Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Huippukokki haussa, osa 19

Tätä kastiketta et söisi sinäkään!
Huippukokki haussa, osa 19

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 31 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -24 (396 ääntä)
      Kallen lempiruoka: räjähtänyt per... Anteeksi.

      Lainaa

    2. Tulos: +385 (411 ääntä)
      Tosta kallen sapuskasta ois kiva tietää, että mitä sen ihan aikuistenoikeesti piti olla, pelkkää ruskeeta kastiketta ei saa ton näköseks ees hyvällä yrityksellä :) Yritys nimeltä jauhelihakastike?

      Lainaa

    3. Tulos: +227 (247 ääntä)
      Kalle; jos tuo on jauhelihaa tuossa seassa, niin ruskista se ihmeessä ensin ja sitten voita pannulle ja ruskista jauhot siihen - tai terveellisempi (ja mielestäni helpompi vaihtoehto) on kiehauttaa vesi lihaliemikuutioineen ja suurustaa se maizenalla. Takuuvarma, ei muuta kuin harjoitusta, kyllä se siitä lähtee luonnistumaan :) Hienoa kun näit vaivaa ja viitsit yrittää! :)

      Lainaa

    4. Tulos: +259 (275 ääntä)
      Ai tän takia uuniperunat kääritään folioon

      Lainaa

    5. Tulos: +254 (256 ääntä)
      AG: Ai tän takia uuniperunat kääritään folioon
      Tai niihin pistetään reikiä.

      Lainaa

    6. Tulos: +120 (134 ääntä)
      MITEN tosta kastikkeesta on saatu tuon näköistä? Ihan kuin olisi yrjöä ja öljyä sekoitettu.

      Lainaa

    7. Tulos: +15 (63 ääntä)
      Toi eka mokahan on kaks ja puol vuotta vanha. Taitaa olla pulaa :)

      Lainaa

    8. Tulos: +30 (42 ääntä)
      Miss K.: Kalle; jos tuo on jauhelihaa tuossa seassa, niin ruskista se ihmeessä ensin ja sitten voita pannulle ja ruskista jauhot siihen – tai terveellisempi (ja mielestäni helpompi vaihtoehto) on kiehauttaa vesi lihaliemikuutioineen ja suurustaa se maizenalla. Takuuvarma, ei muuta kuin harjoitusta, kyllä se siitä lähtee luonnistumaan Hienoa kun näit vaivaa ja viitsit yrittää!
      Tai ruskistaa jauhelihan, maustaa hyvin ja siihen päälle vehnäjauhot, sekoittaa lihan ja jauhot keskenään hyvin pannulle ja lisäilee vettä varovasti. Vehnäjauhot kypsyy n. 10 min. Jos väri ei ole miellyttävä: ketsuppia tai paprikamaustetta ;)

      Lainaa

    9. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Miss K.: Kalle; jos tuo on jauhelihaa tuossa seassa, niin ruskista se ihmeessä ensin ja sitten voita pannulle ja ruskista jauhot siihen – tai terveellisempi (ja mielestäni helpompi vaihtoehto) on kiehauttaa vesi lihaliemikuutioineen ja suurustaa se maizenalla. Takuuvarma, ei muuta kuin harjoitusta, kyllä se siitä lähtee luonnistumaan Hienoa kun näit vaivaa ja viitsit yrittää!
      Voihan sen jauhelihakastikkeen varmasti noinki tehä, en ole kokeillu. Helpoiten taitaa kuitenni päästä kun eka ruskistaa jauhelihat (ja sipulin, jne mitä nyt haluaakaan laittaa) johon sitten heittää jauhot päälle, oottaa että jauho muuttuu tummaksi eikä erotu enää sieltä jauhelihan seasta vaaleana. Siihen sitten sopiva määrä vettä (pari desiä ekaks ja sitten hiljalleen sen mukaan miten juoksevaa kastikkeesta haluaa), lopuks ketsuppia tai lihaliemikuutio sekaan ja sillontällön sekotusta :) Ei tartte ruveta rasvan kanssa pelaamaan ollenkaan koska jauheliha jo itessään sisältää sitä ihan tarpeeks...

      Lainaa

    10. Tulos: +14 (34 ääntä)
      Miksi tuo peruna on uunin ritilällä, eikä esim. missään vuoassa? foliokääreestä nyt puhumattakaan...... ja mitähän Kallen keitoksesta piti alunperinkään tulla :D

      Lainaa

    11. Tulos: +45 (49 ääntä)
      Pena: Toi eka mokahan on kaks ja puol vuotta vanha. Taitaa olla pulaa
      todennäköisesti taas, lähettäjä lukee vanhoja kuvia.

