Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirkollisvero

"En mä tiennyt että noin paljon menee"
kirkollisvero

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +327 (353 ääntä)
   Sanna on terävä tapaus. Hyvää settiä.

   Lainaa

  2. Jukkaplamu 27.8.2011 8:15
   Tulos: +166 (228 ääntä)
   Tietöi mitä niilläkin verorahoilla tehdään. Ei todellakaan ostella enkeleille uusia valkoisia siipiä yms...

   Lainaa

  3. Huippukokki 27.8.2011 8:29
   Tulos: +66 (154 ääntä)
   Sama edelliseen kommenttiin. Uskon Jumalaan, mutten yhtään tajua tuota kirkollisveroa.

   Lainaa

  4. Tulos: +32 (84 ääntä)
   Tässä nähdään mitä kirkko paholainen on saanut meissä ihmisissä aikaan!!!

   Lainaa

  5. Tulos: +190 (216 ääntä)
   Huippukokki: Sama edelliseen kommenttiin. Uskon Jumalaan, mutten yhtään tajua tuota kirkollisveroa.
   No ei kai ne seurakunnat pelkällä pyhällä hengellä pyöri? Kirkollisverolla kustannetaan mm. kirkkojen ja hautausmaiden kunnossapito, pappien palkat, lapsi- ja nuorisotyö, vanhustyö etc.

   Lainaa

  6. Tulos: +118 (174 ääntä)
   Itse en ole uskossa, mutta kuulun kirkkoon, sillä kirkko tekee tärkeää lapsi- ja nuorisotyötä yms. johon mielelläni annan rahaa omistani veron kautta. :)

   Lainaa

  7. Ihmeellinen tumma lintu 27.8.2011 10:40
   Tulos: +55 (135 ääntä)
   "Ilmaiseksi olette saaneet, ilmaiseksi antakaa." (Matteus 10:8.) Ei päde kirkon kohdalla? No mutta, eihän se muutenkaan noudata sitä kirjaa, johon sen opetus "muka" perustuu.

   Lainaa

  8. Tulos: +36 (44 ääntä)
   Saahan esim ehtoollisellakin käydä vaikkei kuuluisi kirkkoon, se kirkollisvero on vaan sen takia että tukee kirkon toimintaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +76 (122 ääntä)
   Ihmeellinen tumma lintu: “Ilmaiseksi olette saaneet, ilmaiseksi antakaa.” (Matteus 10:8.)Ei päde kirkon kohdalla?
   Täytyy kirkon työntekijänä todeta, että sitten kun itse olet valmis tekemään päätoimista työtä ilman palkkaa, sitten voit odottaa sitä muiltakin. Valitettavasti myös hengellisen työn tekijöiden täytyy maksaa asuminen, laskut, ruoka jne... Samoin sähköt, vesi, tilojen ylläpito yms maksavat vaikka kuinka järjestettäisiin kirkollista toimintaa. Lasten päivätoiminta, kerhot, avioiliittoon vihkiminen, kastetilaisuudet, hautausmaiden ylläpito ja hautaustoimitukset... Moni ei osaa ajatella, mitä kaikkea kirkollisverolla itse takaisinpäin saakaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +38 (56 ääntä)
   maksaa suojelusenkelistä? ok.

   Lainaa

  11. Tulos: +28 (80 ääntä)
   lapsi- ja nuorisotyötä yms. voi tukea muutenkin kuin antamalla rahat kirkon kautta joka ottaa suurimman osan välistä

   Lainaa

  12. Tulos: +102 (124 ääntä)
   Hemmetti, monet vuodet tuota veroa maksoin ja hirveitä asioita tapahtui siitä huolimatta. Mua on selvästi kusetettu tai kohdalle sattui jotenkin vajaatehonen suojelusenkeli - RAHAT TAKASIN

   Lainaa

  13. Tulos: -10 (68 ääntä)
   Tollaset hörhöt on syy siihen että tasa-arvoisuus on suomessakin vielä niin hemmetin kaukana.

