Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kun juhlat on juhlittu

"Tiedoksi meillä luvattomasti perjantaina juhlineille!"
Taustatietoja: Juhlijat olivat suurimmaksi osaksi 16–18-vuotiaita. juhlat Lähettänyt: xD

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 160 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +337 (407 ääntä)
   Ei huhhuh :D ... Ja repesin Riinan viimeselle kommentille:D

   Lainaa

  2. Tulos: +462 (482 ääntä)
   HALUAN. NÄHDÄ. LISÄÄ.

   Lainaa

  3. Tulos: +247 (281 ääntä)
   Olisi kiinnostava tietää, minkä ikäisistä ihmisistä tässä on oikein kyse.

   Lainaa

  4. Tulos: +445 (519 ääntä)
   Ymmärrän kyllä että vituttaa jos oma koti on paskana tyttären järjestämien kotibileiden jälkeen, mutta silti tuon äitin homma ei oikein pelitä. Ei ole minkään lakipykälän mukaista, että kaikki joutuvat korvausvastuuseen sotkuista, joista suurimman osan on joku yksi aiheuttanut. Ja vielä kun tämä yksi on tunnustanut tekonsa, niin silti ollaan vaatimassa muitakin maksamaan?

   Lainaa

  5. Tulos: +113 (139 ääntä)
   voi järki älä jätä.

   Lainaa

  6. Tulos: +258 (268 ääntä)
   Voi olispa ollu kiva nähdä kuvia minkälaises kunnos tuo koti on ollu.. ;D

   Lainaa

  7. Tulos: +141 (211 ääntä)
   Kuvauksesta päätelle talo on ollut aika kunnossa, mutta silti nämä jälkikäteen rahastukset ja muut toiminta ovat ylilyöntejä. Joku voisi jopa väittää, että tällainen rahankeruu on rikollista. Ja Markku on ihan oikeassa sanoessaan, ettei häntä voida vaatia maksamaan jotain, missä hän ei ole ollut lainkaan osallisena. Todistusvastuu on tässä tapauksessa vahinkoja kärsineellä. Ja varsinkin, kun koko talo on jo siivottu (ainakin kuvauksen mukaan), niin kuinka paljon todisteita sieltä enää löytyy?

   Lainaa

  8. Tulos: -26 (92 ääntä)
   PS. Ja kyllä minun käsittääkseni kotivakuutus korvaa tällaisen myös ilman rikosilmoitusta. Tytär on pitänyt kotonaan bileet ilman asunnonomistajan lupaa ja valvontaa. (Saattaa tosin riippua vakuutusyhtiöstäkin - ja vakuutuksen tasosta tietysti.)

   Lainaa

  9. Tulos: +116 (260 ääntä)
   Ei se koti edes varmaan ole ollut pahassa kunnossa mutta tämä mamma on varmaan joku hienosto rouva joka on saanut paskahalvauksen kun on ollut joku oksennuslattialla, ja huomaatteko että ei missään vaiheessa mainitse että vikaa saattaa olla tyttäressäkin joten se varmaan poliisilaitoksellakin selittelee että "no eihän meidän tyttö, kaikki ihmiset tulivat luvatta" :D

   Lainaa

  10. Tulos: -120 (432 ääntä)
   Tässä tulee taas oikein hyvin esille nuoremman sukupolven välinpitämättömyys ja röyhkeys vanhempaa sukupolvea kohtaan. Nin juhlijoiden osalta, kuin myös tämän äidin vaatimuksiin kommentoineiden osalta. Etteikö tällä Markullakin vain hieman omatunto kolkuttaisi?

   Lainaa

  11. No huh huh.. 7.4.2011 13:48
   Tulos: -55 (189 ääntä)
   Äiti varmaan haluaa kotiinsa isomman siivouksen ja pistää nuoret maksamaan, varmaan liioitellut asiaa todella paljon, 50e per henkilö, voi naurettavuus sentään. Jos itse olisin ollut paikalla ja joku toinen oksentaisi sohvalle, niin en todellakaan antaisi tuolle eukolle euroakaan, se on varma se. Ja muutenkin, terve ihminen ei oksenna tahallaan, oli sitten kännissä tai ei niin sitä yrjöä on vaikea pidätellä vaikka kuinka laukkaisi vessaa kohti.

   Lainaa

  12. Moi Moimoi 7.4.2011 14:12
   Tulos: +128 (290 ääntä)
   Kyse on 17 vuotiaista nuorista. Koti ei ollut todellakaan pahassa kunnossa, toi äiti vaa flippaa. Olin siis kyseisissä juhlissa ja ei mitään ongelmaa. paitsi että nyt tulee viestiä inboxiin tolta äitiltä ja tänään rikosilmotuksessa. XDDdxD

   Lainaa

  13. kohtuukäyttäjä 7.4.2011 14:13
   Tulos: +185 (305 ääntä)
   Ehkä tuo 50 € on vähän liikaa, mutta kyllä mä kuitenkin olen äidin puolella. Helposti toi hoituisi jos bileisiin osallistunut ottaisi yhteyttä tuohon äitiin ja selittäisi mitä on tehnyt, ja korvaisi osuutensa sopivalla summalla. Aivan varmasti jokainen bileissä ollut on tiennyt että tästä ei nyt hyvä seuraa ja täällä ei pitäisi olla, vaikka ei just ite olisikaan oksennellut siellä. Kyllä mä itse olisin jumalattoman vihainen, jos mun koti olisi ulkopuolisten toimesta sotkettu. Tosin ehkä laittaisin kuitenkin sen tyttären vastuuseen, siivotkoon / kustantakoon siivouksen ja rikkoutuneet tavarat itse.

   Lainaa

  14. Tulos: +224 (402 ääntä)
   Tyttären asenne on kyllä niin kuvottava ettei tottakaan!! Ja mun mielestä se on erittäin yksinkertaista, että jos ei osata käyttäytyä ja pistetään tavaraa paskaksi, niin se korvataan!! Ymmärrän äidin raivon oikein hyvin..mutta itse pistäisin maksuvastuuseen känniääliön lisäksi bileiden järjestäjät!!

   Lainaa

  15. Tulos: -123 (241 ääntä)
   GO Riina GO Riina!!

   Lainaa

  16. Tulos: +88 (108 ääntä)
   Se jäi mietityttämään, että ovatko kaikki ne 50 - 65 luvatonta - tai "luvatonta", jos esim. perheen tytär oli heidät kutsunut - aloittajan Facebook-kavereita. Elleivät ole, olisikohan joku muu kanava parempi keino tavoittaa heidät kuin omassa FB-profiilissa huutelu.

   Lainaa

  17. Tulos: +85 (243 ääntä)
   Samaa mieltä Maverickin kanssa: teineillä ei ole mitään kunnioitusta vanhempiaan kohtaan nykypäivänä. Voisi tämäkin teini vaan peiliin katsoa, että kuinka idiootin kuvan itsestään antaa. Järjestäköön bileitään omassa kodissaan sitten kun sellainen on, ei vanhempien!! "Tyttären asenne on kyllä niin kuvottava ettei tottakaan!!" - allekirjoitan myös, toivottavasti tyttö lukee nää viestit ja menee itseensä..

   Lainaa

  18. osallistunut 7.4.2011 16:49
   Tulos: +37 (71 ääntä)
   ^ huuteli tyttärensä profiilissa ja laittoi osalle vielä inboxiinkin viestiä

   Lainaa

  19. Myös paikalla ollut 7.4.2011 17:17
   Tulos: +270 (334 ääntä)
   Itekkin tuli tuolla oltua ja mammalta oli tullu alkuviikosta viestiä että 50e keskiviikkoon mennessä tai tekee rikosilmoituksen :D. Varmasti olisin maksanutkin jos olisin jotain rikkonut, mutta jotkut siellä olleista eivät tosiaankaan mitään vahinkoa aiheuttaneet, heidänkö se talon siivous "vakuutusyhtiön suosittelemien ammattilaisten toimesta" pitäisi maksaa? Ei. Vaan niiden jotka rikkoivat/sotkivat paikkoja. Laitoin mammalle heti viestin saatuani pitkän vastauksen, ja ilmeisesti meni vähän jauhot suuhun kun ei mitään siihen kyennyt vastaamaan. Ja me olemme röyhkeitä koska emme suostu maksamaan 50e tälle rouvalle...mistä? Siitä että olimme hänen talossaan jonne hänen tyttärensä oli meidät kutsunut? Edelleenkin painotan että ne jotka jotain siellä tuhosivat niin pitäisi tottakai korvata se tälle perheelle, mutta ei meidän jotka ihan asiallisesti siellä viettivät iltaa.

   Lainaa

  20. Tulos: +125 (161 ääntä)
   Itseasiassa Markku on oikeassa siitä, että paikalla olo "rikospaikalla" ei todista sinua syylliseksi.

   Lainaa

  21. Tulos: -66 (234 ääntä)
   No siis siellähän oksennettiin kahdelle matolle ja yhdelle välipatjalle. Lattia oli tahmainen kaatuneista juotavista mutta lattia luututtiin heti seuraavana päivänä ja matot pestiin, patjalle ei vaan tehty mitään kun ei uskallettu työntää pesukoneeseen. :) mun äiti on kiva<3

   Lainaa

  22. Tulos: -13 (29 ääntä)
   16-17v

   Lainaa

  23. Tulos: -11 (37 ääntä)
   Juhlissa noin puolet olivat 18vuotta tai enemmän.

   Lainaa

  24. Tulos: -9 (273 ääntä)
   Äiti teki tässä mielestäni aivan oikein. On se nyt jumalauta jos ihmiset ei osaa ottaa vastuuta teoistaan. Ja tuskin hirveän vanhoista ihmisistä on kyse kun eivät osaa asiallisesti juhlia tai keskustella. Kyllä muaki vituttais jos mun kakara ja sen kaverit juhlis mun kämpän paskaks ja vielä vittuilevat päälle.

   Lainaa

  25. Tulos: +171 (211 ääntä)
   .On kohtuutonta vaatia korvauksia niiltä jotka ovat vain olleet kiltisti juhlissa, eivätkä tehneet mitään. Olisi varmaan äidistä mukavaa, jos hän olisi vaikka juhlissa, ja sitten pari tyyppiä tekisi jotain, ja äiti saisi pian postilaatikkoon maksuvelvoituksen... Mutta tottakai syyllisten pitää korvata tekonsa. HEILTÄ se maksu pitää vaatia eikä viattomilta juhlijoilta.

   Lainaa

  26. Tulos: +267 (287 ääntä)
   Onks mus jotain vikaa ku mun mielest on tyttären vastuulla millasta porukkaa päästää perheensä yhteiseen asuntoon?

   Lainaa

  27. Tulos: +132 (168 ääntä)
   On väärin, että äiti pyytää korvausta jokaiselta vieraalta. Itse ainakin suuttuisin, jos joku olisi minusta perätöntä rikosilmoitusta tekemässä. Eikö tyttären pitäisi olla järjestämistänsä bileistä suurimmassa vastuussa? Silti äiti kärkkäästi syyttelee kaikkia muita, ja puhuu "luvattomista" vieraista, vaikka itse ainakin ymmärsin tyttären kyllä kutsuneen ihmisiä kotiinsa. Kummallista, kovin kummallista..

   Lainaa

  28. Tulos: -65 (93 ääntä)
   hyvä hemuli kun tiedät asiasta, kiviäkin kiinnostaa

   Lainaa

  29. Tulos: +15 (85 ääntä)
   Jabba opettele ensin peruskoulussa kirjoittamaan ja tule sitten huutelemaan internettiin.

   Lainaa

  30. Tulos: +57 (75 ääntä)
   ihan itse jouduin vanhemmille maksamaan bileiden jälkeiset tuhot..mutta tais johtua siitä että äiti ei tajunnu metsästää kavereita fb :D

   Lainaa

  31. No minä, sama ku äsken! 8.4.2011 3:15
   Tulos: -115 (163 ääntä)
   Voi veetu että rakastan suomen kansaa! Aivan aivotonta toimintaa.. Ja aivan veeeetun varmasti tuo samainen äiti on sen verran varakas että voisi pesulaan matot viedä ja vähän sohvaa kankailla (kankaalla jonka nimeä en muista! sou?) Ja siks toisekseen, kun hokee että halvemmalla ja halvemmalla; pese ite mattos hhhhh ra (Ja kyllä, kunnianloukkaus, In your face b****) RAASTUVASSA sitte, please?

   Lainaa

  32. No minä, sama ku äsken! 8.4.2011 3:26
   Tulos: -49 (135 ääntä)
   Ja kaikille nyt vielä tiedoksi, juujuu se tytär piti bileet, mutta ton äidin vertauskuvat, vaatimukset sun muut??? anteeks mitä, nyt järki käteen hei. Ja jos toi äiti viel sanoo et se joka teki ne vahingot on ollu yhteydessä ni mikä veetu siinä on et vaatii lisää rahaa ittellensä? Varmaan ilmanen turkki (yksinkertaisille tiedoks, näillä rahoilla mitä se vaatii..) pitäis hankkii että pärjää noissa espoon talvissa..

