Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Suomi pähkinänkuoressa?

"Opiskelijat eivät välitä minusta"
Taustatietoja: Osa keskustelijoista on maahanmuuttajia. Karjala!

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 34 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +585 (605 ääntä)
      "Alussa vastenmielinen, sitten tulee kaveruuksia." Symppis jätkä.

      Lainaa

    2. Tulos: -180 (240 ääntä)
      Itselle vähän taas hyvän maun rajoilla, kun kuulostaa siltä että on jotain rajoitteita heillä.

      Lainaa

    3. Tulos: -137 (315 ääntä)
      Aivot nyrjähti tuon tasoisesta kieliopista.

      Lainaa

    4. Tulos: -88 (112 ääntä)
      noihan vinoilee minkä kerkee !!!!

      Lainaa

    5. Tulos: +292 (326 ääntä)
      "Aivot nyrjähtää ton tasoisesta kieliopista"
      Hmmj, eiköhän se että on muualta, eikä ole opiskellut suomea vielä kovinkaan paljon (tai on mutta kielioppi ei ole vielä hallussa) tee tuollaisen tekstin oikeutetuksi.

      Lainaa

    6. Tulos: +225 (245 ääntä)
      Kristan kommentti on muuten yllättävän tyypillinen. Kun joku ulkomaalainen kohtaa yhden ikävän asian Suomessa, niin lohdutukseksi voidaan kertoa, että koko muukin Suomi on paskaa. Varmaan helpottaa tosi paljon. :D Vähän sama kuin lohduttaisi armeijan aloittanutta näin: -Kyllä ne aikaiset herätykset ohjattuine aamutoimineen sitten hajottaa. -Älä välitä, sillä koko intti on muutenkin alusta loppuun paskaa! Kyllä nyt on motivaatiota käydä intti loppuun...

      Lainaa

    7. Tulos: +17 (115 ääntä)
      "Taustatietoja: Osa keskustelijoista on maahanmuuttajia." :D No ÄLÄ! :D Enemmän tuo nauratti, kun itse moka :)

      Lainaa

    8. TotuudenTorvi 12.4.2011 19:01
      Tulos: +118 (164 ääntä)
      Maahanmuuttaja jonka nimi on Simo.

      Lainaa

    9. Tulos: +47 (87 ääntä)
      "TotuudenTorvi: Maahanmuuttaja jonka nimi on Simo." Itteki mietin tota, kui ei Timo?

      Lainaa

    10. Tulos: -8 (74 ääntä)
      Miksei Simo muka voisi olla maahanmuuttajan nimi?

      Lainaa

    11. Tulos: +79 (85 ääntä)
      Simo on suomalainen sekä serbialainen nimi. Vähän kyllä se sekoittaa päätä kun on niin tuttu nimi.

      Lainaa

    12. Toinenkin näkökulma 13.4.2011 15:19
      Tulos: +56 (90 ääntä)
      Onko kukaan koskaan ajatellut, että fb:ssä ovat myös viittomakieliset ihmiset, ja heidän kielioppinsa ei mene samaa tietä kuin meidän kuulevien!!! Minua ärsyttää nämä kieliopin haukkujat, kun kukaan ei voi satavarmasti tietää taustoja! Juurikin siksi tuota "Simoa" voidaan haukkua homoksi, koska hän ei kykene kommunikoimaan samoin kuin toiset. Oli sitten maahanmuuttaja/viittomakielinen, ei tarvitse tarttua kielioppiin. Toisista se vaan on kivaa pilkata näitä "vajaita". Arvatkaa kuinka paljon he ovat saaneet kuulla sitä?

      Lainaa

    13. Tulos: -60 (88 ääntä)
      Maahanmuuttaja tai ei, turhaa valitusta. Ihan oikeesti, ei jokaisella tavallisella valkoisella perussuomalaisellakaan ole elämä täydellistä. Todella montaa ihmistä kiusataan turhista syistä, mutta se seikka, että on mamu tai muuten "poikkeava" on sit hirveen vakavaa ja niitä pitää paapoo...