   Lainaa

  14. Tulos: +60 (72 ääntä)
   Hauskaa läppää :D Itekki erosin kirkosta, en niinkään edes veron takia, vaan koska en ymmärrä miksi kuulua kirkkoon jos ei siellä käy, ei usko kirkon levittämään sanomaan (uskolla sinänsä ei mitään tekemistä asian kanssa, vaan juurikin tuo järjestäytynyt uskonto) eikä kaipaa sen palveluita. Luultavasti kirkko tekee kivaa työtä auttaessaan ihmisiä, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä peruste kuulua kirkkoon.

   Lainaa

  15. Tulos: +73 (77 ääntä)
   "Enkeleiden ammattiliitto". :D Ihana.

   Lainaa

  16. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Naa, periaatteessa ei saa. Ehtoollisella saa evankelis-luterilaisessa kirkossa käydä vaan sellaisiin kirkkoihin kuuluvat ihmiset joiden kanssa evl kirkolla on ehtoollisyhteys (eli evl:n lisäkis esimerkiksi anglikaanit ja reformoidut). Esimerkiksi katoliset ja ortodoksit ei periaatteessa saa tulla luterilaisten ehtoolliselle mutta luterilaisilta on kyllä vielä tiukemmin kielletty meno esimerkiksi ortodoksien ehtoolliselle... Ja joka ei mihinkään kirkkoon kuulu niin sillähän ei tietenkään ole ehtoollisyhteyttä. Mutta se on omantunnon kysymys, ei siellä ole ketään portsareita ulos roudaamassa jos kirkkoon kuulumaton tai vaikka hellari menee luterilaisen kirkon ehtoolliselle.

   Lainaa

  17. Tulos: -30 (54 ääntä)
   Dana: Hauskaa läppää Itekki erosin kirkosta, en niinkään edes veron takia, vaan koska en ymmärrä miksi kuulua kirkkoon jos ei siellä käy, ei usko kirkon levittämään sanomaan (uskolla sinänsä ei mitään tekemistä asian kanssa, vaan juurikin tuo järjestäytynyt uskonto) eikä kaipaa sen palveluita.
   Tiesitkö, että esim. hautaus maksaa kirkkoon kuulumattomalle huomattavasti enemmän kuin sellaiselle, joka niitä veroja maksaa? Tämähän nyt tosin ei varsinaisesti sinua itseäsi kosketa, koska tuskin omia hautajaisiasi maksat, mutta omaisiasi kyllä. Lisäksi kirkon ja seurakuntatilojen vuokraus kirkkoon kuulumattomalle maksaa, kun taas veron maksavalle ne ovat ilmaisia (ainakin meidän seurakunnassa, muista en tiedä). Yms yms. Mutta jokainen toki tekee itse omat ratkaisunsa. :)

   Lainaa

  18. Tulos: +38 (48 ääntä)
   blah: Tiesitkö, että esim. hautaus maksaa kirkkoon kuulumattomalle huomattavasti enemmän kuin sellaiselle, joka niitä veroja maksaa?
   No ei muuten pidä paikkaansa. Hautaaminen maksaa kaikille aivan yhtä paljon, kuului kirkkoon tai ei. Hautaamisen kustannukset maksetaan yhteisöverosta, josta osa tilitetään kirkolle. Sopivasti sen osuus on vielä niin suuri, että kirkko tekee voittoa tällä hautaustoiminnallaan.

   Lainaa

  19. Tulos: +14 (36 ääntä)
   tsöge: lapsi- ja nuorisotyötä yms. voi tukea muutenkin kuin antamalla rahat kirkon kautta joka ottaa suurimman osan välistä
   Mistäköhän tämä tieto on peräisin? On totta, että kirkko käyttää rahaa paljon muuhunkin, suurin menoerä on palkat, mutta en kutsuisi sitä "välistä vetämiseksi".

   Lainaa

  20. Randomtalker 28.8.2011 9:34
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mahtava! :D. Nostatti hymyn huulille heti aamutuimaan.

   Lainaa

  21. Tulos: -33 (65 ääntä)
   Niin, toivottavasti kaikki kirkosta eronneet tajuaa sitte kirjottaa testamenttiin tms. etteivät halua tulla haudatuksi kirkkomaahan jne. viemästä kirkkoon kuuluvien hautapaikkoja. Hyvä erota kirkosta, mutta silti ottaa ns. rusinat pullasta?