   Lainaa

  33. Tulos: +46 (82 ääntä)
   rikkaan perheen kakara...

   Lainaa

  34. Tulos: +32 (196 ääntä)
   Näköjään kyseisissä bileissä olleet teinit tulevat tänne kommentoimaan äidin järjettömyyttä :D sanon vaan, että kyllä te pennut ymmärrätte myöhemmin Riinan äidin "järjettömyyden". Helppo teillä on naureskella +60 ihmisen voimin yhtä ihmistä vastaan

   Lainaa

  35. vastuullinen 8.4.2011 12:30
   Tulos: +32 (122 ääntä)
   Mitä äiti olettaa jos antaa ala-ikäisen tyttärensä pitää ryyppybileet kotonaan? Sehän on laitonta ja lastensuojelu asia, häpeä!

   Lainaa

  36. Tulos: +134 (188 ääntä)
   Eihän nyt kukaan tosissaan voi olla sitä mieltä et äidin vaatimus on tässä tilanteessa kohtuullinen? Tyttären minäkin laittaisin korvaamaan enkä niitä pahoja kavereita jotka ovat rakkaan ja viattoman tyttären pakottaneet pitämään bileet.. Mikä siinä on etteivät äidit ikinä etsi vikaa siitä läheltä, vaan aina on perheen ulkopuolella kaikki paha.. Sitäpaitsi mikä vika näissä "teinien" vastauksissa nyt on? Jokaisella varmasti menisi hermo jos joku vaatisi rahaa rikosilmoituksen uhalla ja vielä asiasta mihin itse ei ole osallinen.

   Lainaa

  37. Tulos: +69 (95 ääntä)
   Kyseessä oli ilmaiset kutsujuhlat, jolloin osallistujilta ei vaadita minkäännäköistä kiinteistöön kohdistuvaa rahallista vastuuta (puhun nyt siivouskuluista ja ylläpidosta). Mutta kyseessähän on yksityisasunto jolloin jokaisella henkilöllä on vastuu tekemisistään ja hyvissä tapauksissa ihmisillä on myös laaja kotivakuutus joka korvaa toisen kotona tehdyistä sotkuista. Mutta tälläisessä tapauksessa jossa pistetään jälkikäteen kaiken vastuulle maksaminen on jo maalaisjärjellä kiellettyä ja oikeusteitsekin. Juhlien järjestäjän olisi kuulunut soittaa virkavalta paikalle, joka olisi tehnyt tilanteesta samantien selvityksen ja seuraavana mahdollisena päivänä sitten asianomainen kävisi tekemässä rikosilmoituksenkin. Eli henkilömäärä voi olla vaikka 100 jos asuntoon mahtuu, mutta korvausvastuu kuuluu niille jotka rikkoo ja loput kulut on vakuutusyhtiön maksettavissa jos he näkevät sen oikeutetuksi. Otetaan esimerkki; Olet autolla liikenteessä ja sinulla on 4 kaveria mukana ja seuraavana päivänä huomaat että joku heistä on vahingossa nojannut autoon lommon. Jos joku tunnustaa tekonsa, niin hänen kotivakuutus korvaa sen. Mutta jos kukaan ei tunnusta, niin silloin oma vakuutuksesi korvaa sen ja maksat omavastuun. Ei nyt ketään heistäkään voisi syyttää jälkeenpäin tehneen sitä, onhan se voinut tulla ulkopuoliselta tekijältä tai vaikka yön aikana parkissakin.

   Lainaa

  38. Tulos: +17 (119 ääntä)
   Toisten omaisuutta ei saa eikä pidä vahingoittaa. Maksoi se sitten maltaita taikka ei. No, nämä tulevaisuuden toivot ovat joskus äitejä ja isejä, katsotaanpa sitten, miten he suhtautuvat mahdollisten lasten järjestämien kotibileiden tuhoihin.

   Lainaa

  39. Tulos: +82 (114 ääntä)
   Perus nykyvanhempien kukkahattutätivapaakasvatuspaskaahan tuo on, vastuu siirretään pois siltä omalta kullannupulta kaikille muille kylän kakaroille jotka vie sitä meidän rakasta pikkulasta pahoille teille. Jos siellä on joku tahallaan hajottanut jotain (lue: paiskonut jotain lasiesineitä seinään esim.), niin tottakai silloin on korvausvelvollinen... mutta kaikki muu kännissä oksentelun, kaatuilun, yms setin tulos on kyllä sen kakaran niskassa joka ne bileet järjesti. Laittakoot kersansa töihin ens kesänä ja maksamaan osansa tuhosta.

   Lainaa

  40. Tulos: +21 (189 ääntä)
   No kyseiset kemut järjestänyt ÄIDIN KULLANNUPPU<333 on heitetty pihalle ja sunnuntaina kotoaan ja muuttaa huomenna isänsä luokse kun kotona asuminen äidin kanssa on mahdotonta :----D joo ihan me kyllä siivottiin ja pestiin ne kaksi mattoa, sohva ja patja, ja lattiatkin luututtiin. Äidistä sen verran (joka tietenkin ON oikeassa koska äitiys tekee ihmisestä täydellisen) että narsisteissa on se vika kun eiväto saa ottaa mitään itseensä. Hm.

   Lainaa

  41. perusreiska 8.4.2011 15:21
   Tulos: +55 (89 ääntä)
   Vastuu tälläisissa asioissa on juhlien järjestäjällä hänen äidillään huoltajana ja itse vahinkoa tehneillä. Uskoisin, että jokainen on teininä bileissä ollut ja sotkuista hommaahan se on. Järjestäjä siivoaa jos joku haluaa auttaa niin hyvä. Äidin korvausvaatimukset ja rikosilmoituksella uhkailu alkaa täyttämään jo laittoman uhkauksen/pakotuksen merkistöt. Alaikäinen pelästyy ja maksaa mukisematta vaikka olisikin täysin syytön. Jos rahaa on kerätty. Kehoittaisin juhlijoita tekemään rikosilmoitus pakottamisesta. Korvaus vaatimuksia ei myöskään voi "vetää hatusta" 50€/korvapari vaan on esitettävä kuitit todellisista kuluista.

   Lainaa

  42. Tulos: -12 (80 ääntä)
   Aina hienoa katseltavaa, kun joku yrittää päteä lakiasioissa vailla mitään tietopohjaa p.s. "Poliisin numero on 112", kyllähän tuo sen verran kiireellinen tapaus on, että hätäkeskukseen se on soitettava.

   Lainaa

  43. Tulos: +13 (49 ääntä)
   Hajoilin aika hyvin tolle :D Mut on se kyllä tosiaan törkeetä alkaa kaikilta pyytää rahaa, jos tosiaan muutama henkilö on saanut paikan kaaokseen... Ja mitenkäs tuossa muka yrität vedota lakeihin, että kaikkien pitäisi maksaa.. Syyttäköön tytärtään sitten...

   Lainaa

  44. Tulos: -5 (69 ääntä)
   sinulle nimimerkki hmm: poliisin numero on 112. Eli sinne on soitettava vaikkei olisikaan kiirellinen. Sitä vanhaa poliisin omaa numeroa ei ole enää käytössä.

   Lainaa

  45. Tulos: +32 (50 ääntä)
   Koulussa tässä taannoin (kokkikoulu) oli opettaja keräämässä koko luokalta rahaa kun jotkut ääliöt olivat menneet varastamaan ja juomaan jotain pillimehuja ja syömään suklaata jääkaapilta. Itse sanoin että maksan sitten jos teen jotain ensin, esim. hajotan ikkunan. No ei kukaan ikinä maksanu mitään..

   Lainaa

  46. Tulos: +52 (82 ääntä)
   Aino: älä viitsi jakaa tuollaista virheellistä informaatiota, häket on jo valmiiksi tukossa turhista soittelijoista, ei niitä kiinnosta espoolaisrouvan matot eikä sinne voi tehdä rikosilmoitusta. Rautalangasta: häkeen EI soiteta milloinkaan muulloin kuin akuuteissa hätätilanteissa!

   Lainaa

  47. Tulos: +68 (80 ääntä)
   Ainolle: Yleltä tulee mainos jossa kysytään milloin soitetaan hätäkeskukseen? Aivan, silloin kun on hätätilanne. Rikosilmoituksissa yms soitetaan poliisiaseman omaan numeroon. Jos tulee poliisille asiaa, niin googlaat paikallisen poliisiaseman, esim. "poliisi espoo" ja sitten etit sen aseman numeron. Ei kuormiteta hätäkeskusta turhilla soitoilla!

   Lainaa

  48. Ei niin teini enää 8.4.2011 23:37
   Tulos: +48 (74 ääntä)
   Eikö kellekkään muulle tullu mieleen että ehkä ei pitäis antaa alaikäisen pitää niitä pippaloita ilman valvontaa? Eli joo, sotkija korvaa todelliset kulut, ja hänelle olisi mielellään annettava vielä mahdollisuus esim. siivota itse ennen kuin kutsuu ylihintaisen siivousfirman. Ja kuitenkin, jos ylimääräisiä oli paikalla, sinne olisi pitänyt soittaa poliisit. Mutta... Noh, maksakoon itte, mitäs jätti herranterttunsa ilman valvontaa. Ja en ole teini enää, 26 vuotta. Omalla kylällä oli n. 15 vuotta sitten tapaus jossa kotibileet vähän paisu ja paikkoja paskottiin ja sotkettiin (mm. Paskottiin olkkarin nurkkaan, katkottiin yks pihapuu jarikottiin ruohonleikkurilla suihkulähde.) Tästä tekijät joutui vastuuseen, käräjien kautta. Mutta vain ne jotka oli jotain siä sotkeneet/rikkoneet.

   Lainaa

  49. Tulos: +29 (41 ääntä)
   Juuri noin kuin Riksu sanoi, ja pienenä lisäyksenä vielä, että siellä paikallisella poliisiasemalla voi halutessaan mennä puhelun sijaan ihan fyysisestikin käymään, jos on tarkoitus tehdä rikosilmoitus, tutkintapyyntö tai ihan vain kysyä neuvoa. Nykyään rikosilmoituksen voi (tietyin reunaehdoin) tehdä myös sähköisesti. Poliisi kyllä auttaa ja neuvoo, mutta 112:n päivystäjät eivät ole sen enempää poliiseja kuin numeropalveluitakaan. Uskomatonta, että vieläkin joku tosissaan neuvoo soittamaan tällaisessa tilanteessa HÄTÄnumeroon, luulisi että senkin käyttöä on paukutettu päähän jo tarpeeksi.

   Lainaa

  50. paikalla ollut 9.4.2011 2:12
   Tulos: +49 (69 ääntä)
   itse paikalla olleena voin sanoa että paikalla kävi illan aikana poliisi paikan päällä, lopetti juhalt siihen ja katsoivat asunnon olevan vielä hyvässä kunnossa. poliisien poistuttua muutamia nuoria palasivat asuntoon, mutta vain harva etukäteen luvan saanut jotka varmasti olivat riinalle tuttuja :)

   Lainaa

  51. tääonniintätä! 9.4.2011 6:36
   Tulos: +2 (44 ääntä)
   Pare alkaa harjoitella tuota yhteisvastuullisuutta jo tässä vaiheessa. Kyllä ne julkisilla paikoillakin rötöstelyt joku maksaa, ts. ME KAIKKI verojen ja korkeampien hintojen muodossa. Eikä kukaan kysele ootko itse tehnyt mitään.

   Lainaa

  52. Tulos: +40 (90 ääntä)
   Kuvitelkaapas nyt itsenne tilanteeseen jossa teidän kämppänne on pistetty aivan paskaksi. Tottakai haluatte että joku muu sen korvaa kuin te itse, koska ette ole edes paikalla olleet saati moisista bileistä olleet tietoinen! Valitettavasti jos "yhteishenki" ei toimi niin että paikallaolijat bustaavat ne oikeat "rikolliset" niin kyllä se vähän pakko on alkaa kaivaa sitä omaa kukkaroaan. En tajua mikseivät nämä nuoret ota vähän vastuuta ja ilmoita rehellisesti ketkä siellä rikkoivat ja mitä, vaikka se luultavasti on varsin hyvin tiedossa. Siinä säästyisi hermoja kaikilla.

   Lainaa

  53. Tulos: +39 (67 ääntä)
   Peesaan nimimerkkiä "voi voi". Itse en maksais yhtään mitään jos en mitään olisi rikkonutkaan, eikä varmasti kukaan näistä aikuisistakaan ketä tänne on kommentoinu. Jos syyllinen tiedetään, pistetään korvaukset hänelle ja bileiden järjestejälle. Joo okei, ei se varmaan kivalta tunnu että oma koti on paskassa kunnossa eikä sitä halua itse maksaa (eikä tarviikkaa), ja tarkotan tällä nyt tätä äitiä. Korvaukset maksaa paikat rikkonut ja sotkenut henkilö ja bileiden järjestäjä. Muilta kutsutuilta juhlijoilta on kohtuutonta alkaa korvauksia vaatimaan, rikosilmoituksesta puhumattakaan. Ja nää kommentoijat jotka on "aikuisia" vois lopettaa sen nuorien dissaamisen. Tarkotuksena ei oo ollu "hyökätä äitiä vastaan ison porukan voimin" vaan puolustaa osuuttaan täysin asiattomassa tilanteessa jonka äiti uhkaa järjestää! Tässä on jokainen nuori kommentoija ollut täysin asiallinen.

