Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomalainen small talk

Ai suomalaiset eivät muka osaa?
Suurenna näkymä
Suomalainen small talk

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +835 (853 ääntä)
   Joo-o. Niih.

   Lainaa

  2. Tulos: +1093 (1127 ääntä)
   Tää oli jotenkin symppis.

   Lainaa

  3. Tulos: +509 (523 ääntä)
   Käännös: Totta, olen täsmälleen samaa mieltä. Suomalaiseen yapakulttuuriin istuu täysin luontevasti kielellinen niukkuus ja vähäeleisyys.

   Lainaa

  4. Tulos: +518 (528 ääntä)
   Aivan samaa small talkia harrastanu ite ja kyllä, just noin se menee. Muutama sana ja toinen kyllä ymmärtää kaiken mitä mielesäs liikkuu ja toisinpäin :)

   Lainaa

  5. Tulos: +469 (473 ääntä)
   Kyllä suomalainen smalltalk on maailman parasta. Tätä konseptia pitäisi enemmän viedä ulkomaille, niin näkevät sielläkin että saman homman voi hoitaa paljon sujuvammin ja pienemmällä vaivalla. Koska kyllähän se ulkomailla työ- tai edustuskeikkaa heittäessä pistää ärsyttämään, kun ketään ei kiinnosta kuunnella sun juttuja eikä sua oikeastaan kiinnosta kertoa niitä kellekään ja tunne on herttaisen molemmin(tai monin-)puolinen, mutta sitä paskaa pitää silti länkyttää jatkuvasti koska niin vain tapa on.

   Lainaa

  6. Tulos: +168 (174 ääntä)
   No nuo "joo" ja "niin" ovat sentään oikeita sanoja joten sinunkaupat lienee tehty aikoja sitten.

   Lainaa

  7. Tulos: +480 (488 ääntä)
   Ennen kaikkea pidän suomalaisesta rehellisyydestä kaikessa keskustelussa. Siinä on monesti jenkki ollut ihmeissään kun tavanomaiseen "How are you?"-tervehdykseen ei tulekaan normaalia "Fine"-vastausta, vaan suomalainen täräyttää tiskiin rehellisesti ja kainostelematta kaiken mahdollisen, aloittaen tilityksen huonosti nukutusta yöstä, vittumaisista naapureista ja kirvelystä virtsassa. "Että sellasta, mitäs siulle!"

   Lainaa

  8. Tulos: +20 (42 ääntä)
   Mitää sitä turhia lässyttämään,muut saa selittää minä vain juon ja pissaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +93 (97 ääntä)
   Smalltalk on vähän haastavaa, mutta kun kerran murtaa jään, pystyy helposti uudestaan keskustelemaan. Kunhan vain löytyy ideioita mistä keskustella.

   Lainaa

  10. Tulos: +73 (91 ääntä)
   Juuh elikkäs.

   Lainaa

  11. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Mitäs? Mitäs mittää.

   Lainaa

  12. Tulos: +190 (196 ääntä)
   Inhoan small talkkia. Onneksi olen syntynyt Suomeen. (:

   Lainaa

  13. Tulos: +343 (347 ääntä)
   Joskus katsoin Virittäjät-ohjelmaa, jossa Mika Salo katsastelee automiästen tekeleitä ja ajelee niillä. Oli sekin aika jäätävää. - Semmonen auto - Juu, tämmönenhän tää *renkaiden potkimista* - Ookko paljon laittanu? - Onhan sitä tuossa tullu laiteltua *mennään sisätiloihin* - Täälläkin laitettu kaikki uusiks - Juuu - Juuuh... Ja radalle. Parasta.

   Lainaa

  14. Tulos: -14 (44 ääntä)
   niiM+pä "niimpä"

   Lainaa

  15. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Jep.

   Lainaa

  16. Tulos: -105 (109 ääntä)
   Tekikö kumpikaan töitä? Jos meillä olisi narahtanut toisten työpisteellä notkumisesta/häiritsemisestä, olisi molemmat varalta siirretty "työvoimareserviin".

   Lainaa

  17. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Tuli tästä mieleen tämä: http://www.viikonloppu.com/?p=83865

   Lainaa

  18. Tulos: +114 (118 ääntä)
   jebukebu: Ennen kaikkea pidän suomalaisesta rehellisyydestä kaikessa keskustelussa. Siinä on monesti jenkki ollut ihmeissään kun tavanomaiseen “How are you?”-tervehdykseen ei tulekaan normaalia “Fine”-vastausta, vaan suomalainen täräyttää tiskiin rehellisesti ja kainostelematta kaiken mahdollisen, aloittaen tilityksen huonosti nukutusta yöstä, vittumaisista naapureista ja kirvelystä virtsassa. “Että sellasta, mitäs siulle!”
   Vieläkin hävettää kun joskus vuosituhannen vaihteessa asuin kimppakämpässä vanhemman Brittiherran kanssa Keski-Euroopassa... vastasin hänen "Good morning, how are you?" tervehdyksiin tyyliin kauhea krapula, en voi hyvin, voinko lainata mehua? Hänen kummastuneista ilmeistä lopulta päätellen, ymmärsin että he todella puhuvat noin jokaiselle ja aina! No, kasvoin aikuiseksi ja tajusin, että kannattaa kuuunnella englannin opettajia:). Ihan hyviä vinkkejä heiltä tulee myös tapakulttuuriin.

