Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 101

Luottaisitko kirpputorilta löytyneeseen lapsenvahtiin?
Kirpputorin löytöjä, osa 101

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Miarez_93 7.4.2015 1:38
   Tulos: -64 (634 ääntä)
   No voi nyt hyvää päivää! Tuntemattomien palkkaaminen lapsenvahdeiksi on ihan yleistä ja monet lapsenvahdeista ovat jopa ihan päteviä... Muistaakseni ainakin muutama vuosi takaperin oli MLL:llä ihan lapsenvahtikurssi 15-vuotiaille, jotka olivat halukkaita päästä vastuulliseen tehtävään ja ansaita hieman ylimääräistä rahaa -.- Toki ymmärrän senkin, että haluttaisiin antaa lapset jonkun tutun vahdittavaksi, mutta ei se nyt sentään lastensuojeluilmoituksen paikka ole, jos joku nyt sattuu antamaan lapsensa ennestään tuntemattoman vahdittavaksi... Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!

   Lainaa

  2. Tulos: +407 (489 ääntä)
   Itse en kyllä uskaltaisi viskata muksuani kenen tahansa kadumiehen hoidettavaksi... Ties vaikka kohdalle sattuisi Mr.Ällö.

   Lainaa

  3. Tulos: -32 (118 ääntä)
   Siis mitä vihhua? taas tällänen vi*un idiootti.

   Lainaa

  4. Tulos: +329 (393 ääntä)
   On silti aika randomia kysellä lastenvahtia facebookin kirppariryhmässä, ei sitä voi edes verrata päiväkodin tätiin. Kyllä vaan toivoisin, että joku puuttuisi asiaan jos itse olisin niin ääliö, että sysäisin oman tai jonkun muun lapsen ventovieraan hoitoon. Tai "hoitoon". Hyi.

   Lainaa

  5. Tulos: +317 (359 ääntä)
   Miarez_93: Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!
   Päiväkotiin ei ilman koulutusta töihin pääse, facebookin kautta hankitun lapsenvahdin pätevyyttä on valitettavan vaikea tarkistaa..

   Lainaa

  6. Tulos: +249 (277 ääntä)
   ltei: Päiväkotiin ei ilman koulutusta töihin pääse, facebookin kautta hankitun lapsenvahdin pätevyyttä on valitettavan vaikea tarkistaa..
   Tai tarkistaa rikosrekisteriä...

   Lainaa

  7. murmurmurmeli 7.4.2015 2:33
   Tulos: +318 (336 ääntä)
   Miarez_93: Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!
   Päiväkoti ja Facebookin kirppisryhmä onkin ihan toisiinsa rinnastettavissa.

   Lainaa

  8. Tulos: +83 (163 ääntä)
   Miarez_93: Tuntemattomien palkkaaminen lapsenvahdeiksi on ihan yleistä ja monet lapsenvahdeista ovat jopa ihan päteviä…
   "Palkkasin jopa ihan pätevän ex-linnakundin hoitamaan lastani kun lähden dokaamaan" - Miarez_93

   Lainaa

  9. kynsilakka 7.4.2015 2:39
   Tulos: +174 (200 ääntä)
   Miarez_93: No voi nyt hyvää päivää! Tuntemattomien palkkaaminen lapsenvahdeiksi on ihan yleistä ja monet lapsenvahdeista ovat jopa ihan päteviä… Muistaakseni ainakin muutama vuosi takaperin oli MLL:llä ihan lapsenvahtikurssi 15-vuotiaille, jotka olivat halukkaita päästä vastuulliseen tehtävään ja ansaita hieman ylimääräistä rahaa -.- Toki ymmärrän senkin, että haluttaisiin antaa lapset jonkun tutun vahdittavaksi, mutta ei se nyt sentään lastensuojeluilmoituksen paikka ole, jos joku nyt sattuu antamaan lapsensa ennestään tuntemattoman vahdittavaksi… Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!
   Kai sä tiedät, että on aivan eria asia palkata lastenvahdiksi joku tuntematon ihminen facebookista kuin käyttää hyvinvointiyhteiskunnan tarjoamaa palvelua? PS. MLL:n lastenhoitokurssi on 16 vuotta täyttäneille

   Lainaa

  10. Tulos: +51 (91 ääntä)
   Kyllä sitä ite tuli lukioaikana tienattua vähä ylimääräästä tällääsillä lapsenvahtikeikoilla,ei kakilla vielä ole mennyt luotto ihmisiin

