Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kouluruokaa ja gourmeeta

Ruoka kuumentaa tunteita Facebookissa. Kumpaa sinä söisit?
Kouluruokaa ja gourmeeta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. ja gebhabia 7.4.2015 1:18
   Tulos: +1386 (1406 ääntä)
   bitzoja

   Lainaa

  2. Tulos: +291 (309 ääntä)
   Paljonko se nyt sitten maksaa?

   Lainaa

  3. Tulos: +78 (316 ääntä)
   ja gebhabia: bitzoja
   elämäm koulu

   Lainaa

  4. Miarez_93 7.4.2015 1:33
   Tulos: +427 (621 ääntä)
   En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta... Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista... Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!

   Lainaa

  5. omenapäärynä 7.4.2015 2:08
   Tulos: +486 (508 ääntä)
   BITZOJA. Mitä. Tää on kyllä hienoimpia väännöksiä koskaan :D

   Lainaa

  6. Kauppias hoitaa homman 7.4.2015 2:15
   Tulos: -194 (326 ääntä)
   Mitä eroa on koulu ruokalla ja sian ruokalla? Sian ruokassa on makua.

   Lainaa

  7. Tulos: +95 (127 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta… Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista… Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!
   Eipä toi Ammattikorkeassakaan maksa kuin ~2,5€, tosin laadussa ja maussa on todella paljon vaihtelua

   Lainaa

  8. Tulos: -21 (173 ääntä)
   Minäkin syön paljon ruokaannoksia ja bitzoja. Sivumennen, Wilman väite siitä että ajattelevat mitä lautaselle panevat tuntuu kovin arveluttavalta, kun tuollaisesta lirusta ja nökäreestä ei riittäisi pohdittavaa edes kahteen lauseeseen. Tai sitten sitä juurikin on ajateltava niin paljon, koska aina tarvitsee lisää, ainakin yhdeksän annoksen verran päivässä. Meillä opetettiin jo kotona että parempi syödä vatsa täyteen niin ei tarvitse koko ajan napostella.

   Lainaa

  9. Derpetting 7.4.2015 2:44
   Tulos: +152 (170 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta… Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista… Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!
   Itse saan keväällä lakin ja vaikka kouluruuan laatu vaihteli, niin pääpiirteittäin oli hyvä. Ei sillä rahalla, mikä jokaista opiskelijaa kohtaan varataan, voi tehdä mitään kolmen Michelin-tähden annoksia. Kouluruualla saa ehdottomasti kupunsa täyteen. Kaikkia ei toki voi miellyttää, en minäkään pidä kaalikääryleistä, jotka jäi kyllä syömättä, eikä kaikki vastaavasti pidä kalasta joka taasen on oma suosikkini. Ja aina välillä keittäjätädit yllätti ja tarjosi jäätelöt, kahvit tai pullat ruokailun jälkeen. :D

   Lainaa

  10. Tulos: +59 (117 ääntä)
   Näyttää ihan oksennukselta :-D

   Lainaa

  11. Tulos: +115 (169 ääntä)
   Ei kai Wilma ole se sama jonka mies on "gourmet-kokki" ja joka haukkui kaikkien muiden postaamat ruokakuvat? Pakko olla vähintäänkin sukua...

   Lainaa

  12. sikalassa työskennellyt 7.4.2015 3:57
   Tulos: +56 (72 ääntä)
   Kauppias hoitaa homman: Mitä eroa on koulu ruokalla ja sian ruokalla? Sian ruokassa on makua.
   Mikäs siinä jos tykkäät jauhoista.

   Lainaa

  13. Tulos: +68 (192 ääntä)
   Hmm, meillä muistaakseni kouluruuassa yhden aterian hinta yläasteelta lukioon oli 0.40-0.60e, seasta löytyi milloin hiuksia ja milloin muovinpalasia. Rakenne monesti hyvin mielenkiintoinen (esim. hernekeitto = vettä jossa lillumassa puoliraakoja herneitä), maku suurimman osan ruuista kohdalla suhteellisen ällöhkö (mausteitakaan ei tarjolla), ulkonäöstä puhumattakaan - en koskaan unohda lihakastiketta, jossa 90% "lihapaloista" oli läskipaloja, mukana porkkanaa ja näytti aivan koiranruualta, tai sairaalloisen kellertäviä kasvispihvejä, jotka muistuttivat lähinnä perjantaisen ravintolaillan päätteeksi pöntössä lilluvaa oksennusta, jonka sekaan on heitetty jauhoa ja puristettu sitten pihviksi. Enpä kutsuisi siis ainakaan itse kouluaikanani syömiäni kouluruokia hyviksi, varsinkaan kun eivät nälkääkään pitäneet, mutta joo, ainahan meilläkin täällä Suomessa voisi toki kouluruuat olla maksullisia tai muuten olemattomia... "Älä valita, Afrikassa lapsia kuolee nälkään" -kortin esiinvetämistä odotellessa...

   Lainaa

  14. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Silmiin sattuu lukea tuommosta tekstiä..

   Lainaa

  15. S. aivartelija 7.4.2015 6:37
   Tulos: +32 (50 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta… Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista… Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!
   Vaaliehdokkaiden hernekeittotarjoilusta?

   Lainaa

  16. Tulos: +78 (100 ääntä)
   Esko on siinä oikeessa että jotkut nuoret ei syö muutakuin sen kouluruuan. Ja se kuitenkin on aika monipuolinen jossain kouluissa, on salaattia ja kasvisruokavaihtoehtoa ja leipää ym. En nirsoilisi siis.