   Lainaa

  22. Tulos: +24 (28 ääntä)
   blah: Tiesitkö, että esim. hautaus maksaa kirkkoon kuulumattomalle huomattavasti enemmän kuin sellaiselle, joka niitä veroja maksaa? Tämähän nyt tosin ei varsinaisesti sinua itseäsi kosketa, koska tuskin omia hautajaisiasi maksat, mutta omaisiasi kyllä.
   Ei pidä paikkaansa, hautaus on kaikille samanhintainen. Hautausmaiden ylläpitoa ei makseta kirkollisverosta mitä jäsenet maksaa vaan valtio maksaa osuutta yritysten maksamasta yhteisöverosta.

   Lainaa

  23. Tulos: +21 (25 ääntä)
   blah: No ei kai ne seurakunnat pelkällä pyhällä hengellä pyöri? Kirkollisverolla kustannetaan mm. kirkkojen ja hautausmaiden kunnossapito, pappien palkat, lapsi- ja nuorisotyö, vanhustyö etc.
   Jumalaan uskomisen ei varmaan tarvita kirkkoa? Hautausmaiden kunnossapitoa ei noista kustanneta, ne kustannetaan yteistöverosta josta kirkko saa osansa.

   Lainaa

  24. Tulos: +1 (37 ääntä)
   Kirkko tienaa veroillaan aivan valtavat summat rahaa, ja silti he pitävät keräyksiä köyhien maiden puolesta, vaikka voisivat vähän lahjoittaa verorahoistaan niille persnigerialaisille. Kirkko on aina kusettanut "rahvaita" ja niin se tulee aina tekemään. =)

   Lainaa

  25. Tulos: +24 (32 ääntä)
   öööh...en maksa kirkollisveroa,koska en ole kristitty,mutta ei mua sen takia ole koskaan raiskattua roskia viedessäni....Eli mikä tässä oli syy-yhteys?? :D

   Lainaa

  26. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Ite erosin kirkosta ensisijasesti tuon veron takia, toiseks juuri tuo ettei se usko vaadi kirkkoonkuulumista. Jos päälle 400e maksaa asioista joista ei hyödy ennen kun joutuu kuoppaan ni joutuu vähä miettimään, tuolla summalla kun ostaa neljännesvuoden sapuskat jääkaappiin :) Ja onko se kirkkomaahan hautaus niin välttämätöntä? Ite ainaki makaisin mieluummin vaikka kesämökin takana, ei taida olla vaan lain mukaan mahdollista...

   Lainaa

  27. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Mika: No ei muuten pidä paikkaansa. Hautaaminen maksaa kaikille aivan yhtä paljon, kuului kirkkoon tai ei. Hautaamisen kustannukset maksetaan yhteisöverosta, josta osa tilitetään kirkolle. Sopivasti sen osuus on vielä niin suuri, että kirkko tekee voittoa tällä hautaustoiminnallaan.
   No saatan olla ihan hakoteillä, mutta olen käsittänyt, että hautapaikka on kalliimpi kirkkoon kuulumattomalle, kuin kirkkoon kuuluvalle. Itse hautaaminen on saman hintaista kaikille, mutta tuo hautapaikka olisi eri hintainen. Ja puhun nyt siis ev.lut. hautausmaista. Mutta saatan toki olla väärässä. En ole asiaan sen kummemmin perehtynyt.

   Lainaa

  28. HaaganSherlock 30.8.2011 0:38
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Kannattaa myös muistaa että monet eivät nykyään edes halua hautaamista. Itse lahjoitan ruumiini mielummin vaikka lääketieteiden opiskelijoille/jollekin joka tarvitsee uuden elimen ja loppujämän ruumiistani voi tuhkata. En kuulu kirkkoon enkä usko Jumalaan.

