Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ensimmäinen ultra

Erilaisia reaktioita ensimmäisen ultraäänen jälkeen.
Ensimmäinen ultra

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +484 (504 ääntä)
   Kekseliäs

   Lainaa

  2. Tulos: +280 (826 ääntä)
   Hieman kyllä Marian tapauksessa iljettää ajatus, että on aikomassa tehdä abortin ja päälle vielä mainostaa sitä facebookissa positiivisessa mielessä... Omasta mielestäni vähintään viimeisimmän kohdan saisi jättää kokonaan tekemättä. :/

   Lainaa

  3. Tulos: -345 (693 ääntä)
   Maria olet aalio! Jos et voi ottaa vastuuta lapsesta, niin pida pipari kiinni! Aaargh....

   Lainaa

  4. Tulos: +496 (558 ääntä)
   er3: Hieman kyllä Marian tapauksessa iljettää ajatus, että on aikomassa tehdä abortin ja päälle vielä mainostaa sitä facebookissa positiivisessa mielessä… Omasta mielestäni vähintään viimeisimmän kohdan saisi jättää kokonaan tekemättä. :/
   Ehkäpä ainakin noi hymiöt vois jättää pois.

   Lainaa

  5. Tulos: +803 (995 ääntä)
   Apina: Maria olet aalio! Jos et voi ottaa vastuuta lapsesta, niin pida pipari kiinni! Aaargh….
   Abortti ON vastuunkantamista. Abortista ei kärsi kukaan, mutta lapsen pitämisestä huonossa elämäntilanteessa kärsii viaton lapsi. Ja btw. abortti on aika helvetin kivulias toimenpide, ei mikään kauhean helppo tai hauska juttu.

   Lainaa

  6. Tulos: +460 (592 ääntä)
   Joo, en oo aborttia vastaan, mutta tuo vituttaa, että mainostaa sitä niinkuin se olis ilonen asia.

   Lainaa

  7. Tulos: +485 (525 ääntä)
   Toivottavasti siel Jonnan sisällä kasvaa muutakin, kun varpaat... Vois kätilön ilme olla synnytyksessä muuten näkemisen arvonen... "Varpaat! Missä loput on?!"

   Lainaa

  8. Tulos: +273 (391 ääntä)
   laura: Abortti ON vastuunkantamista. Abortista ei kärsi kukaan, mutta lapsen pitämisestä huonossa elämäntilanteessa kärsii viaton lapsi. Ja btw. abortti on aika helvetin kivulias toimenpide, ei mikään kauhean helppo tai hauska juttu.
   Joo, abortti osaltaan on myös vastuunkantamista, mutta en ymmärrä kuinka siihen voidaan liittä hymiöitä! Jos itse joutuisin abortin tekemään siihen vedoten, että en pystyisi lapsestani huolehtimaan, niin ei se minusta mikään hymynaamojen paikka olisi, saati että siitä julkisesti ilmoittaisin! Voi häpeä tätä Mariaa kohtaan

   Lainaa

  9. Tulos: +118 (256 ääntä)
   laura: Abortti ON vastuunkantamista. Abortista ei kärsi kukaan, mutta lapsen pitämisestä huonossa elämäntilanteessa kärsii viaton lapsi. Ja btw. abortti on aika helvetin kivulias toimenpide, ei mikään kauhean helppo tai hauska juttu.
   Olen tästä samaa mieltä, mutta en silti ikinä hehkuttaisi aborttia. Ajatuskin siitä, että tulisin vahingossa raskaaksi ja joutuisin tappamaan ihmisen alun tuntuu todella pahalle, vaikka olisikin vastuullisin vaihtoehto. Eli ei vaikuta Maria kauhean vastuulliselle.

   Lainaa

  10. Puolikiero_savolainen 18.2.2014 8:40
   Tulos: +176 (204 ääntä)
   Kaikki, siis ihan kaikki, jaetaan nykyään facessa. Maria, siitä en tiedä onko ratkaisusi oikea, mutta tyhmän kuvan antaa nuo ";););)".

   Lainaa

  11. Tulos: +45 (189 ääntä)
   Mikä ihmisten on niin vaikea huolehtia siitä ehkäisystä? Ymmärrän, jos itsestä riippumattomista syistä se pettää, mutta enpä usko että jokaisen tapauksessa ihan näin on käynyt.

