Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kahakka kirpputorilla, osa 14

Kun kakka osuu tuulettimeen Facebookin kirpputorilla.
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Myynnissä olevan sitruunapannan on tarkoitus vähentää koiran haukkumista. Lyhenne "av" tarkoittaa alustavaa varausta ja "yv" yksityisviestiä. Kahakka kirpputorilla, osa 14
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 135 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1351 (1379 ääntä)
   Elämän_kovat_koululaiset.

   Lainaa

  2. ...ääliö 6.2.2014 3:36
   Tulos: +544 (560 ääntä)
   Ihanan asiallista! <3

   Lainaa

  3. Tulos: +1450 (1472 ääntä)
   On tainnu Hippu nauttia nuo sitruunat ite, ku on noin hapan.

   Lainaa

  4. kuparipiippu 6.2.2014 3:45
   Tulos: +544 (562 ääntä)
   Hipulla tainnu tippua viimisetki hiput. Mutta ymmärsiköhän Julia nyt lähteä sinne kauppaan kävelemään? :D

   Lainaa

  5. Tulos: -235 (701 ääntä)
   Jotenkin tuli sellanen fiilis että Julia koko ajan nautti välikohtauksesta. Pääsi oikein feissarimokiin asti (vaikka olihan Hippu naurettavin)

   Lainaa

  6. kirpputorin ihmettelijä 6.2.2014 5:17
   Tulos: +344 (450 ääntä)
   En oo koskaan ymmärtänyt mikä hiton idea näissä kirpputoreissa on alustavalla varauksella. Eikö se nyt oo niin että ostetaan, tai ei osteta. Vai onko alustavan varauksen pointti siinä että voidaan rauhassa pistää ns. kauppa poikki ja alkaa rauhassa miettimään että tekeekö sillä nyt sitten mitään.

   Lainaa

  7. Jutilan Putte 6.2.2014 5:23
   Tulos: +534 (540 ääntä)
   When life gives you lemons...

   Lainaa

  8. Kriemhild Gretchen 6.2.2014 5:26
   Tulos: -608 (682 ääntä)
   Totuus ja ymmärrys löytyy Hipun ensimmäisen viestin viimeisestä lauseesta. Julia tässä nauraa surevan ihmisen kustannuksella. Itsekin olisin soittanut. Think about that!

   Lainaa

  9. Tulos: +121 (187 ääntä)
   Aivan uskomatonta. Mutta onneksi toinen keskustelija oli aikuinen. :D

   Lainaa

  10. Tulos: +262 (280 ääntä)
   Jutilan Putte: When life gives you lemons…
   Send it to feissarimokat.com :)

   Lainaa

  11. Tulos: +330 (368 ääntä)
   surku: On tainnu Hippu nauttia nuo sitruunat ite, ku on noin hapan.
   (•_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■) YEEAAAHH!

   Lainaa

  12. Tulos: +565 (595 ääntä)
   Ei ihme, että koira lähti.

   Lainaa

  13. Tulos: +145 (165 ääntä)
   Mistä näitä sekopäitä sikiää? O_o

   Lainaa

  14. Tulos: +143 (199 ääntä)
   kirpputorin ihmettelijä: En oo koskaan ymmärtänyt mikä hiton idea näissä kirpputoreissa on alustavalla varauksella. Eikö se nyt oo niin että ostetaan, tai ei osteta. Vai onko alustavan varauksen pointti siinä että voidaan rauhassa pistää ns. kauppa poikki ja alkaa rauhassa miettimään että tekeekö sillä nyt sitten mitään.
   Uskoisin että AV;sta on se hyöty että kun selailet kirppistä puhelimella bussissa tjsp etkä pysty suorittamaan maksua samantien, voi tuotteen varata.. Kauppahan on suoritettu vasta siinä vaiheessa kun raha vaihtaa omistajaa..

   Lainaa

  15. Tulos: -52 (176 ääntä)
   heh: Jotenkin tuli sellanen fiilis että Julia koko ajan nautti välikohtauksesta. Pääsi oikein feissarimokiin asti (vaikka olihan Hippu naurettavin)
   Sama tuli itsellekin mieleen.. Provosoitiin uhalla kun huomattiin mikä sekopää ja että tällähän voisi päästä feissarimokiin! En väitä ettei olisi naurettava H:n osalta,mutta silti..

   Lainaa

  16. Tulos: -99 (341 ääntä)
   ArMo: Uskoisin että AV;sta on se hyöty että kun selailet kirppistä puhelimella bussissa tjsp etkä pysty suorittamaan maksua samantien, voi tuotteen varata.. Kauppahan on suoritettu vasta siinä vaiheessa kun raha vaihtaa omistajaa..
   ALUSTAVA VARAUS?? Miksei siihen voi sitten pistää, että VARAAN tämän tai OSTAN tämän?? Kuka h*lvetin idiootti on kyseisen käytännön edes keksinyt? Onko alustava varaus jotenkin lievempi kuin varaus? Naisten keksintöähän tämä joka tapauksessa on ja naisten logiikka ei aina ole sieltä selvemmästä päästä. Kyllä minunkin mielestäni tuote on edelleen vapaa myyntiin, vaikka joku sen "alustavasti varaisikin", jos joku toinen ilmoittaa, että ostan tämän heti. Tämän myyjän mielenterveyteen en ota mitään kantaa.

   Lainaa

  17. LasseViren 6.2.2014 8:34
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Kirpputori jutut on aina yhtä huigeita. Urheilu on parasta paikan päällä. Jos vaikka kävis viikonloppuna oikealla kirpputorilla katsomassa, että päteekö sama kirpputoreihin?

   Lainaa

  18. Ministeri Nieminen 6.2.2014 8:39
   Tulos: +122 (158 ääntä)
   Tämän myyjän mielenterveyteen en ota mitään kantaa.
   Taisit juuri ottaa.

   Lainaa

  19. Tulos: 0 (36 ääntä)
   Tulee eräs ihminen mieleen menneisyydestä :D

   Lainaa

  20. Tulos: +138 (158 ääntä)
   Kriemhild Gretchen: Totuus ja ymmärrys löytyy Hipun ensimmäisen viestin viimeisestä lauseesta. Julia tässä nauraa surevan ihmisen kustannuksella. Itsekin olisin soittanut. Think about that!
   Eli koirako olisi ottanut ja heittänyt veivinsä? Minusta tuo kuulosti enemmän siltä, että v*ttu koira oli perseestä joten myin sen.

   Lainaa

  21. Terasedward 6.2.2014 9:09
   Tulos: +59 (133 ääntä)
   Jukezu: ALUSTAVA VARAUS?? Miksei siihen voi sitten pistää, että VARAAN tämän tai OSTAN tämän?? Kuka h*lvetin idiootti on kyseisen käytännön edes keksinyt? Onko alustava varaus jotenkin lievempi kuin varaus? Naisten keksintöähän tämä joka tapauksessa on ja naisten logiikka ei aina ole sieltä selvemmästä päästä. Kyllä minunkin mielestäni tuote on edelleen vapaa myyntiin, vaikka joku sen “alustavasti varaisikin”, jos joku toinen ilmoittaa, että ostan tämän heti. Tämän myyjän mielenterveyteen en ota mitään kantaa.
   Hei mietippä nyt. Miltä susta tuntuis, kun oot julkisella paikalla puhelimellasi fb:ssä ja löydät tavaran, jota todella tarvitset? Laitat sen varaan jutun siihen, mutta myyjä sanoo, että jos maksua ei heti kuulu, menee seuraavalle. Asia toki toimii näin, mutta entäs alaikäiset? Heidän varmaankin pitää jutella vanhempiensa kanssa ensin. AV on siinä kätevä, että jonoon tulijat tietävät, että mahdollisuutta on. Alaikäinen taas ei voi olla täysin varma ostostaan. Mietippä että jos avta ei käytetä ja nuori joutuisi kyselemään vanhemmilta, jotka ehkä hyvällä tuurilla vastaavat n. Kolmen tunnin kuluessa. Tuote on silloin jo kadonnut kuule. Selvennän vielä lyhenteet, koska vaikuttaa ettet ymmärrä AV= Alustava varaus, käytetään, kun ei olla täysin varmoja ostosta ja saatetaan vielä perua Varaus= Sitoudut tällä ostamaan jo tuotteen. Entä sitten jos vanhemmat ei suostukkaan? Niin, mietippä sitä. Ihmiset valittaa, että turhia varailijoita liikaa. Siksi av keksittiin. Jos haluat myydä tuotteet heti ilman av yms juttuja, sun pitää ja kannattaa ilmoittaa juttuihisi. "Ei varauksia. Maksu välittömästi" Joka ymmärretään ja mikä säästää sinut av yv varaus kakalta :) Toivottavasti nyt ymmärrät avn ja varauksen eron.

   Lainaa

  22. Tulos: +158 (178 ääntä)
   Alustavissa varauksissa on se idea, että voi kysyä jotain tuotteeseen liityvää. Esimerkiksi tässä tapauksessa tarkempaa tietoa siitä, että paljonko sitä ainetta on siinä pullossa ja vasta sen jälkeen tehdä ostopäätöksen. Tai jos myynnissä on esimerkiksi sohvapöytä josta ei ole kerrottu mittoja tai sohvan väri kuvassa on epäselvä. Tai myynnissä on laukku ja ostajaa kiinnostaa mahtuuko sinne sisälle kansio eikä myyjä ole tätä kertonut kuvatekstissä. Syitä on monia. Osalla fb-kirppareista on sääntönä, että mikäli tekee alustavan varauksen, on kysymys esitettävä kommenteissa kaikkien nähtäväksi ja vastauksen jälkeen tehtävä ostopäätös tietyn ajan kuluessa.

