Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rikos raiteilla

Saako junasta jäädä pois ennen omaa asemaa?
Suurenna näkymä
Rikos raiteilla
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +544 (556 ääntä)
   Mulla on sarjalippu välille, jota kuljen paljon. Olen kysynyt sekä asemalla että konnarilta, että voinko käyttää sitä jos joskus käyn lapsuudenkodissani, mikä on matkan varrella, kun sieltä kertalippu tiettyihin juniin olisi kalliimpi. Ei kuulemma mitään ongelmaa. Kyllä minä ajattelin ostaa tarjouslipun Helsinkiin ja jäädä Tikkurilassa pois. Pitää vaan sitten juosta kovaa etteivät pääse putkaan viemään.

   Lainaa

  2. JesseJames 11.6.2013 7:31
   Tulos: +75 (253 ääntä)
   On tossa yks logiikka. Todella harvoin tarvittava sellainen - Mutta logiikka kuitenkin :D Jos sattuisi esimerkiksi isompi onnettomuus - todennäköisyys siis hyvin pieni - ja alettaisiin etsimään onnettomuuden aikana junassa olleita ihmisiä. Mistä tiedot otettaisiin? VR:n tiedoista tietenkin. Katsottaisiin kannasta keitä/kuinka paljon ihmisiä junassa pitäisi olla. Ja lukumäärä ei täsmäisi. Ei se kyllä muutenkaan täsmäisi kun joka junassa tuntuu olevan vähintään yksi jänis. Mutta kuten sanoin. Ei tossa mitään muuta logiikkaa kyllä ole, ettei junasta saisi jäädä pois ennen määränpäätä.

   Lainaa

  3. Tulos: +182 (190 ääntä)
   JesseJames: On tossa yks logiikka. Todella harvoin tarvittava sellainen – Mutta logiikka kuitenkin Jos sattuisi esimerkiksi isompi onnettomuus – todennäköisyys siis hyvin pieni – ja alettaisiin etsimään onnettomuuden aikana junassa olleita ihmisiä. Mistä tiedot otettaisiin? VR:n tiedoista tietenkin. Katsottaisiin kannasta keitä/kuinka paljon ihmisiä junassa pitäisi olla. Ja lukumäärä ei täsmäisi. Ei se kyllä muutenkaan täsmäisi kun joka junassa tuntuu olevan vähintään yksi jänis. Mutta kuten sanoin. Ei tossa mitään muuta logiikkaa kyllä ole, ettei junasta saisi jäädä pois ennen määränpäätä.
   Ei se ole kuin suuntaa antava, sillä aina on ihmisiä, jotka myöhästyvät tai jäävät jostain muusta syystä pois. Osa myös ostaa lippunsa junasta, eikä ehkä kaikki ole onnettomuushetkellä sitä vielä ehtineet ostaa. Pienet lapset matkustavat ilmaiseksi, eikä heitä näy missään rekisterissä...Itse olen noita tarjouslippuja tosiaan katsellut ja miettinyt, että kikkailisi vähän niillä muutenkin. Mutta tuo Helsingin menolipulla Tikkurilaan toteutuu tässä ihan pian.

   Lainaa

  4. Sillälailla 11.6.2013 8:34
   Tulos: +291 (303 ääntä)
   Minnalle iskostunut käsitys Neuvostoliiton touhuista tai jotain? Repesin totaalisesti. "Tämä on Valtion Rautatiet. Meidän junilla asiakkaat menevät sinne mitä lipussa määränpään kohdalla lukee, tai häkki heilahtaa"

   Lainaa

  5. Tulos: +79 (85 ääntä)
   Sillälailla: Minnalle iskostunut käsitys Neuvostoliiton touhuista tai jotain? Repesin totaalisesti. “Tämä on Valtion Rautatiet. Meidän junilla asiakkaat menevät sinne mitä lipussa määränpään kohdalla lukee, tai häkki heilahtaa”
   Neuvostoliitossa tuo ei olisi ollut ongelma, joten repesit hieman turhaan ja/tai väärälle asialle. _Briteissä_ sen sijaan tämä todellakin ON asia josta kiinni jäädessään ihmiset ovat saaneet toistasataa puntaa olevan rikemaksun (lippuehtojen mukaan lippu on voimassa vain ja ainoastaan silloin kun matkustat siihen merkityn välin, mikäli olet tarjoushintaisen nk. advance-tiketin hommannut), ja koska VR on "kehittänyt" toimintaansa lähemmäs National Railin tyyliä...

