Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koirapuisto

"Adressi: Koirapuisto Vetelin seudulle"
Koirapuisto Lähettänyt: FSamei

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 81 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -162 (432 ääntä)
      Ja miksihän koirat ei voi siellä mettässä juosta..? o_O

      Lainaa

    2. Miksi härkänen? 14.4.2012 0:17
      Tulos: +562 (682 ääntä)
      Mikä helvetin haloo siitä nyt pitää nostaa jos koiran omistajat haluaa koiratarhan? Kaikin puolin jokaiselle jotakin ratkaisu.. Koirille aitaus, koirattomille muu kylä (Y)

      Lainaa

    3. Tulos: +326 (354 ääntä)
      Tipuin tuolilta kun luin ton "mä karppaan" :D

      Lainaa

    4. Tulos: +342 (398 ääntä)
      oscar: Ja miksihän koirat ei voi siellä mettässä juosta..? o_O
      Kaikki koirat eivät pysy omistajan ulottuvilla. Aidatulla alueella toisten koirien kanssa leikkiminen on paljon turvallisempaa niin koirille, kuin ihmisillekin.

      Lainaa

    5. Tulos: +60 (198 ääntä)
      Ihan ääneen joutui lopussa naurahtamaan :D Mutta ihan totta, minä en kannattaisi tuota koirapuistoa. Veteli ei kuitenkaan kovin iso kunta ole ja siellä kyllä riittää metsää ja peltoa jossa koiria voi lenkkeilyttää. Koirapuisto EI OLE lenkin korvaus, siellä koirat vain stressaavat itsensä uuvuksiin, jos niitä ei lenkitetä ennen sinne menoa / sen jälkeen. Kaupungissa tämän koirapuistosysteemin ymmärrän, mutta täälläkin se tuppaa menemään niin että autolla ajetaan kotoa suoraan koirapuistoon ja kun koira on väsähtänyt, viedään se autolla kotiin. Tarpeeksi kauan kun tätä harrastaa, koirasta alkaa ilmetä käytösongelmia.

      Lainaa

    6. Tulos: +15 (65 ääntä)
      http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/koira_kuoli_yhteenotossa_helsingissa/ niin..

      Lainaa

    7. Tulos: -54 (124 ääntä)
      V: Kaikki koirat eivät pysy omistajan ulottuvilla. Aidatulla alueella toisten koirien kanssa leikkiminen on paljon turvallisempaa niin koirille, kuin ihmisillekin.
      Jep jep, tottelemattomat koirat kannattaakin päästää isolla alueella vapaaksi. Ehkä joku päivä voi saada kyseisen yksilön kiinnikkin.

      Lainaa

    8. Tulos: +98 (134 ääntä)
      Koirapuistot ovat lähinnä ihmisiä varten tehtyjä. Joten miksi ei voisi pientä maaplänttiä aidata jotta veteliläiset näkisivät edes joskus toisiaan?

      Lainaa

    9. Tulos: -152 (240 ääntä)
      Kuka siellä Vetelissä veteli ja ketä mitä häh? Koira kuuluu kiinalaisen ravintolan listalle, mutta mitäpä Vetelin sisäsiittoiset turvennuijat siitäkään ymmärtäisivät. Veteli tarvitsee napalmia, ei koirapuistoa.

      Lainaa

    10. Tulos: +136 (150 ääntä)
      morso: Tipuin tuolilta kun luin ton “mä karppaan”
      Tipuin tuolilta tuossa "ei mul oo mitään puuesineitä jumalauta". :D Inkalla ei ilmeisestikään ole tuolejä, pöytiä eikä ainakaan kirjahyllyä. :D

      Lainaa

    11. Tulos: +60 (72 ääntä)
      Niina: http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/koira_kuoli_yhteenotossa_helsingissa/ niin..
      Jaha, Herttoniemi ja Rotikka. Olen kuullut juttua Hertsikan koirapuistossa käyvästä (ilmeisesti peräti kolmen) Rotikan omistajasta, joka usuttaa koiriaan muiden kimppuun, ja kommenteista päätellen tässäkin tapauksessa on kyse juuri samasta tyypistä. Eli kyseessä saattaa olla hyvin, hyvin sairas ihminen, joka laittaa koiransa tekemään hyvin, hyvin sairaita asioita, eikä tästä tule vielä vetää johtopäätöksiä koirapuistojen turvallisuudesta suuntaan eikä toiseen. Itseasiassahan tässä tapauksessa voitaisiin siirtyä seuraavaan keskustelunaiheeseen, eli siihen, miksi toistamiseen vaarallisesti käyttäytyneitä koiria ei poisteta omistajansa hallusta ja mahdollisesti myös lopeteta. Itse pidän koiraani vapaana metsässä, sillä se kulkee aina lähettyvilläni ja tulee vierelle käskystä, mutta on ihan totta, että kouluttamattomat koirat kannattaa päästää vapaaksi vain aidatuissa paikoissa. Monesti on nähty, miten liukkaasti tottelematon koira pääsee karkuun ja katoaa lopullisesti tai löytyy jonkin ajan päästä auton alle liiskaantuneena tjsp. Aita ei varmaankaan kustanna mahdottomuuksia, ja koirien ollessa kuitenkin eläviä olentoja tulisi niille tarjota turvallinen ympäristö vapaana juoksemiseen, mikäli omistajalla ei riitä taito kouluttamiseen niin, että vapaana pitäminen olisi mahdollista avonaisilla alueilla.

      Lainaa

    12. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Jappe81: Tipuin tuolilta tuossa “ei mul oo mitään puuesineitä jumalauta”. Inkalla ei ilmeisestikään ole tuolejä, pöytiä eikä ainakaan kirjahyllyä.
      Ymmärrän pointtisi, mut voihan toisaalta kaikki mainitsemasi huonekalut olla muoviakin. ;) Eli periaatteessa voisi olla mahdollista, että Inkalla ei olisi puuta himassa, vaikka onkin aika epätodennäköistä.

      Lainaa

    13. Tulos: +69 (73 ääntä)
      rissa: Ihan ääneen joutui lopussa naurahtamaan Mutta ihan totta, minä en kannattaisi tuota koirapuistoa. Veteli ei kuitenkaan kovin iso kunta ole ja siellä kyllä riittää metsää ja peltoa jossa koiria voi lenkkeilyttää. Koirapuisto EI OLE lenkin korvaus, siellä koirat vain stressaavat itsensä uuvuksiin, jos niitä ei lenkitetä ennen sinne menoa / sen jälkeen. Kaupungissa tämän koirapuistosysteemin ymmärrän, mutta täälläkin se tuppaa menemään niin että autolla ajetaan kotoa suoraan koirapuistoon ja kun koira on väsähtänyt, viedään se autolla kotiin. Tarpeeksi kauan kun tätä harrastaa, koirasta alkaa ilmetä käytösongelmia.
      Ihmeellistä että aina pitää kaikista asioista repiä joku järjetön ääripää. Oman koirani kanssa olen käynyt päivittäin puistossa (sekä lenkillä) ja kyllä siitä näkee että nauttii ihan todella kovin kun pääsee muiden koirien kanssa juoksemaan/painimaan/haistelemaan jne jne.. Eikä mistään käytöshäiriöistä tietoakaan.. Enkä ole ollenkaan samaa mieltä tuosta että stressaavat itsensä uuvuksiin jos ei lenkitetä ennen tai jälkeen puistoon menoa. Mutta tämäkin vain kokemuksista oman koirani kanssa. Pointti oli se että on olemassa muutakin kun tämä ääripää..

      Lainaa

    14. Tulos: +10 (28 ääntä)
      Jappe81: Tipuin tuolilta tuossa “ei mul oo mitään puuesineitä jumalauta”. Inkalla ei ilmeisestikään ole tuolejä, pöytiä eikä ainakaan kirjahyllyä.
      Ja sänkyn runko ilmeisesti metallia? Ja sohvien.

