Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Minkä värinen on persikka?

  Mies laitetaan ostamaan persikan värinen mekko. Ja pieleen menee.
  Suurenna näkymä
  Minkä värinen on persikka?

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 96 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +792 (982 ääntä)
   on ihan fakta et naiset näkee enemmän värejä kuin miehet. terveisin kuvakkeeni-on-fuksia-eikä-pinkki

   Lainaa

  2. Tulos: +422 (498 ääntä)
   Miehillä esiintyy värisokeutta enemmän kuin naisilla... Selittänee vähän kans tätä.

   Lainaa

  3. Tulos: +579 (667 ääntä)
   Eihän tuo viimeinen mekko ole pinkki ollenkaan. Liian kylmä/siniseen taittava sävy, olkoon siis magenta tai fuchsia. Ja jos halutaan määritelmä persikanvärisestä (peach), yksinkertaisimmillaan se olisi vaaleanpunaiseen taittava oranssi, rajatapauksissa toisin päin. t. Värinörtti

   Lainaa

  4. Arthur Brown 6.1.2015 2:39
   Tulos: -170 (532 ääntä)
   hillevi: on ihan fakta et naiset näkee enemmän värejä kuin miehet. terveisin kuvakkeeni-on-fuksia-eikä-pinkki
   Naisilla on vain pakonomainen tarve keksiä uusia nimiä vanhoille väreille ja jakaa värit mielipuolisemmin. Esimerkiksi antamasi pinkki on naisten mielestä jotain ihan muuta kuin miesten (ts. eri tavoin sävytettyjä "vaaleanpunaisia"). Sen sijaan miehet saavat kyllä absoluuttisesti oikean värin selville... ;-) Kuvakkeesi perusväri on #F71090, jos jätetään rajapehmennykset pois. Tuo ei ole fuksiaa (aka. magenta, eli #FF00FF), eikä myöskään hot pinkiä (#FF69B4), eli "naisten pinkkiä". Lähimpänä nimetyistä väreistä lienee deep pink (#FF1493). Kuvakkeesi lopulta on kuin onkin pinkki, joka on tarkemmalta sävyltään deep pink. :-) nimim. oma kuvakkeeni on lähes verenpunainen!

   Lainaa

  5. Tulos: -115 (391 ääntä)
   hillevi: on ihan fakta et naiset näkee enemmän värejä kuin miehet. terveisin kuvakkeeni-on-fuksia-eikä-pinkki
   Vai olisiko kuitenkin kyse siitä että naiset nimeävät joka sävyn ja vivahteen eri nimellä, ja miehet käyttävät perusvärin nimeä.. Kyllä mä erotan tosta värikartasta kaikki eri sävyt, ja käyttäisinkin osaa niistä, mut aika moni on riittävän lähellä toisiaan että niitä voi samaksi väriksi kutsua.kyse on kiinnostuksesta, ei värinäöstä. Että jos ei nyt femakko turhaan nostais omaa häntäänsä siellä.

   Lainaa

  6. Tulos: +333 (409 ääntä)
   Sitä en kyllä nyt ymmärrä että miten Lasse oikein näkee nuo kaksi ekaa mekkoa pinkkinä.

   Lainaa

  7. Tulos: +59 (233 ääntä)
   Lasse on selvästikin käynyt elämän koulun väriopit

   Lainaa

  8. Tulos: -126 (248 ääntä)
   hillevi: on ihan fakta et naiset näkee enemmän värejä kuin miehet. terveisin kuvakkeeni-on-fuksia-eikä-pinkki
   Ei ole, samanlaiset silmät on miehillä ja naisilla ainakin kun viimeksi tarkistin. Naisilla voi olla jokin taipumus erotella ja nimetä värisävyjä enemmän toisistaan kuin miehet tosin.

   Lainaa

  9. Tulos: +45 (53 ääntä)
   Mulla on aina hirveä riita ja taistelu mikä on vihreää ja mikä sinistä ja kumpaa se on enemmän. ... "sinivihreä" ois tylsä vaihtoehto.

   Lainaa

  10. Tulos: +227 (265 ääntä)
   Bethos: Ei ole, samanlaiset silmät on miehillä ja naisilla ainakin kun viimeksi tarkistin. Naisilla voi olla jokin taipumus erotella ja nimetä värisävyjä enemmän toisistaan kuin miehet tosin.
   Mitkähän ne tarkistusmetodisi? Pikaisella tarkistuksella ainakin City University of New York olisi varmasti kiinnostunut tuloksistasi sillä ainakin siellä on päädytty tulokseen että naiset erottavat värejä paremmin kuin miehet, mahdollisesti asiaa on sittemmin joku muukin testaillut. Englanniksi löytyy asiasta ainakin National Geographic lehdeltä ja terveysjulkaisuista. Myös värisokeus on miehillä yleisempää kuin naisilla. Mutta nimimekeillä Bethos ja Jimbo suomalaisella huumorisivun kommenttiosiossa on asiasta ihan oma tutkimus joka todistaa väitteet vääriksi? ;-) Ja mitä tulee nimeämiseen niin onhan se pakko nimetä jos sen näkee ja/tai jos se on tärkeää oli kyse mistä hyvänsä. Eihän asioita pysty muuten mitenkään kuvailemaan toiselle ihmiselle jos niille ei ole omia sanoja. Ainakin voi edes yrittää vaikkei näkemys syystä tai toisesta oikein kohtaisikaan.

   Lainaa

  11. Tulos: +221 (249 ääntä)
   Ei kai tuossa mitään muuta vikaa ole kuin se, että tää Lasse-tyyppi kertakaikkiaan on sitä mieltä että hän on oikeassa ja kaikki muut väärässä, vaikka oikeasti tässä tapauksessa kannattaisi vain todeta, että "kylläpä te ajattelette vaikeasti" ja jättää asia siihen. Saahan sitä tietysti kiukutella yleisesti vakiintuneita värinimityksiä ihan niin paljon kuin tahtoo, mutta mitään järkeä siinä ei ole.