   Lainaa

  19. Tulos: -10 (10 ääntä)
   "päättelin"

   Lainaa

  20. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Muokkasin liikaa, meni sekavaksi, mut idea kaiketi tuli selville:).

   Lainaa

  21. Tulos: +2 (18 ääntä)
   taitaa se suomalainen small talk olla yhtä harvinainen ilmiö, mitä esim. "luotettava meedio"

   Lainaa

  22. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Smaller talk. That's what it is.

   Lainaa

  23. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Mimosa: Smaller talk. That’s what it is.
   Smallest*

   Lainaa

  24. rehtiä puhetta 30.5.2015 18:48
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   jebukebu: Ennen kaikkea pidän suomalaisesta rehellisyydestä kaikessa keskustelussa. Siinä on monesti jenkki ollut ihmeissään kun tavanomaiseen “How are you?”-tervehdykseen ei tulekaan normaalia “Fine”-vastausta, vaan suomalainen täräyttää tiskiin rehellisesti ja kainostelematta kaiken mahdollisen, aloittaen tilityksen huonosti nukutusta yöstä, vittumaisista naapureista ja kirvelystä virtsassa. “Että sellasta, mitäs siulle!”
   Nimenomaan. Ja vielä sanotaan, ettei suomalaisten kanssa pääse juttusille - mitä vielä, syvällinen ja merkityksellinen keskustelu syntyy nopeammin kuin smalltalk-maalaisilla. Ulkomaalaiset oppivat Suomessa äkkiä, että asioista kannattaa kysyä vain silloin kun ne _oikeasti_ kiinnostavat... :D

   Lainaa

  25. Tulos: -24 (26 ääntä)
   Tämän tyypin jutut on noloja urbaanilegendoja, joita se kirjoittelee vain ihmisiä viihdyttääkseen facebookkiin. Joissain päivityksissä lienee joku totuudenkin siemen pohjalla. Ehkä nolompaa on, että poikansa jakaa isän päivityksen joka päivä, ja poistaa jos joku mainitsee että "minun isä kertoi ihan saman".

   Lainaa

  26. Tulos: -9 (13 ääntä)
   jebukebu: Ennen kaikkea pidän suomalaisesta rehellisyydestä kaikessa keskustelussa. Siinä on monesti jenkki ollut ihmeissään kun tavanomaiseen “How are you?”-tervehdykseen ei tulekaan normaalia “Fine”-vastausta, vaan suomalainen täräyttää tiskiin rehellisesti ja kainostelematta kaiken mahdollisen, aloittaen tilityksen huonosti nukutusta yöstä, vittumaisista naapureista ja kirvelystä virtsassa. “Että sellasta, mitäs siulle!”
   Eiköhän tämäkin tarina ole kuultu jo väsymiseen asti. Ei varmaan kenellekään ole epäselvä.

   Lainaa

  27. Tulos: +1 (1 ääni)
   Ihana Esa!

   Lainaa

  28. Tulos: +1 (1 ääni)
   heh

   Lainaa

  29. Niinpäniin 11.6.2015 16:08
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Esa on noin 60v vitsiniekka todellisuudessa, ja on totta että keksii vin hauskoja tarinoita päivityksiin. Ja että poika +30v jakaa ne kaikki päivitykset eteenpäin, ja pojalla huimasti fb-kavereita. Esan päivitysten seassa vilisee urbaanilegendoja. Ihan hauskoja päivityksiä, mutta ei arkielämän tapauksia. Vissiin poikansa takia näkyvyyttä kuitenkin. Kai yhden urbaanilegendan jälkeen poikansakin lakkasi jakamasta niitä päivityksiä enää.

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Milla: Tuli tästä mieleen tämä: http://www.viikonloppu.com/?p=83865
   Aika paska ripoff Ismo Leikolan standupista, ei ne noin mene :)

   Lainaa

  31. Petäjävaara 19.7.2018 11:49
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Pikku puhe eikä small talk. Jos aina mietitään, että mitä nuo muut meistä ajattelee, niin eihän mistään tule mitään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: small talk, keskustelu, töissä, työpaikalla