   Lainaa

  54. Tulos: +35 (105 ääntä)
   Uh huh. Mun sympatiat on ihan Riinan puolella. Kyllä, varmaan fiksummin olis voinu olla. Vähän vähempikin porukkaa olis varmaan riittänyt. Ja eihän se kiva ole jos joka paikka on oksennuksessa ja paikat on hajallaan. Mutta ei kukaan voi vaatia viittäkymmentä euroa KAIKILTA paikalta olleilta. Eihän siinä ole mitään logiikkaa. Ja 50€ tuon ikäiselle porukalle on aika paljon. Sitä paitsi, kun tämä "pääsyyllinen" kerran tuli ilmi, miksi vielä jauhaa tuolle loppuporukalle? Älytöntä. Menee niin yli. Ja sitten jos toi Riina nyt on vielä heitetty pihalle tuon takia, niin ompa kiva ja vastuullinen äiti! Huomaa kyllä mikä on tärkeintä, oma tytär vai oma irtaimisto.

   Lainaa

  55. kuka myöntää 9.4.2011 16:27
   Tulos: -1 (77 ääntä)
   Ehkä on epäreilua pyytää rahaa kaikilta, mutta milläs selvität kuka ne sotkut todella aiheutti. Saisit sen 65 "en" jos lähtisit kysymään koko porukalta, nuoret ei toisiaan vasikoisi. Siinä ottaa sitten koko porukka syyt niskoilleen, ovathan he paikalla olleet eivätkä ole asialle mitään tehneet. Kyllä ne sivusta seuraajat on myös osallisia koulukiusaamiseen eikä vain itse kiusaajat. Ihmisellä on suu, kaksi kättä ja jalkaa, aina voi siis jotain tehdä muutakin kun nauraa jos kaverit alkaa sekoilla. Se on se kuuluisa vastuu. Ja kyllähän tuo äiti luetteli paljon muitakin vahinkoja kun vain maton ja lattialla olleen oksennuksen. Kyllä äitin sanat tässä nyt tuntuu painavan kun vähättelevän teinin joka on jäänyt kiinni bileistä jossa oli liuta kutsumattomia vieraita. Teini minäkin olen ollut ja tuli kyllä monet kerrat vähäteltyä niin alkoholin, tupakan, lintauksen kun monen muunkin asian suhteen.

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (70 ääntä)
   Tässä nähään mitä käy kun kermaperseäiskän herranterttu pitää bileet :D Multa sais ihan rauhassa pyydellä tommosta 50€ per naama rahaa :P en ois maksamassa jos en ois mitään paskonukkaan ja kyllä, olen sen verran vittumainen ihminen että kehottasin ihan kaikkia muitakin jotka siellä paikalla on ollu ja eivät oo mitään rikkoneet, tekemään saman, eli jättämään maksamatta. Vastuu bileistä on pääasiallisesti järjestäjällä ja jos järjestäjä on alaikäinen niin sitten järjestäjän vanhemmilla. Ei paikallaolleilla. Toki jos siellä on jotain tavaraa ihan särkemällä särjetty ja paikkoja pistetty kirjaimellisesti uusiksi niin sitten on asia vähän eri ja jos tuntuu siltä et bileissä meno äityy kontrolloimattomaksi, niin sitte poliisi paikalle ja meno kokonaan seis, eli poliisi ei lähde ennen kun kämppä on oikeesti tyhjä (jos bileiden järjestäjä on joko oikeesti niin dorka tai jurrissa et ei älyä niitä bileitä lopettaa niin sillon pitäs jo tyhmyydestä sakottaa eikä kenenkään korvata yhtään mitään). Mun mielestä tommoset oksentelut ja tahmaset lattiat kuuluu normaaliin bilemeininkiin, meinaan jos isolla kädellä juhlitaan niin tommosta sattuu, ei pelkästään nuorille vaan myös vanhemmille, jopa keski-ikäisille ihmisille :D Ja just nimenomaan ton takia meillä järjestetään kotona bileitä äärimmäisen harvoin ja sillonkin kun järjestetään niin seura on hyvinkin valikoitua, koska tiedostetaan avokin kans se että tämmöset normaali siivousmeiningit jää omalle vastuulle.

   Lainaa

  57. Bailaaja 21vee 9.4.2011 23:49
   Tulos: +37 (53 ääntä)
   Tommosten korvausmäärien pyytäminen nyt on iha tolkutonta, mutta mite ois ollu pistää nulikka korvaamaan ite bileistään aiheutuneet vahingot? Nyt ku iteki oon jo pari vuotta asunu omillani tajuan vasta miten paljon se merkkaa jos sohva on kotiintullessa paskana ja irtaimistoa vähä paiskottu. Sit viimistää ku sitä tunnepitosta arvotavaraa, matkamuistoja yms yms yms on kotiin raijannu päälle 20 vuotta ja jotku random teinit (kyllä, ootte teinejä tasan siihe asti ku täytätte 20 ja jotta pääsen sen ylittänyttä ikääni hehkuttamaan) tuhoaa paikat. Tytär sais maksaa korvaukset ku on jo selkeesti kyllin vastuulline siihen. Siitä sitte oman maun mukaan vaatimaan kavereilta osinkoja henkilökohtaisen prosentuaalisen tuho-osuuden mukaan.

   Lainaa

  58. Tulos: -5 (73 ääntä)
   Hahah. Voisin kuvitella että meidän äippä ois joskus muinoin räjähtäny aivan samalla mallilla. TOSIN ainakin minun kotibileitä oli aina valvomassa joku vähän vanhempikin, isosiskosta /isoveljeen. Asioita sattuu ja tapahtuu. Oon mäkin joskus rikosilmoitusta tehnyt kotibileisiin liittyen kun ns tutut alkoi perseileen ja yksi SIIS YKSI varasti meiltä tavaraa. Aika nopsakkaasti kuulkaas sitten kaverit antoivat sen ilmi, kun todettiin et kerrotaan sit kaikkien nimet poliisille, jos ei syyllinen astu esiin ja palauta tavaroita. Nostan hattua tälle äidille. Se on helvetin hienoo naureskella siellä taustalla et hehhehhee ompas kohtuutonta ei se nyt niiiiin sotkunen ollut. siis EN MINÄ mitään tehnyt. Mietippä sitä, kun nimes tosiaan menee sinne poliisin kirjoille, et sitä ikinä sieltä pois saa. Kannattaa ehkä enskerralla miettiä. onko sikailubileet jonkun toisen kotona jees.

   Lainaa

  59. Tulos: +20 (36 ääntä)
   JP: Jos alaikäiset ovat yli 15-vuotiaita niin kyllähän heillä rikosoikeudellinen vastuu on. Järjetöntä ajatella, että vanhemmat ovat vastuussa kaikesta, mitä heidän sekoilevat teininsä tekevät. Aina kun se kasvatuskaan ei riitä, vaan joukkoon voi sattua näitä epäonnistuneita luuseriyksilöitä eivätkä vanhemmat voi olla millään tietoisia heidän touhuistaan. Eihän sitä äitiä laiteta edesvastuuseen murhastakaan, jos hänen 16-vuotiaansa jonkun murhan toteuttaa. Minkä takia siis toisin tässäkään tilanteessa?

   Lainaa

  60. Tulos: -12 (50 ääntä)
   miks ihmiset käytte tääl sivustol jos ette osaa nauraa näille jutuille? tää on moka sivusto ja näille kuulus nauraa, ei tulla kommentoimaan mikä nyt on niin väärin tässä maailmassa!!

   Lainaa

  61. Tulos: +4 (28 ääntä)
   jaa: en missään kohtaa sanonu ettei niiden jotka siellä on paikkoja hajottanu tarviis olla siitä vastuussa. sanoin tossa mielestäni aika selkeesti ettei mun mielestä niiden tarvii maksaa mitään jotka siellä ei oo mitään hajottanu tai sotkenu ja pysyn edelleenki kannassani. ja se kun on semmonen homma et aina kun on tommoset bileet niin sitä sotkua tulee enempi tai vähempi, et siihen pitää osata varautua, jos noi ylhäällä lukevat jutut pitää paikkansa et siellon vaan muutama paikka ollu ryynissä ja lattia tahmeena niin tää koko homma on saanu aikas naurettavat mittasuhteet ja todelliset kustannukset ei oo lähelläkään tota 50€ / pää tasoa..

   Lainaa

  62. Tulos: +60 (72 ääntä)
   Hitto, taisin missata vuosikymmenen bileet.

   Lainaa

  63. meikävaan 11.4.2011 3:33
   Tulos: -22 (34 ääntä)
   Mietippä sitä, kun nimes tosiaan menee sinne poliisin kirjoille, et sitä ikinä sieltä pois saa. Kannattaa ehkä enskerralla miettiä. onko sikailubileet jonkun toisen kotona jees. ei ole todellista onko ihmisten tyhmyydellä mitään rajaa. itse keskusteluun, ei tosiaankaan pitäisi muitten maksaa, miten vääristynyt näkökulma pitää päässään luoda että voi väittää, että muidenkin pitäisi maksaa..

   Lainaa

  64. Tulos: -13 (55 ääntä)
   mutta niinhän armeijassakin toimitaan? jos yksi ei pysty repeen käsittääkseni koko tupa/muu porukka kärsii myös? Olen nainen, enkä ole armeijaa käynyt, joten käsitykseni voi ilman muuta olla puutteellinen. sinänsä taktiikka äidillä on mielestäni ilmeisen tehokas; itse tuskin enää sosialisoisin ihmisen kanssa, jonka takia olen joutunut maksamaan x-määrän kuluja, vaikken itse olekaan tehnyt mitään vahinkoa. point being, tuskin tota "päätoheloa" isommin pyydellään tai halutaan isommin mihkään bileisiin pyydellä. muut saattavat myös seuraavalla kerralla yrittää mahdollisesti hillitä muita juhlijia. tai miettiä, miltä tuntuisi, jos vastaava tilanne olisi tapahtunut omassa kodissa. markku mietityttää, kiivaasti on puolustautumassa. miks? tulee vähän olo, et jamppa on duunaillu suurempiakin pahuuksia... kaikki muut ymmärtää vastuun ja yks vaan kiemurtelee.. :>

   Lainaa

  65. Tulos: +15 (61 ääntä)
   Kyllä täällä on idioottimaista porukkaa kun puolustaa tuota äitiä. Itsekin paljon bileitä järjestäneenä omassa talossani tiedän että kyllähän se vituttaa aina jos joku sotkee/hajoittaa/pöllii jotain muttei tulisi mieleenkään alkaa kaikilta bileissä olleilta korvausta siitä hyvästä vaatimaan. Johan ne poliisitkin jo tuolle varmasti nauraa kun menee tekemään rikosilmoitusta kaikista bileissä olleista jotka eivät suostu maksamaan muiden sotkuja

   Lainaa

  66. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Meillä ei neiti saa bileitä järjestää... karkaavat kuitenkin käsistä. =D Vähänkö repesin tälle...

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (32 ääntä)
   Kyllä äiti saa tehdä rikosilmoituksen ja poliisin tehtävä on selvittää kuka on tehnyt mahdollisesti mitäkin ja syyttäjä päättää että syyttääkö vaiko ei sitten kun poliisin esitutkinta on ohi. jokasella ihmisellä on ihan täysi oikeus ilmoittaa poliisille jos joku on rikkonut asunnossa jotain ja vaatia siitä korvauksia, siksi on poliisi joka kuuntelee todistajien lausunnot ja sen pohjalta jättää asian syyttäjälle

   Lainaa

  68. Tulos: -4 (20 ääntä)
   EPIC :DDDDDDDDDDDDDDDDD

   Lainaa

  69. Keski-ikäinen 11.4.2011 21:54
   Tulos: +47 (65 ääntä)
   facepalm: Se, että armeijassa toimitaan idioottimaisesti ei tarkoita, että muualla yhteiskunnassa pitäisi myös toimia idioottimaisesti. Markku ei kiemurtele vaan toteaa ihan asiallisesti, ettei ihmisiä voi syyttää vain sillä perusteella että ovat sattuneet olemaan tiettyyn aikaan tietyssä paikassa. Markku epäilee myös rahastusyritystä niinkuin epäilisin itsekin jos jostain oksennuksesta tms. tahroista hamuttaisiin yli kolmen tonnin rahoja. Jos rikosilmoituksessa mainitaan nimeltä joku henkilö joka tietää ei vahinkoa aiheuttaneensa, niin perään vaan oma rikosilmoitus perättömästä ilmiannosta. Liitteeksi kannattaa laittaa ruutukaappaus tästä sivusta, josta näkee että äiti syyllistää hatarin perustein suurta joukkoa ihmisiä kollektiivisesti (sama kuin tekisi kolarin uhriksi joutuessaan rikosilmoituksen kaikista siihen aikaan moottoritiellä ajaneista) ja lisäksi vaatii vahinkoihin nähden epäilyttävän suurta rahasummaa. Voisin näin keski-ikäisen näkökulmasta vertailla asiaa siihen, että kävisin esim. kutsuttuna naapurissa grillijuhlissa, mutta poistuisin melko pian väsymyksen takia. Myöhemmin kolahtaisi postiluukusta 50e lasku ja uhkailua rikosilmoituksesta sillä perusteella että olen todistetusti ollut paikalla, jotkut tarkemmin määrittelemättömät henkilöt ovat aiheuttaneet talossa vahinkoa ja lisäksi juhlat ovat olleet luvattomat (talo avopuolison nimissä, joka ei paikalla). Olisiko oikein ja jos ei, niin miksi olisi sitten jos kyse olisi teinien juhlista?

