Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Patonki

"Tossa äsken tein"
Taustatietoja: Näin voi käydä, jos olet teini ja laitat kuvan patongista Facebookiin. patonki

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 116 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1135 (1165 ääntä)
      No on siinä pikkumaisia akkoja. Edelleenkin, "ihmiset"... miksi katsella kuvia jotka ei kiinnosta? Miksi tuhlata omaa aikaa asioiden katseluun jotka ei kiinnosta? Ei oo todellista.

      Lainaa

    2. Tulos: +708 (726 ääntä)
      Minkä takia pitää aina järjestää joku hirvee väittely siitä mitä "saa" postata facebookissa. Antaa ihmisten laittaa sinne mitä tahtoo ja jos ei kiinnosta ni ei tarvi katella.

      Lainaa

    3. Tulos: +226 (300 ääntä)
      ei kinosta ja mulle tuli nälkä

      Lainaa

    4. Tulos: +770 (790 ääntä)
      No musta toi on ainakin ihan hieno leipä...

      Lainaa

    5. Tulos: +576 (596 ääntä)
      Onhan tuo aika hienosti laitettu patonki. Ja aika monikin tuntemistani ihmisistä ottaa kuvia laittamistaan ruuista, välipaloista ja jälkkäreistä, koska ne on taitavasti tehtyjä. Jotenkin tulee sellainen olo, että Janikalla puolestaan on 150+ omakuvaa ja toinen satsi kaikkea tekotaiteellista (kamera vedetty hieman killiin ja kuvan sävynä musta-valkea tai seepia) yritelmää.

      Lainaa

    6. Tulos: -191 (245 ääntä)
      Välillä kyllä oikeesti ihmetyttää kun porukka laittaa kuvia ruoka annoksistaan fb...

      Lainaa

    7. Tulos: +191 (255 ääntä)
      Minua ei niinkään ihmetytä nuo mokat, vaan tuo aivan käsittämätön kirjoitustapa. Virheitä on kirjoituksessa niin paljon, että joutuu oikein keskittymään, että mitä siinä sanotaan. Ja jos olis kyse edes murteesta mutta ei, vain todella, todella huonosta suomenkielestä.

      Lainaa

    8. mursupursu 17.9.2011 8:32
      Tulos: +194 (228 ääntä)
      Eniten järkyttää tuo teinien kielellinen osaaminen; miten kirjoitustaito voi olla noin rajoittunutta? Vai onko kaikki tarkoituksenmukaisesti kirjoitettu päin seiniä ja väärissä sijamuodoissa? Mitä ihmettä?!

      Lainaa

    9. Tulos: +121 (145 ääntä)
      Täytyy yhtyä aikaisempiin: miltä ihmeen murrealueelta nämä on? "kaikilla kiinnostaa", "kinosti", "kärtyää", muista virheistä puhumattakaan.

      Lainaa

    10. Tulos: +42 (80 ääntä)
      Nyt on kyl Ällö pahasti myöhässä.

      Lainaa

    11. fiksumpi kuin muut 17.9.2011 9:46
      Tulos: +106 (126 ääntä)
      mursupursu: Eniten järkyttää tuo teinien kielellinen osaaminen; miten kirjoitustaito voi olla noin rajoittunutta? Vai onko kaikki tarkoituksenmukaisesti kirjoitettu päin seiniä ja väärissä sijamuodoissa? Mitä ihmettä?!
      ette ole selävstikkään perillä uudesta murteesta jota voisi kutsua "es-jonne murteeksi"

      Lainaa

    12. Tulos: +155 (165 ääntä)
      Oho! Ihanan näkönen patonki! Kyl mä söisin. Sitä paitsi äiti kiittää ku on noin omatoiminen nuorimies keittiössä! :) Janika tosin... (myötähäpeäää...) Ja kyllä. Ihmetyttää tämä kielenkäyttö!) Mr. Ällön kommentti antaa odotuttaa itseään...

      Lainaa

    13. Tulos: -75 (103 ääntä)
      Näistä murteistä puheenollen, niin synnyinkaupungissani juuri noin. Sanat lausutaan/kirjoitetaan yhdellä konsonantilla esim. käyn kaupasa, yms. Joten älkää valittako kirjoitusvirheistä, vaan ymmärtäkää että on ERILAISIA MURTEITA. :)

      Lainaa

    14. Tulos: +151 (159 ääntä)
      Murteesta viis, mutta ei voi suomeksi sanoa että KELLÄÄN EI KIINNOSTA. Ei jumalauta. Muutenkin ei kyllä mene murteen piikkiin suurin osa. Muutenkin ihan naurettavaa: jos ei jonkun SÄMPYLÄ kiinnosta, niin miksi sitä pitää katsoa, saati kommentoida, saati noin monta kertaa?

