Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskaboikotti

Tuijan miestä ratkaisu työttömyyteen löytyy McDonald'sin roskakorista.
Roskaboikotti

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 152 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1224 (1274 ääntä)
   Muuten hyvä, mutta työnantaja ei tosiaankaan palkkaa lisää työvoimaa tälläisten juttujen takia. Tahtia vain kiristetään. Ja pöydät pyritään pyyhkimään jokaisen asiakkaan jälkeen, kiireessä se aina ei ole välttämättä mahdollista, mutta sille koitetaan järkätä aikaa. Ja pienestä asti minulla järki sen verran leikannut, että jos kyseisessä paikassa missä syön, on paikka johon voi viedä roskat/astiat jne. niin minä vien ne sinne. Jos ei ole, siinä tapauksessa ne jätän pöytään. Terveisin ex-pikaruokaravintolatyöntekijä. ...ja kun joku sitä ihmettelee, että sainko kenkää vai mitä, niin ei.. lähdin itse menemään, juuri esimerkiksi tälläisten kusipää mulkkujen asiakkaiden takia, koska pää ei enään vaan kestäny niitä ja niiden turhan päiväsiä valituksia. Asiakas EI TODELLAKAAN ole oikeassa. Mikä opetetaan joka asiakaspalvelualan paikassa. Oma järki oli etusijalla kun kyseinen työpaikka.

   Lainaa

  2. Tulos: +458 (492 ääntä)
   Minun nuoruudessani oli tapana jättää kahvikupit pöytään, jos kahvi oli ylihinnoiteltua :D Tyyliin "tähän varmaan kuuluu sitten palvelu" ;) Mutta voi huhhuh Tuija...

   Lainaa

  3. Tulos: +388 (422 ääntä)
   Juuri tuollaiset ihmiset aiheuttaa raivoa, ihan siivoojanakin ärsyttää ihmiset joiden asenne on "kyllä siivooja hoitaa", voisi kuvitella että ihan oman viihtyvyyden kannalta siivottaisiin se litra kahvia lattialta, mutta ei... Pikaruokalahommissa moinen aiheuttaa vaan ylimääräistä työtä muutenkin kovaan tahtiin ja matalapalkkaiseen työhön. On se hyvä kun ihmisillä toimii järki (Y)

   Lainaa

  4. Tulos: +381 (405 ääntä)
   en pidä tyypeistä joilla on täysin urpoja periaatteita, joita ne koittaa puolustella ihan absurdeilla esimerkeillä

   Lainaa

  5. Tulos: +335 (471 ääntä)
   Tuija tekisi suuremman teon työllisyyden eteen ampumalla itseään päähän. Pelkkä ruumiinkäsittelyprosessi tapahtumapaikalta ruumishuoneelle vaikuttaa positiivisesti monen ihmisen työllisyyteen. Tähän vielä lisäksi se, että suuri joukko Tuijan tuntevia ihmisiä lähtisi juhlistamaan tätä iloista tapahtumaa anniskeluravintoloihin, mikä antaisi ravintolabisneksellekin kivan piristysruiskeen.

   Lainaa

  6. Tulos: +138 (382 ääntä)
   BF2A: Muuten hyvä, mutta työnantaja ei tosiaankaan palkkaa lisää työvoimaa tälläisten juttujen takia. Tahtia vain kiristetään. Ja pöydät pyritään pyyhkimään jokaisen asiakkaan jälkeen, kiireessä se aina ei ole välttämättä mahdollista, mutta sille koitetaan järkätä aikaa. Ja pienestä asti minulla järki sen verran leikannut, että jos kyseisessä paikassa missä syön, on paikka johon voi viedä roskat/astiat jne. niin minä vien ne sinne. Jos ei ole, siinä tapauksessa ne jätän pöytään. Terveisin ex-pikaruokaravintolatyöntekijä.…ja kun joku sitä ihmettelee, että sainko kenkää vai mitä, niin ei.. lähdin itse menemään, juuri esimerkiksi tälläisten kusipää mulkkujen asiakkaiden takia, koska pää ei enään vaan kestäny niitä ja niiden turhan päiväsiä valituksia. Asiakas EI TODELLAKAAN ole oikeassa. Mikä opetetaan joka asiakaspalvelualan paikassa. Oma järki oli etusijalla kun kyseinen työpaikka.
   Jos sä sanot enään mä vedän sua nenään. Kiitos.

   Lainaa

  7. Tulos: +271 (313 ääntä)
   Tämäkin ihminen yrittää selvästi elvistelyllään peittää sitä tosiasiaa, että on saatanan laiska idiootti! :) Hyvät käytöstavat ovat minulle ainakin periaatekysymys, harrastan niitä ihan vaan periaatteesta!

   Lainaa

  8. Tulos: +146 (166 ääntä)
   Kun ruuhka-aikaan ei ole siistiä pöytää missään, Tuija varmaan kiltisti odottaa, että työnantaja rekrytoi henkilökuntaa pöytiä putsaamaan. Mulla on kyllä yksi samanlainen kaveri, joka ei vie, koska hinta on kova, vaikka onkin muuten aika täysjärkinen. Minä sitten olen siivonnut hänenkin jälkensä vastalauseista huolimatta, mutta mielelläni en hänen kanssaan pikaruokaloihin edes mene.

   Lainaa

  9. Tulos: -109 (271 ääntä)
   joojoo: Jos sä sanot enään mä vedän sua nenään. Kiitos.
   Ihme pilkunviilaamista...

   Lainaa

  10. Tulos: +19 (81 ääntä)
   Hieno ajatus, huono toteutus. Muutenkin mietin mikä ylipäätään siinä on niin vaikeaa saada ne roskat roskiin asti.

   Lainaa

  11. Tulos: +201 (215 ääntä)
   Mene oikeaan ravintolaan. Bonuksena oikeaa ruokaa.

   Lainaa

  12. Tulos: +16 (168 ääntä)
   Itse olen huoltoasemalla töissä, ja toki meillä on piste mihin astiat ja roskat palautetaan. Minua ei kyllä lainkaan häiritse/ärsytä jos asiakas jättää astiat pöytään. (Ainoastaan roskat voisi vaikka laittaa kuppien sisään.) Meillä on varsinkin iltaisin sen verran hiljaisempaa, ettei tällainen ärsytä. Siitähän meille maksetaan ;) Vaihtoehtoisesti jos menen vaatekauppaan ja myyjät seisoskelevat tai juttelevat niin en minä niitä vaatteita vie takaisin. Suomessa monelta asiakaspalvelijalta puuttuu oikea palveluhenkisyys ja valitetaan jos joudutaan jotain tekemään. Toki mäkkärissä vien roskat pois, kuuluu konseptiin. Onko muualla tullut mäkkärin kassat perään huutelemaan, aika erikoiselta kuulostaa. Epäilisin ettei kovin moni niitä mene viemään vaikka tulisi huomauttamaan.

   Lainaa

  13. Tulos: +184 (216 ääntä)
   Hah. Just vkl:na oltiin äitini kanssa Scanissa syömässä. Ruokailun jälkeen äitini alkoi vaahtoamaan tyylin "silloin kun minä olen syömässä teidän kanssa, niin ei takkula viedä roskia pois". Syyksi kertoi juuri tämän samaisen stoorin lisätyövoiman palkkaamisesta... Samalla kun äitini kävi vessassa, me fiksut nuoret veimme roskat pois, kamalista uhkailuista huolimatta ja lisätyöpaikkojen menettämisen uhalla =D Ikävää huomata, että tälläisella "periaatteella"kuitataan oma laiskuus.... Itseä kyllä hävetti äitini käytös,,, hän itsekkin ollut siivojana aikanaan, kuten minäkin, niin vaikea ymmärtää moista asennetta.

   Lainaa

  14. grammarnazi 24.9.2013 8:28
   Tulos: +100 (240 ääntä)
   zoolo: Ihme pilkunviilaamista…
   Ei ole. Se, joka tosissaan kirjoittaa "enään", on oikeasti ansainnut nyrkin nenään.

   Lainaa

  15. Tulos: +170 (190 ääntä)
   Kyllä meilläkin Hesessä oli tapana ajatella, jos asiakas jätti tarjottimen ja roskat pöydälle, että palvelu on ollut huonoa. Siinä sitten porukalla mietittiin, mikä on asiakastilanteessa mennyt päin p*tä, että tällainen mielenosoitus on tehty. Kiitos Tuija, sinun ansiostasi siis teimme turhaa työtä sen sijaan, että olisimme voineet tehdä oikeaakin työtä. (kuten järjestellä pakastimen uusiksi, tehdä inventaariota tai siivota sitä samperin tilaa oikeasti)

   Lainaa

  16. Tulos: -163 (245 ääntä)
   Niin, yleensä ravintolassa on henkilökunta sitä varten että siivoaa pöydät. Mäkkärissä maksat törkeää ylihintaa, 4 e pienehköstä BigMacistä, joten ei paljon huvita sen päälle vielä korjata pöytää.

   Lainaa

  17. Tulos: -121 (153 ääntä)
   Vaikka syyt olivatkin ihan absurdeja ja väen vängällä keksittyjä, niin en minä itsekään niitä aina siivota, vaikka usein siivoankin. Lähinnä silloin varsinkaan, jos hampurilaisessa on ollut liian vähän majoneesia (tuntuu että jotkut laittaa kokonaisen pussin sitä majoneesia, jotkut puolikkaan, jotkut kolmanneksen), eli on ihan kuivaa, tai jotain muuten pielessä, esim pihvi vanhan makuista tai salaattia tai muita aineita on vähän, ja jos sipulia on niin sitä ei ole kunnolla pilkottu vaan siellä on kunnon könttiä, tai jos limsa on laihaa, tai ranskiksissa ei suolaa tai liikaa suolaa tai ne on vanhoja. Minulle asiakaspalvelussa merkitsee vain se että saan oikean ruuan pöytään järkevässä ajassa. Enkä asiakaspalvelun takia jätä niitä siivoamatta vaan huonon laadun. Suomessa tuskin saat uutta ateriaa pikaruokalasta jos sanot että tää ei maistu hyvältä että tässä on jotain vikaa, niin kuin ravintoloissa. Ellei siinä sitten ole jotain pahasti pielessä...

   Lainaa

  18. Tulos: +104 (120 ääntä)
   Jos ei halua siivota jälkiään ruokailun jälkeen, niin kannattaisiko sitten mennä syömään johonkin sellaiseen ravintolaan, jossa näkyy ruokien hinnoissakin se, että henkilökunta siivoaa pöydät...

   Lainaa

  19. Tulos: +86 (116 ääntä)
   Mä oon Mäkkärissä asiakkaanakin joillekin sanonut, et "hei roskat unohtui". Ihmeellistä, että tollasella taukki-Tuijalla on noinkin fiksu kaveri kuin Juha. Tolleen se nimittäin just menee. Vähän huonompi laatu ja palvelu + halvempi hinta ja nopea toimitus = pikaruokala. Osaksi sen takia se on halpa ja nopea kun ei ole sitä pöytiintarjoilua. Jos ei halua siivota niin pitää mennä toisella tavalla toimivaan ravintolaan.

   Lainaa

  20. Tulos: +190 (200 ääntä)
   pöhpah: Mitäs jos seuraavan kerran mainitsisit asiasta henkilökunnalle jos jokin on ruoassa ollut pielessä? Varmaan menisi viesti paremmin perille kuin tuollainen lapsellinen "en vie roskia roskikseen kun en ollut tyytyväinen"

   Lainaa

  21. Siisteydestä maksava 24.9.2013 10:22
   Tulos: -34 (104 ääntä)
   Minä: Kun ruuhka-aikaan ei ole siistiä pöytää missään, Tuija varmaan kiltisti odottaa, että työnantaja rekrytoi henkilökuntaa pöytiä putsaamaan. Mulla on kyllä yksi samanlainen kaveri, joka ei vie, koska hinta on kova, vaikka onkin muuten aika täysjärkinen. Minä sitten olen siivonnut hänenkin jälkensä vastalauseista huolimatta, mutta mielelläni en hänen kanssaan pikaruokaloihin edes mene.
   Jos ruokapaikassa ei ole siistiä pöytää missään, niin mennään syömään sellaiseen paikkaan, jossa on. Baareissakin saa toki viedä tyhjän lasinsa tiskille, jos haluaa ja siitä saa kiitoksen. Sen sijaan, jos poistuu baarista jättäen tyhjän lasinsa pöydälle, sen tulee palkattu plokkari sieltä siivoamaan ja samalla pyyhkäisee tarvittaessa pöytääkin. Ei tulla ovelle perässä vänkäämään, että menepä putsaamaan pöytäsi jälkeesi. Eri asia on, jos pöytään oksentaa tai muuten törkeästi sotkee. Pikaruokaloissa, joissa ihmiset palauttavat itse asiansa sun muut, olen usein huomannut murusia, kastikelammikkoja sun muuta pöydässä. Astiat viedään, mutta kukaan ei saa tietää jälkeen jäävästä sotkusta. Siksi olisi parempi, jos astiat palauttaisi henkilökuntaan kuuluva plokkari.

   Lainaa

  22. Tulos: +111 (127 ääntä)
   Mun mielestä on helppo odottaa pöydän putsaamista, jos olet ravintolassa maksanut 50e vaikka jostain pihvistä. Mutta jos meet pikkaruokalaan syömään joitain euron juustoja, niin ei edes ole sulta pois jos kiltisti ne roskat viet sinne roskikseen. Se roskiskin on yleensä matkan varrella ulos ravintolasta. Silkkaa kusipäisyyttä siis.

   Lainaa

  23. Tulos: +126 (138 ääntä)
   Minä tahtoisin kysyä näin myös asiakaspalvelutyöntekijänä lapsiperheiltä, että miksi niitä roskia ei viedä roskiin ja astioita astianpalautuspisteeseen? Ainakin kokemuksesta huomannut, että suurin osa lapsiperheistä ei siivoa jälkiään. Luulisihan sitä, että lapsille halutaan näyttää hyvää esimerkkiä, mutta eipä näköjään..

