Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kasvot kohti Mekkaa

"Joskus minusta tuntuu, että nuo rukoilee ---"
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Keskustelijat ovat ammattikouluikäisiä. Mekka

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +180 (216 ääntä)
   Repesin!

   Lainaa

  2. Tulos: +338 (356 ääntä)
   Mikä yleissivistys?

   Lainaa

  3. Jukkaplamu 3.9.2011 8:20
   Tulos: +100 (240 ääntä)
   Juu kyllä siinä saa olla kompassi tai vähintään kartta mukana, että osaa hoplopissa pyllistää oikeaan suuntaan. Mites uimahallissa ollessaan? Meneekö altaan pohjaan hukkumaan kohti mekkaa kun aika käy?

   Lainaa

  4. Tulos: +168 (318 ääntä)
   noi keskustelijat vois vähän kuunnella uskonnontunneilla. vois antaa vähän suvaitsevuutta myös toisille, kenen uskonto on hieman erilainen... En mäkään pilkkaa ihmisiä ketkä käy klo 10 sunnuntaikirkossa tai ketä ei syö esim. sianlihaa uskontonsa vuoksi.

   Lainaa

  5. Tulos: +264 (292 ääntä)
   Lähin Mekka turussa...?? Että näin. Oliskohan ihan moskeija eikä Mekka. Lähin Mekka taitaa olla vielläkin Saudi-Arabiassa.

   Lainaa

  6. Tulos: +105 (115 ääntä)
   Kenkä-Mekka.

   Lainaa

  7. Tulos: -176 (316 ääntä)
   Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.

   Lainaa

  8. Tulos: +134 (174 ääntä)
   inna: noi keskustelijat vois vähän kuunnella uskonnontunneilla. vois antaa vähän suvaitsevuutta myös toisille, kenen uskonto on hieman erilainen… En mäkään pilkkaa ihmisiä ketkä käy klo 10 sunnuntaikirkossa tai ketä ei syö esim. sianlihaa uskontonsa vuoksi.
   No eipä tässä tapauksessa kukaan varmaan tuota uskontoa pilkkaa, vaan tuota tapaa harjoittaa sitä. Lasten leikkipaikka ei taida olla se ihanteellisin paikka harjoittaa uskontoaan. Ja siihen vielä se, että uutisen mukaan nuo eivät myöskään olleet kovinkaan tyytyväisiä, kun henkilökunta pyysi heitä siirtymään muualle rukoilemaan. Suvaitsevaisuus on vähän jännä juttu, sen kun pitäisi olla molemminpuolista.

   Lainaa

  9. Tulos: +78 (108 ääntä)
   Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
   Aijaaaa, todisteet?:D ja se on ihan yleissivistystä tuntea muitakin uskontoja kuin omansa.

   Lainaa

  10. Tulos: +87 (95 ääntä)
   Oon mäkin kerran ollu kirjastossa kun yks muslimimies ois halunnu just siinä sarjakuvien vieressä alkaa rukoilemaan - katto mua niin vihasesti ja halveksien että huh huh. Mut jatkoin vaan niitten sarjakuvien selaamista koska en mä sen tiellä ollu... siinä se kumarteli ja mumisi jotain. Mua ei todellakaan haittaa mitä kuka tekee mutta MISSÄ voi olla ongelmakysymys.

   Lainaa

  11. Tulos: +73 (83 ääntä)
   Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
   Paitsi että kyllä yläasteen uskonnontunneilla käydään läpi muitakin uskontoja, jos ei tiedä niin eiköhän se osoita lähinnä sen ettei siellä ole kuunneltu.

   Lainaa

  12. Tulos: +42 (56 ääntä)
   Anonyymi: Paitsi että kyllä yläasteen uskonnontunneilla käydään läpi muitakin uskontoja, jos ei tiedä niin eiköhän se osoita lähinnä sen ettei siellä ole kuunneltu.
   Juuri näin! On tainnu Swastilla jäädä koulut käymättä.. Voi voi...

