Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 140

Oppilas kärähtää tekoälyn käytöstä erikoisella tavalla.
Vanhempainilta, osa 140

Sana "viivoitin" on aiemmin hauskuuttanut meitä julkaisussa Ulkomaalainen uimahallissa. Kiitokset muistutuksesta nimimerkille Uneton meduusa.

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 42 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Käsittämätön vesimeloni 4.6.2024 0:16
   Tulos: +184 (300 ääntä)
   Raukka tuo Minnan lapsi. Tossu vääntänyt varvasta ikävästi tunnin verran ☹️.

   Lainaa

  2. Uneton meduusa 4.6.2024 0:45
   Tulos: +166 (188 ääntä)
   "...jos ei saa kirjoitettua kumpaakaan sanaa oikein" Tarkoittaako Tanja siis toisella sanalla viivoitinta, vai ymmärränkö väärin? Se viivoitin on kyllä ihan oikein, vaikka viivottimeksi monet taitavat kutsua. "Virallisesti" kuitenkin viivoitin eli viivain, tietää mm. Kielitoimiston sanakirja. Täällä tosin kauan sitten oli myös se tarina, jossa ei-äidinkielinen suomen puhuja kutsui viivoitinta "hallitsijaksi" (asiayhteys oli tuhmanpuoleinen 😉 mutta pisteet luovasta käännöksestä).

   Lainaa

  3. Tulos: +191 (205 ääntä)
   Käsittämätön vesimeloni: Raukka tuo Minnan lapsi. Tossu vääntänyt varvasta ikävästi tunnin verran ☹️.
   Ei se välttämättä missään tunnu, vauvojen nivelet on sen verran notkeita ja ilmeisesti ehti olla itkemättä sen tunnin. Pikku naperona mun lempipuuhaa oli purra omaa isovarvasta, mutta se notkeus katosi eskariin mennessä.

   Lainaa

  4. Kivulias matelija 4.6.2024 2:35
   Tulos: +110 (122 ääntä)
   Napael: Ei se välttämättä missään tunnu, vauvojen nivelet on sen verran notkeita ja ilmeisesti ehti olla itkemättä sen tunnin. Pikku naperona mun lempipuuhaa oli purra omaa isovarvasta, mutta se notkeus katosi eskariin mennessä.
   Oli pakko kokeilla. Yletän ihan helposti edelleen, mutta haju ei houkuta maistelemaan.

   Lainaa

  5. Kastunut mato 4.6.2024 5:02
   Tulos: +153 (165 ääntä)
   Käsittämätön vesimeloni: Raukka tuo Minnan lapsi. Tossu vääntänyt varvasta ikävästi tunnin verran ☹️.
   ottaen huomioon että ihan rauhassa leikki eikä minnalle tullut aiemmin sellaista oloa että lapsella olisi jokin huonosti, ei varmaan kovasti sattunut. eiköhän tälle voi ihan nauraa

   Lainaa

  6. Itseasiassa 4.6.2024 5:49
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Uneton meduusa: "...Täällä tosin kauan sitten oli myös se tarina, jossa ei-äidinkielinen suomen puhuja kutsui viivoitinta "hallitsijaksi" (asiayhteys oli tuhmanpuoleinen 😉 mutta pisteet luovasta käännöksestä).
   Kai se monen kasvavan mielen mieltä hallitsee. Toivottavasti ei liikaa, jotta ei synny turhaa epävarmuutta.

   Lainaa

  7. Itseasiassa 4.6.2024 5:50
   Tulos: +78 (86 ääntä)
   Alkoi kiinnostaa tuo Tommi Kinnusen kirja. Onko alkuperäinen vai Chat GPT -versio parempi?

   Lainaa

  8. Tulos: +110 (132 ääntä)
   Jos esim. matikantunnilla on tarkoitus juuri harjoitella viivottimen käyttöä tai muuta oleellista, niin kyllä se viivottimen puute on silloin aika häiritsevä tekijä tunnilla. Jotkut oppilaat tulevat jatkuvasti tunneille ilman mitään opiskeluvälineitä, eivätkä välttämättä ole lainkaan oma-aloitteisia asian korjaamiseksi. Parasta on, kun tullaan kokeeseen ilman kirjoitusvälineitä. Jokaiselle peruskoululaiselle jaetaan kirjoitusvälineet vuoden alussa, ja yleensä luokissakin niitä on lainattavissa, niin ei ole ainakaan siitä kiinni.

