Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mallioppilas

Kun yksi istuu jälki-istunnossa, kirjoittaa toinen 12 ällää.
Suurenna näkymä
Mallioppilas

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +482 (572 ääntä)
   Onnea kaikille ylioppilaille. Itsellänihän on älliä, vaikkei niitä paperilla ole.

   Lainaa

  2. Tulos: +1008 (1078 ääntä)
   Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?

   Lainaa

  3. Tulos: +432 (458 ääntä)
   Hyvä asenne, Liisa :) Monilta vanhemmilta tuntuu unohtuvan, miten tärkeää on olla ylpeä oman lapsen suorituksista.

   Lainaa

  4. Puolikiero_savolainen 20.5.2014 6:07
   Tulos: +343 (375 ääntä)
   Ja valitus jatkuu: mikäs moka se on, jos iloitaan siitä että oma lapsi pääsee peruskoulun todnäk läpi ja pääsi erityisryhmään? Ei kait siellä ala nyt ote lipsua..

   Lainaa

  5. Tulos: +597 (677 ääntä)
   Jopo-luokalle todellakin päästään, ei jouduta. T: Erityisopettaja PS. Nyt näyttää kyllä oikeasti siltä, että Feissarimokien rima on laskenut tosi alas. Ensimmäisessä päivityksessä pilkattiin toisten surua, tässä erilaisia oppijoita. Mitä seuraavaksi? Koittakaa nyt edes löytää jotain MOKIA. Muiden pilkkaaminen ei ole moka.

   Lainaa

  6. Tulos: +364 (370 ääntä)
   Jopolle todellakin päästään,ei jouduta.Hakijoita on enemmän,mitä aloituspaikkoja,ja monet jäävät ilman paikkaa.Kyseessä ei ole erityisopetuksen ryhmä,vaan nimensä mukaisesti joustava opetus,johon kuuluu esim.enemmän tet-jaksoja ja vastuunkantoa kuin normiryhmässä.

   Lainaa

  7. Tulos: +286 (302 ääntä)
   Itseasissa JOPO-luokka ei ole mikään teinihuligaanien erikoisluokka, eikä numeroillakaan ole hirveästi vaikutusta sinne pääsyyn. JOPO:n pointti on että osa vuodesta opiskellaan ja osa vuodesta tehdään töitä, vähän niinkuin pidempiä tet-jaksoja pitkin vuotta. JOPO-luokalle pääseminen nimenomaan on siis iloinen asia, jos sinne haluaa ja kokee tuon oppimistavan enemmän omakseen.

   Lainaa

  8. Tulos: -48 (134 ääntä)
   Erityisopettajatkaan ei osaa lukea. Feissarimokat ei ikinä oo ollu pelkkiä mokia vaan kaikkea hauskan ja mauttoman välillä.

   Lainaa

  9. (T)reissaaja 20.5.2014 7:06
   Tulos: -137 (159 ääntä)
   Liisa: anteeksi nyt vain, mutta oletko/olitko sinä vaarassa jäädä ilman päättötodistuta kenties kirjoitustaitosi takia? Kirjoitit päivityksesi nimittäin sellaisella tyylillä, että erityisesti keskivaiheilla aivoihini rupesi sattumaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Ekaa mokaa en ehtinyt edes lukemaan ennenkuin poistettiin, mutta aika surkea on kyllä tämäkin. Ihan oikeasti, mihin on arviointikyky karannut???

   Lainaa

  11. Tulos: +113 (121 ääntä)
   Tässä maassa eritysluokalle PÄÄSY todellakin on kuin lottovoitto,sen verran kiven alla on paikat.

   Lainaa

  12. Tulos: +19 (37 ääntä)
   (T)reissaaja: Liisa: anteeksi nyt vain, mutta oletko/olitko sinä vaarassa jäädä ilman päättötodistuta kenties kirjoitustaitosi takia? Kirjoitit päivityksesi nimittäin sellaisella tyylillä, että erityisesti keskivaiheilla aivoihini rupesi sattumaan.
   Ne on nuo päättötodistutet sellaisia, että alkaa päätä kivistää.

   Lainaa

  13. Tulos: -15 (71 ääntä)
   Missä ihmisten huumorintaju on? Ei elämä oo niin vakavaa, joten koittakaa olla repimättä pelihousujanne feissarimokien takia.