   Lainaa

  17. Tulos: +174 (178 ääntä)
   MIKSI tuota ruokalistakommenttia ei ole avattu? Koko jutun tärkein osa...

   Lainaa

  18. Tulos: +34 (58 ääntä)
   Ei koulu ruoka niin kamalaa ollut kuin mitä väitetään,tillilihaa en suuresti käy kehumaan mutta kyllä sitäkin söi kun muuta ollut tarjolla. Eihän ne kaikki tarjokit mitään mahti safkoja ollut mutta ihan perus ruokaa jolla nälkä lähti ja ilmeisen täysipäiseksikin taisi kasvaa :).

   Lainaa

  19. Tulos: +78 (94 ääntä)
   Derpetting: Itse saan keväällä lakin ja vaikka kouluruuan laatu vaihteli, niin pääpiirteittäin oli hyvä. Ei sillä rahalla, mikä jokaista opiskelijaa kohtaan varataan, voi tehdä mitään kolmen Michelin-tähden annoksia. Kouluruualla saa ehdottomasti kupunsa täyteen. Kaikkia ei toki voi miellyttää, en minäkään pidä kaalikääryleistä, jotka jäi kyllä syömättä, eikä kaikki vastaavasti pidä kalasta joka taasen on oma suosikkini. Ja aina välillä keittäjätädit yllätti ja tarjosi jäätelöt, kahvit tai pullat ruokailun jälkeen.
   Tämähän on tosi koulukohtaista, ruuan laatu siis. Meillä peruskoulussa oli vielä ihan ok:ta ruokaa (mitä kasvisruokaa ei ollut mahdollista saada edes yläasteella, eli lihapäivinä piti elää salaatilla), mutta toisen paikkakunnan lukiossa ruuan laatu laski paljon. Etenkin kasvisruoka oli siellä aivan järkyttävää, kaikki maistui (ja näytti) ihan samalle, olipa kyse sitten keitosta, padasta, kiusauksesta, pihveistä tai kastikkeesta.

   Lainaa

  20. Tulos: -19 (27 ääntä)
   joo: elämäm koulu
   No shit??

   Lainaa

  21. Tulos: +97 (143 ääntä)
   Kuka muu yritti avata tuon ruokalistan painamalla "näytä lisää" - kohtaa?

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (82 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta… Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista… Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!
   Kolme vuotta sitten ehkä olikin. Surullinen totuus on, että vangeille tarjotaan parempaa ruokaa kuin koululaisille. Enkä minäkään ymmärrä gourmetruokaa.

   Lainaa

  23. klaarakotko 7.4.2015 8:21
   Tulos: +48 (62 ääntä)
   Vau. Teillä on ollu todellä äkänen ja välinpitämätön keittäjä sitten.. Kouluruoka jota itse olen saanut ei laadultaan ollut mitään huonoa. Toki inhokkeja oli, niinkuin varmaa kaikilla, mutta pääpiirteittäin sapuska oli hyvää, amiksessa ehkä vielä piirun verran parempaa. Ainut valittamisen aihe olisi oikeastaan ollu ne kumiperunat.
   Damdidam: Hmm, meillä muistaakseni kouluruuassa yhden aterian hinta yläasteelta lukioon oli 0.40-0.60e, seasta löytyi milloin hiuksia ja milloin muovinpalasia. Rakenne monesti hyvin mielenkiintoinen (esim. hernekeitto = vettä jossa lillumassa puoliraakoja herneitä), maku suurimman osan ruuista kohdalla suhteellisen ällöhkö (mausteitakaan ei tarjolla), ulkonäöstä puhumattakaan – en koskaan unohda lihakastiketta, jossa 90% “lihapaloista” oli läskipaloja, mukana porkkanaa ja näytti aivan koiranruualta, tai sairaalloisen kellertäviä kasvispihvejä, jotka muistuttivat lähinnä perjantaisen ravintolaillan päätteeksi pöntössä lilluvaa oksennusta, jonka sekaan on heitetty jauhoa ja puristettu sitten pihviksi. Enpä kutsuisi siis ainakaan itse kouluaikanani syömiäni kouluruokia hyviksi, varsinkaan kun eivät nälkääkään pitäneet, mutta joo, ainahan meilläkin täällä Suomessa voisi toki kouluruuat olla maksullisia tai muuten olemattomia… “Älä valita, Afrikassa lapsia kuolee nälkään” -kortin esiinvetämistä odotellessa…

   Lainaa

  24. Tulos: +80 (110 ääntä)
   Kyllähän tuollainen 9 ruokalajin ateria monelle liian hieno. Eri asia kuitenkin on, kannattaako sitä olla heti julistamassa ympäriinsä. Luulisi jo maalaisjärjen kertovan, että jos syödään 9 lautasellista ruokaa, ei kullakin lautasella voi paljoa olla. Saa kuitenkin nauttia 9 erilaisesta ruokalajista samalla aterialla. Sehän siinä on pointtina - ei se, kuinka paljon maha paisuu yhdellä lautellisella.

   Lainaa

  25. Mammuttipähkinä 7.4.2015 8:47
   Tulos: +102 (114 ääntä)
   Ruokaannos kuullostaa sairaudelta.. "Diagnoosisi on keskivaikea ruokaannos"

   Lainaa

  26. nakkimuusi 7.4.2015 8:56
   Tulos: -45 (109 ääntä)
   mikähän tuossa ekassa oli mokaa? juntit ei oo ennen nähnyt ruoka-annosta, wtf?

   Lainaa

  27. Tulos: +30 (84 ääntä)
   Tuo kampasimukka on kyllä palanut ja pahasti. Ylihypetettyäkin on, maistuu aivan mädältä kalalta.