      Lainaa

    15. Dat.princess 17.9.2011 11:01
      Tulos: +138 (140 ääntä)
      Hieno täyttöpatonki hermanni. Jos ei tykkää, voi yksinkertaisesti pitää turpansa kiinni.

      Lainaa

    16. Dat.princess 17.9.2011 11:03
      Tulos: +38 (64 ääntä)
      P.S. Se on meidän ihanan nuorison nettikieltä. Joku on kerran sanonu ja siitä tullu meemi, jota sitten toistellaan.

      Lainaa

    17. tättärää 17.9.2011 11:08
      Tulos: -126 (132 ääntä)
      Hyi hitto, en söis vaikka maksettais :s

      Lainaa

    18. Tulos: +109 (115 ääntä)
      Kyllä mäkin ottaisin kuvan ja laittaisin facebookkiin jos noin hienon patongin tekisin!

      Lainaa

    19. Tulos: -31 (81 ääntä)
      Muuten ihan siisti pötkylä mutta kun tuo kastike on vähän... turhan... tuota... Ajatuksia herättävä. Turhaa valitusta.

      Lainaa

    20. Tulos: +67 (91 ääntä)
      Ällö saa aina saatanasti miinuksii ja silti sen perään itketään täällä. Logiikka?

      Lainaa

    21. Tulos: +47 (65 ääntä)
      Joko on mainittu että mitali kirjotetaan yhellä ällällä?

      Lainaa

    22. Tulos: +88 (94 ääntä)
      Kinosti = nettimurretta eli jonnepuhetta Tuo "KELLÄÄN ei kiinnosta" menee kyllä pahasti ohi. Mutta saatanan hieno patonki kylläh.

      Lainaa

    23. Tulos: +105 (107 ääntä)
      Miksi ei saisi pistää patongin kuvaa facebookiin jos haluaa? En tajua. Onhan se nyt kivempi katsoa kun joku on tehnyt ruokaa kuin lukea nuorten noloja kännitilapäivityksiä! :D

      Lainaa

    24. Tulos: +113 (135 ääntä)
      Ukko, tuleva kokki, tulipa näyttävä patonki. Kyllä söisin ja kiittäisin päälle, tosin majon oisin jättänny vähä vähemmälle. Janikan angsti taitaa johtuu siitä, että sen taidot keittiös ei moiseen riitä. Kade ja nälkänen, tyttö teini-ikäinen, katselee PATONKIA kuola valuen. Pakko kiinnostaa, jos noin paljon kommentoi. Vinkkinä vaan, teineillekin on kokkauskerhoi ;)

      Lainaa

    25. Tulos: +52 (56 ääntä)
      Luulin jo että tuo "juoda es/kirjoittaa fb" -rakenne kuulosti vammaselta mutta oikeesti, on jo huolestuttavaa ettei sijamuodot mene oikein ( "kaikilla kiinnostaa"). Ei mene varmaan kauaa kun nuoret alkavat vaan latomaan sanantapaisia peräkkäin (tosin jos keskustelut ovat yllä olevan patonkiväittelyn tasoisia, ei kai sillä ole väliäkään). Tätä siitä seuraa, kun lapset juovat liikaa lisäainepitoisia juomia...

      Lainaa

    26. kukka kinostaa 17.9.2011 13:51
      Tulos: -94 (128 ääntä)
      Ite ainaki sanon, että kellään ei kiinnosta. Olen aina sanonu. Ja tiiän palion ihimisiä jokka sannoo kans niin. Mie en puhu kiriakieltä. Sitten jos kiriotan johonki esim. kouluaineeseen tai johonki muuhun vähän asiallisempaa tekstiä niin sitten en kiriota että kellään ei kiinnosta. Facebookisa on ihan sama miten sinne kiriottaa, kunhan siittä saa selevää. Mulla ei ainakkaan kinosta yhtään miten te kiriotatte. Enkä ole mikkään es-jonne vaan 24-vuotias ylioppilas.

      Lainaa

    27. Tulos: +35 (51 ääntä)
      Eipä taida olla mitää murretta, vaan rehellisiä kirjotusvirheitä. Jos murteen takia kirjottaa sanat yhellä konsonantilla, niin miksi mitali on kirjotellu mitaLLi???

