Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 38

Utelias vanhus tutustuu nykymusiikkiin.
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 38

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -44 (234 ääntä)
   Doggystyle! Klassikko mitä kuuntelen edellee.

   Lainaa

  2. mörökölli minut vieköön 23.4.2015 0:56
   Tulos: +1144 (1160 ääntä)
   Sukupolvien välinen kuilu on ylitetty :)

   Lainaa

  3. Tulos: +911 (925 ääntä)
   Luulin jo hetken että kyseessä on joku konservatiivinen ragemummo mutta sehän olikin näemmä ihan leppoisa =)

   Lainaa

  4. Tulos: -100 (180 ääntä)
   En usko

   Lainaa

  5. Tulos: -17 (581 ääntä)
   Räp ei ole musiikkia

   Lainaa

  6. Tulos: +53 (507 ääntä)
   Räp on täyttä kuraa. Kyllä mummo tietää.

   Lainaa

  7. Workitcorgi 23.4.2015 2:09
   Tulos: +253 (369 ääntä)
   Jopas on negatiivisia kommentteja. Eikö olisi mukavempaa konnentoida itse juttua kuin maalata omia mielipiteitä?

   Lainaa

  8. Tulos: +512 (534 ääntä)
   Tästä tuli hyvä mieli :)

   Lainaa

  9. Tulos: +88 (250 ääntä)
   gräp: Räp on täyttä kuraa. Kyllä mummo tietää.
   Luitko sä vajakki tota edes? Mummo sanoi ihan hyvää, ei täyttä kuraa. Kommenttisi on siis että räppi on ihan hyvää, kyllä mummo tietää

   Lainaa

  10. Tulos: +15 (103 ääntä)
   lue:
   Niin siis viittasin tuohon mummon tokaisuun, että "ennen oli parempaa".

   Lainaa

  11. Tulos: +84 (226 ääntä)
   Ditto: Räp ei ole musiikkia
   gräp: Räp on täyttä kuraa. Kyllä mummo tietää.
   Ei hyvää päivää, onko oikeastikin tällaisia hermanneja vielä vuonna 2015 olemassa? Ihan yhtä lailla sitä teidän suosikkigenreä voi haukkua paskaksi mikäli ei jotakuta muuta satu miellyttämään. Aivan helvetin lapsellista, naurattanut jo vuosikausia tuo jatkuva ulina. Ainiin, olisikohan jotain 16 vuotta tullut räppiä kuunneltua enimmikseen, mutta tapoihini ei kuulu tuo "genre x ei ole musiikkia" tai "genre x on perseestä".

   Lainaa

  12. Että sellasta 23.4.2015 4:56
   Tulos: +258 (304 ääntä)
   Kerrankin hyvän mielen feissaripäivitys, ja täällä kommenteissa ihmisillä kamalat raget päällä... Miten meni noin niin kun omasta mielestä?

   Lainaa

  13. Tulos: -98 (206 ääntä)
   Räppi on paskaa, vaan keharit kuuntelee sitä. Tais mummo olla puolikuuro

   Lainaa

  14. Tulos: +182 (204 ääntä)
   Jostain syystä nauroin tälle ääneen :D Ihana mummeli ja ihana Lauri! Tuli hyvä mieli :) Kertookohan mummo sattumuksesta lapsenlapsilleen... "Se oli sellaista puhelaulua"

   Lainaa

  15. Tulos: +4 (138 ääntä)
   dddd: Räppi on paskaa, vaan keharit kuuntelee sitä. Tais mummo olla puolikuuro
   Anteeksi, mutta et anna kovin järkevää kuvaa itsestäsi. Rap on mahtava musiikin muoto, mutta tietenkään kaikki eivät voi pitää siitäkään.

   Lainaa

  16. Tulos: +122 (134 ääntä)
   Mummotkin voi olla kehityksen mukana tai jopa edellä. Minun mummo pelasi kaikkee mahdollista, ps2, nindendoa, gameboyta ja tietokoneella vähän kaikenlaista. Hänen kanssa taidettiin myös juoda ensimmäiset ryypyt kun yläasteikäinen olin.

