Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Älppärit

"Taas on pari syytä lisää tuntea henkistä ylemmyyttä"
LP-levy

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 103 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. miinaharava 13.12.2011 3:53
   Tulos: +1876 (2046 ääntä)
   Ainoa moka tässä on, että Lauri tosiaan lähetti tämän tänne.

   Lainaa

  2. Tulos: +1262 (1436 ääntä)
   laurin iso ego ja pieni kikkeli on se moka :)

   Lainaa

  3. Tulos: +191 (265 ääntä)
   Juu ei älyykkää...

   Lainaa

  4. Tulos: +464 (694 ääntä)
   Tykkäsin siitä, kun Lauri lupasi pistää vittunsa tänne. Nam nam.

   Lainaa

  5. Tulos: +984 (1070 ääntä)
   20v junnu luulee olevansa jotenki erityinen kun kuullu LP-levyistä.

   Lainaa

  6. Tulos: -150 (450 ääntä)
   Hahhahaha voi vittu että ihmiset on tyhmiä. Pointsit laurille kyllä LP hankinnoista <3

   Lainaa

  7. Tulos: +156 (242 ääntä)
   Jossain kohti nuoriso huomasi että ennen CD-levyjäkin oli välineitä audion tallennukseen ja innostui C-kaseteista. Enää ei nekään riitä vaan haetaan erikoisuutta älppäreistä jotta pääsee pätemään naamakirjassa. Kai se kuunteleekin sitä isoisoäidin gramofonilla. Jösses. Ei ole huima ikäero mokan henkilöihin ja ehkä sillä ihmetyttää etteikö oikeasti tiennyt kiekoista? Meillä oli, ja on edelleen, molemmilla isovanhemmilla LP-soittimet niin kaipa se tuli sitä kautta tutuksi.

   Lainaa

  8. Tulos: +355 (409 ääntä)
   Naurattaa vaan se et jätkä pätee jollain LP-levyillä ja kuinka nykyihmiset ei ymmärrä mistään mitään ja kuuntelee Rihannaa youtubesta, mutta jätkä ite 20 vuotias?

   Lainaa

  9. Tulos: +362 (392 ääntä)
   Vai että tavaroita ostamalla voi tuntea itsensä paremmaksi kuin muut ikäluokkansa edustajat? Ei esimerkiksi tekemällä mitään mieltä ylentävää. Kuka tahansa voi ostaa LP-levyjä ja päivittää ostoksensa faboon, koska digitaaliset tallennusmediat ovat soooo mainstream. Sama, kuin päivittäisi, että ostin juuri litran luomumaitoa. Ketään ei kiinnosta, mutta täytyy päästä pätemään valinnoillaan.

   Lainaa

  10. Rainbow-Crash 13.12.2011 8:13
   Tulos: +264 (280 ääntä)
   Miksei lopeta FB:ssäkin käymista ja tunne ylemmyyden tunnetta siitä

   Lainaa

  11. Tulos: +233 (257 ääntä)
   Jotenkin söpöä, kun parikymppinen leijuu kauheasti asialla, joka on 10 vuotta vanhemmalle henkilölle aika arkinen juttu. Mutta ei siinä, pisteet Laurille rehellisyydestä. Todennäköisesti se vinyyli tuli oikeasti vain koristeeksti ja todennäköisesti täällä ei kukaan ole samaa mieltä Laurin kanssa, miksi tämä juttu oli moka.

   Lainaa

  12. Tulos: +172 (202 ääntä)
   Moka on Heikin ja Laurin asenteessa, ei missään muussa...

   Lainaa

  13. Tulos: -13 (165 ääntä)
   m: Vai että tavaroita ostamalla voi tuntea itsensä paremmaksi kuin muut ikäluokkansa edustajat? Ei esimerkiksi tekemällä mitään mieltä ylentävää. Kuka tahansa voi ostaa LP-levyjä ja päivittää ostoksensa faboon, koska digitaaliset tallennusmediat ovat soooo mainstream. Sama, kuin päivittäisi, että ostin juuri litran luomumaitoa. Ketään ei kiinnosta, mutta täytyy päästä pätemään valinnoillaan.
   tosiasiassa todelliset musiikkifanaatikot haluavat vain LP-levyjä, niissä kun on selkeästi paras äänentoisto, ei sillä ole mitään tekemistä mainstreamin kanssa

   Lainaa

  14. Hipster Lauri 13.12.2011 10:14
   Tulos: +27 (105 ääntä)
   I listened to LP's before it was mainstream (in my ikäluokka)

   Lainaa

  15. Tulos: -2 (146 ääntä)
   Onko ihan tosissaan LP-levyissä parempi äänentoisto, kun nykyaikaisissa musiikkilaitteissa...? Miksi en jaksa uskoa.

   Lainaa

  16. Tulos: +105 (167 ääntä)
   "Vinyylilevy kuluu soitettaessa, ja se on CD-levyä alttiimpi äänenlaatuun vaikuttaville naarmuille. Soittimen säädöt vaikuttavat levyn kulumiseen. Myös levyssä oleva staattinen sähkö aiheuttaa äänessä kuultavia häiriöitä. Vinyylilevy on lisäksi herkkä taipumaan lämmössä tai painon alla, joten sitä pitää säilyttää huoneenlämmössä pystyasennossa." "Monet keräilijät suosivat vinyylejä paremman kansitaiteen ja nostalgisen äänenlaadun takia." //http://fi.wikipedia.org/wiki/Vinyylilevy Nostalginen äänenlaatu kuulostaa yhtä hienolta kuin kasettiadapteri. *peukku*

   Lainaa

  17. Tulos: +70 (88 ääntä)
   Uh, tommoset hifistelijät ja sillä ylpeilevät on niiiiiin rasittavia, olivat sitten minkä tahansa alan saralla hifistelijöitä. :D Ei hifistelyssä mitään vikaa ole, mutta jotkut tuntuvat syventyvän (tai "syventyvän") asiaan vain omaa itsetuntoaan pönkittääkseen. ps. Ihmettelen kuitenkin samaa kuin ohikulkija. Itse olen hyvin saman ikäinen kuin tarinan ego-Lauri, ja minun lapsuudessani LP-levyjen kuuntelu oli vielä ihan normaali asia, minullakin oli joku oma lastenlaululevy. Ja isovanhempani kuuntelivat LP-levyjä vielä siinä vaiheessa, kun nuorempi polvi oli jo siirtynyt CD- ja mp3-soittimiin.

