Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Äitienpäivän pirteimmät

Angstia ilmassa äitienpäivänä.
Äitienpäivän pirteimmät

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 34 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +556 (778 ääntä)
      Kaikilla ihmisillä ei ole ollut hyvää äitiä, joten esimerkiksi hyväksikäyttöä tai väkivaltaa kokeneelle lapselle äitienpäivä on sieltä pahimmasta päästä. Tietysti se on toinen asia, missä ja miten sitä ahdistusta kannattaa purkaa, mutta jos toisen motiiveja ei tunne, on turha kysellä vitsaillen toisen ikää tai käskeä rajoittamaan pahan olon purkamista.

      Lainaa

    2. Tulos: +761 (771 ääntä)
      Raija o.O Ikääkin luulis olevan, kun lapset ei asu enään edes kotona ja kiukuttelee ku pikkulaps.

      Lainaa

    3. Tulos: +427 (445 ääntä)
      Ah, mitä huomiohuorausta. Itse onnittelin vain mutsia ja mummoa puhelimitse, enkä tehnyt tuota heti kahdeksalta aamulla. Ei tullut sanomista.

      Lainaa

    4. Anniina-91 13.5.2014 5:04
      Tulos: +361 (387 ääntä)
      Oma äitini ei ole paras äiti mitä maailmassa löytyy. Jonka vuoksi en itsekkään äitienpäivää juhlista kenellekkään. Mutta kuitenkin olen muiden puolesta iloinen, että omistatte hyvän äidin! Olkaa siis kiitollisia siitä! :--) Minusta se on surullista, ettei jotkut ihmiset voi iloita muiden onnea.

      Lainaa

    5. Tulos: +363 (381 ääntä)
      Eikö kukaan muu huomaa tuota loistavaa kettuilua Feissarimokilta Alinalle? Itselle tuli ainakin aamun naurut :D

      Lainaa

    6. Chandelure 13.5.2014 6:57
      Tulos: +156 (172 ääntä)
      Äitienpäivä on vain muistutus siitä, että äitini on kuollut, mutta enpä silti ala avautumaan asiasta Facebookissa (tosin nyt taisin avautua täällä, hups).

      Lainaa

    7. Tulos: +104 (108 ääntä)
      Anniina-91: Oma äitini ei ole paras äiti mitä maailmassa löytyy. Jonka vuoksi en itsekkään äitienpäivää juhlista kenellekkään.Mutta kuitenkin olen muiden puolesta iloinen, että omistatte hyvän äidin! Olkaa siis kiitollisia siitä! :–) Minusta se on surullista, ettei jotkut ihmiset voi iloita muiden onnea.
      Toisilla ottaa aikansa olla katkera ennen kuin asiat oppii hahmottamaan ja se täytyy sallia. Olen tosin samaa mieltä - vaikken omaa äitiäni halunnutkaan muistaa, arvostan ystäviäni äitejä ja äitiyttä noin yleensä.

      Lainaa

    8. Tulos: +68 (110 ääntä)
      Jooo ja mulle äitienpäivä on muistutus siitä, että oon edelleen lapseton, mutta enpä silti ala avautumaan asiasta Facebookissa (tosin nyt taisin avautua täällä, hups)

      Lainaa

    9. Tulos: +54 (100 ääntä)
      miimii: Jooo ja mulle äitienpäivä on muistutus siitä, että oon edelleen lapseton, mutta enpä silti ala avautumaan asiasta Facebookissa (tosin nyt taisin avautua täällä, hups)
      Niinpä. Vuoden pahimpia päiviä. Ja pahaa tekee Raijan kaltaiset äitylit. Lapsi on paras lahja, jonka ihminen voi saada.

      Lainaa

    10. pers reikä 13.5.2014 8:40
      Tulos: +64 (126 ääntä)
      Raija on perinteinen itsesäälinen marttyyri-äiti. Tanja taas angstinen teinihoro, jolle äiti ei oßtanu tikkaria. Toivottavasti Tanja on Raijan tytär.

