Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mallioppilas

Kun yksi istuu jälki-istunnossa, kirjoittaa toinen 12 ällää.
Mallioppilas

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 47 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +504 (596 ääntä)
      Onnea kaikille ylioppilaille. Itsellänihän on älliä, vaikkei niitä paperilla ole.

      Lainaa

    2. Tulos: +1119 (1193 ääntä)
      Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?

      Lainaa

    3. Tulos: +483 (511 ääntä)
      Hyvä asenne, Liisa :) Monilta vanhemmilta tuntuu unohtuvan, miten tärkeää on olla ylpeä oman lapsen suorituksista.

      Lainaa

    4. Puolikiero_savolainen 20.5.2014 6:07
      Tulos: +384 (416 ääntä)
      Ja valitus jatkuu: mikäs moka se on, jos iloitaan siitä että oma lapsi pääsee peruskoulun todnäk läpi ja pääsi erityisryhmään? Ei kait siellä ala nyt ote lipsua..

      Lainaa

    5. Tulos: +650 (734 ääntä)
      Jopo-luokalle todellakin päästään, ei jouduta. T: Erityisopettaja PS. Nyt näyttää kyllä oikeasti siltä, että Feissarimokien rima on laskenut tosi alas. Ensimmäisessä päivityksessä pilkattiin toisten surua, tässä erilaisia oppijoita. Mitä seuraavaksi? Koittakaa nyt edes löytää jotain MOKIA. Muiden pilkkaaminen ei ole moka.

      Lainaa

    6. Tulos: +391 (397 ääntä)
      Jopolle todellakin päästään,ei jouduta.Hakijoita on enemmän,mitä aloituspaikkoja,ja monet jäävät ilman paikkaa.Kyseessä ei ole erityisopetuksen ryhmä,vaan nimensä mukaisesti joustava opetus,johon kuuluu esim.enemmän tet-jaksoja ja vastuunkantoa kuin normiryhmässä.

      Lainaa

    7. Tulos: +309 (325 ääntä)
      Itseasissa JOPO-luokka ei ole mikään teinihuligaanien erikoisluokka, eikä numeroillakaan ole hirveästi vaikutusta sinne pääsyyn. JOPO:n pointti on että osa vuodesta opiskellaan ja osa vuodesta tehdään töitä, vähän niinkuin pidempiä tet-jaksoja pitkin vuotta. JOPO-luokalle pääseminen nimenomaan on siis iloinen asia, jos sinne haluaa ja kokee tuon oppimistavan enemmän omakseen.

      Lainaa

    8. Tulos: -60 (148 ääntä)
      Erityisopettajatkaan ei osaa lukea. Feissarimokat ei ikinä oo ollu pelkkiä mokia vaan kaikkea hauskan ja mauttoman välillä.

      Lainaa

    9. (T)reissaaja 20.5.2014 7:06
      Tulos: -153 (175 ääntä)
      Liisa: anteeksi nyt vain, mutta oletko/olitko sinä vaarassa jäädä ilman päättötodistuta kenties kirjoitustaitosi takia? Kirjoitit päivityksesi nimittäin sellaisella tyylillä, että erityisesti keskivaiheilla aivoihini rupesi sattumaan.

      Lainaa

    10. Tulos: +85 (91 ääntä)
      Ekaa mokaa en ehtinyt edes lukemaan ennenkuin poistettiin, mutta aika surkea on kyllä tämäkin. Ihan oikeasti, mihin on arviointikyky karannut???

      Lainaa

    11. Tulos: +124 (132 ääntä)
      Tässä maassa eritysluokalle PÄÄSY todellakin on kuin lottovoitto,sen verran kiven alla on paikat.

      Lainaa

    12. Tulos: +21 (39 ääntä)
      (T)reissaaja: Liisa: anteeksi nyt vain, mutta oletko/olitko sinä vaarassa jäädä ilman päättötodistuta kenties kirjoitustaitosi takia? Kirjoitit päivityksesi nimittäin sellaisella tyylillä, että erityisesti keskivaiheilla aivoihini rupesi sattumaan.
      Ne on nuo päättötodistutet sellaisia, että alkaa päätä kivistää.

      Lainaa

    13. Tulos: -22 (80 ääntä)
      Missä ihmisten huumorintaju on? Ei elämä oo niin vakavaa, joten koittakaa olla repimättä pelihousujanne feissarimokien takia.