      Lainaa

    15. Tulos: -12 (36 ääntä)
      GG Allin: Kuka siellä Vetelissä veteli ja ketä mitä häh? Koira kuuluu kiinalaisen ravintolan listalle, mutta mitäpä Vetelin sisäsiittoiset turvennuijat siitäkään ymmärtäisivät. Veteli tarvitsee napalmia, ei koirapuistoa.
      Tipuin.

      Lainaa

    16. Tulos: +6 (22 ääntä)
      Kuka siellä Vetelissä veteli ja ketä mitä häh? Koira kuuluu kiinalaisen ravintolan listalle, mutta mitäpä Vetelin sisäsiittoiset turvennuijat siitäkään ymmärtäisivät. Veteli tarvitsee napalmia, ei koirapuistoa.
      Sisäsiittosia on kyllä vain Vetelin Patanassa.

      Lainaa

    17. Tulos: -33 (123 ääntä)
      Koiranomistajat on FB-äitien sekä uskovaisten rinnalla FB:n ärsyttävintä antia. Tiedän parikin muijaa, jotka ovat olleet useita vuosia facebookissa, mutta jokainen tilapäivitys koskee vain ja ainoastaan koiria koiria ja koiria. Jokainen kuva on koiran kuva, jokainen paikkapoäivitys on koiranäyttely.. Koiraihmisille voisi rakentaa ihan oman aitauksensa, missä saisivat juosta muiden koiraihmisen kanssa. Miksikö pidän tällaisia ihmisiä kavereinani tai tilaan heidän päivityksensä? Loppujen lopuksi haluan naurahdella lukioaikaisille suurisuille heidän elämänsä huonosta laadusta johtuen.

      Lainaa

    18. Tulos: -38 (52 ääntä)
      sdf: Jaha, Herttoniemi ja Rotikka. Olen kuullut juttua Hertsikan koirapuistossa käyvästä (ilmeisesti peräti kolmen) Rotikan omistajasta, joka usuttaa koiriaan muiden kimppuun
      AIka siistiä ! Vitsi siinä on kyllä henkilö keksinyt hauskan tavan pitää hupia

      Lainaa

    19. somebody that i used to know 14.4.2012 13:06
      Tulos: +65 (71 ääntä)
      Mä kyllä ainakin kannatan koirapuistoja. Paljon turvallisempia sekä koirille että ihmisille, kun koirat saa juoksennella toistensa kanssa tai pallon perässä aidatulla alueella. Vaikka koira olisikin tottelevainen ja sille olisi opetettu luoksetulokäskyt, niin aina jossakin metsässä voi ihan nenän edestä pinkaista rusakko ja silloin ei metsästysviettinen koira enää kuule tai näe mitään muuta. Tämä on koettu :s Onneksi ei sattunut mitään, mutta enää ei päästetä koiraa vapaaksi mökillä.

      Lainaa

    20. Tulos: +64 (84 ääntä)
      Tege: Koiranomistajat on FB-äitien sekä uskovaisten rinnalla FB:n ärsyttävintä antia. Tiedän parikin muijaa, jotka ovat olleet useita vuosia facebookissa, mutta jokainen tilapäivitys koskee vain ja ainoastaan koiria koiria ja koiria. Jokainen kuva on koiran kuva, jokainen paikkapoäivitys on koiranäyttely.. Koiraihmisille voisi rakentaa ihan oman aitauksensa, missä saisivat juosta muiden koiraihmisen kanssa. Miksikö pidän tällaisia ihmisiä kavereinani tai tilaan heidän päivityksensä? Loppujen lopuksi haluan naurahdella lukioaikaisille suurisuille heidän elämänsä huonosta laadusta johtuen.
      ja miten köhän se sun napaa kaivaa jos toisille ihmisille tuottaa iloa se oma lemmikki ja sen kanssa harrastaminen? En vaan tajua tommosta kun kaikkien pitäs tykätä samoista asioista kun ite tykkää tai muuten niiden elämä on "huonolaatuista".

      Lainaa

    21. Tulos: +58 (62 ääntä)
      Koiran on myön hyvä nähdä muita koiria, tai siitä voi tulla käytösongelmainen. Esim se ei enää myöhemminkään hyväksy muita koiria, jos se ei ole niitä aikasemmin nähnyt, ja voi sitten vasta käydäkkin kimppuun. Itse käytän koiraani puistossa sen takia että se saa olla muittenkin koirien seurassa :) + että saa juosta vapaana ilman hihnaa. Täällä keskustassakun on vähän mahdotonta.

      Lainaa

    22. Tulos: +14 (30 ääntä)
      Ai koirat on sun mielestä huono harrastus?? Joillekin koira vaan on perheenjäsen. Ja joillekin tosiaan myös harrastus. Onko koirastaan tykkääminen sun mielesä väärin? Koska mun mielestä ei. Vaikka en mäkään mun kissasta mitään 10 000 kuvaa oo faceen laittanu tai kirjottanu siitä päivityksiä. ps. oscar sanoi ettei kannata laittaa toisilleen vieraita koiria samaan tarhaan. Muistaakseni ainakin joissakin tarhoissa on säännöt, joiden mukaan häiriökäyttäytyvää koiraa ei saa tuoda tarhalle. Toki kilttikin koira voi olla sisimmässään peto, mutta koiratarhalle mennäänkin omalla vastuulla. Ajatuksena antaa koiralleen mahdollisuus pitää hauskaa.

      Lainaa

    23. Tulos: -51 (79 ääntä)
      joku: ja miten köhän se sun napaa kaivaa jos toisille ihmisille tuottaa iloa se oma lemmikki ja sen kanssa harrastaminen? En vaan tajua tommosta kun kaikkien pitäs tykätä samoista asioista kun ite tykkää tai muuten niiden elämä on “huonolaatuista”.
      Anteeksi, pakko kysyä nyt, että kiellätkö minua vihaamasta koiraihmisiä? Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja kukaan ei voi tulla noin vain huutelemaan sitä vääräksi. Mitenköhän se sinunkaan napaa kaivaa, mikä mua ärsyttää? Huonolla laadulla viittasin lähinnä heidän lukioaikasiin puheisiinsa, enkä siihen, että koiratäytteinen elämä olisi huonolaatuista. Kukin tekee mistä tykkää ja näin pois päin. Nimimerkille Tyyppi: Jep, koirat on minun mielestäni todella huono harrastus. Aiotko nyt pakottaa minut tykkäämään koirista?

      Lainaa

    24. Tulos: +33 (39 ääntä)
      Tege: Anteeksi, pakko kysyä nyt, että kiellätkö minua vihaamasta koiraihmisiä? Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja kukaan ei voi tulla noin vain huutelemaan sitä vääräksi. Mitenköhän se sinunkaan napaa kaivaa, mikä mua ärsyttää? Huonolla laadulla viittasin lähinnä heidän lukioaikasiin puheisiinsa, enkä siihen, että koiratäytteinen elämä olisi huonolaatuista. Kukin tekee mistä tykkää ja näin pois päin. Nimimerkille Tyyppi: Jep, koirat on minun mielestäni todella huono harrastus. Aiotko nyt pakottaa minut tykkäämään koirista?
      Kukaan ei pakota tykkäämään koirista, mutta olisi kiva kuulla perusteluita sille, että miksi koirien kanssa sättääminen on huono harrastus. Minusta se on harrastus siinä missä esim. ratsastus.

      Lainaa

    25. Tulos: +26 (30 ääntä)
      myy: Ihmeellistä että aina pitää kaikista asioista repiä joku järjetön ääripää. Oman koirani kanssa olen käynyt päivittäin puistossa (sekä lenkillä) ja kyllä siitä näkee että nauttii ihan todella kovin kun pääsee muiden koirien kanssa juoksemaan/painimaan/haistelemaan jne jne.. Eikä mistään käytöshäiriöistä tietoakaan..Enkä ole ollenkaan samaa mieltä tuosta että stressaavat itsensä uuvuksiin jos ei lenkitetä ennen tai jälkeen puistoon menoa. Mutta tämäkin vain kokemuksista oman koirani kanssa. Pointti oli se että on olemassa muutakin kun tämä ääripää..
      Niinpä, sehän tekee koiralle vain hyvää! Jos asut kerrostalossa, niin missä pidät koiraasi vapaana? Ei kauhean monesta asuinalueesta löydy mettää missä päästää seurakoira vapaaksi.

