Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat kultamussukat

"Nyt mua kypsyttää te isän pikkutytöt!"
Rakkaat kultamussukat

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 69 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +952 (1060 ääntä)
      Ei niiden kermaperseiden pilvilinnat tuon lukemisesta romahda, kun eivät tunnista itseään tuosta tekstistä, vaan kuvittelevat yhtä lailla olevansa niitä ihmisiä, joilla menee huonosti. T. nimimerkki: Tunnen muutaman

      Lainaa

    2. Tulos: +307 (449 ääntä)
      Mikä se moka tässä oli? Vai oliko tän tarkoitus olla hauska?

      Lainaa

    3. Tulos: -85 (337 ääntä)
      Kehtaakin Ira valittaa tuommoisesta, jotkut ihmiset ei saa edes kovalla työllä puhdasta vettä. Se on vain näkökulmasta kiinni kuinka vakavaa ne itQ parQ on. Ja luulisi Iran tajuavan, että lapsi valittaa koska ei tiedä paremmasta. Ei takuu varmana itse ollut lapsena "mulla menee tosi hyvin verrattuna siihen miten mun isi ja äiti eli saati sitten joillain muilla ihmisillä, en taidakkaan valittaa mistään" Että pistää vituttaa tämmötteet.

      Lainaa

    4. Tulos: +217 (251 ääntä)
      True Story... ja Pasin kommentti kruunasi koko jutun :D

      Lainaa

    5. despot bear 14.4.2012 0:19
      Tulos: +247 (375 ääntä)
      Avaudu vaan Ira lisää kuinka rahatonta ja alkeellista elämäsi on. Sitä vartenhan sulla on se usean huntin tietokone, jotta voit märehtiä kurjaa eloasi internetissä! Myös kaikki Iran kaverit, tutut ja kumminkaimat tykkäämään, he kun tietävät mistä OIKEES ELÄMÄS NIIQ on kyse. Melkoisia ensimmäisen maailman sissejä siis, huh huh!

      Lainaa

    6. Tulos: +43 (87 ääntä)
      Kumminki vaa copypeistannu ton jostain :D

      Lainaa

    7. Tulos: +160 (200 ääntä)
      Joo tosiaan ite onkin varmasti niitä kovat ajat nähneitä pula-ajan lapsia, joilla leluina kivet ja männynkävyt sekä pettuleivästä ravinto. HOHhoijaa,

      Lainaa

    8. miinaharava 14.4.2012 2:06
      Tulos: +256 (290 ääntä)
      Niin joo koska ihmisellä voi mennä paskasti vaan, jos ei oo rahaa.

      Lainaa

    9. Tulos: +52 (74 ääntä)
      Halusin tykätä Pasin kommentista mut mut.. :D

      Lainaa

    10. Tulos: +215 (259 ääntä)
      ...tu mitä paskaa. Jos jollakin ihmisellä on rahaa, ei se tarkoita sitä, etteikö sillä ihmisellä vois mennä huonosti ja olla vaikeaa elämässä. Ärsyttää ylipäätänsä tollanen turha avautuminen, en usko, että toinen voi päältäpäin nähdä mitä toisen elämässä tapahtuu. Rahalla ei saa onnea, ei se estekään ole, mutta ei mikään edellytyskään. Paljolla järjellä totakaan naikkosta siunattu, kun kaikki pyörii rahan ympärillä -onko sitä vai ei..- KAIKKI ON SUHTEELLISTA!

      Lainaa

    11. homo_perse 14.4.2012 4:48
      Tulos: +134 (168 ääntä)
      Kaikki me olemme oletusarvoisesti kermaperseitä. Kovasta kurjuudesta ei yhdelläkään suomalaisella ole minkäänlaista käsitystä. Tai no riippuu mitä sillä kurjuudella sitten ikinä tarkoitetaan. Jokatapauksessa turha kuluttajaorja-teinin avautuminen.

      Lainaa

    12. Vargaflicka 14.4.2012 6:56
      Tulos: +28 (44 ääntä)
      Ehkä olen juonut itseni liian känniin isukin rahoilla, mutta en tajua mikä tuossa on hauskaa. Mua pelkästään vituttaa, terveisin alle 100 erkkiä kuussa käyttöön, ulkomailla asuva opiskelija.

      Lainaa

    13. Tulos: +67 (77 ääntä)
      homo_perse: Kaikki me olemme oletusarvoisesti kermaperseitä. Kovasta kurjuudesta ei yhdelläkään suomalaisella ole minkäänlaista käsitystä. Tai no riippuu mitä sillä kurjuudella sitten ikinä tarkoitetaan. Jokatapauksessa turha kuluttajaorja-teinin avautuminen.
      Amen. Käsittääkseni joidenkin laskelmien mukaan yli 26 000 euroa vuodessa tienaava kuuluu maailman rikkaimpaan prosenttiin ja maailman keskimääräinen vuosipalkka on 2000-luvun puolivälissä ollut noin tonnin kieppeillä, joten kyllä Suomalaiset maailman mittakaavassa ovat varsinaisia kermaperseitä.

      Lainaa

    14. Tulos: +22 (46 ääntä)
      Taitaa Ira olla vaan kateellinen. Itse en ole mikään rikas enkä asu hulppeassa talossa. Jotkut ovat saaneet hyviä töitä ja on rahaa ja näin se vaan menee. Turhaan se Ira valittaa!

