Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 654

Tämä vaikuttaa täysin kotimaiselta yritykseltä.
Sekalaisia, osa 654

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Noin tuhannen palan palapeli 16.4.2024 0:10
   Tulos: +355 (389 ääntä)
   Oho, itsekään en tiennyt että palojen määrä on vain ohjeellinen 😮.

   Lainaa

  2. Puolimakea lammas 16.4.2024 0:31
   Tulos: -46 (132 ääntä)
   Taittokatto kuulostaa lähes 100% varmasti tietyn uskontokunnan edustajien firmalta. Jotka myös tunnetaan hyvin kyseenalaisista myyntimenetelmistä. Tuo mainoslause ei vaan oikean istu kuvaan. Perinteisesti noissa piireissä ei ”harrasteta” seksiä vaan tehdään lapsia. Hämmentävää.

   Lainaa

  3. Punnittu paprika 16.4.2024 0:35
   Tulos: +88 (124 ääntä)
   No eihän tuosta nyt tiedä minkä väriset ne housut on? Onko se semmonen vaalee maitokahvi vai presidentin tummapaahto?

   Lainaa

  4. Puolimakea lammas 16.4.2024 0:47
   Tulos: +115 (135 ääntä)
   Punnittu paprika: No eihän tuosta nyt tiedä minkä väriset ne housut on? Onko se semmonen vaalee maitokahvi vai presidentin tummapaahto?
   Ehkä Heidin oletuksena oli, että se tarkoittaa mustaa. Kyseisen sanan englannin kielisen käännöksen etymologia johtaa mustaan.

   Lainaa

  5. Urbaani fretti 16.4.2024 0:53
   Tulos: +67 (73 ääntä)
   Ei herranjumala voiko mihinkään enää luottaa tässä maailmassa! 😱

   Lainaa

  6. Tulos: +208 (220 ääntä)
   Tiesi että on huijausta mutta oli silti tilaamassa? Ok.

   Lainaa

  7. Kutsumaton pöllö 16.4.2024 1:29
   Tulos: -73 (101 ääntä)
   Puluparka: Tiesi että on huijausta mutta oli silti tilaamassa? Ok.
   Sinun sarkasmikiikari on rikki

   Lainaa

  8. Tulos: +35 (79 ääntä)
   Uskoisin, että esim. 1000 palan palapelin todellinen palamäärä on 1008, koska kuvat ovat 16:9 suhteessa, jolloin palat menevät tasan. Toivottavasti en laskenut väärin näin kahdelta aamuyöstä. Muuten hävettää.

   Lainaa

  9. Tulos: +180 (186 ääntä)
   Ajattelin tota piuhojen kytkemistä lukiessa, että tv-lupatarkastaja olisi lopuksi todennut että onhan se antennipiuha nyt kytketty ja ojentanut sakon kouraan. Parempi toki noin ettei ollut niin mulkku ja olikin hyvän mielen tarina :)

   Lainaa

  10. Pyhä piikkisika 16.4.2024 3:59
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Harri: Ajattelin tota piuhojen kytkemistä lukiessa, että tv-lupatarkastaja olisi lopuksi todennut että onhan se antennipiuha nyt kytketty ja ojentanut sakon kouraan. Parempi toki noin ettei ollut niin mulkku ja olikin hyvän mielen tarina 😊
   Sama. :D
   Arvelin että tökkää piuhan kiinni ja alkaa osoittelemaan  "Kiinnihän se on"

   Lainaa

  11. Tulos: -48 (60 ääntä)
   Puolimakea lammas: Taittokatto kuulostaa lähes 100% varmasti tietyn uskontokunnan edustajien firmalta. Jotka myös tunnetaan hyvin kyseenalaisista myyntimenetelmistä. Tuo mainoslause ei vaan oikean istu kuvaan. Perinteisesti noissa piireissä ei ”harrasteta” seksiä vaan tehdään lapsia. Hämmentävää.
   Nimenomaan ei TEHDÄ lapsia, vaan rakastellaan, ja rakkauden hedelmiä tulee jos tulee.

   Lainaa

  12. Ruokahaluton hanhi 16.4.2024 6:02
   Tulos: +23 (39 ääntä)
   Nyt jäi vaivaamaan millainen väri on tumma ruusu, ruusuja kun on vaikka minkä värisiä?

   Lainaa

  13. Pudotettu hilleri 16.4.2024 6:19
   Tulos: +128 (134 ääntä)
   Hieman heräisi hälytyskellot kokovalikossakin, jos sen mukaan 50-60kg painaville menee koko L.

