Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 23

Hups! Varastettu pyörä löytyy Facebookin kirpputorilta.
Kahakka kirpputorilla, osa 23

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 76 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +719 (725 ääntä)
   Voi, Mirkkuli, minkä menit tekemään.

   Lainaa

  2. Tulos: +685 (689 ääntä)
   Fiksun oloinen tämä Mirkkuli.

   Lainaa

  3. Tulos: +365 (377 ääntä)
   Kusipää.

   Lainaa

  4. Tulos: -98 (352 ääntä)
   No jos kerran kirppiksellä ei turhia sääntöjä olen niin väliäkös sillä kenen se myytävä tavara oikeestaan on, aivan turhaa kukkahattuilua Minkalta! Käyttäytyis nyt ryhmän sääntöjen ja nimen mukaan!

   Lainaa

  5. jaskajokunen 11.6.2015 3:10
   Tulos: -170 (204 ääntä)
   kalinka: Voi, Mirkkuli, minkä menit tekemään.
   Lapsen?

   Lainaa

  6. Tulos: +342 (354 ääntä)
   Myy avoimesti Facebookissa omalla nimellä ja naamalla varastettua pyörää. (Y) Toki taitaa olla kyseessä vaan pikkurikollinen, sillä ammattimaiset liigat ei tälläisiin virheisiin sorru.

   Lainaa

  7. Tulos: +169 (219 ääntä)
   Mirkkulin profiilikuva ja koko nimi saisi olla julkisesti näkyvillä. Ihan vain että kaikki tietäisi ettei häneen ole luottamista.

   Lainaa

  8. Tulos: +265 (273 ääntä)
   Vaikeaa olla muuttamatta tarinaa joka toinen sekuntti.

   Lainaa

  9. Tulos: +287 (289 ääntä)
   Vähän jäi mietityttämään, että mitä tuo Mirkkuli tuolla "Haluaisin tulla selvittämään asian kasvokkain, ei voi sanoa tätä tässä" oikein haki. Sen verran epärehellinen ihminen valheet tanassa, että en ainakaan usko kyseessä olevan mikään rehellinen yritys selvittää asiaa. Liekö kyseessä sitten jokin ikävämpi aikomus ikävän toimeliaalle rikoksen uhrille kun jäi kiinni, vaiko jotain muuta kyseenalaista. En tiedä, ja hyvä että jäi epäselväksi myös tuolta Minkalta.

   Lainaa

  10. Tommi Takatukka 11.6.2015 6:24
   Tulos: -90 (270 ääntä)
   Toi Mirkkulin tapaamispyyntö oli just tätä rottien ja pikkupirihuorien normikäytäntöä. Menee samalla tavalla kuin monikultturistin tai vihervasemmistolaisen kanssa juttelu. Toinen on mokannut, mutta sen sijaan että myönnetään sitä, mennään syyttömän osapuolen lähituntumaan ja hutkitaan syytön romuksi vaikka porukalla. Kun näiden kanssa koittaa argumentoida, jää lopulta niin hölmistynyt olo että vaikka tietää olevansa oikeassa, jää vähän epäuskoinen olo: voiko toinen todella olla noin uskomattoman hölmö?

   Lainaa

  11. Tulos: +47 (81 ääntä)
   "Kirppis ilman turhia sääntöjä" kyllä kuulostaa paikalta, jossa luulisi voivan myydä naapurin pihasta, ojasta tai marketin edestö löydettyä tavaraa ihan turvallisin mielin... Nyt ei mennä vissiin ryhmän sääntöjen mukaan. Hm...

   Lainaa

  12. Tulos: +37 (79 ääntä)
   jaska: No jos kerran kirppiksellä ei turhia sääntöjä olen niin väliäkös sillä kenen se myytävä tavara oikeestaan on, aivan turhaa kukkahattuilua Minkalta! Käyttäytyis nyt ryhmän sääntöjen ja nimen mukaan!
   Vaikka kirppis ei erikseen kiellä varastetun tavaran myymistä, niin laki pätee silti. Tämä koskee siis ostajaa: Joka kätkee, hankkii, ottaa huostaansa tai välittää toiselta varkaus-, kavallus-, ryöstö-, kiristys-, petos-, kiskonta- tai maksuvälinepetosrikoksella saatua omaisuutta taikka muulla tavoin ryhtyy sellaiseen omaisuuteen, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava rahanpesuna, kätkemisrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi. Tämä puolestaan myyjää (varkauden lisäksi) Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

   Lainaa

  13. Tulos: +85 (87 ääntä)
   Voi Mirkkuli, oletkos vähän vajaa?

   Lainaa

  14. Tulos: +120 (128 ääntä)
   Bagheera: Fiksun oloinen tämä Mirkkuli.
   Löytötavara on aina toimitettava poliisille tai löytötavaratoimistoon, jos kyseessä on arvokkaampi omaisuus kuin taskukampa tai kympin seteli. Löytötavaran haltuunotto myyntitarkoituksessa on sama kuin varkaus.