   Lainaa

  18. Tulos: +191 (223 ääntä)
   Mun mielestä suurin moka tässä on se, että joku luulee jonkun lp-levyjen kuuntelemisen tekevän hänestä jotenkin muita paremman. Todella noloa.

   Lainaa

  19. Punainen Maito 13.12.2011 11:20
   Tulos: +49 (71 ääntä)
   Juu, ja mitä enemmän naarmuja älppärissä on ni aina vaan parempi. Ihan kiva että joku jaksaa innostua, mutta typeryyttä se, jos oikeasti kuvittelee omien mielipiteidensä ja arvojensa olevan oikeita ja parempia kuin muiden. Minä menen nyt kuuntelemaan vaikkapa Doorsia YouTubesta. Ku oon niin meinstriim... eiku...

   Lainaa

  20. Tulos: +18 (30 ääntä)
   samaa mieltä kun LOL.

   Lainaa

  21. Tulos: +103 (117 ääntä)
   Voihan sitä älppärien ostoa perustella äänen"laadulla", mutta Laurin tapauksessa kyse taisi olla vain yrityksestä olla hipsterimpi kuin muut. Itsekin jaksoin parikymppisenä niitä kirjastosta kotiin raahata, mutta näin vanhemmiten ihan vitun epäkäytännöllistä hypätä sohvalta puolen tunnin välein kääntämään naarmuuntuneen, pomppivan savikiekon puolta

   Lainaa

  22. voiluoja... 13.12.2011 12:10
   Tulos: +85 (111 ääntä)
   Voi Lauri... Tuskimpa olet esimerkiksi Moonaa parempi ostaessasi LP-levyn Moonan kuunnellessa Rihannaa youtubesta. Muutenkin ärsyttää tollasen iso-ego-pieni-kikkeli- idiootit, joiden täytyy oikein päteä pätemistään joka helvetin asiasta. Sama ko joku leijus sillä, että "Ostimpas tuossa just kokonaisen lehmän ja nyt loppu maidon ostamin ja lypsämin alkaa." vittu kunnon vanhanaikasin menoin, sehän on niin kätevää ja viisasta. ÄO nousee heti 150:een ko ostaa kunnon vanahanaikasta paskaa ja on niin vitun siisti. Muut ihmiset on sitten aivan idiootteja bimboja jotka kuuntelee rihannaa. Voi hyvä luoja sentään.

   Lainaa

  23. Tulos: +80 (90 ääntä)
   NO joka tapauksessa se kyllä kuuluu yleissivistykseen tietää mikä on lp. Lauri on aikamoinen leijuja myös kyllä.

   Lainaa

  24. Tulos: +64 (76 ääntä)
   Tykkään vinyyleistä juuri siksi kun musiikin seassa kuuluu monesti sitä "rätinää". Kukin voi sitten varmaan itse miettiä että onko tämä äänenlaatu parempaa vai huonompaa.. Moka tässä jutussahan on aivan selvästi Lauri 20 vee. Onkohan sillä edes levysoitinta, että voi kuunnella niitä paria älppäriään?

   Lainaa

  25. Tulos: +77 (93 ääntä)
   Tuo Lauri on ärsyttävä. SIinä se moka. Kannattiko laittaa tänne se Lauri? Varmaan kuvittelivat, että moka on siinä, kun Moona ei tiennyt älppäriä.

   Lainaa

  26. Yli öpistö hörhö 13.12.2011 13:42
   Tulos: +74 (82 ääntä)
   Lähinnä se mikä tässä naurattaa on kyseisten ihmisten "ylemmyyden tunne" kun ostaa pari 'älppäriä'.. Muutenkin voisi pikkuhiljaa kasvaa aikuiseksi ja saada siitä sen "ylemmyyden tunteen", paskat sillä ole väliä mitä musiikkia ihmiset kuuntelee.

   Lainaa

  27. Tulos: +52 (64 ääntä)
   Lauri taitaa hieman liikoja luulla itsestään, todella lapsellisen oloinen jätkä

   Lainaa

  28. Tulos: +58 (64 ääntä)
   kyllähän hyvin tuotetussa vinyylilevyssä voi teoriassa olla parempi äänenlaatu kuin digitaalisessa formaatissa, esim. CD-levyissä. Tämä johtuu siitä, että audiota muutettaessa digitaaliseen muotoon alkuperäinen audio "muuttuu". Esim. CD:issä käytettävä 44,4 kHz näytteenottotaajuus rajoittaa äänialan noin 22 kHz:iin, kun taas vinyyleissä analogisina tallennusmedioina ei ole tätä rajoitusta. Se onko tällä mitään tosielämän vaikutusta keskivertohipsterin musiikinkuuntelunautintoon on sitten ihan toinen juttu..

   Lainaa

  29. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Mulle tuli tästä vähä sellanen fiilis, et Lauri kuvittelee olevansa niin erityinen kun tietää, mitä älppärit on. Ihan kun Lauri uskoisi, ettei muut nuorensukupolven edustajat voi tietää älppäreistä kun ne kuuntelee vaan Rihannaa youtubesta.

   Lainaa

  30. Tulos: -11 (41 ääntä)
   Oijoi, kerrankin jotain mitä mä tiän! :D ....ja nyt on sit wanha olo taas.

   Lainaa

  31. Tulos: -3 (29 ääntä)
   No ei kyllä meillä ainakaan ole mitenkään parempi äänenlaatu vinyyli levyillä, eikös ne juuri kulu käytössä. Itse oon 17-vuotias, ja eihän kaikkea voi tietää mitä ennen on ollu muttakun jotkut vaan oikeasti esittää tyhmää.. Onhan vaikka just se Google josta vois kattoa jos ei tiiä :) "no voisiksää nyt kertoo ku en jaksa vaivautua ettimään Googlesta ku se on niin vaikeeta"

   Lainaa

  32. Tulos: -13 (47 ääntä)
   vaikka nuori olenkin niin kyllä mää noita lp levyjä ostelen. vaikka ei niitä aina tuu kuunneltua mut on se joskus siistii vaa oottaa iisisti ja rentoutua... ja lisäks kun kuuntelen suomalaisia UG artisteja niin monet niistä julkasee vaa noilla levyillä. ja kyllähän sen ymmärtää ku on niin kliini äänentoisto

   Lainaa

  33. Tulos: -38 (52 ääntä)
   Ja kukaan muutenkaan mistään joka viides sekunti pätkivästä YouTubesta musiikkia kuuntelisi kun on Spotifykin olemassa.