      Lainaa

    28. kukka kinostaa 17.9.2011 13:56
      Tulos: -41 (63 ääntä)
      mariia: Eipä taida olla mitää murretta, vaan rehellisiä kirjotusvirheitä. Jos murteen takia kirjottaa sanat yhellä konsonantilla, niin miksi mitali on kirjotellu mitaLLi???
      Siksi koska se lausuttaesssa kuuLLostaa mitaLLilta. Menkää jonnekki kuuntelleen miten ihimiset puhhuu murteela/opetelkaa nykynuorison nettislangia niin ehkä teki ymmärrätte

      Lainaa

    29. kukka kinostaa 17.9.2011 14:05
      Tulos: -21 (47 ääntä)
      En silti näistä nuorista tiedä miten heiltä koulussa onnistuu kirjakielen kirjoittaminen oikein. Itselläni ei ole koskaan ollut mitään ongelmia kieliopin kanssa, jos muistelee vaikkapa lukion äidinkielenaineita. Ei niissä mitään opettajan punakynämerkintöjä ollut.

      Lainaa

    30. kukka kinostaa 17.9.2011 14:07
      Tulos: -26 (50 ääntä)
      Kyllä teillä pätijöilläkin tulee melkoisia kielioppivirheitä. Jos itse ei osaa, niin ei silloin pitäisi olla mitään aihetta haukkua muita. Oletan vielä, että kommentoijat ovat vanhempia kuin mokassa mukana olevat nuoret, joten...

      Lainaa

    31. Tulos: +27 (45 ääntä)
      Mä tosiaan kiinnitin eniten huomiota tohon kirjotukseen. Mitä "kaikilla kiinnostaa" on tarkottavinaan? Jesus.

      Lainaa

    32. Tulos: +35 (59 ääntä)
      Ällö tais saada jonkun tarttumaan patonkiinsa eikä siksi oo kommentoimassa?

      Lainaa

    33. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Saahan sitä omassa seurassaan ja omalla facebook -sivullaan kirjoittaa miten tahtoo, oli vaan sen verran harvinaisempaa murretta tuo adessiivin käyttö partitiivin sijaan etten minä tai moni muukaan sitä ole kuullut eikä siitä ole koulussakaan kerrottu. Tuli vaan aika eksoottinen cocktail kun siihen yhdistyi vielä jonnekielikin :D

      Lainaa

    34. Tulos: +90 (94 ääntä)
      Raukka tehny hienon patongin ja saa vaan nälvimistä osakseen :(

      Lainaa

    35. Tulos: +44 (46 ääntä)
      Herkullisen näköne patonki :) Nami.

      Lainaa

    36. Tulos: +29 (31 ääntä)
      http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Yh%C3%A4+harvempi+abiturientti+taitaa+kirjakielen/1135268265159 Helsingin Sanomien artikkeli elokuun alusta: Yhä harvempi abiturientti taitaa kirjakielen. Syitä mm. Sähköisen viestinnän lisääntyminen (käytetään slangia, lyhenteitä, väärinkirjoituksia yms) sekä äidinkielen kurssien supistaminen. Minua eniten huolestuttaa "nykynuorison" asenteet kirjakieltä, äidinkieltä tai länsimaalaista kirjallisuuden historiaa kohtaan. Niitä kun ei enää pidetä yhtä tärkeänä kuin ennen. Itse en kirjoittanut äikästä ällää, mutta yksi lemppariaineistani se silti lukiossa oli :)

      Lainaa

    37. Tulos: +45 (47 ääntä)
      Mun mielestä toi on vitun upee patonki. Tonnikala ei tosin kinosta, mut muuten. Vois tehdä kans.

      Lainaa

    38. Tulos: +62 (64 ääntä)
      Siis ihan ihme muijia, toi on ensinnäki tosi hieno patonki vaik toi valkonen näyttääki ihan mälliltä, ja noi vaa tulee tonne vinkumaan. Jos ei kiinnosta toisen patonki ni älä kato sitä kuvaa, piilota vaikka koko tyyppi uutisistas tai jotain. Ärsyttävä.

      Lainaa

    39. Tulos: +80 (86 ääntä)
      Mua ärsyttää eniten se, kun täälläpäin teinit puhuu "mulla pitää lähtä meneen", "mulla pitää alkaa nukkuu", "mulla pitää siivota"... RAAH. Okei jos sulla pitää kerran siivota niin menepäs siihen pitkäksesi niin luuttuan sulla lattian.

      Lainaa

    40. Tulos: +37 (39 ääntä)
      söisin

      Lainaa

    41. Tulos: +61 (63 ääntä)
      Ukko, ei muuta ku Subwayhin töihin!

      Lainaa

    42. Tulos: +78 (80 ääntä)
      mitä toi ämmä ragee siitä et kaveri on laittanu leivästä kuvan? paljon jännempi ku että joku ottaa 100 kuvaa naamastaan.