   Lainaa

  15. Tulos: +80 (88 ääntä)
   Peruna: Vaikka kirppis ei erikseen kiellä varastetun tavaran myymistä, niin laki pätee silti. Tämä koskee siis ostajaa: Joka kätkee, hankkii, ottaa huostaansa tai välittää toiselta varkaus-, kavallus-, ryöstö-, kiristys-, petos-, kiskonta- tai maksuvälinepetosrikoksella saatua omaisuutta taikka muulla tavoin ryhtyy sellaiseen omaisuuteen, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava rahanpesuna, kätkemisrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi. Tämä puolestaan myyjää (varkauden lisäksi) Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
   Ei se sarkasmi sentään noin vaikeaa ole.

   Lainaa

  16. JesseJames 11.6.2015 8:49
   Tulos: +105 (113 ääntä)
   Jorma: Myy avoimesti Facebookissa omalla nimellä ja naamalla varastettua pyörää. (Y) Toki taitaa olla kyseessä vaan pikkurikollinen, sillä ammattimaiset liigat ei tälläisiin virheisiin sorru.
   Veikkaan, että tämä alamaailman mastermind ihan tosissaan luuli, ettei ole tehnyt mitään väärää.

   Lainaa

  17. yli opisto hörho 11.6.2015 9:13
   Tulos: +98 (98 ääntä)
   Onneksi on sosiaalinen media. Jää nämä vähän vajaammat varkaat kiinni tekosistaan.

   Lainaa

  18. Tulos: -6 (14 ääntä)
   https://youtu.be/4efTJ4eQZMM Jostain syystä tää kipale rupes soimaan päässä kun mirkkulin sepustuksia luin.

   Lainaa

  19. Tulos: +101 (105 ääntä)
   Hölskä: Vähän jäi mietityttämään, että mitä tuo Mirkkuli tuolla “Haluaisin tulla selvittämään asian kasvokkain, ei voi sanoa tätä tässä” oikein haki. Sen verran epärehellinen ihminen valheet tanassa, että en ainakaan usko kyseessä olevan mikään rehellinen yritys selvittää asiaa. Liekö kyseessä sitten jokin ikävämpi aikomus ikävän toimeliaalle rikoksen uhrille kun jäi kiinni, vaiko jotain muuta kyseenalaista. En tiedä, ja hyvä että jäi epäselväksi myös tuolta Minkalta.
   Eiköhän se ole tämä klassinen "minut nolattiin, nyt saat turpaan". Kovasti sen tyyppiseltä ihmiseltä tämä Mirkkuli vaikuttaa.

   Lainaa

  20. Tulos: -53 (69 ääntä)
   Näin eilen yhdessä ojassa hylätynoloisen lukitsemattoman pyörän ja ajattelin viedä sen löytötavaratoimistoon. Sitten tuli mieleen, että jos kukaan ei sitä käy noutamassa, saan sen itselleni. Ei sitä kuitenkaan näköjään voisi myydä sitten, kun joku vielä luulisi, että olen varastanut sen.

   Lainaa

  21. Tulos: -108 (136 ääntä)
   Oonko ainoa jonka mielestä minka olisi voinut asian selvittää myös hiljaisissa hengin ihan vain poliisin ja mirkkulin kanssa, mutta oli vain pakko saada olla salapoliisi julkisesti...

   Lainaa

  22. Tulos: -61 (125 ääntä)
   muumi: Oonko ainoa jonka mielestä minka olisi voinut asian selvittää myös hiljaisissa hengin ihan vain poliisin ja mirkkulin kanssa, mutta oli vain pakko saada olla salapoliisi julkisesti…
   Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi

   Lainaa

  23. Tulos: +120 (124 ääntä)
   muumi: Oonko ainoa jonka mielestä minka olisi voinut asian selvittää myös hiljaisissa hengin ihan vain poliisin ja mirkkulin kanssa, mutta oli vain pakko saada olla salapoliisi julkisesti…
   Luultavasti olet, koska pyörä (ja sen ostaja) taisi löytyä vain tuon Minkan alkuperäisen viestin ansiosta. Mirkkuli ilmestyi sitten paikalle kaivamaan omaa kuoppaansa vielä vähän syvemmäksi.

   Lainaa

  24. Tulos: +92 (118 ääntä)
   muumi: Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi
   Haha.. tämä menee jo Feissarimokat-mokiin.

   Lainaa

  25. Tulos: -18 (32 ääntä)
   Mutta jos kirppiksellä ei ole (turhia) sääntöjä, niin silloinhan reaktiokin on täysin perusteltu näiden sääntöjen, tai niiden puutten nojalla. Eli all is well.

   Lainaa

  26. Tulos: +3 (17 ääntä)
   muumi: Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi
   Laita gravatari niin ei tule paha mieli.

