Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 88

Meneekö tämä jo vainoamisen puolelle?
Rakkaat naapurit, osa 88

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mukava maksamakkara 9.5.2024 0:32
   Tulos: +482 (504 ääntä)
   Onpa Jenniina ihana. Ja olipa huvittava loppu tarinalle!

   Lainaa

  2. Oma gerbiili 9.5.2024 0:39
   Tulos: +353 (421 ääntä)
   Lapun tekijällä on ehkä liikaa aikaa tai sitten hän/he voisivat harkita muuttoa jonnekin hiljausempaan paikkaan, esim. Autiolle saarelle.

   Lainaa

  3. Tulos: +330 (376 ääntä)
   Kuinka spykoosissa saa olla että kirjaa kaikki äänet. Puhetta kuuluu asunnoista, päivällä vielä. Eipä ois arvannut.

   Lainaa

  4. Kuutamokka 9.5.2024 1:06
   Tulos: +161 (179 ääntä)
   Jenniina ❤️

   Lainaa

  5. Tulos: +149 (207 ääntä)
   Valitettavasti joissain taloyhtiössä vaaditaan pitämään juuri tuollaista kirjaa, jos naapuri häiriköi. Pitää olla päivämäärät ja kellonajat ja kuvaus siitä, millaista häiriköintiä. Tässä tapauksessa tosin menty hieman yli.

   Lainaa

  6. Mäsä menninkäinen 9.5.2024 1:18
   Tulos: +212 (246 ääntä)
   Onhan tuo hulluutta kirjata normaaliin elämiseen kuuluvia asioita. Kello 22 jälkeen, jos taloyhtiössä hiljaisuus, voisi ymmärtää että oikeasti isosta häiritsevästä metelistä voisi muistion kirjata, mutta silloinkin siellä pitäisi suurin piirtein pitää bileitä ja subbarin jytkyttää. Leffojen katsominen elokuvateatteriäänenpaineella voisi kanssa ylittää syytä raportoida -kynnyksen.

   Lainaa

  7. Kivulias matelija 9.5.2024 1:24
   Tulos: +236 (266 ääntä)
   Ufo hai: Valitettavasti joissain taloyhtiössä vaaditaan pitämään juuri tuollaista kirjaa, jos naapuri häiriköi. Pitää olla päivämäärät ja kellonajat ja kuvaus siitä, millaista häiriköintiä. Tässä tapauksessa tosin menty hieman yli.
   Kirjanpito on avuksi, jos häädöstä/irtisanomisesta aletaan kiistellä oikeudessa. Tässä tapauksessa se on kuitenkin "metelöijän" eduksi. Sehän selvästi osoittaa, että asunnosta kuuluvat äänet ovat normaalia elämistä.

   Lainaa

  8. Tulos: +75 (77 ääntä)
   Kiimaisesta kissasta lähtee yleensä jumalaton ääni. Meillä yksi leikkaamaton narttukissa jolla on l

   Lainaa

  9. Tulos: +35 (43 ääntä)
   Meillä yksi leikkaamaton narttukissa jolla on luonnostaan aika hiljainen ääni, joten sen kiimahuudot ei juuri haittaa. Onneksi.

   Lainaa

  10. Kiistelty ylioppilas 9.5.2024 1:38
   Tulos: +109 (131 ääntä)
   Oma gerbiili: Lapun tekijällä on ehkä liikaa aikaa tai sitten hän/he voisivat harkita muuttoa jonnekin hiljausempaan paikkaan, esim. Autiolle saarelle.
   Akille ja Paulalle voisi kyllä toivottaa hyvää matkaa ihan mihin vaan pois ihmisten ilmoilta. Eikös niistä muuttotappiokunnista saa halvalla omakotitalojakin?

   Lainaa

  11. Tulos: +80 (94 ääntä)
   Masa222: Kuinka spykoosissa saa olla että kirjaa kaikki äänet. Puhetta kuuluu asunnoista, päivällä vielä. Eipä ois arvannut.
   Todella vahvassa spykoosissa.

   Lainaa

  12. Säädytön lehmä 9.5.2024 5:10
   Tulos: -76 (200 ääntä)
   Oma gerbiili: Lapun tekijällä on ehkä liikaa aikaa tai sitten hän/he voisivat harkita muuttoa jonnekin hiljausempaan paikkaan, esim. Autiolle saarelle.
   Tai voihan se olla että Jarno on oikeasti naapuri suoraan helvetistä ja kun ei ole nätisti ymmärtänyt, on valituksia varten aloitettu kirjaamaan asioita ylös. Siinä kohtaa kun tarpeeksi kauan oot sitä elämöintiä kuunnellut, aiheuttaa ne ”normaalitkin asumisen äänet” kohtuutonta vitutusta. Tosin juoksemiset ja pallon pompotukset sisällä nyt ei ole enää millään muotoa normaaleja elämisen ääniä. Ei edes hiljaisuuden ulkopuolella.