   Lainaa

  24. ex-pikaruokalan työntekijä 24.9.2013 10:44
   Tulos: +121 (141 ääntä)
   Pikaruokalassa työntekijän tehtäviin kuuluu pyyhkiä pöytä muttei virallisesti siis kerätä roskía pöydästä (vaikkakin sitä usein tapahtuu) vaan se on asiakkaan tehtävä. Usein, jos joku tuli sanomaan, että nehän on teidän roskia niin vastasin, että ei ole meidän roskia vaan teidän, sillä te ostitte kyseiset tuotteet. En minäkään käynyt niitä "meidän" hampurilaisia syömässä asiakkaan tarjottimelta vaan kyllä se kaikki ihan hänen omaisuuttaan oli. Kyseisissä ravintoloissa on valmiiksi wc-harja vessassa, joten sitä ei tarvitse ottaa kotoa mukaan. Vessan perussiisteys ja esim wc paperien riittävyys on henkilökunnan työtä mutta asiakkaan omien jätösten siivoaminen pöntön reunalta ja ihan jo se vetäminenkin kuuluu asiakkaalle itselleen. Terveyssiteitä ei myöskään ole korrektia liimata kaakeleihin muiden pois raavittavaksi. Jos jokainen asiakas jättäisi roskansa nyt siivoamatta niin kyllähän se varmasti jossain vaiheessa lopulta johtaisi (ehkä) oman salisiivoojan palkkaamiseen tms. mutta sehän tietysti näkyy heti tuotteiden hinnoissa. Ei ravintolan omistaja (melkein aina yksityinen yrittäjä), mitään hyväntekeväisyytta ravintolatoiminnallaan ole tekemässä vaan kaikki kulut maksaa asiakas.

   Lainaa

  25. Tulos: -107 (177 ääntä)
   Suuressa maailmassa on ihan selkeästi tapana jättää mäkisellä ja kunkkulassa roskat pöytään. Niitä varten on salipalvelija jonka töihin kuuluu tarjottimien vieminen pöydästä ja pöydän pyyhkiminen. Joskus vievät nenän altakin, jos olet pitkään istunut eikä ole enää syötävää/juotavaa. Vain täällä lampaiden maassa ihmiset kuvittelevat että joku katsoo pitkään ja tulee huono maine jos ei vie itse niitä mäkkiroskia. Herran pelko ajaa siivoamaan jälkensä, vaikka siihen olisi henkilökuntaakin olemassa.

   Lainaa

  26. Tulos: +54 (56 ääntä)
   Kurppa: Ihmeellistä, että tollasella taukki-Tuijalla on noinkin fiksu kaveri kuin Juha.
   Jos katsot oikein tarkkaan, niin huomaat Tuijan postanneen tän PAM:n sivuille. Sinne voi kuka vaan kommentoida postauksiin.

   Lainaa

  27. Tulos: +97 (107 ääntä)
   pöhpah: Vaikka syyt olivatkin ihan absurdeja ja väen vängällä keksittyjä, niin en minä itsekään niitä aina siivota, vaikka usein siivoankin. Lähinnä silloin varsinkaan, jos hampurilaisessa on ollut liian vähän majoneesia (tuntuu että jotkut laittaa kokonaisen pussinsitä majoneesia, jotkut puolikkaan, jotkut kolmanneksen), eli on ihan kuivaa, tai jotain muuten pielessä, esim pihvi vanhan makuista tai salaattia tai muita aineita on vähän, ja jos sipulia on niin sitä ei ole kunnolla pilkottu vaan siellä on kunnon könttiä, tai jos limsa on laihaa, tai ranskiksissa ei suolaa tai liikaa suolaa tai ne on vanhoja. Minulle asiakaspalvelussa merkitsee vain se että saan oikean ruuan pöytään järkevässä ajassa. Enkä asiakaspalvelun takia jätä niitä siivoamatta vaan huonon laadun.Suomessa tuskin saat uutta ateriaa pikaruokalasta jos sanot että tää ei maistu hyvältä että tässä on jotain vikaa, niin kuin ravintoloissa. Ellei siinä sitten ole jotain pahasti pielessä…
   niin minäki heitän aina tienvarteen roskapussin, jos vaikka tiehallinto tajuais että tiet on mielestäni liian huonossa kunnossa. Tiedän, että kaukaa haettu vertaus mutta aivan yhtä loogista kuin jättää roskat pöydällle. Ei ne voi voi tietää roskien perusteella mikä on vikana, joten tulet todennäkösesti saamaan jatkossakin hunolaatusia hampurilaisia kera kiukkuisten asiakaspalvelijoiden.

   Lainaa

  28. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Te jotka ette ole ikinä ollut asiakaspalvelutöissä, ihmettelette kuinka vain täällä kamalassa suomessa saa huonoa palvelua. Katsokaa peiliin. Jos "salipalvelija" (?!?!) saa paskaa niskaansa joka toiselta asiakkaalta, niin ei hirveästi huvita hymyillä muillekkaan. Nyt joku valopää miettii että miksi mä sit teen tätä duunia jos se on niin kamalaa? Teidän mukavien ja ystävällisten ihmisten takia, jotka ymmärtää että me tarjoilijatkin ollaan ihmisiä. Kiitos siitä :) Kaikkien pitäisi mun mielestä olla asiakaspalvelussa töissä edes kerran elämässään! ps. Tykkään ja nautin työstäni. Oikeesti :) Terveisin tarjoilija/kokki

   Lainaa

  29. Tulos: -151 (179 ääntä)
   Täällähän näköjään elämässään epäonnistuneet siivojat ja mäkin työntekijät kertoo tarinoitaan.

   Lainaa

  30. Tulos: -84 (154 ääntä)
   Ei sillä asiakkaalla ole mitään velvollisuutta viedä roskia, vaikka niin kohteliaisuudesta tehdäänkin, eihän asiakkaat pyyhi pöytiäkään, joten on naurettavaa, että joku myyjä (puhumattakaan, että joku toinen asiakas) tulee angstipäissään valittamaan, ettei ole vienyt roskia pois.

   Lainaa

  31. Tulos: +41 (75 ääntä)
   Tuija olet URPO!!! terv. entinen Hesburger tyontekija

   Lainaa

  32. Tulos: -2 (56 ääntä)
   Itsellä tulee niin harvoin käytyä pikaruokaa syömässä, että voisin ihan epähuomiossa jättää roskat pöytään, kun ei niitä roskia muissa paikoissa ole yleensä tapana viedä itse.

   Lainaa

  33. Tulos: +14 (48 ääntä)
   Ainakaan mäkkärissä myyjä ei saa huomauttaajos roskat jätetään, omasta kokemuksesta tiedän että siitä voi saada potkut. :) Myös myyjä teki tuossa tilanteessa väärin.

   Lainaa

  34. Tulos: +98 (108 ääntä)
   Que: Suuressa maailmassa on ihan selkeästi tapana jättää mäkisellä ja kunkkulassa roskat pöytään. Niitä varten on salipalvelija jonka töihin kuuluu tarjottimien vieminen pöydästä ja pöydän pyyhkiminen. Joskus vievät nenän altakin, jos olet pitkään istunut eikä ole enää syötävää/juotavaa. Vain täällä lampaiden maassa ihmiset kuvittelevat että joku katsoo pitkään ja tulee huono maine jos ei vie itse niitä mäkkiroskia. Herran pelko ajaa siivoamaan jälkensä, vaikka siihen olisi henkilökuntaakin olemassa.
   Suuressa maailmassa on tyypillisesti alimmilla palkoilla melkein mahdoton tulla toimeen. Se voi tietenkin olla sun mielestä hienoa, että Mäkkäriin voidaan jossain päin maailmaa palkata 10+ ylimääräistä tyyppiä kun niille ei tartte maksaa paljon p**kaakaan liksaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +87 (93 ääntä)
   Joo no sitten jos olet valmis maksamaan euron juustosta 1,5 e niin varmasti palkataan lisää työntekijöitä ja palvelu paranee. Nyt idea on osittainen itsepalvelu ja halpa hinta. Menkööt parempiin paikkoihin, jos haluaa parempaa palvelua (ja kalliimpaa ruokaa). Mutta tietysti pitäisi saada täysi palvelu älyttömän pienellä rahalla...

   Lainaa

  36. Tulos: +80 (100 ääntä)
   "bethos: Täällähän näköjään elämässään epäonnistuneet siivojat ja mäkin työntekijät kertoo tarinoitaan." Koen kyllä olevani paljon muuta kuin elämässäni epäonnistunut, kun opiskelen menestyen korkeakoulussa ja koulun ohella tienaan mäkkiduunilla. ;)

   Lainaa

  37. Tulos: +66 (80 ääntä)
   Itseasiassa, vessaharjan käyttö kuuluu vessaetikettiin. Sen takia se siellä yleisissä vessoissa yleensä on. Tällaista valkoroskaa (kuin Tuija) Suomessa asuu ja palveluista saa päättää, ei ihme että täällä on moni asia päin hittoja.

   Lainaa

  38. Tulos: +43 (67 ääntä)
   Tuollaiset kusipääasiakkaat ehkä vituttaa töissä eniten, varsinkin kun aikuiset ihmiset ei osaa viedä tavaroitaan pois ja pahimmillaan on nähty sellaista, että viskelevät vielä tahallaan salaatit ja ketsupit pitkin poikin penkkejä ja pöytiä ja kaatelevat _tahallaan_ limsaakin sinne jonnekin. Ei siinä mitään, mutta kun aika usein henkilökuntaa ei riitä ihan jokaisen urpon jälkien siivoamiseen, mikä sitten vaikuttaa suoraan asiakasviihtyvyyteenkin, kun joku "peri_aatteen_mies/_nainen" jättää tavarat riipinraapin ja vie samalla muilta asiakkailta asiakaspaikan siihen asti kunnes ehditään siivoamaan. Huomionarvoista on, että ko. käytös on kovin yleistä tietyn hyvin vanhan suomalaisen etnisen vähemmistön, johon kuuluu muun muassa näkyvä kansallispuku, keskuudessa. Perään huudeltua tulee kyllä joskus näille vapaankasvatuksen pilaamille lapsille, joilla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja, yksikin n. 12-vuotiaista koostunut jonneporukka oli kerran linnoittautunut leikkialueelle ja syljeskellyt sen ison laitoksen sisälle (ei ole meinaan ihan helppo siivota). Ei oikeasti jaksais tossa työssä tolla palkalla alkaa hoitamaan vielä kasvattamistakin, kun vanhemmat ei välitä.

   Lainaa

  39. Tulos: +20 (34 ääntä)
   Mitenköhän Tuija käyttäytyy autokaistalla? Jos saa kermat rinnuksilleen niin henkilökunta siivoaa? :) Itse kerran nakkarilla, sellainen sisänakkari... niin lihiksestä valui majoneesit ja muut pöydälle, en vaan kehdannut jättää siihen vaan pyysin paperia ja pyyhin sotkuni pois.

   Lainaa

  40. Tulos: +51 (63 ääntä)
   Voi hyvänen aika. Eiköhän jokaisessa yrityksessä olla ihan itse mietitty, miten homma pidetään kannattavana ja tehokkaana. Koko McDonalsin historiassa sen Suomen ravintolat (eli vuodesta 1984) eivät ole tehneet voitollista tulosta kuin muutamana vuotena. Heidän tavoitteenaan tuskin on tämä asia mielessä pitäen palkata ylimääräistä työvoimaa pöytiä siivoamaan, kun asiakkaat sen kerta voivat tehdä itsekin, ja se passaa aivan hyvin ravintolan imagoon ja käytäntöihin. Eri yrityksillä on eri toimintamallit ja konseptit. Jos menet buffet-ravintolaan, et voi alkaa kiukuttelemaan, että jonkun pitäisi tarjoilla sinulle ruoka pöytään. News flash for you: Työpaikat eivät sitä kautta lisäännty, ja saat itsesti näyttämään tyhmeliiniltä. Jos et tykkää jonkun ravintolan käytännöistä ja pelisäännöistä, älä mene sinne. Valitse paikka, jossa homma toimii haluamallasi tavalla. Pointsit Tuijan kaverille Jonille pikkuisesta piikistä kotikasvatukseen liittyen.

   Lainaa

  41. Tulos: -80 (126 ääntä)
   Itse olen asunut Bangkokissa nyt 4v ja pikaruokaloita löytyy aika paljon kyseinen paikka myös, ja kyllä jätän roskanipöytään kuuluu täällä päin palveluun että ravintola siistii jälkesi. Miksi muka Suomessa ei kuulu ? Hoho.

   Lainaa

  42. TyöelämässäJo 24.9.2013 12:58
   Tulos: +70 (84 ääntä)
   Työnantaja ei taio rahaa jostain mystisestä instanssista uusien työntekijöiden palkkaamista varten. Jos asia olisi näin, tottakai jokaiseen ravintolaan palkattaisiin useampiakin henkilöitä salia siistimään. Raha, jolla maksetaan sekä työnantajan itsensä että hänen palkkaamiensa työntekijöiden palkka, tulee maksavien asiakkaiden lompakoista. Kun tämän asian saisi iskostettua nykyajan nuorten kalloihin, selviäisi kenties monikin harhaluulo ihan itsestään. Kysyn edelleen: mitä lapsille ja nuorille kouluissa taloudesta opetetaan? Ei näköjään yhtään mitään. Toisekseen, tuo roskien pöytiin jättäminen. Pikaruokalakonseptiin kuuluu se, että asiakkaat jonottavat itse hakemaan ruokansa ja syötyään vievät roskat roskikseen. Tämä osaltaan mahdollistaa nopean palvelun ja tuotteiden myymisen edulliseen hintaan. Työntekijän tehtäviin kuuluu tyhjentää salin roska-astiat ja siten järjestää jätteet eteenpäin. Jos olette koskaan ihmetelleet, miksi jonottamiseen pikaruokaloissa kuluu aikaa, se johtuu suurelta osin siitä, kun työntekijät juoksevat hikipäissään salissa edellisten asiakkaiden tarjottimia siivoamassa, jotta pääsisitte puhtaaseen pöytään ruokailemaan. Jos taas haluatte kostaa hitaan tai huonon palvelun, voin mainita, että ravintoloista löytyvät palautelaput ovat huomattavasti tehokkaampia kuin lapsellinen mielenosoittaminen roskat pöytään jättämällä. En voi myöskään käsittää nykyteinien tapaa silputa ne paperiroskat levitellen ne ympäri pöytiä ja lattiaa. Tämä on erittäin yleistä käytöstä nykynuorilta kaikkialla. Työntekijän työaikaa kuluu siihenkin, kun kihvelin kanssa kiertää salissa nyrhimässä pöytien alta niitä silputtuja paperinpalasia. Hyytyy se teinien "mikä säki kuvittelet olevas, pikaruokalan myyjä" -irveily viimeistään siinä vaiheessa, kun ei omat rahat opiskelun ohella riitä ruokaan ja on pakko lähteä viettämään hulppeita vapaailtoja hampurilaisia myyden.