   Lainaa

  14. Tulos: +22 (40 ääntä)
   itselläni tuli kyllä tyhmänä ensimmäisenä mieleen JOPO -merkkiset polkupyörät..

   Lainaa

  15. Tulos: -28 (66 ääntä)
   JOPO-luokkia on ilmeisesti erilaisia, koska ollessani ysillä kouluumme tuli tämmöinen JOPO-luokka. Siellä muutamat "kovispojat", joihin opettajat olivat jo ajat sitten kyllästyneet, pdlasivat lähinnä tietokoneella ja välillä rakentellivat jotain pientän koulun tiloihin ja piha-alueelle. Varsinainen opiskelu siitä (poikien omien sanojen mukaan) puuttui kokonaan. Nyttemmin kyseinen koulu on jo onneksi lakkautettu ja toivon, että uuden koulun jopoon on oikeasti panostettu, koska hyväähän sillä haetaan. Ja Outille terveisiä, että niiden yhdentoista LAUDATTURIN kirjoittaminen ei varmastikaan ollut mikään helppo homma. Nimimerkillä: alustavat pistemääräni putosivat niin paljon, että lopullinen rivini oli kolme B:tä ja yksi A eikä laudaturista ollut muutenkaan mitään syytä haaveilla - ainakaan näillä aivoilla.

   Lainaa

  16. Asennevamma 20.5.2014 8:52
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   JOPO-luokka vois olla hieno jos se toimis. Täällä kuitenkin sen luokan oppilaat juo päivät pitkät kahvia ja vaeltelee koulun pihalla tupakkitauolla useita tunteja päivässä. Eikä ole lainkaan tavatonta törmätä näihin sankareihin keskustassa kaupan nurkallakaan. Onneksi yläkouluajat on jo takanapäin eikä tarvi harmistua siitä että toisia vaan taputellaan päähän ja päästetään vitosilla läpi säälistä.

   Lainaa

  17. Tulos: -8 (26 ääntä)
   Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?

   Lainaa

  18. Tulos: +53 (53 ääntä)
   ZZTop: Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?
   Selvennys ei ole meidän kirjoittama, vaan Venlan.

   Lainaa

  19. Kyllästynyt 20.5.2014 10:13
   Tulos: -3 (49 ääntä)
   Ehkäpä te ette tajunneet tuota Liisan feissarimokaa.. Näyttää että hän on onnellinen että lapsi päässyt siihen luokalle, MUTTA feissarimokana se näyttää ettei hän ehkä ymmärtänyt itse. Tämä on vähän niinkuin "kaksmielisesti ajateltu". En nyt ymmärrä tätä "minua on loukattu tällä postauksella ja kaikkia JOPO:n oppilaita", kai täällä Suomessa asiat on vaan niin hyvin. Eikä kukaan missään vaiheessa ole täällä sanonut etteikö Liisa saisi olla onnessaan kyseisestä asiasta.

   Lainaa

  20. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Kyllästynyt: Eikä kukaan missään vaiheessa ole täällä sanonut etteikö Liisa saisi olla onnessaan kyseisestä asiasta.
   kommentti numero 2 kommentti numero 3

   Lainaa

  21. Tulos: +33 (37 ääntä)
   hakuna: Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?
   Nimenomaan. Apua saava on etuoikeutettu verrattuna niihin, jotka sitä tarvitsisivat ja siitä hyötyisivät mutta jäävät ilman koska a) vanhempien sairas ego tai b) näiden piittaamattomuus.

   Lainaa

  22. Tulos: +16 (16 ääntä)
   ZZTop: Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?
   Kyllä se on Eki. Vertaa noita k-kirjaimia.

   Lainaa

  23. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Outi näköjään lukenu fingerporia

   Lainaa

  24. Tulos: +9 (37 ääntä)
   hakuna: Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?
   Koska mikäli kyseessä on sellainen tyttö, jota ei se koulunkäynti kiinnosta, eli paljon poissaoloja, huonoa käytöstä jne. Niin silloin JOPO-luokalle pääseminen on noloa. Mikäli taas kyse on siitä, että tytöllä on yksinkertaisesti oppimisvaikeuksia, vaikka muutoin on tunnollinen oppilas, niin sitten onkin aihetta iloon ja on hyvä, että saa apua.

   Lainaa

  25. Tulos: +11 (15 ääntä)
   hakuna: Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?
   Ensimmäinen ajatus oli tämä itsellänikin, mutta ehkä "mokaa" oli tuo postauksen toinen lause. Mielleyhtymä ei välttämättä ole ihan se, jota kirjoittaja on hakenut.