   Lainaa

  9. Eri timantti 4.6.2024 7:10
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Itseasiassa: Alkoi kiinnostaa tuo Tommi Kinnusen kirja. Onko alkuperäinen vai Chat GPT -versio parempi?
   Hyvä kirja se on! Chat GPT -versio on varmaan lyhennös, joten lähtisin sinunakin alkuperäisen äärelle.

   Lainaa

  10. Häikäilemätön myyrä 4.6.2024 7:42
   Tulos: +56 (86 ääntä)
   Pienille lapsille opettajat ovat kaikkitietäviä täydellisiä virheettömiä olioita. Jossain vaiheessa tulee sitten ymmärrys, että opettajat ovatkin ihan tavallisia ihmisiä kaikkine virheineen ja puutteineen. Valitettavasti osa vanhemmista on jäänyt tuonne pienten lasten tasolle, ja odottavat lastensa opettajilta edelleen tuota täydellisyyttä. Odotus on sitten, että opettajahan ei voi millään tehdä kirjoitusvirhettä Wilma-viestiin, kun tuonkin viestin kirjoittamiseen olisi pitänyt käyttää aikaa ainakin puoli tuntia, eikä sutaista sitä 2 sekunnissa.

   Lainaa

  11. Järkkymätön ahma 4.6.2024 8:09
   Tulos: -28 (48 ääntä)
   Lilja: Jos esim. matikantunnilla on tarkoitus juuri harjoitella viivottimen käyttöä tai muuta oleellista, niin kyllä se viivottimen puute on silloin aika häiritsevä tekijä tunnilla. Jotkut oppilaat tulevat jatkuvasti tunneille ilman mitään opiskeluvälineitä, eivätkä välttämättä ole lainkaan [...]
   Tajusitko mikä se moka oli?

   Lainaa

  12. Epäpätevä sotilas 4.6.2024 8:26
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Käsittämätön vesimeloni: Raukka tuo Minnan lapsi. Tossu vääntänyt varvasta ikävästi tunnin verran ☹️.
   Jos ikävästi vääntää niin äkkiä tulee itku eikä lopu ennenkuin asialle tehdään jotain.

   Lainaa

  13. Mädäntynyt alpakka 4.6.2024 8:28
   Tulos: +87 (103 ääntä)
   Onneksi minun kouluaikanani ei ollut tuollaisia äidinkielenopettajien epävirallisia ryhmiä. Minun piti yhdeksännellä luokalla lukea tietty määrä kirjoja ja tehdä niistä kirja-arvostelut. Yksi vapaavalintainen kirja oli vielä keväällä lukematta, enkä millään olisi jaksanut sellaista lukeakaan. Kirjoitin siis kirja-arvostelun kaikkine lainauksineen kirjasta, jota ei ollut olemassa. Eikä kirjailijaakaan. Mitä kauemmin tuosta kuluu aikaa ja mitä enemmän asiaa ajattelen, sen käsittämättömämmältä tuntuu, että se tosiaan meni täydestä ja sain vielä äidinkielestä päättötodistukseen kympin. Eikä asiaa yhtään paranna se, että se kirja olisi ollut, jos sellainen olisi ollut olemassa, taatusti K18. Tämä kävi selvästi ilmi mm. siitä lainauksesta, jonka arvosteluun kirjoitin. Hävettää aina kun muistelen sitä.