   Lainaa

  12. Tulos: +219 (261 ääntä)
   Ymmärrän abortin, mutten ymmärrä miksi siitä pitää intoilla kuin lottovoitosta.

   Lainaa

  13. Tulos: +146 (162 ääntä)
   laura: Abortti ON vastuunkantamista. Abortista ei kärsi kukaan, mutta lapsen pitämisestä huonossa elämäntilanteessa kärsii viaton lapsi. Ja btw. abortti on aika helvetin kivulias toimenpide, ei mikään kauhean helppo tai hauska juttu.
   Kyllä, ei mikään helppo eikä hauska juttu, been there done that. Idioottimaista tässä onkin se, että ihminen kertoo siitä facessa samaan kevyeen tapaan kuin puhuisi manikyyristä. Tai kampaajalla käymisestä.

   Lainaa

  14. Tulos: +116 (142 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Kaikki, siis ihan kaikki, jaetaan nykyään facessa. Maria, siitä en tiedä onko ratkaisusi oikea, mutta tyhmän kuvan antaa nuo “;););)”.
   No mutta hyvä juttuhan tuo on. Jokainen saa selville millainen tuo ihminen oikeasti on. Eikö se sanonta mennyt jotenkin näin: "Internet ei tee kenestäkään tyhmää. Se vain tuo tyhmyytesi julkiseksi."

   Lainaa

  15. Hörhöjä kaikkialla 18.2.2014 10:22
   Tulos: +43 (87 ääntä)
   er3: Hieman kyllä Marian tapauksessa iljettää ajatus, että on aikomassa tehdä abortin ja päälle vielä mainostaa sitä facebookissa positiivisessa mielessä… Omasta mielestäni vähintään viimeisimmän kohdan saisi jättää kokonaan tekemättä. :/
   Hymiöt ovat kyllä mauttomia, mutta parempi vetää kesken kuin väkisin vääntää. Sanon tämän naisena jolle ei koskaan ole tehty aborttia, jotkut osaavat käyttää ehkäisyä, joillekin se tuntuu olevan todella vaikeaa.

   Lainaa

  16. Tulos: -53 (75 ääntä)
   pituus 5.5cm ja paino 200g? Lyijyäkö siellä on?

   Lainaa

  17. Mulukkukukko 18.2.2014 11:53
   Tulos: -55 (81 ääntä)
   Melkoinen moka Feissarimokilta muuten käyttää sukupuolien kuvaamiseen vain mies, nainen ja mummo (ks. http://www.feissarimokat.com/2011/04/luulin-pienena/ ). Nykyään facebookissa on jo 50 sukupuolivaihtoehtoa, niin koska nuo värit ja tikku-ukot päivittyvät vastaamaan niitä kaikkia! Ja saihan Toivolan Janikin lapsen, että miksei toi Nikokin?!

   Lainaa

  18. Tulos: -18 (48 ääntä)
   jukkapalmu: pituus 5.5cm ja paino 200g? Lyijyäkö siellä on?
   No enemmän minua ihmetyttää kenen sydän on 5,5cm pitkä.

   Lainaa

  19. Tulos: +72 (84 ääntä)
   aatsi: No enemmän minua ihmetyttää kenen sydän on 5,5cm pitkä.
   Tuo. On täysin normaalin kokoinen sydän. Sydän on suunnilleen kantajansa nyrkin kokoinen. Painoa sillä voi olla jopa puoli kiloa, jos on urheilija.

   Lainaa

  20. Tulos: +126 (180 ääntä)
   Apina: Maria olet aalio! Jos et voi ottaa vastuuta lapsesta, niin pida pipari kiinni! Aaargh….
   Miksi lapsiahaluamattomat eivät koskaan saisi harrastaa seksiä? Jos kerran vastustat aborttia niin älä tee sellaista. Lisäksi: lapsesta voi ottaa vastuun vasta, kun sellainen on. Itse en pidä rv8 sikiötä (tai alkiota) lapsena. Ja kyllä, se on mielipidekysymys. Missään ei ole virallisesti määritelty syntymätöntä lapseksi.

   Lainaa

  21. Nostohaarukka 18.2.2014 15:50
   Tulos: +104 (124 ääntä)
   Ehkäisy voi myös pettää, esimerkiksi kondomi voi puhjeta yhdynnän aikana. Ei se vahinkoraskaus aina tarkoita etteikö ehkäisyä olisi käytetty.