   Lainaa

  14. Koskeva mango 16.4.2024 6:23
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Ruokahaluton hanhi: Nyt jäi vaivaamaan millainen väri on tumma ruusu, ruusuja kun on vaikka minkä värisiä?
   Ilmeisesti tumma roosa eli luonnollisen vaaleanpunainen, joka onkin astetta tummempi.

   Lainaa

  15. Hermostumaton lepakko 16.4.2024 6:33
   Tulos: +110 (112 ääntä)
   Puolimakea lammas: Ehkä Heidin oletuksena oli, että se tarkoittaa mustaa. Kyseisen sanan englannin kielisen käännöksen etymologia johtaa mustaan.
   Luulen että jostain toisesta kielestä kuitenkin automaattikäännetty kuin englannista. Esim espanjaksi väri musta = negro, ja monessa muussa kielessä myös vastaavia sanoja jotka sen verran lähellä sitä n-sanaa että automaattikääntäjä voi sekoilla. Parhaassa tapauksessa näitä vielä automaattikäännetään ensin yhdelle kielelle ja siitä käännöksestä toiselle jolloin lopputulos on entistä huonompi.

   Lainaa

  16. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Mua huvittaa tuossa palapelijutussa eniten se, että muistan vielä nämä Sekalaiset: https://www.feissarimokat.com/2021/02/sekalaisia-osa-482/ Aika ironista Feissarimokilta.

   Lainaa

  17. Tinkimätön unikeko 16.4.2024 7:11
   Tulos: -31 (69 ääntä)
   Illu: Uskoisin, että esim. 1000 palan palapelin todellinen palamäärä on 1008, koska kuvat ovat 16:9 suhteessa, jolloin palat menevät tasan. Toivottavasti en laskenut väärin näin kahdelta aamuyöstä. Muuten hävettää.
   Siis kaikki palapelit ovat aina 16:9 suhteessako? Ja kaikki palat ovat aina yhtä korkeita kuin leveitäkin? Lisäksi yhden valmistajan luvuthan tuossa juuri ovat näytillä ihan ilman laskemistakin. 
   Mene nukkumaan.

   Lainaa

  18. Kiistelty aprikoosi 16.4.2024 7:21
   Tulos: +41 (51 ääntä)
   Voin muuten ihan kokemuksesta todeta, että aina sitä antennipiuhaa ei tarvitse, eikä saa laittaa kiinni. Asuin joskus aika korkealla sijainnilla ja antennipistorasian sijoittelusta johtuen antennijohtoa joutui vetämään n. 10 metriä. Useamman kuukauden tuohon asuntoon muutettuani tappelin television kanssa, kun joka kanavalla tuntui olevan enemmän tai vähemmän häiriötä. Siinä vaihdettiin rasiat, piuhat ja kertaalleen telkkarikin, kunnes sitten eräänä päivänä kuva oli kristallinkirkas. Hieman siinä ihmettelin että mikähän tekemiseni oli lepyttänyt telkkarijumalat ja poistanut häiriöt, kunnes tajusin että antennijohto ei ollut seinässä kiinni ollenkaan. En ole tähän päivään mennessä muuta selitystä keksinyt kuin että talo oli niin korkealla ja antennijohto niin pitkä, että johto itsessään toimi antennina ja oikeaan antenniin kytkettynä antoi signaaliin vain häiriötä.

   Lainaa

  19. Kilokalori 16.4.2024 7:46
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Pudotettu hilleri: Hieman heräisi hälytyskellot kokovalikossakin, jos sen mukaan 50-60kg painaville menee koko L.
   Toisaalta jos myyvät jotain "oikeaa" kiinakamaa, niin koot on pienet ja Kiinan koko L vastaa meidän S. Mutta hyvä huomio. Tuskin tuolta mitään vaatetta tulisi, menisi vaan luottokorttitiedot.

   Lainaa

  20. Perusteeton guava 16.4.2024 7:49
   Tulos: +53 (59 ääntä)
   Puluparka: Tiesi että on huijausta mutta oli silti tilaamassa? Ok.
   Ja mietti, että olispa ollut parempi huijaus, että olisi voinut ostaa.

