Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Osaavat äidit

"Tarina äidistäni: Noin kuukausi sitten hän ei saanut ---"
Osaavat äidit Lähettänyt: VaKu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -113 (405 ääntä)
   Tuossa on yksi iso syy miksi en anna vanhempieni koskea macciini :D

   Lainaa

  2. Tulos: +408 (434 ääntä)
   Mariannan äiti, eeeeei:DDD täydellinen putoaminen!

   Lainaa

  3. Tulos: +287 (313 ääntä)
   Sellaisia ne vanhemmat ovat... Mutta silti rakkaita.

   Lainaa

  4. Kikkaykkönen 3.3.2012 0:15
   Tulos: +159 (185 ääntä)
   äidit aika insinöörejä

   Lainaa

  5. Tulos: +300 (314 ääntä)
   Eeeei paras! Linkki tallentunu hiireen. :DD Hmm, siinäpä on kehitettävää.

   Lainaa

  6. Tulos: +112 (370 ääntä)
   iZeam: Tuossa on yksi iso syy miksi en anna vanhempieni koskea macciini
   Miks helvetissä kukaan käyttäis maccia

   Lainaa

  7. Tulos: +113 (129 ääntä)
   Oi Mariannan äiti, olipas suloinen! :D

   Lainaa

  8. Pingviini 3.3.2012 2:05
   Tulos: -83 (257 ääntä)
   Bethos: Miks helvetissä kukaan käyttäis maccia
   Miksi kukaan käyttäis windowssia. T: Linuxin käyttäjä

   Lainaa

  9. Tulos: +21 (71 ääntä)
   Itsellä on myös äitee joka ei tajua caps lockia ja kirjoittaa kaikissa word-asiakirjoissa rivinvaihdon itse enterillä ja kaikki sisennykset ym hoidetaan välilyönneillä. Näitä ihmisiä on aika paljon liikkeellä :) offtopic: jos noista käyttöjärjestelmistä taas kiistellään niin kyllä se windows noista hirvein tekele on, sillä on vain markkinat useimpiin peleihin.

   Lainaa

  10. Tulos: +83 (195 ääntä)
   Pingviini: Bethos: Miks helvetissä kukaan käyttäis maccia Miksi kukaan käyttäis windowssia. T: Linuxin käyttäjä
   Vitun säälittävät pellet, ei kuulu tänne eli naamat umpeen!

   Lainaa

  11. Tulos: +50 (126 ääntä)
   Pingviini: Miksi kukaan käyttäis windowssia. T: Linuxin käyttäjä
   Linuxilla ei onnistu kaiken työn tekeminen T. molempien käyttäjä

   Lainaa

  12. Tulos: +65 (75 ääntä)
   Onneksi oma äiti tietää tietokoneista sen verran ettei kauheasti tarvitse auttaa ja opastaa. Isä onkin sitten tapaus erikseen..

   Lainaa

  13. Usko Eevertti 3.3.2012 9:30
   Tulos: +39 (55 ääntä)
   Ompas junttihiiri

   Lainaa

  14. Tulos: -39 (57 ääntä)
   en tiedä näistä nykyajan mokkuloista, mutta voiko niitä siis käyttää kuin puhelinta?

   Lainaa

  15. Tulos: -26 (60 ääntä)
   Logiikka kohdillaan, perjaatteessa. xD

   Lainaa

  16. Tulos: +44 (56 ääntä)
   Pilli: en tiedä näistä nykyajan mokkuloista, mutta voiko niitä siis käyttää kuin puhelinta?
   Mistä sä tollasen päätelmän repäsit?

   Lainaa

  17. Tulos: -23 (53 ääntä)
   xXx: Mistä sätollasen päätelmän repäsit?
   siitä kun tämän Sannan äiti soittaa nettitikullaan Sannalle

   Lainaa

  18. Tulos: +47 (57 ääntä)
   eikun nyt minä ymmärsin. :)

   Lainaa

  19. TietoTeknikko 3.3.2012 11:53
   Tulos: -7 (83 ääntä)
   Miksi kukaan käyttäisi linuxia? Eihän sillä pysty edes pelaamaan, ja siihen ei ole saatavilla hyviä ohjelmistoja.. Ja macissä ja os x:ssä on se huono puoli et maksaa 2000e ja kestää 2v.. Windowsilla pystyy pelaamaan, hyvin rakennettu käyttöjärjestelmä, ainoa huono puoli virukset..Mut jos pystyy puolessa vuodessa käyttämään 1 h siihen että poistaa niitä viruksia, niin windowsia suosittelisin kaikille... Apple on melkein nimensä veroinen; mätä omena.. Jos olet 15v rikas blondi ilman aivoja niin suosittelen teille puoliksi syötyä omenaa..