   Lainaa

  17. Tulos: +53 (67 ääntä)
   Halusin tykätä Laurin päivityksestä.

   Lainaa

  18. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Ihana mummo

   Lainaa

  19. Tulos: -11 (33 ääntä)
   Ja hymiö näköjään jäi matkasta: :) :D

   Lainaa

  20. Tulos: -12 (48 ääntä)
   Hauska kohtaaminen sukupolvien välillä :) Jäin vaan miettimään, että kuinka lujalla sitä musiikkia on kuunneltu, jos ei sen läpi ole vieressä istuvan puhetta kuullut. Monella ne kuulokkeet pauhaa niin lujaa, että vieressä istuva erottaa hyvin biisien sanatkin.

   Lainaa

  21. Tulos: +86 (90 ääntä)
   tiril: Hauska kohtaaminen sukupolvien välillä Jäin vaan miettimään, että kuinka lujalla sitä musiikkia on kuunneltu, jos ei sen läpi ole vieressä istuvan puhetta kuullut. Monella ne kuulokkeet pauhaa niin lujaa, että vieressä istuva erottaa hyvin biisien sanatkin.
   Itelläni on ainakin semmoset kuulokkeet, jotka vaimentavat taustametelin. Joskus kun ei jaksa kuunnella kanssamatkustajia, laitan kuulokkeet, vaikka en musiikkia kuuntelisikaan.

   Lainaa

  22. Tulos: -15 (83 ääntä)
   Laurilla on todella huono musiikkimaku.

   Lainaa

  23. Tulos: +53 (57 ääntä)
   tiril: Hauska kohtaaminen sukupolvien välillä Jäin vaan miettimään, että kuinka lujalla sitä musiikkia on kuunneltu, jos ei sen läpi ole vieressä istuvan puhetta kuullut. Monella ne kuulokkeet pauhaa niin lujaa, että vieressä istuva erottaa hyvin biisien sanatkin.
   Ei sitä musiikkia tarvi kauhean kovalla kuunnella, jos on esim. "korvatulppa"-kuulokkeet. Ne blokkaa aika hyvin äänet.

   Lainaa

  24. Tulos: +30 (30 ääntä)
   tiril: Hauska kohtaaminen sukupolvien välillä Jäin vaan miettimään, että kuinka lujalla sitä musiikkia on kuunneltu, jos ei sen läpi ole vieressä istuvan puhetta kuullut. Monella ne kuulokkeet pauhaa niin lujaa, että vieressä istuva erottaa hyvin biisien sanatkin.
   Itsellä soi musiikki työmatkoilla juuri ja juuri niin lujalla, että kuulen sen musiikin vahvempana kuin taustahälyn ja saan selvää musiikista. Näissä olosuhteissa sitä taustahälyä ei yleensä sitten kuule ;) Ja juuri eilen junassa vieressäni istuva vanhempi naishenkilö piti monologia Jeesuksesta, en kuullut kaikkea, mitä hän sanoi, mutta varsinkin biisien hiljaisemmissa kohdissa nappasin sanan sieltä ja toisen täältä. Jos biisissä on kovempiääninen kohta menossa, en itsekään kuule mitä vierustoverit puhuvat. Onneksi sen napin saa tarvittaessa pois korvasta, jos jollakulla on asiaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -24 (66 ääntä)
   Mauno: Mummotkin voi olla kehityksen mukana tai jopa edellä. Minun mummo pelasi kaikkee mahdollista, ps2, nindendoa, gameboyta ja tietokoneella vähän kaikenlaista. Hänen kanssa taidettiin myös juoda ensimmäiset ryypyt kun yläasteikäinen olin.
   Ai edellä kehitystä, jos ryyppää itse ja välittää vielä alaikäiselle juotavaa?

   Lainaa

  26. Tulos: +20 (74 ääntä)
   Turhake: Ei hyvää päivää, onko oikeastikin tällaisia hermanneja vielä vuonna 2015 olemassa? Ihan yhtä lailla sitä teidän suosikkigenreä voi haukkua paskaksi mikäli ei jotakuta muuta satu miellyttämään. Aivan helvetin lapsellista, naurattanut jo vuosikausia tuo jatkuva ulina. Ainiin, olisikohan jotain 16 vuotta tullut räppiä kuunneltua enimmikseen, mutta tapoihini ei kuulu tuo “genre x ei ole musiikkia” tai “genre x on perseestä”.
   Yritetäänpä uudelleen. Se vähä, mitä olen räppiä kuunnellut, on minusta ollut musiikillisesti melko köyhää. Vokaalityyli ei nappaa ollenkaan, perinteinen melodinen laulukin miellyttää enemmän. Sanoitusten aiheetkaan eivät oikeastaan koskaan ole mitään itseäni kiinnostavaa, useimmiten päinvastoin. Onhan siellä toisinaan jotain hauskaa tai kekseliästä, mutta se valitettavasti ei tee kokonaisuudesta minua miellyttävää. TLDL; En tykkää räpistä sen vähän perusteella, mitä olen kuullut.