   Lainaa

  34. Tulos: +35 (59 ääntä)
   Eräs vain: Ja kukaan muutenkaan mistään joka viides sekunti pätkivästä YouTubesta musiikkia kuuntelisi kun on Spotifykin olemassa.
   hommaa nopeampi netti, ei pätki tuubi- kuka hölmö maksaa onnettoman musiikkikirjaston käytöstä, tai kuuntelee mainoksia?

   Lainaa

  35. Tulos: -57 (73 ääntä)
   Jotenki minusta tuntuu että useimmat ei tajunnu, että Lauri vitsillä sanoi tuon 'ylemmyyden tunne' yms. :D Btw, itekkään en kyllä tienny mikä älppäri on mutta hällä väliä, nyt tiiän, ku Lauri kerto :):):)

   Lainaa

  36. Tulos: -29 (39 ääntä)
   Korjaus, Heikki kerto.

   Lainaa

  37. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Itsekin ostelen vinyylejä, ihan keräilymielessä tosin. Se on vaan niin romanttista olla kyynärpäitään myöten levyissä jossain divarissa ja löytää sieltä se joku 80-luvun suomirokin helmi alkuperäisissä kansissaan, ja kotona todeta, että se levy vieläkin soi vaan niin pirun kauniisti. Eli menneisyyden romantisoimisestahan siinä kai on kyse, ainakin mun kohdallani, vaikken 80-luvulla ollut vielä olemassakaan edes solutasolla. Päteminen mistä tahansa asiasta on aika pelleä, vaikka on Moonallakin aika iso aukko yleissivistyksessään.

   Lainaa

  38. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Olen samaa ikäluokkaa kuin Lauri ja muistan kans LP-levyt selvästi, koska meillä kotona oli ne käytössä. En tosin rehvastelisi sillä koska uskon et se on perustietämystä. Hävettää lähinnä lopussa Laurin puolesta.

   Lainaa

  39. Tulos: +38 (54 ääntä)
   Käytän c-kasetteja ja LP:itä päivittäin ja olen 13, saanko leijua?

   Lainaa

  40. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Minäkin kävin juuri ostamassa uusia savikiekkoja gromofoniini, olenkos minäkin nyt erikoinen ja kiinnostava oman tiensä kulkija :)) Palvokaa minua :( siis miten säälittävä jätkä voi olla?? :DDDDDDDDD

   Lainaa

  41. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Henkisesti ikäluokkaansa korkeammalla tasolla tosiaan...

   Lainaa

  42. Tulos: +38 (44 ääntä)
   joo, ainoa moka on se että lauri kuvittelee olevansa special ku kuuntelee lp-levyä. Noi on niin tullu uudestaan, soittimiakin on alettu valmistaa uudestaan. niitä kuuntelee kaiken maailman hipsterit, hifistelijät ja hipit nykyäänkin.

   Lainaa

  43. どどーん! 13.12.2011 20:07
   Tulos: +9 (41 ääntä)
   "Ultimaattisin tallennusmedia" my ass. En oikein usko, että äänenlaatu käytännössä on parempi niissä. 17-vuotias täällä, ja kyllä mä muistan kuunnelleeni pienenä viidakkokirjaa lp-levyltä. Ja luultavasti Moona ei vain tiennyt termiä, vaikka olisi asian tiennytkin. En mäkään heti tunnistanut, kun en ole ikinä varsinaisesti puhunyt lp-levyistä.

   Lainaa

  44. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Tyypillinen hipsteri.

   Lainaa

  45. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Aivan mielettömän ärsyttävä jätkä, tulee ihan mieleen mun yks fb-kaveri jonka on aina pakko päteä kaikkien statuksiin sillä, miten se on niin paljon "parempi" kun muut -.-

   Lainaa

  46. Tulos: +9 (25 ääntä)
   Himmee viha ja pätemisen tarve päällä... en kyllä haluaisi tuntea oikeassa elämässä. Keskustelusta tulee mahdotonta, kun joku kuvittelee olevansa parempi kuin muut sen takia, että kuuntelee musiikkinsa antiikkisilla vehkeillä. Miten olisi kunnolliset kajarit ja musiikki häviöttömässä formaatissa (esim flac)? Tai mitä vain itse preferoi, ei sillä pitäisi muille väliä olla.

   Lainaa

  47. Tulos: +18 (26 ääntä)
   LOL: Mun mielestä suurin moka tässä on se, että joku luulee jonkun lp-levyjen kuuntelemisen tekevän hänestä jotenkin muita paremman. Todella noloa.
   Mut oli Laurilta hyvä pelastus ilmottaa et puolet ihmisistä ei ymmärrä mikä tässä on moka. Nyt hän voi "tuntea henkistä ylemmyyttä" myös siitä että oli oikeassa tässä asiassa.

   Lainaa

  48. Tulos: -16 (24 ääntä)
   eikö LP tarkoita Long Playta eli pitkäsoitto cd:tä?

   Lainaa

  49. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Dam: Itsekin ostelen vinyylejä, ihan keräilymielessä tosin. Se on vaan niin romanttista olla kyynärpäitään myöten levyissä jossain divarissa ja löytää sieltä se joku 80-luvun suomirokin helmi alkuperäisissä kansissaan, ja kotona todeta, että se levy vieläkin soi vaan niin pirun kauniisti. Eli menneisyyden romantisoimisestahan siinä kai on kyse, ainakin mun kohdallani, vaikken 80-luvulla ollut vielä olemassakaan edes solutasolla. Päteminen mistä tahansa asiasta on aika pelleä, vaikka on Moonallakin aika iso aukko yleissivistyksessään.
   Ihanaa, kiitos Dam. Pelastit tämän kommenttiketjun negatiivisuuden. Itse en lähtisi noin ylimielisesti statustani päivittelemään, mut tottahan se on, että nykyään ladataan netistä digitaalisessa muodossa musiikkia ihan liikaa, ja levyt, sekä LP:t että CD:t, jäävät divareiden, levykauppojen ym. hyllyille pölyttymään. Totta on myös, että LP:issä on huonompi äänentoisto ja laatu, mutta se nostalginen tunnelma on jotain todella kaunista. Jos Lauri todella olisi ikäluokkaansa henkisesti korkeammalla tasolla, hän olisi viisaasti jättänyt sanomatta kyseisen asian ja mainitsemalla vain että "tulipas ostettua pari älppäriä" tai sitten jättänyt kokonaan päivittämättä.

