Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kattia kanssa!

Voiko kissoille antaa Buranaa? Vai pitäisikö näiltä henkilöiltä kieltää kissat?
Kattia kanssa!

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 119 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +688 (728 ääntä)
      Kissalle päänsärky telkkarista? :D Voi juma! Tai riippuu kai ohjelmasta.

      Lainaa

    2. Tulos: +486 (506 ääntä)
      Eiköhän sillä ois vaan nälkä tai jano. Tai sitten se kuunteli hetken Idolsin koelauluja.

      Lainaa

    3. Tulos: +898 (1114 ääntä)
      Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!

      Lainaa

    4. Tulos: +517 (619 ääntä)
      Tapio on tyhmä

      Lainaa

    5. Tulos: +378 (580 ääntä)
      Ei herranjumala, toivottavasti toi pentujen lopettaminen oli jonkinnäkönen vitsi. Lemmikit pois tommosilta, tuli paha mieli.

      Lainaa

    6. Tulos: +25 (113 ääntä)
      Mä olisin voinu ottaa kissan:))

      Lainaa

    7. Tulos: +253 (273 ääntä)
      No, nää kisulit ei sentään päätyny pakastimeen...

      Lainaa

    8. Tulos: -239 (681 ääntä)
      haumea: Ei herranjumala, toivottavasti toi pentujen lopettaminen oli jonkinnäkönen vitsi. Lemmikit pois tommosilta, tuli paha mieli.
      Tervetuloa todellisuuteen. Entäs kun joissakin Aasian valtioissa popsitaan niin koirat, kissat kuin monet muutkin elukat? Tuleeko siitäkin paha mieli? Tahtoisitko mennä sivistämään näitä barbaareja? Naurattaa nämä ensimmäisen maailman ongelmat.

      Lainaa

    9. Tulos: +59 (107 ääntä)
      Tainnu tulla Tuiskun tai Tähkän konsertti töllöstä, mirri parka.

      Lainaa

    10. Kissojen ystävä 13.8.2013 8:44
      Tulos: +253 (331 ääntä)
      On se maalla aika yleistä, että kissat ei kovin montaa vuotta elä erinäisten petojen takia. Ei sitä silti ole pakko hankkia naaraskissaa, jonka leikkaus on kalliimpaa. Kyllä meilläkin oli uroskissoja ihan hiirien takia, eikä niitä parin vuoden jälkeen näkynyt; silti joka ikinen leikattu, jotta ei niitä pentuja tulisi. Toiset ihmiset surutta lopetti kaikki kisuvauvat kyselemättä keneltäkään, että ottaisivatko uuteen kotiin. Vähän järkeä päähän nyt tuohon "maalaisuuteen".

      Lainaa

    11. Tulos: +169 (191 ääntä)
      Mutta onhan nuo pikkukisut aika söpöjä. Näin niinkun näin kaiken negatiivisuuden keskellä.

      Lainaa

    12. Tulos: +49 (75 ääntä)
      Jos se on ollu yksin kotona koko päivän niin mistäs se tietää etseon kattonu telkkaria... Ei shieeet mitä touhua :D

      Lainaa

    13. Tulos: -79 (157 ääntä)
      Kyllä eläimille saa syöttää ihmisten särkylääkettä, aine on kuitenkin sama vaikka määrät on ihan eri. Eläinlääkäri on usein neuvonut ensiapuna antamaan meidän 20kg lapparille buranasta veitselle murretun minimaalisen palan. Tosiaan ku eläimillä puhutaan särkylääkemäärissä milligrammoista ja ihmisellä sadoista, sen takia niillä on omat pillerinsä. :)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!

      Lainaa

    14. Tulos: +285 (345 ääntä)
      Pena: Tervetuloa todellisuuteen. Entäs kun joissakin Aasian valtioissa popsitaan niin koirat, kissat kuin monet muutkin elukat? Tuleeko siitäkin paha mieli? Tahtoisitko mennä sivistämään näitä barbaareja? Naurattaa nämä ensimmäisen maailman ongelmat.
      Maailman huonoin perustelu taas vedetty hihasta.. Et saa ajaa kissojen oikeuksia, koska jossain niitä kohdellaan vielä huonommin. Tuolla mahtavalla perustelulla mitään ei voisi koskaan ikinä parantaa, koska ihan aina löytyy joku jolla asiat on vieläkin huonommin. Tervetuloa todellisuuteen... Jos kaikki täällä ajattelisivat kuin sinä emme olisi "ensimmäinen maailma". Jokainen parantakoot niitä asioita jotka ovat lähellä juuri hänen sydäntänsä. Minä en esimerkiksi olisi lapsettomana naisena paras ihminen parantamaan miesten oikeuksia isyyskamppailuissa, vaikka asiassa taatusti on paljon parantamisen varaa. Minulla on kaksi kissaa, joten luonnollisesti kissojen sielunelämä on minulle tutumpi aihe. Ja mistä ihmeestä sait päähäsi, että kissojen kasvattaminen ihmisravinnoksi on huononpi juttu kuin se että jättää kissansa leikkaamatta ja heittää pennut pussissa jokeen?

      Lainaa

    15. Tulos: +26 (44 ääntä)
      Hattu: Kissalle päänsärky telkkarista? Voi juma! Tai riippuu kai ohjelmasta.
      Jos siellä katsotaan ainoastaan Snookien ja JWowin seikkailuja, niin niistä saa kyllä aina päänsäryn.

      Lainaa

    16. Tulos: +78 (226 ääntä)
      1. Kissoille EI saa antaa (ihmisten) lääkkeitä ilman eläinlääkärin ohjeita! 2. Kissan päästäminen ulos vapaana on vastuutonta. Kun otat lemmikin, otat vastuun huolehtia siitä. Miten ihmeessä voit taata kissan turvallisuuden kun et edes tiedä missä se on? 3. Lemmikkikissaa ei ole mitään syytä pitää leikkaamattomana. 4. Kissan luovutusikä on 12 viikkoa. Kuvassa olevat pennut eivät todellakaan ole vielä luovutusikäisiä!

      Lainaa

    17. Tulos: +49 (171 ääntä)
      Nana: ...riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      Eihän tuossa mitään empatiaa puutu vaan on realismia. Maalla asuessa meilläkin valitettavasti kettu, haukka ja ilves säännöllisesti harvensivat joko omia tai naapurin kissoja. Tosin aivan vuoden - kahden välein ei tarvinnut koko katrasta uusia, mutta aina välillä joku reissuillaan katosi. Ei siinä ollut mitään ihmeellistä ja enemmän eläinrääkkäystä olisi ollut kahlita kissat (etenkin navettakissat) sisälle kuin antaa vaellella talon alueella vapaana.

      Lainaa

    18. Tulos: +35 (153 ääntä)
      Tiril: 2. Kissan päästäminen ulos vapaana on vastuutonta. Kun otat lemmikin, otat vastuun huolehtia siitä. Miten ihmeessä voit taata kissan turvallisuuden kun et edes tiedä missä se on?
      Yritäppäs tukkia vanhat talot niin, ettei kissa keksi reittiä ulos? Entä navetat ja liiterit? Häkissäkö niitä eläimiä pitää pitää? Koirakin saa juosta pitkässä lieassa pihalla tai olla omassa aitauksessaan vapaana. Pitäisikö kissa pitää sitten jossain kopissa vankina - ainakin omat kissat on niin ninjoja, ettei niitä pidättele mitkään aitaukset tai ovet. Aina jostain kolosta livahtavat hiiri- tai rottajahtiin tai sitten harakoita säikyttelemään. Koiran etu on se, ettei se osaa kiivetä pystytolppaa tai hyppää kaksi - kolme kertaa omaa pituuttaan.

      Lainaa

    19. Tulos: -12 (178 ääntä)
      peogs: Yritäppäs tukkia vanhat talot niin, ettei kissa keksi reittiä ulos? Entä navetat ja liiterit? Häkissäkö niitä eläimiä pitää pitää? Koirakin saa juosta pitkässä lieassa pihalla tai olla omassa aitauksessaan vapaana. Pitäisikö kissa pitää sitten jossain kopissa vankina – ainakin omat kissat on niin ninjoja, ettei niitä pidättele mitkään aitaukset tai ovet. Aina jostain kolosta livahtavat hiiri- tai rottajahtiin tai sitten harakoita säikyttelemään. Koiran etu on se, ettei se osaa kiivetä pystytolppaa tai hyppää kaksi – kolme kertaa omaa pituuttaan.
      Hyvin yksinkertaista: jos ei pysty huolehtimaan siitä ettei kissa tai mikään muukaan lemmikki lähde omille teilleen niin sitten ei hankita lemmikkiä! Eikö? Lukee ihan laissa että ihminen joka ei valvo kissansa tekemisiä syyllistyy heitteillejättöön. Ja aivan yks hailee missä asuu.

      Lainaa

    20. Arvostelija 13.8.2013 10:42
      Tulos: +10 (66 ääntä)
      Kukkahattutäti... ei vaan kissahattutäti. :D

      Lainaa

    21. Tulos: -33 (171 ääntä)
      Tiril: 3. Lemmikkikissaa ei ole mitään syytä pitää leikkaamattomana.
      Jos nyt kissojen oikeuksia ajetaan, niin mikä sinä olet päättämään toisen suvunjatkamiskyvykkyydestä? Oletko kenties joku kissojen jumala? No joo, ymmärsin pointin ja monet varmaan mielellään leikkauttavatkin kissansa. Ärsyttää silti, että ajetaan kissojen oikeuksia, mutta samalla pidetään omaa näkemystä ainoana oikeana.

      Lainaa

    22. Tulos: +1 (35 ääntä)
      mä ainki pitäisin ne awws :3

      Lainaa

    23. eläinlääkevastaava 13.8.2013 11:23
      Tulos: +139 (143 ääntä)
      Ettei nyt vain tule kenellekään ideoita näistä kommenteista: eläimille, varsinkaan kissoille, ei pidä antaa mitään ihmisten särkylääkkeitä! Etenkin kissalla on niin erilainen metabolia, että se mikä ihmiselle on turvallista, voi viedä kissalta hengen. Jos jonkun eläinlääkäri on joskus kehoittanut hätätapauksessa syöttämään ihmisten särkylääkettä ensiapuna, ei sitä todella pidä jakaa totuutena nettipalstoilla! Koska kuten kaikki tiedämme, ovat ihmiset toisinaan täysiä idiootteja (tästäkin mokasta päätellen) ja joku vielä keksii vaihtaa kalliit eläinten särkylääkkeet Ibumaxiin kun se on niin paljon halvempaakin.

      Lainaa

    24. Tulos: +48 (252 ääntä)
      Ottamatta kantaa mokiin, olen erittäin hämmästynyt siitä kuinka ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta. Mikä juttu on, että kissaa ei pitäisi päästää ulos?! Tottakai se pitää päästää, kun se kuuluu sinne ja nyt puhun maalla olevista kissoista. Kaupungissa pidettävät kissat on eläinrääkkäystä. Toki ne jotka on jalostettu sisäkissoiksi ovat asia erikseen. Mutta on täysin cityituhippien touhua kieltää kissojen ulkona olo. Samaa mieltä olen tosiaan siitä, että leikkaus on hyväksi, jos ei aio hankkia pennuille kotia tai pitää niistä itse huolta.

      Lainaa

    25. Tulos: -22 (88 ääntä)
      hessi: Ottamatta kantaa mokiin, olen erittäin hämmästynyt siitä kuinka ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta. Mikä juttu on, että kissaa ei pitäisi päästää ulos?! Tottakai se pitää päästää, kun se kuuluu sinne ja nyt puhun maalla olevista kissoista. Kaupungissa pidettävät kissat on eläinrääkkäystä. Toki ne jotka on jalostettu sisäkissoiksi ovat asia erikseen. Mutta on täysin cityituhippien touhua kieltää kissojen ulkona olo. Samaa mieltä olen tosiaan siitä, että leikkaus on hyväksi, jos ei aio hankkia pennuille kotia tai pitää niistä itse huolta.
      Ja tähän vielä lisäys että jos se kissa on ulkona koko ajan maallakin, niin ei se tarkota että ilves tulee heti ja syö. Meillä oli joskus, kun olin pieni, kissa 8 vuotta ja hävis vasta sitten jonnekin! Eikä tullu takas.

      Lainaa

    26. Tulos: -10 (136 ääntä)
      peogs: Yritäppäs tukkia vanhat talot niin, ettei kissa keksi reittiä ulos? Entä navetat ja liiterit? Häkissäkö niitä eläimiä pitää pitää? Koirakin saa juosta pitkässä lieassa pihalla tai olla omassa aitauksessaan vapaana. Pitäisikö kissa pitää sitten jossain kopissa vankina – ainakin omat kissat on niin ninjoja, ettei niitä pidättele mitkään aitaukset tai ovet. Aina jostain kolosta livahtavat hiiri- tai rottajahtiin tai sitten harakoita säikyttelemään. Koiran etu on se, ettei se osaa kiivetä pystytolppaa tai hyppää kaksi – kolme kertaa omaa pituuttaan.
      Kissankin voi laittaa liekaan tai kissalle rakennettuun ulkohäkkiin, ei ne kunnon verkosta läpi tule. Laiskat paskat kissanomistajat vaan eivät jaksa kun helpompaa on jättää kissa heitteille.

