Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Talousnerot

"Jos ette maksa velkaanne ---"
Korjaus: Lähettäjän mukaan tytöt ovat 17-vuotiaita, mutta meille on vahvistettu jälkeenpäin syntymävuodeksi 1993, eli ikää on mahdollisesti jo 18. talousnerot

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 94 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +921 (949 ääntä)
   Harvinaisen fiksu kommentti Verneriltä.

   Lainaa

  2. Tulos: +835 (853 ääntä)
   Ei oo todellista, tytöt ei oo vielä täysi-ikäisiäkään ja molemmilta luottotiedot menneet/menossa. Ja Niina vielä hälläväliä-asenteella kehottaa Meriä jättämään kaiken maksamatta. Mihin tää maailma on oikeesti menossa?

   Lainaa

  3. Tulos: +454 (464 ääntä)
   Tyttö raukat! Kyllä aikuisena kaduttaa :(

   Lainaa

  4. Tulos: +417 (427 ääntä)
   17-vuotiaat saaneet pikavippejä??

   Lainaa

  5. Tulos: +441 (465 ääntä)
   Pikavipit pitäs kieltää lailla... >:/

   Lainaa

  6. Tulos: +326 (340 ääntä)
   Jotain pakollista talousopetusta ja äkkiä kouluihin. Mitä näistäkin vielä tulee?

   Lainaa

  7. Tulos: +241 (255 ääntä)
   Ja veikkaisin näiden tyttöjen jopa asuvan yhä kotona,eikö vanhemmat ihmettele perintätoimistosta/ulosotosta tulevaa postia??

   Lainaa

  8. Tulos: +191 (193 ääntä)
   Erittäin vastuullisia nuoria naisia :)

   Lainaa

  9. aikuistukaa 18.8.2011 3:20
   Tulos: +214 (226 ääntä)
   Merille tiedoksi että et tule moneen vuoteen/koskaan samaan pankista lainaan omaan asuntoon taikka mihin ikinä sitä haluaisit ja kyllä ulosotta ottaa joka pennosen pois mitä ikinä tulet saamaan päivärahaa kelalta taikka jos satut pääsemään töihin niin se menee palkasta suoraan joten ei kannattais päästää ulosottoon asti

   Lainaa

  10. Tulos: +82 (96 ääntä)
   ihmettelin aivan samaa, miten 17v voi saada vippejä?? sääliksi käy kyllä :(

   Lainaa

  11. Tulos: +31 (47 ääntä)
   jeesus...

   Lainaa

  12. Kunnian hetket 18.8.2011 6:30
   Tulos: +163 (181 ääntä)
   Kyllä taannoin pöyristytti, kun jonkun pikavipin mainoksessa luki, että: "säästä 75%". Häpeällistä köyhien ja heikkoälyisten rahariistoa nuo ovat. Ninan kanssa olen samaa mieltä, että nuo pitäisi lailla kieltää - koron kiskontaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +154 (156 ääntä)
   Hienosti tossa oikealla mainospalkissa on Terra Vippi:n mainos :|

   Lainaa

  14. Tulos: +61 (71 ääntä)
   Liian helppoo nykyään menettää luottonsa. Kaikennäköstä voi tilata ja jättää maksamatta, prkl. Onnea elämään ja jatka ihmeessä juomista.

   Lainaa

  15. Tulos: -31 (57 ääntä)
   Tytöt, jos tätä lukevat. Niin pikavipeistä päääsee eroon esim näin: http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/2011/08/lukijan-artikkeli-pikavipeista-vihdoin.html Tosin vaikuttaa että tyttöjä ei kiinnosta luottotiedot yms No ehkä ei noin nuorena tarvitsekaan. Kyllä ne luottotiedot palautuvat. Niin ja toisennakin, luottotiedot eivät todellakaan lähde pelkästä oikeuskäsittelystä pois, vaan se pitää oikeuden päättää. Yksikään mulkkuperintäfirma ei niitä saa pois.