   Lainaa

  6. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Eivät ne junassa tuota voi valvoa, eikä aikaisemmin kyydistä pois jääminen mikään poliisia vaativa rikos ole... Kukaan ei näitä selvittele jälkikäteen ja tule vaatimaan korvauksia. Varmasti voi olla VR:s sääntöjen vastaista ostaa tarjouslippu jonnekin ja jäädä pois matkanvarrella paikassa, jonne olisit joutunut maksaa enemmän kuin tälle tietylle tarjouspätkälle. Silti järjetöntä ja tyhmäähän se on körötellä oman asemansa ohi, kun ei siinä pois jäämällä mitään riko, tuhoa tai vahingoita. On kuitenkin ihan oikeita tapauksia, jossa kyytiläisiä estetään jäämästä kesken matkaa pois. Jos on esim. ostanut bussikyydin tuppukylästä pääkaupunkiin ja tarkoitus olisi jäädä pois pääkaupungin lentokentällä, jonka ohi bussi kulkee matkalla kaupunkiin, voi kuski kieltäytyä päästämästä pois kyydistä, sillä lentokenttäkyydit ovat monesti muita kyytejä huomattavasti kalliimpia (ainakin muualla kuin Suomessa). Lipun hinta on siis kalliimpi tuppukylästä lentokentälle kuin tuppukylästä lentokentän kautta kaupunkiin...

   Lainaa

  7. Tulos: -40 (64 ääntä)
   lolo pelle XD maksakaa sit enempi fyrkkaa, ei kinost

   Lainaa

  8. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Minä: Kyllä minä ajattelin ostaa tarjouslipun Helsinkiin ja jäädä Tikkurilassa pois. Pitää vaan sitten juosta kovaa etteivät pääse putkaan viemään.
   Hei, toi on ihan sallittua! Jos ostat tarjouslipun Stadiin, saat jäädä myös Pasilassa tai Tiksissä pois, tarjousehdoissa lukee :D

   Lainaa

  9. tyhmä matkaaja 11.6.2013 10:22
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   Harmi: Neuvostoliitossa tuo ei olisi ollut ongelma, joten repesit hieman turhaan ja/tai väärälle asialle. _Briteissä_ sen sijaan tämä todellakin ON asia josta kiinni jäädessään ihmiset ovat saaneet toistasataa puntaa olevan rikemaksun (lippuehtojen mukaan lippu on voimassa vain ja ainoastaan silloin kun matkustat siihen merkityn välin, mikäli olet tarjoushintaisen nk. advance-tiketin hommannut), ja koska VR on “kehittänyt” toimintaansa lähemmäs National Railin tyyliä…
   Joo Briteissä on busseissa sama natsimeininki. Varattiin bussilippuja netistä ja ihmeteltiin miksi antaa vain Victoria Stationille lippuja muttei Heathrowlle,. Tiedettiin varmasti, että bussi pysähtyy ensin lentokentällä ja jatkaa sieltä keskustaan. (Oltiin siis kotiinpäin matkalla maaseudulta Lontooseen ja siitä Helsinkiin.) No valittiin se silti. Sitten lentokentällä meitä kiellettiin jäämästä pois kun liput oli kerta Victorialle asti. Ihmeteltiin kovasti ja kuski totesi, että olisi kannattanut varata oikein (totta tietysti). Valiteltiin kun ei ollut edes antanut sitä vaihtoehtoa meille ja kuski totesi, että olisitte ottanut sen näytä halvimmat vaihtoehdot -kohdan pois päältä, sillä lentokenttä ei ole koskaan se halvin vaihtoehto... Olisi myynyt meille £40 uuden lipun, jotta oltais saatu jäädä lentokentällä pois mutta perjaatteesta ei suostuttu. Ero ostamamme lipun ja sen mikä olisi pitänyt tilata hitojen välillä oli £5... Hatutus oli ääretön koko sen edestakaisen matkan Victorian asemalle ja sieltä takaisin lentokentälle... Onneksi Suomessa ei ole vielä tähän menty ja jos kyseessä olisi ollut juna olisin ehdottomasti jäänyt pois vaikka kuinka olisi ollut kiellettyä. Tuo bussikuski ei vaan suostunut antamaan matkalaukkuja takaisin ennenkuin vasta oikealla pysäkillä...

