Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Mammapalstalta päivää, osa 9

  Onko tämä kohtuullinen vaatimus lapsilta?
  Suurenna näkymä
  Mammapalstalta päivää, osa 9

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 117 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1888 (1948 ääntä)
   Kyllä lapset pitääkin laittaa tekeen niitä kotitöitä ihan pienestä pitäen, mutta toi menee vähä natseilun puolelle.

   Lainaa

  2. Tulos: +1457 (1511 ääntä)
   Mitä ihmettä Emmin lapset sitte saa tehä tavallisesti, jos kaikki lapsen elämään normaalisti kuuluvat asiat onkin "etuoikeuksia"???

   Lainaa

  3. Tulos: +1791 (1809 ääntä)
   Kuka silittää tiskirättejä?

   Lainaa

  4. Tulos: +737 (755 ääntä)
   Tee työtä, jolla on tarkoitus.

   Lainaa

  5. Tulos: +1124 (1158 ääntä)
   Emmi on ottanut Kiinasta mallia lapsityövoimassa. Halpaa kuin mikä, palkaksi saavat mennä nukkumaan yöksi (jos kaikki 200 sukkaa on silitetty ja viikattu, sekä vessan lattia jynssätty hammasharjalla) ja käyttää ihan oikeaa peittoa ja tyynyä. Vaatteensa tekevät tietysti itse, kankaat niihin saadaan palkaksi rakentamalla ensiksi isille ja äitille eläkettä varten mökki. Kenkiä varten pitää jo keksiä lääke AIDSiin. Pienistä askareista, kuten auton korjaamisesta, saavat tytöt banaanilastuja.

   Lainaa

  6. Tulos: +436 (476 ääntä)
   Lisääntyminen luvanvaraiseksi.

   Lainaa

  7. Tiskirätti 11.9.2014 1:30
   Tulos: +525 (543 ääntä)
   Kuka silittää tiskirättejä?

   Lainaa

  8. Tulos: +870 (890 ääntä)
   Tyttöraukat! Kyllä kotitöihin pitää opettaa, mutta rajansa kaikella! Tuon ikäisille riittäisi vaikka lelujen kerääminen lattialta ja roskien vienti.

   Lainaa

  9. Tulos: +608 (632 ääntä)
   Joka kerta kun joku kysyy multa miksi en aio hankkia lapsia, etsin tällaisen esimerkin, ja sanon että "Näätsä millanen äiti toi on? Mä oisin vielä huonompi."

   Lainaa

  10. Tulos: +715 (739 ääntä)
   Okei, voin ymmärtää että erikoisjutut (leffat ja pelit tms) ovat "etuoikeuksia", mutta ihmettelen oikeasti miten ei aikuinen ihminen tajua että lelut ja sadut ovat tärkeitä lapsen kehitykselle ja niiden kuuluis olla ihan oikeuksia eikä jotain mitä ansaitaan. Oksettavaa touhua.

   Lainaa

  11. Tulos: +679 (689 ääntä)
   Noin 3 vuoden päästä. Tytöt: "saako kattoo leffan?" Natsi :"joo saa, tulkaas silittää ja viikkaa 200 tiskirättiä ja muut lippulappuset" Tytöt: " pidä vittu leffas" Ei tule tollasella menolla ihan nirmi lapsia...

   Lainaa

  12. Tulos: +568 (598 ääntä)
   Miksi laittaa pienet lapset käsittelemään kuumaa silitysrautaa, vieläpä jonkun helvetin nenäliinojen ja tiskirättien takia?

   Lainaa

  13. Tulos: +372 (406 ääntä)
   monni: Noin 3 vuoden päästä. Tytöt: “saako kattoo leffan?” Natsi :”joo saa, tulkaas silittää ja viikkaa 200 tiskirättiä ja muut lippulappuset” Tytöt: ” pidä vittu leffas” Ei tule tollasella menolla ihan nirmi lapsia…
   Toivottavasti tulee mahdollisimman kauheita teinihirviöitä, tommosella typerällä natseilullaan Emmi kyllä ansaitsisi sen.

   Lainaa

  14. Tulos: +314 (324 ääntä)
   Mitäää?! Silittää vanulappuja..Vanulappuja! sekä tiskirättejä ja niitäki pitää olla vaatimattomat 137, kun 63 oli pesussa.. vanulappujen kanssa :D Siis hyvä vaan jos osaa uusiokäyttää, mut hämmästyttää silti.

   Lainaa

  15. rapunainen 11.9.2014 4:54
   Tulos: +341 (349 ääntä)
   Sadut ja lelut... Ei hyvää päivää! Kaikkien muiden vielä ymmärtäisin olevan jonkinlaisten neuvottelujen / pikkutehtävien (ei kuitenkaan silitysurakan) takana, mutta tuo on ihan hullua jo!

   Lainaa

  16. S. aivartelija 11.9.2014 6:06
   Tulos: -432 (522 ääntä)
   No te ette tajunneet jutun pointtia ollenkaan. Ei ole ollut antaa sellasia kotitöitä, mitä tuon ikäiset voisivat tehdä, joten äiti on keskinyt homman hatusta. En pidä pahana. Ehkä tämän tajuaa vai sellainen, joka on pienestä pitäen opetettu tekemään kotitöitä. Eihän noissa oikeasti edes iso homma ole, jos nyt vähän ajattelette.

   Lainaa

  17. pers reikä 11.9.2014 6:53
   Tulos: +291 (317 ääntä)
   Kenellä on 137 tiskirättiä? Tai kuka säästää VANULAPPUJA??

   Lainaa

  18. Tulos: +433 (445 ääntä)
   S. aivartelija: No te ette tajunneet jutun pointtia ollenkaan. Ei ole ollut antaa sellasia kotitöitä, mitä tuon ikäisetvoisivat tehdä, joten äiti on keskinyt homman hatusta. En pidä pahana. Ehkä tämän tajuaa vai sellainen, joka on pienestä pitäen opetettu tekemään kotitöitä. Eihän noissa oikeasti edes iso homma ole, jos nyt vähän ajattelette.
   Emmi saapui paikalle? Kyllä noissa nyt lapselle on iso homma, jos nyt vähän ajattelet. Miksi lapsen pitäisi ansaita lelut tai sadut? Eikö ne kuulu ihan jokaiselle lapselle ilman ehtoja? Pelit ja karkit ymmärrän, mutta niissäkin asiat voisi mitoittaa ikätasoon sopivaksi, Kyllä minäkin kotitöitä tein jo lapsena, mutta en nyt sentään joutunut silittämään 137 rättiä..

   Lainaa

  19. Tulos: +216 (222 ääntä)
   Natsimutsi

   Lainaa

  20. Tulos: +441 (459 ääntä)
   Kyllä. Myös lapsen iltasatu ja kaikki muu vähänkään terve vanhemman ja jälkikasvun välinen siteenmuodostus pitää ansaita. Myös lapsen leikkikalut ja kaikki muukin millä voisi kehittää motoriikkaansa, ajattelutaitoaan tai suhdetta siskoonsa pysyvät kaapissa, kunnes se (mieluiten tosiaan se, mitä tässä hempeilemään) tekee järjettömiä ja suhteettoman suuria tehtäviä. Näin lapsi oppii hienosti, että kaikenlainen itsensä toteuttaminen, aktiivisuus ja sosiaaliset suhteet ovat palkintoja joiden avulla voi kiristää. Tästä seuraa oikein mukava sosiopatia, jollaisella tutkimusten mukaan tänä päivänä pääsee työelämässä pitkälle. Voi siitä tosin seurata myös elinikäisiä kipupisteitä ja kykenemättömyyttä normaaliin olemiseen, mutta on se silti hintansa väärti. Mutta vakavissaan, nyt ihan oikeasti. Muun lisäksi tässä vituttaa selvä äärimmäisen tyytyväinen "Meidän lapset ovatkin näin todella tottelevaisia ja hyviä ja eliittiä" -asenne joka Emmistä hyökyy. Hienoa, olet saanut lapsesi tekemään kuin pienet kiinalaiset eväämällä niiltä kaiken. Kyllä nyt on kasvatus kohdillaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +176 (180 ääntä)
   pers reikä: Kenellä on 137 tiskirättiä? Tai kuka säästää VANULAPPUJA??
   Jonkinlainen hyvin obsessiivinen (ja mahdollisesti myös kompulsiivinen) ihminen jolle niiden järjestys on niin tärkeä osa elämää, että lasten on paras olla edes ajattelematta muuta ennen kuin ovat tarkasti silitetty ja viikattu.