      Lainaa

    15. Tulos: -33 (45 ääntä)
      homo_perse: Kaikki me olemme oletusarvoisesti kermaperseitä. Kovasta kurjuudesta ei yhdelläkään suomalaisella ole minkäänlaista käsitystä. Tai no riippuu mitä sillä kurjuudella sitten ikinä tarkoitetaan. Jokatapauksessa turha kuluttajaorja-teinin avautuminen.
      Oikeestaan kaikki kuopiota etelämpänä vaan on kermaperseitä.

      Lainaa

    16. Tulos: +42 (52 ääntä)
      moi: …tu mitä paskaa. Jos jollakin ihmisellä on rahaa, ei se tarkoita sitä, etteikö sillä ihmisellä vois mennä huonosti ja olla vaikeaa elämässä. Ärsyttää ylipäätänsä tollanen turha avautuminen, en usko, että toinen voi päältäpäin nähdä mitä toisen elämässä tapahtuu. Rahalla ei saa onnea, ei se estekään ole, mutta ei mikään edellytyskään. Paljolla järjellä totakaan naikkosta siunattu, kun kaikki pyörii rahan ympärillä -onko sitä vai ei..- KAIKKI ON SUHTEELLISTA!
      Niinpä. Vaikka olisikin kuinka rikas, voi silti olla yksinäinen, masentunut jne. Taas näitä ensimmäisen maailman ongelmia...

      Lainaa

    17. Tulos: +41 (97 ääntä)
      Vanhempien tuleekin pitää huoli lapsistaan. Itselläni on tosi hyvät välit vanhempien kanssa ja olen saanut asioita helposti, kuten 5000e arvoisen auton. Saan edelleenkin paljon rahallista avustusta porukoiltani, vaikken asu kotona enää, useat laskutkin maksavat puolestani. Yksinkertaisesti rahat eivät muuten riittäisi opiskeluun taikka elämiseen. Mielestäni en silti ole kermaperse.En varsinkaan ikinä valita, että minulla menisi huonosti. Odotan tässä vain jaloilleni pääsemistä, jolloin voin itse hoitaa omat juttuni. Sen jälkeen koko loppuelämäni ajan jos vanhempani ikinä tarvitsevat apuaani, seuraani, rahaa.. Olen aina heidän tukenaan. Tottakai on myös olemassa noita oikeitakin kermaperseitä, jotka saavat aina kaiken eivätkä tajua sen arvoa, loppujen lopuksi saattavat vielä kehuskella sillä asialla ja samaan aikaan surkutella kun asiat on niin huonosti.

      Lainaa

    18. Tulos: -37 (59 ääntä)
      rikkailla on helpompaa tommoset köyhät paskat ku ira pilaa maailman :D hankkikaa rahaa tai jotai??

      Lainaa

    19. Tulos: +102 (114 ääntä)
      mä en kestä, kun ihmisillä on sellanen mielikuva varakkaiden perheiden lapsista, että ne on heti hemmoteltuja paskoja jotka ei ymmärrä rahan arvoa alkuunkaan. meidän perheellä ei oo koskaan ollu pulaa rahasta ja vanhemmat on elättäny mua vaik oon jo 18, mut se ei tarkota et olisin kiittämätön enkä tajuais raha-asioista mitään ja vetäisin jotkut itkuraivarit jos en vaikka saa jotain vaatetta tms. PÄINVASTOIN, musta on kamalaa pyytää vanhemmilta rahaa vielä tänikäisenä. mutta ku en oo viel ollu töissä (nyt olen hakenut kesätöitä ja toivon todellakin että ees johonkin siivousmestaan pääsisin tai mitä vaan).. ja kiitän aina jos saan jotain ja koitan olla säästeliäs. sori nyt tää avautuminen, mut mä en pidä sellasesta ennakkoasenteesta, että rikkaan perheen lapsi = kamala hemmoteltu penikka. mutta tuo "mokan" henkilö kyllä on oikeassa, sellaiset oikeasti piloille lellityt kakarat on hirveitä, jos ne on vielä kiittämättömiä vanhempiaan kohtaan. :s en ikinä haluais olla sellanen. ps. musta on kivaa olla äitin ja iskän pikkutyttö. :3

      Lainaa

    20. Tulos: +105 (121 ääntä)
      Iran teksti käännettynä suomeksi: "Nyt sain kauhean kateudenpuuskan kun Maija laittoin statuspäivitykseensä, että "ottaa päähän tää elämä". Mitä vittua se valittaa, sen isä on yritysjohtaja ja äiti professori, se sai synttärilahjaksi uuden tietokoneen ja asunnon kantakaupungista. Mä haluan sen elämän enkä tätä omaa paskaa, kihisen kiukusta ja kateudesta! Mutta kateutta en tietenkään myönnä, miksi olisin kateellinen ihmiselle joka saa kaiken helpolla? Mä ainakin nautin enemmän siitä että saan jakaa lehtiä räntäsateessa ja tuntea ansainneeni rahani! Näin siis väitän muille, mutta oikeasti ottaisin helpon elämän vastaan silmänräpäyksessä. Siinä vaiheessa elämän nurja puoli ja köyhyydessä elävien työttömien kohtalot kiinnostavat minua saman verran kuin kasa paskaa."

