Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Liian halpaa muumia

Muumimukeista voi, ja pitääkin, maksaa hieman ylihintaa.
Liian halpaa muumia

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -44 (140 ääntä)
   Olis kai pitänyt ostaa koko hylly tyhjäksi. Onkohan niitä vielä jäljellä, luultavasti on ja paljon? Terkkuja Uppsalasta =)

   Lainaa

  2. Tulos: +187 (263 ääntä)
   Ihan tylsää lukea mokat ekana kun ei oo mitään fantsua täällä kommenttiboksissa.

   Lainaa

  3. yövuorolainen 23.4.2015 1:19
   Tulos: +703 (721 ääntä)
   On muuten lähtenyt aivan käsistä tämä kuppien keräily.

   Lainaa

  4. Tulos: +79 (135 ääntä)
   Snobeilla tuota ylimääräistä rahaa

   Lainaa

  5. Tulos: +239 (241 ääntä)
   yövuorolainen: On muuten lähtenyt aivan käsistä tämä kuppien keräily.
   Niillä on kuulemma hypnoottinen vaikutus ostajiin.

   Lainaa

  6. Luutarhuri 23.4.2015 3:39
   Tulos: +263 (289 ääntä)
   voitteko selittää tyhmälle, että mikä niissä muumimukeissa oikein viehättää?

   Lainaa

  7. Tulos: +174 (184 ääntä)
   Luutarhuri: voitteko selittää tyhmälle, että mikä niissä muumimukeissa oikein viehättää?
   Ei aavistustakaan. Mulla löytyy yksi moinen, tosin jäi ex-muijalta eron myötä. Ihan kahvikuppina tuo palvelee siinä missä muutkin. Jos joku hörhö tuon haluaisi ostaa niin tuskinpa montaa euroa pyytäisin.

   Lainaa

  8. Tulos: +245 (253 ääntä)
   Juu-u, mua kans naurattaa aina ku kylällessä nään muumimukit jossai vitriinissä ja niitä käytetää vaa juhlissa tms... meilläki on toki muumimukeja, mut neki on pääsääntösesti lasten käytössä :D (ollu siitä asti, ku lapset on nokkamukista siirtyny oikeisiin mukeihin)

   Lainaa

  9. Tulos: +72 (116 ääntä)
   Luutarhuri: voitteko selittää tyhmälle, että mikä niissä muumimukeissa oikein viehättää?
   No ne on söpöjä jos esim. tykkää Muumeista. Ja niitä on niin paljon, että varmaan monille tulee keräilyvimma. Miksi ihmiset yleensäkään keräilee mitään? Noissa on ainakin sopivasti haastetta, joitakin/monia on valmistettu vain rajoitettu erä, ja on vaikea saada sellaista ja ne maksaa maltaita. Sitten kun saa hankittua sellaisen, niin kauhee euforia? :D Ja ehkä niihin saattaa liittyä nostalgiaakin, itse ainakin muistan vaaleansinisen Muumipeikko-mukini lapsuudesta.<3 Tosin se hajosi, mutta oli pakko liimata se takaisin yhteen kynätelineeksi. Nykyisin minulla on vain yksi muumimuki. Mietin kyllä käyttääkö fanaattisimmat keräilijät edes noita mukejaan?

   Lainaa

  10. Tulos: +28 (104 ääntä)
   HEI HETKONEN! Pitäisikö minun loukkaantua tämän mokan otsikosta?

   Lainaa

  11. Tulos: +179 (185 ääntä)
   Kälyni on myös jotenkin neuroottinen näiden muumihömppien kanssa.. Laittoi lastenkutsuille muumit mukeiksi ja raivostui yhdelle lapselle, kun tämä pikkuisen vahingossa kolautti kuppia, eikä siihen edes tullut mitään.. Naurettavaa touhua sanon ma.

   Lainaa

  12. Tulos: +97 (99 ääntä)
   Jollakin on tuota rahaa niin paljon, ettei suostu ostamaan alihintaan tai tarjoushintaan tuotteita, vai mitä Katariina?