   Lainaa

  14. Vihanta soturi 4.6.2024 8:43
   Tulos: +128 (130 ääntä)
   Mädäntynyt alpakka: Onneksi minun kouluaikanani ei ollut tuollaisia äidinkielenopettajien epävirallisia ryhmiä. Minun piti yhdeksännellä luokalla lukea tietty määrä kirjoja ja tehdä niistä kirja-arvostelut. Yksi vapaavalintainen kirja oli vielä keväällä lukematta, enkä millään olisi jaksanut sellaista lukeakaan. [...]
   Ehkä sun pitää kirjoittaa se kirja nyt? Salanimikin kirjailijaksi on jo valmiina :D

   Lainaa

  15. Toj Karin 4.6.2024 8:51
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Itseasiassa: Kai se monen kasvavan mielen mieltä hallitsee. Toivottavasti ei liikaa, jotta ei synny turhaa epävarmuutta.
   Viivoittimen nimenomaan tulee hallita tekemistä voimakkaasti, ja hallitsemattomuus on se mikä tekee hommasta epävarmaa ja viivasta epäsuoraa.

   Lainaa

  16. Aiheeton rakki 4.6.2024 9:07
   Tulos: +135 (145 ääntä)
   Opettajana ärsyttää aina yhtä paljon nämä vanhempien nillitykset ”turhista” wilmamerkinnöistä. Samat vanhemmat sitten kuitenkin tulevat linjoja pitkin ja vaativat perusteluja lapsensa arvosanoille, sittenpä voi sanoa, että sieltä voit wilmasta katsoa että ei esim sitä viivoitinta ikinä ollut matikan tunnilla ja siellä se aina puuhaili sitä ja tätä. Ja jos sitä merkintää ei olisi niin vanhemmat suuttuisivat, että miksi ei ilmoitettu lapsen puuttuvasta viivoittimesta niin asia olisi voitu korjata? Huoh. Pahoittelut kirjoitusvirheistä, loma alkoi niin ei oo niin tarkkaa.

   Lainaa

  17. Päheä mansikka 4.6.2024 9:16
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Pienille lapsille opettajat ovat kaikkitietäviä täydellisiä virheettömiä olioita. Jossain vaiheessa tulee sitten ymmärrys, että opettajat ovatkin ihan tavallisia ihmisiä kaikkine virheineen ja puutteineen. Valitettavasti osa vanhemmista on jäänyt tuonne pienten lasten tasolle, ja odottavat [...]

   Oman lapseni opettaja ei osaa kirjoittaa lainkaan tolkullista tekstiä, vaan suoltaa tajunnanvirtaa Wilmaan joka viikko, milloin mistäkin. On se oikeasti vähän häiritsevää. On hankalaa poimia pihvi kustakin pohdinnasta ja osata toimia sen mukaisesti, esim. säävarauksen ja ulkoliikunnan tai eväsretken hampurilaisen osalta. Asia voi olla myös kakkutukku tai ysin aamun muuttuminen kympiksi, niin ja matikan pistarit. Kaikki samaa pakinoivaa tyyliä, samassa tekstissä.

   Kyllä opettajalta pitää voida odotaa tolkullista tekstiä, etenkin Wilman viestiosiossa. Tuo kuvassa oli nyt tuntimerkintä, johon mahtuu vain vähän asiaa.

   Lainaa

  18. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Epäpätevä sotilas: Jos ikävästi vääntää niin äkkiä tulee itku eikä lopu ennenkuin asialle tehdään jotain.
   Joo lapsihan kyllä ilmaisee ikävän olonsa, ei siinä. Pakko silti lisätä, että pienillä lapsilla ei oo jalkojen hermosto vielä kunnolla kehittynyt, ja lapsi saattaa kulkea vaikka iso kivi kengässä huomaamatta mitään kovin erikoista.

   Lainaa

  19. Kiistelty aprikoosi 4.6.2024 10:05
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Päheä mansikka: Oman lapseni opettaja ei osaa kirjoittaa lainkaan tolkullista tekstiä, vaan suoltaa tajunnanvirtaa Wilmaan joka viikko, milloin mistäkin. On se oikeasti vähän häiritsevää. On hankalaa poimia pihvi kustakin pohdinnasta ja osata toimia sen mukaisesti, esim. säävarauksen ja ulkoliikunnan tai eväsretken hampurilaisen [...]
   Eikö siellä wilmassa muka ole eri "osioita" eri tyyppisille viesteille? Erikseen tiedotteet, yleiset höpinät siitä miten on mennyt, unohdusmerkinnät, häiriömerkinnät, kehut jne? Tuleeko ne tosiaan kaikki vaan samasta tuutista?

