Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 10

Näin höynäytät lipuntarkastajia.
Taustatietoja: "Smurffit" ovat lipuntarkastajia. Juttuja joukkoliikenteestä, osa 10

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 87 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -438 (846 ääntä)
   jee.sotkutukka teinari (tyttö vai poika) kerää katu-uskottavuutta.

   Lainaa

  2. Pinkkihinkki 30.4.2013 6:30
   Tulos: -137 (409 ääntä)
   Tää on kyl hyvä, bongasin itsekin tämän tässä joku päivä Facebookista.

   Lainaa

  3. Tulos: -318 (1108 ääntä)
   Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?

   Lainaa

  4. Tulos: +230 (624 ääntä)
   Ihan mieletön :D ! Anto kyllä hyvät illan naurut

   Lainaa

  5. jukkapalmu 30.4.2013 6:49
   Tulos: -309 (775 ääntä)
   Ääliö. Pitäs repiä korvat irti tollasilta

   Lainaa

  6. Tulos: +626 (704 ääntä)
   Seuraavan metron pummit kiittää.

   Lainaa

  7. Tulos: +870 (1062 ääntä)
   Nii i ne lipuntarkastajatha onki ilkeitä ihmisii jotka haluu tuottaa toisille vaa kaikkee pahaa tarkastellessaa lippuja........... Vai tekeeköhän ne sittenki vaa työtää? Tosi hauskaa varmaa hankaloittaa sitä, sama asia ku rupeis potkii lehtikasaa joka kerta ku joku on sen saanu haravoituu:(

   Lainaa

  8. Tulos: +126 (600 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Metrolla pummilla matkustavat ovatkin ehdottomasti rinnastettavissa pahoinpitelijöihin, raiskaajiin ja ryöstelijöihin? Hieno tekohan tuo on ollut :)

   Lainaa

  9. Tulos: +175 (343 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   idiootti, pummit ja raiskaajat kuulukin samaan kategoriaan

   Lainaa

  10. Tulos: +485 (511 ääntä)
   kysymys kuuluu miks ihmeessä tarkastajat juoksee metrosta ulos jonkun yhden karkulaisen perässä joka ei selvästikään aio sillä metrolla edes matkustaa, kun vaunu olis täynnä tarkastettavaa

   Lainaa

  11. Tulos: -113 (207 ääntä)
   nuunuuu: idiootti, pummit ja raiskaajat kuulukin samaan kategoriaan
   Tarkoitit varmaankin että "idiootit, pummit ja raiskaajat kuuluvatkin samaan kategoriaan"? Siinä olet kyllä ihan oikeassa.

   Lainaa

  12. Tulos: -68 (256 ääntä)
   Turhake: Metrolla pummilla matkustavat ovatkin ehdottomasti rinnastettavissa pahoinpitelijöihin, raiskaajiin ja ryöstelijöihin?
   Rikoksen tekijöitä kaikki tyynni. Sairas tapaus olet jos avunanto rikoksen toteuttamisessa on mielestäsi "hieno teko".

   Lainaa

  13. Tulos: +177 (223 ääntä)
   Olihan toi niiden pummien kannalta jalo teko, joo, mutta pitää sekin muistaa, että tarkastajatkin tekevät työnsä samalla tavalla kuin muutkin... Se vajaat kolme euroa matkalippuun (aikuisen lipusta hki sisäinen) ei varmaan kauheesti taloutta kaada kun sellasen ostaa, meinaan vaan et seuraavalla keissillä ei varmaan oo tuollasia Taika-temppuja ja napsahtaaki se 80e sakot, kirpasee varmaan vähän enemmän ku kolmen euron lippu :D

   Lainaa

  14. Tulos: +180 (266 ääntä)
   Turhake: Metrolla pummilla matkustavat ovatkin ehdottomasti rinnastettavissa pahoinpitelijöihin, raiskaajiin ja ryöstelijöihin? Hieno tekohan tuo on ollut
   Voisiko joku nyt selittää, että millä tavoin tuo oli hieno teko?

   Lainaa

  15. Tulos: +72 (94 ääntä)
   Ei sentään vetänyt housuja kinttuun, kuten vanhassa vitsissä, kun paikalle tuli v*t*n tarkastajat.

   Lainaa

  16. Tulos: +144 (214 ääntä)
   En oikein tiedä onks tää hyvä vai huono. Tarkastajatkin tekevät vain työtään ja saavat kuulla kaikkea paskaa varmasti joka päivä ja paljon. Toisaalta en pidä pummilla matkustamista nyt niin vakavana rikkomuksena. Noh, kallistun tarkastajasympatioiden puoleen. Olet typerä.

   Lainaa

  17. Tulos: +17 (105 ääntä)
   Niin kauan kun Helsingin metrossa ei ole kulkuportteja niin ihmiset saavat matkustaa pummilla aivan kuika paljon lystäävät...