   Lainaa

  16. Salamanteri 18.8.2011 9:45
   Tulos: +96 (104 ääntä)
   Jos nuo tytöt todella asuu vielä kotona niin melko huolestuttavaa, jos vanhemmat ei oo mitenkään puuttunu siihen, että sadoilla euroilla tilattu nettimyymälöistä ties mitä. Vieläpä jos oikein ymmärsin niin toinen on vielä ryypänny suuren osan rahoista, vaikka ei oo edes täysikänen? Aika surullista, että noinkin turhan jutun takia noi tytöt tulee oleen vaikeuksissa tulevaisuudessa. Perusopetukseen pitäis kyllä oikeesti sisällyttää jonkinäköstä pakollista talousoppia. Ei taida nuokaan tyttöset tietää, että aikanaan voi olla äärimmäisen hankalaa löytää edes vuokrakämppää, kun luottotiedot on menny. Veikkaan, että suurin osa haluais kuitenki asumaan kunnolliseen asuntoon, eikä mihinkään kaupungin omistamaan lähiömurjuun, johon hyväksytään vuokralaisiks ihan kuka tahansa. Turha kuitenkaan valittaa enää siinä vaiheessa, kun on ite tuon tien valinnu. Kannattiko?

   Lainaa

  17. SanSamurai 18.8.2011 9:47
   Tulos: -4 (84 ääntä)
   Mitäs häpeällistä pikavipeissä on? Ei niitä kukaan pakota ottamaan. Kertoo enemmänkin ottajan ymmärryksen tasosta, jos ei mieti ensin, että miten sen aikoo maksaa takaisin. Itsehän en tosin ole ottanut ikinä yhtään pikavippiä. Turhan kallista lystiä :P

   Lainaa

  18. Tulos: +113 (117 ääntä)
   HYVIN surullista jos 17v. tyttö juopottelee velkarahalla! Ja vielä kun ei oo kyse mistään pikkusummista vaan tuhansista päätellen siitä että vastaavanlaisia kirjeitä tulee neidille lähes päivittäin... Joku päivä karu todellisuus iskee päin naamaa ja silloin luulen että Merillä tulee iso itku. Voi tähän voisin kommentoida vaikka kuinka paljon koska jotenkin tämä moka vaan ärsyttää niin suunnattomasti mutta ehkäpä on parempi jättää tähän ettei muut kommentoijat ärsyynny mun paasauksesta :D Puhisen itekseni täällä kotosalla!

   Lainaa

  19. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Voi vittu. Onnea vaan tytöille, jotka eivät tosissaankaan ilmeisesti tajua mitä luottotietojen menetys tarkoittaa. Hyvä jos pääsevät edes vuokralle muuttamaan, saati omaan asuntoon lainaa ottamaan. Ja kannattaa tosiaan pitää hyvää huolta siitä että maksaa puhelinlaskut ettei joudu prepaideilla kituuttaamaan sen jälkeen kun uutta liittymää ei saa. Ja toisekseen, pikavippien ikäraja suomessa on kyllä ainakin näin pikaisesti tsekattuna oikeastaan kaikissa firmoissa 18-20v. Mitä helvettiä? Sehän tässä oliskin hienoa jos tytöt ottanee niitä vanhempiensa nimiin.

   Lainaa

  20. Tulos: +110 (112 ääntä)
   Arvatkaapa mitä: peruskoulussa on kuin onkin talouskasvatusta! Tunnilla kun on vaan niin paljon mukavampi meikata/nukkua/kuunnella musiikkia/you name it kuin vaikuttaa positiivisesti omaan tulevaisuuteensa.

   Lainaa

  21. Perintäalalla itsekin 18.8.2011 11:33
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Jos tytsyillä olisi enemmän älliä päässä, tekisivät niinkuin rationaalinen kansalainen: kun ensimmäinen perintäkirje kolahtaa laatikosta, soitetaan perintätoimistolle ja kysytään, voiko tästä tehdä maksusuunnitelmaa. Yleensä vastaus on kyllä. Ja tadaa: noudatat laadittua maksusuunnitelmaa, vältät maksuhäiriömerkinnät ja ulosoton. Toki onhan paskojen luottotietojen kanssa eläminen ihan nastaa. Onnea asuntolainan, luottokortin, vuokra-asunnon tai jonkun rahaan liittyvän työpaikan metsästykseen! Ihan näin esimerkiksi.

   Lainaa

  22. Tulos: +12 (38 ääntä)
   Kuinka idiootteja teinit voikaan olla?

   Lainaa

  23. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Käy kyllä ihan sääliksi tuollainen tyhmyys.