   Lainaa

  26. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Minä luin lapusta, että puupippeli annettiin "Elsille". Mutta ekikös se vaan olikin, eihän siinä sitten mitään.

   Lainaa

  27. Tuleva kasvattaja (varokaa vaan) 20.5.2014 16:18
   Tulos: +10 (26 ääntä)
   JOPO luokille pääsee kyllä niin paljon oppilaita jotka on vaarasa jäädä ilman päättötodistusta koska eivät vaan viitsi tehdä mitään. Ei ole puutteita osaamisessa monesti ollenkaan. Monelle iskeny vaan murkku nii pahasti päälle että arvosanat laskee. JOPO luokille pyrkii hulluna nuoria koska siellä tehään kaikkea kivaa. Mm. paikkakunnallani käyvät 2 vk välein pitsalla jos käyttäytyminen on menny hyvin, tehää retkiä sukeltamaan, laskettelemaan jne. Sitte mietitää mihin verorahat menee.. Erityistä tukea tarvitaan oppilaille joilla on oikeasti vaikeuksia oppia, mutta JOPO luokat on minusta kyllä vaa rahojen tuhlaamista.. Kyllä opiskeluki maittais paremmin jos ei nuoria palkittais huonosta menestyksestä vaan olisi mahdollisuus joutua kertaamaan luokka tai joutua normaaliin eriyttettyyn ryhmään..

   Lainaa

  28. Tulos: +10 (16 ääntä)
   En kyllä tosiaan ymmärrä tuota JOPO-luokka juttua? Mitä vikaa on iloita siitä että läheinen on päässyt JOPO-luokalle, joka mahdollistaa hänen peruskoulun päättämisensä ja tulevaisuudessa mm. työnsaannin. Aina ei syy JOPO-luokalle menoon ole niin yksinkertainen että "ei vaan kiinnosta käydä normikouluu.

   Lainaa

  29. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Kyllä, minunkin mielestäni JOPO-luokalla on liian löysää. Eräs läheiseni oli JOPO-luokalla 9. luokan ajan. Hänellä ei ollu syynä "ei huvita" joten ihan turha yleistää sitäkään asiaa. Parempi että käyvät edes JOPO-luokan, kun eivät ollenkaan.

   Lainaa

  30. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Huomioitavaa tuossa ylemmässä mokassa on se, että opettaja on kirjoittanut väärin päivämäärän, ilman pistettä kolmosen jälkeen ja Venlan pikkuveli on taas kirjoittanut yhdyssanat, molemmat, oikein. Mietin myös, pitäisikö virka-asema olla luokanopettaja, eikä luokan opettaja, mutta voihan se olla että siinä lukee esim. "4. luokan opettaja".

   Lainaa

  31. peere silta 20.5.2014 19:57
   Tulos: -4 (24 ääntä)
   Wippidi: Onnea kaikille ylioppilaille. Itsellänihän on älliä, vaikkei niitä paperilla ole
   elämäm koulu

   Lainaa

  32. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Myönnettävä on että tuosta "E
   Ano: Ensimmäinen ajatus oli tämä itsellänikin, mutta ehkä “mokaa” oli tuo postauksen toinen lause. Mielleyhtymä ei välttämättä ole ihan se, jota kirjoittaja on hakenut.
   Ensimmäinen mielleyhtymä ei ole, mutta itse ainakin kommentit luettuani sain sen käsityksen että tuolle luokalle pääsee sekä oikeiden oppimisvaikeuksien että lusmuilunhalun takia, joten jos -kuten voi toivoa -ensin otetaan ne oppimisvaikeuksiset, niin tuon voisi hyvin mahdollisesti asiaa tunteva, eli perhe ja kaverit jotka on yleisöksi oletettu tulkita "yay, tyttärelläni on joku korjattavissa oleva oppimisvaikeus, kurja koulumenestyksensä ei johdu laiskuudesta! ^^"

   Lainaa

  33. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Kaktus: Missä ihmisten huumorintaju on? Ei elämä oo niin vakavaa, joten koittakaa olla repimättä pelihousujanne feissarimokien takia.
   kyllä huumorintajuunkin tarvitaan tilanneälyä, hienotunteisuutta ja kohteliaisuutta. ja vaikka empatiaa? lapsen pilkkaaminen on aika huonoa huumoria. ei mene tämä läpi edes ns. mustana huumorina. ja huom. olen itse lapseton.