   Lainaa

  18. Tulos: +65 (89 ääntä)
   Staf: Niin kauan kun Helsingin metrossa ei ole kulkuportteja niin ihmiset saavat matkustaa pummilla aivan kuika paljon lystäävät…
   Eipä kulkuportteja ole ratikoissa eikä lähijunissakaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +111 (141 ääntä)
   Ajatella, jos ihmiset lakkaisivat olemasta noin pahuksen lapsellisia, ei "smurffeja" edes tarvittaisi ja joukkoliikennekin olisi huomattavasti helpompi järjestää.

   Lainaa

  20. Tulos: +53 (157 ääntä)
   Mikä ihmeen kukkahattutätien kokous täällä nyt on? Joo kyllä mustakin pummilla matkustaminen on väärin, mut olihan toi nyt hauska juttu :D Relax guys!

   Lainaa

  21. Tulos: -12 (132 ääntä)
   Keskustelu tästä aiheesta on ollut laajaa ja näköjään osa tämän sivun kommentoijista ei näköjään ymmärrä, että typerän karkeat tuomitsemiset ei vastaa todellisuutta ja yleensäkkään tämän pointtia. Ei ole kyse tarkastajien työn haukkumisesta vaan paljon isommista asioista, kuten onko moraalisesti oikein että tarkastajien keskuudessa on havaittu hälyttävä määrä väkivaltaisuutta eikä se todellakaan kuulu heidän työtoimenkuvaansa. Miksi liikennettä kutsutaan julkiseksi jos se ei ole kaikkien mahdollisuutena köyhyyden takia? Sairasta tuomitsemista tolta yhdeltä kommentoijalta että tämä on sama asia kuin MURHAAJIEN ja RAISKAAJIEN puolella olo! Kannattaa lukea se alkuperäinen ja oikea kirjoitus niin mustavalkomaailmassakin elävät tajuaisi... Kuulemma ihan sovussa oli harhauttaja ja tarkastajat, joten typerää tehdä omia päätelmiä.

   Lainaa

  22. Tulos: +105 (213 ääntä)
   Mitäs hemmettiä Taika tässä teki väärin? Kai sitä ihminen nyt saa lähteä juoksemaan mistä mihin milloin vaan haluaa. "Smurffithan" tässä ovat typeriä kun lähtivät perään juoksemaan, vaikkei mitään konkreettista näyttöä ollut, että Taika olisi pummilla matkustanut. Kuten ei tehnytkään.

   Lainaa

  23. Tulos: +72 (102 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Voiko liputta matkustavia ja raiskaajia edes verrata toisiinsa?

   Lainaa

  24. Tulos: +41 (67 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Joillekin maailma on mustavalkoinen :)

   Lainaa

  25. Tulos: -60 (122 ääntä)
   tezzzo: Voiko liputta matkustavia ja raiskaajia edes verrata toisiinsa?
   Rikoksen tekijöitä kaikki tyynni, ja Taika avunantajana rikoksenteossa. Montako kertaa tämä pitää vielä toistaa?

   Lainaa

  26. näin sen näin 30.4.2013 12:03
   Tulos: +23 (163 ääntä)
   Kiusaamista ja sillä ylpeilyä. "No, teki mieli vähän kirmata?" Ärsyttävää!

   Lainaa

  27. Tulos: +8 (30 ääntä)
   Staf: Niin kauan kun Helsingin metrossa ei ole kulkuportteja niin ihmiset saavat matkustaa pummilla aivan kuika paljon lystäävät…
   No tuota, tukholman metrossa oli portit. Sattuneesta syystä junttina kysyin viellä aspasta miten pääsen A to B, en keksinyt mihin tai miten maksetaan, kukaan ei mitään kysellyt. Pummilla siis, mutta hitostako sitä tietää miten siellä.

   Lainaa

  28. Tulos: +39 (81 ääntä)
   jebukebu: Rikoksen tekijöitä kaikki tyynni. Sairas tapaus olet jos avunanto rikoksen toteuttamisessa on mielestäsi “hieno teko”.
   Ei taida kyllä liputta matkustaminen ihan rikos olla...vai onko joku elämäntapapummi oikeasti saanut tuomionkin vapaamatkustuksesta?

   Lainaa

  29. Tulos: +28 (94 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Joo, kapitalistilta varastaminen ja toisen ihmisen ruumiillinen/henkinen vahingoittaminen kuuluvat samaan kategoriaan. Kaikki rikokset ovat saman arvoisia, senhän näkee siitäkin, että sekä tikkarin pöllimisestä että murhasta tuomitaan kymmenen vuotta kuritushuonetta, sillä näin ovat poliitikot viisaudessaan päättäneet, ettei meidän tarvitsisi ajatella moraalia lainkaan. :---------D

   Lainaa

  30. Tulos: +87 (95 ääntä)
   Jos alussa ei oltais kerrottu, keitä smurffeilla tarkoitetaan, tarina olisi ollut melkoinen.