   Lainaa

  22. JesseJames 11.9.2014 7:17
   Tulos: -324 (390 ääntä)
   Hirvee valitus jos lapset joutuu tehdä jotain? Sitten ihmetellään, mistä näitä nykyisin 15-20 -vuotiaita tulee, jotka eivät osaa siivota tai keittää vettä! Tekemällä oppii. Itse maalla lapsuuteni viettäneenä totuin olemaan mukana arjen askareissa pienestä pitäen ja ihan normaali musta on tullu.

   Lainaa

  23. Tulos: +301 (309 ääntä)
   On tervettä opettaa lapsi ansaitsemaan asioita tekemällä jotakin, mutta on sairasta jos opettaa niistä orjia.

   Lainaa

  24. Jokin raja 11.9.2014 7:21
   Tulos: +247 (251 ääntä)
   Jos ei ole antaa hommaa niin voi sitä vaikka pyytää lapsia laulamaan äidille sen sijaan että laittaa ton ikäiset kuuman silitysraudan ääreen 200 pikkulappusta silittämään!

   Lainaa

  25. Tulos: +137 (153 ääntä)
   Tosta Emmistä sais hyvän perhepäivähoitajan :P Kyllä kämppä kiiltäs aina työpäivän jälkeen!!

   Lainaa

  26. Tulos: +104 (122 ääntä)
   pers reikä: Kenellä on 137 tiskirättiä? Tai kuka säästää VANULAPPUJA??
   Minusta Emmi puhui kestovanulapuista, jotka siis eivät ole vanua vaan kankaasta tehtyjä lappuja kertakäyttöisten vanulappujen tilalle. Vrt. kestovaipat, kestositeet ym. Meillä puhutaan kestotalouspaperista, vaikkei ne olekaan paperia vaan vanhoista pyyhkeistä revittyjä, talouspaperin kokoisia rättejä, joita käytetään talouspaperin sijasta ja nakataan sitten pyykkiin. En oo laskenu paljonko niitä on, ei ehkä 137 kpl kuitenkaan, mutta isot pinot silti. Muuten Emmi on kyllä melko natsimutsi. O_o

   Lainaa

  27. Nuuskamuikkunen 11.9.2014 8:29
   Tulos: +267 (269 ääntä)
   Emmistähän tulee ihan Vilijonkka mieleen.

   Lainaa

  28. Tulos: -150 (186 ääntä)
   Eiköhän tässä ole kyse tyttöjen halusta auttaa (ainakin meillä saa tuonikäisiä ennemmin hätistellä pois jaloista kun haluavat "auttaa" kotitöissä) ja tuo tehtävä on simppeli homma eskari-ikäiselle aikuisen valvonnassa. Ehkäpä laput on tarkoitettu vaikkapa myyjäisiin? Tuskimpa kukaan koko elämän varastoa kestorättejä ompelee kerralla itelleen :D

   Lainaa

  29. Tulos: +198 (206 ääntä)
   JesseJames: Hirvee valitus jos lapset joutuu tehdä jotain? Sitten ihmetellään, mistä näitä nykyisin 15-20 -vuotiaita tulee, jotka eivät osaa siivota tai keittää vettä! Tekemällä oppii. Itse maalla lapsuuteni viettäneenä totuin olemaan mukana arjen askareissa pienestä pitäen ja ihan normaali musta on tullu.
   Maalla varmaan silitellään ihan hirveesti tiskirättejä.

   Lainaa

  30. Minä itte 11.9.2014 8:58
   Tulos: +201 (203 ääntä)
   Puuttumatta kotitöiden tekemisen tarpeellisuuteen en antaisi tuon ikäisten silittää. Kuuma rauta + pieni lapsi ei ole hyvä yhdistelmä. Tokihan lapsilla palovammat paranevat nopeasti, mutta siinä menee Emmillä hyvää natsimutseiluaikaa ihan hukkaan kun se joutuu parin- kolmen päivän välein laukata skidi(e)n kanssa vaihtamassa sidettä terveyskeskuksessa seuraavat N viikkoa, jos käy nin hyvä tuuri, että palaa vaan vähäsen. Kyllä meilläkin 2,5 vuotias tekee oman osansa, eilen piti kerätä lelut oman huoneen lattialta ennen kuin sai katsoa lastenohjelmaa, mutta joku raja siinä orjatyössäkin. Tai ehkä pitäisi itsekin lanseerata työleiriohjelma näin muuton kynnyksellä...

   Lainaa

  31. Tulos: +14 (78 ääntä)
   Silittää tiskirättejä? Minä heitän roskiin, kun menee likaseks/kuluu.. Säästäähän sillä silitämisellä ja huolenpidolla sen 2 senttiä vuoteen..

   Lainaa

  32. Tulos: -211 (291 ääntä)
   Miten tämä VOI aiheuttaa noin käsittämätöntä jeesustelua? Niin meilläkin lapset ovat pienestä pitäen olleet mukana kaikissa hommissa tiskauksesta panelointiin, ruoanlaitosta jarruremonttiin ja kyllä on niin hemmetin ahkeria ja hyväkäytöksisiä nuorukaisia kuin vaan pääseekin. Jos nyt kaksi tyttöä heiluttaa silitysrautaa 20 minuuttia ja saa siitä hyvin ansaitun leffanautinnon niin tiedättekö mitä? Niistä kasvaa kunnollisia ihmisiä jotka eivät odota että yhteiskunta kattaa valmiin pöydän eteen, sähköä tulee töpselistä ja rahaa sossun taikaseinästä. Hatunnosto tarinan äidille.

   Lainaa

  33. Tulos: +70 (114 ääntä)
   Tiskirätti: Kuka silittää tiskirättejä?
   Hyvin tyypillinen piirre narsistille on mm. käsipyyhkeiden, t-paitojen, alushousujen jne. silittäminen. Mutta tiskirätit olivat minullekin uutta tietoa.

   Lainaa

  34. Tulos: -46 (94 ääntä)
   Tiskirätti: Kuka silittää tiskirättejä?
   kuka pesee tiskirättejä?

   Lainaa

  35. Tulos: +184 (236 ääntä)
   aippa: Kyllä lapset pitääkin laittaa tekeen niitä kotitöitä ihan pienestä pitäen, mutta toi menee vähä natseilun puolelle.
   Haluaisin tietää, mitä poikien täytyy tehdä päästäkseen pelaamaan tai katsomaan leffoja. Sikäli kuin olen nähnyt tutkimuksia, nimenomaan tytöt pannaan tekemään töitä ja ponnistelemaan, pojille riittää se, että niillä on syntyessä kikkeli. Oletankin, että nuorten miesten syrjäytyminen (lukutaidottomuus, opiskelemattomuus, päihdeongelma, rötöstely) johtuu pitkälti siitä, että ne ovat oppineet luulemaan, että kikkeli riittää aina ja kaikessa. No ei tasan riitä!