   Lainaa

  70. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Se, että tarinan äiti uhkaa rikosilmoituksella vain niitä, jotka eivät suostu maksamaan viittäkymmentä euroa kuulostaa mielestäni hieman vaaralliselta. Teoriassa on kai mahdollista, että äitiä voidaan syyttää perättömästä rikosilmoituksesta(vai millä nimikkeellä se kulkeekaan). Tälläisten kotibileiden seurauksiahan voidaan aina yrittää sovitella HYVÄSSÄ yhteishengessä, mutta nyt äidin lähestysmistapa on todellakin väärä. Itse en missään nimessä maksaisi mitään summaa kyseisessä tilanteessa, olettaen että en olisi syyllistynyt omaisuuden tuhoamiseen.

   Lainaa

  71. Tulos: +18 (28 ääntä)
   @love123: Jos tekee rikosilmoituksen sellaisesta henkilöstä, joka ei ole tehnyt mitään väärää, niin se rikosnimi on väärä ilmianto. Ei ole mikään pikkujuttu, josta voi saada jopa 3 vuotta ehdotonta vankeutta. Eli kannattaa oikeasti miettiä, kun tekee rikosilmoitusta, että ketä siitä aikoo syyttää.

   Lainaa

  72. Esa Mattila 12.4.2011 2:24
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   @J-P "Mun mielestä tommoset oksentelut ja tahmaset lattiat kuuluu normaaliin bilemeininkiin"
   Se, että laattaaminen lattialle kuuluu sun mielestä normimeininkiin, ei tarkoita, etteikö sen tehnyt idiootti joutuis korvaamaan asiasta aiheutunutta vahinkoa...

   Lainaa

  73. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Ite oon ollut teininä kotibileissä, joissa oltiin kyllä ihan sivistyneestä, mutta myöhemmin selvisi, että jostain kaapista oli hävinnyt parisataa euroa. Kukaan ei tunnustanut ja bileiden järjestäjän äiti uhkasi tehdä rikosilmoituksen, jossa kertoi joutuvansa ilmoittamaan kaikkien paikalla olleiden nimet poliisille. Itse ainakin ymmärsin tämän ja olisin ollut valmis menemäänkin poliisiasemalle kuultavaksi tarpeen tullen. Rikosilmotusta ei loppujen lopuksi taidettu edes tehdä, vaikka rahoja ei koskaan palautettu, vaan bileiden järjestäjä joutui itse vastuuseen vanhemmilleen. Vaikka en niitä rahoja vienytkään, niin olisin missä tahansa vaiheessa ollut valmis maksamaan kympin tai pari bileiden järjestäjälle ja niin olisi ollut moni muukin Ymmärrän kyllä ton äidin vitutuksen, mutta kyllä noi kaikki tohon juttuun osalliset ois voinut hoitaa ton asian vähän fiksumminkin. Enpä usko, että rikosilmoitusta voi paikalla olleista tehdä jos syylliset ovat selvillä, mutta eiköhän kaikkien paikalla olleiden nimet tulisi kuitenkin mainita siinä ilmoituksessa. Siis mukaanlukien niiden, jotka olivat jo ottaneet yhteyttä. Ei muuta kommentoitavaa, sen verran järjetöntä touhua...

   Lainaa

  74. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Korjausta edelliseen: siis jos syylliset EIVÄT ole selvillä

   Lainaa

  75. Tulos: +12 (36 ääntä)
   Armeijassa ei toimita idioottimaisesti, siellä valmistetaan ihmisiä toimimaan mahdollisessa sotatilassa. Armeijan toimintatavat eivät em. syystä ole sovelluskelpoisia siviiliyhteiskunnan toimintaperiaatteiksi, joten sinänsä typerä vertaus kyllä. Mun empatiat olisi lähtökohtaisesti äidin puolella, voin sanoa, että vetäisin kyllä vuosisadan kilarit, jos poissaollessani joku olisi käynyt kotonani tuhoamassa paikkoja. Tämän äidin menettelytapa vain on väärä - se, että kyseessä on teini-ikäisiä juhlijoita, ei oikeuta rouvaa toimimaan ihan miten huvittaa. Itse en maksaisi senttiäkään, jos en mitään olisi tuhonnutkaan. Siinäpähän sitten menisi ilmoittamaan poliisille. Eikö tässä tilanteessa kuitenkin tutkintapyyntö olisi paikallaan eikä rikosilmoitus? Oletan siis, ettei tiedossa ole, kuka on tuhonnut ja mitä. Tai jos tiedossa on kuka on tuhonnut, rahan vaatiminen kaikilta on entistäkin kyseenalaisempaa.

   Lainaa

  76. Tulos: -11 (49 ääntä)
   Ihan varmasti toimisitte täysin samalla tavalla jos olisitte äidin asemassa. Hyvä siellä nyt on huudella kaikkea "varmaan se mulle mitää kuuluu / oma vika jne." mutta kyllä se sitten on toinen ääni kellossa kun oma koti pistetään päreiksi.

   Lainaa

  77. Tulos: +1 (41 ääntä)
   Ihan varmasti toimisitte täysin samalla tavalla jos olisitte äidin asemassa. Hyvä siellä nyt on huudella kaikkea “varmaan se mulle mitää kuuluu / oma vika jne.” mutta kyllä se sitten on toinen ääni kellossa kun oma koti pistetään päreiksi. ihan varmasti en vaatisi 50 € per paikallaolija. jos sinä näin tekisit olen kyllä huolissaan susta.. :D kyllä olisin vihainen mutta ne jotka sotkee/hajottaa paikkoja joutuu maksamaan, eiköhän tää oo ihan selvä.

   Lainaa

  78. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Ei meillä saisi yksikään lapsista pitää juhlia joihin tulee yli kymmenen osallistujaa. Sellaisia bileitä varten varataan joku saunatila tai vastaava. Muutenkin mitä v-u:n järkeä on pitää tuollaisen mittakaavan pippalot. Paljon hauskempaa on viettää hyvä ilta pienellä porukalla ja lähteä sitten vaikka keskustaan jatkoille.

   Lainaa

  79. Tulos: -1 (49 ääntä)
   Edelleen; talo ei vahingoittunut mitenkään eikä MITÄÄN mennyt rikki. Matoille oksennettiin ja lattia oli tahmea, taht's it. Ja syyllinen ON KOKOAJAN OLLUT SELVILLÄ. Oliks muuta äidin puolustukseksi? =)

   Lainaa

  80. Mr. Mallorca 12.4.2011 18:36
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Taht's it. Keis Klousd

   Lainaa

  81. Tulos: +1 (37 ääntä)
   kyllä ainaki ite oon ihan riinan puolella! ja tosta tekstista ja mitä ihmiset on täälläki kertonu ni eihä se nyt oo koko talo ollu mitenkää iha paskana. ja tossaki sanottiii et ne ja se äitikin ties ketä siel on niit paikkoja rikkonu.. ja jos riinan äiti on heittäny sen ulos kotoa ja noitten tekstien perusteella kyl ymmärrän miksei se tuu sen kans toimeen..

   Lainaa

  82. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Mikä tässä nyt maksaa? Samat periaatteet käytäntöön kuin mökkiä vuokratessa: Yhessä siivotaan ja nää yrjölaaserit korvaavat omat kulunsa.

   Lainaa

  83. Tulos: +29 (45 ääntä)
   Toi vaniljarommi on kyl ihan paras :) Haluisinpa nähdä vakuutusyhtiön ja poliisin ilmeet kun pääsevät listassa kohtaan "1 avattu pullo vaniljarommia, arvo noin 11 euroa, juotu luvattomasti kotibileissä" :D

   Lainaa

  84. Tulos: -2 (12 ääntä)
   haha täst on tullu näköjää iso juttu :D

   Lainaa

  85. Sananlaskuissa vinha perä 14.4.2011 9:59
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Ovat ne koirat älähtäneet, joihin ovat kalikat kalahtaneet.

   Lainaa

  86. Tulos: +9 (33 ääntä)
   Ymmärrän äidin vihan, mutta myös rikosilmoituksella uhkailun ja rahan vaatimisen kohtuuttomuuden. Miten helvetissä kyseinen nainen saa uuteen patjaan ja sohvanpäälliseen kulumaan tuhansia euroja? Ja miksi oi miksi matot piti viedä peslaan ja joittenkin luksushyypiösiivoojien siivota kämppä? Jos äiti olisi vaikka itse tyttärensä ja ilmoittautuneiden kanssa siivonnut taloa eli pessyt itse seinät, lattiat, matot... niin kustannukset tuskin olisivat nousseet 50€/hlö, vaan pikemminkin 50€/koko roska. Tälllöin ihmisten olisi tarvinnut pulittaa vain muutama euro per sierainpari, joka 17-vuotiailta olisi valtavasti helpompi tehdä. Olen itse 17-vuotias ja voin kyllä sanoa että vaikkei itselläni kulu rahaa sellaisiin asioihin kuin vaatteet, viina, tupakka tms, en kyllä pystyisi repimään viittäkymppiä mistään, paitsi jos käyttäisin asiaan muutaman (=2-4) kuukauden. Mutta tuo n. viikon (?) varoitusaika... Ei toimi.

   Lainaa

  87. ighha9ote46tz,kr 14.4.2011 16:20
   Tulos: +6 (32 ääntä)
   Eikös se ole niin, että ne hiljaiset hyväksyjät on yhtä syyllisiä kuin ne jotka on rikkonu paikkoja. Ja mikä helvetin linna noilla on ollu +70henkilö. Ja tuo tytär se idiootti tässä on ollu. Ois pitäny bileet pienellä porukalla hyvien kavereiden kanssa niin ois pysyny paikat ehjänä ja heittäny ylimääräiset pois. Paikat paskana ja varmaan monta tappelua tulee vaan tollasella porukalla,

   Lainaa

  88. Tulos: +10 (20 ääntä)
   "Pare alkaa harjoitella tuota yhteisvastuullisuutta jo tässä vaiheessa. Kyllä ne julkisilla paikoillakin rötöstelyt joku maksaa, ts. ME KAIKKI verojen ja korkeampien hintojen muodossa. Eikä kukaan kysele ootko itse tehnyt mitään." Näin. Siinä vaan kestää aikansa, ennen kuin tuon oppii kunnolla hahmottamaan.

   Lainaa

  89. umppalumppa 16.4.2011 13:49
   Tulos: +38 (54 ääntä)
   Rakas Dasdasd, vaikka sinä et henkilökohtaisesti ymmärrä, miten esimerkiksi uuteen sohvanpäälliseen saa kulumaan tuhansia euroja, minä ymmärrän. Olohuoneessani on sohva, jonka hinta ei liiku ainoastaan muutamassa vaan useammassa tuhannessa eurossa. Luojan kiitos, sohva on nahkaa eikä siinä pienet läikkeet varmasti haittaisi. Samoin kaikki matot eivät ole niitä, joita vaan takapihalla huitaisten pestään. Etenkään oksennus-, viini- tai muista tahroista. Kotini on aina siisti ja oletan sen olevan sellainen myös bileiden jälkeen. Jos siellä joku muu järjestää kekkerit, oletan, etten minä joudu sitä seuraavana päivänä siivoamaan. Toisen rikkaus ei tee hänestä yhtään vähemmän oikeutettua korvaukseen aiheutuneesta harmista vaikka tekijä olisi köyhä. Kyseisestä tapauksestahan en mitään tiedä vaikka siellä olisi Suomisoffan plyyssit vähän kellastuneet. Luultavasti näyttäisi vain paremmalta kuin ennen. Korvauksen vaatiminen kaikilta on kohtuutonta ja ylimitoitettua. Korvauksen vaatiminen täydessä mitassaan ei.

   Lainaa

  90. Tulos: +9 (13 ääntä)
   kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa että jos kaiffarit ei osaa pitää alkomahoolejaan sisällään niin niitä ei kannata kutsua...