   Lainaa

  13. Tulos: +43 (97 ääntä)
   Marsu: Meillä yksi leikkaamaton narttukissa jolla on luonnostaan aika hiljainen ääni, joten sen kiimahuudot ei juuri haittaa. Onneksi.
     Miksi ihmeessä teillä on leikkaamaton narttukissa? Yleensä olen erittäin tyyni naapurien äänten suhteen (asuin kerran talossa, joka oli niin huonosti rakennettu, että keskustelutkin kuuluivat, ja naapurilla oli joku avioliitto-ongelma. Hankin korvatulpat ja nukuin hyvin). Mutta kämppikselläni oli kerran tyttöystävä joka ei viitsinyt leikata kissaansa, ja halusin ensin nylkeä sen kissan, ja asiaa tarkemmin harkittuani, kissan omistajan. Leikkaamattomat kissat ovat saatanasta, ja katso kohdasta leikkaamaton, sitten niitä tulee vielä lisää. (Pidän kissoista suuresti, siksi huolehdin, ettei tule ylimääräisiä. Molemmat neitini on leikattu).

   Lainaa

  14. Hämy tyyny 9.5.2024 5:49
   Tulos: +128 (140 ääntä)
   Ei tuo vielä mitään, siskoni naapuri piti kirjaa siskoni imuroinneista, vessakäynneistä, suihkukäynneistä, kotoa lähdöistä ja kotiintuloista. Ja kyseessä oli 1900-luvun alussa rakennettu, paksuseinäinen talo, jossa ei oikeasti kuulunut läpi mikään!

   Lainaa

  15. Marinoitu kenguru 9.5.2024 6:26
   Tulos: +73 (85 ääntä)
   Hämy tyyny: Ei tuo vielä mitään, siskoni naapuri piti kirjaa siskoni imuroinneista, vessakäynneistä, suihkukäynneistä, kotoa lähdöistä ja kotiintuloista. Ja kyseessä oli 1900-luvun alussa rakennettu, paksuseinäinen talo, jossa ei oikeasti kuulunut läpi mikään!
   Jos mitään ei kuulunut, niin keksikö se naapuri itse ne ajat?

   Lainaa

  16. Vesiselvä mäyrä 9.5.2024 7:41
   Tulos: +119 (135 ääntä)
   Kerran olin jo poliisia soittamassa, kun ulkoa kuului myöhään illalla pienen lapsen itkua ja huutoa. Lähdin etsimään lapsiparkaa, olin siis ihan tosi huolissani. Selvisi, että naapuritalon terassilla ei itketetty lasta, vaan tehtiin niitä lisää. Tsiisus että kiimainen naarasihminen pitää kauheaa ääntä!

   Lainaa

  17. Ankea ilves 9.5.2024 8:19
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Kivi:   Miksi ihmeessä teillä on leikkaamaton narttukissa? Yleensä olen erittäin tyyni naapurien äänten suhteen (asuin kerran talossa, joka oli niin huonosti rakennettu, että keskustelutkin kuuluivat, ja naapurilla oli joku avioliitto-ongelma. Hankin korvatulpat ja nukuin hyvin). Mutta kämppikselläni oli kerran tyttöystävä [...]
   Saattaa olla esim. sijoituksessa tai muuten jalostuskäyttöön aiottu kissa? Tai terveydellisistä syistä ei voida operoida. Eksällä oli aikoinaan leikkaamaton narttukissa, joka jostain syystä (en muista, oli kauan sitten) olisi saattanut menehtyä anestesiaan. Se tosiaan kuulosti kuolemaatekevältä koliikkivauvalta kun kiimoissaan ulvoi munaa vuorokaudet läpeensä. Onneksi talossa oli niin hyvät äänieristykset, että ei kuulunut naapuriin, vaikka kesällä kuuluikin avoimesta ikkunasta talon pihaan viidennestä kerroksesta. Ois voinut olla lastensuojelu tai poliisi oven takana hyvin nopeasti, varsinkin jos talossa olisi Jarnon naapurin hengenheimolainen.

   Lainaa

  18. Valtava raparperi 9.5.2024 8:54
   Tulos: +75 (143 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tai voihan se olla että Jarno on oikeasti naapuri suoraan helvetistä ja kun ei ole nätisti ymmärtänyt, on valituksia varten aloitettu kirjaamaan asioita ylös. Siinä kohtaa kun tarpeeksi kauan oot sitä elämöintiä kuunnellut, aiheuttaa ne ”normaalitkin asumisen äänet” kohtuutonta vitutusta. Tosin juoksemiset ja pallon [...]
   Jos tekee kotitreenin niin on todellakin juoksemisen ja pallon pompotukset ihan normaalia ääniä. Tai jos on lapsia niin ei vaadi edes treenisessiota.

   Lainaa

  19. Toipuva haisunäätä 9.5.2024 9:10
   Tulos: -66 (176 ääntä)
   Valtava raparperi: Jos tekee kotitreenin niin on todellakin juoksemisen ja pallon pompotukset ihan normaalia ääniä. Tai jos on lapsia niin ei vaadi edes treenisessiota.
   No miten olis jos lähetettäis ne lapset vaikka pihalle pelaamaan sillä pallolla? Sisällä kootaan vaikka legoja, väritetään/piirretään ja pelataan tietokoneella tai konsolilla

   Lainaa

  20. Tulos: +101 (109 ääntä)
   Kerrostalossa kannattaa olla kirjanpito kunnossa. Koskaan ei voi olla varma. Jos sinä et tarkkailekaan naapureitasi niin he kyllä tarkkailevat sinua. Kannattaako ottaa riski ja jättää kaikki naapurin kirjanpidon varaan, jos joku ottaa yhteyttä isännöitsijään. Tuttava ihmetteli taannoin maailmalta Suomeen palattuaan kun eteinen oli täynnä naapurin heippalappuja ja löytyi kirje isännöitsijältä että ellei se metelöinti lopu niin häätö tulee. Joku rouva oli pitänyt tuollaista kirjanpitoa ja kun isännöitsijä oli vaatinut vastaavia havaintoja muiltakin asukkailta niin rouva oli höynäyttänyt pari naapuria tekemään vastaavan listan. Siinä oli sitten selittelemistä kun kolme naapurinrouvaaa oli kuullut meteliä tyhjästä asunnosta jonka asukas oli Välimerellä matkaoppaana kuuntelemassa suomalaisrouvien valituksia metelistä.