      Lainaa

    14. Tulos: +47 (75 ääntä)
      Simo voi olla helposti vaikka virolainen, tai paluumuuttaja, tai serbialainen. Parempi kielioppi hänellä on kuin suurella osalla suomalaisista, lukaiskaa vaikka muita feissarimokia ja niiden kommentteja...

      Lainaa

    15. Tulos: -120 (172 ääntä)
      joo voi iso kyynel!! minä olla tyylikäs.minulla olla uudet merkkivaatteet..sossusta saada 1000 euroa vaaterahaa...ja kaikki haukku homoksi!! painuis sinne mistä on tullukki :D:D:D

      Lainaa

    16. Tulos: +31 (59 ääntä)
      Toi on kyllä totta että pitää olla karjalalippis.

      Lainaa

    17. Tulos: -44 (62 ääntä)
      Nyyh... vähäxz zuomi o räasssishtinen maa

      Lainaa

    18. Tulos: -16 (42 ääntä)
      "Onko kukaan koskaan ajatellut, että fb:ssä ovat myös viittomakieliset ihmiset, ja heidän kielioppinsa ei mene samaa tietä kuin meidän kuulevien!!!" Ai mitä, että vittomakieliset ihmisetkö eivät osaisi lukea ja kirjoittaa siinä missä me kaikki muutkin?

      Lainaa

    19. Tulos: +34 (46 ääntä)
      “Onko kukaan koskaan ajatellut, että fb:ssä ovat myös viittomakieliset ihmiset, ja heidän kielioppinsa ei mene samaa tietä kuin meidän kuulevien!!!” Ai mitä, että vittomakieliset ihmisetkö eivät osaisi lukea ja kirjoittaa siinä missä me kaikki muutkin?
      joo ku niitten äidinkieli ei oo suomi vaa viittomakieli?

      Lainaa

    20. Tulos: +49 (51 ääntä)
      Viittomakielisten äidinkieli tosiaan ei ole suomi, vaan viittomakieli. Vittomakielessä on omat merkit aakkosille ja niiden avulla he voivat opetella lukemaan ja kirjoittamaan. Viittomakielessä on myös erilainen sanajärjestys, kuin suomenkielessä, mutta niin on myös monessa muussakin kielessä (ruotsi, englanti...) ja sen voi silti oppia. Toiset oppivat paremmin, toiset huonommin.

      Lainaa

    21. Tulos: -20 (22 ääntä)
      suomen moniosaajatko?

      Lainaa

    22. ihan oikeesti 22.4.2011 13:49
      Tulos: -6 (24 ääntä)
      Missähän "Toinenkin näkökulma" nimimerkki asustaa jos viittomakieliset käyvät samaa koulua kuin tavallisesti toimivat ihmiset. Ja eikös viittomakieliset ole useimmiten kuuroja/mykkiä, niin millähän Simo olisi sitten haukkumasanat kuullut tai edes siellä koulussa käynyt?

      Lainaa

    23. Tulos: -12 (30 ääntä)
      Shoon on nyt päässyt mokan ytimeen. Olen tässä pohtinut, että onko Suomi nyt tosiaan niin poikkeavan kamala maa asua? Jos itse menisin jonnekin ennalta tuntemattomaan maahan asumaan kielitaidottomana ja kulttuurista tietämättömänä, niin uskoisin kohtaavani aika samanlaista ennakkoluuloa kaikkialta. Ihmettelen kyllä vähän sitä, miksi tuo Simo saa raivokohtauksia kotona... Ummm, ja muuten. Miksi kukaan ei kehota Simoa olemaan suvaitsevainen, sillä eihän homo mikään haukkumasana enää pitäisi olla. Homoudessa kun ei ole mitään pahaa.