      Lainaa

    26. Tulos: +27 (33 ääntä)
      En jaksa enää lukee näitä kommentteja ku nää on nykyään aina järkyttävää pilkunnussintaa ja jotai Wikipedian nippelitietocopypasteja :(

      Lainaa

    27. Tulos: +35 (41 ääntä)
      Tege: Anteeksi, pakko kysyä nyt, että kiellätkö minua vihaamasta koiraihmisiä? Nimimerkille Tyyppi: Jep, koirat on minun mielestäni todella huono harrastus. Aiotko nyt pakottaa minut tykkäämään koirista?
      Pakko nyt kyllä huomauttaa vähän :D Ihme johtopäätöksiä, aioitko muka itse pakottaa meidät muut vihaamaan koiraihmisiä kommentoinneillasi?

      Lainaa

    28. Tulos: +40 (48 ääntä)
      Mun piti lopettaa karppaaminen kun loppu kaikki puuesineet kotoa.

      Lainaa

    29. Tulos: -6 (16 ääntä)
      Ymmärrän pointtisi, mut voihan toisaalta kaikki mainitsemasi huonekalut olla muoviakin. Eli periaatteessa voisi olla mahdollista, että Inkalla ei olisi puuta himassa, vaikka onkin aika epätodennäköistä.
      Millekkäs Inka kirjoittaa, niistää nenänsä tai esim. pyyhkii pöytiä jos ei tällä ole edes paperia?

      Lainaa

    30. Tulos: +34 (34 ääntä)
      mut hei eiks koiran pitäminen vapaana oman tontin ulkopuolella oo kielletty? mutta joka tapauksessa ei koirpuistoon koiran kanssa meneminen ole välttämättä laiskuutta, itse ainakin käyn koiran kanssa kahdesti päivässä noin tunnin lenkeillä ja joskus koirapuistossa heittelemässä palloa tai fresbeetä. Leikkimään sinne mennään! Joko muiden koirien kanssa tai sitten vaan palloa noutamaan! Tyhmää sanoa että ne ovat laiskoille koiranomistajille! 8(

      Lainaa

    31. Tulos: +16 (22 ääntä)
      rissa: Ihan ääneen joutui lopussa naurahtamaan Mutta ihan totta, minä en kannattaisi tuota koirapuistoa. Veteli ei kuitenkaan kovin iso kunta ole ja siellä kyllä riittää metsää ja peltoa jossa koiria voi lenkkeilyttää. Koirapuisto EI OLE lenkin korvaus, siellä koirat vain stressaavat itsensä uuvuksiin, jos niitä ei lenkitetä ennen sinne menoa / sen jälkeen. Kaupungissa tämän koirapuistosysteemin ymmärrän, mutta täälläkin se tuppaa menemään niin että autolla ajetaan kotoa suoraan koirapuistoon ja kun koira on väsähtänyt, viedään se autolla kotiin. Tarpeeksi kauan kun tätä harrastaa, koirasta alkaa ilmetä käytösongelmia.
      Voin kertoa että koira tarvitsee lenkitystä JA vapaana olemista . Ja miten niin stressaavat ? Koirat nauttivat vapaudesta ja sen takia karkaaavat kotoa. Minulla on koira joka edellisessä kodissa karkaili, ja karkaili alussa kun tänne minun luokseni muutti, mutta asun maalla joten pystyin pitämään koirani vapaana . Kun hän sai olla riittävästi ulkona vapaana ei hän pitänyt karkaamista enää vaihtoehtona vapauteen. Koira puistot ovat hieno keksintö ! Koirat saavat ystävystyä muiden koirien kanssa ja nauttia vapaudesta ! Ja lenkityksen voi hoitaa samalla kun kävelee puistosta kotiin .

      Lainaa

    32. Tulos: -21 (41 ääntä)
      lada: Pakko nyt kyllä huomauttaa vähän Ihme johtopäätöksiä, aioitko muka itse pakottaa meidät muut vihaamaan koiraihmisiä kommentoinneillasi?
      Miksi ihmeessä yrittäisin pakottaa teidät kaikki vihaamaan koiraihmisiä? Alunperinhän totesin oman mielipiteeni ääneen ja ihmiset eivät hyväksyneet sitä, että en pidä koiraihmisistä. Haukut johtopäätöksiäni ihmeellisiksi, mutta kerro itse miksi luulet minun yrittävän pakottaa ketään yhtään mihinkään. Outo johtopäätös itselläsikin siinä tapauksessa.
      moimoi: Kukaan ei pakota tykkäämään koirista, mutta olisi kiva kuulla perusteluita sille, että miksi koirien kanssa sättääminen on huono harrastus. Minusta se on harrastus siinä missä esim. ratsastus.
      Haluat siis tarkempia perusteluja, noh samahan tuo on kertoa. Arvostelin siis koiraa harrastuksena huonoksi. Miksi näin? Ensimmäinen syy tähän on oma mielipiteeni ja erinlaiset harrastukseni, jolloin koiran miellän harrastuksena aika tylsäksi ja yksipuoliseksi. Tämähän on siis vain minun näkökulmani ja jokaiselal on omansa. Jollekin koira on harrastuksena kiva ja that's it. MIkäs siinä. En lähde väittämään kenenkään mieltymyksiä vääriksi. Siinäpä se oikeastaan. Voisimme kuitenkin ihan illan ratoksi nostaa esille ajatuksen koirasta harrastuksena. Koiran mieltäminen harrastukseksi on eräältä kannalta jännä näkökulma.Itse ajattelen koiran käytännönläheisesti lemmikkinä, perheenjäsenenä. Mikä tämä koira-harrastus sitten on? Pelkkä koiran pitäminen ei mielestäni ole koiran harrastamista, mutta erilaiset näyttelyt, koirankoulutus, agilityt.. Sittenhän se alkaa olla jo harrastusta, ehkäpä koiran kanssa harrastamista tarkemmin sanottuna vai? Ylempi kappale on oikeastaan täyttä bullshittia, mutta siitä päästäänkin huvittavaan osioon. Harrastukseen nimeltä "koiran lenkkeilytys", koska se tuntuu lukevan aika monella ihmisellä harrastuksena. Mikäs se tämä sitten on? Onko kyseessä jokin uusi harrastemuoto, vai pelkästään oman lemmikkinsä hyvinvoinnista huolehtiminen. Harrastuksethan tahtomattaankin luokittelevat ihmiset eräänlaisiin genreihin ja koiran harrastajana oleminen tottakai kertoo ihmisestä ja hänen persoonastaan jotain. Tämän olen nähnyt jo aivan käytännön elämässäkin. Onhan se nyt aivan eri ihminen joka koiraa harrastaa, kuin se, joka vuorikiipeilee. Näin ollen tunnen oikeudekseni omassa päässäni tuomita koiraihmisten genren minulle itselleni mielenkiinnottomaksi ja näin ollen päädyn ennakko-oletuksieni vangiksi, kunnes joku koiraihminen minut vääräksi toteaa. Ehkäpä vuorikiipeilevä koiraihminen, hmm..