   Lainaa

  43. Näin muualla 24.9.2013 13:05
   Tulos: +45 (65 ääntä)
   Jenkeissä on tapana jättää tavarat niille sijoilleen ravintoiloissa. Myös pikaruokapaikoissa. Kerran jopa kävi niin että eräässä ravintolassa keräsimme lautaset pinoon ennen jälkiruokaa tarjoilijan helpottamiseksi, niin tarjoilija totesi että "Oh, you are from Finland?"...

   Lainaa

  44. Tulos: -7 (37 ääntä)
   Hassusti mieli muuttui. Eka vähän ihmettelin, mutta kun luin pidemmälle aloin ajatella, että tällä Tuijalla on ideaa. Ja sitten luin poikien/miesten kommentit ja tajusin, et eihan se ihan tolla Tuijan ideallakaan onnistu. Itse siis olen ollu kahviloissa ja siivoojana ja kerään jälkeni, mutta hetken tosiaan mietin, että olisko Tuijalla ideanpoikanen... :)

   Lainaa

  45. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Jos kaikki tämän maan Tuijat ostaisivat pikaruokaloista enemmän ruokaa, ja muutakin kuin niitä nollakatteen euron juustoja, työnantajat lopulta ehkä palkkaisivat lisää henkilökuntaa. Ylimääräisen työn teettäminen työntekijöillä on pelkkää kiusantekoa, eikä johda mihinkään vaikka kuinka yrittäisi asiaa hienosti perustella.

   Lainaa

  46. Tulos: -4 (86 ääntä)
   grammarnazi: Ei ole. Se, joka tosissaan kirjoittaa “enään”, on oikeasti ansainnut nyrkin nenään.
   Ei v*ttu tätä asennetta, kuittalun aiheesta ymmärrän mutta miten v*tussa kenenkään mielestä voi olla ansainnut nyrkkiä nenään vaikka kirjoittais "ennääänNnNnNn"? Ja se että kyseinen kommentti on 23 plussalla 57 äänen jälkeen kertonee aika paljon tän sivuston lukijakunnan ikäjakaumasta..

   Lainaa

  47. Tulos: +32 (46 ääntä)
   Kai tuollaisia sitten täytyy olla, että universumi pysyy tasapainossa... Itsehän välillä suoristan tarjotinpinot, koska on todella ärsyttävää, kun ihmiset heittelevät tarjottimensa läjään ihan miten sattuu. ;) Saatan myös esim. lankakaupassa järjestellä hyllyjä siistimmiksi muiden asiakkaiden jäljiltä... Syytän äitiäni tästä, hän on minut tähän (omalla esimerkillään) opettanut. :'D

   Lainaa

  48. Tulos: -37 (83 ääntä)
   Tuija on täysin oikeassa. Ja jos vielä joku rutisee, että siivoaminen ei kuulu pikaruokalan hintaan, voi miettiä uudelleen: hampurilaisateriaan (esim. Hesellä) saa helposti uppoamaan 8-10e , mikä on sama lounashinta monessa oikeassa ravintolassa! Esim. Irlannissa Mäkissä ei tartte siivota vaan siellä nimenomaan työntekijät tekevät sen. Tuija ei ole muuten yksin ajatustensa kanssa. Tiedän monta, jotka toimivat samoin. OK. "Yhteisiä pelisääntöjä" pitää noudattaa ja pitää toimia sääntöjen mukaan, mutta toisaalta palvelualalla asiakkailla pitäisi olla valtaa vaikuttaa näihin sääntöihin. Vaadimme lisää työntekijöitä ja samalla saamme parempaa palvelua ja enemmän työpaikkoja.

   Lainaa

  49. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Mc dolald's srly

   Lainaa

  50. Tulos: -38 (56 ääntä)
   jaana: Mene oikeaan ravintolaan. Bonuksena oikeaa ruokaa.
   Mene keskenäs, jos oot kerta niin helvetin rikas.... Sitäpaitsi, jos haluaa roskaruokaa, niin silloin suuntana on juurikin mäkkäri, hese jne. eikä mikään 5 tähden ravintola...

   Lainaa

  51. Tulos: +37 (43 ääntä)
   Teoriassa toimiva, mutta kuten joku herroista mainitsi. Työnantaja palkkaa työvoimaa lisää ja nostaa ateroiden hinnat samalla tavalla. Eli sen jälkeen koko idean arkkitehtiä etitään hiilihankojen kanssa. Miksi ei suoraan oteta suorinta tietä ja Neuvostoliiton mallia. Eli luodaan jokaselle työttömälle työpaikka. Esimerkiksi siivojan apulaisen vahtimestari + 5 vartijaa...Jokaiselle tietenkin käytännöllinen parin euron päivä palkka. Tuija kiittää, kun jokasella on töitä ja työttömyysprosentti on 0.

   Lainaa

  52. Tulos: -20 (30 ääntä)
   Kuka v*tun juntti puhuu vessanpyntystä?!?

   Lainaa

  53. Tulos: -47 (77 ääntä)
   Piste Tuijalle, toimin samoin!

   Lainaa

  54. Tulos: +77 (85 ääntä)
   Thai: Itse olen asunut Bangkokissa nyt 4v ja pikaruokaloita löytyy aika paljon kyseinen paikka myös, ja kyllä jätän roskanipöytään kuuluu täällä päin palveluun että ravintola siistii jälkesi.Miksi muka Suomessa ei kuulu ? Hoho.
   Siks ku thaimaassa perusduunari tienaa 142 euroo kuussa ja Big Mac maksaa silti 2 euroo. Suomessa persduunari tienaa sellaset 2000 euroa kuussa ja big mac maksaa 4 euroo. Työvoima suhteessa hintatasoon on thaimaassa sen verran eri luokkaa, että ne vois palkkaa suunnilleen yhden työntekijän/asiakas. Mä en tajuu miten tästä edes jaksetaan vänkää. Tuijan rehellinen status olis ollu paljon lyhyempi: En vie roskia Mäkkärissä koska olen itsekäs, laiska kusipää vaikka en sitä edes itselleni myönnä. Lisää työpaikkoja toi sen sikailu ei tee ja se on ihan varma.

   Lainaa

  55. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Tuija, psst, Mäkkärin - ja muidenkin yleisten paikkojen - vessoissa on vessaharjat!

   Lainaa

  56. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Itse heitän roskat suoraan parvekkeelta, tulee taas lisää työpaikkoja ja kaikki voittaa

   Lainaa

  57. Tulos: +38 (42 ääntä)
   pöhpah: Vaikka syyt olivatkin ihan absurdeja ja väen vängällä keksittyjä, niin en minä itsekään niitä aina siivota, vaikka usein siivoankin. Lähinnä silloin varsinkaan, jos hampurilaisessa on ollut liian vähän majoneesia (tuntuu että jotkut laittaa kokonaisen pussinsitä majoneesia, jotkut puolikkaan, jotkut kolmanneksen), eli on ihan kuivaa, tai jotain muuten pielessä, esim pihvi vanhan makuista tai salaattia tai muita aineita on vähän, ja jos sipulia on niin sitä ei ole kunnolla pilkottu vaan siellä on kunnon könttiä, tai jos limsa on laihaa, tai ranskiksissa ei suolaa tai liikaa suolaa tai ne on vanhoja. Minulle asiakaspalvelussa merkitsee vain se että saan oikean ruuan pöytään järkevässä ajassa. Enkä asiakaspalvelun takia jätä niitä siivoamatta vaan huonon laadun.Suomessa tuskin saat uutta ateriaa pikaruokalasta jos sanot että tää ei maistu hyvältä että tässä on jotain vikaa, niin kuin ravintoloissa. Ellei siinä sitten ole jotain pahasti pielessä…
   Itseasiassa kyllä saat uuden burgerin, jos et ole tyytyväinen. Mitäs oot niin urpo, ettet vaadi sitä. Ja muutenkin, pikaruokalat on pikaruokaloita. Ei siellä ruoka ole A-luokkaa. Pääasia että pötsi tulee täyteen ja on hyvää.

   Lainaa

  58. Tulos: +47 (57 ääntä)
   bethos: Täällähän näköjään elämässään epäonnistuneet siivojat ja mäkin työntekijät kertoo tarinoitaan.
   Opiskelen yliopistossa ja sen ohella käyn mäkissä tekemässä iltoja, lomia ja viikonloppuja. Oon siis epäonnistunut elämässäni, voi paska.

   Lainaa

  59. Tulos: +50 (60 ääntä)
   Ihan harmittaa jälkeenpäin, kun huomaa että taas jätettiin roskat pöytään, kun on ensiksi ollut todella reipas ja mukava kyseisille asiakkaille. Asiakkaatkin kiitelleet kovasti ja vaikuttaneet tyytyväisiltä. Ja mikä kiitos hyvästä palvelusta? Pöytä täynnä paskaa. Ihmiset on sikoja. Joo uskon, etteivät asiakkaat haluu itekään koskea niihin roskiinsa, kun on pitäny koko pöytä sotkee majoneesiin, levitellä pippuria pitkin pöytää ja tuoleja, jäitä tarjottimella jne. Mutta minähän niihin vielä vähemmän haluan koskea. Helvetin kiva koskea jonkun tuntemattoman kuolaamaan tarjottimeen. Miten on ees mahdollista syödä niin sotkuisesti...Ellei sitten tahallaan, mikä vahvistaa sanomani, että ihmiset on sikoja. Kylläpä ketuttaa

   Lainaa

  60. Tulos: +46 (54 ääntä)
   Eikös ihmiset tuu näihin PIKAruokaloihin juurikin sen nopeuden vuoks (muiden syiden lisäks)? Täälläkin yks pikaruokalatyöntekijä voi avautua että jopa yks ihminen vähemmän/enemmän tiskin takana vaikuttaa huomattavasti siihen palvelun nopeuteen, riippuen toki ravintolaketjusta. Se että yks ihminen joutuu lähtemään ruuhkaisen ravintolan keskellä keräämään muiden sotkuja, johon asiakkaalla itsellään menisi noin 10 sekuntia, on heti pois muiden asiakkaiden palveluajasta. Ja varsinkin kun asiakkaat tekee välillä hauskoja jekkuja, esim silppuaa tarjotinpaperit sataan palaseen tai levittää ruuat ympäri pöytiä, käy niitä siivotessa joka ikinen kerta mielessä että tänkin ajan vois käyttää johinkin paljon hyödyllisempään, esimerkiksi hiljaisena aikana pieneen taukoon, joille ei meidän ravintolassa ole ihan liikaa aikaa varattu yhden vuoron aikana. Ja jos yks ihminen palkataan pelkästään keräämään tarjottimia, niin mitäköhän tämä kyseinen kaveri tekee hiljaisina tunteita? Pliis ihmiset ottakaa järki ja käytöstavat mukaan kun käytte ihan missä tahansa asiakkaina. Eihän pikaruokala-ala ole se kaikista hohdokkain, varsinkin kun asiakaskunnasta löytyy tälläsiä helmiä. Eikös se oo parempi kumminkin että nuoret on sielä mäkin tiskin takana, kun että ne makoilis sossupummeina kotona? AAMEN

   Lainaa

  61. Tulos: +30 (34 ääntä)
   jr: Niin, yleensä ravintolassa on henkilökunta sitä varten että siivoaa pöydät. Mäkkärissä maksat törkeää ylihintaa, 4 e pienehköstä BigMacistä, joten ei paljon huvita sen päälle vielä korjata pöytää.
   Kuka pakottaa sut meneen Mäkkäriin? Ei se hinta ole myyjien vika.

   Lainaa

  62. Tulos: +33 (41 ääntä)
   Thai: Itse olen asunut Bangkokissa nyt 4v ja pikaruokaloita löytyy aika paljon kyseinen paikka myös, ja kyllä jätän roskanipöytään kuuluu täällä päin palveluun että ravintola siistii jälkesi. Miksi muka Suomessa ei kuulu ? Hoho.
   En ymmärrä miksi pitäisi kuulua. Siihen roskien viemiseen menee 10 sekuntia, ei voi olla kenellekään kovin suuri ponnistus.

   Lainaa

  63. harmaahärpäke 24.9.2013 16:56
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Tuija, olet urpo. T: Ei päivääkään ravintoloissa työskennellyt. Käytöstavat on yksi asia, joka Tuijalla on päässyt unohtumaan noita kuolemattomia ideoita luodessaan. Pikaruokapaikat on halpoja, koska SINÄ ITSE siivoat jälkesi. Tuija ei taatusti ole ynnäillyt sitä, että työvoiman lisääminen nostaisi myös annosten hinnat ihan eri tasolle. Tuija kuvittelee, että ne hänen jälkensä siivoojat työskentelisivät ilmaiseksi. Tuija varmasti oman elämänsä suurälykkönä ymmärtää, että pikaruokaloissa homma perustuu nopeasti valmistuviin ruokiin, jotka ovat asiakkaille nopeita ostaa ja firmalle nopeita myydä. Laatu ei ole kummoista, kallita raaka-aineita ei käytetä, ja tunnin aikana saadaan kaupattua melko monta juustoateriaa ja kanahampurilaista. Voisitko maksaa siitä oikeasti keskinkertaisesta hampurilaisannoksestasi (juoma+ranskalaiset) 10-15 euroa ihan vain siitä ilosta, että et viitsi viedä sitä saakelin tarjotinta pois? Siihen roskikseen, joka on joka tapauksessa matkan varrella kun häivyt paikasta? Hinnasta ei paljoa puuttuisi tuossa vaiheessa, jos söisit jossakin "oikeassa" ruokapaikassa. Tuija, olet nero. Ehdottamasi käytäntö kuolettaisi Suomesta pikaruokapaikat todennäköisesti kokonaan, kansallinen kolesteroliarvo laskisi, ja maailma pelastuisi.