      Lainaa

    11. Tulos: +142 (144 ääntä)
      Raija? :D:D Ite en edes kehtais soittaa äidille kahdeksan aikaan aamulla onnittelemaan äitienpäivästä, enkä kyllä olisi ollut hereilläkään. Saattaisi hyvä päivä mennä heti aamusta pilalle. :D

      Lainaa

    12. Näiden lisäksi kissa saa eläintenpäivänä tonnikalaa 13.5.2014 10:17
      Tulos: +7 (51 ääntä)
      Kyllähän sitä jokainen saa itse päättää mitä perinteitä juhlistaa ja mitkä jättää välistä. Meillä äitienpäivä on kakkua, aamiaista ja jotain pientä lahjaa lukuunottamatta aika arkinen juhlapäivä. Isänpäivä on hieman juhlallisempi johtuen juhlittavan itsensä suuresta innostuneisuudesta isyyteen (hänellä ei ollut itsellä isää) ja nauttii juhlittavana olemisesta. Joulua vietämme myös mutta lasten pyynnöstä ilman pukkia perheen, hyvän ruoan ja lahjojen merkeissä. Taloyhtiön muiden vanhempien ja meidän yhteisestä päätöksestä kaikkien meidän lapset käyvät pääsiäisenä virpomassa ja halloweeninä keppostelemassa. Nimipäiviä, vapua, juhannusta tai Raamatullisia pyhiä emme vietä mutta annamme toisille kyllä oikeuden näitä juhlistaa.

      Lainaa

    13. Tulos: -52 (70 ääntä)
      Miksi Alinan kuvake on vaakatasossa?

      Lainaa

    14. Tulos: +92 (128 ääntä)
      ^ette vietä raamatullisia pyhiä ,mutta kuitenkin joulua ja pääsiäistä?

      Lainaa

    15. Tulos: +53 (59 ääntä)
      "tarvii alkaa niii perskippeeksi" sanoo Tanja ja ite on kaikkein eniten perskipee.

      Lainaa

    16. Tulos: -33 (93 ääntä)
      iohfoi: ↑ette vietä raamatullisia pyhiä ,mutta kuitenkin joulua ja pääsiäistä?
      Joulu ei ainakaan ole raamatullinen pyhä eikä pääsiäinenkään kristillinen juhla alunperin.

      Lainaa

    17. Tulos: +10 (40 ääntä)
      Ainakaan joulu ei ole kristillinen alkuperiltään.

      Lainaa

    18. Tulos: +127 (127 ääntä)
      palmface: Miksi Alinan kuvake on vaakatasossa?
      Siksi koska se on 'unique'.

      Lainaa

    19. Tulos: +83 (83 ääntä)
      : Kaikilla ihmisillä ei ole ollut hyvää äitiä, joten esimerkiksi hyväksikäyttöä tai väkivaltaa kokeneelle lapselle äitienpäivä on sieltä pahimmasta päästä. Tietysti se on toinen asia, missä ja miten sitä ahdistusta kannattaa purkaa, mutta jos toisen motiiveja ei tunne, on turha kysellä vitsaillen toisen ikää tai käskeä rajoittamaan pahan olon purkamista.
      Toisaalta taas hyvä, että murretaan sitä äiti -myyttiä, jossa jokainen lapsen synnyttänyt nainen on itse pyhimys. Näin kun ei todellakaan aina ole, ja joillekin se oma äiti on ollut kamalin ihminen mitä maa päällään kantaa.

      Lainaa

    20. Tulos: +7 (11 ääntä)
      mää en ees saa viettää äitienpäivää, ku äitee heitti joskus kukkasetki menee, ku ostettiin, et jeejee. :D

      Lainaa

    21. Tulos: +18 (22 ääntä)
      palmface: Miksi Alinan kuvake on vaakatasossa?
      Se on unique.

      Lainaa

    22. Tulos: +48 (62 ääntä)
      iohfoi: ↑ette vietä raamatullisia pyhiä ,mutta kuitenkin joulua ja pääsiäistä?
      Itse kuulun ateistiseen perheeseen ja joulua ja pääsiäistä olemme juhlineet aina! Jouluna kuunnellaan joululauluja, koristellaan kuusi, herkutellaan ja annetaan lahjoja, juhlimme siis yhdessäoloa ja läheisten tärkeyttä. Pääsiäisenä syömme suklaamunia ja mämmiä ja juhlistamme pidennettyä viikonloppua kostein menoin. Emme siis pidä niitä mitenkään kristillisinä juhlina, koska emme juhlista mitään jumalaan tai jeesukseen tai raamattuun liittyvääkään.