      Lainaa

    33. Tulos: +4 (8 ääntä)
      Tehään samalla kansalaisille sauna puistoon.

      Lainaa

    34. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Ja kuten joku tuossa aikaisemmin sanoikin, järjestyslaki kieltää koiran vapaana kulkemisen. Tämä siis taajamissa ja erikseen vielä metsästyslaki taajamien ulkopuolella tiettyyn aikaan vuodesta. Kyllä koirapuistot tarpeeseen tulevat koirille, koiraihmisille ja jopa koirattomille. Onhan se kaikille huomattavasti mukavampaa ja turvallisempaa, että koirakot kerääntyvät tiettyihin paikkoihin keskenään. Ja ne joiden koirat selkeästi ottavat ressiä puistoilusta eivät luultavasti käy kovin usein, koska se ei ole kivaa omistajankaan mielestä. Enkä ihan allekirjoita väitettä, että puistot olisivat laiskoille tai taitamattomille. Näitäkin on, ja olkoon, kukin tyylillään. Hienointahan just on, että sinne puistoon voi sitten lähtä, eikä kiertää vaan hampaat irvessä korttelia, kun koira ei ollenkaa pysy hanskassa. Mutta suuri osa koirista on hyvinkasvatettuja vesseleitä, joista on kivaa juosta muiden kanssa. Ja te jotka ette koirista niin välitä, eikä koirien kanssa riekkuminen ole minkään asteen harrastus. Eikö vain ole helpompaa vältellä niitä räksyttäviä kirppusäkkejä, jos ne pysyvät aitojen takana..:D ainakin tiedätte mihin ETTE mene viettämään aikaa.

      Lainaa

    35. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Tege: Miksi ihmeessä yrittäisin pakottaa teidät kaikki vihaamaan koiraihmisiä?
      Niinpä, nyt olet asian ytimessä. Suosittelen lukemaan aiemman kommenttini uudelleen ajatuksen kanssa, niin saat ehkä selville, mitä siinä yritettiin sanoa. Ihan vaan vaikka luetun ymmärtämis -harjoituksena.

      Lainaa

    36. Tulos: -23 (31 ääntä)
      lada: Niinpä, nyt olet asian ytimessä. Suosittelen lukemaan aiemman kommenttini uudelleen ajatuksen kanssa, niin saat ehkä selville, mitä siinä yritettiin sanoa. Ihan vaan vaikka luetun ymmärtämis -harjoituksena.
      Aika ala-arvoista kommenttia sinulta, mutta tylsyyksissäni kävin lukemassa aiemman viestisi uudelleen. Selvennykseksi kopsaan viestisi sisällön tähän: "Pakko nyt kyllä huomauttaa vähän :D Ihme johtopäätöksiä, aioitko muka itse pakottaa meidät muut vihaamaan koiraihmisiä kommentoinneillasi?" Edelleen, da fuck? Ihmejohtopäätöksiä? Luetun-ymmärtämiseen viitaten oletit etten tajunnut viestisi sisältöä. Edelleen johtopäätökseni näyttävät olleen sinulle se ongelma. Mistä sitten revin johtopäätökseni? Selvitetäänpäs
      joku: ja miten köhän se sun napaa kaivaa jos toisille ihmisille tuottaa iloa se oma lemmikki ja sen kanssa harrastaminen? En vaan tajua tommosta kun kaikkien pitäs tykätä samoista asioista kun ite tykkää tai muuten niiden elämä on “huonolaatuista”.
      Noniin. Kerron siis vihaavani koiraihmisiä, tuloksena saan haukkuja. Tuntematon ihminen tulee kritisoimaan minun mielipiteitäni ja kritisoidaan myös sitä, että olen ihminen, jonka mielestä kaikkien pitäisi tykätä samoista asioista kuin mistä itse tykkään. Ei ei ei.. Joten kun näyttää siltä ettei koiraihmisiä saa vihata, niin tykätäkö niistä sitten pitäisi? Tässä vaiheessa luulisi jo sinunkin, nimimerkki Lada, tajuavan. Kirjoittamalla kommentin "Tykkään koiraihmisistä" ei tapahdu mitään, mutta kirjoittamalla "vihaan koiraihmisiä" minun toimintaani arvostellaan ja olen ilmeisesti jonkun mielestä huono ihminen mielipiteideni takia. Näin ollen voinkin aivan avoimesti kysyä että enkö saisi sitten vihata koiraihmisiä, kun se mielipide näyttää kirpaisevan ihmisten ärsytyskynnystä? Nyt, nimimerkki Lada, minun vuoroni suositella sinua lukemaan ja ajattelemaan asiaa muidenkin kannalta, kuin vain itsesi ja omien näkemystesi. Loppupeleissä maailma ei ole niin mustavalkoinen paikka kuin voisi luulla.

      Lainaa

    37. Mekin käymme koirapuistossa 14.4.2012 23:02
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Onko kukaan teistä koirapuistoissa kävijöistä lukenut koira-aitauksen sääntöjä? "Koirien omien lelujen tuonti aitaukseen ja lelujen, keppien, lumipallojen ja kaiken muunkin heittely aitauksessa on kielletty".. ja se loppuosa löytyy vaikkapa googlettamalla sanat: koira-aitausten säännöt Tiedä sitten, että pätevätkö nuo jossain perähikijällä.. (;

      Lainaa

    38. pilkunnuuskija 14.4.2012 23:24
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Bethos: Ja sänkyn runko ilmeisesti metallia? Ja sohvien.
      Esimerkiksi tällaisilla huonekaluilla olisi mahdollista, ettei huushollista löytyisi lainkaan puuta: - takorautainen sohvarunko, jonka pohjasäleikkökin metallia - rautainen parvisänky, jonka pohjasäleikkö muovia - muovituolit - metallirunkoinen pöytä, jossa lasilevy - metallinen kirjahylly (tai ei lainkaan kirjahyllyä) - esim. elfan tms. vaatesäilytyssysteemi Meidän huushollistamme löytyvät kaikki nämä. Toki myös paljon sellaista, missä on puuta. Mutta on siis täysin mahdollista, ettei Inkalla todellakaan ole ainuttakaan puuesinettä kodissaan. ;)

      Lainaa

    39. Tulos: +23 (25 ääntä)
      Edelleen, da fuck? Ihmejohtopäätöksiä? Luetun-ymmärtämiseen viitaten oletit etten tajunnut viestisi sisältöä. Nyt, nimimerkki Lada, minun vuoroni suositella sinua lukemaan ja ajattelemaan asiaa muidenkin kannalta, kuin vain itsesi ja omien näkemystesi. Loppupeleissä maailma ei ole niin mustavalkoinen paikka kuin voisi luulla.
      Okei, no väännetään nyt rautalangasta: ajattelutapa, jonka mukaan kanssasi kinastelevat /kanssasi eri mieltä olevat ihmiset yrittävät kieltää sinulta omat mielipiteesi ja pakottaa sinut pitämään samoista asioista kuin he, on mielestäni aika hölmö. Tätä et kyllä suinkaan tajunnut tuosta ekasta viestistäni, ainakaan vastauksestasi päätellen. Mustavalkoisuudesta ja asioiden ajattelusta muidenkin kannalta puheenollen, edustavatko omista viesteistäsi välittyvät ajattelutavat ja asenteet mielestäsi erityisen ei-mustavalkoista ja avarakatseista maailmankuvaa? "Joten kun näyttää siltä ettei koiraihmisiä saa vihata, niin tykätäkö niistä sitten pitäisi? Tässä vaiheessa luulisi jo sinunkin, nimimerkki Lada, tajuavan. Kirjoittamalla kommentin “Tykkään koiraihmisistä” ei tapahdu mitään, mutta kirjoittamalla “vihaan koiraihmisiä” minun toimintaani arvostellaan ja olen ilmeisesti jonkun mielestä huono ihminen mielipiteideni takia. Näin ollen voinkin aivan avoimesti kysyä että enkö saisi sitten vihata koiraihmisiä, kun se mielipide näyttää kirpaisevan ihmisten ärsytyskynnystä?" ai niin, ja: "Koiraihmisille voisi rakentaa ihan oman aitauksensa, missä saisivat juosta muiden koiraihmisen kanssa." Kannattaa varmistaa, ettei ase ponkaise ampuessa päin omia kasvoja.