   Lainaa

  64. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Siisteydestä maksava: Jos ruokapaikassa ei ole siistiä pöytää missään, niin mennään syömään sellaiseen paikkaan, jossa on. Baareissakin saa toki viedä tyhjän lasinsa tiskille, jos haluaa ja siitä saa kiitoksen. Sen sijaan, jos poistuu baarista jättäen tyhjän lasinsa pöydälle, sen tulee palkattu plokkari sieltä siivoamaan ja samalla pyyhkäisee tarvittaessa pöytääkin. Ei tulla ovelle perässä vänkäämään, että menepä putsaamaan pöytäsi jälkeesi. Eri asia on, jos pöytään oksentaa tai muuten törkeästi sotkee. Pikaruokaloissa, joissa ihmiset palauttavat itse asiansa sun muut, olen usein huomannut murusia, kastikelammikkoja sun muuta pöydässä. Astiat viedään, mutta kukaan ei saa tietää jälkeen jäävästä sotkusta. Siksi olisi parempi, jos astiat palauttaisi henkilökuntaan kuuluva plokkari.
   Semmonen huomautus tuosta plokkarista pikaruokalassa (kun itsekin alalla töitä tehnyt) että heti kun joku menee hetkeksikin sieltä kassatiskin takaa siistimään salia (pyyhkimään pöytiä, tyhjentämään rodeja tai moppamaan lattiaa) niin jo alkaa asiakkaat jonossa valittaa että "miks toi ei voi ottaa ylimäärästä kassaa kun on jonoakin?!?!" Ja tämä valitusvirsi kuuluu siitäkin huolimatta että se ruokasali on välillä ihan oikeasti täysin pommin jäljiltä...

   Lainaa

  65. Luikuhärö 24.9.2013 17:10
   Tulos: -25 (43 ääntä)
   grammarnazi: Ei ole. Se, joka tosissaan kirjoittaa “enään”, on oikeasti ansainnut nyrkin nenään.
   Enään on murresana.

   Lainaa

  66. Tulos: -25 (41 ääntä)
   Suomi on ainut maa missä tehdään näin että viedään roskat itse, käykää maailmalla Ruotsissa tulee liikaa sinappia juustoon prkl.

   Lainaa

  67. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Mulle tää aihe on tuottanut nii helkkaristi päänvaivaa, kun oon töissä pikaruokalassa! Yleinen tilanne: pirunmoinen kiire,kolme työntekijää koko talossa ja asiakkaat jättävät paitsi astiat, myös puoliksi juodut limsat ja keskenjääneet ruuat pitkin pöytiä ja olettavat meidän menevän ja ensin tyhjentävän ne ruuat,juomat + muut epämääräisyydet siitä pöydältä, sitten pyyhkivän ne pöydät mihin juomat on roiskittu ja sitten nätisti mennä tiskaamaan astiat! Ja tämä sessio toistaa joka ainoalle pöydälle mukaanlukien myös terassi ja sinne jätetyt, puoliksi poltetut tupakit ja tyhjät askit. Ja itsehän se ovi sitten tietenkin taiteillaan auki, että pääsisi yleensä edes takaisin sisälle! Ei sen yhden kahvikupin vieminen sinne 3 metrin päähän niin älytön uhraus ole, kun he vielä kuitenkin palaavat sisälle lähtiessään!

   Lainaa

  68. yötiäinen 24.9.2013 17:40
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Janna: Tuija on täysin oikeassa. Ja jos vielä joku rutisee, että siivoaminen ei kuulu pikaruokalan hintaan, voi miettiä uudelleen: hampurilaisateriaan (esim. Hesellä) saa helposti uppoamaan 8-10e , mikä on sama lounashinta monessa oikeassa ravintolassa! Esim. Irlannissa Mäkissä ei tartte siivota vaan siellä nimenomaan työntekijät tekevät sen. Tuija ei ole muuten yksin ajatustensa kanssa. Tiedän monta, jotka toimivat samoin. OK. “Yhteisiä pelisääntöjä” pitää noudattaa ja pitää toimia sääntöjen mukaan, mutta toisaalta palvelualalla asiakkailla pitäisi olla valtaa vaikuttaa näihin sääntöihin. Vaadimme lisää työntekijöitä ja samalla saamme parempaa palvelua ja enemmän työpaikkoja.
   Mutta kun tuollaisella mielenosoittamisella ei saa aikaan mitään muuta kuin asiakaspalvelijan vitutuskäyrän vähän jyrkempään nousuun. Äänestäkää hyvät ihmiset mieluummin jaloillanne ja menkää syömään täyden palvelun paikkoihin ja maksakaa siitä myös, jos mäkkärissä se pieni huomaavaisuus, että jättää oman paikkansa siistiin kuntoon, on teistä liikaa vaadittu. Siivoojilla, pikaruokatyöntekijöillä yms. on yleensä jo valmiiksi liikaa tehtävää suhteessa työaikaan ja palkkaan, en ymmärrä miksi joku ihan vain periaatteesta haluaisi entisestään lisätä näiden stressaantuneiden ja alistettujen ihmisten työtaakkaa (maksamatta sen hintaa).

   Lainaa

  69. Tulos: +25 (31 ääntä)
   jr: Niin, yleensä ravintolassa on henkilökunta sitä varten että siivoaa pöydät. Mäkkärissä maksat törkeää ylihintaa, 4 e pienehköstä BigMacistä, joten ei paljon huvita sen päälle vielä korjata pöytää.
   Syö sitten herran tähden jossain muualla! Koko mäkkärin konseptiin kuuluu että ruoat ovat alamittaisia, rasvaisia ja kurjia ja palvelua ei ole, joten annoksen saa parilla eurolla. Maailma on täynnä ravintoloita joissa maksetaan palkkoja joilla saa kunnon kokin ja porukat pöytiä siivoamaan -sillä aikaa kun niihin säästää ruoan voi laittaa itse. Jos ostaa hampurilaisen mutta ei pöydänsiivousta säästääkseen jonkun euron muttei silti siivoa sitä pöytää, käytännössä varastaa mäkkärin työntekijältä, joka joutuu sitten tekemään työn josta ei makseta.

   Lainaa

  70. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Suomessa ei ole juurikaan palvelukulttuuria täällä on vaan itsepalvelua. Jos sitä palvelua haluaa joutuu siitä maksamaan kalliin hinnan. Missään muualla en ole nähnyt tällaista. Ainoa tapa saada lisää palvelua on vaatia sitä.

   Lainaa

  71. Tulos: -45 (49 ääntä)
   Ja mä teen silleen, et kun käyn ravintolassa ja jos tarjoilu on huonoa, ruoka huonoa tai ylihintaista niin kun käyn kusella niin tähtään ohi. Saapahan suoraa feedbäkkiä

   Lainaa

  72. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Jos ostaa hampurilaisen mutta ei pöydänsiivousta säästääkseen jonkun euron muttei silti siivoa sitä pöytää, käytännössä varastaa mäkkärin työntekijältä, joka joutuu sitten tekemään työn josta ei makseta.
   Maksetaanko mäkkärin työntekijöille palkka jokaisen erillisen tehdyn työtehtävän mukaan? Minä kyllä luulen, että palkka tulee työajan perusteella, joten tunnin palkka on ihan sama riippumatta siitä, meneekö se tunti ranskalaisia paistaessa vai pöytiä siivotessa. Ei siihen kerrosaterian tai bigmac-aterian hintaan tarvitse laittaa kuin 2 euroa lisää, niin voi syödä lounaan siistissä ravintolassa, jossa ruoka tuodaan pöytään ja tarjoilijat siivoavat pöydän. Ei minua noissa hampurilaispaikoissa (Hese ja Mäkkäri) roskien poisvienti haittaa, mutta se lähes ainainen epäsiisteys häiritsee. Usein joka ikinen pinta on kauheassa rasvan ja muun möhnän peitossa, pöytä, tuolit, lattia, jopa seinät.

   Lainaa

  73. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Ei selvästikkään ole ollut palkallisessa työssä...ei olis tuollainen asenne jos olis itse ollut kassatyöntekijänä missään. Itse olen ollut kahviossa ja seon myymälässä (jonka yhteydessä on kahvila/lounaspaikka) ja ei siellä ole aikaa paapoa jokaisen asiakkaan perään. Lounasaikaan varsinkaan, hyvä jos ehtii hätäisesti pyyhkimään pöydät ja siivoamaan astioiden keräyspaikan ennen kuin seuraava rykäisy tulee.

   Lainaa

  74. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Hesetarjottimen kippaamiseen roskikseen menee +-30 sek, sen takia kukaan palkkaa uusia työntekijöitä. Menisi vaan huonommin kun muutenkin kiireiset työntekijät joutuisivat ravaamaan entistä enemmän ympäri pikaruokalaa asiakkaiden jonottaessa kassalla.

   Lainaa

  75. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Tiedossani on kyllä tämä syvälle juurtunut ajatustapa siitä, että kun asiakkaana jättää tarjottimensa ja astiansa pöytään, se poikisi pitkällä juoksulla lisää työvoimaa. Mm. ABC-ravintoloiden lynkkausketjuissa tätä ajatusmaailmaa suolletaan varsin auliisti ja kyseinen trendi näkyy melko monessa pikaruokapaikassa. Mutta kun se vaan ei toimi niin. Itse olen tehnyt suhteellisen pitkään töitä pikaruokaravintolassa ja ainakaan omassa toimipisteessäni asiakkaiden perseily ei ole saanut työntekijämäärää nousemaan. Itseasiassa se vain laskee, kun kukaan ei jaksa _aliarvostettua_ ja alipalkattua duunia. Joinakin päivinä, kun monen tunnin ajan olet juossut kuin sekopää ympäri ravintolaa, jotta asiakkaat pysyisivät tyytyväisinä ja että asiakas saisi euroilleen vastinetta, se pöydälle jätetty sikolätti voi tuntua suoralta haistattelulta. Ja jos pöytiä on ravintolassa useita kymmeniä ja kaikki ovat esim. sunnuntairuuhkan jälkeen samannäköisiä, meinaa siinä usko loppua. Kahden, kolmen työntekijän voimin asiakkaiden palvelu ja ruokien saaminen pöytiin on jo itsessään melkoinen haaste, ja kun siihen lisätään ravintolan siisteydestä huolehtiminen, on soppa valmis. Tämä näkyy joko asiakkaille palvelun viivästymisenä, koska siellä joku reppana kantaa tarjotinpinoa ja yrittää luutulla sutia edes paria pöytää kelvolliseksi majoneesihelvetistä, tai sitten se näkyy siivottomana ravintolana. Kumpi sitten parempi? Ja huom! Meillä kaikki "ylimääräinen" aika, joita hiljaisempi asiakasvirta tuottaa, käytetään aina ravintolan ylläpitoon, eli nimenomaan siistimiseen, maustepöytien täyttämiseen, astioiden tiskaamiseen jne jne. Näin ainakin omassa työpaikassani, vaikea toki mennä jokaisen paikan puolesta puhumaan ja en tietty voi kaikista hampurilaistyöntekijöistä mennä takuuseen, että motivaatiota tähän riittäisi (vaikka siitä meille toki maksetaan), mutta itsekin käyn joskus näissä paikoissa asiakkaana ja tykkään, että on siisti pöytä, johon istua. Siksi vien aina omat tarjottimeni pois. Ja kiitän henkilökuntaa poistuessani. Pikaruokalat pyrkivät kustannustehokkuuteen ja tällainen mielenosoituksellinen "laiskottelu" ei tuo lisää työntekijöitä MINNEKÄÄN. Tehokkaammin sen tekee asiakaspalaute joko verkossa tai ihan se ravintolassa täytettävä lappunen. Jokainen palautettu tarjotin ja kerätty roska on pieni kiitos työntekijälle, joka kuitenkin suhteellisen pienellä palkalla on siellä kassan takana, tai paiston puolella ja pyrkii hyvään ja nopeaan palveluun.

   Lainaa

  76. Tulos: +17 (29 ääntä)
   pöllö: Ja mä teen silleen, et kun käyn ravintolassa ja jos tarjoilu on huonoa, ruoka huonoa tai ylihintaista niin kun käyn kusella niin tähtään ohi. Saapahan suoraa feedbäkkiä
   Käyppä seuraavan kerran suoraan kokin luona. Kuse sen päälle ja kerro miksi näin teit... Saat kokilta varmasti palauttavaa feedbäkkiä. Säästä myös tarjoilijalle tippiä kusitippojen muodossa...

   Lainaa

  77. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Toivottavasti Tuija ja muut vastaavasti ajattelevat jättävät sitten reilusti tippiä henkilökunnalle lisäpalvelusta.

   Lainaa

  78. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Eipä ole Tuija koskaan tainnut palveluammatissa työskennellä. Ja asiakkaathan ne ravintolan toimintaperiaatteet, työntekjöiden määrän yms. saa päättää...

   Lainaa

  79. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Pikaruoka ravintolan työntekijänä voin sanoa että aina ei ole meillä aikaa siivota muiden jälkiä, varsinkaan pikku possujen joilla on jokin suuri tarve heittää ketsuppia ja masteita pitkin pöytää. Syökö he kotonakin niin että spagetti kastikkeet on pöydällä eikä lautasella? Mietin välillä mitä valittajat mahtaa miettiä kun näkee että jono on ovelle asti ja haluavat että se yksi kassatyöntekijä tulee pyyhkimään pöydät ja viemään roskat roskiin... mikäs siinä, mennään pyyhkimään pöydät eikä myydä ollenkaan? Ja kukaan ei palkkaa työntekijöitä lisää siksi että olis joku joka pyyhkis pöydät! Tässä taloustilanteessa missä ollaan ni pidetään työntekijöiden määrä minimissä. Tai hei jos tää Tuija hakis töihin vaik mäkkäriin ni tietäs asioista enemmän.