      Lainaa

    27. Tulos: +74 (230 ääntä)
      hessi: Ottamatta kantaa mokiin, olen erittäin hämmästynyt siitä kuinka ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta. Mikä juttu on, että kissaa ei pitäisi päästää ulos?! Tottakai se pitää päästää, kun se kuuluu sinne ja nyt puhun maalla olevista kissoista. Kaupungissa pidettävät kissat on eläinrääkkäystä. Toki ne jotka on jalostettu sisäkissoiksi ovat asia erikseen. Mutta on täysin cityituhippien touhua kieltää kissojen ulkona olo. Samaa mieltä olen tosiaan siitä, että leikkaus on hyväksi, jos ei aio hankkia pennuille kotia tai pitää niistä itse huolta.
      No ja höpö höpö. Kissa nimenomaan EI kuulu Suomen luontoon tappamaan pikkuelikoita. Tämä on taas näitä "kissan pitää päästä ulos"-tyyppejä jotka perustelee paskaa elukanomistamistaan sillä että "sillä on oikeus". Entäs jos minä päästän tuon koiran juoksentelemaan pihalle valtoimenaan? Hevosenikin varmasti haluaisi lähteä maaseutumatkailemaan eikä seistä hehtaarin laitumessa. Entäs lehmät? Porotkin kekkaloi vapaana omilla teillään, päästetään lehmätkin vapauteen! Jippii ja jee jee taas näitä aivopieruja.

      Lainaa

    28. Tulos: -25 (71 ääntä)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      Sori vaan, mutta luonto on raaka. Pihalla oleva kissa joutuu alta aikayksilön ilveksen hampaisiin, kun ilves on nälkäinen.

      Lainaa

    29. Tulos: -45 (69 ääntä)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      No mites ku meijän elukalla oli silmätulehdus ja eläinlääkäri määräs siihen IHMISTEN silmätippoja. Kyllä vaan jotkut ihmisten lääkkeet passaa eläimille....

      Lainaa

    30. Tulos: -34 (148 ääntä)
      Tiril: 1. Kissoille EI saa antaa (ihmisten) lääkkeitä ilman eläinlääkärin ohjeita! 2. Kissan päästäminen ulos vapaana on vastuutonta. Kun otat lemmikin, otat vastuun huolehtia siitä. Miten ihmeessä voit taata kissan turvallisuuden kun et edes tiedä missä se on? 3. Lemmikkikissaa ei ole mitään syytä pitää leikkaamattomana. 4. Kissan luovutusikä on 12 viikkoa. Kuvassa olevat pennut eivät todellakaan ole vielä luovutusikäisiä!
      Kohtaan kaksi kyllä on pakko kommentoida. Maaseudulla kissat ovat yleensä ihan vapaasti ulkona metsästämässä pienjyrsijöitä. Ja tekevät pentuja navetan vintillä niin paljon, ettei laskuissa pysy mukana. Ja kerropas miten kissan päästäminen ulos on vastuutonta. Koko rotu pohjautuu ihan vapaana luonnossa eläneeseen kissarotuun ja ns. kotikissa on ihan huoletta luonnossa elämään kykenevä peto.

      Lainaa

    31. Tulos: +72 (100 ääntä)
      Täälläkin päin kissojen elinikä on usein aika lyhyt ilvesten ja muiden isompien metsäneläjien takia, mutta idiootti ei tarvitse silti olla. Jos kissa on ihan pakko hankkia, sen voi myös leikkauttaa, niin köyhä et voi olla. Tapion teksteistä saa äärimmäisen kusipäisen vaikutelman, toivottavasti on älynnyt leikkauttaa edes itsensä. Ei enää yhtään ei-toivottua kissanpentua lisää tänne, eikä mielellään enää yhtään Tapion kaltaista surkimusta.

      Lainaa

    32. Sillälailla 13.8.2013 13:17
      Tulos: +55 (57 ääntä)
      Kissa naukuu, sillä on päänsärky? Just.

      Lainaa

    33. Voi ristus :D 13.8.2013 13:36
      Tulos: -7 (197 ääntä)
      Tervetuloa normaaliin todellisuuteen, cityvihreät. Maalla kissat ovat pihaeläimiä. Joskus niitä syövät petoeläimet. Se on luonnon normaalia kiertokulkua. On kissan RÄÄKKÄÄMISTÄ pitää sitä sisällä ja ulkoiluttaa jossain ihme hihnassa.

      Lainaa

    34. kis kis kissa 13.8.2013 13:37
      Tulos: +26 (70 ääntä)
      Sputnik: Ja kerropas miten kissan päästäminen ulos on vastuutonta. Koko rotu pohjautuu ihan vapaana luonnossa eläneeseen kissarotuun ja ns. kotikissa on ihan huoletta luonnossa elämään kykenevä peto.
      Kissan ulos päästäminen ulos on aika vastuutonta esimerkiksi jossain taajamassa missä voi olla suurempi mahdollisuus jäädä auton alle. Siinä ei katin kynnet pärjää, jää vaan renkaanjälki lyttänän elikon päälle, voisin epäillä. Niin ja jos ajattelee pikkulintuja niin heidän kannaltaan voi olla vastuutonta kanssa. Mutta maalla ymmärrän hiirikissojen ulkona olon.

      Lainaa

    35. turnipsitonttu 13.8.2013 13:43
      Tulos: +41 (49 ääntä)
      Valitettavan monet päästävät kissansa ulos ihan kaupunkialueella. Erittäin järkevää ja perusteltua... En ymmärrä minkälaisessa todellisuudessa kissa katsoo televisiota. Menen kirjoittamaan siitä facebookkiin. Ei sitten tule mieleen soittaa vaikka eläinlääkäriin, jos kissa ei tunnu voivan hyvin. Kissoille määrätään, eläinlääkärin toimesta toisinaan ihmisille tarkoitettuja lääkkeitä. Meilläkin on annettu silmätulehdukseen tippoja ja kortisonia allergiaan. Kissoille jopa määrätään masennuslääkkeitä... Kissa on useimmille nykyään ensisijaisesti lemmikki, ei hyötyeläin. Leikkauttamalla kissan se saa lisävuosia ja se pysyy terveempänä, ainakin naaraskissat. Jokainen lemmikinomistaja on ensimmäisen lemmikkinsä kanssa varmasti vähän neuvoton, mutta järki käteen.

      Lainaa

    36. Tulos: +43 (53 ääntä)
      Big shot: Kyllä eläimille saa syöttää ihmisten särkylääkettä, aine on kuitenkin sama vaikka määrät on ihan eri. Eläinlääkäri on usein neuvonut ensiapuna antamaan meidän 20kg lapparille buranasta veitselle murretun minimaalisen palan. Tosiaan ku eläimillä puhutaan särkylääkemäärissä milligrammoista ja ihmisellä sadoista, sen takia niillä on omat pillerinsä.
      LUOJA! Eikö ihmiset vieläkään tiedä että ibuprofeiinia sisältävät kuten burana ja ibumax ovat myrkkyä koirille ja kissoille. Pahimmillaan aiheuttavat pysyvän munuais- ja maksavaurion tälläisen normaalin myrkytystilan lisäksi joka sisältää oksentelua ja sisäistä verenvuotoa, riippuen tietenkin paljonko sitä myrkkyä nyt antaa..Ja vielä muka eläinlääkäri oisi neuvonut niin.. Meillä ainakin elukkalääkäri sano ehdottoman kiellon kun kysyin kun mitään muuta ei sillä hetkellä ollut vaikka tiesin entuudestaan että ei saisi antaa, että parempi ilman. Parasetamol toinen yhtä paha ellei pahempi... Asetyylisalisyylihappo ja Ketoprofeeni ainoat sopivat ihmisten särkylääkkeistä, mutta tietenkin pieninä annoksina :) Sit asiasta toiseen. Monet eläinlääkkeet sisältävät samat vaikutusaineet kuin ihmisten lääkkeet ja yks esimerkki on silmätipoissakin kuten mainittiin jo. Pitää vain tietää mitä ne ovat, että mitä voi antaa ^.^

      Lainaa

    37. Tulos: +80 (96 ääntä)
      Pena: Tervetuloa todellisuuteen. Entäs kun joissakin Aasian valtioissa popsitaan niin koirat, kissat kuin monet muutkin elukat? Tuleeko siitäkin paha mieli? Tahtoisitko mennä sivistämään näitä barbaareja? Naurattaa nämä ensimmäisen maailman ongelmat.
      Idiootti. Ai siksi kun aasiassa tai afrikassa tai jossain muualla on pahempia ongelmia, täällä suomessa pitää seisoa tumput suorina ja odottaa että ne pahemmat ongelmat on ratkaistu? se että jossain kohdellaan eläimiä täysin paskasti, ja täällä niitä ei sentään syödä, niin antaapa olla? Jos jossain ihmiset on tosi köyhiä ja täällä vähän vähemmän köyhiä niin turha yrittää ratkaista ongelmia täällä? juuri tuollaisten ihmisten ja tuollaisen ajattelun takia mikään ei toimi eikä mene eteenpäin.

      Lainaa

    38. Tulos: +17 (85 ääntä)
      Tervetuloa normaaliin todellisuuteen, cityvihreät. Maalla kissat ovat pihaeläimiä. Joskus niitä syövät petoeläimet. Se on luonnon normaalia kiertokulkua. On kissan RÄÄKKÄÄMISTÄ pitää sitä sisällä ja ulkoiluttaa jossain ihme hihnassa.
      Joskus ehkä näin ajateltiin mutta asiat menee eteenpäin ja niitä tutkitaan enemmän. tuopa se sinun matoinen maalaiskissasi tänne niin vertaillaan kumpi voi paremmin. ei noin voi sanoa "maalla kissat ovat pihaeläimiä". samoja kissoja ne on joka puolella. sinäkin olet juuri niitä, joiden takia mistään ei tule mitään. vanhoihin uskomuksiin jumittunut. oletko samaa mieltä koirista, että niitäkään ei pitäisi ulkoiluttaa "jossain ihme hihnassa"? miksi ihmiset ajattelee kissojen olevan esim. koiriin nähden jotenkin toisarvoisia lemmikkejä? kissat on älykkäitä, ihmisiin kiintyviä, hellyydenkipeitä ja leikkisiä olentoja.

      Lainaa

    39. Tulos: +48 (50 ääntä)
      En sanois: No mites ku meijän elukalla oli silmätulehdus ja eläinlääkäri määräs siihen IHMISTEN silmätippoja. Kyllä vaan jotkut ihmisten lääkkeet passaa eläimille….
      Jotkut ihmisten lääkkeet sopivat kyllä eläimillekkin, mutta silloin niitä annetaan eläinlääkärin määräyksestä, ei itsekseen arvota sieltä omasta lääkekaapista! Esim. ibuprofeiinia, parasetamolia tai asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet, eli nämä yleisimmät ihmisten särkylääkkeet, ovat kissan maksalle myrkkyä. Joitakin ihmisten kipulääkkeitä kuitenkin annetaan myös kissalle (eläinlääkärin määräyksellä tietysti). Fiv positiiviselle kissalleni määrättiin Tramalia kipuun. Sitä samaa mitä ihmisillekkin, pienemmällä annostuksella vaan. Sitä tosin ei apteekista onneksi saa ilman reseptiä, joten eläinlääkärin kautta jos kisu (tai muu eläin) lääkettä tarvitsee!

      Lainaa

    40. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Niisu: Jotkut ihmisten lääkkeet sopivat kyllä eläimillekkin, mutta silloin niitä annetaan eläinlääkärin määräyksestä, ei itsekseen arvota sieltä omasta lääkekaapista! Esim. ibuprofeiinia, parasetamolia tai asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet, eli nämä yleisimmät ihmisten särkylääkkeet, ovat kissan maksalle myrkkyä. Joitakin ihmisten kipulääkkeitä kuitenkin annetaan myös kissalle (eläinlääkärin määräyksellä tietysti). Fiv positiiviselle kissalleni määrättiin Tramalia kipuun. Sitä samaa mitä ihmisillekkin, pienemmällä annostuksella vaan. Sitä tosin ei apteekista onneksi saa ilman reseptiä, joten eläinlääkärin kautta jos kisu (tai muu eläin) lääkettä tarvitsee!
      http://www.elainklinikkakurki.fi/hoito_laakekaappi.php Asetysaalihappoa saa antaa itseasiassa kissalle :D Piti vielä varmistaa, että olenko muka väärässä :P

      Lainaa

    41. Tulos: -7 (79 ääntä)
      Pahis: No ja höpö höpö. Kissa nimenomaan EI kuulu Suomen luontoon tappamaan pikkuelikoita. Tämä on taas näitä “kissan pitää päästä ulos”-tyyppejä jotka perustelee paskaa elukanomistamistaan sillä että “sillä on oikeus”. Entäs jos minä päästän tuon koiran juoksentelemaan pihalle valtoimenaan? Hevosenikin varmasti haluaisi lähteä maaseutumatkailemaan eikä seistä hehtaarin laitumessa. Entäs lehmät? Porotkin kekkaloi vapaana omilla teillään, päästetään lehmätkin vapauteen! Jippii ja jee jee taas näitä aivopieruja.
      Näihin provoihin ei pitäisi koskaan vastata, mutta nyt huvittaa. Argumenttisi on lähes huvittava :D Verrata nyt hevosta kissaan.. No oli miten oli, olet oikeassa siinä asiassa, että kissa ei välttämättä kuulu -Suomen- luontoon tai en tiedä, voisi sen jopa sanovan jo kuuluvan, kissa on kuitenkin tullut Suomeen jo noin 800-luvulla jaa. ja ollut siitä lähtien ihmisen rinnalla.. No kuitenkin vielä tuohon "kissan pitää päästä ulos”-tyyppejä jotka perustelee paskaa elukanomistamistaan sillä että “sillä on oikeus" kiitos kysymystä kissani voi oikein erinomaisesti, mitä nyt 20-vuoden ikä alkaa jo näkyä harmaantumisena ja voin kertoa, että päästän sen jälleen kuselle ulos kun sen tekee mieli mennä.