   Lainaa

  12. Tulos: +41 (51 ääntä)
   Bethos: Ei ole, samanlaiset silmät on miehillä ja naisilla ainakin kun viimeksi tarkistin. Naisilla voi olla jokin taipumus erotella ja nimetä värisävyjä enemmän toisistaan kuin miehet tosin.
   http://www.smithsonianmag.com/science-nature/where-men-see-white-women-see-ecru-22540446/

   Lainaa

  13. Tulos: +151 (161 ääntä)
   Mäkin olen jostain kuullut että naiset näkee enemmän värejä. Varma en ole. Mutta fakta on että ihmiset näkee värit erilaisina, johtuen silmien hienonhienoista erilaisista rakenteista. Joten väriasioista voi kiistellä yhtä vähän kun makuasioista, ihmiset näkevät värit eritavalla. Näin on lukion biologian kurssilla minulle opetettu? Myös vaikuttaa paljon miten värit on itse oppinut. Myös ikä vaikuttaa paljon. Sain vanhemmilta joululahjaksi hennon vaaleanpunaisen paidan (on myös ystävieni mielestä vaaleanpunainen) vanhempieni mielestä ruskean harmaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +128 (144 ääntä)
   Jimbo: Kyllä mä erotan tosta värikartasta kaikki eri sävyt, ja käyttäisinkin osaa niistä, mut aika moni on riittävän lähellä toisiaan että niitä voi samaksi väriksi kutsua.kyse on kiinnostuksesta, ei värinäöstä. Että jos ei nyt femakko turhaan nostais omaa häntäänsä siellä.
   Kylläpä provosoiduit, rauhoitu! Kaikki on ihan hyvin. :) Naisillahan sanotaan kehittyneen parempi värinäkö ihmisten metsästäjä-keräilijä -menneisyyden vuoksi (ja sellainen mindset meillä on vieläkin, ympäristö on vain muuttunut noista ajoista). Naiset vastasivat enemmän keräilystä: syötävien kasvien, lääkekasvien, sienten yms. tunnistamisessa pienet sävyerot saattavat olla hyvin tärkeitä. Naisten värinäkö sitten kehittyi/erikoistui ajan mittaan. Vrt. koiranputki (hyötykasvi) - myrkkykatko mustikka - sudenmarja (vain marjat ovat sekoitettavissa keskenään) :)

   Lainaa

  15. Tulos: -30 (76 ääntä)
   Töyssy: Sitä en kyllä nyt ymmärrä että miten Lasse oikein näkee nuo kaksi ekaa mekkoa pinkkinä.
   Jos ei ole värien nimiin perehtynyt, niin noita voi helposti kutsua vaaleanpunaiseksi. Ainakin omasta mielestä pinkki ja vaaleanpunainen ovat sama asia, koska ovat riittävän lähellä toisiaan. Tietenkin tähän liittyy myös sitä, että kulttuurissa miehet ovat aina vähemmän perehtyneitä väreihin ja kankaisiin ja vaatteisiin ja värien tunnistaminen on "naisten ja homojen hommaa". Olen itse mies, enkä kyllä noista kahdesta ensimmäisestä mekosta voi väittää kuin että ovat vaaleanpunaisia.

   Lainaa

  16. Hölömörkö 6.1.2015 9:34
   Tulos: +122 (132 ääntä)
   Mun käsittääkseni naisten värisilmän kehitys juontuu jostain keräilykaudelta ja ihan loogisista syistä. Miehet metsästivät ja naiset keräsivät marjoja, sieniä ja muuta ravintoa. Tällöin kehittynyt värisilmä ja eri sävyjen erottelu oli ensiarvoisen tärkeää, jotta pystyi erottamaan syötävät ja myrkylliset lajikkeet toisistaan ja myöskin kypsyysasteen, joka myös vaikutti käytettävyyteen.

   Lainaa

  17. Tulos: +94 (104 ääntä)
   Joskus toisinkin päin. Ex-mies aina valitti mulle kun puhuin maallisen yksinkertaisesti vaikka sinisestä kun se olisi tosiasiassa ollut joku apinanperskarvanpunaista jäljittelevä päärynä. Minä en kyllä ymmärrä noita sävyjä alkuunkaan. Näen kyllä selkeän sävyeron ja ymmärrän, että ne selkeyttä varten on nimetty kaikki erikseen mutta ei vaan mun yksinkertaisiin aivoihin mene.

   Lainaa

  18. Tulos: -50 (100 ääntä)
   pimpistä voi sanoa että se on lohenpunainen. avattuna.

   Lainaa

  19. Tulos: +153 (153 ääntä)
   Kuka tahansa joka on joskus syönyt lohta tai nähnyt sitä kaupassa, tietää että lohi on SISÄLTÄ sellanen punertavan ja oranssin väliltä. Että tossa sanassa "lohenväri" on ihan päivänselvä logiikka takana.

   Lainaa

  20. Tulos: +27 (49 ääntä)
   Murmeli: Joskus toisinkin päin. Ex-mies aina valitti mulle kun puhuin maallisen yksinkertaisesti vaikka sinisestä kun se olisi tosiasiassa ollut joku apinanperskarvanpunaista jäljittelevä päärynä. Minä en kyllä ymmärrä noita sävyjä alkuunkaan. Näen kyllä selkeän sävyeron ja ymmärrän, että ne selkeyttä varten on nimetty kaikki erikseen mutta ei vaan mun yksinkertaisiin aivoihin mene.
   Sama juttu, viimeksi eilen paljastui että punaisena pitämäni toppini onkin joku anyylipedyylipetroolifasaaninvioletti. :')

   Lainaa

  21. Tulos: +86 (94 ääntä)
   Itse asiassa jotkut (huom. JOTKUT) naiset näkevät enemmän värejä kuin loput ihmiskunnasta. Tavallisesti ihmisillä on nimittäin silmissään kolmenlaisia värejä näkeviä tappisoluja, ja kaikki värisävyt aistitaan sitten erilaisina kolmen värin sekoituksina. Mutta noin 15 prosentilla naisista on geenimutaatio (jota tosiaan esiintyy vain naisilla), jonka ansiosta heillä on neljänlaisia tappisoluja, ja näiden ansiosta pystyvät siis näkemään paljon enemmän värisävyjä kuin ns. tavalliset ihmiset. Ja sitten on tosiaan ihan vain yksilöllistä vaihtelua siinä, miten värejä näkee tai mielessään kategorisoi - minä esimerkiksi näen tietyn vaaleansinisen sävyn yleensä vaaleanharmaana. En kuitenkaan ole värisokea. Lisäksi värien luokittelu on kulttuurisidonnaista. Eri kielissä on eri määrä värisanoja - on esimerkiksi kieliä, joissa on vain kaksi perusvärisanaa, esim. "keltainen" ja "vihreä" (joo en muista olivatko ne tarkalleen nuo värit, mutta periaate on tuo) - ja näillä sanoilla ilmaistaan kaikki mahdolliset värit. Vähemmän äärimmäisenä esimerkkinä esim. japanissa sana "aoi" tarkoittaa sekä sinistä että vihreää.

