Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Avuton autoilija, osa 14

  Tätä huonompia kuskeja saa jo hakemalla hakea!
  Suurenna näkymä
  Avuton autoilija, osa 14

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1387 (1415 ääntä)
   Dora, takaisin sinne autokouluun, kerrot siellä sedälle/tädille tästä ongelmastasi ja luovutat ilman suurempaa taistelua ajokorttisi/paperikorttisi takaisin ja sitten keskustelet milloin aloitat koulun uudestaan, jookosta joo? Säästyy rahaa ja mahdollisesti ihmishenkiä.

   Lainaa

  2. Tulos: +880 (892 ääntä)
   miten tämä Dora on edes saanut kortin?

   Lainaa

  3. Tulos: +442 (444 ääntä)
   Loistavia kuskeja liikenteessä, onneksi Anne ymmärsi varoittaa ennen liikkeelle lähtöä.

   Lainaa

  4. Tulos: -1 (111 ääntä)
   Miten Niko on päässy tuosta autosta pois?

   Lainaa

  5. Chandelure 13.5.2014 7:00
   Tulos: +305 (313 ääntä)
   riesa: Miten Niko on päässy tuosta autosta pois?
   Takaovesta. Itse olen joskus joutunut ahtautumaan takaoven ikkunasta ulos, kun molemmat kyljet on lyttääntyneet kasaan eikä ovet ole avautuneet. Doralta se kortti pois ennen kuin se ajaa jonkun kylkeen.

   Lainaa

  6. Tulos: +117 (123 ääntä)
   riesa: Miten Niko on päässy tuosta autosta pois?
   Toisen puolen ikkunasta, koska tämän puoleiset näyttävät olevan kiinni. Tai sitten on hypännyt vauhdista/jättänyt vaihteen päälle ja auto on luisunut itsestään "avantoon".

   Lainaa

  7. Tulos: +176 (180 ääntä)
   Niko: Toisen puolen ikkunasta, koska tämän puoleiset näyttävät olevan kiinni. Tai sitten on hypännyt vauhdista/jättänyt vaihteen päälle ja auto on luisunut itsestään “avantoon”.
   Ja en ole kyseinen Niko.

   Lainaa

  8. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Zalazare: Dora, takaisin sinne autokouluun, kerrot siellä sedälle/tädille tästä ongelmastasi ja luovutat ilman suurempaa taistelua ajokorttisi/paperikorttisi takaisin ja sitten keskustelet milloin aloitat koulun uudestaan, jookosta joo? Säästyy rahaa ja mahdollisesti ihmishenkiä.
   Liekö Dora ollut ajelemassa tuolla http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutiset/1194898150835/artikkeli/raju+kolari+yrjolassa+vappuyona+viisi+ihmista+sairaalaan.html

   Lainaa

  9. Tulos: +127 (135 ääntä)
   Miten tuo Dora on saanut edes kortin?

   Lainaa

  10. Tulos: +84 (86 ääntä)
   Snadisti saattanut nikoa kuumotella tuossa tilanteessa.. :D

   Lainaa

  11. Tulos: +178 (190 ääntä)
   Onko tuo Dor(k)a tosissaan vai esittääkö vain tyhmää? Autokoulu on nykyään niin kallis koulu, että maksajaa voisi inhottaa, jos tuota tietoa ei ole tytön päähän saatu.

   Lainaa

  12. Tulos: -20 (32 ääntä)
   Näyttää Nikon kuvassa siltä, että toi auto on jäätynyt kiinni tohon avantoon. Tuskin se jää noin siististi siitä ympäriltä hajoaa, jos sinne auto putoaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +3 (41 ääntä)
   Annelta ja Doralta kortit pois nyt!

   Lainaa

  14. pers reikä 13.5.2014 8:35
   Tulos: -65 (145 ääntä)
   Juurikin tällaisia tulee vastaan joka päivä. Varsinkin pyöräilijöitä, jotka eivät ymmärrä, että heidän kuuluu väistää muuta liikennettä ylittäessään ajorataa. Jos ei ole jatkettua pyörätietä, ei saa edes ajaa ajoradan yli, vaan se pyörä pitää taluttaa. Pitäisi alkaa ajamaan yli, niin tajuaisivat, etteivät ole jumalia, edes näinä puunhalaajahippien kulta-aikoina.

