Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielletyt kinkut

Shokkiuutinen vegaanille: Kinkku on kielletty kasvissyöjiltä!
Kielletyt kinkut

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 105 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mikki Hiiri 8.7.2014 0:20
   Tulos: +762 (790 ääntä)
   Ei nyt oikeesti. :D

   Lainaa

  2. Tulos: +715 (789 ääntä)
   Periaattees sais juustookaan syödä... Ihan näin BTW, jos kerran majoneesi(tehty kananmunista) ja voi(tehty maidosta) ovat kiellettyjä, niin sitten on myöskin juusto (tehty maidosta) kielletty... Kinkku, nyt vielä lihana menee, mutta jotkut makkarat voisi kyllä kaupassakin siirtää vihannesosastolle...

   Lainaa

  3. Tulos: +826 (852 ääntä)
   Kebabeläimethän tunnetusti syö kinkkupuun hedelmiä, eli kinkkusiivuja

   Lainaa

  4. Tulos: +1112 (1126 ääntä)
   Boss93: Periaattees sais juustookaan syödä… Ihan näin BTW, jos kerran majoneesi(tehty kananmunista) ja voi(tehty maidosta) ovat kiellettyjä, niin sitten on myöskin juusto (tehty maidosta) kielletty… Kinkku, nyt vielä lihana menee, mutta jotkut makkarat voisi kyllä kaupassakin siirtää vihannesosastolle…
   Mutta kun Mirjamin juustoa ei ole tehty maidosta, vaan semmosesta materiaalista.

   Lainaa

  5. Tulos: +306 (336 ääntä)
   miten voi olla noin tyhmä? :D

   Lainaa

  6. Tulos: +465 (489 ääntä)
   Hyvä että ryhdyt kuitenkin vegaaniksi kun noin on tieto hallussa !

   Lainaa

  7. Tulos: +162 (180 ääntä)
   Itku tuli! Mites liivate?

   Lainaa

  8. Tulos: +232 (250 ääntä)
   Vaikuttaa siltä, että Mirjam on houkuteltu vegaaniks yhtä helposti kuin Itsenäisyyspuolueen eräät tyypit eurovaaliehdokkaiks :D Seppo Papunen goes Feissarmokat :D

   Lainaa

  9. Tulos: -118 (212 ääntä)
   Pakko huomauttaa, että Mirjam ei väittänyt juuston olevan vegaanista. Hän vain vertasi, että josko kinkkukin oltaisiin valmistettu x-massasta samantapaisesti kuin juusto on valmistettu maidosta. Siis sen sijaan, että se oltaisiin otettu eläimestä niin, miten kinkku nyt ikinä eläimestä otetaankaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +88 (98 ääntä)
   Ei kai tuo voi olla tosissaan...

   Lainaa

  11. Tulos: +98 (118 ääntä)
   Miten kukaan voi olla noin tyhmä >___<

   Lainaa

  12. Tulos: +162 (202 ääntä)
   U-S-K-O-M-A-T-O-N-T-A. Eikös Suomessa olekaan pakollista peruskoulua 9 vuotta ja sit käytännössä 99% käy sen jälkeen ammatillisen tai lukionkin?

   Lainaa

  13. Tulos: +216 (234 ääntä)
   Juusto on tehty sellasesta materiaalista nimeltä maito... joka on sekin eläinperäistä. Onnea Mirjamille.

   Lainaa

  14. Itku tulee 8.7.2014 0:56
   Tulos: +137 (145 ääntä)
   Niiku juusto mut eri. Naamani oli kuin kommenttien vauvalla kun tätä tekstiä luin.

   Lainaa

  15. Tulos: +117 (137 ääntä)
   Ei ainoastaan eläin_peräisestä vaan myös eläimen peräsimestä :D Sori oli pakko

   Lainaa

  16. Tulos: +160 (170 ääntä)
   Tahtoo sitoutua asiaansa, mutta noin vähän on otettu selvää?

   Lainaa

  17. Tulos: +156 (166 ääntä)
   Kertokaa mulle, onko toi vitsi vai voiko joku oikeesti olla noin tietämätön? Melko erikoinen lähtökohta vegaaniudelle...

   Lainaa

  18. Tulos: +122 (136 ääntä)
   Siis mitä. Kuka edes aloittaa ruokavalion ottamatta siitä sen paremmin selvää? Ei riitä ymmärrys mulla.

   Lainaa

  19. Tulos: +111 (119 ääntä)
   Mistäköhän Mirjam luuli sen leivänpäälliskinkun olevan valmistettu... yrteistä?

   Lainaa

  20. Tulos: +123 (131 ääntä)
   Kala: Pakko huomauttaa, että Mirjam ei väittänyt juuston olevan vegaanista. Hän vain vertasi, että josko kinkkukin oltaisiin valmistettu x-massasta samantapaisesti kuin juusto on valmistettu maidosta. Siis sen sijaan, että se oltaisiin otettu eläimestä niin, miten kinkku nyt ikinä eläimestä otetaankaan.
   No nimenomaan "tehty jostain materiaalista niinku juusto" eikä maidosta. Ja ei oo kyllä kovin suurta luottoa siihen, että tietäisi juuston olevan maitotuote eli eläimestä peräisin, jos ei tiedä kinkun olevan ihan elukkaa itseään.

   Lainaa

  21. Tulos: +171 (183 ääntä)
   Ohuen ohuet?

   Lainaa

  22. Tulos: +126 (134 ääntä)
   Ei sitä välttämättä kannata yhtäkkiä ruveta suoraan täydeksi vegaaniksi vaan aloittaa sillä kevyemmällä lihattomalla linjalla ensin ja kattoo kui käy.

   Lainaa

  23. Tulos: +51 (79 ääntä)
   Jos ny oikein saivarrellaan niin markkinoilla (ei tosin kovin paljoa suomessa) on "juustonkaltaisia" valmisteita. Nämä juustonkaltaiset valmisteet on tehty kasvisrasvoista. Tai no ite en söisi niitä, lisäainelista on niissä sen verran pitkä että varmaan loistaisin pimeässä ja ruho ei sitten maadu miljoonassakaan vuodessa :D

   Lainaa

  24. pers reikä 8.7.2014 7:53
   Tulos: -81 (191 ääntä)
   Vitun ituhipit. Syökää pikkukiviä, niin maailma pelastuu.

   Lainaa

  25. Tulos: -66 (94 ääntä)
   Tuskin saa leipääkään syyä, usein niissä on käytetty kananmunaa...

   Lainaa

  26. Tulos: +119 (121 ääntä)
   Mirjamille sellainen vinkki, että elintarvikkeista löytyy yleensä jonkinlainen valmistusaineluettelo. Sieltä katsomaan onko se leikkele tehty lihasta vai jostain muusta "materiaalista".

   Lainaa

  27. Kaappikasvisruokailija 8.7.2014 9:00
   Tulos: +60 (132 ääntä)
   ???: Kertokaa mulle, onko toi vitsi vai voiko joku oikeesti olla noin tietämätön? Melko erikoinen lähtökohta vegaaniudelle…
   Itse taas olen sitä mieltä, että suurin syy sille miksi vegaaniutta ei uskalleta edes aloittaa on niiden vuosikymmeniä kyseisellä ruokavaliolla eläneiden konkareiden asenne aloittelijoita kohtaan. He ovat luoneet asiasta hyvin tiukkapipoisen kilpailun, jossa erehtyjä sadatellaan alimpaan helvettiin. Enkä nyt tarkoita perus aloittelijalla tuota Mirjamia vaan sellaista keskiverto tietomäärällä varustettua ihmistä. Ymmärrän että eläinten oikeudet ovat vakava asia mutta eikö ihmisten rohkaiseminen ja tukeminen tekemään ihan pieniäkin muutoksia parempaan suuntaan olisi parempi idea kuin tämä nykyinen verenmaku suussa kilpaileminen jostain maailman parhaan vegaanin titteistä? Minulle olette ainakin luoneet mielikuvan veganiudsta lähes jonkinlaisena kulttilahkona, joka on pelkkää kurjuutta, mahdoton päästä eikä uusia tulokkaita edes kaivata. Vähän niinkuin kouluarvosanoiltaan kympin tyttöjen kerho alakoulussa.

   Lainaa

  28. Tulos: +115 (119 ääntä)
   Veikkaan, että Mirjam on taas ensi viikolla lihansyöjä. On kyllä todella hyvin sitoutunut asiaan, kun ei edes kunnolla tiedä mistä on kyse.

   Lainaa

  29. Tulos: +95 (113 ääntä)
   Jonne: Itku tuli! Mites liivate?
   Ton luettuas meinaat että tietää mitä on liivate?

   Lainaa

  30. Tulos: -10 (36 ääntä)
   Marsu: No nimenomaan “tehty jostain materiaalista niinku juusto” eikä maidosta. Ja ei oo kyllä kovin suurta luottoa siihen, että tietäisi juuston olevan maitotuote eli eläimestä peräisin, jos ei tiedä kinkun olevan ihan elukkaa itseään.
   En minä sanonut mitään siitä, mistä luulisin Mirjamin luulevan juuston olevan tehty. Sitä ei tämän jutun perusteella voi tietää (vaikka arvauksia voikin heittää), mutta hän ei väittänyt, että juustoa ei oltaisi valmistettu maidosta. Hänhän sanoi tuon virkkeensä perään "mut eri". Eli eri materiaalista. Eli hän luuli kinkun olevan jokin keitelty, sekoiteltu, mausteltu massa, hieman niinkuin juusto mutta eri materiaalista valmistettu.