      Lainaa

    14. Tulos: +20 (42 ääntä)
      itselläni tuli kyllä tyhmänä ensimmäisenä mieleen JOPO -merkkiset polkupyörät..

      Lainaa

    15. Tulos: -29 (73 ääntä)
      JOPO-luokkia on ilmeisesti erilaisia, koska ollessani ysillä kouluumme tuli tämmöinen JOPO-luokka. Siellä muutamat "kovispojat", joihin opettajat olivat jo ajat sitten kyllästyneet, pdlasivat lähinnä tietokoneella ja välillä rakentellivat jotain pientän koulun tiloihin ja piha-alueelle. Varsinainen opiskelu siitä (poikien omien sanojen mukaan) puuttui kokonaan. Nyttemmin kyseinen koulu on jo onneksi lakkautettu ja toivon, että uuden koulun jopoon on oikeasti panostettu, koska hyväähän sillä haetaan. Ja Outille terveisiä, että niiden yhdentoista LAUDATTURIN kirjoittaminen ei varmastikaan ollut mikään helppo homma. Nimimerkillä: alustavat pistemääräni putosivat niin paljon, että lopullinen rivini oli kolme B:tä ja yksi A eikä laudaturista ollut muutenkaan mitään syytä haaveilla - ainakaan näillä aivoilla.

      Lainaa

    16. Asennevamma 20.5.2014 8:52
      Tulos: +46 (56 ääntä)
      JOPO-luokka vois olla hieno jos se toimis. Täällä kuitenkin sen luokan oppilaat juo päivät pitkät kahvia ja vaeltelee koulun pihalla tupakkitauolla useita tunteja päivässä. Eikä ole lainkaan tavatonta törmätä näihin sankareihin keskustassa kaupan nurkallakaan. Onneksi yläkouluajat on jo takanapäin eikä tarvi harmistua siitä että toisia vaan taputellaan päähän ja päästetään vitosilla läpi säälistä.

      Lainaa

    17. Tulos: -9 (27 ääntä)
      Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?

      Lainaa

    18. Tulos: +60 (60 ääntä)
      ZZTop: Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?
      Selvennys ei ole meidän kirjoittama, vaan Venlan.

      Lainaa

    19. Kyllästynyt 20.5.2014 10:13
      Tulos: -8 (54 ääntä)
      Ehkäpä te ette tajunneet tuota Liisan feissarimokaa.. Näyttää että hän on onnellinen että lapsi päässyt siihen luokalle, MUTTA feissarimokana se näyttää ettei hän ehkä ymmärtänyt itse. Tämä on vähän niinkuin "kaksmielisesti ajateltu". En nyt ymmärrä tätä "minua on loukattu tällä postauksella ja kaikkia JOPO:n oppilaita", kai täällä Suomessa asiat on vaan niin hyvin. Eikä kukaan missään vaiheessa ole täällä sanonut etteikö Liisa saisi olla onnessaan kyseisestä asiasta.

      Lainaa

    20. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Kyllästynyt: Eikä kukaan missään vaiheessa ole täällä sanonut etteikö Liisa saisi olla onnessaan kyseisestä asiasta.
      kommentti numero 2 kommentti numero 3

      Lainaa

    21. Tulos: +40 (44 ääntä)
      hakuna: Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?
      Nimenomaan. Apua saava on etuoikeutettu verrattuna niihin, jotka sitä tarvitsisivat ja siitä hyötyisivät mutta jäävät ilman koska a) vanhempien sairas ego tai b) näiden piittaamattomuus.

      Lainaa

    22. Tulos: +17 (17 ääntä)
      ZZTop: Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?
      Kyllä se on Eki. Vertaa noita k-kirjaimia.

      Lainaa

    23. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Outi näköjään lukenu fingerporia

      Lainaa

    24. Tulos: +7 (45 ääntä)
      hakuna: Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?
      Koska mikäli kyseessä on sellainen tyttö, jota ei se koulunkäynti kiinnosta, eli paljon poissaoloja, huonoa käytöstä jne. Niin silloin JOPO-luokalle pääseminen on noloa. Mikäli taas kyse on siitä, että tytöllä on yksinkertaisesti oppimisvaikeuksia, vaikka muutoin on tunnollinen oppilas, niin sitten onkin aihetta iloon ja on hyvä, että saa apua.

      Lainaa

    25. Tulos: +11 (17 ääntä)
      hakuna: Miksei Liisa (kenties Iinan äiti..?) saisi iloita siitä, että Iina on valittu luokalle, jossa hän saa kaipaamaansa tukea koulunkäyntiin?
      Ensimmäinen ajatus oli tämä itsellänikin, mutta ehkä "mokaa" oli tuo postauksen toinen lause. Mielleyhtymä ei välttämättä ole ihan se, jota kirjoittaja on hakenut.