   Lainaa

  20. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Pilli: en tiedä näistä nykyajan mokkuloista, mutta voiko niitä siis käyttää kuin puhelinta?
   Mokkulassa on sim-kortti ja siihen sidottu puhelinnumero... Jos pistät sim-kortin puhelimeen niin kyllä se toimii.

   Lainaa

  21. Tulos: +1 (45 ääntä)
   Bethos: Miks helvetissä kukaan käyttäis maccia Miksi kukaan käyttäis windowssia. T: Linuxin käyttäjä
   Mä oon kaikkia kokeillu ja käyttäny mutta pakko sanoo et omasta mielestäni macin käyttöjärjestelmä vaan on kaikista helpoin ja mukavin käyttää (:

   Lainaa

  22. Tulos: +7 (55 ääntä)
   TietoTeknikko: Miksi kukaan käyttäisi linuxia? Eihän sillä pysty edes pelaamaan, ja siihen ei ole saatavilla hyviä ohjelmistoja.. Ja macissä ja os x:ssä on se huono puoli et maksaa 2000e ja kestää 2v.. Windowsilla pystyy pelaamaan, hyvin rakennettu käyttöjärjestelmä, ainoa huono puoli virukset..Mut jos pystyy puolessa vuodessa käyttämään 1 h siihen että poistaa niitä viruksia, niin windowsia suosittelisin kaikille… Apple on melkein nimensä veroinen; mätä omena.. Jos olet 15v rikas blondi ilman aivoja niin suosittelen teille puoliksi syötyä omenaa..
   Maccien hinnat lähtee kyl ihan tonnista ja Mac OS X:n käyttöikä on tuplasti pidempi ku jonku windowsin... Ei nääs kerää sitä piilopaskaa niiku microsoftin ruoskat. Miinuksena se että ohjelmaa ei löydy nii hyvin ku wintoosaan. Macissa myös valmiina kunnolliset video, kuva ja musiikkisoftat!

   Lainaa

  23. Tulos: +6 (34 ääntä)
   TietoTeknikko: Miksi kukaan käyttäisi linuxia? Eihän sillä pysty edes pelaamaan, ja siihen ei ole saatavilla hyviä ohjelmistoja.. Ja macissä ja os x:ssä on se huono puoli et maksaa 2000e ja kestää 2v.. Windowsilla pystyy pelaamaan, hyvin rakennettu käyttöjärjestelmä, ainoa huono puoli virukset..Mut jos pystyy puolessa vuodessa käyttämään 1 h siihen että poistaa niitä viruksia, niin windowsia suosittelisin kaikille… Apple on melkein nimensä veroinen; mätä omena.. Jos olet 15v rikas blondi ilman aivoja niin suosittelen teille puoliksi syötyä omenaa..
   Linuxilla pystyy pelaamaan ainakin niitä pelejä joista pidän (Touhou Project) käyttäen Wine ohjelmistoa tai Crossover Gamesia. Nykyään käytän Apple iBook g4:ä+OS X:ää, mutta aion vaihtaa joko PandaBoardiin+Linuxiin, Apple Mac Mini g4:ään+MorphOS:n, Beagleboardiin+RISC OS:n tai PerusPC koneeseen+QNX:ään. Mäkit ovat ihan hyviä koneita jos ei halua pyörittää Windowsia ja ei osaa käyttää Linuxia tai jos haluaa "hienoa muotoilua" ja on valmis maksamaan vähän enemmän, tosin itse en tule ikinä ostamaan yhtäkään Intel pohjaista mäkkiä koska ne ovat vain PC koneita uusissa kuorissa paremmalla käyttöjärjestelmällä, mutta jos joku haluaa niitä minulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa. En henkilökohtaisesti pidä Windowsista, mutta siedän myös sen käyttäjiä kunhan he eivät ole tyyppejä jotka kritisoivat muita käyttöjärjestelmiä ilman, että ovat koskaan kunnolla tutustuneet niihin. Itse käytän jotain käyttöjärjestelmää ennen kuin alan haukkumaan niitä tai niiden käyttäjiä.

