Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 150

Kesän kuumimmat työmiehet.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 150 Huomaathan kommentoidessasi, että julkaisussa on kolme eri Jonnaa.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Jurus-Pentti 11.6.2013 6:23
   Tulos: -218 (480 ääntä)
   Tuo keltainen Jonna on varmaan lisännyt itse tuon "pitkän" tuohon muksunsa kommenttiin.

   Lainaa

  2. Tulos: +140 (280 ääntä)
   Kiinnostais kyl tietää mitä lääkäri on tolla niklakselle tarkoittanut

   Lainaa

  3. Tulos: +583 (717 ääntä)
   Etupylly? On vissiin aika nuori äiti kyseessä, kun vieläkin häpeilee sukuelimistä kertomista. Ja välittää häpeilykulttuurin lapselleen. Kaikilla meillä on tytön tai pojan vehkeet, luonnollinen asia.

   Lainaa

  4. Tulos: +222 (456 ääntä)
   Hiphei: Etupylly? On vissiin aika nuori äiti kyseessä, kun vieläkin häpeilee sukuelimistä kertomista. Ja välittää häpeilykulttuurin lapselleen. Kaikilla meillä on tytön tai pojan vehkeet, luonnollinen asia.
   Niiiin? Millä tapaa Jonna vaikutti häpeilevän sukuelimistä kertomista, tai aihetta ylipäätään? Siinä olet varmaankin oikeassa, että kyseessä on nuori äiti ja tämän ensimmäinen lapsi. Mielestäni ihan ymmärrettävää mennä tuossa kohdin hieman hämilleen, koska eihän sitä yhtäkkiä yllättäen varmasti tiedä, mitä 4-vuotiaalle pitäisi tilanteessa sanoa. Nythän Jonna oli nimenomaan kokeneemmilta kysymässä neuvoa, koska itsekin piti etupyllyä harvinaisen huonona vaihtoehtona ja halusi nimenomaan päästä selittämään asian paremmin tytölleen.

   Lainaa

  5. Tulos: +340 (346 ääntä)
   heh: Kiinnostais kyl tietää mitä lääkäri on tolla niklakselle tarkoittanut
   No se tarkotti just sitä mitä se sano.

   Lainaa

  6. Tulos: +337 (393 ääntä)
   Minävain: Niiiin? Millä tapaa Jonna vaikutti häpeilevän sukuelimistä kertomista, tai aihetta ylipäätään? Siinä olet varmaankin oikeassa, että kyseessä on nuori äiti ja tämän ensimmäinen lapsi. Mielestäni ihan ymmärrettävää mennä tuossa kohdin hieman hämilleen, koska eihän sitä yhtäkkiä yllättäen varmasti tiedä, mitä 4-vuotiaalle pitäisi tilanteessa sanoa. Nythän Jonna oli nimenomaan kokeneemmilta kysymässä neuvoa, koska itsekin piti etupyllyä harvinaisen huonona vaihtoehtona ja halusi nimenomaan päästä selittämään asian paremmin tytölleen.
   Mistä lähtien 4 vuotiaalle ei ole saanut sanoa pimppi ja pippeli?

   Lainaa

  7. Tulos: +365 (385 ääntä)
   Etupylly, oikeesti?! Mä oisin kyllä jo vähän huolestunut, jos 4 vuotias ei ois ikinä elämässään kuullut mitä kantaa jalkojensa välissä. Se on ihan normaalia kertoa lapselle asiat oikeilla nimillä jos sitä satutaan kysymään. Maalaisjärkeä saa käyttää, se lapsi ei vahingoitu jos kerrot että ne millä se kävelee on jalat, miksi se vahingoittuisi tiedosta, että se mistä tulee pissaa on pimppi?

   Lainaa

  8. Tulos: +223 (229 ääntä)
   Itselläni on notko selkä ja lekuri ehdotti että roikkuisin josssain tangossa jotta se suoristuisi..mut tää jossain oksassa. : - D

   Lainaa

  9. Sillälailla 11.6.2013 8:41
   Tulos: -56 (138 ääntä)
   Eka nauratti. Lieksan sokeat aiheutti tyrskähdyksen. Viimeinen moka aiheutti suunnatonta myötähäpeää ekan Jonnan asennevamman takia. Etupylly? W-T-F? Maailma on pilalla.