      Lainaa

    26. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Minä luin lapusta, että puupippeli annettiin "Elsille". Mutta ekikös se vaan olikin, eihän siinä sitten mitään.

      Lainaa

    27. Tuleva kasvattaja (varokaa vaan) 20.5.2014 16:18
      Tulos: +6 (34 ääntä)
      JOPO luokille pääsee kyllä niin paljon oppilaita jotka on vaarasa jäädä ilman päättötodistusta koska eivät vaan viitsi tehdä mitään. Ei ole puutteita osaamisessa monesti ollenkaan. Monelle iskeny vaan murkku nii pahasti päälle että arvosanat laskee. JOPO luokille pyrkii hulluna nuoria koska siellä tehään kaikkea kivaa. Mm. paikkakunnallani käyvät 2 vk välein pitsalla jos käyttäytyminen on menny hyvin, tehää retkiä sukeltamaan, laskettelemaan jne. Sitte mietitää mihin verorahat menee.. Erityistä tukea tarvitaan oppilaille joilla on oikeasti vaikeuksia oppia, mutta JOPO luokat on minusta kyllä vaa rahojen tuhlaamista.. Kyllä opiskeluki maittais paremmin jos ei nuoria palkittais huonosta menestyksestä vaan olisi mahdollisuus joutua kertaamaan luokka tai joutua normaaliin eriyttettyyn ryhmään..

      Lainaa

    28. Tulos: +14 (20 ääntä)
      En kyllä tosiaan ymmärrä tuota JOPO-luokka juttua? Mitä vikaa on iloita siitä että läheinen on päässyt JOPO-luokalle, joka mahdollistaa hänen peruskoulun päättämisensä ja tulevaisuudessa mm. työnsaannin. Aina ei syy JOPO-luokalle menoon ole niin yksinkertainen että "ei vaan kiinnosta käydä normikouluu.

      Lainaa

    29. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Kyllä, minunkin mielestäni JOPO-luokalla on liian löysää. Eräs läheiseni oli JOPO-luokalla 9. luokan ajan. Hänellä ei ollu syynä "ei huvita" joten ihan turha yleistää sitäkään asiaa. Parempi että käyvät edes JOPO-luokan, kun eivät ollenkaan.

      Lainaa

    30. Tulos: +19 (19 ääntä)
      Huomioitavaa tuossa ylemmässä mokassa on se, että opettaja on kirjoittanut väärin päivämäärän, ilman pistettä kolmosen jälkeen ja Venlan pikkuveli on taas kirjoittanut yhdyssanat, molemmat, oikein. Mietin myös, pitäisikö virka-asema olla luokanopettaja, eikä luokan opettaja, mutta voihan se olla että siinä lukee esim. "4. luokan opettaja".

      Lainaa

    31. peere silta 20.5.2014 19:57
      Tulos: -6 (26 ääntä)
      Wippidi: Onnea kaikille ylioppilaille. Itsellänihän on älliä, vaikkei niitä paperilla ole
      elämäm koulu

      Lainaa

    32. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Myönnettävä on että tuosta "E
      Ano: Ensimmäinen ajatus oli tämä itsellänikin, mutta ehkä “mokaa” oli tuo postauksen toinen lause. Mielleyhtymä ei välttämättä ole ihan se, jota kirjoittaja on hakenut.
      Ensimmäinen mielleyhtymä ei ole, mutta itse ainakin kommentit luettuani sain sen käsityksen että tuolle luokalle pääsee sekä oikeiden oppimisvaikeuksien että lusmuilunhalun takia, joten jos -kuten voi toivoa -ensin otetaan ne oppimisvaikeuksiset, niin tuon voisi hyvin mahdollisesti asiaa tunteva, eli perhe ja kaverit jotka on yleisöksi oletettu tulkita "yay, tyttärelläni on joku korjattavissa oleva oppimisvaikeus, kurja koulumenestyksensä ei johdu laiskuudesta! ^^"

      Lainaa

    33. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Kaktus: Missä ihmisten huumorintaju on? Ei elämä oo niin vakavaa, joten koittakaa olla repimättä pelihousujanne feissarimokien takia.
      kyllä huumorintajuunkin tarvitaan tilanneälyä, hienotunteisuutta ja kohteliaisuutta. ja vaikka empatiaa? lapsen pilkkaaminen on aika huonoa huumoria. ei mene tämä läpi edes ns. mustana huumorina. ja huom. olen itse lapseton.

      Lainaa

    34. Tulos: 0 (4 ääntä)
      ja pakko lisätä ennenkuin jatkatte... vapaaehtoisesti lapseton. kummipoika on "erityislapsi".