      Lainaa

    42. Tulos: +40 (60 ääntä)
      Ymmärrän kyllä kissan omistajia siinä, ettei kattia voi sisällä pitää päivästä toiseen. Siitäkin huolimatta pistää naapurin kissat vihaksi. Naapuri ylpeänä selittää, kuinka fiksuja hänen kissansa ovat, eivät tee tarpeitaan omaan pihaan. No eivät kai kun tulevat meille paskomaan! Lasten hiekkakasasta löytyy sontaa tämän tästä. Kaiken huippu oli kissa, joka kusaisi meidän oven viereen portaille! Aina on ajettu pois pihasta mutta niinpä vain palaavat uudelleen. Koiran hankinnan jälkeen ovat sentään harventaneet käyntejään... Kiitos ja anteeksi vuodatukseni.

      Lainaa

    43. Tulos: +29 (47 ääntä)
      Vanhemmillani (jotka myös asuvat todella maalla) on kissat ulkona, ja kyllä hyvin pitkäikäisiksi elää. Ei liiku paljon autoja ja koska koti on peltojen keskellä eikä metsää ihan lähietäisyydellä, niin se ehkä hillitsee noiden metsän petojen pyyntireissuja :D Joka tapauksessa kaikki kissat on siitä huolimatta leikkautettu. Silloin kun niitä kissoja otettiin ensimmäisen kerran, tuli myös kissanpentuja, ja täytyy myöntää että pääsee paljon vähemmällä vaivalla kun ei tarvitse etsiä koteja tai lopettaa niitä.

      Lainaa

    44. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      Monet ihmisten lääkkeet, mukaan lukien tietyt kipulääkkeet, käyvät eläimille - siis siinä merkityksessä että vaikuttavat aineet ovat samoja. Burana tosin ei kuulu tuohon ryhmään.

      Lainaa

    45. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Voi herranjumala teitä, ensimmäinen oli selvästi vitsi. Anna on luultavasti tullut kotiin ja nähnyt kissan telkkarin edessä.

      Lainaa

    46. Tulos: -14 (34 ääntä)
      Pitäiskö teijän jokasen vaahtoojan mennä vaiks vauva.fi keskustelupalstalle valittamaan näistä :( menee jotenki hauskuus ku alkaa lulemaan näitä jotain kommentteja! Näihin mokiin ihan luonnollisesti valikoituu vähän hupsujen ihmisten tarinoita, niin se on ihan ymmärrettävää et jokasella on joku parempi kanta asiaan mut höllätkää ees vähän!

      Lainaa

    47. Tulos: -44 (88 ääntä)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      Taitaa Tapion kissoilla kuitenkin olla laadukkaampi elämä kuin niillä kissoilla jotka joutuvat elämään lähes koko elämänsä sisätiloissa, ja ulos pääsee vain viiden metrin talutusnuorassa. Jos kissat olisi tarkoitettu elämään vankeina, ne syntyisivät panta kaulassa kuten koirat.

      Lainaa

    48. Tulos: +37 (63 ääntä)
      alo: Joskus ehkä näin ajateltiin mutta asiat menee eteenpäin ja niitä tutkitaan enemmän. tuopa se sinun matoinen maalaiskissasi tänne niin vertaillaan kumpi voi paremmin. ei noin voi sanoa “maalla kissat ovat pihaeläimiä”. samoja kissoja ne on joka puolella. sinäkin olet juuri niitä, joiden takia mistään ei tule mitään. vanhoihin uskomuksiin jumittunut. oletko samaa mieltä koirista, että niitäkään ei pitäisi ulkoiluttaa “jossain ihme hihnassa”? miksi ihmiset ajattelee kissojen olevan esim. koiriin nähden jotenkin toisarvoisia lemmikkejä? kissat on älykkäitä, ihmisiin kiintyviä, hellyydenkipeitä ja leikkisiä olentoja.
      Pistää kyllä ketuttamaan toi asenne, että vapaasti ulkoilevana kissan elämä olisi täysin perseestä :D Meillä kaikki kissat mitä on omistettu on leikattu, pentuna valvottiin niiden ulkoilua ja lopulta oppivat itsenäisesti ulkoilemaan. Kissoille on luonnollista metsästää sillä ne ovat petoja, ja samalla on hyötyä myös ihmisille kun hiiret pysyvät poissa. "Matoiset maalaiskissamme" madotetaan säännöllisesti ja saavat mielensä mukaan olla joko ulkona tai sisällä. Eikä se että pidetään ulkona tarkoita että kissaa kohdeltaisiin "toisarvoisena lemmikkinä", niitä rapsutellaan ja leikitetään ja ruokitaan ihan niin kuin sisäkissojakin ja lisäksi saavat harjoittaa lajilleen tyypillistä toimintaa. Tuleppa sanomaan, että 15-vuotiaaksi elänyt entinen kissamme eli huonon elämän, viettäen viimeiset hetkensä omassa pehmustetussa pahvilaatikossaan takkatulen ääressä (eikä ilveksen suussa) nukkuen pois. Hmm ja vielä provosoidakseni pitää varmaan mainita että pidimme myös koiraamme vapaana, se tosin ei lähtenyt omille retkilleen vaan pysytteli pihapiirissä :D ja tosiaan nää mielipiteet koskevat vain maalaiskissoja, meiltä kun esim. lähimpään naapuriin on n. kilometrin matka.

      Lainaa

    49. Tulos: +29 (35 ääntä)
      Pitäiskö teijän jokasen vaahtoojan mennä vaiks vauva.fi keskustelupalstalle valittamaan näistä menee jotenki hauskuus ku alkaa lulemaan näitä jotain kommentteja! Näihin mokiin ihan luonnollisesti valikoituu vähän hupsujen ihmisten tarinoita, niin se on ihan ymmärrettävää et jokasella on joku parempi kanta asiaan mut höllätkää ees vähän!
      No ei tuo minusta mitään hupsuutta ole, jos tosissaan ollaan syöttämässä kissalle ihmisten lääkkeitä ja toinen uhkaa kissanpentujen listimisellä, kun itse ei suostu leikkuuttamaan kissaansa. Idiootteja molemmat.

      Lainaa

    50. Tulos: +38 (44 ääntä)
      Tervetuloa normaaliin todellisuuteen, cityvihreät. Maalla kissat ovat pihaeläimiä. Joskus niitä syövät petoeläimet. Se on luonnon normaalia kiertokulkua. On kissan RÄÄKKÄÄMISTÄ pitää sitä sisällä ja ulkoiluttaa jossain ihme hihnassa.
      Kyllä, kissat ovat ulko ja nimenomaan yöeläimiä ja ovat mielellään ulkona, mutta en nyt sanoisi että mistään rääkkäyksestä on kyse jos kissoja pitää sisällä! Maatiaskissat ainakin kun sattuvat olemaan luonteeltaan vähän kuka mitäkin. Joidenkin kissat sopeutuvat hyvin sisäkissoiksi, eivätkä kaipaa ulos kunhan on tarpeeksi virikkeitä sisällä (leikitetään tarpeeksi usein ja on kiipeilymahdollisuuksia yms.), toiset kissat taas eivät sopeudu ja silloin se ei ole kissan edun mukaista. Ja kyllä siitä kissasta huomaa milloin ei sopudu ollenkaan sisälle! Ja varsinkin leikatut kissat sopeutuvat sisäkissoiksi erittäin hyvin ja elävät varmasti onnellista kissan elämää. Ja sama pätee valjaisiin, jotkut kissat tottuu ja jotkut ei! Oma kissa ei niihin ole koskaan kunnolla tottunut, mutta käytämme kesäisin maalla vapaana ulkona, joskin valvotusti. Talvella ei kisumme edes kaipaa pihalle kun on niin arkajalka lumen suhteen. Se pitääkö maalla kissaa ulkokissana sillä riskillä että ilves syö, on minusta ihan jokaisen oma asia. Kuitenkin kissalla tulisi aina olla mahdollisuus päästä sisätiloihin, ja LEIKKAUTTAA ne kissat! Niin urokset kuin naaraatkin, on aivan eri asia kun villipeto syö kissan omaksi ravinnokseen, kuin että ihmiset omaa vastuuttomuuttaan päästävät eläimet lisääntymään holtittomasti ja sitten niitä saa tappaa kun ei kukaan kissoja halua.

      Lainaa

    51. Tulos: +4 (66 ääntä)
      Mie en ymmärrä miksi kissoilla pitäis olla erityisoikeus kulkea vapaana? Ja aika erikoinen on koira joka syntyy panta kaulassa. Muutamassa synnytyksessä mukana olleena en ole sellaista nähnyt. Itsellä on kissoja ja koira, eli niiden logiikan mukaan jotka kannattavat vapaata ulkoilua, mie voisin pistää tuon 80 kilosen koirulinki ulkoileen yksin kissojen kera. Koirat oppii reviirin tasan samallatavalla kuin kissat jos vain opettaa. Se joka päästää kissansa yksin ulos, on välinpitämätön ihminen joka ei ansaitse lemmikkiä. Nyt ja tulevaisuudessa loukutan kaikki irtokissat ja toimitan löytöeläintaloon. Parasta olisi jos maatiaiskissakanta vähenisi 90%, silloin ne todennäköisesti päätyisivät ihmisille joka hyvin huolehtii. Ja harvat ihmiset jotka maksaa lähes tonnin tai ylikin rotukissasta ovat valmiita sen yksin päästämään ulos.

      Lainaa

    52. Tulos: +28 (44 ääntä)
      Tapion kaltaisilla typeryksillä ei pitäisi olla kissoja (tai muitakaan eläimiä) ollenkaan. Voi kissa-parkoja jos joutuvat koko ajan olemaan kantavana ja hoitamaan pentuja.

      Lainaa

    53. Tulos: +40 (42 ääntä)
      Pena: Tervetuloa todellisuuteen. Entäs kun joissakin Aasian valtioissa popsitaan niin koirat, kissat kuin monet muutkin elukat? Tuleeko siitäkin paha mieli? Tahtoisitko mennä sivistämään näitä barbaareja? Naurattaa nämä ensimmäisen maailman ongelmat.
      Aasia ja muut kehitysmaat-kortti nostettu käyttöön! Että kun muualla menee huonommin niin täälläkin saa mennä huonosti? Way to go, Pena!

      Lainaa

    54. Tulos: +4 (40 ääntä)
      sherry: Mie en ymmärrä miksi kissoilla pitäis olla erityisoikeus kulkea vapaana? Ja aika erikoinen on koira joka syntyy panta kaulassa. Muutamassa synnytyksessä mukana olleena en ole sellaista nähnyt.Itsellä on kissoja ja koira, eli niiden logiikan mukaan jotka kannattavat vapaata ulkoilua, mie voisin pistää tuon 80 kilosen koirulinki ulkoileen yksin kissojen kera. Koirat oppii reviirin tasan samallatavalla kuin kissat jos vain opettaa. Se joka päästää kissansa yksin ulos, on välinpitämätön ihminen joka ei ansaitse lemmikkiä. Nyt ja tulevaisuudessa loukutan kaikki irtokissat ja toimitan löytöeläintaloon. Parasta olisi jos maatiaiskissakanta vähenisi 90%, silloin ne todennäköisesti päätyisivät ihmisille joka hyvin huolehtii. Ja harvat ihmiset jotka maksaa lähes tonnin tai ylikin rotukissasta ovat valmiita sen yksin päästämään ulos.
      No jos yhtään viitsii perehtyä aiheeseen, ei rinnasta kissaa ja koiraa tässä vapaana kulkemisen tematiikassa. Kissan ja koiran laumakäyttäytyminen on täysin erilaista. Koira on laumaeläin, kissa ei. Jos sinulla on sekä koiria että kissoja, havaitset selvän eron niiden käyttäytymisessä jos lasket ne vapaaksi: koirat hakeutuvat laumaan jossa tyhmyys tiivistyy. Kissa hakeutuu jonnekin vaanimaan ohikulkevia hiiriä/myyriä.. Outoa jos et kissojen ja koirien omistajana ymmärrä että rotukissan ja maatiaiskissan luontainen käyttäytyminen on erilaista. Rotukissoiltasi on rodunjalostuksella kitketty pois tietyt vietit jotka maatiaiskissalla on tallella. Maatiaiskissa on syntyperäinen villieläin

      Lainaa

    55. Tulos: +16 (24 ääntä)
      Myös se kissan leikkauttaminen (hyvissä ajoin) ehkäisee suht hyvin tuota petojen kynsiin joutumista. Leikattu kissa ei poistu pihapiiristä kovinkaan kauas, ja usein pedotkaan eivät tule mielellään kovin lähelle ihmisasutusta ravintoa hakemaan. Meillä ainakin moni leikkaamaton kolli katosi, jo siinä vuoden iässä. Kaksi viimeisintä pentua leikattiin. Heillä nyt ikää 16 ja 19 vuotta. Ja ihan keskellä metsää asutaan.