   Lainaa

  21. Uusiutuva rotta 9.5.2024 9:44
   Tulos: +121 (145 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tai voihan se olla että Jarno on oikeasti naapuri suoraan helvetistä ja kun ei ole nätisti ymmärtänyt, on valituksia varten aloitettu kirjaamaan asioita ylös. Siinä kohtaa kun tarpeeksi kauan oot sitä elämöintiä kuunnellut, aiheuttaa ne ”normaalitkin asumisen äänet” kohtuutonta vitutusta. Tosin juoksemiset ja pallon [...]
   Itse olen asunut häirikkönistin naapurissa reilut puolitoista vuotta ennen kuin se sai häädön, niin pikkasen nakertaa se että ihmiset valittaa ihan normaaleista asioista.. Yksi kova kolahdus kuuluu yöllä? Voi herranjestas, toivottavasti soittivat poliisit!! Joku lapsi pompottaa palloa kymmenen minuuttia kerran kuukaudessa?? Kyllähän tuosta nyt häätö pitäisi tulla! Valoja päälle. Näille tyypeille tekisi ihan hyvää kokeilla asua sellaisen tyypin naapurissa joka huudattaa täysillä musiikkia stereoista 9h/päivä, ja kaksi tuntia yhtä kolmen minuutin pituista kappaletta kerrallaan viikon putkeen. Sitten pidetään viikko tai pari taukoa niin että vain viikonloppuisin huudatetaan musiikkia aamu kahdeksasta yö kahteen, ikkunat ja parvekkeen ovi auki, ja sitten jatkuu taas joka helvetin päivä se sama ralli pari viikkoa putkeen. Puhumattakaan kaikesta siitä huudosta, satunnaisista tappeluista ja huonekalujen ja astioiden seinille paiskomisesta, hirveästä hajusta mikä asunnosta leviää parkkipaikalle asti, epämääräisten liekkipipoisten verkkarihemmojen pyörimisestä pihamaalla, häkki- ja pyörävarastoissa. Antaisi vähän perspektiiviä siihen mikä oikeasti on häiritsevää kerrostaloasumisessa.

   Lainaa

  22. Komia vaatekappale 9.5.2024 9:44
   Tulos: -93 (103 ääntä)
   Marsu: Meillä yksi leikkaamaton narttukissa jolla on luonnostaan aika hiljainen ääni, joten sen kiimahuudot ei juuri haittaa. Onneksi.
   Leikkaamaton naaraskoirakissa?

   Lainaa

  23. Värikäs taikuri 9.5.2024 10:25
   Tulos: +1 (33 ääntä)
   Kivi:   Miksi ihmeessä teillä on leikkaamaton narttukissa? Yleensä olen erittäin tyyni naapurien äänten suhteen (asuin kerran talossa, joka oli niin huonosti rakennettu, että keskustelutkin kuuluivat, ja naapurilla oli joku avioliitto-ongelma. Hankin korvatulpat ja nukuin hyvin). Mutta kämppikselläni oli kerran tyttöystävä [...]
   No, jos kaikki leikkaavat ne kissat ongelma kyllä ratkeaa suunnilleen yhdessä kissasukupolvessa.

   Lainaa

  24. Peloton stalkkeri 9.5.2024 10:53
   Tulos: +103 (109 ääntä)
   Naapurini uhkaili minua samanlaisella lapulla jossa ajat, tiedot ja epäilyttävät kävijät jotka kuulemma ravaavat asunnossani. Muuten olisi suht normaalia mutta asun omakotitalossa

   Lainaa

  25. Kiipeilevä myyrä 9.5.2024 11:15
   Tulos: +23 (37 ääntä)
   Kivi:   Miksi ihmeessä teillä on leikkaamaton narttukissa? Yleensä olen erittäin tyyni naapurien äänten suhteen (asuin kerran talossa, joka oli niin huonosti rakennettu, että keskustelutkin kuuluivat, ja naapurilla oli joku avioliitto-ongelma. Hankin korvatulpat ja nukuin hyvin). Mutta kämppikselläni oli kerran tyttöystävä [...]
   No miksikähän joillain voisi olla leikkaamaton narttukissa? Eikö tosiaan tule mitään syytä mieleen? Se, että sinä tai tuttusi annatte kissojen juoksennella pitkin pihoja ei tarkoita, että kaikki muutkin antaa. Eipä niitä vahinkopentuja kovin helposti sisäkissoille tule. Aika hankala on pentuja teettää myöskään, jos kaikki kissat pitää aina heti leikata. Minäkin leikkautan aina omat kissani heti, koska en pentuja niillä aio teettää, mutta kyllä minä siitäkin huolimatta ymmärrän, miksi jotkut ei sitä tee. Lisäksi tosiaan vielä voi olla joskus terveydellisetkin syyt, vaikka leikkaamattomalla tyttökissalla voi olla riski kohtutulehduksille, kun pentuja ei teetetä.