   Lainaa

  36. Tulos: +169 (169 ääntä)
   öö: Kuka silittää tiskirättejä?
   Emmin lapsiparat....

   Lainaa

  37. Tulos: +155 (167 ääntä)
   Arbeit macht frei!

   Lainaa

  38. Tulos: +70 (74 ääntä)
   Garza: kuka pesee tiskirättejä?
   Kyseessä eivät ole ns. normaalit, kertakäyttöiset rätit vaan kestorätit. Ja toisaalta suurin osa kertakäyttöisistäkin kyllä kestää yhden pesun.

   Lainaa

  39. Tulos: +189 (195 ääntä)
   Iso H: Miten tämä VOI aiheuttaa noin käsittämätöntä jeesustelua? Niin meilläkin lapset ovat pienestä pitäen olleet mukana kaikissa hommissa tiskauksesta panelointiin, ruoanlaitosta jarruremonttiin ja kyllä on niin hemmetin ahkeria ja hyväkäytöksisiä nuorukaisia kuin vaan pääseekin. Jos nyt kaksi tyttöä heiluttaa silitysrautaa 20 minuuttia ja saa siitä hyvin ansaitun leffanautinnon niin tiedättekö mitä? Niistä kasvaa kunnollisia ihmisiä jotka eivät odota että yhteiskunta kattaa valmiin pöydän eteen, sähköä tulee töpselistä ja rahaa sossun taikaseinästä. Hatunnosto tarinan äidille.
   Olkoon sitten niin, mutta säälittää ajatus tytöistä pyytämässä äidiltä iltasatua :'( "Kyllä saatte yhden sadun tänään, jos siivoatte vessan ensin!" Miten tuo auttaa siinä, että kasvaa kunnollisia ihmisiä? :o

   Lainaa

  40. Tulos: +225 (227 ääntä)
   JesseJames: Hirvee valitus jos lapset joutuu tehdä jotain? Sitten ihmetellään, mistä näitä nykyisin 15-20 -vuotiaita tulee, jotka eivät osaa siivota tai keittää vettä! Tekemällä oppii. Itse maalla lapsuuteni viettäneenä totuin olemaan mukana arjen askareissa pienestä pitäen ja ihan normaali musta on tullu.
   Mä oon 22-vuotias, osaan keittää vettä ja siivota, vaikka en ookkaan joutunu silittämään lapsuudessani 137 rättiä ansaitakseni satu/leikki/leffatuokion... :D

   Lainaa

  41. Tulos: -54 (66 ääntä)
   Alien3: Haluaisin tietää, mitä poikien täytyy tehdä päästäkseen pelaamaan tai katsomaan leffoja. Sikäli kuin olen nähnyt tutkimuksia, nimenomaan tytöt pannaan tekemään töitä ja ponnistelemaan, pojille riittää se, että niillä on syntyessä kikkeli. Oletankin, että nuorten miesten syrjäytyminen (lukutaidottomuus, opiskelemattomuus, päihdeongelma, rötöstely) johtuu pitkälti siitä, että ne ovat oppineet luulemaan, että kikkeli riittää aina ja kaikessa. No ei tasan riitä!
   no esimerkiks navettahommii.

   Lainaa

  42. Kuusmetrinenkaulahuivi 11.9.2014 10:33
   Tulos: +122 (124 ääntä)
   S. aivartelija: No te ette tajunneet jutun pointtia ollenkaan. Ei ole ollut antaa sellasia kotitöitä, mitä tuon ikäisetvoisivat tehdä, joten äiti on keskinyt homman hatusta. En pidä pahana. Ehkä tämän tajuaa vai sellainen, joka on pienestä pitäen opetettu tekemään kotitöitä. Eihän noissa oikeasti edes iso homma ole, jos nyt vähän ajattelette.
   Ei välttämättä ehkä yhdestä kerrasta mutta jos he joutuvat saman(tapaista työtä) tekemään joka ilta ennen pikkukakkosta niin en nyt tiedä kestääkö tyttöjen kärsivällisyys kovinkaa kauaa tämmöstä paskaa.

   Lainaa

  43. Hörhöjä kaikkialla 11.9.2014 10:43
   Tulos: +78 (84 ääntä)
   Kirsi: Joka kerta kun joku kysyy multa miksi en aio hankkia lapsia, etsin tällaisen esimerkin, ja sanon että “Näätsä millanen äiti toi on? Mä oisin vielä huonompi.”
   Hah, loistava idea! Loppuisi varmaan viimein ne rasittavat utelut!

   Lainaa

  44. Tulos: +175 (175 ääntä)
   Sadutkin kuuluu etuoikeuksiin? Kuinka naurettavaa. Kyllä lapselle kannattaisi lukea (satuja) ihan ilman että joutuu korvaukseksi tekemään jotain.

   Lainaa

  45. Tulos: +80 (96 ääntä)
   Minä vaadin 9-vuotiasta tytärtäni tekemään läksyt ennen kuin sai mennä kauppaan käyttämään viikkorahansa. Liian lepsu mutsi?

   Lainaa

  46. Tulos: +139 (139 ääntä)
   Tunnen ko. ihmisen, hän ei ole terve....

   Lainaa

  47. Tulos: +209 (209 ääntä)
   Ciara: Minä vaadin 9-vuotiasta tytärtäni tekemään läksyt ennen kuin sai mennä kauppaan käyttämään viikkorahansa. Liian lepsu mutsi?
   No todellakin olet. Jotain on pakko tehdä läksyjen lisäksi tuollaisen ETUOIKEUDEN saamiseksi. Hyviä hommia olisi: -seinien imurointi -tiskirättien silitys -saunan lauteiden pohjien pyyhkimen Tai täälläkin ehdotetut panelointi ja jarruremontti

   Lainaa

  48. Tulos: -88 (134 ääntä)
   Kenellekään ei ole vielä tullut mieleen, että 137 tiskirättiä saattaa olla näppäilyvirhe..? Ehkä tuossa kuvassa olis hieman enemmän tavaraa, jos tiskirättejä ois 137 kappaletta. 37 lienee lähempänä. Emmin lapset näyttäis olevan jo sen ikäisiä, että voivat aikuisen opastuksella ja valvonnassa käyttää silitysrautaa turvallisesti. En tosin ymmärrä, miksi tiskirätit ja nuo "vanulaput" täytyy silittää, mutta voihan olla että äiti on nimenomaan heittänyt hatusta tuon homman, kun muuta lapsille soveltuvaa kotityötä ei ole ollut näköpiirissä. Sitä en hyväksy, että lelujen ja satujen eteen lapset joutuvat tekemään töitä, mutta muutoin en kyllä näe tässä moraalista ongelmaa. Leffojen ja herkkujen ei tarvitse aina olla itsestäänselvyyksiä.

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (26 ääntä)
   dollyboy: Emmi on ottanut Kiinasta mallia lapsityövoimassa. Halpaa kuin mikä, palkaksi saavat mennä nukkumaan yöksi (jos kaikki 200 sukkaa on silitetty ja viikattu, sekä vessan lattia jynssätty hammasharjalla) ja käyttää ihan oikeaa peittoa ja tyynyä. Vaatteensa tekevät tietysti itse, kankaat niihin saadaan palkaksi rakentamalla ensiksi isille ja äitille eläkettä varten mökki. Kenkiä varten pitää jo keksiä lääke AIDSiin. Pienistä askareista, kuten auton korjaamisesta, saavat tytöt banaanilastuja.
   Arbeit macht frei

   Lainaa

  50. Tulos: -126 (166 ääntä)
   Kyllä mä väitän että hiton fiksusti Emmi tekee. Lapsihan osaa ihan mitä vaan, mikäli heille ei kerrota että he eivät osaa. Neuvotaan miten pitää tehdä, niin lapsi tekee. Ja samalla oppii. Ja erittäin hienoa että on vielä vanhempia, jotka tosiaan jakavat kotityöt muksuillekin.. Miten musta tuntuu että kommentoivista teineinä äideiksi tulleista hihhuleista suurimmalla osalla ei edes ole sitä silitysrautaa...