   Lainaa

  21. Itseasiassa 16.4.2024 8:07
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Illu: Uskoisin, että esim. 1000 palan palapelin todellinen palamäärä on 1008, koska kuvat ovat 16:9 suhteessa, jolloin palat menevät tasan. Toivottavasti en laskenut väärin näin kahdelta aamuyöstä. Muuten hävettää.
   Joissain laatikoissa on ilmoitettu todellinen määrä ja välillä on eri muotoisia, joten määrä vaihtelee jonkun verran. Tulee ostettua kirpparilta palapelejä ja siksi haluaisin myös tietää, montako niitä on. Ärsyttää, kun kaikki valmistajat eivät ole ilmoittaneet sitä paketissa.

   Lainaa

  22. Itseasiassa 16.4.2024 8:10
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Harri: Ajattelin tota piuhojen kytkemistä lukiessa, että tv-lupatarkastaja olisi lopuksi todennut että onhan se antennipiuha nyt kytketty ja ojentanut sakon kouraan. Parempi toki noin ettei ollut niin mulkku ja olikin hyvän mielen tarina 😊
   Kai tuo aikoinaan vaihteli tarkastajan mukaan. Meillä yhdessä kimppakämpässä näkyi telkkari suoraan ulkoa. Oli siis rivari ja isot ikkunat pihaan. Saatiin aloittaa maksaminen siitä päivästä eteenpäin. Oli tuo outoa aikaa eikä opiskelijana jostain syystä huvittanut maksaa sitä maksua, verrattain se oli tuloihin nähden aika iso.

   Lainaa

  23. Kasuaali vesimeloni 16.4.2024 8:46
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Illu: Uskoisin, että esim. 1000 palan palapelin todellinen palamäärä on 1008, koska kuvat ovat 16:9 suhteessa, jolloin palat menevät tasan. Toivottavasti en laskenut väärin näin kahdelta aamuyöstä. Muuten hävettää.
   Youtubessa oli ihan mahtava video, kun eräs matikkaintoilija teki laskurin todennäköiselle palamäärälle eri palapeleissä ja testasi vielä laskuriaan laskemalla palat. Laskuri ei ollut lopulta kovin tarkka. :D Olen intohimoinen palapeliharrastaja ja opin vasta tästä videosta tämän faktan, että paketin ilmoittama palamäärä on suurpiirteinen. Moni harrastaja ei vieläkään tiedä sitä. Joskus tuli surkukin, kun joku yritti ennen kokoamista todeta, onko kaikki palat tallella laskemalla. Kyseessä oli useamman tuhannen palan palapeli. Oli pakko kertoa hänelle, että tekee ehkä turhaa työtä.

   Lainaa

  24. Tulos: -33 (63 ääntä)
   Mä oon hämmentynyt. Millä logiikalla nelikulmion muotoisessa palapelissä voisi koskaan olla 1000 palaa ellei muutama pala ole tuplakokoinen? Käyttäkää ihmiset järkeänne.

   Lainaa

  25. Kärkäs leopardi 16.4.2024 9:27
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Tuossa kuvassa lukee selvällä suomen kielellä syy siihen, miksi paloja ei ole tasasatoja tai -tuhansia. Yleensä palapelissä on joka rivillä sama määrä paloja, ja siksi palojen määrä ei ole jaollinen tuhannella tai sadalla.

   Lainaa

  26. Huoltovapaa persoona 16.4.2024 9:29
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kasuaali vesimeloni: Youtubessa oli ihan mahtava video, kun eräs matikkaintoilija teki laskurin todennäköiselle palamäärälle eri palapeleissä ja testasi vielä laskuriaan laskemalla palat. Laskuri ei ollut lopulta kovin tarkka. 😁 Olen intohimoinen palapeliharrastaja ja opin vasta tästä videosta tämän faktan, että paketin ilmoittama [...]
   Ja tässä tuo video: https://www.youtube.com/watch?v=vXWvptwoCl8 Ainakin oletan, että tästä on kyse. :)

   Lainaa

  27. Huoltovapaa persoona 16.4.2024 9:30
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   P: Mä oon hämmentynyt. Millä logiikalla nelikulmion muotoisessa palapelissä voisi koskaan olla 1000 palaa ellei muutama pala ole tuplakokoinen? Käyttäkää ihmiset järkeänne.
   Siten, että palapeli on 25 x 40 palaa. Osa 1000 palan palapeleistä on tuollaisia, mutta yleisempää taitaa olla, että niissä ei ole tasan tuhatta palaa.