      Lainaa

    21. Tulos: +11 (31 ääntä)
      No, globaalissa mittakaavassa Ira on varmasti itsekin varsinainen kuohukermaperse! :) Tää kermaperse päästä white trashin kitinät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Meidän isi maksaa myös Iran isin elämisen, todennäköisesti. ;)

      Lainaa

    22. Tulos: +27 (57 ääntä)
      Ja Ira kirjoittaa avautumistaan monen huntin koneelta, tuskin taivasalla, katsoen samalla juuri ostamaansa leffaa taulutv:stä, täytyyhän uusi dvd-soitinkin testata. Lisäksi hän istuu mukavasti 700 euron sohvalla ja ryystää kokista. Nälkäkin iski, joten nyt on vain päätettävänä, että hyppääkö autoon vai tilaako pizzan ihan kotiin asti. :D Olis hiljaa, Suomessa ei kukaan kuole nälkään tai asu hangen peittämässä katuojassa.

      Lainaa

    23. Tulos: +31 (45 ääntä)
      Iralla on siis tietokone ja kommenteista päätellen myös kavereita, joten eikös siinä ole ne kaikki mitä nykynuori edes tarvitsee? Ja kuten homo_perse tuossa jo totesikin, kenelläkään suomalaisella ei ole käsitystä siitä, miltä tuntuu kun oikeasti on taloudellisesti vaikeaa! (btw Ira: minulla on paljon rahaa, problem?)

      Lainaa

    24. Tulos: +37 (43 ääntä)
      Jotenkin odotin jutun "vitsin" olevan se, että Ira kirjoittaa tuollaisia vanhempiensa ökytalossa isin ostamalla Macilla ja itkee, kun sai synttärilahjaksi "vaan" Toyotan, kun ois pitäny olla joku makeempi. Toisaalta, oletan totuuden silti olevan jotain ton suuntaista. Miksi Pasi kirjoitti kommenttinsa englanniksi?

      Lainaa

    25. Tulos: +62 (78 ääntä)
      Toi on just niin suomalainen ajattelutapa. Pahin mahdollinen skenaario tässä maassa on se, että kerran kuussa haetaan rahaa sossusta/kelasta. Siihen ei tarvitse koulutusta, oikeastaan edes viitseliäisyyttä. Kunhan käy näyttäytymässä, niin rahaa ropisee tilille. "Kermaperseen" vanhemmat ovat todennäköisesti uhranneet ison osan elämästään päästääkseen siihen pisteeseen, missä he nyt ovat. Yliopistoja, vamennuskursseja, verta, hikeä ja kyyneliä. Ja kun vihdoin saat sen työpaikan johon olet niin monta vuotta tähdännyt, saat Iran kaltaisien henkilöiden vihat niskaasi koska tilisi ei ole ikinä miinukselle etkä sen takia ymmärrä mitä elämä oikeasti on. Ylimielisiä ihmisiä on ihan jokaisessa tuloluokassa, eikä se, että syntyy hyvin toimeentulevaan perheeseen tee automaattisesti ylimielistä. En ymmärrä, miksi pitää angstailla siitä että toisella menee paremmin. Meillä on kaikilla ihan samat mahdollisuudet tässä maassa, jos on tehnyt työtä oman tulevaisuuden eteen siitä pitää myös nauttia kun vaivannäkö vihdoinkin kantaa hedelmää. Jos taas on mielummin istunut Corollan takapenkillä siemailemassa siideriä, on turha jälkeenpäin itkeä kun tili on miinuksella ja laskuja pitäisi maksaa ja naapurin kersa senkun ajelee kylillä uudella Mersulla. Live and let live. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

      Lainaa

    26. Tulos: +7 (19 ääntä)
      "Kermaperse" on hauska sana. :---D

      Lainaa

    27. Tulos: +19 (31 ääntä)
      Suomalainen kateus on vaan niin perseestä! Ahdistavaa. T. ei kermaperse, mutta elämässä kaikki erittäin hyvin

      Lainaa

    28. Tulos: -14 (22 ääntä)
      ira vei sanat suustani.

      Lainaa

    29. Tulos: +56 (68 ääntä)
      Jos on tili miinuksella ja laskut maksamatta niin se on ihan oma moka eikä mikää "Tavallisen tallaajan" arkipäivä. Jos rahaa ei osaa käyttää ja kuluttaa liikaa niin ei heru sääliä minulta.

      Lainaa

    30. Tulos: +21 (31 ääntä)
      Joskus musta tuntuu, että pienellä luonnon katastrofilla olisi täällä käyttöä. Oppisivat nämä "tiedän mitä oikea elämä on, olen kokenut kaiken mahdollisen paskan"-ihmisetkin millaista on kun menee OIKEASTI huonosti.

      Lainaa

    31. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Duunari: Toi on just niin suomalainen ajattelutapa. Pahin mahdollinen skenaario tässä maassa on se, että kerran kuussa haetaan rahaa sossusta/kelasta. Siihen ei tarvitse koulutusta, oikeastaan edes viitseliäisyyttä. Kunhan käy näyttäytymässä, niin rahaa ropisee tilille. “Kermaperseen” vanhemmat ovat todennäköisesti uhranneet ison osan elämästään päästääkseen siihen pisteeseen, missä he nyt ovat. Yliopistoja, vamennuskursseja, verta, hikeä ja kyyneliä. Ja kun vihdoin saat sen työpaikan johon olet niin monta vuotta tähdännyt, saat Iran kaltaisien henkilöiden vihat niskaasi koska tilisi ei ole ikinä miinukselle etkä sen takia ymmärrä mitä elämä oikeasti on. Ylimielisiä ihmisiä on ihan jokaisessa tuloluokassa, eikä se, että syntyy hyvin toimeentulevaan perheeseen tee automaattisesti ylimielistä. En ymmärrä, miksi pitää angstailla siitä että toisella menee paremmin. Meillä on kaikilla ihan samat mahdollisuudet tässä maassa, jos on tehnyt työtä oman tulevaisuuden eteen siitä pitää myös nauttia kun vaivannäkö vihdoinkin kantaa hedelmää. Jos taas on mielummin istunut Corollan takapenkillä siemailemassa siideriä, on turha jälkeenpäin itkeä kun tili on miinuksella ja laskuja pitäisi maksaa ja naapurin kersa senkun ajelee kylillä uudella Mersulla. Live and let live. Antaa kaikkien kukkien kukkia.
      täysin samaa mieltä, kiitos

