Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 99

Kielletään netti alaikäisiltä!
Kirpputorin löytöjä, osa 99

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 31 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +267 (369 ääntä)
      Sirkulla on kyl ihan liian kiree kukkahattu.

      Lainaa

    2. Tulos: +655 (669 ääntä)
      Alemman mokan keskustelu jatkui vielä hyvän tovin, ja joku mm. vannotti, ettei keskustelua saa lähettää feissarimokiin. Hups.

      Lainaa

    3. Tulos: +69 (107 ääntä)
      Haistanko kukkahatun?

      Lainaa

    4. Tulos: +360 (372 ääntä)
      Ohhoh, enpä ole tiennyt huuto.netissä shoppaillessani harrastavani K18-aktiviteettejä.

      Lainaa

    5. Tulos: +262 (272 ääntä)
      tyyppi: Sirkulla on kyl ihan liian kiree kukkahattu.
      Olisko Sirkku kuitenkin vaan hieman liian innokkaasti sisäistänyt tän maan kieltolakipolitiikan..

      Lainaa

    6. Tulos: -67 (145 ääntä)
      Eiköhän Sirkun väitteessä ole jotain perääkin. Ainakaan kovin arvokkaita tavaroita alaikäinen ei muistaakseni saanut laillisesti myydä eikä ostaa itse

      Lainaa

    7. Tulos: -83 (109 ääntä)
      Tulkitsin ekan mokan automaattisesti niin, että Sirkku kyseli saisiko hän alaikäisenä osallistua kaupankäyntiin kyseisessä kirppisryhmässä. "Täällä olis yks alaikäinen, saanko osallistua?" ...tosin siinä tapauksessa oletin Sirkun olevan noin 12, korkeintaan.

      Lainaa

    8. Tulos: -28 (78 ääntä)
      Joonatan on taas oiva esimerkki näistä elämäm koulu -oppilaista. Menisi töihin.

      Lainaa

    9. Tulos: +284 (298 ääntä)
      Alemman kuvan moka on kyllä se et joku on ostanut 32Gb muistikortin 89€:lla.

      Lainaa

    10. Tulos: +88 (104 ääntä)
      Ehkäpä?: Eiköhän Sirkun väitteessä ole jotain perääkin. Ainakaan kovin arvokkaita tavaroita alaikäinen ei muistaakseni saanut laillisesti myydä eikä ostaa itse
      Tuo on tulkinnanvarainen asia. Lain mukaan 15 vuotta täyttänyt saa päättää itse, mitä tekee omalla työllään ansaitsemillaan rahoilla. Toisaalta taas alle 18-vuotias ei saa yleisesti ottaen voi tehdä sopimuksia (joitakin poikkeuksia on), ja onhan kaupankäyntikin sopimusten tekoa. Jos kyseessä on normaalihintainen tuote ja 15-vuotias lapsi käyttää hallinnassaan olevia rahoja, niin pääsääntöisesti hän saa ostoksensa tehdä. Käytännössä kuitenkin vanhemmat voivat tulla perumaan kaupan, jos lapsi on vaikka varastanut rahat vanhempiensa lompakosta. Kirpputorikauppa on normaalisti sen suuruista, ettei sitä tarvitse alaikäisiltä kieltää. Ostajalla pitää kuitenkin olla sen verran järkeä, ettei lähde alaikäisiltä ostamaan uutta tavaraa ilman tutkimista.

      Lainaa

    11. Tulos: -24 (66 ääntä)
      Nuorisotyöttömyys selittyy sillä, ettei nuoret voi mennä lähellekään kaikkiin yrityksiin töihin, kun myyminen on k-18. :/

      Lainaa

    12. Seppo Saviniemi 24.3.2015 8:42
      Tulos: +55 (71 ääntä)
      Sirkku sen todisti, holhousvaltio toimii. Ei riitä, että valtio holhoaa kun tietyt ihmiset ovat innolla holhoamassa mukana.

      Lainaa

    13. Tulos: +140 (144 ääntä)
      Mä kauhistelen täällä lähinnä muistikortin hintaa...

      Lainaa

    14. Tulos: +150 (152 ääntä)
      Mestarivaras Joonatan ensimmäisessä seikkailussaan, Joonatan ja Mutsin Muistikortti. Ei tästä suurta kirjamenestystä taida tulla, mutta hyvin suurella todennäköisyydellä seikkailut jatkuvat.

      Lainaa

    15. yli opisto hörho 24.3.2015 11:14
      Tulos: +89 (105 ääntä)
      Ylempään mokaan sen verran, että kätevästi leikattu kommenttiosio poikki ennen kuin nuo jo tuossa kommentoineet alkoivat haukkumaan ja vittuilemaan kysymyksen tekijälle. Mun mielestä tuossa nyt ei sinänsä ollut mitään kovin kummallista, kysymys kuin kysymys, silloin kun pari kk sitten sen luin paikkakuntani facebook-kirpparisivulla. Jos se koko kommenttiketju olisi jäänyt tuohon, niin olisihan sen ehkä mokiin voinut lähettää. Mutta kun tosiaan siihen tuli joku 100 vastausta joista 90% oli tyyliin "Vittu sä olet tyhmä vitun kukkahattu!", jo senkin jälkeen kun kysyjä itse oli pahoitellut kysymystään. Taas nämä internetin parhaimmat puolet.