   Lainaa

  22. Tulos: +41 (125 ääntä)
   Mun mielestä tuo Marian juttu ei ollut edes kovin outo. Ei aborttia minusta pitäisi hävetä tai yrittää tuntea surua, jos sellaista ei tunne. Helpotus se taitaa monelle olla. Jotkut avautuvat koko elämästään, toiset eivät.

   Lainaa

  23. Tulos: +36 (90 ääntä)
   Nostohaarukka: Ehkäisy voi myös pettää, esimerkiksi kondomi voi puhjeta yhdynnän aikana. Ei se vahinkoraskaus aina tarkoita etteikö ehkäisyä olisi käytetty.
   Itse olen kuullut kyllä jälkiehkäisystä jonka voi tehdä tuossa tapauksessa menemättä aborttiin asti...

   Lainaa

  24. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Kondomi voi puhjeta niin ettei sitä tiedä. Tai, kuten eräälle kaverilleni kävi, umpihullu mies (jota ei siis tässä vaiheessa tiedetty umpihulluksi) voi pistellä niihin reikiä koska on sairaalloisen omistushaluinen ja arvelee ettei raskaana oleva nainen lähde... ja yrittää sitten tappaa kun nainen on lähdössä kuitenkin. En myöskään oikein tajua abortilla juhlimista (onhan se ikävä lääkärireissu joka tapauksessa, olipa asiasta moraalisesti mitä mieltä hyvänsä niin eihän kukaan juhli että jee, menen umpparileikkaukseen!) -mutta tietysti jos tilanne on tuonkaltainen täysin mahdoton niin se voisi selittää?

   Lainaa

  25. Tulos: +79 (87 ääntä)
   Fiksut: Itse olen kuullut kyllä jälkiehkäisystä jonka voi tehdä tuossa tapauksessa menemättä aborttiin asti…
   jälkiehkäisykään ei ole 100%.

   Lainaa

  26. Tulos: +65 (73 ääntä)
   Kun se jälkiehkäisykään ei ole mikään satavarma keino päästä pälkähästä. Voi myös olla mahdollista ettei sitä kondomin rikkoutumista huomaa.

   Lainaa

  27. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Sannni: eihän kukaan juhli että jee, menen umpparileikkaukseen!)
   Kyllä siinä vois ehkä vähän juhlia, jos umpparileikkaukseen menee, jos ei olis niin hiton kipeä... "Jee kohta se on ohi"

   Lainaa

  28. Tulos: +52 (74 ääntä)
   Vähän kolahti. Mun nimi on Maria ja itse jouduin tekemään abortin pari vuotta sitten. Tosin ihan aikuisella iällä (35v) ja hyvistä syistä. Mutta en todellakaan maininnutkaan asiasta missään facessa, enkä ole asiasta puhunut ylipäätään kuin harvoille ja valituille. Ei tosiaankaan ole mikään hehkuttamisen arvoinen asia. Sen tietää jokainen joka on asian läpikäynyt kaikkine pelkoineen, kipuineen, syyllisyydentuntoineen jne.

   Lainaa

  29. Tulos: -75 (105 ääntä)
   Ärsyttää tuo Maria! Pelkästään kun miettii kuinka paljon suomessa on sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti haluavat lapsen ja ei syystä tai toisesta edes hoitojen kanssa sellaista pysty saamaan, niin sitten on näitä jotka oikeastaan juhlivat abortin tekemistä. Ottaen siis vielä huomioon Marian olevan jo 26-vuotias. Jos on pakko tehköön abortin ihan hys vaan tai sitten voi harkita myös adoptiota. :)

   Lainaa

  30. Arthur Brown 18.2.2014 19:18
   Tulos: -72 (104 ääntä)
   Marabou: Vähän kolahti. Mun nimi on Maria ja itse jouduin tekemään abortin pari vuotta sitten. Tosin ihan aikuisella iällä (35v) ja hyvistä syistä. Mutta en todellakaan maininnutkaan asiasta missään facessa, enkä ole asiasta puhunut ylipäätään kuin harvoille ja valituille. Ei tosiaankaan ole mikään hehkuttamisen arvoinen asia. Sen tietää jokainen joka on asian läpikäynyt kaikkine pelkoineen, kipuineen, syyllisyydentuntoineen jne.
   Jännä juttu. Mainitsit kuitenkin täällä...