      Lainaa

    43. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Mr. Ällö: Et ole oikea Mr. Ällö, kuvasi paljastaa. Joka tapauksessa moka on hyvin ärsyttävä. Tästä moni jo avautuikin, mutta mikä ihmeen ongelma noilla on: "kaikilla kiinnostaa" & "kellään ei kiinnosta". Oon mä tollasia kielioppivirheitä nähnyt jonkin verran, mutta mä en vaan jaksa ymmärtää, mikä tossa on niin vaikeaa? Likkojen haukkuminen on pelkkää kateellisten panettelua. "My thing is: if you can't say nothin' nice, don't say nothin'." (riimit Will Smithin biisistä, eli kielioppivirheet on tarkoituksella, ei oma moka.)

      Lainaa

    44. Tulos: -17 (39 ääntä)
      Eikö kukaan ole kuullut juuri valmistuneesta tutkimuksesta? Sen mukaan meidän vanhempien pitäisi nyt kuunnella nykyajan teinien puhetapaa, sillä siinä olevat monet sanat/sanonnat tulevat jäädäkseen puhekieleen. Itselläkin nämä teinien sanonnat särähtävät korvaani, mutta puhekieli on aina muuttunut, ja tulee siis jatkossakin muuttumaan, halusimme sitä tai emme...

      Lainaa

    45. Tulos: -3 (41 ääntä)
      MISSÄ MR. ÄLLÖ SE OLI PARAS :--------( :''(

      Lainaa

    46. Tulos: +49 (51 ääntä)
      Mul on semmone logiikka, jonka oon todistanu toimivaks: Jos kuva ei kiinnosta/on paska ni en mee valittaa siitä kommentteihin.

      Lainaa

    47. Tulos: +9 (27 ääntä)
      Tämä moka saattaa olla niin helppo kohde Mr. Ällölle, että se raukka meni oikosulkuun.

      Lainaa

    48. Tulos: -17 (47 ääntä)
      mie sie mie sie PUHUKAA SUOMEE!!

      Lainaa

    49. Tulos: -33 (45 ääntä)
      Oikee järkyttää ku on kirjotusvirheitä ? hahah =D ja noi teijän ihme sanat on vaa sitä miten moni nykyää puhuu... ps. jos teitä ärsyttää et jotkut pätee niiku tos mokassa nii miks tuutte ite tänne pätee :p

      Lainaa

    50. Tulos: +40 (46 ääntä)
      Oletteko koskaan kuulleet käsitteestä idioluutio? Tyhmät ihmiset sikiää keskenään ja samaan aikaan viisaat miettivät lasten hankintaa jokaiselta kantilta. Näin maailma täyttyy pikkuhiljaa pelkästään tyhmillä ihmisillä. Niillä, joiden puheestakaan ei saa enää mitään selvää. Internetslangilla ei ole tietääkseni myöskään mitään tekemistä murteiden kanssa tai sillä, kirjoitetaanko puhekielessä kuultavat tuplakonsonantit myös tuplakonsonantteina. Internetslangissa sanoilla/lauseilla on lyhenteet, joka siis nopeuttaa näiden asioiden kirjoittamista (esim. lol, wtf yms.) Idioluutio... Näistä kommenteista saa aina parhaat naurut ja tuntee itsensä... hmm... viisaaksi. =)

      Lainaa

    51. Tulos: +16 (26 ääntä)
      "ku kellään ei kiinnosta" o.o puhuuks joku muka noin

      Lainaa

    52. Tulos: +41 (45 ääntä)
      Vitun rasittavia ämmiä.. -.-

      Lainaa

    53. hyvä patonki 17.9.2011 23:58
      Tulos: +46 (48 ääntä)
      Janika ja Jenna, kylmiä väreitä tuollaisista ihmisistä.

      Lainaa

    54. hyvä patonki 18.9.2011 0:07
      Tulos: +9 (35 ääntä)
      P.S Ehkä patonki muistutti liikaa Janikan omaa alapäätä ja rupes ahistaa xD Nam.Nam.

      Lainaa

    55. Tulos: -24 (32 ääntä)
      Plaah, miksi valittaa muiden kirjoitustyyleistä, mikäli sanoma selviää kuitenkin? Eikä nettikirjoittelu välttämättä kerro kaikkea todellisista kirjoitustaidoista. Itsekin kirjoitan halutessani jokseenkin virheetöntä suomea, harrastan kaunokirjallista kirjoittelua, ja siltikin saatan FB-päivityksissäni käyttää ks:n sijasta äxää.