   Lainaa

  27. Tulos: -18 (32 ääntä)
   E: Laita gravatari niin ei tule paha mieli.
   Miten se laitetaan? En löydä ainakaan rekisteröitymismahdollisuutta...

   Lainaa

  28. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Myötähäpeä tässä nousee tuollaisia ihmisiä kohtaan. Varokaa vaan, jos tuollaiselle ihmiselle riittää että jokin asia on ojassa ilman lukkoa jolloin on oikeus se myydä, kannattaa pitää lapsista ja koirista huolta ettei kohta niitäkin ala kauppaamaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +80 (84 ääntä)
   muumi: Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi
   Kohta on kaikki muumit taas laaksossa.

   Lainaa

  30. Tulos: +59 (79 ääntä)
   muumi: Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi
   Ellei nimesi ole Tove Jansson, niin voisitko keksiä itse nimimerkkisi. Muumit on suojattu tekijänoikeudella ;)

   Lainaa

  31. Tulos: -82 (118 ääntä)
   MrT: Haha.. tämä menee jo Feissarimokat-mokiin.
   Sepäs olisi metaa! (Kyllä, metaa, ei metkaa.) Tiedän, että kommenttini oli hirrrween nolo ja lol. Tiedän myös, että nimimerkkini ei oo maailman omaperäisin. Oon kuitenkin käyttäny sitä pitkään netissä eri paikoissa. Sitä ennen se oli lempinimeni kavereiden kesken. Väännös toisesta lempinimestäni. Koska kyseessä on aika tavallinen sana, niin ymmärrän, että joku on huomaamattaan laittanu saman sanan nimimerkiksi. Oon pyytäny kerran aikasemminkin vaihtamaan nimimerkkiä. Mutta monet ei palaa takas lukemaan saman mokan kommentteja oman kommentointinsa jälkeen, joten ei varmaan oo huomannu kommenttiani. Jos taas on sen lukenu ja edelleen jatkaa, niin ihmettelen suuresti. Silloin olis vähän kuin tyttö joka alko matkimaan kaveriani pukeutumalla samalla tavalla ja matkimalla käytöstä ja maneereja. Creepyä ja ärsyttävää. Jos saman nimimerkin käyttäminen oli vahinko (niinkuin luultavasti oli) ja sitten luki viestini, niin ite ainakin samassa tilanteessa vaihtasin nimimerkkiä. Ei Garza tai Kalakaan varmaan tykkäis jos joku tulis esittämään heitä kommentteihin? Oliko tarpeeksi hyvin selitetty? Jos ei, niin selitätkö vielä tarkalleen, mikä oli mokani ja nolouteni? Paitsi se etten tiedä miten avatar laitetaan :)

   Lainaa

  32. Tulos: -65 (87 ääntä)
   Muumio: Ellei nimesi ole Tove Jansson, niin voisitko keksiä itse nimimerkkisi. Muumit on suojattu tekijänoikeudella
   Onneksi kukaan ei ole ikinä missään muualla käyttänyt tunnettuja hahmoja nimimerkkinä! :D Enpä usko, että Janssonin perikuntaa kiinnostaa ;) Sun nimimerkistä tulee hei mieleen Muumio-leffat, varo vaan ettet riko tekijänoikeuksia! :O :P Ja kuten yllä selitin, muumi on väännös toisesta lempinimestäni.

   Lainaa

  33. Tulos: +19 (69 ääntä)
   Tämähän on ihan täysi katastrofi! Nuuskamuikkunen, auta meitä!

   Lainaa

  34. Tulos: +81 (91 ääntä)
   muumi: Onneksi kukaan ei ole ikinä missään muualla käyttänyt tunnettuja hahmoja nimimerkkinä! Enpä usko, että Janssonin perikuntaa kiinnostaa Sun nimimerkistä tulee hei mieleen Muumio-leffat, varo vaan ettet riko tekijänoikeuksia! Ja kuten yllä selitin, muumi on väännös toisesta lempinimestäni.
   Ei se haittaa :) :) Minäkin olen aito muumi :) Olen Mauri ja lempinimeni Muumi :)