   Lainaa

  22. Tulos: -15 (49 ääntä)
   Kjegdfgg: Miehillä esiintyy värisokeutta enemmän kuin naisilla… Selittänee vähän kans tätä.
   No tällä nyt ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

   Lainaa

  23. Tulos: -17 (19 ääntä)
   Bethos: Ei ole, samanlaiset silmät on miehillä ja naisilla ainakin kun viimeksi tarkistin. Naisilla voi olla jokin taipumus erotella ja nimetä värisävyjä enemmän toisistaan kuin miehet tosin.
   Oon kuullut että mies näkee värit tummempina kuin nainen.

   Lainaa

  24. Tulos: -39 (57 ääntä)
   Haha, ihana sympaattinen Lasse :D

   Lainaa

  25. Tulos: +50 (78 ääntä)
   Hölömörkö: Mun käsittääkseni naisten värisilmän kehitys juontuu jostain keräilykaudelta ja ihan loogisista syistä. Miehet metsästivät ja naiset keräsivät marjoja, sieniä ja muuta ravintoa. Tällöin kehittynyt värisilmä ja eri sävyjen erottelu oli ensiarvoisen tärkeää, jotta pystyi erottamaan syötävät ja myrkylliset lajikkeet toisistaan ja myöskin kypsyysasteen, joka myös vaikutti käytettävyyteen.
   Paitsi että tuo on (pääosin miespuolisten) tutkijoiden omalla sukupuolinäkemyksellään kehittämä teoria, jota vastaan on sittemmin löydetty huomattavasti todisteita. Eli nykyisin pidetään hyvin todennäköisenä että myös naiset ovat sotineet ja metsästäneet.

   Lainaa

  26. Tulos: -22 (34 ääntä)
   Tuo muuten on violetti...

   Lainaa

  27. matemaatikko 6.1.2015 11:58
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Ongelmaan on helppo ratkaisu. Puhutaan epämääräisten kuvailujen sijaan väreistä nanometreinä eli niiden spektrin avulla.

   Lainaa

  28. Tulos: -9 (27 ääntä)
   Örrr: Kuka tahansa joka on joskus syönyt lohta tai nähnyt sitä kaupassa, tietää että lohi on SISÄLTÄ sellanen punertavan ja oranssin väliltä. Että tossa sanassa “lohenväri” on ihan päivänselvä logiikka takana.
   Niin jos se on kasvatettu sellaisella värjäävällä rehulla. Villi merilohi ei ole niin punaista.

   Lainaa

  29. värisokeako 6.1.2015 12:20
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Ei mene nämä perusväritkään enää minulla jakeluun. Yksikin kaveri väitti että oranssi on musta. En ymmärrä.

   Lainaa

  30. Tulos: -14 (48 ääntä)
   Eipäs nyt pussiteta kaikkia naisia tuohon samaan ryhmään jotka maanisesti nimeävät jokaista värisävyä uudelleen. Ei kaikki naiset mitään pilkunviilaja väri poliiseja ole, itse tykkään kanssa mennä tuolla helpommalla kaavalla.

   Lainaa

  31. Tulos: +56 (60 ääntä)
   mö lö: Niin jos se on kasvatettu sellaisella värjäävällä rehulla. Villi merilohi ei ole niin punaista.
   Kalamiehenä pakko kyllä sanoa että villi lohi on huomattavasti punaisempaa kuin kaupasta ostetut kasvatetut lohet.

   Lainaa

  32. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Olisko Lasse värisokea?
   Töyssy: Sitä en kyllä nyt ymmärrä että miten Lasse oikein näkee nuo kaksi ekaa mekkoa pinkkinä.

   Lainaa

  33. Tulos: -32 (64 ääntä)
   Taas todistettiin, että miehet ei kyllä ymmärrä perusasioista yhtään mitään.

   Lainaa

  34. Tulos: +77 (93 ääntä)
   http://scitechdaily.com/females-distinguish-colors-better-while-men-excel-at-tracking-fast-moving-objects/ Kyllä naiset ovat parempia erottelemaan värejä toisistaan. Hassua että tästäkin yritetään vääntää joku negatiivinen asia, "Naisilla on vain pakonomainen tarve keksiä uusia nimiä vanhoille väreille ja jakaa värit mielipuolisemmin." Pöh! Naiset yksinkertaisesti näkevät enemmän sävyjä kuin miehet, siksi erottelu.

   Lainaa

  35. Arthur Brown 6.1.2015 13:50
   Tulos: -22 (42 ääntä)
   MF: http://scitechdaily.com/females-distinguish-colors-better-while-men-excel-at-tracking-fast-moving-objects/ Kyllä naiset ovat parempia erottelemaan värejä toisistaan. Hassua että tästäkin yritetään vääntää joku negatiivinen asia, “Naisilla on vain pakonomainen tarve keksiä uusia nimiä vanhoille väreille ja jakaa värit mielipuolisemmin.” Pöh! Naiset yksinkertaisesti näkevät enemmän sävyjä kuin miehet, siksi erottelu.
   Tuon artikkelin tutkimuksiin on viitattu vaivaiset 13 & 14 kertaa (Google Scholariin Sex and vision I & II). Tämä tarkoittaa, että niitä ei yleisesti pidetä hyvinä ja viittauksen arvoisina, eli käytännössä tulokset voivat olla mahdollisia, joskin epätodennäköisiä. Vielä kun ottaa huomioon julkaisun impact-arvon (mitätön), niin tuota ei kannata missään tapauksessa julistaa absoluuttisena totuutena. Itse näkisin, että paljon todennäköisempi selitys on kulttuurinen. Naisilla on tarve kategorisoida värejä tarkemmin kuin miehillä, koska värit ovat keskimäärin tärkeämpiä naisille kuin miehille. Eri asia sitten, jos työskentelee alalla jossa värit ovat tärkeitä, kuten vaikkapa webbi-suunnittelijana. Tällöin alan sukupuolijakauman luulisi suosivan paremmin värejä näkevää sukupuolta JOS merkittävä ero olisi olemassa. Sinänsä on kyllä ihan oikein sanoa, että naiset näkevät värejä keskimäärin paremmin kuin miehet. Tämä toki johtuu siitä, että värisokeutta (ja sokeutta) esiintyy miehillä useammin kuin naisilla. Sen sijaan mediaani naisen ja miehen välillä ei liene järin suurta eroa.