   Lainaa

  10. Tulos: -62 (70 ääntä)
   tyhmä matkaaja: Joo Briteissä on busseissa sama natsimeininki. Varattiin bussilippuja netistä ja ihmeteltiin miksi antaa vain Victoria Stationille lippuja muttei Heathrowlle,. Tiedettiin varmasti, että bussi pysähtyy ensin lentokentällä ja jatkaa sieltä keskustaan. (Oltiin siis kotiinpäin matkalla maaseudulta Lontooseen ja siitä Helsinkiin.) No valittiin se silti. Sitten lentokentällä meitä kiellettiin jäämästä pois kun liput oli kerta Victorialle asti. Ihmeteltiin kovasti ja kuski totesi, että olisi kannattanut varata oikein (totta tietysti). Valiteltiin kun ei ollut edes antanut sitä vaihtoehtoa meille ja kuski totesi, että olisitte ottanut sen näytä halvimmat vaihtoehdot -kohdan pois päältä, sillä lentokenttä ei ole koskaan se halvin vaihtoehto… Olisi myynyt meille £40 uuden lipun, jotta oltais saatu jäädä lentokentällä pois mutta perjaatteesta ei suostuttu. Ero ostamamme lipun ja sen mikä olisi pitänyt tilata hitojen välillä oli £5… Hatutus oli ääretön koko sen edestakaisen matkan Victorian asemalle ja sieltä takaisin lentokentälle… Onneksi Suomessa ei ole vielä tähän menty ja jos kyseessä olisi ollut juna olisin ehdottomasti jäänyt pois vaikka kuinka olisi ollut kiellettyä. Tuo bussikuski ei vaan suostunut antamaan matkalaukkuja takaisin ennenkuin vasta oikealla pysäkillä…
   siis minkä ihmeen takia menit heathrow:lle bussilla? paljon kätevämmin sinne menee maanalaisella (jos et sitä tiennyt niin kyseinen tieto löytyy netistä erittäin helposti. toisaalta, jos kerran et edes osannut varata oikeita lippuja netistä niin muukin tiedon etsintä taitaa olla vähän heikoissa kantimissa) ja saa nousta pois ihan millä asemalla vain mieli tekee. bussikuski ei ole sinun henkilökohtainen autokuskisi, hänellä ei ole aikaa pysähdellä joka kulmassa ja siirrellä kasoittain matkatavaroita autosta jos haluaa pysytellä aikataulussaan. muutkin ihmiset matkustavat siinä bussissa, ja he haluavat päästä perille ajoissa.

   Lainaa

  11. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Toimii myös tavallaan toisinpäin. Olin matkalla Turusta Ouluun, ja Tku-Tre + Tre-Oulu ois tullu helvetin kalliiksi. Ostettiin sitten Tku-Tre ja tarjouslippu Hki-Oulu. Ja hyppäsin junaan Tampereella! Tiiä minkälaiset sanktiot siitäki ois tullu... Tosin lipunmyynnin täti sanoi että saan tehdä niin.

   Lainaa

  12. TurkkaHuttusuo 11.6.2013 12:18
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Repesin enemmän oikeastaan otsikolle, tosta tulis ihana elokuva!

   Lainaa

  13. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Mulla on kyllä tullut sanomista, kun olen ostanut VR:n alennuslipun tietylle reitille (tässä tapauksessa Helsinki-Joensuu), mutta noussut kyytiin vasta Kouvolasta. Tässä tapauksessa on siis halvempaa ostaa tuo alelippu koko reitille, ja konnarin mielestä olisi pitänyt nousta myös määrätyltä asemalta kyytiin, hmm...