   Lainaa

  26. Vaikeuksiin ajautunut kuormaeläin 9.5.2024 11:26
   Tulos: -18 (48 ääntä)
   Marinoitu kenguru: Jos mitään ei kuulunut, niin keksikö se naapuri itse ne ajat?
   Tämä on yleensä se mihin vedotaan, itselle ei kuulu mitään koska muut naapurit osaavat elää ihmisiksi. Vatun Urpot.

   Lainaa

  27. Absurdi alpakka 9.5.2024 11:28
   Tulos: -42 (122 ääntä)
   Valtava raparperi: Jos tekee kotitreenin niin on todellakin juoksemisen ja pallon pompotukset ihan normaalia ääniä. Tai jos on lapsia niin ei vaadi edes treenisessiota.
   Koti ei ole mikään crossfit rata. Eikä keilahalli.

   Lainaa

  28. Säännötön kissa 9.5.2024 13:01
   Tulos: +71 (83 ääntä)
   Tuli tuosta ensimmäisestä kyllä tosi vahvasti mieleen ystävän ex-poikakaveri, joka ei oikein sopeutunut kerrostaloasumiseen. Hän kirjasi kaikki naapurien kolahdukset, ja vihasi huolella yläkerran "kanta-astujaa". Hän valitti naapureille mm. myös siitä että rappukäytävässä tuoksuu ruoka, sillä ääniyliherkkyyden lisäksi hänellä oli hajuyliherkkyys. Kun hän lähti vanhempiensa luo naapurien metelöintiä pakoon, niin jätti asuntoonsa äänityksen päälle jotta voisi palattuaan tarkastaa ja kirjata kaikki kuuluneet äänet. Hän myös tulosti rappukäytävään heippalappuja taloyhtiön nimissä.

   Lainaa

  29. Intiimi peura 9.5.2024 14:16
   Tulos: -3 (55 ääntä)
   Kivi:   Miksi ihmeessä teillä on leikkaamaton narttukissa? Yleensä olen erittäin tyyni naapurien äänten suhteen (asuin kerran talossa, joka oli niin huonosti rakennettu, että keskustelutkin kuuluivat, ja naapurilla oli joku avioliitto-ongelma. Hankin korvatulpat ja nukuin hyvin). Mutta kämppikselläni oli kerran tyttöystävä [...]
   Ihan pakko kysyä että ymmärrätkö mistä ne sinunkin kissasi ovat tähän maailmaan tulleet?

   Lainaa

  30. Vihervä lisko 9.5.2024 15:02
   Tulos: +82 (108 ääntä)
   Toipuva haisunäätä: No miten olis jos lähetettäis ne lapset vaikka pihalle pelaamaan sillä pallolla? Sisällä kootaan vaikka legoja, väritetään/piirretään ja pelataan tietokoneella tai konsolilla
   Kyllä lasten äänet kuuluvat normaalin elämisen ääniin. Päivisin niihin sisältyy myös esimerkiksi juokseminen tai tavaroiden putoilu, yöaikaankin naapurin täytyy sietää lapsen itkua. Toki ideaalitilanteessa lapset pääsevät ulos purkamaan energiaa, mutta aina se ei ole juuri sillä sekunnilla mahdollista kun lapsen kiinnostus sisäleikkiin loppuu. Lapsi voi olla niin pieni, ettei häntä noin vain lähetetä yksin pihalle ja vanhemmilla sisällä esim. ruoanlaitto kesken. Ja kyllä muuten aikuinenkin saa tehdä sen kotitreenin, kunhan se on päiväsaikaan ja kohtuullisen mittainen.
   Jos vaaditte täydellistä hiljaisuutta, muuttakaa omakotitaloon. Tai mahdollisimman uuteen kerrostaloon junaradan varrella, niissä on erinomainen äänieristys.

   Lainaa

  31. Tulos: -113 (133 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Onpa Jenniina ihana. Ja olipa huvittava loppu tarinalle!
   Menee itse kylpyhuoneeseen ja jättää kipeän vauvan yksin itkemään eri huoneeseen. Joo tosi ihana....

   Lainaa

  32. Johtava bataatti 9.5.2024 19:24
   Tulos: +133 (147 ääntä)
   Tea: Menee itse kylpyhuoneeseen ja jättää kipeän vauvan yksin itkemään eri huoneeseen. Joo tosi ihana....
   Onko sulla kokemuksia koliikkivauvasta? Nykyään katsos jopa lastenlääkärit suosittelevat että jos vanhempi on yksin, hän käy välillä hetken toisessa huoneessa rauhoittumassa. Että kyllä, todella ihana äiti joka huolehtii lapsestaan ja muistakin ihmisistä unohtamatta omaa jaksamistaan.

   Lainaa

  33. Tulos: +109 (121 ääntä)
   Tea: Menee itse kylpyhuoneeseen ja jättää kipeän vauvan yksin itkemään eri huoneeseen. Joo tosi ihana....
   Se voi olla järkevä ratkaisu hetkeksi siinä kohtaa kun täytyy kerätä hieman itseään ettei tee mitään tyhmää. Ihmiset jotka valvovat pitkiä aikoja ovat henkisesti erittäin kovilla ja silloin myös normaalisti tasapainoinen ihminen voi tehdä mitä hullumpia asioita.