   Lainaa

  91. Tulos: +9 (27 ääntä)
   aika käsittämätön postaus ja kommenttiketju. bileitten järjestäjällä on vastuu, joko itse siivota/maksaa tai saattaa sotkija vastuuseen. näin oli silloin, kun kaverini kaatoi punkkulasin porukoiden valkoiselle matolle. näin olis siinä hypoteettisessa tilanteessa, että joku kämppikseni pitäisi megabileet, joissa joku kävisi oksentamassa mun sänkyyn. mitä paskaa tää tällainen facen kautta ahdistelu ja rikosilmoituksella uhkailu. minne on rationaalinen ja kompromissiin pyrkivä keskustelu kadonnut? nää asiat voitais selvittää ihan iisisti; tossa on nyt selvästi äidin ja tyttären välillä ongelma, joka ei oo kavereiden eikä rikospoliisin asia. VMP.

   Lainaa

  92. Tulos: +1 (19 ääntä)
   aika typerää noilta tenavilta mut kukin tyylillään.

   Lainaa

  93. Tulos: -4 (8 ääntä)
   My Mom's on Facebook: http://youtu.be/o_QePidL750?hd=1

   Lainaa

  94. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Tytär ensinnäkin itse osoittaa oman kypsymättömyytensä välinpitämättömällä asenteellaan. Osoittaisi hieman nöyryyttä ja kantaisi vastuun järjestämistään juhlista sen sijaan, että naureskelisi äitinsä raivokohtaukselle, joka on luonnollinen reaktio tämän kaltaisessa tapauksessa. Ilmeisesti tyttärelle on hankalaa kuvitella tilannetta sattuvan omalle kohdalleen. Äitikään ei toimi oikein. On kohtuutonta vaatia korvauksia jokaiselta paikalla olleelta, kun kaikki eivät kerran ole asunnossa riehuneet ja sotkeneet. Otetaanpa esimerkki: Tyttö A joutuu riitatilanteeseen 6-henkisen tyttöjoukon kanssa. Tästä joukosta Tyttö 1 ja 2 lyövät tyttö A:ta. Tällöin rikosilmoitus tehdään tyttö 1:stä ja 2:sta, ei koko 6-henkisestä laumasta. Jos tilanteessa rikkoutuu esim. tyttö A:n silmälasit, ovat tyttö 1 ja 2 näistä laseista korvausvelvollisia, ei koko 6-henkinen lauma. Vaikka lyöminen/lasien rikkoutuminen ei olisi tahallinen, ovat tyttö 1 ja 2 silti korvausvelvollisia, ei koko 6-henkinen lauma. Itse en todellakaan suostuisi maksamaan korvauksia tai osallistuisi edes asunnon siivoamiseen, ellei olisi siellä sotkuja aiheuttanut. Sitä paitsi äidin vaatimukset voidaan luokitella laittomaksi uhkaukseksi, jos ei ole näyttöä siitä, että kaikki juhlijat ovat siellä sotkeneet. Se on sana sanaa vastaan, mikä ei mene läpi oikeudessa.

   Lainaa

  95. Tulos: +13 (17 ääntä)
   "Mietippä sitä, kun nimes tosiaan menee sinne poliisin kirjoille, et sitä ikinä sieltä pois saa. " Poliisiasiain tietojärjestelmästä tiedot poistetaan tietoryhmittäin seuraavasti: - Rikosilmoitushakemisto ja seuraamustiedot yhden vuoden kuluttua epäillyn rikoksen syyteoikeuden vanhentumisesta; rikosilmoitustiedot joihin on liitetty rangaistus- tai muu seuraamistieto, poistetaan kuitenkin päätöksen lainvoimaiseksi tulosta seuraavasti: a) viiden vuoden kuluttua tuomitusta sakosta tai yhteisösakosta, nuorisorangaistuksesta tai viraltapanosta, b) kymmenen vuoden kuluttua tuomitusta enintään kahden vuoden vankeusrangaistuksesta tai yhdyskuntapalvelusta Jne...... Loput voi lukea osoitteesta: http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ExternalFiles/PATJA_tietosuojaseloste_082007/$file/PATJA_tietosuojaseloste_082007.pdf Että ei se nimi siellä ikuisesti pysy, tapauksesta tietenkin riippuen.

   Lainaa

  96. Tulos: -11 (27 ääntä)
   Eikö tuossa päävastuu kuitenkin ole tuolla äidillä, kun on ilmeisesti ala-ikäisen lapsensa jättänyt yksin kotiin? Jos lapsi ei kykene yksin olemaan siivosti, kannattaa varmaan miettiä mihin sitä lapsiaan oman lomansa ajaksi jättää...

   Lainaa

  97. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Markka: On se aika tavatonta, ettei uskaltaisi omaa 17-vuotiasta lastaan yksin kotiin jättää (oli kyseessä sitten vanhempiaan vastaan kapinoiva tai ei). Asiako olisi eri, jos tytär olisi ollut yli 18-vuotias? Tuskin.

   Lainaa

  98. Sananlaskuissa vinha perä 21.4.2011 18:18
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Markka: Luulo ei ole tiedon väärtti ... vai että on mamma ollut ihan omalla lomalla; missäs luulet mamman lomailleen?

   Lainaa

  99. Tulos: -11 (27 ääntä)
   Niimpä! Miksi äiti jätti ala-ikäisen lapsensa yksin viikonlopuksi kotiin? Äidillä ei Todellakaan ole oikeutta kerätä rahaa viattomilta nuorilta omiin tarkoituksiinsa (sotkut olisi varmasti voinut siivota itsekkin vieraina olleiden kanssa). "Hienostorouvastahan" on selvästi kyse, ei "taviksella" tulisi varmaan mieleenkään palkata firmaa siivoamaan puolestaan. Tytär vastuuseen teoistaan, lopetetaan se muiden syyttely. Turha ulista kun paska on jo housuissa.

   Lainaa

  100. Tulos: -14 (44 ääntä)
   Jessus noi kakarat on typeriä. Se on hienoo ku hädintuskin täysikäne, jos sitäkään, pojankloppi lähtee aikuiselle uranaiselle, joka ei varmasti mikään ihan täys idiootti ole päätellen siitä, että kämppä suht komiasti kalustettu -> hyvä duuni pitäs löytyä, keulimaan LAKITIEDOSSA mistä ko. pojanklopilla ei oo YHTÄÄN mitään hajua vielä. Jos toi käräjille meni niin ei oo edes kysymystä siitä, että voittaako äippä ton kyseisen käräjätaistelun, tottakai voittaa. Pikkusen vois nöyryyttä kaverille joku opettaa. Jos on tullu ryssittyy niin sit otetaan vastuu tekemisist. Ja yhteisen porukkana kuitenki hommassa mukana, ois kattonu kaverin perään sen verran et kaikki paikat ei oo paskana.

   Lainaa

  101. näin se on 9.5.2011 15:21
   Tulos: -6 (32 ääntä)
   Esimerkki nyt vielä: Jos on vaikka 5 hengen porukka ja yksi heistä tekee ilkivaltta, on silloin KAIKKI korvaus velvollisia, sillä vaikke et olisi ollut osallisena olet ollut porukassa mukana.

   Lainaa

  102. Tulos: -9 (21 ääntä)
   Äityli voi syyttää vaan omaa teinilissutytärtään siitä, että koti on paskana. Sellaista se on kun epäonnistuu kasvatuksessa.

   Lainaa

  103. SuomenToivo 12.5.2011 21:33
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Itse en näissä bileissä ollu, mutta erään toisen muijan synttäribileissä jossa olin joku oli paskonu niiden tietokoneen, hyvällä yhteishengellä päätettiin, että koska tekijä ei paljastunut, niin maksettaisiin kaikki kimpassa jonkin verran siitä koneesta. Onneks loppu hyvin, ja ne sai sen uuden koneen. Mutta joo, tän äidin lähestymistapa on ihan väärä. Asiasta pitää puhua niin, ettei aleta syyttelemään ja vaatimaan kohtuuttomia korvauksia niiltä, jotka eivät tuhoa aiheuttaneet. Prkl.

   Lainaa

  104. Tulos: -4 (42 ääntä)
   Meleko naurettavaa tekstiä , tuo on joku perus 50 vuotias kuivapillu joka motkottaa joka asiasta. Lain mukaan asian pitäs mennä näin: Jos kukaan ei tunnusta niin asia menee poliisitutkintaan , nyt kuitenki tunnustus on tapahtunut joten korvausvaatimukset pitää osoittaa kyseisille henkilöille, Siivouksesta , sohvan kankaan uusimisesta ynnä muista vahingoista pitää teetätyttää kustannusarvio ja sitä kautta lähteä rahastamaan asianosaisia. , äiti tekee tässä rikoksia usemman , Laiton uhkaus , Perusteeton korvausvaatimus , ja jos hän saa rahat niin ne pitää myös osoittaa että niillä on korjattu se sohva ja siivottu se kämppä. Siivousfirmasta tuleva siivoja maksaa keskimäärin 28€ + Alv /H ja voisi kuvitella että tuohon menee joku 5 tuntia jos oikein paha siivo on eli hinnaksi tulisi 172 €, sohvan kankaista ei ole mitään hajua mitä ne maksaa voi olla kalliitakin. Ymmärrän tietenkin jollain lailla tuota äitiä, mut veikkaan et kaverit olisivat tulleet siivoaaman hyvässä hengessä jos riina olisi pyytänyt. Ja kukaan ei ollut asunnossa luvatta , hän oli jättänyt sen tyttärensä vastuulle kuten mainitsi, joten tyttärellä oli oikeus päättää ketä sinne tulee. Ja kotivakuutus korvaa irtaimistoa myös ilman rikosilmoitusta, syynä esimerksiksi että juomaa läikkynt sohvalle , vahinkojahan tapahtuu , sitä vartenhan vakuutukset ovat. Toivottavasti kersat ja kuivapillu ottavat opikseen tästä.

   Lainaa

  105. Tulos: +1 (31 ääntä)
   vaikuttais taas olleen meidän 1990-luvulla syntyneiden vatipäiden tekosia.. /: toi äidin eka statuspäivitys oli mun mielestä ihan asiallinen, varmaan olisin tehny ite samoin. valitettavasti vaan porukkaa tuli iniseen vastaan.. jos on pitänyt hauskaa rankemmin, pitää myös kantaa vastuu seurauksista, oli ne vahinkoja tai ei.

   Lainaa

  106. Tulos: -18 (32 ääntä)
   Hhahahhha vittu että ihmiset on sit omahyväsiä ja tyhmiä.. Luulee toiki äiti olevansa viisas ja keksineen tosta itelleen rahanlähteen... Mut ei sitä tyhmempi saa tuossakaan rahaa nyhdettyä. Voi voi... tytär sentään näytästää olevan äitiä fiksumpi!

   Lainaa

  107. huohhhhhhhhhhhhhhhh 24.5.2011 15:28
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Voi muutakuin nauraa :'D Olis kiva tietää...että mihin tää kaikki sit päätty :P hehee!

   Lainaa

  108. Tulos: +12 (18 ääntä)
   ymmärrän hyvin,että miksi kyseinen äiti on hermostunut,mutta väärin seon pyytää kaikilta se 50 euroa.otettais selvää ketkä sielä on sotkenu/rikkonu paikkoja, ja annetaan niille lasku,tietenkin tytär myös vastuuseen. korvattava summa nousee helposti muutamiin tuhanissin euroihin,alcantara ei ole mitään halpaa kangasta,ja seinän maalauskaan ei mitään halpaa hommaa ole ja siihen lisätään vielä muita pienenpiä korjaus kustannuksia. ja lopuksi,tyttäreltä aivan törkeätä käytöstä,itse olen 17 vuotias,eikä mieleeni tulis ikinä sanoa vanhemmilleni nuin!! :O

   Lainaa

  109. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Tuohan on ihan naurettavaa. Jos yksi henkilö on menny siellä asunossa riehumaan, niin miks pitäis kaikkia rangaista?

   Lainaa

  110. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Lue nyt, hyvä äiti, se Riina-tytön jälkimmäinen kommentti!

   Lainaa

  111. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Itsellänikin on kokemusta vastaavista pirskeistä, siellä oli vain sellainen laivalta ostettu iso smirnoff pullo josta eräs vieras oli juonut n.1 dl viinaa ja yksi pentikin n. 50 € arvoinen lasilintu oli mennyt rikki (sama henkilö joi viinat ja rikkoi linnun) ja talon omistaja pyysi kaikilta talossa olleilta 20 euroa korvauksia. Mutta onneksi rikkoja sitten otti itseään niskasta kiinni ja ilmoitti itsensä korvasi vahingot ym. Äidin vaatimukset korvauksen suhteen ovat siis minunKIN mielestäni täysin kohtuuttomat jos siellä on ollu selkeästi ihmisiä jotka eivät ole osanneet ''sievästi'' juhlia, niin ei sitä kaikilta pitäisi sitä korvausta vaatia. Tytär voisi vähän katsoa itseensä ja miettiä mitä tuli tehtyä, typerä pikku teini jolla ei ole mitään kunnioitusta vanhempiaan kohtaan. Saisi tuollaisten pippaloiden ja sen tuloksen jälkeen ottaa netin ja kannykän pois ja pistää arestiin niin kauan kun tajuaa mitä on tehnyt.