   Lainaa

  24. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Lukioissakin on tullut pakolliseksi tuo taloustiedon opiskelu, oliko se nyt yksi kurssi mikä meidänki piti aikoinaan käydä. Opettajan mukaan tämä siksi, kun Suomessa päättäjät ovat huolestuneet siitä, kuinka välinpitämättömiä nuoret ovat juuri laskujen maksun suhteen ja luottotiedot menee ymsyms... Ja ihan syystä näköjään! Tosin nämä tyttöset eivät taida ihan lukiolaisia olla... Tai sitten niitä lukiolaisia, jotka menevät sillä tyylillä, että "mahd. paljon vapaata ja lukio suoritetaan ehkä siinä neljässä vuodessa, jos jaksaa". Sääliksi käy, kun jo alaikäisenä ovat joutuneet tuollaiseen elämäntilanteeseen. :(

   Lainaa

  25. Tulos: +39 (41 ääntä)
   vernerin kommentille +1 ja (Y) :D

   Lainaa

  26. Tulos: +74 (74 ääntä)
   "Mil helvetil ne oikeesti luulee, et maksan tommoset?"
   Niin, olisikohan sitä kannattanut miettiä aikaisemmin? Ei ole ehkä viranomaisten asia murehtia sitä, miten Meri näitä asioita makselee. Merin elämä, Merin rahat, ei se tässä ole viranomaisten asia Merin elämää/juomista/nettishoppailua/jne. sponsoroida.

   Lainaa

  27. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Multa meinas tippua tyttö (6kk) sylistä kun luin Vernerin kommentin :D

   Lainaa

  28. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Suomessa on kyllä sellanen lakipykälä, joka estää alle 18 vuotiaita tekemästä velkaa, joten miten on mahdollista, että 17v tytöt ovat voineet tehdä velkaa ja näköjään useiden tuhansien edestä o.O

   Lainaa

  29. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Edellisissä kommenteissa olikin kaikki mitä itsekin meinasin sanoa. Ei taida tytsyt tosiaan tietää miten paljon luottohäiriömerkinnät ja uo elämää vaikeuttaa. No, Siperia opettaa.

   Lainaa

  30. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Alaikäinen ei voi suomessa tilata velaksi kauppojen verkko-ostospalveluista, ei ottaa "Elloslainaa" eikä pikavippejä. Haiskahtaa vähän siltä että lissut ovat oikeasti 20+v aikuispissixiä mutta mokan lähettäjä on vähän dramatisoinut asiaa ja pudottanut plikkojen iästä 4 vuotta pois...

   Lainaa

  31. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Ironisinta tässä on, että mokan alapuolella on Risicumin pikavippimainos.

   Lainaa

  32. Tulos: -22 (28 ääntä)
   tunnen ton tyypin :o

   Lainaa

  33. Tulos: +8 (28 ääntä)
   Sais peruskoulussa opettaa kyllä enemmän taloutietoa. Oon juuri itekkin ylä-asteella, eikä siellä oikeen paljon opeteta sellasia.

   Lainaa

  34. uttutututut 18.8.2011 15:22
   Tulos: -19 (33 ääntä)
   nimimerkki aikuistukaa, olet väärässä. nimim. velkaa ulosotossa eikä kelan tuesta koskaan peritty senttiäkään.

   Lainaa

  35. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Onneksi tietää että he joutuvat oppimaan virheistään. Ei kovin ruusuista elämää edessä jos noin jatkavat. Toivottavasti molemmat haluavat oman asunnon, mutta kukaan ei takaa lainaa koska tietävät kuinka hyvin tyttäret talouttaan hoitavat. Ps. Miksi ihmettelette että 17 kesäinen asuu omassa kämpässään? Ei ne vanhemmat lastensa koulupaikan perässä muuta. Pps. Kertokaa minullekkin mistä alaikäinen saa vippiä?

   Lainaa

  36. Tulos: +14 (44 ääntä)
   Ei pidä etsiä syyllistä pikavippiyrityksistä, vaan tytöt saavat katsoa peiliin, ja syyttää elämänsä pilaantumisesta vain itseään. Surullista tässä on se, että seuraavan 1-10 vuoden sisällä molemmilla on lapset ja lasten tulevaisuus näiden tulevien yh-äitien kanssa on traaginen. Lapsista tulee koulukiusaajia, ja muutenkin heidän kasvatuksensa jää täysin yhteiskunnan vastuulle.

   Lainaa

  37. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Jotkut ei ole ollu hereillä yhteiskuntaopin tunnilla...

   Lainaa

  38. Tulos: +40 (44 ääntä)
   täytyy kyllä sanoa että minusta lukion ja peruskoulun taloustieto ei ole ehkä ihan sellaista jota nuorille pitäisi opettaa. Markkinatalouden perusteet on toki hyvä tuntea mutta OMAN TALOUDEN kunnossapitoa ei kyllä juurikaan opeteta (ainakaan minulle ei ja päätin lukioni vuosi sitten!) Sitä lisää pliiiis!