      Lainaa

    56. Tulos: +22 (36 ääntä)
      Ja kyllä, niin kauan kuin suomessa vaan on asutusta ollut, on kissat pyörinyt pihoilla. Ne ovat pitäneet myyrät ja rotat kurissa, sekä niiden levittämät sairaudet. Myös monet viljasadot ovat kissojen takia pelastuneet ja näin ollen välttäneet monenkin suvun nälkäkuoleman, aikoinaan. Voidaan siis mielestäni puhua ihmisten kaupunkilaistuneen ja erkaantuneen luonnosta. Kissa ei kuulu suomen luontoon, mutta mitään todistetta ei ole siitä, onko joskus ehkä kuulunutkin. Euroopan villikissa on ainakin kuulunut luontoon, jo kauan ennen ihmisasutusta. Siitä ei ole tietoa, onko laji levinnyt suomeen asti. Jokatapauksessa luonnossa on paljonkin eläimiä, jotka eivät sinne ole alunperin kuuluneet. Monia lajeja on istutettu luontoon, lähinnä ihmisten iloksi. Kuten fasaani, jota ennenaikaa snobit tykkäsivät käydä metsästämässä (monet vieläkin). Hyöty/haittasuhde on kuitenkin kissojenkin kohdalla huomioitu, jonka vuoksi myös lain mukaan saavat kissat kulkea vapaana. Poikkeuksia toki on, jotka koskevat lähinnä taajama-aluetta. On kissoja jotka sopeutuvat elämään sisäkissoina. Mikäli eivät muusta tiedä. Ulkokissana elänyttä kissaa on kuitenkin lähes mahdotonta saada elämään onnellisena sisällä. Ulkokissalla on vaaroja elämässään. On liikenne, pedot ja hullut ihmiset. En kuitenkaan lähtisi sanomaan omistajalle, että on Vastuutonta päästää kissa elämään vapaasti. Joskus elämän laatu korvaa sen pituuden. Itse otan myös riskejä päivittäin kun astun kotiovesta ulos, esim. auton rattiin. Mutta myös itse poistun mielelläni välillä neljän seinän sisältä :)

      Lainaa

    57. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Meidän leikatut maatiaistytöt eivät ole ikinä ulkona viihtyneet, eivät ennen tai jälkeen leikkuun. Pari kertaa on ollut karkausmahdollisuus ihan ihmisten töppäilyjen vuoksi, mutta pihalle päästyään ovat heti ensimmäiseksi etsiytyneet kotiovelle. Korjatkaa toki jos oon väärässä, mutta muistaakseni laki sanoo tällä hetkellä sitä, että taajama-alueella kissa saa olla vapaana jos omistaja voi jatkuvasti huolehtia että kissa ei aiheuta vaaratilanteita, tuhoa tai sotke kenenkään omaisuutta (käytännössähän tämä toteutuu vain jos kissa on koko ajan näkökentässäsi). Taajaman ulkopuolella kissa muistaakseni saa kulkea luonnossa vapaana. Itse olen täysin tuon edellämainitsemani lainsäädännön kannalla (en oo tarkastanu nyt viimeaikoina et onko tullu muutoksia) eivätkä kissat mielestäni kuulu lainkaan taajama-alueen luontoon - juurikin kovan liikenteen ja sotkemisen vuoksi. Taajaman ulkopuolella puolestaan, maatalousalueilla, kissa on edelleen irti ollessaan yleensä "työeläimenä". Enkä ihmettele, täytyyhän jonkun pitää ne hiiret ja rotat navetoista pois, joten miksi tää joku ei olisi kissa, joka on ihan moisen ansiosta yleistynytkin aikoinaan. Käytetäänhän osaa koiristakin edelleen metsästys- ja ajotöihin. Tämä eläinten pitäminen ihan vaan seuramielessä on loppujen lopuksi aika uusi keksintö Suomessa. Koirat ensin, kissat nyt viimeisen 50-vuoden(?) aikana. Eikä se, että kissa on työeläin, tarkoita etteikö siitä pidettäisi yhtä hyvää huolta kuin muistakin työeläimistä. Tää vaan on taas tämä aihe melkein samaa vääntämistä kuin 'koiran kakka'-keskustelut: Säännöt on laadittu, osa noudattaa, osa ei, enemmistöä ei lopulta kiinnosta kun yhtäkaikki sitä on aina, satunnaisesti myös kengänpohjassa.

      Lainaa

    58. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Nana: Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille.
      Itse asiassa syötetään. Mun koira syö täsmälleen samoja Tyroksiini -lääkkeitä kilpirauhasen vajaatoimintaan kuin setänikin.

      Lainaa

    59. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Kauhee. Buranaa ei missään nimessä koiralle. Hätätapauksissa ketoprofeiini, disperiini tai aspiriini.. Ihmiset ihan oikeesti....

      Lainaa

    60. Tulos: -11 (17 ääntä)
      Heh. Itse vuoden Tokiossa asuneena (en ihan vilkkaimmassa keskustassa, vaan vähän enemmän sellaisella downtown alueella) Kissoja näkyi paljon kulkemassa vapaana - osalla ei kai edes ollut vakituista kotia. Kyllä niitä tuli siliteltyä ja jotkut niille varmaan ruokaakin antoi .Ja naapurien kissat sai kanssa kulkea missä huvitti, vaikka ihan suurkaupungista oli kyse.

      Lainaa

    61. Kissat vain sisäkissoiksi 14.8.2013 7:40
      Tulos: +14 (32 ääntä)
      On kissan RÄÄKKÄÄMISTÄ pitää sitä sisällä ja ulkoiluttaa jossain ihme hihnassa.
      Jep jep. Ovatko ihmiset oikeasti noin tyhmiä vai vain innokkaita provoamaan? Lemmikkieläinten suojelua koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen (SopS 49/1992) mukaan: "Eläinten hyvinvoinnin perusperiaatteena on, ettei lemmikkieläimille saa tuottaa tarpeetonta kipua tai tuskaa ja että lemmikkieläintä ei saa jättää heitteille. Heitteillä oleva eläin tarkoittaa lemmikkieläinten suojelua koskevan yleissopimuksen ensimmäisen artiklan 5 kohdan mukaan joko koditonta lemmikkieläintä tai sellaista lemmikkieläintä, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään muun omistajan tai haltijan hallinnassa tai suorassa valvonnassa." Lemmikkieläinten pitämistä koskevissa säännöksissä on edellytetty, että eläimen omistajan tai haltijan tulee ryhtyä kohtuullisiin toimiin eläimen karkaamisen estämiseksi. Vailla omistajansa tai haltijansa suoraa valvontaa kulkeva kissa on eläinten suojelua koskevissa säädöksissä määritelty heitteillä olevaksi. Mietitäänpä hetki, että kumpi oikein aiheuttaa kissalle enemmän kärsimystä - turvallisesti sisäkissana eläminen ja valvotusti ulkoileminen (= valjaissa tai ulkotarhassa) vai ulkokissana eläminen eli kissan heitteille jättö... Kissa on kuitenkin lajina elänyt ihmisen kanssa jo noin 5 000 vuotta eikä siis näin ollen todellakaan ole mikään villieläin, vaan täysin domestikoitunut (eli ihmiseen kesyyntynyt ja vankeudessa elämiseen sopeutunut) eläinlaji. Mitä tulee kissan käyttäytymistarpeiden toteuttamiseen, sisäkissakin voi simuloida saalistusviettiään lelujen avulla, toteuttaa raapimisviettiään raapimispuiden avulla ja ulkoilla valvotusti. Sisäkissa välttää monet kärsimykset joita vapaana elävä kissa mitä todennäköisimmin joutuu elämänsä aikana kohtaamaan: auton alle jääminen, petoeläimen saaliiksi jääminen, leikkaamattoman naaraskissan jatkuva tiineenä oleminen ja tästä seurauksena oleva "ylimääräisistä" kissojen lopettaminen... Tulipas romaani, mutta pistää vihaksi kissojen aliarvostaminen ja ihmisten välinpitämättömyys tai tietämättömyys.

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Nana: Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      No ihan ei mene noin. Joitain (ihan mielialalääkkeistä lähtien) ihmisten lääkkeitä kyllä määrätään kissoille, toki paljon pienemmillä annoksilla. Burana tosin oli ehdottomasti kiellettyjen listalla, taisi olla ihan noutaja kun tulee jos sitä antaa.

      Lainaa

    63. Tulos: 0 (0 ääntä)
      NO VOI….: http://www.elainklinikkakurki.fi/hoito_laakekaappi.php Asetysaalihappoa saa antaa itseasiassa kissalle Piti vielä varmistaa, että olenko muka väärässä
      Ok, hyvin mahdollista että muistan väärin... :) Näyttäisi tosiaan siltä aspirini pieninä annoksina sopii kissalle. Mutta en antaisi silti ilman eläinlääkärin "lupaa".

      Lainaa

    64. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Ja kyllä, niin kauan kuin suomessa vaan on asutusta ollut, on kissat pyörinyt pihoilla. Ne ovat pitäneet myyrät ja rotat kurissa, sekä niiden levittämät sairaudet. Myös monet viljasadot ovat kissojen takia pelastuneet ja näin ollen välttäneet monenkin suvun nälkäkuoleman, aikoinaan. Voidaan siis mielestäni puhua ihmisten kaupunkilaistuneen ja erkaantuneen luonnosta. Kissa ei kuulu suomen luontoon, mutta mitään todistetta ei ole siitä, onko joskus ehkä kuulunutkin. Euroopan villikissa on ainakin kuulunut luontoon, jo kauan ennen ihmisasutusta. Siitä ei ole tietoa, onko laji levinnyt suomeen asti. Jokatapauksessa luonnossa on paljonkin eläimiä, jotka eivät sinne ole alunperin kuuluneet. Monia lajeja on istutettu luontoon, lähinnä ihmisten iloksi. Kuten fasaani, jota ennenaikaa snobit tykkäsivät käydä metsästämässä (monet vieläkin). Hyöty/haittasuhde on kuitenkin kissojenkin kohdalla huomioitu, jonka vuoksi myös lain mukaan saavat kissat kulkea vapaana. Poikkeuksia toki on, jotka koskevat lähinnä taajama-aluetta. On kissoja jotka sopeutuvat elämään sisäkissoina. Mikäli eivät muusta tiedä. Ulkokissana elänyttä kissaa on kuitenkin lähes mahdotonta saada elämään onnellisena sisällä. Ulkokissalla on vaaroja elämässään. On liikenne, pedot ja hullut ihmiset. En kuitenkaan lähtisi sanomaan omistajalle, että on Vastuutonta päästää kissa elämään vapaasti. Joskus elämän laatu korvaa sen pituuden. Itse otan myös riskejä päivittäin kun astun kotiovesta ulos, esim. auton rattiin. Mutta myös itse poistun mielelläni välillä neljän seinän sisältä :)

      Lainaa

    65. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      RouvaP: No ihan ei mene noin. Joitain (ihan mielialalääkkeistä lähtien) ihmisten lääkkeitä kyllä määrätään kissoille, toki paljon pienemmillä annoksilla. Burana tosin oli ehdottomasti kiellettyjen listalla, taisi olla ihan noutaja kun tulee jos sitä antaa.
      Buranaa ei saa antaa, eikä myöskään Panadolia. Disperiiniä saa antaa, tosin kissa on niin pieni eläin ettei missään nimessä kokonaista.

      Lainaa

    66. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Pena: Tervetuloa todellisuuteen. Entäs kun joissakin Aasian valtioissa popsitaan niin koirat, kissat kuin monet muutkin elukat? Tuleeko siitäkin paha mieli? Tahtoisitko mennä sivistämään näitä barbaareja? Naurattaa nämä ensimmäisen maailman ongelmat.
      Olet oikeassa. Sen sijaan että me tuskailisimme veroja, laskuja, ruokien hintoja, perheidemme elättämistä tai työpaikan saantia, lähetetään kaikki rahat Somaliaan lapsille. Ainakin he ilostuvat.

      Lainaa

    67. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Asun keskustan lähellä ja vieresellä isolla tiellä menee sen verran rekkoja etten uskalla omaa maatiaiskissaa päästää vapaana kulkemaan. Nyt kesällä katti oli joka päivä monta tuntia ulkona narun päässä ja ihan onnellisena se siellä päästäisiä pyydysti ja harjoitti villiä puoltaan vaikkei päässykkään etupihaa kauemmaks. :D Välillä vietiin valjaissa takametsään kuljeskelemaan niin pääsi kiipeilemään puihin. Nyt syksyllä ja talvella ihan mielellään on katti sisällä ku kylmästä ja sateista ei kauheesti tykkää. Ihan onnellinen tuo minun kissa ainakin on vaikka sisäkissa onkin suurilta osin. Että itte en allekirjota sitä väitettä että sisäkissat olis jotenki onnettomia enkä koe rääkkääväni kissaani sillä että pidän sitä sisällä :D Kaveri jolta kissan sain asuu maalla ja antaa kissan kulkea vapaana ja ihan onnelliselta sekin vaikuttaa. En koe kummankaan tavan olevan väärin jos kissalle vaan passaa eikä ole onneton.

