Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lääkkeet

"Jos saa antibiootit aamupäivällä ---"
Lääkkeet

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +735 (779 ääntä)
   "ei mua ole tarkoitettu ajattelemaan". Palsamonti käytäntöön.

   Lainaa

  2. Tulos: +111 (143 ääntä)
   "Ei mua ole tarkoitettu ajattelemaan." http://potpiedeluxe.com/files/2010/09/e96e9406e2a1d9bc.jpg.jpg

   Lainaa

  3. Tulos: -82 (392 ääntä)
   Noora nyt vaikutti perus bimbolta, mutta sentään melko asialliselta. Minusta outi puhui tässä enemmän ikävästi toiselle.

   Lainaa

  4. Tulos: -77 (95 ääntä)
   Ei oo muakaan ajattelemaan tarkoitettu. Toivottavasti toimitus saa kyynelehet pyyhkiä kun kommentilla heitin.

   Lainaa

  5. Tulos: -78 (140 ääntä)
   Hahah, Noora ei selvästikään ole tajunut, että antibiootit voi aloittaa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Niiden vaikutusta ei säätele kellonaika, vaan tietysti ihmisen oma aineenvaihdunta, ja lääkeaine siinä mukana.. Onneksi tajusi sentään kysyä neuvoa, aika moinen ihmettelyn aihe kuitenkin, heh. Sitä paitsi, jokainen ihminen on tarkoitettu ajattelemaan, joten aika lapsellinen kommentti oli tuo viimeinen.. kuitenkin jo aikuinen ihminen, heh.

   Lainaa

  6. Tulos: -66 (258 ääntä)
   Munkin mielestä Outi oli tässä se "mokaaja"

   Lainaa

  7. Ei niin tosikko kuin luulisi 26.5.2012 2:32
   Tulos: +67 (125 ääntä)
   Miksi nämä ihmiset ovat "kavereita"?

   Lainaa

  8. Kikkaykkönen 26.5.2012 8:20
   Tulos: +31 (79 ääntä)
   Onneks mulla on jo pienempänä allergialääkkeistä huomattu, kuinka tarkkaa se on että ottaako sen napin kello kahdeksan vai kello kymmenen. Mut hei, ei sitä kai tiedä ellei kukaan kerro :D

   Lainaa

  9. Tulos: -25 (95 ääntä)
   Siis ei HELVETTI mimmonen idiootti -_- Menis takas sinne tynnyriin missä on kasvanut.

   Lainaa

  10. Tulos: -33 (55 ääntä)
   MAFIA on mahtava järjestö.

   Lainaa

  11. kumisaapas 26.5.2012 9:35
   Tulos: +83 (153 ääntä)
   Jos Noora kerta on noin varma asiasta, niin miks se sitten ylipäätään edes kysyy siitä mitään? Enkä kyllä tajua, millä muotoa Outi olis tässä se mokaaja..? Ymmärrän Outia täysin, jotku ihmiset vaan on yksinkertasesti ja krjaimellisesti tyhmiä, ettei ne tajua yhtään, vaikka niille kuinka selittäis. Hyvä yritys Outilta kuitenkin..

   Lainaa

  12. Tulos: +100 (162 ääntä)
   Ei sitä maallikko voi tietää saako ottaa vai ei. Ihminen voi ajatella että se on vaarallista jos niitä ottaa liian tiheesti. Eli jos pitäis ottaa 12 tunnin välein, mut ottaa päivällä klo 12 ja sitten illalla klo 9 nukkumaan mennessä niin siinä on vain 9 tuntia. Ja Noora osaa sentään olla itseironinen, ei liene oikeasti mikään tyhmä.

   Lainaa

  13. Tulos: +105 (127 ääntä)
   Kyllä mulle ainakin on joskus päivällä aptekkissa käydessäni sanottu, että ota illalla eka antibiootti ja sitten huomenna normaalisti aamuin illoin.