   Lainaa

  34. Kanneton riesa 9.5.2024 19:35
   Tulos: +19 (43 ääntä)
   Vihervä lisko: ideaalitilanteessa lapset pääsevät ulos purkamaan energiaa, mutta aina se ei ole juuri sillä sekunnilla mahdollista kun lapsen kiinnostus sisäleikkiin loppuu. [...]
   Ideaalitilanne ei todellakaan ole se, että lapselle tuupataan virikkeitä sitä mukaa kun kyllästyy edelliseen.

   Lainaa

  35. Tulenarka ilves 9.5.2024 20:22
   Tulos: +35 (49 ääntä)
   Onkohan akilla ja paulalla kuulolaitteet aivan tapissaan? Vaikuttaa vähän siltä että joka vitun ääni kuuluu niinkuin olisi kattokin paperia. Ja vaikuttaa tuo katto muutenkin olevan aika perseestä jos helähtää.

   Lainaa

  36. Häiritsevä kilpikonna 9.5.2024 21:17
   Tulos: +57 (69 ääntä)
   Toipuva haisunäätä: No miten olis jos lähetettäis ne lapset vaikka pihalle pelaamaan sillä pallolla? Sisällä kootaan vaikka legoja, väritetään/piirretään ja pelataan tietokoneella tai konsolilla
   Yksi- ja nelivuotiaat ei voi mennä keskenään pihalle ja vanhempien velvollisuuksiin kuuluu kuitenkin myös esim. vaate- ja ruokahuolto, joita ei pihalla voi toteuttaa. Kyllä ne joskus piirtää, mutta ei varsinkaan yksivuotias montaa minuuttia paikallaan pysy eikä haluta ruutuihin niitä addiktoida. Niin kyllä ne juoksee, painii ja pallottelee sisällä, kiva kun tykkäävät liikkua. Ja onneksi on hyvin rakennettu talo ja mukavia naapureita:) 
    

   Lainaa

  37. Letkeä kyyhky 9.5.2024 23:47
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Säännötön kissa: Tuli tuosta ensimmäisestä kyllä tosi vahvasti mieleen ystävän ex-poikakaveri, joka ei oikein sopeutunut kerrostaloasumiseen. Hän kirjasi kaikki naapurien kolahdukset, ja vihasi huolella yläkerran "kanta-astujaa". Hän valitti naapureille mm. myös siitä että rappukäytävässä tuoksuu ruoka, sillä [...]
   Tässäkin spykoosit (mainio sana muuten) tulilla. Toivottavasti pääsi hoitoon. Eräs vastaava tapaus julkaisi nettisivuillaan noita äänitteitä. Oli varma että talon naiset puhuu hänestä paskaa saunassa. Äänitti pattereista ja analysoi sitä. Itse en vaan saanut selvää kohinasta. Tämä kaveri pääsi hoitoon, hyvä hänelle. Tosin vasta kun oli ampunut viritetyllä ilmakiväärillä, uhkaillut ihmisiä (talon naisia) pyörätiellä ja koittanut polttaa kaupan.

   Lainaa

  38. Älyvapaa päärynä 10.5.2024 2:47
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Tulenarka ilves: Onkohan akilla ja paulalla kuulolaitteet aivan tapissaan? Vaikuttaa vähän siltä että joka vitun ääni kuuluu niinkuin olisi kattokin paperia. Ja vaikuttaa tuo katto muutenkin olevan aika perseestä jos helähtää.
   Vois tehdä hyvää välillä sammuttaa ne, saa paremmin nukuttua kun jopa ilman unilääkkeitä.

   Lainaa

  39. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Säädytön lehmä: Tai voihan se olla että Jarno on oikeasti naapuri suoraan helvetistä ja kun ei ole nätisti ymmärtänyt, on valituksia varten aloitettu kirjaamaan asioita ylös. Siinä kohtaa kun tarpeeksi kauan oot sitä elämöintiä kuunnellut, aiheuttaa ne ”normaalitkin asumisen äänet” kohtuutonta vitutusta. Tosin juoksemiset ja pallon [...]
   Ei tarvi olla edes ihan helvetistä, meillä on naapurit, jotka on oikeasti olleet häiriöksi (mutta en nyt helvetiksi kutsuisi, olisivat voineet olla pahempiakin) ja vaikka nyt tilanne on rauhoittunut niin näkee kuinka puolisoa heti ketuttaa jokainen älähdys mitä niistä kuuluu ja ylipäänsä se että näkyvät tai kuuluvat. Itse yritän välillä toppuutella, mutta ei se auta kun toiselta on palanut käämi.

   Lainaa

  40. Itseasiassa 10.5.2024 8:37
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Voihan Jarno olla ärsyttävä naapuri tai sitten tuossa kämpässä asuu esim. pieniä lapsia, joille joku pallon pomputtelu on ihan normaalia äänentuottoa. Paha sanoa tästä tilanteesta, mutta itse olen asunut niin ohut seinäisessä 1950-luvun kerrostalossa (taisi olla oikein yksi näitä Suomen maailman kuulujen arkkitehtien suunnittelema talo), että seinän läpi kuului mm. yhdestä asunnosta vessan vetäminen ja toisesta valokatkaisija. Silloin oot edes yrittää olla huomaavainen naapuria kohtaan. Paitsi kerroksessa oli aina 4 asuntoa ja kerran naapurin naapuri kyseli, olinko kuullut joku viikonloppu keskellä yötä, kun jossain asunnossa oli jollain pariskunnalla kova meno. Hetken mietin, etten ole kuullut, ennen kun tajusin sen olevan ystävällinen palaute mulle...