   Lainaa

  80. Yli öpisto horhö 24.9.2013 22:04
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Voi hyvä helevetti sentään. MIKSI

   Lainaa

  81. Tulos: -19 (35 ääntä)
   BF2A: Muuten hyvä, mutta työnantaja ei tosiaankaan palkkaa lisää työvoimaa tälläisten juttujen takia. Tahtia vain kiristetään. Ja pöydät pyritään pyyhkimään jokaisen asiakkaan jälkeen, kiireessä se aina ei ole välttämättä mahdollista, mutta sille koitetaan järkätä aikaa.
   Ehkä työnantajasi järjestää lisää työvoimaa siinä vaiheessa, kun puoti suljetaan terveysriskien vuoksi. Asiakas todella maksaa vain ruuasta, eikä mikään laki tai sopimus velvoita häntä vielä siivoamaan jälkiäänkin. Me suomalaiset vain olemme liian kilttejä ja annamme kapitalistin riistää sekä työvoimaa että asiakasta; äänestäkää jaloillanne ja välttäkään roskaruokapaikkoja ja muita, joissa satsataan siihen, että asiakas vuokraa vain jakkaran syömistään varten ja tekee kaiken muun itse.

   Lainaa

  82. Tulos: -31 (41 ääntä)
   Itse äänestän tälläisissä paikoissa jaloillani. Jos palvelu on ollut hyvä ja ruoka sitä mitä on tilattu, vien roskat pois. Jos palvelu on ollut paskaa tai tuote väärä tai vastaavaa, saakoot jäädä pöytään. Ja voin vain sanoa että todella usein jäävät pöytään....

   Lainaa

  83. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Mä olen tottunut toimimaan niin, että jos konsepti ei miellytä, äänestän jaloillani, eli yksinkertaisesti suosin niitä minua enemmän miellyttäviä konsepteja enkä yritä muuttaa muita. Suosittelen samaa Tuijalle. :)

   Lainaa

  84. Tulos: -31 (41 ääntä)
   Jos hinta on järjetön, en vie roskiani. Jos hinta on hyvä, mutta palvelu surkeaa, en myöskään vie roskiani. Kerran olen jopa kirjoittanut servettiin viestin: "Edes yksi pieni hymy olisi ollut kiva. Kiitos." Koska uskon ja toivon, että tällaisten firnojen henkilökunta haluaa ja osaa ottaa palautteen vastaan. Aina kun palvelu on erityisen hyvää, vien roskani ja yleensä myös pyyhin pöytäni ja vaikka murut lattialtakin. Tuskin olen ainoa, joka näitä periaatteita käyttää. Ottakaa siis opiksi asiakaspalvelualalle hakeutuneet. Se yksi pieni hymy tai kohtelias kysymys ei ole teiltä mistään pois...

   Lainaa

  85. Tulos: +24 (32 ääntä)
   What: Minä tahtoisin kysyä näin myös asiakaspalvelutyöntekijänä lapsiperheiltä, että miksi niitä roskia ei viedä roskiin ja astioita astianpalautuspisteeseen? Ainakin kokemuksesta huomannut, että suurin osa lapsiperheistä ei siivoa jälkiään. Luulisihan sitä, että lapsille halutaan näyttää hyvää esimerkkiä, mutta eipä näköjään..
   Jeps, ja lapsiperheet ovat ne, jotka jonottavat kiltisti jonossa ja vasta sitten tiskille tultua vanhemmat käyvät kysymään lapsiltaan, että mitähän kultanuppuset haluaisivat syödä? Sitä sitten koko jono odottaa jännityksellä, että minkä lelun haluavat, millä juomalla ja mitä allergioita on. MIKSEIVÄT lapsiperheet (tai muutkaan) ymmärrä kysyä/miettiä näitä jonottaessaan niin saisivat tilattua heti tiskillä eivätkä miettisi puolta päivää mikä lapsille kelpaa? Oikeasti, mikä siinä voi olla niin jumalattoman vaikeaa? Tässä yksi syistä miksi käytän autokaistaa..

   Lainaa

  86. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Magu: Ehkä työnantajasi järjestää lisää työvoimaa siinä vaiheessa, kun puoti suljetaan terveysriskien vuoksi. Asiakas todella maksaa vain ruuasta, eikä mikään laki tai sopimus velvoita häntä vielä siivoamaan jälkiäänkin. Me suomalaiset vain olemme liian kilttejä ja annamme kapitalistin riistää sekä työvoimaa että asiakasta; äänestäkää jaloillanne ja välttäkään roskaruokapaikkoja ja muita, joissa satsataan siihen, että asiakas vuokraa vain jakkaran syömistään varten ja tekee kaiken muun itse.
   Öö, oletko kuullut aiheesta käytöstavat? Mitä olen pikaruokapaikoissa käynyt niin kiire siellä on aika kova ja jos asiakkaana jätät ruokajämäsi pöydälle niin siitä saa kärsiä seuraava asiakas, koska yleensä kiireltään eivät työntekijät yksinkertaisesti ehdi korjaamaan pöytiä välissä. Itse asiakkaana vältän pöytiä mihin (hölmöt) toiset asiakkaat ovat jättäneet ruokailujätteensä, kun eivät laiskuuttaan ole viitsineet roskiin viedä, joten jos et ruokiasi roskiin vie niin ei siitä kärsi ruokailupaikka vaan muut asiakkaat. Pikaruokapaikat eivät ole gourmet-ravintoloita.

   Lainaa

  87. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Janna: Tuija on täysin oikeassa. Ja jos vielä joku rutisee, että siivoaminen ei kuulu pikaruokalan hintaan, voi miettiä uudelleen: hampurilaisateriaan (esim. Hesellä) saa helposti uppoamaan 8-10e , mikä on sama lounashinta monessa oikeassa ravintolassa! Esim. Irlannissa Mäkissä ei tartte siivota vaan siellä nimenomaan työntekijät tekevät sen. Tuija ei ole muuten yksin ajatustensa kanssa. Tiedän monta, jotka toimivat samoin. OK. “Yhteisiä pelisääntöjä” pitää noudattaa ja pitää toimia sääntöjen mukaan, mutta toisaalta palvelualalla asiakkailla pitäisi olla valtaa vaikuttaa näihin sääntöihin. Vaadimme lisää työntekijöitä ja samalla saamme parempaa palvelua ja enemmän työpaikkoja.
   Ja mitä se 30sekuntia elämästäsi on pois, jos sen verran kunnioittaisit muitakin kuin vain itseäsi viedessäsi ne roskat roskikseen? En ymmärrä tuota asennetta. Ei se, että me muut viedään roskamme pois tarkoita sitä, että anteeksipyytelisimme olemassa oloamme tai muutenkaa väheksyisimme itseämme vaan kunnioitamme edes sen verran näitä pikaruokaloiden työntekijöitä, että korjaamme roskamme pois, koska se ei omaa elämäämme vaikeuta millään lailla ja ajattele -joillekin tuo jopa hyvän mielen tehdä palvelus jollekin toiselle.

   Lainaa

  88. Tulos: -6 (28 ääntä)
   joojoo: Jos sä sanot enään mä vedän sua nenään. Kiitos.
   Voi anteeksi kauheasti jos nyt noin paljon aiheutti sulla päässä ongelmia kun kirjoitin enään. Ja tiedoksi, kirjoitan sen jatkossakin enään. Niinkuin joku fiksu tuolla sanoikin, että se on monilla murteesta, ja ko. fiksu ihminen on täysin oikeassa! Kirjoitan monet sanat "väärin" aivan tietoisesti, koska se murre. Ja olen oppinut sanomaan jotkut sanat jotenkin, jolloin myös kirjoitan ne niin. Ja äidinkielestä koulussa aina saanut loistavat arvosanat ;) Mutta toivottavasti sinun mieltäsi ei enään paina se, että käytin enään sanaa. :)

   Lainaa

  89. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Eikös niitä poliiseja ole nyt vähennetty? Mitähän Tuija tähän neuvoisi?

   Lainaa

  90. Tulos: +17 (27 ääntä)
   miv: Maksetaanko mäkkärin työntekijöille palkka jokaisen erillisen tehdyn työtehtävän mukaan? Minä kyllä luulen, että palkka tulee työajan perusteella, joten tunnin palkka on ihan sama riippumatta siitä, meneekö se tunti ranskalaisia paistaessa vai pöytiä siivotessa. Ei siihen kerrosaterian tai bigmac-aterian hintaan tarvitse laittaa kuin 2 euroa lisää, niin voi syödä lounaan siistissä ravintolassa, jossa ruoka tuodaan pöytään ja tarjoilijat siivoavat pöydän. Ei minua noissa hampurilaispaikoissa (Hese ja Mäkkäri) roskien poisvienti haittaa, mutta se lähes ainainen epäsiisteys häiritsee. Usein joka ikinen pinta on kauheassa rasvan ja muun möhnän peitossa, pöytä, tuolit, lattia, jopa seinät.
   Arvaa mitä. Kaikki on möhnän peitossa, koska asiakkaat sotkevat. Ne tarjottimet tulevat aterian mukana myös siksi, että niiden päällä voi syödä siististi ja paikkoja sotkematta. Jos teitä on kaksi ja vain yksi tarjotin, toinen voi asettaa sapuskansa servetin päälle ja siten syödä siististi ja sotkematta! Mistäkö tiedän? Koska en ole koskaan itse aiheuttanut sotkua, vaikka elämäni aikana aika monta kertaa olen Mäkissä ehtinyt syödäkin. Ihanko oikeasti ihmisille pitää kertoa ja opettaa tällaisia asioita? Et itse pystynyt päätellä?

   Lainaa

  91. Tulos: +23 (27 ääntä)
   joopajoo: Jos hinta on järjetön, en vie roskiani. Jos hinta on hyvä, mutta palvelu surkeaa, en myöskään vie roskiani. Kerran olen jopa kirjoittanut servettiin viestin: “Edes yksi pieni hymy olisi ollut kiva. Kiitos.” Koska uskon ja toivon, että tällaisten firnojen henkilökunta haluaa ja osaa ottaa palautteen vastaan. Aina kun palvelu on erityisen hyvää, vien roskani ja yleensä myös pyyhin pöytäni ja vaikka murut lattialtakin. Tuskin olen ainoa, joka näitä periaatteita käyttää. Ottakaa siis opiksi asiakaspalvelualalle hakeutuneet. Se yksi pieni hymy tai kohtelias kysymys ei ole teiltä mistään pois…
   Paitsi kun sinun lisäksesi on olemassa vielä niitä urpoja, jotka vain silkkaa vittumaisuuttaan tai laiskuuttaan eivät korjaa roskiaan. Viestisi ei silloin mene kovin tehokaasti perille, kun työntekijät olettavat sinun olevan vain yksi idiootti lisää, mikä toki oletkin, jos et saa suutasi auki halutessasi antaa palautetta. Ja jos et uskalla mennä kertomaan mielipidettäsi face-to-face, niin sitten siellä on sitä varten ne palautelaput. Ja jestas, jopa netin kautta voi nykyään laittaa palautetta, ainakin tuollaiselle isolle ketjulle. Muistaa vain mainita toimipisteen ja ehkä jopa käyntiajankohdan. Kommunikoimalla ne asiat saadaan hoitumaan, ei hiljaisella mielenosoittamisella, jonka syy ei koskaan edes henkilökunnalle selviä.

   Lainaa

  92. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Voi tsiisus... täytyy sanoa, että aika pönttöä tollanen mielenosoituskin "jätän pöydän siivoamatta, jos ruoka on pahaa". Haloo! Mitä te odotatte joltain mäkkärin purilaiselta?? Syökää muonanne muualla. Ei voi olla noin raskasta viedä jotain tarjotinta ja antaa ihan suoraa palautetta ilman tollasta älytöntä kieroilua. Jos on eroja jossain hiton majoneesin annostelussa, palautetta työntekijöille, niin voivat ehkä jopa tehdä asialle jotain. Jos asenne on tuo, "ettei ne kuitenkaan mitään tee asialle" no oivoi. Se voi olla totta tai sitten ei, mutta sitähän me ei nyt saada tietää, kun te pällit vaan sikailette ja jätätte ällöttävät roskanne kaikkien ihmeteltäviksi. Velvollisuus tai ei, hyvät tavat kaunistavat. Pikkusen osui nyt hermoon :)

   Lainaa

  93. Tulos: -15 (19 ääntä)
   Irvikissa: Ja jestas, jopa netin kautta voi nykyään laittaa palautetta, ainakin tuollaiselle isolle ketjulle. Muistaa vain mainita toimipisteen ja ehkä jopa käyntiajankohdan.
   Jaa'a. No eihän ne vastaa palautteisiin vaikka olisi vastausta pyytänyt. Itse kirjoittelin toiseen isoon ketjuun palautetta kun olin odotellut salaattiani viikko sitten tiistaina 20min... Pikaruokaravintolassa. Yhtä salaattia (lopulta se tuli 25min siitä kun olin tilaukseni jättänyt ja istunut pöytään). Osasin tarkasti kertoa kellonajankin koska istuin siellä. Ei vastausta, ei mitään. Toki kun ruoka vihdoin tuli pöytään mainitsin asiasta. Tyttönen häkeltyi, käänsi selkänsä ja mumisi jotain naama lattiaa kohden.

   Lainaa

  94. Tulos: -8 (24 ääntä)
   Mites moni tuo baarissa tyhjät lasit tiskille samalla kun hakee uudet kaljat? Vaikka menisi ihan samalla reissulla, niin eipä juuri kukaan, melkein tunnistaa itse baarityöntekijäksi jos näin tekee. Eikä yhtään ylimääräistä metriä tarvi asiakkaan kävellä jos näin toimii ja oma pöytä pysyy siistimpänä mikäli baarityöntekijöillä hässäkkä ja näkee että eivät ehdi käydä laseja siivoamassa. Pointtina vaan, että nämä porukan tuulettamat "käytöstavat" eivät ylety kaikkiin tilanteisiin - tai ehkä nämä tulevaisuuden toivot eivät käy baareissa...?

   Lainaa

  95. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Joo-o, näemmä tämäkin on näitä vapaan kasvatuksen tuloksia. Itse kyllä ihan automaattisesti olen vieny roskat pois mäkkärissä, vaikka syönkin kyllä pipo tai lippis päässä. Ei se voi olla niin vaikeaa.