      Lainaa

    35. Tulos: -12 (12 ääntä)
      Ei ole kyllä Venlalla kauas kanootit karanneet jälkikasvun kanssa...

      Lainaa

    36. BtchinWallaby 22.5.2014 13:55
      Tulos: +31 (33 ääntä)
      möh: Ja Outille terveisiä, että niiden yhdentoista LAUDATTURIN kirjoittaminen ei varmastikaan ollut mikään helppo homma.
      Toisille yhdenkin LAUDATURIN kirjoittaminen tuottaa näemmä vaikeuksia.

      Lainaa

    37. Tulos: +5 (5 ääntä)
      ZZTop: Onkohan ekassa nyt kuitenkaan kyseessä Eki kuten fm-ylläpidon selvennys sanoo, ettei vaan ois Elsi niinkun kuvan perusteella näyttäis olevan?
      Vertaa "takavarikoiman" -sanan K-kirjaimia ja ihmettele uudestaan.

      Lainaa

    38. Tulos: +12 (14 ääntä)
      "Otin opettajan talsavarilsoiman puupippelin ja annoin sen Elsille".

      Lainaa

    39. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Sputnik: Ei ole kyllä Venlalla kauas kanootit karanneet jälkikasvun kanssa…
      Venla ei ole äiti, vaan isosisko, kuten hänen kirjoittamastaan tekstistä huomaat.

      Lainaa

    40. Tulos: -3 (7 ääntä)
      Ehkäpä se, kuka piti jopo-juttua sopivan hauskana feissarimokiin, on erään alakulttuurin harrastaja tms. Itse ainakin olisin varmaan hymähtänyt, jos olisin kouluaikoina kuullut eräiden ystävieni päätyneen ihan alan erityisluokalle. http://urbaanisanakirja.com/word/jopo/

      Lainaa

    41. Tulos: -11 (23 ääntä)
      peere silta: elämäm koulu
      Saattaapi olla paremmat paperit kädessä, kuin monella muulla ;-) Työt aloitin, ennen kun nykyset samanikäiset "ylioppineet" pääsivät edes opiskelunsa kunnolla aloittamaan.. Naurettavaa, että ylppärijuhlat on niin yliarvostetut, vaikka ei valmistu mihinkään, eikä kokemusta kerry edes työharjoittelusta.. No, ohan se lakki aika tärkeä, varsinkin, kun se itse pitää kustantaa.

      Lainaa

    42. Tulos: -3 (13 ääntä)
      Nämä jopot ja muut vastaavat tulisi poistaa, kun suurimmalla osalla ei ole mitään oppimisvaikeuksia, vaan lähinnä laiskuus ja helppouden halu (lat. lorvimus karimus). Jos nuo luokat sisältäisivät opiskelun lisäksi esim. sulkeisharjoituksia, niin äkkiä löytyisi oppilailta halu ja tavat korjata oppimisvaikeus ja päästä normaaliin luokkaan.

      Lainaa

    43. Tulos: +5 (9 ääntä)
      tiistai: Itseasissa JOPO-luokka ei ole mikään teinihuligaanien erikoisluokka, eikä numeroillakaan ole hirveästi vaikutusta sinne pääsyyn. JOPO:n pointti on että osa vuodesta opiskellaan ja osa vuodesta tehdään töitä, vähän niinkuin pidempiä tet-jaksoja pitkin vuotta. JOPO-luokalle pääseminen nimenomaan on siis iloinen asia, jos sinne haluaa ja kokee tuon oppimistavan enemmän omakseen.
      Tulepas käymään täälläpäin Jopo luokassa... Vai ei teinihuligaaneja :^)

      Lainaa

    44. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Jopo-luokalta pääsee suoraan jonon ohi elämäm kouluun

      Lainaa

    45. Tulos: +1 (1 ääni)
      Safira: Vertaa “takavarikoiman” -sanan K-kirjaimia ja ihmettele uudestaan.
      Nuo k:t ei ole k-kirjaimia nähneetkään.

      Lainaa

    46. Tulos: -3 (5 ääntä)
      Kaikenmaailman jopojen sijaan meidän tulisi perustaa näitä oppimishaluttomia varten erittäin kovan kurin sisäoppilaitos jonnekin korpeen. Kuri olisi samankaltaista kuin Ranskan muukalaislegioonan rangaistusosastoissa oli 1960-luvulla. Alkaisi ne oppimishalut palata nopsaan!

      Lainaa

    47. Talvenkestävä kirsikka 12.10.2020 14:51
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Outi halventaa typeryydellään koko koulujärjestelmää.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: JOPO, yo-kirjoitukset, ällä, kuva, jälki-istunto, peruskoulu, lukio