      Lainaa

    23. Tulos: +1 (17 ääntä)
      Mun äiti tuli jostain synttäreiltä kännissä kotiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, joten onnittelin sitä sitten heti kun oli päässyt jo tuo vuorokausikin vaihtumaan. Tuskin muisti enää aamulla :( Feels bad

      Lainaa

    24. Tulos: +25 (31 ääntä)
      Anniina-91: Oma äitini ei ole paras äiti mitä maailmassa löytyy. Jonka vuoksi en itsekkään äitienpäivää juhlista kenellekkään.Mutta kuitenkin olen muiden puolesta iloinen, että omistatte hyvän äidin! Olkaa siis kiitollisia siitä! :–) Minusta se on surullista, ettei jotkut ihmiset voi iloita muiden onnea.
      Ehkä se on hieman vaikeaa esim. ihmisille, jotka ovat ottaneet äidiltään turpiin taaperoikäisestä lähtien (mm. uhkailtu puukottaa saksilla), joutuneet elämään pelossa koko lapsuusiän (joka vaikuttaa jopa ratkaisevasti aikuisiälläkin sosiaalisiin suhteisiin) ja henkistäkin väkivaltaa käytetty hyvinkin julmilla tavoilla. Voihan se olla ehkä hieman hankalaa olla iloinen siitä, että jollakulla randomilla on oikein loistomamma.

      Lainaa

    25. Tulos: -65 (117 ääntä)
      Hehh: Itse kuulun ateistiseen perheeseen ja joulua ja pääsiäistä olemme juhlineet aina! Jouluna kuunnellaan joululauluja, koristellaan kuusi, herkutellaan ja annetaan lahjoja, juhlimme siis yhdessäoloa ja läheisten tärkeyttä. Pääsiäisenä syömme suklaamunia ja mämmiä ja juhlistamme pidennettyä viikonloppua kostein menoin. Emme siis pidä niitä mitenkään kristillisinä juhlina, koska emme juhlista mitään jumalaan tai jeesukseen tai raamattuun liittyvääkään.
      Jaahas. Eikös ateistien kuuluisi moisina pyhinä mennä töihin eikä sluibailla vapailla? Ja siinä lahjoja paketoidessasi voittekin miettiä että olikos sillä nyt tekemistä raamatun ja jeesuksen kanssa. Etteivät nyt symboloisi niitä lahjoja mitä viisaat hemmot veivät vauvajesselle? Mirhaa ja sen sellaista. Miten te nyt ateistit sellaista teette? Ja pääsiäismunatkin vielä, nehän symboloivat uutta elämää, sitä että jesse nousi kuolleista! Olisikos nyt kuitenkin niin että änkyräateistit ne kyllä suureen ääneen toitottavat miten eivät juhli uskonnollisia juhlia kun ovat niin ateistia niin ateistia että, mutta rusinat jeesuspullasta kyllä nypitään. Heh, naurettavaahan tuollainen on!

      Lainaa

    26. Tulos: +76 (86 ääntä)
      ri: Jaahas. Eikös ateistien kuuluisi moisina pyhinä mennä töihin eikä sluibailla vapailla? Ja siinä lahjoja paketoidessasi voittekin miettiä että olikos sillä nyt tekemistä raamatun ja jeesuksen kanssa. Etteivät nyt symboloisi niitä lahjoja mitä viisaat hemmot veivät vauvajesselle? Mirhaa ja sen sellaista. Miten te nyt ateistit sellaista teette?Ja pääsiäismunatkin vielä, nehän symboloivat uutta elämää, sitä että jesse nousi kuolleista! Olisikos nyt kuitenkin niin että änkyräateistit ne kyllä suureen ääneen toitottavat miten eivät juhli uskonnollisia juhlia kun ovat niin ateistia niin ateistia että, mutta rusinat jeesuspullasta kyllä nypitään. Heh, naurettavaahan tuollainen on!
      Lahjoja on annettu jo muinaisten roomalaisten saturnalia-juhlassa, kristityt vain keksivät että nämähän ovat hieno symboli viisaiden miesten lahjoista, ja iskivät oman pyhänsä pakanajuhlan päälle jotta ihmisten kääntäminen kristinuskoon olisi helpompaa. Kananmunat, rairuohot ym. symboloivat hedelmällisyyttä ja uutta elämää, ja sitä pakanatkin juhlivat maan alkaessa vihertää keväällä. Mites ovilla kiertävät ja onnen loitsuja lausuvat noidat liittyvät kristinuskoon? Suuri osa juhlien perinteistä, niiden ajankohdat mukaan lukien, on viety pakanauskonnoista jotta ihmisten käännytys olisi helpompaa. Jouluna juhlittiin vuoden pimeintä aikaa, pääsiäisen tienoilla luonnon uutta heräämistä ja juhannuksena keskikesää ja vuoden valoisinta aikaa. Toki voisin työskennellä noina pyhinä, mutta eipä toimisi yhteiskunta jossa jokainen saisi oman uskontonsa mukaiset vapaat. Mitä luulet, ottaisiko työnantajakin mieluummin ateistin joka työskentelee milloin vain, vai kristityn jolla on monta ylimääräistä vapaata? Mites muslimit, hindut, jne jne? Vaikeutuisi huomattavasti jos kaikkien uskonnolliset pyhät pitäisi huomioida työvuoroissa. Kaikille samat pyhäpäivät, tai kaikilta pyhät pois. Jos joku tahtoo juhlistaa niitä, käyttäköön sitten lomapäiviä tai ottakoon palkatonta.