   Lainaa

  31. Tulos: +102 (116 ääntä)
   Arthur Brown: Jännä juttu. Mainitsit kuitenkin täällä…
   Niin, anonyyminä. Vai tiedätkö sinä kuka minä olen?

   Lainaa

  32. Pakottaako päätä? 18.2.2014 19:54
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   No eihän häntä täällä kukaan tunnista: Marioita on Suomi pullollaan! Joten mitä sitten, jos täällä mainitsee, eikä omassa Fb-profiilissaan?

   Lainaa

  33. Yllätysyllätys 18.2.2014 19:56
   Tulos: +25 (33 ääntä)
   Tuon Nikon jäynä on hulvaton! :D

   Lainaa

  34. Tulos: -29 (59 ääntä)
   Marian empatiakyvyssä on jotain vikaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +65 (79 ääntä)
   Noppa: Ärsyttää tuo Maria! Pelkästään kun miettii kuinka paljon suomessa on sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti haluavat lapsen ja ei syystä tai toisesta edes hoitojen kanssa sellaista pysty saamaan, niin sitten on näitä jotka oikeastaan juhlivat abortin tekemistä. Ottaen siis vielä huomioon Marian olevan jo 26-vuotias. Jos on pakko tehköön abortin ihan hys vaan tai sitten voi harkita myös adoptiota.
   On myös aika paljon ihmisiä, jotka eivät missään nimessä halua lapsia ja joille se ei ole mikään jumalan lahja. Joten kyllä, monelle se voi olla "juhlan" aihe, eikä se miltä lapsettomista ehkä tuntuu lohduta tai velvoita mihinkään. Toki ei tuollaista ole kovin asiallista alkaa hieromaan toisten naamaan.

   Lainaa

  36. Tulos: +16 (30 ääntä)
   Onneksi Niko mainitsi ultran. Muuten olisin kuvitellut, että kyse oli jostain muusta 5,5cm pitkästä, 200g painavasta elimestä.

   Lainaa

  37. Tulos: -43 (59 ääntä)
   laura: Abortti ON vastuunkantamista. Abortista ei kärsi kukaan, mutta lapsen pitämisestä huonossa elämäntilanteessa kärsii viaton lapsi. Ja btw. abortti on aika helvetin kivulias toimenpide, ei mikään kauhean helppo tai hauska juttu.
   Kemiallinen abortti ei ole hurjan kivulias en toki voi sanoa omasta kokemuksesta näin miespuolisena, mutta eräs tuttava joutui tuon tekemään. Imukaavinta taas tehdään nukutuksessa ja jos se menee hyvin, niin ei myöskään pitäisi aiheuttaa huomattavia särkyjä.

   Lainaa

  38. Tulos: -1 (35 ääntä)
   Abortti on toki jokaisen oma ratkaisunsa, tilannetta ei voi tietää mikä ihmisellä on jne... Mutta tulee ihan pahoinvoiva olo, että asiaa ns. "hehkutetaan" jossain some:ssa, en usko että oikea paikka avautua asiasta.. hyi tätä myötähäpeän määrää..

   Lainaa

  39. Tulos: -33 (41 ääntä)
   Naa: On myös aika paljon ihmisiä, jotka eivät missään nimessä halua lapsia ja joille se ei ole mikään jumalan lahja. Joten kyllä, monelle se voi olla “juhlan” aihe, eikä se miltä lapsettomista ehkä tuntuu lohduta tai velvoita mihinkään. Toki ei tuollaista ole kovin asiallista alkaa hieromaan toisten naamaan.
   Kyllä tiedän ettei kaikki niitä lapsia halua vaikka mikä olisi, itselläkin useampia pariskuntia, joissa selkeä linja ettei lapsia tule. Siitä en tiedä onko heille koskaan "vahinkoa" käynnyt, koska ei ainankaan somessa ole kertoneet abortti aikeistaan. Mutta löytyy kaveripiiristäni myös niitä jotka ei lasta ole yrityksistä huolimatta saanut. Osa heistä on ottanut kovin raskaasti jo pelkästään raskausuutiset (hienovaraisesti yritin kertoa ja kerroinkin heille ennen kuin kerroin facebookissa), en edes uskaltaisi kuvitella kuinka olisivat suhtautuneet siihen, jos joku heille sanoisi keskeyttävänsä raskauden. :)