   Lainaa

  14. Tulos: +12 (26 ääntä)
   Jessica: lolo pelle XD maksakaa sit enempi fyrkkaa, ei kinost
   teinix!!

   Lainaa

  15. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Itsehän olen useasti noussut bussista jo aiemmalla pysäkillä kuin oli tarkoitus, aika pahis eiksje? 8)

   Lainaa

  16. Tulos: +8 (8 ääntä)
   ihminen: Hei, toi on ihan sallittua! Jos ostat tarjouslipun Stadiin, saat jäädä myös Pasilassa tai Tiksissä pois, tarjousehdoissa lukee
   Kiitti, en ole lukenut noita vielä, näin vain mainoksen. No sitten voin hyvällä omalla tunnolla myös nousta junaan paluumatkalla Tikkurilasta. OT, mutta kiitos!

   Lainaa

  17. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Hanna: Toimii myös tavallaan toisinpäin. Olin matkalla Turusta Ouluun, ja Tku-Tre + Tre-Oulu ois tullu helvetin kalliiksi. Ostettiin sitten Tku-Tre ja tarjouslippu Hki-Oulu. Ja hyppäsin junaan Tampereella! Tiiä minkälaiset sanktiot siitäki ois tullu… Tosin lipunmyynnin täti sanoi että saan tehdä niin.
   Taitaa olla ihan myyjästä ja konnarista kiinni. Ehdot varmaan on tiukat, mutta osa ei välitä. Suurin ongelma kai on se, että paikkoja tulee varatuksia väleille, joilla ei sitten matkustajaa olekaan, varsinkin jos juna on muuten täysi.

   Lainaa

  18. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Hanna: Toimii myös tavallaan toisinpäin. Olin matkalla Turusta Ouluun, ja Tku-Tre + Tre-Oulu ois tullu helvetin kalliiksi. Ostettiin sitten Tku-Tre ja tarjouslippu Hki-Oulu. Ja hyppäsin junaan Tampereella! Tiiä minkälaiset sanktiot siitäki ois tullu… Tosin lipunmyynnin täti sanoi että saan tehdä niin.
   Ongelmia olis voinut tulla kaiketi silloin, jos tampereelta hyppää kyytiin tarkastajat. Koita nyt siinä selittää miksei lippua ole leimattu ennen tamperetta, jos helsingistä jo tullut kyytiin?

   Lainaa

  19. Tulos: +28 (34 ääntä)
   E: Ongelmia olis voinut tulla kaiketi silloin, jos tampereelta hyppää kyytiin tarkastajat. Koita nyt siinä selittää miksei lippua ole leimattu ennen tamperetta, jos helsingistä jo tullut kyytiin?
   Ei lippuja ole leimattu enää yli vuoteen.

   Lainaa

  20. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Yksi juttu oli ainakin aiemmin vielä se, että VR käyttää lippuhinnoittelussa lähtö- ja määräaseman välistä linnuntietä. Kun rata oikeasti kiertää ja kalusto rataosuuksilla vaihtelee, on usein halvempaa ostaa lippu kauemmalle asemalle. Esimerkki täällä: http://tutkakuva.com/2010/12/nain-saastat-oulu-helsinki-junalipussa.html/ Asiasta oli pari vuotta sitten lehdissä juttua ja silloin VR:n kanta tosiaan oli, että kaupan ehdot on, että on kuljettava oikeasti niinkuin lipussa lukee. http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194701170537/artikkeli/vr+n+hinnoittelussa+omituinen+porsaanreika+yhtio+itsekin+hamillaan.html Itse ostin muuten Saksassa asuessani myös matkan aina kauemmalle asemalle koska pidemmillä matkoilla sain lipusta 50% opiskelija-alennuksen.

   Lainaa

  21. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Minä: Ei lippuja ole leimattu enää yli vuoteen.
   Kyyllähän sitä kaukojunissa vielä viime syksynä ainakin kiersi konnari ja leimasi liput. Tosin omat olivat läppärillä ja siitä sitten piti säveltää koodit laitteelle. Ja sellainen tässä nyt oli kyseessä.