   Lainaa

  50. Tulos: +6 (8 ääntä)
   oi kun tuli ikävä niitä aikoja kun mulla oli pienenä joululaulu vinyyli... :D oli kovassa soitossa

   Lainaa

  51. Tulos: +29 (35 ääntä)
   eikö LP tarkoita Long Playta eli pitkäsoitto cd:tä?
   LP on long play eli pitkäsoitto. Oli se sitten missä formaatissa tahansa. Kokopitkä levy, ei esim single. (vrt. SP = short play, joita niitäkin saa vinyylinä). Vinyyli on vinyylilevy, ja niitä on monenkokoisia. CD on CD. Jostain syystä jotkut laurit kutsuvat kaikkia vinyyleitä LP:iksi. En tajua miksi.

   Lainaa

  52. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Mä oon ni hipsteri et ostan kokonaiset orkesterit itelleni, pistän kellariin ja aina välillä otan esille soittelemaan mulle livenä kaikkee kivaa jazzia ja muuta epämainstreamia coolius musaa, ruuaksi annan intiassa valmistettua ja hindujumalien siunaamaa tofua ja koppakuoriaisia ja viskiä. Siitä ei äänentoisto parane, ja ai että tekee hyvää nauraa oman ikäluokan urpoille jotka kovistelee ostamassa jotai LP-levyi, hihhihhi

   Lainaa

  53. Tulos: +22 (24 ääntä)
   ssss: 20v junnu luulee olevansa jotenki erityinen kun kuullu LP-levyistä.
   Sanoppa muuta. Surullista :D Onhan LP-levyssä retrotunnelmaa mutta ei se parasta laatua tarkoita. .. Ja sanoa nyt että "LP-levy on _VIELÄKIN_ ultimaattisin tallennusmedia musiikille" vaikka ei ole silloin edes elänyt kun ne on ollut "ultimaattisin tallennusmedia" oikeasti. Ja nolointahan on tuossa on tuo ensimmäinen kommentti, joka periaatteessa sanoo vain että "Mä luulen olevani siistimpi kun te, koska...."

   Lainaa

  54. Seppo (Nimi Muutettu) 14.12.2011 16:02
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Dam: Itsekin ostelen vinyylejä, ihan keräilymielessä tosin. Se on vaan niin romanttista olla kyynärpäitään myöten levyissä jossain divarissa ja löytää sieltä se joku 80-luvun suomirokin helmi alkuperäisissä kansissaan, ja kotona todeta, että se levy vieläkin soi vaan niin pirun kauniisti. Eli menneisyyden romantisoimisestahan siinä kai on kyse, ainakin mun kohdallani, vaikken 80-luvulla ollut vielä olemassakaan edes solutasolla. Päteminen mistä tahansa asiasta on aika pelleä, vaikka on Moonallakin aika iso aukko yleissivistyksessään.
   100% samaa mieltä. Minähän keräilen myös vinyyleitä, ihan uusistakin levyistä (esim Burzumin Fallen on upea!) koska tykkään niitten soundista. Se on paljon lämpimämpi ja elävämpi kuin CD:n ylipuunattu äänenlaatu. Vihaan nykyajan trendiä tehdä levyistä täysin kliinisen ja muovisen kuuloisia...

   Lainaa

  55. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Lievä myötähäpeä iski. Laurin ylemmyys kääntyi nyt kyllä vähän Lauria vastaan. Ehkä sitten, kun sitä ikää karttuu, alkaa myös hahmottumaan se, mikä ero on "hauskalla" ja hauskalla tilanteella.

   Lainaa

  56. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Ohikulkija: ostamassa uusia savikiekkoja gromofoniini, olenkos minäkin nyt erikoinen ja kiinnostava oman tiensä kulkija :) ) Palvokaa minua :(
   käsittääkseni savikiekkoja kuunnellaan gramofonilla ja vinyylilevyjä(muovista tehtyjä) kuunnellaan levysoittimella? :) korjatkaa jos olen väärässä!

   Lainaa

  57. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Minäpä heitin kaikki vaatteeni pois, lohkaisin kivestä kirveen ja keihään kärjen, metsästin karhun ja simpukankuoren avulla kaavin taljan johon kietouduin. Puusta ja luista rakensin rummun jonka kalvoksi venytin karhun rakon. Sillä minä luolassani kaiket illat nuotion ääressä rummuttelen menemään.

   Lainaa

  58. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Itse tahdon ostaa musiikin itselleni fyysisessä muodossa, autossa ja muuten liikkeellä kuunneltavan musiikin CD -formaatissa ja kotona kuunneltavan vinyyleinä. Kotona kuuntelen CD:t ja vinyylit saman vahvistimen läpi, ja kyllä minä ainakin selvän eron huomaan vinyylin eduksi.. poikkeuksena toki pilalle kuluneet lätyt, mutta se ei parista kuuntelusta tapahdu, sillä multa löytyy n. 30 vuotta vanhoja levyjä joita on PALJON kuunneltu ja ääni on edelleen syvempi/kirkkaampi/puhtaampi kuin vastaavalla CD:llä... Paljon johtuu tokis siitä että vielä alle 15 vuotta sitten tuotannot tehtiin analogisesti digitaalisille formaateille.

   Lainaa

  59. Tulos: +3 (7 ääntä)
   e: käsittääkseni savikiekkoja kuunnellaan gramofonilla ja vinyylilevyjä(muovista tehtyjä) kuunnellaan levysoittimella? korjatkaa jos olen väärässä!
   Myös ns. savikiekot on tehty muovista.