   Lainaa

  35. Tulos: +58 (74 ääntä)
   muumi: Sepäs olisi metaa! (Kyllä, metaa, ei metkaa.) Tiedän, että kommenttini oli hirrrween nolo ja lol. Tiedän myös, että nimimerkkini ei oo maailman omaperäisin. Oon kuitenkin käyttäny sitä pitkään netissä eri paikoissa. Sitä ennen se oli lempinimeni kavereiden kesken. Väännös toisesta lempinimestäni. Koska kyseessä on aika tavallinen sana, niin ymmärrän, että joku on huomaamattaan laittanu saman sanan nimimerkiksi. Oon pyytäny kerran aikasemminkin vaihtamaan nimimerkkiä. Mutta monet ei palaa takas lukemaan saman mokan kommentteja oman kommentointinsa jälkeen, joten ei varmaan oo huomannu kommenttiani. Jos taas on sen lukenu ja edelleen jatkaa, niin ihmettelen suuresti. Silloin olis vähän kuin tyttö joka alko matkimaan kaveriani pukeutumalla samalla tavalla ja matkimalla käytöstä ja maneereja. Creepyä ja ärsyttävää. Jos saman nimimerkin käyttäminen oli vahinko (niinkuin luultavasti oli) ja sitten luki viestini, niin ite ainakin samassa tilanteessa vaihtasin nimimerkkiä. Ei Garza tai Kalakaan varmaan tykkäis jos joku tulis esittämään heitä kommentteihin? Oliko tarpeeksi hyvin selitetty? Jos ei, niin selitätkö vielä tarkalleen, mikä oli mokani ja nolouteni? Paitsi se etten tiedä miten avatar laitetaan
   Olen aika kateellinen sinulle... Mahtaa olla asiat hyvin kun tällaisesta jaksaa meuhkata :D ..tai sitten vaihtoehtoisesti elämäsi on hyvin haastavaa. Huoh, ongelmansa kullakin :)

   Lainaa

  36. Tulos: +120 (128 ääntä)
   Minusta kaikkien pitäisi ensi viikon mokiin kommentoida nyt muumi nimellä.

   Lainaa

  37. Tulos: +85 (93 ääntä)
   Tehdään näin.

   Lainaa

  38. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Loistavaa logiikkaa. Eihän ruokakaupassakaan ostokset ole pyöränlukolla kiinni. Niiden on pakko olla ilmaisia. Ei ihan sama tilanne.. mutta melkein.

   Lainaa

  39. Tulos: -84 (98 ääntä)
   Erimuumi: Olen aika kateellinen sinulle… Mahtaa olla asiat hyvin kun tällaisesta jaksaa meuhkata ..tai sitten vaihtoehtoisesti elämäsi on hyvin haastavaa. Huoh, ongelmansa kullakin
   Aww. Eli et osaa perustella. Asia selvä. En ole meuhkannut, vaan puolustautunut kun olet sanonut minua mokailijaksi, ja selitin mitä nimimerkkini takana on. Ja viestini peukkujen perusteella tilanne on 50-50. ;) Kyllä, elämässäni on paljon suurempiakin asioita. Mutta minulle on myös tärkeää sanoa sanottavani, jos minut on ymmärretty väärin, tai kun minua perusteetta syytetään jostain, tai mua pilkataan/kiusataan. En ole ihan varma, mutta saatoit sortua tähän: http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem Noh, käsittääkseni kohtapuoliin avatarini pitäis päivittyä, ja nimeni vuosiluvulla josta asti oon ollu muumi, ja siksi että olin feissarimokien eka muumi ;)

   Lainaa

  40. Seppo Saviniemi 11.6.2015 16:06
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   muumi: Oonko ainoa jonka mielestä minka olisi voinut asian selvittää myös hiljaisissa hengin ihan vain poliisin ja mirkkulin kanssa, mutta oli vain pakko saada olla salapoliisi julkisesti…
   Samaa mieltä. Eihän nyt ole kivaa, jos rosmolle tulee paha mieli.

   Lainaa

  41. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Eräällä kirppispalstalla eräs muija "osteli" tavaroita ja jätti ne maksamatta - ihan omalla nimellään ja naamallaan toimi, vieläpä omassa kaupungissakaan (pieni paikkakunta, jossa suurinpiirtein kaikki tuntevat toisensa). Noh, onneks näin "fiksuja" syyllisiä ei tarvitse kovin pitkään etsiä...

   Lainaa

  42. Tulos: -89 (103 ääntä)
   Aww, söpöä! Kaikki tahtoo olla minä!:D Olen imarreltu. Tai no, 7 ihmistä jos oikein laskin. Kyllä siitäkin jo saadaan (melkein) näin dramaattinen kohtaus aikaiseksi: https://m.youtube.com/watch?v=FKCmyiljKo0 1:06 ;) Je suis muumi ja silleen :D Ensin vitutti, sitten huvitti :D No, kuva näköjään päivitty jo. Saatiin se pois päiväjärjestyksestä. Hmm, nimi on näköjään feissarimokien mukaan eikä sen gravatariin laitetun nimen mukaan. Toisaalta onhan se loogista. No niin lapset, hajaantukaa, välitunti loppui jo! :)

   Lainaa

  43. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Jorma: Myy avoimesti Facebookissa omalla nimellä ja naamalla varastettua pyörää. (Y) Toki taitaa olla kyseessä vaan pikkurikollinen, sillä ammattimaiset liigat ei tälläisiin virheisiin sorru.
   Juu, ne käyttää väärää nimeä ja väärää kuvaa.. mutta silti myy kaiken maailman somessa varastamiaan tuotteitaan kuin omiaan.