   Lainaa

  41. Kiihkeä joutsen 10.5.2024 10:43
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   P: Ei tarvi olla edes ihan helvetistä, meillä on naapurit, jotka on oikeasti olleet häiriöksi (mutta en nyt helvetiksi kutsuisi, olisivat voineet olla pahempiakin) ja vaikka nyt tilanne on rauhoittunut niin näkee kuinka puolisoa heti ketuttaa jokainen älähdys mitä niistä kuuluu ja ylipäänsä se että näkyvät tai kuuluvat. [...]
   Niin samat fiilikset kuin puolisollasi.
   Toi jannu kavereineen seinän takana lopetti yömöykkäämisen kun tajusi että nyt tulee oikeasti häätö.
   Silti mulla nousee verenpaine tappiin kun sieltä kuuluu pienikin ääni. Ei voi olla miettimättä, jääkö yöunet taas puoleen tuntiin kun töihin olis noustava viideltä, ja pitääkö taas yrittää hiljentää känniuhoavaa laumaa vai kärsiä hiljaa.
   Ja kyllä, muuttaisin omakotitaloon jos vain olisi varaa. 

   Lainaa

  42. Eleetön albatrossi 10.5.2024 16:54
   Tulos: -44 (52 ääntä)
   Marsu: Meillä yksi leikkaamaton narttukissa jolla on luonnostaan aika hiljainen ääni, joten sen kiimahuudot ei juuri haittaa. Onneksi.
   Tiesithän että narttu on koiraeläimeen viittaava sana. Puhutaan siis naaraskissoista, ei uuhista, lehmistä, tammoista eikä nartuista, kun kyseessä on kissa.

   Lainaa

  43. Uneton meduusa 10.5.2024 18:23
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Eleetön albatrossi: Tiesithän että narttu on koiraeläimeen viittaava sana. Puhutaan siis naaraskissoista, ei uuhista, lehmistä, tammoista eikä nartuista, kun kyseessä on kissa.
   1.
   naaraspuolinen koira- t. kissaeläin.
   2.
   halv. naisesta
   https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/narttu?searchMode=all

   Lainaa

  44. Apea mandariini 11.5.2024 0:12
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Jarnon kolistelut vielä menevät normaalin elämän piikkiin, etenkin päiväsaikaan, mutta kolinakin voi oikeasti olla todella perseestä siinä kohtaa kun yläkerrassa asuu öitä valvova elämäntapakolistelija. Ei hirveästi naurata, kun aamulla pitäisi herätä töihin ja ensimmäisen kerran herää jäätävään jysähdykseen jo puoliltaöin ja kahden ja viiden välissä kuuluu useita 10-20 kolauksen sarjoja. Joinain öinä vaihtelevana ajankohtana kuulostaa siltä, kuin laatikollinen kaukosäätimiä pudotettaisiin lattialle vähintään metristä. Tässä kämpässä Paula ja Aki saisivat nukkua kynä ja lehtiö kädessä...

   Lainaa

  45. Mukiloitu tomaatti 11.5.2024 0:52
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Viime vuosikymmenen alussa asuin silloisen puolisoni kanssa kerrostalossa. Yläkerrassa asui poikamies, joka tykkäsi juhlia. Hyvin paljon itse asiassa, eikä ovella käynti auttanut, sillä ei avannut ovea. Hän tuli kyllä räyhäämään, kun meiltä kuului päiväsaikaan joku satunnainen ääni. Hän kun halusi nukkua krapulaa pois koko päivän. Jossain vaiheessa hällä oli naisystävä ja heidän parisuhderiidoistaan pääsimme koko rappu nauttimaan arkiöinäkin, sillä heillä oli aina asunnon ovi auki naisen ilmoittaessa huutamalla lähtevänsä juuri nyt heti. Ei lähtenyt siltikään. En tiedä saiko häätöä, sillä erosimme valituksen jätön jälkeen ja sen myötä kumpikin meistä exän kanssa lähdettiin eri osoitteisiin

   Lainaa

  46. Yläosaton mansikka 12.5.2024 6:24
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Kivulias matelija: Kirjanpito on avuksi, jos häädöstä/irtisanomisesta aletaan kiistellä oikeudessa. Tässä tapauksessa se on kuitenkin "metelöijän" eduksi. Sehän selvästi osoittaa, että asunnosta kuuluvat äänet ovat normaalia elämistä.
   Etenkin, kun nuo metelit on kirjattu enimmäkseen normaalin päiväkausirytmin mukaisesti. Ketä kiinnostaa, jos viideltä iltapäivällä jossain kolahtaa? Taloyhtiöissä hiljaisuus on yleensä klo 23-06.00.