   Lainaa

  11. Tulos: -51 (145 ääntä)
   Kyllähän se on niin, että hoidetaan ne biletykset ja juhlinnat ensin, ennen niiden lapsien tekemistä. Tää voi olla yksitäinen kerran pari vuoteen tapahtuva juttu, mutta jos ei omasta lähipiiristä löydy tai ei tiedä ketään luottohoitajaa, ei kannata alkaa fb:ssä epätoivoiseksi. Lapset on lapsia todella vähän aikaa ja vanhemmilla täytyy olla heille sitä aikaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +66 (102 ääntä)
   Kun mamma tahtoo baariin niin silloin käy kuka vaan hoitajaksi? Ei kai vaan?

   Lainaa

  13. Tulos: +68 (90 ääntä)
   Miarez_93: No voi nyt hyvää päivää! Tuntemattomien palkkaaminen lapsenvahdeiksi on ihan yleistä ja monet lapsenvahdeista ovat jopa ihan päteviä… Muistaakseni ainakin muutama vuosi takaperin oli MLL:llä ihan lapsenvahtikurssi 15-vuotiaille, jotka olivat halukkaita päästä vastuulliseen tehtävään ja ansaita hieman ylimääräistä rahaa -.- Toki ymmärrän senkin, että haluttaisiin antaa lapset jonkun tutun vahdittavaksi, mutta ei se nyt sentään lastensuojeluilmoituksen paikka ole, jos joku nyt sattuu antamaan lapsensa ennestään tuntemattoman vahdittavaksi… Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!
   Täysin eriasia palkata ihan oikea lastenhoitaja, kun nykästä kadulta hihasta ensimmäistä henkilöä joka tulee vastaan. Enkä silti jättäisi lapsiani tuntemattomalle hoitajalle, koska lapsille aika negatiivinen kokemus jos äiti/isi läpsystä vaihtaa täysin tuntemattomaan ihmiseen hoitajaksi. Päiväkotiin lapsi kävi ensiksi tutustumassa minun kanssani ja sitten vasta hoitoon. Ensimmäinen viikko oli aikalailla itkuntäytteistä lapselle, koska maailma oli täysin erillainen mihin tottunut. Nyt kun poika on siellä ollut pidempään niin luottaa vakio hoitajiin, mutta jos toisesta ryhmästä joku tulee tuuraamaan niin jokainen lapsi on hiljaisempi. Ei niitä lapsia tänä päivänä heitetä ovesta sisään ja unohdeta sinne, kyllä niiden tarpeita täytyy huomioida. Et taida omata jälkikasvua?

   Lainaa

  14. Tulos: -77 (99 ääntä)
   Onko tuo oikeesti pakkopaita????? Ja mitä vitsiä nuo narut tai tikut on mitkä siitä paidasta lähtee? Apua!!! Ja ei voi olla mikään vauvan kietaisupauta tms. Joka solmitaan naruilla koska koko oli 104 joka on 3-4vuotiaan koko.

   Lainaa

  15. yli opisto hörho 7.4.2015 10:56
   Tulos: +76 (84 ääntä)
   Miarez_93: No voi nyt hyvää päivää! Tuntemattomien palkkaaminen lapsenvahdeiksi on ihan yleistä ja monet lapsenvahdeista ovat jopa ihan päteviä… Muistaakseni ainakin muutama vuosi takaperin oli MLL:llä ihan lapsenvahtikurssi 15-vuotiaille, jotka olivat halukkaita päästä vastuulliseen tehtävään ja ansaita hieman ylimääräistä rahaa -.- Toki ymmärrän senkin, että haluttaisiin antaa lapset jonkun tutun vahdittavaksi, mutta ei se nyt sentään lastensuojeluilmoituksen paikka ole, jos joku nyt sattuu antamaan lapsensa ennestään tuntemattoman vahdittavaksi… Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!
   Voi elämä... Jos tarvitset lapsenvahtia, et sitä mene jostain helvetin facebook-kirpparilta huutelemaan. Mannerheimin lastensuojeluliitto ja fb-kirppari on hieman eri asioita. Vai eikö näin ole? Opettele lukemaan ennen kuin alat kukkahattuilemaan.

   Lainaa

  16. Foo Fighter 7.4.2015 11:04
   Tulos: +112 (116 ääntä)
   jjjjjjjj: Onko tuo oikeesti pakkopaita????? Ja mitä vitsiä nuo narut tai tikut on mitkä siitä paidasta lähtee?
   Pakkopaitoja, pallopaitoja, mitä näitä nyt on... (Noita sukkapuikkoja, vai mitä sitten ikinä ovatkaan, en kyllä minäkään oikein ymmärrä.)