   Lainaa

  40. Tulos: -8 (14 ääntä)
   tajusinki tosi paljo ! (Y)

   Lainaa

  41. Tulos: +70 (70 ääntä)
   Noppa: Ärsyttää tuo Maria! Pelkästään kun miettii kuinka paljon suomessa on sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti haluavat lapsen ja ei syystä tai toisesta edes hoitojen kanssa sellaista pysty saamaan, niin sitten on näitä jotka oikeastaan juhlivat abortin tekemistä. Ottaen siis vielä huomioon Marian olevan jo 26-vuotias. Jos on pakko tehköön abortin ihan hys vaan tai sitten voi harkita myös adoptiota.
   No eihän tuo mitenkään kuulu mihinkään, vaikka abortin tekijät kivitettäisiin hengiltä niin ei kai sillä toisten lapsettomuus parantuisi?

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (1 ääni)
   Luulin että oli kyse SSF:stä. Kyllä ensimmäisen ultran kohdalla on juhlan aihetta ;-)

   Lainaa

  43. Tulos: +24 (52 ääntä)
   Aliiine: Marian empatiakyvyssä on jotain vikaa.
   Ketähän kohtaan Marian pitäisi tuntea empatiaa? Syntymätöntä solumöykkyä kohtaan, jolla ei ole tietoisuutta tai joka ei tunne mitään?

   Lainaa

  44. kommentoimpa 20.2.2014 22:13
   Tulos: -64 (76 ääntä)
   Ymmärrän kaikki aborttia puolustavat mielipiteet mut nyt on kyl pakko jakaa: mun yks hyvä kaveri teininä pamahti paksuks ja siinä sit mietiskeli että mitähän nyt ja teki sit abortin muutamien viikkojen jälkeen. Ei muuten mitään mut elämä jatku niinkun ei mitään ois tapahtunu ja ei kuulemma "siis sattunu yhtää ku siis olin nukutukses" . Ja raskaus lähti yksinkertasesti omasta välinpitämättömyydestä käyttää ehkäsyä. Hän ois voinut vaikka sit laittaa adoptioon tämän lapsen eikä vaan suoraan niks naks pois vaan! Siksi mielestäni, ellei oteta huomioon lapseen tai äitiin kohdistuvaa vaaraa ei abortti todellakaan ole vastuun kantamista vaan nimenomaan vastuuttomuutta. En yritä herättää närkästystä tällä komentilla.

   Lainaa

  45. Tulos: -35 (39 ääntä)
   Sannni: No eihän tuo mitenkään kuulu mihinkään, vaikka abortin tekijät kivitettäisiin hengiltä niin ei kai sillä toisten lapsettomuus parantuisi?
   ^^ no mutta ymmärsit varmaan pointin. Sama ku alkais kehumaan koipiaan jalattoman eessä.

   Lainaa

  46. Tulos: +64 (70 ääntä)
   kommentoimpa: Ymmärrän kaikki aborttia puolustavat mielipiteet mut nyt on kyl pakko jakaa: mun yks hyvä kaveri teininä pamahti paksuks ja siinä sit mietiskeli että mitähän nyt ja teki sit abortin muutamien viikkojen jälkeen. Ei muuten mitään mut elämä jatku niinkun ei mitään ois tapahtunu ja ei kuulemma“siis sattunu yhtää ku siis olin nukutukses” . Ja raskaus lähti yksinkertasesti omasta välinpitämättömyydestä käyttää ehkäsyä. Hän ois voinut vaikka sit laittaa adoptioon tämän lapsen eikä vaan suoraan niks naks pois vaan! Siksi mielestäni, ellei oteta huomioon lapseen tai äitiin kohdistuvaa vaaraa ei abortti todellakaan ole vastuun kantamista vaan nimenomaan vastuuttomuutta. En yritä herättää närkästystä tällä komentilla.
   Joo, se onkin tosi helppo ratkaisu, että ollaan raskaana 9 kuukautta ja synnytetään lapsi, mutta annetaan se pois. Jos mietit itseäsi noin 15-18-vuotiaana, niin todellako olisit ollut henkisesti valmis siihen p*skaan jota niskaan sataa, kun tuon ikäisenä joutuu käymään maha pystyssä koulua. Puhumattakaan siitä, että jos raskaus on hankala ja koulusta joutuu olemaan paljon pois, niin pahimmassa tapauksessa oma koulutus viivästyy "turhan takia". Ehkä jonkun mielestä itsekkäitä syitä, mutta jos puntarissa on oma mielenterveys ja tulevaisuus, ja lapsen synnyttäminen vieraille ihmisille, niin vaakakuppi kyllä ainakin omalla kohdallani kallistuu tuohon ensimmäiseen. Abortti on mielestäni aina parempi ja vastuullisempi ratkaisu kuin ei-toivotun lapsen synnyttäminen. Ei se sille lapsellekaan ole ihan pikkujuttu myöhemmin kuulla, että biologinen äiti halusi antaa hänet pois, vaan se voi aiheuttaa juurettomuuden ja turvattomuuden tunteita, jotka vaivaavat vielä aikuisenakin.