      Lainaa

    32. Tulos: +10 (18 ääntä)
      Ira vois lukea itsensä kunno ammattii ni saiski sitä rahaa..

      Lainaa

    33. Tulos: +15 (31 ääntä)
      Miksi pitää ostaa jos ei ole rahaa ja tili menee miinuksen puolelle? Kyllä nyt peruspalkalla pitäisi pystyä verot ja ruoat yms. maksamaan. Jotkut ajattelee että tilillä abouttiarallaa 500€ ja kattovat kaupassa etää uuh ihQ mac läppäri eikä maksa kuin tonnin ja sit valitetaan kun on tili miinuksella. Kaikista pahimpia ovat ne jotka hakevat rahaa sossusta/kelasta ja sitten vielä kehdataan valittaa kun kaikki rahat ovat menneet vaatteisiin. Mutta jokainen oman elintasonsa mukaan!

      Lainaa

    34. Tulos: +33 (43 ääntä)
      Meinas taas naksahtaa ku tämmösiä tullee vastaan. Raha ei estä stressiä, masennusta, mielenterveysongelmia, vakavia fyysisiä sairauksia tai mitään muuta vastaavaa. Kyllä elämä voi heitellä aika paljo paskaa niskaan vaikka puitteet oiski vähä hulppeemmat ku monella muulla.

      Lainaa

    35. Tulos: +57 (61 ääntä)
      Helkkari kun käy sylettämään tälläiset kateelliset peräreijät. Kai minäkin olen kermaperse. Saanut aina kaiken minkä olen halunnut, ajanut iskän autolla, matkustellut ympäri maailmaa vanhempien rahoilla, asunut opiskeluajan vanhempien omistamassa asunnossa, saanut harrastaa kallista harrastusta jnejnejne. Ei mulla siis voi mennä huonosti oikeasti? Mitä sen on väliä että mulla on rahasta huolimatta kolme merkittävää sairautta, elinikäni tulee olemaan puolet lyhempi kuin kavereillani ja kärsin joka ikinen päivä kivuista? Olen ollut hilkulla menettää näköni ja voin pahoin joka ikinen päivä lääkityksen vuoksi? En minä niistä valita, ei niistä tiedä kuin lähimmät. Kaukaisemmat ihmiset tietävät vain sen miten "hyvin" mulla menee koska mulla on rahaa ja mahdollisuuksia enemmän kuin monella muulla. Mutta vaihtaisko joku mun mahdollisuuteni terveyteen? Anyone? Ei näy vapaaehtoisia.

      Lainaa

    36. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Ja taas perin suomalainen kateus nostaa päätään.

      Lainaa

    37. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Ihan oikeesti, kuka EI ottas rahaa vastaan jos tiä sulle "kulta-astiassa" kannetaan? ja ei, elämä ei todellakaan ole noin yksinkertaista.

      Lainaa

    38. Tulos: -8 (18 ääntä)
      Ei kettu mikä kommunisti .

      Lainaa

    39. Tulos: +16 (30 ääntä)
      50€ roskien viemisestä? täyttä paskaa ku itte ei saa mistää kotitöistä yhtää rahaa (mikä ei sinänsä haittaa) ja toiset saa 100€ ku käy kattoos mummoa (<- tunnen tuollaisen henkilön)

      Lainaa

    40. Kikkaykkönen 15.4.2012 16:47
      Tulos: +25 (27 ääntä)
      Eräs viisas sanoi kerran: "Raha ei tuo onnea, mutta kyllä se helpottaa ihan perkeleesti!" I look up to my father.

      Lainaa

    41. Nyt kuulkaas mukulat 15.4.2012 17:50
      Tulos: -24 (34 ääntä)
      despot bear: Avaudu vaan Ira lisää kuinka rahatonta ja alkeellista elämäsi on. Sitä vartenhan sulla on se usean huntin tietokone, jotta voit märehtiä kurjaa eloasi internetissä! Myös kaikki Iran kaverit, tutut ja kumminkaimat tykkäämään, he kun tietävät mistä OIKEES ELÄMÄS NIIQ on kyse. Melkoisia ensimmäisen maailman sissejä siis, huh huh!
      Tiesitkö NIIQ **tun pelle, että jotkut saattaa ostaa sen tietokoneen ihan omilla, työllä ansaitsemillaan rahoilla?! Ootko koskaan ajatellut että niitä kolikoita ja seteleitä voi saada muualtakin kuin mamin ja isukin lompakosta? Taidatkin olla niitä tolloja, jotka luulee että vesi vaan "ilmestyy" hanasta ja sähkö tehdään pistorasiassa...

      Lainaa

    42. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Ira on siis 16-22 vuotias. Jos ei saa laskuja maksettua niin voi varmaan muuttaa vielä joksikin aikaa vanhempien luo ettei tarvihe ruikuttaa?