      Lainaa

    56. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Vittumaisia teinejä :C OIKEESTI

      Lainaa

    57. Tulos: +37 (39 ääntä)
      dadad: Nettikirjoittaminen ei välttämättä kerro todellisista kirjoitustaidoista, mutta älykkyydestä ja yleistiedosta hyvinkin usein, tai lähinnä niiden puutteesta. (Ja se että jotain harrastaa ei tarkoita että on siinä hyvä, vaikkei tässä nyt ollutkaan sinua tarkoitus loukata.) Minulle ainakin tulee välittömästi mieleen yleistiedon puute ja otan henkilön vähemmän vakavasti, jos hän käyttää ks:n tilalla x-kirjainta, kirjoittaa sydämellä kahdella m-kirjaimella (+ vastaavat), tekee jatkuvasti yhdyssanavirheitä, lyö välimerkkejä ja isoja kirjaimia minne sattuu... Ymmärrän että virheitä sattuu, teen niitä luonnollisesti itsekin, ja tietysti joillakin on lukihäiriöitäkin, mutta jos kerran väittää tietävänsä miten sanat oikeasti kirjoitetaan muttei vaan viitsi "kun ollaan netissä", niin miksei vaan kirjoita oikein? Se ei todellakaan vie niin paljon aikaa, ja kaikki lukijat ymmärtävät heti eivätkä saa raivokohtausta.

      Lainaa

    58. Yli öpistö hörhö 18.9.2011 13:07
      Tulos: -18 (34 ääntä)
      On kyllä tylsä elämä jos pitää itkeä siitä miten ihmiset kirjottaa facebookiin... Se koko sivusto on lähinnä vitsi niin mitä väliä jos teinit kirjoittaa väärin. Teillä koko elämä pilalla.

      Lainaa

    59. Tulos: +34 (36 ääntä)
      Taitaa olla vaan niin, että Jennalta ja Janikalta ei onnistu moisen taideteoksen tekeminen ja sekös heitä ottaa päähän.

      Lainaa

    60. Tulos: +31 (31 ääntä)
      mulleki aina yks ämmä tulee kommentoimaa tilapäivityksiin "ookoo" "aha" "onks nyt hienoo" "kiinnostavaa" tms. ja jälkeenpäin tulee viel meseen keskustelemaa et olitpa taas laittanu erittäin kiinnostavan tilapäivityksen. monta kertaa sanonu silleki et jos ei kiinnosta nii älä huomioi.

      Lainaa

    61. Tulos: +13 (15 ääntä)
      Kaikilla kiinnostaa ja kellää ei kiinnosta. Huva suomi.

      Lainaa

    62. Tulos: -33 (35 ääntä)
      näyttää pitkälti subwaun patongilta, joko on ukolla pokkaa laittaa subway kuva tänne tai sit oikeasti osaa tehdä PATONKIA. mut minun mielestä oli hauskaa se, et "mie laitan porkkanasta kuvan, itse kuorittu".

      Lainaa

    63. Tulos: +15 (35 ääntä)
      Minua puolestani ärsyttää lähinnä se, että ensiksi valitetaan Mr. Ällöstä, ja nyt kun ei herraa näy, niin heti alkaa kauhea kyseleminen hänen peräänsä. IHAN HELVETIN OIKEASTI!! Jos Mr. Ällö vaikka tajusi typeryytensä ja jätti hommat sikseen? Tai entäpä jos ylläpidolta tuli saapasta, kuten täällä useaan otteeseen pyydettiin, aneltiin ja käskettiin? Ps. Mielestäni hänen vitsinsä olivat surkeita. Ei surkeudessaan huvittavia, vaan puhtaasti surkeita.

      Lainaa

    64. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Tekispä mieli käydä tekemässä oikeen iso leipä vaan eipä oo muutaku ruisleipää ja voita...

      Lainaa

    65. Tulos: +25 (27 ääntä)
      Edelleen jaksan ihmetellä että miksi ihmisillä on tällasia "kavereita" fbssä?

      Lainaa

    66. Tulos: +4 (12 ääntä)
      Niin tuttu tunne. Laitoin kerran linkin yhteen misheardiin ja joku tykkäs linkkivalinnasta (näkyy erillisenä päivityksenä). kommasin siihen jotain videosta niin joku jonne tulee siihen vittuileen. Sit joku vittuilee sille, se vittuilee takasin ja lopulta kaikki alkavat vittuileen jokaselle. Noin sadan viestin jälkeen se saadaan vihdoin rauhottuun. Jälleen kerran: joskus häpeän nykynuorisoa...

      Lainaa

    67. Tulos: +18 (18 ääntä)
      Ihan hieno leipä, 4/5 majoneesia olisi saanut olla vähemmän :) Mutta joo peruslissuja nuo ''Janika ja Jenna''

      Lainaa

    68. Tulos: +16 (16 ääntä)
      Joo, Janika ja Jenna eivät itse vain osaa tehdä mitään noin hienoa sämpylää. Jos he semmoista alkavat tekemään heillä menee kynnet ja siitä alkaa parkumaan. :D

      Lainaa

    69. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Onhan tämä aika laimeaa mutta kun täällä on ugi mukana niin se tekee tästä hauskan!