   Lainaa

  47. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Intiimi peura: Ihan pakko kysyä että ymmärrätkö mistä ne sinunkin kissasi ovat tähän maailmaan tulleet?
     Ihan pakko kysyä, tiedätkö, miten monta kissaa on joka ainut kissanpentusesonki saatavilla? Joo, jos kissat olisivat loppumassa, niin sitten. Mutta omat kissani olivat negatiivishintaisia: sain pullaa ja kahvia kunhan vain vein ne pois. Kissoja on yksinkertaisesti hitosti liikaa, ja sanon tämän kissanystävänä -katsotaan sitten uudestaan jos alkaa tulla pulaa. (Kissa on myös sosiaalinen eläin, ja nauttii lajikumppaniensa seurasta. Sisaruspari on yleensä paras, ettei tule riitaa. Jos sisaruspari on eri sukupuolia, niin. Vieläkin jätät leikkaamatta? Myöskin, ainakin eläinlääkärini mukaan, urospuolinen kissa ei ole kontrolloitavissa jos jossain on kiimainen narttu, repii vaikka metalliset hyttysverkot hampaillaan ja hyppää kuudennesta kerroksesta, jos sellaisen kuulee. Niin, voisin uskoa jotain hämärää kommentoijaa. Tai voisin uskoa yliopistotutkinnon tehnyttä eläinlääkäriä, ja leikkauttaa sen missun).

   Lainaa

  48. Huumorintajuinen avokado 12.5.2024 10:58
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Mukiloitu tomaatti: Viime vuosikymmenen alussa asuin silloisen puolisoni kanssa kerrostalossa. Yläkerrassa asui poikamies, joka tykkäsi juhlia. Hyvin paljon itse asiassa, eikä ovella käynti auttanut, sillä ei avannut ovea. Hän tuli kyllä räyhäämään, kun meiltä kuului päiväsaikaan joku satunnainen ääni. Hän kun [...]
   Ok. Kiitos.

   Lainaa

  49. Jänteikäs manaatti 12.5.2024 16:32
   Tulos: -4 (18 ääntä)
   Jarnon listaajastalkkeri on sillä rajalla että alkaako tuossa muodostua laiton tietokanta henkilön kotonaolosta. Tekisin Jarnona rikosilmoituksen vainoamisesta ja laittoman tietokannan ylläpidosta.

   Lainaa

  50. Nurja päärynä 12.5.2024 21:31
   Tulos: +9 (21 ääntä)
   Toipuva haisunäätä: No miten olis jos lähetettäis ne lapset vaikka pihalle pelaamaan sillä pallolla? Sisällä kootaan vaikka legoja, väritetään/piirretään ja pelataan tietokoneella tai konsolilla
   Voin kertoa kolmen lapsen äitinä, että se palmon pomputtelu on sata kertaa hiljaisempaa kuin kuusi kättä penkomassa Duplo-laatikkoa. Siinä ei kuule edes omia ajatuksiaan!

   Lainaa

  51. Nurja päärynä 12.5.2024 21:35
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   P: Ei tarvi olla edes ihan helvetistä, meillä on naapurit, jotka on oikeasti olleet häiriöksi (mutta en nyt helvetiksi kutsuisi, olisivat voineet olla pahempiakin) ja vaikka nyt tilanne on rauhoittunut niin näkee kuinka puolisoa heti ketuttaa jokainen älähdys mitä niistä kuuluu ja ylipäänsä se että näkyvät tai kuuluvat. [...]
   Jep, meilläkin naapuri jostain syystä paiskii takapihan ovea. Muuten hiljainen ja mukava eläkeläispariskunta, mutta kun päästävät koiransa takapihalle about kerran tunnissa, niin ovi vedetään kiinni sellaisella voimalla, että meidän asunnossa ikkunalasit helisee. Ei vaan käy aivoon miten joku ei tajua paiskivansa sitä ovea😅 Ei siitä valittaakaan kehtaa, koska meillä on kotona kolme kuudelta heräävää lasta, ja vaikka kuinka yrittää niitä hyssytellä, niin varmasti kuuluu jonkin verran naapuriin.

   Lainaa

  52. Mädäntynyt alpakka 13.5.2024 7:17
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Kivi:   Ihan pakko kysyä, tiedätkö, miten monta kissaa on joka ainut kissanpentusesonki saatavilla? Joo, jos kissat olisivat loppumassa, niin sitten. Mutta omat kissani olivat negatiivishintaisia: sain pullaa ja kahvia kunhan vain vein ne pois. Kissoja on yksinkertaisesti hitosti liikaa, ja sanon tämän kissanystävänä [...]
   Kannatan kissojen leikkausta, mikäli niitä ei ole tarkoitus pennuttaa, omat kissani on leikattuja. Olen kuitenkin eri mieltä kissojen saatavuudesta nykyään. Itse etsin nykyisiä kissojani melko pitkään, kyselin kaikilta tutuilta ja tutun tutuilta sekä etsin ilmoituksia "kohtuuttoman" kaukaakin. Lopulta löysin, kun kaverini oli kertonyt kissansaamisvaikeuksistani omalle kaverilleen, joka oli tuntenut jonkun, jonka mummolla on kissanpentuja. Ne oli tuotettu juuri sillä epätoivotulla tavalla, eli leikkaamattomat kissat pihalle ja pentuja tulee säännöllisin väliajoin. En olisi halunnut tukea tuollaista toimintaa, mutta kun kuukausien etsimisen jälkeen en vastuullisempiakaan kissojen kasvattajia löytänyt, niin hain kissani sieltä. Niiden hinta oli kyllä juuri tuo negatiivishintainen.