   Lainaa

  31. Tulos: +7 (29 ääntä)
   Joni: U-S-K-O-M-A-T-O-N-T-A. Eikös Suomessa olekaan pakollista peruskoulua 9 vuotta ja sit käytännössä 99% käy sen jälkeen ammatillisen tai lukionkin?
   Eikös suomessa ole oppivelvollisuus mutta ei koulupakkoa.

   Lainaa

  32. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Hattu: Mutta kun Mirjamin juustoa ei ole tehty maidosta, vaan semmosesta materiaalista.
   nyt toki kiinnostaisi tietää, mikäköhän se juuston materiaali Mirjamin mielestä on. Tietääkö kukaan, tai saataisko tänne jopa Mirjami itse kertomaan sen.
   Joni: U-S-K-O-M-A-T-O-N-T-A. Eikös Suomessa olekaan pakollista peruskoulua 9 vuotta ja sit käytännössä 99% käy sen jälkeen ammatillisen tai lukionkin?
   Toki toki, mutta valitettavasti siltä kaverilta tai velalliselta on niin helppoa "pyytää" apua tehtävien tekemiseen jolloin jää enemmän aikaa nukkua tunnilla.

   Lainaa

  33. Hairysteed 8.7.2014 10:36
   Tulos: +50 (58 ääntä)
   Tietääköhän Mirjami mitä "Vegaani" tarkoittaa?

   Lainaa

  34. Tulos: +21 (33 ääntä)
   Mirjamille on syötetty jotain soijavalmistetta 'kinkkuna' , mutta myöhemmin alkoi raksuttaa että olisko se 'kinkku' kuitenkin jostain eläimestä..

   Lainaa

  35. Tulos: -63 (85 ääntä)
   Syökäää muovia, vegaanit. Ei sisällä eläimestä peräisin olevia ainesosia.

   Lainaa

  36. Tulos: +2 (122 ääntä)
   Kuulemma hunajaakaan ei saa syödä, koska mehiläisiä kuolee keräysprosessissa. Haluaisin nähdän sen puimurin tai potunnostokoneen joka ei tapa ainuttakaan ötökkää tai myyrää. Karkkia sen sijaan saa vetää onnesta soikeana, vaikka gelatiini erotellaan lehmännahasta ja sellakka kerätään samoin konstein kuin hunaja.

   Lainaa

  37. Tulos: +74 (88 ääntä)
   Kaappikasvisruokailija: Minulle olette ainakin luoneet mielikuvan veganiudsta lähes jonkinlaisena kulttilahkona, joka on pelkkää kurjuutta, mahdoton päästä eikä uusia tulokkaita edes kaivata. Vähän niinkuin kouluarvosanoiltaan kympin tyttöjen kerho alakoulussa.
   Olen pahoillani että olet tavannut noin ikäviä vegaaneja! Silti, ei sitä kasvissyöntiä kannata lopettaa, niinkuin ei opiskeluakaan vaikka kympin tytöt olisivatkin nyyppiä. Itse olen osa-aikavegaani: esim Aasiassa matkustellessa vajanaisin kielitaidoin ei ole mahdollista ottaa selvää missä on kalakastiketta ja missä ei -ja juhlapäivin syön juustoa koska hittovie pidän siitä ja vegaanijuusto on susipahaa. Ei omista vegaanikavereistani kukaan mitään kettuile, kunhan muistavat aina kertoa kun tulee uusi vegaani"juusto" siinä toivossa että vielä löytyisi sellainen josta pitäisin =). Tälle sankarille en kyllä voi suositella muuta kuin että syö kiltisti mitä koulun ruokalassa annetaan; tuollaisin ravitsemustiedoin muuten varmaan sairastuu.

   Lainaa

  38. Tulos: +89 (91 ääntä)
   Olisi kannattanut tuolla tietopohjalla aloittaa vähän kevyemmin, vaikka ihan vain ottamalla asioista selvää... Hieman jo tämän "veganismin" kestosta voi päätellä siitä miten Mirjam sanoo että voi ja majoneesikin KIELLETTIIN. Tällä tietämyksen tasolla veganismi taitaa myös helposti mennä siihen että syö vain pelkkiä salaatinlehtiä, kun vain poistetaan ns. kiellettyjä ruokia eikä oteta selvää etukäteen miten koostetaan hyvä kasvisruokavalio ja mitä kannattaisi käyttää eläinproteiinin tilalla...

   Lainaa

  39. Näin sen näin 8.7.2014 12:11
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Kotimies: Kuulemma hunajaakaan ei saa syödä, koska mehiläisiä kuolee keräysprosessissa. Haluaisin nähdän sen puimurin tai potunnostokoneen joka ei tapa ainuttakaan ötökkää tai myyrää. Karkkia sen sijaan saa vetää onnesta soikeana, vaikka gelatiini erotellaan lehmännahasta ja sellakka kerätään samoin konstein kuin hunaja.
   Vegaani ei syö gelatiinia eikä sellakkaa.

   Lainaa

  40. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Kotimies: Kuulemma hunajaakaan ei saa syödä, koska mehiläisiä kuolee keräysprosessissa. Haluaisin nähdän sen puimurin tai potunnostokoneen joka ei tapa ainuttakaan ötökkää tai myyrää. Karkkia sen sijaan saa vetää onnesta soikeana, vaikka gelatiini erotellaan lehmännahasta ja sellakka kerätään samoin konstein kuin hunaja.
   Karkkejahan myydään myös vegaanisina ja liivatteettomia on normikaupoissakin. Mutta eivät kaikki kasvissyöjät (vegaanien kai periaatteessa pitäisi, mutta ihmisiä mahtuu moneen junaan) ole niin tarkkoja lisäaineiden vegaanisuudesta, varsinkin kun niiden kyyläily voi olla melko aikaavievää/hankalaa ja on monia lisäaineita, jotka saattavat olla eläin- tai kasviperäisiä, valmistajasta tai tuotteesta riippuen. Eli pitäisi kysyä aina tapauskohtaisesti valmistajalta mitä käytetään.

   Lainaa

  41. irokeesiankka 8.7.2014 13:21
   Tulos: +27 (51 ääntä)
   Kala: Pakko huomauttaa, että Mirjam ei väittänyt juuston olevan vegaanista. Hän vain vertasi, että josko kinkkukin oltaisiin valmistettu x-massasta samantapaisesti kuin juusto on valmistettu maidosta. Siis sen sijaan, että se oltaisiin otettu eläimestä niin, miten kinkku nyt ikinä eläimestä otetaankaan.
   Ai sä et ole ikinä kuullut kinkkuhöylästä? Saman tapainen kuin juustohöylä, mutta tarkoitettu kinkkujen irroittamiseen siasta. Tarvitaan kaksi ihmistä: toinen pitää sikaa kiinni, toinen höylää suurella höylällä neliön mallisia paloja siasta. Lopuksi kinkut pyöristetään halutun mallisksi ja pakataan. Ylijäämäpalat selittävät sika-nauta -jauhelihan. Makkarat tehdään siasta samalla tavalla, mutta omenankaran irroittamislaitetta muistuttavalla laitteella. Lopuksi possu kasvattaa takaisin siltä leikatut kinkut kuin lammas ikään ja on valmis viipaloitavaksi uudelleen.

   Lainaa

  42. Tulos: +6 (28 ääntä)
   Boss93: Periaattees sais juustookaan syödä… Ihan näin BTW, jos kerran majoneesi(tehty kananmunista) ja voi(tehty maidosta) ovat kiellettyjä, niin sitten on myöskin juusto (tehty maidosta) kielletty… Kinkku, nyt vielä lihana menee, mutta jotkut makkarat voisi kyllä kaupassakin siirtää vihannesosastolle…
   Kuka ne on kieltänyt, ellei arvoisa älypää itse? Vegaani syö ainoastaan kasviperäistä ruokaa, lakto-ovo-vegetariaani myöskin maitotuotteita ja kananmunia. Kumpaakin ruokavaliota noudatetaan vapaaehtoisesti, omista lähtökohdista ja periaatteista. Jos siirtyy pelkkään kasvisravintoon, tulee perehtyä asiaan huolellisesti jopa pintaa syvemmältä. Se, että tunnistaa lihan, on ihan alkeita. Tulee myöskin ottaa selvää, mitä sudenkuoppia pelkässä kasvisravinnossa voi olla: ihminen voi saada vakavan hermostohalvauksen jos jää ilman eläinkunnasta saatavia b-ryhmän vitamiineja. Ne on siis korvattava purkkivalmisteilla, jos tiukaksi vegaaniksi ryhtyy. Supervegaanille on ikävää, että pikkuleivät, jäätelö ja karkit jäävät syömättä, koska niissä on munia, maitoa ja liivatetta, joka on eläinperäinen proteiini.

   Lainaa

  43. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Joni: U-S-K-O-M-A-T-O-N-T-A. Eikös Suomessa olekaan pakollista peruskoulua 9 vuotta ja sit käytännössä 99% käy sen jälkeen ammatillisen tai lukionkin?
   On myös 3. vaihtoehto nimittäin: elämäm koulu ja tässä on aika hyvä esimerkki sellasesta :D

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (18 ääntä)
   Jääkaapista löytyvässä kalkkunasiivupaketissa lukee että lihapitoisuus 87 %. Tuskin pinnalla oleva kuorrute voi olla 13 %?