   Lainaa

  10. Tulos: +435 (443 ääntä)
   Olin kerran yhden kaverin luona käymässä, heillä oli kaksi melko pientä tytärtä. Kesken keskustelun vanhempi tytöistä juoksee olohuoneeseen hame korvissa ilman pikkuhousuja ja huutaa: "Mulla on pippeli!" Tähän hänen äitinsä tyynesti vastaa: "Ei kun sulla on pimppi." Näin siitäkin identiteettikriisista selvittiin.

   Lainaa

  11. Tulos: +171 (183 ääntä)
   Kyllä meillä on jo reilu 1 vuotiaana lapset selvittäneet että mikä siellä jalkojen välissä on. Poika itsekin toteaa jo (1,5v) että "pippe" kun kaivelee vaipasta pippeliään. Ja vanhempi lapsista jo 2 vuotiaana kävi läpi luetellen että keillä kaikilla tutuilla on se pimppi ja keillä pippeli, kun yhdisti sen asian mielessään, että miehillä on pippeli ja naisilla pimppi... ja tosiaan ihan oikeilla nimillä on menty! :D

   Lainaa

  12. Tulos: +113 (129 ääntä)
   meimei: Itselläni on notko selkä ja lekuri ehdotti että roikkuisin josssain tangossa jotta se suoristuisi..mut tää jossain oksassa. : – D
   Kertoo vaan siitä et kyseessä ollu hieman rennompi lääkäri. Joka on vaan hyvä asia kun yleensä kattovat nenänvartta pitkin ja ovat sitä mieltä et tauti kun tauti on itse aiheutettu.

   Lainaa

  13. Tulos: -86 (122 ääntä)
   hyiii iha kauheit nimityksii noi teidä.. mulle ei tollasii kerrottu ! kaveri kerto ku olin ykkösel mmut en uskonu sitäkää :---d

   Lainaa

  14. Nuori äiti 11.6.2013 10:23
   Tulos: +102 (122 ääntä)
   Minävain: Niiiin? Millä tapaa Jonna vaikutti häpeilevän sukuelimistä kertomista, tai aihetta ylipäätään? Siinä olet varmaankin oikeassa, että kyseessä on nuori äiti ja tämän ensimmäinen lapsi. Mielestäni ihan ymmärrettävää mennä tuossa kohdin hieman hämilleen, koska eihän sitä yhtäkkiä yllättäen varmasti tiedä, mitä 4-vuotiaalle pitäisi tilanteessa sanoa. Nythän Jonna oli nimenomaan kokeneemmilta kysymässä neuvoa, koska itsekin piti etupyllyä harvinaisen huonona vaihtoehtona ja halusi nimenomaan päästä selittämään asian paremmin tytölleen.
   Ei jestas...! Ei se että on NUORI äiti, mitenkään vaikuta siihen miten asioista lapselle kerrotaan. Päinvastoin oon huomannut että moni nuorempi äiti osaa sille lapselle olla rehellisempi kuin vanhempi äiti jota "nolottaa". Ekalle lapselle olin nuori äiti (nuoremmille sitten aikanaan 3-kymppinen äiti) ja kun kysyi niin vastasin, ikäänsä vastaavalla määrällä informatiota. Eli osasivati kyllä hyvin nuoresta jo että mikä on pimppi ja mikä pippeli. Aika huonosti on jos ei 4-vuotiaalle oo mitään totuuksia kerrottu vielä... Ja jos ne nyt kaupassa toteaa että Sedällä on PIPPELI niin siihen voi todeta että Joo, niin on :D

   Lainaa

  15. Tulos: +58 (70 ääntä)
   Etupylly .____. Ikävä kyllä jo vanha termi, koska 21-vuotias ystäväni kertoi oman äitinsä käyttäneen samaa sanaa hänelle kun oli pieni :o surullista.