   Lainaa

  39. Tulos: +22 (28 ääntä)
   L89: aika raju stereotypiayleistys... mistä tiedät että heistä tulee yksinhuoltajia, saattaahan löytyä mies joka katselee elämää samalla ajatuksella "maksetaan jos jaksetaan". Ja miksi yh-äitien lapsista tulee aina koulukiusaajia? Todistettavasti ei tule, tunnen useita yh-äitejä ja heidän lapsiaan ja suurin osa on ihan "normaaleja" koululaisia. mutta nää kaks tyttöstä on kyllä huolestuttavalla tiellä jo tuossa iässä, eivät varmaan oikeasti ymmärrä mitä se luottotietojen menetys tarkoittaa tai ainakaan seurauksia siitä...

   Lainaa

  40. Tulos: +14 (16 ääntä)
   kökö: en kirjoittanut, että lasten heikot tulevaisuudennäkymät johtuvat yksinhuoltajuudesta.

   Lainaa

  41. Tulos: +28 (28 ääntä)
   ei vittu mitä pentuja. miten jälkeenjäänyt pitää olla jos ei osaa edes tuon vertaa omasta taloudestaan huolehtia? JOS ei ole rahaa, EI ostella ihqja vaatteita ja kenkiä jne. voi kristus.

   Lainaa

  42. Tulos: -24 (30 ääntä)
   Eipä 17v saa mistään pikavippiä. Kyllä niissä kaikissa on ikäraja 18-25v. Muiden nimiin otettu? Jota en kyllä usko.. Ehkä täs on kusetusta ;) voihan sitä sanoo mitä vaan ja varsinkin ku "siistiä ku on ottanu pikavippei ja jättää maksamatta"... Plaah. Eikä ulosotto tuu ottamaan päivärahoista tai eläkkeistä tms senttiäkään! Toki jos vapaaehtoisesti haluaa tehdä maksusuunnitelman ulosoton kanssa niin sitten maksaa niistä rahoista ite, mut ei muuten.. Itse olen sattuneista syistä Kelan "elätti" ja saan 1100e/kk eikä ulosotto oo puuttunu näihin mitenkään koskaan :) Toki sitten puuttuu kun pääsen taas työelämään..

   Lainaa

  43. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Niin ja tosiaan kannattaa ottaa yhteyttä perintätoimistoihin.. Ne on todella joustavia JOS vaan itse on asiallinen. Ja niitä maksusuunnitelmia kannattaa sitten noudattaa... Vaik kyllä ne aika anteeksantaviakin ovat :D mut jos maksuaikoja venyttää pidempää niin joutuu maksaa tietysti enemmän..

   Lainaa

  44. Tulos: 0 (32 ääntä)
   paskat vanhemmat, murtaisin tollasilta äpäriltä jalat

   Lainaa

  45. Rose's street 18.8.2011 16:57
   Tulos: +15 (29 ääntä)
   Tätä varten minä säästin jo 13-vuotiaana pesämunaa, ei tule velkaa ja aina on pahan päivän varalle jokusta tonnia.

   Lainaa

  46. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Moka sinänsä oli huono, mutta pakko antaa yläpeukku, jotta pääsis etusivulle ja mahdollisimman monen silmiin. Tästä ei voi muuta kuin ottaa opiksi, me kaikki. Voi voi, Meri, Niina ja teidän vanhemmat. Missä olitte, kun järkeä jaettiin?

   Lainaa

  47. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Enitenhän tässä naurattaa se, että todennäköisesti noista ääliöistä tulee niitä, jotka ei ikinä viitsi mennä töihin koska ulosotto vie kaiken. Eikun hetkinen... minähän maksan veroja. Ei, ei naurata sittenkään.

   Lainaa

  48. Tulos: +16 (30 ääntä)
   Rose's street, rankka lapsuus. Itse ostelin tuohon aikaan vielä karkkia ja Tiimarisontaa, niin kuin useimmat muutkin lapset.

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (10 ääntä)
   "millä maksan ens kuussa" :D näyttää siltä että tässä kuussa se pitäis maksaa. :D

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Ottaen huomioon että alaikäinen ei saa tilattua laskulle mitään, eikä saa otettua pikavippejä niin miten tämä voi olla mahdollista? Jos näin on niin ei voin kun sääliä nuorten tulevaisuutta, muutama kaveri sössinyt luottotiedot vuosia sitten ja monen vuoden jälkeen ei pankka myönnä edes debit korttia.. Täytyy äitiä kiittää että on opettanut nuorena miten oma talous hoidetaan =)

   Lainaa

  51. Randomtalker 18.8.2011 19:24
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Ei perkele noiden pikavippien kanssa...