   Lainaa

  15. (T)reissaaja 13.5.2014 8:38
   Tulos: +40 (60 ääntä)
   muuten, ei tuo Niko välttämättä ole avuton autoilija, sillä katsokaapa tuon Nikon toisen postauksen päivämäärää. Ihan hyvin on mahdollista, että on tuona kyseisenä päivänä etsinyt netistä jonkun kuvan, pistänyt sen FB:hen ja yrittänyt näyttää sillä tavalla muille, ettei hän osaa ajaa.

   Lainaa

  16. Tulos: -99 (123 ääntä)
   riesa: Miten Niko on päässy tuosta autosta pois?
   Olet varmaankin nainen? Kyllähän mies nyt autosta ulos pääsee.

   Lainaa

  17. Tulos: +59 (63 ääntä)
   Nikon kuva, aprillipila!

   Lainaa

  18. Tulos: +65 (73 ääntä)
   Niko postannu avantokuvan aprillipäivänä......

   Lainaa

  19. Tulos: +98 (102 ääntä)
   Ei yhen tähen Dora! Nyt takasin autokouluun jos jopa kortiton ja autoton tietää että kolmion takaa ajava on se joka väistää!!! Hirvittää edes mennä liikkumaan ulos jos tuommosia kuskeja liikenteessä....

   Lainaa

  20. töttöröö 13.5.2014 10:25
   Tulos: +13 (21 ääntä)
   Voin kuvitella, et ku Anne istuu ensimmäist kertaa siihe pakuun, nii se huomaa, et joo-o, kyl täski on kaasu ja jarru ihan samoilla paikoilla. Mut sit tulee paha.. mikä vittu se kolmas poljin on? Ja tää Miss kolmio, en tiiä mut tosi huolestuttavasti vaikuttaa siltä et nää tämmöset ihmiset on nopeasti yleistyvä lajike :D

   Lainaa

  21. Tulos: -39 (53 ääntä)
   oletan että Dora tarkoittaa kolmion takaa -lauseella ihan oikeaa asiaa, "kolmion edestä" olen kuullut monen käyttävän tätä kolmion takaa ilmausta silloin kun itse ajavat esim. etuajo-oikeutetulla tiellä ja muilla liittymillä on kolmio. Muilta liittymiltä tulijat silloin ajavat "kolmion takaa" päätielle.

   Lainaa

  22. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Toivon todella, että tuo doran kirjotus on joku ajatusvirhe ja ei tajua, et on kirjottanu väärin ja on vaan tyhmä ja ei oo tajunnu Aleksin irvailua.

   Lainaa

  23. Tulos: +1 (17 ääntä)
   jotenkin tuli mieleen että dora osaa liikennesäännöt ihan ok (jos ei ole jotain paskaa trollausta), mutta on vain ymmärtänyt "kolmion takaa tulemisen" hiukan nurinkurisesti

   Lainaa

  24. Tulos: +32 (48 ääntä)
   Ei se mitään, Dora. Kunhan muistat joka ilta rukoilla, ettei me asuta tai koskaan tulla asumaan samalla paikkakunnalla. On nimittäin tullut katsottua noita ajotaidottomia pönttöpäitä aivan liikaa yli tarpeen. Joten jos joskus päsäytät kolmion takaa tulemaan, ja jos minussa vielä silloin henki pihisee, niin turpaasi saat.

   Lainaa

  25. Tulos: -22 (64 ääntä)
   pers reikä: Juurikin tällaisia tulee vastaan joka päivä. Varsinkin pyöräilijöitä, jotka eivät ymmärrä, että heidän kuuluu väistää muuta liikennettä ylittäessään ajorataa. Jos ei ole jatkettua pyörätietä, ei saa edes ajaa ajoradan yli, vaan se pyörä pitää taluttaa. Pitäisi alkaa ajamaan yli, niin tajuaisivat, etteivät ole jumalia, edes näinä puunhalaajahippien kulta-aikoina.
   Turpa kiinni. Kaiva pääsi perseestäsi ja työnnä se sen sijaan pönttöön ja vedä se pönttö.