   Lainaa

  60. Tulos: +3 (11 ääntä)
   mii: tosiasiassa todelliset musiikkifanaatikot haluavat vain LP-levyjä, niissä kun on selkeästi paras äänentoisto, ei sillä ole mitään tekemistä mainstreamin kanssa
   Ei lähelläkään todellisuutta.

   Lainaa

  61. Tulos: +13 (15 ääntä)
   En tiedä kumpi vituttaa enemmän, muka-elitisti-lauri vai pissis-moona, minkä tahansa formaatin pitkäsoitto on LP, kiakko mitä hipsteri-late tarkoitti on vinyyli..

   Lainaa

  62. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Mikä vitun "älppäri".. LP on vinyyli eli vinska! Simple as that!

   Lainaa

  63. Tulos: +19 (21 ääntä)
   ...jäi myös vaivaamaan tämä; "Taas on pari syytä lisää tuntea henkistä ylemmyyttä ikäluokkaani kohtaan" Mitä ihmettä tää jätkä kelaa, elääkö jossain kuplassa luullen että vinskojen prässääminen on jo lopetettu vai mitähä.. Mistähän hän sitä henkistä ylemmyyttä mahtoi tuntea, siitäkö että osti vinyylilevyn? En voi ymmärtää, onneksi ei tarvitsekaan.

   Lainaa

  64. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Jiksu: Moka on Heikin ja Laurin asenteessa, ei missään muussa…
   Samaa mieltä. Ensin leijutaan että ollaan niin paljon "ylempänä kuin oma ikäluokka" ja kun Moona esittää täysin asiallisen kysymyksen niin hoetaan vittua ja näsäviisastellaan. Onhan Moona joo ehkä vähän pihalla jos ei tiedä mikä on LP -levy, mutta ei se tarkoita etteivätkö Lauri ja kaverinsa Heikki voisi vastata täysin asiallisesti, kun kerran älppäreistä niin paljon tietävät.

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (26 ääntä)
   Itse ainakin ostan "älppäreitä" eli LP -levyjä koska aikanaan vinyyleille suunniteltu musiikki kuulostaa parhaalta LP-levyiltä soitettuna (imo). Ainakin se musiikki jota itse kuuntelen on niiltä vuosikymmeniltä jolloin digitaalinen masterointi oli märkä uni jos sitäkään ja artistit julkaisivat musiikkinsa joko 8-raitanauhoilla tai vinyyleillä. Lisäksi onhan LP-levyjen kansigrafiikat aivan omaa luokkaansa verrattuna CD-levyjen tulitikkuaskin kokoisiin kansikuviin tai digiformaatin suttuisiin .jpg kuviin. Lisäksi omasta mielestäni vinyylin soittamiseen liittyy vähän samanlaista meditatiivista fiilistä kuin kahvin keittämiseen perinteisellä perkolaattorilla. Musiikkia ei vain klikkailla soimaan vaan soitin asetetaan käyttökuntoon, puhallellaan pölyt, valitaan levy, fiilistellen liu-utetaan se kotelostaan ja asetetaan levylautaselle, jonka jälkeen hellästi äänipää levylle ja tutun rahinan saattelemana voi istahtaa nojatuoliin fiilistelemään. Digimusiikki on itselleni hengettömämpää - vähän kuin pikakahvia. Siinä mielessä on sääli, että musiikista on tullut fiilistelyn sijaan kulutushyödyke (määrä vs. laatu). Moka tässä on se, että kuuntelee Rihannaa Youtubesta => äänenlaatu (ja musiikki) on jotain hirveestä kurasta seuraavaa ;)

   Lainaa

  66. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Anteeksi välimerkinhyväily mutta äänentoisto ei liity käytössä olevaan tallennusformaattiin mitenkään. Äänentoiston kannalta on aivan se ja sama kuunteletko cd:tä, lp:tä, c-kasettia tai vaikka kelanauhaa. Äänentoistoon vaikuttaa käytössä oleva laitteisto sekä kuunteluympäristö. ÄänenLAATU taas on hyvinkin riippuvainen tallennusformaatista....

   Lainaa

  67. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Ah tiedän nää tyypit. Vantaalaisille LP on ilmeisesti niin hiton kova juttu, et se nostaa jopa ihmisarvoa. Näillä kavereilla ei edes ole mitään syytä olla noin ylimielisiä. Se, että on ollut lukiossa, jossa on musiikkilinja, ei tee sinusta musiikkimestaria.

   Lainaa

  68. Jussi Halonen 16.12.2011 22:43
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Käykääs kuuntelemassa Linnin tai Naimin laitteita.

   Lainaa

  69. Tulos: +22 (24 ääntä)
   HYVÄ MOONA! "nii meenki" :D Mut oli Lauri siinä sentään oikeessa, ettei kukaan älynnyt mikä se moka hänen mielestään oli. Harmi vaan et hän taisi tarkoittaa, ettei kukaan muukaan meistä normaaleista tallaajista tiedä, mikä on LP. Kaiken lisäksi vielä paska, ettei tiennyt itsekään.

   Lainaa

  70. Tulos: +9 (11 ääntä)
   lauri-poika yleistää aika paljon väittämällä, että vaan harva tietäis että mikä on LP. :D itelle se on arkinen, kiitos meikän isukin ja sedän :) tähän asti ei oo tullu yhtään henkilöö vastaan joka ei tietäis ees suunnilleen älppäriä. ja olen 90-luvulla syntyineitä vatipääteinejä. valitettavasti.

   Lainaa

  71. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Minulla itselläni on takki, joka on ostettu -56 eli takki on minua 26 vuotta vanhempi. Se on isoukin takki, jota ei ole käytetty kuin ravintolaan lähtiessä ja isoukin kuoltua se jäi vuosikymmeniksi vintille muovin sisään. Taskussakin oli röökiaski, jonka hinta oli 2 markkaa :D Myönnettäköön, että minusta on kiva pitää sitä ja kaupungilla kulkiessa kellään ei ole samanlaista pomppaa päällä. Siinä on semmoista vanhan ajan henkeä. Askinkin säilytin tarkoituksella. Laurilla selkeästi sama homma. Hän on sukupolvea, joka käytti CD:tä hetkisen ja siirtyi nopeasti MP3-soittimiin. Vinyylit ovat varmasti tälle ikäluokalle historiallisia aarteita.