      Lainaa

    68. Tulos: +12 (18 ääntä)
      Tylsimys: No jos yhtään viitsii perehtyä aiheeseen, ei rinnasta kissaa ja koiraa tässä vapaana kulkemisen tematiikassa. Kissan ja koiran laumakäyttäytyminen on täysin erilaista. Koira on laumaeläin, kissa ei. Jos sinulla on sekä koiria että kissoja, havaitset selvän eron niiden käyttäytymisessä jos lasket ne vapaaksi: koirat hakeutuvat laumaan jossa tyhmyys tiivistyy. Kissa hakeutuu jonnekin vaanimaan ohikulkevia hiiriä/myyriä.. Outoa jos et kissojen ja koirien omistajana ymmärrä että rotukissan ja maatiaiskissan luontainen käyttäytyminen on erilaista. Rotukissoiltasi on rodunjalostuksella kitketty pois tietyt vietit jotka maatiaiskissalla on tallella. Maatiaiskissa on syntyperäinen villieläin
      Tylsimys ihan sulle tiedoksi. Ai et maatiaiskissa on villikissa :D sie et taida tuntea kissoja ollenkaan. Toki jos meet jonneki maataloon, jossa kissat juoksee villinä ulkona ilman omistajan asianmukaista huolenpitoa ne voi vaikuttaa villeiltä. Itselläni on 2 rotukissa ja 2 maatiaiskissaa, kaikki kastroituja uroksia. Toki kaikilla on luonteessa eroa, mikä on ihan normaalia. Mut ihan samallatavalla kaikki valjaissa ulkoillessa vaanivat ja pyydystävät hiiriä. Me ollaan onnekkaita kun asutaan suht.keskustassa ja elellään omakotitalossa jossa iso "luonnontilainen" piha, jossa kissat saa ulkoilla valvotusti valjaissa. Mut siis sinun mukaasi rotukissoilla ei ole saalistusviettiä, ja silti minun 6v uros on ehdottomasti paras hiirenpyytäjä kaikista tietämistäni kissoista.

      Lainaa

    69. Tulos: +1 (3 ääntä)
      peogs: Yritäppäs tukkia vanhat talot niin, ettei kissa keksi reittiä ulos? Entä navetat ja liiterit? Häkissäkö niitä eläimiä pitää pitää? Koirakin saa juosta pitkässä lieassa pihalla tai olla omassa aitauksessaan vapaana. Pitäisikö kissa pitää sitten jossain kopissa vankina – ainakin omat kissat on niin ninjoja, ettei niitä pidättele mitkään aitaukset tai ovet. Aina jostain kolosta livahtavat hiiri- tai rottajahtiin tai sitten harakoita säikyttelemään. Koiran etu on se, ettei se osaa kiivetä pystytolppaa tai hyppää kaksi – kolme kertaa omaa pituuttaan.
      paitsi meijän koira hyppää.

      Lainaa

    70. Arthur Brown 14.8.2013 19:41
      Tulos: +4 (22 ääntä)
      Suurempi eläinrääkkäystapaus on antaa kissojen olla vapaana Suomen luonnossa. Ei siis tietenkään kissan kannalta, se vain tykkää siitä, mutta kaikkien muiden pieneliöiden, kuten lintujen, kannalta. No mitäs tuhansista laululinnuista kunhan kisumirrille ei käy kuinkaan, eiks je?

      Lainaa

    71. Tulos: -3 (15 ääntä)
      Tiril: 2. Kissan päästäminen ulos vapaana on vastuutonta. Kun otat lemmikin, otat vastuun huolehtia siitä. Miten ihmeessä voit taata kissan turvallisuuden kun et edes tiedä missä se on?
      Millä sä luulet, että ne kissat sielä sisällä jahtaa niitä hiiriä ja rottia, jotka on pahapiirissä? On muuten aika absurdia sanoa, että kissa selviää vain pari vuotta, vaikka tokihan se on yleistä, mutta on meilläkin kissa selvinnyt loistavasti 14-vuotta ja vielä tuo neiti hiiriä jahtaa ja kuluttaa talvensa nukkuen säären ympärille kietoutuneena (elää luultavasti sen 20-vuotta, koska osaa huolehtia itestään).

      Lainaa

    72. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Big shot: Kyllä eläimille saa syöttää ihmisten särkylääkettä, aine on kuitenkin sama vaikka määrät on ihan eri. Eläinlääkäri on usein neuvonut ensiapuna antamaan meidän 20kg lapparille buranasta veitselle murretun minimaalisen palan. Tosiaan ku eläimillä puhutaan särkylääkemäärissä milligrammoista ja ihmisellä sadoista, sen takia niillä on omat pillerinsä.
      On kyllä epäpätevä eläinlääkäri! Burana vaurioittaa koiran munuaisia.. Ainoastaan ketomexia ja aspiriinia saa antaa ja niitäkin tarkan määrän kiloa kohden! Suosittelen ilmiottamaan kaikille kelle tällainen tieto on voinut levitä! Nimimerkillä tiedän koiran jolle tuli munuaisvika!

      Lainaa

    73. Kissat vain sisäkissoiksi 14.8.2013 21:38
      Tulos: +12 (28 ääntä)
      Pege: On muuten aika absurdia sanoa, että kissa selviää vain pari vuotta, vaikka tokihan se on yleistä, mutta on meilläkin kissa selvinnyt loistavasti 14-vuotta ja vielä tuo neiti hiiriä jahtaa ja kuluttaa talvensa nukkuen säären ympärille kietoutuneena (elää luultavasti sen 20-vuotta, koska osaa huolehtia itestään).
      Kissallasi on sitten ollut ihmeellisen hyvä tuuri, kun sille ei ole toistaiseksi mitään sattunut. Lain mukaan olet kuitenkin jättänyt kissasi heitteille. Ei ole kissasi päätettävissä, mikäli kissavihaaja päättää ampua kissasi, auto kaahaa kissasi yli, tai ilves nappaa kissasi iltapalaksi.

      Lainaa

    74. Tulos: +6 (26 ääntä)
      haumea: Ei herranjumala, toivottavasti toi pentujen lopettaminen oli jonkinnäkönen vitsi. Lemmikit pois tommosilta, tuli paha mieli.
      Valitettavasti tuo on jokapäiväistä ja erittäin tavallista. Kissaa ei juntti osaa arvostaa, se kun on vaativampi (älykkäämpi ja monimutkaisempi) olento kuin kuolaava koira. Eläinsuojelulaki velvoittaa pitämään kissan (ja koiran) omistajansa valvonnassa, toisin sanoen ulkoiluttamaan kytkettynä tai tarhassa niin, että se a) on turvassa ilveksiltä, susilta, karhuilta ja idiooteilta ja b) ei ole haitaksi naapureille, pesiville linnuille jne. Toivoisin, että Feissarimokat.com tekee ilmoituksen näistä eläinsuojelurikoksista poliisille. Kissan arvostus ei kohene ennenkuin kissanomistajille kasvaa järki päähän ja moraali sydämeen. Kissat ovat upeita, luonteikkaita eläimiä, joissa on yhtä monenlaista persoonaa kuin meissä ihmisissä. Kissa ei sovi lemmikiksi ymmärtämättömälle tollolle, joka kuvittelee, että ystävä on ilveksensyötti ja korvattavissa millä tahansa samantapaisella olennolla. Mitä annat, sitä saat. Kissa vain antaa paljon enemmän kuin useimmat ihmiset.

      Lainaa

    75. Tulos: +3 (23 ääntä)
      Kissat vain sisäkissoiksi: Kissallasi on sitten ollut ihmeellisen hyvä tuuri, kun sille ei ole toistaiseksi mitään sattunut. Lain mukaan olet kuitenkin jättänyt kissasi heitteille. Ei ole kissasi päätettävissä, mikäli kissavihaaja päättää ampua kissasi, auto kaahaa kissasi yli, tai ilves nappaa kissasi iltapalaksi.
      Puhumme kissasta joka on aina vihannut sisällä oloa, ellei ole talvi. Minusta on pahempaa pakottaa sellainen kissa sisälle, joka ei kestä sisällä oloa, kuin antaa sen juosta tuola metässä. En usko, että kukaan raahaa itseään maalle metsikköön, jos vihaa kissoja, eli aika absurdia ja mitä ilveksiin tulee, niin sitten niin käyköön. Kissani nauttii ulkona olosta ja masentuisi sisällä olosta niin paljon, että olisi väärin lukita se sisälle, se kun ei oikeasti ole mitenkään sopiva sisäkissaksi. Maalla eläminen on vähän erilaista kuin kaupungissa eläminen. Täälä oikeasti vilisee hiiriä ja rottia sisälle asti, ellei sitä kissaa omista. Kaupungissa ymmärrän, ettei kissaa päästetä ulos, sielä on autoteitä joku paikassa ja hiiriä ei todennäköisesti taloon eksy tai rotat syö kasveja sieltä parvekkeelta. Mutta toki, jos keksit rotanloukun, joka ei laukea turhaan ja virittää itsensä, niin voin harkita, etten seuraavaakin kissaa päästä metsästäjäksi.

      Lainaa

    76. Kissat vain sisäkissoiksi 15.8.2013 0:37
      Tulos: -9 (35 ääntä)
      Pege: Täälä oikeasti vilisee hiiriä ja rottia sisälle asti, ellei sitä kissaa omista.
      Hohhoijaa. Oletkohan nyt ihan tosissasi? :D Eletään vuotta 2013 ja ainoa keksimäsi hiirien torjuntakeino on kissa? Miten olisi vaikkapa hiirien ja rottien sisääntuloreikien tukkiminen, myrkyt, loukut tai ultraäänikarkotin?? Ja vaikka nykyisestä kissastasi et enää sisäkissaa saisi koulutettua, niin älä hyvä lapsi nyt ainakaan jatka tuota kissan hylkäämis -perinnettä.

      Lainaa

    77. Tulos: 0 (10 ääntä)
      sherry: Tylsimys ihan sulle tiedoksi. Ai et maatiaiskissa on villikissa sie et taida tuntea kissoja ollenkaan. Toki jos meet jonneki maataloon, jossa kissat juoksee villinä ulkona ilman omistajan asianmukaista huolenpitoa ne voi vaikuttaa villeiltä. Itselläni on 2 rotukissa ja 2 maatiaiskissaa, kaikki kastroituja uroksia. Toki kaikilla on luonteessa eroa, mikä on ihan normaalia. Mut ihan samallatavalla kaikki valjaissa ulkoillessa vaanivat ja pyydystävät hiiriä. Me ollaan onnekkaita kun asutaan suht.keskustassaja elellään omakotitalossa jossa iso “luonnontilainen” piha, jossa kissat saa ulkoilla valvotusti valjaissa.Mut siis sinun mukaasi rotukissoilla ei ole saalistusviettiä, ja silti minun 6v uros on ehdottomasti paras hiirenpyytäjä kaikista tietämistäni kissoista.
      Myönnän että rotukissatietämykseni on hyvin ohutta. Paria yksilöä olen seuraillut, ja he eivät koske elävään ravintoon. Kommenttini 'maatiaiskissa on syntyperäinen villieläin'. Kirjoitin 'syntyperäinen', koska tiedän että maatiaskissasta kasvaa hyvinkin salonkikelpoinen eläjä oikein asennoituvassa kasvuympäristössä. Vapaana kasvaessaan tuloksena saattaa olla jotain muuta kuin salonkikelpoinen. Jokainen mirri on oma ihastuttava yksilönsä.

      Lainaa

    78. Tulos: +28 (32 ääntä)
      On aika mielenkiintonen juttu, että kun susi tappaa koiran, nousee medioissa ihan hirrrveä kohu, että "kamalaa, miettikää nyt, pihalta vei, tappaa lapsetkin, meiän elinkeinot BLAABLAABLAA", mutta kun ilves vie kissan pihalta niin ihmisten reaktio on vain "no, sinneppä meni, otetaan uusi". voi kaksinaismoralisti sentään.

      Lainaa

    79. crazycatlady 15.8.2013 16:25
      Tulos: +17 (17 ääntä)
      Pena: Tervetuloa todellisuuteen. Entäs kun joissakin Aasian valtioissa popsitaan niin koirat, kissat kuin monet muutkin elukat? Tuleeko siitäkin paha mieli? Tahtoisitko mennä sivistämään näitä barbaareja? Naurattaa nämä ensimmäisen maailman ongelmat.
      Ilmeisesti tässä tapauksessa ei kuitenkaan kasvatettu kissoja syötäväksi, vai kuinka? Joten jos lemmikin omistaa, pitäisi myös huolehtia siitä, ettei se lisäänny holtittomasti jos ei kerran pentuja halua. Mitä järkeä on antaa kissojen tehdä pentueita pentueiden perään ja vaan tappaa sitten ne, kun ei ole mihin laittaa? Tämä asia ei ole mitenkään verrannollinen Aasian valtioiden ruokailutottumuksiin.

      Lainaa

    80. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Mitä hauskaa tällaisessa jutussa nyt muka oli? Kai sen nyt järkikin sanoo ettei eläimille anneta ihmisille tarkoitettuja lääkkeitä. Varsinkin tuon alemman viestin idea ei ollut yhtään hauska, tuollaisilta ihmisiltä pitäisi ottaa kissat kokonaan pois. Kissoilla ei tunnu olevan minkäänlaista arvostusta, jos kyseessä olisi ollut koira, joka sikiää luonnossa holtittomasti ja elinikä on 1-2v kun ilves käy napsimassa, niin tuskimpa sille uutiselle kukaan olisi nauranut. Mutta koska kyseessä on kissa, niin saahan sille nauraa! "Kissathan kuuluvat luontoon lisääntymään!"