      Lainaa

    43. Tulos: +1 (9 ääntä)
      hahaha, kyllä mä ainakin oon saanut vanhemmiltani sen uuden karheen auton ihan omaksi, ja sain sen kympin, tai vaikka viis, jos halusin uuden paidan. Mutta totuus on myös se, että mä olen jo yli 20 pitkästikin, ja oon siitä 14-vuotiaasta tehnyt töitä kesäisin, ja yläasteen jälkeen mennyt ilta- ja viikonlopputöihin koulun ohella. Niin luuleeko joku että tämmönen surullisen katkera tilitys saisi yhdenkään "kermaperseen" pilvilinnaa sortumaan, ne todennäköisesti vaan kaikki nauraa sille, kuinka aina löytyy jonka asiat on huonosti vain sen takia kun jollain muulla on enemmän kun itsellä. Minkäs sille kukaan mahtaa jos perheen raha-asiat on paremmin kun toisilla?

      Lainaa

    44. Tulos: +16 (20 ääntä)
      Mikäs siinä jos on rikas ja saa kaiken mitä haluaa, kunhan ei lesoa sillä.

      Lainaa

    45. Tulos: -6 (34 ääntä)
      no kysehän ei ollu siitä että "ihmisellä voi mennä paskasti vaan jos ei oo rahaa". Kyse oli siitä että miten sellaset rikkaiden ihmisten teini-ikäiset lapset jaksavat valittaa siitä ettei saa esim. 20e koska pitäis saada uus paita, kun ne ajelee mopoautoilla ja myöhemmin vanhempiensa uusilla hybridiautoilla, käy joka päivä mäkissä ja ostaa joka viikko kaheksan kassillista lisää vaatteita. Minusta Iralla on hyvä pointti asiassa, taidatte te olla niitä lelliteltyjä rikkaita lapsia jotka valitatte siitä että Ira puhuu asiasta joka sattuu koskettamaan melko montaa suomalaista ihmistä, ellei jopa suurinta osaa. Ja joku sanoi että Ira taitaa olla kateellinen - kukapa hieman varattomampi ei olisi kateellinen rikkaille? o_O

      Lainaa

    46. Tulos: +1 (13 ääntä)
      niin ja vielä siitä kun kysellään että "minkäs sille kukaan mahtaa jos perheen raha-asiat on paremmin kuin toisin" ymsymsyms. hei mitä .. ? eihän sille mitään mahdakaan, mutta miks pitää valittaa siitä ettei kerran viikossa saakaan sitä 20e jonka saa joka päivä uusiin vaatteisiin ? o.O

      Lainaa

    47. Tulos: +10 (20 ääntä)
      Hei pitää muistaa että raha on suhteellinen käsite! Jonkun rikkaan perheen lapsi jolla on hieno mersu ja hemmetisti kalliita asioita ei välttämättä ole kermaperse, jos hän ymmärtää sen rahan arvon! Se rahan arvon ymmärtäminen on se pointti! Tunnen muutaman tyypin jotka on heitelly uusia kosketusnäyttö puhelimiaan seinään koska ei yksinkertaisesti ymmärrettä sitä rahan arvoa! Voi joku ``köyhänkin´´ perheen lapsi olla täys kermaperse jos hän ei ymmärrä että joku on sen rahan joskus työllä ansainnut.

      Lainaa

    48. Tulos: -19 (35 ääntä)
      Hahhahhaa... Ihan uskomatonta toi kaikkien kommentoijien läppä. Siis kertakaikkiaan. Kaikilta menny koko pointti ihan ohi. Voi taivas sentään teitä ihmisiä, mitä vatipäitä! :D Valtaosa tänne kommentoijista näköjään kuuluu tähän mainittuun "kermaperse"-kastiin, kun niin raivoisasti puolustuskannalle on lähdetty. "Mitä sit vaik oonki aina saanu kaiken ja vähän enemmän, voi mullakin olla paha olo". Voi helvata. Kyllä se isi sen uuden ipadin vielä ostaa, älä huoli. Mutta siitähän tässä ei ollut kyse. Ja vetäkää vaan se kateuskortti esiin. Kyllä teidän pilvilinnaelämäänne sopiikin kadehtia. Kun teillä nyt vaan asiat on vähän paremmin. Niin niin, menisvät töihin, ihan niinkuin sunkin isi. Kyllä suomalaiset nuoret aikuiset osaa olla sit hiin helkutin typerää jengiä.