   Lainaa

  13. Tulos: -49 (63 ääntä)
   Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
   tiedetään kuule iha liikaa teijjän epäuskovaisten uskonnosta. bite me

   Lainaa

  14. Tulos: -24 (74 ääntä)
   Ammattikoulu, that explains a lot...

   Lainaa

  15. Tulos: +35 (51 ääntä)
   : Ammattikoulu, that explains a lot…
   AmmattikouluIKÄISIÄ, ei välttämättä ammattikoulussa. Mekan sijainnin tietäminen kuuluu perussivistykseen, on sen verran tunnettu kaupunki. Tottakai muslimitkin varmasti tietää missä on Vatikaanivaltio.

   Lainaa

  16. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Eiköhän kuuluis kaikkien tietää myös toisten uskonnoista, miten muuten voi päättää mihin uskoa?

   Lainaa

  17. Tulos: +38 (56 ääntä)
   trits: Eiköhän kuuluis kaikkien tietää myös toisten uskonnoista, miten muuten voi päättää mihin uskoa?
   Muslimit eivät päätä uskoa Islamiin. Heidän kulttuurinsa hoitaa sen päätöksen puolesta. Muslimimaissa ja muslimeille ylipäätään se uskonnon "vaihtaminen" ei ole ihan yksinkertaista jo pelkästään sosiaalisista syistä.

   Lainaa

  18. Tulos: -3 (11 ääntä)
   facepalm.....

   Lainaa

  19. Tulos: +12 (30 ääntä)
   kengät on kyllä mulle naisena tärkeitä. ;) .....ja jostain syystä silti onnistun tietään, että kenkä-mekka ei ole ainoa Mekka...

   Lainaa

  20. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Mikä on ammattikouluikä? Onko lukioikä eri asia kuin ammattikouluikä? Entä yliopistoikä? Tai ammattikorkeakouluikä?

   Lainaa

  21. Tulos: +17 (23 ääntä)
   eiköhä se pointti tässä ollu just se, ku ihmisparat ei tiijä ees, et mitä kohti ne rukoilee ja sotkee sen kenkäkauppaan, ei se et ne pilkkais millää lailla uskontoo, pointti on just toi niitte yleissivistys veikkaisin... :D ei oo ihmisiä turhalla yleissivistyksellä siunattu

   Lainaa

  22. Tulos: +13 (15 ääntä)
   "Keskustelijat ovat ammattikouluikäisiä" :DDDDD

   Lainaa

  23. Tulos: -4 (8 ääntä)
   no diudiu: eiköhä se pointti tässä ollu just se, ku ihmisparat ei tiijä ees, et mitä kohti ne rukoilee ja sotkee sen kenkäkauppaan, ei se et ne pilkkais millää lailla uskontoo, pointti on just toi niitte yleissivistys veikkaisin… ei oo ihmisiä turhalla yleissivistyksellä siunattu
   No shit Sherlock? Kommenteissa keskustellaan yleensä muustakin kuin ko. kuvan pointista.

   Lainaa

  24. Tulos: +5 (9 ääntä)
   nää kommentit täällä on kyllä mielenkiintosempii usein ku itse mokat :DD oivoivoi

   Lainaa

  25. Tulos: -13 (27 ääntä)
   Swast: Ei minusta ole kauhean suuri moka, koska miksi meidän länsimaalaisten kuuluisi tietää islaminuskosta tai -kulttuurista mitään? Suurin osa muslimeistakaan ei tiedä paljoa mitään kristinuskosta.
   ^- oon samaa mielt & jep nyt tulee kauhee "oot nii rasisti!!!" miks aina suomalaisii sanotaa rasisteiks jos niit ei kiinnosta vähääkää ählyjen uskonto yms, mut jos ählyi ei kiinnosta meijän uskonto yms nii se on heti OK. haloo, me ollaan suomessa?!

