi on kaksi alle kouluikäistä lasta jotka eivät osaa vielä tiskata, ja meillä on aina tiskit hoidettu. Ei mene montaa sekuntia tiskata astioita heti käytön jälkeen, tuo on henkistä velttoutta ja miehet kommentoimassa ovat aivan oikeassa. Turha keksiä tekosyitä

      Lainaa

    26. Tulos: -72 (118 ääntä)
      Miksi tämä laiska lapsi sai niin paljon peukkuja?

      Lainaa

    27. Tulos: +81 (97 ääntä)
      Kyllä itsekin mielelläni ottaisin astianpesukoneen jos sellaisen halvalla saisi, vaikka olenkin vasta kaksi vuotta omat tiskini käsin tiskannut. Sen ylijäävän ajan voisi käyttää johonkin ihan muuhun, kun meinaa aika olla välillä tiukilla yksin asuessa..

      Lainaa

    28. omaan nilkkaan 30.7.2015 10:17
      Tulos: +144 (152 ääntä)
      Niin.. herrasmiehet FACEBOOKISSA valittavat kommentilla toisensa jälkeen, kun nuoret vaan plärää kännykkää. Samassa veneessä kellutaan, Juha ja Kai.

      Lainaa

    29. Tulos: -96 (136 ääntä)
      Laura: Vettä kuluu käsin tiskaamalla ihan sairaasti enemmän kuin tiskikoneessa. Pyykin kanssa sama juttu.
      No vesi nyt ei ihan varsinaisesti ole Suomesta loppumassa... Ja se että veden jättää hanastaan laskematta ei valitettavasti siirrä sitä vettä Afrikan lasten hyväksi.

      Lainaa

    30. Valitettavasti 30.7.2015 10:38
      Tulos: -15 (23 ääntä)
      Saastaisia ihmisiä.

      Lainaa

    31. Tulos: +105 (117 ääntä)
      Banaani: No vesi nyt ei ihan varsinaisesti ole Suomesta loppumassa… Ja se että veden jättää hanastaan laskematta ei valitettavasti siirrä sitä vettä Afrikan lasten hyväksi.
      Veden lämmittäminen kuitenkin vie sähköä ja sitähän kuuluisi säästää niin lompakon kuin luonnon hyväksi ;)

      Lainaa

    32. Tulos: +67 (81 ääntä)
      Jorkku: No ei kyllä oikeastaaan… Meillä asuu kolme ihmistä, eikä ole kyllä kertaakaan tullut mieleen että tarvis koneen tiskejä hoitamaan. Lapsuudenkodissa meitä oli tuplasti enemmän, eikä silloinkaan konetta kaivattu. Ja sitäpaitsi, se kone jyllää astioita ikuisuuden ja aine jota pesemiseen käytetään on hillitöntä myrkkyä. Käsin tiskaamiseen menee huomattavasti vähemmän aikaa ja Fairy on hyvin mieto tuote konemyrkkyjen rinnalla. Se on sitten eri juttu jos on niin laiska, että pitää koko astiasto sotkea ennenkuin viitsii virauttaa…
      Tiskikone on ihan hyvä juttu kuluu vähemmän vettä ja aikaa. Sittenkun on miljoona eri kippoa ja kuppia kun safkaa vääntää niin ei niitä jaksa virutella ja pestä jokasta jossain yhessä altaassa. Ja ne ole sen enempää myrkkyä konetiskitabletit ku fairykään ellet sitten osta huuhteluaineita vielä päälle.

      Lainaa

    33. Tulos: +164 (172 ääntä)
      Tiskikone ei ole laiskuutta vaan mukavuudenhalua.Mitä se keneltäkään on pois, jos toinen sellaisen haluaa tai jo omistaa? Saatteko käsin tiskailijat taivaan portit auki sillä harjalla vai kenties suurenkin palkkion?