   Lainaa

  23. Tulos: +198 (206 ääntä)
   Huutomerkkejä pitää olla aina tarpeeksi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Lainaa

  24. Tulos: -32 (122 ääntä)
   saisko joltaki persettä

   Lainaa

  25. Seppo Saviniemi 6.2.2014 9:26
   Tulos: +75 (147 ääntä)
   lindfors: saisko joltaki persettä
   Pyydä äidiltäs.

   Lainaa

  26. eekookongas 6.2.2014 9:32
   Tulos: +123 (133 ääntä)
   Kriemhild Gretchen: Totuus ja ymmärrys löytyy Hipun ensimmäisen viestin viimeisestä lauseesta. Julia tässä nauraa surevan ihmisen kustannuksella. Itsekin olisin soittanut. Think about that!
   Sureminen ei anna kenellekkään oikeutta käyttäytyä kuin dorka.

   Lainaa

  27. pari kertaa firppistellyt 6.2.2014 9:36
   Tulos: +61 (79 ääntä)
   kirpputorin ihmettelijä: En oo koskaan ymmärtänyt mikä hiton idea näissä kirpputoreissa on alustavalla varauksella. Eikö se nyt oo niin että ostetaan, tai ei osteta. Vai onko alustavan varauksen pointti siinä että voidaan rauhassa pistää ns. kauppa poikki ja alkaa rauhassa miettimään että tekeekö sillä nyt sitten mitään.
   Alustavan varauksen pointtina on, että se alustavasti varataan - eli sen jälkeen voi kysellä lisätietoja/samassa kommentissa pyytää tarkentavia tietoja mitä siinä ilmoituksessa ei lue/kuvasta ei selviä. Tai pyytää kuvaa jos sitä ei ole tarjolla. Jos alustava varaus olisi vain "varaan" niin silloin se meinaa sitä että olet tietoinen mitä olet ostamassa ja se on varattuna kunnes tuote ja raha vaihtavat omistajaa. Kun on alustava varaus (av) tämä kertoo myyjälle ja muille kiinnostuneille että mikäli tuote miellyttää lisäkyselyn jälkeen, on tämä tuote mennyt. Tai jos pitää sumplia tuotteen noutoa/ on varaamassa sitä kaverilleen/lapselleen/puolisolleen ja tarvitsee näiden mielipidettä haluavatko nämä tämän tuotteen. Lyhyesti: varaus on av:ta varmempi

   Lainaa

  28. kuvottunut 6.2.2014 9:37
   Tulos: -69 (181 ääntä)
   Sain golfpallon kokoisen aivokasvaimen tuosta ekskusemuasta... Miksi joku kirjoittaisi noin ihan vapaaehtoisesti? Ei yhtään söpöä tai hassua vaan pelkästään oksettavaa!

   Lainaa

  29. Hörhöjä kaikkialla 6.2.2014 9:44
   Tulos: +64 (78 ääntä)
   Ihan oikeastikko, Hippu?

   Lainaa

  30. Tulos: -78 (134 ääntä)
   pari kertaa firppistellyt: Alustavan varauksen pointtina on, että se alustavasti varataan – eli sen jälkeen voi kysellä lisätietoja/samassa kommentissa pyytää tarkentavia tietoja mitä siinä ilmoituksessa ei lue/kuvasta ei selviä. Tai pyytää kuvaa jos sitä ei ole tarjolla. Jos alustava varaus olisi vain “varaan” niin silloin se meinaa sitä että olet tietoinen mitä olet ostamassa ja se on varattuna kunnes tuote ja raha vaihtavat omistajaa. Kun on alustava varaus (av) tämä kertoo myyjälle ja muille kiinnostuneille että mikäli tuote miellyttää lisäkyselyn jälkeen, on tämä tuote mennyt. Tai jos pitää sumplia tuotteen noutoa/ on varaamassa sitä kaverilleen/lapselleen/puolisolleen ja tarvitsee näiden mielipidettä haluavatko nämä tämän tuotteen. Lyhyesti: varaus on av:ta varmempi
   Mietippäs, olisiko tämä av-käytäntö toiminut vaikkapa sokoksessa, kun oli niitä iittalan rillimukeja myynnissä? Olisko kauppa hyväksynyt sinulta ilmoituksen, että "varaan alustavasti", jos ostajia kuitenkin on enemmän kuin on tarjontaa?? Veikkaan, että EI. Kaupanteossa on aina riskinsä ja sellainen joka ei riskiä ole valmis ottamaan, ei ole tuotetta mielestäni ansainnutkaan.

   Lainaa

  31. Hörhöjä kaikkialla 6.2.2014 9:45
   Tulos: -15 (35 ääntä)
   ArMo: Mistä näitä sekopäitä sikiää? O_o
   No mistäs luulisit?

   Lainaa

  32. Tulos: -34 (174 ääntä)
   Mä en tunne fb-kirppisten viidakonlakeja, mutta jos olisin Julia, en olisi itsestänikään niin ylpeä että olisin tänne lähettänyt… Juliahan koko sotkun riidanhaluisesti aloitti ja olisi voinut sen välttää. En tosiaan tota sanastoa tunne, mutta miksi hän ei voinut selkeästi kirjoittaa ostavansa pannan? Tosiaan mitä "alustava varaus" edes tarkoittaa? Sitä että myyjä ei saa myydä kenellekään muulle, mutta ostaja saa vielä halutessaan perua kaupan? Miten "alustava" varaus eroaa varauksesta? Miksi kirpparilla ylipäätään pitää saada tehdä varauksia? Miksi Julia ei voinut vain kirjoittaa "Ostan! Sovitaan yksityiskohdat yv:llä illemmalla". Hipulta tosiaan lähti järki käsistä kokonaan, mutta Julia aloitti lapsellisen vänkäämisen. Hippu ei selvästi ymmärtänyt "av:ta" samalla tavalla, koska jo heti seuraavassa viestissä mainosti tarjouksensa hyviä puolia (=yritti rohkaista Juliaa tekemään lopullisen ostopäätöksen). Fiksuna ihmisenä Julialla olisi jo silloin pitänyt soida joku kello päässä. Väärinkäsitys olisi pitänyt tulla esiin viimeistään kun Hippu mainostaa pannan olevan edelleen vapaa… On vähän epäselvää kenelle viesti edes on suunnattu - se ois voinut olla muistutus Julialle. Miksi Julia ei voinut vain tarkistaa ja selventää, että hän siis tosiaan aikoo ostaa pannan. Jos Hippu olisi sen jälkeen käyttäytynyt huonosti, Julialla olisi ollut syy perua kauppa ja lähettää lopputulos feissarimokiin. Nyt Julia tulee esiin kiusaajana, joka ottaa toisen räjähdysherkkyydestä, huonosta ymmärryksestä ja huonosta hetkestä (toinen on menettänyt koiransa, mikä Julian pitäisi koiranomistajana ymmärtää) kaiken huvin irti päästäkseen itse feissarimokiin "fiksuna osapuolena".

   Lainaa

  33. Alustava periaatteellisen ennakkovarauksen pohdinta 6.2.2014 10:05
   Tulos: +46 (174 ääntä)
   Alustava varaus on itsekkäiden kusipäiden käyttämä typerä ilmaisu, jolla pyritään pilaamaan myyjän kaupankäyntiä, koska ei osata tehdä yksinkertaista päätöstä ostaako vai ei. Alustavat varaajat haluavat että koko muu maailma menee pauselle ja kenenkään tarpeilla ja toiveilla ei ole mitään väliä kun pikkuprinsessa pohtii suurta päätöstään. Itsekkäitä kusipäitä.

   Lainaa

  34. Kuusmetrinenkaulahuivi 6.2.2014 10:05
   Tulos: +141 (157 ääntä)
   Jos Hippu nyt näkee tämän niin toivottavasti hän tajuaa olevansa itse tämän tarinan pelle.

   Lainaa

  35. Tulos: +38 (66 ääntä)
   Jukezu lienee Hipun hyväkin kaveri? Miten edes viitsit rinnastaa argumenteissas jonkun Sokoksen ja FB-kirpputorin? :D Tai sitten siulla on tylsä päivä ja trollailet (toivottavasti).

   Lainaa

  36. harmaahärpäke 6.2.2014 10:19
   Tulos: +110 (140 ääntä)
   Hippu, jos luet tämän, niin toivottavasti nyt kun asia ei ilmeisesti ole enää tuore, ymmärrät, että se olet sinä, joka tässä tapauksessa on käyttäytynyt hölmösti. "Av" on alustava varaus, jos kaupattavaan asiaan sellainen tehdään, se kauppaamasi tuote ei ole vapaana, vaan varattu. Se tuossa mokassa on vielä pikkujuttu, että et tuota "av" lyhennettä ymmärtänyt, näitä sattuu eikä kaikista facebookin kirppisten jutuista välttämättä ole perillä, varsinkin jos harvemmin kirppiksiä käyttää. Sen sijaan mokan tästä tekee tuo aivan järjetön kakkamylläkkä, minkä käynnistit ihan turhaan. Väärinymmärrys oli sinun puoleltasi, vastapuoli Julia oli koko asian valmis unohtamaan, mutta sinä vain jatkoit. Minkä ihmeen takia?