   Lainaa

  24. Tulos: +88 (102 ääntä)
   hauska moka ja muutaman kommentinkin jaksoin lukea mutta sit tulee aina nämä pätevät insinöörit jotka alkaa selostamaan käyttöjärjestelmistä ja muista nippeleistä kuin maailman syvällisimmistä filosofioista ja uskonnoista... ettekö te tietokonepirut voisi kiistellä näistä jossain omilla foorumeillanne ja jättää nämä hauskoiksi tarkoitetut foorumit hauskoiksi! mietin myös kuka 24-vuotias käyttää sanaa "ragee" tai mikä lienee sanan perusmuoto. itse olen lähinnä 10-15-vuotiaiden teksteissä nähnyt kyseistä sanaa ja monessa yhteydessä se piti lukea ennen kuin ymmärsin mitä se suunnilleen tarkoittaa... mäkin täällä nyt rageen noille tietokoneuskovaisille...

   Lainaa

  25. Tulos: +25 (25 ääntä)
   vinkiää...

   Lainaa

  26. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Kun äitini harkitsi nettitikun hankkimista niin totesin että siinä vaiheessa loppuu multa tekninen tuki. Ei hankkinut <3

   Lainaa

  27. Hiirityttö 4.3.2012 14:35
   Tulos: -11 (41 ääntä)
   Mä oon joskus kans luullu samaa ku Mariannen äiti, lol :D Ja vieläki jos kopioin jtn nii musta tuntuu et toi hiiri on sillon painavampi, et se jäis sinne se kopioitu juttu :DDD (:

   Lainaa

  28. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Oma äitini kävi joskus 90-uvun lopulla "ATK-ajokortin" työjuttuja varten. Siellä opeteltiin perus windowsin käyttöä, officea, wordia jne. mutta yksi pikku jäi opettamatta. Se, että kuinka tietokone käynnistetään. Siellä luokassa, jossa ne suorittivat tämän huikean ajokortin oli koneet jo valmiiksi päällä, eikä niitä tarvinnut käynnistellä. Leukani loksahti auki, kun äitini tuli esittelemään minulle hienoja atk-taitojaan, mutta ei osannut käynnistää konetta.

   Lainaa

  29. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Ennen sanoivat, että kato vittu googlesta... nykyisin voi tulla feissarimokien kommentteihin ja löytää tietoa vähän mistä vaan.

   Lainaa

  30. Tulos: +41 (45 ääntä)
   xXx: Ennen sanoivat, että kato vittu googlesta… nykyisin voi tulla feissarimokien kommentteihin ja löytää tietoa vähän mistä vaan.
   onhan tää toistaalta ihan lutusta, kun pojat painii käyttöjärjestelmäsotaa otsikon "osaavat äidit" alla =)

   Lainaa

  31. Tulos: -1 (21 ääntä)
   TietoTeknikko: Miksi kukaan käyttäisi linuxia? Eihän sillä pysty edes pelaamaan, ja siihen ei ole saatavilla hyviä ohjelmistoja.. Ja macissä ja os x:ssä on se huono puoli et maksaa 2000e ja kestää 2v..
   Mun ensimmäinen MacBookkini maksoi jonkun 900€ ja se kesti aivan jär-kyt-tä-vää kolhimista, runnomista ja suoranaista tuhoamista virheettä yli neljä vuotta. Kanniskelin sitä siis mukanani tyyliin festareilla ja koulussa ynnä muuta. Vein sen viimeisinä kuukausinaan liikkeeseen kun virran vastaanotin alkoi häikätä eikä akkua voinut enää ladata (vähän ongelmallista sinänsä, kun akku oli mennyt niin huonoon kuntoon että maksimikesto oli jossain 20 minuutin paikkeilla), kysyäkseni voisiko sille halvalla tehdä jotain, ja myyjä näytti siltä että meinasi purskahtaa itkuun nähdessään mitä kaivoin laukustani. Kone hajosi lopullisesti vasta kylpiessään desissä limsaa, ja siitäkin olisi varmaan selvinnyt kunnialla jos vahingon tehnyt pikkuveljeni ei olisi fiksuna kaverina jättänyt konetta päälle ja hakenut pyyhettä, millä yritti painella konetta kuivaksi... Että tuurikauppaahan se on kaikkien läppäreiden kanssa, mutta siinä käytössä, ihan uskomaton tehohirviö se oli. Vähemmästäkin olen nähnyt heikompien hajoavan.