      Lainaa

    49. Tulos: +27 (37 ääntä)
      Eihän tässä ole missään vaiheessa ollutkaan pointtina se että rikkailla lapsilla ei voisi olla asiat huonosti. Puhe oli niistä lapsista jotka saavat joululahjaksi kilon koruja, merkkilaukkuja, monta sataa rahaa, lahjakortteja, mopoauton, luksusmeikkejä, kännykän ja iPodin, mutta silti itketään koska ei saatu sitä uutta tietokonetta. Vaikka rahaa satelee joka tuutista ja mummot tunkee paria tonnia käteen rippijuhlissa vedetään itkupotkuraivarit jos ei anneta järkkäriä lahjaks. Tai ei saatu oikean merkkistä kännykkää. Jokainen tietää minkälaisesta ihmistyypistä on kyse, siitä ihmistyypistä joka on ihan oikeasti hemmoteltu pilalle isän ja äidin aivan naurettavilla lahjoilla. Sille ihmistyypille on oikeasti aivan sama kuinka hyvissä puitteissa asiat oikeasti on. Olen köyhä paska ja luuseriopiskelija ja voin myöntää ihan suoraan että olen kateellinen rikkaille kakaroille. Kyllä se pistää vituttamaan kun yläasteikäisillä on viikkorahaa tuhlattavaksi mäkkäriin ja röökiin saman verran kuin mitä mä maksan vuokraa ja pelikoneisiin menee saman verran päivässä kuin mitä yhden ihmisen ruoat maksaa mun taloudessani. Jokainen voi vapaasti tietysti aina valittaa siitä miten ihmiset on kiittämättömiä ja "afrikassa kaikki on huonommin", mutta kun valitettavasti se menee myös niin että siellä Afrikassa viidenkympin kuukausitulot on jo aika suuret. Asiat on suhteellisia, ja Suomessa hintataso on sitä luokkaa että tuolla Pasin viidelläkympillä ei täällä eletä vikkoa, jos tarvitsee ruokkia enemmän kuin yksi suu muulla kuin kaurapuurolla ja makaronilla.

      Lainaa

    50. Tulos: +5 (19 ääntä)
      Jaa-ah, kannattaako nyt tollanen kadehtiminen kuitenkaan? Kerron teille sellaisen hauskan seikan, että yleensä juuri näistä uusrikkaiden pennuista tulee ns. väliinputoajia. Normaalit hommat ei kelpaa, mutta äly ja lahjakkuus ei riitä parempiinkaan. Sitten elellään vanhempien rahoilla, kunnes huomataan, että elämä on kulkenut jo pitkään alamäkeä. En mä ainakaan tollasta kadehdi (kyllä, toki poikkeuksiakin on, mutta suurimmalla osalla näin). Ja kun vanhemmat sitten lakkaa jossain vaiheessa sysäämästä rahaa, niin ollaan suomeksi sanottuna kusessa. Ei pärjätä edes elämän perusasioissa. Toki nykyään alkaa tuntua yhä enemmän, että tuo on yleistyvää kaikkien nuorten keskuudessa.

      Lainaa

    51. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Ihan asiatekstiä, mutta kyllä niillä rikkailla pennuillakin voi ongelmia olla. Ei se rahallisuus kaikkia ongelmia poista, joskus se myös lisää niitä. On monta asiaa mitä rahalla ei saa, esim. terveys ym..

      Lainaa

    52. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Tämä ei ollut moka eikä edes hauska. Henkilö näkee vain varakkaiden elämän päällisin puolin ja kokee onnen asuvan rahapussissa. Mitä paksumpi lompakko, sitä onnellisempi? Raha ei kuitenkaan tuo onnea. Monille ihmissuhteet, perheriidat, terveydelliset ongelmat yms. tekee helposti elämän huonoksi ja kurjaksi. Vaikka rahaa olisi kuinka. Vaikka olisi kallis auto, ei välttämättä ole ketään, kenen kanssa ajella. Vaikka olisi hieno asunto, saattaa siellä asuessaan olla yksinäinen. Vaikka olisi varaa maan parhaimpaan lääkäriin, se ei takaa terveyttä. Useinhan monien, niin rikkaiden kuin köyhien, voi elämä olla päällisin puolin hyvin, mutta taustalla on ongelmia joista ei aina pysty puhumaan. HUOM! Tiedän myös rikkaita, joilla rahatilanne ei ole todellisuudessa niin hyvä, kuin ihmisille halutaan antaa ymmärtää. Monille on vain se maine niin tärkeää. Tiedän myös rikkaita, joiden vanhemmat ovat eronneet ja siitä koituneet vaikeudet koko perheelle. Tiedän myös rikkaita, joilla on perheen jäseniä kuollut. Rahallakaan ei heitä takaisin saa. Eli raha ei todellakaan tee onnelliseksi, mutta helpottaa toki paljon elämää.

      Lainaa

    53. Tulos: -2 (8 ääntä)
      On muuten pakko vielä heittää, että jos Iralle on niin kovin vaivalloista täytellä kelan papereita ja käydä viemässä papereita sossuun joka kuukausi, niin huh huijaa ;) Eihän ne rikkaat tiedäkkään, kuinka rankkaa se on ;)

      Lainaa

    54. Rappion Apostoli 20.4.2012 9:21
      Tulos: 0 (8 ääntä)
      Chase: Ja Ira kirjoittaa avautumistaan monen huntin koneelta, tuskin taivasalla, katsoen samalla juuri ostamaansa leffaa taulutv:stä, täytyyhän uusi dvd-soitinkin testata. Lisäksi hän istuu mukavasti 700 euron sohvalla ja ryystää kokista. Nälkäkin iski, joten nyt on vain päätettävänä, että hyppääkö autoon vai tilaako pizzan ihan kotiin asti. Olis hiljaa, Suomessa ei kukaan kuole nälkään tai asu hangen peittämässä katuojassa.
      Uusi DVD-soitin? Myydäänkö niitä edes enää? So last season... Blu-Ray on päivän sana!