      Lainaa

    24. Tulos: +37 (39 ääntä)
      xXx: Aivan, homoudessa ei ole mitään väärää. Mutta ei kai homoseksuaalejakaan ole soveliasta osoittaa sormella ja kutsua homoiksi? Ihan niinkun ei kukaan kutsu normaaleja heteroitakaan heteroiksi, ellei esimerkiksi seksuaalinen suuntautuminen tule muuten puheeksi.

      Lainaa

    25. Tulos: +15 (21 ääntä)
      Sanoisin, että nykyään homo on enemmänki haukkumanimi, jolla ei viitata toisen seksuaalisuuteen. Ainaki usein mun kohalla on niin, että ku teen jotain tyhmää, niin mua sanotaan homoksi.

      Lainaa

    26. Tulos: -27 (31 ääntä)
      mitä google translatoria toi jätkä on käyttäny :D

      Lainaa

    27. Tulos: +28 (34 ääntä)
      Homo ei ole, tai ainakaan pitäisi olla haukkumasana. Silti rakkaat (homofoobiset) koviksemme ja fruidemme sitä niin käyttävät. Arvatkaapa, vituttaako, kun kuulee muita näin haukuttavan lähes joka päivä koulussa, ja sitten itse ei olekkaan puhdas ja luonnollinen hetero :) Ja paras kaverini on maahanmuuttaja, eikä suomenkieli ole ihan täydellistä hänelläkään, sitä ymmärtää, ja se riittää ^w^

      Lainaa

    28. Tulos: +1 (33 ääntä)
      Yleensä ne, jotka ovat himosuomalaisia eli karjalalippis päässä ja kiroilee "perkelettä" ja muuta ronskisti, ovat oman kokemukseni mukaan olleet varsin rasisteja henkilöitä. Suomeen muka ei saa tulla ketään, mutta me saadaan rauhassa muuttaa ulkomaille ilman, että tarvitsee pelätä joutuvansa hakatuksi suomalaisuutensa tai huonon kielitaidon takia. Lisäksi (nyt yleistän, anteeksi) useimmat nuoret suomalaiset eivät edes halua töihin vaan pitäisi saada juoda kaljaa aamusta iltaan. Sellaisilla ei ole varaa valittaa jossei kouluja käydä eikä töitä yritetä hakee (ihan kuin töitä kotiovelle tultaisiin tarjoamaan). Ja sitten pistetään maahanmuuttajien ja ulkomaalaisten syyksi. Jossei ulkomaalaiset saisi ollenkaan töitä, he olisivat rikollisia. Mutta onneksi me suomalaiset ollaan sen verta parempaa kansaa, että meidän ei tarvitse ryhtyä harjoittamaan rikollista toimintaa vaan elelemme mukavasti sossun rahoilla ja silloin tällöin haemme kouluihin, jotka jätämme kesken kun opintolainat ja -tuet on nostettu ryyppyrahaksi. Katsokaa peiliin, suomalaiset.

      Lainaa

    29. Tulos: +23 (29 ääntä)
      Mullakin on maahanmuuttajaserkku, jonka nimi on Jani ja joka on amerikassa elanyt ja kasvanut ja nykyaan asuu helsingissa ja hanen suomen kielensa ei ole noin vahva kirjallisena kuin nailla keskustelijoilla. Tosi allottavaa lukea noita toisten kielitaidon mollaamisia - kuinka hyvin itse puhutte esim. ruotsia, jota ootte varmaan opiskelleet kauemmin ku naa on puhuneet suomea!