   Lainaa

  51. Tulos: +173 (175 ääntä)
   Ymmärrän tietokoneet ja telkkarit ja muut, mutta SADUT JA LELUT ETUOIKEUKSIA??? Voi lapsiparat. Kasvakaa isoksi äkkiä ja ottakaa hatkat.

   Lainaa

  52. Tulos: +7 (53 ääntä)
   Toisaalta en ymmärrä miksei lasta, kumpaa sukupuolta tahansa, saisi laittaa töihin -naurettava on aikuinen joka ei osaa laittaa ruokaa tai siivota, mutta eiväthän ne taidot maagisesti ilmaannu 18. syntymäpäivänä? Ja vaikka riepuja ei tarvitsekaan silittää niin niillä voi olla parempi harjoitella kuin parhailla pyhäpaidoilla.. Toisaalta kaikkien tämän huushollin valikoitujen riepujen silittämiseen menisi ehkä vartti jos sitä, kenellä on 137 tiskirättiä ja mikä hitto on kestovanulappu? (Googlasin, ilmeisesti vallankumouksellinen keksintö tahoilta jotka ovat niin rakastuneet kotitaloustuunaamiseen etteivät huomanneet että tavallinen froteinen pesulappu on keksitty jo jonkin aikaa sitten).

   Lainaa

  53. SeLeipuriTiedätkö,pullapoika 11.9.2014 13:27
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Varokaa kontrollifriikkiä, oikeasti varokaa. Sellainen pilaa sun elämän.

   Lainaa

  54. Tulos: -97 (113 ääntä)
   Sputnik: Hyvin tyypillinen piirre narsistille on mm. käsipyyhkeiden, t-paitojen, alushousujen jne.silittäminen. Mutta tiskirätit olivat minullekin uutta tietoa.
   Te ääliöt ette näköjään ymmärrä luettua! Kyse on kestotiskiräteistä, joita siis kuuluukin pestä!!! Ovat ekologinen vaihtoehto perusräteille. Lukekaa teksti ennenkuin aloitatte tuon arvostelun!!!!

   Lainaa

  55. Tulos: -40 (50 ääntä)
   Sannni: Toisaalta en ymmärrä miksei lasta, kumpaa sukupuolta tahansa, saisi laittaa töihin -naurettava on aikuinen joka ei osaa laittaa ruokaa tai siivota, mutta eiväthän ne taidot maagisesti ilmaannu 18. syntymäpäivänä? Ja vaikka riepuja ei tarvitsekaan silittää niin niillä voi olla parempi harjoitella kuin parhailla pyhäpaidoilla.. Toisaalta kaikkien tämän huushollin valikoitujen riepujen silittämiseen menisi ehkä vartti jos sitä, kenellä on 137 tiskirättiä ja mikä hitto on kestovanulappu? (Googlasin, ilmeisesti vallankumouksellinen keksintö tahoilta jotka ovat niin rakastuneet kotitaloustuunaamiseen etteivät huomanneet että tavallinen froteinen pesulappu on keksitty jo jonkin aikaa sitten).
   Kestovanulappu on juurikin se froteinen pesulappu.

   Lainaa

  56. Tulos: +17 (33 ääntä)
   Kuka silittää tiskirättejä?

   Lainaa

  57. yli opisto hörho 11.9.2014 15:31
   Tulos: -19 (27 ääntä)
   Terve ihminen.

   Lainaa

  58. irokeesiankka 11.9.2014 15:41
   Tulos: +82 (86 ääntä)
   Toivottavasti toi äiti pistää joskus lapsensa säätämään jotakin vesiputkia, ja lapset sössivät homman aiheuttaen vähintään tulvan. Niillähän on noita tiskirättejäkin jo valmiiksi ihan kiva kokoelma.

   Lainaa

  59. Tulos: +136 (138 ääntä)
   Montakohan rättiä, lautasliinaa ja vanulappua Emmi itse silittää aina ennen kuin katsoo telkkaria? Ja tuon ikäisillä lapsille en kyllä antais kuumaa silitysrautaa.

   Lainaa

  60. neiti-ihminen 11.9.2014 16:17
   Tulos: +118 (122 ääntä)
   Jos leikit ja lelut etuoikeus ja joutuu tekee työtä, joka on haitaksi hyvälle kasvulle ja kehitykselle niin sosiaaliviranomaisille voisi olla tälle äidille asiaa. Pienten askareiden ja kotihommissa auttaminen on ihan eriasia kuin työn teettäminen lapselle, jolta tämä minusta näyttää.

   Lainaa

  61. Tulos: +63 (75 ääntä)
   Hieno homma, 15 vuoden päästä nämäkin lapsoset elävät menetettyä lapsuuttaan uudelleen anarkian sokaisemina.

   Lainaa

  62. Tulos: -119 (143 ääntä)
   Jösses, eikö täällä kellään ole huumorintajua?? Kieli poskessa lavastettu kuva :P Btw mun mielestä suljetuista fb ryhmistä kuvien/juttujen kopsaaminen ei ole hyväksyttävää. Jutuista häviää asiayhteys.

   Lainaa

  63. Tulos: -46 (68 ääntä)
   Ehkä rätit silitettiin koska lapsille ei anneta silkkipaitoja silitettäväksi. Jos tapana on tehdä kotitöitä, rättien silittäminen on keksitty puuha jolla lapsi oppii silitysraudan käytön.

   Lainaa

  64. Tulos: -58 (74 ääntä)
   Ne junnut on sitte iha yhtä vaarallisia viidentoista ikäsinä, jos eivät siihen mennessä oo saanu niihin saksiin ja silitysrautoihin koskea. Ite ainaki vaahtosammuttimena opin, ettei sillä puukolla kannata sormiin vedellä, mutsi oli kyllä kiukkunen ku joutus aina paikkailee haavoja, mut voinpaha väittää että en oo läheskään niin tumpelo käsistäni mitä moni mun ikänen nykyään on, kun eivät saaneet mitään tehdä ja mihinkään koskea.

   Lainaa

  65. Tulos: +94 (112 ääntä)
   Näin "keittiöpsykologin" näkökulmasta tuosta Emmin päivityksestä oikein huokuu narsismi: Juurikin näyttää sille, että alun kysymyksestä "Mites äipät toimii kotitöiden kanssa?" huolimatta tarkoituksena ei suinkaan ole kysyä muiden mielipidettä tai neuvoa asiasta, vaan esitellä omaa "täydellisyyttään" ja paremmuuttaan vanhempana olemisessa ja kotitöiden tekemisessä! Myös toinen kysymys "Tekeekö lapset oman osansa?" viittaisi ehkä siihen, että hän pitää ilmeisenä lasten osallistumista niihin, ja haluaakin osoittaa omaa paremmuuttaan ehkäpä syyllistämällä sellaisia vanhempia, joiden lapset eivät syystä tai toisesta osallistukaan kotitöiden tekemiseen.

   Lainaa

  66. S. aivartelija 11.9.2014 19:44
   Tulos: -40 (56 ääntä)
   ebeli: Emmi saapui paikalle? Kyllä noissa nyt lapselle on iso homma, jos nyt vähän ajattelet. Miksi lapsen pitäisi ansaita lelut tai sadut? Eikö ne kuulu ihan jokaiselle lapselle ilman ehtoja? Pelit ja karkit ymmärrän, mutta niissäkin asiat voisi mitoittaa ikätasoon sopivaksi, Kyllä minäkin kotitöitä tein jo lapsena, mutta en nyt sentään joutunut silittämään 137 rättiä..
   En ole Emmi eikä minulla ole tyttäriä. Jotkut lapset vain tykkää tehdä "oikeita" kotitöitä ja 137 patalappua ei ole 137 pyyheliihaa tai paitaa. Aikoinaan esikoinen vei halkoja liiteriin varmaan sata kuormaa leikkikottikärryillä. Piti vaan tehdä niin, että antoi hänelle vain yhden halon kerrallaan, koska muuten tuli itku kun homma loppui, homma oli niin mieluista, eikä hän sitä työnä luultavasti edes ajatellut, vaan nautti hommasta. Ei kai kukaan oikeasti edes patalappuja silitä?