      Lainaa

    27. Tulos: -6 (20 ääntä)
      Hehh: Itse kuulun ateistiseen perheeseen ja joulua ja pääsiäistä olemme juhlineet aina! Jouluna kuunnellaan joululauluja, koristellaan kuusi, herkutellaan ja annetaan lahjoja, juhlimme siis yhdessäoloa ja läheisten tärkeyttä. Pääsiäisenä syömme suklaamunia ja mämmiä ja juhlistamme pidennettyä viikonloppua kostein menoin. Emme siis pidä niitä mitenkään kristillisinä juhlina, koska emme juhlista mitään jumalaan tai jeesukseen tai raamattuun liittyvääkään.
      eli vietätte joulun ja pääsiäisen samalla tavalla, kuin suurin osa muistakin ihmisistä. Meillä kaikki perheessä ja miehen perheessä on kirkkoon kuuluvia, eikä kenenkään joulu- tai pääsiäis pöydässä mainita sanallakaan jumalaa, jeesusta tai raamattua. Tai anteeksi, kirkossa saatetaan käydä kerran vuodessa kuuntelemassa kauneimpia joululauluja, joten kai meidän joulu sitten joinain vuosina on vähän enemmän jumala/jeesus henkinen,

      Lainaa

    28. Tulos: +28 (30 ääntä)
      Kahdessa ylimmässä komppaan kommentoijia. Se että tahdotaan olla ainutlaatuisia on toki jees, mutta naurettavaksi homma menee siinä kohtaa kun se pitää tehdä väkisin, räikeästi ja parhaassa tapauksessa vastakohdilla. Raijalle taas pieni reality check voisi olla paikallaan, ennen toki monet asiat olivat hienommin mutta ajat muuttuvat ja tuskin se niin traagista on jos joku ei kello kahdeksaan mennessä onnittele. Itse soitin omalle äidilleni vasta iltapäivällä koska a) en tahtonut herättää tätä ja b) en tahtonut häiritä tätä jos esimerkiksi veljeni olisi sattunut olemaan käymässä tai jotain. Asun tosin eri paikkakunnalla joten sinällään ei ihan verrannollinen tilanne välttämättä. Alin taas.. No en itsekään arvosta hautakivien potkimista ja muuta huomiohuoraamista, mutta toisaalta tuommoiset "facebookiin saa kirjoittaa vain auringonpaisteesta ja kivoista asioista" -ihmiset ärsyttävät enemmän kuin huomiohuorat. Jos jollain on vähän raffimpaa ollut tai muuten vain ei jaksa yrittää näyttää ulospäin siltä että elämä olisi täydellistä ja haluaa niistä ikävistä, tylsistä tai arkisista asioista kirjoittaa niin ei varmaan ole kenenkään muun asia tulla sanomaan että facebook ei olisi oikea paikka tämmöisten asioiden esilletuomiseen. Sisältöön itseensä toki saa ja pitääkin ottaa kantaa, enkä siinäkään välttämättä näe vikaa jos vähän kommentoi tapaa jolla asiaa on ilmaistu, mutta on naurettavaa tulla huutelemaan jotain "onko tämä oikea paikka sanoa tuollaista" -juttuja.

      Lainaa

    29. Tulos: -12 (26 ääntä)
      Murteella kirjoittaminen netissä on muuten rasittavaa, tuota alinta kun vielä uudestaan katseli.