   Lainaa

  28. Vauhdikas keiju 16.4.2024 10:07
   Tulos: +64 (64 ääntä)
   Itselläni oli vähän huonompi kokemus tv-lupatarkastajasta. Muutin omilleni 1.5kk ennen kuin täytin 18, mutta en saanut sähkösopimusta asuntooni alkamaan jostain syystä ennen kuin vasta samassa kuussa kun tulin täysi-ikäiseksi. Kämpässä oli kyllä tavarat mutta asuin vanhempien luona vielä sen loppuajan. Ehkä pari päivää sen jälkeen kun olin viimein päässyt asuttamaan kotiani ovikello soi, ja siellä oli tv-lupatarkastaja. Kyseinen "herrasmies" määräsi minulle 150€ sakon siitä hyvästä että en ollut ilmoittautunut heille tai maksanut tv-lupamaksua melkein kahteen kuukauteen. Ei ollut mitään merkitystä sillä ettei koko asunnossa edes ollut sähköjä sinäaikana, vaikka yritin riitauttaakin sitä sakkoa toimittamalla kirjallisen todistuksen sähköyhtiöltä. Luojan kiitos ei ole enää noita paskalaitoksia olemassakaan.

   Lainaa

  29. Jalompi kantojuhta 16.4.2024 10:31
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   P: Mä oon hämmentynyt. Millä logiikalla nelikulmion muotoisessa palapelissä voisi koskaan olla 1000 palaa ellei muutama pala ole tuplakokoinen? Käyttäkää ihmiset järkeänne.
   Kyllähän niitä 1000 palan nelikulmioita löytyy. Osa ei tosin ole kovin järkeviä muotoja palapelille, mutta esimerkiksi 20x50 tai 25x40 sopisivat hyvin.
   1x1000
   2x500
   4x250
   5x200
   8x125
   10x100
   20x50
   25x40
   40x25
   50x20
   100x10
   125x8
   200x5
   250x4
   500x2
   1000x1

   Lainaa

  30. Helakka kuguaari 16.4.2024 10:35
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kärkäs leopardi: Tuossa kuvassa lukee selvällä suomen kielellä syy siihen, miksi paloja ei ole tasasatoja tai -tuhansia. Yleensä palapelissä on joka rivillä sama määrä paloja, ja siksi palojen määrä ei ole jaollinen tuhannella tai sadalla.
   Tuhannella palalla esimerkiksi:
   25 riviä, 40 palaa per rivi.
   Tai 20 riviä, 50 palaa per rivi.
   Kymmenellä tuhannella esimerkiksi:
   80 riviä, 125 palaa per rivi.
   Tai ihan vain 100x100 neliö.

   Lainaa

  31. Armeijan käynyt pulu 16.4.2024 11:21
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Vauhdikas keiju: Itselläni oli vähän huonompi kokemus tv-lupatarkastajasta. Muutin omilleni 1.5kk ennen kuin täytin 18, mutta en saanut sähkösopimusta asuntooni alkamaan jostain syystä ennen kuin vasta samassa kuussa kun tulin täysi-ikäiseksi. Kämpässä oli kyllä tavarat mutta asuin vanhempien luona vielä sen [...]
   Muutin alaikäisenä opiskelija-asuntoon ja meille tuli myös tv-lupatarkastaja. Kerroin ihan suoraan etten alaikäisenä voi tehdä mitään maksusopimuksia. Televisio oli 12” kokoinen. Taisi sääliä kun saanut sakkoja. Vanhemmilla oli myös televisiolupa maksettuna.

   Lainaa

  32. Kaiverrettu Porkkana 16.4.2024 11:32
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Mua kyllä naurattaa Taitokaton mainos tahallisessa hölmöydessään mutta työn tilaaminen ei houkuta kun tulee mielikuva rasvaista läppää viljelevistä työmiehistä

   Lainaa

  33. Kasuaali vesimeloni 16.4.2024 11:52
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Huoltovapaa persoona: Ja tässä tuo video: youtube.com/watch?v=vXWvptwoCl8 Ainakin oletan, että tästä on kyse. 😊
   Tämä juuri! :)

