Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Timeline tulee!

"Mitkä chattijutut näkyy julkisesti?!"
Timeline tulee!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +256 (304 ääntä)
   Jussi nettivinked

   Lainaa

  2. Tulos: +207 (241 ääntä)
   Siis eikö tämä juttu ole jo puitu.. Ihme että jollekkin vielä epäselvää. Yksityiset viestit EI näy.

   Lainaa

  3. Tulos: +390 (408 ääntä)
   Seuraava uudistus on 'headline', jossa näkyy kaikki ajatuksetkin julkisesti. Mut tosissaan tuo timeline on aika hanurista.

   Lainaa

  4. Tulos: +62 (82 ääntä)
   Timo on kunnon konservatiivi.

   Lainaa

  5. Tulos: -47 (127 ääntä)
   tyhmät lampaat paimennatte onnellisena karsinassa, ja isoveli valvoo koko ajan eikä mikään oo enää yksityistä tai pyhää. haahhahaha ja onnellisena nielette sen. ääliöt

   Lainaa

  6. fäcepälm 21.8.2012 0:41
   Tulos: +12 (114 ääntä)
   Eivät käyttäis facebookkia jos ei kerran kelpaa... Ei toi timeline nyt oikeasti mikää huono juttu ole.

   Lainaa

  7. Tulos: +188 (276 ääntä)
   Suoraan sanottuna Timelinessä ei ole mitään ihmeellistä, ja se toi paljon kivaakin tullessaan, kuten vaikka kansikuvan. Nyt saan hitosti miinusääniä mutta aivan sama.

   Lainaa

  8. Minäpä minä 21.8.2012 1:22
   Tulos: -6 (32 ääntä)
   Nyt kyllä repesin ja kunnolla

   Lainaa

  9. Tulos: -49 (89 ääntä)
   Jaa-a, pakko vaan sanoa, että kylläpä ne näky :D semmoset keskustelut näky aikajanalla, mitkä tasan tarkkaan oon jutellu siinä yksityisesti, enkä missään seinä-keskustelussa... mutta onneksipa ne ei ollu mitään ku jotain perus juttuja vaan, ei mitään salasta :P

   Lainaa

  10. Tulos: -19 (25 ääntä)
   Mullakin tulee väkisin noihin aikoihin aikajana... Itse asiassa huomenna. xd

   Lainaa

  11. Tulos: -20 (74 ääntä)
   Mulle tuli pienenä järkytyksenä, että vielä oli ihmisiä joilla ei ollut timelinea!

   Lainaa

  12. Tulos: +9 (43 ääntä)
   Modeemittomaan nettiin? Enpä usko että Timo ilman modeemia Facebookia selailee :)

   Lainaa

  13. Tulos: -33 (99 ääntä)
   eekoo: Suoraan sanottuna Timelinessä ei ole mitään ihmeellistä, ja se toi paljon kivaakin tullessaan, kuten vaikka kansikuvan. Nyt saan hitosti miinusääniä mutta aivan sama.
   Ketä kiinnostaa kuinka monta - tai + ääniä oma kommentti saa???

   Lainaa

  14. Tulos: +72 (98 ääntä)
   angst: Jaa-a, pakko vaan sanoa, että kylläpä ne näky semmoset keskustelut näky aikajanalla, mitkä tasan tarkkaan oon jutellu siinä yksityisesti, enkä missään seinä-keskustelussa… mutta onneksipa ne ei ollu mitään ku jotain perus juttuja vaan, ei mitään salasta
   Paskapuhetta, et vaan muista mitä oot keskustellu chatissa ja mitä seinällä.

   Lainaa

  15. Tulos: +20 (42 ääntä)
   Ouch: Modeemittomaan nettiin? Enpä usko että Timo ilman modeemia Facebookia selailee
   Ja miksei? Kaapeli- ja valokuituyhteyksissä itse asiakkaalla ei ole lainkaan modeemia. Entä jos yhteys tulee mobiililaajakaistan kautta esimerkiksi kännykästä? Ja mikä tulee timelineen, en todellakaan voi ymmärtää tuota muutosvastustusta sitä kohtaan. Itse otin sen käyttöön heti kun sai. Pääsipä ajoissa tutustumaan ja heti oppimaan mitä asetuksia säätää että näkyy muille niin kuin itse haluaa. Mitään lisäinformaatiotahan tuo ei vanhaan nähden tosiaan anna. Turha haloo siitäkin aikoinaan nousi.