   Lainaa

  28. Tulos: +24 (50 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta… Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista… Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!
   Siihen aikaan kun itse kävin lukiota, niin maksalaatikon seasta löytyi kalastussiimaa (!) ja muutenkin oli kaikkea epämääräistä ruuan seassa, jolloin mielestäni on kyllä ihan syytäkin valittaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +36 (68 ääntä)
   Damdidam: Hmm, meillä muistaakseni kouluruuassa yhden aterian hinta yläasteelta lukioon oli 0.40-0.60e, seasta löytyi milloin hiuksia ja milloin muovinpalasia. Rakenne monesti hyvin mielenkiintoinen (esim. hernekeitto = vettä jossa lillumassa puoliraakoja herneitä), maku suurimman osan ruuista kohdalla suhteellisen ällöhkö (mausteitakaan ei tarjolla), ulkonäöstä puhumattakaan – en koskaan unohda lihakastiketta, jossa 90% “lihapaloista” oli läskipaloja, mukana porkkanaa ja näytti aivan koiranruualta, tai sairaalloisen kellertäviä kasvispihvejä, jotka muistuttivat lähinnä perjantaisen ravintolaillan päätteeksi pöntössä lilluvaa oksennusta, jonka sekaan on heitetty jauhoa ja puristettu sitten pihviksi. Enpä kutsuisi siis ainakaan itse kouluaikanani syömiäni kouluruokia hyviksi, varsinkaan kun eivät nälkääkään pitäneet, mutta joo, ainahan meilläkin täällä Suomessa voisi toki kouluruuat olla maksullisia tai muuten olemattomia… “Älä valita, Afrikassa lapsia kuolee nälkään” -kortin esiinvetämistä odotellessa…
   Hetkinen, koska kokemuksesi on huono (Se on aika valitettavaa, että noinkin paskaa tasoa laitetaan syötäväksi) niin kaikki ruoka on olematonta tai paskaa? Itse olen syönyt vähintään viidessä oppilaitoksessa aktiivisesti (Useammin kun kerran) ja pari kertaa maksanutkin päästäkseni kouluruokalaan syömään (Halvempi hinta ja kattavampi valikoima, kun vertaa kaupan antimiin)...En ole koskaan syönyt tätä "hyi paskaa ruokaa, ei maistu miltään". Aina olen saanut salaatin, lämmintä ruokaa, leipää (Ruis / vaalea), levitettä ja oman maun mukaan juotavaa. Kaikki se on ollut pääsääntöisesti ilmaista. Eli en voi moittia ruokaa, jossa ei ole mitään vikaa. Silti jaksan ihmetellä, että jengi itkee netissä kouluruoasta tai sen mausta. Sinulla on tosin aihetta valittaa, koska onhan tuo ala-arvoista. Mutta jos rinnastat yhden ruokalan toiminnan koko valtakuntaan, niin kyllähän tajuat sen idiotismin mitä viljelet?

   Lainaa

  30. Tulos: +35 (71 ääntä)
   Olen vuosia katsellut masterceffeja ja muita kokkiohjelmia ja jokaisessa ohjelmassa esiintyy ruoat kampasimpukka ja rapukakut. Päätin sitten kerran maistaa kumpaisiakin ja ihmettelin vaan, että mitä paskaa ihmiset hehkuttaa. Mauttomia molemmat. Vähän sama kuin katkaravut pitsassa, eli ei maistu juurikaan miltään.

   Lainaa

  31. Tulos: +27 (51 ääntä)
   Silloin kun vielä tupakoin niin aamulla sai saman näköisen klimpin sylkemään pönttöön.

   Lainaa

  32. Tulos: -2 (74 ääntä)
   Kyllä se perus kouluruoka on niin prosessoitua, ylikypsää mössöä, että en yhtään ihmettele että lapset lihoo ja oppii syömään mokomia mössöruokia. Keittäjät käyttää valmiiata mausteseoksia, jotka täynnä ties mitä lisäaineita ja aromisuoloja. Hiilarit on se suurin osa ruokaa perunan tai makaronin muodossa. Kunnon kasvikset puuttuu ja kasvisruokapäivien annokset on aika kaukana terveellisestä kasvisruoasta. Lisäksi kun koululaisten annokseen käytetään se 40 cnt niin vankien ruokaan käytetään yli euro!!

   Lainaa

  33. Tulos: -8 (44 ääntä)
   nakkimuusi: mikähän tuossa ekassa oli mokaa? juntit ei oo ennen nähnyt ruoka-annosta, wtf?
   Ruokaannosta.