   Lainaa

  72. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tuntea ylemmyyttä musiikkimaun / ja laitteen takia jolla sitä kuuntelee... haha... surkeaa... :D

   Lainaa

  73. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Eipä sillä paljoa paskan väliä ole onko se älpee vai mp3 128kbps jos kuuntelee jotain lady gagaa. älpeeki varmaan nauhotettu digitaalisesta tallenteesta. Ja mitä todennäköisemmin Lauri on ostanut sellaisen mallia Anttila LP soittimen. "hifistit" eivät päde tuollaisilla asioilla "maalikoille". Varsinkaan missään tun facebookissa. Hyvät naurut sai Laurista. Joku tavis 90-luvulla syntynyt tyttö ei todellakaan välttämättä tiedä mikä lp on, kun cd levyt olleet jo 80 luvun alusta asti.

   Lainaa

  74. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Lauri luulee että lp tarkoittaa vinyylilevyä :D Joku kehari?

   Lainaa

  75. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Ei pyhä yksinkertaisuus. Minä kävin riukupaskalla, kyllä taas tunnen valtavaa henkistä ylemmyydentuntoa teitä muita kohtaan. Ettepäs edes tiedä mikä riukupaska on! Hyvä Lauri, ota pähkinä ja tunge sieraimeesi.

   Lainaa

  76. Tulos: +6 (16 ääntä)
   vitun hipsterit. Ehkä hauskinta on, että youtuben HD laadulla musiikki kuulostaa ihan yhtä hyvältä kuin miltä vaan LP:ltä tai muulta aikansa eläneeltä tallennusformaatilta. Koko formaattisota on niin perseestä kuin olla ja voi, jos joku haluaa olla "erilainen" ja elää menneisyydessä niin siitä vaan, mutta pitäkää ne ylemmyydentunteet itsellänne.

   Lainaa

  77. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Olenko mä ainoa niin vanha, että LP-levytuntemuksella elvistely tuntuu naurettavalta...

   Lainaa

  78. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Kuvottava hipsteri.

   Lainaa

  79. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Must täs ei oo ku yks moka ja se o se, et jätkä o nii ääliö et luulee et maailma lankee polvillee häne edessää vaa koska hän kuuntelee LP-levyjä ja sit viel haluu tä feissarimokii.. Ketä oikeest kuvittelee voivans tollase perusteel kattoo ihmisii pisi nenävartta?

   Lainaa

  80. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Lauri vaikuttaa harvinaisen kusipäiseltä ja rasittavalta jätkältä.

   Lainaa

  81. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Nolo tyyppi kaikessa ylimielisyydessään. Ei voi edes "alentua" muiden tasolle vastatakseen asiallisesti ihmiselle asialliseen kysymykseen, vaan pitää olla oikein kusipää siinä omassa naurettavassa ylemmyydentunnossaan. Valitettavasti ei taida tyyppi ite tajuta, mikä tuossa on se oikea moka. Mäpäs en mitään intternettiä käytä, ihan käyn vessan seinille päivittelemässä tussilla käsinkirjoittaen alaluokkaisia statuksiani ja mietteitä elämästä... not...

   Lainaa

  82. Tulos: +3 (13 ääntä)
   ShatBriks: vitun hipsterit. Ehkä hauskinta on, että youtuben HD laadulla musiikki kuulostaa ihan yhtä hyvältä kuin miltä vaan LP:ltä tai muulta aikansa eläneeltä tallennusformaatilta. Koko formaattisota on niin perseestä kuin olla ja voi, jos joku haluaa olla “erilainen” ja elää menneisyydessä niin siitä vaan, mutta pitäkää ne ylemmyydentunteet itsellänne.
   Esität omia mielipiteitäsi universaaleina. Minusta vinyylilevyissä on sellaista _mojoa_, johon muut formaatit ei yllä. Kansitaiteen koko, albumin jakaminen kahteen osaan ja se uniikki saundi ovat kaikki osa sitä, mutta niin myös levyn ottaminen, asettaminen soittimeen ja se puolenkääntö kuuluvat kuuntelukokemukseen. Siis minun ja useiden musiikkia harrastavien kaverieni kokemukseen. Sulle voi toki olla ihan sama, mistä kuuntelet musiikkia, mutta vinyylilevy (puhekielessä LP) on kokokaan taideteos, pakkausta myöten.

   Lainaa

  83. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ps. Lauri kyllä vaikuttaa lievästi mulkulta hipsteriltä. On totta että älppärit on teknologiatuotteeksi tosi vanha ja taantunut pienehkön harrastajaryhmän jutuksi, joten ei voi olettaa kaikkien tuntevan vinyylilevyt, vieläpä tuolla nimellä.

   Lainaa

  84. Malevolent Creation 6.1.2012 17:24
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Mii: tosiasiassa todelliset musiikkifanaatikot haluavat vain LP-levyjä, niissä kun on selkeästi paras äänentoisto, ei sillä ole mitään tekemistä mainstreamin kanssa
   Feissarimoka-moka. Päteminen ei ole suositeltavaa missään tilanteessa.

   Lainaa

  85. MonkeyWrench 13.1.2012 9:01
   Tulos: -3 (15 ääntä)
   Näin pitkäaikaisena (lyhyen elämäni pituisena) musiikkifanina voisin sanoa näin että vinyylit vievät voiton ainakin jo tuossa kerran mainitussa kansikuvataiteessa, itse kyllä ainakin tykkään laittaa esille vinyylejä joiden kansikuvista saa jotain selvääkin, ja ainahan levyt, olivat sitten vinyylejä tai ei ovat sillälailla erilaisia kuunnella että kun niistä maksaa, tekee mieli kuunnella koko levy eikä kuunnella 10sec biisistä ja vaihtaa jos ei miellytä niinkuin useat tekevät jos koneelta kuuntelevat. Harmi vain kun opiskelijan budjetilla ei pahemmin vinyylejä ostella, joten ostelen CD levyjä, ja harmikseni lataan musiikkia mutta lupaan ne ladatutkin ostaa oikein levyinä kun rahatilanne antaa periksi. Ja asiaan liittyen, kyllä nykyaikanakin ihmisen pitäisi tietää mikä on vinyyli/LP etc, etc, rasittavaa tämä tyhmyyden ihannointi että jos jostain jotain tiedät, olet nörtti, ja jos et tiedä mistään mitään, olet "cool" -.-

   Lainaa

  86. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Ajattelin kirjoittaa kommentin tänne sulkakynälläni kun oon niin hipster niin hipster, mutta sitten tajusin että en voi lähettää sitä teille kun kirjekyyhky on kipeenä niin nyt kattokaa ulos niin pistän teille morseaakkosilla viestii öljylampun avulla kun oon vaan niin erikoinen ja siisti ja haluan erottua muista ihihih.