      Lainaa

    40. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Tässä nyt niille jotka "moittivat" aikaisempaa kommenttia. On totta, että koira kaipaa vapaanaoloa ja toisten koirien seuraa. Kyllä, koirapuistot ovat sitä varten, että kaupungissa koirat saisivat olla vapaana ja temmeltää toisten koirien kanssa. Kyllä minä itsekin käyn koirani kanssa koirapuistossa. Stressaamisella meinasin sitä, että joka kerta, kun koirat menevät koirapuistoon, ne luovat siellä uuden arvojärjestyksen. Jos koira päästetään puistoon täynnä energiaa, arvojärjestyksen laatiminen saattaa stressata koiran, koska se ei energisenä keskity ja kaksi hierarkiassa korkeammalla asemalla olevaa koiraa voivat aloittaa tappelun. Meille koirapuisto on yleensä palkinto lenkin jälkeen. Sinne mennään vasta kun ylimääräiset energiat on purettu lenkkeilemällä pois. Kunnon lenkin jälkeen koira jaksaa myös keskittyä omistajaan, eikä juoksentele ympäri ämpäri kuuntelematta. Onko se mukavaa muille puistoilijoille, kun yhden koira ei ole minkäännäköisessä kontrollissa siellä? Kokemusta löytyy, en minä pidä siitä, että sinne tuodaan täysiä energiapommeja kiusaamaan muita koiria, koska ne eivät tajua leikkiä rauhallisemmin kun eivät ole saaneet ensin keskittyä muuhun. Jokainen taplaa tyylillään, mutta se on minun mielipiteeni, että koirapuisto ei ole koirien lenkkeilytyspaikka. Sinne tullaan vasta, kun koira on ylimääräisen energian saanut purettua lenkkeilemällä pois, eikä kuluta sitä muihin koiriin.

      Lainaa

    41. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Tege, et ole kyllä mielestäni missään vaiheessa perustellut tätä vihaasi koiraihmisiä kohtaan. Onhan se ymmärrettävää jos olet esimerkiksi useita kertoja pilannut parhaat kenkäsi astumalla koiranpaskaan, jonka välinpitämätön koiranomistaja on jättänyt keräämättä. Kuitenkin, jos syysi on joku tämäntapainen, on melkoista yleistystä vihata kaikkia koiraihmisiä, joista suuri osa käyttäytyy kaikin puolin mallikkaasti koiransa kanssa. Erittäin kyseenalaista vihasi kuitenkin on, jos et itse vain pidä koirista ja tämän vuoksi et myöskään voi sietää muita ihmisiä, jotka niistä pitävät. Itsekään en hirveästi perusta esimerkiksi moottoriurheilusta, mutta minua ei lainkaan haittaa se, että muut ihmiset siitä pitävät, eikä tämä saa minua vihaamaan näitä ihmisiä. Pyydän ainoastaan hieman avarakatseisuutta, En suinkaan väitä sinun olevan huono ihminen vihasi takia.

      Lainaa

    42. Tulos: +18 (20 ääntä)
      Lisään vielä, että on melko surullista että vihaat koiraihmisiä, sillä meitäkin on moneen junaan ja saatat missata monta arvokasta ystävyyssuhdetta siksi että heti kuultuasi ihmisen omistavan koiran, vedät omat johtopäätöksesi pilaat mahdollisuutenne ystävyyteen.

      Lainaa

    43. Tulos: -19 (23 ääntä)
      "Okei, no väännetään nyt rautalangasta: ajattelutapa, jonka mukaan kanssasi kinastelevat /kanssasi eri mieltä olevat ihmiset yrittävät kieltää sinulta omat mielipiteesi ja pakottaa sinut pitämään samoista asioista kuin he, on mielestäni aika hölmö. Tätä et kyllä suinkaan tajunnut tuosta ekasta viestistäni, ainakaan vastauksestasi päätellen."
      Tässä kyse oli siitä, että annetaanko toisten mielipiteille ollenkaan tilaa. Useat täällä eivät anna eivätkä edes harkitse antavansa, vaikka omassa päässään ovat mielestään suvaitsevaisia. Rautalangasta asian vääntäminenkin onnistuu molemmin puolin, kun molemmat luulevat olevansa oikeassa. Kyseinen heitto "pakottaminen tykkäämään koiraihmisistä" oli teoreettinen kysymys, johon en odottanutkaan mitään vastausta. Oletin että tämä olisi tajuttu ja useat näyttivät tajunneenkin.
      "Mustavalkoisuudesta ja asioiden ajattelusta muidenkin kannalta puheenollen, edustavatko omista viesteistäsi välittyvät ajattelutavat ja asenteet mielestäsi erityisen ei-mustavalkoista ja avarakatseista maailmankuvaa? "
      Onko tämä kysymys siksi, ettet tajua tekstini sisältöä ja että millaisia ajattelutapoja tekstini välittää? Vai onko tämä teoreettinen kysymys siksi, koska mielestäsi tekstistäni ei todellakaan välity avarakatseista maailmankuvaa? Joka tapauksessa en kiellä teidän mielipiteitä, en myöskään sinun, lada. Alunperinkin toin tilaa omalle mielipiteelleni ilmaisemalla sen täällä kommenteissa, jolloin mielipidettäni soimattiin. En lähtenyt väittämään muiden mielipiteitä vääriksi ja mielestäni koiraihmiset voivat hengailla koirien kanssa ja elää rauhassa ihan omaa elämäänsä. Minusta on ihan mukava keskustella ja tällä hetkellä loin tämän keskustelun tarkoituksenmukaisesti. Huvittaa ihmisten tapa väitellä netin palstoilla ja yleensä siitä saa viihdettä useaksi päiväksi. Huomioisin sinua kuitenkin erottelemaan tekstistäni selvät provot, joita esimerkiksi "Koiraihmisille voisi rakentaa ihan oman aitauksensa, missä saisivat juosta muiden koiraihmisen kanssa.” - tämän kaltaiset lauseet edustavat. Ajattelin kuitenkin vielä varmistua, että kaikki tajuaisivat kyseisen lausahduksen provoksi ja siksi lisäsin tuon tekstin jälkeen vielä kommentin, jossa kehun jonkun henkilön ideaa usuttaa koiria toisten koirien kimppuun. Tämänkaltaisilla pikku ansoilla lankesit sinäkin, lada, keskustelun syöväreihin. Tulet päivittäin tänne tarkkailemaan olenko lisännyt uusia tekstejä ja vastaat niihin aina tarvittaessa. Vain yhtä asiaa harmittelen ja se on se, että sekoitit provoni ja asiatekstini. Totesit "Kannattaa varmistaa, ettei ase ponkaise ampuessa päin omia kasvoja." Eikö oikeasti mielestäsi ollut outoa, että aluksi olin avarakatseinen ja seuraavaksi tuomitsin syyttä suotta ilman perusteluja koiraihmiset?