   Lainaa

  34. Tulos: +25 (49 ääntä)
   ruffel: Hetkinen, koska kokemuksesi on huono (Se on aika valitettavaa, että noinkin paskaa tasoa laitetaan syötäväksi) niin kaikki ruoka on olematonta tai paskaa? Itse olen syönyt vähintään viidessä oppilaitoksessa aktiivisesti (Useammin kun kerran) ja pari kertaa maksanutkin päästäkseni kouluruokalaan syömään (Halvempi hinta ja kattavampi valikoima, kun vertaa kaupan antimiin)…En ole koskaan syönyt tätä “hyi paskaa ruokaa, ei maistu miltään”. Aina olen saanut salaatin, lämmintä ruokaa, leipää (Ruis / vaalea), levitettä ja oman maun mukaan juotavaa. Kaikki se on ollut pääsääntöisesti ilmaista. Eli en voi moittia ruokaa, jossa ei ole mitään vikaa. Silti jaksan ihmetellä, että jengi itkee netissä kouluruoasta tai sen mausta. Sinulla on tosin aihetta valittaa, koska onhan tuo ala-arvoista. Mutta jos rinnastat yhden ruokalan toiminnan koko valtakuntaan, niin kyllähän tajuat sen idiotismin mitä viljelet?
   Missä kohtaa sanottiin, että kaikki ruoka olisi pahaa? Damdidam on joko käynyt minun kanssa samaa koulua, mitä epäilen suuresti, tai sitten kouluruoka on muuallakin ollut aivan yhtä järkyttävän ala-arvoista kuin meillä ala-asteelta lukioon, tasan samalta kuulosti kuvaus ainakin. En edes jaksa(halua) muistaa kuinka monta kertaa oksensisn (kyllä, OKSENSIN, enkä edes vapaahetoisesti, oksentaminen ei yleensä ole kivaa) ruuat roskikseen tai lautaselle, kun oli nämä maistamispakot sun muut. Onneksi oli näkkileipää, ilman sitä tuskin olis mitenkään selviytyny pitkistä koulupäivistä. Muita leipävaihtoehtoja ei muuten ollutkaan kuin ehkä joskus hyvin harvoin raakoja sämpylöitä. Salaatti oli joskus ihan ok, yleensä vettynyt pilalle. Mutta ihan perusruoka, itse tehty pottumuusi ja jauhelihakastike on hyvää. Suurta herkkua jopa, itse asiassa. Ja esim. ammattikouluissa, joissa on kokkipuoli, on yleensä super hyvää ruokaa, koska kokkipuolen opiskelijat yleensä joutuvat ne ruuat siellä tekemään. Että silleen.

   Lainaa

  35. Satunnainen randomi 7.4.2015 12:16
   Tulos: +7 (35 ääntä)
   Kauppias hoitaa homman: Mitä eroa on koulu ruokalla ja sian ruokalla? Sian ruokassa on makua.
   《sarkasmi》 Sikan ruokassa... kumpastakaan sanasta k ei häipy astevaihtelun yhteysessä. 《/sarkasmi》 Kouluruoan laatu oli meillä melko vaihteleva, monessa lajissa varmaan tarvittiin "hankittua makua" että tottui. Kuten juustokeitto, jota sain ekaa kertaa koskaan koulussa. Sellaista sen varmaan pitikin olla. Pitkäaikaisena pastan ystävänä, täytyy todeta että koulussa tarjottu mahdollisimman halpa spagetti, terveellisesti höyryttämällä tehty, siis tyystin suolaton, oli suurimpia pettymyksiä koskaan. Opettaja oli sitä mieltä että kaikki pitää syödä mitä lautaseen on ottanut. Joten sitä satsia lapioitiin naamaan puoli tuntia ruokatauon päätyttyä opettajan ja muun luokan valvovan silmän alla, oksennusrefleksiä vastaan taistellen. Sama lasti jonkun makuista laatua, vaikka suolan ja voin kanssa keitettyä, olisi mennyt heittämällä. Oppitunnin tänään jälkeen välitunnilla tuli spagettilasti koulun pihalle arveluttavasti punaiseksi värjäytyneenä. Sattui olemaan sama opettaja valvojana, tyrkkäsi luudan ja lapion käteen ja komensi töihin. Seuraavalla tunnilla se sitten kysyi että opitko mitään? Eihän tuohon voinut kuin todeta, että joo, en enää koskaan ota koulun spagettia. Jälkikäteen kammottaa ajatella neekereitä jotka kuolivat Afrikassa nälkään koska olin ahne ja vaadin laatua. Opettajani oli joku lesta tai semmoinen kiihkouskovainen, joka muuten käytti sanaa neekeri, suhtautui heihin vähättelevästi ja näinpäinpois. Biologiassa hän kyllä kertoi evoluutioteoriasta, mutta en ole varma kuinka hankalan sisäisen taistelun takana se mahtoi olla.

   Lainaa

  36. Tulos: +32 (46 ääntä)
   ruffel: Hetkinen, koska kokemuksesi on huono (Se on aika valitettavaa, että noinkin paskaa tasoa laitetaan syötäväksi) niin kaikki ruoka on olematonta tai paskaa? Itse olen syönyt vähintään viidessä oppilaitoksessa aktiivisesti (Useammin kun kerran) ja pari kertaa maksanutkin päästäkseni kouluruokalaan syömään (Halvempi hinta ja kattavampi valikoima, kun vertaa kaupan antimiin)…En ole koskaan syönyt tätä “hyi paskaa ruokaa, ei maistu miltään”. Aina olen saanut salaatin, lämmintä ruokaa, leipää (Ruis / vaalea), levitettä ja oman maun mukaan juotavaa. Kaikki se on ollut pääsääntöisesti ilmaista. Eli en voi moittia ruokaa, jossa ei ole mitään vikaa. Silti jaksan ihmetellä, että jengi itkee netissä kouluruoasta tai sen mausta. Sinulla on tosin aihetta valittaa, koska onhan tuo ala-arvoista. Mutta jos rinnastat yhden ruokalan toiminnan koko valtakuntaan, niin kyllähän tajuat sen idiotismin mitä viljelet?
   Ensinnäkin lainaamasi kommentoija kertoi koko ajan vain omista kokemuksistaan, joten mistä vedit tuon "koko valtakuntaan yleistämisen"? Seuraavaksi, etkö juuri itse yleistä omat paremmat kokemuksesi, kun kerran et "ymmärrä miten jotkut itkee kouluruokaa netissä"? t. kouluruoan seasta m.m lasinpalan, madon ja hiuksia löytänyt

   Lainaa

  37. Koululainennn 7.4.2015 13:24
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   No meillähän ammattikoulussa on ihan laaturuokaa, kaikki tehdään itse, salaattibuffet ja keittolounas, sekö erikseen kasvissyöjille + saattaa olla paria erilaista ruokaa tarjolla + erilaisia leipiä, satunnaisesti itseleivottuja ja on myös jälkiruokaa ja kahvia. Eikä mittää valittamista!