   Lainaa

  53. Himmeä kiivi 13.5.2024 8:44
   Tulos: -11 (15 ääntä)
   "Turun Seudun Mamit" ...juuh. Jo pelkkä nimi kertoo ihan tarpeeksi tuosta ryhmästä ja sen jäsenistä xD

   Lainaa

  54. Puuhakas karjalanpiirakka 13.5.2024 10:00
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Yläosaton mansikka: Etenkin, kun nuo metelit on kirjattu enimmäkseen normaalin päiväkausirytmin mukaisesti. Ketä kiinnostaa, jos viideltä iltapäivällä jossain kolahtaa? Taloyhtiöissä hiljaisuus on yleensä klo 23-06.00.
   Heh, minusta joskus tehtiin valitus kun häiritsen muita lähtemällä autolla kerrostalon pihasta varttia vaille kuusi, ja hiljaisuus loppuu vasta kuudelta. Harmi kun piti olla kello 6 töissä...

   Lainaa

  55. It's a deal 13.5.2024 11:48
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Minulla oli joskus tilanne, jossa kylpyhuoneen ilmanvaihdosta kuului jatkuvasti jonkun pariskunnan huuto ja tavaroiden paiskominen niin kovaa, että kylppärin oven sulkeminen ei riittänyt kokonaan vaimentamaan sitä. Kyttääjiä vilisevässä talossa odotin, että yhteisö hoitaa niille raivoajille häädön nopeasti, mutta sitä jatkui puolitoista vuotta. Outoa siinä oli se, että ääni ei tullut omasta tai viereisestä rapusta vaan "hyppäsi" minun kämppääni, en tiedä millainen putkisto sinne oli 1970-luvulla tehty, mutta ongelma katosi minun osaltani linjasaneerauksen yhteydessä.

   Lainaa

  56. Naurava nauris 13.5.2024 17:46
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Marsu: Kiimaisesta kissasta lähtee yleensä jumalaton ääni. Meillä yksi leikkaamaton narttukissa jolla on l
   Ei se mitään yksi natu, mutta mulla on sekä emo että uros, leikattuja molemmat. Kissat ovat omassa tarhassaan ulkoillessaan, mutta juoksuaikaan niitä ulkopuolisia joskus pyörähtää siinä aitauksen laitamilla ja kun nämä herrrakissat sitten vaihtavat mielipiteitä ...voe herrajumala sitä mekkalaa!

   Lainaa

  57. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kivi:   Miksi ihmeessä teillä on leikkaamaton narttukissa? Yleensä olen erittäin tyyni naapurien äänten suhteen (asuin kerran talossa, joka oli niin huonosti rakennettu, että keskustelutkin kuuluivat, ja naapurilla oli joku avioliitto-ongelma. Hankin korvatulpat ja nukuin hyvin). Mutta kämppikselläni oli kerran tyttöystävä [...]
   Kissa on sisäkissa ja asumme ok-talossa, ei naapureita. Edellinen kissa kuoli leikkauspöydälle joten en ole uskaltanut vielä tätä viedä leikattavaksi.

   Lainaa

  58. Kettutytön orja 15.5.2024 8:41
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Mulla oli vielä hetki sitten yläkerrassa aivan ”ihastuttava” perhe jonka nuorin lapsi sai hyppiä bogostickillä esteitä ympäri asuntoa. Yritin nätisti kertoa perheen äidille et hitusen ärsyttää. Sain vastaukseksi vain: Voi ei, meidän lapset on niin tottuneet asumaan omakotitalossa. Tämä oli ilmeisesti syy sille että lapsi sai jatkaa hiton hyppimistä. Ei tuo olisi ihan niin suuresti häirinnyt vaikka sit hetken meteli silloin tällöin, mut se todella pomppi sillä vekottimella päivittäin muutamia tunteja ilta-aikaan. Oma ratkaisu ongelmaan oli etsiä uusi asunto. Miksi sitä kärsimään jos ahistaa

   Lainaa

  59. Säädytön lehmä 19.5.2024 18:13
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Uusiutuva rotta: Itse olen asunut häirikkönistin naapurissa reilut puolitoista vuotta ennen kuin se sai häädön, niin pikkasen nakertaa se että ihmiset valittaa ihan normaaleista asioista.. Yksi kova kolahdus kuuluu yöllä? Voi herranjestas, toivottavasti soittivat poliisit!! Joku lapsi pompottaa palloa kymmenen minuuttia kerran [...]
   Sähän olet vielä varsin helpolla päässyt. Täysin normaalia menoa monissa taloyhtiöissä.

   Lainaa

  60. Kokematon kettu 22.5.2024 16:39
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ufo hai: Valitettavasti joissain taloyhtiössä vaaditaan pitämään juuri tuollaista kirjaa, jos naapuri häiriköi. Pitää olla päivämäärät ja kellonajat ja kuvaus siitä, millaista häiriköintiä. Tässä tapauksessa tosin menty hieman yli.
   Koskee kaikkia yhtiöitä ja häiriötä. Valitettavasti on asukkaita, jotka metelöivät normaalia enemmän päihdeongelman, junttiuden tai pöpiyden takia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aikataulu, itkeä, kerrostalo, kissat, koliikki, kuva, lapsi, melu, meteli, naapurit, vauvat, ääni