      Lainaa

    16. Tulos: +89 (95 ääntä)
      Joonatan lienee lapsi -vai miksi muuten äidin kommentti "karkuteillä"..
      Mauno: Joonatan on taas oiva esimerkki näistä elämäm koulu -oppilaista. Menisi töihin.

      Lainaa

    17. Prööt sanoi aivopieru 24.3.2015 13:07
      Tulos: +25 (33 ääntä)
      Antero: Alemman kuvan moka on kyllä se et joku on ostanut 32Gb muistikortin 89€:lla.
      89€ oli ihan edullinen hinta. Muistikorteissa on muitakin ominaisuuksia kuin koko ja nuo Sandiskin PRO-kortit ovat hyvin hintavia. Esim. Verkkokaupassa 16Gb kortti maksaa tällä hetkellä satasen. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/47202/dsrkg/Sandisk-Extreme-PRO-16GB-UHS-II-U3-SDHC-muistikortti

      Lainaa

    18. Tulos: +7 (37 ääntä)
      erkki: Joonatan lienee lapsi -vai miksi muuten äidin kommentti “karkuteillä”..
      Tai ehkä pikemminkin vain nuori alaikäinen. Monet nuoret käy töissä ja ansaitsee rahaa jolla saa ostettua tavaroita. Varkaus ei kyllä kannata. Siksi totesin että menisi töihin, jotta voisi ostaa itselleen tavaroita. Tai menisi aluksi ainakin kotiin.

      Lainaa

    19. Tulos: +45 (55 ääntä)
      yli opisto hörho: Ylempään mokaan sen verran, että kätevästi leikattu kommenttiosio poikki ennen kuin nuo jo tuossa kommentoineet alkoivat haukkumaan ja vittuilemaan kysymyksen tekijälle. Mun mielestä tuossa nyt ei sinänsä ollut mitään kovin kummallista, kysymys kuin kysymys, silloin kun pari kk sitten sen luin paikkakuntani facebook-kirpparisivulla. Jos se koko kommenttiketju olisi jäänyt tuohon, niin olisihan sen ehkä mokiin voinut lähettää. Mutta kun tosiaan siihen tuli joku 100 vastausta joista 90% oli tyyliin “Vittu sä olet tyhmä vitun kukkahattu!”, jo senkin jälkeen kun kysyjä itse oli pahoitellut kysymystään. Taas nämä internetin parhaimmat puolet.
      Sirkku parka, jos noin. Eihän ole mitenkään typerää kysyä jos ei tiedä; typeryyteen päästään sitten kun ei uskota vastausta vaan aletaan vänkäämään että ette te räkänokat mitään tiedä kun kumminkaiman serkun lemmikkikäki sanoo ihan muuta ja se on ASIJAN TUNTIA (sic). Tai sitten jos kysytään helposti googlattavaa vastausta FB-kavereilta -jos ryhmän säännöt kiinnostavat niin se ryhmähän lie paras paikka kysyä? Toivottavasti löysi sympaattisemman porukan.

      Lainaa

    20. ontelosorsa 24.3.2015 18:53
      Tulos: +41 (47 ääntä)
      Antero: Alemman kuvan moka on kyllä se et joku on ostanut 32Gb muistikortin 89€:lla.
      Tiedoksi, että 89 euroa voi olla 32GB muistikortista hyvinkin edullinen hinta, ja tuon kortin tapauksessa näin onkin. Jos vilkaiset pakettia tarkemmin, huomaat siinä mainittavan kirjoitusnopeuden 95MB/s kun normikortit on useimmiten tehty halpispiireistä eivätkä jaksa kirjoittaa kymmentäkään megatavua sekunnissa. Mihinkö tällaisia sitten tarvitaan kun se oma pokkarikamera pärjää ihan hyvin vitosen muistikortilla? Mm. siihen, että voidaan kuvata pakkaamatonta videota myöhemmin käsiteltäväksi. Kalliidenkin harrastajakameroiden tuottama video on usein hyvin voimakkaasti pakattua mm. jotta käyttäjän ei ole pakko ostaa näitä kalliita kortteja mutta pakkausprosessissa hukkuu kuvamateriaalista yksityiskohtia ja pakkaamatonta videota pystyy jälkikäteen muokkaamaan huomattavasti paremmin kuin pakattua.