   Lainaa

  31. Tulos: -3 (49 ääntä)
   Tekevät vain työtään juu, mutta voisi mieluummin ottaa metroissa portit käyttöön. Tarkastajat ovat todella tehottomia, tekevät 10 ihmisen porukassa pienen täsmäiskun yleensä Sörnäisissä ja menevät sitten rautatieasemalle juoruamaan, syömään mäkkärissä ja tupakoimaan loppupäiväksi. Kerran lähijunassa kaksi tarkastajaa siviilivaatteissa tarkasti lippuja mukanaan kaksi isoa susikoiraa, mikä tarve koirille?

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (38 ääntä)
   iitu: Nii i ne lipuntarkastajatha onki ilkeitä ihmisii jotka haluu tuottaa toisille vaa kaikkee pahaa tarkastellessaa lippuja……….. Vai tekeeköhän ne sittenki vaa työtää? Tosi hauskaa varmaa hankaloittaa sitä, sama asia ku rupeis potkii lehtikasaa joka kerta ku joku on sen saanu haravoituu:(
   Eihän siitä niille haittaa ole, palkka juoksee riippumatta juokseeko ne vai ei. :D

   Lainaa

  33. Tulos: +15 (77 ääntä)
   Kaikki jotka tästä päivityksestä kitisee kuulostaa hieman tapoihinsa kangistuneilta... Miksei voi hakea piristystä tylsään arkeen jollakin tälläsellä? Tuskimpa tuosta kenellekkään ihan hirveän paljon haittaa koitui..

   Lainaa

  34. Tulos: +65 (101 ääntä)
   Jii: Joo, kapitalistilta varastaminen ja toisen ihmisen ruumiillinen/henkinen vahingoittaminen kuuluvat samaan kategoriaan. Kaikki rikokset ovat saman arvoisia, senhän näkee siitäkin, että sekä tikkarin pöllimisestä että murhasta tuomitaan kymmenen vuotta kuritushuonetta, sillä näin ovat poliitikot viisaudessaan päättäneet, ettei meidän tarvitsisi ajatella moraalia lainkaan.:———D
   Saakos kommunistilta varastaa? Ja tietääkseni HKL on kaupungin, siis tavallisten ihmisten, omistama. Pummilla matkustaminen tarkoittaa vain korotusta maksavien ihmisten lipun hintaan. Eli siis varastamista ihan tavallisilta ihmisiltä. Ei toki raiskaukseen verrattavissa, mutta kusipäistä kaikki tyyni.

   Lainaa

  35. Tulos: +69 (81 ääntä)
   tezzzo: Voiko liputta matkustavia ja raiskaajia edes verrata toisiinsa?
   No suomalaisista raiskaustuomioista päätellen ehkä voisikin, sen verran pieniä "tuomioita" näyttävät saavan..

   Lainaa

  36. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Lisäsi huomattavasti hämmennystä, kun ei ensin huomannu tuota selitystä smurffeille :D

   Lainaa

  37. Tulos: -24 (42 ääntä)
   Staf: Niin kauan kun Helsingin metrossa ei ole kulkuportteja niin ihmiset saavat matkustaa pummilla aivan kuika paljon lystäävät…
   Eipä nuo Stokiksen metron portit oo ainakaa mua koskaan estäneet<3 :)

   Lainaa

  38. Kouluhieroja 30.4.2013 16:27
   Tulos: +6 (64 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Oot niin nolo, etten edes viitti kirjoittaa tähän enempää.

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (61 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Vertaat pummilla kulkemista pahoinpitelyyn, raistaukseen ja ryöstöön? Ei herranjestas... Pummilla kulkemisella ryöstät suurin piirtein 2,5€ vai paljo ne metroliput nykyää maksaakaa. Vähä kohtuutta. Ja Jukkapalmulle: se joka ei oo ikin kulkenu pummilla repiköön ensimmäisen korvan.

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (67 ääntä)
   jebukebu: Rikoksen tekijöitä kaikki tyynni. Sairas tapaus olet jos avunanto rikoksen toteuttamisessa on mielestäsi “hieno teko”.
   :D:D Ahahaha! Pummilla matkustava = rikollinen? Linnaan kuuluu? Etkö oo ite kävelly punasia päin koskaan? Tekeekö se ihmisestä rikollisen? :D Ei herranen aika... Vitu spede.

   Lainaa

  41. Tulos: +37 (77 ääntä)
   Taika on varmaan temppuunsa todella tyytyväinen, kun ensi vuonna jälleen nostetaan sen kuukauszetin hintaa kun ei ole ne pummit maksamassa. Tekee tollasilla tempuilla siis karhunpalveluksen itselleen ja muille lippunsa maksaville. Pummit saa mun puolesta kulkee kävellen, jos ei kerran ole edes kaupungin tunnelirattaisiin varaa/halua sijoittaa. Sikäli nuo kulkuportit olis ihan jees juttu.