   Lainaa

  29. Tulos: -7 (55 ääntä)
   Mistä näitä idiootteja oikein tulee?... Jos uskoo johonkin yliluonnolliseen niin miksei samantien tee töitä palkatta, nuole samalla "jumalansa" persettä saadakseen "paremman paikan taivaassa" ja vaikka kuole nälkään sinne päästäkseen? ...koska ihmisellä on halu pysyä elossa, mikä (surprise hihhulit!) on ristiriidassa tuon "kuoleman jälkeisen paratiisin" kanssa. Grow up. Ette kestä ajatusta läheisen / itsenne kuolemasta joten turvaudutte johonkin "yliluonnolliseen." Surullista =/

   Lainaa

  30. Tulos: +16 (40 ääntä)
   Kuulun vielä kirkkoon ja ehkä reiluuden nimissä jatkan sinne kuulumista kirkkohäihini asti (kirkkohäät eivät sinänsä oma toive, vaan hieman perinteisemmän poikaystävän, mutta yhteiset kuitenkin). Sen jälkeen voisin kirkosta erota. Kirkollisvero on näkökulmastani turhe. Toki hädässä olevia pitää auttaa, mutta rahani menevät varmaan paremmin perille avustusjärjestöjen kautta. Ja miksi papeille pitäisi maksaa palkkaa? Toki ymmärrän, että työstä pitää saada palkkaa, mutta koittakaa nyt uskonmiehet ja -naiset ymmärtää, että satusedästä saarnaaminen ei ateistin mielestä ole kunnon työtä... :/ Yyyh, haudatuksi en halua tulla, joten siitäkään on turha valittaa. Mieluummin annan ruumiini lääketieteelle. Itseasiassa hartain toiveeni olisi tuhkaus ja tuhkien puristaminen timantiksi, mutta saas nähdä miten tämän sitten kuolleena saa järjestettyä. No mitäs muita syitä olikaan maksaa kirkollisveroa..? Ehkä itsellä lähellä sydäntä on kirkkorakennusten (vanhojen ja kauniiden, ei modernien ja hirveiden) kunnossapito. Parhaimmillaan ne on rakennustaidetta kirkkaimmasta päästä. Yhteisönä kirkko ärsyttää ja HYI varsinkin raamattu kuvottaa. Kirkko ja valtio pitäisi saada täysin erilleen, jotta tähän maahan saataisiin oikeasti humaani ja läheistä rakastava yhteiskunta.

   Lainaa

  31. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Pupunen: Ensinnäkin plussaa nimimerkistäsi. : o ) Toiseksi, se hautaus ei ole mikään kirkkoon kuuluvien yksinoikeus. Kyllä kirkkoon kuulumattomatkin haudataan, omaisten vain pitää maksaa pari markkaa lisää. Mikä tuskin on enää sinun murheesi tuossa vaiheessa ;) Ps. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Polttohaudatun+tuhkasta+syntyy+sinert%C3%A4v%C3%A4+timantti/1135232634777

   Lainaa

  32. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kirkkojen hautausmaat ovat yleisiä hautausmaita, eikä sinne hautaaminen maksa juurikaan sen enempää vaikka ei kirkkoon kuuluisi. Kirkko saa osuutensa yhteisöverosta, jota kaikki yritykset maksavat. Sanotaan, että perustettaisiin "Ateistinen kirjakustantamo". Sen tulisi maksaa yhteisöveroa kirkolle siitä huolimatta. Ainahan yhteisöveron osa voitaisiin antaa kunnille ja siirtää hautaustoimi kunnalliseksi. Tuskin kirkko sitä haluaa. Tämänkään puolesta kellään ei ole mitään "moraalista velvoitetta" kuulua kirkkoon.

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (15 ääntä)
   HeikV: Mistäköhän tämä tieto on peräisin? On totta, että kirkko käyttää rahaa paljon muuhunkin, suurin menoerä on palkat, mutta en kutsuisi sitä “välistä vetämiseksi”.
   no joo, välistä vetäminen on vähän häilyvä käsite. Tässä kuitenkin vielä lainaus eroakirkosta.fi -sivustolta, joka mielestäni riittää lähteeksi ja perusteluksi "Jotkut arvelevat kirkon tekevän paljon hyväntekeväisyyttä. Todellisuudessa pääosa kirkollisveroista kuluu henkilöstö- ja kiinteistökuluihin. Kymmenestä eurosta kirkko käyttää vain euron hyväntekeväisyyteen. Vuoden 2005 seurakuntien tilinpäätösten mukaan diakonian osuus kirkon menoista oli 10,6 %. Summa on laskettu vyöryttämällä, eli mm. hallinnon menoista tietty osa on laskettu mukaan diakoniamenoihin. Ja vaikka kirkko käyttäisi diakoniatyöhön 99 prosenttia tuloistaan, on parempi antaa rahaa järjestölle jonka tavoite on 100-prosenttisesti hyväntekeväisyys."