   Lainaa

  37. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Vaihtaisin puhelinnumeroa - eikä sitä muutenkaan kannata luovuttaa netissä yhtään mihinkään. Tuntuu olevan jotain suurempia ongelmia tällä Hipulla, kun uhkailee jo jonnekin ilmoittamisista tuon perusteella....

   Lainaa

  38. Tulos: +30 (66 ääntä)
   heh: Jotenkin tuli sellanen fiilis että Julia koko ajan nautti välikohtauksesta. Pääsi oikein feissarimokiin asti (vaikka olihan Hippu naurettavin)
   olisin minä ainakin nauttinut :D ei feissarimokien takia vaan koska mun mielestä tällaisten vajakkien käytöstä on äärimmäisen hauska seurata...

   Lainaa

  39. Tulos: +54 (60 ääntä)
   Kriemhild Gretchen: Totuus ja ymmärrys löytyy Hipun ensimmäisen viestin viimeisestä lauseesta. Julia tässä nauraa surevan ihmisen kustannuksella. Itsekin olisin soittanut. Think about that!
   Hipun käytöksen perusteella voisi kuvitella että koira on otettu huostaan eikä kuollut... eikä suru muutenkaan oikeuta huonoon käytökseen

   Lainaa

  40. LasseViren 6.2.2014 10:48
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   pari kertaa firppistellyt: Alustavan varauksen pointtina on, että se alustavasti varataan – eli sen jälkeen voi kysellä lisätietoja/samassa kommentissa pyytää tarkentavia tietoja mitä siinä ilmoituksessa ei lue/kuvasta ei selviä.
   En näissä facebookin kirppareissa ole, mutta luulisi olevan helpompaa ilmoittaa ottavansa tuotteen mikäli lisätietoja ja kuvaa on saatavilla. No ei siinä mitään. Ainakin saadaan luettavaa tänne.

   Lainaa

  41. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Mitä helvettiä luin.

   Lainaa

  42. Tulos: +34 (64 ääntä)
   Tuo AV on kyllä yksi paskimmista menettelyistä ja kaikki ei tosiaan tiedä mitä tuo lyhenne tarkoittaa. Ei sinänsä, idiootti oli tuo myyjä tässä.

   Lainaa

  43. entajuavittukaa 6.2.2014 10:59
   Tulos: -62 (124 ääntä)
   Julia on myös idiootti, koska provoilee jatkuvasti hippua tahalteen.

   Lainaa

  44. Asiantuntia 6.2.2014 11:47
   Tulos: -33 (95 ääntä)
   Kuka edes huutelee mitään "av" kirpputorille? Alustava varaus? Itse ignooraan kaikki pellet jotka varailee kirpputorilla tavaraa. Se joko ostetaan tai ei. Tuossa kaksi todellista mikroaivoa väittelee.

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Ois Hippu toisaalta voinu odottaa että pistääkö Julia viestiä ja vasta sitten ilmoittaa tuon olevan jälleen vapaa :)

   Lainaa

  46. Tulos: +37 (57 ääntä)
   heh: Jotenkin tuli sellanen fiilis että Julia koko ajan nautti välikohtauksesta. Pääsi oikein feissarimokiin asti (vaikka olihan Hippu naurettavin)
   No kukapa ei olisi nauttinut? MInä ainakin olisin heti laittanut popparit tulille ja korkannut kylmän kaljan, sen verran viihdyttävä ja yksinkertainen näytti tuo Hippu olevan. Tyhmistä ihmisistä on usein paljon iloa ja hauska seurata heidän kommelluksiaan!
   Kriemhild Gretchen: Julia tässä nauraa surevan ihmisen kustannuksella. Itsekin olisin soittanut. Think about that!
   No kyllähän noista Hipun viesteistä näkee selvästi, että jonkinlainen käytöshäiriö/kehityshäiriö ihmisellä. En ihmettele yhtään, että koira otti ja lähti.

   Lainaa

  47. Tulos: +74 (82 ääntä)
   Veljeni karkeakarvaisen saksanseisojan nimi on Hippu. Sekin on karvainen ja räksyttää.

   Lainaa

  48. Tulos: -55 (87 ääntä)
   kuvottunut: Sain golfpallon kokoisen aivokasvaimen tuosta ekskusemuasta… Miksi joku kirjoittaisi noin ihan vapaaehtoisesti? Ei yhtään söpöä tai hassua vaan pelkästään oksettavaa!
   Sama täällä. En ensin meinannut edes ymmärtää, mitä siinä luki, ennen kuin luin sen ääneen. Ranska nyt valitettavasti kuuluu niihin kieliin, joita EI VOI kirjoittaa kuten niitä lausutaan. Ei siis "ekskusemua" vaan "excusez-moi". Sinänsä hyvinkin positiivista, että joku haluaa käyttää ranskaa tällaisessa yhteydessä, mutta silloin sitä kannattaisi osata kirjoittaa.

   Lainaa

  49. Tulos: -19 (49 ääntä)
   Hippu no excuses for being an ass! Oli menkat tai ei. Pässi.

   Lainaa

  50. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Jutilan Putte: When life gives you lemons…
   You probably just found lemons. -Bo Burnham

   Lainaa

  51. Tulos: +61 (81 ääntä)
   Jukezu: Mietippäs, olisiko tämä av-käytäntö toiminut vaikkapa sokoksessa, kun oli niitä iittalan rillimukeja myynnissä? Olisko kauppa hyväksynyt sinulta ilmoituksen, että “varaan alustavasti”, jos ostajia kuitenkin on enemmän kuin on tarjontaa?? Veikkaan, että EI. Kaupanteossa on aina riskinsä ja sellainen joka ei riskiä ole valmis ottamaan, ei ole tuotetta mielestäni ansainnutkaan.
   Eipä Sokoksella varmaan auta, vaikka sinä pyytäisit siellä varaamaan tuotteen sinulle. Tai ilmoitat facebookissa "Ostan tuollaisen!" Toivon mukaan ymmärrät edes sen verran, että erilaisissa kauppapaikoissa on eri säännöt. Kahta täysin erilaista kauppapaikkaa ei kannata lähteä vertailemaan siten, että samat säännöt pitäisivät. Esimerkiksi et saa Sokoksella ostettua viimeistä mukia, vaikka tarjoaisit siitä kauppiaalle korkeamman hinnan, kuten huutokaupoissa voi tehdä. Jos et taas tunne kauppapaikan sääntöjä, ei kannata lähteä käymään siellä kauppaa tai yrittää esittää tietävänsä miten asiat toimivat. Muuten olisi ihan hauskaa, jos joku menisi huutokauppaan, kun mainitaan lähtöhinta joku huutaa "Minä otan sen" ja yrittää samantien käydä maksamassa tätä lähtöhintaa ja saada tuotteen mukaansa, vaikka muut huutaisivat korkeampia tarjouksia. Ei siinä mussuttaminen Sokoksesta auttaisi.

   Lainaa

  52. Tulos: +70 (88 ääntä)
   Noista kahdesta Hippu on kyllä aivan uskomattoman kirkkaasti ja selvästi se, jolla viiraa päässä. Hyökkää toisen kimppuun, häiritsee puhelinsoitolla keskellä yötä. Ja kehtaa väittää, että toinen osapuoli olis hullu. Hipun ois syytä varata aika mielenterveystoimistosta pikimiten, ja vaikka printata tuo "keskustelu" psykiatrille valmiiksi diagnosointia varten. HuhHuhhuh, että on Hipulla muumit kadoksissa. :/

   Lainaa

  53. Tulos: +25 (75 ääntä)
   Julian AV on aikamerkkien perusteella kestänyt _4 TUNTIA_! Perkele, kyllä tuossa ajassa pitäisi syntyä päätöksiä tai vähintäänkin ne jatkokysymykset.

   Lainaa

  54. Tulos: +37 (53 ääntä)
   Hiphei: Ei ihme, että koira lähti.
   Tais eläinsuojelu hakea koiran emännän (Hipun) vakavien mielenterveysongelmien takia.. :/

   Lainaa

  55. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Mun eksän nykyinen vaimo lähestyi mua yhtä terveellä otteella. Yritin laittaa niitä viestejä tänne feissarimokiin jakoon, mutta niitä ei (onneksi) julkaistu.

   Lainaa

  56. Tulos: -34 (66 ääntä)
   Perus koiraihmisiä vauhdissa.

   Lainaa

  57. KUITTIRULLA69 6.2.2014 13:41
   Tulos: -27 (53 ääntä)
   Ei kyllä kumpaakaan oo helpoilla menkoilla siunattu.

   Lainaa

  58. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Kriemhild Gretchen: Totuus ja ymmärrys löytyy Hipun ensimmäisen viestin viimeisestä lauseesta. Julia tässä nauraa surevan ihmisen kustannuksella. Itsekin olisin soittanut. Think about that!
   Eli se, että koira katosi, on sun mielestä ihan käypä perustelu tällaiselle raivolle ja ahdistelulle? Vaikka mun kissa, jota rakastan enemmän ku mitään muuta, kuolisi, en silti käyttäytyis Hipun tavoin ketään kohtaan. Toisaalta Juliakin ois kyllä tosiaan voinut hoitaa jutun asiallisemmin ja vaikka ihan vaan jättää vastaamatta Hipun viesteihin... : )

   Lainaa

  59. Tulos: +61 (75 ääntä)
   elpe: Hippu no excuses for being an ass! Oli menkat tai ei. Pässi.
   No excuses for being sexist either. Ärsyttävän yleisestä harhaluulosta poiketen naisista ei tule irrationaalisia hirviöitä kerran kuussa.