   Lainaa

  96. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Tätä se nykyaika on. Kaiken pitäis olla lähes ilmaista ja täyden 10-pisteen palvelun sisältyä hintaan. Suurin osa kuluttajista on nykyään jo niin sitä luokkaa, että saisi viskata elämään pari vuotta pula-ajan kaltaisissa olosuhteissa. Aivan käsittämättömiksi menee jo osa ajatuksenjuoksuista, kun tämäkin. Sama kun silloin sunnuntai-aukiolojen tappeluaikaan, kun osa niin luuli tämän lisäävän työllisyyttä. No eipä lisääntynyt ja joidenkin piti hintojakin nostaa, jotta sai tuplapalkkaisen työpäivän kulut katetuksi. Tämäkin oli totta kai riistoa niidenkin mielestä, jotka olivat tätä aukioloa kannattaneet. Eli ilmaiseksiko nämä luulivat työntekijöiden sunnuntaisin työskentelevän? Kyllä Tuijakin lähettäisi todella tulikivenkatkuista palautetta, mikäli ko. Mäkkäriravintoloitsija nyt ottaisi neuvosta vaariin ja palkkaisi lisähenkilökuntaa, kattaen näiden palkkakustannukset nostamalla hintoja.

   Lainaa

  97. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Minä vaan: Semmonen huomautus tuosta plokkarista pikaruokalassa (kun itsekin alalla töitä tehnyt) että heti kun joku menee hetkeksikin sieltä kassatiskin takaa siistimään salia (pyyhkimään pöytiä, tyhjentämään rodeja tai moppamaan lattiaa) niin jo alkaa asiakkaat jonossa valittaa että “miks toi ei voi ottaa ylimäärästä kassaa kun on jonoakin?!?!” Ja tämä valitusvirsi kuuluu siitäkin huolimatta että se ruokasali on välillä ihan oikeasti täysin pommin jäljiltä…
   Ja jos sitten noudattaa asiakkaiden "neuvoa" ja menee ottamaan toisen kassan, niin huudetaan että miksi sali on niin törkyinen ja pöydät siivoamatta.

   Lainaa

  98. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Janna: Tuija on täysin oikeassa. Ja jos vielä joku rutisee, että siivoaminen ei kuulu pikaruokalan hintaan, voi miettiä uudelleen: hampurilaisateriaan (esim. Hesellä) saa helposti uppoamaan 8-10e , mikä on sama lounashinta monessa oikeassa ravintolassa! Esim. Irlannissa Mäkissä ei tartte siivota vaan siellä nimenomaan työntekijät tekevät sen. Tuija ei ole muuten yksin ajatustensa kanssa. Tiedän monta, jotka toimivat samoin. OK. “Yhteisiä pelisääntöjä” pitää noudattaa ja pitää toimia sääntöjen mukaan, mutta toisaalta palvelualalla asiakkailla pitäisi olla valtaa vaikuttaa näihin sääntöihin. Vaadimme lisää työntekijöitä ja samalla saamme parempaa palvelua ja enemmän työpaikkoja.
   Ihmettelen myös paljon tätä ajatuksen juoksua: "noku siellä ja sielläkään ei tartte siivota..." Tiedätkö, osassa maista saa myös esim. hakata naisia niin paljon kuin sielu sietää. Tarkoittaako tämä sinusta sitä, että siksi meillä koto-Suomessakin voi vetää kadulla eukkoa pleksiin jos siltä tuntuu, kun muuallakin saa? Eri maiden jutut ovat eri maiden juttuja. Et sinä voi täällä Suomessa alkaa vaatimaan jotain vain siksi, kun "tuolla toisessakin maassa toimitaan niin". Ja jos hinnat ovat kuin "oikeassa" ravintolassa, niin mikset sitten ajattelisi lompakkoasi ja verisuoniasi ja menisi syömään sen terveellisemmän (ja ravitsevamman) aterian. Ei sinne mäkkäriin kukaan pakota syömään.

   Lainaa

  99. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Ihmisiltä tuntuu olevan reklamoinnin taito hukassa. Meillä käy usein niin, että kun soittelemme maksamattomien laskujen perään, niin asiakas kertoo vihaisena, että tuote ei toiminut. Hän on siis viikkokaupalla kärvistellyt toimimattoman tuotteen kanssa ja manannut sitä kaikille kavereilleen, mutta hänelle ei ole tullut mieleenkään soittaa ja pyytää tuotteen vaihtamista uuteen tai korjaamista.

   Lainaa

  100. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Mikä ihme siinä on, että täytyy urputtaa asioiden olevan jossain Huitsin Nevadassa ja Vinku-Intiassa niiiiiiiiiiin paljon paremmin kuin täällä? Eri valtiot eroavat toisistaan työllisyysasteen, väkiluvun, hintatason ja monenmonituisen seikan suhteen, tiesittekö? Jos kaipaa tilanteeseen muutosta niin asiaa kannattaa viedä eteenpäin muuallakin kuin Feissarimokissa tai osoittamalla mieltään pikkukaupungin Hesellä.

   Lainaa

  101. Tulos: +19 (19 ääntä)
   joneksi: Mites moni tuo baarissa tyhjät lasit tiskille samalla kun hakee uudet kaljat? Vaikka menisi ihan samalla reissulla, niin eipä juuri kukaan, melkein tunnistaa itse baarityöntekijäksi jos näin tekee. Eikä yhtään ylimääräistä metriä tarvi asiakkaan kävellä jos näin toimii ja oma pöytä pysyy siistimpänä mikäli baarityöntekijöillä hässäkkä ja näkee että eivät ehdi käydä laseja siivoamassa. Pointtina vaan, että nämä porukan tuulettamat “käytöstavat” eivät ylety kaikkiin tilanteisiin – tai ehkä nämä tulevaisuuden toivot eivät käy baareissa…?
   No baarissa juomissa onkin sitten varmaan sen verran enempi katetta, että voidaan maksaa blokkarin palkka...

   Lainaa

  102. Tulos: -26 (32 ääntä)
   Juur noin Tuija, tuo on oikein :) Ihme aivopestyä sakkia täälläkin...Sen lisäksi että roskat muka pitäisi itse viedä roskiin, niin paikallisessa on hakulaitteet jotka ilmoittavat koska odotettava annos on noudettavissa (tää on just taas sitä henkilöstön vähennys keino) ...seuraavaksi varmaan saa pihvitkin paistaa itse

   Lainaa

  103. Tulos: -23 (29 ääntä)
   Vaikka vienkin aina mäkkärissä roskat roskikseen niin olen sitä mieltä että ravintoloissa, onse sitten vaikka pikaravintola niin henkilökunta huolehtii ravintolansa siisteydestä kaikin osa-aluein, ei asiakas. eikä tarjottimen jättäminen ole mielestäni epäkohteliasta jättää pöydälle. ja tosiaan ei työntekijä saa tollain tulla tollain lähestulkoon pakottamalla pyytään viemään roskat roskikseen, tuolla asiakkaan ahdisteluun kuluneella ajalla se työntekijä olisi varmasti kerennyt siivoamaan ainakin puolet mäkkärin pöydistä.

   Lainaa

  104. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Kipsu__: Mene keskenäs, jos oot kerta niin helvetin rikas…. Sitäpaitsi, jos haluaa roskaruokaa, niin silloin suuntana on juurikin mäkkäri, hese jne. eikä mikään 5 tähden ravintola…
   puhuit ittes pussiin. köyhällä ei oo vara ostaa halpaa, ja sillon ku rahat on lopussa, ei todellakaan mennä minnekkään kuppaseen mäkkiin, vaan ostetaan sillä KUNNON ruokaa. ostat mäkistä kolmella eurolla hamppareita. okei ne riittää sulla yheks päiväks, muttaku muinaki päivinä pitäis syyä. kolmella eurolla saat kaupasta jo aika paljon enemmän ja parempaa.

   Lainaa

  105. Tulos: +3 (17 ääntä)
   sitäpaitsi mäkissä ja hesessä on paskaa ruokaa.

   Lainaa

  106. Arthur Brown 25.9.2013 20:42
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kuuluuko Tuija Kokoomusnuoriin? Suht saman suuntaista tekstiä näet.

   Lainaa

  107. Tulos: -22 (30 ääntä)
   Joka ruokapaikka myy PALVELUA, johon kuuluu myös astioiden keräys. Se on vaan suomalaisten tunnevammaisten ja perushäpeevien ihmisten keksintö että pitäs raflassa ku raflassa roskasa kerätä prkl. En huoltoasemallakaa kahvikuppia vie niihin kärreihin koska itse maksan siitä palvelusta.

   Lainaa

  108. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Lahdessa, Launeen Mäkkärissä on ruokalista tiskillä. Tai siis vain yhden kassan kohdalla. Se nojaa seinään ja on pikkuisen A4:sta isompi. Kassojen yläpuolella on mainoksissa vain kuukauden tarjoukset, eli pari hampurilaista. Jos et halua niitä, etkä osaa Mäkkärin ruokalistaa ulkoa, joudut odottamaan, että pääset kassalle lukemaan, mitä sieltä saa. Tokihan aikuinen ihminen nyt tietää jo vuosien varrelta Mcfeastit, Big Macit yms. mutta jospa sitä joskus haluaisi nähdä sen listan vaikka jo jonottaessa? Kun minä olin nuori 90-luvulla, niin Carrols'seissa oli selkeät listat kassojen yläpuolella..niinkuin muistaakseni oli Mäkkäreissäkin vielä muutama vuosia sitten. Meillä ei olla enää pikulapsiperhe-vaiheessa, mutta veikkaanpa, että ne lapsiperheet miettivät tilausta vasta tiskillä juuri siksi, että sitä ei jonotellessa ole mahdollista miettiä?

   Lainaa

  109. Tulos: +25 (25 ääntä)
   ablo: Joka ruokapaikka myy PALVELUA, johon kuuluu myös astioiden keräys. Se on vaan suomalaisten tunnevammaisten ja perushäpeevien ihmisten keksintö että pitäs raflassa ku raflassa roskasa kerätä prkl. En huoltoasemallakaa kahvikuppia vie niihin kärreihin koska itse maksan siitä palvelusta.
   Me joiden työhön kuuluu astioiden vienti saadaankin ehkä pikkasen enemmän palkkaa kuin jotkut mäkkärin työläiset ja meitä on myös keittiössä enemmän koko ajan. Jos jätät astiat pöytään paikassa jossa on polkuhinta, koska se on valtaosin tisepalvelua, toivon syvästi että myös muistat tipata, kuten ulkomaalaiset.

   Lainaa

  110. ex-siivooja 25.9.2013 23:02
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   minya: Juuri tuollaiset ihmiset aiheuttaa raivoa, ihan siivoojanakin ärsyttää ihmiset joiden asenne on “kyllä siivooja hoitaa”, voisi kuvitella että ihan oman viihtyvyyden kannalta siivottaisiin se litra kahvia lattialta, mutta ei… Pikaruokalahommissa moinen aiheuttaa vaan ylimääräistä työtä muutenkin kovaan tahtiin ja matalapalkkaiseen työhön. On se hyvä kun ihmisillä toimii järki (Y)
   Jep, itekki joskus ennen aattelin et jos joku siivooja oli valittanu sotkusta esim. koulussa, ihmettelin mitä se valittaa ku siivoominen on sen työtä. No oon nyt itekki ollu siivoojana ja huomannu että yhen siivoojan vastuulla saattaa olla ihan tajuttoman paljon siivottavaa ja saa koko ajan paiskia töitä niska limassa että ehtii hoitaa ees ne hommat jotka on ihan pakko hoitaa joka päivä. Siis ilman että pitää ees yhtään taukoja. Niin kyllä harmittaa, jos joutuu jäädä ylitöihin siks, että joku on tahallaan sotkenu eikä siivonnu aiheuttamaansa sotkua, koska "siivoojallehan se homma kuuluu". Ja itelläki oli siivojana sitä hommaa niin tajuttomasti, et mun mielestä mulla ois pitäny olla työkaveri tekemässä niitä hommia apuna, eli siis mun mielestä mulla teetettiin kahden ihmisen työt ja se oli todella rankkaa ja siks lopetinkin, kun ei musta vaan ollu siihen. Että eipä niitä lisätyöntekijöitä noin vaan oteta, vaan tosiaan just vaan odotetaan olemassa olevien työntekijöiden venyvän kaikkeen.

   Lainaa

  111. ex-siivooja 25.9.2013 23:09
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Kimika: Itseasiassa, vessaharjan käyttö kuuluu vessaetikettiin. Sen takia se siellä yleisissä vessoissa yleensä on. Tällaista valkoroskaa (kuin Tuija) Suomessa asuu ja palveluista saa päättää, ei ihme että täällä on moni asia päin hittoja.
   Aijaa. Oon ollu siivoojana ja siivonnu siis myös vessoja ja uskoin kyllä että ne vessaharjat oli siellä mua varten, eikä sitä varten, että asiakkaat siivoaa itse vessan.

   Lainaa

  112. ex-siivooja 25.9.2013 23:18
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Valoja: Tuija, psst, Mäkkärin – ja muidenkin yleisten paikkojen – vessoissa on vessaharjat!
   Ne on edelleenkin niitä siivoojia varten. :) Kaikissa vessoissa ei ees aina oo ja sillon jouduin käyttää jotain muuta harjaa ja pyysin esimiestä järkkäämään siihenkin vessaan oman harjan. Siivouskärryssä on niin paljon kaikkia muita siivousvälineitä, että olisi haastavaa löytää oma paikka sille vessaharjalle ja sille "kupille" mihin se laitetaan. Kun ei sen nyt voi antaa koskeakaan muihin siivousvälineisiin. Tai en tiiä vaikka joissain siivousfirmoissa oiskin omat vessaharjat aina mukana siivouskärryssä, mut me järkättiin joka vessaan omat harjat ja ne pysy siellä. Toki vessassa kävijätkin niitä saa käyttää jos haluaa, mutta en oo ikinä kuullu että sitä mitenkään odotettais. vessojen pesu (kunhan ei ollu tarpeet pitkin lattioita ja seiniä) oli yks helpoimmista hommista siivoojana ollessa.