   Lainaa

  34. Tulos: -3 (21 ääntä)
   "Ja vaikka kirkko käyttäisi diakoniatyöhön 99 prosenttia tuloistaan, on parempi antaa rahaa järjestölle jonka tavoite on 100-prosenttisesti hyväntekeväisyys."
   Nauratti kyllä melkoisesti:D. Miten se on yhtään parempi jos jollain on TAVOITE antaa 100prosenttia hyvänteleväisyyteen?!?!haloo. Samaa kamaa kuin se,että jossain lukee vielä nykysinkin "välttäkää tupakointia näissä tiloissa". Voi ihan rauhassa laittaa palamaan ja kun joku tulee valittamaan niin voi sanoa,että "kaikkeni yritin,mut en sit pystyny enää välttämään." Tavoite on antaa 100 prosenttia hyväntekeväisyyteen...ei juupeli.Kauheeta jätettä:D Joku vuosi sitten kärähti se suomalainen "hyväntekeväisyysjärjestö" joka keräs isoja rahoja syöpäsairaiden lasten hyväksi. Rahoista oli sit vähä yli prosentti päätynyt itse kohteeseen ja loppujen rahojen katoamista puolusteltiin sillä,että hommasta aiheutuu yllättäviä kuluja. Niidenkin tavoite oli 100 prosenttia hyväntekeväisyyteen:D Eroa kirkosta ja Vapaa Arvaajat edustaa vaan omaa uskontoaan. Sitä ei kannata unohtaa. Jos vähän haihduttaa höyryjä omasta päästään ja sit lukee niiden juttuja uudelleen,niin sieltä on hyvin helppo huomata se paatos ja "vain me olemme oikeassa"-asenne. Sitä ei löydy kuin hyvän putkinäön omaavista uskonnollisista tahoista.

   Lainaa

  35. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Wääk: Pupunen:Ensinnäkin plussaa nimimerkistäsi. : o )Toiseksi, se hautaus ei ole mikään kirkkoon kuuluvien yksinoikeus.Kyllä kirkkoon kuulumattomatkin haudataan, omaisten vain pitäämaksaa pari markkaa lisää. Mikä tuskin on enää sinun murheesituossa vaiheessa Ps. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Polttohaudatun+tuhkasta+syntyy+sinert%C3%A4v%C3%A4+timantti/1135232634777
   Jaa, vähän päälle kymppitonni pitäisi sitten laittaa säästöön, jotta minusta saataisiin timantti. No ehkä se nousisi jopa 15 000 €, koska eihän minua nyt mihin tahansa romumetalliin voisi istuttaa ja tekeminenkin maksaa, jos minusta vaikka kaulakoru väsättäisiin. Onhan se vähän kallista... Varsinkin jos se rakkaampikin pitäisi timantiksi muuttaa. 30 000 € olisi aika kiva summa ihan mummopäivien matkusteluun tai perinnöksi kulkukissoille. Voisikohan kahden ihmisen tuhkat muuttaa yhden summalla yhdeksi timanttikoruksi..? Hmmm... Toisaalta vertailun vuoksi googletin hautaamisen hinnan, joka kyllä vaihtelee suurestikin arkkuvalintojen ym. mukaan: Hautapaikka (50 vuotta): 400-1000 € Hautausmaksu: ~100 € Arkku: 500-4000 € Hautaustoimiston järj. palkkio: 20-100 € Hautakivi: 250-4000 € Hautaus voi siis halvimmillaan olla noin 1000 €, mutta jopa 10 000 € siihen voi mennä... Oulun seurakunnan vuoden 2008 hautausmaksuhinnastossa (sellaiseen siis törmäsin googlen avulla) ei eroiteltu hinnoissa seurakuntaan kuuluvia ja kuulumattomia, vaan jaottelu meni oululaisiin ja ulkopaikkakuntalaisiin. Ulkopaikkakuntalaisten hinta oli oululaisiin verrattuna lähes tuplat, mutta halvepi hinta tuntui koskevan kaikkia oululaisia. Ainoa asia, mikä tuhkaamisessa häiritsee, on se, että jos jonain päivä kaukana tulevaisuudessa joku (ruoka- ym. luonnonvaraongelmat ratkaistuaan) keksis tavan luoda ihmiset uudelleen muistoineen kaikkineen heidän dna:staan, joka voitaisiin siis ottaa kenties haudoissa mätänevistä ruumiista. Sillon vois v*tuttaa olla timantti. Mun DNA olis enää tuskin timantista saatavissa..? Apua, miten mä en oo koskaan tullut kysyneeksi tätä keneltäkään kemianerolta? :/ Toisaalta tuskin se aivojen magneettikentta on uudelleenluotavissa enää mistään ja DNA:sta tulisi vain uusi ihminen uusine magneettikenttineen. Silti vois hieman timanttia harmittaa, ettei omat upeat geenit pääsisi enää uusintakierrokselle. Vaikka miksi kukaan haluaisi vanhoja ruumiita herättää henkiin, kun uusien otusten tekeminen ihan niillä luonnon keinoilla on kuitenkin suhteellisen kivaa.