   Lainaa

  60. kaupankäynti a-ö 6.2.2014 13:58
   Tulos: +3 (73 ääntä)
   Myyjälle todella hieno tilanne, kun joku pitää kaupankäyntiä käytännössä pausella neljä(!) tuntia. Kehtaa vielä ottaa nokkiinsa kun myyjä ilmoittaa pitävänsä kaupankäyntiä avoinna. Ymmärtäisin AV-käytännön, jos se toimisi niinkuin joku tälläkin palstalla romantisoi: eli av:n jälkeen samaan viestiin ne jatkokysymykset ja nopeasti se ostopäätös. Mutta tuo Julian tyyli: samantien av ja ilmoitus että jatkokysymykset tulee joskus illalla - yv:nä. Mitään varmutta myynnistä ei ole ja muut Julian jälkeen huomanneet jäävät myös pyörittelemään sormiaan kun joku ehti jo "alustavasti varata" tuotteen. AV:t pitäisi karkottaa alimpaan helvettiin, koska ne niin harvoin toimivat kuten niiden pitäisi toimia. Miksei niitä jatkokysymyksiä voi esittää ilman jotain alustavia varauksia?

   Lainaa

  61. Tulos: +14 (34 ääntä)
   TUOLLA miesystävä?! *kuiskaa kyseiselle miesystävälle:* "Save yourself ja jätä se."

   Lainaa

  62. Hairysteed 6.2.2014 14:34
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Eiköhön tuo Hippu tule vielä tännekin mussuttamaan

   Lainaa

  63. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Myyjä tahtoo varaajan lopettavan keskustelun, jonka varaaja lopettikin myynti-ilmoituksessa, mutta sitten piti Hipun päästä vielä yv:llä itkemään toiselle... Nyt niitä valoja Hippu!

   Lainaa

  64. KyseinenJulia 6.2.2014 15:30
   Tulos: +38 (96 ääntä)
   Ihan pakko nyt kertoa miten asia oikeasti oli kun täällä nyt niin hirveä jurpatus alkoi tuosta av jutusta. Varasin pannan aamupäivällä ja sanoin laittavani yv:tä illemmalla koska en viitsinyt töissä alkaa viestiä laittamaan mikä nyt on ehkä ilmiselvää? En ollut päässyt edes töistä kotiin kun Hippu jo tyrkytti pantaa muille. Okei ehkä olisi pitänyt sanoa "Av. Laitan yv kun pääsen töistä"? Ei vain tullut mieleen että av:tä ei oteta tosissaan ilman perusteluja. :D Itse pidän av :tä oikeastaan samana asiana kuin varaus. Kyseisellä kirpputorilla on käytäntönä sanoa av joten näin tein itsekin. :) -Julia

   Lainaa

  65. Tulos: +54 (68 ääntä)
   Jukezu: Mietippäs, olisiko tämä av-käytäntö toiminut vaikkapa sokoksessa, kun oli niitä iittalan rillimukeja myynnissä? Olisko kauppa hyväksynyt sinulta ilmoituksen, että “varaan alustavasti”, jos ostajia kuitenkin on enemmän kuin on tarjontaa?? Veikkaan, että EI. Kaupanteossa on aina riskinsä ja sellainen joka ei riskiä ole valmis ottamaan, ei ole tuotetta mielestäni ansainnutkaan.
   Mut eiks se oo vähän niinkun av, kun sulla on se muki kädessä?? Sit voit päätää sitä tutkittuasi, että meetkö sen kanssa kassalle vai pistätkö takasin hyllyyn!

   Lainaa

  66. Tulos: +30 (44 ääntä)
   Musta ehdottomasti paras oli tossa Hipun ilmoituksessa "koira otti ja lähti..." Ei tule yllätyksenä. :D

   Lainaa

  67. Tulos: -5 (25 ääntä)
   av:t on hanurista, vaan niin on hipun köytöskin.

   Lainaa

  68. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Eiköhän tähän kuulu jo hyvä, vanhanaikainen "Lääkkeet!!!"

   Lainaa

  69. Tulos: +17 (23 ääntä)
   Jukezu: Mietippäs, olisiko tämä av-käytäntö toiminut vaikkapa sokoksessa, kun oli niitä iittalan rillimukeja myynnissä? Olisko kauppa hyväksynyt sinulta ilmoituksen, että “varaan alustavasti”, jos ostajia kuitenkin on enemmän kuin on tarjontaa?? Veikkaan, että EI. Kaupanteossa on aina riskinsä ja sellainen joka ei riskiä ole valmis ottamaan, ei ole tuotetta mielestäni ansainnutkaan.
   No nyt oli kyllä niin huono vertaus että pakko provosoitua Ei varmaan ihan vastaa sokos facebookin kirpputoria? Kun katsos siellä sokoksella saat hypistellä niitä rillimukeja tai muita tuotteita ja saat myyjältä kysyttäessä / tuottepakkausta lukiessa kaiken mahdollisen tiedon ja mitat sun muut. Jos taas tilaat Sokoksen verkkokaupasta eikä tuote miellytä, voit palauttaa sen kahden viikon sisällä. Mutta Facen kirpparilla kuva voi olla epäselvät, mittoja ei ole tiedossa, virheet/naarmut/tahrat eivät näy kuvassa jne

   Lainaa

  70. Tulos: +20 (34 ääntä)
   kaupankäynti a-ö: Myyjälle todella hieno tilanne, kun joku pitää kaupankäyntiä käytännössä pausella neljä(!) tuntia. Kehtaa vielä ottaa nokkiinsa kun myyjä ilmoittaa pitävänsä kaupankäyntiä avoinna. Ymmärtäisin AV-käytännön, jos se toimisi niinkuin joku tälläkin palstalla romantisoi: eli av:n jälkeen samaan viestiin ne jatkokysymykset ja nopeasti se ostopäätös. Mutta tuo Julian tyyli: samantien av ja ilmoitus että jatkokysymykset tulee joskus illalla – yv:nä. Mitään varmutta myynnistä ei ole ja muut Julian jälkeen huomanneet jäävät myös pyörittelemään sormiaan kun joku ehti jo “alustavasti varata” tuotteen. AV:t pitäisi karkottaa alimpaan helvettiin, koska ne niin harvoin toimivat kuten niiden pitäisi toimia. Miksei niitä jatkokysymyksiä voi esittää ilman jotain alustavia varauksia?
   Koska jos et ole kommentoinut av kun laitat kysymyksiä, voi joku muu todeta että ostan ja tuote viedään sun nenänedestä. Hyvä vertaus tuo yllä siitä, että kaupassa kädessä pitäminen vastaa av:tä. Saat tutkailla tuotetta ennen ostopäätöstä. Jos tutkailet tuotetta kauempaa ilman että otat sitä käteen, kuka tahansa voi viedä sen ennen sua. Niin se vaan menee. Kyllä minä av:len kirppiksellä, ihan siksi että haluan varmistaa vaikka mitat, mahtuuko sohva meille, tai kysyä miehen mielipiteen, saa hänkin vaikuttaa mikä sohva meille tulee.

   Lainaa

  71. Tulos: +4 (24 ääntä)
   Ymmärrän täysin miksi se koira otti ja lähti. Ukko varmaan ottanut ja lähtenyt jo paljon aiemmin.

   Lainaa

  72. Tulos: -22 (54 ääntä)
   Kummankin päässä ruuvit yhtä löysällä. Tiesitkö Julia, että niihin yksityisviesteihin/ilmoituksiin voi jättää myös vastaamatta ja säilyttää omat kasvonsa?

   Lainaa

  73. Tulos: -15 (59 ääntä)
   iks: Koska jos et ole kommentoinut av kun laitat kysymyksiä, voi joku muu todeta että ostan ja tuote viedään sun nenänedestä.
   Eikös se vähän niinkuin kuulu kaupankäynnin luonteeseen? Jos sohva on myyty sillä aikaa, kun mittailet olohuonettasi ja sommittelet sitä sisustukseen, niin sitten toki harmittaa, mutta siitä pitää päästä yli. Alustavista varauksista ei kertakaikkiaan ole myyjälle tai suurimmalle osalle ostajista mitään hyötyä. Ainoastaan yksi, se kaikkista nopeimmalla netillä ja tiheimmällä päivitystahdilla varustettu ostaja hyötyy tilanteesta.
   KyseinenJulia: Okei ehkä olisi pitänyt sanoa “Av. Laitan yv kun pääsen töistä”?
   Mikset voinut vain sanoa, että "Ostan tämän". Piste. Helppoa ja Hipun ei tarvitse elää epätietoisuudessa. Kaikki ei tiedä että "alustava varaus" tarkoittaa joskus valmista ostopäätöstä. Minusta se ei ainakaan kuulosta siltä.