   Lainaa

  47. marsipaanipossu 21.2.2014 13:21
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Reuma: Kemiallinen abortti ei ole hurjan kivulias en toki voi sanoa omasta kokemuksesta näin miespuolisena, mutta eräs tuttava joutui tuon tekemään. Imukaavinta taas tehdään nukutuksessa ja jos se menee hyvin, niin ei myöskään pitäisi aiheuttaa huomattavia särkyjä.
   Mulle tehtiin muutama vuosi sitten lääkkeellinen abortti. Sain mennä kotiin "operaation" ajaksi, koska tiesin systeemin kulun (olin jo kerran aiemmin tehnyt lääkkeellisen abortin, ja silloin olin päivän sairaalassa). Mukaan antoivat reseptin helkkarin vahvoja kipulääkkeitä ja vannottivat ottamaan. Minä ajattelin että mitä turhia, minulla on korkea kipukynnys eikä viimeksikään tuntunut juuri kuukautiskivuilta pahemmalta. En tule koskaan unohtamaan sitä 9h piinaa kun sattui niin paljon etten voinut olla missään asennossa, juoksin kirjaimellisesti huoneesta toiseen helpottaakseni kipua ja huusin täysiä samalla kun revin ja kynsin mattoani. Veikkaan että abortin tuomat supistuskivut ovat samantyyppisiä kuin synnyttäessä (synnyttäessä varmasti vielä kovemmat kivut tietenkin). Ja tästä (näistä) asiasta en tosiaankaan missään facessa avautunut, enkä ole kertonutkaan kuin kahdelle ihmiselle. Mariassa ei ärsytä se, että hän on tekemässä abortin, vaan se järkyttävän välinpitämätön tapa millä hän asiaa käsittelee.

   Lainaa

  48. Tulos: +43 (47 ääntä)
   justsaying: ↑↑ no mutta ymmärsit varmaan pointin.Sama ku alkais kehumaan koipiaan jalattoman eessä.
   Hieman huono vertaus, harvempi abortin tehnyt menee lapsettomuusklinikan eteen rehvastelemaan tekosiaan tai ylipäätään kenekään eteen jolla tietää olevansa vaikeuksia saada lapsi. Tuossa tilanteessa ymmärrän närkästyksen, mutta en tässä. Okei, ehkä hymiöt päivityksessä oli hiiiiukan mautonta, mutta pitäisikö ihmisten muka omissa päivityksissään ottaa huomioon kaikki ne vähempiosaiset ihmiset? Pitäisikö minunkin lopettaa ruokapäivitykset facesta koska loukkaan niin monen nälkäänäkevän ihmisen tunteita?