   Lainaa

  26. Tulos: +57 (65 ääntä)
   pers reikä: Juurikin tällaisia tulee vastaan joka päivä. Varsinkin pyöräilijöitä, jotka eivät ymmärrä, että heidän kuuluu väistää muuta liikennettä ylittäessään ajorataa. Jos ei ole jatkettua pyörätietä, ei saa edes ajaa ajoradan yli, vaan se pyörä pitää taluttaa. Pitäisi alkaa ajamaan yli, niin tajuaisivat, etteivät ole jumalia, edes näinä puunhalaajahippien kulta-aikoina.
   Kolmion takaa tuleva tai kääntyvä auto on väistämisvelvollinen pyöräilijän ollessa pyörätien jatkeella.

   Lainaa

  27. Tulos: +80 (90 ääntä)
   pers reikä: Juurikin tällaisia tulee vastaan joka päivä. Varsinkin pyöräilijöitä, jotka eivät ymmärrä, että heidän kuuluu väistää muuta liikennettä ylittäessään ajorataa. Jos ei ole jatkettua pyörätietä, ei saa edes ajaa ajoradan yli, vaan se pyörä pitää taluttaa. Pitäisi alkaa ajamaan yli, niin tajuaisivat, etteivät ole jumalia, edes näinä puunhalaajahippien kulta-aikoina.
   Kuten myös autoilijoita, jotka eivät tajua, että suojatien kohdalla kuuluu pysähtyä, jos joku on ylittämässä sitä. Varsinkaan silloin, kun toisella kaistalla on auto pysähtyneenä, suojatien yli ei ajeta pysähtymättä.

   Lainaa

  28. Tulos: +38 (54 ääntä)
   Ja kyllä ne ovat autoilijat, jotka luulevat olevansa jumalia. Myös muihin autoilijoihin nähden. Eli vahingossakaan ei anneta tilaa missään kohtaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +16 (28 ääntä)
   purskis: miten tämä Dora on edes saanut kortin?
   voittanut arpajaisissa/löysi muropaketista

   Lainaa

  30. Hörhöjä kaikkialla 13.5.2014 13:46
   Tulos: -5 (33 ääntä)
   pers reikä: Juurikin tällaisia tulee vastaan joka päivä. Varsinkin pyöräilijöitä, jotka eivät ymmärrä, että heidän kuuluu väistää muuta liikennettä ylittäessään ajorataa. Jos ei ole jatkettua pyörätietä, ei saa edes ajaa ajoradan yli, vaan se pyörä pitää taluttaa
   Niin totta, mutta eihän se niiden idioottien päähän mahdu!

   Lainaa

  31. Hörhöjä kaikkialla 13.5.2014 13:48
   Tulos: -16 (56 ääntä)
   "Kuten myös autoilijoita, jotka eivät tajua, että suojatien kohdalla kuuluu pysähtyä, jos joku on ylittämässä sitä" Jos ajat fillarilla suojatien yli kävelytieltä niin sinun kuuluu kyllä taluttaa se fillari! Eikö edes näin yksinkertaisia sääntöjä osata?!

   Lainaa

  32. pers reikä 13.5.2014 13:49
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   kylläh: Kolmion takaa tuleva tai kääntyvä auto on väistämisvelvollinen pyöräilijän ollessa pyörätien jatkeella.
   Kyllä. Nämä ovat ne poikkeukset. Suoraan ajettaessa pyöräilijä väistää, jos autoilijalle ei ole osoitettu väistämisvelvollisuutta kärkikolmiolla, stop-merkillä tai valoilla.