   Lainaa

  13. Tulos: +29 (39 ääntä)
   muumi: HEI HETKONEN! Pitäisikö minun loukkaantua tämän mokan otsikosta?
   Ei.

   Lainaa

  14. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Nää facekirppikset on kyllä sellasia, että pysyn kaukana. Voi hemmetti kuinka typeräksi porukka muuttuu jossakin facebookin seinäkirppiksellä. Mietin vaan millaista porukkaa nämä tärkeilijät ja jumalasta seuraavat (ylöspäin) ylläpitäjät ovat oikeasti.

   Lainaa

  15. Tulos: -15 (77 ääntä)
   Kari: Ei.
   Mutta peukuttajien täytyisi näköjään hankkia huumorintaju ja sarkasminlukutaito.

   Lainaa

  16. karvanaama 23.4.2015 7:59
   Tulos: 0 (48 ääntä)
   v*tuttaa noi muumimukit ja niiden hamstraajat.

   Lainaa

  17. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Meillä on ollut muumimukeja käytössä niin kauan kuin jaksan muistaa. Äiti tykkää niistä, vaikkei edes muista kaikkien hahmojen nimiä x) Ei se niitä kyllä keräile, eikä paljoa suostuisi mukista maksamaankaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +61 (77 ääntä)
   Minkähän takia kristiinan pitää tulla helsinkiin jos mukeja saa netistä halvemmalla,vai eikö sinne maalle saa nettiä ?

   Lainaa

  19. Tulos: +9 (23 ääntä)
   musta muumit on ihania ja voisin hyvin kuvitella kerääväni jotain muumikrääsää, jos hinnat pysyisivät aisoissa. siis ollen, jos kaikki muutkin eivät keräilisi niitä. meiltä löytyy niitä muutama, mutta ihan muksujen juomakuppeina toimivat.

   Lainaa

  20. Kulttuurintutkija 23.4.2015 8:53
   Tulos: -26 (118 ääntä)
   Muumi-mukit ovat nykypäivän kitschiä. Ylempää keskiluokkaa matalammat väestönosat koettavat infantiileilla maalauksilla "koristelluilla" posliinipurkeilla ylevöittää statustaan muiden silmissä. Ne ovat kuin meemi etenkin keskiasteen koulutuksen käyneille naisille, ja tästä vitsauksesta kärsiminen harventuu huomattavasti siirryttäessä korkeammin koulutettujen tasolle. Mutta jokainen saa toki käyttää vähäiset pennosensa parhaaksi katsomallaan tavalla. Se nyt vain aina säälittää/surettaa/huvittaa, kun eineksiä syövät, markettivaatteisiin verhoutuvat ja muutoinkin heikohkoa taloudellista tilannettaan ilmentävät ihmiset syytävät ne "kaksi viimeistä ropoaan" jonkinlaisen lunastuksen toivossa varsin mauttomiin astioihin, jollaisina ne vielä menettelisivät mutta joita valitettavan usein säilytetään vain "esteettisistä" tai keräilysyistä.

   Lainaa

  21. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Meillä on muumimuki ihan jokapäiväisessä käytössä ja toisesta jopa pieni pala lohjennut, kun vieraana käynyt lapsonen sen kolautti. Meinasi tytöllä itku tulla, kun tajusi, että muumimuki meni rikki. Kotona kuulemma olisi ollut viikkorahat jäissä kuukauden (wtf.)

   Lainaa

  22. Tulos: +53 (71 ääntä)
   Itsekin kerään noita mukeita. Tai voisi pikemminkin sanoa, että sukulaiset kerää niitä puolestani. Varmaan 13-vuotiaasta saakka aloin synttäri- ja joululahjoiksi saada muumimukeja, muumilakanoita, pentikin lakanoita, marimekkoa, finlayssonin pyyhkeitä etc... Ohan noi mukit ihan nättejä, mutta ei tulisi mieleenkään pitää niitä vitriinissä suojassa. Tällä hetkellä noita mukeja alkaa olla jo lähemmäs kahtakymmentä... koskakohan sukulaiset tajuavat, ettei kukaan tarvitse noin paljon mukeja. Olihan se ihan kätevää, kun kotoa poismuuttaessa ei tarvinnut itse hommata lakanoita, pyyhkeitä tai mukeja. Teini-ikäinen tyttö ei kuitenkaan ole kovin iloinen, kun lahja paljastuu muumiaiheseksi pussilakanaksi.