   Lainaa

  44. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Jarkko: Loistavaa logiikkaa. Eihän ruokakaupassakaan ostokset ole pyöränlukolla kiinni. Niiden on pakko olla ilmaisia. Ei ihan sama tilanne.. mutta melkein.
   Hetkonen... eihän ferraritkaan taida olla pyörälukolla kiinni... ;)

   Lainaa

  45. Tulos: -36 (58 ääntä)
   Lähemmäs toista sataa? Paljonko on lähemmäs toista sataa? 101 on jo toista sataa, samaten on esim. 116 tai 175 tai 198. Vaikeaa tajuta että toista sataa ei tarkoita kahta sataa (200). Aivan kuin ihmiset ei kykene käsittämään, että parikymppinen ei tarkoita 20-vuotiasta. Mietinkin aina minkä ikäinen on "päälle parikymppinen". 30?

   Lainaa

  46. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Axu: Eräällä kirppispalstalla eräs muija “osteli” tavaroita ja jätti ne maksamatta – ihan omalla nimellään ja naamallaan toimi, vieläpä omassa kaupungissakaan (pieni paikkakunta, jossa suurinpiirtein kaikki tuntevat toisensa). Noh, onneks näin “fiksuja” syyllisiä ei tarvitse kovin pitkään etsiä…
   Kuka vatipää luovuttaa tavaroita ennen maksun saantia?

   Lainaa

  47. Härkäruoska 11.6.2015 19:48
   Tulos: +42 (52 ääntä)
   muumi: Oonko ainoa jonka mielestä minka olisi voinut asian selvittää myös hiljaisissa hengin ihan vain poliisin ja mirkkulin kanssa, mutta oli vain pakko saada olla salapoliisi julkisesti…
   Onneksi niin ei tehty. Varasteleva horo otti jalat alleen markkinapaikalta ja muut saivat varoituksen ettei kyseisen henkilön kanssa kannata käydä kauppaa.

   Lainaa

  48. eriparisukka 11.6.2015 21:01
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Jee onpa hauskaa huomata tuntevansa kyseinen henkilö. No toki tää on kaikilla toilailuillaan hyvin osoittanu ettei oikeesti oo ihan täysjärkinen ihminen, etten tiiä ees yllätyinkö tästä.

   Lainaa

  49. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Kyseinen Mirkkuli ei ole vaikea löytää pienellä fb-etsimisellä.

   Lainaa

  50. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Nätti tyttö tuo Mirkkuli. Mutta taitaa olla klassinen- nätti mutta tyhmä kuin saapas- tapaus

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (18 ääntä)
   jaska: No jos kerran kirppiksellä ei turhia sääntöjä olen niin väliäkös sillä kenen se myytävä tavara oikeestaan on, aivan turhaa kukkahattuilua Minkalta! Käyttäytyis nyt ryhmän sääntöjen ja nimen mukaan!
   Väliäkö sillä on että tekee rikoksen kun pöllii (ja myy eteenpäin) sen pyörän!!! Kyllä maailmassa mennään vähän suuremmilla säännöillä, kuin facebook-ryhmän nimeen liittyvillä...

   Lainaa

  52. Mäkin olin Muumi pienenä 11.6.2015 23:40
   Tulos: +56 (72 ääntä)
   muumi: Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi
   Pliis lopeta: Muumi on ehkä yleisimpiä nimimerkkejä ikinä, et voi oikein omia sitä ja perustella lempinimillä. Asia olisi toisin, jos nimimerkkisi olisi sivulla jotenkin profiloitunut, kuten vaikkapa mr. Ällöllä, joka vaikuttaisi valitettavasti kadonneen. :D

   Lainaa

  53. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Olen terminaattorimuumi

   Lainaa

  54. kasvillisuusvitunvyöhyke 12.6.2015 4:42
   Tulos: +38 (52 ääntä)
   muumi: Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi
   Älä ole kyrpä. Toi nimi ei oo sun omaisuuttas edes.

   Lainaa

  55. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Tästä lähin tällä nimimerkillä

   Lainaa

  56. Käyttäjä 12.6.2015 10:16
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Mäkin olin Muumi pienenä: Pliis lopeta: Muumi on ehkä yleisimpiä nimimerkkejä ikinä, et voi oikein omia sitä ja perustella lempinimillä. Asia olisi toisin, jos nimimerkkisi olisi sivulla jotenkin profiloitunut, kuten vaikkapa mr. Ällöllä, joka vaikuttaisi valitettavasti kadonneen.
   Niin juuri. Koskaan aiemmin en ole huomannut että täällä on kommentoimassa joku ihan tietty muumi! Se, joka "ennenkin on matkinut" nimimerkkiäsi, saattaa myös olla joka palstalla muumi, ja olla käyttänyt sitä jo pitkään. Saattaa myös olla aika monta eri henkilöä jotka täällä ovat käyttäneet muumi-nimeä.