      Lainaa

    34. Tulos: +62 (80 ääntä)
      Yebs: Tiskikone on yhden ihmisen taloudessa tarpeeton, kahden ihmisen taloudessa laiskan apuri, kolmen ihmisen taloudessa mukava ja 4+ ihmisen taloudessa voidaan puhua jo tarpeellisesta.
      Joo ja sun ei ole TARPEELLISTA (CAPSIT TARKOTUKSELLA) kommentoida täällä Feissarimokissa mut kuitenkin teet sen. Joskus ihminen vaan haluaa jotain vaikkei sitä varsinaisesti TARVITSE.

      Lainaa

    35. Sähköpostiosoite 30.7.2015 11:40
      Tulos: -88 (118 ääntä)
      Tottahan nuo ukot tuossa puhuu.. Mitä helvettiä se Maria menee huomiohuoraamaan "tiskivuorellaan". Eihän tossa mene puolta tuntiakaan tiskatessa

      Lainaa

    36. Seppo Saviniemi 30.7.2015 11:41
      Tulos: +193 (203 ääntä)
      On suorastaan naurettavaa millä kaikilla, ja vielä täysin mitättmillä, tavoilla tietyt ihmiset yrittää olla muita parempia. Joo, meillä ei mitään tiskikonetta ole vaan tiskit tiskataan hammasharjalla, ei liikuta autolla vaan jaloin liikutaan 20 kilometrin työmatkat, ruoka metsästetään ja kerätään metsästä itse ja sähkökin tietokoneeseen tuotetaan kuntopyörään liitetyllä dynamolla, lapsiakin on 43 kappaletta ja kaikki onnellisesti leikkii käpylehmillä.

      Lainaa

    37. yli opisto hörho 30.7.2015 12:08
      Tulos: +113 (131 ääntä)
      Jos viikon aikana on se yksi vapaapäivä niin ei ehkä ihan hirveästi viettää sitä tiskaamalla koko viikon astioita. Vai onko se jotenkin väärin että nuoret aikuiset haluavat ostaa tiskikoneen? En nimittäin tiennyt että niissä on joku salainen ikäraja.. Olenko tarpeeksi vanha ostamaan sellaisen kun olen jo 27v? Vai pitääkö odottaa kolmeenkymppiin? Vai pitempäänkin? Vastatkaa pliis, en halua rikkoa sääntöjä!

      Lainaa

    38. Tulos: +88 (94 ääntä)
      Vaikka jaksaisin tiskata päivät pitkät niin miksen nauttis tiskikoneen helppoudesta, kun en vaan yksinkertasesti voi sietää tiskaamista. En tykkää.

      Lainaa

    39. Käyttäjä 30.7.2015 12:20
      Tulos: +54 (66 ääntä)
      Rikkaruohosetä: Nykynuorisolle puhelimet ja muu teknologia on HENKI JA ELÄMÄ!!!! Asialle on tehtävä jotain ennenkuin yhteiskunta on pilallbblöö buuöbuul blöö blää blu buubuu bööäöä ääääö öööö
      Voi tätä nykyajan nuorisoa. Ei meidän nuoruudessa. Hallituksen vika. Kiitos Jykä ja Jutta. Pappa ei kuollut talvisodassa siksi, että nuoriso saisi olla koko ajan puhelin kädessä.

      Lainaa

    40. Tulos: +28 (38 ääntä)
      Ei todellakaan ole keneltäkään pois jos Maria tahtoo tai hankkii tiskikoneen mutten kyllä ymmärrä miten sellaisen saamiseen asti pystyy elämään noin. Itsekin joudun vielä käsin tiskit pesemään vaikka se on kotitöistä inhokkini, mutta vähemmällä vaivallahan siitä pääsee kun huuhtaisee heti käytettyään, ja pystyy vielä keittiössä tekemään viikon lopussakin ruokaa kun ei tiskit vie joka alustaa :'D