   Lainaa

  17. Tulos: +52 (62 ääntä)
   Miarez_93: No voi nyt hyvää päivää! Tuntemattomien palkkaaminen lapsenvahdeiksi on ihan yleistä ja monet lapsenvahdeista ovat jopa ihan päteviä… Muistaakseni ainakin muutama vuosi takaperin oli MLL:llä ihan lapsenvahtikurssi 15-vuotiaille, jotka olivat halukkaita päästä vastuulliseen tehtävään ja ansaita hieman ylimääräistä rahaa -.- Toki ymmärrän senkin, että haluttaisiin antaa lapset jonkun tutun vahdittavaksi, mutta ei se nyt sentään lastensuojeluilmoituksen paikka ole, jos joku nyt sattuu antamaan lapsensa ennestään tuntemattoman vahdittavaksi… Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!
   Musta sulla menee "pointti" ohi. Jos jotkut partiotyttöset ja poikaset on käyneet jonkun kurssin lastenhoitajiksi niin varmaankin he ovatkin ihan kykeneviä olemaan paikalla kun lapsi nukkuu. Mutta oliko tämä hakija sinusta jollain tavalla aikeissa tarkistaa paikalle saapuvan vahdin soveltuvuuden? Päiväkodeissa puolestaan on ammattilaisia töissä, sekin siis ihan kokonaan eri stoori.

   Lainaa

  18. Tulos: +43 (55 ääntä)
   Tiedoksi jollekin kysyjälle; se myytävä vaate on PALLOpaita. :)

   Lainaa

  19. Tulos: +37 (41 ääntä)
   jjjjjjjj: Onko tuo oikeesti pakkopaita????? Ja mitä vitsiä nuo narut tai tikut on mitkä siitä paidasta lähtee? Apua!!! Ja ei voi olla mikään vauvan kietaisupauta tms. Joka solmitaan naruilla koska koko oli 104 joka on 3-4vuotiaan koko.
   Pallopaita. Ohilyönti kirjoittaessa tai autokorrekt-helmi. Tikut on sukkapuikot kaiketi.

   Lainaa

  20. Aa siantuntija 7.4.2015 12:37
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Foo Fighter: Pakkopaitoja, pallopaitoja, mitä näitä nyt on… (Noita sukkapuikkoja, vai mitä sitten ikinä ovatkaan, en kyllä minäkään oikein ymmärrä.)
   Puikot osoittaa paidassa paria likatahraa, mutta ilmeisesti tämä jäänyt pois ilmoituksesta

   Lainaa

  21. Tulos: +3 (35 ääntä)
   Miarez_93 on kyllä aikaisemminkin puhunut paljon typeriä juttuja, mutta tämä veti ääliömäisyydellään kyllä uudet pohjat. Toivottavasti edes tajuat kuinka typerä olet :D

   Lainaa

  22. Kokkipoika 7.4.2015 16:41
   Tulos: -16 (32 ääntä)
   ltei: Päiväkotiin ei ilman koulutusta töihin pääse, facebookin kautta hankitun lapsenvahdin pätevyyttä on valitettavan vaikea tarkistaa..
   Kyllä muuten pääsee ilman koulutusta. Tyttöystävän ystävä jolla ei ollut mitään koulutusta meni työvoimatoimiston kautta työharjoitteluun päiväkotiin ja sai vakipaikan sieltä. Toinen esimerkki tapaus on omasta kaveripiiristä. Kaksi kaveria haki päiväkotiin töihin. Toisella oli ennestään lastenhoitajan tutkinto alla ja toisella ei mitään. Ottivat töihin sen jolla ei ollut mitään ja perusteita ei tälle annettu.