      Lainaa

    21. Tulos: +29 (37 ääntä)
      Ensimmäisen mokan ensimmäisiin kommentteihin viitaten muistutan yhdyssanojen tärkeydestä. Alaikäisen myynti ilmoitus / Alaikäisenmyynti-ilmoitus / Alaikäisen myynti-ilmoitus

      Lainaa

    22. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Sannni: Sirkku parka, jos noin. Eihän ole mitenkään typerää kysyä jos ei tiedä; typeryyteen päästään sitten kun ei uskota vastausta vaan aletaan vänkäämään että ette te räkänokat mitään tiedä kun kumminkaiman serkun lemmikkikäki sanoo ihan muuta ja se on ASIJAN TUNTIA (sic). Tai sitten jos kysytään helposti googlattavaa vastausta FB-kavereilta -jos ryhmän säännöt kiinnostavat niin se ryhmähän lie paras paikka kysyä? Toivottavasti löysi sympaattisemman porukan.
      Minun huomioni kiinnitti Sirkun kaksi viimeisintä lausetta huutomerkein varusteltuna. Saattaa mennä spekuloinnin puolelle mutta minusta vaikutti ihan siltä että Sirkku ei pelkkää hyväntahtoisuttaan halunnut saada alaikäiseltä myyntilupaa pois ryhmän sisältä. Jos tämä pitää paikkansa niin ei se Sirkku itsekään erityisen sympaattinen taida olla.

      Lainaa

    23. Tulos: +3 (9 ääntä)
      T: Alemman mokan keskustelu jatkui vielä hyvän tovin, ja joku mm. vannotti, ettei keskustelua saa lähettää feissarimokiin. Hups.
      Minä sanoin yhdelle keskustelun osanottajalle etten lähetä tänne, joku muu kuitenkin otti aiemmasta kommentistani idean ja lähetti tänne :D

      Lainaa

    24. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Antero: Alemman kuvan moka on kyllä se et joku on ostanut 32Gb muistikortin 89€:lla.
      Sulle ei vissiin kauheesti sano esimerkiksi noi nopeudet paljoa? Googlasin juuri vastaavilla tiedoilla niin verkkokaupassakin maksaa sen 70€.. Että kyllä nuo korkealaatuisille kameroille tehdyt kortit tuppaa maksamaan.

      Lainaa

    25. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Ymmärränkö nyt siis alemman mokan kuitin oikein? Joonatan ei ole oikeesti maksanut kortista mitään vaan vaihtanut 2x 50€ ostosta muistkorttiin ja saanut jopa rahaa takaisin 1€?

      Lainaa

    26. Prööt sanoi aivopieru 26.3.2015 10:44
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Hmmm….: Ymmärränkö nyt siis alemman mokan kuitin oikein? Joonatan ei ole oikeesti maksanut kortista mitään vaan vaihtanut 2x 50€ ostosta muistkorttiin ja saanut jopa rahaa takaisin 1€?
      Kyllä, vaihtoi äidiltä pöllityn kameran ja objektiivin muistikorttiin ja mikrokuituliinaan.

      Lainaa

    27. Tulos: +5 (7 ääntä)
      Selasin kerran huuto.netissä yhden myyjän kommenttikeskusteluja. Oli sitten näköjään käynyt näin, että alaikäinen oli tietoisesti häneltä ostanut pornoa ja sitten laittanut negatiiviset kommentit "vitun homo kun myyt alaikäselle pornoa!!11" Ei muuten oikeastaan liity tähän keskusteluun, mutta tuli alaikäisistä mieleen. Muuten olen kyllä ihan samaa mieltä, että ei tarvitse olla k-18 ikärajoja nettiostamiseen ja -myymiseen.

      Lainaa

    28. Tulos: -3 (3 ääntä)
      Prööt sanoi aivopieru: 89€ oli ihan edullinen hinta. Muistikorteissa on muitakin ominaisuuksia kuin koko ja nuo Sandiskin PRO-kortit ovat hyvin hintavia. Esim. Verkkokaupassa 16Gb kortti maksaa tällä hetkellä satasen. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/47202/dsrkg/Sandisk-Extreme-PRO-16GB-UHS-II-U3-SDHC-muistikortti
      Linkkaamasi kortti on huomattavasti nopeampi kuin mokassa näkyvä, 280MB/s vs 95MB/s. Halvin vastaava ~50€ pikaisella googletuksella. Eli ei tuo 89€ mikään edullinen hinta ole. http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=73361

      Lainaa

    29. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Tuli sitä itsekin alaikäisenä myytyä ja ostettua tavaraa netin kautta ihan siinä missä nyttenkin. Maksaminen oli vaan tuskallisempaa kun mutsi ei antanut verkkopankkitunnuksiani omaan käyttööni kuin vasta 18v-synttäripäivänäni. :D

      Lainaa

    30. Prööt sanoi aivopieru 26.3.2015 23:02
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Jessejee: Linkkaamasi kortti on huomattavasti nopeampi kuin mokassa näkyvä, 280MB/s vs 95MB/s. Halvin vastaava ~50€ pikaisella googletuksella. Eli ei tuo 89€ mikään edullinen hinta ole. http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=73361
      Kappas, yllättävän halpa hinta. Mutta koitappa tyrkyttää tuohon verkkokauppaan vanhaa kameraa vaihdossa...

      Lainaa

    31. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Eikö kukaan tajunnut tuota ensimmäistä? Lukekaahan Aappon kommentit uudestaan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, äiti, poika, kuva, muistikortti, alaikäinen, ikäraja, K-18, Rajala Pro Shop, karannut, hatkat