   Lainaa

  45. Tulos: +38 (42 ääntä)
   F: Kuka ne on kieltänyt, ellei arvoisa älypää itse? Vegaani syö ainoastaan kasviperäistä ruokaa, lakto-ovo-vegetariaani myöskin maitotuotteita ja kananmunia. Kumpaakin ruokavaliota noudatetaan vapaaehtoisesti, omista lähtökohdista ja periaatteista. Jos siirtyy pelkkään kasvisravintoon, tulee perehtyä asiaan huolellisesti jopa pintaa syvemmältä. Se, että tunnistaa lihan, on ihan alkeita. Tulee myöskin ottaa selvää, mitä sudenkuoppia pelkässä kasvisravinnossa voi olla: ihminen voi saada vakavan hermostohalvauksen jos jää ilman eläinkunnasta saatavia b-ryhmän vitamiineja. Ne on siis korvattava purkkivalmisteilla, jos tiukaksi vegaaniksi ryhtyy. Supervegaanille on ikävää, että pikkuleivät, jäätelö ja karkit jäävät syömättä, koska niissä on munia, maitoa ja liivatetta, joka on eläinperäinen proteiini.
   B-vitamiineja on aivan runsaasti vegaaniruokavaliossa, ainoastaan B-12 pitää ottaa pillerinä. Sekin on bakteeri, eli ei varsinaisesti eläinperäinen. Mielellään sen pillerinä ottaa. Ravinnon koostaminen ei ole vaikeaa. Jäätelöä, pikkuleipiä ja karkkeja on paljon tavan kaupoissa vegaanisena, yllättäviäkin tuotteita. Vegaanituotteet.net listaa nuo kaikki.

   Lainaa

  46. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Hyvällä tuurilla olen ollut kauemmin lakto-ovovegetaristi kuin Mirjamilla on ikävuosia. Mirjamin ehkä kannattaisi miettiä: a) mitä hän tavoittelee ruokavaliomuutoksellaan. Konkreettisesti. b) mihin hän pystyy sitoutumaan, otettuaan selvää siitä miten eri valiot (esim. pesco-, lakto-ovo, laktovegetarismi ja vegaanius) koostetaan järkevästi. Suosittelen ennemmin aloittamaan vaikka pescovegetaristina ja siitä sitten jatkamaan lakto-ovoksi ja siitä vaikka vegaaniksi. Mutta, ennemmin Mirjamin olisi hyvä miettiä mitä hän itse haluaa ja miksi.

   Lainaa

  47. Tulos: +7 (25 ääntä)
   Kala: Pakko huomauttaa, että Mirjam ei väittänyt juuston olevan vegaanista. Hän vain vertasi, että josko kinkkukin oltaisiin valmistettu x-massasta samantapaisesti kuin juusto on valmistettu maidosta. Siis sen sijaan, että se oltaisiin otettu eläimestä niin, miten kinkku nyt ikinä eläimestä otetaankaan.
   sarcasm/ Kinkku viipaloidaan eläimestä juustohöylällä ja päästetään se takaisin laitumelle. Samoin possuilta otetaan vain potka joulupöytään ja tilalle laitetaan puujalka. /sarcasm

   Lainaa

  48. Tulos: -5 (51 ääntä)
   Jos farmari on ajanut pellolle paskaa, niin vegaanihan ei voine syödä mitään sillä pellolla kasvanutta?

   Lainaa

  49. turnipsitonttu 8.7.2014 16:54
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Muistaakseni se x-tran halpa majoneesi on vegaanista. Mausta en sano mitään... Vegaanius on yleensä muutakin kuin tiukkaa kasvissyöntiä koska aate vastustaa muutenkin eläinten hyväksikäyttöä. Villa ja nahka on pannassa. Samoin tuotteet joita on testattu eläimillä. Luulen, että Mirjamin olisi helpompaa olla vaikka vegetaristi. Tuskin kuitenkaan osaa koostaa ruokavaliotaan oikein. Vegaanivaliosta saa oikein koostettuna riittävästi rautaa ja kalsiumia, mutta se vaatii asiaan perehtymistä. Itsekin olen ollut vegaani, mutta se juusto koitui minukin kohtalokseni :) Tosin yleensä ajatus juuston juoksetteesta karmii riittävästi.

   Lainaa

  50. rottanpää 8.7.2014 17:20
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Kertoikohan kukaan Mirjamille että juustokin on eläinperäistä? :D BWT muuten, majoneesiakin on vegaanista. Erikoiskaupoissa tietenkin varmaan löytyy usemapaakin laatua (Tyyliin Punnitse & Säästä tai Tampereella Runsaudensarvi. Tai ainakin saattaisi löytyä), mutta ihan perusmarketeissa on joku laatu vegaanistakin. Olikohan muistaakseni Extra? En oikein muista. Taitaa Mirjamilla olla edessä aika kivinen tie oppia vegaaniksi, jos tieto eläinperäisistä ruoista ja ruoka-aineista on alunperinkin tuolla pohjalla. Ja siltä varalta että Mirjam itse sattuu lukemaan tämän kommentin, niin sinuna suuntaisin vaikka vegaanituotteet.comiin, siellä on lista kaikista perusmarkiettien vegaanisista ruuista. ;) Olen myös hieman huolissani osaako Mirjam edes syödä vegaanina tarpeeksi tasapainoisesti. Tämän takia hänen kannattaa ehkä stekata varmuuden vuoksi myös vegaaniliiton sivut. Tsemppii ny kuitenkin :)

   Lainaa

  51. pönttöpää einari 8.7.2014 17:37
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Kotimies: Kuulemma hunajaakaan ei saa syödä, koska mehiläisiä kuolee keräysprosessissa. Haluaisin nähdän sen puimurin tai potunnostokoneen joka ei tapa ainuttakaan ötökkää tai myyrää. Karkkia sen sijaan saa vetää onnesta soikeana, vaikka gelatiini erotellaan lehmännahasta ja sellakka kerätään samoin konstein kuin hunaja.
   Liivatteettomia karkkeja on saatavilla mielin määrin.

   Lainaa

  52. Tulos: -34 (84 ääntä)
   Minä veikkaan että nämäkin eläinten tappamista yms. vastustavat listivät joka kesä iholtaan kymmeniä ellei satoja itikoita ja muita öttiäisiä. Ja kuten joku aiemmin jo mainitsi, myöskin kasvisten tuotantovaiheissa kuolee eläimiä. Vai pidättekö te hiiriä sun muita peltoasukkeja eläiminä? Että se siitä ideologiasta. Mun puolesta muuten aivan sama, syökööt tai jättäkööt syömättä mitä haluavat, mutta turha tulla meitä lihansyöjiä moralisoimaan, koska se on vain ja ainoastaan tekopyhää. Ja kyllä, myös minä vastustan lihan ja ruuan ylituotantoa ja eläinten huonoa kohtelua. Mutta minä myös käsitän että jättämällä sen pihvin syömättä, se ei suinkaan pelasta kyseistä eläinparkaa, vaan se jää mätänemään kaatopaikalle. Ja minä käsitän että eläintuotantobisnes tuo aivan liikaa rahaa herrojen taskuun jotta se ikinä loppuisi, joten tulevatkin eläinparat jää pelastamatta. Pitäkää minua vaan julmana, mutta minä aion elää stressaamatta liikaa ruokavaliotani ja nauttia ravinteikasta ruokaa käymättä päivittäin pilleripurkilla. Ehkä synnyn uudelleen vessaharjana, mutta se on sen ajan murhe.Ugh!

   Lainaa

  53. Tulos: +40 (42 ääntä)
   turnipsitonttu: >Tosin yleensä ajatusjuuston juoksetteesta karmii riittävästi.
   On viljalti juustoja joihin ei ole laitettu niitä vasikanpalasia juoksutteeksi vaan bakteeriperäisiä; jos vielä ostaa esim luomuvuohenjuustoa ja jättää navettaan suljettujen lehmien tuotteet omaan arvoonsa, niin voi tuntea olevansa vähän vähemmän paha. =) Ja ainakin tämän korttelin irtokarkkikauppa on kyllä isolla merkinnyt kaikki vegaanille sopivat tuotteet... Realisti hyvä: Kuka tässä on moralisoinut ja tuominnut? Käsittääkseni kaikki ketjuun postittaneet kasvissyöjät ja vegaanit ovat vaihtaneet ajatuksia soveliaista tuotteista, tarkentaneet termien määrittelyä, ja kauhistelleet OP'n tietämättömyyttä (tämä nyt kuitenkin on se feissarimokat). Yksikään ei ole millään tavalla esittänyt mielipidettä normaaleista kinkunsyöjistä, suuntaan tai toiseen. Sensijaan moni kinkunsyöjä on ilmoittanut että inhottavat vegaanit vainoavat heitä. Kuka tässä nyt oikeastaan tuomitsee ja ketä?

   Lainaa

  54. Tulos: -6 (14 ääntä)
   Taitaa kuulua samaan soppaa tuo nimimerkki ''kala'' yhtä tyhymiä kommenttia on sillä. Vittu kun voi olla tyhymää porukkaa.

   Lainaa

  55. Tulos: +47 (53 ääntä)
   realisti: Mutta minä myös käsitän että jättämällä sen pihvin syömättä, se ei suinkaan pelasta kyseistä eläinparkaa, vaan sejää mätänemään kaatopaikalle.
   Itse olen käsittänyt, että jos jollekin tuotteelle on vähän kysyntää sitä myös tuotetaan vähemmän. Eli jos ihmiset ei vaikkapa halua syödä kinkkua niin tuskin kinkkua tuotettaisiin. Voin olla väärässä.