   Lainaa

  87. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Ohikulkija: Jossain kohti nuoriso huomasi että ennen CD-levyjäkin oli välineitä audion tallennukseen ja innostui C-kaseteista. Enää ei nekään riitä vaan haetaan erikoisuutta älppäreistä jotta pääsee pätemään naamakirjassa. Kai se kuunteleekin sitä isoisoäidin gramofonilla. Jösses. Ei ole huima ikäero mokan henkilöihin ja ehkä sillä ihmetyttää etteikö oikeasti tiennyt kiekoista? Meillä oli, ja on edelleen, molemmilla isovanhemmilla LP-soittimet niin kaipa se tuli sitä kautta tutuksi.
   Asioihin voisi tutustua ennenkuin päätään aukoon... otetaanpas esimerkkinä mikä tahansa uusi biisi.. vaikka rihannan we found love biisi.. sekun levytetään niin tiedostokokoa lasketaan sillä että ennen levytystä "raidasta" leikataan alimmat ja korkeimmat äänet pois. TÄTÄ EI TEHDÄ LP LEVYILLÄ OLEVALLE MUSIIKILLE! joten kelataan joku vanha biisi rockyn tunnari kaikki tietää sen... kuuntele se älppärilt ja sen jälkeen cd:ltä tai vaikka tietokoneeltasi avain sama mutta sillä kohtaa TYHMEMPIKIN tajuaa sen että älppäriltä se vaan kuullostaa paremmalta. Itse VIHAAN applen tuotteita sekä edesmennyttä Jobsia, mutta nostan äijjälle hattua siittä että hänkin kuunteli musiikin älppäreiltä VAIKKA oli edelläkäviä MONESSA asiassa. minkäköhän takia hän teki niin ? KOSKA SE VAAN SOI PAREMMIN ! jos joku on jo aikaisemmin maininnut tästä niin sori että repost, mutta en jaksanut lukea kaikkia kommentteja kun perse repesi jo alkumetreillä ihmisten tyhmyyteen. Ps. olen 16vuotias ja jopa minä tiedän tämän... en ymmärrä teitä kovasti puhutte "pätemisestä" mutta itse koitatte tehdä sitä kokoajan... toki minäkin tein niin MUTTA tämän jutun takana on FAKTAT

   Lainaa

  88. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Ärsyttää KUN lukee tekstiä, jossa JOTKUT sanat on CAPS LOCKILLA, ja intonaatio ja volyymi nousee niiden SANOJEN kohdalla. Lähinnä VIITTAAN ylempään kommenttIIN.

   Lainaa

  89. Tulos: -24 (30 ääntä)
   jesse: Ärsyttää KUN lukee tekstiä, jossa JOTKUT sanat on CAPS LOCKILLA, ja intonaatio ja volyymi nousee niiden SANOJEN kohdalla. Lähinnä VIITTAAN ylempään kommenttIIN.
   OlIsIkO tÄmÄ pArEmPi? WaI vAlItAtKo TäStÄkIn ? =D JoS hAlUaT pItEmMäN eSiMeRkIn NiIn SoItA mUlLe ! NuMeRo On SaLaInEn ! -RiGe

   Lainaa

  90. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Potuttaa tollaset "henkinen ylämmyydentunto"-pellet

   Lainaa

  91. Ratiritiralla 28.11.2012 0:26
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Epo: Potuttaa tollaset “henkinen ylämmyydentunto”-pellet
   Sama! Niin rasittavaa pelleilyä kuin olla ja voi.

   Lainaa

  92. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Rige: OlIsIkO tÄmÄ pArEmPi? WaI vAlItAtKo TäStÄkIn ? =D JoS hAlUaT pItEmMäN eSiMeRkIn NiIn SoItA mUlLe ! NuMeRo On SaLaInEn ! -RiGe
   tässä taas yks arjen sankari pätemis tarpeillaan. En kommen_toi äänenlaatua älpee vs muu maailma koska se on yks paskan hailee mulle soiko ÄLPEE niin ' täydellisen ihanasti' vai onko kooneelta mallia tieto vaiko cd-mallisesta kiekosta tuleva musiikki harmoonisesti nii täydellistä. Jokainen tapelkoon mistä tappelee. En käytä pilkkuja enkä muutakaan. Raivotkaa ylemmyyttä tuntevat!

   Lainaa

  93. jussi immonen 25.12.2012 19:04
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ei herrajumala ku on tyhmä jätkä tuo Lauri. "Tuntea henkistä ylemmyydentunnetta ku ostaa lp-levyn".---

   Lainaa

  94. joopajoo :P 9.1.2013 9:49
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   miinaharava: Ainoa moka tässä on, että Lauri tosiaan lähetti tämän tänne.
   eli otit kuin otitkin laurin kommentin ''ainoo vaa et puolet ihmisist jotka lukee ei älyy mikä siin on 'moka''' itseesi ;) ...ja niin valitettavasti 893 muutakin. Ihan hyvä moka oli, mutta näemmä vikojen kommenttien perusteella siitä tulikin ihan aiheeton?