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (4 ääntä)
   ja pakko lisätä ennenkuin jatkatte... vapaaehtoisesti lapseton. kummipoika on "erityislapsi".

   Lainaa

  35. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Ei ole kyllä Venlalla kauas kanootit karanneet jälkikasvun kanssa...

   Lainaa

  36. BtchinWallaby 22.5.2014 13:55
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   möh: Ja Outille terveisiä, että niiden yhdentoista LAUDATTURIN kirjoittaminen ei varmastikaan ollut mikään helppo homma.
   Toisille yhdenkin LAUDATURIN kirjoittaminen tuottaa näemmä vaikeuksia.

   Lainaa

  37. Tulos: +5 (5 ääntä)
   ZZTop: Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?
   Vertaa "takavarikoiman" -sanan K-kirjaimia ja ihmettele uudestaan.

   Lainaa

  38. Tulos: +13 (13 ääntä)
   "Otin opettajan talsavarilsoiman puupippelin ja annoin sen Elsille".

   Lainaa

  39. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Sputnik: Ei ole kyllä Venlalla kauas kanootit karanneet jälkikasvun kanssa…
   Venla ei ole äiti, vaan isosisko, kuten hänen kirjoittamastaan tekstistä huomaat.

   Lainaa

  40. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Ehkäpä se, kuka piti jopo-juttua sopivan hauskana feissarimokiin, on erään alakulttuurin harrastaja tms. Itse ainakin olisin varmaan hymähtänyt, jos olisin kouluaikoina kuullut eräiden ystävieni päätyneen ihan alan erityisluokalle. http://urbaanisanakirja.com/word/jopo/

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (16 ääntä)
   peere silta: elämäm koulu
   Saattaapi olla paremmat paperit kädessä, kuin monella muulla ;-) Työt aloitin, ennen kun nykyset samanikäiset "ylioppineet" pääsivät edes opiskelunsa kunnolla aloittamaan.. Naurettavaa, että ylppärijuhlat on niin yliarvostetut, vaikka ei valmistu mihinkään, eikä kokemusta kerry edes työharjoittelusta.. No, ohan se lakki aika tärkeä, varsinkin, kun se itse pitää kustantaa.

   Lainaa

  42. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Nämä jopot ja muut vastaavat tulisi poistaa, kun suurimmalla osalla ei ole mitään oppimisvaikeuksia, vaan lähinnä laiskuus ja helppouden halu (lat. lorvimus karimus). Jos nuo luokat sisältäisivät opiskelun lisäksi esim. sulkeisharjoituksia, niin äkkiä löytyisi oppilailta halu ja tavat korjata oppimisvaikeus ja päästä normaaliin luokkaan.

   Lainaa

  43. Tulos: +7 (7 ääntä)
   tiistai: Itseasissa JOPO-luokka ei ole mikään teinihuligaanien erikoisluokka, eikä numeroillakaan ole hirveästi vaikutusta sinne pääsyyn. JOPO:n pointti on että osa vuodesta opiskellaan ja osa vuodesta tehdään töitä, vähän niinkuin pidempiä tet-jaksoja pitkin vuotta. JOPO-luokalle pääseminen nimenomaan on siis iloinen asia, jos sinne haluaa ja kokee tuon oppimistavan enemmän omakseen.
   Tulepas käymään täälläpäin Jopo luokassa... Vai ei teinihuligaaneja :^)

   Lainaa

  44. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jopo-luokalta pääsee suoraan jonon ohi elämäm kouluun

   Lainaa

  45. Tulos: +1 (1 ääni)
   Safira: Vertaa “takavarikoiman” -sanan K-kirjaimia ja ihmettele uudestaan.
   Nuo k:t ei ole k-kirjaimia nähneetkään.

   Lainaa

  46. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kaikenmaailman jopojen sijaan meidän tulisi perustaa näitä oppimishaluttomia varten erittäin kovan kurin sisäoppilaitos jonnekin korpeen. Kuri olisi samankaltaista kuin Ranskan muukalaislegioonan rangaistusosastoissa oli 1960-luvulla. Alkaisi ne oppimishalut palata nopsaan!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: JOPO, yo-kirjoitukset, ällä, kuva, jälki-istunto, peruskoulu, lukio