   Lainaa

  16. Tulos: +90 (112 ääntä)
   Etupylly.. Voi jeesus...

   Lainaa

  17. Tulos: +181 (209 ääntä)
   "Roiku oksassa" voisi olla aika huono vinkki masentuneelle. :(

   Lainaa

  18. Tulos: +5 (23 ääntä)
   Sattuu noita itse kullekkin. Enkä näe näissä mitään moittimista. Huvitti vain mutta en kyllä näe negatiivisiä asioita ollenkaan :)

   Lainaa

  19. Tulos: +90 (136 ääntä)
   Hiphei: Kaikilla meillä on tytön tai pojan vehkeet, luonnollinen asia.
   Ei ole kaikilla.

   Lainaa

  20. Tulos: +39 (57 ääntä)
   Vihreä Jonna, keltainen Jonna, vaaleanpunainen Jonna.

   Lainaa

  21. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Ja ÄiTyLIt on taas edustettuna, woohoo! :D

   Lainaa

  22. Tulos: -25 (55 ääntä)
   Ei muute oikeuta sokeus vammaisen pysäköintilupaan. Ensinnäkin lupa annetaan vain harvoissa tapauksessa henkilölle, jos tämä ei itse pysty ajamaan autoaan ja useimmiten tällaiset tapaukset ovat lapsia. (Säännöllä halutaan estää se, että huonokuntoista mummoa tms. raahataan joka paikkaan ilmaisen pysäköinnin takia. Lain tarkoitus on myös tukea nimenomaan itsenäistä liikkumista.) Sokeat eivät aja itse. ;) Heillä on siis mukana aina kuski, joka voi toimia avustajana myös parkkialueella. Toisekseen vamman pitää olla nimenomaan liikkumiseen vaikuttavaa, useimmiten siis liikuntavamma. Esimerkiksi toisen yläraajan puuttuminen yhdessä kuurouden kanssa ei oikeuttaisi pysäköintilupaan mutta vaikkapa reuma, jonka takia joutuu välillä käyttämään keppiä, oikeuttaisi.

   Lainaa

  23. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Mikään muu oo niin ärsyttävää kuin kun tuo vihreän jonnan mukahieno/dramaattinen/herkkä pisteiden viljely.

   Lainaa

  24. Tulos: -84 (104 ääntä)
   ymmärrä en miksi on niin väärin sanoa etupylly? onhan sitä naisten alapäällä muitakin nimiä ja tuo on kuitenkin siivoimmasta päästä. Minusta ei tarvitse 4-vuotiaalle kuitenkaan niitä V-sanoja ensimmäisenä opettaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +110 (120 ääntä)
   luffi: ymmärrä en miksi on niin väärin sanoa etupylly? onhan sitä naisten alapäällä muitakin nimiä ja tuo on kuitenkin siivoimmasta päästä. Minusta ei tarvitse 4-vuotiaalle kuitenkaan niitä V-sanoja ensimmäisenä opettaa.
   Koska se ei ole mikään pylly. Onko sulla takapylly pelkän pyllyn sijaan?

   Lainaa

  26. Tulos: -48 (92 ääntä)
   täälläpäin missä asun, pienille lapsille pimppiä sanotaan etupyllyksi. itelleni on lapsena sanottu ja kavereilleni on sanottu. mielestäni se on vähän sama asia, kun että sanooko pimppi vai pimppa.

   Lainaa

  27. Tulos: +17 (25 ääntä)
   Kauhea kankkunen itselläkin? Luin ensin Johannan vastauksen "Jokisella on ollut joskus! ...! No varmaan Jokisellakin on ollut, jos on joskus kuppia ottanut =)

   Lainaa

  28. Tulos: +58 (62 ääntä)
   minä kun kysyin nuorempana että mikä on tämä asia jalkojeni välissä niin äiti vastasi ihan rempseesti että ''se on pimppi :)'' onko se niin vaikeeta?