   Lainaa

  38. Tulos: +26 (34 ääntä)
   ruffel: Hetkinen, koska kokemuksesi on huono (Se on aika valitettavaa, että noinkin paskaa tasoa laitetaan syötäväksi) niin kaikki ruoka on olematonta tai paskaa? -- Mutta jos rinnastat yhden ruokalan toiminnan koko valtakuntaan, niin kyllähän tajuat sen idiotismin mitä viljelet?
   Älähän nyt vedä tästä vesimelonitarhaa sieraimeen, mutta luetunymmärtämisen ei taida olla vahvuutesi... o_o En halunnut herättää kommentillani tällaisia tuntemuksia, vaan jakaa omat kokemukseni kouluruuasta. Pahoitteluni, jos teksti oli helppo ymmärtää väärin.

   Lainaa

  39. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Damdidam: Älähän nyt vedä tästä vesimelonitarhaa sieraimeen, mutta luetunymmärtämisen ei taida olla vahvuutesi… o_o
   Eikä minulla näköjään kirjoittaminen. :D *luetunymmärtäminen

   Lainaa

  40. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta… Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista… Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!
   Se on niin koulukohtaista. Itsekin ihmettelin nuorempana, miten jotkut voivat valittaa kouluruoasta, kun itse tykkäsin siitä kovasti. Eihän se nyt mitään gourmeeta ollut, mutta maistuvaa perusruokaa. Ollessani lukion toisella luokalla määrärahoja sitten leikattiin, ja sen kyllä huomasi. Ruokaa mm. jatkettiin ihan surutta vedellä tai maidolla, jotta se saatiin riittämään kaikille. Voin kertoa, ettei vedellä laimennettu kaalilaatikko ollut kovin huikea makuelämys. Ilmeisesti myös mausteissa säästettiin, koska ruoka ei maistunut enää yhtään miltään. Olen siis kyllä edelleen sitä mieltä, että suurin osa valittaa turhasta ja kyse on useammin viasta asenteessa kuin ruoassa, mutta kyllä niitäkin kouluja on, joissa ruoka on oikeasti ala-arvoista.

   Lainaa

  41. sillälailla 7.4.2015 13:42
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   joo: elämäm koulu
   Muka hauska "joo"

   Lainaa

  42. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Heikille pisteet kärsivällisyydestä. Antaa toisen mokata, ja sitten paljastetaan totuus. Wilma ei tajua koska kustaan silmään. Kuvassa on selvästi kärähtänyt ja ylikypsä kampasimpukka. Vaahto (molekyyligastronomiaa?) on epäonnistunut ja kuvottava. Mutta jos on tuohon tyytyväinen, niin siitä vaan maksamaan.

   Lainaa

  43. klaarakotko 7.4.2015 15:45
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Itsekin ala-asteelta muistan tämän syöt-kaikki-mitä-otat-mantran. Oli vaan melko kettumaista vetää puuroa missä oli kunnon vuori suolaa, kun jonkun mielestä oli hauskaa kiusata jättämällä suolasirottimen korkki auki. Sain sentään kaapia suurimman osan suolasta pois, mutta olipahan melko suolasta puuroa siltikin. Tai kun oman ja ylemmän luokan ääliökiusaajien mielestä oli tosi kivaa sotkea maitolasilliseen puurot, mehukeitot, näkkäriä, ruisleipää ymym. Kukahan senkin sotkun joutui kitusiin lapioimaan, kun ei opettaja usko ettei ole oma vika.. Mutta pääosin jollei noita lasketa, ruoka oli hyvää onneksi, sääli etteivät kaikki ole päässeet nauttimaan yhtä hyvästä ruoasta.
   suchan: Missä kohtaa sanottiin, että kaikki ruoka olisi pahaa? Damdidam on joko käynyt minun kanssa samaa koulua, mitä epäilen suuresti, tai sitten kouluruoka on muuallakin ollut aivan yhtä järkyttävän ala-arvoista kuin meillä ala-asteelta lukioon, tasan samalta kuulosti kuvaus ainakin. En edes jaksa(halua) muistaa kuinka monta kertaa oksensisn (kyllä, OKSENSIN, enkä edes vapaahetoisesti, oksentaminen ei yleensä ole kivaa) ruuat roskikseen tai lautaselle, kun oli nämä maistamispakot sun muut. Onneksi oli näkkileipää, ilman sitä tuskin olis mitenkään selviytyny pitkistä koulupäivistä. Muita leipävaihtoehtoja ei muuten ollutkaan kuin ehkä joskus hyvin harvoin raakoja sämpylöitä. Salaatti oli joskus ihan ok, yleensä vettynyt pilalle. Mutta ihan perusruoka, itse tehty pottumuusi ja jauhelihakastike on hyvää. Suurta herkkua jopa, itse asiassa. Ja esim. ammattikouluissa, joissa on kokkipuoli, on yleensä super hyvää ruokaa, koska kokkipuolen opiskelijat yleensä joutuvat ne ruuat siellä tekemään. Että silleen.