   Lainaa

  52. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Harmi vaan, näin lukiolaisena ja vierestä seuraavana, että suurimmalla osalla tytöistä tuntuu se kännykkä olevan tärkeämpi, kuin opetus ja sen seuraaminen. Ei siitä taloustiedon kurssista ollut ainakaan vieressä istuvalle likalle mitään apua, kun oli joka armas tunti facebookissa. Yläasteella touhu oli vielä räikeämpää. Eniten harmittaa se, että jos näiden kahden elämä jatkuu näin miten jatkuu, olen minä se joka maksaa verorahoista heidän kelatuet (joista muu taho ottaa onneksi edes osan pois). Olisi myös kiva tietää aikovatko ko. henkilöt asua vanhempiensa luona kolmekymppiseksi, kun omaan kämppään ei rahaa saa (ai anteeksi, pappa betalar tietenkin...) tai haluavatko joskus luottokorttia. Tiivistettynä: jos haluttaisiin kouluopetuksen edes jäävän jotenkin päähän, pitäisi kännykät kieltää oppilailta koulurakennuksessa, tms. muuta radikaalia. Auttaisi huomattavasti.

   Lainaa

  53. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Lähettäjän mukaan tytöt ovat 17-vuotiaita, mutta meille on vahvistettu jälkeenpäin syntymävuodeksi 1993, eli ikää on mahdollisesti jo 18. Tytöillä on siis ollut max. kahdeksan kuukautta tehokasta aikaa laittaa luottotiedot uusiksi. (Tosin jo 15-vuotiaan henkilön luottotietoihin voidaan merkitä ulosoton toteama varattomuus.)

   Lainaa

  54. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Ottaa pikavippejä ja ryyppää rahat? Ei helvetti...

   Lainaa

  55. Tulos: +13 (23 ääntä)
   Musta tuntuu että tulisin Vermerin kanssa hienosti toimeen :D

   Lainaa

  56. Tulos: +2 (10 ääntä)
   kyllä ne aikuisetkin osaavat... tietäisittepä kuinka plajon ostetaan luotolla mm. kahvia tarjouksesta...

   Lainaa

  57. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Pitkästä aikaa nauroin ääneen täällä :D mahtavia tulevaisuuden toivoja!

   Lainaa

  58. Tulos: -5 (9 ääntä)
   miten ihmeessä 17 vuotiaat tyttöt on saanet ensinkään pikavippiä eikö siinä oo ylenssä että pitää olla täysi ikäinen enen kun saa vippiä tai mitään muttakaan lainaa

   Lainaa

  59. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Meri on täyttänyt 18 vuotta maaliskuun alussa.

   Lainaa

  60. Tulos: +54 (54 ääntä)
   ite tein sen virheen et päästin nuorena kaiken ulosottoon kun ei kiinnostanut hoitaa asioita fiksusti.. otin opikseni.. kun töihin pääsin niin soitin ulosottoon ja sovin et maksan hyvinkin rankalla tahilla velkani pois.. 3 vuotta niitä maksoin ja todellakin söin puuroa sen kolme vuotta.. luksusta oli jos joskus sain pihvin tms ruuakseni.. nyt olen velkani hoitanut ja joulukuussa saan luottarit takaisin.. otin opikseni ja nykyisin hoidan laskut yms ajallaan.. jos ei onnistu niin soitan ja sovin siitä sitten ko firman kans et kui hoidan laskut pois.. nyt olen onnellinen.. olen aikuistunut.. :)

   Lainaa

  61. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Onnea näille teineille. Hieno tulevaisuus edessä. "Mitä, eikö raha kasvakkaan puissa?" -herätys näille ja kylmää vettä niskaan!

   Lainaa

  62. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Ikäväähän tässä tosiaan on se, että näiden teinien jatkaessa elämäänsä näin, ME joudumme heidät verorahoillamme elättämään. Minua ei ainakaan naurata. :(

   Lainaa

  63. Tulos: +18 (22 ääntä)
   onhan se väärin, että me muut joudumme elättämään verorahoillamme näitä idiootteja. olisi ehkä tärkeämpiäkin kohteita verorahoille, kuin ajattelemattomat ja jälkeenjääneet apinat.