      Lainaa

    81. Tulos: +14 (18 ääntä)
      peogs: Yritäppäs tukkia vanhat talot niin, ettei kissa keksi reittiä ulos? Entä navetat ja liiterit? Häkissäkö niitä eläimiä pitää pitää? Koirakin saa juosta pitkässä lieassa pihalla tai olla omassa aitauksessaan vapaana. Pitäisikö kissa pitää sitten jossain kopissa vankina – ainakin omat kissat on niin ninjoja, ettei niitä pidättele mitkään aitaukset tai ovet. Aina jostain kolosta livahtavat hiiri- tai rottajahtiin tai sitten harakoita säikyttelemään. Koiran etu on se, ettei se osaa kiivetä pystytolppaa tai hyppää kaksi – kolme kertaa omaa pituuttaan.
      Aivoja osataan taas vaihteeksi käyttää (y). Ulkokissojen omistajilla kissojen pidossa on vain kaksi vaihtoehtoa: joko kissa asuu "onnellisesti" maalla vapaana, tai sitten surkeissa oloissa kerrostalossa häkkiin lukittuna. Koirat saa juosta pitkässä lieassa taikka ulkohäkissä ja niin saa myös kissat, mutta kissa, joka on poistunut omalta tontiltaan/ei ole omistajan välittömässä valvonnassa, on heitteillejätetty = rikos. Kissa kyllä pysyy aitauksessa, kunhan siihen rakentaa esim. verkkokaton tms, joka pitää petoeläimet ja karkulaiset poissa. Ei ole niin vaikeaa ulkoiluttaa kissaa valjaissa tai rakentaa sille ulkohäkkiä, todellakaan itse en omaa kissaani pihalle laskisi yksin! Varsinkaan kun tiedän, että siellä on niin paljon vaaroja, joille en halua oman kissani altistuvan. Sanokoot kaikki maalaiset, että kissani elää huonoa elämää kerrostalossa, mutta omasta mielestäni kissani voi erittäin hyvin - pääsee joka viikko valjaissa ulos, sen kanssa leikitään ja sillä on korkea raapimapuu sekä parveke käytössään. Kissani oli entinen ulkokissa, mutta ihmeen hyvin se valjaisiin tottui, jota ulkokissojen omistajat pitää ihan mahdottomuutena - laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä se vain johtuu, onhan se vain helpompaa päästää kissa ovesta ulos.

      Lainaa

    82. landetyttö 15.8.2013 20:43
      Tulos: -5 (25 ääntä)
      Noniiin pakko miunkii tulla kommentoimaan tähän. :D Eli oon asunut koko ikäni maalla ja kyllä, meillä kissat ovat navettakissoja ja käyvät ulkona ja ovat sisällä navetassa miten haluavat. Ja mikä tulee tuohon ilvesjuttuun.. Meillä on kissa, joka on syntynyt vuonna -97 ja hyvin on selvinnyt tuolla metissä. Ja meijän kissat on viel sellasii, et ne liikkuu vaa tuolla lähimetsissä, missä liikkuu aika harvoin ilveksii, koska eihän ne nyt pihapiiriin tule. Onhan tämä mahdollista, mutta ei sille maalla voi tehdä mitään, ellet halua aidata monenhehtaarin tilaa. Tervetuloa vaan tekemään tämä meille ettei vaan millekkään eläimelle satu mitään. :) Ja en ole mikään kissojenvihaaja. Hoidan kissoja kuten muutkin :D Leikin niitten kans. silittelen ja kyllä, annan niille ruokaa! ja lehmänmaitoa! Jos kissa ei halua aina syödä sitä ruokaa mitä annamme, niin kyllähän se maalla saa lähtee tuonne mettiin ettii jotain kissannormaalii ravintoo eli pikkunisäkkäitä.
      Kissat vain sisäkissoiksi: Ja vaikka nykyisestä kissastasi et enää sisäkissaa saisi koulutettua, niin älä hyvä lapsi nyt ainakaan jatka tuota kissan hylkäämis -perinnettä.
      Öh, mikä hemmetin kissanhylkäämis -perinne?? Jos siuta oikeesti ärsyttää se, että navettakissat käyvät ulkona, niin tuleppa itse vahtimaan niitä, ettei vaan ne pääse ulos. Niin ja aitaamaan mei koko tila. :) Ja kyllä työ kaupunkilaiset periaatteessa hylkäätte sen kissan melkein joka päivä. Kun ootte töissä, koulussa tai viihteellä nii kissahan jää yksin kotiin! Ettehän te tiiä, että mitä se kissa siellä keksii. Onko sillä tarpeeksi ajanvietettä vai tylsistyykö se? Maalla sentää kissalla on aina mielekästä tekemistä :D Ja mitäs sitten, jos kissa hyppää esim. kaapin päälle ja tippuu sieltä ja osuu maahan huonosti ja katkasee jalan? :o Tai jos se pääsee parvekkeelle ja tippuu 5kerroksesta? Sehän kuolee pahimmassatapauksessa. Eli nämä esimerkit voi tulkita heitteillejättönä, koska ette tiiä, että mitä se kissa tekee siellä yksin kotona! Jos maalaisilta pitää ottaa kissat pois, ettei niille tapahu mitään, niin sitten kaupunkilaisiltakin pitää ottaa kissat pois näitten esimerkkien mukaan!! Ettei ne vaan tipu parvekkeelta ja kuole! :o Jaheeei muute kaikki kaupunkilaisetkissaihmiset. Ajatelkaapa nyt hei vähäsen.. Maaseutu ja kaupunki ovat aivan erilaisia ympäristöjä! En minäkään päästäisi kissaa ulos kaupungissa! Ja lisäksi, vaikka maalla kissa olisi sisäkissa (siis on ihan talon sisällä, eikä käy navetassa..), niin kyllä se varmasti jossain vaiheessa pääsee pihalle. Tulkaa käymään maalla, jos ette oo varmoi et miten siellä eletään :) Ja mielestäni näistä lande&kaupunkilaiskissojen elämää on turha vertailla ja syytellä toista osapuolta, koska eihän keskustelu onnistu ikinä ku tulee ain hirveet tappelut.. Ja minun oli tottakai pakko tulla nyt jotain sanomaan tähän väliin....

      Lainaa

    83. Deep Anal-Ice 15.8.2013 22:51
      Tulos: -16 (24 ääntä)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      Tervetuloa maalle täällä monen näköiset pedot harvestaa kissoja ja koiria, sekä muita koti/hyötyeläimia melkoisen paljon.
      haumea: Ei herranjumala, toivottavasti toi pentujen lopettaminen oli jonkinnäkönen vitsi. Lemmikit pois tommosilta, tuli paha mieli.
      Tosiaankin tervetuloa todellisuuteen pentujen hukuttaminen on erittäin inhimillinen tapa hankkiutua niistä eroon, koska ne ovat sokeita eivätkä osaa pidättää hengitystä. Tiedän montakin tapausta joissa porukka on hukuttamisen sijaan käyttänyt "vähän" mielikuvitusta ja lopettanut kissansa esim. ilmakiväärillä, halolla, ruohonleikkurilla, mikrolla, yms. Valitse sitten noista se paras...
      Tiril: 1. Kissoille EI saa antaa (ihmisten) lääkkeitä ilman eläinlääkärin ohjeita! 2. Kissan päästäminen ulos vapaana on vastuutonta. Kun otat lemmikin, otat vastuun huolehtia siitä. Miten ihmeessä voit taata kissan turvallisuuden kun et edes tiedä missä se on? 3. Lemmikkikissaa ei ole mitään syytä pitää leikkaamattomana. 4. Kissan luovutusikä on 12 viikkoa. Kuvassa olevat pennut eivät todellakaan ole vielä luovutusikäisiä!
      1. Olen kyllä aikalailla samoilla linjoilla. 2. Olet ilmiselvä kaupunkilainen. Maalla kissoja otetaan jotta ne pitäisivät hiiret/rotat/myyrät loitolla. Jos kissa ei saa poistua torpasta muuten kuin huoltajan läsnäollessa vaikkapa valjaissa, niin hiiren pyynti jää melko vähäiseksi. Maatiaskissat kulkevat yleensä vapaina juuri edellämainitusta syystä. 3. Eli rotukissojen pennuttaminen laittomaksi ja lisää vesikauhuisia kissoja venäjältä vai? Millä perusteella päätät että kellään ei ole oikeutta pitää kissaansa leikkaamattomana? Eikö tarpeeksi hyvä syy ole että halua niitä karvapalloja lisää? 4. Kyllä aivan oikein kissojen "virallinen" luovutusikä on 12 vk, mutta esim. eläinsuojelu luovuttaa huostaanotettuja pentuja jo 4 vk ikäisinä... P.S. Kissan pentujen ikää tuon kuvan perusteella muutenkin aika vaikea arvioda, meille tuli 12 vk vanha turjake joka tykkäsi nukkua esim. kämmenellä, kahvikupissa ja lautasilla. Että melkoisen pieni karvapallo se vielä 12 vk ikäisenä on.

      Lainaa

    84. Tulos: -4 (20 ääntä)
      alo: Joskus ehkä näin ajateltiin mutta asiat menee eteenpäin ja niitä tutkitaan enemmän. tuopa se sinun matoinen maalaiskissasi tänne niin vertaillaan kumpi voi paremmin. ei noin voi sanoa “maalla kissat ovat pihaeläimiä”. samoja kissoja ne on joka puolella. sinäkin olet juuri niitä, joiden takia mistään ei tule mitään. vanhoihin uskomuksiin jumittunut. oletko samaa mieltä koirista, että niitäkään ei pitäisi ulkoiluttaa “jossain ihme hihnassa”? miksi ihmiset ajattelee kissojen olevan esim. koiriin nähden jotenkin toisarvoisia lemmikkejä? kissat on älykkäitä, ihmisiin kiintyviä, hellyydenkipeitä ja leikkisiä olentoja.
      Itse asiassa ulkona eläessään kissalla sentään on edes mahdollisuus raakaravintoon. Suurin osa sisäkissoista kun elää naksuilla ja prosessoidulla märkäruoalla joka on aika lailla sama asia kuin jos ihminen söisi pelkkää vessapaperia ja soijarouhetta. Harvalla kissanomistajalla riittää sen verran järkeä että ymmärtäisi lihansyöjän ja pienpetoeläimen ruokavalion koostuvan lihasta eikä mistään jauhopapanoista. Hampailtaan ja turkeiltaan terveimmät näkemäni kissat ovat olleet osittaista ulkoelämää viettäneitä maalaiskissoja, jotka ovat vielä 17-vuotiainakin jaksaneet juosta myyrien perässä. Samaa ei voi sanoa näistä raihnaisista jauholla syötetyistä sisäkissoista.

      Lainaa

    85. Tulos: +2 (20 ääntä)
      Tässä nyt unohtavat monet kommentoijat sen pointin että kissa ei ole "hän" eikä monta kissaa ole "he".

      Lainaa

    86. Tulos: +7 (13 ääntä)
      Ymmärrän sen, että jossain maatilalla voi pitää kissaa vapaana ns navettakissana. Kunhan kissa vain pääsee joskus sisällekin ja sitä paijataan, se madotetaan, ja viedään tarvittaessa eläinlääkäriin, yms rokotukset ja muut kunnossa. Monesti kun maalaiset vaan ajattelee, että "ei se mitään semmosia tartte". Lisäksi se kastrointi oikeasti kannattaa.. Kamala stressi ja terveysriski jos kissa on koko ajan paksuna ja pentuja vääntämässä, jopa vanhuudessaan (tiedän itse tällaisia tapauksia). Tosin tuolloinkin, kissa voi kyllä joutua jonkun kotkan tms viemäksi. Mutta ei se katti ole kovin onnettomasti silloin elänyt jos on muuten hyvin pidetty. Mutta taajamassa/kaupungissa kissa on pidettävä sisällä tai valjaissa ulkoilutettava. Siellä on niin isot riskit että joku tappaa kissan tai jää auton alle tms. Ja kyllä kotikissa kannattaa leikata. Rauhoittaa kissaa, ei tule kiima-aikoja, ei merkkaile jne.

      Lainaa

    87. mielenvikast 16.8.2013 18:20
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Missä se moka tai vitsi oli tässä...?