   Lainaa

  27. Tulos: -14 (68 ääntä)
   E: TLDL; En tykkää räpistä sen vähän perusteella, mitä olen kuullut.
   Ketään ei kiinnosta, ei jatkoon.

   Lainaa

  28. Tulos: -5 (27 ääntä)
   Oma mummini (88v) on loistavasti perillä nykypäivän trendeistä ja fanittaa esim. Peltsiä. Varoitteli taskuvarkaista kun Slipknotin keikkalle olin menossa, vaikken sanonut että minkä bändin keikalle olin siis menossa :D

   Lainaa

  29. Tulos: +35 (47 ääntä)
   Musiikkigenrejen arvostelua on kyllä typerää touhua. Ei rap omiinkaan suosikkeihini kuulu, mutta kyllä sieltäkin hyviä kappaleita löytyy. Kuten oikeastaan kaikista musiikkityyleistä. Toisista vaan enemmän kuin toisista.On paljon helpompaa kuunnella ja arvostella kappaleita kuin genrejä.

   Lainaa

  30. Tulos: -12 (22 ääntä)
   E: Yritetäänpä uudelleen. Se vähä, mitä olen räppiä kuunnellut, on minusta ollut musiikillisesti melko köyhää. Vokaalityyli ei nappaa ollenkaan, perinteinen melodinen laulukin miellyttää enemmän. Sanoitusten aiheetkaan eivät oikeastaan koskaan ole mitään itseäni kiinnostavaa, useimmiten päinvastoin. Onhan siellä toisinaan jotain hauskaa tai kekseliästä, mutta se valitettavasti ei tee kokonaisuudesta minua miellyttävää. TLDL; En tykkää räpistä sen vähän perusteella, mitä olen kuullut.
   Ootkin varmaan kuullut tätä räppiä, joka soi radiossa. Kyllä, se on paskaa. Älä kuitenkaan sen perusteella vielä lyttää koko genreä. Kokeile vaikka aluksi näitä: https://www.youtube.com/watch?v=rsZQZMTIaa0 ja tätä https://www.youtube.com/watch?v=8BM79wOCxG4.

   Lainaa

  31. Mammuttipähkinä 23.4.2015 14:15
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Teille jotka valitatte: Makuasioista ei voi kiistellä :) Tosia miellyttää räppi, toisia joku muu. Itse kuuntelen mieluummin epiciä, dubsteppiä (ilman räppiä), chillsteppiä, dnb:tä jne... Muut saavat kuunnella vaikka kurkkulaulua 24/7, ei se meidän muiden tallaajien elämää hetkauta :) Jos se omaa korvaa miellyttää niin antaa palaa!

   Lainaa

  32. Tulos: -15 (23 ääntä)
   dddd: Räppi on paskaa, vaan keharit kuuntelee sitä. Tais mummo olla puolikuuro
   Turhake: Ei hyvää päivää, onko oikeastikin tällaisia hermanneja vielä vuonna 2015 olemassa? Ihan yhtä lailla sitä teidän suosikkigenreä voi haukkua paskaksi mikäli ei jotakuta muuta satu miellyttämään. Aivan helvetin lapsellista, naurattanut jo vuosikausia tuo jatkuva ulina. Ainiin, olisikohan jotain 16 vuotta tullut räppiä kuunneltua enimmikseen, mutta tapoihini ei kuulu tuo “genre x ei ole musiikkia” tai “genre x on perseestä”.
   Räppi on paskaa. Räppi on paskaa.( En tiedä onko se, mutta olette luultavasti juuri niitä ihmisiä joka näihin feissarimokiin joutuvat)

   Lainaa

  33. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Ditto: Räp ei ole musiikkia
   Tuota mieltä minäkin olin yläasteikäisenä, mutta kyllä nyttemmin olen tullut siihen tulokseen, että osa räpistä on todella hyvää. Esimerkiksi juuri tässä mainittu Snoop Dogg. Tietty jotkut Cheek ja Mikael Gabriel ovat aivan pepusta, mutta ei se koko genreä pilaa. Oikeastaan kaikissa genreissä on sekä hyviä että huonoja artisteja, jos vain jaksaa etsiä.