   Lainaa

  34. Kyydittävä ämpäri 16.4.2024 13:37
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   Puolimakea lammas: Taittokatto kuulostaa lähes 100% varmasti tietyn uskontokunnan edustajien firmalta. Jotka myös tunnetaan hyvin kyseenalaisista myyntimenetelmistä. Tuo mainoslause ei vaan oikean istu kuvaan. Perinteisesti noissa piireissä ei ”harrasteta” seksiä vaan tehdään lapsia. Hämmentävää.
   Joo niissä piireissä seksi ei ole harrastus vaan velvollisuus ja suoritetaan ilman ehkäisyä. Mainoslause ei sovi kuvaan koska seksistä ei puhuta, se on tabu. Se vain suoritetaan heteroavioliitossa, muu on syntiä. Eikä siinä, saa niin tehdä ja sehän ei ketään loukkaa. Mutta ei nyt ehkä osu juuri heidän porukkaan tämä :-)

   Lainaa

  35. Sovelias vaatekappale 16.4.2024 13:38
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Puolimakea lammas: Ehkä Heidin oletuksena oli, että se tarkoittaa mustaa. Kyseisen sanan englannin kielisen käännöksen etymologia johtaa mustaan.
   Näin se voi olla. Sivustokin voi olla alunperin englanniksi ja selain on voinut kääntää tekstit ettei välttämättä ole edes nettikaupan tekemä käännös.

   Lainaa

  36. Sovelias vaatekappale 16.4.2024 13:42
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Voin muuten ihan kokemuksesta todeta, että aina sitä antennipiuhaa ei tarvitse, eikä saa laittaa kiinni. Asuin joskus aika korkealla sijainnilla ja antennipistorasian sijoittelusta johtuen antennijohtoa joutui vetämään n. 10 metriä. Useamman kuukauden tuohon asuntoon muutettuani tappelin [...]
   Yhteisantennissa voi olla vaikka mitä vikoja. Joku naapuri roplannu rasiaa kun on "osaavana" luullut tekevänstä jotain fiksua, mutta aiheuttanut häiriötä koko taloon. Tai terminaattori puuttuu, se ainakin haittaisi aikoinaan verkonrakentelua samanlaisella antennipiuhalla.
   Niinpä veikkauksesi siitä että pitkä antennijohto toimi itse parempana antennina on täysin uskottava, ja todeksi todistettukin sun toimesta 👍.

   Lainaa

  37. Tulos: +39 (41 ääntä)
   P: Mä oon hämmentynyt. Millä logiikalla nelikulmion muotoisessa palapelissä voisi koskaan olla 1000 palaa ellei muutama pala ole tuplakokoinen? Käyttäkää ihmiset järkeänne.
   Kummallista, että myönnät olevasi hämmentynyt, mutta jostain syystä juuri muiden pitäisi käyttää järkeään?

   Lainaa

  38. Seksikäs kumisaapas 16.4.2024 16:09
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kiistelty aprikoosi: Voin muuten ihan kokemuksesta todeta, että aina sitä antennipiuhaa ei tarvitse, eikä saa laittaa kiinni. Asuin joskus aika korkealla sijainnilla ja antennipistorasian sijoittelusta johtuen antennijohtoa joutui vetämään n. 10 metriä. Useamman kuukauden tuohon asuntoon muutettuani tappelin [...]
   Mulla oli yhdessä asunnossa pitkään pelkkä antennijohto kiinni digiboksissa, ilman että se oli minkäänlaisessa antennissa kiinni ja hyvin näkyi kaikki kanavat.

   Lainaa

  39. Tulos: +16 (30 ääntä)
   Tinkimätön unikeko: Siis kaikki palapelit ovat aina 16:9 suhteessako? Ja kaikki palat ovat aina yhtä korkeita kuin leveitäkin? Lisäksi yhden valmistajan luvuthan tuossa juuri ovat näytillä ihan ilman laskemistakin.  Mene nukkumaan.
   Tuo 16:9 -suhde ei tarkoita sivun pituuksia, vaan palojen määrää. 16 saraketta ja yhdeksän riviä, eli yhteensä 144 palaa. Tämän kun kertoo seitsemällä, saadaan saman muotoinen palapeli jossa on 112 saraketta ja 63 riviä, eli 1008 palaa. Mene itse nukkumaan.

   Lainaa

  40. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Mikä väri toi bond on?

   Lainaa

  41. Ketterä peruna 16.4.2024 18:16
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Puolimakea lammas: Taittokatto kuulostaa lähes 100% varmasti tietyn uskontokunnan edustajien firmalta. Jotka myös tunnetaan hyvin kyseenalaisista myyntimenetelmistä. Tuo mainoslause ei vaan oikean istu kuvaan. Perinteisesti noissa piireissä ei ”harrasteta” seksiä vaan tehdään lapsia. Hämmentävää.
   Kattofirmat on tunnetusti kaikista suurimpia vilpereitä. Jos tarvitset kattoremonttia, käänny asiallisen urakoitsijan puoleen, älä sellaisen joka kiertelee ovelta ovelle. Eteenkin seniorikansalaisia petkuttamassa.