      Lainaa

    70. Tulos: +19 (19 ääntä)
      [ ] Kinosti [X] Ei kinosti Mutta on hyvännäköinen patonki, kyllä mulle maistuisi.

      Lainaa

    71. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Murretta tämä on. Mie olen ittekki tuolta lapista ja siellä tosiaan puhutaan nuin. Tunnen nämä tyypit ja janika on tosiaan sellane tyyppi että kattoo toisia aina alaspäin ja itellä janikallaan tyylii 200 kuvaa omasta naamastaan, ja vielä väännelty naama... Oivoi

      Lainaa

    72. Tulos: +25 (33 ääntä)
      Ei kinosta että Janikaa ei kinostanut. Mieluummin katselen ruokakuvia kun jonkun ämmän naamaa josta on 100 ja 1 samanlaista kuvaa, mitä tolla ihan salettiin on itestään naamakirjassa. Ukko vois nyt mennä kommentoimaan sen jokaseen kuvaan että ketään ei kiinnosta. SAAN VIKAA TOLLASISTA TEINILORTOISTA

      Lainaa

    73. Tulos: -20 (22 ääntä)
      Tää oli mahtava XDDDD Viimeiset porkkana kommentit etenkin sai mut repeämään :DDD Ja toi näyttää kyllä ihan suoraan subwayn tiskiltä hankitusta "sämpylästä" :DDD

      Lainaa

    74. Tulos: +13 (13 ääntä)
      fm tiimi vähän karsinu pois tekstiä. fbeessä on tosi paljon pitempi ja enemmän asiaa. aika huono verrattuna siihen alkuperäiseen mutta hyvä muitten joukossa!! janika painu sinne mistä tulitkin

      Lainaa

    75. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Toihan on just hieno patonki!!! Ja laittaahan jotkut akatkin kuvia leipomistaan kakuista, miksei poika saisi laittaa tekemästään patongista. huoh

      Lainaa

    76. Tulos: +8 (10 ääntä)
      kukka kinostaa: Jos itse ei osaa, niin ei silloin pitäisi olla mitään aihetta haukkua muita.
      Miksei olisi? Jos tiedän, että se on väärin, niin todellakin huomautan. Se, että en itse osaa, ei mitenkään liity asiaan. Henk. koht. poistaisin tuollaiset vittuilevat tyypit listoiltani. Täällä mokissa on ollut melkoisesti jengiä, joka rupeaa riehumaan jostain aivan normaalista asiasta ja käyttäytyvät kuin pikkulapset uhmaiässä... Ällöttävää. Jos kerran sanoo niin, mutta että tuolla tavalla pitää ruveta inttämään.

      Lainaa

    77. Tulos: +9 (13 ääntä)
      kinosti = demi.fi ♥ [x] intialainen lyömäsoitin

      Lainaa

    78. Tulos: -44 (48 ääntä)
      Mitä kaikki ragettaa tuosta Janikasta? Mun mielestä tässä oli tuo Ukko joka sen herneen nenään nosti. Ei muakaan kiinnostaisi joku leivän kuva facebookissa ja ihan suht asiallisestikin tuo janika siitä kommentoi. Ihme tosikkoja täälläkin liikkeellä.

      Lainaa

    79. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Ei saakeli miten idiootteja ämmiä. Sen sijaan patonki, nam! <3 Söisin samantien.

      Lainaa

    80. Tulos: +18 (22 ääntä)
      Mä olisin ainaski ollu heti iskemässä Ukkoa, jos kerran osaa tehä tollasta ruokaa. ihme tyttöjä...

      Lainaa

    81. Tulos: +30 (34 ääntä)
      helvetti kui rasittavia pikkuhoroja XD "Mua ei kiinnosta sun jutut, joten et saa lisätä niitä facebookkiin." rispektit ukolle ja lisää leivän kuvia vaa kehii

      Lainaa

    82. Tulos: +11 (13 ääntä)
      ihan tiedoksi, ei toi "kinosti" mitää es-jonneilua, se että ne sitä käyttää ei tee siitä niiden "uutta" juttua. t. kinosti jo 5 vuotta....

      Lainaa

    83. Ei jumalauta... 23.9.2011 7:58
      Tulos: +3 (13 ääntä)
      kukka kinostaa: kiriota
      "kiriota"?!?? WTF??

      Lainaa

    84. Tulos: +9 (13 ääntä)
      kukka kinostaa: Sitten jos kiriotan johonki esim. kouluaineeseen tai johonki muuhun vähän asiallisempaa tekstiä niin sitten en kiriota että kellään ei kiinnosta. Enkä ole mikkään es-jonne vaan 24-vuotias ylioppilas.
      24 vuotias ylioppilas taitaa kirjoitella paljon kouluaineita?