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (79 ääntä)
   Disa: Voisiko joku nyt selittää, että millä tavoin tuo oli hieno teko?
   En mä hienosta tiedä, mutta mikä tässä nyt niin kauheeta oli? Muutamille kävi onnenpotku ja säästyivät 80e sakoilta (vai mitä se nykyään on) ja sekä "smurffit" että Taika saivat vähän ekstraliikuntaa. Tarkastajat menivät jakelemaan sakkoja heti seuraavaan metroon ja varmaan itsekin naureskelevat tapaukselle jälkeenpäin jos yhtään huumorintajua löytyy. Minusta tämä oli ihan hauska, ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

   Lainaa

  43. Tulos: -23 (71 ääntä)
   Olkaa te kitisijät hiljaa. Mä tiedän, että ne "smurffit" tekee vaan töitään, mutta niitä on mukava höynäyttää aina välillä. Ja auttoihan Taika muita ihmisiä.

   Lainaa

  44. Tulos: +27 (55 ääntä)
   Ja sitten ihmetellään miksi lippujen hinnat nousevat? Taikalle mitali.

   Lainaa

  45. Tulos: -10 (46 ääntä)
   Täähän oli todella typerä koko tarina, ei millään muotoa naurattanut enkä edes ymmärrä miks piti julkaista täällä!!

   Lainaa

  46. Yli opistö hörhö 30.4.2013 17:24
   Tulos: +11 (47 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Hmm. Pummilla liikkuvat yhteiskunnan saastathan kuuluvat samaan sakkiin pahoinpitelijöiden, raiskaajien, ryöstelijöiden, murhaajien ja pedofiilien kanssa. Pummilla liikkumisesta pitäisi antaa kymppitonnin sakko ja 10 vuotta ehdotonta vankeutta! Oletko paljonkin viettänyt aikaa Pohjois-Koreassa viime aikoina?

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (30 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   anteeksi mitä, mutta vertasitko just äsken pummia ja raiskaajaa/ pahoinpitelijää?! Ps. nimelle ei voi mtn, tai voi mut se on hankalaa. (Y)

   Lainaa

  48. Tulos: +19 (51 ääntä)
   Haha, mahtava temppu virkaintoisille lipuntarkastajille. Töissäänhän ne on, mutta järkeä saa sielläkin käyttää. Jos jokainen smurffi tai myymälävartija jahtaisi ilman perusteita tai näyttöä kaikkia juoksevia ihmisiä kiinni ei tästä yhteiskunnasta tulisi lasta eikä paskaa.

   Lainaa

  49. Tulos: +1 (35 ääntä)
   jebukebu: Rikoksen tekijöitä kaikki tyynni, ja Taika avunantajana rikoksenteossa. Montako kertaa tämä pitää vielä toistaa?
   ei oo mihinkään rikokseen avunanto. sehän sano että teki vaan mieli juosta niinku hevonen. minkäs sille voi. joskus vaan tekee mieli juosta. kommarithan tossa oli tyhmiä ku lähti perään. sehän ois voinu olla vaikka väärässä metrossa ja äkkiä pois siitä ennen ku se lähtee liikkeelle.

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (48 ääntä)
   En oo muuten ikänä nhny metrossa vain KAHTA tarkastajaa. Niitä tulee kerralla samaan vaunuun joka ovesta 2 per ovi, usein nykyään parin vartijan saattamana. Että tuota. Vaikka pari "smurffia" olis neiti näsäviisaan perään lähtenytkin, loput olis ratsanneet vaunun joka tapauksessa. Haisee keksitylle lesoilulle koko stoori.

   Lainaa

  51. Tulos: +28 (62 ääntä)
   Turhake: Metrolla pummilla matkustavat ovatkin ehdottomasti rinnastettavissa pahoinpitelijöihin, raiskaajiin ja ryöstelijöihin? Hieno tekohan tuo on ollut
   Rikollinen mikä rikollinen. Pummilla matkustamisen kulut ovat kymmeniä miljoonia vuodessa ja minä sekä muut rehelliset veronmaksajat maksamme ne. Mielestäni pummit on rikollisryhmä, joka on helppo löytää, saada kiinni ja panna maksamaan, joten näin toimikaamme. Menee muuten luottotiedot, ellei maksua maksa. Se on ulosottokelpoinen ilman oikeuden päätöstä.