   Lainaa

  64. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Itse olen 17 enkä voi käsittää miten raha-asiat voi sotkea noin tuon ikäisenä... Juurikin tilasin lukiokirjoja ja vaikka rahaa on säästettynä tilillä, niin kyllä vähän kirpaisi. Mietin että siinä meni kk:n opintoraha ja mitäs sitä syödään. Rahaa on, mutta pahan päivän ja tulevaisuuden varalle täytyy säästää, eikä sitten pikavippejä hankkia. Aivan älytöntä touhua, miten jotkut voivat olla noin idiootteja -.- Tyypit lainaa ja juo nuo lainarahat, minä odotan jotta saisin tukeni ja käytän rahat opiskeluun jotta pääsisin hyvään ammattiin ja sitten voinkin jo elättää nämä idiootit jotka on aina sossun luukulla.

   Lainaa

  65. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Juu, jos ei ole rahaa, ei tarttee mennä ostaankaan mitään vtun yksinkertasta... Tulin muka nauraan hyville jutuille, nii meniki vtutuksen puolelle ainaki alkuun Just tollaisia ei tässä maailmassa tarvita... VOI PRKL!!!

   Lainaa

  66. Tulos: +10 (14 ääntä)
   AAHHAAHHHAHHAAHAAAAHAHAHAAAAHAAHAA AHHHAHAHHHAHHAA HHAHHAAHAHHAHAA HAAHAAHAAHAHAAH AHHAHHAA

   Lainaa

  67. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Ehkä koomisinta tässä on se, että itselläni ainakin näkyy heti tämän mokan alla "pikavippi" mainos :D Mut oikeestaan on kyllä surullista et nuoret ihmiset on jo noin veloissaan kun eivät osaa pitää taloudestaan huolta...

   Lainaa

  68. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Itse olen ottanut pikavippiä kyllä, jos tiedän että pystyn maksamaan ne takasin päin, mutta en kyllä ikinä niiden takia haluas menettää luottotietoja niinkuin nämä neidit tässä tekstissä. Urpoja, minkäs sille tekee.

   Lainaa

  69. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kyllä pitäisi vanhempienkin opettaa lapsilleen, ettei raha kasva puussa ja ettei aina saa kaikkea mitä haluaisi. Tunnen muutamiakin täysi-ikäisiä tapauksia, jotka eivät enää asu vanhempien luona, mutta se vanhempien tili on kuitenkin yhä ahkerassa käytössä¨. Töitä ei tarvitse juurikaan tehdä, kun isi ja äiti laittelee koko ajan tilille rahaa, jolla voi sitten shoppailla. Mitäpä käy tällaiselle tapaukselle kun rahahanat laitetaan kiinni?

   Lainaa

  70. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kyllä tytöillä vielä hymy hyytyy kun pitäisi tulevaisuudessa ehkä muutakin tehdä kuin ryypätä ja pitää hauskaa, mutta mikään ei onnistu kun luottotietojen menetyksellä sössineet elämänsä. Gratz!

   Lainaa

  71. velallinen 21.8.2011 2:40
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Ihmetyttää tämä nykynuoriston oletus, että netistä voi tilata ilmaiseksi vaatteita jne tai ottaa vippejä ilman, että niitä on maksettava. Ethän sä kaupastakaan nappaa farkkuja ja kävele ulos maksamatta. Samanlailla myytävää tavaraa ne farkut siellä netissä on ja vippi on vippi, se maksetaan takaisin. Miksi ihmeessä siis itketään "mistä ne luulee, että revin rahat" tai "perikööt pennittömältä". Jos ostat niin sinulla on oltava rahaa, siitä ne rahat revitään. Ei osteta jos ei ole rahaa. Ja kyllä ne lopulta pennittömältäkin perii, odota vain. Velkoja saa aina omansa, vaikka sitten viemällä viimeiset.

   Lainaa

  72. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ei voi muuta kuin nauraa. Noh, kyllä siperia opettaa...

   Lainaa

  73. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Itsekin olen ottanut yli varojeni tyhmyyksissäni vippejä, mutta olen kyllä tiedostanut, että ne pitää maksaa takaisinkin. Tällä hetkellä suurin osa rahoista menee laskuihin, eikä riitäkään, mutta onneksi maksusopimuksia voi tehdä, joissakin firmoissa useammman kerran, jos ei aina pysty noudattamaan alkuperäistä sopimusta. Pari laskua on päässyt oikeuteen, mutta onneksi oikeuden päätöstä voi siirtää ja siirtää, kun maksaa velkaa vähitellen takaisin, niin ettei luottotiedot mene. Siitä sentään pidän huolen. Ja siinä vaiheessa, kun lasku on oikeudessa, ei tule enää lisäkuluja, mikä on helpotus. Pian saan velkani maksettua ja sitten ei enää ikinä vippejä. En tosin ole ottanutkaan enää kuukausiin... Lähinnä kai vippejä tuli otettua, kun ketutti rahattomuus. Nyt tajuan, että jos ei olisi noita vippejä takaisin maksettavana, olisin suorastaan rikas. :P

   Lainaa

  74. Tulos: -26 (30 ääntä)
   Teille kaikille tiedoksi, ketkä luulevat minun olevan ala-ikäinen niin ihan 18-vuotias olen. Maaliskuussa täyttänyt... Oli pakko tulla kommentoimaan, kun rupes ärsyttää.