   Lainaa

  23. Tulos: -18 (66 ääntä)
   LadyFire: Meillä on muumimuki ihan jokapäiväisessä käytössä ja toisesta jopa pieni pala lohjennut, kun vieraana käynyt lapsonen sen kolautti. Meinasi tytöllä itku tulla, kun tajusi, että muumimuki meni rikki. Kotona kuulemma olisi ollut viikkorahat jäissä kuukauden (wtf.)
   Rangaistaan pientä lasta täydestä vahingosta? Taitaa teillä käydä melko vajaita vieraita.

   Lainaa

  24. Ned Flanders 23.4.2015 11:01
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Jullekin vois opetella kirjoittamaan, niin väärinkäsitysten määrä tippuisi dramaattisesti.

   Lainaa

  25. Seppo Saviniemi 23.4.2015 11:28
   Tulos: +9 (39 ääntä)
   Kulttuurintutkija: Muumi-mukit ovat nykypäivän kitschiä. Ylempää keskiluokkaa matalammat väestönosat koettavat infantiileilla maalauksilla “koristelluilla” posliinipurkeilla ylevöittää statustaan muiden silmissä. Ne ovat kuin meemi etenkin keskiasteen koulutuksen käyneille naisille, ja tästä vitsauksesta kärsiminen harventuu huomattavasti siirryttäessä korkeammin koulutettujen tasolle. Mutta jokainen saa toki käyttää vähäiset pennosensa parhaaksi katsomallaan tavalla. Se nyt vain aina säälittää/surettaa/huvittaa, kun eineksiä syövät, markettivaatteisiin verhoutuvat ja muutoinkin heikohkoa taloudellista tilannettaan ilmentävät ihmiset syytävät ne “kaksi viimeistä ropoaan” jonkinlaisen lunastuksen toivossa varsin mauttomiin astioihin, jollaisina ne vielä menettelisivät mutta joita valitettavan usein säilytetään vain “esteettisistä” tai keräilysyistä.
   Jaa.

   Lainaa

  26. Pöllöpää 23.4.2015 11:57
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Mä en voi ymmärtää miksi ihan perus muumimukeja myydään VÄHINTÄÄN samaan hintaan kun millä sen saa esim Prismasta, jossa niitä on hyllyt täynnä. Ei edes mikään "erikoisuus". Miksi ihmeessä maksaisin enemmän + postit jollekin mahdollisesti epäluotettavalle yksityishenkilölle kun saan saman mukin ilman postimaksua ja riskejä, uutena kaupasta?! Eikä ole edes yksittäistapauksista kyse, tämä tuntuu olevan täysin normaalia esim Huutiksessa ja fb:ssa. Ja alle sen ei myydä missään nimessä. Tykkään kyllä muumimukeista mutta itse ostan ne mielummin kympillä kaupasta, ei kiinnosta maksaa höyrähtäneille ylihintaa käyttömukista.

   Lainaa

  27. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Jaa.
   Oon ihan samaa mieltä.