   Lainaa

  74. Tulos: +10 (18 ääntä)
   No huhhuh, Hipulla taisi vähän naksahtaa päässä 8-o

   Lainaa

  75. Tulos: +23 (39 ääntä)
   LasseViren: En näissä facebookin kirppareissa ole, mutta luulisi olevan helpompaa ilmoittaa ottavansa tuotteen mikäli lisätietoja ja kuvaa on saatavilla. No ei siinä mitään. Ainakin saadaan luettavaa tänne.
   Ihmettelin ihan samaa. Muutamaa tässä ketjussa ollutta alustavia varauksia puolustavaa esimerkkiä mukaillen: "Ostan sohvapöydän, jos se on sopivan kokoinen. Ilmoittaisitko mitat?" "Ostan, jos laukkuun mahtuu kansio." "Ostan, jos pullo on vähintään puolillaan." Ei tarvita mitään alustavia tai muitakaan varauksia. Näidenkin kanssa muut voivat edelleen ilmoittaa ostohalunsa, jos ensimmäinen ostaja ei sitä otakaan. Muutenkin, varaaminen on _myyjän_ tuottama palvelu. Myyjällä ei ole mitään velvollisuutta hyväksyä varauksia, ellei ole ilmoittanut niin tekevänsä. Ja jos joskus joutuu samaan tilanteeseen kuin Julia, että tuntematon alkaa sättiä ja huutaa aiheetta tai mitättömästä asiasta, niin fiksuinta on pistää oma suu kiinni. Kyllä se paine jossain vaiheessa loppuu. Mutta eihän siitä tietysti saa ihan niin mehukasta juttua feissarimokiin.

   Lainaa

  76. Tulos: +5 (39 ääntä)
   Kyllä, Hippu on idiootti mut vähän ihmettelen Julian provosointia myös.

   Lainaa

  77. Tulos: +1 (29 ääntä)
   kuvottunut: Sain golfpallon kokoisen aivokasvaimen tuosta ekskusemuasta… Miksi joku kirjoittaisi noin ihan vapaaehtoisesti? Ei yhtään söpöä tai hassua vaan pelkästään oksettavaa!
   musta toi oli niin huippu kirjotus :D :D nauroin ihan kippurassa :D ekskusemua.. :D

   Lainaa

  78. Tulos: +22 (36 ääntä)
   Minä en ainakaan ottaisi mitään alustavia varauksia vastaan. Lisäkysymyksiä voi toki tehdä, ja sen jälkeen päättää, ottaako tuotetta vai ei. Siinä on se riski, että tuote on jo myyty, mutta se on markkinataloutta. Ei voi syödä ja säästää kakkua samaan aikaan.

   Lainaa

  79. Chandelure 6.2.2014 18:34
   Tulos: -2 (50 ääntä)
   molemmat on lähes yhtä idiootteja.

   Lainaa

  80. Tulos: +26 (38 ääntä)
   Ranskasta: Sama täällä. En ensin meinannut edes ymmärtää, mitä siinä luki, ennen kuin luin sen ääneen. Ranska nyt valitettavasti kuuluu niihin kieliin, joita EI VOI kirjoittaa kuten niitä lausutaan. Ei siis “ekskusemua” vaan “excusez-moi”. Sinänsä hyvinkin positiivista, että joku haluaa käyttää ranskaa tällaisessa yhteydessä, mutta silloin sitä kannattaisi osata kirjoittaa.
   Tuskin hän mitään ranskan preppauskurssia oli pitämässä Hipulle. Kunhan vaan heitti tuon. Vähän kuin t-paidoissakin aiemmin näkynyt teksti "Nevahööd susta". Eiköhän jokainen neva höödin silti osaa kirjoittaa oikein, kun sille todellista tarvetta on.

   Lainaa

  81. Tulos: +8 (40 ääntä)
   Miksen minä nähnyt Jipun viesteissä mitään outoa. Ja silti monien mielestä hän on vähintään yhtä idiootti kuin koko sotkun aloittanut sekopää. Eli jos haluat olla tosi cool, et vastaa yhtään mitään. Paitsi että sitten olet nössö.

   Lainaa

  82. Tulos: +17 (33 ääntä)
   kirpputorin ihmettelijä: En oo koskaan ymmärtänyt mikä hiton idea näissä kirpputoreissa on alustavalla varauksella. Eikö se nyt oo niin että ostetaan, tai ei osteta. Vai onko alustavan varauksen pointti siinä että voidaan rauhassa pistää ns. kauppa poikki ja alkaa rauhassa miettimään että tekeekö sillä nyt sitten mitään.
   Idea alunperin oli, että jos esimerkiksi on poissa kotoa, ja huomaa ööö vaikka kivan näköisen hyllyn, josta kuitenkin tarvitsee myyjältä mitat ja täytyy vielä itsekin kotiinpäästyään mittailla sille suunnittelemaansa paikkaa jotta mahtuuko, niin voi laittaa alustavan varauksen, joka on voimassa 24h. Sittemmin, helppouden vuoksi, kaikki huutavat av vaikka pistäisivätkin heti yksäriä perään ja tulisivat noutamaan varauksensa puolen tunnin päästä. Se on sellainen vakiintunut FB-kirppitermi, jonka alkuperäinen merkitys ei oikein ole enää se mikä se oli.

   Lainaa

  83. En ymmärrä 6.2.2014 20:32
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Minusta Hippu olisi ihan hyvin voinut vain ohittaa Julian alustavan varauksen perumisen ihan normaalisti tekemättä mitään sen suurempaa rumbaa. Vaikka mielensä vähän pahoittaisikin, ei se tarkoita, että kenellekään pitäisi ruveta huutamaan. Ja tuo kielenkäyttö oli pelkästään rumaa :/

   Lainaa

  84. Tulos: +12 (42 ääntä)
   En ymmärrä: Minusta Hippu olisi ihan hyvin voinut vain ohittaa Julian alustavan varauksen perumisen ihan normaalisti tekemättä mitään sen suurempaa rumbaa. Vaikka mielensä vähän pahoittaisikin, ei se tarkoita, että kenellekään pitäisi ruveta huutamaan. Ja tuo kielenkäyttö oli pelkästään rumaa :/
   Paitsi että kun Julia ei sitä perunut! Sanoi laittavansa illalla yksityisviestiä (yleinen käytäntö, jos esim. koulussa/töissä huomannut eikä aikaa kirjotella enempiä ennen kuin kotona), niin Hippu sanoo jo muutaman tunnin päästä että on vapaa. Julia toteaa, että olisi voinut ostaa, eikä ymmärrä miksi Hippu sanoi sen olevan vapaana. In conclusion: Hippu ei ymmärrä mitä tarkoittaa av tai yv, ja odotti yksäriä tyyliin tunnin sisään, ei jaksanut odottaa edes seuraavaan aamuun kun illasta oli puhe. "Turhaa varailijaa" huutelee silkkaa tyhmyyttään, kun jotain pakko päästä aukomaan ettei itse olisi muka käsittänyt väärin.

   Lainaa

  85. Tulos: +26 (74 ääntä)
   Vähän ihmettelen tuota puolustusta siitä että ei kerkiä koulussa/töissä kirjoittamaan yv:tä ja Julia vielä sanoo että "kai ymmärrätte" no en todellakaan ymmärrä! Jos töissä on aikaa käydä facen kirppiksillä, niin luulisi olevan aikaa yv:tä laittaa..

   Lainaa

  86. Tulos: -9 (29 ääntä)
   Epähuomiossa kirjoitin väärin, ei ollut sanaa "kai ymmärrätte" mutta kuitenkin "päivänselvää" kyllä taitaa olla aikaa tehdä kaikenlaista työaikana paitsi töitä, mutta sitähän se heikomman aineksen suojatyö on :D

   Lainaa

  87. Tulos: +10 (26 ääntä)
   Hippu on kyllä ihan vitun hullu ämmä!

   Lainaa

  88. Tulos: +4 (54 ääntä)
   'Alustava varaus' = 24h miettimisaikaa asiakkaalle ja myyjälle samanverran myyntikieltoa?! Pakko olla joku naisten keksintö... Eihän tuossa ole mitään järkeä.

   Lainaa

  89. KyseinenJulia 6.2.2014 23:33
   Tulos: +15 (67 ääntä)
   tota??: Vähän ihmettelen tuota puolustusta siitä että ei kerkiä koulussa/töissä kirjoittamaan yv:tä ja Julia vielä sanoo että “kai ymmärrätte” no en todellakaan ymmärrä! Jos töissä on aikaa käydä facen kirppiksillä, niin luulisi olevan aikaa yv:tä laittaa..
   Tässähän joutuu kertomaan elämästään yksityiskohtaisesti ja silti jollakin Pertillä herää kysymys. Minulla on tapana selailla kyseisen kirpputorin antimia bussimatkalla töihin. Varasin pannan silloin. Btw miksi ihmeessä täällä väännetään kärpäsestä härkästä av sanan takia.. Olisin voinut sanoa että ostan, mutta en näe tulevaisuuteen tai osannut ennustaa tämmöisen paskatornaadon alkavan. Tässä vaiheessa on kuitenkin turha spekuloida yhtä sanavalintaa jonka olisin uskonut jokaisen kirpputoreilla pyörivän tietävän. Myönnän kyllä hieman härnänneeni Hippua. Alkoi vain hieman ymmärrys loppumaan kun tuo häirintä ei loppunut. Keskustelua tämän yhden asian takia käytiin siis melkein kolme tuntia. -Julia

   Lainaa

  90. Tulos: +1 (5 ääntä)
   voi luoja..sitä ollaan vedetty näköjään herneitä aamupalaks..ja päivälliseks..ja varmaan iltapalaksikin kun tuntuu että ne niin äkkiä ja pienestä sinne nenään humpsahtaa :P vois sitä moni keksiä isompiakin aiheita mistä väitellä/murehtia...