   Lainaa

  57. Tulos: -37 (41 ääntä)
   Tämän takia myyn omat ""löytöpyöräni" muita reittejä enkä ole kertaakaan jäänyt kiinni ;P Rahan tuloa ei voi estää.

   Lainaa

  58. Tulos: +28 (34 ääntä)
   trokaaja: Tämän takia myyn omat “”löytöpyöräni” muita reittejä enkä ole kertaakaan jäänyt kiinni ;P Rahan tuloa ei voi estää.
   Uh oikein ammattirikollinen. On se kova!

   Lainaa

  59. Tulos: +31 (37 ääntä)
   muumi: Oonko ainoa jonka mielestä minka olisi voinut asian selvittää myös hiljaisissa hengin ihan vain poliisin ja mirkkulin kanssa, mutta oli vain pakko saada olla salapoliisi julkisesti…
   Et kuules todellakaan ole ainut! Todellakin olisi pitänyt kahden kesken selvittää, nythän ihmiset tietää Mirkkulin hommat ja osaa varoa tekemästä kauppaa hänen kanssaan. Tosi reilua Mirkkulille pilata sen bisnekset. Vähän hienotunteisuutta nyt kehiin ihmiset. Ootte vaan kateellisia ku Mirkkuli hoitaa hommat ja saa rahaa!

   Lainaa

  60. Nimi tauluun 12.6.2015 23:03
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   muumi: Oonko ainoa jonka mielestä minka olisi voinut asian selvittää myös hiljaisissa hengin ihan vain poliisin ja mirkkulin kanssa, mutta oli vain pakko saada olla salapoliisi julkisesti…
   Tällöin Mirkkuli olisi jäänyt vain näiden kahden puolen tietoyteen ja hän voisi jatkaa toimintaansa mielin määrin eri kirppareilla. Kyllä se tässä internetin maailmassa on parasta kun saa nimet levitykseen, että ihmiset osavat varoa, kun ei poliisit mahda näille mitään. Niin paljon huijareita nykyään.

   Lainaa

  61. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Mäkin haluun vaihtaa nimimerkkiä! Tää käykin mulle hyvin kun noita kuppejaki on pitkästi yli 100

   Lainaa

  62. Tulos: +9 (23 ääntä)
   jaska: No jos kerran kirppiksellä ei turhia sääntöjä olen niin väliäkös sillä kenen se myytävä tavara oikeestaan on, aivan turhaa kukkahattuilua Minkalta! Käyttäytyis nyt ryhmän sääntöjen ja nimen mukaan!
   Aika vähän plussaa tällä kommentilla, vaikka oli selkeästi nerokkaan sarkastinen ja huvittava. :D

   Lainaa

  63. Tulos: +33 (35 ääntä)
   muumi: Sepäs olisi metaa! (Kyllä, metaa, ei metkaa.) Tiedän, että kommenttini oli hirrrween nolo ja lol. Tiedän myös, että nimimerkkini ei oo maailman omaperäisin. Oon kuitenkin käyttäny sitä pitkään netissä eri paikoissa. Sitä ennen se oli lempinimeni kavereiden kesken. Väännös toisesta lempinimestäni. Koska kyseessä on aika tavallinen sana, niin ymmärrän, että joku on huomaamattaan laittanu saman sanan nimimerkiksi. Oon pyytäny kerran aikasemminkin vaihtamaan nimimerkkiä. Mutta monet ei palaa takas lukemaan saman mokan kommentteja oman kommentointinsa jälkeen, joten ei varmaan oo huomannu kommenttiani. Jos taas on sen lukenu ja edelleen jatkaa, niin ihmettelen suuresti. Silloin olis vähän kuin tyttö joka alko matkimaan kaveriani pukeutumalla samalla tavalla ja matkimalla käytöstä ja maneereja. Creepyä ja ärsyttävää. Jos saman nimimerkin käyttäminen oli vahinko (niinkuin luultavasti oli) ja sitten luki viestini, niin ite ainakin samassa tilanteessa vaihtasin nimimerkkiä. Ei Garza tai Kalakaan varmaan tykkäis jos joku tulis esittämään heitä kommentteihin? Oliko tarpeeksi hyvin selitetty? Jos ei, niin selitätkö vielä tarkalleen, mikä oli mokani ja nolouteni? Paitsi se etten tiedä miten avatar laitetaan
   Hahah enpä olis ikinä uskonu että saan näin hyvää illanviihdykettä iha vaa palaamalla rikospaikalle.. tahallani en sentäs oo kenenkää nimimerkkiä, varsinkaa näi omaperästä, varastanu. En oo niinku mirkkuli. Mutta mites todistat että sää oot keksiny sen ensi? Ihanku mää en ois voinu koko pientä ikääni surffailla suomi24 sivuilla, vauva.fi:ssä, habbohotellissa, irc-galleriassa yms nimimerkillä muumi.. revippä siitä huumoria. Ja siis itse mokaan ni ymmärsin että mirkkuli oli kirpputorin jäsen ni oisko löytäny sen sieltä nimen perusteella, en oo iha varma? Mutta samapa tuo! Rakkain terveisin Se alkuperäinen valemuumi

   Lainaa

  64. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Aaa nii ja totta tuokin että on varoituksena muille, mutta jos mirkkulu on nuin tyhmä mitä moka antaa olettaa ni aika pientä bisnestä pyörittää. En vaan tykänny pyöränomistajan sävystä mirkkulin paljastamisessa..