   Lainaa

  36. Tulos: +12 (14 ääntä)
   pupunen: Ainoa asia, mikä tuhkaamisessa häiritsee, on se, että jos jonain päivä kaukana tulevaisuudessa joku (ruoka- ym. luonnonvaraongelmat ratkaistuaan) keksis tavan luoda ihmiset uudelleen muistoineen kaikkineen heidän dna:staan, joka voitaisiin siis ottaa kenties haudoissa mätänevistä ruumiista. Sillon vois v*tuttaa olla timantti. Mun DNA olis enää tuskin timantista saatavissa..? Apua, miten mä en oo koskaan tullut kysyneeksi tätä keneltäkään kemianerolta? :/ Toisaalta tuskin se aivojen magneettikentta on uudelleenluotavissa enää mistään ja DNA:sta tulisi vain uusi ihminen uusine magneettikenttineen. Silti vois hieman timanttia harmittaa, ettei omat upeat geenit pääsisi enää uusintakierrokselle. Vaikka miksi kukaan haluaisi vanhoja ruumiita herättää henkiin, kun uusien otusten tekeminen ihan niillä luonnon keinoilla on kuitenkin suhteellisen kivaa.
   Joo turha sun murehtii et timanttina susta ei saa dna:ta. Ei sua kyllä muutenkaan sieltä haudasta/uurnasta kaivettas jos joku tommonen keksittäis. Varmaan ekana heräis henkiin marilyn monroet ja entiset presidentit, et dont worry, voit olla rauhas timantti.

   Lainaa

  37. Tulos: +15 (19 ääntä)
   SamiGun: Eroa kirkosta ja Vapaa Arvaajat edustaa vaan omaa uskontoaan. Sitä ei kannata unohtaa.
   Ateismi ei ole uskonto, se tarkoittaa jumaluskon puutetta. Se, että löytyykö ajatustensa kanssa fanaattisia ateisteja on aivan toinen asia, mutta ei se fanaattisuus sinänsä ole mikään uskontojen yksinoikeus. Fanaattinen ihminen on fanaattinen, aihe on loppujen lopuksi yhdentekevä. Mitä tulee keskusteluun siitä, että kirkollisvero tulisi maksaa kirkon positiivisten edesottamusten vuoksi, itse suhtaudun niin, että en kirkolle rahaani anna, koska mielestäni kirkko ei ole se, jonka ko. palvelut tulisi järjestää. Mielestäni kirkon sosiaalityö voitaisiin korvata kunnallisella sosiaalityöverolla, joka velvoittaisi kunnat järjestämään tarvittuja sosiaalipalveluja. Itse ainakin maksaisin kiltisti.