   Lainaa

  36. Arthur Brown 6.1.2015 14:08
   Tulos: +10 (44 ääntä)
   Koko värihomman juju näkyy jo itse "mokassa". Kaikki normaalilla värinäöllä varustetut näkevät ja ymmärtävät että annetut väriesimerkit ovat eri värisiä, tällöin "vika" ei voi olla värien näkemisessä. Sen sijaan mokan mies voi aidosti todeta että kysessä on pinkin eri sävyt, mutta mokan naisilla haluaa nimetä haalea pinkin persikaksi tai helakan pinkin lohenpunaiseksi. Loppupeleissä pinkki on iso kasa värisävyjä (Wikipediasta löytyy muuten Shades of Pink artikkeli), joissa punainen väri on dominoivassa osassa, joten väri voi olla sekä pinkki että lohi, riippuen siitä kysytäänkö stereotyyppiseltä mieheltä tai naiselta. Oikeastaan, aivan samalla tavalla mihin tahansa erikoisaiheeseen – oli se värit tai frisbeekiekot – perehtyneen kanssa keskustelu voi olla turhauttavaa kun toinen ei ymmärrä puoliakaan niistä termeistä mitä itse käyttää. Esimerkkinä vaikkapa nuo frisbeet: Siinä missä toiselle kiekko voi olla vihreä ylivakaa draiveri, toiselle kiekko on limen värinen frisbee, jossa on terävät reunat.

   Lainaa

  37. Vahvempi sukupuoli 6.1.2015 14:52
   Tulos: +30 (64 ääntä)
   hillevi: on ihan fakta et naiset näkee enemmän värejä kuin miehet. terveisin kuvakkeeni-on-fuksia-eikä-pinkki
   On myös totta, että miehillä on suppeampi sanavarasto, huonompi kyky tunnistaa ja ilmaista omia ja toisen tunteita ja heikko hajuaisti. Nämä ominaisuudet eivät ilmeisesti ole metsästäjä-luolamiehille olleet tarpeen, kun on ihan riittänyt, että jonkin elävän eläimen saa kiinni, hengiltä ja raahatuksi luolalle. Naisväki on sitten jatkojalostanut tuotteen ja huolehtinut siitä, että se syödään tuoreena, ennenkuin se alkaa pilaantua ja haista. Miehen vahvuus ovat lihakset, naisen vahvuus aivot ja looginen ajattelu.

   Lainaa

  38. Tulos: +45 (53 ääntä)
   Blackman: Jos ei ole värien nimiin perehtynyt, niin noita voi helposti kutsua vaaleanpunaiseksi. Ainakin omasta mielestä pinkki ja vaaleanpunainen ovat sama asia, koska ovat riittävän lähellä toisiaan.
   Mielestäni pinkki ja vaaleanpunainen eivät todellakaan ole sama asia (ehkä joissain rajatapauksissa voi olla vaikea erottaa). Pinkki on voimakas väri (niin kuin tuo viimeinen mekko) ja vaaleanpunainen on taas tyttövauvojen väri, eli sellainen vaalea pastelliväri. :p

   Lainaa

  39. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Onko Pink Panther eli Vaalenpunainen Pantteri pinkki vai vaaleanpunainen?

   Lainaa

  40. Aa siantuntija 6.1.2015 15:45
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Asiaan mitenkään liittymättä, mutta myös eri kulttuurit näkevät värit eri tavalla. https://hlab.ee.tut.fi/hmopetus/vpsist-oppimateriaali/10-visuaalinen-suunnittelu/10-3-varien-merkitys

   Lainaa

  41. Tulos: -23 (45 ääntä)
   Olen varmaan mies. Minusta on ihan höpsöä ruveta nimittämään kaikkia sävyjä eri nimillä, tai ehkä se jossain vaatealalla on tarpeellista, mutta normaalissa elämässä lähinnä hankalaa. En mä ainakaan muista eri värisävyjen nimiä millään. Pinkki kun pinkki, on vaaleampia ja tummempia pinkkejä, silti ne on mullekin vaan pinkkejä.

   Lainaa

  42. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Rana: Eipäs nyt pussiteta kaikkia naisia tuohon samaan ryhmään jotka maanisesti nimeävät jokaista värisävyä uudelleen. Ei kaikki naiset mitään pilkunviilaja väri poliiseja ole, itse tykkään kanssa mennä tuolla helpommalla kaavalla.
   En minäkään tajua näistä nimityksistä puoliakaan mutta en pidä itseäni minään pilkunviilaajana, maanikkona ja poliisina jos tykkään että minun ei pitäisi saada jotain KELTAISTA jos pyydän jotain persikan väristä niinkuin voisi luulla Lassen vaimolle tässä käyneen.

   Lainaa

  43. Tulos: -12 (12 ääntä)
   Onko vatelma etelän hetelmä? nimim:epätietoinen Mut lime on hedelmä.

   Lainaa

  44. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Tohon vielä minkä värinen on koralli niin soppa on täydellinen :D

   Lainaa

  45. Tulos: -5 (9 ääntä)
   hups: Tohon vielä minkä värinen on koralliniin soppa on täydellinen
   Ei saa pitää hullua jännityksessä,KERRO JO!!!!!!

   Lainaa

  46. Naisen tapa AINA huonompi 6.1.2015 18:50
   Tulos: +37 (65 ääntä)
   MF:
   Ihan tuttua kauraa. Jos nainen ja mies tekevät jonkin asian erilailla, niin totta kai toisen on tehtävä se huonommin (naisen). "Eipäs nyt pussiteta kaikkia naisia tuohon samaan ryhmään jotka maanisesti nimeävät jokaista värisävyä uudelleen. Ei kaikki naiset mitään pilkunviilaja väri poliiseja ole, itse tykkään kanssa mennä tuolla helpommalla kaavalla." Tässä kommentissa käy ilmi yhden naisen halu erottautua "muista naisista" ns. miesten puolelle. Ei ole tähän ketjuun kuitenkaan vielä tainnut tulla keneltäkään viestiä, että "ei kaikki miehet ole pilkunviilaaja väripoliiseja, jotka maanisesti vaativat kaikkia värejä nimettävän sateenkaarenvärien mukaisesti".