      Lainaa

    44. Tulos: -11 (17 ääntä)
      joku: Tege, et ole kyllä mielestäni missään vaiheessa perustellut tätä vihaasi koiraihmisiä kohtaan. Onhan se ymmärrettävää jos olet esimerkiksi useita kertoja pilannut parhaat kenkäsi astumalla koiranpaskaan, jonka välinpitämätön koiranomistaja on jättänyt keräämättä. Kuitenkin, jos syysi on joku tämäntapainen, on melkoista yleistystä vihata kaikkia koiraihmisiä, joista suuri osa käyttäytyy kaikin puolin mallikkaasti koiransa kanssa. Erittäin kyseenalaista vihasi kuitenkin on, jos et itse vain pidä koirista ja tämän vuoksi et myöskään voi sietää muita ihmisiä, jotka niistä pitävät. Itsekään en hirveästi perusta esimerkiksi moottoriurheilusta, mutta minua ei lainkaan haittaa se, että muut ihmisetsiitä pitävät, eikä tämä saa minua vihaamaan näitä ihmisiä. Pyydän ainoastaan hieman avarakatseisuutta, En suinkaan väitä sinun olevan huono ihminen vihasi takia. Lisään vielä, että on melko surullista että vihaat koiraihmisiä, sillä meitäkin on moneen junaan ja saatat missata monta arvokasta ystävyyssuhdetta siksi että heti kuultuasi ihmisen omistavan koiran, vedät omat johtopäätöksesi pilaat mahdollisuutenne ystävyyteen.
      En uskonut, että suuremmin ketään kiinnostaa miksi alunperin olen tylsistynyt koiraihmisiin. Totesin kyllä asioita siihen liittyen, että olen elämäni aikana tavannut todella paljon koiraihmisiä ja loppujen lopuksi he ovat aina olleet sitä samaa kastia. Lisäksi pienenä tekijänä tuo koirien ylenpalttinen jatkuva hehkutus mm. sosiaalisessa mediassa, jossa mitään muuta sisältöä ei vaikuta kyseisenlaisilla äärikoiraihmisillä olevan, kuin se koira. Asia ei siis mitenkään liity koiranpaskoihin astumiseen. En todellakaan ala vihaamaan koiraihmisiä noin mitättömistä syistä. Yksinkertaisesti koiraihmiset persoonina eivät nappaa. AIna tutustuessa koiraihmisiin he ovat tosiaan sitä samaa kastia, jonka olen mieltänyt tylsiksi ja näin ollen minun elämäni kannalta arvottomiksi. Olen siis niin sanotusti empiiristen kokemusten kautta havainnut miten asiat ovat. Pyydät minulta jo avarakatseisuutta, mutta olen jo sitä. En itsekään harmittele sitä, että jotkut niistä koirista pitävät. Tämän sanoin jo aiemmassakin viestissä. Kukin tekee mistä tykkää. Näin ollen itsekin tutustun ihmisiin, jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta mielestäni. Näytät myös viimeisessä viestissäsi olettavan, etten näin ollen ikinä tutustu koiraihmisiin vaan pilaan kaiken kuultuani heidän koiraharrastuksistaan. Tämän vuoksi sanoin alunperinkin olevani avarakatseinen. Tutustun kyllä edelleenkin koiraihmisiin ja en yksistään tämän harrastuksen takia tuomitse koko ihmistä vielä. He eivät kuitenkaan ole vielä koskaan jaksaneet minua kiinnostaa sillä tapaa, että ystävyyssuhteisiin asti oltaisiin päästy. Olen itse aika extempore elämäntyyliltäni ja näin ollen ihminen, jota koira pitää aloillaan, ei oikein sovi yksiin elämäntyylini kanssa ja kuten tiedätte, saman tyyppiset ihmiset viihtyvät toistensa seurassa. Harmittavaa etten omista kirjoittamisen lahjaa, olisi ihanteellista saada omat ajatuksensa kirjoitettua selvästi ylös, sen sijaan että syntyy suuri sekametelisoppa.

      Lainaa

    45. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Onko tämä kysymys siksi, ettet tajua tekstini sisältöä ja että millaisia ajattelutapoja tekstini välittää? Vai onko tämä teoreettinen kysymys siksi, koska mielestäsi tekstistäni ei todellakaan välity avarakatseista maailmankuvaa? Eikö oikeasti mielestäsi ollut outoa, että aluksi olin avarakatseinen ja seuraavaksi tuomitsin syyttä suotta ilman perusteluja koiraihmiset?
      Hehee, no jutustellaan nyt vielä, kun tää on minustakin oikeastaan aika virkistävää. Jätän sinut pohtimaan itse oikeaa ratkaisua noihin kysymyksiisi, aivopähkinä tekee hyvää. Valitettavasti pidin noita "avarakatseisia" lausumiasi pelkkänä jeesusteluna, jonka avulla yritit antaa itsestäsi fiksun kuvan :) Mukava huomata, että epäilyni trollailusta osuivat oikeaan, etkä olekaan oikeasti esittämäsi kaltainen talipää, joka ei tajua itsekään, mitä puhuu. Mutta miten niin olit aluksi avarakatseinen?

      Lainaa

    46. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Tege: Koiranomistajat on FB-äitien sekä uskovaisten rinnalla FB:n ärsyttävintä antia. Tiedän parikin muijaa, jotka ovat olleet useita vuosia facebookissa, mutta jokainen tilapäivitys koskee vain ja ainoastaan koiria koiria ja koiria. Jokainen kuva on koiran kuva, jokainen paikkapoäivitys on koiranäyttely.. Koiraihmisille voisi rakentaa ihan oman aitauksensa, missä saisivat juosta muiden koiraihmisen kanssa. Miksikö pidän tällaisia ihmisiä kavereinani tai tilaan heidän päivityksensä? Loppujen lopuksi haluan naurahdella lukioaikaisille suurisuille heidän elämänsä huonosta laadusta johtuen.
      Itse kuuluun niihin koiraihmisiin, joiden kaikki fb-päivitykset liittyvät koiriin. Teen sen ihan tahallani, kun en oikeastaan halua päivittää monen sadan ihmisen luettavaksi mitään kovin henkilökohtaista. Lähimpien ystävien kanssa voin aivan naamatusten jutella niistä. Koirapäivitykset ovat turvallisen "neutraaleja". Toki aika suuri osa fb-ystävistänikin on koiraihmisiä, jotka lukevat mielellään koirieni kuulumisia :)

      Lainaa

    47. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Repesin tälle koirakeskustelulle. :D

      Lainaa

    48. Tulos: +2 (4 ääntä)
      No Inkan vikat viestit kyl pilas sen järkevyyden, mutten tosiaan nhänyt pointtia noitten muitten vastustamisessakaan. Koirapuistohan ei saisi missään nimessä korvata lenkkejä, mutta on ainut paikka missä useat ihmiset voi pitää koiriaan turvallisesti vapaana. Meilläkään ei täällä omas kotikaupungis koirapuistoi oo mut aina kun muualla käydään ni mennään käymään kun koirat tykkää sen verran paljo siel telmiä ja juosta muitten koirien kanssa. Ei sen pitäisi paljoakaan vaikuttaa muiden elämään jos jossain päin jotain kaupunkia on koirapuisto ellei itse väen väkisin halua tehdä siitä isoa numeroa.

      Lainaa

    49. Tulos: -5 (9 ääntä)
      Vittu rauhottukaa nyt saatana :D ihan yhta idioottia porukkaa taallakin tappelee jostain helvetin mielipiteista etta yhyy ku toi yks ei tykkaa koirista. Ja Suomen lain mukaan koiria ei saa paastaa vapaaksi muualla kun omalla aidatulla pihalla tai koirapuistoissa, etta ottakaa ite asioista selvaa ennen ku tuutte tanne itkemaan ja patemaan :D

      Lainaa

    50. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Kiitos, Tege, nyt sait minut ymmärtämään kantasi, ja se on melkoinen saavutus :)

      Lainaa

    51. Tulos: 0 (6 ääntä)
      irisrose: Luuletko niin,kun metsästyshommista on kyse,että se koira on kiinni ja vainun saadessaan omistaja roikkuu perässä?

      Lainaa

    52. Tulos: -9 (9 ääntä)
      Lada, vähä epäselvästi sanoin mutta tarkoitin tuota, että out of nowhere tulee noita provoja, joita edeltää kumminkin edes jonkinasteinen asiateksti mielipiteistäni. En kuitenkaan usko, että tästä on enää puristettavissa paljoa tämän enempää. Jääkäämme siis odottelemaan huomisen mokia ja niistä syntyviä keskusteluja ;)
      irisrose: Vittu rauhottukaa nyt saatana ihan yhta idioottia porukkaa taallakin tappelee jostain helvetin mielipiteista etta yhyy ku toi yks ei tykkaa koirista. Ja Suomen lain mukaan koiria ei saa paastaa vapaaksi muualla kun omalla aidatulla pihalla tai koirapuistoissa, etta ottakaa ite asioista selvaa ennen ku tuutte tanne itkemaan ja patemaan
      Irisroselle vielä kuitenkin sen verran, että laki ei ole noin yksiselitteinen, Syrjäseuduilla esimerkiksi metsästyksen aikaan koirat kulkee aivan vapaana pitkin metsiä ja muiden ihmisten pihoja. Koiria saa myös itse pitää vapaana omalla pihalla sen minkä haluaa, koska itsehän sinä kyseisen maatilkun omistat etkä aiheuta kenellekään harmia. On kuitenkin muistaakseni sitten olemassa se tietty vuodenaika, jolloin koirat täytyy omillakin pihoilla pitää ehdottomasti häkeissä/kiinni.