   Lainaa

  14. Tulos: +89 (95 ääntä)
   Sitten, jos feissarimokat julkaisevat toisen kirjan näistä mokista, niin sen nimi vois olla toi "Ei mua ole tarkoitettu ajattelemaan"

   Lainaa

  15. Lääkkeissä 26.5.2012 11:17
   Tulos: +85 (107 ääntä)
   Minusta ihan asiallista pohdintaa Nooralla. Mietitäänpä. Jos pakkauksessa lukee aamuin illoin, se ei lue siinä kellon takia. Siinä sanotaan näin, koska tablettien ottamisajankohtien välille halutaan n. 12 tunnin tauko. Eli jos saa pillerit kouraan kolmelta niin kannattaa ehkä ennemmin odotella pari tuntia ennen ottamista kuin herätä sitten aamuyöllä seuraavaa ottamaan. Parhaiten tämä ero kuitenkin tulee kun ottaa aamiaisen yhteydessä ja sitten illalla pari tuntia ennen nukkumaanmenoa (ellei sitten nuku kahtatoista tuntia).

   Lainaa

  16. Tulos: +3 (59 ääntä)
   aha: Kyllä mulle ainakin on joskus päivällä aptekkissa käydessäni sanottu, että ota illalla eka antibiootti ja sitten huomenna normaalisti aamuin illoin.
   Kuka silti kysyy tuommosta facebookissa, kun apteekissa saisi tarvittavat ohjeet niiden käyttöön.

   Lainaa

  17. Tulos: +33 (57 ääntä)
   No, jospa ne ei apteekissa muistanu neuvoa?

   Lainaa

  18. Tulos: +26 (52 ääntä)
   Miksi kysyä, kun ei sitten millään usko vastausta kun sellainen annetaan?

   Lainaa

  19. Tulos: -30 (80 ääntä)
   samaistutteko te tohon idioottiin oikeesti? onhan toi pohdinta aivan älytöntä

   Lainaa

  20. Tulos: +52 (84 ääntä)
   Samaistutko urpo nimeesi ihan oikeesti?

   Lainaa

  21. piskiläinen 27.5.2012 23:27
   Tulos: +31 (45 ääntä)
   No ei mun mielestä toi Noora kysyny mitään kovin ihmeellistä. Yleensä lääkäri sanoo, milloin lääke aloitetaan tai monesti apteekkikin neuvoo asiassa kysymättä.

   Lainaa

  22. pelkkä vierailija 28.5.2012 10:48
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Tyhmät ei tiedä olevansa tyhmiä (niin kuin tutkimustuloksetkin osoittavat). Kohdatessaan tyhmyytensä jossain tilanteessa, ihminen alkaa herkästi puolustella itseään ja etsiä "syyllisiä" asioiden mutkistumiseen. Toimintamalliin kuuluu myös todistelu siitä, että ovat muidenkin nähneet/kuulleet toimivan samallla lailla. Näiden sijaan olisi vain parempi miettiä asiaa, mutta mietintä valitettavasti jää puolustustoimintojen alle, eikä kehitystä näin ollen koskaan tapahdu. Ja tämä kommentti oli siis enemmänkin osoitettu osalle kommentoijista.

   Lainaa

  23. Tulos: +33 (51 ääntä)
   Oikeastaan monien lääkkeiden kanssa on jokseenkin tärkeää, että lääkkeiden oton välille muodostuisi noin 12 tunnin väli. Tämä ei kovin kaksisesti toteudu, jos eka otetaan klo 15 päivällä ja toka klo 22 illalla.

   Lainaa

  24. Tulos: -8 (20 ääntä)
   oma järjenkäyttö on sallittua :)

   Lainaa

  25. Tulos: +10 (16 ääntä)
   aha: Kyllä mulle ainakin on joskus päivällä aptekkissa käydessäni sanottu, että ota illalla eka antibiootti ja sitten huomenna normaalisti aamuin illoin.
   Se riippuu että haetko lääkkeen klo 12 vai klo 16, se eka tabletti ei käytännössä edes vielä vaikuta ennen ku ottaa useemman ja pidemään...

   Lainaa

  26. Tulos: +20 (54 ääntä)
   Outihan on selkeä mokaaja: Outi alkaa ylimielisesti pätemään tiedoillansa ottamatta huomioon, että lääkkeet ovat erillaisia ja että ei tiedä millaisia lääkkeitä (ja mihin vaivaan) Noora niitä ottaa. Joillekin lääkkeille on oikeasti tärkeää 12 tunnin ottoväli. Jotkut lääkkeet tulisi ottaa syömisen yhteydessä. Jotkut Outit ovat urpoja. Facebook ei ehkä ole paras ympäristö kysyä terveysneuvoja, mutta eihän Noora niitä oikeasti haekaan. Outin vastauksen saatua Noora kuitenkin pitää kantansa. Tietyt persoonat vain "haluavat sanoa ratkaisunsa ääneen" vakuuttaakseen itsensä. Koen, että tässä on kyse siitä.