   Lainaa

  22. Tulos: +16 (18 ääntä)
   VR:n hintapolitiikka ei varmaan ole selvää heille itselleenkään. Itse tulin pari viikkoa sitten Parikkalasta Espooseen, ja ajattelin ensin ostaa lipun vain Pasilaan ja jatkaa siitä Leppävaaraan lähiseutulipulla. Sitten tajusin katsoa lippuhintaa Leppävaaraan asti, ja sepä olikin euron halvempi kuin jos olisin jäänyt Pasilaan! Ilmeisesti, koska on linnuntietä lähempänä. Säästin, ja säästin seutulipunkin hinnan (~3,50€).

   Lainaa

  23. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Sinä: Kyyllähän sitä kaukojunissa vielä viime syksynä ainakin kiersi konnari ja leimasi liput. Tosin omat olivat läppärillä ja siitä sitten piti säveltää koodit laitteelle. Ja sellainen tässä nyt oli kyseessä.
   No itse olen kulkenut viimeisen 1,5 vuoden aikana junalla keskimäärin 6 kertaa kuukaudessa. Se taisi olla joskus viime vuoden toukokuussa, kun leimauslaitteet jäivät pois käytöstä. Taidat joko muistaa ajankohdan väärin tai sekoitat lukulaitteen leimauslaitteseen.

   Lainaa

  24. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Minä: No itse olen kulkenut viimeisen 1,5 vuoden aikana junalla keskimäärin 6 kertaa kuukaudessa. Se taisi olla joskus viime vuoden toukokuussa, kun leimauslaitteet jäivät pois käytöstä. Taidat joko muistaa ajankohdan väärin tai sekoitat lukulaitteen leimauslaitteseen.
   Niin ja nimenomaan kuljen kaukojunilla.

   Lainaa

  25. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Purp: Yksi juttu oli ainakin aiemmin vielä se, että VR käyttää lippuhinnoittelussa lähtö- ja määräaseman välistä linnuntietä. Kun rata oikeasti kiertää ja kalusto rataosuuksilla vaihtelee, on usein halvempaa ostaa lippu kauemmalle asemalle. Esimerkki täällä: http://tutkakuva.com/2010/12/nain-saastat-oulu-helsinki-junalipussa.html/ Asiasta oli pari vuotta sitten lehdissä juttua ja silloin VR:n kanta tosiaan oli, että kaupan ehdot on, että on kuljettava oikeasti niinkuin lipussa lukee. http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194701170537/artikkeli/vr+n+hinnoittelussa+omituinen+porsaanreika+yhtio+itsekin+hamillaan.html Itse ostin muuten Saksassa asuessani myös matkan aina kauemmalle asemalle koska pidemmillä matkoilla sain lipusta 50% opiskelija-alennuksen.
   Tämäkään ei pidä enää paikkaansa. Itselläni on kolme vaihtoehtoista reittiä ja pisin on kaikissa tapauksissa kallein, lyhin halvin. Nämäkin muuttuivat järjestelmäuudistuksen yhteydessä ja itse olen kärsijänä, sillä matka linnuntietä on 100 km lyhyempi kuin lyhinkään käyttämistäni reiteistä. Moneen paikkaan kauemmaksi pääsee halvemmalla, vain siksi, että reitti kiskoja pitkin on pitempi. Tämäkin perustuu omaan kokemukseen runsaasta junamatkailusta viimeisen 1,5 vuoden aikana, kymmeniä matkoja tehneenä.

   Lainaa

  26. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Minna ei ole penaalin terävimpiä, mutta eivät kaikki kommentoijatkaan. Hän on tietysti kysynyt konduktööriltä, "voinko jäädä kesken matkan pois?" Jolloin konnari on yrittänyt selittää, ettei alennuslipussa ole keskeytys- tai vaihto-oikeutta. Tämä tarkoittaa suomeksi, että jos jäät junasta ennen pääteasemaa, et saa rahaa takaisin loppumatkasta etkä voi vaihtaa toiseen junavuoroon, joka jatkaisi pääteasemalle. Toki junasta voi poistua korvausta ja vaihto-oikeutta vaatimatta vaikka lähtöasemalla, ennenkuin juna liikkuu. Rautalankaa on vaikea vääntää ihmiselle, jonka pää on totaalisen valmistautumaton ajattelutoimintaan.