   Lainaa

  67. Tulos: +102 (104 ääntä)
   Sadut ja lelutkin ovat lapsille "etuoikeuksia", jotka ansaitsee kotitöitä tekemällä? "Leikit mielikuvitusleikkejä hiljaa paikallasi istuen, tai tiskaat meidän tiskit, oothan sä jo 6!" Siis joo, kyllä lapsille pitäisi opettaa kodin töitäkin, jotka jossain vaiheessa kuitenkin kuuluvat jokaisen ihmisen arkeen, mutta toivon kovasti että ymmärsin tuon nyt jotenkin väärin.

   Lainaa

  68. Äikkäpiru 11.9.2014 19:58
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   aippa: Kyllä lapset pitääkin laittaa tekeen niitä kotitöitä ihan pienestä pitäen, mutta toi menee vähä natseilun puolelle.
   Jaa että "vähän"? Jep.

   Lainaa

  69. Tulos: +87 (89 ääntä)
   Repesin afrolle.

   Lainaa

  70. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Kännykällä pelailun tai leffojen katsomisen voin jotenkin ymmärtää "etuoikeudeksi", joka hankitaan pienellä työnteolla, mutta sadut? Mun tietääkseni lapselle lukeminen on jokaisen lapsen oikeus. Sadut kehittää lasten mielikuvitusta ja aivan varmasti jollain tavalla myös päättelykykyä jne. Eikä ketään voi leffapalkalla pakottaa silittämään kymmeniä tiskirättejä vai mitä lie olivatkaan..

   Lainaa

  71. Työrukkaset 11.9.2014 20:53
   Tulos: +49 (71 ääntä)
   Ilmoitus tehty; mitähän joutuvat tekemään ansaitakseen ongelmia kuuntelevan vanhemman ja halin?

   Lainaa

  72. Tulos: +39 (59 ääntä)
   Jaa että hihhuli-teiniäidiksi tässä aletaan haukkumaan? Kuinka osuvaa tällaiselle yli kolmelymppiselle, omasta tahdostaan riippumatta lapsettomalle, uutta alaa opiskelevalle (kyllä, käsityöalalle olen menossa ja silitysrauta pysyy kädessä niin hyvin että omistan niitä kaksi) ateistille. ;) Ja ensimmäisen kiven heitti?? Itseäni edelleen epäilyttää että onkohan nyt kyse omaan käyttöön olevasta tiskirättipinosta va myyntiin menevästä satsista. Jokatapauksessa toi on väärin. Mä olen väkivaltaisesta perheestä kotoisin ja mun eka ajatus oli mokan luettuani: "ei mulla sentään NOIN huonosti koskaan ollut."
   Tearcandy: Miten musta tuntuu että kommentoivista teineinä äideiksi tulleista hihhuleista suurimmalla osalla ei edes ole sitä silitysrautaa…

   Lainaa

  73. Tulos: -38 (50 ääntä)
   Garza: kuka pesee tiskirättejä?
   Mitä on tiskirätit? Meillä ainakin tiskit hoitaa kone ja mitä ei sinne voi laittaam niin tiskiharja.

   Lainaa

  74. Tulos: +97 (105 ääntä)
   Mun tekis mieli tehdä Emmistä lastensuojeluilmoitus. Ei siksi, että lapset vietäisiin äidiltään, vaan siksi että joku täysjärkinen kävisi tsekkaamassa tilanteen, ja kertoisi tuolle äitylille, ettei tuo ole ihan normaalia! Kuka antaa noin pienille tulikuuman silitysraudan käyttöön?! Vaikka olisi kuinka vartioitua, niin silti tuolla polttaa itsensä (tai siskonsa) helposti! Ja sekään ei riitä, vaan tuo parinsadan rätin silitys/viikkaus on luultavasti vienyt ainakin tunnin/pari, ihan liian pitkä homma noin pienille lapsille. Lelut ja sadut kuuluvat lasten kehitykseen, miksi ne pitää ANSAITA herranjestas! Mitä nuo lapset saavat normaalisti tehdä? Tottakai lapselle pitää laittaa säännöt ja opettaa kotitöitä, mutta liika on liikaa! Täytyy taas kiittää omia vanhempiani, jotka antoivat mun katsoa leffoja (esim. 1 elokuva ennen nukkumaanmenoa), sekä leikkiä leluilla ja lukea satuja milloin tahdoin. Silti osaan nyt 21-vuotiaana pitää oman kotini siistinä, olen käynyt kouluja ja työelämässä. Ei siihen vaadita mitään natsikortin pöytäänvetoa. Toivottavasti tuo äiti näkee nämä kommentit ja oikeasti miettii lastensa parasta!

   Lainaa

  75. Tulos: +53 (55 ääntä)
   öö: Kuka silittää tiskirättejä?
   Varmaan sama muija, joka käski mun silittää lasten alushousut, koska ne näyttää silleen kaapissa paremmalta!

   Lainaa

  76. Tulos: +68 (74 ääntä)
   Ja kaikista kamalinta on, kuinka Emmi vielä KEHUSKELEE lapsiensa siivousurakalla. Eikö isä/muu lähipiiri puutu asiaan mitenkään?

   Lainaa

  77. Tulos: +54 (60 ääntä)
   Mua ei ees päästetty samaan huoneeseen kuuman silitysraudan kanssa ennen kuin olin teini. Meanwhile, Emmillä ei silitysrauta esiin tulekaan ellei lapset hae.

   Lainaa

  78. Tulos: +90 (90 ääntä)
   S. aivartelija: En ole Emmi eikä minulla ole tyttäriä.Jotkut lapset vain tykkää tehdä “oikeita” kotitöitä ja 137 patalappua ei ole 137 pyyheliihaa tai paitaa. Aikoinaan esikoinen vei halkoja liiteriin varmaan sata kuormaa leikkikottikärryillä. Piti vaan tehdä niin, että antoi hänelle vain yhden halon kerrallaan, koska muuten tuli itku kun homma loppui, homma oli niin mieluista, eikä hän sitä työnäluultavasti edes ajatellut, vaan nautti hommasta. Ei kai kukaan oikeasti edes patalappuja silitä?
   Mutta eihän tuossa sun esimerkissä ja tässä feissarimokassa ole juurikaan yhteistä. Jos oikein ymmärsin sun esikoinen tahtoi vain osallistua eikä siitä seurannut mitään palkintoa? Vai oliko teilläkin että sun esikoinen tahtoi kuulla sadun ja sitä ennen sai viedä halkoja ?

   Lainaa

  79. Tulos: -32 (52 ääntä)
   Jos yhtään katsoo mistä tämäkin kuva on napattu ymmärtää että koko juttu on täyttä provoa ja ilmeisen onnistunut kaikista kommenteista päätellen :D

   Lainaa

  80. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Lelut ansaittava? TISKIRÄTTEJÄ silittämällä. Tarpeellista.

   Lainaa

  81. Tulos: +59 (63 ääntä)
   Miia: Te ääliöt ette näköjään ymmärrä luettua! Kyse on kestotiskiräteistä, joita siis kuuluukin pestä!!! Ovat ekologinen vaihtoehto perusräteille. Lukekaa teksti ennenkuin aloitatte tuon arvostelun!!!!
   Kuinka ekologista on omistaa 137 tiskirättiä? :D O tempora o mores....