   Lainaa

  33. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Sitten on ne tilanteet joissa pyörätie kulkee ajotien yli, ja siihen on selvästi myös pyörätie merkitty. Sitten ensimmäinen auto kiltisti pysähtyy ja antaa pyöräilijälle tietä, ja seuraava auto ajaa täyttä vauhtia *suojatien*eteen*pysähtyneen*auton* ohitse. Sitten pyöräilijä keräilee ojassa jonne on väistänyt ja kiroaa kaikki peltilehmät ja niiden raivohullut omistajat alimpaan helvettiin. Oli sinänsä kyllä hyvä että oli pyöränylityskohta eikä normi suojatie; jos olisin taluttanut en olisi ehtinyt alta ollenkaan pois. En uskalla ollenkaan ajaa muuten kuin erikseen pyöräteiksi merkityillä reiteillä, koska turhan moni autoilija tuntuu tosissaan olevan sitä mieltä että pelkkä pyöränomistajuus on ituhippiä hipsteröintiä, ja se taas rikos josta oikea rangaistus on henki pois tai vähintään luita poikki. Erittäin tervettä.

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Jep, mulla ei oo ajokorttia enkä oo koskaan käyny autokoulua, ja silti jopa minä tiesin ton kolmiojutun... Ja en muista miten päin kaasu ja jarru on, mutta kyllähän se ny maalaisjärjellä on ymmärrettävissä että ne on samoin päin kaikissa autoissa :D Ihme road rage-tyyppejä täällä. Pyöräilijä=ituhippi? Pyöräilijöiden päälle saa ajaa jotta "oppisivat"? Menkää itteenne, kortti pois teidänlaisilta raivohulluilta!

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (24 ääntä)
   purskis: miten tämä Dora on edes saanut kortin?
   Muropaketista. Tiesitkö, että puolet suomalaisista ajokortin haltijoista ei todellakaan tiedä, mitä kärkikolmio tarkoittaa. Testasin tätä käytännössä tänään, kun kolmion takaa hyökkäsi eteen kaksi henkilöautoa kolmesta. Toivoisinkin, että sekä ajolupaa hakevien että sen jo saaneiden liikenneosaaminen, älykkyys ja liikenneasenne testattaisiin vaikka määräajoin. Moni keksii ihan omia jänniä ja liikennettä vaarantavia ryhmittymistapoja (vastaantulijan kaistalle, kun käännytään vasemmalle, bussipysäkin kautta kun käännytään oikealle) ym. vekkuleita käytäntöjä, jotka ovat ristiriidassa sekä loogisen ajattelun että tieliikennelain kanssa. Kun asennevammaiset ja liian tyhmät karsitaan, jäävät jäljelle ne huomattavan harvat kuskit, joilla on edellytykset liikkua turvallisesti.

   Lainaa

  36. S. aivartelija 13.5.2014 18:32
   Tulos: +27 (37 ääntä)
   Niko: Kuten myös autoilijoita, jotka eivät tajua, että suojatien kohdalla kuuluu pysähtyä, jos joku on ylittämässä sitä. Varsinkaan silloin, kun toisella kaistalla on auto pysähtyneenä, suojatien yli ei ajeta pysähtymättä.
   Suojatie on vain jalankulkijoita varten. Pyörälijä saa ylittää ajoradan ajamalla suojatietä pitkin, jos se on pyörätien jatke, mutta väistämisvelvollisuus on, ellei autoilija tule kolmion takaa tai käänny. Sinä et saa pyörälläsi hyökätä siihen suojatielle, jos näet suoraan tulevan auton, vaan väistät. Pyörä on ajoneuvo ja väistämissäännöt on kuten muillakin ajoneuvoilla, paitsi niitä on vähän enemmän, koska pyöräilijän on väistettävä myös vasemmalta tulevia ajoneuvoja, jos merkein ei ole väistämisvelvollisuutta toisin osoitettu. Suojatiesäännöt koskevat vain jalankulkijaa, joten jos haluat jalankulkijat oikeudet, taluta pyöräsi.

   Lainaa

  37. S. aivartelija 13.5.2014 18:34
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Ja näköjään olisi pitänyt lukea ennen kuin kommentoin, asia oli sanottu aiemmin jo selvästi. Tuohon kolmioasiaan vielä: Sehän on jopa tutkittu, että yllättävän moni ei tunne kärkikolmiota. Sen huomaa maantieajossa, lähes aina tulee muutama auto eteen kolmion takaa sivuteiltä, kun viikottain tuolla valtateillä ajelen.