   Lainaa

  27. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Hub: Minna ei ole penaalin terävimpiä, mutta eivät kaikki kommentoijatkaan. Hän on tietysti kysynyt konduktööriltä, “voinko jäädä kesken matkan pois?” Jolloin konnari on yrittänyt selittää, ettei alennuslipussa ole keskeytys- tai vaihto-oikeutta. Tämä tarkoittaa suomeksi, että jos jäät junasta ennen pääteasemaa, et saa rahaa takaisin loppumatkasta etkä voi vaihtaa toiseen junavuoroon, joka jatkaisi pääteasemalle. Toki junasta voi poistua korvausta ja vaihto-oikeutta vaatimatta vaikka lähtöasemalla, ennenkuin juna liikkuu. Rautalankaa on vaikea vääntää ihmiselle, jonka pää on totaalisen valmistautumaton ajattelutoimintaan.
   No osa kertoi ihan omia kokemuksiaan....

   Lainaa

  28. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Lueppa vielä uudemman kerran että mistä sinne heathrowlle oltiin menossa.
   voi voi…: siis minkä ihmeen takia menit heathrow:lle bussilla? paljon kätevämmin sinne menee maanalaisella (jos et sitä tiennyt niin kyseinen tieto löytyy netistä erittäin helposti. toisaalta, jos kerran et edes osannut varata oikeita lippuja netistä niin muukintiedon etsintä taitaa olla vähän heikoissa kantimissa) ja saa nousta pois ihan millä asemalla vain mieli tekee. bussikuski ei ole sinun henkilökohtainen autokuskisi, hänellä ei ole aikaa pysähdellä joka kulmassa ja siirrellä kasoittain matkatavaroita autosta jos haluaa pysytellä aikataulussaan. muutkin ihmiset matkustavat siinä bussissa, ja he haluavat päästä perille ajoissa.

   Lainaa

  29. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Sellainen lisätieto vielä, että itselläni on ollut sekä sarja- että kertalippuja tänä aikana, kun matkustamista on tullut paljon. Säilytän ne varmuuden vuoksi verottajaa varten, koska kyseessä on viikonloppumatkat työ- ja kotipaikkakunnan välillä. Viimeisin leimattu löytyi huhtikuulta 2012. Tuon ajankohdan jälkeen on kymmeniä leimaamattomia lippuja. Yhdessäkään noista lipuista ei siis ole leimaa, mutta on ne kaikki luettu. Ei edes sarjalipuissa, niihin konnari vetäisee punakynällä merkin, että käytetty on. Mobiililippuja ei voi tietenkään leimata ja nekin ovat olleet käytössä vuosikausia.

   Lainaa

  30. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Minä: No itse olen kulkenut viimeisen 1,5 vuoden aikana junalla keskimäärin 6 kertaa kuukaudessa. Se taisi olla joskus viime vuoden toukokuussa, kun leimauslaitteet jäivät pois käytöstä. Taidat joko muistaa ajankohdan väärin tai sekoitat lukulaitteen leimauslaitteseen.
   Kyllä sitä lukulaitteelle vilautusta edelleen kutsutaan leimaamiseksi. Zekkaa vaikka tuolta http://www.vr.fi/fi/index/junaliput/kuljetusehdot.html#5_Matkustajan_velvollisuudet Mistä ne muuten tietäisi onko lippu käytetty vai ei? Sitähän voi muuttaakin 24h lähdön jälkeen.

   Lainaa

  31. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Mikä tuossa kysymyksessä on muka mokaa? Kyllähän näistä liian aikaisista junasta poisjäämisistä on rangaistuksia annettu aikaisemminkin. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/road-and-rail-transport/7983548/Couple-fined-for-getting-off-train-too-early.html

   Lainaa

  32. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Mites, jos ostaa lipun eikä mene junaan ollenkaan? Esim. unohtaa tai inhimillisesti vaan myöhästyy. Se on varmaan linnakeikka sitte, jos kiinni saavat. Harmi, kun kukaan ei kysynyt sitä Minnalta. Olis ollu mielenkiintosta tietää vastaus.