   Lainaa

  56. Tulos: -17 (35 ääntä)
   Typerys: Itse olen käsittänyt, että jos jollekin tuotteelle on vähän kysyntää sitä myös tuotetaan vähemmän. Eli jos ihmiset ei vaikkapa halua syödä kinkkua niin tuskin kinkkua tuotettaisiin. Voin olla väärässä.
   Siinäpä se onkin pulma. Ihminen kun on taipuvainen seuraamaan mielihalujaan ja kinkku on vaan niin perhanan hyvää, että kysyntä ei tule näkemykseni mukaan oleellisesti laskemaan. Ja tälläkin hetkellä tuotanto on liian suurta kysyntään verrattuna.

   Lainaa

  57. irokeesiankka 8.7.2014 20:09
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Jostakin myös olen lukenut, että suklaaseenkin joutuu niitä ötököiden osia kaakaopapuja kerätessä.

   Lainaa

  58. Tulos: +38 (50 ääntä)
   realisti: Minä veikkaan että nämäkin eläinten tappamista yms. vastustavat listivät joka kesä iholtaan kymmeniä ellei satoja itikoita ja muita öttiäisiä. Ja kuten joku aiemmin jo mainitsi, myöskin kasvisten tuotantovaiheissa kuolee eläimiä. Vai pidättekö te hiiriä sun muita peltoasukkeja eläiminä? Että se siitä ideologiasta. Mun puolesta muuten aivan sama, syökööt tai jättäkööt syömättä mitä haluavat, mutta turha tulla meitä lihansyöjiä moralisoimaan, koska se on vain ja ainoastaan tekopyhää. Ja kyllä, myös minä vastustan lihan ja ruuan ylituotantoa ja eläinten huonoa kohtelua. Mutta minä myös käsitän että jättämällä sen pihvin syömättä, se ei suinkaan pelasta kyseistä eläinparkaa, vaan sejää mätänemään kaatopaikalle. Ja minä käsitän että eläintuotantobisnes tuo aivan liikaa rahaa herrojen taskuun jotta se ikinä loppuisi, joten tulevatkin eläinparat jää pelastamatta. Pitäkää minua vaan julmana, mutta minä aion elää stressaamatta liikaa ruokavaliotani ja nauttia ravinteikasta ruokaa käymättä päivittäin pilleripurkilla. Ehkä synnyn uudelleen vessaharjana, mutta se on sen ajan murhe.Ugh!
   Sun käsitykset ruoan tuotannosta ja ylipäätään markkinoiden toiminnasta on suurin piirtein samalla tasolla kuin Mirjamilla.

   Lainaa

  59. Tulos: -16 (36 ääntä)
   Pepelaku: Sun käsitykset ruoan tuotannosta ja ylipäätään markkinoiden toiminnasta on suurin piirtein samalla tasolla kuin Mirjamilla.
   Myönnän, että en ole perehtynyt markkinatalouteen mutta tiedän kyllä kysynnän ja tarjonnan laista. Mutta käsitätkö sinä mikä oravanpyörä tässä on kyseessä? Minä en vaan kertakaikkiaan usko, että se pysähtyy ikinä. Väännän vielä rautalangasta: Okei, teitä kasvissyöjiäkin löytyy jo paljon ja yhä enenevässä määrin ja se on ihan ok, mutta on myös toisenlaisia ihmisiä.On paljon ihmisiä jotka pitävät lihasta , mutta eivät kasviksista niinkään. Kuinka monen luulet tässä tilanteessa valitsevan siellä kaupan hyllyiltä kasviksen lihan sijasta? Jotkut ehkä valitseekin, mutta minä väitän että suurin osa ei, ainakaan joka kerta. Niin kauan kuin näitä ihmisiä löytyy, on tarjolla lihaa ja kun on tarjolla lihaa, lihasta pitävä valitsee lihan ja niin edelleen. Jotta tämä oravanpyörä pysähtyisi saman kasvisvalinnan pitäisi tehdä n.7 miljardia muuta ihmistä. Ennen kaikkea en usko tästä maailmasta ikinä löytyvän 7 miljardia ihmistä, jotka ajattelisivat sitä eläintä. Tai Suomen mittakaavassa 5 miljoonaa ihmistä. Se ei vain ole mahdollista. Eli en siis näe sillä merkitystä valitsenko juuri minä lihan vai kasviksen. Ehkä valitsen seuraavalla kerralla sen kasviksen, ehkä en.

   Lainaa

  60. Tulos: -10 (24 ääntä)
   F: Kuka ne on kieltänyt, ellei arvoisa älypää itse? Vegaani syö ainoastaan kasviperäistä ruokaa, lakto-ovo-vegetariaani myöskin maitotuotteita ja kananmunia. Kumpaakin ruokavaliota noudatetaan vapaaehtoisesti, omista lähtökohdista ja periaatteista. Jos siirtyy pelkkään kasvisravintoon, tulee perehtyä asiaan huolellisesti jopa pintaa syvemmältä. Se, että tunnistaa lihan, on ihan alkeita. Tulee myöskin ottaa selvää, mitä sudenkuoppia pelkässä kasvisravinnossa voi olla: ihminen voi saada vakavan hermostohalvauksen jos jää ilman eläinkunnasta saatavia b-ryhmän vitamiineja. Ne on siis korvattava purkkivalmisteilla, jos tiukaksi vegaaniksi ryhtyy. Supervegaanille on ikävää, että pikkuleivät, jäätelö ja karkit jäävät syömättä, koska niissä on munia, maitoa ja liivatetta, joka on eläinperäinen proteiini.
   Viittasinkin tuolla kiellettyä sanalla siihen, että hän itse väitti em. ruoka-aineiden olevan "kiellettyjä" kertoo muuten paljon likan motivaatiosta vegaanina olemiseen, jos kerran jotkut aineet ovat nimenomaan "kiellettyjä"... Ihan näin hänen itsensä kannalta toivon, että a) Ottaa selvää, mitä syödä ja mitä ei b) keventää hieman ja alkaa vaikka vegetaristiksi tai c) Lopettaa tuon turhan ituhippeilyn ja jatkaa sekaruokavaliolla, kuten ihmiset yli 2000 vuotta ennen häntäkin ovat tehneet... Itsehän kannatan sekaruokavaliota, sillä silloin ei tarvitse laskeskella kaiken maailman vitamiinejä yms. koska niitä kaikkia tulee väkisinkin syötyä tarpeeksi ja lisäksi uskon, että lihansyönti on jopa eettisempää, kuin raakojen kasvisten syönti, sillä se liha on sentään valmiiksi kuollutta syödessä... Toisin kuin se salaatti!

   Lainaa

  61. Tulos: -39 (55 ääntä)
   "välittää eläimistä" Eläimet on syntyny syötäväks ja ihmiset on lihansyöjiä PISTE

   Lainaa

  62. Tulos: -9 (19 ääntä)
   Kaappikasvisruokailija: Itse taas olen sitä mieltä, että suurin syy sille miksi vegaaniutta ei uskalleta edes aloittaa on niiden vuosikymmeniä kyseisellä ruokavaliolla eläneiden konkareiden asenne aloittelijoita kohtaan. He ovat luoneet asiasta hyvin tiukkapipoisen kilpailun, jossa erehtyjä sadatellaan alimpaan helvettiin. Enkä nyt tarkoita perus aloittelijalla tuota Mirjamia vaan sellaista keskiverto tietomäärällä varustettua ihmistä. Ymmärrän että eläinten oikeudet ovat vakava asia mutta eikö ihmisten rohkaiseminen ja tukeminen tekemään ihan pieniäkin muutoksia parempaan suuntaan olisi parempi idea kuin tämä nykyinen verenmaku suussa kilpaileminen jostain maailman parhaan vegaanin titteistä? Minulle olette ainakin luoneet mielikuvan veganiudsta lähes jonkinlaisena kulttilahkona, joka on pelkkää kurjuutta, mahdoton päästä eikä uusia tulokkaita edes kaivata. Vähän niinkuin kouluarvosanoiltaan kympin tyttöjen kerho alakoulussa.
   Kun nyt siellä paasataan mitään ymmärtämättä, niin voidaan aloittaa perusteista. Wiki kertoo veganismista tärkeimmän osan: "Veganismi on ruokavalio ja elämäntapa". Kasvissyöjät voivat sitten ottaa vähän rennommin touhujensa kanssa. Jos et osaa edes tavata internetistä mikä vegaani on, niin on ehkä parempi jättää kommentoimatta.