      Lainaa

    30. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Meni hetki tajuu mut repesin aika pahasti tolle et alinan kuvake oli käännetty kyljellee :D

      Lainaa

    31. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Öpö: Kahdessa ylimmässä komppaan kommentoijia. Se että tahdotaan olla ainutlaatuisia on toki jees, mutta naurettavaksi homma menee siinä kohtaa kun se pitää tehdä väkisin, räikeästi ja parhaassa tapauksessa vastakohdilla. Raijalle taas pieni reality check voisi olla paikallaan, ennen toki monet asiat olivat hienommin mutta ajat muuttuvat ja tuskin se niin traagista on jos joku ei kello kahdeksaan mennessä onnittele. Itse soitin omalle äidilleni vasta iltapäivällä koska a) en tahtonut herättää tätä ja b) en tahtonut häiritä tätä jos esimerkiksi veljeni olisi sattunut olemaan käymässä tai jotain. Asun tosin eri paikkakunnalla joten sinällään ei ihan verrannollinen tilanne välttämättä. Alin taas.. No en itsekään arvosta hautakivien potkimista ja muuta huomiohuoraamista, mutta toisaalta tuommoiset “facebookiin saa kirjoittaa vain auringonpaisteesta ja kivoista asioista” -ihmiset ärsyttävät enemmän kuin huomiohuorat. Jos jollain on vähän raffimpaa ollut tai muuten vain ei jaksa yrittää näyttää ulospäin siltä että elämä olisi täydellistä ja haluaa niistä ikävistä, tylsistä tai arkisista asioista kirjoittaa niin ei varmaan ole kenenkään muun asia tulla sanomaan että facebook ei olisi oikea paikka tämmöisten asioiden esilletuomiseen. Sisältöön itseensä toki saa ja pitääkin ottaa kantaa, enkä siinäkään välttämättä näe vikaa jos vähän kommentoi tapaa jolla asiaa on ilmaistu, mutta on naurettavaa tulla huutelemaan jotain “onko tämä oikea paikka sanoa tuollaista” -juttuja.
      Niin no, ehkä se hautakiven potkiminenkin on jollain tavalla mustaa huumoria, jolla käsitellään asioita. Jos lapsuus on ollut traumaattista ja vanhemmat heti saatanasta seuraavia, niin niistä puhuminen voi olla helpompaa heittämällä juttua edes osittain vitsiksi. Se vitsailu voi sitten olla vaan sellaista, jota muut eivät ymmärrä ja pitävät aivan kammottavana. Etenkin kun meillä on tämä vahva äiti-myytti, jossa äiti on aina hyvä ja lastaan suojeleva pyhimys.

      Lainaa

    32. Tulos: +5 (11 ääntä)
      "tarvii alkaa niin perskippeeksi" :) Kuka se "perskippee" on ku "facebook täyttyy tekopyhistä onnitteluista" :D Lainaispilkkujen yliannostus

      Lainaa

    33. Tulos: -13 (13 ääntä)
      Näiden lisäksi kissa saa eläintenpäivänä tonnikalaa: Kyllähän sitä jokainen saa itse päättää mitä perinteitä juhlistaa ja mitkä jättää välistä. Meillä äitienpäivä on kakkua, aamiaista ja jotain pientä lahjaa lukuunottamatta aika arkinen juhlapäivä. Isänpäivä on hieman juhlallisempi johtuen juhlittavan itsensä suuresta innostuneisuudesta isyyteen (hänellä ei ollut itsellä isää) ja nauttii juhlittavana olemisesta. Joulua vietämme myös mutta lasten pyynnöstä ilman pukkia perheen, hyvän ruoan ja lahjojen merkeissä. Taloyhtiön muiden vanhempien ja meidän yhteisestä päätöksestä kaikkien meidän lapset käyvät pääsiäisenä virpomassa ja halloweeninä keppostelemassa. Nimipäiviä, vapua, juhannusta tai Raamatullisia pyhiä emme vietä mutta annamme toisille kyllä oikeuden näitä juhlistaa.
      Ootteko jehovia?

      Lainaa

    34. Tulos: +13 (13 ääntä)
      : Kaikilla ihmisillä ei ole ollut hyvää äitiä, joten esimerkiksi hyväksikäyttöä tai väkivaltaa kokeneelle lapselle äitienpäivä on sieltä pahimmasta päästä. Tietysti se on toinen asia, missä ja miten sitä ahdistusta kannattaa purkaa, mutta jos toisen motiiveja ei tunne, on turha kysellä vitsaillen toisen ikää tai käskeä rajoittamaan pahan olon purkamista.
      Siinäpä hyvin sanottu. Aina pitäis muistaa ajatella että toinen ihminen on elänyt oman elämänsä ja käytös heijastuu eletyn elämän kokemuksista joita muut ihmiset ei voi aina tietää.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: äiti, äitienpäivä, onnitella, onnittelu, onnittelut, lapset