   Lainaa

  42. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Sovelias vaatekappale:  Tai terminaattori puuttuu, se ainakin haittaisi aikoinaan verkonrakentelua samanlaisella antennipiuhalla.
   Ei olis kannattanut rakentaa ethernetiä antennipiuhalla. Verkkokortit oli suunniteltu 50ohm impedanssille ja TV-antennille käytetään 70ohmista.

   Lainaa

  43. Tulos: +10 (20 ääntä)
   Tuhannen (tai isompien) palan palapelin palojen määrä ei ollut itselle uutta tietoa - joskus laskettiin kaverin kanssa, et kun laskee palamäärän sivu x sivu, niin eihän se voi mennä tasan 1000. Mutta jäin miettii, et miksi se palamäärä oli tärkeä - meinaako se laskea ne palat? 😳 Ei hotsita koota, mut lasken ne palat tarkistaakseni että kaikki palat on tallessa? Lähestyessäsi sataa menet laskuissa sekaisin ja laskeminen alkaa alusta? No kai sen voi niinkin tehdä, itse mielummin kokoaisin.

   Lainaa

  44. Sinapiton kantojuhta 17.4.2024 0:56
   Tulos: +2 (10 ääntä)
   -Amy: Tuhannen (tai isompien) palan palapelin palojen määrä ei ollut itselle uutta tietoa - joskus laskettiin kaverin kanssa, et kun laskee palamäärän sivu x sivu, niin eihän se voi mennä tasan 1000. Mutta jäin miettii, et miksi se palamäärä oli tärkeä - meinaako se laskea ne palat? 😳 Ei hotsita [...]
   Eihän sillä todellisuudessa ole väliä montako palaa on, kun vaan suurin piirtein tietää että onko se noin 50, 500 vai 5000 niin voi arvioida urakan kestoa.

   Lainaa

  45. Karsas manaatti 17.4.2024 1:01
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   plop: Ei olis kannattanut rakentaa ethernetiä antennipiuhalla. Verkkokortit oli suunniteltu 50ohm impedanssille ja TV-antennille käytetään 70ohmista.
   Aloin itsekin miettimään että liitin taisi olla samankaltainen ja oliko siinä T-liitin mistä signaali kulki aina seuraavalle, ja viimeisellä päässä terminaattori. Ohmeista ei tietoa, kaapeli tuli jostain ja roikkui ikkunasta toiseen. Kirjaimellisesti tee-se-itse -verkko. Kyllä RJ45:n tultua asiat meni helpommaksi ja vähemmän häiriöiseksi.

   Lainaa

  46. Hempeä koira 17.4.2024 6:35
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   -Amy: Tuhannen (tai isompien) palan palapelin palojen määrä ei ollut itselle uutta tietoa - joskus laskettiin kaverin kanssa, et kun laskee palamäärän sivu x sivu, niin eihän se voi mennä tasan 1000. Mutta jäin miettii, et miksi se palamäärä oli tärkeä - meinaako se laskea ne palat? 😳 Ei hotsita [...]
   Kyllä se palojen laskeminen taitaa kuitenkin tuhannen palan palapelissä olla nopeampi tapa kuin kokoaminen. Voihan palat laskea vaikka muutaman kymmenen kappaleen pinoihin, niin ei haittaa vaikka välillä menee laskut sekaisin.

   Lainaa

  47. Satulaton simpanssi 17.4.2024 6:59
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Mammutti: Nimenomaan ei TEHDÄ lapsia, vaan rakastellaan, ja rakkauden hedelmiä tulee jos tulee.
   Kyllä se vaan on tekemistä sekin. Ja se viimeinen ponnistelu vasta tekemistä onkin.

   Lainaa

  48. Nurja jyrsijä 17.4.2024 8:30
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mulla on vanha palapeli jonka laatikossa lukee 3332, se mahtaa olla todellinen palamäärä.