   Lainaa

  63. rölliemäntä 8.7.2014 22:44
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   realisti: Eli en siis näe sillä merkitystä valitsenko juuri minä lihan vai kasviksen. Ehkä valitsen seuraavalla kerralla sen kasviksen, ehkä en.
   Tässä tiivistyy se sama logiikka, minkä takia mitään koko yhteiskuntaa vaativaa edistystä ei koskaan tapahdu maailmassa. Miksi tapahtuisikaan? Kyllähän minä saan ostaa turkiksia, koska tuskin tarpeeksi moni lisäkseni jättää ostamatta jotta turkistarhaus pysähtyisi. Kyllähän minä voin saastuttaa huoletta ympäristöä, koska olen vain yksi monesta miljardista jotka tekevät niin. Kyllä minä voin ostaa lapsi- ja orjatyövoimalla tuotettuja tuotteita, koska muutkin tekevät niin. Eiväthän minun valintani mihinkään vaikuta, olen vain yksittäinen ihminen. Toisin sanoen moni automaattisesti pitää muitakin ihmisiä tyhminä. Mitä jos kaikki ajattelisivat: "Valinnoillani on väliä"? Vau, mikä skenaario! Vegaani-kasvissyönti-lihansyöntijuttuun kantaa ottaakseni, itsekin sekaravinnolla elelen, joskaan en lähellekkään kaikesta lihasta pidä. Ihminen on lihansyöjä ja metsästäjä siinä missä leijonakin. Itselleni tärkeää on lähinnä lihan alkuperä (kotimaisuus, tuotanto-olot ym.) Eläköön muut miten elävät, moralisointi tuskin ainakaan muuttaa kenenkään toimintamallia. :)

   Lainaa

  64. lihansyöjä 8.7.2014 23:26
   Tulos: -33 (47 ääntä)
   Ei hyvää päivää... vegaanius:typeryyden huipentuma! Jos tosissaan haluu että mitään elävää olentoa ei satuta elämänsä aikana ni sit pitää varmaa lopettaa elämästä. Kato ku vaiks asuisit mettäs keskel ei mitää oljista tehdyissä vaatteissa niin onnistuisit silti mitä luultavimmin tappamaan ötököitä marjojen keruu retkelläsi. Niin ja ne marjat on eläimiä varten eli jos syöt niitäkään niin viet samalla jonkun eläimen ruoat!! Jne. Eläimille oikeutta mut ne on myöskin luotu syötäväks!

   Lainaa

  65. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Tarpeeksi ohueksi kun ohuen ohuet kinkkusiivut menevät, voi vegaanikin niitä huoletta syödä.

   Lainaa

  66. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Kala: En minä sanonut mitään siitä, mistä luulisin Mirjamin luulevan juuston olevan tehty. Sitä ei tämän jutun perusteella voi tietää (vaikka arvauksia voikin heittää), mutta hän ei väittänyt, että juustoa ei oltaisi valmistettu maidosta. Hänhän sanoi tuon virkkeensä perään “mut eri”. Eli eri materiaalista. Eli hän luuli kinkun olevan jokin keitelty, sekoiteltu, mausteltu massa, hieman niinkuin juusto mutta eri materiaalista valmistettu.
   Ei jatkoon.

   Lainaa

  67. Rekkapena 9.7.2014 0:19
   Tulos: -24 (36 ääntä)
   Ei kai niitä eläimiä lihasta tehtäisi jos niitä ei syötäväksi olisi tarkoitettu?

   Lainaa

  68. Tulos: -20 (40 ääntä)
   lihansyöjä: Ei hyvää päivää… vegaanius:typeryyden huipentuma! Jos tosissaan haluu että mitään elävää olentoa ei satuta elämänsä aikana ni sit pitää varmaa lopettaa elämästä. Kato ku vaiks asuisit mettäs keskel ei mitää oljista tehdyissä vaatteissa niin onnistuisit silti mitä luultavimmin tappamaan ötököitä marjojen keruu retkelläsi. Niin ja ne marjat on eläimiä varten eli jos syöt niitäkään niin viet samalla jonkun eläimen ruoat!! Jne. Eläimille oikeutta mut ne on myöskin luotu syötäväks!
   Kasvissyönti itsessään jo on yks täys vitsi. Taidan laittaa kohta kanankoivet tulille.

   Lainaa

  69. Tulos: +4 (22 ääntä)
   Mirjamille tulee lisää ongelmia siinä vaiheessa, kun hän saa kuulla, että vegaanit eivät käytä mitään eläinperäistä. Joutuu heittämään kengät, vyöt ja lompakon roskiin. Aloitteleva vegaaniraukka kulkee kesät talvet jostain materiaalista tehdyissä sandaaleissa. Lisäksi vyöttömällä ja lompakottomalla Mirjamilla roikkuu housut puolitangossa, kortit ja rahat taskuista tursuten ja miettii, mitähän yllätyksiä tämä vegaanina olo vielä tuokaan tullessaan...

   Lainaa

  70. Tulos: +1 (11 ääntä)
   lkr: Jos farmari on ajanut pellolle paskaa, niin vegaanihan ei voine syödä mitään sillä pellolla kasvanutta?
   no ny mä vein niilt viimesetki ruuanrippeet..anteeks!!!

   Lainaa

  71. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Tässä on kait kaksi maailmankuvaa vastakkain: tämä "jos asiat ovat huonosti niin niitä voi parantaa, yksilölläkin on jotain mahdollisuuksia" ja "asiat kerran luotiin yhdellä tavalla ja niitä ei ikinä muuta mikään, PISTE" (koska kaikki hyvät argumentit loppuvat niin, piste. Piste). Voin vain kuvitella miten Realistin esi-äiti nitkutti kun joku rakensi ensimmäisen nuotion. "Kyllä kuule se niin on ettei tuosta 'ruoanlaitto' jutusta koskaan mitään tule. Sekä Örg että naapuriheimon Varg syövät pelkkiä raakoja raatoja, siitä tiedän ettei tuollaista vaivaa koskaan ruveta näkemään! Kyllä se niin on että ihminen luotiin syömään mitä puista löytyy (piste)". Itse kyllä sanoisin että maailma muuttuu, ihmisetkin. Sille mihin suuntaan voi olla jotain jopa tehtävissä. =)

   Lainaa

  72. Tulos: +34 (40 ääntä)
   Boss93: Itsehän kannatan sekaruokavaliota, sillä silloin ei tarvitse laskeskella kaiken maailman vitamiinejä yms. koska niitä kaikkia tulee väkisinkin syötyä tarpeeksi
   Kyllä sekasyöjä joutuu ihan samalla tavalla miettimään mitä syö, että saa vitamiinit kasaan :P Sekä vegaani että sekasyöjä voi syödä pelkkää makaronia ja kuolla riisitautiin. Kyse on vain siitä, että olet tottunut sekasyöntiin ja Se sujuu sinulta luonnostaan. Mulle kasvissyönti on aivan yhtä normaalia, eikä mun tarvitse laskeskella mitä panisin suuhuni...

   Lainaa

  73. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Tää on kyllä aivan whole new level of stupidity... !

   Lainaa

  74. Tulos: -7 (11 ääntä)
   Typerä akka.

   Lainaa

  75. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Leivän päälle voi laittaa vaikka kikherneistä tehtyä hummusta, kasviperäistä margariinia, Tartex-tahnaa, avokadoa, tofua, vehnägluteeni- eli seitan-leikkelettä, Tofutti-tuorejuustoa jne.. Jos veganismi oikeasti kiinnostaa, niin Vegaaniliiton nettisivuilta löytyy esimerkiksi tietoa ruokavalion terveellisestä koostamisesta, ja vegaanituotteet.net -sivulta löytyy valmiiksi listattuna kaupoista löytyviä vegaanisia tuotteita, että ei välttämättä tarvitse kuluttaa aikaansa tuoteselosteita syynäten. :)

   Lainaa

  76. Juntteja kaikkialla 9.7.2014 16:53
   Tulos: 0 (44 ääntä)
   Kasvissyönti on hyödyllistä sekä omalle terveydelle, eläinten hyvinvoinnille että maapallolle + ilmastolle! Miksi edelleen on niin paljon juntteja jotka joko ovat niin saatanan tyhmiä että luulevat ihmisen olevan lihansyöjä tai oikeasti ajattelevat eläinten olevan täällä vain meitä varten? Ymmärrän sen, että tykkää lihasta eikä halua luopua siitä, mutta se ei oikeuta käyttäytymään vittumaisesti niitä kohtaan jotka toiminnallaan ihan oikeasti tekee maailmasta parempaa paikkaa. Kokekaa syyllisyyttä, persnaamat, olkaa idiootteja, ihan sama, mutta älkää vittu tulko purkamaan sitä niihin joiden mielestä maailma menee ihan liian kovaa perse edellä puuta päin. Ps. ihminen ei ole lihansyöjä Pps. eläin ei ole esine tai sinun ateriasi Ppps. sinun _tämänhetkiset_ makutottumuksesi, laiskuutesi tai vastentahtoisuutesi oppia mitään uutta tai kehittää itseäsi eivät ole hyväksyttäviä syitä kiduttaa miljardeja tuntevia olentoja ympäri maailmaa

   Lainaa

  77. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Öööh. Jos vaan suosiolla luovuttaisit. Se ei tule olemaan helppoa, ja vielä vaikempaa siitä tekee täydellinen perustietämyksen puute ruokaan liittyen. En ole vegaani, mutta leivänpäälle voi laittaa floraa (joka oli muistaakseni se ainut vegaaninen margariini), kasviksia ja salaattia ja halutessaan vegaanisia juustoja tai vaikka savutofua.