   Lainaa

  16. Tulos: +30 (32 ääntä)
   angst: Jaa-a, pakko vaan sanoa, että kylläpä ne näky semmoset keskustelut näky aikajanalla, mitkä tasan tarkkaan oon jutellu siinä yksityisesti, enkä missään seinä-keskustelussa… mutta onneksipa ne ei ollu mitään ku jotain perus juttuja vaan, ei mitään salasta
   Siis se oli ajalla ennen tota varsinaista keskustelua, se oli viestittelyä jotka oli alun alkaenkin julkisia :P

   Lainaa

  17. Tulos: -10 (10 ääntä)
   Jutta taitaa käydä vähän hitailla.

   Lainaa

  18. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Third world problems.

   Lainaa

  19. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Luu: Ja miksei? Kaapeli- ja valokuituyhteyksissä itse asiakkaalla ei ole lainkaan modeemia. Entä jos yhteys tulee mobiililaajakaistan kautta esimerkiksi kännykästä?
   Lähes jokaisessa tietokoneessa on nykyään modeemi. Myös kännyköissä on useampia modeemeja, joista yhtä käytetään myös mobiililaajakaistan käyttöön. Timo taisi tarkoittaa analogista modeemia.

   Lainaa

  20. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Luu: Ja miksei? Kaapeli- ja valokuituyhteyksissä itse asiakkaalla ei ole lainkaan modeemia. Entä jos yhteys tulee mobiililaajakaistan kautta esimerkiksi kännykästä?
   Valokuituyhteyksiin en ole tarkemmin tutustunut, niistä en siis tiedä. Mutta useimmissa kaapeliyhteyksissä on tietääkseni asiakkaallakin vielä modeemi. Joskus se asiakas voi toki olla esim taloyhtiö, jolloin asukkaat saavat yhteytensä taloyhtiön modeemin kautta, mutta modeemi löytyy silti. Ja kännykässä on modeemi. Oikeastaan aina kun käytät nettiä, niin se tulee jonkun modeemin kautta. No modem, no internet.

   Lainaa

  21. Tulos: 0 (38 ääntä)
   Mikä ihme siinä aikajanassa oikein on niin kamalaa? Sehän on paljon kätevämpi kuin esimerkiksi se iänikuinen seinä. Vanhojen tilapäivitysten etsiminen ja nostalgisointi oli työn ja tuskan takana, kun taas nyt voi aikajanassa pomppia haluamiinsa kohtiin. Luulisi stalkkereidenkin kannalta olevan mukava uudistus, mutta tottahan se on, että näitä vastarannan kiiskiä on aina ja tulee aina olemaan. Siellä on lähinnä sellaiset ihmiset sitä vastaan, joilla on vain se ennakkoluulo ja kaikkea pitää vastustaa ym.

   Lainaa

  22. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Haha! Tää on kyllä niin ihanaa kun 32-vuotias mies käyttäytyy ihan niin kuin maailmanloppu olisi tulossa, kun Facebook vähän päivittyy/muuttuu :D Ehkä se on ruma ja sekava, so what? Mutta sitä Facebookia pystyy varmaan edelleen käyttämään vai olenko väärässä? :)

   Lainaa

  23. Tulos: +11 (17 ääntä)
   angst: Jaa-a, pakko vaan sanoa, että kylläpä ne näky semmoset keskustelut näky aikajanalla, mitkä tasan tarkkaan oon jutellu siinä yksityisesti, enkä missään seinä-keskustelussa… mutta onneksipa ne ei ollu mitään ku jotain perus juttuja vaan, ei mitään salasta
   Timelinessä oli aluksi bugi, jonka takia joillaki ihmisillä näky seinällä vuodelta 2009 (kait, ellei sitten ollut satunnaisesti) joitain yksityisiä keskusteluita. Ei kaikkia, ja se oli vaan bugi, joka korjattiin.