   Lainaa

  47. Satunnainen randomi 6.1.2015 19:55
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   matemaatikko: Ongelmaan on helppo ratkaisu. Puhutaan epämääräisten kuvailujen sijaan väreistä nanometreinä eli niiden spektrin avulla.
   Ratkaisu tuo mukanaan sen ongelman että esimerkiksi tuo pinkki/fuksia/vaaleanpunainen... tai magenta... kuinka haluatte, ei sisällä yksittäistä aallonpituutta joka olisi aistittavissa tuon värisenä tai sinne päinkään. Tai jos pyrittäisiin stimuloimaan punaista ja sinistä tappisolua yhdellä aallonpotuudella vastaavassa suhteessa, näkisimme melko vihreän sävyn. Tarkkaan ottaen mikään tavallinen luonnon värisävy ei koostu yksittäisestä aallonpituudesta, mutta tuota magentaa varten tarvitaan vähintään kaksi. Määritellään siis värit jatkossa sen mukaan kuinka paljon niissä on mitäkin näkyvän spektrin aallonpituutta. Siitä helpommaksi ei enää mene.

   Lainaa

  48. EnJummarra 6.1.2015 20:29
   Tulos: -14 (28 ääntä)
   Örrr: Kuka tahansa joka on joskus syönyt lohta tai nähnyt sitä kaupassa, tietää että lohi on SISÄLTÄ sellanen punertavan ja oranssin väliltä. Että tossa sanassa “lohenväri” on ihan päivänselvä logiikka takana.
   Eikös tolla logiikalla persikka pitäisi juurikin olla keltainen, koska se on keltainen SISÄLTÄ. Eli tässä ei selkeesti ole päivänselvästä logiikasta jälkeäkään kun persikka on valittu nimeksi värille.

   Lainaa

  49. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Itsehän olen aina miettinyt miksi mintunvihreä väri ei ole lähelläkään sitä vihreää millainen minttu on oikeasti...

   Lainaa

  50. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Laitetaanko naiset nimeämään työkaluja, vaikkapa vain erilaisia ruuvimeisseleitä?

   Lainaa

  51. Tulos: -14 (30 ääntä)
   Naisen tapa AINA huonompi: Ihan tuttua kauraa. Jos nainen ja mies tekevät jonkin asian erilailla, niin totta kai toisen on tehtävä se huonommin (naisen). “Eipäs nyt pussiteta kaikkia naisia tuohon samaan ryhmään jotka maanisesti nimeävät jokaista värisävyä uudelleen. Ei kaikki naiset mitään pilkunviilaja väri poliiseja ole, itse tykkään kanssa mennä tuolla helpommalla kaavalla.” Tässä kommentissa käy ilmi yhden naisen halu erottautua “muista naisista” ns. miesten puolelle. Ei ole tähän ketjuun kuitenkaan vielä tainnut tulla keneltäkään viestiä, että “ei kaikki miehet ole pilkunviilaaja väripoliiseja, jotka maanisesti vaativat kaikkia värejä nimettävän sateenkaarenvärien mukaisesti”.
   Elikkäs.. naiset ja miehet tekevät jutut eri tavalla, se on tosiaan tuttua. Naisen tapa on aina väärä? Ja jos nainen tekee jotain niinkuin miehet, niin sekin on väärin? Ainakin jos kyse on yksittäistapauksesta, mutta entä jos suurin osa naisista tekee asian juuri samoin kuin miehet, onko miesten tapa silloin väärä? Pitäisikö miesten tällöin siirtyä tekemään asiat niinkuin olettavat naisten tekevän? Ai jaa, mut siksi meillä varmaan onkin nykyään niin paljon näitä sukupuoli-indentiteetiltään rajatapauksia, jotka ovat kyllä muutoin fysiikaltaan ihan terveitä nuoria miehiä. Taitaa olla feminismin seurauksia... Naisen tapa on todellisesta huonommuudesta riippumatta aina väärä, kun eletetään miesten maailmassa. Ihan vain siksi kun aika iso osa miehistä on niin hemmetin pölöjä ja paksukalloisia etteivät tajua, että asiat voi tehdä paremmin ja helpommin.

   Lainaa

  52. Tulos: +30 (30 ääntä)
   ZaZuu: Itsehän olen aina miettinyt miksi mintunvihreä väri ei ole lähelläkään sitä vihreää millainen minttu on oikeasti…
   Sekä tämä, että persikkavaikeus ratkeaa sillä, kun lähtee miettimään keinotekoisesti värjättyjen asioiden kautta. Esim. Jos olisi lajitelma keksejä eri makuisilla täytteillä, minkä värinen on täyte mintun- ja minkä värinen persikanmakuisessa keksissä. Samoin jäätelöt on usein värjätty "oikean väriseksi". :-)

   Lainaa

  53. Just wondering 6.1.2015 22:46
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Vahvempi sukupuoli: On myös totta, että miehillä on suppeampi sanavarasto, huonompi kyky tunnistaa ja ilmaista omia ja toisen tunteita ja heikko hajuaisti. Nämä ominaisuudet eivät ilmeisesti ole metsästäjä-luolamiehille olleet tarpeen, kun on ihan riittänyt, että jonkin elävän eläimen saa kiinni, hengiltä ja raahatuksi luolalle. Naisväki on sitten jatkojalostanut tuotteen ja huolehtinut siitä, että se syödään tuoreena, ennenkuin se alkaa pilaantua ja haista. Miehen vahvuus ovat lihakset, naisen vahvuus aivot ja looginen ajattelu.
   Miten kielelliset kyvyt, tunteet ja hajuaisti liittyvät loogiseen ajatteluun? http://tieku.fi/ihminen/aivot/miesten-aly-on-erilaista-kuin-naisten

   Lainaa

  54. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Huomioikaa myös se että jokaisen näyttö näyttää värit erilailla jos niitä ei ole kalibroitu ammattilaitteilla.

   Lainaa

  55. Tulos: +79 (93 ääntä)
   Silloin kun mies on perehtynyt jonkun asian yksityiskohtaiseen tuntemukseen, häntä kutsutaan perusteelliseksi ja tietäväiseksi. Silloin kun nainen on perehtynyt jonkun asian yksityiskohtaiseen tuntemukseen, on hän "vaikeasti ajatteleva" ja neuroottinen. Figures.