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Zalazare: Dora, takaisin sinne autokouluun, kerrot siellä sedälle/tädille tästä ongelmastasi ja luovutat ilman suurempaa taistelua ajokorttisi/paperikorttisi takaisin ja sitten keskustelet milloin aloitat koulun uudestaan, jookosta joo? Säästyy rahaa ja mahdollisesti ihmishenkiä.
   Doralla saatta olla myös mopoauto ja mopokortti (jonka saa huomattavasti helpommin kuin B-kortin). Se nyt vaan on paljon siistimpää sanoa autoilla kun mopoilla! Tulee varmaan kiva aikunen fiilis. Näin ainakin syvästi toivon.

   Lainaa

  39. Tulos: +7 (11 ääntä)
   S. aivartelija: Ja näköjään olisi pitänyt lukea ennen kuin kommentoin, asia oli sanottu aiemmin jo selvästi. Tuohon kolmioasiaan vielä: Sehän on jopa tutkittu, että yllättävän moni ei tunne kärkikolmiota. Sen huomaa maantieajossa, lähes aina tulee muutama auto eteen kolmion takaa sivuteiltä, kun viikottain tuolla valtateillä ajelen.
   missähän oikein ajeltet kerta noin tapahtuu... Itse PK-seudulla kohta 10v autolla suunnilleen päivittäin ajelleena kukaan ei ole kolmion takaa tullut eteen kuin ehkä alle 10 kertaa, ja näistäkin puolet ovat ollet selviä vahinkoja ja kuski elehtinyt anteeksipyytävästi tajuttuaan sen kolmion liian myöhään.

   Lainaa

  40. Tulos: -44 (52 ääntä)
   Suurin osa naisista ovat kyllä käsittämättömän huonoja kuskeja. Ja tämä on tosi.

   Lainaa

  41. Tulos: -17 (21 ääntä)
   "on"

   Lainaa

  42. Tulos: +3 (5 ääntä)
   töttöröö: Voin kuvitella, et ku Anne istuu ensimmäist kertaa siihe pakuun, nii se huomaa, et joo-o, kyl täski on kaasu ja jarru ihan samoilla paikoilla. Mut sit tulee paha.. mikä vittu se kolmas poljin on? Ja tää Miss kolmio, en tiiä mut tosi huolestuttavasti vaikuttaa siltä et nää tämmöset ihmiset on nopeasti yleistyvä lajike
   Onneksi ovat myös nopeasti poistuva lajike.

   Lainaa

  43. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Zalazare: Dora, takaisin sinne autokouluun, kerrot siellä sedälle/tädille tästä ongelmastasi ja luovutat ilman suurempaa taistelua ajokorttisi/paperikorttisi takaisin ja sitten keskustelet milloin aloitat koulun uudestaan, jookosta joo? Säästyy rahaa ja mahdollisesti ihmishenkiä.
   Kuka tunnustaa peukuttaneensa alaspäin tätä kommenttia?

   Lainaa

  44. Tulos: +20 (26 ääntä)
   mun eteen tulee aika usein kolmion takaa ajavat ja vielä tööttää. ja tasa-arvosista risteyksistä tulis vasemmalta kylkeen usien jos en väistäis. ja nää tohelot on myös aika usein miehiä ( ite oon nainen), eli molemmista sukupuolisita löytyy näitä mestareita, ei vaan naisista, niiku aika moni miehitä luulee. nii ja monta kertaa oon meinannu jäähä suojatiellä ( ja vihreet on palanu mulle) auton alle. vähän pitäis huolellisemmin liikkua sillä autolla kaikkien.

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Sitä oltiin Volvo-miehiä, nykyään ihan vaan lonkkavolvo-miehiä...