   Lainaa

  29. Tulos: -11 (31 ääntä)
   heh: Kiinnostais kyl tietää mitä lääkäri on tolla niklakselle tarkoittanut
   Oskarin oksa on takavuosien selänkuntoutusväline, joka pingotettiin ovenkarmien väliin. Löytynee edelleenkin useimpien urheiluvälineitä myyvien liikkeiden hyllystä.

   Lainaa

  30. Tulos: 0 (26 ääntä)
   Carrion: minä kun kysyin nuorempana että mikä on tämä asia jalkojeni välissä niin äiti vastasi ihan rempseesti että ”se on pimppi ” onko se niin vaikeeta?
   Ei ole vaikeaa. Vaikea on kuvitella, että äiti olisi VALMISTAUTUMATON moiseen kysymykseen, onhan hänellä muitakin lapsia. Eivätkö ne isommatkaa vielä tiedä nimityksiä ruumiinosille? Se haittaa psykofyysistä kehitystä.

   Lainaa

  31. Tulos: +24 (36 ääntä)
   Purp: Ei muute oikeuta sokeus vammaisen pysäköintilupaan. Ensinnäkin lupa annetaan vain harvoissa tapauksessa henkilölle, jos tämä ei itse pysty ajamaan autoaan ja useimmiten tällaiset tapaukset ovat lapsia. (Säännöllä halutaan estää se, että huonokuntoista mummoa tms. raahataan joka paikkaan ilmaisen pysäköinnin takia. Lain tarkoitus on myös tukea nimenomaan itsenäistä liikkumista.) Sokeat eivät aja itse. Heillä on siis mukana aina kuski, joka voi toimia avustajana myös parkkialueella. Toisekseen vamman pitää olla nimenomaan liikkumiseen vaikuttavaa, useimmiten siis liikuntavamma. Esimerkiksi toisen yläraajan puuttuminen yhdessä kuurouden kanssa ei oikeuttaisi pysäköintilupaan mutta vaikkapa reuma, jonka takia joutuu välillä käyttämään keppiä, oikeuttaisi.
   Otappa selvää ennen kuin pädet. Näkövammaisuus oikeuttaa vammaisen pysäköintilupaan.

   Lainaa

  32. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Evo: Otappa selvää ennen kuin pädet. Näkövammaisuus oikeuttaa vammaisen pysäköintilupaan.
   Ja vieläpä sen verran että jos vammainen henkilö on oikeutettu pysäköintilupaan, on aivan sama onko hänellä omaa autoa eli ei. Luvan omaava voi laittaa lupansa vaikka taksin ikkunalle kaupassa käynnin ajaksi.

   Lainaa

  33. Tulos: +17 (53 ääntä)
   meillä lapsille on opetettu että miehillä on penis ja naisilla vagina. ja että muut ihmiset esim. kaupungilla ovat muuten naisia ja miehiä, eivät tätejä ja setiä.

   Lainaa

  34. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Ja vieläpä sen verran että jos vammainen henkilö on oikeutettu pysäköintilupaan, on aivan sama onko hänellä omaa autoa eli ei. Luvan omaava voi laittaa lupansa vaikka taksin ikkunalle kaupassa käynnin ajaksi.
   En mä mistään omasta autosta puhunukaan. Pysäköintilupa on jo ainakin vuosikymmenen ollut henkilökohtainen, ei autokohtainen. Silti lupaa myönnettäessä korostetaan sitä, voiko sitä käyttää nimenomaan itse. Siksi lääkärintodistuksessa, jolla lupaa haetaan, pitää lukea vamman vaikutus ajokykyyn ja hakemuslomakkeeseen pitää ilmoittaa ajokortin luokka. Virkailijan mukaan ajokortin puuttuminen vaikuttaa luvan saantiin etenkin vanhemmilla ihmisillä.
   Otappa selvää ennen kuin pädet. Näkövammaisuus oikeuttaa vammaisen pysäköintilupaan.
   Joo, on tullu otettua selvää. Itse sain juurikin toisen pysäköintilupani, eli yli vuosikymmen sellainen ollut käytössä. Aiemmin liikuntavammani oli vain lievähkö, nykyään vaikea. Sen sijaan näkövammainen mieheni ja bestikseni eivät ole sellaista saaneet vaikeista näkövammoista (sokeaksi luokiteltavia molemmat) huolimatta. Pysäköintilupaan tarvitsee näkökyvyn olla niinki huono, ku että paremmassa silmässä korkeintaan 0,1. Siis yleensä näkövammaiset eivät sitä saa, eivätkä sokeiksi luokiteltavistakaan kaikki. Ja vaikka oliskin tarpeeksi sokea, tulee helposti nikottelua siitä, estääkö näkövamma todella kävelemästä parkkipaikalta.