   Lainaa

  56. J. Holmes 7.1.2015 0:23
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Töyssy: Sitä en kyllä nyt ymmärrä että miten Lasse oikein näkee nuo kaksi ekaa mekkoa pinkkinä.
   Koska ne on?

   Lainaa

  57. lollersson 7.1.2015 0:30
   Tulos: +59 (69 ääntä)
   Ärsyttää Pekan kaltaiset miehet, jotka alkavat syyttämään naisia kun omassa tiedossa on puutteita. Jonna vielä kiltisti googletti Pekalle tuon sävyn, mutta ei silti mennyt herralla kaaliin. Persikka ei ole edes mikään pelkkä hifistelysävy, vaan se esiintyy myös sisustuslehtien ja vaatekatalogien ulkopuolella. On ihan ok olla ajattelematta värejä lohenpunaisina tai persikansävyisinä, mutta tarvitseeko tästäkin tehdä jotain naisten ajatusmaailma vs. miesten ajatusmaailma- matsia? Ei jaksais.

   Lainaa

  58. S. aivartelija 7.1.2015 6:38
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Mun mies väittää usein vihreitä vaatteita ruskeiksi, tummansinistä mustaksi yms. mutta Lassesta poiketen, persikan värisen värisen vaatteen nähtyään sanoi sen olevan oranssi. Turha sille on edes yrittää selittää mikä on fuksia tai turkoosi.

   Lainaa

  59. Prööt sanoi aivopieru 7.1.2015 9:04
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   lollersson: Ärsyttää Pekan kaltaiset miehet
   Kuka Pekka?

   Lainaa

  60. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Toi vika mekko ei kyllä oo pinkki, vaan violetti.

   Lainaa

  61. voisiko ne värit nimetä edes oikein.. 7.1.2015 12:29
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Jos kaupassa myytäisiin tuommoisia persikanvärisiä persikoita, niin jäisi kyllä ostamatta ja syömättä. Biojätteisiin suoraan semmoiset, hyj.

   Lainaa

  62. Juha Lahtinen 7.1.2015 13:47
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Mun kanssa voi sävyistä rupee väittelemään, on toi puna,-vihervärisokeus.

   Lainaa

  63. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tuossa taulukossa on muuten Strawberry pinkkinä. jj ooo...

   Lainaa

  64. Tulos: -3 (5 ääntä)
   sdfsdfdsf: Tuossa taulukossa on muuten Strawberry pinkkinä. jj ooo…
   olkoot, se on silti yleisen käsityksen mukaan pinkki. Pari muijaa ehkä sanoo että mansikanpinkki, mutta violetti se on.

   Lainaa

  65. Tulos: -35 (43 ääntä)
   Ei hyvää päivää naiset... Persikka on hedelmä ja lohi on kala. Ei mitään värejä...

   Lainaa

  66. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Pulupommi: Laitetaanko naiset nimeämään työkaluja, vaikkapa vain erilaisia ruuvimeisseleitä? Eli kukaan maailman naisista ei millään voi tietää niitä? Onpa sovinistista. Tossa värijutussa on sentään kyse evoluutiosta mut noi työkalut on vaan opettelulla oppimista.

   Lainaa

  67. Tulos: +4 (6 ääntä)
   E: ole pinkki ollenkaan. Liian kylmä/siniseen ta
   Eikö tuo viimenen mekko nimenomaan ole magenta, joka kuuluu oheen linkitetyn kaavion pinkkiin väriryhmään? Eli ON pinkki?

   Lainaa

  68. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kun täällä jauhetaan tästä, että naiset näkee enemmän värejä, niin siitä en tiedä. Mutta on tosiasia, että miehillä esiintyy enemmän värisokeutta. "Yleisin värinäön heikkouden muoto, puna-vihersokeus on miehillä varsin yleinen; siitä kärsii noin 8 prosenttia miehistä. Naisista sen sijaan vain noin 0,4 prosenttia on puna-vihersokeita." http://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4risokeus

   Lainaa

  69. Tulos: +20 (26 ääntä)
   mee: Vähemmän äärimmäisenä esimerkkinä esim. japanissa sana “aoi” tarkoittaa sekä sinistä että vihreää.
   Ihan vain pieni korjaus; japanin sana "aoi" ei tarkoita ainakaan näköaistilla havaittavaa vihreää, vaan ihan sinistä. Vihreä on japaniksi "midori". Syy, miksi sanakirjat saattavat syöttää käännöksissä vihreää aoin kohdalla, saattaa olla japanin liikennevaloissa; meidän länsimaalaisten valojen sijaan japanissa vihreän valon tilalla on sininen.

   Lainaa

  70. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Sehän vain sattuu menemään niin, että miehet ovat kuin Windowsin versioita 3, joissa on vain 16 väriä. He eivät pysty tätä enempää tuottamaan. Naiset taas ovat uudempia versioita, joissa on jo 256 väriä (ja joissakin malleissa jo tuhansia eri värejä).

   Lainaa

  71. kuparipiippu 7.1.2015 22:12
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Värisävyt on ihan viisasta erottaa toisistaan. Ettei esimerkiksi mene ostamaan jonkun häihin keltaisia servettejä tämän pyydettyä persikan värisiä. Miehet koittakaapa nyt ymmärtää, että värisävyjen erottaminen ja tunnistus ehkäisee perheriitoja, ei aiheuta niitä!