   Lainaa

  34. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Ihana <3

   Lainaa

  35. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Pointtina ei ehkä ollu rap vaan ihana mummeli <3

   Lainaa

  36. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Ditto: Räp ei ole musiikkia
   Omalla tapaa samaa mieltä. Räp voi olla hyvää tai huonoa, mutta jotenkin musiikin tahdissa "puhumista" en oikein voi musiikkina pitää. Ja kyllä, minulla on paljon lempi "kappaleita" jotka on räppii.
   Minä: Itelläni on ainakin semmoset kuulokkeet, jotka vaimentavat taustametelin. Joskus kun ei jaksa kuunnella kanssamatkustajia, laitan kuulokkeet, vaikka en musiikkia kuuntelisikaan.
   Itsekkin aloin miettiin, olikohan tapauksen tyypillä samanlaiset kuulokkeet.
   Mauno: Mummotkin voi olla kehityksen mukana tai jopa edellä. Minun mummo pelasi kaikkee mahdollista, ps2, nindendoa, gameboyta ja tietokoneella vähän kaikenlaista. Hänen kanssa taidettiin myös juoda ensimmäiset ryypyt kun yläasteikäinen olin.
   Mun mummollani on älypuhelin käytösä. Toki sellanen 90 luvun laite.

   Lainaa

  37. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Vaikka räppi ei kolahdakaan niin tuommonen isoäiti olis kiva. ^^

   Lainaa

  38. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Mammuttipähkinä: Teille jotka valitatte: Makuasioista ei voi kiistellä Tosia miellyttää räppi, toisia joku muu. Itse kuuntelen mieluummin epiciä, dubsteppiä (ilman räppiä), chillsteppiä, dnb:tä jne… Muut saavat kuunnella vaikka kurkkulaulua 24/7, ei se meidän muiden tallaajien elämää hetkauta Jos se omaa korvaa miellyttää niin antaa palaa!
   Jos ihan tarkkoja ollaan, niin makuasioista nimenomaan voi kiistellä, eihän sitä nyt faktoista ainakaan voi käydä väittelemään?

   Lainaa

  39. Tulos: +27 (37 ääntä)
   Yli 20 vuotta räppiä kuunnelleena ja erilaisia räpin sub-genrejä kolunneena voin sanoa että se radiossa kuuluva räp on vain pieni osa sitä suurta kokonaisuutta mitä räp voi olla. Se voi olla experimentaalista: Flying lotus: https://www.youtube.com/watch?v=2lXD0vv-ds8 Se voi olla abstraktia: Shabazz Palaces https://www.youtube.com/watch?v=vnvQod9zb_c Se voi olla instrumentaalista: J Dilla: https://www.youtube.com/watch?v=5nO7IA1DeeI Se voi olla Jazzahtavaa: The Roots: https://www.youtube.com/watch?v=MJCHeEQV454 Se voi olla Boom räppiä: Nas: https://www.youtube.com/watch?v=mlp-IIG9ApU&list=PLVtAszTC0uBNQJYij3qnIBSv6N6j7c3EB Se voi olla poliittista: Lowkey: https://www.youtube.com/watch?v=kmBnvajSfWU Se voi olla tietoista: A Tribe Called Quest: https://www.youtube.com/watch?v=qC7axSYzLWo Se voi olla rokahtavaa: Rage Against the Machine: https://www.youtube.com/watch?v=K626gMvu2ds Ja se voi olla paskaa: Cheek: https://www.youtube.com/watch?v=vHDgH2ZmdNk

   Lainaa

  40. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Iha perseestä ku sanotaa että "nykymusiikki on ihan paskaa". Kyllä paskaa musiikkia on ollut jo kivikaudelta lähtien. Nykyään vaan sattuu olemaan enemmän genrejä ja enemmän kappaleita

   Lainaa

  41. Tulos: +26 (28 ääntä)
   voi hyvää päivää. älyttömän hellyyttävä päivitys mistä tuli hyvä mieli, ihana lauri! ..ja sit täällä kommenttikentässä jotkut tanan uuvatit kinaa siitä onko räppi (hyvää) musiikkia vai ei. hienosti pääsitte asian ytimeen toverit.