   Lainaa

  35. Tulos: +29 (39 ääntä)
   Pikkusisko iskälle: "Isi mun pyllyy kutittaa!" Johon iskä: "Etu- vai takapyllyy?" Meni sisko hieman hämilleen, kyllä tietää omistavansa pimpin. Mut isällä tais olla vaikeeta puhua naisten sukuelimistä...

   Lainaa

  36. Tulos: +9 (41 ääntä)
   No jos äiti on vaikka ujo tai muuten häveliäs niin ei ole ainakaan omasta mielestäni väärin sanoa sitä etupyllyksi. Kyllä se lapsi oppii sille muitakin sanoja viimeistään kouluun mennessään. Nimimerkillä näin meni tämä asia itselläni, äiti oli/on ujo eikä kehdannut sanoa "oikeilla" nimillä. Eikä se puhu niistä asioista vieläkään, on silti minusta kasvanut ihan tarpeeksi tietoinen kaikesta tällasesta :D

   Lainaa

  37. Anteroinen 12.6.2013 1:47
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Eipä minunkaan äitini pimpeistä mitään puhunut, niin luulin jollain tasolla että kaikki sukupuolielimet on niitä pippeleitä, jotkut on vaan kääntynyt oudosti sisään. Olisi kyllä voinut jonkun nimen tälle toiselle ilmoittaa, ettei vain aina sanonut: "Ei se ole pippeli." Piti kai pimppi sanaa vähemmän neutraalina kuin pippeliä, ja pakko myöntää että se siltä minun korvaani kalskahtaakin, mutta minkäs teet? Joka tapauksessa, kunhan jonkun nimen antaa, niin eiköhän se ole tarpeeksi. Maailma kun on täynnä näitä eri nimiä kikkeleille ja pimpsoille, kuten sanottu, kyllä niitä oppii.

   Lainaa

  38. Tulos: +63 (67 ääntä)
   Jostain syyystä inhoan "pimppi" ja "pippeli" -sanoja. Mutta vielä enemmän vihaan "etupylly" sanaa. Kai persekkin on sitten takatissit? Onneksi ei tarvitse opettaa kenellekkään sanoja.

   Lainaa

  39. Tulos: -14 (32 ääntä)
   Ei voi olla kovinkaan hyvä äiti jos ei ole varautunut siihen että 4-vuotias kyselee tällaisista asioista. Onko lapsenkin kehitys jotenkin jäljessä kun vasta noin myöhällä iällä kiinnostuu näistä asioista??

   Lainaa

  40. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Hub: Oskarin oksa on takavuosien selänkuntoutusväline, joka pingotettiin ovenkarmien väliin. Löytynee edelleenkin useimpien urheiluvälineitä myyvien liikkeiden hyllystä.
   Oskarin oksa ei tosiaankaan ole ovenväliin pingotettava leuanvetotanko, vaan seinään kiinnitettävä useampitikkuinen teline esim. pyyhkeiden kuivaamiseen. http://www.oskari-tuote.fi/tuotteet/index.php?group=00000015&mag_nr=8 On sillä leuanvetotangollakin varmaan nimiä, mutta Oskarin oksa se ei ole.

   Lainaa

  41. Oskarin oksa 12.6.2013 13:25
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Oskarin oksa on pikkupyykin kuivausteline, yhden valmistajan tuotemerkki. Ovien väliin viritetään tanko.