   Lainaa

  44. Tulos: +15 (39 ääntä)
   Aloin 12-vuotiaana kasvissyöjäksi (valmistun lukiosta tänä keväänä), minkä jälkeen olen saanut koulussa pääasiassa kylmää makaronia herne-maissi-paprikalla. Ei ole tosin kavereidenkaan annoksissa ollut kehumista, sen verran epämääräisiltä ovat ruoat näyttäneet ja ilmeisesti myös maistuneet. Kasvisruokapäivät ovat täysin vieras konsepti. Tervetuloa kämäiselle pikkupaikkakunnalle vierailemaan jos kuvittelee kouluruoan olevan laadukasta kaikissa Suomen kouluissa :) Mitä näitä "kuvaa kouluruokasi" tempauksia onkaan seurannut niin olen kieltämättä kateellinen niille jotka ovat koko ikänsä saaneet nauttia kunnollisesta kouluruoasta - en ole nähnyt niissä mitään niin syömäkelvotonta mihin itse olen saanut tottua.

   Lainaa

  45. Kokkipoika 7.4.2015 16:30
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Kouluruoka tosiaankin vaihtelee jopa paikkakunnan koulujen välillä. Esimerkiksi ala-asteella ruoka oli todella hyvää, sai syödä niin paljon kun vaan jaksoi ja ruoka tehtiin koulun keittiössä. Yläasteella ruuan valmisti paikallisen terveyskeskuksen keittiö eli söimme samaa, kuin terveyskeskuksen potilaat ja sitä oli rajoitettu määrä. Ammattiopistossa taas ruoka tehtiin koulun keittiössä ja laatu vaihteli kyllä välillä. Useimmiten hyvää, mutta joskus oli jotain epämääräistä chilijauhelihasössöä jonka nimeä kukaan ei tiennyt ja mitä siinä oli ja jota kukaan ei saanut alas. Idea siinä miksi nuo gourmetannokset on pieniä niin on hyvin simppeli: pieni, mutta kalliista raaka-aineista valmistettu, hyvin aseteltu ja hyvin valmistettu ruoka = voit surutta laskuttaa ison summan, koska ''hienoa ruokaa''. Toinen syy on siinä mistä liikkuvat ihmiset ja ''ruokatohtorit'' paasaa: syö päivän aikana pieniä annoksia ennemmin, kuin monta isoa niin kulutat ne niistä kertyvät kilot nopeammin. Kolmas syy on se, että tuollaisten pienien aterioiden välissä varsinkin ravintoloissa, juodaan yleensä viiniä, shamppanjaa tai jotakin muuta. Vaikka sitä itsekkin on kokkikoulun käynyt ja on pienestä asti ollut kotikokki niin en ymmärrä syytä millekkään erityiselle gourmetruualle enkä itsekkään jaksa noudattaa ''ruokatohtorien'' neuvoja. Syön tavallisen aamupalan, syön töissä, kotona itse tehdyn lämpimän kotiruuan, pieni välipala tai vastaava jos tulee pieni nälkä ja sitten iltapala joka kanssa on jotakin hedelmän tai leivän luokkaa. Riippuuhan se syöminen aina myös siitä, kuinka iso nälkä, kuinka paljon on liikkunut päivän aikana ja mitä on syönyt. Esimerkiksi lautasellinen jauhelihaa vie nälän nopeammin ja pitemmäksi aikaa, kuin vastavaa määrä salaattia.

   Lainaa

  46. Tulos: -22 (48 ääntä)
   Satunnainen randomi: Jälkikäteen kammottaa ajatella neekereitä jotka kuolivat Afrikassa nälkään koska olin ahne ja vaadin laatua. Opettajani oli joku lesta tai semmoinen kiihkouskovainen, joka muuten käytti sanaa neekeri, suhtautui heihin vähättelevästi ja näinpäinpois. Biologiassa hän kyllä kertoi evoluutioteoriasta, mutta en ole varma kuinka hankalan sisäisen taistelun takana se mahtoi olla.
   Tässäkin täytyi siis ottaa lestadiolaisuus esille, vaikkei kyseinen asia liittynyt aiheeseen, joka on tietääkseni ruoka. Ihmisiä me "lestatkin" olemme ja elän itsekin onnellista elämää. Ei tämä kovin mukavaa ole, kun esimerkiksi heti, jos tapahtuu jotain negatiivista lestadiolaisen toimesta, media korostaa sitä paljon. Ja heti uutisten kommenteissa on todella moni vainoamassa koko joukkoa. Ne ovat vain yksittäisiä tapauksia, joita ilmenee myös muualla kuin lestadiolaisten keskellä, mutta silloin ei uutisointi ole samanlaista. Anteeksi pieni purkautumiseni, joka eksyi aiheesta. Ärsyttää tällainen. Argh. Mokaa kommentoiden, ensimmäisen kuvan annos ei näytä kyllä täyttävän ruoan tehtävää, joka on ravita ihminen. Tuollahan ei pysyisi nälkä edes muutamaa minuuttia. Tai sitten olen vain ymmärtänyt väärin tämän gourmet'n idean.

   Lainaa

  47. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Vai ajatellaan mitä lautaselle laitetaan? Simpukka erittäin pahoin palanut :o

   Lainaa

  48. Tulos: +15 (31 ääntä)
   No kyllähän tuo kampasimpukka on palanut. Ja toiseksi, en ole ikinä ymmärtänyt tuota sylkeä. Voi olla hyvän makuista ja varmasti onkin, mutta koska näyttää syljeltä ei tee edes mieli maistaa.