   Lainaa

  91. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Yleensä noilla fb-kirpputoreilla on omat säännöt, joissa on ilmoitettu selvästi esim. AV:n tarkoitus. Näille kirppareille liittyminen edellyttää sääntöjen lukemisen, jotta juuri tällaisilta tilanteilta vältyttäisiin. Muistakaa ettei niitä tavaroita ole pakko laittaa myyntiin kyseiselle sivulle, jos sääntöjen lukeminen/noudattaminen ei kiinnosta tai termejä ei jakseta opetella. ;)

   Lainaa

  92. Tulos: -1 (33 ääntä)
   Meininki on kuin Markorepairssilla, ensin mennään provoomaan, sitten huudellaan "Mä laitan tän youtubeen!" (No, tässä tapauksessa feissarimokiin) ja patsastellaan kukkona tunkiolla kun muut kohtelee väärin. Suhtaudun kyllä tähän oletettuun puheluun epäluuloin, tuntuu ihan liian överiltä ollakseen totta.

   Lainaa

  93. että tämmöstä 7.2.2014 11:49
   Tulos: +13 (33 ääntä)
   Kauhia haloo jostain nettikirppiskäytännöstä :D Minun mielestä tuossa av menettelyssä ole mitään vikaa, myyjänkään kannalta. Jos siihen tulee muita kiinnostuneita, he laittavat yleensä "jono". Yleensä nopeuttaa av:n tekijän mietintää ja av houkuttelee muita kiinnostumaan tuotteesta. Ei mua ainakaan myyjänä ole haitannut tipan vertaa varailut, saati se pieni odotusaika, sillä enpä mä siellä kirpiksellä itekkään istu jatkuvasti seuraamassa et "jahas, 4h menny eikä oo yksityisviestiä tullut!" Ja tuo hippu... se et kaupassa tuote maksaa varmaan sen 70e, ei kiinnosta. Sun tuottees on käytetty ja todennäkösesti tuo puteli oli lähempänä tyhjää kuin vajaata, niin totta mooses se hintakin on halvempi mitä siellä liikkeessä. Lopeta se itkeminen ja hanki töitä jos on pikkurahan puute.

   Lainaa

  94. Tulos: +10 (30 ääntä)
   mua huvittaa ennemmin tää hirvee tappelu AV:stä :D jokku ei selvästikään kestä että jossain on käytäntönä "alustavasti varata" tuote ennen ostopäätöstä. Onhan se käytännössä sama kuin varaan, mut menee kyll pilkunnussimiseksi tää meininki jos vinistään tosta ton "alustavan" takia

   Lainaa

  95. Tulos: +7 (15 ääntä)
   No ei ihme, että koirakin lähti :D

   Lainaa

  96. AV-sankari 7.2.2014 17:07
   Tulos: +29 (55 ääntä)
   Varaan alustavasti oikeuden kommentoida seuraavaa feissarimokien päivitystä. Kommentoin sitten jonain iltana. Kukaan ei saa kommentoida ennen minua. Paitsi jos perun varaukseni, jonka tietenkin voin tehdä ilman seuraamuksia, koska olen vastuuton nössö joka ei osaa ottaa muita ihmisiä huomioon. Itse asiassa, varaankin alustavasti kaikki facebookin kirppareilla myytävät tuotteet. Ilmoittelen illalla myyjille yv:llä jos ehkä ostan jotain mahdollisesti ehkä. Tai sitten ehkä ei, tai joo, ehkä?

   Lainaa

  97. Tulos: +10 (28 ääntä)
   Kuinka h...vetin lapsellisia aikuiset ihmiset voi olla, koskien ihan kumpaakin osapuolta. Kannattaisi olla osallistumatta noihin fb-kirppiksiin, mikäli ei osata käyttäytyä. Juliakin olisi voinut sivistyneesti heti alussa vetäytyä jutusta irti sen kummempia huutelematta, mutta ei.

   Lainaa

  98. Tulos: +20 (30 ääntä)
   kuvottunut: Sain golfpallon kokoisen aivokasvaimen tuosta ekskusemuasta… Miksi joku kirjoittaisi noin ihan vapaaehtoisesti? Ei yhtään söpöä tai hassua vaan pelkästään oksettavaa!
   Sain jalkapallon kokoisen kuhmun otsaani sun aiheuttamasta facepalmista. Toivottavasti ihmiset nyt lukee sun kommentin ja ymmärtää, että vitsit on aina pidettävä omana tietonaan, ettei suinkaan joku vaan pääse loukkaantumaan - tai mikä vielä hirveämpää, joku saattaisi jopa nauraa! Ehei, ei kiitos! On se hyvä, että täällä on sunlaisia valppaita kansalaisia valmiina kiskaisemaan herneen nenään pikkujutuista!

   Lainaa

  99. Tulos: -7 (45 ääntä)
   mua alko enemmän ärsyttää julia ku hippu :D:D

   Lainaa

  100. Tulos: +14 (36 ääntä)
   Siis minusta tuossa Julian av.n laitossa ei ollu mitään väärää, ja viel ilmotti palaavansa YV.tä laittaen illalla asiaan!!! Kun joku saattaa vaikka olla töissä tai paikassa missä ei voi tuijottaa konetta/puhelinta kokoaikaa. Niin minusta tuo AV on ihan hyvä käytäntö ja Julia oli ihan asiallinen, ei minulla ainakaan ole noita kirppari kauppoja tehdessä niin kiire et "jos et pääse hakee HETI / VASTAA mulle heti tunnin sisään niin myynkin toiselle. Kun joillain ihmisillä on tota facebookin ulkopuolella olevaa elämääkin ;)

   Lainaa

  101. yli opistö hörhö 8.2.2014 12:11
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Kriemhild Gretchen: Totuus ja ymmärrys löytyy Hipun ensimmäisen viestin viimeisestä lauseesta. Julia tässä nauraa surevan ihmisen kustannuksella. Itsekin olisin soittanut. Think about that!
   Lame

   Lainaa

  102. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Jutilan Putte: When life gives you lemons…
   You'll eat 'em and get mad.

   Lainaa

  103. Herkkumaisti 8.2.2014 20:28
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Eikö nyt kannattaisi myydä Huuto.netissä jossa voi ihan oikeasti ostaa tuotteen itselleen eikä missään typerissä facebookkirppiksissä.. voi elämä mitä pässejä.

   Lainaa

  104. Tulos: +10 (22 ääntä)
   Alustava periaatteellisen ennakkovarauksen pohdinta: Alustava varaus on itsekkäiden kusipäiden käyttämä typerä ilmaisu, jolla pyritään pilaamaan myyjän kaupankäyntiä, koska ei osata tehdä yksinkertaista päätöstä ostaako vai ei.
   Niinhän se on. Aika usein nettikaupankäynnissä kiinnostunut ostaja ottaa yhteyttä ja pyytää varaamaan tavaran esimerkiksi viikoksi, koska hänellä ei ole sitä ennen rahaa tai muuten mahdollisuutta noutaa ostostaan. Viikon päästä ei kuulu mitään ja myyjän pitää ottaa yhteyttä kuullakseen että ostaja on tullut toisiin ajatuksiin eikä haluakaan tuotetta. Myyntiponnistelut alkavat siten alusta. On helppo varailla kun ei itse sitoudu mihinkään. Myyjän kannalta helpointa tehdä kaupat sellaisen kanssa joka lupautuu noutamaan ostoksensa mahdollisimman nopeasti. En pidä mitään varattuna kenellekään, se joka ensimmäisenä on sopinut kaupoista saa sen.

   Lainaa

  105. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Hienoa mutista siitä että kaupanteko saattaa kestää jopa _neljä_ tuntia facebookissa av:n ja kysymysten jälkeen. Kaikki eivät ole facebookissa 24/7 tavoitettavissa. Jos esitän kysymyksen tuotteesta eikä myyjä ole seuraavan tunnin kuluessa vastannut ja sitten lähdenkin käymään kaupassa ja teen perheelle ruokaa ja vasta sen jälkeen käyn kurkkaamassa olisiko vastausta tullut, niin aikaa on saattanut kulua yllättävän paljon. Facebookissa aikakäsitys on mielestäni hieman eri kuin live-maailmassa.