   Lainaa

  27. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Jos mä olisin vanhempi ja mun lapsi sanois, että häntä ei ole tarkoitettu ajattelemaan, niin olisin hyvin, hyvin pettynyt.

   Lainaa

  28. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Voi kun kaikki ei ottais tällästä näin tosissaan. Jutun henkilöt ottavat asian huumorilla, toisin kun osa lukijoista. Ja niille jotka ihmettelevät miksi nämä henkilöt ovat "kavereita", niin sukuaan ei voi vaan valita :D

   Lainaa

  29. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Noorahan tosiaan sanoi hakeneensa lääkkeet AAMUPÄIVÄLLÄ, ei PÄIVÄLLÄ. Aamupäiväksi olettaisin n. klo 11-13 väliä. Kyllä Outi ihan totta puhui, että olisi hän sen lääkkeen voinut aamupäivästäkin ottaa.

   Lainaa

  30. Medicalman 8.6.2012 1:39
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Sinänsä lääkkeiden kanssa varovaisuus on hyvästä. Jos olisi vaikka jotain opiaattipohjaista kipulääkettä määrätty ja sattuisi ottamaan ekan annoksen päivällä ja toisen illalla ja välin kuuluisi pidempi niin seuraukset voisi olla kohtalokkaatt. Tosin onneksi yliannostuksen vaara yleensä taitaa silti olla aika kaukana noista ohjeiden mukaisista annostuksista.

   Lainaa

  31. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Ei viitsiny Outikaan selventää että kun 12h välein ottaa nii riittää

   Lainaa

  32. Tulos: -1 (3 ääntä)
   aha: Kyllä mulle ainakin on joskus päivällä aptekkissa käydessäni sanottu, että ota illalla eka antibiootti ja sitten huomenna normaalisti aamuin illoin.
   Itse antibioottien kanssa kuullut että "voit alottaa kuurin heti". Kai se toki jos meet kuudelta illalla sinne hakeen ne...

   Lainaa

  33. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Medicalman: Sinänsä lääkkeiden kanssa varovaisuus on hyvästä. Jos olisi vaikka jotain opiaattipohjaista kipulääkettä määrätty ja sattuisi ottamaan ekan annoksen päivällä ja toisen illalla ja välin kuuluisi pidempi niin seuraukset voisi olla kohtalokkaatt. Tosin onneksi yliannostuksen vaara yleensä taitaa silti olla aika kaukana noista ohjeiden mukaisista annostuksista.
   Joo kohtalokkaan hyvät olot :D

   Lainaa

  34. Tulos: +1 (9 ääntä)
   n: Oikeastaan monien lääkkeiden kanssa on jokseenkin tärkeää, että lääkkeiden oton välille muodostuisi noin 12 tunnin väli. Tämä ei kovin kaksisesti toteudu, jos eka otetaan klo 15 päivällä ja toka klo 22 illalla.
   Niinno jos se tapahtuu kerran nii ei ole kovin iso asia. Itse ainakin antibiootit alottaisin heti jos moisia joutuisin käyttämään.

   Lainaa

  35. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Vanha moka, mutta nyt on päästävä pätemään. Antibioottihan tuhoaa bakteereja elimistön oman puolustusjärjestelmän tukena. Antibiootti tappaa myös hyvisbakteerit. Antibioottia aloitettaessa on melkein parempi, että ekat tabut otetaankin "liian lähekkäin" jolloin antibioottia on kerralla elimistössä enemmän ja näin tappaa heti kättelyssä reilusti enemmän bakteereja. Jatkossa tarkotus on pitää antobioottia elimistössä tasaisesti, että bakut kuolee eivätkä eloon jääneet ehdi väliajoilla lisiä.

   Lainaa

  36. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Samantien 2 kpl ja seuraava ohjeen mukaan. tehostettu aloitus on suositeltavaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: antibiootit, ilta, aamu, aamuin illoin, lääkkeet, ohjeet