   Lainaa

  78. Tulos: -22 (38 ääntä)
   Juntteja kaikkialla: Kasvissyönti on hyödyllistä sekä omalle terveydelle, eläinten hyvinvoinnille että maapallolle + ilmastolle! Miksi edelleen on niin paljon juntteja jotka joko ovat niin saatanan tyhmiä että luulevat ihmisen olevan lihansyöjä tai oikeasti ajattelevat eläinten olevan täällä vain meitä varten? Ymmärrän sen, että tykkää lihasta eikä halua luopua siitä, mutta se ei oikeuta käyttäytymään vittumaisesti niitä kohtaan jotka toiminnallaan ihan oikeasti tekee maailmasta parempaa paikkaa. Kokekaa syyllisyyttä, persnaamat, olkaa idiootteja, ihan sama, mutta älkää vittu tulko purkamaan sitä niihin joiden mielestä maailma menee ihan liian kovaa perse edellä puuta päin. Ps. ihminen ei ole lihansyöjä Pps. eläin ei ole esine tai sinun ateriasi Ppps. sinun _tämänhetkiset_ makutottumuksesi, laiskuutesi tai vastentahtoisuutesi oppia mitään uutta tai kehittää itseäsi eivät ole hyväksyttäviä syitä kiduttaa miljardeja tuntevia olentoja ympäri maailmaa
   Menepä peilin ääreen ja vilkase vähän leegojas... Muistuttaako ne enemmän lihansyöjän hampaita, vai kasvissyöjän hampaita... Voit vaikka vertailua helpottaakses avata koneella kuvat lehmän ja leijonan leegoista ja verrata omiasi niihin... Aivan! Kyllähän ne enempi leijonan leegoilta näyttää, kuin lehmän.

   Lainaa

  79. Billy Moon 10.7.2014 0:15
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Boss93: Menepä peilin ääreen ja vilkase vähän leegojas… Muistuttaako ne enemmän lihansyöjän hampaita, vai kasvissyöjän hampaita… Voit vaikka vertailua helpottaakses avata koneella kuvat lehmän ja leijonan leegoista ja verrata omiasi niihin… Aivan! Kyllähän ne enempi leijonan leegoilta näyttää, kuin lehmän.
   Pointti ei ole siinä, miltä hampaat näyttävät, vaan siinä, miten niitä käytetään. Ihmisen leuat liikkuvat myös sivusuunnassa, kuten lehmän, ja soveltuvat siksi oivasti kasvisten syöntiin - mutta yritäpä raadella ja syödä riistaeläimen ruho kypsentämättömänä pelkkiä hampaitasi käyttäen, kuten leijona tekee. Taitaa olla hankalampaa.

   Lainaa

  80. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Boss93: Menepä peilin ääreen ja vilkase vähän leegojas… Muistuttaako ne enemmän lihansyöjän hampaita, vai kasvissyöjän hampaita… Voit vaikka vertailua helpottaakses avata koneella kuvat lehmän ja leijonan leegoista ja verrata omiasi niihin… Aivan! Kyllähän ne enempi leijonan leegoilta näyttää, kuin lehmän.
   Kannattaiskohan sun nyt itsesi tehdä noin :D Ihmisen hamapaat ei ole tippaakaan samannäköiset kuin leijonalla. Ne näyttää itseasiassa aika samalta kuin hevosella. Koska oot muuten viimeksi repinyt raakaa antilooppia pikku hampuleillasi?

   Lainaa

  81. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Btw, gorillat, nuo ihmisen voimakkaat sukulaiset, on vegaaneja. Kyllä, vegaaneja. On se ihmeellistä.

   Lainaa

  82. Juntteja kaikkialla 10.7.2014 1:52
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Boss93: Menepä peilin ääreen ja vilkase vähän leegojas… Muistuttaako ne enemmän lihansyöjän hampaita, vai kasvissyöjän hampaita… Voit vaikka vertailua helpottaakses avata koneella kuvat lehmän ja leijonan leegoista ja verrata omiasi niihin… Aivan! Kyllähän ne enempi leijonan leegoilta näyttää, kuin lehmän.
   http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/c3/dd/b7/c3ddb74d201ca38a5a3d5990f04cfe41.jpg Jos sun mielestä ihmisen hampaat näyttää leijonan hampailta, me tuskin puhutaan edes samasta eläimestä. Googlaa ensin itse leijona, sen jälkeen ne leijonan hampaat ja katsotaan sitten uudestaan. Olen melko varma ettei edes sun hampaat muistuta lähimainkaan niitä.

   Lainaa

  83. Näyttää muuten enemmän lemän kuin leijonan hampailta 10.7.2014 8:39
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Boss93: Menepä peilin ääreen ja vilkase vähän leegojas… Muistuttaako ne enemmän lihansyöjän hampaita, vai kasvissyöjän hampaita… Voit vaikka vertailua helpottaakses avata koneella kuvat lehmän ja leijonan leegoista ja verrata omiasi niihin… Aivan! Kyllähän ne enempi leijonan leegoilta näyttää, kuin lehmän.
   Mutta googlaappa pacu-kalan hampaat ja vertaa niitä omiisi. Olisiko nyt siis aika ostaa snorkkeli ja odotella pinnan alla miehiä uinnille saunan jälkeen?

   Lainaa

  84. Laventelilulla 10.7.2014 12:28
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   "Ymmärrän sen, että tykkää lihasta eikä halua luopua siitä, mutta se ei oikeuta käyttäytymään vittumaisesti niitä kohtaan jotka toiminnallaan ihan oikeasti tekee maailmasta parempaa paikkaa. Kokekaa syyllisyyttä, persnaamat, olkaa idiootteja, ihan sama, mutta älkää vittu tulko purkamaan sitä niihin joiden mielestä maailma menee ihan liian kovaa perse edellä puuta päin. " Millä perusteella SINÄ väität, että vain SINUN ja kaltaistesi toiminta tekee maailmasta paremman paikan? Ette syö eläimiä, se tekee maailmasta paremman paikan? Millä perusteella SINÄ väität, ettei MINUN toimintani suuntaa myös siihen, että maailmasta tulisi parempi paikka, vaikka syönkin eläimiä? Kannattaisi laskeutua sieltä jalustalta maanpinnalle sekä laskea katsetta hiukkasen alaspäin, ettet huku sateella.... Voi kun maailman ongelmat ratkeaisivatkin pelkästään sillä, että lehmiä ja possuja syömisen sijaan vain taputeltaisiin lemmikkeinä. Ideologia ja idealismi on vaarallista silloin, kun se menee tuon kaltaiseksi fanatismiksi, joka oikeuttaa nimittelemään muita sekä käyttäytymään alatyylisesti. Eikö jo kettutyttöjen toiminnat opettaneet, että häiriköinnillä ja rettelöinnillä ei saa aikaan kuin pahaa verta ja vastustusta. Toisaalta nuoruuteen kuuluu äärifanatismi, mutta silti ei tarvitsisi käyttäytyä kuin ylimielinen p*skiainen.

   Lainaa

  85. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Viljapossusta. Sehän on sallittua kasvista.
   Jaahas: Mistäköhän Mirjam luuli sen leivänpäälliskinkun olevan valmistettu… yrteistä?

   Lainaa

  86. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Ennenkuin tämä taistelu jatkuu, niin tahdon muistuttaa: Jokaisella on omat syynsä olla sillä ruokavaliolla kuin ovat. Rautalangasta vääntäen: vegetaristi ei välttämättä ole ryhtynyt vegetaristiksi tarkoituksenaan olla välillisesti tapamatta eläimiä vaan syitä voi olla esimerkiksi itselleen paremmin soveltuva ruokavalio, pienempi hiilijalanjälki tai vaikkapa ihan musta-tuntuu-siltä. Sama koskee sekavaliolla olevia, jokaisella on omat syynsä. Tuputtamalla ja syyttelemällä ei saa kumpikaan osapuoli mitään hyvää aikaiseksi, ehkä lähinnä vain vastapuolen ärtymään. Jokaisella on oikeus tehdä oma valintansa mitä syö, vaikka se voisi jotakuta toista harmittaa. On nimittäin otettava huomioon, että ei kukaan (paitsi Mirjam) niin tynnyrissä asu, etteikö ymmärrä että liha tulee eläimestä ja että lihatuotanto näillä voluumeilla on hyvin teollista. Se on itsessään mielenkiintoinen kysymys, että onko eläimen kasvattaminen lihatuotantoon lähtökohtaisesti väärin, vai onko itse prosessissa jotain parannettavaa. Ja vielä sen tahdon sanoa, että mitä tässä on nähnyt kaikenlaisia porkkanan purijoita, niin mitä fanaattisempi, niin sitä lyhyemmäksi se valiolla oleminen on yleensä jäänyt. Painotus sanalla yleensä, sillä on pari poikkeustakin tultu tavattua.