   Lainaa

  75. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kun mä olin ysillä (kaks vuotta sitten), yhteiskuntaopin opettaja saarnas meille pitkään ja hartaasti pikavipeistä. Se kerto, että kaikille Suomen peruskoulujen yko:n opettajille oli tullu viesti (opetusministeriöltä?), että jokaisen niistä tulee ainakin yhdellä tunnilla valistaa pikavippien vilpillisyydestä. Meidän luokka ainakin sai ison kasan varotuksia! Toisaalta, oon vuotta nuorempi noita tyttöjä ja jos se viesti tuli vasta sinä vuonna kun minä olin ysillä...

   Lainaa

  76. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Meri: Teille kaikille tiedoksi, ketkä luulevat minun olevan ala-ikäinen niin ihan 18-vuotias olen. Maaliskuussa täyttänyt… Oli pakko tulla kommentoimaan, kun rupes ärsyttää.
   Onneksi olkoon Meri, jos tuo oli ainut asia mikä tilanteessa ärsyttää :D

   Lainaa

  77. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ei kyllä ainakaan omina yläaste aikoina ollut koulussa mitään puhetta pikavipeistä, joten en iha nymmärrä mitä tässä selitetään että koulussa olisi pitänyt kuunnella enemmän jne. Muutenkaan ei ole koulun tehtävä opettaa lapselle rahan merkitystä, vaan vanhempien. Vanhempien kasvatusmenetelmissä selkeästi ollut vikaa, jos ei lapset kykene rahan arvoa ymmärtämään, tai sitten kakarat on muuten vaan aivan helvetin typeriä eikä ole vanhempiaan kuunnellu. Onnea luottotietojen menetyksestä (Y)

   Lainaa

  78. Tulos: -1 (5 ääntä)
   luottotiedot kannattaa menettää sit tyylillä jos meinaa eikä minkään hikisen tonnin takia kyllä sinne ehtii saada helposti yli 20tonttuaki ennen ku loppuu saaminen :D

   Lainaa

  79. VITTUIX-MAN 22.9.2011 21:03
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mutta herranen aika, eihän rahalla mitään oikeaa arvoa ole! Jos tyttöset ovatkin tosi-oveluksia, ovat lukeneet talousuutisia ja laskevat sen varaan, että tulee se superlama, EKP pistää setelipainon pyörimään, hyperinflaatio ratsastaa ja yli euroopan. Sittenpähän maksavat velkansa 5000€:n setelillä, sen kunniaksi kahvi ja pulla kymppitonnilla.

   Lainaa

  80. Ilona Ofelia 24.9.2011 14:38
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Joku tuolla sanoi että kelan tuista ei peritä ulosottoon. Kelan tuesta menee veroja, ja jos sit oiski veronpalautuksia eikä mätkyjä, niin ne menee kyselemättä ulosottoon.

   Lainaa

  81. Tulos: +1 (1 ääni)
   Takana loistava tulevaisuus :D

   Lainaa

  82. Tulos: +4 (4 ääntä)
   .. että sivun vieressä pyörii "okmoney - Suomen paras pikavippi!" - mainos :DDD

   Lainaa

  83. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Pissiksillä luottokortit, valtavasti lainaa Unholaan on vaipunut jo Veikko Hursti vainaa Hurahuhhahhei, heitä pois ja osta uusi Visa, pikavippi, karhukirje, maksuhäiriö

   Lainaa

  84. Tulos: -11 (11 ääntä)
   Miksi mua hävettää niin perkuleesti se että oon tyttö? Mun ei kuuluis olla täällä.

   Lainaa

  85. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Tykkään tiimin tavasta korjata mokaajan ikä :D

   Lainaa

  86. jurrjurrjurr 1.3.2012 15:02
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   ihan vaan opiksi sanon ettei kannata pilata tulevaisuuttaan luottotietojen menetyksillä,tulette vielä huomaamaan sen, kun tulee ikää ja pitäisi saada se asunto tai auto kumppanin kanssa..maksatte itsenne kipeäksi 30 asti ennenkuin saatte mitään omaa maksuhäiriön takia...mokasin itse joskus ja sain maksaa siitä kalliisti,luuserit ovat asia erikseen ja alamäki alkaa jo kotiovelta lumihankeen,oma on valintasi....itse selvisin muttei se helppoa ollut.. ja kaikki on nyt bueno .ekaks lopetin kännäilyn..ja hankin harrastuksen..