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (14 ääntä)
   En nää ekassa mitään mokaa

   Lainaa

  50. Satunnainen randomi 7.4.2015 18:28
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Pena: Tässäkin täytyi siis ottaa lestadiolaisuus esille, vaikkei kyseinen asia liittynyt aiheeseen, joka on tietääkseni ruoka. Ihmisiä me “lestatkin” olemme ja elän itsekin onnellista elämää. Ei tämä kovin mukavaa ole, kun esimerkiksi heti, jos tapahtuu jotain negatiivista lestadiolaisen toimesta, media korostaa sitä paljon. Ja heti uutisten kommenteissa on todella moni vainoamassa koko joukkoa. Ne ovat vain yksittäisiä tapauksia, joita ilmenee myös muualla kuin lestadiolaisten keskellä, mutta silloin ei uutisointi ole samanlaista. Anteeksi pieni purkautumiseni, joka eksyi aiheesta. Ärsyttää tällainen. Argh. Mokaa kommentoiden, ensimmäisen kuvan annos ei näytä kyllä täyttävän ruoan tehtävää, joka on ravita ihminen. Tuollahan ei pysyisi nälkä edes muutamaa minuuttia. Tai sitten olen vain ymmärtänyt väärin tämän gourmet’n idean.
   Mitenkähän tämän nyt muotoilisi. Tunnen mukavia ja onnellisia tai ainakin sen oloisia uskovaisia, useamman lahkon piiristä. Sitten on niitä jotka ovat tosi ahdistuneita ja helvetinpelkoisia ja kokevat onnistuvansa taivaskelpoisina ihmisinä vasta kun ovat tartuttaneet maailmantuskansa toisiin ihmisiin ja sekaantuneet heidän elämäänsä joka asiassa. Tämä opettaja kuului lähemmäs jälkimmäistä ääripäätä. Palaan siihen ruokaan. Oppi oli varmaan hyvästä, mutta mauttoman spagetin nieleskely ja verensekaisen spagetin yökkiminen ei ollut kivaa. Kuulemma olin vain kranttu ja liian hyvään tottunut, sekä ahne, ja ahneen loppu on kurja. Kouluruoassa ei ollut vikaa. Kai.

   Lainaa

  51. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Tuosta ekasta kuvasta tuli mieleen sairastamani noro... Tuota keltasta tulee sen vihreän nesteen jälkeen.

   Lainaa

  52. jaettu ruoka 7.4.2015 21:08
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Mielestäni tuo jälkeisemmän postauksen ruoka vitsi oli hauska, sillä ala-asteella ollessani ruokalassa oli kyltti ruokaroska-astian yläpuolella jossa kerrottiin kaikkien ruokien menevän sioille vaikka en maalla asunutkaan. Joten vastaus "sikojen ruoka tarjoillaan ämpäristä" menisi yksiin lapsuusmuistoni kanssa oli se totta tai ei ja hieman hymyilyttää.

   Lainaa

  53. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Koululainennn: No meillähän ammattikoulussa on ihan laaturuokaa, kaikki tehdään itse, salaattibuffet ja keittolounas, sekö erikseen kasvissyöjille + saattaa olla paria erilaista ruokaa tarjolla + erilaisia leipiä, satunnaisesti itseleivottuja ja on myös jälkiruokaa ja kahvia. Eikä mittää valittamista!
   Samoja kokemuksia täälläkin. Yläasteella ruoka oli ihan ok, mutta ammattikoulussa se oli oikeasti hyvää. Ala-asteella valkokastikkeessa keitettyä ja vanhuuteen kuollutta tappelukukkoa kutsuttiin kanaviillokiksi. Saman nimistä apetta oli tarjolla niin ammattikoulussa, kuin armeijassakin, mutta ulkonäkö, maku ja tekstuuri kuitenkin oli kuin toisesta maailmankaikkeudesta. On jopa hieman ikävä kyseistä laitosruokaa.

   Lainaa

  54. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Arttu: Kyllähän tuollainen 9 ruokalajin ateria monelle liian hieno. Eri asia kuitenkin on, kannattaako sitä olla heti julistamassa ympäriinsä.
   miksei saa olla julistamassa? kai sitä ihminen saa laittaa kuvia mistä haluaa, heti jos jollakin on jotain parempaa kun toisella, pitää siitä olla hyshys ettei muille tuu paha mieli.

   Lainaa

  55. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Koululainennn: No meillähän ammattikoulussa on ihan laaturuokaa, kaikki tehdään itse, salaattibuffet ja keittolounas, sekö erikseen kasvissyöjille + saattaa olla paria erilaista ruokaa tarjolla + erilaisia leipiä, satunnaisesti itseleivottuja ja on myös jälkiruokaa ja kahvia. Eikä mittää valittamista!
   meilläkin oli! ja oli joskus kahtakin lajia mistä valita :) ite tykkäsin aina. mutta sitten kuitenki muut luokkalaiset valitti :o

   Lainaa

  56. badgehaunt 7.4.2015 23:07
   Tulos: -10 (10 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta… Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden (Useimmiten 0€ opiskelijalle) kouluruoka on kyllä erinomaista… Sitten voitte tulla valittamaan kouluruoasta, jos jostain muualta saatte parempaa sapuskaa yhtä halvalla!
   ehkä. mutta ala-asteella jossa olin sinne tuotiin joka päivä/joka toinen/joka viikko rekka jossa luki: laatu perunaa. Tiputin vahingossa 1. Pomppi pari kertaa kuin kumipallo.