   Lainaa

  49. Tulos: +30 (34 ääntä)
   marsipaanipossu: Mulle tehtiin muutama vuosi sitten lääkkeellinen abortti. Sain mennä kotiin “operaation” ajaksi, koska tiesin systeemin kulun (olin jo kerran aiemmin tehnyt lääkkeellisen abortin, ja silloin olin päivän sairaalassa). Mukaan antoivat reseptin helkkarin vahvoja kipulääkkeitä ja vannottivat ottamaan. Minä ajattelin että mitä turhia, minulla on korkea kipukynnys eikä viimeksikään tuntunut juuri kuukautiskivuilta pahemmalta. En tule koskaan unohtamaan sitä 9h piinaa kun sattui niin paljon etten voinut olla missään asennossa, juoksin kirjaimellisesti huoneesta toiseen helpottaakseni kipua ja huusin täysiä samalla kun revin ja kynsin mattoani. Veikkaan että abortin tuomat supistuskivut ovat samantyyppisiä kuin synnyttäessä (synnyttäessä varmasti vielä kovemmat kivut tietenkin).
   Jouduin tuon lääkkeellisen toimenpiteen käymään läpi keskeytyneen keskenmenon vuoksi, kun piti se kuollut alku sieltä saada pois. Olihan se tuskaa kyllä, kuvailet aika hyvin, eikä ne mukaan annetut pari hassua nappia tuntuneet juuri auttavankaan. Ei missään vaiheessa edes ehdotettu osastolle jäämistä. Lääkitsin sitten viinalla, joka toimi hyvin, kun rentouttaa paikkoja sopivasti. Lisäksi sain kauheat syyllistämiset osakseni, kun napit mukaan antanut hoitsu ei vaivautunut edes kysymään, olisiko ollut toivottu. Oletti vaan, että käytän aborttia ehkäisynä, kun siinä itku silmässä olen saanut tietää, ettei sitä toivottua pienokaista tulekaan. Voin vaan kuvitella, että kyllä se syyllistäminen sattuu abortin tekijäänkin, muun kivun lisäksi. Buranaa käskettiin syömään, varmaan siinä on takana joku ajatus, että kyllä kuuluukin kärsiä. Tai näin ainakin OYSissa, missä myös saa syyllistämistä synnärillä, jos ei ole Kunnon Kristitty, ja säästellään kivunlievityksissä viimeiseen asti, riippumatta toiveista. Kivut tosiaan on samantyyppisiä (samalla alueella ja mekanismi sama), mutta ei mitenkään verrattavissa voimakkuudeltaan. Luulin tuon kärvistelyn jälkeen, että olisin jotenkin valmistautuneempi siihen, mitä synnytys tuo tullessaan, mutta kuinka väärässä olinkaan.

   Lainaa

  50. Kilipi_konna 24.2.2014 20:08
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Reuma: Kemiallinen abortti ei ole hurjan kivulias en toki voi sanoa omasta kokemuksesta näin miespuolisena, mutta eräs tuttava joutui tuon tekemään. Imukaavinta taas tehdään nukutuksessa ja jos se menee hyvin, niin ei myöskään pitäisi aiheuttaa huomattavia särkyjä.
   Taitaa tutullasi olla superkorkea kipukynnys. Sama kuin väittäisi, ettei potku haaroväliin satu.

   Lainaa

  51. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Kommentti täältä yhdeltä mieheltä: Ihanaa, että elän maassa, jossa nainen voi halutessaan tehdä abortin tuntematta syyllisyyttä, ilman että yhteisö tuomitsee häntä helvettiin, ilman että naisen vartalo on yhteiskunnan omaisuutta. Tällaisessa kulttuurissa syntyneenä ei moni tule ehkä ajatelleeksi kuinka upea asia naisen omaan tahtoon perustuva mahdollisuus raskauden keskeytykseen on. Se ei ole mikään pikku juttu. Ei tällä Marialla ole mitään velvollisuuksia lapsettomia naisia tai kehittymättömiä sikiöitä kohtaan. Oma vartalo, oma päätös, omat tunteet. Jos ratkaisu on helpotus hänelle, hänellä on oikeus tuntea siitä helpotusta, iloa tai mitä ikinä hän tunteekaan ja ilmaista se.

   Lainaa

  52. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Kaikki, siis ihan kaikki, jaetaan nykyään facessa. Maria, siitä en tiedä onko ratkaisusi oikea, mutta tyhmän kuvan antaa nuo “;););)”.
   Sun nimimerkki on epätodellinen PUOLIKIERO savolainen Eikö savolaiset oo kokonaankieroja...

   Lainaa

  53. ratiritiralla 28.2.2014 13:27
   Tulos: -49 (51 ääntä)
   laura: Abortti ON vastuunkantamista. Abortista ei kärsi kukaan, mutta lapsen pitämisestä huonossa elämäntilanteessa kärsii viaton lapsi. Ja btw. abortti on aika helvetin kivulias toimenpide, ei mikään kauhean helppo tai hauska juttu.
   Kylläpä on vastuullista tappaa oma lapsi.