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Minä: Ootkin varmaan kuullut tätä räppiä, joka soi radiossa. Kyllä, se on paskaa. Älä kuitenkaan sen perusteella vielä lyttää koko genreä. Kokeile vaikka aluksi näitä: https://www.youtube.com/watch?v=rsZQZMTIaa0 ja tätä https://www.youtube.com/watch?v=8BM79wOCxG4.
   Kyllä, sitäkin räppiä, joka soi radiossa. Sen lisäksi kaikkea muutakin mielenkiintoista kavereiden toimesta. Ja enhän minä sitä genrenä lytännytkään, yritin vain ilmaista mielipiteeni vähän nätimmin kuin "räppi on paskaa". Mitään ongelmaa minulla ei kyseisen genren tai sen kuuntelijakunnan kanssa ole, ei vaan miellytä omaa korvaa. Ei sen kummempaa.

   Lainaa

  43. Karvaläjä 25.4.2015 12:25
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Räp on näköjään hyvin tunteita nostattava musiikkigenre, kun näitä kinaajia tulee aina ulisemaan siitä, että onko räp musiikkia vai ei. Itse kuuntelen räppiä jonkin verran. Lähinnä suomalaista. Räpin pääpaino on nimenomaan lyriikoissa. Suomessakin on paljon hyvää kantaaottavaa räppiä. Tähän musiikkigenreen pitää suhtautua siten, että kuuntelee sanoja ja mitä räppäri niillä haluaa viestittää. Taustabiitti tai joskus joka bändi tulee lisämausteena taustalla. Siitä, onko räp sitten musiikkia en jaksaisi lähteä väittelemään. Musiikiksi se kuitenkin virallisesti luokitellaan, joten älkää nyt jaksako vinkua.

   Lainaa

  44. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Turhake: Ei hyvää päivää, onko oikeastikin tällaisia hermanneja vielä vuonna 2015 olemassa? Ihan yhtä lailla sitä teidän suosikkigenreä voi haukkua paskaksi mikäli ei jotakuta muuta satu miellyttämään. Aivan helvetin lapsellista, naurattanut jo vuosikausia tuo jatkuva ulina. Ainiin, olisikohan jotain 16 vuotta tullut räppiä kuunneltua enimmikseen, mutta tapoihini ei kuulu tuo “genre x ei ole musiikkia” tai “genre x on perseestä”.
   Luulis jo tuossa iässä antavan eriävien kommenttien mennä omaa reittiään toisesta korvasta ulos...

   Lainaa

  45. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Miksi tämä oli moka? Aivan pätevä päivitys, joka sai aiankin minun hymyn huulille.

   Lainaa

  46. Tulos: 0 (14 ääntä)
   En siis ole ainoa, joka inhoaa räppiä eikä pidä sitä musiikkina, sitä kun tungetaan radiosta varsinkin Ylex:ltä ulos ihan liikaa. Ärsyttää kun haluis kuunnella kyseisetä kanavaa, jossa juontajilla on loistavaa läppää mutta soittolista täynnä kuraa. Wikipediaan pitäs päivittää suomiräppärin määritelmä: Yleensä tukevahko nuori mies joka genren omaisesti pukeutuu 6 kokoa liian suuriin vaatteisiin ja puhisee puhuessaan, koska vatsa on niin turvonnut että painaa palleaa ja vaikeuttaa hengittämistä. Haluaa tuoda itseään esiin musikaalisesti, mutta ei elämäm koulussa oppinut soittamaan mitään instrumenttia, eikä ääni/taidot riitä laulamiseen, joten ovat luoneet oman tavan änkyttää koneellisesti tuotetun yksinkertaisen taustaäänen päälle. Vebaalinen tuotto on hyvin rajoittunutta, joten pääasiassa aiheina ovat sukupuolielimet, alkoholi ja eritteet, usein keksitään omia sanoja, jotka eivät tarkoita mitään mutta lausetta ei muuten saada rimmaavaksi. Keksivät sitten jonkun merkityksen näille omille sanoille ja kutsuvat sitä slangisanaksi.

   Lainaa

  47. Entinen vauva 8.3.2018 9:17
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Workitcorgi: Jopas on negatiivisia kommentteja. Eikö olisi mukavempaa konnentoida itse juttua kuin maalata omia mielipiteitä?
   Sehän edellyttäisi lukutaitoa

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vanhus, musiikki, rap, mummo, kuunnella, kuulokkeet