   Lainaa

  20. Itseasiassa 4.6.2024 10:07
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Pienille lapsille opettajat ovat kaikkitietäviä täydellisiä virheettömiä olioita. Jossain vaiheessa tulee sitten ymmärrys, että opettajat ovatkin ihan tavallisia ihmisiä kaikkine virheineen ja puutteineen. Valitettavasti osa vanhemmista on jäänyt tuonne pienten lasten tasolle, ja odottavat [...]
   Nykyään ei taida olla enää kaikille olla. Just oli taas artikkeli siitä, kun kaikilla lapsilla ei ole mitään kunnioitusta vanhempia ihmisiä kohtaan. Tämä aiheuttaa todella paljon ongelmia kouluissa. Eikä näiden vanhempien kanssa ole opettajilla varmaan sen helpompaa.

   Lainaa

  21. Lannistava nektariini 4.6.2024 10:53
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Järkkymätön ahma: Tajusitko mikä se moka oli?
   Se, että mokassa esiintyvät, opettajan oikeinkirjoitusta haukkuvat mammat eivät tiedä, miten "viivoitin" kirjoitetaan?

   Lainaa

  22. Mallikas bataatti 4.6.2024 11:54
   Tulos: +3 (29 ääntä)
   Mädäntynyt alpakka: Onneksi minun kouluaikanani ei ollut tuollaisia äidinkielenopettajien epävirallisia ryhmiä. Minun piti yhdeksännellä luokalla lukea tietty määrä kirjoja ja tehdä niistä kirja-arvostelut. Yksi vapaavalintainen kirja oli vielä keväällä lukematta, enkä millään olisi jaksanut sellaista lukeakaan. [...]
   Milloin kävit koulusi? Kirjastojen tietokantoja tuli nettiin haettavaksi 1990-luvun lopulla. Samalla luulisi käyneen mahdottomaksi kirjoittaa arvostelu kirjasta, jota ei ole. Jos opettaja ei tunne kirjailijaa eikä kirjaa eikä kumpaakaan julkisista tietokannoista löydy, siinä on jo tarpeeksi syytä kysyä oppilaalta, mistä hän on kirjan saanut ja voisiko opettaja saada sen luettavakseen. Jos tapahtuneesta on tätä enemmän aikaa ja kirjaston tietokantaan tutustuminen onnistui vain fyysisesti kirjastossa, ymmärrän paremmin, jos se on jäänyt opettajalta tekemättä. Täytyy sinulla silti kirjoittajan lahjoja olla, jos meni täydestä. Mitä genreä keksitty K18-romaanisi oli? Kauhua, erotiikkaa, rikoskirjallisuutta vai jotakin muuta?

   Lainaa

  23. Sulava aasi 4.6.2024 12:17
   Tulos: +15 (33 ääntä)
   Uneton meduusa: Täällä tosin kauan sitten oli myös se tarina, jossa ei-äidinkielinen suomen puhuja kutsui viivoitinta "hallitsijaksi" (asiayhteys oli tuhmanpuoleinen 😉 mutta pisteet luovasta käännöksestä).
   "Ruler" (eng) kelpaa hallitsijaksi ja viivaimeksi, en näe noissa mitään tuhmaa.
   Ellei sitten kunnon tauluviivaimella kuningasasuinen läpsyttele palvelusväkeä paljaalle perseelle 😁

   Lainaa

  24. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Mädäntynyt alpakka: Onneksi minun kouluaikanani ei ollut tuollaisia äidinkielenopettajien epävirallisia ryhmiä. Minun piti yhdeksännellä luokalla lukea tietty määrä kirjoja ja tehdä niistä kirja-arvostelut. Yksi vapaavalintainen kirja oli vielä keväällä lukematta, enkä millään olisi jaksanut sellaista lukeakaan. [...]
     No ehkä opettaja huomasikin, että pistit omiasi, mutta katsoi, että jos kouluikäisenä pystyy keksimään lainauksia jotka kävisivät "oikean" kirjailijan tekstistä, niin on sen kympin silti ansainnut, äidinkielestä joskaan ei käytöksestä?