      Lainaa

    41. Tulos: +80 (80 ääntä)
      Tiskit voi laittaa vanhojen sukkahousujen sisään ja pestä pyykinpesurilla. T: Pirkka

      Lainaa

    42. Tulos: +25 (29 ääntä)
      lasis: Veden lämmittäminen kuitenkin vie sähköä ja sitähän kuuluisi säästää niin lompakon kuin luonnon hyväksi
      Viekö enemmän sähköä lämmittää käsintiskaukseen tarvittava vesi kuin mitä tiskikone käyttää yhteensä kaikkiin toimintoihinsa? Kysymys ei ole retorinen vaan en oikeasti tiedä. En muutenkaan osaa pelastaa maailmaa edes omalta osaltani. Silti yritän erottaa toisistaan muka-eettiset ja oikeasti jotain hyödyttävät valinnat ja otin kantaa aiemmin vain veden määrään.

      Lainaa

    43. Tulos: +58 (66 ääntä)
      Kai ja kumppanit on taas näitä jotka pelkää teknologiaa ja tulevaisuutta, niinku useimmat keski-iän ylittäneet tuntuu olevan. Se vissiin muistuttaa niitä siitä että ku maailma muuttuu, ne vanhenee ja pian kuolee pois. :DD Noidenki isoisoisovanhemmat on ihan varmasti valittanu lapsilleen/lapsenlapsilleen miten he ovat eläneet ilman sähköä koko elämänsä ja mitä nykynuorisosta tulee ku valotki voi napsauttaa päälle vaan napista eikä kiivetä tikkaiden kans sytyttämään tulitikuilla sitä kattokruunua.

      Lainaa

    44. Tulos: -43 (57 ääntä)
      Miten noin laiska asentaisi tiskikoneen, kun paljon yksinkertaisempi askare eli tiskaaminen menee yli hilseen? Tarkistapa, minkä kokoinen kone keittiöösi mahtuu irrottamatta alakaappia, vaihtamatta hanaa, asennuttamatta uutta pistorasiaa ja viemäriin haarakappaletta. Vaikka saisi tiskikoneen kympillä jostain, tulee sähkö- ja vesihommeleista helposti monen sadan lasku. Vielä kalliimmaksi homman saa kun asentaa itse em. taidoilla. Tuskin on edes kotivakuutusta vahinkojen varalle ja taloyhtiöstä selvästi kyse, jolloin homma on luvanvarainen.

      Lainaa

    45. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Miksei henkilöiden ikiä näy enää missään mokissa? Eikö niitä jakseta selvittää vai onko se laitonta tms?:o

      Lainaa

    46. Tulos: +54 (62 ääntä)
      Seppo Saviniemi: Joo, meillä ei mitään tiskikonetta ole vaan tiskit tiskataan hammasharjalla, ei liikuta autolla vaan jaloin liikutaan 20 kilometrin työmatkat, ruoka metsästetään ja kerätään metsästä itse ja sähkökin tietokoneeseen tuotetaan kuntopyörään liitetyllä dynamolla, lapsiakin on 43 kappaletta ja kaikki onnellisesti leikkii käpylehmillä.
      Se on sitä vanhaa kansaa kun perse edellä puuhun kiipeäminen kerta toisensa jälkeen on sitä luonteen lujuutta, ja antaa hyvän syyn napista nuorille kun "minä en mitään tikapuita tarvitse, aina on perse ruvella puuhun kavuttu". Ne on katkeria, kun eivät ole itse tajunneet ettei asioita tarvitse aina tehdä vaikeimman kautta.

      Lainaa

    47. Tulos: +59 (63 ääntä)
      Oltiinkohan joskus silleen, että "kyllä sä oot laiska kun imuria oot vailla! Minä olen 40 vuotta käyttänyt harjaa! Kyllä nykynuoriso on pilalla!"? Meillä on tiskikone, ja voin ihan myöntääkin, että olen siitä valtavan iloinen, koska olen laiska. Problems?