      Lainaa

    12. Tulos: +36 (42 ääntä)
      AG: Ai tän takia uuniperunat kääritään folioon
      Ai tän takia uuniperunoita pitää tökkiä haarukalla ennen kuin lykkää ne uuniin ilman foliota tai folion kanssa. Ei kannata myöskään lähteä viikoksi etelään sillä aikaa kun potut kypsyvät. En kyllä ikinä ole moista nähnyt; taitaa olla jonkinlainen vesipitoisuusennätys perunoissa.

      Lainaa

    13. Tulos: +5 (27 ääntä)
      silakka: Kallen lempiruoka: räjähtänyt per… Anteeksi.
      oot hauska :Ddd joo tosi

      Lainaa

    14. Hirvenpalli 9.1.2014 12:12
      Tulos: +20 (42 ääntä)
      "tää maistuu perseeltä" anteeksi mutta tipahdin lattialle huutonauramaan ja olen juuri herännyt :D

      Lainaa

    15. Tulos: +14 (20 ääntä)
      Pöö: MITEN tosta kastikkeesta on saatu tuon näköistä? Ihan kuin olisi yrjöä ja öljyä sekoitettu.
      Veikkaan että on pistetty paistamattomat jauhelihat + mausteet ja jauhot samaan kasaan ja sekoitettu. Oikeestihan esim. jauhot ruskistetaan jauhelihan paistamisen jälkeen ja lisätään sitten vettä ja sekoitetaan ihan hemmetisti ettei paakkuunnu.

      Lainaa

    16. Tulos: +28 (30 ääntä)
      Minä luulin että toinen ruoka oli puuroa, johon oli laitettu vähän turhan iso voisilmä.

      Lainaa

    17. Tulos: +18 (24 ääntä)
      Voisko joku kirjoittaa tänne, miten se jauhelihakastike olisi hyvä tehdä?

      Lainaa

    18. Tulos: +5 (5 ääntä)
      T orttu: Tai niihin pistetään reikiä.
      Joo, niihin voi pistää nimenomaan reikiä. Mulle on käyny samalla tavalla. Kerran räjähti peruna iteksiin uuniin, kerran räjähti just silloin kun kokeilin sitä haarukalla :D

      Lainaa

    19. Tulos: +2 (22 ääntä)
      sdsdsf: Voisko joku kirjoittaa tänne, miten se jauhelihakastike olisi hyvä tehdä?
      En pysty sanoo, oisko näin hyvä tehdä, mutta meillä yleensä tehhään tomaattikastikkeeseen, eli ruskistetun jauhelihan sekaan isketään purkki tomaattimurskaa ja annetaan muhia. Valkosipuli tehnee lisähöpöä.

      Lainaa

    20. Tulos: +3 (7 ääntä)
      piskil.: Joo, niihin voi pistää nimenomaan reikiä. Mulle on käyny samalla tavalla. Kerran räjähti peruna iteksiin uuniin, kerran räjähti just silloin kun kokeilin sitä haarukalla
      Nii, ja meil tosiaan tehhään perunat kans just noin, ilman folioo suoraan ritilälle - helppoa ja yksinkertaista. Kuoret maistuu tosi hyvältä, kun vaan pesee perunat ensin tosi hyvin.

      Lainaa

    21. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Tulipahan mieleen vaan, onko kukaan lukenu semmosta blogia kuin "poikamiehen jotain ruokaa/pöperöitä tms. En muista nimeä :D. Mut kuitenki oli aika hauska blogi, yksin postaus/ohje oli tyyliä: "Valuta spagetit. Tiputa osa altaaseen. Vittuunnu. Kerää altaasta spagetit takas kattilaan, nakkaa jauhelihat sekaan. Syö yksin." :D tai jotain.