   Lainaa

  25. Kiltti tyttö 4.6.2024 13:21
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Viivoittimelle kävi kuten vauvan varpaalle.

   Lainaa

  26. Ruuviton sirkka 4.6.2024 13:23
   Tulos: +18 (32 ääntä)
   Niin siis mokahan tuossa oli kirjoitusvirhe "puutui", eikä "puuttui". Mutta joo, jaksamisia kaikille opeille. Ansaitsisitte isomman palkan, teette tärkeää työtä.

   Lainaa

  27. Esteetön maito 4.6.2024 13:53
   Tulos: -32 (40 ääntä)
   Itseasiassa: Nykyään ei taida olla enää kaikille olla. Just oli taas artikkeli siitä, kun kaikilla lapsilla ei ole mitään kunnioitusta vanhempia ihmisiä kohtaan. Tämä aiheuttaa todella paljon ongelmia kouluissa. Eikä näiden vanhempien kanssa ole opettajilla varmaan sen helpompaa.
   Ei varmaan lasten kunnioitusta ainakaan lisää kun ollaan joka viivoittimesta kantelemassa äidille. Vanhemmatkin olivat helpompia aikana kun tyypillisin viestintä oli (ehkä lapsen väärentämä) nimmari koepaperissa. Wilma on digijeesusten kehittämä turhake josta on vain haittaa.

   Lainaa

  28. Taito Sisäluku 4.6.2024 14:52
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Ruuviton sirkka: Niin siis mokahan tuossa oli kirjoitusvirhe "puutui", eikä "puuttui". Mutta joo, jaksamisia kaikille opeille. Ansaitsisitte isomman palkan, teette tärkeää työtä.
   Hämmentyneenä jo luin kommentteja, että eikö _kukaan_ täällä tosiaan saivartele mokan toisesta kirjoitusvirheestä mitään.
   Siinä vasta koukeroista viivaa syntyykin, kun viivoitin on ihan puutunut eikä pysy suorana.

   Lainaa

  29. Mädäntynyt alpakka 4.6.2024 15:01
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Mallikas bataatti: Milloin kävit koulusi? Kirjastojen tietokantoja tuli nettiin haettavaksi 1990-luvun lopulla. Samalla luulisi käyneen mahdottomaksi kirjoittaa arvostelu kirjasta, jota ei ole. Jos opettaja ei tunne kirjailijaa eikä kirjaa eikä kumpaakaan julkisista tietokannoista löydy, siinä on jo tarpeeksi syytä kysyä [...]
   Pääsin peruskoulusta vuonna -93. Ei varmaan siihen aikaan tietokannoista kirjoja etsitty, mutta todellakin ihmettelen (näin jälkeenpäin, silloin ei varmaan tullut mieleenkään), että miksi opettaja ei pyytänyt tuntemattoman kirjailijan teosta nähtäväkseen. Ehkä se oli niin raaka, ettei uskaltanut lukea. Tarkkaan en enää muista sitä kirjaa, mutta siinä oli ainakin erittäin raakoja raiskauksia. Vieläkin kiertää mahassa ja ällöttää, kun muistelen niitä kohtauksia.
   Vihanta soturi: Ehkä sun pitää kirjoittaa se kirja nyt? Salanimikin kirjailijaksi on jo valmiina 😁
   Kirjan kirjoittaminen kyllä kiinnostaisi, mutta se ei todellakaan olisi samantyylinen enää nykyään.
   Kivi:   No ehkä opettaja huomasikin, että pistit omiasi, mutta katsoi, että jos kouluikäisenä pystyy keksimään lainauksia jotka kävisivät "oikean" kirjailijan tekstistä, niin on sen kympin silti ansainnut, äidinkielestä joskaan ei käytöksestä?
   Tämäkin on käynyt mielessä näin jälkeenpäin. Tai sitten hänellä oli niin paljon kirja-arvosteluja lukematta, ettei jaksanut lukea niitä kaikkia ja antoi numeron aikaisempien tuotosten perusteella. Tämä saattaisi olla todennäköisin vaihtoehto. Käytös ei kyllä ihan kymppi tainnut olla.
   En ole koskaan ennen kertonut tätä kenellekään. Ehkä nyt saan tämän tunnustuksen johdosta vihdoin sen käsiteltyä ja annettua itselleni anteeksi...