      Lainaa

    48. Tulos: +10 (30 ääntä)
      Meillä ei ole konetta, kun en ole viitsinyt hankkia, koska koen käsin tiskaamisen rauhoittavana omana aikana jolloin tekee jotain hyödyllistä ajattelematta sen kummempia. Varsinkin kun vanhempien kotona oli aina meno "et huuhtonut tätä lautasta TÄYDELLISESTI UUNINPESUAINEELLA ennen koneeseen laittoa, nyt KALLIS KONE TUHOUTUU ja KAIKKI LOPPUU!!!1!?!" Se siitä pullamössösukupolven uusavuttomuudesta. Jääkarhujen suhde asiaan jäi kuitenkin hämäräksi.

      Lainaa

    49. Tulos: +5 (7 ääntä)
      : Yebs
      En kieltänyt ketään omistamasta tiskikonetta enkä käskenyt ketään hankkiutumaan tiskikoneestaan eroon. Tarpeellinen tai ei, tiskikone on mukava kaveri.

      Lainaa

    50. Tulos: +22 (26 ääntä)
      Banaani: Viekö enemmän sähköä lämmittää käsintiskaukseen tarvittava vesi kuin mitä tiskikone käyttää yhteensä kaikkiin toimintoihinsa? Kysymys ei ole retorinen vaan en oikeasti tiedä. En muutenkaan osaa pelastaa maailmaa edes omalta osaltani. Silti yritän erottaa toisistaan muka-eettiset ja oikeasti jotain hyödyttävät valinnat ja otin kantaa aiemmin vain veden määrään.
      Tiskikone vie vähemmän vettä, mutta käsinpesuvesi on harvoin yhtä kuumaa, eli tulos vähän riippuu ja roikkuu. Pesukoneen koko ja ikä ovat varmaan tässä ratkaisevat tekijät, uudella pienellä tiskikoneella tulos on varmasti ekologisempi. Ja en teidän tiskaustaidoista tiedä, mutta meikäläisellä ainakin jälki on niin karmeaa että pitää tiskata kaikki kahteen kertaan. Eli tiskikone vei taas voiton.

      Lainaa

    51. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Banaani: Viekö enemmän sähköä lämmittää käsintiskaukseen tarvittava vesi kuin mitä tiskikone käyttää yhteensä kaikkiin toimintoihinsa? Kysymys ei ole retorinen vaan en oikeasti tiedä. En muutenkaan osaa pelastaa maailmaa edes omalta osaltani. Silti yritän erottaa toisistaan muka-eettiset ja oikeasti jotain hyödyttävät valinnat ja otin kantaa aiemmin vain veden määrään.
      Riippuu miten tiskaa käsin, ja toisaalta tiskikoneesta, ja siitä mistä sähkö tai kuuma vesi tulee, ja kaikenlaisesta muustakin hankalasta. Ymmärtääkseni kone syö vähemmän vettä, mutta toisaalta ainakin käyttämäni koneet (omaahan ei ole) suorastaan keittävät astiat, kun taas käsintiskaaja tietenkin käyttää lämmintä vettä. Eroa on siinäkin valuttaako hanaa auki (ei tietenkään, siksihän on kaksi pesuallasta, yhdessä pestään saippuavedessä ja toisessa huuhdellaan kylmässä). Kaikki kuulemani väitteet käsintiskauksen epäekologisuudesta lähtevät siitä että se tehdään hanat auki. Mutta saatan erehtyä, marttoja paikalla?