   Lainaa

  87. Juntteja kaikkialla 11.7.2014 15:56
   Tulos: +19 (29 ääntä)
   Laventelilulla: “Ymmärrän sen, että tykkää lihasta eikä halua luopua siitä, mutta se ei oikeuta käyttäytymään vittumaisesti niitä kohtaan jotka toiminnallaan ihan oikeasti tekee maailmasta parempaa paikkaa. Kokekaa syyllisyyttä, persnaamat, olkaa idiootteja, ihan sama, mutta älkää vittu tulko purkamaan sitä niihin joiden mielestä maailma menee ihan liian kovaa perse edellä puuta päin. ” Millä perusteella SINÄ väität, että vain SINUN ja kaltaistesi toiminta tekee maailmasta paremman paikan? Ette syö eläimiä, se tekee maailmasta paremman paikan? Millä perusteella SINÄ väität, ettei MINUN toimintani suuntaa myös siihen, että maailmasta tulisi parempi paikka, vaikka syönkin eläimiä? Kannattaisi laskeutua sieltä jalustalta maanpinnalle sekä laskea katsetta hiukkasen alaspäin, ettet huku sateella…. Voi kun maailman ongelmat ratkeaisivatkin pelkästään sillä, että lehmiä ja possuja syömisen sijaan vain taputeltaisiin lemmikkeinä. Ideologia ja idealismi on vaarallista silloin, kun se menee tuon kaltaiseksi fanatismiksi, joka oikeuttaa nimittelemään muita sekä käyttäytymään alatyylisesti. Eikö jo kettutyttöjen toiminnat opettaneet, että häiriköinnillä ja rettelöinnillä ei saa aikaan kuin pahaa verta ja vastustusta. Toisaalta nuoruuteen kuuluu äärifanatismi, mutta silti ei tarvitsisi käyttäytyä kuin ylimielinen p*skiainen.
   Eli täällä lihansyöjät saa haukkua vegaaneja mielin määrin, mutta jos kyllästyneenä/tuskastuneena sanoo takaisin, on heti fanaattinen ja tilanteen väärässä oleva osapuoli. En koe, että keskustelussa vain minulla on velvollisuus puhua rakentavasti, kun toinenkaan osapuoli ei sitä tee. Jos "vitun ituhipit" ja "kasvissyönti on vitsi"-ihmisille edes yrittää puhua rakentavasti, ei siitä ole mitään hyötyä, koska vaikka vastaus olisi miten faktapitoinen ja täydellisesti argumentoitu, keskustelu jatkuu silti tasolla "vitun ituhipit". Ylimielinen en ole, paskiainen ehkä vähän mutta juurikin sen turhautumisen vuoksi. Vegaani toimii niin, että maailmassa olisi vähemmän kärsimystä. Mielestäni se jos mikä tekee maailmasta paremman paikan. Ainakin enemmän kuin se, että tietoisesti hyväksyy ja edesauttaa sitä kärsimystä. Eli väitän, että vegaani parantaa maailmaa enemmän kuin lihansyöjä mm. siksi, että: - Vegaani pelastaa eläimiä, näitä ihmisten väheksymiä mutta hyvinkin tiedostavia ja tuntevia olentoja, joita tapetaan jo pelkästään jenkeissä 12 miljoonaa joka neljäs tunti. - Vegaani pelastaa luontoa; mm. lihakarja tuottaa valtavasti metaanipäästöjä ja niille syötettävällä ravinnolla ruokkisi suuremman määrän ihmisiä. Eli kyllä, väitän että vegaani tekee enemmän "hyvän maailman" puolesta kuin lihansyöjä jonka päätöksiin ei vaikuta niiden eettisyys/moraalisuus kun vaakalaudalla on hedonismi. "Voi kun maailman ongelmat ratkeaisivatkin pelkästään sillä, että lehmiä ja possuja syömisen sijaan vain taputeltaisiin lemmikkeinä." Kiva olkinukke, oliko muuta? Asia herättää paljon keskustelua, koska suurin osa ihmisistä tekee samaa kuin ihmiset ovat tehneet aina - eivät kyseenalaista, kulkevat hevoslaput silmillä ja uskovat sokeasti niihin tapoihin ja tottumuksiin mitä henkilökohtaisessa elämässä tai vaikka kulttuurissa on muodostunut. Suurimmalla osalla ikävä kyllä on se asenne, että eläimet ovat vähempiarvoisia/tyhmiä/muuten vaan ei niin tärkeitä. Että tottakai lihaa kuuluu syödä eläinten kärsimyksen varjolla, koska nehän on meidän ruokaa ja vain eläimiä, right? Ymmärrän sen, että se liha maistuu hyvältä ja ei ole koskaan tullut tarvetta kyseenalaistaa sen syömistä, mutta se ei oikeuta haukkumaan vegaaneja/veganismia. On myös helvetin typerää sen oman lihanhimon perusteella väittää että eläimet on täällä meitä varten tai että ihminen on lihansyöjä. Myöntäisitte edes, että kyseessä on puhtaasti mukavuudenhalu/laiskuus/whatnot. Asia myös nostattaa tunteita, eikä vähiten siksi että lihansyöjät ottavat aina lihansyöntikeskustelun henkilökohtaisena. Vegaani saattaa usein esittää asiansa kärkkäästi, mutta sinunkin (Laventelilulla) kommentistasi paistoi "kyllä mäkin teen jotain maailman eteen, ei tarvii tulla sanomaan että olisin huono ihminen"-syyllisyydentapainen, vaikka puhun veganismista ja lihansyönnistä ja niiden vaikutuksista yleisellä tasolla, en juuri SINUN elämästäsi/hyvyydestäsi. Tottakai lihansyöjäkin voi tehdä hyväntekeväisyyttä / maailmasta parempaa paikkaa noin muuten, muttei ilmeisesti ole motivoitunut parantamaan sitä eläinten osalta. Eli vegaani haluaa, että maailma olisi hyvä paikka niin ihmisten, eläinten kuin luonnon kannalta. Miksi vegaania saa kritisoida, mutta ei lihansyöjää, joka ilman yhtäkään hyväksyttävää perustetta jatkaa lihansyöntiä ja haukkuu vegaanit siinä sivussa? Miksi leimataan fanaatikoksi, jos yrittää levittää tietoutta tiettyjen tahojen kärsimyksestä, mutta on ihan ok julistaa syövänsä ikuisesti pihviä vaikka helvetti jäätyisi? Asennemuutosta tarvitaan. Jos lihansyöjien keskuudessa lisääntyisi tietoisuus siitä, miten älykkäitä ja tuntevia jo meidän karjaeläimet on, moni varmasti alkaisi miettiä onko se pekoni sittenkään hirveän hyvä valinta. Mutta kun sen tietouden levittäminen on fanatismia, uuden oppiminen kerettiläisyyttä ja ennen kaikkea itsensä muuttaminen on vähintäänkin pelottavaa ja vaikeankuuloista... Yrittäkää ymmärtää ettei tässä ole kyse teidän egosta vaan eläinten oikeuksista ja hyvinvoinnista. Vegaania ei kiinnosta se, että sinä pidät lihasta tai et pidä eläimiä yhtä arvokkaina kuin hän, vegaani haluaa vain ettet olisi yksi niistä jotka sitä kärsimystä mahdollistaa. Kyse ei ole mistään henkilökohtaisesta, älkää ottako sitä niin!

   Lainaa

  88. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Liha on tosi hyvää.

   Lainaa

  89. Juntteja kaikkialla 12.7.2014 0:43
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Zekko: Liha on tosi hyvää.
   Nauta ainakin, possussa tuntui olevan aina joku outo sivumaku. :P

   Lainaa

  90. Tulos: +3 (5 ääntä)
   irokeesiankka: Ai sä et ole ikinä kuullut kinkkuhöylästä? Saman tapainen kuin juustohöylä, mutta tarkoitettu kinkkujen irroittamiseen siasta. Tarvitaan kaksi ihmistä: toinen pitää sikaa kiinni, toinen höylää suurella höylällä neliön mallisia paloja siasta. Lopuksi kinkut pyöristetään halutun mallisksi ja pakataan. Ylijäämäpalat selittävät sika-nauta -jauhelihan. Makkarat tehdään siasta samalla tavalla, mutta omenankaran irroittamislaitetta muistuttavalla laitteella. Lopuksi possu kasvattaa takaisin siltä leikatut kinkut kuin lammas ikään ja on valmis viipaloitavaksi uudelleen.
   Hay Day!!

   Lainaa

  91. Tulos: +6 (8 ääntä)
   riesa: Veikkaan, että Mirjam on taas ensi viikolla lihansyöjä. On kyllä todella hyvin sitoutunut asiaan, kun ei edes kunnolla tiedä mistä on kyse.
   Ai, minäkin haluan nähdä lihansyöjä -ihmisen. Ihminen kun tunnetusti on sekasyöjä, niin pelkkää lihaa syövä ihminen on joko mutantti tai muuten vaan terveydestään piittaamaton idiootti.

   Lainaa

  92. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Juntteja kaikkialla: Kasvissyönti on hyödyllistä sekä omalle terveydelle, eläinten hyvinvoinnille että maapallolle + ilmastolle! Miksi edelleen on niin paljon juntteja jotka joko ovat niin saatanan tyhmiä että luulevat ihmisen olevan lihansyöjä tai oikeasti ajattelevat eläinten olevan täällä vain meitä varten? Ymmärrän sen, että tykkää lihasta eikä halua luopua siitä, mutta se ei oikeuta käyttäytymään vittumaisesti niitä kohtaan jotka toiminnallaan ihan oikeasti tekee maailmasta parempaa paikkaa. Kokekaa syyllisyyttä, persnaamat, olkaa idiootteja, ihan sama, mutta älkää vittu tulko purkamaan sitä niihin joiden mielestä maailma menee ihan liian kovaa perse edellä puuta päin. Ps. ihminen ei ole lihansyöjä Pps. eläin ei ole esine tai sinun ateriasi Ppps. sinun _tämänhetkiset_ makutottumuksesi, laiskuutesi tai vastentahtoisuutesi oppia mitään uutta tai kehittää itseäsi eivät ole hyväksyttäviä syitä kiduttaa miljardeja tuntevia olentoja ympäri maailmaa
   Ihminen ei ole myöskään kasvissyöjä. Ihminen on kaikkiruokainen. Tasapainoinen ruokavalio ftw! Jotkut eläimet ovat osa minun ateriaani. Sellaistakin lihaa voi syödä jota ei ole kidutettu elämänsä aikana. Esim metsästettyä lihaa. Tai kuka tietää, on niilläkin voinut olla paska elämä mutta ei ole ainakaan missään tehdasfarmissa, vai miksi niitä nyt sanoisi, elänyt.