   Lainaa

  52. Tulos: +21 (27 ääntä)
   jukkapalmu: Ääliö. Pitäs repiä korvat irti tollasilta
   Eikö se ole jo vähän turhan radikaali ratkaisu? :o Ja miksi nimenomaan korvat?! :O

   Lainaa

  53. Mortianna 1.5.2013 0:29
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   Mun pupun nimi oli Taika.

   Lainaa

  54. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Paras osa tarinasta jäi kyllä julkaisematta: Smurffitutkan fb-sivulla edelleen näkyvissä olevaan julkaisuun ilmestyi nopeasti keskusteluketju, jossa alettiin ylistää Taikan tekoa, tuomita HSL:n lipuntarkastus-systeemiä "väkivaltakoneistoksi" ja muuta kivaa. Kannattaa lukea, sillä keskustelu oli oikeasti paljon hauskempi kuin päivitys.

   Lainaa

  55. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Voin sanoa, että täällä Sörnäisissä noita kaiken maailman kirmailijoita, hiihtäjiä ynnä muita on niin paljon, etteivät ne tarkastajat tollasta yhtä tyyppiä kauaa muista.

   Lainaa

  56. Tulos: +34 (54 ääntä)
   No idioottiahan tuo Taika on. Tietysti juosta saa, mutta hän varsin tahallaan loi sellaisen mielikuvan tarkastajille, että hänellä ei ole lippua. Jos olisi esim. katsonut kelloaan ja lähtenyt juoksemaan, tuskinpa tarkastajat olisivat viitsineet perään lähteä. Aivan typerää touhua ja tarkastajien varsinaisen työn haittaamista. Ehkä pummilla matkustavat eivät sitä ymmärrä, mutta ei se heidän matkustamisensa ilmaista ole. Aina joku joutuu siitä maksamaan. Ja mitä enempi noita pummeja saadaan kiinni, sitä parempi.

   Lainaa

  57. Tulos: -26 (40 ääntä)
   Shoon: Ajatella, jos ihmiset lakkaisivat olemasta noin pahuksen lapsellisia, ei “smurffeja” edes tarvittaisi ja joukkoliikennekin olisi huomattavasti helpompi järjestää.
   Meinaakko tosissas että sen joukkoliikenteen kulut katetaan niillä lipputuloilla? Jos näin ajattelit, olet tyhmä.

   Lainaa

  58. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Eetami: Vertaat pummilla kulkemista pahoinpitelyyn, raistaukseen ja ryöstöön? Ei herranjestas… Pummilla kulkemisella ryöstät suurin piirtein 2,5€ vai paljo ne metroliput nykyää maksaakaa. Vähä kohtuutta. Ja Jukkapalmulle: se joka ei oo ikin kulkenu pummilla repiköön ensimmäisen korvan.
   Voisin olla se korvan repijä, johtuen pääasiassa siitä että asun Kehä III:n ulkopuolella ja täällä noustaan julkisiin kulkuvälineisiin etuovesta, jolloin kuljettaja rahastaa siinä samalla. Toki, metrossa ja junassa tämmöisen järjestelyn toteuttaminen olisi hieman haastavampaa kuin linja-autossa tai raitiovaunussa.

   Lainaa

  59. Tulos: -1 (23 ääntä)
   Evo: Voisin olla se korvan repijä, johtuen pääasiassa siitä että asun Kehä III:n ulkopuolella ja täällä noustaan julkisiin kulkuvälineisiin etuovesta, jolloin kuljettaja rahastaa siinä samalla. Toki, metrossa ja junassa tämmöisen järjestelyn toteuttaminen olisi hieman haastavampaa kuin linja-autossa tai raitiovaunussa.
   Ja lisään vielä että vaikka voisinkin sen ensimmäisen korvan repiä, en sitä tee, koska olen vahvasti sitä mieltä että yhteiskunnan varoilla kustannettu liikenne tulisi olla kaikille ilmaista!

   Lainaa

  60. Tulos: -8 (38 ääntä)
   Ajatelkaa positiivisia puolia: "smurffit" sai hyvää liikuntaa, Taika hupinsa ja pari köyhää ilmaisen matkan. EIku, ANTEEKS taikaha on nyt avunantaja rikoksessa, voi että, ehkähäkki heilahtaa. Relaksailaavähä täällä.

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Itse olen aika neutraalilla kannalla. Tapaus on minusta huvittava ja vaikka ei Taijan teko mitenkään moraalisesti ehkä niin oikein ollutkaan, niin varmasti silti pelasti monen pummillamatkustavan päivän pienellä tempaisullaan. Ja toki tarkastajatkin ovat vain ihmisiä tekemässä työtään ja heitä on ilkeää kiusata mutta ei tämä musta nyt mikään hirveä rikos ollut.

   Lainaa

  62. Tulos: -4 (34 ääntä)
   aika kesyä "kiusaamista" tosiaan. tarkastajien palkka ei siitä kärsi ja lippuhinnatkin riippuu kyl muistakin asioista kuin siitä kulkiko pummilla kolme vai viisi ihmistä. lisäksi se tarkastusmaksu on aivan kohtuuttoman iso ja tarkastajat usein vähän turhan takakireitä duunissaan. pientä hämmennystä ja sekasortoa saakin aiheuttaa kun sen tekee tosiaan näinkin kesyllä tavalla. ei vahingoteta ketään eikä rikota mitään, mutta herätetään sitäkin enemmän keskustelua.