   Lainaa

  23. Tulos: +17 (19 ääntä)
   kynsilakka: Kai sä tiedät, että on aivan eria asia palkata lastenvahdiksi joku tuntematon ihminen facebookista kuin käyttää hyvinvointiyhteiskunnan tarjoamaa palvelua? PS. MLL:n lastenhoitokurssi on 16 vuotta täyttäneille
   Pakko viilata pilkkua : MLLn kurssille pääsee 15-vuotiaana, 16 vuotta täytettyään saa aloittaa työt. T. Mll-hoitaja

   Lainaa

  24. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Miarez_93: No voi nyt hyvää päivää! Tuntemattomien palkkaaminen lapsenvahdeiksi on ihan yleistä ja monet lapsenvahdeista ovat jopa ihan päteviä… Muistaakseni ainakin muutama vuosi takaperin oli MLL:llä ihan lapsenvahtikurssi 15-vuotiaille, jotka olivat halukkaita päästä vastuulliseen tehtävään ja ansaita hieman ylimääräistä rahaa -.- Toki ymmärrän senkin, että haluttaisiin antaa lapset jonkun tutun vahdittavaksi, mutta ei se nyt sentään lastensuojeluilmoituksen paikka ole, jos joku nyt sattuu antamaan lapsensa ennestään tuntemattoman vahdittavaksi… Ei tarhan/päiväkodinkaan työntekijät ensimmäisenä päivänä tuttuja ole!
   "Tuntemattoman" palkkaaminen lapsenvahdille ei ole järin älykästä eikä myöskään yleistä. Ehkä kuitenkin tarkoitit koulutettua ja sertifioitua henkilöä, jota suosittelee ja välittää esim. MLL (Mannerheimin lastensuojeluliitto). Ikinä en jättäisi lastani jollekin netistä raavitulle epämääräiselle henkilölle, enkä jättänyt. Ei ollut baariin menemistä eikä ihmeemmin hinkuakaan ennen lasten kymmenvuotispäivää, ja yleensä niitä silloinkin hoiti vanhemmista toinen. On toki parempi hommata luotettava hoitaja kuin jättää vauva yksin, kuten muuan pariskunta Äänekoskella teki ja josta kumpainenkin sai käräjillä kivan kakun heitteillepanosta.

   Lainaa

  25. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Rauhoittukaa nyt kuitenkin vähän, eihän Nanna missään kohtaa sanonut että kelpuuttaa kenet tahansa. Voi olla, että hän etsii nimen omaan luotettavan oloista, kenties kokemuksen omaavaa henkilöä (tai sitten ei). Itselleni löytyi lapsenvahti kaupan ilmoitustaulun kautta kun olin pieni, ja edelleen 20+ vuoden jälkeen tämä lapsenvahti on minulle läheinen ja tärkeä henkilö.

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Itse olen päätynyt kolmeen eri perheeseen vaki-lastenhoitajaksi juurikin Facebook-kyselyiden kautta. Toki niiden ryhmien luonne ei ollut ihan "myydään/ostetaan", eikä varoitusaika "tälle illalle", mutta en nyt suoraan tuomitsisi ajatusta. Kys. henkilöt tietysti halusivat kahvitella yms. ensin ennen kun muksunsa mulle hoitoon jättivät, toivottakoon että Nanna toimi samoin.. Ja päiväkotityöskentelystä tiedoksi; Itse olen tehnyt kahden vuoden ajan osa-aikatyötä pk-seudun päiväkodeissa nollakoulutuksella (jos ei henkilöstövuokrausfirman YHDEN PÄIVÄN perehdytystä lasketa). Lapsenne eivät ole "muukalaisilta" turvassa missään ;)

   Lainaa

  27. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Tokassa mokassa ei näy että missä ryhmässä se on ja muutenkin kaikki tiedot on puutteellisia :( moderaattori vaihtunu?

   Lainaa

  28. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Voi hyvää yötä feissarimokat. Pari viikkoa sitten rintamaitoa piti saada jakaa facessa tai muuten on paha, rintamaidon vastainen ihminen (ei mitään testiä esim. lääkkeistä jotka eivät sovi? No eihän nyt toki, pyhä rintamaito). Mutta lastenvahtia jota oletettavasti ei aiota syödä ei kuitenkaan saa hakea (yv'tähän tuossa pyydettiin, olettaisin että aikoivat pyytää todisteet että kokemus on, lastentarhansijaisuudesta tms. ja todisteet luotettavuudesta. Jollei niin sitten eri asia..)

   Lainaa

  29. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Mirka: Rauhoittukaa nyt kuitenkin vähän, eihän Nanna missään kohtaa sanonut että kelpuuttaa kenet tahansa. Voi olla, että hän etsii nimen omaan luotettavan oloista, kenties kokemuksen omaavaa henkilöä (tai sitten ei). Itselleni löytyi lapsenvahti kaupan ilmoitustaulun kautta kun olin pieni, ja edelleen 20+ vuoden jälkeen tämä lapsenvahti on minulle läheinen ja tärkeä henkilö.
   Tukholma-syndrooma? Hehehheheee!