   Lainaa

  33. Tulos: +17 (17 ääntä)
   pekka: Lueppa vielä uudemman kerran että mistä sinne heathrowlle oltiin menossa.
   voi voi…: siis minkä ihmeen takia menit heathrow:lle bussilla? paljon kätevämmin sinne menee maanalaisella (jos et sitä tiennyt niin kyseinen tieto löytyy netistä erittäin helposti. toisaalta, jos kerran et edes osannut varata oikeita lippuja netistä niin muukintiedon etsintä taitaa olla vähän heikoissa kantimissa) ja saa nousta pois ihan millä asemalla vain mieli tekee. bussikuski ei ole sinun henkilökohtainen autokuskisi, hänellä ei ole aikaa pysähdellä joka kulmassa ja siirrellä kasoittain matkatavaroita autosta jos haluaa pysytellä aikataulussaan. muutkin ihmiset matkustavat siinä bussissa, ja he haluavat päästä perille ajoissa.
   Aivan, kyllähän nyt jokaisesta Britannian tuppukylästä on metroyhteys lentokentälle. Ennen pätemistä olisit voinut myös huomioida, että kyseinen bussi pysähtyy myös Heathrow'lla ja siellä jää ihmisiä pois, eli mistään suunnittelemattomasta pysähdyksestä ei olisi ollut kyse. Tiedän sen, koska itsekin kuljin usein Lontooseen, ja mennen tullen kierrettiin lentokentän kautta.

   Lainaa

  34. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Seki logiikka tossa on toisaalta, et jos se on paikkalippu, ni vr perjaatteessa menettää rahaa koska ne pitää sitä paikkaa varattuna, eikä saa sitä myytyä muille.

   Lainaa

  35. tai sitten ei 13.6.2013 2:01
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Mustaches: Seki logiikka tossa on toisaalta, et jos se on paikkalippu, ni vr perjaatteessa menettää rahaa koska ne pitää sitä paikkaa varattuna, eikä saa sitä myytyä muille.
   No oikeastaanhan ne ovat jo myyneet sen kertaalleen, tietenkin olisivat voineet saada enemmän, jos kyseessä kerran oli alennuslippu. Mutta kuten joku taisi mainita, niin siitähän kärsisivät erityisesti muut asiakkaat, jotka oikeasti sopisivat istumaan, mutta eivät saa ostettua lippua, koska juna on loppuunmyyty.

   Lainaa

  36. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Minä: No itse olen kulkenut viimeisen 1,5 vuoden aikana junalla keskimäärin 6 kertaa kuukaudessa. Se taisi olla joskus viime vuoden toukokuussa, kun leimauslaitteet jäivät pois käytöstä. Taidat joko muistaa ajankohdan väärin tai sekoitat lukulaitteen leimauslaitteseen.
   Niin, kuten tuossa viestissäni kerroin, käytin itse ihan pdf-tiedostoa läppärillä lippuna. Ei siihen nyt sentään ruutuun isketty leimaa, mutta leimattiinpa kumminkin. Samapa tuo, onko sitten kyseessä se vanha päivämäärän napauttava laite tai uudempi lukuvekotin, on kyseessä lipun leimaaminen, ainakin VR:n termistön mukaan. Ja ensimmäisen viestin kannalta ei oikeastaan ole mitään väliä, kumpi laitteista on kyseessä.

   Lainaa

  37. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Sillälailla: Minnalle iskostunut käsitys Neuvostoliiton touhuista tai jotain? Repesin totaalisesti. “Tämä on Valtion Rautatiet. Meidän junilla asiakkaat menevät sinne mitä lipussa määränpään kohdalla lukee, tai häkki heilahtaa”
   Hauskinta että täällä vuonna 2015 bussikuski tosiaan ei päästänyt naista pois em. Syy stä. Että turhaan oot iskostanu ittelles kuvan jostain täydellisestä ja edistyksellisestä Suomesta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: juna, lippu, VR, konduktööri, sakko, pysäkki, asema