   Lainaa

  112. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Järkyttävä kakara, pistäisin hetkeks patterin väliin miettii miten vanhemmille puhutaan. Toivottavasti oli ton kullannupun viimeiset bileet. Kaiken jälkeen kehtaa vielä mussuttaa mutsilleen. Noh, vanhempienhan vika se on jos lapsesta tulee tollanen pökäle (eikä osaa kavereitaan edes valita).

   Lainaa

  113. Ei voi olla ees totta 16.6.2011 1:26
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   jooo, meiän äiti ois varmaan vetäny samanlaiset kilarit, mutta, se ei kuiten ois menny näin pitkälle.. monesti oon pitäny juhlat meillä, ja on tullu sotkettua ja kertaalleen ovesta ikkuna särjetty ku lukittauvuttiin vahingossa ulos. Kyllähän äiti siitä huusi, ja uhkaili poliiseilla. Mutta poliisi asiaa tästä ei koskaan tullut. Koska ite otin vastuun siitä mitä oli tapahtunu ja selitin että miksi ikkuna oli pitäny hajottaa. (siksi koska sisällä olleet oli sammunu eikä ovea saatu auki ja ulkona oli pakkasta) Näissä bileissä oli noin 30 vierasta joista 10 oli kutsuttu. Siivottiin yhessä kaverin kans seuraavana päivänä talo ja itse maksoin ikkunan jonka hajotin. Nyt koko kesä isän luona täytyy asua koska äiti ei tule mun kans toimeen..

   Lainaa

  114. Idiootteja koko sakki 16.6.2011 20:04
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   On tässä kyllä, menkää ihmiset lukemaan laki pykäliä puhumaan poliisil ni saatte jotai järkevää sanottavaakin tän. Idiootti touhua teilt.

   Lainaa

  115. Tulos: -6 (20 ääntä)
   Ensinnäkin niille jotka sanoo että nyky nuoret ei kunnioita vanhempia, mutta eihä 30-50 vuotta sitte aikuiset kunniottanut lapsiaan niin miksi nyt tarvitsisi kunnioittaa heitä niin Paljon? Korvausvastuu on tasan sillä joka on jotain rikkonut tai sotkenut. Toi ämmä vaan haluaa rahaa omiin tarpeisiin.

   Lainaa

  116. kaikenlaista 7.7.2011 20:38
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   jos tuo Riina tosissaan on 17 vuotias niin yrittäis käyttäytyä ikäisiensä tavalla... Halveksuu äitiänsä kuin pahainen kakara...

   Lainaa

  117. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Ehkä on ymmärrettävää, että säikähtää tuollaisessa tilanteessa eikä osaa käyttäytyä järkevästi. Minun sympatiat menee kyllä tuolle äidille, vaikkei hän todellakaan ole ihan loppuun asti ajatellutkaan rahaa pyytäessään. Kunnioitus vanhempia ihmisiä kohtaan on ilmeisesti vähän hukassa noilla ihmisillä. Kunnioitus myös toisen omaisuutta ja muita oikeuksia kohtaan myös. Joukossa yksilö hukkaa kai moraalinsa. Eivät onneksi kaikki ilmeisesti. Onneksi.

   Lainaa

  118. Tulos: +7 (15 ääntä)
   tässähän ei todellakaan ole kyse siitä ettetivätkö kyseiset nuoret kunnioittaisi vanhempiaan, vaan siitä ettei kukaan tapahtuneeseen syytön halua joutua maksu vastuuseen. itse olen 17 vuotias ja asunut jo pari vuotta omillaan, mutta edelleen äidin sana on laki. on erittäin turhauttavaa miten väliinpitämättöminä ja tyhminä nuoria pidetään nykyään, löytyyhän meistä toki näitä vittumaisiakin yksilöitä, mutta kyllä suurin osa ainakin omasta kaveriporukastani osaa käyttäytyä ja kantaa vastuun teoistaan. ko tapauksessa en kyllä itsekkään maksaisi noin kohtuutonta summaa mistään mihin en ole ollut osallisena.

   Lainaa

  119. nörtti nepa 15.7.2011 20:24
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   olisi kiva tietää oliko ko. äiti tehnyt rikosilmoituksen ja miten käynyt kaikille

   Lainaa

  120. Tulos: +14 (18 ääntä)
   "Tunnet näköjään vetoa meidän kahvipannuun..."
   What the eff?!?

   Lainaa

  121. Tulos: -5 (31 ääntä)
   Lukekaapa kuvaus narsismista, ja sitten tämän äidin teksti. Jos on tarkka, kyseisen sairauden huomaa pienistä asioista. Omassa perheessäni on narsisti, ja vaikka hän on hakeutuneet hoitoon, en juurikaan pysty olla hänen kanssaan tekemisissä, saatika kunnioittaa häntä. Narsisti mm. vie itsetunnon läheisiltään. "oliko tämä tarpeeksi selvästi sinullekkin." Joten onko tullut mieleen, näitä kärkkäitä arvosteluja kirjoittaessa, että ehkä tämä nuori huutaa kurkku suorana apua, ja etsii turvallista auktoriteettia! Mukavahan se on laittaa syyt "nykynuorison" vastuulle. Mutta äidin olisi aika katsoa syvälle peiliin. Oksentelija oli fiksusti ilmoittanut osallisuutensa, ja riina siivonnut jäljet, joten nämähän ovat fiksuja nuoria. Ja nuoret vielä valmiita maksamaan omituisen äidin omituisen vaatimuksen, joten arvostusta meidän nuoria kohtaan. Jokainen tekee virheitä, niistä oppii ja ne on mahdollista sovittaa.

   Lainaa

  122. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Juuh, itse olen kokenut samanlaisen tapauksen. Olin Lohjan asuntolassa ja joku oli pistäny meidän solun molemmat vessan ovet klommoille, niin koko solu joutui maksamaan 100€ puoliksi eli 25€ per naama, lasku lähetettiin kotiin, ja nyt kotona luullaan että olen pistäny ovia paskaksi ja sitä ei katsota tietenkään hyvällä, lievästi sanottuna ottaa päähän.

   Lainaa

  123. Tulos: +9 (25 ääntä)
   Oksettava on tämä tytär. Toivottavasti en itse kasvata koskaan tuollaisia lapsia, kuriton ja ylimielinen. Äitinä olisin toiminut siten että tyttö olisi saanut korvata koko hoidon. Tyttö töihin tienaamaan ja vapaa ajan saisi siivota taloa.

   Lainaa

  124. siisti äijä 26.7.2011 20:52
   Tulos: -5 (23 ääntä)
   just just. ja nämä muka "aikuiset" täällä maksaisi tuollaisia summia mukisematta? varsinkin jos vakuutus korvaa ja omavastuu ei todellakaan ole tuhansia euroja edes tässä tapauksessa. itse en tuollaista katsoisi ensinkään, enkä maksaisi senttiäkään, vaan menisin suoraan asemalle tekemään rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta jne. tokihan se mukavaa olisi jos ei tätä soppaa tarvitsisi käydä läpi, mutta tuo äippä tuossa tekee itsestänsä todellisen persereijän. ja mikä siinä on ongelma kun "pääsyylliset" on jo tiedossa? eikä minulta heru tuollaiselle hiekkapillulle minkäänlaista sympatiaa taikka kunnioitusta. tuo äitihän se on itse vastuussa kun jätti alaikäisen tyttärensä kotiin yksin. ilmoittaisin lastensuojeluun kun ei osaa pitää lapsestaan huolta. ymmärrän tuohtumisen kuitenkin, mutta rajansa kaikella. enkä usko että tuokaan äippä ole muka ollut koskaan nuori. silloinhan sattuu ja tapahtuu. 150% tukeni näille asiallisille nuorille, jotka ottivat vastuutakin tapahtumista ja siivosivat yms.

   Lainaa

  125. plääääh 30.7.2011 14:52
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Itse ainakin jouduin kerran kotibileet luvatta järjestettyäni maksamaan äitille kaikki vaihingot ja siivoamaan täysin itse. Enpähän sen jälkeen järjestä bileitä:D Joten mielestäni tuon äidin pitäisi hieman enemmän keskittyä tuon Riinan rankaisemiseen ja pistää hänelle vastuuta, kun ei ne bileet synny ilman järjestäjääkään. Ja jos äidillä on tiedossa joku tietty bileissä ollut tunnustanut "sotkija" hän voisi ottaa siihen henk. koht. yhteyttä! Tollanen fb:ssä syyllistäminen ja uhkailu on melko lapsellista, naurettavaa ja turhaa...:D

   Lainaa

  126. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Näyttäkään sen suomalaisen vakuutusyhtiön vakuutusehdoista kohta, joka ei vaadi rikosilmoitusta tuommoisessa tilanteessa jos meinaa korvausta saada. Vinkkinä voin sanoa että lähes jokaisen yhtiön sivuilta löytyy vakuutusehdot. T: Erään vakuutusyhtiön asiamies

   Lainaa

  127. Tulos: -1 (1 ääni)
   Protip: lukekaa aiemmat kommentit, paljon syventävää tietoa.

   Lainaa

  128. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jos tuo ylläoleva oli tarkoitettu minulle niin tarkennan hieman Täälä oli esim. tämmöinen kommentti
   "Otetaan esimerkki; Olet autolla liikenteessä ja sinulla on 4 kaveria mukana ja seuraavana päivänä huomaat että joku heistä on vahingossa nojannut autoon lommon. Jos joku tunnustaa tekonsa, niin hänen kotivakuutus korvaa sen. Mutta jos kukaan ei tunnusta, niin silloin oma vakuutuksesi korvaa sen ja maksat omavastuun. Ei nyt ketään heistäkään voisi syyttää jälkeenpäin tehneen sitä, onhan se voinut tulla ulkopuoliselta tekijältä tai vaikka yön aikana parkissakin."
   Jos lommon aiheuttajalla on vastuuvakuutus, niin se saattaa tuon korvata, olettaen tietysti että tapahtumassa on käytetty vähäistä enempi määrä huolimattomuutta. Mikäli ajoneuvon omistaja itse on tuon aiheuttanut, ja omaa laajan kaskon, tuo saattaisi mennä ilkivaltavakuutuksesta, mikäli ei kertoisi vakuutusyhtiölle ihan kaikkea. Mikäli joku on eri mieltä, niin voisi kertoa mistä vakuutuksen turvasta tuo korvataan. Toinen kohta
   "Ja kotivakuutus korvaa irtaimistoa myös ilman rikosilmoitusta, syynä esimerksiksi että juomaa läikkynt sohvalle , vahinkojahan tapahtuu , sitä vartenhan vakuutukset ovat."
   Yleensä kotivakuutuksissa on irtaimistoille kyseiset turvat. Tulipalo, sähköilmiö, rikos, putkivuoto, luonnonilmiö sekä rikkoutuminen. Toki saattaa nimet vaihdessa vakuutusyhtiöiden kesken, sekä niitä on saatettu yhdistellä toisiinsa. Rikos turvan käyttäminen vaatii tuon rikosilmoituksen teon, tästä pyysin lähdettä mikäli joku tietää suomalaisen vakuutusyhtiön jossa näin ei ole. Rikkoutuminen taas on tulkinnanvaraista, koska sohva ei käytännössä rikkoudu, vaikka siinä onkin erillinen tahra. Tämän voin tarkistaa eri vakuutusyhtiöiden ehdoista, koska ei ole antaa yksiselitteistä vastausta.

   Lainaa

  129. Tulos: +1 (19 ääntä)
   Vähän raskas toi Markku, ikää kommenteista päätellen 13 vuotta... Markkuhan vois vaik sopia tekevänsä töitä (esmes nurmikko leikkamaal yms) ton 50€ edestä, jossei o varaa maksaa

   Lainaa

  130. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Äidin touhu menee yli tuossa, mutta ymmärrän sen vihan ja pettymyksen. Riina, joka vieraat kutsui, olisi velvollinen vastaamaan kuluista. Tyttären tehtävä on karhuta rahat kavereiltaa, jos tietää kuka ne teki ja sitten tytär tilittää ne äitilleen. Jos tytär ei tiedä tekijöitä niin lasku hänelle itselleen sitten kokonaan. Mutta ei tässä armoa pidä teineillekään antaa. Kun luin noita kommentteja, mitä tälle äidille kirjoitettu takaisin.. Huomaa, että vitsaa säästetty jokaisen lapsen kohdalla. Noin ei puhuta vanhemmille ihmisille! Rangaistuksena ensi alkuun Markulta, Riinalta ja muilta "väreiltä" persnahat helläksi remmillä ja sitten pohditaan, miten asian saisi hoidettua ilman syytteitä ja asiatonta kielenkäyttöä.