   Lainaa

  65. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Hyvää päivää arvon rouvat ja herrat, tulin suorittamaan vaikeaa tehtävää. Tämä on vettä. Ja minä olen muumi.

   Lainaa

  66. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Aikamoinen muumien välinen taisto näköjään menossa. Eikös toi nyt ole varmaan yks yleisimmistä nimmareista, heti seuraavana vuorossa tavallisten kutsunimien jälkeen? By the way, täällä on muuten ollut Feissarimokissa toinenkin bob satunnaisesti liikkeellä, tosin on ollut vissiin iso-Bob, kun täällä suunnalla skriivaa ihan vaan pikku-bob. Eipä ole tullut mieleenkään alkaa vaahtoamaan asiasta vaikka itse olen ollut bob (se ainoa oikea?) vuodesta 1996 tai jotaki. Onhan tää muumi-vääntö kaikkineen niin klassista Feissarimoka-ainesta että. Nyt vaan kuvakaappausta ottamaan ja kenellä riittää pokkaa lähettää koko juttu Feissarimokiin? :D

   Lainaa

  67. Tulos: -15 (17 ääntä)
   E: Eiköhän se ole tämä klassinen “minut nolattiin, nyt saat turpaan”. Kovasti sen tyyppiseltä ihmiseltä tämä Mirkkuli vaikuttaa.
   Hmmm. Kun olen lukenut vain Mirkkulin kommentit, niin hän ei mielestäni kuulosta arvelusi mukaiselta. Ennemminkin vähän tyhmänlaiselta tai hitaalta, joka on toiminut ajattelemattomuuttaan. Kyseisessä kohtaamisessa ennemminkin Mirkkulin pitäisi pelätä Minkaa, sen verran raivoissaan tuntuu rikoksen uhri olevan.

   Lainaa

  68. Tulos: +15 (17 ääntä)
   muumi: Aww. Eli et osaa perustella. Asia selvä. En ole meuhkannut, vaan puolustautunut kun olet sanonut minua mokailijaksi, ja selitin mitä nimimerkkini takana on. Ja viestini peukkujen perusteella tilanne on 50-50. Kyllä, elämässäni on paljon suurempiakin asioita. Mutta minulle on myös tärkeää sanoa sanottavani, jos minut on ymmärretty väärin, tai kun minua perusteetta syytetään jostain, tai mua pilkataan/kiusataan. En ole ihan varma, mutta saatoit sortua tähän: http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem Noh, käsittääkseni kohtapuoliin avatarini pitäis päivittyä, ja nimeni vuosiluvulla josta asti oon ollu muumi, ja siksi että olin feissarimokien eka muumi
   Okeeeii.. Joku muukin tykkää päteä:D Olettaisin että aiempi kommentoija viittasi siihen, että ärsyynnyit käytännössä turhasta asiasta, ja mikä oli ihan aiheeseen liittyvä pointti, sillä hänen mielestään riita on turha. Sitä paitsi etkö muka itse syyllisty tuohon "argumentum ad hominemiin" väittämällä,ettei toinen osaa argumentoida rakentavasti luettuasi kritisoivan kommentin käytöksestäsi?

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Peruna: Vaikka kirppis ei erikseen kiellä varastetun tavaran myymistä, niin laki pätee silti. Tämä koskee siis ostajaa: Joka kätkee, hankkii, ottaa huostaansa tai välittää toiselta varkaus-, kavallus-, ryöstö-, kiristys-, petos-, kiskonta- tai maksuvälinepetosrikoksella saatua omaisuutta taikka muulla tavoin ryhtyy sellaiseen omaisuuteen, on tuomittava, jollei teko ole rangaistava rahanpesuna, kätkemisrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi. Tämä puolestaan myyjää (varkauden lisäksi) Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
   Huoh näitä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä sarkasmia.