   Lainaa

  63. Tulos: +23 (35 ääntä)
   Evo: Ja lisään vielä että vaikka voisinkin sen ensimmäisen korvan repiä, en sitä tee, koska olen vahvasti sitä mieltä että yhteiskunnan varoilla kustannettu liikenne tulisi olla kaikille ilmaista!
   Mikään ei ole ilmaista. "Ilmainen" joukkoliikenne tuntuisi sinunkin kukkarossasi kunnallisveron nousuna. Nykyinen systeemi on ihan hyvä.

   Lainaa

  64. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Tästä tuli elävästi mieleen muutaman vuoden takainen, kaverilleni sattunut tapaus. Jostain kumman syystä hän oli viikonloppuyönä baarin jälkeen lähtenyt juosten grillille. Poliisithan tämän näkivät, veivät kaverin asemalle, kuulustelivat pari tuntia, eivätkä meinanneet millään suostua uskomaan, että hän juoksi ihan vaan muuten vaan. Eivätkä edes vieneen takaisin sinne mistä nappasivat, kaverihan siis lähti juosten poliisiasemalta takaisin kohti grilliä. Hieno päätös hienolle illalle :D

   Lainaa

  65. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Evo: Voisin olla se korvan repijä, johtuen pääasiassa siitä että asun Kehä III:n ulkopuolella ja täällä noustaan julkisiin kulkuvälineisiin etuovesta, jolloin kuljettaja rahastaa siinä samalla. Toki, metrossa ja junassa tämmöisen järjestelyn toteuttaminen olisi hieman haastavampaa kuin linja-autossa tai raitiovaunussa.
   Ehkä ois pitänyt muotoilla alunperin, että "se joka ei ole ikinä rikkonut lakia, juossut tai hämmentänyt repiköön ensimmäisen korvan."

   Lainaa

  66. Tulos: -13 (29 ääntä)
   Tuota noin, hyvät murhaajien ja raiskaajien keskusteluun mukaan tuojat, pummilla matkustaminen ei tosiaan ole rikollista millään muotoa.

   Lainaa

  67. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Turha tästä asiasta on kinata onko rikollista, väärin tai muuten vaan epäsopivaa. Vähän sama kuin mielipide asioista ei voi kiistellä, eettisissä kysymyksissä ei ole oikeita vastauksia. On vain pohdintaa. Smurffit saavat palkkansa, pummit matkustavat pummilla ilman Taikojakin, rikolliset rikkovat lakia ja joskus tekee mieli juosta kuin hevonen. Relatkaa ihmiset.

   Lainaa

  68. sdgfdgfeag 2.5.2013 18:45
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   tää tyyppihän on robin hoo eikä mikään raiskaaja :D

   Lainaa

  69. Tulos: +12 (32 ääntä)
   Ei ihme että Suomella menee huonosti kun asenne on tämä. Relatkaa tekin Taikaa ylistävät kun jonkun piittaamattomuus ja oman navan tuijottelu osuu teidän maksettavaksenne.

   Lainaa

  70. Tulos: -1 (13 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Eli oot sitä mieltä, että raiskaaminen ja ryöstäminen on yhtäläinen asia pummilla matkustamisen suhtee? Ihmekkös suomessa ei anneta mitään tuomioita raiskauksista kun jengillä on tollasia mielipiteitä <3

   Lainaa

  71. Tulos: -6 (18 ääntä)
   jebukebu: Rikoksen tekijöitä kaikki tyynni, ja Taika avunantajana rikoksenteossa. Montako kertaa tämä pitää vielä toistaa?
   Opettele ensin mikä ero on rikoksella ja rikkeellä.. Sen jälkeen voit ehkä ymmärtää, ettei lipuutta matkustaminen kuulu kumpaankaan. Tosin taitaa olla turha toivo sinun kohdallasi.

   Lainaa

  72. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Tuli tästä niiiiii mielee yks stoori . Siis mun frendin friidu yritettiin kerra raiskata faiduun mut se hannas ja pääs hatkaan Sit se juoksi pakoo sitä raiskaajaa ja poliisi tuli ja kysy etä "mitä sää juokset." ja se sano et " No teki vähä mieli kirmata, niinku hevonen." tai sit ku kerran kans olin kampis ja sit vaa katoin ku joku manne juoksi jostai handelist pois ja bamari tuli sit ja kysy tietty et "mitä sää manne kipität" nii no manne siihen sano et "teki vähä mieli kirmata, niinku hevonen." Ja se oli ihan ok tolle bamarille, manne ei jääny bokaan ku ei tää bamari ei ainaskii viittiny sen mannen hameen alle kurkistaa mut kyl mää vähä siihe mallii tsekkailin sitä sen kävelyy et jotain se draisas siel helmoissaa jos ei ollu paskat byysoissa jotain kamaa vieny et blisaa sitä eteenpäi. Mut hyvin se kirmas niinku hevone,eikä se mun elämää häirinny, siinähä kirmas sit, kerrankos sitä mannee jeesaa, itekki tullu stiilattuu handeleist brenkkuu, ei se oo keltää pois ja joskus sitä haluu vaan kirmata niinku kaakki, #YOLO Jos bonjaatte mitä tarkotan jämäblokkarit.