      Lainaa

    52. juupajaapa 31.7.2015 9:14
      Tulos: +6 (40 ääntä)
      Lautaset syödään tyhjäksi tai tyhennetään biojätteisiin ruokailun jälkeen. Loput ruoat pannuista ja kattiloista pakataan rasioihin ja laitetaan jääkaappiin. ASTIOITA EI ESIHUUHDELLA lavuaarissa ennen koneeseen laittoa. KUKA IDIOOTTI tekee niin? Ko. ohje on kolmekymmentä vuotta vanha ja nykyisin niin ei kehoiteta tekemään. Tiskit laitetaan ruokailun jälkeen koneeseen, jossa jo aamupalatiskit odottaa. (Ei. Ne ei haise.) Kone käyntiin ja lenkille. Lenkin jälkeen puhtaat tiskit kaappeihin. Parikin tuttuani on sanonut saman idiotismin: "Kun ne tiskit pitää kuitenkin huuhdella ennen koneeseen laittoa..." No ei kyllä pidä. Siksi se on TISKIKONE.

      Lainaa

    53. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Olipa siinä koko joukko kukkahattusetiä.

      Lainaa

    54. Tulos: +26 (34 ääntä)
      juupajaapa: Lautaset syödään tyhjäksi tai tyhennetään biojätteisiin ruokailun jälkeen. Loput ruoat pannuista ja kattiloista pakataan rasioihin ja laitetaan jääkaappiin. ASTIOITA EI ESIHUUHDELLA lavuaarissa ennen koneeseen laittoa. KUKA IDIOOTTI tekee niin? Ko. ohje on kolmekymmentä vuotta vanha ja nykyisin niin ei kehoiteta tekemään. Tiskit laitetaan ruokailun jälkeen koneeseen, jossa jo aamupalatiskit odottaa. (Ei. Ne ei haise.) Kone käyntiin ja lenkille. Lenkin jälkeen puhtaat tiskit kaappeihin. Parikin tuttuani on sanonut saman idiotismin: “Kun ne tiskit pitää kuitenkin huuhdella ennen koneeseen laittoa…” No ei kyllä pidä. Siksi se on TISKIKONE.
      Hygieniapassia hommatessani kerrottiin esipesu (juurikin lavuaarissa huuhtelu) viileällä vedellä on tärkeää siksi, että koneen kuuma vesi polttaa proteiinitahrat astiaan kiinni muodostaen biofilmiä, joka on hyvä tarttumapinta bakteereille.

      Lainaa

    55. juupajaapa 2.8.2015 22:04
      Tulos: -11 (23 ääntä)
      Martta: Hygieniapassia hommatessani kerrottiin esipesu (juurikin lavuaarissa huuhtelu) viileällä vedellä on tärkeää siksi, että koneen kuuma vesi polttaa proteiinitahrat astiaan kiinni muodostaen biofilmiä, joka on hyvä tarttumapinta bakteereille.
      Ja tätä tapahtuu kotioloissa: koska...? Epätodennäköisesti hankit hygieniapasin omiin taloustöihisi? Minun puolesta saavat tiskata käsin tiskinsä ihan vapaasti, jos syy on tuo mainitsemani. Jos ei ole muuta elämää, niin voi pestä ne astiat kahteen kertaan oikein harjalla ja tiskiaineella ja laittaa sitten vasta koneeseen. Eipä se minulta pois ole. Kunhan eivät enää selittele minun kuulteni typeryyksiään. Minulla on ruokailun jälkeen muuta tekemistä perheen kanssa. Pesköön tiskikone tiskit.

      Lainaa

    56. Tulos: -1 (7 ääntä)
      Martta: Hygieniapassia hommatessani kerrottiin esipesu (juurikin lavuaarissa huuhtelu) viileällä vedellä on tärkeää siksi, että koneen kuuma vesi polttaa proteiinitahrat astiaan kiinni muodostaen biofilmiä, joka on hyvä tarttumapinta bakteereille.
      Viimeksi kun tiskikonetta käytin, vaari eli ja koneeseen laitettiin pesuainetta.