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (8 ääntä)
   S. aivartelija: Suojatie on vain jalankulkijoita varten. Pyörälijä saa ylittää ajoradan ajamalla suojatietä pitkin, jos se on pyörätien jatke, mutta väistämisvelvollisuus on, ellei autoilija tule kolmion takaa tai käänny. Sinä et saa pyörälläsi hyökätä siihen suojatielle, jos näet suoraan tulevan auton, vaan väistät. Pyörä on ajoneuvo ja väistämissäännöt on kuten muillakin ajoneuvoilla, paitsi niitä on vähän enemmän, koska pyöräilijän on väistettävä myös vasemmalta tulevia ajoneuvoja, jos merkein ei ole väistämisvelvollisuutta toisin osoitettu. Suojatiesäännöt koskevat vain jalankulkijaa, joten jos haluat jalankulkijat oikeudet, taluta pyöräsi.
   En missään kohtaa puhunut pyöristä mitään. Kerroin vaan, että on sitä vikaa autoilijoissakin. Ja jos ajat suojatiellä pyöräilijän päälle, niin millä todistat, ettei tämä taluttanut pyöräänsä?

   Lainaa

  47. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Cookie: missähän oikein ajeltet kerta noin tapahtuu… Itse PK-seudulla kohta 10v autolla suunnilleen päivittäin ajelleena kukaan ei ole kolmion takaa tullut eteen kuin ehkä alle 10 kertaa, ja näistäkin puolet ovat ollet selviä vahinkoja ja kuski elehtinyt anteeksipyytävästi tajuttuaan sen kolmion liian myöhään.
   Minulla on n. 15 km työmatka (Oulussa). Lähes joka aamu joku tunkee kolmion takaa eteen, eikä todellakaan vahingossa, eikä kyse ole todellakaan myöskään siitä etteikö ko. risteyksistä muuten pääsisi liikenteen sekaan. Tälle aamulle tuli peräti kaksi törttöä, molemmat tilanteet olivat sellaisia ettei takanani tullut ketään (=muutaman sekunnin odottelulla olisi päässyt)...

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (2 ääntä)
   ikävää mutta totta tuo nikon homma.

   Lainaa

  49. Tulos: +13 (13 ääntä)
   S. aivartelija: Suojatie on vain jalankulkijoita varten. Pyörälijä saa ylittää ajoradan ajamalla suojatietä pitkin, jos se on pyörätien jatke, mutta väistämisvelvollisuus on, ellei autoilija tule kolmion takaa tai käänny. Sinä et saa pyörälläsi hyökätä siihen suojatielle, jos näet suoraan tulevan auton, vaan väistät. Pyörä on ajoneuvo ja väistämissäännöt on kuten muillakin ajoneuvoilla, paitsi niitä on vähän enemmän, koska pyöräilijän on väistettävä myös vasemmalta tulevia ajoneuvoja, jos merkein ei ole väistämisvelvollisuutta toisin osoitettu. Suojatiesäännöt koskevat vain jalankulkijaa, joten jos haluat jalankulkijat oikeudet, taluta pyöräsi.
   Voipi tulla väärinymmärrystä siitä etten itseasiassa tiedä miksi sanoisin kohtaa jossa on selkeät merkit autoille että tässä ajoradan ylittää kaksisuuntainen pyörätie, autolle on siinä myös kolmio, joten arkikeskustelussa viittaan siihen "suojatienä" vaikkei se tietenkään ole jalankulkijan suojatie, vain tie jossa pyöräilijän pitäisi olla suojassa, vaikka tietenkään ei olekaan. Toisaalta huomaan kyllä myös että aika paljon luullaan että pyöräilijät ovat jalankulkuväylällä vaikkei näin ole asia -sitä tuli muutaman kerran niin helvetillinen huuto kun junttien on pakko saada haahuilla keskellä pyörätietä kera pikkulapsien, hihnattomien koirien ja ostoskärryjen "koska tämä on vittu jalkakäytävä huora" (vaikka ihan jalkojen alla on iso selvä pyörän kuva) etten nyt mielelläni pyöräile keskustassakaan. Luulin tosiaan että olisi kiva, halpa liikuntaharrastus ja rahaakin säästyisi; omaan kyllä ajokortinkin. Mutta näköjään pyöräilyä pahempi rikos tietyillä paikkakunnilla ei ole kuin al-Qaidaan kuuluminen.

   Lainaa

  50. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Korkeimman oikeuden päätöksellä kaikki suojatiet ovat pyörätien jatkeita. Pyöräilijä on toki väistämisvelvollinen ajaessaan yli, (paitsi jos autoilija kääntyy) mutta saa ajaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kertokaa nyt jumalauta tolle Doralle että kolmion takaa tullessa VÄISTETÄÄN!