   Lainaa

  73. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Eipä se mitään jos jää mun maksettavakseni joidenkin pummailut, nykyisin on mistä maksaa. Joskus ei ollut ja silloin kuljin pummilla.

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (18 ääntä)
   No voi ei kun ollaan taas niin vakavia.. On näitä ennenkin ollut, että joku vasta viime hetkessä tajuaa olevansa oikealla pysäkille, lähtee & smurffit juoksee turhaan perään. Ihan tarkastajien oma päätös sitten (ja saahan niitä välteltyä muutenkin kuin juoksemalla). Kumminkin, HKL:n hinnat on naurettavan kalliita, joten jos joku köyhempi joka ei muuten paljon liiku, vetäsee kerran pari pummilla, niin mikä ihmeen rikos se on? Joukkoliikenne voisi olla vaikka täysin ilmainen, eikä Helsinki olisi ensimmäinen kaupunki tässä. Mutta ei, rikkaat vain ulisemaan, kun ei voi ymmärtää, että joillekin se yks metrolippu on parin päivän ruoka.

   Lainaa

  75. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Kannan henkilökohtasta kaunaa tarkastajia kohtaan jouduttuani maksamaan 80e sakkoa siksi, etten ulkopaikkakuntalaisena tullut ajatelleeksi että ratikkalippu pitää näyttää jollekin leimaushärvelille ennen matkustusta. Käärmeensilmillään tarkastaja tuijotti ja lateli syytöksiä, saavat luvan välillä kestää muutamat Taika-temput sen kunniaksi.

   Lainaa

  76. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Se "hintava" metrolippu maksaa 2 euroa. Mitäköhän tekijän mielestä maksaa halpa metrolippu?

   Lainaa

  77. Tulos: +9 (19 ääntä)
   sdfsdf: No voi ei kun ollaan taas niin vakavia.. On näitä ennenkin ollut, että joku vasta viime hetkessä tajuaa olevansa oikealla pysäkille, lähtee & smurffit juoksee turhaan perään. Ihan tarkastajien oma päätös sitten (ja saahan niitä välteltyä muutenkin kuin juoksemalla). Kumminkin, HKL:n hinnat on naurettavan kalliita, joten jos joku köyhempi joka ei muuten paljon liiku, vetäsee kerran pari pummilla, niin mikä ihmeen rikos se on? Joukkoliikenne voisi olla vaikka täysin ilmainen, eikä Helsinki olisi ensimmäinen kaupunki tässä. Mutta ei, rikkaat vain ulisemaan, kun ei voi ymmärtää, että joillekin se yks metrolippu on parin päivän ruoka.
   Mitenkäs sinä toteutat "täysin ilmaisen" joukkoliikenteen? Sähköä toki tulee töpselistä, joten siitähän ei tarvitse maksaa, mutta mitenkäs kalusto, kuljettajat, ylläpito, infra jne.? Saadaanko nekin ilmaiseksi jostain? "Täysin ilmainen" joukkoliikenne tarkoittaa verovaroin järjestettyä joukkoliikennettä. Kunnallisvero on tasavero, joten se köyhä jolle metrolippu on parin päivän ruoka joutuisi sen edelleen maksamaan. Tosin eri järjestelmän kautta.

   Lainaa

  78. Käyttäkää ny oikeita termejä 30.5.2013 13:19
   Tulos: -1 (1 ääni)
   ei oo mihinkään rikokseen avunanto. sehän sano että teki vaan mieli juosta niinku hevonen. minkäs sille voi. joskus vaan tekee mieli juosta. kommarithan tossa oli tyhmiä ku lähti perään. sehän ois voinu olla vaikka väärässä metrossa ja äkkiä pois siitä ennen ku se lähtee liikkeelle.
   Jii: Joo, kapitalistilta varastaminen ja toisen ihmisen ruumiillinen/henkinen vahingoittaminen kuuluvat samaan kategoriaan. Kaikki rikokset ovat saman arvoisia, senhän näkee siitäkin, että sekä tikkarin pöllimisestä että murhasta tuomitaan kymmenen vuotta kuritushuonetta, sillä näin ovat poliitikot viisaudessaan päättäneet, ettei meidän tarvitsisi ajatella moraalia lainkaan. :———D
   http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/02/you-keep-using-those-words.jpg 'nuff said

   Lainaa

  79. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ihanaa, ei teini, eikä myöskään oikealta nimeltään Taika. Toki hauska jippo, mutta monta hyvää pointtia smurffien puolesta. Ei varmaan yhenkään toiveammatti ja silti kaikki vittuilee/vihaa/pilkkaa.