   Lainaa

  70. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Linalool: Näin eilen yhdessä ojassa hylätynoloisen lukitsemattoman pyörän ja ajattelin viedä sen löytötavaratoimistoon. Sitten tuli mieleen, että jos kukaan ei sitä käy noutamassa, saan sen itselleni. Ei sitä kuitenkaan näköjään voisi myydä sitten, kun joku vielä luulisi, että olen varastanut sen.
   Ei, et saa. Koska kyseessä on kulkuneuvo, se lopulta huutokaupataan ja rahat saa valtio. Sen takia pyörät ovat jääneet sinne ojaan lojumaan kun kukaan ei niitä jaksa viedä löytötavaratoimistoon. Tulee itselle kuluja ja vaivaa, eikä kukaan kiittele edes rehellisyydestä. Pikemminkin löytötavaratoimistossa saatetaan kuulustella tarkasti, että mistä olitkaan tämän löytänyt.

   Lainaa

  71. Tulos: +20 (20 ääntä)
   muumi: Sepäs olisi metaa! (Kyllä, metaa, ei metkaa.) Tiedän, että kommenttini oli hirrrween nolo ja lol. Tiedän myös, että nimimerkkini ei oo maailman omaperäisin. Oon kuitenkin käyttäny sitä pitkään netissä eri paikoissa. Sitä ennen se oli lempinimeni kavereiden kesken. Väännös toisesta lempinimestäni. Koska kyseessä on aika tavallinen sana, niin ymmärrän, että joku on huomaamattaan laittanu saman sanan nimimerkiksi. Oon pyytäny kerran aikasemminkin vaihtamaan nimimerkkiä. Mutta monet ei palaa takas lukemaan saman mokan kommentteja oman kommentointinsa jälkeen, joten ei varmaan oo huomannu kommenttiani. Jos taas on sen lukenu ja edelleen jatkaa, niin ihmettelen suuresti. Silloin olis vähän kuin tyttö joka alko matkimaan kaveriani pukeutumalla samalla tavalla ja matkimalla käytöstä ja maneereja. Creepyä ja ärsyttävää. Jos saman nimimerkin käyttäminen oli vahinko (niinkuin luultavasti oli) ja sitten luki viestini, niin ite ainakin samassa tilanteessa vaihtasin nimimerkkiä. Ei Garza tai Kalakaan varmaan tykkäis jos joku tulis esittämään heitä kommentteihin? Oliko tarpeeksi hyvin selitetty? Jos ei, niin selitätkö vielä tarkalleen, mikä oli mokani ja nolouteni? Paitsi se etten tiedä miten avatar laitetaan
   Voinko minäkin liittyä tähän muumitappeluun?

   Lainaa

  72. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Kerran olen lukitsemattoman pyörän ottanut kännissä luvattomasti haltuuni kun en kaverille jaksanut kävellä, palautin seuraavana aamuna pahoittelulapun kera samalle paikalle. Tästä viitisen vuotta aikaa. On kyllä yks helvetin hyvä logiikka tuo "löysin ojasta, tää on siis mun", olen sanaton.

   Lainaa

  73. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Vee: Löytötavara on aina toimitettava poliisille tai löytötavaratoimistoon, jos kyseessä on arvokkaampi omaisuus kuin taskukampa tai kympin seteli. Löytötavaran haltuunotto myyntitarkoituksessa on sama kuin varkaus.
   Esineen arvo täytyy olla vähintään 20e tai, ettei sillä ilmeisesti ole omistajalle erityistä käyttö-, tunne- tai muuta henkilökohtaista arvoa. Tosin, jos löydän 20e setelin maasta, enkä ole nähnyt sen putoavan keneltäkään, niin otan sen itselleni. 20e => toimittaisin löytötavaroihin/poliisille, niin kuin laki velvoittaakin.

   Lainaa

  74. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mirkkulin älykkyys korreloi kyllä kirjoitustaidon kanssa. Tosin eipä se kirjoittaminen Minkaltakaan suju.

   Lainaa

  75. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Partamuumi: Voinko minäkin liittyä tähän muumitappeluun?
   epäilen... Ainakin ensin kannattaa toi parta ajaa, piilottaa vaalean punaiseen liinaan tai koittaa vaan olla mainostamatta sitä! Mulla on selvä kuvio en tarvitse perustella. Sillä työkaverin tutun serkun tyttö oli kuullut että joku niillä päin oli viety muumimailmaan käymään joskus ennen vuosituhannen vaihdetta. Ja ilmeisesti isovanhempien taholta! No tarinan aitoutta ei voitu varmistaa mutta sehän ei ole oleellista vaan sain sitä kautta oikeudet muumi nimeen ja alan nyt käyttää sitä myös jatkossa!

   Lainaa

  76. Tulos: +3 (5 ääntä)
   muumi: Voisitko ystävällisesti TAAS olla käyttämättä mun jo pitkään täällä käyttämää nimimerkkiä ja keksiä oman? Kiitos. T. Alkuperäinen muumi
   mitä hiton "sun" nimimerkkiä? Keksi jotain omaperäistä ja sit ehkä onki varaa sanoa. Et voi omia muumia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, riita, pyörä, polkupyörä, pyörävaras, polkupyörävaras, kuva, varas, varastettu, varastaa