   Lainaa

  24. Tulos: +25 (29 ääntä)
   "Meiän Silmään pissataan"

   Lainaa

  25. Olli Hästy 21.8.2012 16:02
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Fobba tykkää.

   Lainaa

  26. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Mullekin tuli timeline vasta nyt, pakotettuna. Viimeiseen asti koitin vältellä. Toki makuasia, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Minusta timeline on paljon sekavampi kuin edellinen versio. En tykkää kun oikeita, kiinnostavia, tietoja joutuu hakemaan monen linkin takaa ja ihmisten seinät ovat tupaten täynnä tietoa. Ja vielä kahdessa sarakkeessa. Pöh. Vähempi olisi parempi. Ainoa plussa minkä itse näen timelinessä on se, että nyt pääsee muutaman vuoden takaisiin päivityksiin helposti, mutta en ymmärrä, että miksi sitä ei olisi voinut toteuttaa ilman koko seinän muutosta? Iskeä sinne sivuun samanlainen vuosilista / "jana" kuin nyt ja klikkaamalla pääsisi oikeaan kohtaan - kuten nyt, mutta kuitenkin ilman tyhmää muutosta.

   Lainaa

  27. Tulos: +6 (10 ääntä)
   http://jussibitch.blogspot.fi/2012/08/must-tulee-tyomies.html

   Lainaa

  28. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Tosi noloo jos tulee mun seinäl sit mun ja mun poikkiksen viestit!! ei kai oikeest?? auttakaa?!!

   Lainaa

  29. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Jessica: Tosi noloo jos tulee mun seinäl sit mun ja mun poikkiksen viestit!! ei kai oikeest?? auttakaa?!!
   NUKKUMAAN

   Lainaa

  30. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Ihme vinkumista. Itse otin aikajanan vapaaehtoisesti jo viime lokakuussa. Yksinkertainen ja näyttävä.

   Lainaa

  31. Vapauttavaa 22.8.2012 7:36
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Elämäni paras päätös oli jättää koko roska ja poistaa profiili. Tosin siellä se profiili taitaa olla edelleen kirjautumista vaille olemassa..

   Lainaa

  32. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Ei kai kouluammuskelun suunnittelusta voi joutua vankilaan? Eihän pankkiryöstön suunnittelusta voi joutua :P

   Lainaa

  33. harmaahärpäke 22.8.2012 15:33
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Pfs: Timelinessä oli aluksi bugi, jonka takia joillaki ihmisillä näky seinällä vuodelta 2009 (kait, ellei sitten ollut satunnaisesti) joitain yksityisiä keskusteluita. Ei kaikkia, ja se oli vaan bugi, joka korjattiin.
   Mun muistini mukaan tuo kovasti uutisoitu "bugi" osoittautui loppujen lopuksi uutisankaksi. Ei siellä mitään yksityisiä viestejä ollut, vaan ihan normi seinäkirjoittelua eli julkisia viestejä. Ihmiset vaan käytti facea aluksi hyvin eri tavalla. Omaakin seinää läpikäydessäni tämän olen huomannut, siellä on seinillä viestitelty sellaisia asioita, jotka nykyisin hoitaisin yksityisviesteinä, vaikka eivät sinänsä mitään arkaluontoista tai intiimiä sisälläkään. Ovatpa vain sisällöltään sellaisia, joista ei ole iloa muille kuin lähettäjälle ja vastaanottajalle, esimerkiksi tyyliin "Voitko tuoda huomenna sen kirjan kahvilaan kun tavataan?". Tähän sitten tuli vastaus jommankumman seinälle. Moni muukin käytti nassua alkuaikoina näin, ja se tapa on muuttunut. Ja nähdessään niitä vanhoja keskusteluja aikajanallaan luulivat että yksityistä viestintää on päätynyt seinille, ja näinhän ei ollut.

   Lainaa

  34. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Henttuli: Third world problems.
   uh, tietääkseni se on first world problems...

   Lainaa

  35. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Minä olen nähnyt teidän kaikkien yksityisviestit koko elämäni ajan.

   Lainaa

  36. Suomalainen 23.8.2012 8:27
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Mulle on ihan sama mitä muut näkee tai ei näe. Latasin selaimeen päivityksen jolla ite nään kaikkien fb-profiilit "vanhalla" tavalla. On paljon selkeämpi.