      Lainaa

    55. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Musta on ainaki ihan hullun rankkaa olla duunissa ja tienata rahaa. Paljon rankempaa ku istuu kampilla ja valittaa facebookiin et sossun tuet ei riita

      Lainaa

    56. Tulos: +1 (13 ääntä)
      ''Eikö isi/äiti antanu sittenkä paria kymppiä kivaan paitaan vai?''
      Parilla kympillä ei saa edes kivoja sukkia :P

      Lainaa

    57. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Dana: On muuten pakko vielä heittää, että jos Iralle on niin kovin vaivalloista täytellä kelan papereita ja käydä viemässä papereita sossuun joka kuukausi, niin huh huijaa ;) Eihän ne rikkaat tiedäkkään, kuinka rankkaa se on ;)
      Ei ne sossun ja kelan tuetkaan pitkälle riitä. Ja kyse ei edelleenkään ollut siitä, vaan siitä että RIKKAAT lapset VALITTAVAT kun isi ei osta uutta iPhonea vaikka on just saanu mopoauton ja uuden tieteokoneen. Jos mä saisin jotain tollasta, olisin kiitollinen mun vanhemmille niin pitkään että en moneen vuoteen edes KEHTAIS kysyä rahaa mihinkään. herätkää.

      Lainaa

    58. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Mun isä on tosi hyvin palkattu, ja saa todella hyvää palkkaa, ns. parempaa kun moni normaalipalkkainen suomalainen, joten saan siitä rahasta aika paljon enemmän, kun yleensä mun ikäiset saa rahaa vanhemmiltaan. Mulla on paljon paljon vaatteita, oma taulutv, kallis puhelin ja mua on haukuttu monta kertaa porvariksi. Mutta syvemmälle meidän perhetilannetta katsoessa kaikki ei ole niin mustavalkoista. Mun äiti on työtön, psyykkisesti sairas, on osastolla aina tasaisin väliajoin, en oo ollu äitin kanssa väleissä puoleentoista vuoteen. Mä asun perhekodissa, koska iskä halus et äiti asuu sen luona, joten en voi asua iskän luona. Äiti on myös yrittänyt pari kertaa itsemurhaa lääkkeillänsä, toisen kerran jopa minun kustannuksella.. Pointtina oli, että vaikka sitä rahaa on kuinka paljon, voi perheessä olla oikeesti joku tosi huonosti, eikä voi koskaan sanoa että toisella on asiat huonommin kuin toisella. Rahatilanne ei kerro kenenkään elämäntarinaa. Toisella voi perheessä olla ongelmana rahatilanne, toisella joku vallitseva ristiriita, jollakin isä/äiti/molemmat alkoholisteja.. Siksi on väärin jos haukutaan joku/jotkut lyttyyn vain, koska rahatilanne on hyvä. Pintaa syvemmälle asiat voi oikeesti olla huonosti.

      Lainaa

    59. Juuri_kouluista_ei_päätös 21.5.2012 11:06
      Tulos: -5 (11 ääntä)
      RIP SEPPO: Ira vois lukea itsensä kunno ammattii ni saiski sitä rahaa..
      Mitä jos on lukennu ja lukennu mut ei vaan kertakaikkiaan pääse kouluihin, ei ammatti-lukio taikka korkeakoulu? Silloin menee duuniin joksikin tarhaan mist ei paljoo palkkaa heru....Lolololololol Koulutaudu vittu jee jee KUN EI SAATANA PÄÄSEE MIHINKÄÄÄ spurdo spärde

      Lainaa

    60. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Ihmeellinen tasapäistämisen vimma vallisee, kai sitä voi kateudeksikin kutsua. Lohdutellaan itseä ja toisia mielenterveys- ja ihmissuhdeongelmilla koska jollain saralla on pakko mennä huonommin jos rahaa onkin. Muuten se ei ole kaiketi yhtään reilua muita kohtaan. En ilmeisesti tajua paljon mitään muutakaan mutta pari asiaa tulee ensimmäisenä mieleen: 1. Entäpä jos jokainen keskittyisi ihan vaan siihen oman tilin hoitamiseen, ehkä se ei sitten pääsisi miinukselle ainakaan usein? En jaksa ymmärtää ihmisiä jotka ovat tehneet kovasti töitä niin kotona ja palkkatöissä ja venyttänyt penniä, sittemmin senttiä, nähnyt nälkää, ansainneet kaiken itse jne. ja pitävät sitten itseään jotenkin jalompina ihmisinä? Mitä jaloa on märehtiä sitä mitä muut ovat saaneet ja kuinka helpolla??? Sitä ihtiään tuo on, kateutta, vaikka muuta itse luulette. Ja itse olen aina ollut köyhä kuin kirkonrotta, mutta en leiju sillä tuolla tavalla! Löysän rahan puute tekee minusta (Suomen mittakaavassa) köyhän, ja paksu lompakko tekee rikkaasta rikkaan. Mitään muuta se ei automaattisesti tee, luonteet ovat aivan eri asioita eikä kuulu tähän mitenkään. 2. Ai että rikkaan KAKARAN ei saa olla kiukkuinen jos ei kaikkea saakaan, vaan ikuisen ja ylitsevuotavan kiitollinen vanhemmilleen ja arvostaa korkealle kaikkea aineellista hyvää mitä on saanut? Ts. rahallako ne hyvät välit lapsiin ostetaan? Ja miten niistä vanhemmista PIIREISSÄ murrosiässä irtaudutaan, joka on muuten ihan luonnollinen prosessi itsenäistymisen tiellä, jos ei ollenkaan voi kapinoida koska on saanut uuden kännykän? Siis jos te köyhemmät saatte tarpeeksi rahaa niin teidän kielennekö on sitten niin syvällä rahoittajan takapuolessa ettette pysty edes puhumaan joten mahdolliset kritiikit kuolee jo siihen?