      Lainaa

    57. Tulos: +11 (23 ääntä)
      Tosiaan, ei toi mikään karsee tiskivuori ole vaan normipäivä keittiössä. Mulla on ollut monesti paaljon pahempi. Ite oon tiskannu käsin silloinkin. Mut eipä noi muidenkaan kommentit kauheen fiksuja ole, ärsyttää tollanen "just tollasii kaikki nuoret on" ja " ainavaan ääni kännyköitä rämplätään". wtf kukaan ei kysyny teidän mielipidettä "nykynuorisosta"

      Lainaa

    58. Tulos: +25 (33 ääntä)
      just ni: Kyllä on nimenomaan laiskuutta. Itse käyn töissä, ja lisäksi on kaksi alle kouluikäistä lasta jotka eivät osaa vielä tiskata, ja meillä on aina tiskit hoidettu. Ei mene montaa sekuntia tiskata astioita heti käytön jälkeen, tuo on henkistä velttoutta ja miehet kommentoimassa ovat aivan oikeassa. Turha keksiä tekosyitä
      Haluutko mitallin vai pokaalin?

      Lainaa

    59. Laiskapaska 5.8.2015 9:44
      Tulos: -10 (20 ääntä)
      M: Jaa, kyllä meidän kahden hengen (ja kolmen kissan) taloudessa tulee tiskiä yksi koneellinen joka päivä. Riippuu katsos vähän siitäkin tekeekö ruokansa itse vai hankkiiko päivän murkinan einesosastolta tai ruokalasta
      Tai sit vittu opettelet huuhtelemaan sen lautasen siitä ruokailun jälkeen. Naurettavaa että joka vitun maito ja vesilasi pitää ottaa erikseen ja sit valitetaan et on tiskiä. Ja tän kirjoittaa 22 vuotias ja teen ruokani itse

      Lainaa

    60. Tulos: +13 (17 ääntä)
      juupajaapa: Ja tätä tapahtuu kotioloissa: koska…? Epätodennäköisesti hankit hygieniapasin omiin taloustöihisi? Minun puolesta saavat tiskata käsin tiskinsä ihan vapaasti, jos syy on tuo mainitsemani. Jos ei ole muuta elämää, niin voi pestä ne astiat kahteen kertaan oikein harjalla ja tiskiaineella ja laittaa sitten vasta koneeseen. Eipä se minulta pois ole. Kunhan eivät enää selittele minun kuulteni typeryyksiään. Minulla on ruokailun jälkeen muuta tekemistä perheen kanssa. Pesköön tiskikone tiskit.
      Miksi tämä ei voisi tapahtua ihan kotioloissa?:D Tietääkseni kotiruoka sisältää samat proteiinit kuin ammattilaisten tekemät ruuat. Ja ei niitä astioita käskettykään pestä kahdesti saippualla ja kuumalla vedellä, vaan irrottamaan viileällä vedellä kuivuneet ruuan jämät ja näkyvä lika sekä laittamaan sitten vasta tiskikoneeseen. Ei siis järin aikaa vievää ja vaivalloista

      Lainaa

    61. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Rehellisesti, kyllä olen laiska ja inhoan tiskaamista. Enkä näe mitään pahaa laiskuudessani, kun kuitenkin käyn koulussa ja töissä. Kai elämässä saa jotain luksusta olla, vai onko se muilta pois?

      Lainaa

    62. Voi nyt prkl 14.8.2015 0:40
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Puuttumatta sen enempään varsinaisesti postaukseen tai siihen oliko se vitsi, niin todella typerää käytöstä noilta miehiltä. Se, että olet itse "kärsinyt" ei tarkoita, että sitä kurjuutta tarvitsisi pistää eteenpäin... Noiden mielestä maailma ei varmaan koskaan saa kehittyä... "Tämä uusi laite tekee arjesta helpompaa" "Laiskoille tommoset! Sillon ku minä olin nuori niin..."