   Lainaa

  26. Hessuilija 29.6.2012 0:55
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   ://: ^- oon samaa mielt & jep nyt tulee kauhee “oot nii rasisti!!!” miks aina suomalaisii sanotaa rasisteiks jos niit ei kiinnosta vähääkää ählyjen uskonto yms, mut jos ählyi ei kiinnosta meijän uskonto yms nii se on heti OK. haloo, me ollaan suomessa?!
   Haloo, sanooko se yleissivistys vieläkään mitään? En sanoisi sinua rasistiksi siitä syystä, ettei sinua kiinnosta tietää mitään islamista, vaan pikemminkin sen vuoksi, että käytät muslimeista pilkkaavaa nimeä.

   Lainaa

  27. Tulos: -2 (16 ääntä)
   hei ihan oikeesti mä oon 14 ja mäki tiiän et mekka on se muslimeitten joku pyhä kaupunki tai joku vastaava uskontoon liittyvä kaupunki, ja se niitten "kirkko" on moskeija eikä mekka niinku jani väitti.

   Lainaa

  28. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Tuota kannattaa varmaan lukea kirja jos toinenkin ihan vaan vinkkinä. Maailmassa toiseksi eniten islamin uskoisia Kristin uskon jälkeen ja ellet meinaa kasvaa tynnyrissä niin tulet aika paljon tapaamaan muslimeita eläessäs. Ja ihan näin btw ne uskoo samaan Jumalaan ku kristitytkin ja ainoana Erona on että he eivät usko Jeesuksen olevan Jumalan poika vaan yksi profeetoista ja heidän pyhä kirjansa Koraanin kertoo samoista tapahtumista pääsääntöisesti kuten Raamattukin mutta Erona se että heidän kirjansa on pysynyt muuttumattomana 1600 vuotta siitä asti kun Mohammed sai Jumalan sanan. Näin ainakin uskon mukaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Herby: Lähin Mekka turussa…?? Että näin. Oliskohan ihan moskeija eikä Mekka. Lähin Mekka taitaa olla vielläkin Saudi-Arabiassa.
   Kuten tuossa jo kävi ilmi, niin Mekka on myös kenkäkauppa...

   Lainaa

  30. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Nina, J, Jukkapalmu: Islamissa rukoukset suoritetaan viidesti päivässä (jos on tunnollinen uskovainen) ja siellä, missä kulloinkin satutaan olemaan. Toki ei-islamilaisessa maassa kohtelias muslimi katsoo vähän menonsa sen mukaan, ettei ainakaan missään ruokakaupassa tai bussissa joudu vetämään rukousmattoa esiin. Mutta jos noin sattuu käymään, niin he eivät koe sille mitään voivansa - rukoukset on rukoiltava säädettyinä aikoina. Molemminpuolista huomioonottoa toki toivoessa... Niin kauan, kuin ei ole kenenkään tiellä, niin ei mua ainakaan häiritse ihmeemmin. Jukkapalmulle vielä erikseen, ei ne siellä altaan pohjassa tietenkään ala, vaan nousevat vedestä ja menevät johonkin sopivampaan tilaan rukoilemaan. Vaistoanko kommentistasi kenties toiveen, että hukkuisivatkin sinne altaaseen, kun kello lyö rukoushetken?

   Lainaa

  31. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ai se olikin Jukkaplamu, automaattinen korjaus näemmä aivoissa. Jatkakaa!

   Lainaa

  32. Tulos: +1 (1 ääni)
   Jukkaplamu: Juu kyllä siinä saa olla kompassi tai vähintään kartta mukana, että osaa hoplopissa pyllistää oikeaan suuntaan. Mites uimahallissa ollessaan? Meneekö altaan pohjaan hukkumaan kohti mekkaa kun aika käy?
   Riippuu varmaan et mis on lähin mekka..

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: mekka, rukoilla, leikkipuisto, Turku, kenkäkauppa