   Lainaa

  30. Tulos: +1 (5 ääntä)
   meh: Tukholma-syndrooma? Hehehheheee!
   Muahahhaa!!! :D

   Lainaa

  31. faktat kuntoon 12.4.2015 5:02
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Pointti: Tai tarkistaa rikosrekisteriä…
   ltei: Päiväkotiin ei ilman koulutusta töihin pääse, facebookin kautta hankitun lapsenvahdin pätevyyttä on valitettavan vaikea tarkistaa..
   Olis kiva tietää sun lähteet tolle väitteelle? T:Ip ohjaajana 3v toiminut ja 2v tarhassa työskentelevä,edelleen taskussa peruskoulun paperit. Kai sit meinasit ku on joskus koulussa opiskelu jotain? Kumpaakin mentiin ihan puheella. Ja entä paikat josta saa lasrenvahteja ym tarhat ym, ei nekään oo tuttuja, ja mistä voi tietää onko ällö setä/täti kyseessä. Ei ne kaikki varmaa oo tehny jtn et ois tuomittu. Iha mielisairaist, väkivaltasiin ja pedareihi niiski voi olla. Näkisin et aikuinen joka tarvii kipeästi rahaa vois hoitaa randomisti tollasen keissi Mut eiköhä nä ällötykset nimenomaa hae töihin tarhoihi ym,ku opiskelemalla pääsee niiden lähel helpoiten

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (7 ääntä)
   jaahas: Itse en kyllä uskaltaisi viskata muksuani kenen tahansa kadumiehen hoidettavaksi… Ties vaikka kohdalle sattuisi Mr.Ällö.
   ltei: Päiväkotiin ei ilman koulutusta töihin pääse, facebookin kautta hankitun lapsenvahdin pätevyyttä on valitettavan vaikea tarkistaa..
   Jännä juttu, kun nykyään on kunnilla velvoite tarjota lapsiperheille apua arkeen ja siihen hommaan kelpaa kuka vaan kadun tallaaja, joka on sanktioiden uhalla pakotettu kuntouttavaan työtoimintaan. Näillä ei ole koulutusta ja empä tiedä tuon rikosrekisterinkään tarkistamisesta. Noita pakko-orjia kuitenkin perheisiin ihmiset koteihinsa päästävät.

   Lainaa

  33. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Onhan sitä ennekin ihmiset hakeneet lapsenvahteja mm. kauppojen ilmoitustauluilla. Samaten mm. nuoret ovat ilmoittaneet hoitavansa lapsia kesätöinä tai muuten vaan ansaitakseen rahaa. Samalla lailla mukulat on jätetty tuntemattoman hoidettavaksi. Mitä eroa sillä on tuohon tapaan?

   Lainaa

  34. Yrjö_Komero 1.5.2023 18:42
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Yksi hienoimmista lapsenhoitokeikoistani oli teininä ysärillä, yh-mutsin 5-vuotias lapsi. Tuttuja oltiin jo muista vastaavita mutsin bileilloista, tuli aina yöllä kotiin ja mä lähin omaani. No, viimeisellä kerralla heräsin aamulla, mutsi ei ollutkaan tullut kotiin. Siihen aikaan ei ollut vielä kännyköitä, eikä hällä ollut lankapuhelintakaan. Syötiin muksun kanssa aamupala ja leikittiin. Lopulta oli pakko lähteä kokeilemaan, oisko tän mutsin kaveri kotona, avainta kun ei mulla ollut, että takaisin oltais päässyt. Ei ollut kaveri kotona, joten kävelimme meille kysymään omalta kasvattajaltani neuvoa. Käveltiin takaisin lapsen kodin luo, ei ollut mutsi vieläkään kotona, kun kello lähenteli kahta iltapäivällä, joten puhelinkiskasta soittoa poliisille. Siinä odotellessamme sinivuokkoja ilmestyi mutsikin leveästi hymyillen pyörällä polkien, oli kuulemma sammunut ojaan. Kun kuuli, että olin soitanut juuri poliisille, käski soittaa uudelleen ja minä soitin, jolloin heidän keikkansa peruuntui. Aina välillä tulee mietittyä, että mitä helvettiä? (Toivottavasti joku puuttui lapsiparan elämään ajoissa.)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, pakkopaita, paita, kuva, pallopaita, lastenvahti, lastenhoitaja