   Lainaa

  54. Antikristus 7.3.2014 23:11
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Ss: Joo, en oo aborttia vastaan, mutta tuo vituttaa, että mainostaa sitä niinkuin se olis ilonen asia.
   Niin no siis monelle se abortti on iloinen asia verrattuna siihen jos ei tekisi sitä.

   Lainaa

  55. Antikristus 7.3.2014 23:22
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Reuma: Kemiallinen abortti ei ole hurjan kivulias en toki voi sanoa omasta kokemuksesta näin miespuolisena, mutta eräs tuttava joutui tuon tekemään. Imukaavinta taas tehdään nukutuksessa ja jos se menee hyvin, niin ei myöskään pitäisi aiheuttaa huomattavia särkyjä.
   Riippuu ihan ihmisestä ja kerrasta kuinka kivulias on... Itselläni oli keskeytynyt keskenmeno, eli sikiö kuoli kohtuun, mutta keho ei tajunnut sitä eikä alkanut itse poistamaan sikiötä ja siksi minulle tehtiin käytännössä sama mitä kemiallisessa abortissakin eli annettiin lääkettä, joka käynnistää kohdun tyhjentymisen. Itselläni kipu ja verenvuoto oli kohtuullista, mutta tiedän että siinä voi olla todella kovat kivut ja voi tulla verenhukkaa tai muita vakavia komplikaatioita. Että ei se tosiaan ihan helppo juttu ole. Ja kaavinnan jälkeen voi myös tulla valtavasti verta, tulehdus tms.

   Lainaa

  56. Tulos: -32 (34 ääntä)
   oishan se voinut sen lapsen synnyttää ja lahjoittaa jonnekkin orpokotiin. Vuosien päästä jos lapsi saa tietää joskus 16-18 vuotiaana että on adoptoitu niin voi ehkä yrittää ottaa yhteyttä äitiinsä kun muistaakseni noihin voi antaa tietonsa jos haluaa että lapselle tietyssä iässä kerrotaan adoptiosta ja sillä välin äiti on saanut ehkä miehen ja asettunut aloilleen. Joko herkkään jälleentapaamiseen tai simppeliin tervehdyksiin.

   Lainaa

  57. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Reuma: Kemiallinen abortti ei ole hurjan kivulias en toki voi sanoa omasta kokemuksesta näin miespuolisena, mutta eräs tuttava joutui tuon tekemään. Imukaavinta taas tehdään nukutuksessa ja jos se menee hyvin, niin ei myöskään pitäisi aiheuttaa huomattavia särkyjä.
   Tää on jo vanha juttu, mutta nyt on pakko kommentoida kun sattui silmään. Siis tää on aina aivan hurjan mieltä ylentävää, kun miehet kertovat naisille mikä sattuu ja mikä ei. Tämän takia itse en suosi miesgynejä, vaikka he yleensä ovatkin muuten oikein symppiksiä ja luojan kiitos joukkoon on mahtunut niitäkin, jotka varan varmuudeksi (kun eivät kokemuksesta voi tietää) ottavat asenteen, että saattaa sattua. Ihmisillä on erilainen kipukynnys, ihmisillä menee myös hermotus jossain määrin yksilöllisesti eri elimissä. Terve ihminen ei toki aborttikipuihin kuole ja selviää niistä ihan hyvin. Ehkä tuttava ei edes halunnut kovin yksityiskohtaisesti kuvailla kokemaansa kipua, ehkä hän ei ole valittajatyyppiä, ehkä hän oli saanut tujut kipulääkkeet? Kukapa tietää?

   Lainaa

  58. Tulos: -1 (1 ääni)
   Luulen, että Niko saatto kirjottaa tahallaan tolleen, että vois luulla että vauvasta puhuu :D

   Lainaa

  59. Radikaali hai 9.5.2022 10:16
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   aatsi: No enemmän minua ihmetyttää kenen sydän on 5,5cm pitkä.
   Mä tartuin tuohon kokoon kanssa. Faktahan on, että ihmisen sydän on n.nyrkin kokoinen 5,5cm on todella pieni jos kyseessä on aikuinen mies. Ja painoa tuon kokoisella sydämellä on n.300g.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: raskaana, raskaus, abortti, ultra, ultraääni, lapsi, vauva