   Lainaa

  52. Tulos: -1 (1 ääni)
   Sitä ollaa volvo miehiä!

   Lainaa

  53. Tulos: +3 (5 ääntä)
   RS: Minulla on n. 15 km työmatka (Oulussa). Lähes joka aamu joku tunkee kolmion takaa eteen, eikä todellakaan vahingossa, eikä kyse ole todellakaan myöskään siitä etteikö ko. risteyksistä muuten pääsisi liikenteen sekaan. Tälle aamulle tuli peräti kaksi törttöä, molemmat tilanteet olivat sellaisia ettei takanani tullut ketään (=muutaman sekunnin odottelulla olisi päässyt)…
   Outoa. Ajelen aika paljon Etelä-Suomessa, eikä kolmion takaa tule eteen autoja käytönnössä koskaan. Ainoat, jotka töytäävät tielle kolmion takaa, ovat suojatielle ajavia polkupyöräilijöitä, mutta heitä toisaalta sitten riittää, ja joka ainoan pyöräilijän päähänpistoihin on joka tapauksessa erikseen varauduttava. Monet pyöräilijäthän näyttävät olevan joko tyystin tietämättömiä liikennesäännöstä tai sitten sitä mieltä, että ne eivät koske heitä.

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (4 ääntä)
   pers reikä: Juurikin tällaisia tulee vastaan joka päivä. Varsinkin pyöräilijöitä, jotka eivät ymmärrä, että heidän kuuluu väistää muuta liikennettä ylittäessään ajorataa. Jos ei ole jatkettua pyörätietä, ei saa edes ajaa ajoradan yli, vaan se pyörä pitää taluttaa. Pitäisi alkaa ajamaan yli, niin tajuaisivat, etteivät ole jumalia, edes näinä puunhalaajahippien kulta-aikoina.
   Ärsyttävä ilmiö kieltämättä, mutta toisaalta haudot tuossa itsekin mielessäsi laittomuuksia, koska onnettomuutta pitää sen uhatessa aina yrittää välttää, vaikka itse olisi kuinka oikeassa.

   Lainaa

  55. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Vähentäkää yksityisautoilua, menkää julkisilla :3 Ekologista ja hauskaa! Ja älkää pliis ragetko siitä että teillä on 500km matka teijän työmatkalle ja lähin bussipysäkki/juna-asema/jne. on liian kaukana tai työskentelette kotoa käsin tai teijän imago ei kestä niitä tai että vihaatte pultsareita tai että bussin/junan/ratikan penkit on tahmasii tai ette siedä ulkomaalaisia kuskeja tai että joutuisitte vaihtaa viis kertaa kulkuvälinettä tai että ootte bakteerikammosia tai klaustrofobisia tai että kuski soittaa huonoa musiikkia ettekä kehtaa pyytää vaihtamaan radiotaajuutta tai että jotkut mummot on busseissa inhottavia tai että bussit on aina myöhässä tai jos ei saa ikinä istumapaikkaa tai ihan mitä tahansa JA MÄ TIEDÄN ETTEI KAIKKI VOI MENNÄ JULKISILLA!!! Ja joojoo, kellään ei oo noin pitkää työmatkaa, en yhtään dramatisoinut... ; _ ;

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Asd: Miten tuo Dora on saanut edes kortin?
   Toivon melkein, että on ollu vaan ajatusvirhe kirjoittaessa ja lukemisessa..

   Lainaa

  57. xxxxxxxxxx 25.7.2016 5:08
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   irkku: Ei yhen tähen Dora! Nyt takasin autokouluun jos jopa kortiton ja autoton tietää että kolmion takaa ajava on se joka väistää!!! Hirvittää edes mennä liikkumaan ulos jos tuommosia kuskeja liikenteessä….
   Jos? Kuule, niitä ON - paljon.

   Lainaa

  58. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Nikolla on varmaan käynyt jännä kakka ainakin kurkkaamassa, kun eturenkaat on mennyt läpi. :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: auto, kuva, Volvo, ajokortti, kolmio, liikennesäännöt, polkimet, pakettiauto