   Lainaa

  82. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Iso H: Miten tämä VOI aiheuttaa noin käsittämätöntä jeesustelua? Niin meilläkin lapset ovat pienestä pitäen olleet mukana kaikissa hommissa tiskauksesta panelointiin, ruoanlaitosta jarruremonttiin ja kyllä on niin hemmetin ahkeria ja hyväkäytöksisiä nuorukaisia kuin vaan pääseekin. Jos nyt kaksi tyttöä heiluttaa silitysrautaa 20 minuuttia ja saa siitä hyvin ansaitun leffanautinnon niin tiedättekö mitä? Niistä kasvaa kunnollisia ihmisiä jotka eivät odota että yhteiskunta kattaa valmiin pöydän eteen, sähköä tulee töpselistä ja rahaa sossun taikaseinästä. Hatunnosto tarinan äidille.
   väitätkö nyt ihan oikeesti, että tossa hommassa menee ton ikäsiltä tytöiltä 20min? haloo, siinähän pitäs vetästä minuutissa ~10 riepua.. Kohtuullisempi arvio olis kai, että jos likat hoitaa vaikka puolessa minuutissa yhen rievun, niin hommaan menee sillonkin jotain 1h 40min. Ja se on kauemmin kun moni lastenleffa edes kestää. Voi olla että mun arvio on päin persettä, mut en kyllä tosiaan usko pikkulikkojen selviävän 200 rievusta parissakymmenessä minuutissa.

   Lainaa

  83. tiinaliina 12.9.2014 8:46
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Eikö tästä jo voisi tehdä ilmoituksen johonkin, niin että joku ottaisi edes yhteyttä äitiin ja valistaisi hiukan? Tuohan on hirveää.

   Lainaa

  84. Tulos: -37 (49 ääntä)
   Marsu: Kuinka ekologista on omistaa 137 tiskirättiä? O tempora o mores….
   Missään ei sanottu, että ovatko omaan käyttöön! Saattavat olla lahjoja tai myyntiin. Ei vedätä turhia johtopäätöksiä kun ei koko tarinaa tunneta. Ja voinen sanoa, että tämä kyseinen "Äitylit" -palsta on sen luokan palsta, että sinne täydellisten äitien maailmaan on välillä pakko laittaa kunnon provo mukaan, jotta saadaan soppa kiehumaan =D =D =D

   Lainaa

  85. A.Siantuntija 12.9.2014 12:49
   Tulos: -6 (18 ääntä)
   Mies36: Mitä on tiskirätit? Meillä ainakin tiskit hoitaa kone ja mitä ei sinne voi laittaam niin tiskiharja.
   Tiskirätti on se liina jolla pyyhitään pöytäpinta puhtaaksi esim. ruuanlaiton tai tiskauksen jälkeen. Minullakin tuossa hanan päällä roikkuu kestotiskirätti, joka tarpeen vaatiessa käy pyykkikoneessa puhdistumassa seuraavaa käyttöä varten. Niille ketkä rättien ja lappujen määrää kauhistelee, niin kuka on niin tyhmä että luulee tuollaisen määrän jäävän omaan käyttöön. Varmasti olivat matkalla myyjäisiin, lahjoiksi tms.

   Lainaa

  86. Tulos: +21 (31 ääntä)
   Niille ketkä rättien ja lappujen määrää kauhistelee, niin kuka on niin tyhmä että luulee tuollaisen määrän jäävän omaan käyttöön. Varmasti olivat matkalla myyjäisiin, lahjoiksi tms.
   Jos lahjoitat mulle tiskirättejä, niin lupaan, että kuolet!! Noiden 137 käytetyn rätin arvo on muutenkin alle euron. Ajatus ei ole tärkeintä, muistakaa!

   Lainaa

  87. A.Siantuntija 12.9.2014 14:19
   Tulos: -11 (27 ääntä)
   Jolo: Jos lahjoitat mulle tiskirättejä, niin lupaan, että kuolet!! Noiden 137 käytetyn rätin arvo on muutenkin alle euron. Ajatus ei ole tärkeintä, muistakaa!
   137 kestotiskirättiä eivät ole ilmaisia edes niihin käytetyn materiaalin osalta. Ja älä huoli, sinulle en varmasti lahjoita mitaan :D

   Lainaa

  88. Tulos: -95 (109 ääntä)
   Eräässä ompeluryhmässä oli tämä sama kuva, ja siellä sai vain ihastelua osakseen ja lapset kehuja reippaudesta. Mutta siellä onkin vaan täysi-ikäisiä (ja -päisiä) ihmisiä arvostelemassa, toisin kuin täällä.

   Lainaa

  89. Tulos: +84 (86 ääntä)
   Mesimarja: Eräässä ompeluryhmässä oli tämä sama kuva, ja siellä sai vain ihastelua osakseen ja lapset kehuja reippaudesta.
   IMO lapsi on reipas silloin kun tekee jotain pyyteettömästi ja vastikkeetta tai on itse se aktiivinen osapuoli. Lapsi ei ole reipas jos vanhempi pakottaa olemaan "reipas" ja "antaa" lapselle vastineeksi muka-reippaudesta asioita, joita keskivertolapsen elämässä pidetään itsestäänselvyyksinä (esim. satujen lukeminen). Edelleenkin lienee jokaiselle selvää, että lapset osallistuvat kotitöihin, mutta *ikätasonsa* mukaisesti. Esimerkiksi kuvan tytöt näyttävät sen verran nuorilta, etteivät ole edes motorisesti riittävän kehittyneitä käyttelemään 200 asteista rautaa turvallisesti. Yst. terv. 35- vuotias totaaliyhäri ja täten myös teiniäiti, jonka leikki- ikäinen lapsi auttaa kotitöissä ja ruokaostoksilla. Ikätasonsa mukaisesti. Nytkin elopellossa elävä lapseni leikkii Duploilla ja puujunalla vaikkei ole tehnyt muuta kuin auttanut kauppareissulla!!! Härrenduudendå!!!

   Lainaa

  90. Tulos: +44 (52 ääntä)
   Tein minäkin muksuna kotihommia. Meillä oli takka olkkarissa jota lämmitettiin päivittäin talvella, minun hommiin kuului kantaa puut siihen. En ansainnut siitä mitään extraa, mutsi sanoi että ei hänkään ansaitse kotihommista mitään vaan homma tehdään yhteisen hyvän eteen. Kai minä joitain muitakin kotihommia tein, tiskausta, siivoamista, perunan kuorintaa, koirien ruokintaa ja ruuanlaittoa. Ainakin tuosta puunkantohommasta nurisin joskus, mutta jälkikäteen ajatellen ihan ok se oli kun pistivät tekemään. Mutta silti tuo että sadut, lelut, leffat ja muut pitää ansaita kuulostaa , no, aika nuljulta.

   Lainaa

  91. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Mutta että joku edes tuhlaa perkeleesti rahaa ostamalla pari miljardia rättiä/vanulappua/yms. kotinsa?! Vinkki näille nykyajan hulluille ekomutseille: OSTA KOLME RÄTTIÄ JA PESE NITÄ VUOROTELLEN! Siinä sulle säästövinkki. Ja nyt kun päiväkoti, naapurit ja tuttavat saivat tietää näiden tyttöjen kotioloista, kannatta alkaa odottelemaan niitä poliiseja ja sosiaalityöntekijöitä ovelle. Lapsella silitysrauta? Huh huh. Olisiko viemärinavausnesteen käyttö seuraava kiva pikku leikki näille lapsiparoille?