   Lainaa

  113. ex-siivooja 25.9.2013 23:29
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Nore: Jeps, ja lapsiperheet ovat ne, jotka jonottavat kiltisti jonossa ja vasta sitten tiskille tultua vanhemmat käyvät kysymään lapsiltaan, että mitähän kultanuppuset haluaisivat syödä? Sitä sitten koko jono odottaa jännityksellä, että minkä lelun haluavat, millä juomalla ja mitä allergioita on. MIKSEIVÄT lapsiperheet (tai muutkaan) ymmärrä kysyä/miettiä näitä jonottaessaan niin saisivat tilattua heti tiskillä eivätkä miettisi puolta päivää mikä lapsille kelpaa? Oikeasti, mikä siinä voi olla niin jumalattoman vaikeaa? Tässä yksi syistä miksi käytän autokaistaa..
   Eiköhän ne allergiat oo tiedossa jo kauan ennen kassaa. Sille ei nyt mitään voi jos on allerginen. Kurjempaa se sille allergiselle on, kun ei saa syödä kaikkea mitä muut, tai pahimmassa tapauksessa melkein mitään. T: äiti, jonka lapsella on kymmenen eri ruoka-aineallergiaa mm. vakava kananmuna, maito (myös laktoositon) ja peruna-allergia.

   Lainaa

  114. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Irvikissa: Arvaa mitä. Kaikki on möhnän peitossa, koska asiakkaat sotkevat. Ne tarjottimet tulevat aterian mukana myös siksi, että niiden päällä voi syödä siististi ja paikkoja sotkematta. Jos teitä on kaksi ja vain yksi tarjotin, toinen voi asettaa sapuskansa servetin päälle ja siten syödä siististi ja sotkematta! Mistäkö tiedän? Koska en ole koskaan itse aiheuttanut sotkua, vaikka elämäni aikana aika monta kertaa olen Mäkissä ehtinyt syödäkin. Ihanko oikeasti ihmisille pitää kertoa ja opettaa tällaisia asioita? Et itse pystynyt päätellä?
   Kyllä kaikki tietävät, että asiakkaat ne paikat sotkevat, älä nyt siitä hermostu. Mutta ei minkään ravintolan siisteys perustu siihen, että asiakkaat eivät koskaan sotke (kyllä sinäkin niitä sotket). Vähän paremmissa (2 euroa/lounas) ravintoloissa asiakkaiden jälkiä vain siivotaan paremmin. Tietysti Hesellä ja Mäkkärillä käy paljon lapsiperheitä, jotka sotkevat enemmän kuin aikuiset. Mutta ei tuo monien pikaruokapaikkojen siivottomuus ei ole minulle mikään ongelma, en vain käy yhtä kertaa useammin täysin siivottomissa paikoissa. Pikaruokapaikkojen omistajien kenties kannattaisi miettiä, saisiko asiakaskuntaa laajennettua siistimmällä ympäristöllä. Mutta tuskin niitä omistajia täällä on näitä kommentteja lukemassa.

   Lainaa

  115. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Siivoaakohan tuo edes kotonaan? "Mä maksan vuokraa nii ei mun tarvii tääl siivota. Vuokranantajan kuuluu maksaa tänne siivous." Ihme meininkiä

   Lainaa

  116. Tulos: +20 (20 ääntä)
   ex-siivooja: Aijaa. Oon ollu siivoojana ja siivonnu siis myös vessoja ja uskoin kyllä että ne vessaharjat oli siellä mua varten, eikä sitä varten, että asiakkaat siivoaa itse vessan.
   Kyllä niin tarjottimen poisvienti kuin vessaharjan käyttö tapahtuu edellisen asiakkaan toimesta, jotta seuraavalla asiakkaalla olisi yhtä siisti ja mukava ruoka- tai vessakokemus. Jos ravintolan salissa on paikka astioille, ne kuuluu paikan käytännön mukaan sinne viedä. Ja jos kopissa on vessaharja, niin kyllä ne roiskejäljet sieltä kuuluu putsata. Vai onko lainaamani siivooja ja hänen alapuolellansa komppaava kaveri 24h valmiudessa odottamassa, että koska joltain asiakkaalta on päässyt varpusparvi. Tää vaan on niin käsittämätöntä, että tällaisista itsestäänselvistä asioita pitää käydä vääntöä. Voi luoja!

   Lainaa

  117. Tulos: +19 (19 ääntä)
   jr: Niin, yleensä ravintolassa on henkilökunta sitä varten että siivoaa pöydät. Mäkkärissä maksat törkeää ylihintaa, 4 e pienehköstä BigMacistä, joten ei paljon huvita sen päälle vielä korjata pöytää.
   Ja rossosta saat vastaavan burgerin 20 eurolla.

   Lainaa

  118. Rappion Apostoli 26.9.2013 8:08
   Tulos: -26 (38 ääntä)
   Olenko ainoa, kenen mielestä Tuijalla on pointti tossa? Sitä vartenhan se henkilökunta siellä on, että se tekee työnsä. Suomalaiset ovat niin lampaita, että menisivät varmaan nurisematta tiskaamaankin käyttämänsä astiat ruokailun jälkeen, jos niin pyydettäisiin. Kun mietitään ns. ulkona syömisen kalleutta tai kahvikupposen korkeaa hintaa, niin sitä perustellaan sillä, että tuotteen lisäksi maksetaan myös palvelusta. Niin mistä palvelusta, jos kerran itse pitää pöytänsäkin korjata?

   Lainaa

  119. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Rappion Apostoli: Olenko ainoa, kenen mielestä Tuijalla on pointti tossa? Sitä vartenhan se henkilökunta siellä on, että se tekee työnsä. Suomalaiset ovat niin lampaita, että menisivät varmaan nurisematta tiskaamaankin käyttämänsä astiat ruokailun jälkeen, jos niin pyydettäisiin. Kun mietitään ns. ulkona syömisen kalleutta tai kahvikupposen korkeaa hintaa, niin sitä perustellaan sillä, että tuotteen lisäksi maksetaan myös palvelusta. Niin mistä palvelusta, jos kerran itse pitää pöytänsäkin korjata?
   Pikaruokaloissa tuo on yksi tapa pitää hinnat alhaalla, konseptiin kun kuuluu se, että asiakas hakee safkansa kassalta ja vie ne myös itse jättöpaikalle. Eri asia on sitten ne sellaiset safkalat, joissa ruoka tuodaan pöytään, mutta silloin palvelu kuuluu hintaan. Varmaan jätätte jossain työpaikan kanttiineissa, yliopisto- ja kouluruokaloissa tarjottimet aterimineen pöytiin "koska se on niin, bääbää, lammasmaista"? Minulle on opetettu sellainen universaali toimintatapa, että mikäli itse viet syötäväsi/juotavasi pöytään, kuuluu ne itse myös kerätä palautuspisteelle - jos taasen ne tuodaan kokonaisuudessaan pöytään tarjoilija myös kerää ne ruokailun jälkeen.

   Lainaa

  120. Tulos: +13 (17 ääntä)
   pöllö: Ja mä teen silleen, et kun käyn ravintolassa ja jos tarjoilu on huonoa, ruoka huonoa tai ylihintaista niin kun käyn kusella niin tähtään ohi. Saapahan suoraa feedbäkkiä
   Mahdatkohan älytä, että sen vessan käy siivoomassa siivooja, jolla on jo valmiiksi kiire ja kaikenmaailman idioottien milloin mitkäkin jäljet siivottavana. Hänellä ei ole mitään valtaa ruoan laatuun, hintaan tai tarjoiluun. Ottakaa ihmiset ihan oikeasti se järki käteen mielellään vaikka samantien.

   Lainaa

  121. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Suomessa ei ole yhtään itsepalveluravintolaa. Kaikkien ravintoloiden velvollisuuteen kuuluu kerätä asiakkaiden roskat, ihan lain mukaankin, ei sitä saa vaatia asiakkaalta. Ikeassa on nätisti kirjoitettu, että voi pitää ruuan hinnankin alhaisena kunhan asiakkaat vie roskat ja astiat omille paikoilleen.

   Lainaa

  122. Tulos: -11 (17 ääntä)
   En Tuijaa komppaa, mutta aivan ihme jannaaja tuo myyjäkin. Jos (luupää) asiakas ei meinaa jälkiään siivota niin kuvitteliko myyjä että käskyttämällä niinkö armeijassa asia menee läpi? Samalla vaivalla olis toivottanu hyvää päivän jatkoa ja napannut ne roskat pois, nyt löi ihan turhaan päätänsä mäntyyn - ja sai (luupää) asiakkaan tuntemaan että tämä voitti.

   Lainaa

  123. Tulos: -18 (28 ääntä)
   Juuri näin. Itse toimin aivan samalla tavalla, maksan ruoasta, en siitä että pääsen siivoamaan. Voin siivota, jos annos on esim. 20% halvempi.

   Lainaa

  124. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Jos haluaa antaa palautetta, niin miksei marssi kassalle sanomaan? Tai jos ei uskalla, niin täytä anonyyminä palautelomaketta vaikka netissä? Sori, ei me voida tietää, oletko sä tarjottimen pöytään jättäjä näreissäsi jostain, ajatuksissasi, idiootti vai mikä.

   Lainaa

  125. Tulos: -9 (13 ääntä)
   Jallu: Pikaruokaloissa tuo on yksi tapa pitää hinnat alhaalla, konseptiin kun kuuluu se, että asiakas hakee safkansa kassalta ja vie ne myös itse jättöpaikalle. Eri asia on sitten ne sellaiset safkalat, joissa ruoka tuodaan pöytään, mutta silloin palvelu kuuluu hintaan. Varmaan jätätte jossain työpaikan kanttiineissa, yliopisto- jakouluruokaloissa tarjottimet aterimineen pöytiin “koska se on niin, bääbää, lammasmaista”? Minulle on opetettu sellainen universaali toimintatapa, että mikäli itse viet syötäväsi/juotavasi pöytään, kuuluu ne itse myös kerätä palautuspisteelle – jos taasen ne tuodaan kokonaisuudessaan pöytään tarjoilija myös kerää ne ruokailun jälkeen.
   Kaikissa kahviloissa, joissa minä olen käynyt tuodaan kahvit yms. itse tarjottimella pöytään ja odotetaan että ne pitäisi itse myös korjata. Silti suurin osa kahviloista on nykypäivänä aivan järjettömän hintaisia. Jos siis alhaiset hinnat perustuvat mielestänne vaan itsepalveluun ni ihmettelempä vaan miten jätätte kahvilat pois laskuista. Kyllä pikaruokaloiden alhaiset hinnat perustuu ruuan paskaan laatuun. Siis että ruoka ostetaan mahd. halvalla jostakin suurina määrinä pakkaseen, josta sulatetaan ja esim. pihvi sisältää kaikkea muuta kuin lihaa... Aion siis tästä eteen päinkin saadessani paskaa kohtelua kahvilassa, jossa maksan itseni kipeäksi jostain näivettyeestä yhden haukun kokoisesta leipäpalasta, jatkaa astioideni jättämistä pöytään, saadakseni edes jotain vastinetta rahoilleni, eli siis siivouksen puolestani. Mutta aina jos kaikki on kohdallaan mieleni on tyytyväinen ja siivoan omat sotkuni kiitollisuuden osoitukseksi.

   Lainaa

  126. Tulos: +10 (10 ääntä)
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Rikotun_ikkunan_ongelma

   Lainaa

  127. Tulos: -12 (18 ääntä)
   Te, jotka perustelette annoksen halpuutta sillä, että ihmiset siivoavat pöytänsä itse, kertokaapas miksi sitten mukaan otettu annos maksaa tasan yhtä paljon kuin paikan päällä syöty? Jos roskien poisvienti kuuluu konseptiin, siitä olisi myyjän hyvä mainita annosta myydessä taikka sitten vaikka olla ravintolan ovella kyltti jossa tätä menettelytapaa mainostetaan. Minusta on ihan reilua, että asiakas ei ala pöytiä siivoamaan, vaan se on työntekijöiden tehtävä.

   Lainaa

  128. Tulos: +12 (12 ääntä)
   ablo: Joka ruokapaikka myy PALVELUA, johon kuuluu myös astioiden keräys. Se on vaan suomalaisten tunnevammaisten ja perushäpeevien ihmisten keksintö että pitäs raflassa ku raflassa roskasa kerätä prkl. En huoltoasemallakaa kahvikuppia vie niihin kärreihin koska itse maksan siitä palvelusta.
   Hmm...Mistä sukka puristaa, kun ei omaa alkeellisimpiakaan käytöstapoja. Ehkä jokin narsismin tapainen persoonallisuushäiriö? Miksi olla tahallaan hankala, kun voi yhtä hyvin olla mukava. Ei ole keltään pois ja voi jopa piristää toisen päivää.

   Lainaa

  129. Tulos: +10 (10 ääntä)
   joopajoo: Kaikissa kahviloissa, joissa minä olen käynyt tuodaan kahvit yms. itse tarjottimella pöytään ja odotetaan että ne pitäisi itse myös korjata. Silti suurin osa kahviloista on nykypäivänä aivan järjettömän hintaisia. Jos siis alhaiset hinnat perustuvat mielestänne vaan itsepalveluun ni ihmettelempä vaan miten jätätte kahvilat pois laskuista. Kyllä pikaruokaloiden alhaiset hinnat perustuu ruuan paskaan laatuun. Siis että ruoka ostetaan mahd. halvalla jostakin suurina määrinä pakkaseen, josta sulatetaan ja esim. pihvi sisältää kaikkea muuta kuin lihaa… Aion siis tästä eteen päinkin saadessani paskaa kohtelua kahvilassa, jossa maksan itseni kipeäksi jostain näivettyeestä yhden haukun kokoisesta leipäpalasta, jatkaa astioideni jättämistä pöytään, saadakseni edes jotain vastinetta rahoilleni, eli siis siivouksen puolestani. Mutta aina jos kaikki on kohdallaan mieleni on tyytyväinen ja siivoan omat sotkuni kiitollisuuden osoitukseksi.
   Miksi sä sitten käyt niissä kahviloissa kerta paha mieli vaan tulee?

   Lainaa

  130. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Idiootit ei tajua, että mäkissä ja hesessä on siksi niin halpaa, että työntekijöiden palkkaan ei sisälly pöytien siivoaminen varsinaisesti. Vaikka sitä näiden urpojen takia pitää tehdäkkin. Jos on liian vaikeeta viedä oma tarjotin pois, niin suosittelen syömään kalliimmissa ravintoloissa.