   Lainaa

  28. Tulos: +95 (95 ääntä)
   Kirpparit ovat jotenkin seonneet. Mieheni, joka on jonkinlainen elektroniikkahippi ja mielellään rakentelee kaikenlaista, myy ja ostaa tarpeettomia osia netissä. Tai ainakin yrittää; suomalaisten kirpparien erikoispiirteenä hänen mukaansa on se että vanhaa ja käytettyä tavaraa yritetään myydä melkein ostohintaan -no maksoin tästä 300 kymmenen vuotta sitten, mutta sen jälkeen kissa on kussut päälle, joten myyn hintaan 290. Justjoo, meillä viedään kyllä elektroniikkaroska ihan keräykseen. Toisaalta hän itse ensin aina tarjoutui antamaan tarpeettoman pois ilmaiseksi tai vaihtamaan oluseen, mutta ne eivät kelvanneet kellekään -kun lyötiin reipas hintalappu päälle niin sitten kyllä alkoi kelvata. Saman olen huomannut vaatteiden kanssa "hakekaa huppari, jäi pieneksi mutten viitsi hyvää poiskaan heittää" ei mene, "hakekaa huppari, 30 e (uutena 32)" menee. Miksi? Loppuäätelmä, netin kirpparit ovat myös stereotyyppisten "miesten" tarvikkeiden kanssa aivan vitun sekaisin.

   Lainaa

  29. yli opisto hörho 23.4.2015 12:58
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Minkähän takia tämä muumimuki-juttu lähti yhtäkkiä tällaiseen lentoon? Joku muutama vuosi sitten jotkut ihmiset "keräili" niitä ihan huvikseen kun kivan näköisiä kahvikuppeja. Sitten yhtäkkiä BOOOM ja koko maassa joku miljoona keräilijää ja joidenkin kuppien uudelleenmyyntihinnat nousi satoihin euroihin. Mulla meni kyllä se "syy" ihan ohitse, olen nähnyt seurauksen. Itse sain synttärilahjaksi muutama vuosi sitten yhden Nipsu-mukin, ja kun pari viikkoa sitten huvikseni googlettelin niin sen arvo on nykyään joku 150e. Muki josta on maksettu se 15e. Kyllä ymmärrän jotkut Arabian astioiden hinnat kun kyseessä kuitenkin on hyvin laadukasta suomalaista posliinia/lasia, mutta tämä muumimuki-hässäkkä on ihan utopiaa minulle.

   Lainaa

  30. Tulos: +26 (30 ääntä)
   yövuorolainen: On muuten lähtenyt aivan käsistä tämä kuppien keräily.
   Eihän toi kuppihomma viel mitää!,Aku ankka intoilijoilla pursuaa ovet ja ikkunat niistä lehdistä. :D

   Lainaa

  31. Tulos: +25 (47 ääntä)
   Olen alkanut tulla siihen tulokseen, että muumimukien jumaloiminen on loistava tapa paikantaa sitä pahinta white trash -väestöä. Ei se, että toisinaan ostaa sellaisen, tai että pitää niistä, vaan tämä aivan uskomaton tunnelataus, joka niihin liittyy. Se, että maininta näiden pyhien kippojen hinnoista saa aikaan valtavan paskamyrskyn ja ainakin viisi pahaa mieltä, ja että kaikki arvostelu on selvästi jokin henkilökohtainen hyökkäys ihmisen vakaumusta ja elämäntapaa vastaan. Ilmeisesti tietyillä tylsillä hengettömillä ei oikeasti ole parempaa helvetin tekemistä kuin omistautua muumimukeille ja opetella ulkoa, miten paljon jokainen niistä maksaa, ja miten paljon rietasta ylihintaa niiltä voi kiskoa toisiltaan. Joillekin tällainen on kaiketi älyllisesti palkitsevaa touhua.

   Lainaa

  32. Mukit käytössä 23.4.2015 14:28
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   yli opisto hörho: Kyllä ymmärrän jotkut Arabian astioiden hinnat kun kyseessä kuitenkin on hyvin laadukasta suomalaista posliinia/lasia, mutta tämä muumimuki-hässäkkä on ihan utopiaa minulle.
   Niinpä. Tiesitkö muuten, että muumimukit _ovat_ Arabian astioita... ;-) Itsehän omistan tasan yhden muumimukin, jonka olen joskus saanut lahjaksi ja siellä se lojuu vähällä käytöllä kaikkien muiden mukien seurassa, kun eihän nuin pienestä ole edes kahvikupiksi. Sekalaisia hassuja mukeja kaappi täynnä ja kaikki käytössä.