   Lainaa

  131. Tulos: +14 (18 ääntä)
   siisti äijä:
   "just just. ja nämä muka “aikuiset” täällä maksaisi tuollaisia summia mukisematta? varsinkin jos vakuutus korvaa ja omavastuu ei todellakaan ole tuhansia euroja edes tässä tapauksessa. itse en tuollaista katsoisi ensinkään, enkä maksaisi senttiäkään, vaan menisin suoraan asemalle tekemään rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta jne. tokihan se mukavaa olisi jos ei tätä soppaa tarvitsisi käydä läpi, mutta tuo äippä tuossa tekee itsestänsä todellisen persereijän. ja mikä siinä on ongelma kun “pääsyylliset” on jo tiedossa? eikä minulta heru tuollaiselle hiekkapillulle minkäänlaista sympatiaa taikka kunnioitusta. tuo äitihän se on itse vastuussa kun jätti alaikäisen tyttärensä kotiin yksin. ilmoittaisin lastensuojeluun kun ei osaa pitää lapsestaan huolta. ymmärrän tuohtumisen kuitenkin, mutta rajansa kaikella. enkä usko että tuokaan äippä ole muka ollut koskaan nuori. silloinhan sattuu ja tapahtuu. 150% tukeni näille asiallisille nuorille, jotka ottivat vastuutakin tapahtumista ja siivosivat yms."
   Sinähän se siisti äijä vasta oletkin. Itse ainakin nostaisin metelin jos MINUN kodissani olisi järjestetty bileet ja sotkettu paikkoja. Ällöttää miten nykyään ei nuoret ymmärrä että bileissä käyttäydytään nätisti koska ollaan toisen talossa. Vieläpä useimmiten kaverin. Kertoisitko millä tavalla äidin uhkaus on laiton? Laittomaan uhkaukseen liittyy rikos ja äiti ei rikoksella uhannut.. Lisäksi sanot että äiti on pääsyyllinen koska jätti alaikäisen tyttärensä yksin kotiin : D Et voi olla tosissasi. On aika oletettavaa että tytär on noin 16 vuotta. Harvemmin nuoremmat mitään bileitä pitävät. Sinäkö olet sitä mieltä että siihen asti kun lapsi täyttää 18 vuotta häntä tulisi holhota joka päivä? Sehän on hienoa, siinä nuori oppii hyvin ottamaan vastuuta itsestään, opettelemaan itsenäiseksi, tekemään ruokaa ja pyykkäämään ynnä muuta perus tarpeellista kun omaan kotiin muuttaa. Varmaan helppo muutto tiedossa jos on aina ollut äitin kainalossa ja yhtäkkiä nukkuu ensimmäisiä öitä yksin kotona ja ruokakaan ei ilmesty pöytään tyhjästä.. "äippä on itsekkin ollut nuori, silloin sattuu ja tapahtuu" Joo niinhän sitä sattuu mutta ei ihan noin rankasti. Ja jos sattuukin niin itse korvataan ja otetaan vastuuta eikä auota äidille päätä niinkuin tämä tyttö. Ps. Yäk teitä jotka puollustelette kakaraa. Toivottavasti teidän omat muksut joskus pitävät koko kylälle pippalot kodissanne ja saatte sitten miettiä siinä että onko mukavaa että saitte vakuutuksesta rahat takaisin. Sehän korvaakin kaiken sen hien kun siivoat talosi, tunnearvokkaat esineet, harmistumisen kun joudut kävelemään monta päivää sotkujen keskellä siivousten ollessa kesken ja pettymyksen tytärtäsi kohtaan kun hän on mennyt hölmöilemään.

   Lainaa

  132. Tulos: -2 (8 ääntä)
   @ Joni Ei ollut sinulle. En ymmärrä miten oletat sen olevan sinulle, siinähän selvästi lukee "lukekaa" eikä "joni lue".

   Lainaa

  133. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Äiskällä hyvät metodit käytössä. Fiksu ihminen olisi vaikka soitellut tyttären kavereiden vanhemmille ja sitä kautta koittanut alaikäiset sotkijat saada vastuuseen. Huudella nyt jossain naamakirjassa. Mut jotain kunnioitusta omaa äitiä kohtaan kumminkin. Ei niitä puissa kasva.

   Lainaa

  134. Tulos: +6 (20 ääntä)
   okei ihmiset ihan oikeesti! vaikka te ette mitään oliskaan rikkoneet te ootte silti ollut paikalla, ja yllättävän paljon tulee siivousta ihan niinkin normaalista asiasta kun kengillä kävelemisestä, juomien läikkymisestä ym mitä ihan varmasti jokainen paikalla olija on tehnyt. Toi äiti tuskin jaksaa ihan turhasta tehdä rikosilmotusta, en usko että hän ajattelee hmm mulla on vapaapäivä mitä teen no teenpä rikosilmoituksen niistä ihmisistä, se prosessi ei kuitenkaan ole ihan pikkujuttu. mielellään hän varmasti kuluttaisi aikansa johonkin muuhun. Ja sitä vielä että talo on hänen, kellään muilla ei ole mitään oikeutta alkaa valittamaan siitä jos äidin mielestä talo on huonossa kunnossa. Kuinka uskomattoman kunnioittamatonta kaikilta noilta nuorilta. ja sitä paitsi, 50 euroa kamoon! sama asia kun jos haluaisitte pitää isot bileet ja vuokraisitte mökin, silloinhan kaikki luonnollisesti maksaisivat oman osuutensa ja siivouskulut mitä vuokrausfirma laskuttaa. kasvakaa aikuiseksi ja ottakaa teoistanne vastuu.

   Lainaa

  135. eheeheheeee 9.8.2011 12:35
   Tulos: +3 (13 ääntä)
   Huvitti koko touhussa kyllä tuo Mamman asenne, silti nämä nuoret käyttäytyy todella aikuismaisesti, vaikka ovat sotkeneet ja tuhonneet toisen omaisuutta. Naurettavinta on käyttää hyväksensä toisen kotia ja kutsua lauma muitakin, sitten vittuilla ja uhota takaisin kun toisen kämppä on tuhottu. Koko nuorten asenne kaatuu siihen, että joutuvat bilettämään jonkun vanhempien kotona. Teini-iässä oli kyllä, että jos jossain on bileet niin osalliset sitten korjaa jälkensä ja tästä pidän kiinni tulevaisuudessa kun muksut kasvavat. Heittäis tuon Riinan pois kotoolta, niin ainakin omaisuus jatkossa pysyisi turvassa kun ei osata asiallisesti pitää niit pissisbileitä. :)

   Lainaa

  136. Tulos: 0 (16 ääntä)
   No se nyt ei todellakaan ole reilua että kaikki bileissä olleet pistetään maksamaan 50 euroa jostain minkä vaikka vaan 3 tyyppiä on hajottanu.

   Lainaa

  137. Sananlaskuissa vinha perä 17.8.2011 12:41
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. "Huudella nyt jossain naamakirjassa." -> Siksi varmaan mamma huudellut naamakirjassa, että kutsu vuosisadan pirskeisiin oli naamakirjassa.

   Lainaa

  138. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Sen äitin pitäs vaan repiä ne rahat vain siltä yhdeltä joka sotki asunnon

   Lainaa

  139. Tulos: -3 (15 ääntä)
   äidin reaktio meni ehkä snadisti yli :D

   Lainaa

  140. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kyllä tossa vaiheessa pitäisi kutsua kynnelle kykenevät keskustelemaan ja pyrkiä selvittämään, kuka on rikkonut ja mitä. Tytär ehdottomasti siivoamaan ja ens kerralla lapsenvahti kun vanhemmat kotoa yöksi poistuu. Naurettavaa käytöstä, ettei ymmärrä mitä kaikkea voi käydä kun tollanen määrä kännisiä teinejä on yhden katon alla, ilman minkäänlaista valvontaa. Kyllä vähintään sen tyttären olisi pitänyt vahtia, ettei kukaan riko paikkoja ja että kotiin ei tule kutsumattomia. Olen äidin puolella tässä asiassa, mutta nuo vaatimukset ovat silti aika kohtuuttomia. Tavaroita rikkoneet henkilöt korvaamaan/ostamaan uudet ja mahdolliset sotkijat siivoomaan. Ja koska nähtävästi tossa oli alaikäisistä kyse, vanhempiin yhteys, ei noita asioita selväksi muuten saa. Tyttärelle pitäisi vähän opettaa kunnioitusta esim. vanhempia kohtaan.. Huhhuh, ei voi muuta sanoa. Järki käteen ihmiset!

   Lainaa

  141. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Eiiii näin, kyllä mä olen noiden nuorten puolella, Eikös se äiti tajua että kyse ei ole siitä että n. 70 nuorta ovat murtautuneet hänentaloonsa, oksennelleet tahallaan hänen matoilleen/sohvalleen,avanneet ja juoneet liköörinsä tahallaan, halutakseen sen loppuvan :D Ja kaiken lisäksi en mitenkään usko siihen että nämä kaikki nuoret ovat sotkeneet rikkoneet. Kyllä minä vaan väitttäisin vastaan, jos minua uhkaillaan ellen maksa siitä mitä EN ole tehnyt,tokine nuoret jotka ovat vahinkoa tehneet, saavat maksaa,mutta onko tämän äidin pakko muitakin asiaankuulumattomia kiristettävä, eikä hänellä edes ole todisteita riittävästi varmentamaan osan paikallaoloa, hänen ilmoittaisin tyttären sanomien kaverien vanhemmille, enkä kovistelis nuoria facebookissa. Jos on jotain sanottavaa vastaan, sanokaa nyt, kestän kyllä kommentit.( Moni aikuinen on varmasti äidin puolella, niin minäkin olen osaksi, mutta tämän äidin pitäisi syyttää tytärtään, hänhän kaikki kutsui, hänen olisi pitänyt emännöidä juhliaan oikein, kaikella kunnioituksella vain teille )

   Lainaa

  142. Tulos: -6 (18 ääntä)
   ansku: Lukekaapa kuvaus narsismista, ja sitten tämän äidin teksti. Jos on tarkka, kyseisen sairauden huomaa pienistä asioista. Omassa perheessäni on narsisti, ja vaikka hän on hakeutuneet hoitoon, en juurikaan pysty olla hänen kanssaan tekemisissä, saatika kunnioittaa häntä. Narsisti mm. vie itsetunnon läheisiltään. “oliko tämä tarpeeksi selvästi sinullekkin.” Joten onko tullut mieleen, näitä kärkkäitä arvosteluja kirjoittaessa, että ehkä tämä nuori huutaa kurkku suorana apua, ja etsii turvallista auktoriteettia! Mukavahan se on laittaa syyt “nykynuorison” vastuulle. Mutta äidin olisi aika katsoa syvälle peiliin. Oksentelija oli fiksusti ilmoittanut osallisuutensa, ja riina siivonnut jäljet, joten nämähän ovat fiksuja nuoria. Ja nuoret vielä valmiita maksamaan omituisen äidin omituisen vaatimuksen, joten arvostusta meidän nuoria kohtaan. Jokainen tekee virheitä, niistä oppii ja ne on mahdollista sovittaa.
   tässä harvinaisen oikein arvioitu äidin käyttäytyminen, itsekki kyllä kävi narsisti mielessä, mutta en viitsinyt täällä alkaa huutelemaan, olisin vaikka voinut itse saada haasteen :D

   Lainaa

  143. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mikä kumma ihmisiä riivaa, mistä tämä idiotismi oikeen pursuaa tähän maailmaan?

   Lainaa

  144. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Moppe: Mikä kumma ihmisiä riivaa, mistä tämä idiotismi oikeen pursuaa tähän maailmaan?
   moppe, sitä samaa voisin itsekkin kysyä :D

   Lainaa

  145. Tulos: -2 (10 ääntä)
   itehä pistäsin penska siivoo ja sotkijoille/rikkojille maksasin uuet hampaat suuhu.. väkivalta ei ole ratkaisu mutta saattaa miele rauhaa

   Lainaa

  146. Tulos: +3 (9 ääntä)
   HAHA!! Voi lapsukaiset. Tuohan aivan selvä "sakinhivutus"-taktiikka :) Syyllistetään kaikki. Näin se äippä sai ne oikeat tekijät kiinni ja ilmotettua sinne vakuutusyhtiölle, joka sitten hakee näiltä osallisilta mahdollisesti korvauksia vakuutusyhtiölle koituneista kuluista. Peli silmää äidillä. En tiiä varmaksi, mutta täällä pohojosessa annetaan kuulemma penikoille vielä ihan remmiä palkaksi ku kotibileet järjestää luvatta..... Kaikenkaikkiaan hauskaa luettavaa :D

   Lainaa

  147. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Hauska törmätä tähän vanhaan juttuun taas vuotta myöhemmin :D Eipä oo vieläkään kuulunu niitä rikosilmotuksia ja korvausvaatimuksia vaikka samat kemut on jo uudestaankin juhlittu tänä vuonna :D

   Lainaa

  148. jorgeranger 30.10.2012 19:18
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   nyt vittu.. ärsyttää tälläne sikailu, sille on ihan oma paikka jota kutsutaan ruotsin/eestin laivaksi itse olen 16v ja aina jos juhlitaan kavereitten kanssa niin ovat mallasviskin juomista ja juodaan samppanjaa joskus myös bissee.. ikinä mitään ei ole mennyt rikki tai kukaan ole läikyttänyt juotavaa ja röökikään ei sisällä haise sillä kaveripiirini on suht hienostunut ja kaikki polttaa pelkästään sikareita jos edes polttaa joka tapahtuu viherhuoneessamme. ymmärrän äidin yskän täysin sillä sama vituttaisi minua ja huolell. kerran on taloomme tullut pari kutsumatonta sikailijaa jotka keräilivät itseään naama ruvella roskiskatoksesta aamukuudelta. ja tähän sikailuun sanoisin sen verran että on paljon hauskempaa olla normaaleissa noususissa ja samalla pilvessä ja vain pelata pleikkari tai jauhaa paskaa ja oma lempparini on kattoo lätkän mm kisoja juhlimisen yhteydessä :D:D:D että nää sikailukotibileet joissa olen itse ollut mukana myös joskus, on ihan perseestä silla kaikki vaan riehuu ja vetää pään niin täyteen kun vaan pystyy. opetelkaa jengi oleen kunnol ettei sitte joskus tarvii korvata omia hampaitaan koska sekin päivä tulee vastaan.