   Lainaa

  131. Tulos: +12 (12 ääntä)
   minya: Juuri tuollaiset ihmiset aiheuttaa raivoa, ihan siivoojanakin ärsyttää ihmiset joiden asenne on “kyllä siivooja hoitaa”, voisi kuvitella että ihan oman viihtyvyyden kannalta siivottaisiin se litra kahvia lattialta, mutta ei… Pikaruokalahommissa moinen aiheuttaa vaan ylimääräistä työtä muutenkin kovaan tahtiin ja matalapalkkaiseen työhön. On se hyvä kun ihmisillä toimii järki (Y)
   Vähänkö muuten siivoushommissa vitutti kun ihmisten työpöydät oli ihan sekasia ja sikin sokin täynnä papereita. Mun tehtäviin kuuluu pyyhkiä pöytä. Usein siihen vielä lentää pöylyä kun pyyhin lamput. Ei ole kamalan helppo pyyhkiä paperien päältä pölyä pois. Eikä mun tehtäviin kuulu järjestellä papereita pöydällä, en saa edes koskea niihin.

   Lainaa

  132. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Alkuperäinen keskustelu PAMin FB-sivulla on muuten hitusen hauskempi kuin tämä tiivistetty versio. Olen hiukan hämmästynyt siitä, miten reilulla kädellä mokia muokataan.

   Lainaa

  133. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Mikähän ihmeen logiikka tolla naisella on? Ei se yrityksen vuosittainen palkkabudjetti muutu miksikään vaikka kaikki asiakkaat jättäis roskat pöytään. Työntekijöitä ei tollasen takia oteta lisää vuoroihin eikä varsinkaan listoille. Roskien pöytiin jättäminen nimenomaan vaan huonontaa sitä työllisyyttä (jos nyt näin tuijamaisen ekstriimisti ajatellaan) kun sitten työntekijöiden aika menee siihen että siivotaan niitä pöytiä seuraaville asiakkaille joka välissä, minkä takia palvelu hidastuu ja nopeutta (kuin myös siisteyttä) arvostavat asiakkaat häipyvät.

   Lainaa

  134. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Rappion Apostoli: Kun mietitään ns. ulkona syömisen kalleutta tai kahvikupposen korkeaa hintaa, niin sitä perustellaan sillä, että tuotteen lisäksi maksetaan myös palvelusta. Niin mistä palvelusta, jos kerran itse pitää pöytänsäkin korjata?
   Vilkaise pikaruoan hintaa, ja kunnon ravintolaruoan hintaa. Siitä palvelusta pikaruoan kohdalla NIMENOMAAN EI MAKSETA. Siksi se on halpaa. Enkä optimistina vain voi uskoa että kansa on nyt niin avutonta että ulkona on pakko syödä ja juoda kaikki kahvit myös. Jos ravintolassa käynti ei ole kiva kokemus josta maksaa mielellään, ja sensijaan aiheuttaa hinkua kusta lattioille ja muuten tärvellä minimipalkkaisten työntekijoiden muutenkin kurja päivä, niin jos vaikka opettelisitte laittamaan ruokaa?

   Lainaa

  135. Tulos: +1 (3 ääntä)
   "esim. pihvi sisältää kaikkea muuta kuin lihaa…" Mäkkärissä ainakin on kyllä pihvit 100% naudanlihaa ja perunat perunaa. Ja jos googlaat vähänkään, niin huomaat, etttä tuotteista on suomalaisia melkein yhtä useat kuin heselläkin...

   Lainaa

  136. Tulos: -4 (10 ääntä)
   dxfgvdf: “esim. pihvi sisältää kaikkea muuta kuin lihaa…” Mäkkärissä ainakin on kyllä pihvit 100% naudanlihaa ja perunat perunaa. Ja jos googlaat vähänkään, niin huomaat, etttä tuotteista on suomalaisia melkein yhtä useat kuin heselläkin…
   Ei silti poista sitä tosiasiaa, että kyseinen "ravinto" on roskaruokaa, joka ei ole millään tavalla ravitseva eikä usein edes hyvänmakuinen ja sen syötyäsi sinulla on alle tunnin sisään uudestaan nälkä. Keskiverto ateria maksaa nykyään ~10€. Sillä hinnalla saa kyllä lounasravintolasta terveellisemmän aterian ja jossa voidaan jopa ihan hakea ne astiat pöydästä. Tosin, eiköhän sieltäkin jotain valittamisen arvoista löytyisi.

   Lainaa

  137. palvelualan orja 2.10.2013 22:43
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Minä en tiskaa ravintolassa. Ihan sama mitä se ruoka maksaa siellä, se ei minua kiinnosta.

   Lainaa

  138. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Itse olen ajatellut kuvion olevan enemmän suositus kuin ehdoton sääntö Mäkkärin toimesta. Tuijan tapauksessa komentaminen roskien keräämiseen oli kerrassaan outoa. Jos asiakas ei kerää roskiaan niin henkilökunta kyllä sen hoitaa. Oudoksun hieman myös sitä, että asiakkaan pitäisi huomioida työntekijän kiireisyys palveltavana asiakkaana, vaikka he kyllä liikkuvat ahkerasti ruokailutilan puolella. Eikö ongelma ole enemmänkin esimiehen ja yhtiön johdossa jos eivät onnistu järjestämään aikaa työntekijöilleen roskien keräämiselle. Olen yllättynyt kuinka ehdottomasti ihmiset suhtautuvat roskien viemiseen. Itsekin vien kyllä roskat lähes aina, mutta nyt vasta ymmärrän kuinka vahva itsepalvelu kulttuuri meillä onkaan.

   Lainaa

  139. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kymmenes sekunnis tyhjentää tarjottimen sinne roskiin samalla ku kävelee ulos et en ny tajua miks se on niin rasittavaa. Jos se kävely ja tarjottimen nostaminen rasittaa niin paljoa nii vois varmaan käyttää sitä autokaistaa.

   Lainaa

  140. Tulos: +6 (10 ääntä)
   15.11 päivän Iltalehden kirjoitus: Vanhus ei saanut tankkausapua. Vastaus vanhukselle oli " tämä on itsepalveluasema" Ihme, kun kukaan ei tässä kohtaan kommentoi, että ei kuulu henkilökunnan tehtäviin!

   Lainaa

  141. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Näin muualla: Jenkeissä on tapana jättää tavarat niille sijoilleen ravintoloissa. Myös pikaruokapaikoissa. Kerran jopa kävi niin että eräässä ravintolassa keräsimme lautaset pinoon ennen jälkiruokaa tarjoilijan helpottamiseksi, niin tarjoilija totesi että “Oh, you are from Finland?”…
   Jenkeissä tietääkseni on myös tapana antaa tippiä sille tarjoilijalle. Jonka palkka taitaa pääosin (joissain maissa käsittääkseni ihan kokonaan) koostua niistä tipeistä. Tuossa toisaalta saattaisi piillä ratkaisukin tähän ongelmaan. Tosin tapakulttuurin muuttaminen on aikaa vievä prosessi. Näin AY-aktiivina tosin ymmärrän tämän Tuijankin mielipiteen asiasta. Me nyt vaan ollaan tällaisia lampaita täällä kaukana pohjolassa. Herranpelko on istutettu useimpiin meistä jo lapsesta saakka. Ja jos ravintoloitsija on todennut tarvitsevansa yhden tt:n vähemmän sillä edellytyksellä, että hän kuskaa sinne salin puolelle pari roskista, se hänelle sallittakoon. Nykyaikaisessa markkinataloudessa kun kerran elämme, olemme tottuneet siihen, että tehdään pienellä porukalla samat hommat mihin ennen tarvittiin tuplasti henkilökuntaa. Työnantajalle on vaan tehty nykyään liian helpoksi korvata "kallis" pohjoisen tt halvemmalla etelän uutteralla tt:llä. Tapa ja paikka jossa Tuija itseään esille asian tiimoilta toi, oli huomattavan väärä. Tosin hän kyllä onnistui avaamaan keskustelun asiasta. Ja keskustella asiasta kuuluukin. Kohtahan meillä ei ole Suomessa muita kuin palvelualojen töitä ja korkeapalkkaisia johtajan virkoja. Kaikki teollisuus ja keskipalkkaiset alat siis kuihtuvat Suomesta kokonaan pois.

   Lainaa

  142. hämmästystä 20.10.2013 22:28
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tuija odottaa varmaan että abc-asemillakin joku tulee tankkaamaan auton heidän puolesta koska: "noihan on töissä täällä".

   Lainaa

  143. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Jos asiakas ei siivoa, se on häneltä laiskuutta, mutta työntekijä, jolle maksetaan samasta hommasta palkkaa, kärsii siitä hommasta kamalasti? Helppoa niiden roskien vieminen on kummallekin, mutta vaan toinen saa siitä hyvästä rahaa. Ei mua haittaisi maksaa vaikka sitä 1,50 € juustohampparista, jos se tarkoittaisi sitä, että joku onneton opiskelija saisi työpaikan. Eikä ne hinnat nyt muutenkaan niin halvat tosiaan ole, nehän nouseekin koko ajan. Se on työnantajan ahneutta, jos tahtia vaan kiristetään ja työntekijät laitetaan liian koville, ei asiakkaiden vika. Jos työvoima ei sitten pysty palvelemaan tyydyttävästi, niin eiköhän sitä huomata ylemmälläkin tasolla, että homma ei toimi ja tarttis ehkä tehdä jotain ja palkata ihmisiä hoitaan ne "ylimääräset" työt? Enkä ymmärrä, miksi meidän pitäisi sääliä noita asiakaspalvelijaraukkoja, jotka joutuvat oikein tekemään työtään. Harva sitä työtä ilokseen kai tekee, mutta jos palvelutyö ja asiakkaat niin suututtaa ja tuntuu liian raskaalta hoitaa niinkin jokapäiväisiä tehtäviä kuin oman tilan siivoaminen, niin kannattaisi etsiä muuta hommaa. Asiakas ei ole velvollinen ilmaisena työvoimana auttamaan, joten ennemmin kannattaisi iloita niistä, jotka siihen vaivautuvat kuin syytellä poikkeuksia.

   Lainaa

  144. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ninni pieni, sitten kun olet aikuinen ja käyt töissä, niin huomaat että monella, varsinkin matalapalkka-alalla, työnantajilla on kovasti kiinnostusta teettää työntekijöillä töitä jotka eivät heille kuulu, ja joista ei makseta. Hankala siitä on valittaakaan jos joutuu vaikka maksettujen tuntien jälkeen siivoamaan ilmaiseksi, jos kuitenkin haluaisi sen duunin pitää kun itsekin haluaisi syödä. Kaikille ei isukki maksa ja sitä saa, varsinkin opiskeluaikana, sietää kaikenlaista jos aikoo elättää itsensä. Ei ole mikään hyve nostaa nokkaansa pystyyn ja arvella että on liian prinsessa siivotakseen omia jälkiään, mutta ei kuitenkaan niin prinsessa että viitsisi maksaa pöytiintarjoilusta.

   Lainaa

  145. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Sannni: Ninni pieni, sitten kun olet aikuinen ja käyt töissä, niin huomaat että monella, varsinkin matalapalkka-alalla, työnantajilla on kovasti kiinnostusta teettää työntekijöillä töitä jotka eivät heille kuulu, ja joista ei makseta. Hankala siitä on valittaakaan jos joutuu vaikka maksettujen tuntien jälkeen siivoamaan ilmaiseksi, jos kuitenkin haluaisi sen duunin pitää kun itsekin haluaisi syödä. Kaikille ei isukki maksa ja sitä saa, varsinkin opiskeluaikana, sietää kaikenlaista jos aikoo elättää itsensä. Ei ole mikään hyve nostaa nokkaansa pystyyn ja arvella että on liian prinsessa siivotakseen omia jälkiään, mutta ei kuitenkaan niin prinsessa että viitsisi maksaa pöytiintarjoilusta.
   Sen verran pitää olla itsekunnioitusta, ettei ainakaan ilmaisia ylitöitä tee. Jos ei saa työpaikkaa, jossa toimitaan LAIN MUKAAN niin sitten voi vaikka hyvällä omatunnolla nostaa sitä ansiosidonnaista työttömyystukea.

   Lainaa

  146. Tulos: +7 (7 ääntä)
   ÄÄää mä en kestä tuota Tuijaa! Siis oiskohan miunnii pitäny jäädä abc asemalla tuijjottaa tyhjyyteen ku meijjä pien poika kaatoimaitolasin.. "kyllä se siivoja siivoo.."

   Lainaa

  147. Tulos: -12 (14 ääntä)
   ei työpaikkojen lisäämisen tai minkään sellaisen takia, mutta ravintolassa en kyllä rupea omia astioitani pöydästä raahaamaan mihinkään vaan ruokailun jälkeen jätän siihen ja lähen pois.. oli se sitten pikaruokaravintola tai tavallinen ravintola. maksan ravintolaruuasta sen takia että ei tarviste itse valmistaa ruokaa eikä myöskään siivota jälkiä. Ruuan hintaan pitää laskea myös palvelu.

   Lainaa

  148. irokeesiankka 11.11.2014 17:17
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Tuollaisten ihmisten takia olettaisi, että työntekijä juuri kyllästyy työhönsä ja häipyy ---> lisää työttömiä.

   Lainaa

  149. Enään enään enään. 10.8.2015 11:48
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   grammarnazi: Ei ole. Se, joka tosissaan kirjoittaa “enään”, on oikeasti ansainnut nyrkin nenään.
   Enään enään enään enään enään.

   Lainaa

  150. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Epo: Vähänkö muuten siivoushommissa vitutti kun ihmisten työpöydät oli ihan sekasia ja sikin sokin täynnä papereita. Mun tehtäviin kuuluu pyyhkiä pöytä. Usein siihen vielä lentää pöylyä kun pyyhin lamput. Ei ole kamalan helppo pyyhkiä paperien päältä pölyä pois. Eikä mun tehtäviin kuulu järjestellä papereita pöydällä, en saa edes koskea niihin.
   Itse toimistotyöläisenä kyllä harmittaisi jos siivoja olisi poissaoloni aikana mennyt siirtelemään papereitani.

   Lainaa

  151. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ljubljanasta muuten saa oikeita hevosburgereita.

   Lainaa

  152. Nerokas kissa 22.11.2020 4:16
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Suurin moka oli että kävi syömässä "M"äkkärissä :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: McDonald's, hampurilainen, ravintola, roska, tarjotin, PAM, työttömyys, vessa, vessaharja, palvelu