   Lainaa

  42. olemme kaikki erilaisia 12.6.2013 15:28
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   ellu: Ei voi olla kovinkaan hyvä äiti jos ei ole varautunut siihen että 4-vuotias kyselee tällaisista asioista. Onko lapsenkin kehitys jotenkin jäljessä kun vasta noin myöhällä iällä kiinnostuu näistä asioista??
   Itse en muista olleeni erityisen kiinnostunut noista asioista lapsenakaan, ainakaan en muista käyttäneeni koskaan sanaa pimppi. Koulussa opitut termit ovat sitten riittäneet lääkärilläkin, joten voisin itsekin mennä hämilleni, jos joku lapsi yllättäen kysyisi.

   Lainaa

  43. Tulos: -5 (37 ääntä)
   Oi, etupylly, tuo mammapalstojen ikuinen kiistanaihe ja varma riidankylväjä :D. Meillä kotona puhuttiin ihan vaan pyllystä, tarkentamalla sitten selvisi kummasta puolesta oli kyse: "pyllyä kutittaa edestä". Koska olin toisten lasten kanssa tekemisissä, tiesin, että jotkut kutsuivat sitä esim. etupyllyksi, pimpiksi tai linnuksi, samoin, kun toiset kutsuivat pippeliä kikkeliksi, enkä nähnyt asiassa mitään ihmeellistä. Mutta kuulemma se aiheuttaa kauhean trauman, jos asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä, joten ilmeisesti kaikki nykyiset ongelmani johtuvat siitä, että housuista ei lapsena löytynyt pimppiä, pelkkä pylly vaan :(

   Lainaa

  44. Tulos: +57 (69 ääntä)
   huoh: Oi, etupylly, tuo mammapalstojen ikuinen kiistanaihe ja varma riidankylväjä . Meillä kotona puhuttiin ihan vaan pyllystä, tarkentamalla sitten selvisi kummasta puolesta oli kyse: “pyllyä kutittaa edestä”. Koska olin toisten lasten kanssa tekemisissä, tiesin, että jotkut kutsuivat sitä esim. etupyllyksi, pimpiksi tai linnuksi, samoin, kun toiset kutsuivat pippeliä kikkeliksi, enkä nähnyt asiassa mitään ihmeellistä. Mutta kuulemma se aiheuttaa kauhean trauman, jos asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä, joten ilmeisesti kaikki nykyiset ongelmani johtuvat siitä, että housuista ei lapsena löytynyt pimppiä, pelkkä pylly vaan
   Sairaammaks vaan menee... LINTU!!! WTF?!?!?

   Lainaa

  45. Tulos: -14 (18 ääntä)
   Onko talker ainut ketä häiritti se, että vihreä Jonna kutsuu itseään Jonnaksi? Talker ihan hämmästyi...

   Lainaa

  46. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Ai että, muistan niin elävästi pikkuveljeni yhtäkkisen äimistyneen kysymyksen kesken erään saunareissun: "MIHIN äitin pippeli on kadonnu??" No, hyvähän se on jossain vaiheessa huomata ettei kaikilla olekaan pippeliä :D

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (22 ääntä)
   Kyllä miun äiti sano etupyllyks ja opin kyllä muitakin nimityksiä. ei pimppi ja pippelikään ole ns. oikein nimiä sukupuoli elimille. ehkä tuokin 4-vuotias tästä selviää.

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Purp: Ei muute oikeuta sokeus vammaisen pysäköintilupaan. Ensinnäkin lupa annetaan vain harvoissa tapauksessa henkilölle, jos tämä ei itse pysty ajamaan autoaan ja useimmiten tällaiset tapaukset ovat lapsia. (Säännöllä halutaan estää se, että huonokuntoista mummoa tms. raahataan joka paikkaan ilmaisen pysäköinnin takia. Lain tarkoitus on myös tukea nimenomaan itsenäistä liikkumista.) Sokeat eivät aja itse. Heillä on siis mukana aina kuski, joka voi toimia avustajana myös parkkialueella. Toisekseen vamman pitää olla nimenomaan liikkumiseen vaikuttavaa, useimmiten siis liikuntavamma. Esimerkiksi toisen yläraajan puuttuminen yhdessä kuurouden kanssa ei oikeuttaisi pysäköintilupaan mutta vaikkapa reuma, jonka takia joutuu välillä käyttämään keppiä, oikeuttaisi.
   Kyllä muuten oikeuttaa invapaikkaan. T: Sokean naapuri joka on käyttänyt monesti kaveria kaupassa