   Lainaa

  33. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Mulle on saakeli jääny Haisulimuki. Ei ole mun vaan mun siskon ja mä en tajua miksi se on mulla. Mutta melkosta hysteriaa tää kyl on... Olihan se Toven 100v juhlamukihässäkkä tässä vuosi-kaksi sitten, että ihan käsirysyjä tiesti kaupassa aiheutti ja mukeja vietiin toisten kädestä. Ja muutenkin joku kirjoitti siitä, että jotain vanhaa skeidaa yritetään myydä samalla hinnalla kuin uutena.

   Lainaa

  34. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Pöllöpää: Mä en voi ymmärtää miksi ihan perus muumimukeja myydään VÄHINTÄÄN samaan hintaan kun millä sen saa esim Prismasta, jossa niitä on hyllyt täynnä. Ei edes mikään “erikoisuus”. Miksi ihmeessä maksaisin enemmän + postit jollekin mahdollisesti epäluotettavalle yksityishenkilölle kun saan saman mukin ilman postimaksua ja riskejä, uutena kaupasta?! Eikä ole edes yksittäistapauksista kyse, tämä tuntuu olevan täysin normaalia esim Huutiksessa ja fb:ssa. Ja alle sen ei myydä missään nimessä. Tykkään kyllä muumimukeista mutta itse ostan ne mielummin kympillä kaupasta, ei kiinnosta maksaa höyrähtäneille ylihintaa käyttömukista.
   Noin yleisesti ihmettelen ihan samaa, mutta tässähän on kyse mukista, jota ei Suomessa myydä. Ainakaan missään Tokmanneissa ja Prismoissa, ilmeisesti Muumikaupoissa kuitenkin.

   Lainaa

  35. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Minä aloin keräillä Muumimukeja tuossa viitisen vuotta sitten, kun sain yhden kausimukin lahjaksi, mutta tämä hulabaloo on saanut luopumaan keräilystä ja myymään vanhoja mukeja pois. Eikä ärsytyksen taustalla ole vain tuo hysteria vaan myös niillä rahastus - uusia (erikois)mukeja tulee jatkuvasti markkinoille ja vanhojen tuotanto lopetetaan, jolloin pitäisi olla hankkimassa jokaikinen yksilö, jottei mitään vaan jää välistä. Sillä tavalla vahvistetaan vain sitä statusta, että käyttöesineistä tulee keräilyesineitä - ennenhän ne samat mukit olivat vuodesta toiseen myynnissä, mitä nyt kausimukit vaihtelivat. Kaipaan myös niitä "Tove Jansson" -mukeja, joissa kuvat oli otettu sarjakuvista. Nyt kaapissa on vain ne, jotka oikeasti ovat aktiivisessa käytössä (ei siis "tää on tosi nätti, mutta mulla on vaan pari kertaa vuodessa sellanen fiilis, että haluan katsellä tätä teetä juodessa).

   Lainaa

  36. Tulos: 0 (10 ääntä)
   M: Kaipaan myös niitä “Tove Jansson” -mukeja, joissa kuvat oli otettu sarjakuvista.
   Otetaanhan mukeihin edelleen kuvat sarjiksista.

   Lainaa

  37. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Fb-kirppareilla on muutenkin porukka aivan sekaisin, eikä korkeat hinnat liity vain muumimukeihin. Ihmiset myy jotain H&M:n perustoppia (5e uutena) 8 euron hintaan ja postikulut vielä lisäksi. Aivan järjetöntä. Sitten jos aivan normaalilla kirpparilla kävisit, niin ei kukaan todellakaan maksa yhdestä topista/paidasta sitä 1-2 euroa enempää. Mistä tälläinen hintojen nousu on edes alkanut?

   Lainaa

  38. Tulos: +11 (19 ääntä)
   muumi: Mutta peukuttajien täytyisi näköjään hankkia huumorintaju ja sarkasminlukutaito.
   todennäköisesti myös sinun...