      Lainaa

    22. Huippukokki-Kalle 9.1.2014 23:17
      Tulos: +63 (69 ääntä)
      Ensin ruskistin jauhelihan ja paistoin sipalit. Sitten otin ne pois pannulta. (ensimmäinen virhe sattu vissiin ku en kaatanu niitä nesteitä poies siitä). Sitten laitoin semmottit noin 4 ruokalusikallista oivariinia pannulle ja sitten heittelin siihen n. 6 ruokalusikallista vehnäjauhoo. aloin paisteleen niitä siinä (ilmeisesti en tarpeeks kauaa) sitten heitin päälle purkin kuohukermaa ja purkin tavallista ruokakermaa. Sitte lisäilin vettä. Kun hommat näytti olevan pielessä niin toivoin ihmepelastusta siitä että lisään jauhelihat ja sipulit keitokseen. No ei. Ton näköstä siitä sitten tuli. No alettiin sitten Santerin kanssa tuunaan sitä ketsupilla, lisäämällä ruokakermaa, reilusti kaikenlaisia mausteita ja suolaa. No tuli siitä ihan syötävää. Perunat olivat erinomaisia (5/5) jos "kastike" oli (1/5). No koska tuo jauho-osuus siitä oli tavallaan raakaa. Eli toi kastike oli vähän niinku pullataikinaa minkä joukossa on jauhelihaa ja sipulia. Niin ajattelin että teen siitä kiusauksen. Eli ladoin vuoan pohjalle puolet perunoista (viipaileina). Siihen päälle läsäytin pari kananmunaa, maitoo ja jotain uskomatonta hollantilaista juustoa. Sitten laitoin ton mössön siihen perunoiden päälle. ja loput perunat viipailena mössön päälle kera juuston. Sitten uuniin. 200 astetta 60 min. Kohta maistetaan. Veikkaan makuelämystä." Ettäs tiedätte. Lopulta ruuasta tuli syömäkelpoista, koska näin opiskelijana ei ole varaa heittää ruokaa roskiin! -Huippukokkinne Kalle P.S. jos tarviitte hyvää kokkia niin irtoon halvalla.

      Lainaa

    23. Tulos: +1 (7 ääntä)
      T orttu: Tai niihin pistetään reikiä.
      Ja ne laitetaan uunipellille.

      Lainaa

    24. Tulos: -17 (21 ääntä)
      Näin nuorten uusavuttomuss leviää,kun ei osaa tehdä mitään yksinkertaisiakaan asioitakaan:D

      Lainaa

    25. sisälukutaitoinenKO? 16.1.2014 9:15
      Tulos: +4 (12 ääntä)
      Vaarini aina sanoo, että jos on sisälukutaitoinen niin osaa myös laittaa ruokaa, mutta tässä tapauksessa epäilen, että aina yhtä viisas vaarini on väärässä... Ne kaksi taitoa ei ehkä kävelekään käsi kädessä. Toisaalta vaarini sanoo myös, että maailmassa on vain kaksi pakkoa: lompakko ja kolpakko ja nekään ei ole kovin tärkeitä. Niin sanottu 'ruskea kastike' näyttää hieman samalta, mitä koirani tuottaa niinä päivinä, kun sen vatsa on todella sekaisin.

      Lainaa

    26. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Uuniperunaan voi myös tehdä ne sellaset ristikkäiset viillot, ei välttämättä tarvi olla juuri reikiä. :)

      Lainaa

    27. miukumauku 5.4.2014 13:40
      Tulos: -1 (11 ääntä)
      Ja mistä Kalle tietää, miltä perse maistuu?...

      Lainaa

    28. Huippukokki-Mikael 30.5.2014 5:07
      Tulos: +12 (12 ääntä)
      Mjaa että tänne päädyttiin, kranaattiperunani ja minä. Kiitos vinkeistä, reikiä oli kyllä tökitty. Ja miksi käyttää turhaan foliota tai astiaa, kun uuniperuna valmistuu ilmankin, eikä jätä minkäänlaista sotkua? Eiku... Perunat valmistuvat yhä vaarallisesti, alastomina ritilällä. YOLO

      Lainaa

    29. Tulos: -14 (14 ääntä)
      Eli taulapää ei taaskaan oppinut yhtään mitään. Älä mee vain lisääntymään..
      Huippukokki-Mikael: Mjaa että tänne päädyttiin, kranaattiperunani ja minä. Kiitos vinkeistä, reikiä oli kyllä tökitty. Ja miksi käyttää turhaan foliota tai astiaa, kun uuniperuna valmistuu ilmankin, eikä jätä minkäänlaista sotkua? Eiku… Perunat valmistuvat yhä vaarallisesti, alastomina ritilällä. YOLO

      Lainaa

    30. Huippukokki-Mikael 30.5.2014 16:51
      Tulos: +19 (19 ääntä)
      Tonzo: Eli taulapää ei taaskaan oppinut yhtään mitään. Älä mee vain lisääntymään..
      Joo, kyllä mä tajusin itsekin, että ei näitä geenejä kannata pistää jakoon. Lapsestakin tulisi vain perunapulmainen raasu, ja minkälaista elämää se sitten olisi? Maailma on niin kova paikka muutenkin. Kiitos neuvoista ja tuesta.

      Lainaa

    31. Muna pilluun 12.7.2017 13:20
      Tulos: -7 (7 ääntä)
      Väänsin juuri ruskeaa kastiketta housuun. Siinä oli ruoan palasia.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kastike, kuva, ruoka, peruna, uuni, uuniperuna, ruskea kastike