   Lainaa

  30. Tulos: -6 (18 ääntä)
   Käsittämätön vesimeloni: Raukka tuo Minnan lapsi. Tossu vääntänyt varvasta ikävästi tunnin verran ☹️.
   onko kakara mykkä?

   Lainaa

  31. Maidonvalkea viinirypäle 4.6.2024 16:06
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Eikö siellä wilmassa muka ole eri "osioita" eri tyyppisille viesteille? Erikseen tiedotteet, yleiset höpinät siitä miten on mennyt, unohdusmerkinnät, häiriömerkinnät, kehut jne? Tuleeko ne tosiaan kaikki vaan samasta tuutista?
   Samasta folioidusta minituutista 😆

   Lainaa

  32. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Mädäntynyt alpakka: Pääsin peruskoulusta vuonna -93. Ei varmaan siihen aikaan tietokannoista kirjoja etsitty, mutta todellakin ihmettelen (näin jälkeenpäin, silloin ei varmaan tullut mieleenkään), että miksi opettaja ei pyytänyt tuntemattoman kirjailijan teosta nähtäväkseen. Ehkä se oli niin raaka, ettei uskaltanut lukea. Tarkkaan en [...]
     En nyt tiedä miten vanha olit, mutta kouluikäinen kuitenkin. Jos et riivannut muita lapsia käymällä heidän kimppuunsa, mitä ilmeisestikään et tehnyt, niin eiköhän jäynä voida unohtaa. Ammattikasvattaja-aikuisilla pitäisi olla kyky kohdata pienemmät hörhöilyt (en siis tarkoita, että mitään mini-luokkahuoneterroristeja pitäisi opettajan sietää, mutta ei se paperi silmille hypi. Omatkin kielenopettajani saivat sietää lievemmin sanoen outoa huumorintajuani, siis tekstinä, ja ainakin arvosanojen perusteella vaikuttivat lähinnä huvittuneilta, kun luokassa istuin asiallisesti hiljaa. Paitsi saksanopettaja, ja siinä vika oli se, että en vaan opi saksaa).

   Lainaa

  33. Loputon henkilö 4.6.2024 18:50
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Sulava aasi: "Ruler" (eng) kelpaa hallitsijaksi ja viivaimeksi, en näe noissa mitään tuhmaa. Ellei sitten kunnon tauluviivaimella kuningasasuinen läpsyttele palvelusväkeä paljaalle perseelle 😁
   Tuossa viitattiin mokaan, jossa joku aikoi ottaa hallitsijan mukaan uimahalliin tuhmia mittailuhommia varten.

   Lainaa

  34. Edukas perhonen 4.6.2024 22:40
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mallikas bataatti: Milloin kävit koulusi? Kirjastojen tietokantoja tuli nettiin haettavaksi 1990-luvun lopulla. Samalla luulisi käyneen mahdottomaksi kirjoittaa arvostelu kirjasta, jota ei ole. Jos opettaja ei tunne kirjailijaa eikä kirjaa eikä kumpaakaan julkisista tietokannoista löydy, siinä on jo tarpeeksi syytä kysyä [...]
   Karkeasti arvioiden varmaan puolet suomen väestöstä on käynyt yhdeksännen luokan ennen sitä.