      Lainaa

    85. Tulos: +24 (24 ääntä)
      Ihan hemmetin ärsyttäviä noi nykyteinit. ''Siis niiku HUOH, mua kiinnosti joku vitu kuva sun patongist! Siis lol! -.- '' Jos ei kiinnosta, ni sillonha ei tarvi katella? Turhaa kovistelua. Ja onhan patongin kuva 100x kiinnostavampi kuin jotkut kymmenet kuvat minilissusta kauheissa sotamaalauksissa duckface naamallaan.

      Lainaa

    86. Tulos: +3 (5 ääntä)
      ''Kinosti'' :DDDDDDd haha.

      Lainaa

    87. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Kyllä mua itseänii henkilökohtaisesti kiinnostaa patongit enemmän kuin ihQ 16 vuotiaan angst teinin viilsjutut

      Lainaa

    88. Tulos: +10 (10 ääntä)
      p: Murteesta viis, mutta ei voi suomeksi sanoa että KELLÄÄN EI KIINNOSTA. Ei jumalauta. Muutenkin ei kyllä mene murteen piikkiin suurin osa. Muutenkin ihan naurettavaa: jos ei jonkun SÄMPYLÄ kiinnosta, niin miksi sitä pitää katsoa, saati kommentoida, saati noin monta kertaa?
      Kieliopillisesti väärin sanoa "muutenkin ei kyllä mene murteen piikkiin suurin osa". Oikeaoppinen muoto olisi "muutenkaan". :------)

      Lainaa

    89. Tulos: +9 (9 ääntä)
      mun mielestä toi oli kyl aika herkullisen näkönen patonki :P

      Lainaa

    90. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Tätä kirjoitusvirheiden määrää

      Lainaa

    91. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Ruoka-aiheiset kuvat kinostaa ainaski minua enemmän kuin ne ainaiset teinipeilikuvat. Ruokakuvat ovat parhaimmillaan varsinkin jos kyseessä ovat jotkut tosi koristeelliset annokset, tai ulkomaalaisten kaverien postaukset siitä, mitä erikoista söivät lounaaksi. ps. herkullisen näköinen patonki. Söisin.

      Lainaa

    92. nälkäinen 8.12.2011 19:19
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Taidonnäyte 14-16-vuotiaalta tuollainen patonki, kinkutkin aseteltu huolellisesti. Ei ihan jokaiselta luonnistu.

      Lainaa

    93. Tulos: -13 (15 ääntä)
      Ei helekkari tääl on säälittävää porukkaa. Ihmiset vinee jostaki helvetin kirjotus/puhe tyylistä. Onko sillä oikeesti niin paljon väliä miten sitä kavereiden kesken kirjotellaan facebookis?

      Lainaa

    94. Tulos: 0 (2 ääntä)
      konsta on idoli!

      Lainaa

    95. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Poistasin kyl tollaset likat kavereista samantien. Vitu ärsyttäviä.

      Lainaa

    96. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Panisin.

      Lainaa

    97. Tulos: -1 (3 ääntä)
      Janikan teinipeilikuvat ovat varmasti kiinostavampia

      Lainaa

    98. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Nyt mulla on nälkä... Koska se oikeasti on hyvännäköinen patonki, kyllä tuollaisesta nyt kehtaakin kuvan laittaa Facebookiin. Samaa en voisi sanoa Janikan todennäköisistä teinipäivityksistä ja kahdestasadasta omakuvasta.

      Lainaa

    99. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Sen verran pitkä aika peruskoulusta... mutta opetetiinko koulussa äidinkieltä.....??? Entäs siel tunnilla sana kinosti vai kiinnosti? ... jos kinosti opetettiin niin mä ikinä varmaa koulua ole käynnyt... mulle tulee sanasta kinosti niin lumikinos.... ei jumalauta.... mua oikeesti jo hävettää olla suomalainen... KUN EI TÄÄLLÄ EDES SUOMALAISILLA TAITU TOI SUOMENKIELI!!!!

      Lainaa

    100. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Jos oikeesti puhuu jotain murretta ihan sama.. mut onko sitä omaa murretta pakko kirjoittaa??? Ääääääääääää!!!!!!!