   Lainaa

  49. Räkäpää 17.4.2024 9:29
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Kyydittävä ämpäri: Joo niissä piireissä seksi ei ole harrastus vaan velvollisuus ja suoritetaan ilman ehkäisyä. Mainoslause ei sovi kuvaan koska seksistä ei puhuta, se on tabu. Se vain suoritetaan heteroavioliitossa, muu on syntiä. Eikä siinä, saa niin tehdä ja sehän ei ketään loukkaa. Mutta ei nyt ehkä osu juuri heidän porukkaan tämä 😄
   Nyt on kyllä ennakkoluulot tulilla. Saattaa niissä piireissä ehkä 2 taloa ollakkin joissa se menee velvollisuutena, mutta eiköhän se oo silti ihan hauskanpitoa niinku muuallakin. Ainakin kun on alku-ujoudesta päästy.

   Lainaa

  50. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Toj Karin: Tuo 16:9 -suhde ei tarkoita sivun pituuksia, vaan palojen määrää. 16 saraketta ja yhdeksän riviä, eli yhteensä 144 palaa. Tämän kun kertoo seitsemällä, saadaan saman muotoinen palapeli jossa on 112 saraketta ja 63 riviä, eli 1008 palaa. Mene itse nukkumaan.
   112 x 63 = 7056.

   Lainaa

  51. Lentävä flamingo 17.4.2024 16:59
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   jos on edes peruskoulun matematiikan käynyt ja yhdenkin tavallisen palapelin koonnut, niin pitäisi olla ihan itsestään selvää että lähtökohtaisesti tuhannen palan palapelissä ei ole tuhatta palaa. Paitsi jos se on helvetin pitkä ja kapea, eli 10x100 palan kokoinen :D ja onhan se nyt järkevämpi mainostaa että tuhannen palan palapeli kuin 1008 palan palapeli :D tai no mikäs siinä toisaalta ois laittaa pakkaukseen että 1008 palaa..

   Lainaa

  52. rottanpää 17.4.2024 17:48
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Onko tuossa mainoksessa olevinaan *joku* logiikka? Keksiikö kukaan, miten katto liittyy erityisesti juuri seksielämään?

   Lainaa

  53. Esteetön maito 17.4.2024 19:57
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Lentävä flamingo: jos on edes peruskoulun matematiikan käynyt ja yhdenkin tavallisen palapelin koonnut, niin pitäisi olla ihan itsestään selvää että lähtökohtaisesti tuhannen palan palapelissä ei ole tuhatta palaa. Paitsi jos se on helvetin pitkä ja kapea, eli 10x100 palan kokoinen :D ja onhan se nyt järkevämpi mainostaa että tuhannen [...]
   Jos matematiikan tunnilta muistaa muutakin kuin kymmenen kertotaulun (tai jos viitsii lukea aikaisemmat kommentit joissa ne jo lueteltiin), pitäisi olla itsestään selvää että luvulla 1000 on monia muitakin tekijöitä kuin 10x100.

   Lainaa

  54. rottanpää 17.4.2024 21:21
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kutsumaton pöllö: Sinun sarkasmikiikari on rikki
   Omiesi läpi taidat katsella väärästä päästä

   Lainaa

  55. Puolimakea lammas 18.4.2024 0:26
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Puolimakea lammas: Taittokatto kuulostaa lähes 100% varmasti tietyn uskontokunnan edustajien firmalta. Jotka myös tunnetaan hyvin kyseenalaisista myyntimenetelmistä. Tuo mainoslause ei vaan oikean istu kuvaan. Perinteisesti noissa piireissä ei ”harrasteta” seksiä vaan tehdään lapsia. Hämmentävää.
   On tällä palstalla aika paljon lestadiolaisia, kun noin paljon on tullut alapeukkua.

   Lainaa

  56. Tuju alligaattori 18.4.2024 0:37
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Ois nuo ne*kerinnahkaiset housut aika kova sana.

   Lainaa

  57. Apea ankerias 18.4.2024 1:25
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Räkäpää: Nyt on kyllä ennakkoluulot tulilla. Saattaa niissä piireissä ehkä 2 taloa ollakkin joissa se menee velvollisuutena, mutta eiköhän se oo silti ihan hauskanpitoa niinku muuallakin. Ainakin kun on alku-ujoudesta päästy.
   Nojoo, saahan siitä nauttiakin. Mutta ehdoton sääntö on että aikaisintaan hääyönä ja ehkäistä ei saa. Ja keskeytettykin on syntiä, siitä on lyöty salamalla hengiltä. Kyllähän se varmasti voi olla alkuun aika ujoa jos ei ole etukäteen vähän haukattu kiellettyä hedelmää. Kaksi neitsyttä eka kertaa kokeilemassa miten luonto toimii. Toivoa vaan voi että palaset sopii yhteen peruutusoikeutte ei ole kun tuli jo aamen kuultua 😀

   Lainaa

  58. Kopioitu Metsätonttu 18.4.2024 2:07
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   rottanpää: Onko tuossa mainoksessa olevinaan *joku* logiikka? Keksiikö kukaan, miten katto liittyy erityisesti juuri seksielämään?
   Kun laitattaa uuden katon, niin ei tipu häiritsevästi vettä niskaan sängyn yläpuolelta sateella vuotavasta katosta?