   Lainaa

  149. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Parasta tässä koko mokassa oli kommentoijat, jotka syyttävät äitiä alaikäisen yksin jättämisestä ja näin ollen äidin olevan vastuussa teinien riehumisesta. Jos taas tässä ois ollu kyseessä joku "äiti ei jätä mua 17v teiniä yksin kotiin sen parin päivän loman ajaksi, ihanku oisin joku penikka!!" niin kommentit ois ollu takuulla luokkaa "ompa typerää käytöstä äidiltä, 17v on jo melkeen aikunen, kyllä niillä on jo järkeä päässä, ihan hyvin voi jättää yksin." :D

   Lainaa

  150. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Mä en niin hanki lapsia. Ikinä.

   Lainaa

  151. salamatykki 17.7.2014 9:26
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   tuosta johtuen jos joskus hankin lapsia niin kasvatan ne armeijan opeilla.

   Lainaa

  152. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Nihtisillassa ei ole poliisiasemaa.

   Lainaa

  153. ei ehkä ihan 20.9.2015 15:43
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Dents: .On kohtuutonta vaatia korvauksia niiltä jotka ovat vain olleet kiltisti juhlissa, eivätkä tehneet mitään. Olisi varmaan äidistä mukavaa, jos hän olisi vaikka juhlissa, ja sitten pari tyyppiä tekisi jotain, ja äiti saisi pian postilaatikkoon maksuvelvoituksen… Mutta tottakai syyllisten pitää korvata tekonsa. HEILTÄ se maksu pitää vaatia eikä viattomilta juhlijoilta.
   kyllä kuule oisin maksamassa noita kuluja vaikka oisin käyttäytynyt, jos ei voida todistaa et oisin tehny jotain estääkseni kyseisen tuhon tapahtumista... olen siis silloin avustanut rikoksessa ja se että tytär järkkää bileet ei tarkoita että kyseisillä ihmisillä olisi lupa olla talon.. jos ei ole äidin sanomama lupaa järkätä 50-70 hengen bileitä niin jopa oma tytär on oikeuden silmissä rikollinen ja velvollinen maksamaan sakkoja

   Lainaa

  154. Lähes keski-ikäinen minäkin 27.4.2016 20:35
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Bruse: Näköjään kyseisissä bileissä olleet teinit tulevat tänne kommentoimaan äidin järjettömyyttä :D sanon vaan, että kyllä te pennut ymmärrätte myöhemmin Riinan äidin “järjettömyyden”. Helppo
   Chefla: Jessus noi kakarat on typeriä. Se on hienoo ku hädintuskin täysikäne, jos sitäkään, pojankloppi lähtee aikuiselle uranaiselle, joka ei varmasti mikään ihan täys idiootti ole päätellen siitä, että kämppä suht komiasti kalustettu -> hyvä duuni pitäs löytyä, keulimaan LAKITIEDOSSA mistä ko. pojanklopilla ei oo YHTÄÄN mitään hajua vielä. Jos toi käräjille meni niin ei oo edes kysymystä siitä, että voittaako äippä ton kyseisen käräjätaistelun, tottakai voittaa. Pikkusen vois nöyryyttä kaverille joku opettaa. Jos on tullu ryssittyy niin sit otetaan vastuu tekemisist. Ja yhteisen porukkana kuitenki hommassa mukana, ois kattonu kaverin perään sen verran et kaikki paikat ei oo paskana.
   Ei tietenkään voita, ellei pysty todistamaan ettei syytettynä ollut ole ilkivaltaa hänen asunnossaan tehnyt. Kuinka typeriä osa voi olla? Äidin pitää pystyä todistamaan myös tuhoista tulleet kulut mikäli joku voidaan syylliseksi osoittaa. Ei kannata esittää lainoppinutta jos tiedot ovat tuota luokkaa. Miten edes tulee mieleen vaatia rahaa niiltäkin jotka ei ole tuhoja tehneet? Missä järki? Tuo äitihän itse sanoi että pääsyyllinen on tiedossa, miksei laskuta siltä sitä sohvien ja maton pesua? Miksi tuo äiti yrittää kiristää näiltä teineiltä rahaa jo ennen kuin kokonaislasku on tiedossa? Että jäisi vähän ylimääräistä omaan taskuun? Meillä on tuollaiset teinibileet joskus olleet. Totta helvetissä se v*tutti, mutta joku tolkku. Itse pistin kakaran siivoamaan, vahingoittuneet kamat kotivakuutukseen ja pennun tienaamaan omavastuun. Se vastuu on sillä, joka ne ihmiset kotiinsa päästää. Jos jätät alaikäisen kotiin, sinä olet vanhempana loppupeleissä vastuussa lapsesi lisäksi. Mä en yhtään ihmettele että tapauksessa esiintyvän tyttären asenne on tuollainen kun äitikään ei ota mitään vastuuta omasta tai lapsensa käytöksestä. Jos syyllinen on tiedossa on ihan kohtuullista vaatia korvausta syylliseltä, ei kaikilta bileissä olleilta. Kotivakuutus ei vaadi rikosilmoitusta. Äiti yrittää vain uhkailla kasvattaakseen tilipussiaan. Jos minun lapseltani yrittäisi joku kiristää syyttä rahaa, tekisin siitä itsekkin rikosilmoituksen. Tulee mieleen yrittääkö tämä äiti saada nämä teinien rahat plus kotivakuutuksesta tulevat rahat vähän niinkuin bonuksena? Jos joku on tuolle rahaa antanut niin kannattaisi pyytää todistusta siitä mitä vakuutus on korvannut ja mikä vakuutuksen omavastuu on ollut.

   Lainaa

  155. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Aino: sinulle nimimerkki hmm: poliisin numero on 112. Eli sinne on soitettava vaikkei olisikaan kiirellinen. Sitä vanhaa poliisin omaa numeroa ei ole enää käytössä.
   Poliisin hätänumeroa ei tosiaan enää ole, mutta muut numerot kyllä. Ei siihen entiseen poliisin hätänumeroonkaan tällaisistä olisi kannattanut soittaa.

   Lainaa

  156. Rikoksena rikosilmoitus 21.2.2018 23:15
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Keski-ikäinen: facepalm: Se, että armeijassa toimitaan idioottimaisesti ei tarkoita, että muualla yhteiskunnassa pitäisi myös toimia idioottimaisesti. Markku ei kiemurtele vaan toteaa ihan asiallisesti, ettei ihmisiä voi syyttää vain sillä perusteella että ovat sattuneet olemaan tiettyyn aikaan tietyssä paikassa. Markku epäilee myös rahastusyritystä niinkuin epäilisin itsekin jos jostain oksennuksesta tms. tahroista hamuttaisiin yli kolmen tonnin rahoja. Jos rikosilmoituksessa mainitaan nimeltä joku henkilö joka tietää ei vahinkoa aiheuttaneensa, niin perään vaan oma rikosilmoitus perättömästä ilmiannosta. Liitteeksi kannattaa laittaa ruutukaappaus tästä sivusta, josta näkee että äiti syyllistää hatarin perustein suurta joukkoa ihmisiä kollektiivisesti (sama kuin tekisi kolarin uhriksi joutuessaan rikosilmoituksen kaikista siihen aikaan moottoritiellä ajaneista) ja lisäksi vaatii vahinkoihin nähden epäilyttävän suurta rahasummaa. Voisin näin keski-ikäisen näkökulmasta vertailla asiaa siihen, että kävisin esim. kutsuttuna naapurissa grillijuhlissa, mutta poistuisin melko pian väsymyksen takia. Myöhemmin kolahtaisi postiluukusta 50e lasku ja uhkailua rikosilmoituksesta sillä perusteella että olen todistetusti ollut paikalla, jotkut tarkemmin määrittelemättömät henkilöt ovat aiheuttaneet talossa vahinkoa ja lisäksi juhlat ovat olleet luvattomat (talo avopuolison nimissä, joka ei paikalla). Olisiko oikein ja jos ei, niin miksi olisi sitten jos kyse olisi teinien juhlista?
   En ole koskaan ollut epäiltynä rikoksesta, mutta rikosilmoituksen tekeminen ei liene rikos, josta voi tehdä toisen rikosilmoituksen. Ilmoitus tehdään varmaankin siitä rikoksesta, jonka uskoo havainneensa ja sitten voi kertoa, ketä tai keitä mahdollisesti epäilee rikoksen tekijäksi. Vertaa: Teen rikosilmoituksen varkaudesta. (Koska varkaus on rikos. Epäilen mahdolliseksi tekijäksi Verneriä) Teen rikosilmoituksen Verneristä. (Koska... öö...Verneri on Verneri) Siitä, että joku epäilee sinua rikoksesta, ei saa varmaankaan merkintää rikosrekisteriin. Sinnehän rekisteröidään vaan todetut rikokset. Eria asia, jos todetaan, että olet syyllistynyt johonkin. Perätön ilmianto on sellainen, jossa joku valehtelee jotakin tieten tahtoen. Jos kertoo epäilevänsä, eikä valehtele mitään, kyse ei ole perättömätä ilmiannosta, vaan epäilyn esittämisestä. Epäiltynä olon ei pitäisi olla niin kovin paha asia, jos mitään ei ole kerran tehnyt. Poliisilla ja rikosilmoituksella pelottelu ei ole ok., mutta siitä ei myöskään kannata pelästyä, koska mitään pelättävää ei ole. Ei se toimi niin, että minä vaan teen rikosilmoituksen sinusta ja sitten olet syyllinen ja poliisi tulee ja vie sinut vankilaan. Voin tehdä rikosilmoituksen rikoksesta, eikä sinulla ole mitään hätää, jos et sitä ole tehnyt. Saattaa sinulta tuhlaantua aikaa johonkin haastatteluun tmv., jos sinua epäiltäisiin siitä, mutta ei mitään sen kummenpaa. Näin kävisi myös jos toimit todistajana, jossain rikoksessa.

   Lainaa

  157. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Ainoa, joka tuosta tarvitsee rangaistuksen, on tuo tyttö. Mun omassa lapsuuden kodisa ysärillä oli vähän vastaava tapaus, jossa mun pikkusisko piti villit bileet ollessaan yksin kotona ja paikkoja hajosi. Hän joutui ne paikat ihan itse siivoamaan ja korvaamaan hajotetut asiat. Me muut emme auttaneet ollenkaan, vahdimme vain, että työ tuli tehtyä. Oli hänen ongelmansa hoitaa sinne apuvoimia tms., jos halusi.

   Lainaa

  158. Pesunkestävä alligaattori 27.12.2020 11:28
   Tulos: +1 (1 ääni)
   ansku: Lukekaapa kuvaus narsismista, ja sitten tämän äidin teksti. Jos on tarkka, kyseisen sairauden huomaa pienistä asioista. Omassa perheessäni on narsisti, ja vaikka hän on hakeutuneet hoitoon, en juurikaan pysty olla hänen kanssaan tekemisissä, saatika kunnioittaa häntä. Narsisti mm. vie itsetunnon [...]
   HAHA :D Narsismi mainittu, torilla tavataan. Onneksi buumi on tänä herran vuonna 2020 jo hieman laantunut.

   Lainaa

  159. Pesunkestävä alligaattori 27.12.2020 11:30
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Kiinnostaisi kovasti tietää miten tämä juttu lopulta päättyi? Mielestäni äiti on tässä ylireagoinut, kenties vaihdevuosien aiheuttamaa tuskaansa purkaen. Asioita rikkoneiden on kohteliasta korvata vahinkonsa, mutta kaikkien syyttäminen saa asian kuulostamaan kämpän uudelleensisustamisen laskuttamiselta muilta tekosyyn nojalla.

   Lainaa

  160. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Riina =D: No siis siellähän oksennettiin kahdelle matolle ja yhdelle välipatjalle. Lattia oli tahmainen kaatuneista juotavista mutta lattia luututtiin heti seuraavana päivänä ja matot pestiin, patjalle ei vaan tehty mitään kun ei uskallettu työntää pesukoneeseen. 😊 mun äiti on kiva<3
   Riina. Näin kymmenen vuotta tapahtuneesta joku retrospektiivinen analyysi? Kuinka sulla muuten menee?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: rikosilmoitus, käräjät, vakuutus, sotku, rikki, mättö, siivous, kulut, lasku, poliisit, korvaus, ilkivalta