   Lainaa

  106. Tulos: -5 (15 ääntä)
   Hippu vaikuttaa snadisti joltain itäkeskuslaiselta pirihuoralta joka käy aika hitaalla ja ainoo mihin se pystyy on agressiivisuus

   Lainaa

  107. Tulos: +11 (21 ääntä)
   eipä tuo Juliakaan alussa ollut täysin aikuinen käytökseltään!

   Lainaa

  108. Tulos: +8 (28 ääntä)
   P: Mä en tunne fb-kirppisten viidakonlakeja, mutta jos olisin Julia, en olisi itsestänikään niin ylpeä että olisin tänne lähettänyt… Juliahan koko sotkun riidanhaluisesti aloitti ja olisi voinut sen välttää. En tosiaan tota sanastoa tunne, mutta miksi hän ei voinut selkeästi kirjoittaa ostavansa pannan? Tosiaan mitä “alustava varaus” edes tarkoittaa? Sitä että myyjä ei saa myydä kenellekään muulle, mutta ostaja saa vielä halutessaan perua kaupan? Miten “alustava” varaus eroaa varauksesta? Miksi kirpparilla ylipäätään pitää saada tehdä varauksia? Miksi Julia ei voinut vain kirjoittaa “Ostan! Sovitaan yksityiskohdat yv:llä illemmalla”. Hipulta tosiaan lähti järki käsistä kokonaan, mutta Julia aloitti lapsellisen vänkäämisen. Hippu ei selvästi ymmärtänyt “av:ta” samalla tavalla, koska jo heti seuraavassa viestissä mainosti tarjouksensa hyviä puolia (=yritti rohkaista Juliaa tekemään lopullisen ostopäätöksen). Fiksuna ihmisenä Julialla olisi jo silloin pitänyt soida joku kello päässä. Väärinkäsitys olisi pitänyt tulla esiin viimeistään kun Hippu mainostaa pannan olevan edelleen vapaa… On vähän epäselvää kenelle viesti edes on suunnattu – se ois voinut olla muistutus Julialle. Miksi Julia ei voinut vain tarkistaa ja selventää, että hän siis tosiaan aikoo ostaa pannan. Jos Hippu olisi sen jälkeen käyttäytynyt huonosti, Julialla olisi ollut syy perua kauppa ja lähettää lopputulos feissarimokiin. Nyt Julia tulee esiin kiusaajana, joka ottaa toisen räjähdysherkkyydestä, huonosta ymmärryksestä ja huonosta hetkestä (toinen on menettänyt koiransa, mikä Julian pitäisi koiranomistajana ymmärtää) kaiken huvin irti päästäkseen itse feissarimokiin “fiksuna osapuolena”.
   Miksi tulette kommentoimaan asiaa, josta ette mitään ymmärrä? Tarkoitan, että kun selvästikään ei ole tiedossa Face-kirppisten säännöt (joiden mukaan Julia tuossa täysin oikein pelasi) niin miksi tulla vänkäämään ja kyselemään "Mut miks sitä ja miksei tätä" -tyyppisiä kyssäreitä? AV kuuluu kaikkien tietämieni kirppisten sääntöihin. Jos säännöt eivät miellytä, menkää nurisemaan kirppisten ylläpidolle (YP) älkääkä Julialle, joka tässä toimi vain potentiaalisena ostajana, ja täysin pelisääntöjen mukaan.

   Lainaa

  109. Prööööt sanoi aivopieru 10.2.2014 9:48
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   Mau: No excuses for being sexist either. Ärsyttävän yleisestä harhaluulosta poiketen naisista ei tule irrationaalisia hirviöitä kerran kuussa.
   Oman kokemuksen mukaan joistakin tulee. Toiset taas ovat sellaisia koko ajan.

   Lainaa

  110. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Kissuus: Miksi tulette kommentoimaan asiaa, josta ette mitään ymmärrä? Tarkoitan, että kun selvästikään ei ole tiedossa Face-kirppisten säännöt (joiden mukaan Julia tuossa täysin oikein pelasi) niin miksi tulla vänkäämään ja kyselemään “Mut miks sitä ja miksei tätä” -tyyppisiä kyssäreitä?
   Koska tämä on Feissarimokat eikä mikään kirpparisaitti. Mitä järkeä lähetellä jotain "mokia", joissa lukijoiden pitäisi tietää jotain pelisääntöjä? Jos toiminta vaikuttaa älyvapaalta, tietysti kysellään ja kommentoidaan.

   Lainaa

  111. Suomalainen 11.2.2014 12:06
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Jutilan Putte: When life gives you lemons…
   ...it's time to celebrate because woo! Free lemons!

   Lainaa

  112. Asiantuntia 11.2.2014 12:16
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Hei mietippä nyt. Miltä susta tuntuis, kun oot julkisella paikalla puhelimellasi fb:ssä ja löydät tavaran, jota todella tarvitset? Laitat sen varaan jutun siihen, mutta myyjä sanoo, että jos maksua ei heti kuulu, menee seuraavalle.
   Jos on olemassa tavara, jota todella tarvitset, niin silloin menet ja ostat sen. Ellet ole kiireystasoltasi luokkaa Irakin tiedotusministeri, niin sinun ei tarvitse ostella tarvitsemiasi tavaroita facen kirppiksiltä puhelimella julkisella paikalla. Säälittävä selitys.

   Lainaa

  113. tintidintintin 11.2.2014 15:51
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   Itse ajattelen ton Av:n fb-kirppareilla vähän samana asiana kuin lähestulkoon joka ikisessä kaupassa asiakasvarausmahdollisuuden. Jos esimerkisi vaatekaupasta löytää jonkun kivan paidan tai housut, mutta haluat vielä miettiä yön yli, onko sille tarvetta oikeasti. Tai haluat katsella löytäisitkö jostain vastaavan edullisemmin, tai jostain muusta syystä, voit kiikuttaa sen vaatekappaleen kaupan kassalle ja kysyä voiko tuotteen varata. Yleensähän tämä live-av on vielä paljon pidempi aika kuin fb-kirppiksillä. Tällöinhän kaupankäynti laitetaan "pauselle" oikeassakin kaupassa, vaikka samalle rievulle olisi muitakin halukkaita, mutta koska se on asiakasvarauksessa, kauppa ei sitä ulos myy kuin varanneelle asiakkaalle. Tai jos sitä ei koskaan haeta niin vasta varausajan jälkeenhän se laitetaan takaisin myyntiin. Eli itse ajattelen mokan niin että Hippu on tämä "kauppa", jonka tuotteen Julia oli varannut. Kuitenkin "kauppa" pisti varatun tuotteen takaisin myyntiin.

   Lainaa

  114. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Mitään asiallista kamaa ei myydä FB:ssä vaan siihen varatuilla kauppapaikoilla. Ainoastaan totaaliurpo ja ymmärrys/luottorajoitteinen käyttää facebookkia kaupantekoon. Hipun pitäis ehkä ottaa iisisti.

   Lainaa

  115. Tulos: -4 (6 ääntä)
   EEEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii näin #facepalm

   Lainaa

  116. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Näitä selityksiä kun täältä lukee, niin herää vain kysymys, että eikö niitä jatkokysymyksiä tuotteesta voi esittää ilman AV:ta? Pelkästään AV:lla lunastaa oikeuden tarkentaviin jatkokysymyksiin. Mielestäni aika huono selitys.

   Lainaa

  117. Arthur Brown 11.2.2014 18:48
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Aivan sekaisin molemmat, ja vielä postailee idiotismia tänne.

   Lainaa

  118. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Sitä myötähäpeän määrää...

   Lainaa

  119. ridiculousness 11.2.2014 22:27
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Hahhahaahaha. Hyvä et toi muija naureskelee toiselle ku se omistaa koiran.hahhaah.missäs sen oma koira on ? :p vissii OTTI JA LÄHTI .niiku kertokin jo::::::::D

   Lainaa

  120. Kouluttaja 12.2.2014 2:25
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Eikö kukaan kiinnitä siihen huomiota, että joku ylipäänsä haluaa käyttää tuollaista pantaa, joka perustuu positiiviseen rangaistukseen ja aiheuttaa koiralle ahdistusta ja stressiä. Haukkumisen syy pitää aina selvittää (usein ahdistus, stressi, pelko tai muu ongelma hyvinvoinnissa) ja pureutua siihen. Sitruunapanta saattaa tukahduttaa oireen, mutta kun koiralta viedään se viimeinenkin keino(haukkuminen) purkaa pahaa oloaan, niin se ahdistuu entisestään ja saattaa sairastua ihan fyysisestikin. Noilla pannoilla saadaan hyvin helposti myös aikaiseksi uusia pelkoja, koska koira yleensä yhdistää rankaisun siihen mitä se näkee sillä hetkellä. Vertaa=> remmistä nykäistään(kipu kaularangassa) ja koira näkee samaan aikaan lapsen=> koira yhdistää kivun lapseen=>koira pelkää lapsia=> koira oppii aggressiivisesti reagoimalla, että lapsi pysyy kauempana ja TADAA meillä on ongelmakoira :P Kyllä mielestäni tästä syystä molemmat naiset olivat idiootteja!!

   Lainaa

  121. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kissuus: Miksi tulette kommentoimaan asiaa, josta ette mitään ymmärrä? Tarkoitan, että kun selvästikään ei ole tiedossa Face-kirppisten säännöt (joiden mukaan Julia tuossa täysin oikein pelasi) niin miksi tulla vänkäämään ja kyselemään “Mut miks sitä ja miksei tätä” -tyyppisiä kyssäreitä? AV kuuluu kaikkien tietämieni kirppisten sääntöihin. Jos säännöt eivät miellytä, menkää nurisemaan kirppisten ylläpidolle (YP) älkääkä Julialle, joka tässä toimi vain potentiaalisena ostajana, ja täysin pelisääntöjen mukaan.
   En ole kokenut tarvetta FB-kirppiksille (ilman feissarimokia en olisi niistä koskaan kuullutkaan :D) mutta se ei estä minua tuntemasta että joku käyttäytyy moraalisesti kyseenalaisesti. Tottakai myyjä oli tapauksen sekopää, mutta musta tänne on aika turha lähetellä juttuja, joissa itse on provosoinut tapahtumat liikkeelle. Ei olisi ollut kovin vaikeaa ensin tarkistaa tilannetta ennen kuin alkaa kiukutella. Hippu olisi voinut tolla "edelleen vapaa" jutulla jopa vain vahvistaa että panta on k.o. varaajalle edelleen vapaa, kirjoitustaidosta päätellen myyjä ei alunperinkään ollut penaalin terävin kynä niin mukaan pitäisi laskea ihan viattoman kommunikaatio-ongelman mahdollisuus. Jos tuli tunne, että ei halua kauppoja jatkaa, olisi senkin voinut ilmaista vähemmän provosoivasti. Se että toimii sääntökehikon sisällä ei automaattisesti tarkoita että toimii kovin ihailtavasti saatika fiksusti.