      Lainaa

    88. Kissat vain sisäkissoiksi 16.8.2013 22:11
      Tulos: +12 (24 ääntä)
      Oikeasti ihmiset?? Ei tässä ole kyse mistään "maalaiset vs. kaupunkilaiset" -vastakkainasettelusta tai mielipiteistä, vaan faktoista. Suomen lain mukaan kun kissan omistaja päästää kissan ilman valvontaa kotipiirinsä rajojen ulkopuolelle, on kysymys silloin kissan heitteille jättämisestä. Esimerkiksi eläinsuojeluyhdistykset luovuttavat kissoja vain sisäkissoiksi. Ulkona vapaana liikkuva kissa kohtaa päivittäin vaaroja, joilta sen omistaja ei voi sitä suojella. Kissa itsessään aiheuttaa myös tuhoa ja harmia liikkuessaan vapaana. Leikkaamattomat ulkokissat myös ylläpitävät tehokkaasti kodittomien kissojen populaatioita, joita vastaan eri eläinsuojelujärjestöt yrittävät kamppailla. Lemmikin turvallisuuden kannalta ei aina ole merkitystä sillä, ulkoileeko kissa maaseudulla vai taajama-alueella. Sen terveyttä ja henkeä uhkaavia tekijöitä löytyy joka paikasta, eikä omistaja kykene suojelemaan kissaansa näiltä. Mitä tulee autoihin, yliajon vaara elää myös rauhallisella maaseudulla, sillä vähäiseen liikenteeseen tottunut kissa on myös vähemmän oppinut varomaan ajoneuvoja. Luontaisen uteliaisuutensa takia kissa voi myös helposti jäädä loukkuun esimerkiksi autotalleihin, varastoihin tai vajoihin. Lahoja rakennelmia, kuten kaivonkansia, löytyy paljon etenkin maaseudun rauhasta.

      Lainaa

    89. Tulos: +12 (12 ääntä)
      Deep Anal-Ice: Tervetuloa maalle täällä monen näköiset pedot harvestaa kissoja ja koiria, sekä muita koti/hyötyeläimia melkoisen paljon. Tosiaankin tervetuloa todellisuuteen pentujen hukuttaminen on erittäin inhimillinen tapa hankkiutua niistä eroon, koska ne ovat sokeita eivätkä osaa pidättää hengitystä. Tiedän montakin tapausta joissa porukka on hukuttamisen sijaan käyttänyt “vähän” mielikuvitusta ja lopettanut kissansa esim. ilmakiväärillä, halolla, ruohonleikkurilla, mikrolla, yms. Valitse sitten noista se paras… 1. Olen kyllä aikalailla samoilla linjoilla. 2. Olet ilmiselvä kaupunkilainen. Maalla kissoja otetaan jotta ne pitäisivät hiiret/rotat/myyrät loitolla. Jos kissa ei saa poistua torpasta muuten kuin huoltajan läsnäollessa vaikkapa valjaissa, niin hiiren pyynti jää melko vähäiseksi. Maatiaskissat kulkevat yleensä vapaina juuri edellämainitusta syystä. 3. Eli rotukissojen pennuttaminen laittomaksi ja lisää vesikauhuisia kissoja venäjältä vai? Millä perusteella päätät että kellään ei ole oikeutta pitää kissaansa leikkaamattomana? Eikö tarpeeksi hyvä syy ole että halua niitä karvapalloja lisää? 4. Kyllä aivan oikein kissojen “virallinen” luovutusikä on 12 vk, mutta esim. eläinsuojelu luovuttaa huostaanotettuja pentuja jo 4 vk ikäisinä… P.S. Kissan pentujen ikää tuon kuvan perusteella muutenkin aika vaikea arvioda, meille tuli 12 vk vanha turjake joka tykkäsi nukkua esim. kämmenellä, kahvikupissa ja lautasilla. Että melkoisen pieni karvapallo se vielä 12 vk ikäisenä on.
      Ei kyllä mulle mene läpi et 12 viikkoinen mahtuis nukkumaan kahvikupissa. Jos sie et sitte juo jostain parin litran motista. Jos kissa painaa 12 viikkosena alle kilon, se pitäs edelleen pitää emonsa luona. Viimisin poju paino 13vk vanhana 1,4kg, eli ei todellakaan mahu kahvikuppiin...

      Lainaa

    90. ............... 17.8.2013 10:07
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      hessi: Ottamatta kantaa mokiin, olen erittäin hämmästynyt siitä kuinka ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta. Mikä juttu on, että kissaa ei pitäisi päästää ulos?! Tottakai se pitää päästää, kun se kuuluu sinne ja nyt puhun maalla olevista kissoista. Kaupungissa pidettävät kissat on eläinrääkkäystä. Toki ne jotka on jalostettu sisäkissoiksi ovat asia erikseen. Mutta on täysin cityituhippien touhua kieltää kissojen ulkona olo. Samaa mieltä olen tosiaan siitä, että leikkaus on hyväksi, jos ei aio hankkia pennuille kotia tai pitää niistä itse huolta.
      Ainoa kissaeläin mikä kuuluu suomen luontoon on ilves. Valvomatta liikkuva kissa voi joutua petoeläinten syötäväksi, syödä itse myrkkyä tai häiritä muita eläimiä. Miksi se on niin vaikaa ymmärtää, että vastuu kissasta on AINA omistajalla?

      Lainaa

    91. ............... 17.8.2013 10:10
      Tulos: +9 (17 ääntä)
      Pantsu: Itse asiassa ulkona eläessään kissalla sentään on edes mahdollisuus raakaravintoon. Suurin osa sisäkissoista kun elää naksuilla ja prosessoidulla märkäruoalla joka on aika lailla sama asia kuin jos ihminen söisi pelkkää vessapaperia ja soijarouhetta. Harvalla kissanomistajalla riittää sen verran järkeä että ymmärtäisi lihansyöjän ja pienpetoeläimen ruokavalion koostuvan lihasta eikä mistään jauhopapanoista. Hampailtaan ja turkeiltaan terveimmät näkemäni kissat ovat olleet osittaista ulkoelämää viettäneitä maalaiskissoja, jotka ovat vielä 17-vuotiainakin jaksaneet juosta myyrien perässä. Samaa ei voi sanoa näistä raihnaisista jauholla syötetyistä sisäkissoista.
      Olet väärässä. Myös sisäkissalle voi syöttää sille luontaista ruokaa. Suuremassa vaarassa kissa on ulkona.

      Lainaa

    92. Tulos: -1 (9 ääntä)
      Kissojen ystävä: On se maalla aika yleistä, että kissat ei kovin montaa vuotta elä erinäisten petojen takia. Ei sitä silti ole pakko hankkia naaraskissaa, jonka leikkaus on kalliimpaa. Kyllä meilläkin oli uroskissoja ihan hiirien takia, eikä niitä parin vuoden jälkeen näkynyt; silti joka ikinen leikattu, jotta ei niitä pentuja tulisi. Toiset ihmiset surutta lopetti kaikki kisuvauvat kyselemättä keneltäkään, että ottaisivatko uuteen kotiin. Vähän järkeä päähän nyt tuohon “maalaisuuteen”.
      Höpö höpö, meillä on kissat maalla eläneet keskimäärin 15-vuotiaiksi

      Lainaa

    93. Maalta kotosin 18.8.2013 0:19
      Tulos: -5 (15 ääntä)
      Kyllä meiän maatiaiskissa eli 17-vuotiaaksi hyvän elämän ulkokissana. Se sai kulkee takkahuoneen ikkunasta sisään ulos niin halutessaan ja osas kyllä pyytää ikkunan takanakin sisälle niin halutessaan ja manku oven edessä ulos halutessaan. Leikattu uros, mutta matolääkkeet ja rokotukset jäi pentuiän jälkeen, kun kissa sai järettömän paniikkikohtauksen kantokopasta ja autoon viennistä niin, että tuli kopan oven läpi ja sinkoili autossa ympäriinsä ennen ku pääs ovesta ulos vapauteen. Terve ja seurallinen kissa oli ja nautti elämästään ulkona täysin rinnoin. Pitkinä pakkasaikoina tuntui masentuvan pahasti, kun ei ulos viitsinyt mennä. Ei tainnut kissa pitää heitteillejättönä kun aina kainaloon palasi tyytyväisenä. AInoat tappelutkin tuli naapurinkissan kanssa, kun tunki sisälle asti perässä, mutta muuten pärjäsi hyvin, vaikka pitkiäkin reissuja teki.

      Lainaa

    94. ............... 18.8.2013 11:39
      Tulos: +8 (18 ääntä)
      Maalta kotosin: Kyllä meiän maatiaiskissa eli 17-vuotiaaksi hyvän elämän ulkokissana. Se sai kulkee takkahuoneen ikkunasta sisään ulos niin halutessaan ja osas kyllä pyytää ikkunan takanakin sisälle niin halutessaan ja manku oven edessä ulos halutessaan. Leikattu uros, mutta matolääkkeet ja rokotukset jäi pentuiän jälkeen, kun kissa sai järettömän paniikkikohtauksen kantokopasta ja autoon viennistä niin, että tuli kopan oven läpi ja sinkoili autossa ympäriinsä ennen ku pääs ovesta ulos vapauteen. Terve ja seurallinen kissa oli ja nautti elämästään ulkona täysin rinnoin. Pitkinä pakkasaikoina tuntui masentuvan pahasti, kun ei ulos viitsinyt mennä. Ei tainnut kissa pitää heitteillejättönä kun aina kainaloon palasi tyytyväisenä. AInoat tappelutkin tuli naapurinkissan kanssa, kun tunki sisälle asti perässä, mutta muuten pärjäsi hyvin, vaikka pitkiäkin reissuja teki.
      Kissa tuskin ymmärtääkään käsitystä heitteilejättö. Valvomatta liikkuva kissa ON kuitenkin heitteilejätetty, samoin kuten valvomatta kuleva pikku lapsi; kummankaan kapasiteetti ei ymmärrä eteen tulevia vaaroja. Teidän kissallanne oli hyvä tuuri, mutta se ei silti tarkoita sitä ettäkö niin olisi kaikilla.

      Lainaa

    95. Tulos: -8 (16 ääntä)
      ……………: Kissa tuskin ymmärtääkään käsitystä heitteilejättö. Valvomatta liikkuva kissa ON kuitenkin heitteilejätetty, samoin kuten valvomatta kuleva pikku lapsi; kummankaan kapasiteetti ei ymmärrä eteen tulevia vaaroja. Teidän kissallanne oli hyvä tuuri, mutta se ei silti tarkoita sitä ettäkö niin olisi kaikilla.
      Huoh. Ihan sama miten laki katsoo onko pihalla itsenäisesti liikkuva kissa heitteillejätetty, kyllä se silti osaa huolehtia itsestään. Sehän on helvetti melkein villieläin. Ja ilveskin on melko harvinainen eläin eikä tunge pihapiiriin kissoja syömään. Ja kyllä maalaiskissojenkin omistajat niitä käyttää lääkärissä. Lisäksi sekä kissalla että koiralla pitäisi olla tilaa liikkua itsekseen vaikka sitten pihalla maalla. Poikkeuksena joku chihuahua joka on niin pieni että ihan talossa liikkuminen on suuri seikkaile.

      Lainaa

    96. mitänyttaas 18.8.2013 16:41
      Tulos: -2 (14 ääntä)
      What the actual fuck? Meillä on kyllä kissoja pidetty syntymäkodissa aina pihalla. Lähin naapuri (jos ei sukulaistaloa tien toisella puolella lasketa) asuu muutaman kilometrin päässä ja muutenkin ollaan keskellä korpea. Kissa on tottunut olemaan ulkona ja pärjää siellä helvetin mainiosti. Yhden kissan on ilves tappanut pihaan ja pari kertaa saanut häätää tuon isomman kissaeläimen pihalta kun se on kissojen perässä tullut mutta ei kyllä muuten. Siskolla on myös kaksi kissaa, asuvat normaalisti kaupungissa jossa niitä ulkoilutetaan talutushihnassa. Kesäisin ne kuitenkin pääsevät maalle ja sen kyllä huomaa kissasta, kun se saa olla vapaana ulkona. Turkki kiiltää, kissa on pirteä ja hyväkuntoinen.

      Lainaa

    97. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Pahis: No ja höpö höpö. Kissa nimenomaan EI kuulu Suomen luontoon tappamaan pikkuelikoita. Tämä on taas näitä “kissan pitää päästä ulos”-tyyppejä jotka perustelee paskaa elukanomistamistaan sillä että “sillä on oikeus”. Entäs jos minä päästän tuon koiran juoksentelemaan pihalle valtoimenaan? Hevosenikin varmasti haluaisi lähteä maaseutumatkailemaan eikä seistä hehtaarin laitumessa. Entäs lehmät? Porotkin kekkaloi vapaana omilla teillään, päästetään lehmätkin vapauteen! Jippii ja jee jee taas näitä aivopieruja.
      No ja höpöhöpö itsellesi. Ilves, joka on suomen runsaslukuisin suurpeto, on kissaeläin joka tappaa myös pientä riistaa.

      Lainaa

    98. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Maalta kun oli kotoisin, niin usein muksuna kuuli, että elukoiden paikka ei ole sisällä, kun toin pihapiirissä pyörivistä villikissoista jonkun sisälle taloon. Kissojen hommaa oli pitää nurkat puhtaina rotista, joita viljatilalla nimittäin riitti, eikä mitään pikkusia häkkirottia vaan oikeen kunnon 25-30cm kokoisia kun pääsivät kunnolla mutustamaan jyviä. Ajokoirat myös vallan pihalla, tosin niillä lämmitetty koppi aitauksessa talven varalta.