   Lainaa

  39. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Nuo uudemmat mukit, ns. "erikoismukit" ovat aiheiltaan tylsiä ja pelkkää rahastusta. Harmittaa, ettei tullut ostettua aikoinaan sitä "ensimmäistä" Muumimamma-mukia - nyt on vain tuollainen uudistettu(?) versio, jossa Toven ihana piirtojälki ei tule lainkaan edukseen... Eikö sen vähän niin kuin pitäisi olla näiden idea, eikä sen, että kylkeen on vain joku muumi lätätty?

   Lainaa

  40. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Tajusin just, että vanhempieni astiakaapissa on useampia tuotannosta poistuneita muumimukeja. Perintöä odotellessa...

   Lainaa

  41. Satunnainen randomi 25.4.2015 16:43
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Joku aika sitten kävin ystävä-tytön luona ja alettiin kahvitella. Otin siis vaan kupin kaapista ja kaadoin. Hetken päästä kun mimoosa älysi mitä mulla on kädessä, tunnelma viileni... "Oot sitten tosi varovainen sen kupin kanssa, se on harvinainen ja mä maksoin siit melkein 200 euroa."

   Lainaa

  42. Tulos: +33 (37 ääntä)
   Satunnainen randomi: Joku aika sitten kävin ystävä-tytön luona ja alettiin kahvitella. Otin siis vaan kupin kaapista ja kaadoin. Hetken päästä kun mimoosa älysi mitä mulla on kädessä, tunnelma viileni… “Oot sitten tosi varovainen sen kupin kanssa, se on harvinainen ja mä maksoin siit melkein 200 euroa.”
   Ehkäpä hänen kannattaisi säilyttää "arvoastioitaan" jossain muualla kuin tavallisten kuppien kanssa samassa kaapissa, jos niihin ei saa koskea.

   Lainaa

  43. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Satunnainen randomi: Joku aika sitten kävin ystävä-tytön luona ja alettiin kahvitella. Otin siis vaan kupin kaapista ja kaadoin. Hetken päästä kun mimoosa älysi mitä mulla on kädessä, tunnelma viileni… “Oot sitten tosi varovainen sen kupin kanssa, se on harvinainen ja mä maksoin siit melkein 200 euroa.”
   Jotenkin alkoi kovin naurattamaan tuo tilanne mielessäni, kun olen sivusilmällä (kröh) katsonut Pokka pitää -sarjaa jossa naapurin rouva saa hienon kupin käteen saadessaan tärinäkohtauksia kun pelkää rikkovansa hienot perryvinkkellsit ..

   Lainaa

  44. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Mikä noita muumimuki-faneja oikein vaivaa? Tuntuu et kaikki yksinkertaisimmat kirppistelijät on muumimukien keräilijöitä...

   Lainaa

  45. Tulos: +11 (13 ääntä)
   muumi: Mutta peukuttajien täytyisi näköjään hankkia huumorintaju ja sarkasminlukutaito.
   Kyllä meillä semmoiset on, oli vaan paska vitsi.

   Lainaa

  46. Tulos: +3 (3 ääntä)
   muumi: HEI HETKONEN! Pitäisikö minun loukkaantua tämän mokan otsikosta?
   Kuulin äänen päässäni huutavan tuon lauseen.

   Lainaa

  47. Köyhä-Jykä 31.12.2021 8:11
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kulttuurintutkija: Muumi-mukit ovat nykypäivän kitschiä. Ylempää keskiluokkaa matalammat väestönosat koettavat infantiileilla maalauksilla "koristelluilla" posliinipurkeilla ylevöittää statustaan muiden silmissä. Ne ovat kuin meemi etenkin keskiasteen koulutuksen käyneille naisille, ja tästä vitsauksesta kärsiminen [...]
   Tässä ois niin monta herkullista kohtaa mihin tarttua, mutta tyydyn vain lakoniseen toteamukseen, että kukahan tässä juurikin "yrittää ylevöittää statustaan muiden silmissä"? MOT. Juntti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Muumit, Muumi-astiat, muumimuki, Muumi-muki, kirpputori, kirppis, kirppari, hinta, halpa, kallis