   Lainaa

  93. Tulos: 0 (4 ääntä)
   irokeesiankka: Ai sä et ole ikinä kuullut kinkkuhöylästä? Saman tapainen kuin juustohöylä, mutta tarkoitettu kinkkujen irroittamiseen siasta. Tarvitaan kaksi ihmistä: toinen pitää sikaa kiinni, toinen höylää suurella höylällä neliön mallisia paloja siasta. Lopuksi kinkut pyöristetään halutun mallisksi ja pakataan. Ylijäämäpalat selittävät sika-nauta -jauhelihan. Makkarat tehdään siasta samalla tavalla, mutta omenankaran irroittamislaitetta muistuttavalla laitteella. Lopuksi possu kasvattaa takaisin siltä leikatut kinkut kuin lammas ikään ja on valmis viipaloitavaksi uudelleen.
   Kuinka lammas kasvattaa kinkut takaisin?

   Lainaa

  94. Matemaatikko 14.7.2014 8:37
   Tulos: -6 (22 ääntä)
   Mielestäni jo se, että vegetaristi joutuu täydentämään omaa ravintoaan purkistaotettavalla vitamiineilla kertoo kaiken ko. ruokavalion "luonnollisuudesta". Jos ihminen olisi tarkoitettu vegaaniksi, hän saisi siitä ruokavaliosta kaikki tarvitsemansa vitamiinit ilman purkkia.

   Lainaa

  95. Tulos: 0 (14 ääntä)
   Mites sitten, kun vegaaneista suurinosa käyttää soijatuotteita muodossa tai toisessa. MIten eläinten hyvinvointia parantaa orankien lahtaaminen ja viidakoiden/ sadematsien tuhoaminen soijapelloiksi? Suurinosa soijasta tuotetaan maailman köyhimmillä alueilla orjuuteen verrattavissa oloissa... Monsanto on pelannut korttinsa hyvin, lähes kaikki köyhien alueiden viljelijät ovat ko. firmalle velkaa, maaperä totaalisen köyhtynyt ja vaihtoehtoja ei ole. Kun vegaanit alkavat käyttää eettisesti tuotettua ravintoa, minäkin hyväksyn asian.

   Lainaa

  96. Tulos: +1 (1 ääni)
   ei hyvää päivää

   Lainaa

  97. Tulos: +11 (15 ääntä)
   myrrha: Mites sitten, kun vegaaneista suurinosa käyttää soijatuotteita muodossa tai toisessa. MIten eläinten hyvinvointia parantaa orankien lahtaaminen ja viidakoiden/ sadematsien tuhoaminen soijapelloiksi? Suurinosa soijasta tuotetaan maailman köyhimmillä alueilla orjuuteen verrattavissa oloissa… Monsanto on pelannut korttinsa hyvin, lähes kaikki köyhien alueiden viljelijät ovat ko. firmalle velkaa, maaperä totaalisen köyhtynyt ja vaihtoehtoja ei ole. Kun vegaanit alkavat käyttää eettisesti tuotettua ravintoa, minäkin hyväksyn asian.
   Tämä pätee eläinten rehuna käytettävään soijaan. Suurin osa ainakin suomessa myytävästä ihmisravinnoksi tarkoitetusta soijasta on eettisesti tuotettua.

   Lainaa

  98. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Matemaatikko: Mielestäni jo se, että vegetaristi joutuu täydentämään omaa ravintoaan purkistaotettavalla vitamiineilla kertoo kaiken ko. ruokavalion “luonnollisuudesta”. Jos ihminen olisi tarkoitettu vegaaniksi, hän saisi siitä ruokavaliosta kaikki tarvitsemansa vitamiinit ilman purkkia.
   Asiantuntijan äänellä esittää mielipiteen, paha vain että sotkee vegetaristin ja vegaanin vaikka nekin on tässä ketjussa nyt aika monta kertaa määritelty. Vegaani ottaa B'tä purkista, vegetaristin ruokavalio on kaikkien mahdollisten ravintosuositusten mukainen. Suositusten mukaan muuten kaikkien, jok'ainoan meidän ilmastossamme elävien pitäisi ottaa D-vitamiinia purkista; Suomessa asuminen on siis ylipäätään ihan yhtä luonnotonta kuin veganismikin. (Itse arvelen että kun kerran luonto antoi isot aivot niin teen niinkuin näen oikeaksi, enkä niin kuin joku metsäneläin jolla ei nälkäisenä ole vaihtoehtoa. Toki leijona syö lihaa mutta minä olenkin fiksumpi kuin leijona; oletko sinä?)

   Lainaa

  99. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Ihme hippejä liikenteessä" hyi lihaa"

   Lainaa

  100. Tulos: +1 (1 ääni)
   Sannni: On viljalti juustoja joihin ei ole laitettu niitä vasikanpalasia juoksutteeksi vaan bakteeriperäisiä; jos vielä ostaa esim luomuvuohenjuustoa ja jättää navettaan suljettujen lehmien tuotteet omaan arvoonsa, niin voi tuntea olevansa vähän vähemmän paha. =) Ja ainakin tämän korttelin irtokarkkikauppa on kyllä isolla merkinnyt kaikki vegaanille sopivat tuotteet… Realisti hyvä: Kuka tässä on moralisoinut ja tuominnut? Käsittääkseni kaikki ketjuun postittaneet kasvissyöjät ja vegaanit ovat vaihtaneet ajatuksia soveliaista tuotteista, tarkentaneet termien määrittelyä, ja kauhistelleet OP’n tietämättömyyttä (tämä nyt kuitenkin on se feissarimokat). Yksikään ei ole millään tavalla esittänyt mielipidettä normaaleista kinkunsyöjistä, suuntaan tai toiseen. Sensijaan moni kinkunsyöjä on ilmoittanut että inhottavat vegaanit vainoavat heitä. Kuka tässä nyt oikeastaan tuomitsee ja ketä?
   Sannni: On viljalti juustoja joihin ei ole laitettu niitä vasikanpalasia juoksutteeksi vaan bakteeriperäisiä; jos vielä ostaa esim luomuvuohenjuustoa ja jättää navettaan suljettujen lehmien tuotteet omaan arvoonsa, niin voi tuntea olevansa vähän vähemmän paha. =) Ja ainakin tämän korttelin irtokarkkikauppa on kyllä isolla merkinnyt kaikki vegaanille sopivat tuotteet… Realisti hyvä: Kuka tässä on moralisoinut ja tuominnut? Käsittääkseni kaikki ketjuun postittaneet kasvissyöjät ja vegaanit ovat vaihtaneet ajatuksia soveliaista tuotteista, tarkentaneet termien määrittelyä, ja kauhistelleet OP’n tietämättömyyttä (tämä nyt kuitenkin on se feissarimokat). Yksikään ei ole millään tavalla esittänyt mielipidettä normaaleista kinkunsyöjistä, suuntaan tai toiseen. Sensijaan moni kinkunsyöjä on ilmoittanut että inhottavat vegaanit vainoavat heitä. Kuka tässä nyt oikeastaan tuomitsee ja ketä?
   Sen vuohenjuuston tuotannossa vaan tapetaan aika valtava määrä kilejä vuosittain. :(

   Lainaa

  101. vähä myöhässä 27.8.2016 1:42
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Jengi vääntää kättä siitä, että kuka on oikein kasvissyöjä, mutta kukaan ei kiinnitä huomiota siihen, että se viipaloitu possu pitää paiskoa roskiin. Tekopyhyyttä?

   Lainaa

  102. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Juntteja kaikkialla: Kasvissyönti on hyödyllistä sekä omalle terveydelle, eläinten hyvinvoinnille että maapallolle + ilmastolle! Miksi edelleen on niin paljon juntteja jotka joko ovat niin saatanan tyhmiä että luulevat ihmisen olevan lihansyöjä tai oikeasti ajattelevat eläinten olevan täällä vain meitä varten? Ymmärrän sen, että tykkää [...]
   Kyl on vaan nää himovegaanit idiolttia poruhkaa.. Vitun ituhipit

   Lainaa

  103. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mikähän noiden agenda on tossa jos kinkku heitetään roskiin?

   Lainaa

  104. kilokalori 4.3.2021 3:03
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Juntteja kaikkialla: Kasvissyönti on hyödyllistä sekä omalle terveydelle, eläinten hyvinvoinnille että maapallolle + ilmastolle! Miksi edelleen on niin paljon juntteja jotka joko ovat niin saatanan tyhmiä että luulevat ihmisen olevan lihansyöjä tai oikeasti ajattelevat eläinten olevan täällä vain meitä varten? Ymmärrän [...]
   Idiootti. Liha on ihmiselle välttämätön ja terveellinen proteeininlähde.

   Lainaa

  105. Iso-Britannian paras kotiviemäri 12.2.2024 18:53
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hahaa, 10 vuotta myöhemmin Mirjam saa viimeisen naurun. Meillä on enemmän ja enemmän erilaisista "materiaaleista" valmistettuja vegaanisia kinkkusiivuja

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kinkku, leipä, ruoka, vihannes, kasvisruoka, kasvis, kasvissyöjä, vegaani, vegetaristi, juusto, leikkele