   Lainaa

  38. Tulos: -3 (17 ääntä)
   Althea: Täytyy kirkon työntekijänä todeta, että sitten kun itse olet valmis tekemään päätoimista työtä ilman palkkaa, sitten voit odottaa sitä muiltakin. Valitettavasti myös hengellisen työn tekijöiden täytyy maksaa asuminen, laskut, ruoka jne… Samoin sähköt, vesi, tilojen ylläpito yms maksavat vaikka kuinka järjestettäisiin kirkollista toimintaa. Lasten päivätoiminta, kerhot, avioiliittoon vihkiminen, kastetilaisuudet, hautausmaiden ylläpito ja hautaustoimitukset… Moni ei osaa ajatella, mitä kaikkea kirkollisverolla itse takaisinpäin saakaan.
   Toiset meistä tekee oikeita töitä.

   Lainaa

  39. Tulos: +8 (8 ääntä)
   jippis: Joo turha sun murehtii et timanttina susta ei saa dna:ta. Ei sua kyllä muutenkaan sieltä haudasta/uurnasta kaivettas jos joku tommonen keksittäis. Varmaan ekana heräis henkiin marilyn monroet ja entiset presidentit, et dont worry, voit olla rauhas timantti.
   Höh, et voi tietää kuinka suuri merkkihenkilö olenkaan eläessäni/kuoltuani... ;D Aika julmaa olisi kyllä herättää henkiin Marilyn, joka (melko tod. näk.) teki itsemurhan. Mutta turha tästä on väitellä, voin kyllä hyvin olla vaan se timantti.

   Lainaa

  40. jerusalemin suutari 6.9.2011 16:52
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Nanna: Sanna on terävä tapaus. Hyvää settiä.

   Lainaa

  41. Tulos: -5 (29 ääntä)
   Vieläkin ihmiset uskoo satukirjojen teksteihin? Uskotteko myös joulupukin, Aku Ankan tai hammaskeijun olevan olemassa?

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Onko rikkailla paremmat suojelusenkelit, kun kirkko niiltä enemmän verotuloja?? XD

   Lainaa

  43. Tulos: +1 (1 ääni)
   Siis kirkko saa niiltä enemmän verotuloja.

   Lainaa

  44. Lady Gargoyle 5.5.2013 4:44
   Tulos: -1 (19 ääntä)
   hohhoijaa: Mistä näitä idiootteja oikein tulee?… Jos uskoo johonkin yliluonnolliseen niin miksei samantien tee töitä palkatta, nuole samalla “jumalansa” persettä saadakseen “paremman paikan taivaassa” ja vaikka kuole nälkään sinne päästäkseen?…koska ihmisellä on halu pysyä elossa, mikä (surprise hihhulit!) on ristiriidassa tuon “kuoleman jälkeisen paratiisin” kanssa. Grow up. Ette kestä ajatusta läheisen / itsenne kuolemasta joten turvaudutte johonkin “yliluonnolliseen.”Surullista =/
   No vähänkö SÄ oot murheellinen tapaus. Ihan oikeesti, mee kotio kasvaan. Monenko oikeasti uskossa olevan suusta kuulee tällasta tekstiä ateisteja kohtaan? Luuletko todella, että "hihhulit" nyt sinun melko säälittävän avautumisesi johdosta luopuisivat uskostaan?

   Lainaa

  45. Kirkkoon kuulumaton ateisti 6.6.2015 2:23
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Mulperi: Niin, toivottavasti kaikki kirkosta eronneet tajuaa sitte kirjottaa testamenttiin tms. etteivät halua tulla haudatuksi kirkkomaahan jne. viemästä kirkkoon kuuluvien hautapaikkoja. Hyvä erota kirkosta, mutta silti ottaa ns. rusinat pullasta?
   Niin. Ongelmana tässä vain on se, että edelleen vuonna 2015 kirkolla on Suomessa yksinoikeuks virallisiin hautausmaihin, ja siksi yhteisöveron kautta jokainen joutuu maksamaan (vaikkei tahtoisi, kuten minä) kirkolle rahaa. Eli jos haluan ateistiruumiini haudatuksi viralliselle hautausmaalle, on kirkkomaa ikävä kyllä ainoa vaihtoehto. Tahtoisin perustaa kyllä jonkun uskonnottomien hautausmaan, mutta se ei syystä raamattu/jeesus/päivi räsänen ole edelleenkään Suomessa mahdollista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: vero, kirkko, kirkollisvero, enkeli, suojelusenkeli, koiravero, koira, viini, leipä, rakkaus