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Noh... Tuolla oli useampi moka, ja ainoa mikä jäi päähän on "etupylly".. Miksi? Öh.. Mikä asennevamma? Kuka väitti oikeiden nimitysten käyttämisen olevan väärin? Tai vaihtoehtoisten? Ihan se ja sama miten ko. asian selittää ja teki sen miten tahansa, se ei tee saatana kenestäkää asenne"vammasta" tai muutakaan vammaista. Asennevamman toitottajat aiheuttaa itselleni enemmän myötähäpeää kuin ko. tapaus. Varmaan tämäkin vastaus on asennevammainen tuotos tai jotain muuta vastaavaa. Todellisuudessa tämä on kritisoiva. Jos otit nokkiisi, tirautat kyyneleen tai jotain, katso peiliin. Oliko se sen arvoista? =) Anyway... Pointti oli se, että ei se ole väärin hieman hämmästellen letkauttaa suustaan jotain, koska sen voi korjata. Etenkin lasten kanssa kommunikoidessa. Isommat (erityisesti aikuiset) tuppaavat ottamaan asian tosissaan eivätkä suostu enää ymmärtämään samaa asiaa toisella tavalla selitettynä. Niin se vaan menee.... Valitettavasti.. Ja mitä tuohon asvaltointimiesten tapaukseen tulee, niin jotenkin tuli mieleen eräs tarina lampunhengestä, joka toteutti toiveet niin kuin ne oli toivottu, mutta kuitenkin jollain vastenmielisellä tavalla. Niin ja miksei invapaikkoja puomiteta niin, että sen puomin saa auki vain sirullisella invakortilla, tai magneettinauhalla.. Toi kommentti päivityksessä oli kyllä aika kolauttava..

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Niin ja olisin varmaan itsekin lähettäny tuon selkäpotilaan venyttämään selkäänsä johonkin. Oksat on hyviä, niitä on joka kadun varrella. Rekkitanko on itsellä ehdoton ykkönen jos pilatespalloa ei löydy. Toimii rekkitangon ja oksien tapaan myös renkaissa ja köysissä, tai miksei vaikka liaaneissakin..

   Lainaa

  51. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Hiphei: Etupylly? On vissiin aika nuori äiti kyseessä, kun vieläkin häpeilee sukuelimistä kertomista. Ja välittää häpeilykulttuurin lapselleen. Kaikilla meillä on tytön tai pojan vehkeet, luonnollinen asia.
   Miks oletat et se on nuori? Ite oon nuori äiti (sain lapseni 20v) ja oon huomannu että ei se oo äidin iästä kiinni miten tollasiin suhtautuu. Jotkut vaan suhtautuu kauheen vaivautuneesti kaikkeen sukuelimiin liittyvään. Mun 2v lapsi on jo pitkään kyselly enkä oo kyllä yhtään hämilleni menny asiasta vaan kertonu vaan asiallisesti että naisilla ja tytöillä on pimpit ja pojilla ja miehillä pippelit. Niistä tulee pissa. Ja sitten kaikilla on pyllyt ja niistä sitten taas tulee kakka. En ymmärrä mikä noissa asioissa nyt mukamas on niin vaikeeta.

   Lainaa

  52. Tulos: +40 (40 ääntä)
   ellu: Sairaammaks vaan menee… LINTU!!! WTF?!?!?
   Kaikkein hirvein nimitys mitä oon ite kuullu oli että pojan pippeliä kutsuttiin TIKKARIKSI. Siis lapsen pippeliä. Aika pimee nimitys mun mielestä.