      Lainaa

    30. heja sverige 14.6.2011 16:05
      Tulos: -19 (29 ääntä)
      " kuinka hyvin itse puhutte esim. ruotsia, jota ootte varmaan opiskelleet kauemmin ku naa on puhuneet suomea!" - hanna
      Aivan, sehän on aivan sama asia, sillä mehän kuullaan ruotsia aivan joka puolelta ja jokainen ympärillämme puhuu ruotsin kieltä. Yleensäkkin kieltenopiskelu on helpompaa jos sua ympäröi ihmiset, joka puhuu kyseistä kieltä ja sun täytyy pystyä heidän kanssa kommunikoimaan mahdollisimman hyvin. Ruotsia opiskellaan esimerkiksi lukiossa kolme kurssia vuodessa, eikä sitä muuten edes ajatella.. Miten muuten esimerkiksi vaihto-oppilaat oppivat vaihtomaansa kielen?
      "Suomeen muka ei saa tulla ketään, mutta me saadaan rauhassa muuttaa ulkomaille ilman, että tarvitsee pelätä joutuvansa hakatuksi suomalaisuutensa tai huonon kielitaidon takia."
      Ai ei vai? Oletko ikinä käynyt ulkomailla muualla kun lomakohteissa? Nyt kärjistän, mutta tiedän hyvinkin tuola rapakon toisella puolella olevan kaupunkeja joissa saat pelätä henkesi edestä pelkästään koska olet 'milkboy', Enkä edes jaksa alkaa jauhamaan tästä aiheesta. Mutta empä sanoisi että olisimme yö aikaan kovin turvassa vaikka Keniassa. Jossette kestä olla suomessa rasismin takia, menkää kotimaahanne. Suomalaisten ylpeyden tunne periytyy historiasta, vaivalla on isoisämme ja heidän isänsä saaneet maastamme itsenäisen. Mutta minkä arvoista sekään oli kun kohta suomalaisuuskin katoaa. Eise mitään, minä itse en arvostele ihmisiä ulkonäön, ihonvärin tai kansallisuuden vuoksi vaan heidän tekojensa.

      Lainaa

    31. Tulos: -8 (12 ääntä)
      ei hitto mitä rasistei ootte!! suomi on paska junti maa!!!!!!

      Lainaa

    32. Anonyymi nimeltään Otto 1.1.2015 14:15
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Luu: Aivot nyrjähti tuon tasoisesta kieliopista.
      Opiskele vuosi kiinaa ja sitte kuuntele valituksia kiinalaisilta sun paskasta kieliopista ja mieti sitten uudelleen.

      Lainaa

    33. Tulos: -2 (4 ääntä)
      shoon: Lainaa
      Totuuksia, niin kuin omassa esimerkissäsikin. Kukaan ei pakota tulemaan Suomeen, tai käymään inttiä.

      Lainaa

    34. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Mörritys: "Useimmat nuoret suomalaiset eivät edes halua töihin vaan pitäisi saada juoda kaljaa aamusta iltaan. Sellaisilla ei ole varaa valittaa jossei kouluja käydä eikä töitä yritetä hakee. Ja sitten pistetään ulkomaalaisten syyksi. Jossei ulkomaalaiset saisi ollenkaan töitä, he olisivat rikollisia. Mutta onneksi me suomalaiset ollaan sen verta parempaa kansaa, että elelemme mukavasti sossun rahoilla ja silloin tällöin haemme kouluihin, jotka jätämme kesken kun opintolainat ja -tuet on nostettu ryyppyrahaksi." [...]
      Nyt Mörritys! Mene ihan suoraan juttelemaan sille pojallesi/ pojanpojallesi, että haluat auttaa häntä hakemaan töitä ja tukea hänen opiskelujaan. Kenties voisit ottaa hänet luoksesi asumaan? Eivät nuoret ihmiset juo aina. He ovat vilkkaita ja äänekkäitä, ja usein iltaisin nuoret intoutuvat, etenkin toistensa seurassa nauramaan, huutamaan ja lähtemään jonnekin ulos muita nuoria katsomaan. Ei ole kaikkien muiden suomalaisten vika, jos sinä olet syvästi pettynyt kelvottomiin jälkeläisiisi. (jotenkin sellainen tuosta nyt paistaa läpi).

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: mamu, kiusattu, homo, suomi, karjala, maahanmuuttaja