      Lainaa

    63. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Pakko heittää itseäni helpottanut vinkki :) Vähentää astioiden määrää joko säilömällä yläkaappien perukoille ja myymällä/lahjoittamalla eteenpäin. Itse myönnän olevani toisinaan laiska tiskaamaan ja on helpottanut astioiden vähentäminen. Toki tiskauksesta tulee miellyttävämpää jos pesuaine tuoksuu hyvälle ja tiskiharja on vähän parempi :) Pirkkanikseissä oli joskus, että tiskauksesta tulee kivempaa kun pistää kynttilöitä tunnelmoimaan ympärille :)

      Lainaa

    64. Kylmä Totuus 5.12.2017 11:21
      Tulos: -9 (17 ääntä)
      Opiskelija: Kyllä itsekin mielelläni ottaisin astianpesukoneen jos sellaisen halvalla saisi, vaikka olenkin vasta kaksi vuotta omat tiskini käsin tiskannut. Sen ylijäävän ajan voisi käyttää johonkin ihan muuhun, kun meinaa aika olla välillä tiukilla yksin asuessa..
      Yksien asuessa aika tiukilla? Joo on se jos teet samanlaista työtä kuin minä, eli 7-19 joka päivä. Herätys klo 5 ja kotona töiden jälkeen n. puol ysi, jolloin vielä syön, teen leivät, laitan työkamat valmiiksi ja käyn suihkussa, jolloin pääsen nukkumaan n puol ykstoista. Jos taas käyt vain koulussa/normaalissa päivätyössä niin aikasi riittää helposti vaikka maailman valloittamiseen. Turha sitä on itkeä jos olet itse vain saamaton.

      Lainaa

    65. Vihervä bataatti 20.6.2020 20:33
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Idiootit setämiehet taas vauhdissa. "Kyllä sitä ennen vanhaan öyhön öyhön öyhön!!" Kai sietäisi saada vähän naamaan taputusta. Nyrkillä. Ilmeisesti on jo taputeltukin.

      Lainaa

    66. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Kylmä Totuus: Yksien asuessa aika tiukilla? Joo on se jos teet samanlaista työtä kuin minä, eli 7-19 joka päivä. Herätys klo 5 ja kotona töiden jälkeen n. puol ysi, jolloin vielä syön, teen leivät, laitan työkamat valmiiksi ja käyn suihkussa, jolloin pääsen nukkumaan n puol ykstoista. Jos taas käyt vain [...]
      Mikä tarve päästä taas laittamaan paremmaksi? 😂 miten se että käy koulussa tai päivätyössä tarkottaa sitä että ei voi olla kiireinen? Ihmiset elää muutakin elämää. Mut hei hatun nosto sulle ja toivottavasti sun eteen levitellään punasta mattoa, oothan sä aika kiireinen ja big deal. 🤡

      Lainaa

    67. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Kiti: Pakko heittää itseäni helpottanut vinkki 😊 Vähentää astioiden määrää joko säilömällä yläkaappien perukoille ja myymällä/lahjoittamalla eteenpäin. Itse myönnän olevani toisinaan laiska tiskaamaan ja on helpottanut astioiden vähentäminen. Toki tiskauksesta tulee miellyttävämpää jos pesuaine tuoksuu [...]
      Täältä toisen laiskan vinkki: netflix! Ite laitan puhelimen johonki hollille ja netflix pyörimään niin menee se tiskaaminenki paljo mukavemmin.

      Lainaa

    68. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Luen tätä vuonna 2024. Ei helkkari. Mitä no life -setiä... Miettikää, jos elämässänne ei olisi sen parempia keulimisen aiheita kuin että (1) olette vanhoja ja (2) tiskaatte. Molemmista seikoista pakahtumaisillaan ylpeydestä. Ja nyt sedät ovat vielä 9 vuotta vanhempia. Ei helkkari.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: tiskit, tiskikone, astianpesukone, kuva, astiat, tiskiharja