   Lainaa

  53. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Purp: Ei muute oikeuta sokeus vammaisen pysäköintilupaan. Ensinnäkin lupa annetaan vain harvoissa tapauksessa henkilölle, jos tämä ei itse pysty ajamaan autoaan ja useimmiten tällaiset tapaukset ovat lapsia. (Säännöllä halutaan estää se, että huonokuntoista mummoa tms. raahataan joka paikkaan ilmaisen pysäköinnin takia. Lain tarkoitus on myös tukea nimenomaan itsenäistä liikkumista.) Sokeat eivät aja itse. Heillä on siis mukana aina kuski, joka voi toimia avustajana myös parkkialueella. Toisekseen vamman pitää olla nimenomaan liikkumiseen vaikuttavaa, useimmiten siis liikuntavamma. Esimerkiksi toisen yläraajan puuttuminen yhdessä kuurouden kanssa ei oikeuttaisi pysäköintilupaan mutta vaikkapa reuma, jonka takia joutuu välillä käyttämään keppiä, oikeuttaisi.
   Eiköhän se ollut läppä!! Tältä herralta kyseinen letkautus. Oli pakko tulla pätemään silti?

   Lainaa

  54. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Itellä on invapysäköintilupa vaikka en ole koskaan ajokorttia omistanut. Ja toi selkähomma, roikkuminen auttaa ainakin välilevyn pullistumaan. Siihen voi käyttää myös kippiä.

   Lainaa

  55. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Jurus-Pentti: Tuo keltainen Jonna on varmaan lisännyt itse tuon “pitkän” tuohon muksunsa kommenttiin.
   kaikillahan ei siis ole pientä munaa jos sitä meinasit

   Lainaa

  56. Mulukkukukko 11.2.2014 21:27
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Ootteko muuten huomannut että Jonna = Jorma, ainakin melkeen.

   Lainaa

  57. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Tätini opetti serkulleni aikanaan "Sataa sataa ropisee"-sanat "tili tili tom", koska eihän nyt lapselle voi laulaa että "pili pili..." :D Serkku sai vasta kouluikäisenä tietoonsa laulun oikeat sanat :) Ja tää ei nyt tietty liittynyt ihan kunnolla aiheeseen mutta tuli mieleen tosta viimeisestä mokasta..

   Lainaa

  58. Tulos: +11 (13 ääntä)
   lol: täälläpäin missä asun, pienille lapsille pimppiä sanotaan etupyllyksi. itelleni on lapsena sanottu ja kavereilleni on sanottu. mielestäni se on vähän sama asia, kun että sanooko pimppi vai pimppa.
   Onko peppu sitten takavagina

   Lainaa

  59. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Pakko kommata vaikka mokasta vuosia eikä näitä kai kukaan enää lue. On tavallaan ihan totta että 'ihan sama mitä termejä käyttää' mutta etupylly on yksinkertaisesti väärin. Se viestittää lapselle että pimppi tai pippeli ovat jotenkin rinnastettavissa siihen paikkaan mistä kakka tulee, tätä termiä käyttämällä tietoisesti tai epätietoisesti häivytetään lapsella herännyttä pohdintaa oman 'etupuolen' funktiosta selittämällä että se on vähän niinkuin pylly. Mutta kun ei ole. Käyttää sitten sanaa pippeli tai kikkeli tai pimppi tai joku vastaava termi, ainakin lapselle annetaan mahdollisuus itse huomata että ensinnäkin eri sukupuolilla on erinimiset vehkeet, ja että oman etupuolen vehkeet ovat erillinen osa muita ruumiinosia. Lapsi kyselee koska asioiden oppiminen on osa kasvuprosessia ja siksi tuollainen häveliäs huijaaminen vie lapselta kehityksellisesti normaalin oppimismahdollisuuden. Kyllähän ne termit myöhemminkin oppii, mutta miksi pitää odottaa ja sysätä vastuu jonkun toisen niskoille?

   Lainaa

  60. Tulos: -7 (9 ääntä)
   paskapuhetta. Ei kukaan lapsi puhu isin venyneestä etupyllystä

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asfaltti, asvaltti, invalidi, invapaikka, parkkipaikka, sokea, lääkäri, Kauhea kankkunen, elokuva, leffa, lapsi, pylly