      Lainaa

    53. Tulos: +10 (14 ääntä)
      Ei oo totta. Täällä porukka on toistensa kauloissa kiinni siitä onko koirat kivoja vai ei. Meikä ainakin tippu tuolilta kohdassa "Koirapuisto Vetelin seudulle" ja ihan vaan siitä syystä että satun asumaan täällä Vetelin naapurikunnassa, eli Vetelin seudulla ja töissä käyn tuolla Kamalassa Koirapuistottomassa Vetelissä. Käykääpäs ihan huvin vuoksi joskus ajelemassa 13-tiellä Vetelin läpi (esim. tekemällä reissu Jyväskylästä Kokkolaan). Veikkaanpa että kovin moni ei edes huomaa missä kohdassa se Veteli on. Ja tämä komentti on ihan hyväntahtoisesti sanottu kaikkia täälläpäin asuvia kohtaan. Eihän tämän seudun kunnat mitään suurkaupunkeja meinaan ole.

      Lainaa

    54. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Nyt on koirien kiinnipitokielto menossa. 1.3-3.8 vai miten menikään. Eli metsissä EI saa pitää koiria vapaana, ilman maan omistajan lupaa. :) vinks vinks. Puistot on hyviä, vielä kun kunmat jaksaisi pitää ne kunnossa. Koirien omistajat tekee jo tarpeeksi niiden eteen.

      Lainaa

    55. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Moniko ihminen siihen kuolisi jos kylässä olisi yksi koirapuisto? En ymmärrä miksi ihmisten pitää valittaa jos koiraihmiset haluavat alueen jossa oma koira voi tavata muita oman lajin edustajiakin, sillä yleensä ei paljon AIDATTUJA puistoja ole, johon koiran voisi vapaaksi päästää.Toki monet koirat pysyvät vapaana omissa pihoissakin, mutta kaikilla ei sitä taitoa vain ole. Lisäksi useat ihmiset ei esim lenkeillään halua kohdata vapaana olevia koiria tai koirien ulosteläjiä .. Joten ihmiset katsokaa vähän omaa napaanne pidemmälle. En usko että kovin montaa ihmistä haittaisi yksi koirapuisto kylän syrjäisessä metsässä, en ainakaan ole kenenkään kuullut koirapuiston tulemiseen kuolevan.

      Lainaa

    56. Tulos: +16 (18 ääntä)
      oscar: Ja miksihän koirat ei voi siellä mettässä juosta..? o_O
      Sen vuoksi, että lain mukaan koiran irti pitäminen on laitonta. Se sallitaan metsästyskäytössä oleville koirille ainoastaan metsästyskauden aikana, ja tosiaan... siellä metsästysalueella. Lisäksi, kun koiraa ulkoiluttaa lenkkien lisäksi koirapuistossa, siitä ei tule sellainen idiootti, joka rähjää muille koirille ja ihmisille. Toisin sanoen, kun koira sosiaalistetaan kunnolla.

      Lainaa

    57. Tulos: +2 (4 ääntä)
      ooy57y: En jaksa enää lukee näitä kommentteja ku nää on nykyään aina järkyttävää pilkunnussintaa ja jotai Wikipedian nippelitietocopypasteja
      Oikeessa olet :/

      Lainaa

    58. Tulos: +4 (6 ääntä)
      On muuten saanut huiman kannatuksen tuolla adressit.com -sivulla: 17 allekirjoittanutta, joista osa ei edes oikeita henkilöitä.

      Lainaa

    59. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Kunnallisen koirapuiston ylläpitäminen on usein se ainoa asia, jolla vielä perustellaan koiraveron kantamista. Veronahan koko maksu on jokseenkin outo ja onkin ymmärrettävää ajatella, että vain tiettyjen lemmikinomistajien kannettavaksi asetettu suorite olisi edes jollakin tavalla vastikkeellinen. Useissa kunnissa koiravero on huonosti perusteltuna verona poistettu kokonaan.

      Lainaa

    60. Tasa-arvon nimissä 17.4.2012 10:15
      Tulos: -7 (15 ääntä)
      Miksi härkänen?: Mikä helvetin haloo siitä nyt pitää nostaa jos koiran omistajat haluaa koiratarhan? Kaikin puolin jokaiselle jotakin ratkaisu.. Koirille aitaus, koirattomille muu kylä (Y)
      Mutta sitten tulee kustantaa myös kissoille, jyrsijöille, linnuille jne omat alueensa joissa saavat olla vapaina. Että eikun kuvetta kaivamaan!

      Lainaa

    61. Tulos: +3 (3 ääntä)
      oscar: Ja miksihän koirat ei voi siellä mettässä juosta..? o_O
      Siksi kun siihen tarvitaa AINA maanomistajan lupa ja kun on sit olemassa sellainenkin lakipykälä kuin koirien kiinipito aika jona aikana koiria ei saa pitää irti edes maanomistajan luvalla siellä metsässä!!

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Nyt jumaliuta todisteita noihin "laki kieltää koiran irtipidon"-kommentteihin. Mielestäni koiran irtipitäminen on idiotiaa, koska siinä asettaa vaaraan koiran, muita ihmisiä sekä eläimiä. Koskaan ikinä et voi varmaksi sanoa että koirasi tottelee luoksetulo-käskyä. Minulla on lemmikki jonka kimppuun noin puolet koirista haluaisivat käydä valtavalla raivolla. Käyn lemmikkini kanssa lenkeillä ja jos joskus vastaan tulee irtokoira, luultavasti joudun puolustamaan lemmikkiäni kunnon rähinällä. Fretti syliin ja armotta rautakärkikengällä koiraa päähän. Vaikka en pidä irtokoirista, tiedän että se on koiralle tärkeää ja tietääkseni myös laillista, koira vain on oltava "välittömästi kytkettävissä". Koirapuisto joka kuntaan kiitos.

      Lainaa

    63. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Ps. FMteam suuri kiitos "lisää luettavaa" ominaisuuden lisäämisestä kommenttivyöryn alle. <3

      Lainaa

    64. Tulos: -4 (16 ääntä)
      Olen samalla sekä reilu, että myöskin julma. Minulle on aivan sama, jos joku haluaa koiriaan vapaana pitää, mutta ne eivät saa häiritä minua. Koirapuistoja tulisi mielestäni perustaa ainoastaan esim. koiranomistajilta kerätyillä kolehdeilla tai sitten juuri tällä koiraverolla. Ei minun verorahoillani. Ette tekään varmaan halua kustantaa mulle uutta laituria mökille, kun tykkään niin pirusti kalastamisesta ja siihen päälle parista oluesta, eikä veneellä saa ajella kännissä. Älkää vaatiko, jos ette ole valmiita myös antamaan muille.

      Lainaa

    65. Tulos: -5 (11 ääntä)
      go Veteli, ootte paskoja.

      Lainaa

    66. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Stefan: Koirapuistoja tulisi mielestäni perustaa ainoastaan esim. koiranomistajilta kerätyillä kolehdeilla tai sitten juuri tällä koiraverolla. Ei minun verorahoillani.
      Juurikin näin, jos muutkin asiat hoidettaisiin näin. Miksi minun verorahoista maksetaan hiihtoladut kun en hiihdä? En käy myöskään kirjastossa, miettikää kuinka paljon sinne menee verorahoja. Yksi koirapuisto on kuitenkin saatanan pieni alue ja aivan pikkuraha mille tahansa kunnalle, paljon turhempiin ja kalliimpiin asioihin tuhlataan meidän verorahoja. Varmasti on enemmän koiran omistajia kuin hiihtäjiä, silti hiihtolatuja on enemmän kuin koirapuistoja.