   Lainaa

  57. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Eihän siinä, varmaankaan tavallisilla ihmisillä ei liioin ole mielikuvaa yhdeksän ruokalajin ateriasta, jollei siitä ole omakohtaista kokemusta, tai jos ei ole top cheffejä katsellut. Mutta ei sekään ole syy vähätellä. Kouluruuasta sen verran, että kyllä meillä amiksessa ja ammattikorkeassa on aina ollut pääsääntöisesti todella laadukasta ja monipuolista ruokaa. AMK:ssa siitä saa toki maksaa, mutta kun hinta-laatusuhde on näinkin hyvä, sen muutaman euron pulittaa oikein mielellään. Peruskoulusapuskoista ei ole niin tarkkoja muistikuvia, että osaisin niistä tarkasti sanoa mitään. Onhan ne kumiperunat ja jähmettyvä perunamuussi koettu itsekin.

   Lainaa

  58. Tulos: +3 (7 ääntä)
   uhh että tekis mieli bizoja!

   Lainaa

  59. Tulos: -22 (26 ääntä)
   Kuka vittu maksaa noin pienestä annoksesta? Itselläni ei tulisi ikipäivänä vatsa täyteen tuosta.

   Lainaa

  60. Tulos: +3 (21 ääntä)
   Mun koira on oksentanu to näköstä sappinestettä

   Lainaa

  61. Tulos: +9 (25 ääntä)
   Sinänsä aivan typerää valittaa annoksen koosta, etenkin jos kyseessä on yhdeksän ruokalajia. Tietenkin siinä voisi olla enemmän per lautasellinen, mutta noissa ravintoloissa nyt asiat menee järjestyksessä: ensin maku, sitten määrä. Tuon jälkeen on vielä sitten luultavasti kahdeksan eri annosta. Niiden jälkeen sitten voikin miettiä sitten tuliko syötyä hyvin, täyttävästi vai itsensä ähkyihin. Jos tavoitteena on saada maha täyteen mahdollisimman nopeasti, voi mennä sinne lähimmän nakkikioskin jonoon odottamaan. Jos taas haluaa kokea illallisen elämyksenä, mahdollisimman monella eri maulla, sinne ei kannata suunnata. Suunnatkaa ravintoloihin. Maksaahan se, mutta elämys on sen veroinen.

   Lainaa

  62. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Tuohan on aivan normaali ja täysjärkinen annos jos kyseessä on maistelulista jossa tulee uusi lautanen useinkin. Kuka haluaa edes yrittää syödä puolen tusinaa, tai tusinan, annosta? (Jos ei ole niin sitten, eh. Molempia on nähty ja kotiin meneminen nälkäisenäkin ketuttaa).

   Lainaa

  63. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Tuo näyttää aivan mun koiran oksennukselta ...

   Lainaa

  64. Tulos: +3 (19 ääntä)
   No kyllä on aikamoista v***n snobailua taas Wilmalla. "Mä syön kulturellimmin kuin te köyhät" Just joo. Tukehdu kampasimpukkaas.

   Lainaa

  65. Tulos: -7 (17 ääntä)
   M: Tämähän on tosi koulukohtaista, ruuan laatu siis. Meillä peruskoulussa oli vielä ihan ok:ta ruokaa (mitä kasvisruokaa ei ollut mahdollista saada edes yläasteella, eli lihapäivinä piti elää salaatilla), mutta toisen paikkakunnan lukiossa ruuan laatu laski paljon. Etenkin kasvisruoka oli siellä aivan järkyttävää, kaikki maistui (ja näytti) ihan samalle, olipa kyse sitten keitosta, padasta, kiusauksesta, pihveistä tai kastikkeesta. Olisit syöny vaan sitä lihaa kun koulus niin olisit oppinut syömään kunnolla ja terveellisesti jotta ei tarttisi sain hävetä.

   Lainaa

  66. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Meil oli kouluruoka pari vuotta sitten jopa hyvää. Toissavuoden (syksy/joulu?) se lähti niin kovaan alamäkeen, että en ihmettele jos jotkut sanoo kouluruuan olevan pahaa. Kalakuviot maistuu ei miltään, se 'valkosipulimajoneesi' niiden kanssa on ihan hirveetä kun siihen tuli jotain palasia. Hernekeitto muuttui ihan vetiseksi, jauhelihasta tuli huonosti kypsennettyä (oli vielä punaista kun sai lautaselle), nuudelit vai mitkä olikaan maistuu ihan jauholle, jauhelihakeitossa ei edes ole jauhelihaa! Sinne on tungettu jotain prklen herneitä, papuja ja porkkanoita. Jauhelihaa siinä ei kyllä ole nimeksikään... Siinä nyt muutama esimerkki.

   Lainaa

  67. Tulos: -2 (2 ääntä)
   kyl: Paljonko se nyt sitten maksaa?
   Varmaan useamman tonnin.

   Lainaa

  68. Kirpeä Ahven 15.3.2023 10:16
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Miarez_93: En kyllä ymmärrä, miten jotkut valittavat kouluruoasta... Oman muistini mukaan vielä ainakin kolme vuotta sitten lukiossa sapuska oli ihan hyvän laatuista ja täytti kaikki vaatimukset terveellisestä ateriasta. Toki koulussa ei voi jokapäivä olla sitä omaa lempiruokaa, mutta hintaansa nähden [...]
   Niitäkin on monenlaisia. Peruskoulussa muistelen että ruoka oli ok, ei ainakaan mitään traumoja jäänyt. Aikoinaan ammattikoulussa sen sijaan se oli järjestään jotain epämääräistä ällöttävää mössöä. Armeijassa ja sittemin AMK:ssa oli huippuruoat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ruoka, gourmet, kouluruoka, kuva, kampasimpukka