   Lainaa

  59. Särötön hedelmä 18.4.2024 9:24
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ruokahaluton hanhi: Nyt jäi vaivaamaan millainen väri on tumma ruusu, ruusuja kun on vaikka minkä värisiä?
   Googleta tumma roosa/vanha roosa niin näet mitä väriä tarkoitetaan

   Lainaa

  60. Tietämätön siili 18.4.2024 9:43
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Minäkin välttelin tv-luvan maksamista köyhänä opiskelijana ja siksi en yleensä edes avannut ovea ellen tiennyt kuka siellä on. Pari kertaa olen avannut vahingossa oven TV-lupatarkastajalle mutta eivät ole pyytäneet tulla sisään vaan riitti kun sanoin, ettei ole tv:tä. Yksi kerta oli sellainen, että satuin juuri puhumaan puhelimessa ja ovikello soi, ajattelin että puheeni varmasti kuului oven läpi niin en kehdannut olla avaamatta. Minulla oli kännykkä korvalla ja sanoin vaan että ah, ok mulla ei ole telkkaa, sori mutta mulla on tässä puhelu kesken, kiitos hei! Toisella kertaa olin menossa kotiin, oli talvi ja aika kylmä päivä. Rapun ovella seisoo pari tyyppiä summereita soittelemassa ja sanon heille jotain että voin päästää heidät sisään kun on näin kylmäkin, että onko he kauan joutuneet odottelemaan? He oli tosi tyytyväisiä ja pari sanaa muutenkin vaihdettiin vielä rapussa tosi iloisesti. Noh, kotona olin just eteisessä riisumassa takkia kun ovikello soi, avaan oven niin ketäs siellä! Nää kaks tyyppiä jotka kertoo olevansa tv-lupatarkastajia! Mä sanon ihan pokkana että joo, mulla ei ole telkkaa. Toinen mies vaan toteaa että okei, ei oo telkkaa. No, asiahan on sillä selvä. En tiedä, uskoivatko he mua vai säälikö mutta eivät ainakaan pyytäneet tulla tarkistamaan.

   Lainaa

  61. Ihmeellinen aprikoosi 19.4.2024 19:12
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Tietämätön siili: Minäkin välttelin tv-luvan maksamista köyhänä opiskelijana ja siksi en yleensä edes avannut ovea ellen tiennyt kuka siellä on. Pari kertaa olen avannut vahingossa oven TV-lupatarkastajalle mutta eivät ole pyytäneet tulla sisään vaan riitti kun sanoin, ettei ole tv:tä. Yksi kerta oli sellainen, että satuin juuri [...]
   Kiva tarina hei!

   Lainaa

  62. Neulottu ilonpilaaja 24.4.2024 8:40
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Tietämätön siili: Minäkin välttelin tv-luvan maksamista köyhänä opiskelijana ja siksi en yleensä edes avannut ovea ellen tiennyt kuka siellä on. Pari kertaa olen avannut vahingossa oven TV-lupatarkastajalle mutta eivät ole pyytäneet tulla sisään vaan riitti kun sanoin, ettei ole tv:tä. Yksi kerta oli sellainen, että satuin juuri [...]
   Ei kait niitä ois tarvinukkaan päästää sisälle. Ei he mitään poliiseja ollu.

   Lainaa

  63. Valtionhoitaja 27.4.2024 15:26
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kyllä mun 1000 palan palapeleissä on tasan 1000 palaa (40×25), mutta ne onkin Suomessa valmistettuja. Hämmennyin, että se todella menee tasan, eikä paloja olekaan noin 1000 vaan tasan 1000. Muilla merkeillä voi olla eri palamääriä, mutta oman valikoimani palamäärät on just eikä melkein.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: antennijohto, katto, käännösvirhe, musta, palapelit, ravensburger, taitokatto, televisio, tuhat palaa, tv, tv-lupa, väri