   Lainaa

  80. Tulos: -1 (13 ääntä)
   Yli opistö hörhö: Hmm. Pummilla liikkuvat yhteiskunnan saastathan kuuluvat samaan sakkiin pahoinpitelijöiden, raiskaajien, ryöstelijöiden, murhaajien ja pedofiilien kanssa. Pummilla liikkumisesta pitäisi antaa kymppitonnin sakko ja 10 vuotta ehdotonta vankeutta! Oletko paljonkin viettänyt aikaa Pohjois-Koreassa viime aikoina?
   Hajosin! XD Noniinnnnnn, jos tää hiekkapimppi todellakin vertaa pummilla matkustavia ihmisiä raiskaajiin yms, se kertoo aika paljon tämän ihmisen putkiaivoista. Itse maksan joka kuu sen kausilipun hinnan, mutta silti olen kerran sakot saanut kun olin vaan yksinkertaisesti lipun unohtanut ladata. Että jos nyt joku siellä metrossa liputta kulkee niin ehkei se 2,70e ole maailmanloppu kun kuitenkin se metro siellä kulkee. Itse ainakin voisin harrastaa urbaania urheilua jos vaan pokkaa riittäisi! :D rispektit taialle! Ja jos joku nyt saa slaagin että "mihin tämä yhteiskunta on oikein menossa kun jengi tällästä kannattaa??", niin mene toki keskusteleen tästä muiden yhtä ahdasmielisten kanssa keskustelemaan. Voisitte ottaa toki samalla keskustelunaiheeksi esim. intian joukkoraiskaulset kun nämähän nyt sitten samaan kastiin kuuluivat ? :3

   Lainaa

  81. Tulos: +1 (9 ääntä)
   jebukebu: Just, kun niitä pummilla liikkuvia täytyykin ehdottomasti auttaa. Taika (ei vittu mikä nimi) varmaan auttaa myös satunnaisia pahoinpitelijöitä, raiskaajia ja ryöstelijöitäkin teoissaan jos sattuu sellaisia kadulla näkemään?
   Ja Taika nauraa tyytyväisenä päin sun naamaa... Jebukebu, voi vittu mikä nick :'D Ihankuin herraa ottaisi urakalla päähän jokin. Come down to earth with us <3 HAHHAHAHAHAHAHA

   Lainaa

  82. Tulos: +2 (12 ääntä)
   + rakkaat ihmiset, jos jokainen maksaisi sen 1% enemmän veroa, olisi varaa ilmaiseen joukkoliikenteeseen.... Tai seuratkaamme ah niin arvokasta ja vanhana viisastunutta Washingtonia. Laillistivat marihuanan ja kaskummaa. Verotulot olivat aika muhkeat siitäkin.

   Lainaa

  83. Tulos: -11 (23 ääntä)
   Pummilla saa ja pitääkin matkustaa!!!!!!!!!!!!

   Lainaa

  84. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Turhake: Metrolla pummilla matkustavat ovatkin ehdottomasti rinnastettavissa pahoinpitelijöihin, raiskaajiin ja ryöstelijöihin? Hieno tekohan tuo on ollut
   Mikä siinä nyt oli sitten hienoa?

   Lainaa

  85. Tulos: -5 (7 ääntä)
   nuunuuu: idiootti, pummit ja raiskaajat kuulukin samaan kategoriaan
   Ja aika saatana hienosti onnistuit halventaa raiskaajien uhrien kärsimyksii. Se et sää oot joutunu lukee täält ettei joku vaikka osaa keittää perunoit (idiootti) onki nii vitu verrattavis siihe et tuut raiskatuks. Taidan niputtaa sut pedofiilie kans samaa lokeroo.

   Lainaa

  86. Syötävä kesyhanhi 19.6.2020 22:21
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   tyyppi: Pummilla saa ja pitääkin matkustaa!!!!!!!!!!!!
   Haista, loinen, paska. Mun verorahoilla matkustelet. Pakkotöihin pitäis tuollaset laittaa.

   Lainaa

  87. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kunhan ette juoksis liukkailla keleillä ettette satuta itseänne. Varokaa myös juoksemasta muita matkustajia päin. Jotkut vanhemmat ihmiset, liikuntavammaiset yms. eivät aina ehdi väistää kun te pakenette tarkastajia. Ja varokaa, että ette jää ovien väliin. Paljon isompi lasku voi tulla ryntäilyn seurauksena.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lipuntarkastaja, smurffi, smurffit, metro, lippu, matkalippu, tarkastaja