   Lainaa

  37. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Itse kävin katsomassa joonaksen facebook profiilin... 13 v

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Luu: Ja miksei? Kaapeli- ja valokuituyhteyksissä itse asiakkaalla ei ole lainkaan modeemia. Entä jos yhteys tulee mobiililaajakaistan kautta esimerkiksi kännykästä? Ja mikä tulee timelineen, en todellakaan voi ymmärtää tuota muutosvastustusta sitä kohtaan. Itse otin sen käyttöön heti kun sai. Pääsipä ajoissa tutustumaan ja heti oppimaan mitä asetuksia säätää että näkyy muille niin kuin itse haluaa. Mitään lisäinformaatiotahan tuo ei vanhaan nähden tosiaan anna. Turha haloo siitäkin aikoinaan nousi.
   Ja höpöhöpö, itse asun kaapelitaloudessa, jossa valokuituyhteys ja modeemi tuossa pöydällä jököttää. Tutustutaan asiaan ennenkuin yritetään päteä.

   Lainaa

  39. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Joo mulla kans tasantarkkaan tuli näkyviin juttuja mitä oon puhunu silloisissa viesteissä aikoinaan, mitkä oli yksityisiä. Muistan kyllä mitä oon selittäny ja missä. Oli meinaan semmosta settiä et lähti kyllä rivakkaan ne keskustelut sieltä aikajanalta... :D

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (4 ääntä)
   angst: Jaa-a, pakko vaan sanoa, että kylläpä ne näky semmoset keskustelut näky aikajanalla, mitkä tasan tarkkaan oon jutellu siinä yksityisesti, enkä missään seinä-keskustelussa… mutta onneksipa ne ei ollu mitään ku jotain perus juttuja vaan, ei mitään salasta
   niin ne näkyy sulle, ei kenellekkään muulle. sehän siinä huvittavaa onkin. ihmiset säikähtää kun näkee OMALLA aikajanalla OMAT keskustelut, ja päättelee siittä että koska ITSE näki ne keskustelut niin tietenkin kaikki muutkin näkee ne.

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Wääk: Paskapuhetta, et vaan muista mitä oot keskustellu chatissa ja mitä seinällä.
   Ahhahhhaa: Siis se oli ajalla ennen tota varsinaista keskustelua, se oli viestittelyä jotka oli alun alkaenkin julkisia
   Miksi väitätte vastaan? Muistan sen kuin eilisen päivän, kun kaverin kanssa juteltiin silloin joskus vuonna 2009/2010. Oli niin hauskat ne keskustelut että vedet silmissä nauroin, niin tästä muistan sen, että ne tapahtui siinä keskustelussa, mitä muut ihmiset ei nää, tiedettähän semmoisenkin? :) Kaveri löysi ne sitten mun aikajanalta pätkiä siitä keskustelusta, että oli ihan kiva taas uudestaa nauraa niille, kiitos aikajana! :D Ei se pakko oo uskoa, kun nyt ihan uhallakaan että viitsi myöntää olevanne väärässä. JA, ette voi sanoa että ei siellä semmosia ole ollut, koska oli, ja te ette oo mun kavereita naamakirjassa, ainakaan toivottavasti :D

   Lainaa

  42. varikkosonni 10.10.2012 21:03
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   ne chattiviestit vaan EI VOI näkyä julkisesti, tiedätkö angst miksi? koska ne on YKSITYISVIESTEJÄ, ja niitä ei nää kukaan muu kun sä ja se kenen kanssa juttelet, niitä ei näe fb:n ylläpito ja ne ei ole missään muualla kun siellä kun sun fb-postilaatikossasi sun ja kaveris nähtävillä. ymmärrä se. ja jos ne nyt olisivatkin tuleet julki, niin miksi aikajanallesi olisi tullut vaan pätkiä siitä yhdestä keskustelusta? tais olla jotkut kommentit kyseessä...

   Lainaa

  43. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Haluan tykätä Jarin kommentista..

   Lainaa

  44. Tulos: +1 (3 ääntä)
   "enään"

   Lainaa

  45. Tulos: +2 (2 ääntä)
   ilovecock: tyhmät lampaat paimennatte onnellisena karsinassa, ja isoveli valvoo koko ajan eikä mikään oo enää yksityistä tai pyhää. haahhahaha ja onnellisena nielette sen. ääliöt
   :D foliohattu jne.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: timeline, aikajana, Facebook, chat, viestit, yksityisviestit