      Lainaa

    61. zingayatsi 8.6.2012 17:32
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      ju: Joskus musta tuntuu, että pienellä luonnon katastrofilla olisi täällä käyttöä. Oppisivat nämä “tiedän mitä oikea elämä on, olen kokenut kaiken mahdollisen paskan”-ihmisetkin millaista on kun menee OIKEASTI huonosti.
      tämä. koska itse tiedän näitä tyyppejä jotka päivittelevät facebookkiinsa että oon kokenu jo kaiken paskan. sitten kun menee siihen sanomaan että miten selvisi rutosta ja nälänhädästä niin kivasti poistui komentit.. :D

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (8 ääntä)
      No ira, jotkut vain ovat käyneet hyvät koulut ja hankkinut hyvät työt, ja siten sitten hankkinut hyvän elämän. Mutta mieti että sinäkin kuulut niihin kermapersiesiin joilla on sentään vähän rahaa, katto päänpäällä ja ruokaa, uskon myös että teillä on televisio ja tietokonekkin näyttää olevan.Ja uskon kyllä että kaikki tekee yhtä ahkerasti töitä. Ja oma on ihmisten asia miten lapsen kasvattavat. Koitappa sinä mennä johonki Tansaniaan ja elää siellä vähän aikaa... Kyllä nekin siellä toivovat varmasti että myös sinunlaiset "kermaperseet" (<----- en usko että tietävät edes kyseistä sanaa, SEKIN VIELÄ) saisivat koittaa elää niinkuin hekin. Toivon että näkisit tekstini ja oppisit vähän ennekuin alat hieman menestyneempiä ihmisiä haukkumaan, kuin sinä olet. Itsehän he ovat niihin koulutuksen hankkineet. Ja uskon että joku tulee siitä sanomaan että tuskin moni on omaa koulutustaan maksanut... No siitä voimme vaan kiittää vanhempiamme tai erikoistapauksissa joitai muita sukulaisia .

      Lainaa

    63. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Voin rehellisesti sanoa et oon hemmoteltu kermaperse xD 16 000 mopoauto, uus kallis tietokone, Nokia Lumia 900 ja saan kaiken minkä haluun... :P

      Lainaa

    64. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Siruka: Ei niiden kermaperseiden pilvilinnat tuon lukemisesta romahda, kun eivät tunnista itseään tuosta tekstistä, vaan kuvittelevat yhtä lailla olevansa niitä ihmisiä, joilla menee huonosti. T. nimimerkki: Tunnen muutaman
      Ei romahtanu ei, pasi on mun sankari ja just sain kaks kymppii "kivaan paitaan" ja iphone taskussa <3 ps on mennyt myös huonosti (iphone meni rikki, onneksi iskä osti uuden) T. nimimerkki: Olen sellainen, ja ylpee siitä <3

      Lainaa

    65. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Luultavasti noikin teinit elää sossun rahoilla ja itkee kun kela ei maksakkaan kaikkea ja katkerana tilittää feisbuukissa. Ei se kuitenkaan oo sen kermaperseen vika, jos sen ei tarvi tehä mitää ja isi maksaa kaiken. Ketuttaaha se muaki, en tosiaa oo ite mikää kermaperse, kotona asuessani porukat ei maksanu mulle mitään, taino lapsilisillä ne osti ne jutut mitkä oikeest tarvisin mut kaikki "turha" ja kaikkial käymine piti maksaa ite ja myöhemmin opintotuesta piti maksaa kaikki + piti maksaa porukoille osa siitä "vuokraa". Mutta niin pointti oli se, että vaikka saisi kaiken materian mitä haluaa, ei se silti tarkota ettei vois mennä päin helvettiä joskus. Ihaku köyhillä sossun rahoilla eläjillä vois vaa mennä huonosti eikä kellää muulla.. Rasittavaa p.s. "oikeesta" elämästä harva tietää, luultavasti noi 16-20 teinit ei siitä mitään tiedä vaikka luulevatkin

      Lainaa

    66. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Eihän se itseltä pois ole jos toiset jotain enemmän saavatkin.

      Lainaa

    67. Tulos: +4 (4 ääntä)
      despot bear: Avaudu vaan Ira lisää kuinka rahatonta ja alkeellista elämäsi on. Sitä vartenhan sulla on se usean huntin tietokone, jotta voit märehtiä kurjaa eloasi internetissä! Myös kaikki Iran kaverit, tutut ja kumminkaimat tykkäämään, he kun tietävät mistä OIKEES ELÄMÄS NIIQ on kyse. Melkoisia ensimmäisen maailman sissejä siis, huh huh!
      Mun koneeni maksoi noin 300 euroa, ja ihan hyvin toimii. ei se hinnasta kiinni ole.. :)

      Lainaa

    68. Tulos: +1 (1 ääni)
      En ihan ymmärtäny, miten se omaisuus tarkottaa, ettei vois mennä huonosti. Vaik oiski vitusti kaikkee, saattaa silti olla esim. masentunu, yksinäinen jne. Vai tarkotettiiks täs nyt, et ne tyypit väittää, ettei omista mitää?

      Lainaa

    69. Äänetön koira 15.12.2021 9:15
      Tulos: -1 (1 ääni)
      KErmaperseen status ansaitaan opiskelemalla koulussa tai tekemällä lujaa duunia. Ei ne itsestään ne autot ja talot ilmesty. FACTS!

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: hemmoteltu, kermaperse, kultalusikka