   Lainaa

  72. Tulos: +12 (14 ääntä)
   E: Eihän tuo viimeinen mekko ole pinkki ollenkaan. Liian kylmä/siniseen taittava sävy, olkoon siis magenta tai fuchsia. Ja jos halutaan määritelmä persikanvärisestä (peach), yksinkertaisimmillaan se olisi vaaleanpunaiseen taittava oranssi, rajatapauksissa toisin päin. t. Värinörtti
   Tämä. Samoin kuin pinkki tai varsinkaan hot pink ei ole sama asia kuin vaaleanpunainen. Myöskään turkoosi ei ole sama kuin sininen tai vihreä. ;)

   Lainaa

  73. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Persikka on sellainen hailakka, pastellinen oranssi

   Lainaa

  74. Tulos: -12 (16 ääntä)
   ???: Mitkähän ne tarkistusmetodisi? Pikaisella tarkistuksella ainakin City University of New York olisi varmasti kiinnostunut tuloksistasi sillä ainakin siellä on päädytty tulokseen että naiset erottavat värejä paremmin kuin miehet, mahdollisesti asiaa on sittemmin joku muukin testaillut. Englanniksi löytyy asiasta ainakin National Geographic lehdeltä ja terveysjulkaisuista. Myös värisokeus on miehillä yleisempää kuin naisilla. Mutta nimimekeillä Bethos ja Jimbo suomalaisella huumorisivun kommenttiosiossa on asiasta ihan oma tutkimus joka todistaa väitteet vääriksi? Ja mitä tulee nimeämiseen niin onhan se pakko nimetä jos sen näkee ja/tai jos se on tärkeää oli kyse mistä hyvänsä. Eihän asioita pysty muuten mitenkään kuvailemaan toiselle ihmiselle jos niille ei ole omia sanoja. Ainakin voi edes yrittää vaikkei näkemys syystä tai toisesta oikein kohtaisikaan.
   Kerroppa millä perusteella itse väität että naisilla ja miehillä muka olisi erilainen näkö? Saatäna, samaa lajia ollaan kuitenkin joten mun perusoletus on se että sukupuolilla on samanlainen näkö. Kuitenkin värinäkö perustuu sekä miehillä että naisilla, paitsi värisokeilla, kolmeen erilaiseen tappisoluun. Värisokeilla on kahta erilaista, siksi he näkevät värit huonommin.

   Lainaa

  75. Satunnainen randomi 8.1.2015 4:32
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Bethos: Kerroppa millä perusteella itse väität että naisilla ja miehillä muka olisi erilainen näkö? Saatäna, samaa lajia ollaan kuitenkin joten mun perusoletus on se että sukupuolilla on samanlainen näkö. Kuitenkin värinäkö perustuu sekä miehillä että naisilla, paitsi värisokeilla, kolmeen erilaiseen tappisoluun. Värisokeilla on kahta erilaista, siksi he näkevät värit huonommin.
   Värisokeilla ei välttämättä ole mitään kolmesta tappisolutyypistä. Miehillä on suurempi mahdollisuus saada jokin punavihersokeuden muoto koska suurin osa näistä geenivirheistä periytyy X-kromosomissa alueella jolle Y-kromosomissa ei ole vastingeenejä. Naisen tarvitsisi saada samaa geeniä koskeva virhe molemmilta vanhemmilta. Sen sijaan yleisintä sinikeltasokeuden tyyppiä aiheuttaa erään autosomin geenin resessiivinen virhe joten se on yhtä todennäköinen kummallakin sukupuolella. Teoreettisesti on mahdollista että kädellisnaarailla voisi olla jopa kuutta eri tappisolutyyppiä mutta ihmisiltä ei liene kovin usein tavattu neljää enempää. Kolme on vakio. Joten kyllä, naisilla voi olla tarkempi värierottelukyky.

   Lainaa

  76. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Minä olen nainen ja ajattelin värit niinkuin tuossa oli tuo miehen versio. Tosin ymmärrän miksi lohenpunainen on lohenpunainen (minkäs värinen on paistettu lohen liha?), joten jonkun verran värejä muistan tuonkin ulkopuolelta kuitenkin, mutta vain muutamia ja saatan käyttää niitä väärin. Kuitenkin olen huomannut, että ei ne muutkaan naiset aina tiedä, aika monesti joku sanoo jotain violettia pinkiksi ja limenvihreää keltaiseksi jne. eli en usko että naisten ja miesten värinen ero KESKIMÄÄRIN on ihan niin suuri kuin mitä väitetään. Varmaankin naisissa vaan on enemmän niitä joilla ehkä on värisilmää ja ainakin kuvittelevat näkevänsä sävyt paremmin kuin toiset (toisaalta jos kymmenen ihmistä näkee värin erilaisena kuin yksi joka osaa nimetä sen hienosti, niin miettisin silti että kukahan siinä nyt "oikein" näkee ;)). Onneksi nuo asiat ei ole vakavia ja tärkeitä lähinnä jollekkin muotisuunnttilejioille/sisustajille tms.

   Lainaa

  77. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Mustavalkoinen on paras, ja kylkeen vähän harmaata, niin siitä ei enään pitäisi väristä tulla riitaa :D musta on musta, valoinen on vakoinen, ja harmaa aina harmaa, olipa tumman tai vaalean sävyinen. Ja kun vain jätetään valon vaikutus (luonon-,sisä-,ulko-,loisteputki-, jne.) värissä vähän huomioimatta.

   Lainaa

  78. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Lisäksi kannattaa huomioida, että usein kyse ei edes ole siitä, miten ihminen värit ja sävyt näkee. Useammin tuntuu kyse olevan siitä, miten on joskus penikkana oppinut sävyjen nimet, kiinnostaako asia ylipäätään ja kuinka suurinpiirteinen luonne on.

   Lainaa

  79. Tulos: -1 (3 ääntä)
   mö lö: Niin jos se on kasvatettu sellaisella värjäävällä rehulla. Villi merilohi ei ole niin punaista.
   Näinpä, kasvatettu lohi onki punasta mut villi enemmänki kellertävää :p

   Lainaa

  80. Tulos: -1 (5 ääntä)
   lobo.. Kun otetaan vielä huomioon, että kukaan keksi ihmistä ei näe värejä samalla tavalla vaikka onkin olemassa eri tavalla näkemilleen väreillä yhteiset nimet, niin on selvää, että väreistä tulee helposti kiistaa.

   Lainaa

  81. Hermot menee 8.1.2015 12:37
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Miten joku voi sekoittaa pinkin violettiin?