      Lainaa

    67. Tulos: -3 (5 ääntä)
      pilkunnuuskija: Esimerkiksi tällaisilla huonekaluilla olisi mahdollista, ettei huushollista löytyisi lainkaan puuta: - takorautainen sohvarunko, jonka pohjasäleikkökin metallia - rautainen parvisänky, jonka pohjasäleikkö muovia - muovituolit - metallirunkoinen pöytä, jossa lasilevy - metallinen kirjahylly (tai ei lainkaan kirjahyllyä) - esim. elfan tms. vaatesäilytyssysteemi Meidän huushollistamme löytyvät kaikki nämä. Toki myös paljon sellaista, missä on puuta. Mutta on siis täysin mahdollista, ettei Inkalla todellakaan ole ainuttakaan puuesinettä kodissaan.
      niin ja kattotuolitki muovista? ovethan on myös pakko olla raurasta tai muovista tai lasista kokonaan iliman muuta. ja jos niin kovasti pitää saara koirat tappamaan toisiaan ja ihimisiä näkemää toisiaan niin joku vois uhrata vanahan navetan tai lantalan semmosee käyttöön, eikä kustannuksiakaan synny.

      Lainaa

    68. Tulos: 0 (10 ääntä)
      Miksi härkänen?: Mikä helvetin haloo siitä nyt pitää nostaa jos koiran omistajat haluaa koiratarhan? Kaikin puolin jokaiselle jotakin ratkaisu.. Koirille aitaus, koirattomille muu kylä (Y)
      noku vetelil ei satu nyt oleen rahaa pikkytyttöjen päähänpistoille (:

      Lainaa

    69. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Humphamp: Koirapuistot ovat lähinnä ihmisiä varten tehtyjä. Joten miksi ei voisi pientä maaplänttiä aidata jotta veteliläiset näkisivät edes joskus toisiaan?
      veteli on kuule niin pieni paikka, et sama minne meet niin kyllä tulee tuttuja vastaan :D

      Lainaa

    70. Tulos: +3 (5 ääntä)
      joo en kyllä olis ikänä uskonu et tästäkin synty tämmönen soppa sitten :D on ainakin riittäny nauramisen aihetta tääl vetelis

      Lainaa

    71. Tulos: +7 (7 ääntä)
      oscar: Ja miksihän koirat ei voi siellä mettässä juosta..? o_O
      Jaha, no päästäppä metsästysviettinen koira vapaaksi metässä niin voi olla että tulee ens vuojen puolella takasikki! Järkeä SAA käyttää kommentoidessakin.

      Lainaa

    72. Tulos: -2 (4 ääntä)
      "mä karppaan" :DDDD vittu näitä idiootteja on liika tässä maassa

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (0 ääntä)
      http://steam-refferals.com/index.php?id=31059

      Lainaa

    74. Tulos: +3 (3 ääntä)
      oscar: Ja miksihän koirat ei voi siellä mettässä juosta..? o_O
      Koska niitä ei siellä voi pitää turvallisesti vapaana ! Mieti nyt, se on yks orava ja koira juoksee perään ja häviää. Koirapuistoissa on aidat niin pysyy koirat tallessa! :)

      Lainaa

    75. Tulos: +3 (3 ääntä)
      erpakka: Koska niitä ei siellä voi pitää turvallisesti vapaana ! Mieti nyt, se on yks orava ja koira juoksee perään ja häviää. Koirapuistoissa on aidat niin pysyy koirat tallessa!
      Riippuuhan se täysin koirasta lähteekö se sen oravan perään vai ei. Se on aina koulutuskysymys. Toki jos on kovin riistaviettinen koira niin se lähtee. On itsellänikin koira, joka lähtee rusakoiden perään ja toinen jahtaa oravia. Tosin oravat on siitä käteviä, että ne kiipeävät puuhun jolloin koira jää yleensä puun alle haukkumaan.

      Lainaa

    76. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Ja mä tipahdin tuolilta siinä kohden, kun joku oikeesti ajattelee jonkun koirapuiston olevan niin suuri ja tilaavievä asia, että sen takia loppuu puut ja leivät maailmasta... Tai, että koirapuisto olis jotenkin turha? Miksi koiraharrastajilla ei sais olla paikkaa, missä sais santaa niiden sessujensa leikkiä keskenään? Jos se jonkun iloiseksi tekee, niin eikö se sit asiansa aja? Onhan niitä leikkipuistoja lapsillekin ja voisi joku puupää sanoa niidenkin vievän arvokasta peltomaata, missä kasvaa jonkun perunat. Puhumattakaan yhtään mistään harrastepaikoista. Eikun viljaa jaan jokaisen jääkiekkokaukalon paikalle, niin maailma pelastuu!

      Lainaa

    77. Tulos: +5 (5 ääntä)
      oscar: Ja miksihän koirat ei voi siellä mettässä juosta..? o_O
      Eläinsuojelulaki kieltää, samoin metsästyslaki ja järjestyslaki. Siksi vain.

      Lainaa

    78. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Koirista pidän, mutta nämä "koirat vapaaksi kaikkialle" tyypit... Yritin ennen ulkoiluttaa kissaani hihnassa, pari vapaanajuoksevaa koiraa pelästyttivät sen sekopäiseksi joten sisäkissa sitten. (Hihnassa oleva kissahan ei pääse pakoon, eikä myöskään syö laululintujanne tai pasko lastenne hiekkalaatikkoon. Mitä jos kaikki ottaisimme toisten tarpeet huomioon?) Yksi lapsuudenystävistäni jostain syystä potee koirafobiaa. Se on hauskaa kun iso koira hyppii tytön naamalle ja yritän huutaa että "kutsu se pois! Kaverini pelkää!" Ja omistaja huutaa vain takaisin että ihme luuseri kun tuollaista kivaa koiraa pelkää, ja nauraa. Ei ole itselläni tullut mieleen paiskoa allergikkoja kissankarvapalloilla koska onhan ne kissat kivoja. Hyvät koiranomistajat juurikin haluavat koirapuistoja ja mielelläni maksan verorahoistani miten monta tahansa (kun se tosiaan maksaa vähän aitaa jonnekin metsään) kunhan muistetaan että jokaisella on vapaus lemmikkiin, ja jokaisella pitäisi olla vapaus toisten lemmikeistä.

      Lainaa

    79. Tulos: +7 (7 ääntä)
      eivätkö ihmiset siis saa mielestäsi postata facebookkiin itselleen tärkeitä asioita vaan sellaisia jotka sinä tai joku komitea hyväksyy? oletko varma että kaikkia kiinnostaa sinun postauksesi? tuskin kiinnostaa. jos ei jonkun postaukset miellytä niin voi laittaa sellaisen jännän kivan asetuksen että niitä ei näy omalla uutispalstalla.
      Tege: Koiranomistajat on FB-äitien sekä uskovaisten rinnalla FB:n ärsyttävintä antia. Tiedän parikin muijaa, jotka ovat olleet useita vuosia facebookissa, mutta jokainen tilapäivitys koskee vain ja ainoastaan koiria koiria ja koiria. Jokainen kuva on koiran kuva, jokainen paikkapoäivitys on koiranäyttely.. Koiraihmisille voisi rakentaa ihan oman aitauksensa, missä saisivat juosta muiden koiraihmisen kanssa. Miksikö pidän tällaisia ihmisiä kavereinani tai tilaan heidän päivityksensä? Loppujen lopuksi haluan naurahdella lukioaikaisille suurisuille heidän elämänsä huonosta laadusta johtuen.

      Lainaa

    80. Ei mitään puuesineitä 15.3.2016 22:27
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Jappe81: Tipuin tuolilta tuossa “ei mul oo mitään puuesineitä jumalauta”. Inkalla ei ilmeisestikään ole tuolejä, pöytiä eikä ainakaan kirjahyllyä.
      Täällä metallinen hyllykkö, keinonahkaiset tuolit kromijaloilla, lasipöytä.

      Lainaa

    81. Peiteltävä minkki 21.12.2020 1:20
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Inka on kyllä tehnyt jonkun varsinaisen kirjoitusvirhetyperyyden ennätyksen. Edellinen kommentoija kirjoittaa "puuesineesi". Miten on mahdollista, että Inka omassa kommentissaan kirjoittaa saman saman väärin.. "puu esineitä". Eikä on myös oikea muoto, ja ei ei ole oikein.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: koirapuisto, koirat, puisto, adressi