      Lainaa

    101. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Vittu miten ärsyttäviä muijia :D

      Lainaa

    102. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Aika huvittavaa ku tyypit täällä on ihan et "jossei patonki kiinnosta nii ei tarvi noitten tyttöjen sitä kattella" ja sit suurinpiirtein samat tyypit valittaa Mr. Ällöstä :D Ite tykkään Mr. Ällön jutuista vaan vittuillakseni niille jotka ottaa sen niin vakavasti. Se on aika rohkee tyyppi.

      Lainaa

    103. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Nina: No musta toi on ainakin ihan hieno leipä…
      Se on patonki.

      Lainaa

    104. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Cikru: Minua ei niinkään ihmetytä nuo mokat, vaan tuo aivan käsittämätön kirjoitustapa. Virheitä on kirjoituksessa niin paljon, että joutuu oikein keskittymään, että mitä siinä sanotaan. Ja jos olis kyse edes murteesta mutta ei, vain todella, todella huonosta suomenkielestä.
      Ironista, että valitat huonosta suomen kielestä, muttet osaa kirjoittaa sitä kahdeksi sanaksi.

      Lainaa

    105. Tulos: +9 (13 ääntä)
      jarjar: Jos oikeesti puhuu jotain murretta ihan sama.. mut onko sitä omaa murretta pakko kirjoittaa??? Ääääääääääää!!!!!!!
      Sinäkin kirjoitat sitä omaa "murrettasi", ihan näin vinkkinä :D oikeesti = oikeasti jotain = jotakin mut = mutta Tässä näin pari hienoa esimerkkiä puhekielestäsi. Murteet ovat laskettavissa puhekieleen. Elä sie muille vineemään heidän murteestaan jos itse et edes osaa nootata omia virheitäsi :D

      Lainaa

    106. Tulos: -7 (13 ääntä)
      Metla: Sinäkin kirjoitat sitä omaa “murrettasi”, ihan näin vinkkinä oikeesti = oikeasti jotain = jotakin mut = mutta Tässä näin pari hienoa esimerkkiä puhekielestäsi. Murteet ovat laskettavissa puhekieleen. Elä sie muille vineemään heidän murteestaan jos itse et edes osaa nootata omia virheitäsi
      "Jotain" on kyllä ihan suomea, eivätkä murteet ole puhekieltä. Puhekieli on suomen kielen variantti, kun taas murteet ovat suomea vanhempia kieliä.

      Lainaa

    107. lololooololol 11.11.2012 21:00
      Tulos: +1 (3 ääntä)
      mitalin** näin sivistyneesti puhuen ;)

      Lainaa

    108. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Kyllä näyttää patonki Subwayn leivältä. Itse työskentelen kyseisessä. Nykyajan nuoret kirjoittavat aivan päin seiniä, mutta mun mielestä ei meidän tarvitse puuttua heidän ongelmiinsa :D

      Lainaa

    109. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Juu, kellään ei kertakaikkiaan kiinnostanut.

      Lainaa

    110. Tulos: +6 (6 ääntä)
      “ku kellään ei kiinnosta” o.o puhuuks joku muka noin
      Kyllä puhuu. Itse en ollut koskaan kuullut vastaavaa, ennen kuin tutustuin muutamaan ihmiseen pohjoisemmasta Suomesta. Vieläkin särähtää joka kerta korvaan nuo "kellä" yms, mutta eiköhän tämä ole taas näitä aluekohtaisia eroja.

      Lainaa

    111. Irvin "Kostaja" Kissa 7.2.2013 22:06
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Äh mikä ärsyttävä nalkuttaja. Sääliks käy ton kundifrendiä jos siltä moinen löytyy. Ja ps. Hyvältä toi patonki näyttää, mä ainakin inspiroiduin tästä sen verran että voisin dusata moisen itsekin. Ja onko ton eukon äidinkieli joku muu kun suomi kun oikeinkirjotus on moista?

      Lainaa

    112. Tulos: -5 (7 ääntä)
      oonko mä ainut joka huomaa aina nuo sanat "mitali, sekunti jne kun kirjoitetaan kahdella konsonantilla..

      Lainaa

    113. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Saahan sitä ny facebookiin laittaa mitä haluaa? Eikö face oo just sitä varten? Jos ei kiinnosta ni ei tarvii varmaan kommentoida koska eikö kommentointi oo just kiinnostuksen osottamista?!

      Lainaa

    114. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Tonnikalatomaattisalaattimakkaramajoneesipatonki :D

      Lainaa

    115. Tulos: +4 (4 ääntä)
      On tuo kyllä helvetin hyvän näkönen patonki :P

      Lainaa

    116. Tulos: +2 (2 ääntä)
      sosuli: Ällö saa aina saatanasti miinuksii ja silti sen perään itketään täällä. Logiikka?
      Rakkaudesta se hevonenkin potkii.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, patonki, sämpylä, leipä, ruoka, väittely, angsti