   Lainaa

  82. matemaatikko 8.1.2015 13:22
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Satunnainen randomi: Ratkaisu tuo mukanaan sen ongelman että esimerkiksi tuo pinkki/fuksia/vaaleanpunainen… tai magenta… kuinka haluatte, ei sisällä yksittäistä aallonpituutta joka olisi aistittavissa tuon värisenä tai sinne päinkään. Tai jos pyrittäisiin stimuloimaan punaista ja sinistä tappisolua yhdellä aallonpotuudella vastaavassa suhteessa, näkisimme melko vihreän sävyn. Tarkkaan ottaen mikään tavallinen luonnon värisävy ei koostu yksittäisestä aallonpituudesta, mutta tuota magentaa varten tarvitaan vähintään kaksi. Määritellään siis värit jatkossa sen mukaan kuinka paljon niissä on mitäkin näkyvän spektrin aallonpituutta. Siitä helpommaksi ei enää mene.
   Juurikin näin. Hyvä, että joku ilmaisi asian täsmällisemmin, kun en itse jaksanut kännykällä ryhtyä näpräämään pidemmälti. Tänne on saatu pitkä ketju helposti & yksinkertaisesti ratkaistavasta ongelmasta.

   Lainaa

  83. Tulos: -3 (9 ääntä)
   Tää jätkä on iha mahtava :D taidan mennä sen kaa naimisii ku nykyää mahollistakin :D

   Lainaa

  84. Tulos: +3 (3 ääntä)
   J-P, niinpä. Toisaalta, olen monesti miettinyt miten värien eri tavalla näkeminen vaikuttaa siihen, miten nimittää jotain väriä. On toki asia erikseen, jos ei kykene erottamaan värejä/sävyjä toisistaan, eli ne näyttävät samalta keskenään. Jos taas näkee ne, niin silloinhan pitäisi olla oppinut, että sen värin/sävyn nimi on vaikkapa turkoosi. Olkoonkin, että jos voisimme subjektiivisia kokemuksia ja se toisen näkemä olisi toisen silmissä vaaleanruskea.

   Lainaa

  85. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Se on kyllä aika epäloogista että "persikanväriseksi" kutsutaan väriä jota ei esiinny missään persikan osassa.

   Lainaa

  86. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Ja mun mies väittää silmiensä väriä turkoosiksi. Huokaus.

   Lainaa

  87. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Raura: Ihan vain pieni korjaus; japanin sana “aoi” ei tarkoita ainakaan näköaistilla havaittavaa vihreää, vaan ihan sinistä. Vihreä on japaniksi “midori”. Syy, miksi sanakirjat saattavat syöttää käännöksissä vihreää aoin kohdalla, saattaa olla japanin liikennevaloissa; meidän länsimaalaisten valojen sijaan japanissa vihreän valon tilalla on sininen.
   Nykyään käytetään usein sanaa midori, mutta joskus aikoja sitten tuota sanaa ei ollut olemassa ja silloin vihreä katsottiin vain sinisen sävyksi, joten niistä käytettiin samaa nimeä.

   Lainaa

  88. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Antiikin kreikkalaisten (tai ainakin Homeroksen) taivas oli pronssinvärinen, meri viininvärinen hunaja vihreää ja Hektorin hiukset siniset. Olivatko antiikin ihmisten silmät nykyihmisen silmiä huonompia, vai ajattelivatko he ehkä värejä esim. valoisuuden (eikä niinkään sävyn) mukaan? Tai ehkä hänkin oli vain mies.

   Lainaa

  89. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Mieheni (joka puhuu englantia) suosikkivärisävy on "teal" (mitään aavistusta mitä se voisi olla suomeksi, eikä sanakirjakaan tiennyt). Opettelin kiltisti tunnistamaan sen kun näen jotta voin ostaa oikeanvärisiä solmioita tms lahjaksi; en vetänyt julkista palkokasvia hengityselimeen että "tuo on joku tummanvihreä ja ihan sama ja vittu miehet". Että jos tosiaan ei vedettäisi tätä sukupuolten sotaa aina, kyllä molemmat puolet osaavat ihan yhtä lailla.

   Lainaa

  90. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Sannni: “teal”
   Teal on suomeksi turkoosi, petrooli tai sinivihreä!

   Lainaa

  91. Tulos: +3 (5 ääntä)
   dorena: Teal on suomeksi turkoosi, petrooli tai sinivihreä!
   Kokeiles vaikka googlata yleinen näkemys petroolista ja turkoosista ;) Värikartoillakin näyttää olevan sellainen mielipide asiasta etteivät nämä ole synonyymejä. Sinivihreä taas on niin yleispätevä, että molemmat voi periaatteessa sisällyttää siihen. Myyrä on muuten värinä/sävynä henk. koht. suosikkini.

   Lainaa

  92. Satu N Nainen 10.1.2015 18:18
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Tappisoluista vielä sellainenkin kiinnostava tiedonpoikanen, että se, mitä väriä (aallonpituusaluetta) kukin tappityyppi silmässä vastaanottaa, riippuu tapin koosta. Siis fyysisitä mitoista. Kuten tiedämme, meillä kaikilla on vähän erilaiset mitat - esim. varpaat ovat toisilla pitkät, toisilla pätkät. Sama lienee totta tappien kanssa. Siksikin eri yksilöt näkevät värejä erilailla . Muistakseni ainkin vihreän alueelle osuu yksi ja sinisen alueelle yksi tappisolujen tyyppi. Nyt, jos henkilöllä on kovin lyhyet tapit, hänelllä raja-alue osuu lähemmäs sinistä ja pitkien tappien tyypillä raja osuu lähemmäs vihreää. Tämä nyt karkeasti selitettynä, en viitsi mennä syvemmälle taajuusvasteiden ihmeelliseen maailmaan

   Lainaa

  93. Tulos: -10 (12 ääntä)
   ei ne akat vaan tajua... mitä vi**ua tekee niin munella värillä...

   Lainaa

  94. Tilipi tappi 21.4.2015 12:59
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Olipa hyvä, ettei alussa kysytty malvanväristä. Olisi syntynyt keskustelua. Sininen + keltainen = vihreä. Vihreä + sininen = turkoosi. Turkoosi on siis sinikeltainen. Ja vielä lopuksi tuo pinkki: se on tietenkin vaaleapunainen, eikä mikään violetti, niinkuin usein kuulee väitettävän!

   Lainaa

  95. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Itse olen mies ja erotan kyllä pinkin, persikan, korallin ja oranssin värit toisistaab :D tuleeko pointseja tästö mulle?

   Lainaa

  96. Turmeltu ankka 16.6.2020 20:45
   Tulos: +1 (1 ääni)
   hillevi: on ihan fakta et naiset näkee enemmän värejä kuin miehet. terveisin kuvakkeeni-on-fuksia-eikä-pinkki
   Nyt se on tumman turkoosi

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: persikka, keltainen, oranssi, lohi, harmaa, hopea, väri