   Lainaa

  35. Tottunut maito 5.6.2024 2:52
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Edukas perhonen: Karkeasti arvioiden varmaan puolet suomen väestöstä on käynyt yhdeksännen luokan ennen sitä.
   Itseasiassa 90-luvun lopun JÄLKEEN peruskoulun suorittaneita on aika paljon vähemmän, kun aiemmin peruskoulun/kansakoulun suorittaneita. Melkein voi puhua jo "jonneista", mutta ei ihan. :)

   Lainaa

  36. It's a deal 5.6.2024 10:54
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Mädäntynyt alpakka:  Mitä kauemmin tuosta kuluu aikaa ja mitä enemmän asiaa ajattelen, sen käsittämättömämmältä tuntuu, että se tosiaan meni täydestä ja sain vielä äidinkielestä päättötodistukseen kympin.
   Kympin oppilaiden kohdalla opettajien on helpompi oikoa mutkia ja silmäillä se läpi. Kukaan ei tule valittamaan tai kyselemään liian hyvästä arvosanasta, jos se on linjassa aiempien numeroiden kanssa.

   Lainaa

  37. Kämänen liitu 5.6.2024 13:11
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Omalla lapsellani on lukivaikeutta, joten teksteihin tulee kaikenlaisia typoja. (tämä tiedetään ja lasta tuetaan) Lapsen opettaja on oikein mukava, enkä valita Wilma-viestien olemassaolosta, mutta onhan se aina vähän hauskan näköstä kun ulkomaalaistaustainen opettaja "nillittää" lapsen kirjotusvirheistä omalla, satunnaisesti ontuvalla suomellaan 😄

   Lainaa

  38. Kirjoitettu leopardi 5.6.2024 17:08
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Taito Sisäluku: Hämmentyneenä jo luin kommentteja, että eikö _kukaan_ täällä tosiaan saivartele mokan toisesta kirjoitusvirheestä mitään. Siinä vasta koukeroista viivaa syntyykin, kun viivoitin on ihan puutunut eikä pysy suorana.
   Nimenomaan. Rauhoittumaan ihmiset. Moka taisi olla että viivoitin puutui.

   Lainaa

  39. Nirso rätti 6.6.2024 0:31
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Käsittämätön vesimeloni: Raukka tuo Minnan lapsi. Tossu vääntänyt varvasta ikävästi tunnin verran ☹️.
   Vauvoilla on tapana ilmoittaa äänekkäästi, jos tuntuu ikävältä.
   Ilmeisesti tossu ja varvas ovat molemmat pehmeitä ja joustavia, joten ei ole syntynyt tarvetta ilmoittaa ikävästä tunteesta. 

   Lainaa

  40. Tuuleton patsas 9.6.2024 8:50
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Oppilaille jaetaan koulun puolesta välineet. Lainakyniä ym. on lukuvuoden alussa, mutta jossain kohtaa vuotta nekin loppuvat. Turhaa jaella lainaksi mitään, kun jotkut oppilaat hävittävät ja rikkovat kaiken.

   Lainaa

  41. Luokaton liitu 9.6.2024 17:57
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Kämänen liitu: Omalla lapsellani on lukivaikeutta, joten teksteihin tulee kaikenlaisia typoja. (tämä tiedetään ja lasta tuetaan) Lapsen opettaja on oikein mukava, enkä valita Wilma-viestien olemassaolosta, mutta onhan se aina vähän hauskan näköstä kun ulkomaalaistaustainen opettaja "nillittää" lapsen [...]
   Juu, naureskellaan vaan oman alansa ammattilaiselle joka yrittää varmistaa, että sinun lapsesi saa elämään vaadittavat perustaidot riittävän hyvälle tasolle hänen oppitunneillaan.

   Lainaa

  42. Kokematon kettu 12.6.2024 9:36
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Käsittämätön vesimeloni: Raukka tuo Minnan lapsi. Tossu vääntänyt varvasta ikävästi tunnin verran ☹️.
   Sen takia vauvat rääkyy kun niillä on asiat huonosti eivätkä osaa vielä puhua.
   Mutta tuo ei ole edes pahimmasta päästä. Muuankin huoltaja unohti laskea lapset kun pakkasi katrastaan autoon, joten yksi niistä  matkusti peräkärryn akselin päällä motarilla.
   https://www.google.com/search?ie=UTF-8&source=android-browser&q=lapsi+per%C3%A4k%C3%A4rryn+akselin+p%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4+moottoritie

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: chatgpt, essee, kirja, kirjailija, kuva, oikeinkirjoitus, tekoäly, tommi kinnunen, varvas, vauva, viivoitin, viivotin, wilma