   Lainaa

  87. Naamallasi on kirja! 22.8.2012 20:46
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   make: Harmi vaan, näin lukiolaisena ja vierestä seuraavana, että suurimmalla osalla tytöistä tuntuu se kännykkä olevan tärkeämpi, kuin opetus ja sen seuraaminen. Ei siitä taloustiedon kurssista ollut ainakaan vieressä istuvalle likalle mitään apua, kun oli joka armas tunti facebookissa. Yläasteella touhu oli vielä räikeämpää. Eniten harmittaa se, että jos näiden kahden elämä jatkuu näin miten jatkuu, olen minä se joka maksaa verorahoista heidän kelatuet (joista muu taho ottaa onneksi edes osan pois). Olisi myös kiva tietää aikovatko ko. henkilöt asua vanhempiensa luona kolmekymppiseksi, kun omaan kämppään ei rahaa saa (ai anteeksi, pappa betalar tietenkin…) tai haluavatko joskus luottokorttia. Tiivistettynä: jos haluttaisiin kouluopetuksen edes jäävän jotenkin päähän, pitäisi kännykät kieltää oppilailta koulurakennuksessa, tms. muuta radikaalia. Auttaisi huomattavasti.
   Ala-asteellahan kännykät on kielletty, jos yläasteella keskittyy vain faboon se on oma vika. Kyllä jo seiskaluokkalaisen pitäis osata huolehtia vähän itsestään ja ottaa OMA vastuu oppimisesta. Jos ei kiinnosta, se ei oo kenenkään muun ongelma kun aikuisena rahat loppuu.

   Lainaa

  88. Tulos: 0 (2 ääntä)
   swarmen: Kuinka idiootteja teinit voikaan olla?
   Kuinka tyhmiä on aikuiset jotka eivät opeta mitään?

   Lainaa

  89. eräs lukija 23.4.2013 7:40
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   kelan tukiin tuo ulosottto ei voi koskea kun se on alle sen suojaosuuksien.....ota selvää asioista.....
   aikuistukaa: Merille tiedoksi että et tule moneen vuoteen/koskaan samaan pankista lainaan omaan asuntoon taikka mihin ikinä sitä haluaisit ja kyllä ulosotta ottaa joka pennosen pois mitä ikinä tulet saamaan päivärahaa kelalta taikka jos satut pääsemään töihin niin se menee palkasta suoraan joten ei kannattais päästää ulosottoon asti

   Lainaa

  90. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Nyt vaan kaikki masennatte tyttöjä! Itse olen luottotiedoton, mutta asun vuokralla siellä missä haluankin, puhelinliittymä löytyy siinä missä netti ja työpaikkakin. Mutta neuvoksi tytöille.. kannattaa hoitaa heti.. väh. 2-3vuotta menee ennenkuin saa luottotiedot takaisin maksun jälkeen, että kannattaisi vaan soitella perintätoimistoihin! Nuoret tytöt ajattelee koska ei tiedä totuutta: Mitä väliä sillä enää on, kun kerran luottotiedot on jo menny? Faktoja nuorille.. ei voivottelua...

   Lainaa

  91. Tulos: +1 (1 ääni)
   Jos oisin syntyny vähä aikasemmin nii oisin perustanu pikavippifirman, sillo ku niissä ei ollu viel kunnon rajotuksii :)

   Lainaa

  92. Tulos: +1 (1 ääni)
   tii-: Jotain pakollista talousopetusta ja äkkiä kouluihin. Mitä näistäkin vielä tulee?
   Miten olis vaikka seuraava valtionvarainministeri

   Lainaa

  93. SuomenToivo 5.8.2017 21:54
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Elämä menny perseelleen ennenku ehti ees kunnolla alkaa, hyvä tytöt!

   Lainaa

  94. Saastunut preeriasusi 17.1.2021 13:19
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Verneri nimensä veroinen. Ulosanti juuri sitä mitä olettaa saattaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: perintätoimisto, lasku, velka, intrum justitia, pikavippi, luottotiedot, maksuhäiriö, ulosotto