   Lainaa

  32. Tulos: +3 (13 ääntä)
   pulla: hauska moka ja muutaman kommentinkin jaksoin lukea mutta sit tulee aina nämä pätevät insinöörit jotka alkaa selostamaan käyttöjärjestelmistä ja muista nippeleistä kuin maailman syvällisimmistä filosofioista ja uskonnoista… ettekö te tietokonepirut voisi kiistellä näistä jossain omilla foorumeillanne ja jättää nämä hauskoiksi tarkoitetut foorumit hauskoiksi! mietin myös kuka 24-vuotias käyttää sanaa “ragee” tai mikä lienee sanan perusmuoto. itse olen lähinnä 10-15-vuotiaiden teksteissä nähnyt kyseistä sanaa ja monessa yhteydessä se piti lukea ennen kuin ymmärsin mitä se suunnilleen tarkoittaa… mäkin täällä nyt rageen noille tietokoneuskovaisille…
   Jokaisella jolla on oma suosikkiäyttöjärjestelmä on pakottava tarve kommentoida/korjata faktat jos joku haukkuu sitä ja siitä nämä yleensä lähtevät...

   Lainaa

  33. Tulos: +1 (9 ääntä)
   jaajaa: Maccien hinnat lähtee kyl ihan tonnista ja Mac OS X:n käyttöikä on tuplasti pidempi ku jonku windowsin… Ei nääs kerää sitä piilopaskaa niiku microsoftin ruoskat. Miinuksena se että ohjelmaa ei löydy nii hyvin ku wintoosaan. Macissa myös valmiina kunnolliset video, kuva ja musiikkisoftat!
   Eli jos win xp:N käyttöikä on nyt jo 10 v,niin os x:n käyttöikä tulee loppumaan 2021? Hetimullese.

   Lainaa

  34. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Siinä on ainakin innokas äippä tietokonetta käyttämässä. :)

   Lainaa

  35. Hiirityttö 5.3.2012 15:01
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Muthei, selittäkääs nyt tyhmälle, miten toi pystyy laittaa sim-kortin mokkulaan? Oonko ymmärtäny nyt ihan oikein? o.o

   Lainaa

  36. pauliina♥ 5.3.2012 17:43
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Hiirityttö, koitapa avata mokkulasi. Löydät sieltä sim-kortin (eli sen kivan pikku jutun mikä on kännykässäsikin, joka sisältää liittymän).

   Lainaa

  37. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Hiirityttö: Muthei, selittäkääs nyt tyhmälle, miten toi pystyy laittaa sim-kortin mokkulaan? Oonko ymmärtäny nyt ihan oikein? o.o
   Esimerkiksi näin : http://www5.sonera.fi/ohjeet/Huawei_E1762_ja_korttien_asennus

   Lainaa

  38. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Isälleni näytin tämän jutun ja nyt se on kehittelemässä hiirtä joka ottaa sen linkin talteen.. Ois kuulemma hyödyllinen töitä tehdessä.. Sil on jo idea siihe ja kaikki;))

   Lainaa

  39. lumihiutale 5.3.2012 20:53
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   tää on niinku joku keskustelupalsta jostai käyttöjärjestelmistä? :DDDDD for reaaallll menkää muualle :D

   Lainaa

  40. Tulos: +1 (15 ääntä)
   Miksi ei mac? Macci on hyvä ja luotettava ja jos on rahaa niin miksi ei?

   Lainaa

  41. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Niin mikä tarpeellinen ohjelma Maciltä jää puuttumaan ? Ainoa mitä en ole saanut suoraan toimimaan ilman Paraller Desktop:ia on ollut access. Nekin tetokannat päivittelin sittemmin parempaan ohjelmaan.

   Lainaa

  42. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Apua, taas kaikki *MinustaTuleeIsonaInsinöörit* täällä pätemässä. On ehkä pikkuisen väärä osoite :D Kauhia kissatappelu kenen käyttis on paras, kenen huonoin ja miksi näin olisi. Siinä mokaa kerrakseen..