   Lainaa

  122. Tulos: -18 (28 ääntä)
   Kuusmetrinenkaulahuivi: Jos Hippu nyt näkee tämän niin toivottavasti hän tajuaa olevansa itse tämän tarinan pelle.
   KYLLÄ VITTU HUOMASIN ETTÄ TOI ÄMMÄ LAITTO TÄN TÄNNE, NO VITTU SAATANA NAURAKAA VAAN MULLE MÄHÄN SE PELLE OON TÄSSÄ...... HAISTAKAA PITKÄ KOIRAN PASKA

   Lainaa

  123. tarkkailija 12.2.2014 11:38
   Tulos: +7 (31 ääntä)
   Voisit Julia myös hieman mennä itseesi ja miettiä omaa käytöstäsi. Vaikka vastapuoli on selvästi ylireagoinut ja käyttäytynyt sopimattomasti, niin oma asenteesi on todella ylimielinen, mikä välittyy sekä kirjoittamistasi viesteistä että tämän viestiketjun lähettämisestä tänne. Tuollainen ylimielinen ja muita halventava asenne kertoo aika karua kieltä sinusta ihmisenä, joten toivon todella että aikuistuisit myös itse, etkä vain pilkkaisi muita ihmisiä. Todella vastenmielistä ja rumaa käytöstä. Että aika ison "pellen" olet tehnyt myös itsestäsi, vaikka et ehkä vielä ole tarpeeksi kypsä sitä ymmärtämään.

   Lainaa

  124. ja kukahan tän tarinan apina olikaan? 12.2.2014 15:46
   Tulos: -15 (31 ääntä)
   siis ihan järkyttävä kusipää tuo Julia! juuri tuommoiset hymistelevät ,hyväkäytöksistä näyytelevät vittuilija akat vituttaa mua maailmassa ykköseniten. Hippu ei sanoissaan säästellyt mutta tommonen peelo saa vielä ihan huoleela nekkuun joku päivä, tuo julia nimittäin.

   Lainaa

  125. Tulos: +12 (14 ääntä)
   "Kahakka feissarimokien kommenttipalstalla, osa 1534"

   Lainaa

  126. AV vs. ostopäätös 13.2.2014 1:59
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Minun mielestäni virallisesti esitetty ostopäätös menee kaikkien nk. alustavien varausten edelle. Jos joku on valmis muitta mutkitta tuotteen ostamaan, niin ei se myyjän harmi ole jos ei sohva satu mahtumaankaan olkkariin. Myyjä saa valita asiakkaansa, myös ihan irl, ei vain fb-kirpputoreilla. Tuolla Sokoksella asia on vain hieman eri, en minäkään sentään kehtaa tavaraa toisen kädestä viedä. Nämä nk. alustavat varaukset yksinkertaisesti ovat vain aikaa vieviä turhuuksia, juurikin näitä naisten keksintöjä.

   Lainaa

  127. MokomatAmatöörit 13.2.2014 5:13
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Terasedward: Hei mietippä nyt. Miltä susta tuntuis, kun oot julkisella paikalla puhelimellasi fb:ssä ja löydät tavaran, jota todella tarvitset? Laitat sen varaan jutun siihen, mutta myyjä sanoo, että jos maksua ei heti kuulu, menee seuraavalle.
   Millä ihmeen pimeimmällä keskiajalla te elätte? Jos puhelimellasi selailet FB:tä tms niin sillä samaisella puhelimella voi täysin hyvin käyttää selaimen kautta sitä nettipankkia tai sitten erillisen pankki sovelluksen kautta!

   Lainaa

  128. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Jukezu: ALUSTAVA VARAUS?? Miksei siihen voi sitten pistää, että VARAAN tämän tai OSTAN tämän?? Kuka h*lvetin idiootti on kyseisen käytännön edes keksinyt? Onko alustava varaus jotenkin lievempi kuin varaus? Naisten keksintöähän tämä joka tapauksessa on ja naisten logiikka ei aina ole sieltä selvemmästä päästä. Kyllä minunkin mielestäni tuote on edelleen vapaa myyntiin, vaikka joku sen “alustavasti varaisikin”, jos joku toinen ilmoittaa, että ostan tämän heti. Tämän myyjän mielenterveyteen en ota mitään kantaa.
   Lähettäisin tän kommentin feissarimokiin ellei tää olis jo täällä!

   Lainaa

  129. Arthur Brown 15.2.2014 13:27
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Prööööt sanoi aivopieru: Oman kokemuksen mukaan joistakin tulee. Toiset taas ovat sellaisia koko ajan.
   PMS oireet ovat kulttuuriperäinen ilmiö, eli mitään varsinaista fysiologista syytä kärttyilylle ei ole. Aasialaisilla ja Afrikkalaisilla naisilla ei ilmiötä esiinny, elleivät he kasva ympäristössä jossa naisille ikäänkuin oikeutetaan kuukausittainen kärttyily.

   Lainaa

  130. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Eipä taida tuo Hippu olla se joka sielä huutelee, vaan Tiina. FB:stä löytyy 1 ainoa henkilö profiili jossa Hippu nimi esiintyy. Heillä on koira heittäny veivit.

   Lainaa

  131. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Kyllä on taas ämmät vaikeaksi tehneet kaupankäynnin, ei yhdelläkään seuraamistani myyntipalstoista ole mitään tuollaista sontaa käytetty. Tosin ei niillä myydäkään mitään helvetin muumimukeja, koirakrääsää, vauvanvaatteita tai muuta vastaavaa skeidaa. Tavara on myynnissä, sinä joko ostat sen tai et. Ei siinä muuta tarvita. Tavara on vapaasti saatavilla niin kauan kunnes rahat ovat vaihtaneet omistajaa.

   Lainaa

  132. Tulos: +1 (7 ääntä)
   toprunutiv: Kyllä on taas ämmät vaikeaksi tehneet kaupankäynnin, ei yhdelläkään seuraamistani myyntipalstoista ole mitään tuollaista sontaa käytetty. Tosin ei niillä myydäkään mitään helvetin muumimukeja, koirakrääsää, vauvanvaatteita tai muuta vastaavaa skeidaa. Tavara on myynnissä, sinä joko ostat sen tai et. Ei siinä muuta tarvita. Tavara on vapaasti saatavilla niin kauan kunnes rahat ovat vaihtaneet omistajaa.
   Kai tajuat, että tuollakin myydään ihan kaikkea mitä mieleen juolahtaa? Jos joku skeidaa tarjoaa, niin ei sitä ole pakko ostaa. Kirpputorin määritelmä ei taida olla itsellesi tuttu.

   Lainaa

  133. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Hippu saatanan sekopää. Sun sinne Auroraan pitäisi mennä :(

   Lainaa

  134. Muka soitti Julialle 7.7.2014 11:45
   Tulos: -5 (15 ääntä)
   Asiasta perillä olevana... Ei soittoa tullut, mistähän ihmeestä tää ko. Hippu oisi saanut Julian nron yhtäkkiä? Ei lue profiilissa, ei missään kommentissa ellei niitä oo jätetty pois, eli tusiin. Kuka oikein antais vielä nron tollaselle hullulle ? Pitäiskö tää muka uskoa :D Nyt on tarinaa vähän väritetty kyllä.. Lisäks tästä huomaa selvästi että Julia provosoi oikein myyjää kun huomasi et kiihtyy helposti. Jaa miksi ? - että ois päässyt Feissarimokiin! Jos oikeasti olis ollu Juliakin fiksumpi niin ois jättänyt myyjän arvoonsa. Tässä tapauksessa Julia teki myös itsestään yhtä typerän päästäkseen nettiin... Tämä ei ole sinänsä edes hauska moka näin enää kun huomaa selvästi aikeet. Tai enintään moka on se että provotaan jotain muutenkin vajaata ihmistä ja lisäksi keksitään vähän lisää tarinaan itse.. Ei näin. Ja tässäkin tapauksessa, mitä syytä oli varata alustavasti? Vielä huomautettiin lisätieto et pullossa sitten on vähän jäljellä mut muuten tavara vaikutti just siltä mitä saa! Av on ihan jees juttu mut se mikä siinä eniten ärsyttää on se et tälläsille ihan perusjutuillekin pitää huutaa av ja yv myöhemmin, kaupoissa niin voikin tehdä että mietitään ostetaanko mutta fb-kirppis on eri asia. Ois laittanut että ostan, maksan illemmalla vaikka! Summasummarum, myyjä kuulostaa vajaalta ja Juliasta tulee mieleen koulukiusaajatyyppinen ämmä jonka elämän kohokohta on päästä feissarimokiin... Onnea kummallekin elämään (Y)

   Lainaa

  135. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Nähtävästi "pistän yv illemmalla" oli liian vaikea lause ymmärtää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koira, sitruuna, suihke, sitruunapanta, kirpputori, kirppis, kirppari, yksityisviesti, viesti, puhelu, riita, varaus, varata