   Lainaa

  95. Itsehän te kaikella vaivalla yritätte päteä! Re-readatkaapahan vähän tekstejänne.. 9.1.2013 10:11
   Tulos: -18 (24 ääntä)
   HAHHAh ja voi juamalauta!!!! 'lauri tulee pätee et luulee tietävänsä mikä on lp-levy' voi jöössees hei c'moon, jos vaikka päteekin. ANTAKAA PÄTEÄ! Ja te, hyvät ihmiset. Vastatkaahan mikä on teidän mielestänne sitten lp-levy jossei se kerta teidän mielestänne ole tietyntyyppinen vinyylilevy. voi herrajestas, oikeasti tappakaa itsenne ja kuolkaa sukupuuttoon...ehkä uskoni ihmiskuntaan rupeaisi kukoistamaan hieman!! (ainakin suomen osalta).

   Lainaa

  96. Tulos: +9 (9 ääntä)
   20 vuotias tuntee henkistä ylemmyyttä ikäluokkaansa kohtaan, koska tietää mikä on LP? Itse ainakin olen lapsesta asti kuunnellut vinyylilevyjä ja kuuntelen edelleen.

   Lainaa

  97. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Lauri on kyllä ihan oikeasssa että LP on hyvä tallennusmuoto musiikille. Kunhan on kunnon soittovälineet eikä levyä ole kulutettu paskalla neulalla.

   Lainaa

  98. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Lauri on hipster. Onhan se hienoa kun on oppinut tuntemaan uuden musiikin formaatin, LP:n, pakkohan sitä on facebookissa mainostaa! Miettikää nyt kuinka mainstream youtubet ja spotifyt on. Itse olen intohimoinen vinyylien harrastaja, ja tahtoisin huomauttaa, että analogisessa tallennuksessa äänenlaatu itseasissa on parempi. Googlatkaa vaikka. Tämä onkin syy, miksi älppäreitä keräilen; kuunnellakseni, en leijuakseni asiasta muille. Puhdas pölytön levy + hyvä soitin ja kuulokkeet = perfect. Ja onhan siinä se oma viehätyksensäkkin. Lauri näitä faktoja tuskin tietää. No antaa pojan nyt kerrankin nauttia tästä silmittömästä ylemmyydentunteesta!

   Lainaa

  99. Musiikikuuntelija 4.7.2013 0:46
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   On jo vanha moka, mutta osallistun silti keskusteluun. Täällä on väitelty paljon vinyylin teknillisestä paremmuudesta (ei ole leikattu diskantteja jne.), mutta yksi pointti on tainnut jäädä kokonaan mainitsematta, nimittäin levyjen masterointi. Väitän omiin subjektiivisiin kokemuksiini perustuen, että itse formaatilla ei ole merkitystä, vaan sillä mitä studiossa on tehty. Levyjen tuotanto oli huipussaan 80-luvulla, jolloin tehtiin kertakaikkiaan upean kuuloisia levyjä, kuten esimerkiksi Love Over Gold ja Thriller. Tällöin myös vinyyli oli voimissaan. 90- luvun alussa alkoi kuitenkin loudness wariksi kutsuttu ilmiö, joka jatkuu yhä nykyään. Sen sijaan että levyt äänitettäisiin äänenlaatu maksimoiden, kaikki dynamiikka hävitetään kompressorin avulla ja levy yritetään saada soimaan mahdollisimman kovalla koko ajan. Näin kappale erottuu hyvin soidessaan radiossa meluisassa ympäristössä, kuten autossa tai ostoskeskuksissa. Kappale joka erottuu melusta myös yleensä herättää ihmisissä mielenkiintoa ja myy. Sopivasti tämä äänenlaadun pilaaminen alkoi samaan aikaan kun cd yleistyi ja syrjäytti vinyylin. Kun loudness war vielä levisi remasteroitujen cd:en myötä vanhioihin levyihin niin siinä on cd:n maine pilattu. Uskallan väittää että vika ei ole formaatissa, vaan siinä miten sitä käytetään. Ja kun kaikki digijakelu tuppaa olemaan kompuralla pilattu, niin vinyylien keräilyllekin on oikein järkevä peruste. Mukavampi se on kuunnella siltä divarista kaivetulta vinskalta sitä alkuperäistä,dynaamista masterointia, kun ruvelle kompressoitua pakattua mp3:sta spotifystä. Ja muuten uusillekin vinyyleille tehdään erikseen kunnon masterointeja, niin niitäkin kannattaa ostaa. Red Hot Chili Peppersin Stadium Arcadium on tästä hyvä esimerkki. Youtubesta löytyy vertailuvideota. Vaikka olisi miten huonolaatuinen mp3 videon ääniraitana niin ero kyllä kuuluu. Ja itse mokaan, ihan huvittavaa pätemistä, naurahdin :)

   Lainaa

  100. Tulos: -4 (6 ääntä)
   miinaharava: Ainoa moka tässä on, että Lauri tosiaan lähetti tämän tänne.
   Ja se että tämä julkaistiin.

   Lainaa

  101. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Ainoo moka tässä on se, että Lauri ei osaa kirjoittaa oikein "Rihannaa"

   Lainaa

  102. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Itsehän te kaikella vaivalla yritätte päteä! Re-readatkaapahan vähän tekstejänne..: HAHHAh ja voi juamalauta!!!! ‘lauri tulee pätee et luulee tietävänsä mikä on lp-levy’ voi jöössees hei c’moon, jos vaikka päteekin. ANTAKAA PÄTEÄ! Ja te, hyvät ihmiset. Vastatkaahan mikä on teidän mielestänne sitten lp-levy jossei se kerta teidän mielestänne ole tietyntyyppinen vinyylilevy. voi herrajestas, oikeasti tappakaa itsenne ja kuolkaa sukupuuttoon…ehkä uskoni ihmiskuntaan rupeaisi kukoistamaan hieman!! (ainakin suomen osalta).
   No ei kukaan tässä ole epäillyt ettei LP-levy olisi vinyylilevy jne vaan tässä ollaan lähinnä ihmetelty miten itseään täynnä oleva idiootti mokan aloittaja on.

   Lainaa

  103. irokeesiankka 23.10.2014 18:23
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Meillä on vieläkin tollanen soitin ja ainoat musiikkilevyt meillä on noita vinyylikiekkoja. Yks cd taitaa löytyä, kun camping-makkaroista sai kaupan päälle. Ja oon vieläpä nuorempi tota jätkää, pitäisköhän munkin nyt mennä leuhkimaan facebookiin?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: YouTube, LP, musiikki, levy, älppäri