      Lainaa

    99. ............... 18.8.2013 22:24
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      bethos: Huoh. Ihan sama miten laki katsoo onko pihalla itsenäisesti liikkuva kissa heitteillejätetty, kyllä se silti osaa huolehtia itsestään. Sehän on helvetti melkein villieläin. Ja ilveskin on melko harvinainen eläin eikä tunge pihapiiriin kissoja syömään. Ja kyllä maalaiskissojenkin omistajat niitä käyttää lääkärissä. Lisäksi sekä kissalla että koiralla pitäisi olla tilaa liikkua itsekseen vaikka sitten pihalla maalla. Poikkeuksena joku chihuahua joka on niin pieni että ihan talossa liikkuminen on suuri seikkaile.
      Kissa tarvitsee tilaa, mutta sitä varten sille voi myös rakentaa aitauksen, josta se ei pääse omille teilleen. Kissa ei osaa huolehtia itsestään, se ei kykene ymmärtämään esimerkiksi syökö se myrkkyä tai käveleekö se autotiellä. Se ei myöskään kykene ymmärtämään häiritseekö se muita. Ilves on kuitenkin ainoa kissaeläin suomessa mikä suomen luontoon kuuluu. Kissa on _lemmikkieläin_ ei villieläin.

      Lainaa

    100. ............... 18.8.2013 22:25
      Tulos: +5 (11 ääntä)
      Sputnik: No ja höpöhöpö itsellesi. Ilves, joka on suomen runsaslukuisin suurpeto, on kissaeläin joka tappaa myös pientä riistaa.
      Mutta samalla myös ainoa kissaeläin, mikä suomen luontoon kuuluu. Kissa lemmikkieläimenä ei sinne kuulu.

      Lainaa

    101. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Hyvät ihmiset, voisitteko kertoa että minkä lain mukaan tulette saamaan syytteen, jos päästätte kissan ulos ja se sattuu jäämään auton alle? En löytänyt kyseistä pykälää mistään.

      Lainaa

    102. ............... 19.8.2013 8:41
      Tulos: +1 (7 ääntä)
      meh: Hyvät ihmiset, voisitteko kertoa että minkä lain mukaan tulette saamaan syytteen, jos päästätte kissan ulos ja se sattuu jäämään auton alle? En löytänyt kyseistä pykälää mistään.
      Ei mistään, mutta auta armias jos kyseessä olisi koira tai vaikka hevonen...

      Lainaa

    103. Kissat vain sisäkissoiksi 20.8.2013 9:26
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      meh: Hyvät ihmiset, voisitteko kertoa että minkä lain mukaan tulette saamaan syytteen, jos päästätte kissan ulos ja se sattuu jäämään auton alle? En löytänyt kyseistä pykälää mistään.
      Asetus Asetus lemmikkieläinten suojelua koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen voimaansaattamisesta: http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920049 1 artikla, kohta 5: Heitteillä oleva eläin tarkoittaa joko koditonta lemmikkieläintä tai sellaista lemmikkieläintä, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään muun omistajan tai haltijan hallinnassa tai suorassa valvonnassa. 3. artikla, kohta 2: Lemmikkieläintä ei saa jättää heitteille. 4. artikla, kohta 2: Henkilö, joka pitää lemmikkieläintä tai huolehtii siitä, järjestää sille tilan, hoidon ja huomion lajin ja rodun perusteella eläimen etologisten tarpeiden mukaisesti ja erityisesti c) ryhtyy kohtuullisiin toimiin eläimen karkaamisen estämiseksi. 4. artikla, kohta 3: Eläintä ei saa pitää lemmikkinä, jos a) edellä 2 kappaleen ehtoja ei ole täytetty Eläinsuojelulaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247#L2P4 5 § Hoidossa olevaa eläintä ei saa jättää hoidotta tai hylätä. Suomen eläinsuojeluyhdistyksen mukaan: "Kissan jättäminen ilman hoitoa ulos on ehdottomasti kiellettyä. Se on heitteillejättö, josta voi seurata rangaistus eläinsuojelulain rikkomisesta."

      Lainaa

    104. Banaanibarbaarikärpänen 20.8.2013 11:10
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      Missä uudet mokat???!! PS. Voisitteko ystävällisesti jäsentää kommenttinne muutamaan virkkeeseen. Yrittäkää edes.

      Lainaa

    105. Tulos: 0 (12 ääntä)
      Kyllä se vain niin menee, että maaseudulla kissa on ensisijaisesti hyötyeläin, ei lemmikki. Siitä pidetään asianmukaista huolta, eläinlääkärit, ruoka, ehkä jopa päästetään suojaan sisätiloihin kurjalla kelillä, mutta sen tarkoitus maatilalla on pitää tuhoeläimet kurissa ja jotta sen voi tehdä, kissan täytyy olla ulkona. Kaikki eivät viitsi leikkauttaa, varsinkaan naaraskissoja, se kun on melkoisen kallista. Varsinkin jos tilan läheisyydessä elää petoja, ilvekset harvinaisempia, mutta suuret haukat kyllä vievät kissoja samoin supikoirat. Maaseudulla kissat kaiken lisäksi tuppaavat pysymään "pihapiirissä" kun sitä pihapiiriä on kymmeniä hehtaareja, ei kissan reviiri ulotu enää sen ulkopuolelle. Eläimen hoidontarve -*check* Eläin pysyy kotipiirin rajojen sisäpuolella - *check* Huomio lajin, rodun ja ekologisten tarpeiden mukaan - *Check*

      Lainaa

    106. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Se on muuten kumma juttu, että kaupungissa näkee vapaina koiria harvase päivä vaikka kaikki tietävät, että se on kiellettyä.

      Lainaa

    107. Tulos: +2 (12 ääntä)
      Miksi maaseudulla on oikeutetumpaa rikkoa lakia pitämällä mirrinsä vapaana. Tietääkseni metsästyslaki kieltää eläintenpesimä aikana eläinten häirinnän ja eläimet pitää olla kytkettäny. Kissa ei kaipaa ulos pääsyä, koska se nyt pärjää ilmankin sitä. Myöskin järjestylki kieltää eläinten vapaana pidon, mutta eipähän maalaisia kiinnosta kun aina jostain uuden saa

      Lainaa

    108. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Jos kerran kissoja saa pitää vapaana koska ne ovat olleet aikojenalusta vapaana, niin miksi ei koiria saa myös pitää vapaana? Nekin ovat ennevanhaan kulkeneet vapaana, mitään hihnoja ollut tai häkkejä. Ja kanoja pidettiin myös vapaina.

      Lainaa

    109. Tulos: -5 (15 ääntä)
      Täällä todellisuudesta vieraantuneet kaupunkilaiskotkat taas kitisee kun on menny hiekkaa pilluun, joittenki vitun kattien takia. Meillä maalla eläimiä kohdeltiin niinkuin pitääkin ja joskus niitä valitettavasti piti myös lopettaa. Pussiin vaan sitte hukutettiin tynnyriin. Älkää vitun huorat tulko tänne itkemään, jos teillä jäi lelu patterin taakse pienenä!

      Lainaa

    110. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Jortte: Täällä todellisuudesta vieraantuneet kaupunkilaiskotkat taas kitisee kun on menny hiekkaa pilluun, joittenki vitun kattien takia. Meillä maalla eläimiä kohdeltiin niinkuin pitääkin ja joskus niitä valitettavasti piti myös lopettaa. Pussiin vaan sitte hukutettiin tynnyriin. Älkää vitun huorat tulko tänne itkemään, jos teillä jäi lelu patterin taakse pienenä!
      Eläimille pitää taata myös inhimillinen lopetus, eikä tukehduttaa/hukuttaa hitaasti kitumalla johonkin veteen. Hyi helvetti ei oo sydäntä jos tolleen elukkansa lopettaa..

      Lainaa

    111. YP huomio?! 22.8.2013 6:52
      Tulos: -2 (12 ääntä)
      Jortte: Täällä todellisuudesta vieraantuneet kaupunkilaiskotkat taas kitisee kun on menny hiekkaa pilluun, joittenki vitun kattien takia. Meillä maalla eläimiä kohdeltiin niinkuin pitääkin ja joskus niitä valitettavasti piti myös lopettaa. Pussiin vaan sitte hukutettiin tynnyriin. Älkää vitun huorat tulko tänne itkemään, jos teillä jäi lelu patterin taakse pienenä!
      IP-osoite selville ja tehkää eläinsuojeluilmoitus tästä ihmisestä!

      Lainaa

    112. Tulos: -6 (6 ääntä)
      Pahis: No ja höpö höpö. Kissa nimenomaan EI kuulu Suomen luontoon tappamaan pikkuelikoita. Tämä on taas näitä “kissan pitää päästä ulos”-tyyppejä jotka perustelee paskaa elukanomistamistaan sillä että “sillä on oikeus”. Entäs jos minä päästän tuon koiran juoksentelemaan pihalle valtoimenaan? Hevosenikin varmasti haluaisi lähteä maaseutumatkailemaan eikä seistä hehtaarin laitumessa. Entäs lehmät? Porotkin kekkaloi vapaana omilla teillään, päästetään lehmätkin vapauteen! Jippii ja jee jee taas näitä aivopieruja.
      Vapaana kulkevan koiran aiheuttamat vahingot: Kusee ja paskoo minne sattuu, huonosti koulutettuna puree/ raatelee, saattaa tappaa pieneläimiä ja hajottaa paikkoja Vapaana kulkevan hevosen aiheuttamat vahingot: Kusee ja paskoo minne sattuu, säikähtäessään saattaa hajottaa paikkoja ja talloa ihmisiä alleen, auton törmätessä hevoseen autossa olijoille ei usein käy hyvin Vapaana kulkevan lehmän aiheuttamat vahingot: Aika pitkälti samat kuin hevosen, vaikka pillastuminen ehkä epätodennäköisempää Vapaana kulkevan kissan aiheuttamat vahingot: kusee ja paskoo minne sattuu, saattaa metsästää pieneläimiä.

      Lainaa

    113. Tulos: 0 (4 ääntä)
      YP huomio?!: IP-osoite selville ja tehkää eläinsuojeluilmoitus tästä ihmisestä!
      Mitä ne ylläpitäjät sillä IP-osoitteella tekee? Dynaamisten IP-osoitteiden aikakaudella, eivät hevon vittuakaan. Samasta IP-osoitteesta on tälläkin sivulla voinut käydä kymmeniä ihmisiä.

      Lainaa

    114. Tulos: -2 (12 ääntä)
      Öh, wut? Että maalla ei saisi kissat kulkea vapaana pyydystämässä hiiriä ja tekemässä just sitä, mistä kissat nauttii. Jos joku on epäeettistä niin kissojen makuuttaminen kerrostaloyksiössä kaiket päivät.
      Tiril: 1. Kissoille EI saa antaa (ihmisten) lääkkeitä ilman eläinlääkärin ohjeita! 2. Kissan päästäminen ulos vapaana on vastuutonta. Kun otat lemmikin, otat vastuun huolehtia siitä. Miten ihmeessä voit taata kissan turvallisuuden kun et edes tiedä missä se on? 3. Lemmikkikissaa ei ole mitään syytä pitää leikkaamattomana. 4. Kissan luovutusikä on 12 viikkoa. Kuvassa olevat pennut eivät todellakaan ole vielä luovutusikäisiä!

      Lainaa

    115. Tulos: -2 (4 ääntä)
      Aikoinaan itsekin tuohon Tapion aloittamaan juttuun vastasin järkyttyneenä... Menköön vain kaupu nkiliasuuden piikkiin, mutta: - ilvekset eivät tule ihmisasutuksen lähelle - leikatut kissat eivät poistu juuri pihapiiriä kauemmaksi. Sääli, että tuo keskustelu oli napsaistu Feissarimokiin noin aikaisessa vaiheessa... siinä nimittäin jatkui keskustelu aika herkullisesti. Siinä mm. syytettiin Tapioa pentutehtailusta :)

      Lainaa

    116. Tulos: -1 (1 ääni)
      Saila: Heh. Itse vuoden Tokiossa asuneena (en ihan vilkkaimmassa keskustassa, vaan vähän enemmän sellaisella downtown alueella) Kissoja näkyi paljon kulkemassa vapaana – osalla ei kai edes ollut vakituista kotia. Kyllä niitä tuli siliteltyä ja jotkut niille varmaan ruokaakin antoi .Ja naapurien kissat sai kanssa kulkea missä huvitti, vaikka ihan suurkaupungista oli kyse.
      Se ei nyt ihan kyllä suomeen päde, sanoisin.. Ja itse asiaan, kaupunkialueella en näin itsekin kissanomistajana pitäisi kissaa vapaana, ellei tiedä että se ei lähde kauas tai aiheuta harmia kenellekkään, ja maalla eriasia, tietysti kissalla täytyy olla kokoajan pääsymahdollisuus sisälle mutta antaa olla ulkona miten kissa itse haluaa

      Lainaa

    117. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Hattu: Kissalle päänsärky telkkarista? Voi juma! Tai riippuu kai ohjelmasta.
      Jos se katsoo bacheloria niin jopa kisulle voi tulla päänsärky..

      Lainaa

    118. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Nana: Pisti kyllä kissaihmisenä molemmat niin vihaksi että meni päivä pilalle! Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen että ihmisten lääkkeitä ei syötetä eläimille. Ja ei tarvitse olla järkeä ollenkaan, riittää normaali empatiakyky ja vastuuntunto että vaikka kuinka maalla asuisi niin ei pitäisi elävää olentoa kertakäyttötavarana!
      Eli fiksuinta on käydä ostamassa vaikka rotukissa sinne navettaan? Se on luonto katsos vähän tuommoinen. Kaupungissa se on kai erilaista, tiedä siitä sitten.

      Lainaa

    119. Syötävä kesyhanhi 8.7.2020 4:41
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Ei paljoo kissan henki paina

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kissa, Burana, lääke, päänsärky, pentu, pennut, kuva