   Lainaa

  92. Tulos: +15 (17 ääntä)
   peelo: Lisääntyminen luvanvaraiseksi.
   NIIIN samaa mieltä!

   Lainaa

  93. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Mies36: Mitä on tiskirätit? Meillä ainakin tiskit hoitaa kone ja mitä ei sinne voi laittaam niin tiskiharja.
   Tiskirätti eli keittiöliina eli pöytärätti. Esim Wettex merkkinen rätti, joka roikkuu keittiön hanan päällä kuivumassa, kun olet pyyhkinyt sillä pöydän ja tiskipöydän ruokailun jälkeen. Tiskikone ja tiskiharju on todellakin sitten ne, jotka tiskejä puhdistaa. Hyvin olit sen hoksannut ;-)

   Lainaa

  94. Tulos: +50 (50 ääntä)
   Jo, onhan se jokaisen tehtävä duunia, mutta kuuma silitysrauta ei ole lapsen työkalu. Mikä saakelin laiskimus ämmä tuo mutsi on, kun teettää lapsella työnsä? Lapsen työ on leikkimistä. eikä hänen pidä joutua raatamaan ja vaarantamaan terveyttään, jotta äiti voi keskustelupalstoilla kuluttaa aikaansa.

   Lainaa

  95. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Nää kestovanulaput ja yli sata tiskirättiä kyllä sotii keskenään melko vahvasti, jos sitä kestävää kehitystä on meinannu noilla lapuilla tukea.

   Lainaa

  96. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Onhan joku tehnyt jo lastensuojeluilmoituksen tästä...? Toivottavasti.

   Lainaa

  97. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Siinä ei ole mitään vikaa, että lapset tekee kotitöitä mutta yli 100 kestorättiä silitettäväksi ennenkun saa katsoa leffa, tsiisus. Onkohan Emillä samat vaatimukset itselleen? Saa mennä faboon sitku on pessy neljä koneellista pyykkiä?

   Lainaa

  98. Tulos: -54 (60 ääntä)
   "jos kaikki lapsen elämään normaalisti kuuluvat asiat onkin “etuoikeuksia”???" Aika helvetin huolestuttavaa jos nykyään lapset näpräämässä teknologiaa on normaaliin elämään kuuluvaa ja jos lapsia laitetaan tekemään kotitöitä, eikä anneta muuten tuijottaa silmät kierossa sitä tablettia ja älypuhelinta (joka ostetaan lapselle jo heti kun pullahtaa römpsästä ulos) ilmaiseksi.

   Lainaa

  99. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Mitä vitun "vanulappuja"? Pyyhin perseeni Emmin "vanulappuihin".

   Lainaa

  100. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Minää: “jos kaikki lapsen elämään normaalisti kuuluvat asiat onkin “etuoikeuksia”???” Aika helvetin huolestuttavaa jos nykyään lapset näpräämässä teknologiaa on normaaliin elämään kuuluvaa ja jos lapsia laitetaan tekemään kotitöitä, eikä anneta muuten tuijottaa silmät kierossa sitä tablettia ja älypuhelinta (joka ostetaan lapselle jo heti kun pullahtaa römpsästä ulos) ilmaiseksi.
   Tässähän puututtiin, mikäli olet ymmärtänyt lukemaasi, siihen, että lapsen normaalikehitystä tukeviä satuja ja leikkiä pidetään etuoikeuksina. Kukaan ei ole tainnut kauhistella kuinka kamalaa on kun ei anneta lapsiparkojen pelata Ängripöötsiä mamman tabletilla. Mikäli käsitteet "leikki" ja "satu" ovat sinulta hukassa suosittelen tietosanakirjaa. Vihjeenä annan, että kumpaankaan ei tarvitse älylaitteita.

   Lainaa

  101. Tulos: -41 (47 ääntä)
   Omasta mielestäni ihan hyvä tapa opettaa lapsi pienestä lähtien siihen että mitään kivaa ei tule ennen kuin on joutunut tekemään jotain mistä ei välttämättä tykkää. Sitten yhtäkkiä siitä puuhasta alkaakin tykkäämään koska tietää että sen jälkeen voi tehdä jotain kivaa ja voi ajatella että on ansainnut sen! :) Hyvä kasvatustapa, mutta tosin tuon ikäisille lapsille vähän liikaa silitettävää. Tosin, jos lapset siitä silittämisestä tykkäävät niin mikäs siinä. Voisivat samalla tulla meidänkin lakanat silittämään ;)

   Lainaa

  102. Tulos: +17 (19 ääntä)
   dollyboy: Emmi on ottanut Kiinasta mallia lapsityövoimassa. Halpaa kuin mikä, palkaksi saavat mennä nukkumaan yöksi (jos kaikki 200 sukkaa on silitetty ja viikattu, sekä vessan lattia jynssätty hammasharjalla) ja käyttää ihan oikeaa peittoa ja tyynyä. Vaatteensa tekevät tietysti itse, kankaat niihin saadaan palkaksi rakentamalla ensiksi isille ja äitille eläkettä varten mökki. Kenkiä varten pitää jo keksiä lääke AIDSiin. Pienistä askareista, kuten auton korjaamisesta, saavat tytöt banaanilastuja.
   kuolen nauruun ;DD ajattelin ihan samaa tota lukiessani :DD

   Lainaa

  103. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Tunnen muuten erään neljätoistavuotiaan jolle pitää leikata leipä, hedelmät ym. valmiiksi koska äiti ei ole antanut koskea veitsiin. Taidanpa kysyä uskaltaisko silittää jotain. :) Epäilen.

   Lainaa

  104. Tulos: +26 (28 ääntä)
   PIN: Minusta Emmi puhui kestovanulapuista, jotka siis eivät ole vanua vaan kankaasta tehtyjä lappuja kertakäyttöisten vanulappujen tilalle. Vrt. kestovaipat, kestositeet ym. Meillä puhutaan kestotalouspaperista, vaikkei ne olekaan paperia vaan vanhoista pyyhkeistä revittyjä, talouspaperin kokoisia rättejä, joita käytetään talouspaperin sijasta ja nakataan sitten pyykkiin. En oo laskenu paljonko niitä on, ei ehkä 137 kpl kuitenkaan, mutta isot pinot silti. Muuten Emmi on kyllä melko natsimutsi.
   Meilläkin on tollasta "kestotalouspaperia". Me sanotaan niitä "tiskiräteiksi".

   Lainaa

  105. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Mietin vaan, että millasia ihmisiä noista Emmin lapsista kasvaa, kun ne 20v. asuu omassa kämpässään ja hoksaa, että ei tartte silittää 137:ää tiskirättiä katsoakseen töllöä. Vähän tulee myös kutina, että suunnitteleekohan Emmi noiden lasten elämän ammatinvalintaa ja muita asioita myöten jos lelut ja sadutkin on töiden takana palkintona...

   Lainaa

  106. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kirsi: Joka kerta kun joku kysyy multa miksi en aio hankkia lapsia, etsin tällaisen esimerkin, ja sanon että “Näätsä millanen äiti toi on? Mä oisin vielä huonompi.”
   Mennäänkö naimisiin?