   Lainaa

  43. Ilonpilaaja 6.3.2012 22:37
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Lol, olipas äiti "kova tinkimään". Sääli vaan että tuollainen suuren mobiilidatan kohtuullistaminen oli tämän mokan aikaan täysin normaali käytäntö. Nothing special there. Olin siellä töissä ja hyvittelin näitä itsekin päivät pitkät. Ihmiset ovat niin typeriä että näitä hyvityksiä tehdään kymmeniä, ellei satoja joka päivä vain siksi että operaattori pitäisi hyvät välit asiakkaaseen, joka on idiootti eikä tajua mihin sitä liittymää kannattaa ja ei kannata käyttää. Surullista on se, että kaikki eivät yhdestä kerrasta opi ja seuraavalla kerralla se +300€ datasiirto pitää oikeasti maksaa. Ja olkaa nyt jonnet hiljaa niistä käyttöjärjestelmistä. Ketään ei kiinnosta mitä te käytätte tai mikä on muka parempi.

   Lainaa

  44. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ja me järkevät käyttäjät sitten maksetaan näiden nerojen puuhat omissa laskuissamme.

   Lainaa

  45. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Luin kommentteja siinä toivossa, että ihmiset kertoisivat lisää hauskoja tarinoita vanhempien edesottamuksista. Eikö mitä, suurin osa kommenteista on virtuaalivehkeenmittailua käyttöjärjestelmän perusteella. Kuten sanottua, menkää muualle kinaamaan täysin naurettavien argumenttienne kanssa. Asiaan: isoäidilläni (75v) on oma läppäri jostain 2000-luvun alkuhämäristä. Luonnollisesti tähän päivään mennessä rakkine on hidastunut melkotavalla ja yritän aina vierailulla käydessä vähän poistaa tauhkaa ynnä muuta. Isoäidin näkemys asiaan on, että mitäs suotta. Nyt ehtii mukavasti keittää kahvit samalla kun kone käynnistyy ja mihinkäs sitä eläkeläisellä kiire olisi. :)

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Sori vaan tyhmyyteni, mutta mä en tajunnut tota alkuperäistä mokaa. Siis minkä ihmeen virheen äiti teki laittamalla nettitikkuun sim-korttinsa? Mitä silloin tapahtuu ja miks tulee hirveän iso lasku? Yritän järkeillä mutta ei kolise, kun itellä ei ole koskaan ollut nettitikkua. Eikä puhelinlaskukaan ole koskaan ollut mikään valtavan iso, vaikka silloin tällöin facessa käynkin kännykällä... Selittäkää selkokielellä (niin kuin olisin 6-vuotias), koska en oikeesti tajua :)

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (9 ääntä)
   mulle kans ^^

   Lainaa

  48. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Jos nettitikkuun laittaa oman liittymän jossa ei ole minkäänlaista datapakettia tulee laskuista aika nopeasti tähtitieteellisiä. Joku puolituntiakin saattaa mennä kymmenissä euroissa.

   Lainaa

  49. Tulos: -3 (7 ääntä)
   iZeam: Miksi ei mac? Macci on hyvä ja luotettava ja jos on rahaa niin miksi ei?
   Nimen omaan, jos on rahaa... Olisikohan vaikka siksi, että jos haluat macin, niin saat maksaa 2X sen hinnan, kuin silloin jos ostaisit saman macin sisällä olevat komponentit (Sisältäen ne, joita myydään erikseen ja niitten vastaavat, joita ei myydä) ja Windowsin.

   Lainaa

  50. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Miksi kukaan ostaisi ylihintaisen pakettikoneen?

   Lainaa

  51. Erkki-sedän tarina 27.9.2015 9:08
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   jaajaa: Maccien hinnat lähtee kyl ihan tonnista ja Mac OS X:n käyttöikä on tuplasti pidempi ku jonku windowsin… Ei nääs kerää sitä piilopaskaa niiku microsoftin ruoskat. Miinuksena se että ohjelmaa ei löydy nii hyvin ku wintoosaan. Macissa myös valmiina kunnolliset video, kuva ja musiikkisoftat!
   Maccien hinnat lähtee tonnista? Windowsien hinnat lähtee tietääkseni parista sadasta, tonni Windowsista on jo aika paljon.

   Lainaa

  52. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Bethos: Miks helvetissä kukaan käyttäis maccia
   Huoh

   Lainaa

  53. Tulos: -1 (5 ääntä)
   sori vaan idiootit mutta Linux on vaan kolmikon paras, sillä kun voi tehdä milloin vain halutessaan semmosta, mitä windowsilla tai mäkillä ei voi tehdä ikinä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: äiti, nettitikku, mokkula, hiiri, lasku, sim-kortti