   Lainaa

  107. Lukihärö? 16.9.2014 0:38
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Miia: Te ääliöt ette näköjään ymmärrä luettua! Kyse on kestotiskiräteistä, joita siis kuuluukin pestä!!! Ovat ekologinen vaihtoehto perusräteille. Lukekaa teksti ennenkuin aloitatte tuon arvostelun!!!!
   Miia itse näköjään ei osaa lukea. Edellinen puhui silittämisestä ja Miia vaahtoaa pesemisestä. Mäkin käytän kestorättejä, mutta en tosiaankaan käytä arvokasta aikaani niiden silittämiseen. Tosin ei mulla ole lapsia, jotka voi laittaa hommin :D

   Lainaa

  108. Hanskahanne 19.9.2014 5:15
   Tulos: +18 (32 ääntä)
   Minää: Aika helvetin huolestuttavaa jos nykyään lapset näpräämässä teknologiaa on normaaliin elämään kuuluvaa ja jos lapsia laitetaan tekemään kotitöitä, eikä anneta muuten tuijottaa silmät kierossa sitä tablettia ja älypuhelinta (joka ostetaan lapselle jo heti kun pullahtaa römpsästä ulos) ilmaiseksi.
   Lapset näpräämässä teknologiaa ei ole huolestuttavaa, vaan vuotta 2014. Varmaan tosi harmi juttu sinulle, että maailma kehittyy, mutta "valitettavasti" tulevaisuudessa jatkuvasti yhä enemmän vaaditaan tietokoneiden ja älylaitteiden sun muiden hallitsemista, joten niiden käytön aloittaminen lapsena on erittäin hyvä asia - siis jos halutaan, että Suomesta kasvaa osaavaa ja ajan tasalla olevaa porukkaa. Teknologian näprääminen ei myöskään tarkoita sitä, etteikö lapsi sitten tekisi yhtään mitään muuta.

   Lainaa

  109. Tulos: +51 (57 ääntä)
   ''Meidän lapsille ruoka on etuoikeus. Opetan jo pienestä pitäen, että ruoka pitää ansaita ja sen eteen pitää nähdä vaivaa. Eilen Liisu sai kiinni oravan, joten tänään Liisu saa tehdä koko perheelle oravapullia. Ovat kasvattaneet hieman huonolla menestyksellä perunoita takapihalla, mutta oppivat sitten ainakin kun tarpeeksi nälissään ovat, että mikä meni pieleen perunasadossa ja osaavat tehdä ensi kerralla oikein. Mikään ei tule tässä maailmassa ilmaiseksi. Paitsi herpes, mutta sen tytöt jo tietävätkin.'' Terv. ylpeä Emmi.

   Lainaa

  110. Tulos: +19 (19 ääntä)
   hekomopo: Silittää tiskirättejä? Minä heitän roskiin, kun menee likaseks/kuluu.. Säästäähän sillä silitämisellä ja huolenpidolla sen 2 senttiä vuoteen..
   ...niin tai sitten rätin voi pestä, kun ne on pesunkestäviksi kerta tehty, mutta en mäkään niitä sentään ala silittää.

   Lainaa

  111. Asennevamma 16.10.2014 16:45
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Tämä juttu on jo ties kuinka vanha enkä tiedä lastenkasvatuksesta juuri mitään, enkä oikeastaan edes lapsista liiemmin välitä... Mutta ei herramunjee sanon minä. :'D Leikkiminen ja sadut ei ole mitään hemmetin etuoikeuksia, ne on lapsen työtä. Leikkimällä lapset käsittelee kokemiaan asioita, tunteita ja ajatuksia, saduissa taas (ainakin silloin kun minä olin lapsi) oli joku opetus tai muu järkevä arkipäivän tapahtumiin rinnastettavissa oleva tapahtuma, josta voitiin sitten vanhempien kanssa keskustella. Meillä vanhemmat kannusti leikkimään, vanhemmat leikki meidän kanssa, rakenneltiin yhdessä kaikkea puumajoista omiin satukirjoihin ja satuja kuultiin aina kun oli aikaa. Kyllä, minulla oli kertakaikkisen hieno lapsuus... vaikka jouduinkin tekemään kotitöitä. Kotitöillä emme "ansainneet" mitään, vaan niitä tehtiin koska helvetti niistä oli meille hyötyä ja puhtailta astioilta oli kivempi syödä. Yhdessä asutaan ja touhutaan joten yhdessä myös pidämme paikat ainakin jotenkuten kunnossa.

   Lainaa

  112. Tulos: +18 (20 ääntä)
   S. aivartelija: No te ette tajunneet jutun pointtia ollenkaan. Ei ole ollut antaa sellasia kotitöitä, mitä tuon ikäiset voisivat tehdä, joten äiti on keskinyt homman hatusta. En pidä pahana. Ehkä tämän tajuaa vai sellainen, joka on pienestä pitäen opetettu tekemään kotitöitä. Eihän noissa oikeasti edes iso homma ole, jos nyt vähän ajattelette.
   ymmärsinkö siis oikein, tarkoitus ei ollut että lapset pystyisivät suoriutumaan urakasta, vaan että äidin on pitänyt kekkasta jokin aivan järjetön urakka, kuten tsernobylin siivoaminen ydinjätteistä?

   Lainaa

  113. Tulos: +13 (13 ääntä)
   peelo: Lisääntyminen luvanvaraiseksi.
   Tai miten ois semmonen systeemi, että pitää silittää 137 tiskirättiä ennen kuin saa lisääntyä?

   Lainaa

  114. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mitä tapahtuu kun lapset ovat ylä-asteella? "Äiti meen kaverille yöks huomenna." "Sitä ennen sinun pitää pessä auto, leikata nurmikko, mopata koko talo, putsata ikkunat, silittää kaikki tiskirätit, pannunaluset sun muut ja viikata äidin kaikki vaatteet uusiks!"

   Lainaa

  115. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Lapset vois opettaa siivoamaan omat jälkensä, koska se on kiva asia myös aikuisana kun esim. asuu jonkun toisen kanssa. Lisäksi jossain vaiheessa ennen kotoa muuttoa, esim. teini-iässä olisi hyvä käydä läpi kaikki olennaiset asiat, että tenava pärjää omillaan, mutta en itse kyllä nakittaisi pikkulapsia tekemään kaikki (tässä tapauksessa täysin typerät) kotityöt, jotta lapset sitten saisivat elämäänsä normaaleja asioita kuten lelut käyttöön, satutuokion tai vaikka katsoa telkkaria. Huoh. Miten ihmeessä mäkin olen aikuiseksi onnistunut kasvamaan ja elämässä menestymäään kun ei ollut pakko silittää, imuroida, tiskata tai muutenkaan tehdä kotitöitä 24/7. Joskus -halusin- ihan mukaan, mutta kyllä noita hommia on saanut tehdä ihan tarpeeksi aikuisenakin. Enkä (mielestäni) ole sen huonompi ihminen kun lapsena en hulluna huhkinutkaan vaan olin LAPSI.

   Lainaa

  116. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kiitos kommentistasi. Niin minäkin. Afrojuttu on aiheellisesti jäänyt tiskirättiepisodin varjoon. Olen siitä hiljaa surullinen.
   AM: Repesin afrolle.
   AM: Repesin afrolle.
   Kiitos kommentistasi. Niin minäkin. Afrojuttu on aiheellisesti jäänyt tiskirätti episodin varjoon mutta olen silti vähän surullinen. *PUFF*

   Lainaa

  117. Tulos: -6 (14 ääntä)
   Alien3: Haluaisin tietää, mitä poikien täytyy tehdä päästäkseen pelaamaan tai katsomaan leffoja. Sikäli kuin olen nähnyt tutkimuksia, nimenomaan tytöt pannaan tekemään töitä ja ponnistelemaan, pojille riittää se, että niillä on syntyessä kikkeli. Oletankin, että nuorten miesten syrjäytyminen (lukutaidottomuus, opiskelemattomuus, päihdeongelma, rötöstely) johtuu pitkälti siitä, että ne ovat oppineet luulemaan, että kikkeli riittää aina ja kaikessa. No ei tasan riitä!
   Hyvin tuo kikkeli on kelvannut paremmalle sukupuolelle aina makkarin puolella, miksi pitää netissä sitten alkaa vihapuhumaan? Loukkaannuin viestistäsi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: äitylit, äiti, äityli, äitiys, kuva, lapsi, lapset, siivota, kotityöt, viikata, silittää, elokuva, afro, afta